Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Rännien puhdistuksen hinta – mitä se pitää sisällään ja mistä se koostuu?

Vesikourujen, tuttavallisemmin rännien puhdistaminen on yksi tärkeimmistä talolle vuosittain tehtävistä huoltotöistä, joilla pystytään turvaamaan rakenteiden kunto ja säilyttämään katon kunnon pitkäikäisyys. Usein syksyisin katolle kertyy lähiympäristö monenlaista eloperäistä bioroskaa, kuten lehtiä ja neulasia. Katolle kertyneiden roskien puhdistaminen pois sadevesijärjestelmästä ennen lumentuloa onkin erittäin tärkeää, etteivät keväällä lumien sulaessa katolle kerääntynet roskat tukisi rännejä. Usein puhdistustoimenpiteet olisikin hyvä tehdä puolivuosittain syksyllä ja keväällä.

Mitä säännöllisemmin rännien puhdistus tehdään, sitä pidemmällä vaivalla ja vähemmiltä vahingoilta säästytään. Rännien olennainen tehtävä onkin veden johtaminen katolta pois hallitusti, niin ettei sade- ja sulavesi pääse talon perusrakenteisiin tekemään tuhoja.

Rännien puhdistuksen hintaa muodostuu jokaisen rakennuksen kohdalla yksilöllisesti. Puhdistuksen hinnoitteluun vaikuttavat muun muassa rakennuksen koko, korkeus, sekä rännien tyyppi ja määrä. Rännien puhdistuksen hintaan oleellisesti vaikuttavia tekijöitä ovat myös puhdistukseen tarvittava kalusto. Kaikki katon ominaispiirteet yhdessä muodostavat lopulliseen rännien puhdistuksen urakkahinnan.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät rännien puhdistuksen kaikenlaisiin rakennuksiin omakotitalosta kerrostaloihin ja kesämökeistä toimistorakennuksiin. Kauttamme hoituu asukasystävällisesti myös mm. taloyhtiölle kuuluvien rännien ja sadevesikourujen puhdistustyöt.

Toimivan ratkaisun varmistamiseksi katon säännöllinen puhdistaminen olisikin hyvä teettä ammattilaisen tekemänä. Toteuttaessa rännien puhdistuksen itse, jäävät katon yleisilme ja sadevesijärjestelmän toimivuuden tarkastaminen ja huoltaminen yleensä kokonaan huomioimatta. Kattotöihin erikoistuneiden ammattilaistemme suorittama rännien puhdistaminen pitää sisällään myös katon yleisilmeen ja vesikourujen kunnon tarkastamisen. Varmistamme myös kattoelementtien, kuten kattosiltojen sekä lumiesteiden kunnon ja kiinnitykset.

Teemme myös kokonaisuudessaan kaikki sadevesijärjestelmien huollot, korjaukset ja uusimiset aina siististi, turvallisesti ja vankalla ammattitaidolla. Rännien sisäpintojen puhdistuksen lisäksi, teemme pyydettäessä myös puhdistuksen rännien ulkopinnoille, jotka pääsevät likaantumaan helposti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Plus Kattopalvelu tarjoaa kattavan palvelukokonaisuuden kaikkien kattotöiden hoitamiseen. Meidän kauttamme hoituvatkin rännien puhdistusten ja asennuksen lisäksi myös kaikki kattotyöt, aina täydellisistä kattosaneerauksista pienempiin kunnossapito- huolto- ja korjaustöihin.

Tilattaessa kattotöitä yksityishenkilönä on myös hyvä huomioida, että kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kattotöiden toteuttamiselle on mahdollista hakea myös rahoitusmahdollisuutta, johon voit tutustua lisää verkkosivuillamme.

Rännien puhdistuksen hinta

Vesikourujen puhdistuksen hinta on aina rakennuskohtainen

Vesikourujen puhdistuksen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Keskeinen vaikutus hinnanmuodostumisessa on vesikourujen metrimittainen pituus ja määrä. Myös katon korkeudella on merkitystä, sillä korkeus vaikuttaa siihen, tullaanko puhdistustöiden yhteydessä tarvitsemaan erityisiä turvatoimenpiteitä tai esimerkiksi henkilönostimia.

Tavallisesti tehtävien kattotöiden mukaisesti, myös kaikki kattojen erityisominaisuudet vaikuttavat lopulliseen vesikourujen puhdistuksen hinnan muodostumiseen. Vesikourujen puhdistukseen vaikuttavaa myös paljon tehtävän työn määrä ja asiakkaan toiveet, jonka vuoksi jokainen puhdistustyö toteutetaan omana urakkana.

Ammattilaistemme tekemänä vesikourujen puhdistuksen kustannukset jäävät työn tärkeyteen nähden todella pieniksi. Investoimalla vesikourujen ammattimaiseen puhdistuksen, tulet samalla sijoittaneeksi rakennuksen pitkäikäisyyteen. Toimivat ja puhtaat vesikourut maksavat itsensä takaisin huoltotöiden, ja pahimmissa tapauksissa, jopa vesivahingoilta säästyttyjen korjauskustannusten kautta.

Tilatessasi Plus Kattopalvelun sadevesijärjestelmien ja rännien puhdistuksen, voit olla vakuuttunut siitä, että lopputuloksena saat itsellesi puhtaat ja kestävät rännit.

Kaipaako sinun kotisi tai vapaa-ajanasuntosi rännien tai sadevesijärjestelmien puhdistusta? Onko ränneihin kertynyt sadeveden mukana lehtiä ja neulasia?

Sadevesijärjestelmien kaikki huollot, korjaukset ja uusimiset on hyvä teettä kattotöihin erikoistuneella ammattilaisella

Sadevesijärjestelmien puolivuosittaisen, keväällä ja syksyllä tehtävä puhdistus on useimmissa tapauksissa riittävä toimi takaamaan tarkoituksenmukaisen järjestelmän toimivuuden ja vedenpoiston katolta. Mikäli huomaamme, että jokin muu asia kaipaa huomiota, kerromme tästä teille.

Sadevesijärjestelmään kuuluu useita erilaisia osia. Nämä kaikki osat, kuten syöksytorvet ja räystäskourut, sekä erilaiset poistot ja muhvit tulisi aina olla ammattilaisen asentamia ja tarkastamia. Tämä on ainut tapa varmistua sadevesijärjestelmän toimivuudesta. Kaikkiin puutteisiin olisi myös hyvä reagoida mahdollisimman nopeasti, jotta ongelmaa aiheuttava vika saataisiin mahdollisimman pian paikallistettua ja korjattua. Jos erimerkiksi huomaat, että rakennuksen seinät kastuvat sateella, tulisi syöksytorvien ja räystäskourujen korjaus tilata viipymättä.

Tyypillisiä korjaustarpeita vesikouruissa ovat liitoskohdat, jotka ovat alkaneet vuotamaan. Monesti myös esimerkiksi lumiesteen puutteellisuus tai niiden puuttuminen kokonaan ovat mahdollistaneet lumimassojen valumisen rännien päälle. Painava lumi on voinut taittaa kaatoja niin, että sade- ja sulamisvedet eivät ohjaudu oikein pois talon rakenteista ja kulkuväylältä.

Usein myös syöksytorvet saattavat tukkiutua talven pakkasilla, jolloin ne ovat monesti täyttyneet vedestä ja jäätyvät umpeen. Tällaiset ongelmat sadevesijärjestelmän toimivuudessa voivat aiheuttaa kourujen halkeamisia tai vuotoja talon seinämille, sekä rakenteisiin. Suuremmat ongelmat on yleensä helposti vältettävissä puuttumalla havaittuihin vikoihin välittömästi ja kääntymällä kattotöiden ammattilaistemme puoleen. Huomioin arvoista on, että puutteellisesta sadevesijärjestelmästä aiheutuneiden kosteusvaurioiden korvaaminen ei tavallisesti kuulu kotivakuutuksen piiriin.

Plus Kattopalvelun toteuttaa kaikki sadevesijärjestelmän huollot, korjaukset ja uusimiset alusta loppuun. Kattavan palvelukokonaisuutemme ansiosta meidän kauttamme hoituvat myös kaikki mahdolliset katolle tehtävät työsuoritteet. Tekemisemme lähtökohta on laadukas työnjälki, joka yhdistettynä asiantuntevaan osaamisemme ja vuosien varrella karttuneeseen kokemukseen takaavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Onko sinun ränneillesi tehty jo vuosihuolto? Onko räystäskourujesi kaadot kunnossa? Onko sadevesijärjestelmäsi puutteellinen? Ota yhteydessä myyntitiimimme, niin laitamme kattotöiden ammattialaisemme hoitamaan sadevesijärjestelmäsi kuntoon!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt