Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton aluskate varmistaa huopakattosi toimivuuden

Huopakaton aluskatteen saat parhaiten katollesi Plus Kattopalvelun asentamana

Kun haluat kunnolla toimivan huopakaton, kutsu ammattilaisemme apuun! Huopakatto on materiaaliltaan tyypillisesti nykyään bitumia ja aluskate toiselta nimeltään aluskermi. Kuin myös muita katemateriaaleja käytettäessä, myös huopakatteen alle kannattaa ehdottomasti asennuttaa aluskate. Uutta huopakattoa asentaessamme tai vanhaa korjatessamme suunnitelma aluskatteesta tehdään yksilöllisesti, riippuen käytettävistä huopakatemateriaaleista ja kattorakenteista. Plus Kattopalvelun ammattilaisemme asentavat aluskatteet suunnitellusti ja ammattitaidolla.

Aluskatetta suunnitellessamme otamme huomioon kattorakenteet kokonaisuutena. Aluskatetta valittaessa otamme huomioon kattorakenteet kokonaisuutena. Aluskatemateriaalin valintaan vaikuttaa kattorakenteiden lisäksi esimerkiksi katon kaltevuus ja se, onko alapuolella lämpimiä tiloja vai esimerkiksi kylmä varastotila.

Estä kattovauriot ja ehkäise niiden synty käyttämällä Plus Kattopalvelun ammattilaisia kattotöissä. Ammattilaisemme osaavat nähdä kattosi tarpeet ja selvittää parhaan mahdollisen kokonaisratkaisun, joka sopii juuri Sinun katollesi.

Kun käymme katollasi muun suoritettavan työn yhteydessä, vaikka kyse olisi pienestäkin huoltotyöstä, katsastamme koko kattosi yleisilmeen. Huopakatto aluskatteineen on kestävä ratkaisu, kun annat työn Plus Kattopalvelun käsiin.

Kattotyöammattilaisemme uusivat tarvittaessa lämmöneristykset sekä muut kattorakenteiden pohjatyöt. Myös kaatoja ja kallistuskulmia saadaan tarpeen tullen kattorakenteeseen muutettua. Meiltä saat täyden paketin huopakattoasi varten. Katon kunnosta ei kannata tinkiä!

Huomioi rahoitusmahdollisuus kotisivujemme kautta joustavalla rahoituksella. Muista myös kotitalousvähennys! Kotitalousvähennyksen saat verovähennyksenä ammattilaisen toteuttaman työn osuudesta kodin sisä- ja ulkoremonttitöistä.

Huopakaton aluskate tiiviisti asennettuna

Aluskate huopakatolle voi pelastaa vuototilanteesta

Aluskate huopakatolle Plus Kattopalvelun asentamana on kannattava ratkaisu. Aluskatteen eli aluskermin merkitys huopakatolle on suuri. Aluskermi on usein kumibitumista ja polyesteri- tai lasihuovasta, joskus myös muovista valmistettu alusmateriaali. Huopakatosta puhuttaessa nykyisin useimmiten tarkoitetaan bitumikatetta, joka on yleistynyt korvaamaan vanhaa huopakattomateriaalia ja jonka ominaisuudet ovat ”vanhan ajan” huopakatosta muuttuneet merkittävästi parempaan suuntaan.

Kun kattomateriaalia vaihdetaan tai uutta kattoa rakennetaan, laadukas aluskate toimii myös sääsuojana ennen varsinaisen kattomateriaalin laittamista paikoilleen. Jotkin aluskermit kestävät ongelmitta jopa talvehtimisen ilman varsinaista vesikatekerrosta. Katteen asentaminen myös sujuvoituu aluskatteen ansiosta.

Useimmiten aluskermeissä on liimaraidat jotka takaavat kermien paikoillaan pysymisen. Aluskermi on yleensä joustavaa kumibitumia joka toimii myös osaltaan äänieristyksenä katollasi. Loivalla katolla, mutta myös jyrkillä katoilla aluskermi on tarpeellinen, sillä myös jyrkillä katoilla lumi ja jää voivat padota katolta alas valuvan veden, jolloin kattolaattojen saumat joutuvat rasitukselle. Aluskermi on nykyaikaisen rakennusperiaatteen sanelemana välttämätön asuinrakennuksen katolla silloin kun on kyseessä huopakatto. Aluskermi tulee laudoituksen päälle, joka on yleensä yhtenäinen ponttilaudoitus. Ammattilaisemme asentamina saat aluskatteet varmasti oikealla tavalla katteesi alle, jotta tuuletustila on toimiva ja katto toimii kuten pitää.

Pelkkä alushuopa saattaa riittää huopakatteen alle, jos on kyse esim. piharakennuksesta tai grillikatoksesta. Tässä kohden ammattilaisemme osaavat määritellä alushuovan tarpeen yksilöllisesti.

Voiko huopakaton aluskatetta korjata?

Huopakaton aluskatteen korjaus voi olla monimutkainen homma. Riippuu paljon vaurion sijainnista ja muista tekijöistä voidaanko aluskatetta täsmäkorjata vai vaatiiko korjaus suurempaa työtä. Aluskatteen paikkaaminen pistämällä vain uutta kermiä päälle ei yleensä tuo toivottua tulosta epätasaisuudellaan. Useimmiten joudutaan päätymään siihen, että jos katto on muuten kunnossa, uudistetaan vain toinen lape. Jos katon käyttöikä alkaa olemaan muutenkin tiensä päässä, kannattaa tässä vaiheessa pistää koko katto remonttiin ja näin varmistaa toimiva katto vuosikymmeniksi eteenpäin.

Aluskatteen alapuolinen rakenne voi myös vaatia huomiota. Kosteus ei ole ainoa vihollinen, vaan jos huopakaton umpilaudoitus on rakennettu sahatavarasta, voi laudat olla kuivuudesta johtuen alkaneet rakoilemaan. Jos vielä kate on naulattavaa palahuopaa, on suuri riski että naula osuu tällaiseen rakoon ja antaa vedelle lähes suoran kanavan katon alapuolisiin rakenteisiin. Mikäli rakoja aluslaudoitukseen on muodostunut, ei tämä kuitenkaan tarkoita rakenteiden purkamista. Riittää, että asennamme kattoremontin yhteydessä laudoituksen päälle tiiviin katevaneroinnin.

Huopakattotöiden ammattilaiselta kaikkien huopakattojen korjaus-, huolto -ja uusintatyöt kokemuksella ja kustannustehokkaasti

Meiltä luotettavasti kaikenlaiset katon korjaukset sekä paikkaukset, sekä isommatkin huopakattotyöt -ja remontit.

Katon korjaaminen sujuu osaavissa käsissä mutkattomasti ja lopputulos on sellainen kuin pitääkin. Kattohuollon kanssa ei kannata odotella vuosikausia peräjälkeen, vaan se kannattaa teetättää ammattilaisella säännöllisesti, suosittelemme katon huollattamista vuosittain. Plus Kattopalvelun ammattilaisemme näkevät myös heti, tarvitaanko huollon lisäksi muita toimenpiteitä.

Joskus voi kattorakenteista löytyä yllätyksiä ja kattoon tarvitaan suurempaa projektia. Kun tarvitset isomman kattoremontin, pyydä meidät myös silloin apuun! Koko katon uusiminen onnistuu ammattilaisiltamme vankalla kokemuksella.

Säännölliset huollot suovat katolle pitkän iän

Meiltä huopakattojen puhdistukset, jäkälän ja sammalen poistot huopakattosi pitkän iän takaamiseksi. Huopakattoon voi muodostua ajan oloon kasvustoa joka tulee säännöllisesti puhdistaa. Sammal ja jäkälä pureutuvat juurineen katon pintaan ja aiheuttavat nopeasti suurempia halkeamia, jolloin katosta tulee odotettua nopeammin remonttivalmis.

Plus Kattopalvelu on oikea taho kun haluat kattosi pysyvän kunnossa kunnossa. Kaikilla ei ole itse mahdollisuutta kiivetä katolle huoltamaan kattoa vuosittain, joten anna meidän hoitaa se puolestasi.

Vesikourujen puhdistus kuuluu myös laajaan palveluvalikoimaamme. Vesikourujen puhdistuksen laiminlyönti tukkii rännit, jolloin ne eivät kunnolla vedä ja puhdistuksen pidempiaikainen väliin jättäminen voi pidemmän päälle ruostuttaa vesikourut roskien kerääntyessä kouruun ja veden seisoessa kourussa. Tätäkään kaikki eivät pysty itse tekemään esim. korkealla sijaitsevien kourujen vuoksi. Meiltä saat halutessasi kaikki tähän liittyvät huollot ja palvelut.

Kaikki huopakattojen korjaukset ja myrskyvaurioiden korjaustyöt Plus Kattopalvelulta

Huopakaton vesivuotojen korjaustyöt sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt meiltä kokemuksella. Hoidamme työn alusta loppuun ongelman ytimestä asti ja tutkimme perusteellisesti miten pitkälle rakenteissa tulee mennä jotta kaikki tarpeellinen saadaan varmasti kuntoon. Jätä huoleksemme myös huopakaton reikien paikkaustyöt sekä huopakaton aluslaudoituksen uusinta- tai korjaustyöt.

Palahuopakaton taitajamme tekevät huopakaton Sinulle mihin tahansa kiinteistöön, omakoti- tai vapaa-ajan rakennukseen, tai olipa kyse huvimajasta, grillikatoksesta tai leikkimökistä, palahuopa sopii näihin myös erinomaisesti ja on ammattilaisillemme helppo ja vaivaton toteuttaa. Kutsu meidät toteuttamaan uutta arvoa rakennuksellesi tai uudistamaan vanha huopakatto takaisin loistoonsa! Maanläheisen ulkonäkönsä ja pintarakenteensa ansiosta huopakatto on oikein toteutettuna yksi näyttävimmistä kattomateriaaleista, joka sopii suomalaiseen maisemaan. Sirotepintaisen huopakaton pinnalta myöskään lumet eivät tule vauhdilla alas.

Vanhanajan kolmiorimahuopakatto on osaamisemme piirissä

Kattoasentajamme taitavat myös kolmiorimahuopakaton uudistamiset, korjaukset ja paikkaukset. Kolmiorimahuopakattomalli on nykyään harvinaisemmaksi jäänyt, lähinnä vanhan ajan huopakattotyyppi. Kolmiorimahuopakatto on rakenteeltaan toisenlainen kuin nykyiset huopakatot. Näissä katoissa saumat nousevat pitkittäisrimojen päälle toisin kuin nykyisessä huopakattorakentamisessa, joka on lähes poikkeuksetta sileäpintaisen katemateriaalin asennusta.

Uudenaikaiset huopamateriaalien kiinnitysliimat ovat toista laatua kuin kolmiorimahuopakattojen rakennuskaudella, ja näitä kattoja saadaankin myös uudistettua täysin uuden veroisiksi osaavissa käsissämme. Joten jos haluat että uudistamme kolmiorimahuopakattosi, tai ehkä korvaamme katon uudemmalla huopakateratkaisulla, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Kattoammattilaistemme osaavien käsien tehtäväksi kannattaa luottaa myös rullahuopakatteet. Rullahuopakatteella tarkoitetaan hitsattavaa huopakatetta. Huopakatteen hitsaus kannatta jättää aina ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilaisemme asentavat rullahuopakatteen vaivatta ja luotettavasti myös tasakatoille, joihin rullahuopakate erinomaisesti soveltuu.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt