Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kannattaako katon remontti tehdä itse, vai jättää ammattilaiselle?

Kattoremontti itse tehtynä… onko se kannattavaa? Äkkiä ajateltuna ja paperille laskettuna tee-se-itse-kattoremontti voi vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta näennäisen edullisuutensa vuoksi. Ennen kuin remonttia lähtee toteuttamaan itsenäisesti, on kuitenkin hyvä kartoittaa projektin mahdolliset riskit niin taloudelliselta kantilta kuin muutenkin. Kattoremontissa niin moni asia voi mennä vikaan, että kattoremontin tekemistä itse kannattaa miettiä tarkasti.

Me Plus Kattopalvelulla emme ajattele, että tee-se-itse-remontti on aina täysin pois laskuista. Mikäli sinulla on kokemusta ja ammattitaitoa kattoalalta ja tiedät, mitä teet, voi kattoremontin suorittaminen omatoimisesti tulla hyvinkin kysymykseen. Valitettavan usein törmäämme kuitenkin toimeksiantoihin, joissa meidät pyydetään viimeistelemään kotikutoinen kattoremontti, kun tee-se-itse-tekijän into tai taidot ovat loppuneet kesken, tai meidät suoranaisesti tilataan korjailemaan remontissa tehtyjä virheitä. Mitä monimuotoisempi katto remonttikohteena on, sitä haastavammaksi käy myös remontin toteutus, esimerkiksi jos työssä pitää huomioida paljon läpivientejä, taittokohtia, lippoja ja muita senkaltaisia yksityiskohtia – puhumattakaan, jos katon toimivuuden vuoksi täytyy tehdä muutostöitä rakenteisiin. Jos kattoremontissa mennään pieleen yhdessäkin vaiheessa, voi siitä seurata viheliäinen korjauskierre, ja tällöin edulliseksi kaavaillusta tee-se-itse-remontista muotoutuukin lopullisesti laskettuna kallis, kallis oppitunti – etenkin jos rahan lisäksi menetetään jopa terveys rakennusvirheiden vuoksi kehittyneen homevaurion takia.

Olisiko sittenkin turvallisempaa ja loppupeleissä edullisempaa teettää kattoremontti tilaustyönä? Plus Kattopalvelulta saat kattoremontin avaimet käteen- palveluna ja taatusti kerralla oikein suoritettuna. Muita hyötyjä, joita asiakkaanamme saat: projekti pysyy sovitussa aikataulussa, ja työllä on asennustakuu ja materiaaleilla laatutakuut. Tilasitpa meidät katollesi minkä tahansa toimenpiteen takia, havainnoimme aina katon yleiskuvaa ja annamme ajankohtaisen kuntoarvion katosta. Tekemämme kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa. Ja lisäksi sivustomme kautta on haettavissa rahoitus, jonka avulla remontin kulut voi halutessaan jaotella muutamaan pienempään erään. Jos siis kattosi on remontin tarpeessa, kysy ihmeessä tarjoustamme remontin suorittamisesta. Laadukas, turvallinen kattoremontti tilaustyönä onnistuu helposti ja vaivattomasti meiltä – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontin toteutus itse

Kattoremontin kriittiset pisteet – mitä kaikkea voi mennä pieleen?

Kattoremontin missä tahansa vaiheessa voi mennä pieleen lukemattomia asioita. Yleensä virheisiin ovat syynä projektin heikko suunnittelu, huonot materiaalivalinnat tai väärät rakennustekniset ratkaisut. Joskus riittää, että suoritetaan virheellisesti yksikin toimenpide, joka sitten käynnistää dominoefektin ja vaikuttaa monen muun seikan onnistumiseen – tai epäonnistumiseen. Jotkin yksittäiset kattoremontin osaset voivat tuntua täysin mitättömiltä, mutta mikäli niissä oikaistaan tai mikäli ne tehdään virheellisesti, niin kun ajan kuluessa ikävät seuraukset paljastuvat ja katto voikin pahimmillaan olla jo muutaman vuoden päästä uuden remontin tarpeessa. Jo pohja- ja purkutöissä on riski tapahtua vakavia virheitä, jos ei tiedä, mitä tekee.

Homevauriot ja vuoto-ongelmat kuuluvat katon tyypillisiin haasteisiin. Selviä ongelmia seuraa esimerkiksi, mikäli kosteudenhallinta kattoremontissa laiminlyödään: katolla ei ole asianmukaista vesisuojaa, tai tontilla säilytettäviltä rakennusmateriaaleilta puuttuvat kunnolliset peitot ja alustat. Vesi voi ilman avoimien rakenteiden suojaamista ohjautua väärin muun muassa talon seinille tai yläpohjaan, tai taloa kiertävä salaojitus voi ylikuormittua, jos kaikki vesi päätyy samaan paikkaan. Vuotokohtia voi syntyä katolle myös esimerkiksi väärin tehtyjen aluskatteen limitysten vuoksi, tai mikäli läpivientien tiivistys on epäonnistunut – molempien oikeaoppinen toteutus on vaativaa. Mitä enemmän katossa on yksityiskohtia, kuten kulmia, taittoja ja läpivientejä, sitä suurempi mahdollisuus on myös vesikatteen asennuksen epäonnistumiseen, etenkin jos kyseessä on kokematon tekijä.

Kattorakenteiden korjaus vaatii äärimmäistä huolellisuutta

Kattoa avattaessa olennaista on myös huolellinen ja asiantunteva rakenteiden tutkiminen. Yleisiä huonon kattoremontin ongelmia on, että rakenteiden ehjyyttä tai lujuutta ei ole tarkistettu huolella – esimerkiksi jos kattomateriaalia vaihdetaan huopakatteesta tiileen, tulee kasvanut kuormittuvuus huomioida ja tehdä tarvittavat lujitukset. Myös katon ja kattorakenteiden asianmukainen tuulettuminen pitää varmistaa, jotta rakenteet pysyvät kuivina niin kuin kuuluukin. Mikäli kattoremonttiin liittyy yläpohjan villoitusta, puurakenteiden vaihtoa tai jopa suurempia rakenteellisia muutoksia katossa, on virheiden mahdollisuus kokemattomalle tai huolimattomalle tekijälle suuri.

Vanhan katteen purkutyöt täytyy suorittaa siististi, ettei kateruuveja löydy pihamaalta vielä vuodenkin kuluttua. Hyvin oleellista kattoremontissa on myös kunnollisten työvälineiden ja tunnettujen valmistajien tekemien korkealaatuisten materiaalien käyttö – väärässä paikassa säästäminen kostautuu, jos katossa ilmenee selkeitä laatuongelmia eikä materiaalilla vaikkapa olekaan teknistä takuuta. Aluskatteen asennus on myös yksi vaaranpaikka kattoremontissa, sillä huolimaton tai osaamaton tekijä asentaa sen helposti väärin: liian kireälle, liian löysälle, tai jopa kokonaan väärinpäin, kondenssipinta ylöspäin, jolloin aluskatteen tarkoituksenmukainen toiminta vaarantuu. Oma lukunsa ovat tilanteet, joissa huolimattomasta kattotyöstä on aiheutunut asennuksen aikana suoranaisia vaurioita katteelle tai aluskatteelle: yksikin reikä katossa on liikaa, ja potentiaalinen kosteusvaurion alku.

Ennen kaikkea epäonnistuneessa kattoremontissa menee aikaa ja muita resursseja siihen, että korjataan virheitä, jotka olisi ammattitaitoisella asennuksella voitu välttää kokonaan. Kun paikataan syntyneitä vaurioita, tilanne saattaa toisinaan vain vaikeutua. Esimerkiksi jos aluskatteen limitykset on tehty väärin, on tilanne tietysti korjattava, mutta aluskatteen poisto jälkikäteen on vaikeaa ja työlästä, ja se saattaa purkutyössä vaurioitua. Viiltoja tai muita vaurioita taas saatetaan paikata massalla, mutta katteesta on hankala enää saada vesitiivistä ilman koko katteen vaihtoa. Pahimmillaan epäonnistuneesta kattoremontista seuraavat haitat ja kustannukset käyvät moninkertaisiksi verrattuna taitavasti toteutettuun kattoremonttiin. Jos kattoremontti on epäonnistunut tai jos kattoremontissa on tehty virheitä, älä kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon – kutsu Plus Kattopalvelu arvioimaan tilanne. Tutkimme katon harjalta yläpohjaan saakka, ja autamme kaikissa tarvittavissa korjauksissa ja muutoksissa, joilla katosta saadaan toimiva ja pitkäikäinen.

Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremonttisi kerrasta oikein

Meiltä saat kerralla huolellisesti toteutetun kattoremontin. Kun tilaat kattoremonttisi meiltä, saat sen avaimet käteen- palveluna, eli suoritamme kattoremontin jokaisen vaiheen laadukkaana takuutyönä aina suunnittelu- ja kartoitusvaiheesta toteutuksen kautta loppuviimeistelyihin saakka. Tuomme mukanamme työmaalle kaiken tarvittavan: laadukkaat kattotuotteet ja -materiaalit, asianmukaiset koneet, työkalut ja telineet, tarvittavat suojapressut ja taitavan työvoiman. Lisäksi käytämme aina asianmukaisia turvavälineitä katolla liikkuessamme, jotta projekti etenee riskittömästi.

Me Plus Kattopalvelulla emme hötkyile turhia, vaan teemme kattoremonttisi tehokkaasti kerrasta kunnolla. Varmistamme, että asennetut läpiviennit ja tehdyt aluskatteen limitykset ovat pitävät, ja että kaikki kateruuvit löytävät niille kuuluville paikoilleen. Jätämme katon rakenteisiin riittävän tuuletusvälin ja tarkistamme, että villat päätyvät kuivina yläpohjan eristykseen. Huolehdimme myös siitä, että katolta löytyvät remontin jälkeen määräysten mukaisesti kaikki asiaankuuluvat kattovarustelut, muun muassa lumiesteet sisääntulojen kohdilta. Kaiken kaikkiaan valmiiksi remontoitu katto on näyttävä, toimiva ja laadukas julkisivun kruunaaja. Kun me remontoimme kattosi, ei sinun tarvitse pelätä, että kate on jälleen vuoden päästä vaihtokunnossa.

Turvallisesti ja ammattitaitoisesti toteutettu laadukas kattoremontti on hintansa väärti. Remontoitu katto on rakenteille pätevä suoja lialta, kosteudelta ja kylmyydeltä vuosiksi ja jopa vuosikymmeniksi eteenpäin, tarkoituksenmukaisesti toimiva katto pitää lämmön sisällä ja sisäilman terveenä, ja kaiken tämän lisäksi tuliterän katon kauneutta kelpaa ihailla. Plus Kattopalvelulta saat sujuvan ja riskittömän remonttipalvelun katollesi, ja lisäksi autamme kokonaisvaltaisesti kaikissa muissa katon korjaukseen ja huoltoon liittyvissä asioissa. Tarvittaessa pelastamme katon myös kolmannen osapuolen suorittaman epäonnistuneen kattoremontin jäljiltä. Varmista siis kattosi elinvoimaisuus jatkossakin tilaamalla sille parasta mahdollista palvelua, ja valitse meidät – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt