Kattoremontti omakotitalossa

Omakotitalon katon elinkaareen vaikuttavat monet asiat, kuten katemateriaali, paikalliset olosuhteet, katolle tehdyt huollot ja mahdolliset kattovauriot. Siksi omakotitalon katon kunto tulisi tarkastaa säännöllisesti kattotarkastuksin. Pienet paikalliset kattovauriot voidaan yleensä korjata kustannustehokkaasti, ilman että koko vesikattoa tarvitsee vielä vaihtaa

Säännölliseten kattohuoltojen merkitys

Hyvällä kattohuollolla katon elinkaarta voidaan pidentää huomattavasti. Kattohuoltotöitä ovat esimerkiksi kasvuston poistaminen katolta sammalentuhokäsittelyllä, irtoroskan harjaaminen katolta tai katon pesu. Katon maalaamisella tai pinnoittamisella haalistunut katto saa taas entisen loistonsa takaisin. Kattomaalaus tai kattopinnoitus suojaa kattoa sammaloitumiselta, UV-säteilyn ja ilmansaasteiden haitallisilta vaikutuksilta sekä estää tiilikattojen pakkasrapautumista. Talvisin ei pidä unohtaa jään- ja lumenpudotusta katolta. Runsaslumisina talvina lumimassat voivat vaurioittaa kattorakenteita ja olla vaaraksi talon vierillä kulkeville ihmisille.

Omakotitalon täydellinen kattoremontti

Katon vaihtaminen kokonaan uuteen tulee ajankohtaiseksi viimeistään, kun paikalliset korjaustoimenpiteet ja kattohuollot eivät enää riitä pitämään kattoa vesitiiviinä. Kattomateriaalin voi nyt valita mieleisekseen. Kattoremontin yhteydessä on myös mahdollista muuttaa kattomuotoa tai korottaa kattoa, jolloin vinttikerrokseen saadaan samalla lisätilaa vaikkapa asuinkäyttöön. Jos mielessäsi on ollut tasakaton muuttaminen harjakatoksi, on se luontevaa tehdä nyt täydellisen kattoremontin yhteydessä. Kattoremontin yhteydessä rakennuksen energiatehokkuutta on mahdollista lisätä yläpohjan eristystä parantamalla.

Kattoremontin vaiheet

1. KATTOTARKASTUS

Kattoremontti aloitetaan aina kattotarkastuskäynnillä. Vesikaton alapuoliset  rakenteet tarkastetaan huolellisesti, jolloin selviää alusrakenteiden uusimisen tarve. Myös yläpohjan eristeiden kunto tarkastetaan. Myös katon savupiipun ja muiden läpivientien kunto tarkastetaan.

2. REMONTTISUUNNITELMA

Kattoasiantuntijamme laativat asiakkaan toiveiden mukaisen kattoremonttisuunnitelman. Remonttisuunnitelmassa huomioidaan asiakkaan erityistoiveet ja valitaan haluttu kattomateriaali parhaista markkinoilla olevista vaihtoehdoista.

3. TARJOUS

Annamme tarjouksen kattoremontista. Tarjouksen pohjana ovat asiakkaan toiveet ja laatimamme remonttisuunnitelma. Tarjous on kiinteähintainen ja se kattaa kaikki kattoremontin vaiheet suunnittelusta loppusiivoukseen asti materiaaleineen.

4. KATTOREMONTIN TOTEUTUS

Teemme aina kattoremontit kokonaispalveluna. Huolehdimme materiaalien hankinnasta ja kuljetuksesta työmaalle. Teemme tarvittavat purkutyöt. Kattoremontin suorittavat aina taitavat koulutuksen saaneet kattoalan ammattilaiset parhailla materiaaleilla ja työvölineillä. Lopuksi teemme huolellisen loppusiivouksen, jolloin pihasi on taas siisti remontin jälkeen.

Kattoremontin hinta ja rahoitus

Omakotitalon kattoremontin hintaan vaikuttavat monet seikat, kuten katemateriaalit, katon pinta-ala ja kaltevuus, katon läpivientien määrä, Katon erilaisten yksityiskohtien määrä, alusrakenteiden kunto jne. Esitämme sitovan hinnan koko projektille sopimuksessa, kun kaikki hintaan vaikuttavat seikat ovat tiedossa. Laskussa erittelemme aina työn ja materiaalien osuuden, jolloin kotitalousvähennyksen tekeminen on helppoa.

Kattoremontin voi rahoittaa myös rahoitussopimuksella, jolloin saat joustavasti maksuaikaa kattoremontille. Kysy lisää kattoremontin rahoituksesta!

Kotitalousvähennys

Verottajalta voit saada tekemämme kattoremontin työn osuudesta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä on kunakin vuonna voimassa olevan lainsäädännön mukainen. Kotitalousvähennyksen tämänhetkisen määrän ja ehdot voit tarkista tästä.