Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöistä kaiken tietävä kattofirma Lahdessa on Plus Kattopalvelu 

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka on uusinut, korjannut ja varustellut lukemattoman määrän erilaisia kattoja. Plus Kattopalvelun pitkän linjan kattoammattilaiset tietävät tarkalleen, mitä katto tarvitsee, ja miten kyseiset toimenpiteet tulee suorittaa. Omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa loma-asunnon katto on hyvissä käsissä, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun.

Katot ovat pitkäikäisiä, joten kattosaneerauksia tarvitaan vain harvakseltaan – kenties vain kerran vuosisadassa! Plus Kattopalvelun tekemät kattohuollot auttavat kattoa kestämään mahdollisimman pitkään. Mitä kattohuoltoja peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarvitsee? Se selviää viimeistään katon kunnon tarkastuksen yhteydessä, mutta kaikki katot tarvitsevat ainakin puolivuosittaista puhdistamista. Likainen katto on alttiimpi ruostumaan ja sammaloitumaan kuin katto, mikä on puhdistettu eloperäisistä roskista joka kevät sekä joka syksy. Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistamme myös rännit ja kattokaivot, sekä tarkastamme katon kunnon.

Peltikaton katemateriaalikohtaisia huoltoja ovat kattopesu ja huoltomaalaukset. Huopakaton ja tiilikaton kuntoa vaalitaan poistamalla sammalet sekä uusimalla kulunut pinnoite. Myös kattoturvatuotteet vaativat toisinaan huoltamista. Kaikki katemateriaalikohtaiset huoltotarpeet ja tarve erilaisille katon paikkauksille selviävät, kun katto tarkastetaan. Katon kunnon tarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, kun teettää Plus Kattopalvelulla jonkin tiilikattotyön, peltikattotyön tai huopakattotyön. Kattotarkastus tarjotaan aina kaupan päälle! Sen jälkeen saat kuulla hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisätöistä. Ne, niin kuin kaikki muutkin tekemämme kattotyöt, tullaan suorittamaan avaimet käteen -pakettina. Hinnat ovat aina yhtä kilpailukykyisiä, joten kustannuspuolestakaan ei tarvitse olla huolissaan.

Muita hyviä puolia Plus Kattopalvelun kanssa asioimisessa ovat asiantuntevasti ja saumattomasti hoidetut kattourakat, kotitalousvähennyskelpoisuus sekä joustavat maksuvaihtoehdot. Meihin voit luottaa myös poikkeuksellisissa kattourakoissa, eli esimerkiksi puun kaaduttua katon päälle. Meiltä sujuu tottuneesti myös tasakaton muuttaminen kaltevaksi katoksi, tai vaikkapa katon korotus.

Kotitalousvähennyskelpoisuus koskettaa kaikkia omakotitalojen ja kesämökkien kattoremontteja, kattokorjauksia, kattohuoltoja ja monia muita kattotöitä. Maksuvaihtoehdoista sen verran, että asiakkaillamme on mahdollisuus muun muassa rahoitukseen, mitä voi hakea kätevästi kotisivuillamme olevan linkin kautta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sujuvasta ja luotettavalla tavalla toteutettavasta kattourakasta myös Lahden naapurikunnissa, eli Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Iitissä tai Orimattilassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Tarjoamme kattoremontteja Lahdessa sekä taloyhtiöille että yksityisasiakkaille

Plus Kattopalvelu tekee niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin kattoremontit Lahdessa! Kattosaneeraus on aina yhtä sujuva kokonaisuus, rakennuksen koosta tai käyttötarkoituksesta huolimatta. Tuomme paikalle tarpeeksi asiantuntevaa työvoimaa, jotta niin omakotitalon, kesämökin, rivitalon kuin kerrostalonkin kattoremontti voidaan toteuttaa ripeästi. Ripeys ja nopealla aikataululla eteneminen eivät kuitenkaan tarkoita hutiloimista. Katon uusimisessa hutiloiminen voi kostautua asennus- tai mitoitusvirheinä, joita tarkasti välttelemme.

Uuden peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennuksen kesto selviää paikan päällä Lahdessa tekemämme arviointikäynnin perusteella. Arviointikäynnin perusteella osaamme laskea kattoremontille myös hinnan. Kustannusten selvittäminen vaatii kohteen näkemistä omin silmin, sillä kattosaneerauksen hintaan vaikuttaa niin moni seikka. Palahuopakaton, konesaumakaton, aaltopeltikaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton hintaa ei siis voida tarkastaa mistään taulukosta. Palahuopakattoremontin ja huopakattoremontin hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, voidaanko uusi huopakatto rakentaa suoraan vanhan päälle, jolloin vanha katto jäisi toimimaan uuden alusrakenteena. Peltikattoremontin hintaan vaikuttaa se, onko aluskatekin vaihdettava, ja onko katon rakenteissa kosteusvaurioita. Tiilikattoremontin hintaan on suurta vaikutusta sillä, ovatko uudet tiilet savi- vaiko betonitiiliä. Savitiilet ovat kestävämpiä, mutta huomattavasti kalliimpia – valmistetaanhan ne lähes kokonaan käsityönä.

Tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton uusimisen hintaan vaikuttavat myös katon kaltevuus, katon koko, katon yksityiskohtien runsaus sekä esimerkiksi katon saavutettavuus. Tarkka hinta ja arvio kattoremontin kestosta ilmoitetaan siis vasta paikan päällä käytyä. Kerrothan meille, mitä kaikkia vaatimuksia asetat uudelle katolle. Näin voimme suunnitella sinulle oikein unelmien kattoremontin, minkä jälkeen katto vastaa kaikkia sinun ja perheesi tarpeita. Energiatehokasta ja ympäristöystävällistä kattoa haluaville voimme suositella esimerkiksi katon lisälämmöneristystä, aurinkopaneeleja tai kattohuopaa, mikä neutraloi ilmansaasteita.

Katto voidaan uusia myös talvella. Talvi ei hankaloita kattoremonttia, vaan voi joissain tapauksissa jopa nopeuttaa ja helpottaa katon vaihtoa. Meiltä tilattu kattosaneeraus on todella kilpailukykyinen hinnaltaan, ja asiakas voi valita parhaan tavan sen maksamiseen. Erilaisia tapoja katon uusimisen maksamiseen ovat kattoremontin maksaminen osamaksulla sekä kotisivujemme kautta saatava kattoremontin rahoitus. Jos haluat kattoremontin mahdollisimman edullisesti, vaihda katto sen ollessa vielä tiivis – näin samat eristeet ja rakenteet toimivat myös uuden katon alla, eikä mittavia korjauksia ja uusimisia tarvita.

Huopakatosta ja palahuopakatosta on moneksi – ei vain kesämökin suojaksi

Kesämökkiä suojaa usein huopakatto tai palahuopakatto. Bitumikatossa onkin monia hyviä puolia, miksi se sopii vapaa-ajan asunnon katoksi. Bitumikermikatto on edullinen hankkia, eikä sen kunnossa pitäminen ole kovin työlästä tai hintavaa. Bitumikatto tai laattakatto antaa rakennukselle luotettavaa suojaa aina 20 vuodesta 40 vuoteen (huopatyypistä riippuen), eikä se ropise ja valvota sateella. Jos huopakattoa hoitaa sen oman huolto-ohjelman mukaan, ei se pane pahakseen ilmastollemme tyypillisistä runsaista sateista, kovista pakkasista ja suurista lämpötilavaihteluista eikä edes auringon kuumasta paahteesta.

Kustannustehokkuus, helppohoitoisuus, ajaton tyylikkyys ja luotettava kestävyys tarkoittavat sitä, että bitumikattoa kannattaa harkita myös omakotitalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi kerrostalon katoksi. Jos rakennuksessa on tasakatto, on huopakatto itse asiassa ainut vaihtoehto. Tiivissaumakatto on ainut katto, mikä voidaan asentaa suojaamaan tasakattoista rakennusta. Jos tasakatto vaihdetaan satulakatoksi (Plus Kattopalvelulta voit tilata myös tällaisen kattosaneerauksen), voidaan katemateriaali valita vapaammin.

Kaltevalle katolle voidaan asentaa myös perinteinen kolmiorimahuopakatto tai laattakatto, eli lukemattomista paanuista muodostuva palahuopakatto. Paanukatto antaa rakennukselle modernimpaa ilmettä, ja erilaisista värivaihtoehdoista löydät varmasti itseäsi eniten puhuttelevan sävyn uudelle katolle.

Palahuopakaton tai huopakaton huollot, korjaukset ja remontoinnit kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta. Meillä on kokemusta kaikenlaisista huopakattotöistä, joten suoritamme asiantuntemuksella kaikki bitumikattoihin tai niiden varusteisiin liittyvät urakat. Katon kestävyyttä parantaa, jos se puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Tarvittaessa teemme tehokkaamman katon puhdistuksen pesemällä katon tai käsittelemällä sen sammaleenpoistoaineilla. Jotta saavutettaisiin mahdollisimman pitkä käyttöikä, kannattaa kattoa erilaisilta rasituksilta suojaava pinnoite uusia ainakin kertaalleen.

Kun omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai muun rakennuksen bitumikatto on aika uusia, tarkastamme katon selvittääksemme sen, miten kattosaneerauksen kanssa on paras edestä. Normaalin huopakattoremontin yhteydessä uusitaan sekä huopa- että aluskermi, ja aluslaudoitustakin vähintään korjaillaan. Mikäli katon rakenteet ovat säilyneet hyvässä kunnossa, voi olla mahdollista ohittaa vanhan katon purku, eli jättää vanha katto toimimaan uuden katon alusrakenteena. Uusi katto voitaneen rakentaa vanhan päälle, kunhan se ensin silotetaan ja naulataan paremmin paikoilleen. Vanhan palahuopakaton tai tiivissaumakaton päälle asennettava katto voi olla bitumikaton ohella myös peltikatto.

Katon korjaustarpeet Lahdessa tulevat täytettyä toimestamme

Kaikki peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjaustarpeet tulevat täytettyä toimestamme, joten ota yhteyttä ja tilaa katon korjaus Lahteen! Me olemme katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen ammattilaisia. Meiltä saat nopeasti luotettavaa apua, jos puu kaatui katon päälle tai painunut katto on oikaistava. Teemme huolellisesti myös pienemmät kattopaikkaukset, kuten kattoreikien korjauksen huopakatolla tai peltikatolla, sekä esimerkiksi rännien korjauksen. Vesikourujen korjaus ja kattoreikien paikkaus saattavat linkittyä yhteen. Monet kattoreikien paikkaukset johtuvat siitä, että tuuli tai lumi on irrottanut rännit, tikkaat tai lumiesteet katolta.

Jokainen jiirin paikkaus tai rikkinäisen tiilen vaihto kannattaa teettää heti, sillä jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin katto ei ole täysin tiivis, voi katon alle päästä vettä. Toivon mukaan vesikaton alla on oikein asennettu aluskate, mikä on tarvittaessa korjattu. Jos näin ei kuitenkaan ole, saattaa vuotava katto kastella katon alla olevat puuosat ja eristeet. Katossa olevan reiän paikkausta voi tällaisessa tapauksessa olla tarpeen täydentää lahovaurioiden korjauksella sekä märkien eristeiden vaihtamisella, sillä kosteus saa aikaan sekä lahoa että hometta.

Monet katon ongelmat voi välttää huoltamalla kattoa. Tärkeimpiä kattohuoltoja on katon kunnon tarkastus kaksi kertaa vuodessa. Sen ansiosta kattoläpiviennit (kuten kattoikkuna tai savupiippu) osataan tiivistää ajoissa, eikä katon alle pääse kosteutta. Kattotarkastuksen ansiosta myös räystäslaudat ja -pellit osataan vaihtaa ajoissa. Suosittelemme tarvittaessa muita kattohuoltoja, kuten sammaleiden poistoa tai peltikaton huoltomaalausta. Ajantasaisesti huollettu katto kestää hyvin erilaisia rasituksia.

Kaikkia vaurioita ei kuitenkaan voida ehkäistä ennalta. Esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaus voi tulla eteen täysin yllättäen. Pahimmillaan puu voi kaatua katolle, tai jopa koko katto irrota. Irronneiden kattotiilien ja peltilistojen vaihto on kuitenkin tavallisempaa, ja hyvä niin. Kova tuuli voi irrottaa myös katon varusteita. Katon varusteiden irtoamista voi ehkäistä tarkastamalla kaikkien katon tarvikkeiden kiinnikkeet puolivuosittaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Jos kattosi tarkastaa Plus Kattopalvelu, tulee tämä automaattisesti hoidettua. Tarvittaessa suosittelemme muitakin myrskyvaurioita ehkäiseviä kattotöitä, kuten kattopeltien lisäkiinnityksiä tai peltikattonaulojen vaihtamista paremmin ruodelaudoituksessa pysyviksi kateruuveiksi.

Kun katto vuotaa, muista kattokorjauspalvelumme

Kun katto vuotaa, muista kattokorjauspalvelumme – Plus Kattopalvelu korjaa kaikenlaiset kattovuodot ja katon vesivahingot. Vuotavan katon korjauksella on aina kiire, myös silloin, jos katon alla on aluskate. Aluskate ohjaa vesikaton läpi vuotavat vedet katon räystäille, jolloin kosteus ei pääse vahingoittamaan katon alla olevia rakenteita. Aluskatteet eivät kuitenkaan ole ikuisia, ja erityisesti kosteus voi haurastuttaa sekä kuluttaa ne. Aluskatekin saattaa päästää vedet lävitseen, ja silloin katon rakenteet sekä yläpohjan eristeet kastuvat. Mitä nopeammin vuotava katto korjataan, sitä todennäköisemmin kattorakenteet säilyvät kuivina.

Jos kattovuoto ei ole päässyt kastelemaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alla olevia osia, riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Tilanteesta riippuen tämä voi tarkoittaa vuotavan kattoikkunan tiivistämistä, rikkinäisen kattotiilen vaihtoa, vuotavien saumojen tiivistämistä tai esimerkiksi peltikattoon syntyneen reiän paikkaamista. Samalla tarkastamme koko katon (ilman eri veloitusta), jotta voisimme puuttua mahdollisiin muihin epäkohtiin. Jos jokin läpivienti uhkaa vuotaa lähitulevaisuudessa, välitämme siitä tiedon asiakkaalle ja tarjoamme läpiviennin tiivistämistä uhkaavien vuotojen ehkäisemiseksi.

Jos kosteus on jo päässyt katon alle, arvioimme jo sattuneet vahingot tarkoin. Joskus koko katon vaihto osoittautuu kannattavammaksi vaihtoehdoksi. Mikäli katto voidaan saada hyvään kuntoon myös katon osittaisen korjauksen avulla, tarjoamme katon ja aluskatteen korjausta, kastuneiden puuosien kunnostamista sekä märkien eristeiden vaihtoa. Jos kosteus on jo saanut puuosat lahoamaan, tulee ne uusia. Eristeiden vaihtoa ei kannata jättää tekemättä, sillä kosteus voi johtaa yläpohjan homevaurioon.

Kattotarkastus tarjotaan kaikenlaisten kattokorjausten ja -huoltojen yhteydessä. Katon tarkastus on ainut tapa saada tieto kattovuodosta tarpeeksi aikaisessa vaiheessa – muussa tapauksessa asukkaat saattavat havahtua kattovuotoon vasta, kun sisäkatosta tippuu vettä lattialle. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan koko katto, kaikki sen läpiviennit ja mahdollisuuksien mukaan myös välikatto. Sanomme mahdollisuuksien mukaan, sillä tasakaton alle ei pääse avaamatta rakenteita, eikä rakenteita ole järkevää availla ilman selvää syytä. Jos on aihetta epäillä katon vesivahinkoa, voimme sopia purkutöistä ja tasakaton alapuolen tarkastamisesta.

Visiitti välikatolla voi paljastaa kattovuodon lisäksi myös kondensoituneesta vedestä syntyneen vesivahingon. Mikäli ilma ei vaihdu tarpeeksi nopeasti, saattaa katon alle syntyä kosteutta. Välikaton tuuletusta voidaan tarvittaessa tehostaa esimerkiksi alipainetuulettimen avulla.

Oman katon huollot Lahdessa voinee vähentää verotuksessaan

Oman kesämökin tai omakotitalon katon huollot Lahdessa voi usein vähentää verotuksessaan. Tarkempaa tietoa kotitalousvähennyksestä, sen omavastuuosuudesta ja sen hakemisesta löytyy Verohallinnon verkkosivuilta.

Vaikka kotitalousvähennys olisi pois suljettu, ovat kaikki kattohuoltomme hyvin kilpailukykyisiä hinnoiltaan. Katon huolto voidaan maksaa myös kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella.

Sekä tiilikattoa, peltikattoa että tiilikattoa kannattaa huoltaa. Huollettu katto on pitkäikäisempi kuin huoltamaton katto, ja sen vaurioitumisalttius on pienempi. Huollettu katto on kaunis katsella, kun taas likainen, sammaleinen tai ruosteinen katto antaisi huonon kuvan koko kiinteistöstä. Myös vanhaa kattoa kannattaa huoltaa, sillä kattohuollot antavat sille lisää arvokkaita käyttövuosia. Esimerkiksi kattomaalaus tai sammaleiden poisto katolta auttavat ehkäisemään monet kattovuodot.

Se, millaisia huoltoja teidän kattonne tai sen kattoturvatuotteet juuri nyt tarvitsevat, selviää paikan päällä. Tältä istumalta osaamme mainita parista kattohuollosta, mitä joka ikinen katto tarvitsee. Ne ovat katon keväthuolto ja katon syyshuolto. Jokaista kattoa pitää huoltaa puolen vuoden välein puhdistamalla sen pinta. Roskat heikentävät katon kuntoa muun muassa sitomalla katteeseen kosteutta, joten roskat tulee poistaa suurin piirtein kuuden kuukauden välein. Osa roskista kertyy katon sadevesijärjestelmään, joten rännit tai kattokaivot tulee puhdistaa yksin tein. Näin estetään sadevesijärjestelmän tukkiutuminen ja siitä mahdollisesti aiheutuvat kosteusongelmat.

Katon kevät- ja syyshuoltoon sisältyy myös ilmainen kattotarkastus, mikä tarjotaan itse asiassa kaikkien kattotöiden yhteydessä. Kattotarkastuksen perusteella tiedämme tarkemmin, mitä huoltoja tai paikkauksia kattosi tarvitsee, vai onko kaikki kunnossa.

Kattopesu ja kattoturvatuotteiden huolto ovat esimerkkejä kattohuolloista, joita saatamme suositella. Peltikatot on maalattava ja pestävä sen perusteella, miten kulunut tai likainen katon pinta on. Kattomaalausta saatetaan tarvita esimerkiksi joka kymmenes vuosi. Tarpeen mukaan saatamme suositella myös kattopeltien lisäkiinnityksiä sekä vanhojen ruuvien uusimista.

Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan vain kerran, ja tätä ennen katto pestään. Jos tiili- tai bitumikatolla kasvaa sammaleita, on aika toteuttaa katon sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Kemiallisesti tehty kasvustojen poisto antaa lopputuloksen, mikä kestää pitkään. Sammalet on hyvä saada pois viimeiseen itiöön, sillä ne rasittavat katon kuntoa suuresti.

Rännien puhdistuksen lisäksi Lahdessa voidaan tarvita myös kourusaneerausta

Rännien puhdistus Lahdessa on nopea apu vuotaviin ränneihin, mutta jos ei ole kyse roskien muodostamista tukoksista, tarvitaan rännien huollon sijaan kourujen korjausta tai uusien kourujen asennusta. Viimeistään paikan päällä selviää, miten katon sadevesijärjestelmä saadaan taas vetämään, ja mitä se maksaa.

Omakotitalon, rivitalon, mökin ja kaikkien muiden rakennusten sadevesijärjestelmien pitää toimia ympäri vuoden. Jos rännit pääsevät jäätymään roskien takia, alkaa ränneistä roikkua vaarallisia jääpuikkoja. Lisäksi uudet sulamisvedet saattavat roiskua talon seinille, liukastaa pihan kulkuväylät sekä mahdollisesti myös päätyä talon perustuksiin. Sadevesijärjestelmän on vedettävä myös kesällä, sillä rankkasateen aikana katolta voi tulla alas monta tuhatta litraa vettä. Salaojatkaan eivät välttämättä jaksa ohjata kaikkea vettä pois rakennuksen luota, joten perustuksien kastuminen on vakavasti otettava riski.

Lisäksi kouruihin jääneet roskat ja seisova vesi kiihdyttävät räystäskourujen ruostumista ja haurastumista. Jos sadevesikourujen puhdistus ja mahdollisesti tarvittu syöksyputkien avaus on hoidettu säännöllisesti, kestävät teräskourut noin 40 vuotta. Ruoste kuitenkin lyhentää kourujen käyttöaikaa reippaasti.

Jääkin voi rikkoa katon sadevesijärjestelmää esimerkiksi pilaamalla kaadot tai avaamalla alastuloputkien saumoja. Siksi katon sadevesijärjestelmä on kuntotarkastettava sen puhdistuksen yhteydessä. Kourujen puhdistamisesta ja kuntotarkastamisesta koostuvaa huoltopakettia tarvitaan noin puolen vuoden välein, eli aikaisin keväällä sekä loppusyksystä. Jos tilaat Plus Kattopalvelulta katon kevät- ja syyshuollot, puhdistamme kourut yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Kaupan päälle tarjoamme koko katon kunnon tarkastuskierroksen. Sen aikana tutkimme myös kourut ja alastuloputket, niiden kiinnikkeet sekä mahdolliset sulanapitokaapelit.

Jos jotain korjattavaa löytyy, saat tarjouksen kourujen saneeraamisesta. Jos kourut ja alastuloputket on aika uusia, keskustelemme kanssasi uutta sadevesijärjestelmää koskevista toiveistasi, ja toimitamme sopivat kaupan päälle. Kourut voivat olla kantikkaat tai pyöreäpohjaiset, ja niiden värin voi valita lukuisista vaihtoehdoista. Aikoinaan käytettiin muovisia kouruja, mutta teräksiset tai alumiiniset ovat paljon kestävämmät.

Palveluvalikoimaamme kuuluu myös rännien sulattaminen höyryllä, sekä kaikki kattokaivoihin liittyvät työt. Kattokaivotkin pitää puhdistaa puolen vuoden välein, jotta kaikki vesi saataisiin pois katolta. Jos ne jäätyvät, auttaa tekemämme höyrysulatus. Tarvittaessa uusimme kattokaivosi.

Jos katon väriä ei erota, on katon puhdistuksen (esimerkiksi kattopesun) aika

Mikäli katon alkuperäistä väriä ei enää näe roskien, lian ja kasvustojen alta, on aika tilata jokin katon puhdistus Lahteen – esimerkiksi katon pesu tai sammaleiden poisto sekä katon suojakäsittely. Viimeistään paikan päällä selviää, miten omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katto saadaan taas puhtaaksi.

Jokaiselta katolta pitäisi poistaa roskat kaksi kertaa vuodessa, sillä lehdet, neulaset, oksat ja muut lähistön puista katolta päätyneet roskat heikentävät katon kuntoa. Tiilikaton harjaus on hyvä tapa siistiä katto. Myös mineriitti- ja peltikatot voi puhdistaa harjaamalla, mutta huopakaton omistajille suosittelemme ilmapuhallusta. Bitumikaton pinnoite vaurioituu herkemmin kuin esimerkiksi peltikaton pinnoite, joten ei kannata ottaa turhia riskejä.

Jos lika ja epäpuhtaudet ovat pinttyneet kattoon, teemme tarjouksen tiilikaton pesusta – tai vaikkapa peltikaton pesusta. Myös huopakatto voidaan pestä, kunhan ei käytetä liian kovaa vedenpainetta. Mineriittikatonkin pesun voit tilata meiltä. Se lasketaan asbestityöksi, joten sen suhteen noudatamme erityisen suurta varovaisuutta sekä kaikkia urakkaa koskevia säädöksiä. Kattopesu sopii myös katon maalauksen pohjatöiksi, onhan maalattavan pinnan oltava puhdas. Jos maalattavalla pinnalla on likaa, ei maali tartu kunnolla.

Kattopesu ei poista huopakatolta tai tiilikatolta kaikkia sammaleita. Sammaleiden poistoon on käytettävä erityisiä kemikaaleja, mitkä pystyvät tuhoamaan sammalten osat myös katteen sisästä. Lopuksi teemme katon suojakäsittelyn. Peltikatolta sammaleita ei yleensä tarvitse poistaa, sillä peltikaton sammaloituminen on hyvin harvinaista. Sammaleiden ja muiden kasvustojen poistossa käyttämämme kemikaalit ovat biohajoavia, mutta noudatamme silti tarpeellisia turvatoimia. Emme halua ruusupuskasi, perennapenkkisi tai muiden istutustesi kärsivän, joten suojaamme ympäristön huolella.

Joskus katto on puhdistettava useammalla tavalla. Esimerkiksi huopakaton pinnoitteen uusiminen saattaa vaatia useampia pohjatöitä. Ensin poistamme karkean lian ilmapuhaltamalla, ja sitten levitämme katolle sammaleenpoistoaineen. Kun aine on saanut vaikuttaa tarpeeksi pitkään tuhotakseen kaikki sammalet katteesta, pesemme katon vesiletkulla ja sopivalla pesuaineella. Pesuharja – tarpeeksi pehmeä tietenkin – varmistaa se, että kaikki lika saadaan pois. Vasta puhdas ja kunnolla kuivunut huopakatto voidaan pinnoittaa. Uusi pinnoite hylkii sekä likaa että kasvustoja, minkä lisäksi se auttaa kattoa kestämään erilaisia rasituksia. Urakkaan kannattaa ryhtyä, voihan se pidentää katon elinkaarta 20 vuodellakin. Plus Kattopalvelulta saatte mainion tarjouksen myös huopakaton pinnoittamisesta avaimet käteen -pakettina!

Kulunut pinnoite tarkoittaa sitä, että katto on aika maalata Lahdessa

Onko aika suorittaa katon maalaus Lahdessa? Kattomaalauksen tarve vaihtelee tapauskohtaisesti, joten paras tapa selvittää katon huoltomaalauksen ajankohtaisuus on kiivetä katolle ja tarkastella sen pinnoitetta lähietäisyydeltä. Aina kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön, teemme tämän puolestasi. Kaikkiin kattotöihimme kuuluu katon kunnon tarkastus, minkä aikana tarkastetaan koko kattokokonaisuus ja pohditaan erilaisia tapoja katon kunnon kohentamiseksi. Jos pinnoite kaipaa uusimista, saat tarjouksen katon huoltomaalauksesta. Jos taas jokin kohta näyttää olevan rikki tai hajoamassa, saat tarjouksen katon tiivistämisestä.

Kattomaalaus piristää koko kiinteistön ulkonäköä, sillä katto muodostaa merkittävän osan rakennuksesta. Kattoa kutsutaankin joskus puolileikillään talon viidenneksi julkisivuksi. Kiiltävä katto näkyy jo kauas, kun taas sammaleinen tai ruosteinen katto antaa ohikulkijoille aiheen pohtia, jokohan katto vuotaa.

Lisäksi katon huoltomaalaus suojaa katon lukuisilta kemiallisilta ja mekaanisilta rasituksilta. Kattomaalaus saattaa pidentää katon elinkaarta jopa kymmenillä vuosilla, joten katon maalaaminen on taloudellisestikin ajateltuna erittäin kannattavaa. Plus Kattopalvelulta saa parhaan tarjouksen tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalaamisesta. Teemme kattomaalauksia niin yksityisasiakkaille (joille työ on kotitalousvähennyskelpoinen) kuin taloyhtiöillekin.

Peltikaton maalaus on kannattava investointi, sillä maalaamattomuus saattaa jopa puolittaa katon käyttöiän. Hyvässä kunnossa oleva maalipinta suojaa kattoa ruosteelta. Peltikattomaalauksen esivalmisteluja ovat ainakin kattopesu. Aivan ensiksi tarkastamme katon tiiviyden, jotta pesuvesi ei päädy katon alle.

Tiilikaton maalaus tekee vanhoista kattotiilistä jälleen tasaisia. Näin tiilet eivät enää ime vettä, mikä nopeuttaisi niiden jokatalvista rapautumista. Suojapinnoitteen uusiminen vähentää myös sammaloitumista, mikä rasittaa tiilien kuntoa – tunkeutuvathan sammalten juuret syvälle tiiliin sekä niiden väleihin. Kunnolliset pohjatyöt varmistavat tiilikattomaalauksen onnistuneisuuden.

Huopakaton maalaus alkaa esimerkiksi sammaleiden poistosta katolta. Kun katto on puhdas ja kuiva, levitämme sille uuden pinnoitteen, mikä suojaa huopaa muun muassa auringolta sekä sammaleilta. Sekä huopa- että tiilikatot tarvitsevat huoltomaalausta vain kerran, kun taas peltikatto saatetaan maalata useaankin otteeseen.

Myös maalaussää pitää huomioida. Pakkasta ei saa olla, ja ilmankosteuden on oltava matala. Suoran auringonpaisteen sijaan valitsemme pilvipoudan. Jos sadetta ei ole luvassa myöskään tulevina päivinä, alamme maalata kattoasi!

Jään poisto ja lumenpudotus Lahdessa ovat taitolajeja

Sekä jään poisto että lumenpudotus Lahdessa ovat taitolajeja. Jos lumi ja jää poistetaan katolta väärällä tekniikalla, voi katto vaurioitua alkaen jopa vuotaa. Lumen pudotus hallin, varaston, rivitalon, omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta voi aiheuttaa myös henkilövahinkoja. Erityisessä vaarassa on lumenpudottaja itse, jos tällä ei ole käytössään asianmukaisia turvallisuustuotteita. Myös ohikulkijat ovat vaarassa, sillä he saattavat jäädä katolta putoavan lumen ja jään alle, jos vaara-aluetta ei ole kunnolla eristetty.

Tilaa lumen poisto katolta Plus Kattopalvelulta, niin kattolumityöt sujuvat kaikin puolin turvallisesti.  Katto ei kärsi vaurioita (ei edes herkkä huopakatto!), ja ohikulkijatkin ovat turvassa. Tarvittaessa eristämme ja valvomme vaarallista vyöhykettä monen työntekijän voimin. Lumet pudotetaan vain sellaiseen kohtaan, etteivät ne hajota esimerkiksi terassikatosta. Paikka valitaan huolella jo ennen lumen pudotuksen alkamista. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan. Tämä sanonta pitää paikkansa myös kattolumitöiden suhteen, sillä huolellisen suunnittelun ansiosta itse urakka etenee nopeasti ja ilman turhia mutkia. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon kaikki riskit, joita urakkaan voisi liittyä, ja näin ollen osaamme toimia turvallisesti.

Lumenpudotuksen hinta on kotitalousvähennyskelpoinen, jos on kyse omakotitalon tai kesämökin katosta. Hinta kattolumitöille selviää paikan päällä, sillä siihen vaikuttavat monet seikat, mitkä haluamme omin silmin arvioida. Niitä ovat esimerkiksi katon koko ja kaltevuus sekä lumen koostumus sekä määrä. Lumenpudotuksen avulla vältetään monet riskit, joita liian painava lumikuorma voisi aiheuttaa – esimerkiksi jiirivuodot ja katon painumisen. Vaikka katon rakenteet eivät olisi vaarassa, voisivat rakennuksen asukkaat tai ohikulkijat loukkaantua katolta putoavan lumen takia. Myös omaisuusvahinkoja voisi syntyä. Jos katolla on hurja määrä lunta, lumiesteisiin ei voi enää luottaa. Lumiesteet saattavat pudota katolta yhtä aikaa lumen kanssa, ja mukana saattaa olla myös IV-hormeja, kattotikkaita ja muita kattotarvikkeita.

Plus Kattopalvelu taitaa myös turvallisen jään poiston. Jäätä voidaan poistaa sekä katolta että ränneistä. Ränneistä saattaa roikkua jääpuikkoja, joten poistamme nekin pihamaan turvallisuutta heikentämästä. Rännien ja katon sulatus höyryllä on paras tapa päästä eroon kaikista turvallisuusriskeistä sekä uhkaavista kosteusongelmista, joita kattojää voi aiheuttaa.

Meiltä luontuvat kaikki kattotyöt Lahdessa – myös aluskatteen vaihto

Plus Kattopalvelun laajaan palveluvalikoimaan kuuluvat kaikki kattotyöt Lahdessa, myös aluskatteeseen ja muihin katon alapuolisiin osiin liittyvät. Aluskatteen uusiminen on yksi niistä isoimmista kattotöistä, kun taas esimerkiksi kattoturvatuotteiden uusiminen tai pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentaminen edustavat toista ääripäätä. Olipa kyseessä iso tai pieni peltikattotyö, huopakattotyö tai vaikka tiilikattotyö, saat meiltä siitä parhaan tarjouksen.

Aluskatteen tehtävä on estää katon vesivahingot. Jos katto vuotaa, aluskate pitää vedet poissa kattorakenteiden luota, ja ohjaa ne katon räystäille. Näin esimerkiksi kattoläpivientien korjaukseen ei automaattisesti yhdisty kastuneiden kattorakenteiden kunnostamista. Vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai vastaava kattoläpivienti pitää silti korjata pian, sillä aluskatekin voi pettää kosteuden alla. Katto voidaan paikata, mutta aluskatetta ei oikein voi tiivistää paikkaamalla. Aluskatteen korjaus tarkoittaakin käytännössä lähes aina aluskatteen uusimista, ja aluskatteen vaihto puolestaan vesikaton avaamista vähintään osittain. Mikäli vesikatteella on jo ikää, on hyvä idea asentaa vanhan vesikaton tilalle uusi, jahka aluskate on uusittu.

Aluskate auttaa ehkäisemään myös toisesta suunnasta peräisin olevia vesivahinkoja. Asuintiloista kohoava lämmin ja kostea ilma saattaa tiivistyä kosteudeksi katon alle. Näin voi käydä varsinkin alkuvuodesta, kun ulkona voi olla jopa 30 astetta pakkasta. Mitä suurempi on ulko- ja sisälämpötilojen ero, sitä helpommin lämpö kondensoituu. Aluskate estää kondenssiveden muodostumisen katon alapinnalle, mistä se voisi tippua alas eristeisiin. Nykyaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, eli ne auttavat tuulettamaan kaiken lämmön ja kosteuden pois välikatolta.

Pelkkä aluskate ei riitä, vaan tarvitaan myös katon IV-töitä. Tavallista on hoitaa katon ilmanvaihto räystäillä ja harjalla olevilla tuuletusaukoilla. Räystäiden tuuletusaukkoihin voidaan asentaa lintuverkot, jotta ne eivät toimisi lintujen kulkureittinä. Harjan tuuletusaukotkin voi tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä, jotta aluskatteelle ei pääsisi tuiskulunta ja roskia. Jos ilma ei liiku näistä tuuletusaukoista huolimatta, voidaan asiaa auttaa vaikkapa katolle tulevalla alipainetuulettimella.

Valtaosa lämmöstä pysyy asuintiloissa, kun katon eristys on tarpeeksi paksu. Tarvittaessa voimme lisäeristää ullakon tai yläpohjan. Lisäeristeet vähentävät myös kondensoitumista, kattojäätä sekä kattojäästä ja sulamisvedestä syntyviä saumavuotoja. Plus Kattopalvelulta voitte tilata myös kaikki peltisepän työt Lahteen – vaikkapa koko konesaumakaton asennuksen tai uusimisen!

Villojen vaihto tai katon yläpohjan eristys saattaa estää välikaton tuulettumisen

Kun tilaatte meiltä joitain kattotöitä Lahdessa, saatte kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Sen perusteella saatamme tarjota sinulle joitain katon turvallisuutta tai vaikkapa sen kosteusteknistä toimintaa parantavia lisätöitä. Jos ilmanvaihtokanavista tippuu kondenssivettä, tarjoamme niiden eristämistä – jos taas rännit ovat vääntyneet, tarjoamme kourujen korjaamista tai uusimista. Jos tiiviin katon alta löytyy kosteutta, tutkimme, onko tarpeen tehostaa välikaton ilmanvaihtoa vaiko eristää katto paremmin – itse asiassa, molemmille töille saattaa olla tarvetta.

Myös silloin suosittelemme katon lisälämmöneristystä, jos asunnossa vetää ja palelee ikkunoiden tiivistämisestä, ahkerasta lämmittämisestä ja villasukista huolimatta. Lumettomat laikut katolla kertovat, että lämpöä karkaa katon läpi harakoille. Vesikatto ei ole mikään lämmöneriste (siksi katto voidaan uusia myös keskellä talvea), vaan lämmön karkaamisen estämisestä huolehtivat yläpohjan eristeet.

Aikaisemmin eristeitä ei käytetty niin paljon, kuin tänä päivänä pidetään sopivana. Lämmityspuut saatiin omasta metsästä, mutta lämmitysenergian kasvanut hinta ja lisääntynyt tietoisuus ovat saaneet ihmiset havahtumaan omaan energiankulutukseensa. Lämmön karkailu aiheuttaa muitakin ongelmia kuin taloudellisia, tai asumismukavuutta häiritseviä. Jos välikatolle karkaa paljon lämpöä talvella, saattaa osa siitä tiivistyä kosteudeksi. Välikatolle oleva kosteus saattaa johtaa home- ja lahovaurioihin yläpohjassa. Lisäksi lumen sulaminen voi johtaa ongelmiin, varsinkin runsaslumisina talvina. Sulamisvesi voi aiheuttaa saumavuodon. Saumavuotoriskiä pahentaa se, jos katon reunalla on korkea jäävalli. Jää saattaa estää sulamisvesien pääsyn vesikouruun. Jäästä puheen ollen, osa katolla liian aikaisin sulaneesta vedestä saattaa jäätyä jääpuikoiksi, ja ne ovat ongelmallisia terävyyteensä takia.

Katon lisälämmöneristys ratkaisee monta ongelmaa kerralla, ja se voidaan usein aloittaa kattoa korottamatta tai muita rakenteellisia muutoksia tekemättä. Uudet eristeet eivät kuitenkaan saa estää välikaton tuulettumista. Aina kun lisäämme tai vaihdamme villoja (villat on vaihdettava heti niiden kastuttua), olemme tarkkoja siitä, ettemme tuki ilmanvaihtoaukkoja tai madalla liikaa tuuletustilaa. Jos katon ilmanvaihto uhkaa hankaloitua, etsimme ja toteutamme parhaat ratkaisut asiaan. Näin kaikki se vähäinen lämpö, mikä välikatolle väistämättä karkaa, saadaan tuuletettua heti pois katolta.

Plus Kattopalvelulta voitte tilata myös ullakon ja vintin eristyksen! Ullakolla voi asua vuoden ympäri, kun ullakko eristetään ja pinnoitetaan. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää tarpeistasi!

Tikkaat ovat joka katon kattoturvatuotteita Lahdessa

Tikkaat ja muut kattoturvatuotteet Lahdessa asentava Plus Kattopalvelu osaa kertoa heti kattosi nähtyään, riittävätkö lapetikkaat ja talotikkaat rakennuksen kattoturvatuotteiksi. Kattotikkaiden ja seinätikkaiden lisäksi voi olla tarvetta myös palotikkaille, kulkusilloille ja lumiesteille. Tarvittaessa asennamme myös kattopollarit, putoamissuojat tai esimerkiksi savunpoistoluukun, mikä helpottaa kerrostalon asukkaiden evakuointia mahdollisessa tulipalotilanteessa. Myös rakennusmääräyksistä voit tarkastaa, mitä kattoturvatuotteita sinun tulee katollesi hankkia. 

Mikäli tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on Plus Kattopalvelun asentama tai uusima, olemme huolehtineet vähintäänkin pakollisten kattoturvatuotteiden asentamisesta. Kattoturvatuotevalikoimaa voi kuitenkin halutessaan täydentää, onhan lumenpudottaminen ja muu katon huoltaminen sekä helpompaa että turvallisempaa, kun kattoturvatuotteisiin on panostettu.

Vaikka itse et koskaan aikoisikaan katolle kiivetä, on talon omistajan järjestettävä hyvä kulkureitti katolle kaikkia niitä henkilöitä varten, jotka liikkuvat katolla työkseen. Esimerkiksi nuohoojan on helppo kiivetä katolle, kun matka maasta katolle tapahtuu talon runkorakenteisiin kiinnitettyjä talotikkaita myöten. Matka jatkuu lapetikkaita myöten, ja katon harjalla vastaan tulevat kattosillat (viimeistään silloin, jos talossa on yli kaksi kerrosta, ja katon kaltevuus ylittää 1:8).

Hätäpoistumistikkaita tarvitaan, jos matka huoneen ikkunasta maahan on yli 3500 cm, ja kattoturvatuotevalikoimaa on täydennettävä lumiesteillä, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8. Lumiesteillä ei ole mitään tekemistä katolla liikkumisen turvallisuuden kanssa, vaan ne ovat olemassa estääkseen katolle satanutta lunta aiheuttamasta henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Katolla oleva lumikuorma voi saada aikaan monenlaista ikävää, jos se putoaa vauhdilla alas maahan. Myös katto, katon pinnoite ja katon läpiviennit sekä muut kattotarvikkeet voivat vaurioita katolta putoavan lumen takia. Lumiesteistä on suuri apu vahinkojen ehkäisemisessä, sillä ne pitävät kattolumet paikoillaan. Asennamme kaikki kattoturvatuotteet pitkällä kokemuksella – myös erilaiset lumiesteet.

Muistathan tarkastaa turvatuotteiden kunnon ja kiinnityksen usein, sillä näin kattoturvatuotteiden kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voidaan reagoida tarvittavalla nopeudella. Voit jättää kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden tarkastamisen myös Plus Kattopalvelun tehtäväksi. Katon tarkastuksen voi tilata erillistyönä, mutta sen saa aivan ilmaiseksikin kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikkapa katon syyshuolto, niin saat koko katon kunnon tarkastuksen hintaan nolla euroa. Tarkastamme myös lumiesteiden kiinnitykset huolella, jotta ne eivät putoaisi alas katolta lumen mukana.

Lumiesteiden asennus-, korjaus- ja kiinnitystarve tarkastettava puolivuosittain

Lumiesteiden asennus- ja korjauspalvelua Lahdessa tarjoava Plus Kattopalvelu osaa auttaa kaikissa lumiesteitä koskevissa kysymyksissä. Jos lumiesteitä ei vielä katollasi ole, ota yhteyttä, niin asennamme ne paikoilleen. Lumiesteitä tarvitaan aina, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8, sillä lumiesteet auttavat pitämään lumet paikoillaan myös kaltevilla kattopinnoilla. Jos lumet pääsisivät putoamaan katolta alas vapaasti, voisi se aiheuttaa monenlaista vahinkoa sekä katolla että maan pinnalla.

Tarve lumiesteille riippuu siis katon kaltevuudesta, eikä esimerkiksi katon materiaalista. Myös palahuopakatot ja muut bitumikatot on varusteltava lumiesteillä, vaikka niiden karhea pinta pitääkin lumet melko hyvin paikoillaan.

Muistathan tarkastaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen lumiesteiden kunnon usein. Suositeltavaa on tehdä tämä tarkastus puolen vuoden välein. Jos asioit kanssamme katon puolivuosittaisten puhdistushuoltojen tiimoilta, saat tämän hoidettua samalla – tarjoammehan koko katon sekä kaikkien kattotarvikkeiden kuntotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Kuntotarkastuksen yhteydessä tutkimme muun muassa sen, ovatko lumiesteet kunnolla kiinni katossa. Jos lumiesteet eivät ole hyvin kiinni, voivat ne irrota lumen painautuessa niitä vasten. Myös kova tuuli saattaa irrottaa lumiesteet katosta, jos niiden kiinnikkeitä ei ole kiristetty. Irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus onkin tavallinen myrskyvaurioiden korjaus. Paikkaamme katon, ja kiinnitämme kaikki katosta irronneet tarvikkeet omille paikoilleen. Tähänkin kattotyöhön sisältyy mainittu ilmainen kattotarkastus, joten osaamme tarvittaessa suositella myös muiden kattotarvikkeiden kiinnitysten kiristämistä sekä esimerkiksi saumojen tiivistystä, sammaleiden poistoa tai räystäskourujen puhdistamista.

Jos tarvitset katolle kokonaan uudet lumiesteet, voit luottaa meidän toimittavan paikalle kaikkien määräysten mukaiset, taatusti kestävät ja oikein mitoitetut lumiesteet. Mitoitus tapahtuu esimerkiksi katon kaltevuuden, lappeen pituuden ja alueen lumikuormien keskimääräisen koon mukaan. Laajasta värivalikoimasta löytyy sopiva väri omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa liikekiinteistön lumiesteisiin.

Kerrottakoon vielä, mikä merkitys lumiesteillä on. Ilman lumiesteitä olevalta katolta voisi pudota alas raskas lumikuorma, ja se voisi johtaa henkilö- tai omaisuusvahinkoihin. Lumikuorma voisi myös vaurioittaa vesikattoa, sen pinnoitetta tai sen yksityiskohtia, kun se liukuisi pitkin lapetta tai tippuisi ylemmältä katolta alemmalle. Lumiesteiden avulla kattolumi jakautuu tasaisesti, eikä irrota kattotiiliä sen paremmin kuin viemärintuuletusputkiakaan.

Piipunhattu ja piipun pellitys pitävät vesi- ja lumisateet pois piipusta

Piipunhattu ja piipun pellitys saisivat olla pakollisia lisävarusteita savupiippuun, sillä ne estävät hormia rapautumasta. Rapautuminen voi johtaa moniin ongelmiin, pahimmillaan jopa häkämyrkytykseen tai rakennuspaloon. Piipun peltitöistä on myös toinen hyöty: piipun pellitys peltisepän työnä kohentaa savupiipun ja sitä myötä koko katon ulkonäköä!

Miten piipunhattu ja piipun pellittäminen suojaavat piippua rapautumiselta? Väite perustuu siihen, että rapautuminen saa alkunsa kosteudesta. Piippu on päältä auki eikä mikään suojaa sen ulkopintojakaan kastumasta, joten vesi- ja lumisateet voivat kastella piipun sekä sisä- että ulkopuolelta. Isovanhempamme tai ainakin heidän vanhempansa lämmittivät ja kokkasivat puilla. Tulisija ja hormi lämpenivät joka päivä, joten kaikki hormiin satanut kosteus haihtui saman tien pois. Tänä päivänä tilanne on erilainen, sillä tulisija saattaa olla pitkiä aikoja käyttämättä. Kosteus ehtii jäätyä ulkolämpötilan laskiessa, ja jäätyminen saa aikaan hormin laastin rapautumista. Pikkuriikkisistä koloista, joihin kosteus on kertynyt, kasvaa vähitellen isompia.

Kun hormissa on koloja, ei kaikkea nokea saada pois. Nokea kertyy hormiin aina jonkin verran, vaikka polttaisi kuinka kuivia puita. Siksi nuohoojan on käytävä nuohoamassa noki pois ainakin kerran vuodessa, jos kyseessä on vakituisessa käytössä oleva rakennus. Nuohouksestakaan ei ole apua, jos hormissa on koloja. Koloihin kertynyttä nokea ei saada poistettua, joten nokipalovaara on otettava vakavasti. Vaikka nokipalo usein pysyykin hormissa, muutama prosentti vuosittain sattuvista nokipaloista leviää rakennuspaloksi – pääasiassa siksi, että se aiheuttaa jopa 1200 asteen kuumuuden.

Lisäksi on otettava huomioon se, että rapautunut hormi ei varaa kunnolla lämpöä, ja että myrkyllisiä savukaasuja saattaa päästä karkuun. Rapautunut hormi on saneerattava ensi tilassa, ja hormisaneerauksen jälkeen kattopeltiseppämme voivat asentaa piipun suojapellitykset sekä piipunhatun paikoilleen. He voivat tehdä – joko samalla kertaa tai erikseen – kaikki muutkin peltisepän työt. Jos olet haaveillut jalkaränneistä tai vaikkapa kattoturvatuotteista peltisepän työnä, kysy tarjous!

Piipun pellittäminen vaatii vesikatteen osittaista purkamista piipun luota, kuten eräs toinenkin kattotyö – nimittäin aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Jos aluskatteessa on jotain vikaa (tai se on asennettu väärin piipun kohdalta), salli meidän korjata se. Näin kattorakenteet eivät kastu, vaikka piipusta vuotaisi vettä. On melko tavallista, että katto vuotaa piipun juuresta: siksi aluskatteen ehjyys ja oikeaoppinen asennus ovat tärkeitä asioita.

Meidät on opittu tuntemaan Lahdessa ilmaisista katon tarkastuksista

Plus Kattopalvelu tunnetaan siitä, että se tarjoaa ilmaisen katon tarkastuksen Lahdessa kaikille asiakkailleen. Riippumatta siitä, olitteko tilanneet kerrostalon kattopesun, rivitalon lumiesteiden korjauksen tai sammaleenpoiston omakotitalon katolta, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Jos ette tarvitse mitään kattotöitä, mutta haluatte silti kattavan koko katon kuntotarkastuksen, voitte tilata kattotarkastuksen myös erillistyönä. Silloin kattotarkastuksesta lähetetään lasku, mutta se on yhtä kilpailukykyisen hintainen kuin kaikki muutkin kattotyömme.

Kattotarkastus tehdään varsin perusteellisesti, sillä katolla on monia yksityiskohtia, joihin on syytä paneutua. Tiilikatolla tarkastamme kaikki tiilet, sillä joukossa saattaa olla rikkinäisiä yksilöitä. Katto voi alkaa vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, joten tulemme tuolloin suosittelemaan rikkinäisten tiilien uusimista. Tutkimme myös sen, onko katto aika pinnoittaa tai käsitellä sammaleenpoistoaineella.

Myös huopakatto saattaa olla pinnoitusta tai sammaleenpoistoa vailla. Huopakaton kuntotarkastuksen yhteydessä tutkimme kaikki saumat huolella ja varmistamme, ettei katossa ole reikiä tai kupruja.

Peltikatossakin voi olla reikiä. Jokin peltilista voi olla irti, tai ehkä peltikattonaulat ovat alkaneet törröttää. Kattopelti on tuolloin vaarassa irrota, tai jopa alkaa vuotaa. Kaikki ruostevauriot kannattaa käsitellä nopealla tahdilla, jotta ruoste ei ala levitä. Koko katon huoltomaalaus ehkäisisi katon ruostumista.

Katteen pinnan lisäksi tarkastamme sadevesijärjestelmän ja räystäsalueet, kuten räystäslaudat ja -pellit. Tutkimme, ovatko kaikki kattotarvikkeet hyvässä kunnossa, vai pitääkö niiden kiinnityksiä kiristää. Jos kattotikkaat pääsevät irtoamaan katosta, rikkoo se kattoa – puhumattakaan mahdollisista henkilövahingoista! Mainitsemme myös vääntyneistä suojapellityksistä tai kattoläpivienneistä, mitkä pitää tiivistää uudelleen.

Katon kunnon tarkastukseen kuuluu myös vierailu katon alla, sillä aluskate, katon puuosat ja eristeetkin pitää tarkastaa. Aluskatteessa oleviin reikiin on puututtava nopeasti, sillä aluskate ei voi toimia, jos se on rikki. Se ei pysty estämään katon vesivahinkoa, jos se ei ole täysin tiivis. Katon vesivahingosta kertovat esimerkiksi märät ja homeiset eristeet. Myös ehjän katon alla voi olla kosteutta, jos välikatto ei tuuletu tarpeeksi hyvin. Tuuletusta voidaan tehostaa esimerkiksi tiilikaton harjalle asennettavalla harjatiilituulettimella. Katon tarkastuksen jälkeen tarjoamme asiakkaalle kaikkia kattotöitä, mitkä kattotarkastus osoitti tarpeelliseksi – tai kehumme katon hyvää kuntoa ja poistumme paikalta.

Tämä kattopalvelu eroaa monista kattourakointia Lahdessa tarjoavista firmoista 

Ei ole helppoa erottua kaikista kattourakointia Lahdessa tarjoavista kattofirmoista, mutta me olemme tehneet sen eteen kovasti töitä. Olemme miettineet, millaista kattopalvelua asiakkaat itse asiassa haluavat, ja pyrkineet kehittämään toimintaamme siihen suuntaan. Olemme onnistuneet kasvamaan kattourakoitsijaksi, jolla on hyvin tyytyväiset asiakkaat.

Asiakkaan voittamiseksi puolelleen kattopalvelun pitää tarjota saumattomasti sujuvia kattourakoita, pitää kiinni yhdessä sovituista yksityiskohdista ja yllättää asiakas positiivisesti – mieluiten tekemällä vielä parempaa jälkeä, kuin tämä odotti. Meille on itsestäänselvyys, että sopimuksesta pidetään kiinni. Kun tulemme tarkastamaan kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin kunnon, osaamme antaa tarkan arvion siitä, kuinka kauan kattotyöhön kuluu aikaa. Alkutarkastuksen perusteella osaamme myös laskea kattotöille hinnan. Annamme avaimet käteen -tarjouksen kattoremontista, katon huollosta tai mistä tahansa muusta kattotyöstä, mille sillä kertaa on tarvetta.

Saumattomuus ja sujuvuus taataan muun muassa sillä, että tuomme paikalle tarpeeksi monta alan ammattilaista. Tämä porukka voi saada kattosi uusittua jo parissa päivässä! Koska lumenpudotus, kattoremontti tai muu kattourakka on suunniteltu jo etukäteen, ei kallista aikaa kulu turhaan tuumailuun. Teemme kaikki kattourakan työvaiheet ripeästi, mutta silti hutiloimatta. Pääset seuraamaan, miten kattourakka sujuu kokeneiden ja motivoituneiden ammattilaisten hoitamana – tai sitten voit unohtaa koko asian ja lähteä vaikka kylpylälomalle siksi aikaa, että saamme kattosi uusittua tai vaikkapa korjattua.

Asiakas voi maksaa kattourakan myös rahoituksella, mitä voi hakea sujuvasti kotisivujemme kautta. Omakotitalon tai kesämökin omistajalle useimmat kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa selkeän laskumme ansiosta.

Se, millä viimeistelemme hyvän palvelumme ja laadukkaan kattourakan, on ilmainen kattotarkastus. Meidän kaupanpäällisemme eivät ole nimikoituja käsipyyhkeitä, rintanappeja tai soivia avaimenperiä, vaan rahanarvoisia kattotarkastuksia! Katon kunto tarkastetaan aina, kun liikumme katollasi. Jos katossa on jotain korjattavaa, on siitä hyvä saada tieto ajoissa, sillä kattokorjauksen hinta tuppaa vain kasvamaan ajan myötä. Kattoreiän paikkaus heti tuoreeltaan on edullisempaa kuin katon vesivahingon korjaus, mihin kattoreikä saattaa johtaa. Kattotarkastuksen jälkeen saatamme tarjota myös ajankohtaisia kattohuoltoja, joilla katon kuntoa voidaan parantaa. Asiakas saattaa ilmaisen kattotarkastuksen ansiosta säästää siis huomattavasti enemmän, kuin vain pelkän katon kunnon tarkastuksen hinnan!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt