Laitamme kuntoon kaikki katot Haminassa – tilaa kaupungin sujuvimmat kattotyöt Plus Kattopalvelulta

Kaikissa tiili-, pelti- ja huopakattotöissä saat avun samalta kattofirmalta, eli Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu suorittaa vankalla ammattitaidolla sekä kesämökkien, rivitalojen, paritalojen, kerrostalojen että tuotantolaitosten kattotyöt – muutamia esimerkkejä tässä mainitaksemme. Olipa tarve aurinkopaneelien asentamiselle, katon pinnoittamiselle, painuneen katon oikaisemiselle, irronneiden lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkaamiselle tai vaikkapa koko katon uusimiselle, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Sujuva ja hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu kattourakka alkaa ensimmäisestä yhteydenotostasi, minkä jälkeen hoidamme kaiken avaimet käteen -periaatteella. Kun katto on uusittu tai esimerkiksi paikattu, jää asiakkaalle pelkkä laskun maksaminen. Lasku on periaatteidemme mukaisesti varsin kohtuullinen, ja sille saa Plus Kattopalvelun kotisivujen kautta rahoituksen. Omakotitalon tai kesämökin omistajan kannattaa lisäksi kuluttaa pari minuuttia kotitalousvähennyksen hakemiseen, joskin tämä on täysin vapaaehtoista.

Kovin usein tasakattoa, pulpettikattoa, harjakattoa tai muuta satulakattoa ei kuitenkaan tarvitse uusia. Jos katto on säännöllisesti huollettu, ei kattokorjauksiinkaan uppoa paljoa aikaa tai rahaa. Plus Kattopalvelun asiantuntevasti suorittamat kattohuollot saavat katon kestämään kymmeniä vuosia. Joitain naarmuja, halkeamia tai kattoreikiä saattaa toki esiintyä, mutta säännöllisten huoltojen ansiosta pienet vauriot tulevat pian huomattua ja korjattua. Esimerkiksi rikkinäisen tiilen vaihto on hyvin pienimuotoinen kattotyö, mutta jos se jäisi tekemättä, voisi se vähitellen johtaa katon alla olevien puuosien kastumiseen.

Jotta kaikki korjaustarpeet huomataan ajoissa, on katot hyvä tarkastaa tiheästi. Plus Kattopalvelun asiakkaat ovat tässäkin mielessä hyvässä asemassa, sillä tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilmaisen kattotarkastuksen aina kattotöitä tehdessämme. Edullisinkin kattotyö viimeistellään koko katon kunnon tarkastuksella, ja jos sen aikana huomaamme tarpeen esimerkiksi saumojen tiivistämiselle, annamme hyvän tarjouksen kattosi tiivistämisestä. Saatat saada tarjouksen myös huonokuntoisten peltikattonaulojen vaihdosta kateruuveihin tai aluskatteen osittaisesta uusimisesta. Katon kuntoa voidaan tukea muun muassa uusimalla sen maalipinnoite tai poistamalla sammalet ja jäkälät, joten tällaisiakin toimenpiteitä saatamme tarjota.

Palvelemme toki muuallakin kuin Haminassa, muun muassa Haminan naapurikunnissa Kotkassa, Kouvolassa, Luumäellä, Miehikkälässä ja Virolahdella. Nopeaa ja asiantuntevaa apua on luvassa, joten kannattaa laittaa mieleen nimi Plus Kattopalvelu!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontilla saat Haminassa unelmiesi katon 

Yleisin syy teettää kattoremontti Haminassa taitaa olla se, että vanhan ja huonokuntoisen katon tilalle on aika saada uusi katto, mikä ei vuoda tai ole notkolla. Omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon kattoremontti lisää asumismukavuutta ja koko kiinteistön arvoa, sillä onhan paljon mukavampi asua tiiviin ja hyväkuntoisen katon alla. Kun uusi peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on asennettu paikoilleen, saattaa mennä jopa 70 vuotta, ennen kuin se seuraavan kerran aika uusia. Uutta kattoa ei tarvitse korjatakaan pitkiin aikoihin, sillä se kestää erilaisia rasituksia todella hyvin. Isompia huoltojakaan ei ole luvassa. Voi mennä jopa 30 vuotta, ennen kuin katto on aika esimerkiksi maalata.

Katon uusimisen taustalla voi olla myös tarve saada sellainen katto, mikä vastaa paremmin omia tarpeita ja makumieltymyksiä. Jos koet tasakaton liian työlääksi tai riskialttiiksi, voimme vaihtaa tasakaton pulpettikatoksi – tai miksei vaikka harjakatoksi tai aumakatoksi. Ehkä palahuopakatto ei olekaan makusi mukainen katto? Voimme asentaa sen tilalle vaikkapa lukkosaumakaton tai konesaumakaton, ja jos katon rakenteet ovat kunnossa, saattaa uuden katon asennus onnistua purkamatta vanhaa kattoa ensin.

Kattosaneerauksen yhteydessä kattoa voidaan korottaa, jolloin välikatosta tulee paremmin tuulettuva. Toinen syy katon korottamiselle kattoremontin yhteydessä voisi olla se, että kylmät ullakkotilat halutaan ottaa asuinkäyttöön. Uusi katto voidaan varustella niin monilla hormilla, kattoikkunoilla, aurinkopaneeleilla tai vaikka kattoluukuilla, kuin vain haluat. Täysin ilman varusteita kattoa ei sitä vastoin voida jättää, vaan palahuopakattoremontin, huopakattoremontin, peltikattoremontin tai tiilikattoremontin yhteydessä katolle on asennettava ainakin vähimmäismäärä kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmä. Tasakaton sadevesijärjestelmä koostuu kattokaivoista, kun taas satulakatolta vedet voidaan johtaa pois paitsi räystäskourujen, myös suppiloiden ja pystyrännien avulla.

Kattoremontin voi teettää myös talvella, ja sillä saattaa olla vaikutusta kattoremontin hintaan. Joskus toteamme, että talvella teetetty kattosaneeraus tulee kesään ajoitettua kattoremonttia edullisemmaksi. Isoin merkitys kattoremontin hinnan muodostumisessa on kuitenkin kattorakenteiden kunnolla. Katot kannattaakin uusia ennen, kuin ne vuotavat, sillä kosteusvaurioiden paikkaaminen katon alla voi olla tyyristä. Halutessasi voit maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella, joten kattosaneeraus voidaan aloittaa vaikka heti tarpeen tullen.

Kesämökin huopakaton ja palahuopakaton tärkein huolto kattotarkastus

Huopakatot ja palahuopakatot sopivat niin kesämökeille kuin piharakennuksiin. Bitumikatto sopii mainiosti myös kerrostalon katoksi, joten bitumikermikatoilla on lukuisia käyttökohteita. Halusitpa laattakaton tai jonkin muun bitumikaton, kannattaa sinun kääntyä Plus Kattopalvelun puoleen. Meillä on pitkä kokemus huopakattojen ja laattakattojen remontoinnista, huollosta sekä korjauksesta.

Jos etsit ajatonta, helppohoitoista ja edullista kattoa, voimme suositella tiivissaumakattoa. Tiivissaumakaton voi asentaa käytännössä mihin tahansa rakennukseen, sillä sen äärimmäisen tiiviit saumat ovat luotettavat myös tasakatolla. Koska kattohuopa on elastista ja helposti työstettävää, sopii se erinomaisesti myös monimuotoisille katoille.

Jos katto on kalteva, voidaan sille asentaa myös kolmiorimahuopakatto tai laattakatto. Kannattaa tosin muistaa se, että Plus Kattopalvelu loihtii katon hetkessä aivan eri näköiseksi. Katon loivuuden ei tarvitse olla unelmiesi esteenä, sillä katon kaltevuuskulmaa on mahdollista muuttaa kattoremontin yhteydessä. Kolmiorimahuopakaton etu on sen upea ulkonäkö. Palahuopakattokin on upea kattoa, mutta eri tavalla kuin perinteinen kolmiorimakatto. Bitumipaanukatto sopii varsinkin uudenaikaisiin rakennuksiin, ja paanuissa on paljon valinnanvaraa. Voit valita itseäsi eniten miellyttävän värin, ja paanun muodoissakin on variaatioita.

Laattakatto tai muu bitumikatto kestää 20–40 vuotta. Säännölliset kattohuollot mahdollistavat pitkän elinkaaren kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa vierasmajan huopakatolle. Kaikista tärkein huolto on katon tarkastus, minkä perusteella selviää tarve muille kattohuolloille tai katon paikkaamiselle. Kaikki katot, myös bitumikatot, on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Kun annat bitumikaton puhdistamisen Plus Kattopalvelun tehtäväksi, saat katon tarkastuksen kaupan päälle.

Kun katon kunto on tutkittu viimeistä saumaa tai huopakattonaulaa myöten, osaamme tarvittaessa antaa tarjouksen sammaleiden poistamisesta tai esimerkiksi katon pinnoittamisesta. Jos kaikki ei ollut kunnossa, tarjoamme kattoreikien paikkaamista, kattoikkunan tiivistämistä tai esimerkiksi lahovaurioiden kunnostamista. Jos katon kunto on auttamattomasti heikentynyt, laskemme tarjouksen huopakattoremontille. Aina ei ole tarvetta uusia aluslaudoituksia, eikä aina edes purkaa vanhaa kattoa. Paikan päällä selviää, miten katto kannattaa uusia, ja mitä se maksaa. Joissain tapauksissa on tosiaankin mahdollista jättää vanha katto uuden katon alusrakenteiksi, jolloin säästetään muun muassa purku- ja jätekustannuksissa. 

Katon korjauksen kesto Haminassa selviää samalla, kuin katon korjauksen hinta

Ensimmäinen asiakkaan esittämä kysymys on usein se, että mitä katon korjaus Haminassa maksaa. Ymmärrämme tämän, sillä asiakkaan on voitava valmistautua peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaukseen sekä henkisesti että taloudellisesti. Emme panttaa katon korjauksen hintaa sen pidempään, vaan sovimme arviointikäynnistä, minkä aikana kerätyn datan perusteella selvitämme sekä korjaushinnan että korjauksen keston. Emme halua lähteä arvailemaan edes jiirien korjauksen tai muun kattopaikkauksen hintaa, vaan tulemme mieluummin paikan päälle. Näin voimme huomioida katon kokonaisuutena, ja antaa tarjouksen katon kokonaisvaltaisesta korjaamisesta. Joskus asiantuntijamme huomaavat muita korjaustarpeita, esimerkiksi tarpeen rännien (siis vesikourujen) korjaukselle. Kaikki kattotyöt kannattaa teettää kerralla, sillä näin asiakas säästää niiden kustannuksissa. Kaikin puolin kunnossa olevan katon alla on mukava elää ja asua!

Olipa kyse painuneen katon oikaisusta tai vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihdosta, annamme aina todella kilpailukykyisen tarjouksen. Yksityisasiakkaille kattokorjauksen hinta on kotitalousvähennykseen oikeuttava, ja meidän kotisivujemme kautta pääsee tutustumaan myös joustovaraa antavaan rahoitukseen.

Kuten sanottu, myös katon korjauksen kesto selviää, kun tarkastelemme tasakattoa, aumakattoa, harjakattoa tai muuta satulakattoa lähietäisyydeltä. Rikkinäisen kattotiilen vaihto on niitä kattopaikkauksia, mitkä ovat ohi todella nopeasti. Viivymme kuitenkin paikalla ainakin pari tuntia, sillä tämänkin kattotyön yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Katon ja sen läpivientien asennus ja tiivistys on hyvä käydä läpi usein. Jos katolta löytyisi jotain uusittavaa, korjattavaa tai huollettavaa, antaisimme siitä heti hyvän tarjouksen.

Myös huopakaton, palahuopakaton ja peltikaton reikien paikkaus on melko nopeasti tehty. Korjattavien reikien takana voivat olla vaikkapa katolta irronneet lumiesteet, rännit ja tikkaat. Irronneiden kattovarusteiden kiinnittäminen kattoon ja katon tiivistys on hyvin tavallinen myrskyvauriokorjaus, tosin joudumme joskus myös kiinnittämään peltilistoja takaisin kattoon.

Olipa kyse kattoremonttia vaativasta tilanteesta tai muutamassa tunnissa sujuvasta kattoikkunan tiivistyksestä, valitse Plus Kattopalvelu! Tähän kattofirmaan voit luottaa, sillä asiantuntemusta ja tietotaitoa meillä on vaikka muille jakaa, ja apua saapuu paikalle aina nopeasti. Näin kosteuden pääsy kattorakenteisiin voidaan estää tai pysäyttää, ja kattokorjaus saattaa olla ohi yllättävänkin nopeasti ja edullisesti.

On muistettava selvittää myös se, miksi katto vuotaa

Kattovuoto voi aiheuttaa omakotitaloon, kerrostaloon, rivitaloon tai muuhun rakennukseen laajamittaisia kosteusvaurioita. Kun katto vuotaa, on toimittava nopeasti, jotta laho- ja homevauriot saataisiin torjuttua – tai ainakin kunnostettua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kattovuodon korjaus Haminassa kannattaa jättää alan erikoisasiantuntija Plus Kattopalvelun vastuulle. Me löydämme parhaat tavat vuotavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton paikkaamiseen, ja mahdollisen katon vesivahingon korjaamiseen.

Kattovuodon korjaus pyritään tekemään katon osittaisen korjauksen avulla, mutta jos katto on vanha tai sen kunto on muutoin merkittävästi heikentynyt, on harkittava kattoremontin tarpeellisuutta. Vanhaa tai kovin haurastunutta kattoa ei voi korjata sellaiseksi, etteikö se voisi vuotaa pian uudestaan. Kattoremontti on paras vaihtoehto, jos peltikatto on noin viisikymppinen tai kauttaaltaan ruosteen peitossa. Seitsemänkymppistä tiilikattoakaan ei kannata enää kunnostaa, vaan hauraat ja halkeilleet tiilet on paras vaihtaa uusiin. Samalla uusitaan myös aluskate, jotta seuraavien seitsemän vuosikymmenen aikana mahdollisesti sattuvat piipunjuurivuodot ja muut pienet kattovuodot eivät pääsisi kastelemaan katon alla olevia osia.

Huopakaton kattovuoto kannattaa korjata siihen asti, että vuodat tai huopalaatat ovat koko katon osalta huonossa kunnossa (esimerkiksi kuivuneita ja halkeilevia). Normaalisti huollettu bitumikatto kestää korkeintaan 40 vuotta, ja sitten se on aika uusia.

Jotta osaisimme laittaa katon kerralla kuntoon, on olennaista selvittää, miksi katto vuotaa. Näin voidaan välttyä uusilta ongelmilta, kuten uusilta kattovuodoilta. Selvitämme kattovuodon taustat samalla kun paikallistamme kattovuodon, peitämme vaurioituneen kohdan rakennuspeitteellä ja laskemme hyvän hinnan katon kunnostamiselle. Jos kyseessä oli ajan hampaan aiheuttama haurastuminen, tarjoamme luultavasti katon uusimista, mutta jos syy oli esimerkiksi sammaleissa, teemme tarjouksen kattokorjauksen yhteydessä tehtävästä sammaleiden poistosta. Sammalet voivat saada katon vuotamaan haurastuttamalla kattotiiliä ja availemalla bitumikaton saumoja.

Mikäli katto vuoti ruostevaurioiden takia, tarjoamme ruostevaurioiden kunnostamista ja kattomaalausta, mikä lopettaa katon ruostumisen. Ehkä kyse olisikin piipunjuurivuodosta tai kattovuodosta jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta? Siinä tapauksessa emme vain tiivistä kyseistä läpivientiä, vaan käymme läpi kaikki muutkin katon läpiviennit siltä varalta, että myös ne olisi aika tiivistää paremmin. 

Lumenpudotus, katon pesu ja muut katon huollot Haminassa pitkällä kokemuksella  

Katon huollot Haminassa voivat tarkoittaa niin lumen pudotusta, katon pesua, kattoturvatuotteiden huoltoa kuin vaikkapa rännien huoltomaalausta. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat katon huolloille kokeneen ja huolellisen tekijän! Huollamme sekä mökkien, kesämökkien, tuotantolaitosten, rivitalojen että toimistorakennusten katot, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous katon huoltotoimenpiteistä.

Jos tavoitteena on mahdollisimman pitkä käyttöikä, kannattaa katon kevät- ja syyshuollot teettää joka vuosi. Kate pysyy paremmassa kunnossa, kun se puhdistetaan kaikista (pääasiassa orgaanisista) roskista puolen vuoden välein. Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistamme myös vesikourut, jalkarännit tai kattokaivot, sillä sadevesijärjestelmän puhtautta kannattaa vaalia.

Plus Kattopalvelu erottuu monista muista kattourakoitsijoista tarjoamalla ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Kun tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai vaikkapa harjakatto tarkastetaan usein (mieluiten puolen vuoden välein), eivät mitkään korjaustarpeet jää roikkumaan. Huopakaton saumojen tiivistys tai peltikaton reikien paikkaus estävät katon rakenteiden kastumisen, mistä voisi puolestaan seurata lahovaurioita. Katon tarkastuksen perusteella kattoa osataan tarvittaessa myös huoltaa lisää. Tarvetta voi olla katon pesulle, sammaleen poistolla ja katon suojakäsittelylle, peltikaton maalaamiselle tai huopa- tai tiilikaton pinnoittamiselle. Lisäämällä kattopeltien kiinnityksiä (tai vaihtamalla huonokuntoiset naulat ja ruuvit uusiin ruuveihin) voidaan estää monet peltikaton kosteusongelmat sekä myrskyvauriot.

Katot pestään tarvittaessa, mutta ei kuitenkaan joka vuosi. Voi mennä lukuisia vuosia, ennen kuin katto likaantuu niin paljon, että se tarvitsee kattopesua ja/tai sammaleiden poistoa. Uusi pinnoite saa katon hylkimään likaa ja kasvustoja, joten katosta tulee kerralla paljon helppohoitoisempi entiseen verrattuna. Tiilikatot ja huopakatot ovat kattoja, joiden pinnoitetta ei tarvitse uusia kuin kerran. Pinnoitteen uusimisen aika on suurin piirtein katon elinkaaren puolenvälin paikkeilla.

Peltikatot maalataan erilaisilla maaleilla, kuin vaikkapa tiilikatot. Myös maalaustiheys on erilainen. Aaltopeltikatto, lukkosaumakatto, tiilikuvioitu peltikate, suoraprofiilinen peltikatto tai rivisaumattu peltikatto kannattaa maalata noin 10–25 vuoden välein, riippuen edellisen pinnoitteen kulumisesta. Jos maalipinnoitteessa huomataan naarmuja, ei koko katto ole vielä aika maalata, mutta kaikki uudet naarmut kannattaa heti peittää maalilla ruostumisen ehkäisemiseksi. 

Rännien puhdistus Haminassa varmistaa sadevesien poistumisen 

Jos rännejä ei asenneta, puhdisteta ja huolleta sekä tarvittaessa myös korjata Haminassa, on odotettavissa ongelmia sadeveden kanssa. Katolta tulee alas toisinaan jopa tuhansia litroja vettä päivässä, ja jos nuo vedet imeytetään liian lähelle talon perustuksia, voi talon alaosa kastua. Sadevesien lisäksi on otettava huomioon katolta tulevat, lumen sulamisesta syntyneet vedet. Suositeltavinta on ohjata kaikki vedet ainakin kolmen metrin päähän rakennuksesta, ja tämä ei onnistu ilman ehjiä ja oikein asennettuja rännejä. Tasakaton reunalla ei ole räystäskouruja; tasakatolta vedet ohjataan pois erityisten kattokaivojen kautta.

Plus Kattopalvelulta voitte tilata mitä tahansa talon sadevesijärjestelmään liittyvää. Asennamme, huollamme, korjaamme ja uusimme myös jalkarännit. Jotta sadevesijärjestelmä toimisi ympäri vuoden, on se puhdistettava roskista säännöllisesti. Sadevesikourujen ja alastuloputkien tai esimerkiksi kattokaivojen puhdistus on tehtävä ainakin kaksi kertaa vuodessa. Kun teetät Plus Kattopalvelulla katon kevät- ja syyshuollot, tulee katon sadevesijärjestelmä huollettua samalla. Lopuksi tarkastamme sadevesijärjestelmän kunnon siltä varalta, että siinä olisi jotain paikattavaa tai kunnostettavaa. Ruoste on voinut tehdä kouruihin reikiä, tai lumi on voinut saada kourut irtoamaan kiinnikkeistään. Jää on saattanut avata alastuloputkien saumat, tai pilata kourujen kaadot.

Jos sadevesijärjestelmä on kauttaaltaan huonossa kunnossa, teemme tarjouksen sen uusimisesta. Yleensä sadevesijärjestelmä kestää saman verran kuin vesikattokin, sillä kattokaivojen käyttöikä on noin 30 vuotta. Kattokaivot ovat aina tasakatolla, ja tasakaton katteeksi ei käy kuin huopakatto. Huopakatto on uusittava 20–40 vuoden välein, joten tasakatto ja kattokaivot uusitaan usein yhtä aikaa. Sadevesikourut kestävät noin 40 vuotta, mikä on melko lähellä peltikattojen odotettavissa olevaa käyttöikää. Jos kyseessä onkin tiilikatto, mikä kestää 70–100 vuotta (betonitiilikatto kestää noin seitsemän vuosikymmentä, mutta savitiilikatto saattaa saavuttaa sadan vuoden rajapyykin), tullaan sadevesijärjestelmä uusimaan ainakin kertaalleen sen elinkaaren aikana.

Sadevesijärjestelmä kestää mahdollisimman pitkään, jos se puhdistetaan usein, sillä puhtaissa kouruissa esiintyy vähemmän ruostetta ja jäätä. Jos sadevesijärjestelmään kuitenkin jää syksyn roskia ja seisovaa vettä, on se helppo sulattaa tekemämme höyrysulatuksen avulla. Kuuma vesihöyry avaa niin kourut, syöksyputket, jalkarännit kuin kattokaivotkin.   

Puhdistettu ja pesty katto pysyy paremmassa kunnossa

Likainen katto ei ole ilo silmälle, eikä lika tee hyvää katon kunnollekaan. Jos kattosi on likainen, ruosteinen tai sammaleinen, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meiltä saat parhaan tarjouksen katon pesusta, sammaleiden poistosta ja suojakäsittelystä tai katon maalaamisesta, olipa kyseessä omakotitalo, kesämökki, rivitalo tai vaikkapa hevostalli.

Jotta kattoon ei ehtisi pinttyä likaa, mikä ajan kanssa johtaa sammaleiden ja ruosteen syntymiseen, kannattaa tiilikatot, peltikatot ja mineriittikatot harjata kahdesti vuodessa. Lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto katolta on tärkeää myös silloin, jos kyseessä on huopakatto. Emme kuitenkaan suosittele harjaamaan huopakattoa. Mikä neuvoksi? Kokemus on osoittanut, että ilmapuhallus on paras tapa huopakaton sekä palahuopakaton puolivuosittaiseen puhdistamiseen. Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistamme aina myös sadevesijärjestelmän sekä tarkastamme koko katon kunnon siltä varalta, että jokin läpivienti olisi vuotamaisillaan – tai että katon alta löytyisi kosteutta ja lahoja rakenteita.

Vuosien myötä sammalet tulevat löytämään tiensä sekä huopakatolle että tiilikatolle, vaikka ne olisikin siivottu joka kevät ja syksy. Huopakatolta ja tiilikatolta saa kaikki sammalet pois kerralla, kun annat meidän suorittaa kemiallisen sammaleenpoistokäsittelyn sekä katon suojakäsittelyn. Peltikatto on tässä mielessä helppohoitoisempi katto, sillä se hylkii sammaleita, eikä tarvitse sammaleenpoistokäsittelyjä. Peltikatolla on omat vihollisensa – pääasiassa ruoste. Ruostetta torjutaan pesemällä pinttyneen likainen peltikatto ja maalaamalla kaikki peltikaton maalipinnoitteeseen syntyneet naarmut piiloon. Noin kymmenen vuoden välein koko katto on hyvä maalata, jotta kosteus ei pääsisi ruostuttamaan kattopeltejä.

Tiilikatto ja huopakattokin pitää toisinaan pestä – joko sen takia, että katto on likainen tai siksi, että katto on aika pinnoittaa. Tiilikaton maalaus onnistuu parhaiten, kun tiilikatto on pesty ja kaikki sammalet on poistettu. Jotta pesuvesi ei pääsisi katon alle, alkaa tiilikaton maalausurakka katon tiiviyden tarkastamisesta ja kaikkien huonokuntoisten tiivisteiden ja tiilien uusimisesta. Myös huopakaton maalaus aloitetaan huopakaton tarkastamisella ja pesemisellä. Jotta vasta maalattu katto ei alkaisi kasvaa sammaleita, käsittelemme katteen tarvittaessa sammaleidenpoistoaineella. Uuden pinnoitteen myötä katosta tulee kuin uusi – kauniin värinen, kestävä ja likaahylkivä!

Katon maalaus Haminassa kestää enemmän kuin yhden päivän

Monet kattotyöt on mahdollista hoitaa parissa tunnissa, mutta katon maalaus Haminassa ei ole tällainen. Kattomaalausta ei voida tehdä muutamassa tunnissa, ellei kyseessä ole aivan pieni katto (kuten pihasaunan, grillikatoksen tai varaston katto). Siinäkin tapauksessa, että katolla on vain muutama neliö pinta-alaa, menee kattomaalauksen pohjatöihin oma aikansa. Katon on saatava myös kuivua kunnolla pohjatöiden ja maalausvaiheen välissä, joten katon huoltomaalaus tarkoittaa ainakin paria käyntikertaa.

Kattomaalaukseen ei kannata ryhtyä, ellei ole aikaa tai halua pohjatöihin. Vaikka peltikatto, tiilikatto tai huopakatto ei olisi näkyvän likainen, kannattaa se puhdistaa huolella ennen uuden pinnoitteen levittämistä. Kun pinta on puhdas ja kuiva, voi pinnoite tarttua kunnolla. Seuraavaa peltikattomaalausta tarvitaan näin ollen vasta 10 tai 15 vuoden kuluttua, kun taas tiilikattoa tai bitumikattoa ei tarvitse maalata enää ikinä. Myös sääolosuhteet vaikuttavat siihen, kuinka hyvin pinnoite tarttuu ja kestää. Sateella tai sateen uhatessa maalattu katto joudutaan maalaamaan uudelleen ehkä jo samana kesänä.

Jotta kattomaalaus tulisi hoidettua kerralla kuntoon, valitse omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen tai jonkun muun kiinteistön kattomaalaukseen Plus Kattopalvelu. Teemme huolelliset pohjatyöt, valitsemme sopivan maalaussään ja levitämme laadukkaan pinnoitteen katolle tasaisesti ja kauniisti.

Ruosteen ehkäiseminen on tärkein syy peltikaton maalaamiselle. Jos kosteus saa kattopellit ruostumaan, heikkenee niiden kunto nopeasti. Peltikaton maalipinnoitteen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta maalipinnoite osattaisiin uusia tai paikkamaalata ajoissa. Katto voi alkaa ruostua pienimpienkin naarmujen kautta, joten paikkamaalaus on hyvä keino varmistaa aaltopeltikaton tai vaikkapa lukkosaumakaton hyvä kuntoa.

Tiilikatto maalataan, jotta vanhojen kattotiilien pinta saataisiin jälleen tasaiseksi. Jos kattotiilissä on paljon huokosia, kerääntyy niihin kosteutta ja sammaleita, mitkä pahentavat katon rapautumista (toisin sanoen siis tiilien halkeilemista ja vuotoriskiä). Myös huopakatot maalataan, tai tarkemmin ottaen pinnoitetaan. Uuden pinnoitteen myötä aurinko ei pääse kuivattamaan kattohuopaa ja aiheuttamaan siihen halkeamia. Myös katon sammaloituminen lakkaa, kun tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto pinnoitetaan uudelleen. Vastamaalattu katto on kaunis katsella, onhan se yhtä puhdas ja syvän värinen kuin uutena.

Lumenpudotus Haminassa pelastaa sekä katon että ohikulkijat

Jos katolla on paljon lunta, mutta kevääseen on vielä pitkä aika, voi olla aika tilata lumenpudotus Haminaan. Erityisesti tasakattojen ja tiilikattojen omistajien kannattaa arvioida katolle kertynyttä lumikuormaa tuon tuosta. Tasakatolta lumi ei valu itse alas, ja tiilikatolla on painoa enemmän kuin muilla katoilla, joten lunta voi olla tarve pudottaa alas. Myös silloin, jos lumikuorma jakaantuu epätasaisesti, voidaan tarvita lumen pudottamista hallin, varaston, omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta. Epätasainen kuormitus voi saada jiirin vuotamaan tai katon rakenteet vaurioitumaan.

Erityisen ongelmallista on suojalumi, sillä suojalumen paino voi olla jopa satoja kiloja kuutiolta. Painava lumi ei tee hyvää katon rakenteille, mutta se voi aiheuttaa ongelmia myös alas katolta valuessaan. Lumi voi repiä katon varusteet mukaansa, ja maahan osuessaan se voi aiheuttaa omaisuusvahinkoja. Myös rakennuksen asukkaat ja ohikulkijat ovat vaarassa, jos katolta tulee äkisti alas iso määrä lunta. Mikäli talon katolle on kertynyt paljon suojalunta, ei edes lumiesteisiin voi luottaa: lumi voi saada lumiesteetkin irtoamaan katosta mukanaan.

Lumenpudottamista pidetään vaarallisena puuhana, ja sitä se kieltämättä onkin. Ota yhteyttä Haminassa ja sen naapurikunnissa toimivaan Plus Kattopalveluun, ja tilaa lumen pudotus meiltä. Meillä on kaikki työssä tarvittavat apuvälineet kuten kunnolliset työturvallisuustuotteet sekä henkilönostimet ja nostinkoriautot, joilla lumimassoja voidaan nousta vähentämään kaikista korkeimpienkin rakennusten katoilta.

Suunnittelemme urakan jo etukäteen ottaen huomioon sen, ettei lumenpudottaminen saa aiheuttaa minkäänlaista vaaraa rakennuksen asukkaille tai ohikulkijoille. Selvitämme, miten työskentelyalue kannattaa eristää, ja kuinka monen työntekijän on jäätävä vahtimaan sitä, ettei kukaan eksy vaaralliselle alueelle.

Koska emme suinkaan ole ensimmäistä kertaa lunta pudottamassa, emme tule rikkoneeksi kattoasi tai sen yksityiskohtia. Peltikatto ei naarmuunnu, eikä viemärintuuletusputki irtoa bitumikatolta. Myös jään poisto katolta ja jääpuikkojen katkominen räystäiltä sujuvat ilman henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Höyrysulatus on paras keino jään poistoon katolta. Rännien ja katon sulatus höyryllä ei vaurioita edes bitumikattoa, mikä tunnetaan helposti nokkiinsa ottavana kattona.

Kattotyöt Haminassa kerralla kuntoon -periaatteella

Kaikkia kattotöitämme Haminassa yhdistää kaksi asiaa. Kaikki tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt tehdään avaimet käteen -paketteina, ja mottona on ”kerralla kuntoon”. Kerralla kuntoon -periaate tarkoittaa sitä, että kenenkään ei tarvitse tulla korjaamaan jälkiämme, vaan katto laitetaan kerralla priimakuntoon – olipa sitten kyse katon IV-töistä, kattovalokuvun uusimisesta tai vaikkapa katon maalaamisesta.

Katon ilmanvaihtotöillä tarkoitetaan töitä, joilla pyritään varmistamaan ilman vaihtuminen katon alla. Kaikki lämmin ilma halutaan saada poistumaan, ennen kuin siitä muodostuu kosteutta. Kosteutta muodostuu tiivistymällä etenkin kevättalvisin, kun sisä- ja ulkolämpötiloilla voi olla eroa kymmenien asteiden edestä. Jos räystäiden ja harjan tuuletusaukot eivät takaa tarpeeksi tehokasta tuulettumista, voidaan katolle asentaa alipainetuuletin, mikä saa ilman liikkeelle.

Räystäiden tuuletusaukoista voi tulla katon alle lintuja, jolloin kannattaa harkita pieneläinesteiden (tässä tapauksessa lintuverkkojen) asentamista. Linnut voivat rikkoa aluskatteen, ja aluskatteen korjaaminen ei ole aivan yksinkertaista. Useimmiten tulemme siihen tulokseen, ettei aluskatetta kannata paikata, vaan se on aika uusia. Aluskatteen vaihto vaatii vesikaton purkamista, vaikka aluskatetta ei tarvitsisikaan uusia kokonaan. Uudeksi aluskatteeksi kannattaa valita moderni, hengittävä aluskate. Hengittävä aluskate auttaa kosteutta haihtumaan katon alta.

Alipainetuulettimen ja hengittävän aluskatteen hankinnan lisäksi kannattaa miettiä, onko katon eritys riittävä. Jos eristeitä on tarpeeksi paljon, ei välikatolle nouse kovin paljoa kosteudeksi tiivistyvää lämpöä. Katon lisälämmöneristys vaikuttaa myös lämmityskuluihin, joten varsinkin vanhojen rakennusten omistajien on syytä selvittää yläpohjan lisäeristyksen tarve.

Plus Kattopalvelu palvelee sekä taloyhtiöitä että yksityisasiakkaita erittäin monipuolisesti tehden kaikki vesikatetta, katon alapuolisia osia ja katon tarvikkeita koskevat kattotyöt. Mainittakoon vielä kattoturvatuotteet ja kattoläpivientien korjaukset, kattopeltisepän työt sekä sadevesijärjestelmää koskevat huollot ja korjaukset. Toimitamme laadukkaat ja kestävät kattoturvatuotteet kaikille katoille, ja jos kattoläpivienti on ruvennut vuotamaan, tiivistämme sen ensi tilassa. Kattopeltiseppämme voi suojata kattoikkunan tai esimerkiksi piipun pellittämällä sen. Kattopeltisepiltä voitte tilata myös jalkarännit, jos tahdotte rakennukseenne näyttävämmän sadevesijärjestelmän. Riippumatta siitä, millainen sadevesijärjestelmä rakennuksessa on, tulee se puolivuosittain puhdistaa. Säännölliset puhdistukset ja mahdollinen sulanapitojärjestelmä estävät rännien jäätymisen talvella, mutta jos jäätä kuitenkin syntyy, auttaa asiaa höyrysulatus.

Myös villojen vaihto sekä katon yläpohjan eristys onnistuvat Plus Kattopalvelulta

Jotkin kattotyöt Haminassa kuuluu uusia säännöllisin väliajoin – esimerkiksi katon harjaus, mitä tarvitaan kahdesti joka vuosi. Jotkin kattotyöt tehdään vain tarvittaessa, ja tällainen kattotyö voisi olla esimerkiksi ullakon ja vintin eristys. Tavallisin syy tilata ullakon eristys on tarve ottaa vinttitilat ympärivuotiseen asuinkäyttöön.

Ilmanvaihtokanavien eristystäkään ei tehdä kuin vain tarvittaessa. Mikäli hormista tippuu kondenssivettä, kutsu meidät katsomaan sitä. Ongelma on hoidettavissa uusilla eristeillä, eikä asia tule enää aiheuttamaan ongelmia. Villojen vaihtokin tehdään vain erityisen tarpeen synnyttyä. Katon yläpohjassa voidaan pitää samat eristeet, vaikka vesikate ja aluskate uusittaisiinkin. Eristevillat pitää purkaa ja uusia vain, jos niissä on kosteutta, sillä sen seurauksena yläpohjaan voi syntyä homevaurio. Toinen syy eristevillojen vaihdolle olisi se, että yläpohjassa olisi vanhastaan epäekologisia ja hengittämättömiä villoja, mitkä asiakas haluaa vaihtaa hengittäviin ja kompostoituviin ekovilloihin.

Katon lisälämmöneristyskään ei välttämättä vaadi villojen vaihtoa, katon rakenteiden avaamista tai esimerkiksi katon korottamista. Usein omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon katto voidaan lisäeristää puhaltamalla uusia villoja suoraan vanhojen eristevillojen päälle.

Miksi yläpohja pitäisi eristää paremmin? Jos yläpohjassa on liian vähän eristeitä, voi se aiheuttaa ongelmia kosteuden kanssa. Myös lämpöhukka on tavallista suurempi, mikä nostaa asumiskuluja ja heikentää rakennuksen energiatehokkuutta. Uusien eristeiden tuominen yläpohjaan ratkaisee ja ehkäisee monta ongelmaa kerralla.

Ensinnäkin uudet eristeet pienentävät lämmitysenergian tarvetta, ja syntyneet säästöt voivat olla niin suuret, että urakka maksaa itsensä jo ensimmäisen talven aikana. Energian kulutuksen vähentäminen on teko, mistä kiittää myös ympäristö – energian kulutuksen pienentäminen on merkittävä tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan!

Uudet eristeet yläpohjassa auttavat myös pitämään kattorakenteet kuivina. Jos lämmön karkaaminen on runsasta, voi lämpimästä ilmasta tiivistyä kosteutta viileisiin kattorakenteisiin. Kondensoituneen kosteuden aiheuttamat laho- ja homevauriot ovat ongelmallisia. Lisäksi karkaava lämpö voi saada katolle sataneet lumet sulamaan, ja jos sulamisvesi ei pääse heti pois katolta, voivat uudenkin katon saumat alkaa vuotaa. Katon reunalle syntynyt jää ja jääpuikot kertovat siitä, että kattolumi sulaa alta päin, ja että yläpohjaan tarvittaneen lisää villoja.

Kattoturvatuotteita on arvioitava sekä niiden kunnon, laadun että määrän perusteella

Kun pohditaan sitä, ovatko katon kattoturvatuotteet Haminassa kunnossa, on arvioitava erikseen sekä niiden kuntoa, laatua että määrää. Kattoturvatuotteista ei ole suurtakaan hyötyä, jos ne ovat lahon tai ruosteen heikentämät, vääntyneet tai huonosti kiinni katossa. Vastuullinen talon omistaja tai taloyhtiö tarkastaa kaikkien kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunnon kaksi kertaa vuodessa. Kattoturvatuotteiden kuntotarkastuksen yhteydessä tulee tutkia erityisen tarkasti se, miten hyvin ne ovat kiinni katossa, sillä muuten tikkaat tai muut kattoturvatuotteet uhkaavat pudota alas katolta. Tikkaiden irtoaminen saa katon vaurioitumaan, mutta vielä vaarallisempaa on, jos joku putoaa katolta tikkaiden mukana. Niinkin voi käydä, että joku jää katolta putoavien tikkaiden alle.

Kesämökin, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen kattoturvatuotteita on arvioitava myös sen perusteella, minkä laatuiset ne ovat. Kattoturvatuotteita koskevat monet säännöt, joista kuulet lisää joko Plus Kattopalvelun ammattilaisilta tai rakennusmääräyksistä. Parhaat kattoturvatuotteet ovat CE-merkityt ja korroosionkestävät. Jos katollesi tarvitaan lisää kattoturvatuotteita, voit olla varma siitä, että Plus Kattopalvelu toimittaa paikan päälle parhaan laatuiset kattoturvatuotteet, joiden kestävyyteen ja turvallisuuteen voit luottaa.

Niin, kattoturvatuotteiden riittävyys onkin se kolmas asia, mikä pitää ottaa huomioon kattoturvatuotteita arvioitaessa. Rakennusmääräyksistä tai meiltä voit selvittää, mitä kaikkia kattoturvatuotteita tiilikatolle, huopakatolle tai peltikatolle tarvitaankaan. Talotikkaat, kattotikkaat ja palotikkaat eivät ehkä riitäkään, vaan katon varustevalikoimaa on täydennettävä lumiesteillä, putoamissuojilla, kattopollareilla tai kattosilloilla.

Seinätikkaat, lapetikkaat ja hätäpoistumistikkaat (joita tarvitaan ikkunan ja maanpinnan välin ollessa yli 3500 cm) ovat yleisimpiä kattoturvatuotteita, ja niillä turvataan ylös- ja alaspäin liikkuminen. Lumiesteiden tehtävä on pitää kattolumi aisoissa, ja rakennusmääräysten mukaan sellaiset on asennettava kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Putoamissuojat ja kattopollarit estävät katolta liukastumiset ja horjahtamiset, ja kattosiltojen avulla katolla voi liikkua helposti myös vaakatasossa. Katto- eli kulkusillat ovat pakolliset, jos talossa on kerroksia enemmän kuin kaksi, ja jos katon kaltevuus ylittää 1:8. Mikään ei estä asentamassa kattosiltoja myös muille katoille, sillä niistä on korvaamaton apu muun muassa lunta pudottaessa.

Lumiesteiden asennus, korjaus tai kiinnitys – koska niitä tarvitaan Haminassa?

Tarjoamme Haminassa sekä lumiesteiden asennusta että korjausta, joten kaikissa lumiesteisiin liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa kannattaa ottaa suoraa päätä yhteyttä meihin. Tahdomme tässä hieman avata sitä, mitä lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys tarkoittavat, ja milloin tällaisia toimenpiteitä tarvitaan.

Lähdetään liikkeelle lumiesteiden asentamisesta katolle. Lumiesteet tulee asentaa jokaisen katon reunalle, minkä kaltevuus on vähintään 1:8. Jos katon kaltevuus on 1:7, on lumiesteiden asentaminen vapaaehtoista, mutta jos katto on sitä kaltevampi, vaativat rakennusmääräykset sinua asentamaan tai asennuttamaan lumiesteet katon reunalle. Edes bitumikaton omistajat eivät saa erivapauksia lumiesteiden asentamisesta. Lumiesteitä tarvitaan pitämään lumet katolla. Jos lumi tippuisi alas yllättäen, voisi joku tai jokin jäädä alle, ja seuraukset voisivat olla kohtalokkaat.

Lumiesteitä tarvitaan myös omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon suojaamiseksi. Lumen liikkeet tai lumen tipahtaminen ylemmältä katolta alemmalle katolle voisivat aiheuttaa monenlaisia vaurioita katteelle, katteen yksityiskohdille tai katon rakenteille.

Lumiesteiden kunto on tarkastettava usein, jotta lumiesteet voitaisiin tarvittaessa korjata, uusia tai kiinnittää paremmin. Lumiesteiden kunto on helppo tarkastaa koko katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana tutkitaan niin aluskatteen, vesirännien, piipunjuuren kuin lumiesteidenkin kunto. Tarkastajamme huomaa heti, jos edellistalven lumien paino on saanut lumiesteet vääntymään, tai jos lumiesteet ovat irtoamassa katosta.

Jos lumiesteiden kiinnitykset kiristetään aina tarpeen vaatiessa, pysyvät lumiesteet katossa paremmin kaikista rasituksista huolimatta. Katolta alas tulossa oleva lumi voi saada lumiesteetkin irtoamaan katosta – varsinkin, jos lumiesteet ovat huonosti kiinni. Todella runsaslumisina talvina kannattaa estää katon ja lumiesteiden vaurioituminen, ja tilata lumen pudotus katolta. Jos lunta on normaalimäärä, voi lumiesteisiin luottaa – onhan ne mitoitettu lappeen pituuden, katon kaltevuuden ja Haminan alueen keskimääräisen lumikuorman mukaan.

Myös kova tuuli voi saada kattotarvikkeet (mukaan lukien lumiesteet) irtoamaan katosta. Jos käy näin hullusti, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme korjaamaan kattoon syntyneet vauriot ja kiinnittämään lumiesteet, tikkaat ynnä muut kattotarvikkeet takaisin paikoilleen.

Piipunhattu ja piipun pellitys tilataan kattopeltisepiltämme

Kun tarvitset huopakaton korjausta, saat parasta palvelua huopakattoammattilaisiltamme – ja kun tarvitset uutta piipunhattua ja/tai piipun pellitystä, palvelevat sinua kattopeltiseppämme. Kattopeltisepän työnä tehty piipun pellitys istuu varmasti, ja myös muut peltisepän työt onnistuvat ammattilaisiltamme täyden kympin arvoisesti. Kattopeltisepäksi opitaan mestarin kisällinä, eikä kattopeltisepän titteliä pääse käyttämään, ennen kuin on todistettavasti alas huippuammattilainen. Anna sinäkin piipun peltityöt huippuosaajien tehtäväksi, niin piipustasi tulee paitsi kaunis, myös hyvin suojattu.

Piippu pitääkin suojata säiltä, kosteudelta ja niiden yhteisvaikutuksesta syntyvältä rapautumiselta. Piipun rapautuminen on vakava asia, sillä huonokuntoinen piippu on paloturvallisuusriski. Jos hormissa on halkeamia, voivat kuumat savukaasut sytyttää välipohjan eristeet. Halkeamiin ja koloihin kertyvä nokikin voi syttyä tuleen, eikä nokipalo aina suostu pysymään hormissa, vaan leviää ympäristöönsä joko halkaisemalla hormin tai sytyttämällä välipohjan eristeet.

Pelkkä nuohous ei riitä pitämään hormia hyvässä kunnossa, jos sitä ei ole suojattu piipunhatulla (ja mieluiten myös piipun suojapellityksillä). Nokea kertyy hormissa oleviin ja kaiken aikaa kasvaviin reikiin nuohouksesta huolimatta. Reiät, kolot ja halkeamat kasvavat varsinkin leutoina talvina, kun hormiin piipun suuaukon kautta päätynyt kosteus sulaa ja jäätyy yhä uudelleen.

Hormisaneeraus on ainut ratkaisu, jos hormi havaitaan huonokuntoiseksi. Todella huonokuntoinen ja osittain jo sortunut piippu on muurattava uudestaan, mutta vain koloista ja halkeamista kärsivä hormi voidaan kunnostaa pinnoittamalla sen sisäpinta uudestaan. Työtä kutsutaan myös liukuvaluksi.

Plus Kattopalvelu tekee ammattitaidolla myös piipunjuurivuotoon liittyvät kattotyöt. Vanha katto saattaa vuotaa piipun juuresta, mutta uudehkonkin katon piipusta saattaa vuotaa vettä. Jotta piipunjuurivuoto ei pääsisi kastelemaan katon alla olevia eristeitä ja rakenteita, tulee aluskatteen olla ensinnäkin olemassa, toisekseen ehjä ja kolmannekseen oikein asennettu. Jos aluskatetta ei olekaan asennettu oikealla tavalla, eli sitä ei ole nostettu piippua vasten, korjaamme tilanteen. Korjaamme aluskatteen piipun kohdalta myös siinä tapauksessa, että siinä on reikiä tai se on esimerkiksi asennettu väärin päin, liian kireälle tai liian löysälle. Aluskatteen ansiosta pienet kattovuodot (kuten juuri suhteellisen yleiset piipunjuurivuodot) on nopeaa ja edullista korjauttaa.

Kuinka paljon maksaa edullisin katon tarkastus?

Jos pohdit, kuinka paljon katon tarkastus Haminassa edullisimmillaan maksaa, on meillä sinulle varsin hyviä uutisia. Kaikki asiakkaamme saavat kattotarkastuksen ilmaiseksi aina muita kattotöitä teettäessään, joten edullisin kattotarkastus ei maksa senttiäkään. Katon kunto tarkastetaan veloituksetta riippumatta siitä, kuinka paljon tilaamanne omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa rantasaunan kattotyöt maksoivat. Tarkastamme niin vesikaton, aluskatteen, kattorakenteiden kuin kaikkien katon varusteidenkin kunnon ilmaiseksi, vaikka olisit tilannut vain yhden rikkinäisen kattotiilen vaihdon tai sadevesikourujen puhdistuksen.

Toki Plus Kattopalvelu tarjoaa kattavia tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen tarkastuksia myös erillistyönä. Tällöin veloitamme katon tarkastuksesta erikseen, mutta tyylillemme uskollisina hinnoittelemme tämänkin kattotyön hyvin kilpailukykyisesti. Jos et tarvitse mitään muita kattohuoltoja tai vaikkapa katon paikkausta, voit tilata meiltä pelkän kattotarkastuksen ja maksaa siitä erikseen.

Tasakatto, pulpettikatto, aumakatto ja mansardikatto tarkastetaan hyvin tarkasti, olipa kyse ilmaiseksi tarjotusta kattotarkastuksesta tai katon kunnon tarkastuksesta, mistä seuraa lasku. Tutkimme koko vesikatteen pinnan niin tarkasti, ettei yksikään törröttävä huopakattonaula, sammalmätäs, rikkinäinen tiili, ruoste- tai pinnoitevaurio tai auennut sauma jää huomaamatta.

Myös rännit, kattotikkaat, kattoikkunat ja muut katon läpiviennit sekä esimerkiksi erilaiset peltilistat tarkastetaan huolella. Ovatko rännien kaadot kohdillaan, vai jääkö vesikouruihin seisovaa vettä? Meinaako kattoikkunan läpivienti vuotaa? Entä ovatko kattotikkaat irtoamassa paikoiltaan?

Välikatollakin pitää vierailla usein, sillä katon alla voi olla kosteusvaurioita, vaikka vesikatto ei vuotaisi tipan tippaa. Jos katon alle pääsee purkamatta kattoa, käymme arvioimassa aluskatteen, eristeiden ja katon rakenteiden kunnon lähietäisyydeltä. Erikseen sovittaessa voimme käydä myös sellaisten kattojen (lähinnä tasakattojen) alla, mitkä vaativat rakenteiden avaamista. Puolivuosittain kattoa ei tietenkään kannata purkaa, mutta katon alapuoliset rakenteet on hyvä tarkastaa aina katon vesivahinkoa epäiltäessä. Katon vesivahingon on voinut saada aikaan myös kondenssivesi. Katon alapuolisiin osiin saattaa tiivistyä kosteutta, jos välikatto ei tuuletu tarpeeksi hyvin.

Katon tarkastuksen jälkeen kerromme asiakkaalle, missä kunnossa tämän katto on, ja tulisiko joitain huolto- tai korjaustoimenpiteitä suorittaa. Jotta kaikkiin katon tarpeisiin tulisi vastattua tarpeeksi nopeasti, kannattaa kaikki katot tarkastaa kaksi kertaa vuodessa riippumatta niiden koosta tai materiaalista – tai siitä, mikä on rakennuksen käyttötarkoitus.

Tämä kattopalvelu näyttää, mistä hyvä kattourakointi Haminassa on tehty!

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta tilattu kattourakointi Haminassa on kaikin puolin onnistunutta. Tällä kattopalvelulla on kaikki ominaisuudet, joita hyvältä kattourakoitsijalta odotat, joten et tule pettymään kattourakan lopputulokseen. Voit seurata vierestä, miten ripeät ja asiansa osaavat ammattilaisemme suorittavat työtään – tai lähteä kattourakan ajaksi vaikka rantalomalle. Me teemme kaiken avaimet käteen -pakettina, joten palatessasi sinua odottaa uusittu, korjattu, huollettu tai toiveidesi mukaan varusteltu katto. Asiakkaan ei tarvitse liata käsiään edes urakan jälkien siivouksessa, sillä hoidamme loppusiivouksen ja jätteiden poiskuljettamisenkin asiakkaan puolesta.

Vaikka kattourakka tehdäänkin asiantuntemuksella ja vieläpä alusta hamaan onnelliseen loppuun asti, ei kattourakan hinta hirvitä tarkintakaan kukkaronvartijaa. Plus Kattopalvelulle on tärkeää tarjota kohtuullisesti hinnoiteltuja kattourakoita, joihin myös tavallisilla kuluttajilla sekä pienimmillä taloyhtiöillä ja yrityksillä on varaa. Akuuttia käteisvajetta voi ottaa paikkaamaan kotisivujemme kautta haettavan rahoituksen, minkä tarjoamisesta vastaa pitkään alalla toiminut yhteistyökumppanimme.

Jos olemme laittamassa kuntoon omakotitalon tai kesämökin kattoa, muistutamme asiakasta siitä, että hän voi hakea kattotöistä kotitalousvähennystä. Viimeisin tieto kotitalousvähennyksen määrästä ja omavastuusta löytyy Verohallinnon verkkosivuilta, ja sitä kautta myös tämän verovähennyksen hakeminen käy kätevästi.

Jokainen Plus Kattopalvelulta tilattu kattourakka on laadukas kokonaisuus, eikä asiakkaan tarvitse olla huolissaan siitä, vieläkö katto vuotaa tai tulivatko kaikki kattotiilet tai -pellit varmasti maalattua. Asiakastyytyväisyyden takaa iloinen asiakaspalvelu – kanssamme on ilo asioida! Vieläkään emme kuitenkaan ole ehtineet mainita kaikkia syitä, joiden perusteella sinunkin kannattaa tilata seuraava kattourakkasi tästä osoitteesta. Kun olet asiakkaamme, voit varmasti luetella syitä vielä lisääkin, mutta tässä yhteydessä tilaa on enää kaupanpäällisestämme kertomiseen.

Plus Kattopalvelun kaikille asiakkailleen antama kaupanpäällinen ei ole mitään turhaa rihkamaa, vaan aidosti rahanarvoinen lisäpalvelu. Riippumatta siitä, mitä kattourakoita olet meiltä tilannut, tarkastavat asiantuntijamme sinun kattosi aivan ilmaiseksi. Jokainen katto tulisikin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, joten säästät rahaa ainakin kattotarkastuksen verran. Koska kattotarkastus saattaa paljastaa pikaisesti korjattavia vaurioita tai tarpeen esimerkiksi sammaleiden poistolle, voit katsoa säästäneesi enemmänkin rahaa. Katon huolto- ja korjaustarpeiden pikainen täyttäminen ehkäisee isommat vauriot, mitkä voisivat johtaa esimerkiksi katon vesivahinkoon.