Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontin vaiheet

Vesikatto kestää yleensä vuosikymmeniä, kun katon rakentamiseen on käytetty laadukkaita materiaaleja ja katto on asennettu oikein. Katon elinkaarta voi lisätä huoltamalla kattoa säännöllisesti. Kattotarkastuksissa todettuja pieniä kattovaurioita voidaan yleensä korjata useaan otteeseen kustannustehokkaasti ennen kuin koko katon uusiminen tulee ajankohtaiseksi. Katon maalaaminen tai pinnoittaminen lisäävät myös katon ikää. Kaikkien kattojen käyttöikä tulee kuitenkin lopulta tiensä päähän ja katon uusiminen tulee ajankohtaiseksi.

Kattoremontin vaiheet

Milloin kattoremontti tulisi tehdä?

Katon elinkaari riippuu monista tekijöistä, kuten ulkoisesta rasituksesta, olosuhteista, katemateriaaleista ja katon huoltohistoriasta. Säännöllisesti tehtävillä kattotarkastuksilla voidaan kattoremontin ajankohta ennakoida turvallisesti. Viimeistään silloin kun kattoa on jo korjattu paikallisesti useaan otteeseen ja riski vesivuodoista on ilmeinen, on aika uusia katto kokonaisuudessaan. Kattoa sanotaan usein osuvasti rakennuksen viidenneksi julkisivuksi. Jos vanha katto on haalistunut ja se alkaa olla jo elinkaarensa lopulla, voi olla järkevää kohentaa rakennuksen ilmettä uusimalla katto. Uusittu katto nostaa asunnon arvoa.

Meiltä usein kysytty kysymys on, että kuinka kauan kattoremontin toteutus kestää. Kun sopimus on lyöty lukkoon ja aloitamme varsinaisen kattoremontin, kestää se remontin laajuudesta riippuen aina muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

Kattoremontin eteneminen

Olemme tehneet kattoremontin tilaamisen helpoksi. Soita meille tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla, niin sovitaan ajankohta kattotarkastuskäynnille. Laskemme sinulle kustannustehokkaan tarjouksen laadukkaasta työstä. Uuden katon asennuksen neliöhinta pysyy meillä aina kohtuullisena. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, kattoremontti etenee sen jälkeen vaihe vaiheelta, kunnes uutuuttaan kiiltävä katto suojaa kotiasi.

1. Kattotarkastus

Kattotarkastuskäynnillä koulutetut kattoasiantuntijamme käyvät katon läpi perusteellisesti. Tarkastuskohteisiin kuuluvat mm. vesikate, aluskate, kattorakenteet, katon läpiviennit, katon tuuletus ja yläpohjan eristeet. Kaikki katon ongelmakohdat kirjataan ylös kattoremonttisuunnitelmaa varten.

2. Kattoremonttisuunnitelma

Kattotarkastuksessa kerättyjen tietojen pohjalta ja kattoasentajiemme asiantuntemuksen avulla katolle tehdään yksityiskohtainen remonttisuunnitelma. Suunnitelmassa huomioidaan vanhojen rakenteiden kunto. Hyväkuntoisia rakenteita ei tarvitse välttämättä purkaa, vaan uusi katto voidaan silloin rakentaa kustannustehokkaasti vanhoja rakenteita hyödyntäen. Joissakin tapauksissa uusi katto voidaan rakentaa kokonaan vanhan katon päälle. Katon korjaussuunnitelmassa huomioidaan myös kaikki katon yksityiskohdat, kuten sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteen.

3. Tarjous

Tarjouksen pohjana olevassa korjaussuunnitelmassa kuunnellaan luonnollisesti aina myös asiakkaan toiveita. Katemateriaalit, värit ja kattotuotteet valitaan asiakasta kuunnellen. Annamme kiinteähintaisen urakkatarjouksen koko kattoprojektista materiaaleineen ja töineen suunnittelusta loppusiivoukseen asti. Näin asiakkaalle ei tule ikäviä yllätyksiä laskutusvaiheessa.

4. Kattoremontin käytännön toteutus

Kun tarjous on hyväksytty, aloitamme työt sovittuna ajankohtana. Hoidamme kaikki kattoremonttiin liittyvät käytännön toimenpiteet. Hankimme kattomateriaalit ja tarvikkeet ja kuljetamme ne työmaalle. Suojaamme huolellisesti remonttikohteen ja pihapiirin ennen remontin aloittamista. Vanhan katon purkuvaiheessa katto sääsuojataan siihen asti, kunnes uusi vesitiivis aluskate on asennettu. Remontin valmistettua siivoamme jälkemme ja kuljetamme syntyneen rakennusjätteen lajittelupisteisiin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt