Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyösi Uudellamaalla tekevä Plus Kattopalvelu on alansa ykkönen

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu on alansa ykkönen, joten anna meidän laittaa sinunkin kattosi kuntoon. Meillä on vastaukset ja toimintamallit hankalimpiinkin tilanteisiin – tällaisilla voidaan tarkoittaa vaikka katolle kaatuneen puun aiheuttamia tuhoja ja pitkään jatkunutta kattovuotoa, mikä on saattanut katon alla olevat rakenteet todella huonoon jamaan. Olemme todella taiturimaisia katoilla liikkuessamme, joten saamme pelastettua monet sellaisetkin katot, mitkä vaikuttavat aivan purkukuntoisilta. Ammattitaidolla tehty kattokorjaus tekee ihmeitä, ja sopiva katon huolto saattaa pidentää katon elinkaarta vielä parillakymmenelläkin vuodella. Tilaa meidät tekemään ihmeitä niin kerrostalon, rivitalon, kesämökin kuin esimerkiksi teollisuuslaitoksenkin katolle!

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on aivan ”aikuisten oikeasti” siinä kunnossa, että se kannattaa uusia, emme kiertele turhia. Laadimme hyvän tarjouksen kattoremontista, mikä tehdään muiden kattotöidemme lailla avaimet käteen -periaatteella. Kuulet kilpailukykyisen tarjouksen katon uusimisesta, katon paikkaamisesta tai esimerkiksi katon varustelemisesta aina vasta katon tarkastuksen jälkeen. Tulemme paikan päälle arvioimaan kohdetta, jotta osaisimme laskea hinnan kerralla oikein. Hintaan nimittäin vaikuttaa todella moni seikka aina katon yksityiskohtien määrästä katon alla olevien rakenteiden uusimis- tai vahvistustarpeisiin. Omakotitalon tai kesämökin kattotöistä voit hakea kotitalousvähennystä, ja myös kotisivujemme kautta helposti haettava rahoitus kannattaa pitää mielessä.

Kattofirma Plus Kattopalvelu toimii kaikissa Uudenmaan seutukunnissa eli Helsingin, Raaseporin, Porvoon ja Loviisan seutukunnissa. Saat asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä kattopalveluamme siis sekä Loviisassa, Lapinjärvellä, Pukkilassa, Porvoossa, Myrskylässä, Askolassa, Raaseporissa, Inkoossa, Hangossa, Vihdissä, Tuusulassa, Siuntiossa, Sipoossa, Pornaisissa, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Lohjalla, Keravalla, Karkkilassa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä kuin kaikkialla pääkaupunkiseudullakin. Asiakaslähtöisyydestämme kertoo muun muassa se, että teemme jokaisen kattomaalauksen, katon keväthuollon, rikkinäisten tiilien vaihdon tai esimerkiksi lumenpudotuksen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Näin tahdomme saada kokonaiskuvan asiakkaan tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kunnosta voidaksemme tarjota katon kuntoa tukevia ja kohentavia lisätöitä, mikäli sellaisille olisi tarvetta. Avullamme kattosi on huippukunnossa myös vanhetessaan, joten kannattaa ottaa kattofirma luottokumppaniksi kaikissa kattoon liittyvissä asioissa! Tiilikatonkin elinkaaren pituudeksi voi tulla jopa 70 vuotta, kun se harjataan, pestään, pinnoitetaan ja paikataan Plus Kattopalvelun toimesta.

Mielesi mukainen kattoremontti Uudellamaalla

Kun kattoremonttisi Uudellamaalla on Plus Kattopalvelu käsissä, voit olla turvallisin mielin. Me teemme kaikki kattosaneeraukset tinkimättömällä ammattitaidolla ja huolellisuudella, joten uusi katto on täydellisen tiivis ja toimiva kokonaisuus. Kunnioitamme tahtoasi ja teemme kattoremontin silloin kuin haluat, ja sillä tavalla kuin sen haluat tehtävän. Kerro meille kaikki toiveesi, niin voimme palvella sinua parhaiten!

Teemme peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen asennuksia kaikkialla pääkaupunkiseudulla, eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vantaalla. Uusimme palahuopakatot, lukkosaumakatot ja esimerkiksi konesaumakatot myös muualla Uudellamaalla, kuten esimerkiksi Lohjalla, Askolassa, Porvoossa, Karkkilassa tai Hyvinkäällä.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja esimerkiksi kesämökin kattoremontit alkavat siitä, että asiakas ottaa yhteyttä ja pyytää tarjouksen katon uusimisesta. Tämän jälkeen tulemme paikan päälle tarkastamaan uusimista odottavaa kattoa ja sen alla olevia rakenteita. Kattoremontin hintaan vaikuttaa niin moni asia, ja meidän on paras nähdä ne omin silmin. Kun laskemme tarjousta palahuopakattoremontille tai muulle kattosaneeraukselle, panemme merkille niin katon koon kuin kaltevuudenkin. Tutustumme myös katon läpivientien ja muiden kattotarvikkeiden määrään sekä kuntoon. Hyväkuntoisia kattotarvikkeita ei ole pakko vaihtaa, vaikka katto uusitaankin. Katon vaihdon yhteydessä katolle voidaan asentaa myös uusia läpivientejä ja varusteita, kuten esimerkiksi aurinkopaneelit.

Kattoremontin hintaan, minkä voi maksaa niin käteisellä, osamaksulla kuin rahoituksellakin, vaikuttaa myös katon alla olevien rakenteiden kunto. Kosteusvaurioiden korjaus lisää kattoremonttiin kuluvaa aikaa, ja näkyy näin ollen loppusummassa. Jos katon alla olevat rakenteet ovat vielä täysin terveet, onnistuu katon uusiminen nopeammin ja edullisemmin. Joskus voidaan jopa hieman oikaista, eli jättää aluskate vaihtamatta tiilikattoremontin tai peltikattoremontin yhteydessä. Huopakattoremontin yhteydessä voidaan jättää koko katto vaihtamatta, sillä tietyissä tilanteissa voimme rakentaa uuden katon suoraan vanhan bitumikaton päälle.

Jos asiakas haluaa muuttaa tasakattonsa harjakatoksi, pulpettikatoksi tai esimerkiksi aumakatoksi, joudutaan koko katto tietenkin purkamaan, ja kattorakenteita muokkaamaan melkoisesti. Meille tällainenkaan katon vaihto ei tuota tuskaa tai vaikeuksia, sillä olemme monipuolisesti lahjakkaita ja monessa liemessä keitettyjä kattoammattilaisia. Sekään ei tuota hankaluuksia, jos haluat teettää kattoremontin talvella. Talvi on usein varsin ihanteellinen aika purkaa ja vaihtaa katto, pysyväthän rakenteet ja materiaalit helpommin kuivina. Kerrospukeutumisen ansiosta vaihdamme katot yhtä mieluusti vuodenajasta riippumatta!

Kesämökin tai kerrostalon huopakaton (tai palahuopakaton) käyttöohjeet

Tässä tekstinpätkässä käydään lyhyesti ja ytimekkäästi läpi kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi kanalan huopakaton (tai palahuopakaton) käyttöohjeet. Mikään katto ei pärjää ilman säännöllisiä huoltoja ja uusien vaurioiden pikaista korjausta – ei edes helppohoitoisuudestaan ja kestävyydestään tunnettu bitumikatto. Bitumikermikattokin tulee huoltaa säännöllisin väliajoin, jos tahtoo sen kestävän mahdollisimman pitkään. Kannattaa varautua siihen, että myös laattakatto tai muu huopakatto tulee tarvitsemaan satunnaisia korjauksia ja paikkauksia. Vaikka kattoa olisi ylläpidetty kaikkien ohjeiden mukaisesti, on hommassa mukana monta muuttujaa, ja jokin kova tuulenpuuska tai esimerkiksi katolta vauhdikkaasti putoava suojalumi saattaa vaurioittaa bitumikattoa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, jos tilaat huopakaton korjauksen pikaisesti Plus Kattopalvelulta. Korjaamme katon ja palautamme sen tiiviyden, eikä laskukaan tunnu pahalta – teemmehän kaikki huopakattojen huollot, korjaukset ja remontit mitä mainioimmalla hinta-laatusuhteella. Kaupan päälle tulee koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastus, minkä perusteella saamillasi vinkeillä ja neuvoilla sinun on entistä helpompi pitää tasakatto, harjakatto tai vaikka pulpettikatto hyvässä kunnossa.

Laattakaton, kolmiorimahuopakaton ja tiivissaumakaton korjaukset kannattaa siis teettää Plus Kattopalvelulla, jotta katto saataisiin kerralla hyvään kuntoon. Entä ne kattohuollot, joilla uusia vaurioita ja huopakattovuotoja voidaan ehkäistä? Nekin kannattaa teettää meillä, mutta kerromme tässä, mitä palahuopakaton tai muun bitumikaton huolto-ohjelma pitää sisällään. Aloitetaan katon kevät- ja syyshuolloista. Olipa kyseessä paanukatto, perinteinen kolmiorimahuopakatto tai tasakatollekin sopiva tiivissaumakatto, tulee se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta roskat eivät saisi kattoa sammaloitumaan. Katon puhdistuksen hoitaminen ilmapuhaltamalla on fiksumpaa kuin katon harjaus, sillä ilmapuhallin ei vaurioita katteen suojapinnoitetta. Suojapinnoitteen on tarkoitus toimia katon suojakilpenä ensimmäiset parikymmentä vuotta. Sitten se uusitaan, ja uusitun pinnoitteen on tarkoitus toimia loppuun asti, eli toiset noin parikymmentä vuotta. 40 vuotta on bitumikaton maksimikäyttöikä.

Jos katolla on sammaleita, uhkaa katon käyttöikä lyhentyä radikaalisti, joten sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti. Sammaleiden poistoon ei auta pelkkä kattopesu – se saa vain epäpuhtaudet, kuten kiinni tarttuneen siite- ja katupölyn, irtoamaan kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi autokatoksen katosta. Jos satut tarvitsemaan lumenpudotusta tai jään sulatusta, saat nämäkin huopakattotyöt meiltä – on mukavan helppoa, kun sama kattofirma palvelee kaikissa kattoon liittyvissä asioissa.

Sano ”ei” kalliille saneerauksille ja tilaa katon korjaus Uudellamaalla meiltä

Katon korjaus Uudellamaalla on edullisempaa ja ekologisempaakin kuin katon purku ja vaihto. Valitse peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaajaksi Plus Kattopalvelu, niin tarjoamme sinulle aina ensisijaisesti katon ja kattoläpivientien tiivistystä. Suosittelemme uusien läpivientien asentamista vain silloin, jos vanhaa kattoikkunaa (tai muuta läpivientiä) ei enää ole mahdollista korjata. Sama juttu tiilikatteen, peltikatteen ja huopakatteen kanssa – antamamme tarjous koskettaa katon purkua ja uuden katon asennusta vasta silloin, jos vanhaa kattoa ei enää ole järkevää kunnostaa sen korkean iän ja haurastuneisuuden takia. Tarjoamme oikopäätä kattoremonttia vain silloin, jos korjausta odottava katto on varttikatto, sillä laki kieltää korjaamasta asbestia sisältäviä rakenteita.

Kattokorjauksiemme hinnat on todella maltillisia – myös silloin, kun on kyseessä hieman isompi omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen kattokorjaus. Myrskyvaurioiden korjaus ei aina tarkoita irronneiden peltilistojen vaihtoa ja irronneiden rännien, tikkaiden tai lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkausta, vaan joskus joudutaan tekemisiin katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kanssa. Painuneen katon oikaisukin on normaalia kattokorjausta (kuten peltikaton tai huopakaton reikien paikkausta) isompi operaatio. Valitsemalla katon kunnostajaksi Plus Kattopalvelun selviät näistäkin urakoista mahdollisimman nopeasti, sujuvasti ja edullisesti.

Vaikka tekisimme vain rikkinäisten tiilien vaihdon, rännien ja vesikourujen korjauksen, jiirien paikkauksen tai räystäslautojen ja -peltien vaihdon, saat osaksesi parasta mahdollista kattopalvelua. Asiantuntevasti ja sujuvasti toteutetun kattourakan lisäksi pääset nauttimaan veloituksettomasta katon kunnon tarkastamisesta. Tuon kattotarkastuksen aikana käymme läpi koko kattokokonaisuuden kunnon, jotta voisimme tarvittaessa tarjota tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton kuntoa kohentavia toimenpiteitä. Esimerkiksi tarve korjata aluskate voisi jäädä kokonaan huomaamatta, ellemme tarkastaisi kattoa ilmaiseksi aina kattotöitä tehdessämme.

Aluskatteen korjaamatta jääminen voisi johtaa isompiin pulmiin, sillä vaikka katto olisi kuinka tiivis ja tuore, se voi alkaa vuotaa. Kannattaa lähteä siitä, että jokin päivä katto saattaa vuotaa, ja pitää siksi hyvää huolta aluskatteesta. Aluskate tuo mielenrauhaa, vaikka katto ei vuotaisi, ja rahansäästöä silloin, jos katto sattuu vuotamaan. Ehjän aluskatteen ansiosta vesikaton läpi vuotavat vedet ohjautuvat pois katon alta, ja näin vältytään muun muassa lahovaurioilta ja niiden korjaamiselta.

Katto voi vuotaa muulloinkin kuin synkkinä ja myrskyisinä öinä

Katto voi vuotaa muulloinkin kuin synkkinä myrskyöinä, jolloin tuuli repii kattovuotaa, tai irrottaa kattopellit ja -tiilet. Katto voi alkaa vuotaa myös talvella tai kesäisenä sadepäivänä, jos sen kunto kokee jonkin kolauksen. Uudetkaan katot eivät ole turvassa kattovuodoilta, sillä myrsky tai suojalumen paino voi koetella uuttakin kattoa niin, että katto vuotaa. Asennusvirheetkin voivat johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon.

Kun omakotitalon, paritalon, kerrostalon tai kesämökin katto on ammattilaisen asentama, on sillä hyvät lähtökohdat pitkälle ja vesitiiviille taipaleelle. Kaikkea voi silti sattua. Myrskytuulen ja katolta vauhdikkaasti putoavan lumen lisäksi katto voi vaurioitua sammaleiden takia. Sammalet ovatkin kattojen pahimpia vitsauksia. Huolehtimalla katon puolivuosittaisista huolloista ja tilaamalla tarvittaessa myös sammaleenpoistokäsittelyn autat kattoasi pysymään tiiviimpänä. Peltikattoja uhkaa ruoste, mutta tuo uhka pysyy kurissa katon harjausten, kattopesujen ja peltikaton huoltomaalausten avulla.

Pakkanenkin tekee joskus hallaa katon kunnolle. Varsinkin tiilikatot kärsivät niin sanotusta pakkasrapautumisesta, mitä tapahtuu tiilien sisällä olevan kosteuden jäätyessä. Pakkaskelejä ei voi estää, mutta tiilien vedenimuun voi puuttua pinnoittamalla keski-ikäisen tiilikaton.

Kaikkia kattovuotoja ei voi millään estää. Kattovuoto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla ei ole mikään maailmanloppu. Saatat selvitä kattovuodon korjauksesta paljon odottamaasi halvemmalla ja helpommalla, kun tilaat vuotavan katon korjauksen meiltä. Me emme jää odottelemaan, että vauriot leviäisivät ja pahenisivat, vaan kiirehdimme paikan päälle – esimerkiksi Helsinkiin, Lohjalle tai Pukkilaan. Korjaamme katon ja tarkastamme sen kauttaaltaan, jotta kaikki kattovuodoiksi muuttua uhkaavat ongelmat saataisiin pois näköpiiristä.

Miten kattovuoto sitten korjataan? Sen selvitämme paikan päällä. Toisinaan riittää pelkkä vesikaton tiivistys, kuten vuotavan kattoikkunan korjaus, kattoon syntyneen reiän paikkaus tai repsottavan sauman kunnostus tiivistysaineella. Jos kosteutta löytyy jo aluskatteenkin alta, viittaa se siihen, että aluskate pitää korjata yksin tein, ja se tarkoittaa käytännössä aina aluskatteen vaihtamista joko kokonaan tai osittain. Katon vesivahingon korjaamiseen liittyy myös märkien villojen vaihto ja puurakenteissa olevien kosteusvaurioiden kunnostaminen. Mikäli katon yleiskunto on heikko, on parasta purkaa ja uusia koko katto – tulet saamaan tästäkin hyvän tarjouksen.

Tavoitat mielenrauhan tilaamalla katon huollot Uudellamaalla meiltä

Tilaa katon huollot Uudellamaalla Plus Kattopalvelulta, niin saat mielenrauhaa ainakin katon huoltojen osalta. Meidän kattofirmamme hoitaa tasokkaasti kaikki kattohuollot katon pesusta kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen, joten et jää pulaan kattohuoltojesi kanssa. Kaikki tehdään asiantuntevasti, ripeästi ja vieläpä sekä edullisin että kotitalousvähennyskelpoisin hinnoin. Kirsikkakin löytyy kakun päältä, ja se on jokaisen peltikatto-, tiilikatto- tai huopakattohuollon yhteydessä ilmaiseksi tarjottu katon tarkastaminen. Mikään lisähuolto- tai kattokorjaustarve ei jää pimentoon, kun tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto tarkastetaan meidän toimestamme. Jos katon kuntoa olisi mahdollista tukea esimerkiksi vaihtamalla vanhat naulat ja ruuvit uusiksi ruuveiksi, saat siitä tarjouksen. Tarvittaessa tarjoaisimme myös kattoturvatuotteiden huoltoa tai esimerkiksi katon saumojen tiivistämistä. Kun poistumme paikalta, voit luottaa kattosi kuntoon ja tiiviyteen – tiedäthän tarkkaan, missä kunnossa kattosi ja mitä se mahdollisesti vielä tarvitsee.

Jotta katon kunto olisi aina mallillaan, kannattaa se puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näiden toimenpiteiden tekemistä yhtä aikaa kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi. Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen sadevesijärjestelmän puhdistaminen roskista. Kun poistamme kattokaivoista tai vesikouruista kaikki puiden lehdet, neulaset ja muut ylimääräiset roskat, varmistamme sen vedon ja toiminnan.

Sikäli mikäli katto alkaa sammaloitua puolivuosittaisesta puhdistamisesta huolimatta, teemme perusteellisen sammaleenpoiston ja katon suojakäsittelyn. Kattopesusta ei ole sammaleiden poistajaksi. Hommaan tarvitaan sammaleenpoistoaine, mikä pääsee syvälle katteeseen poistamaan kaikki sammalten juuretkin.

Katto saa pinnoitteeltaan suojaa lialta, sammaleilta, auringolta ja muun muassa ilmansaasteilta. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitus voi kestää useamman päivän, mutta lopputulos on aina laadukas ja pitkäkestoinen. Peltikatto maalataan ehkä 10–15 vuoden välein, riippuen täysin edellisen pinnoitteen kuluneisuudesta. Kun maalipinnoite ei pääse koskaan muuttumaan liian kuluneeksi, on katto hyvässä turvassa ruosteelta. 

Kaikki nämä edellä mainitut kattohuollot saat meiltä, ja lisäksi vielä paljon muuta. Plus Kattopalvelu tekee esimerkiksi kaikki Uudenmaan alueen lumenpudotukset. Pudotamme lumimassat niin tasakatoilta kuin jyrkiltäkin katoilta, ja monipuolisen kalustomme ansiosta myös kerrostalojen ja muiden korkeiden rakennusten kattolumityöt sujuvat mallikkaasti.

Rännien puhdistus Uudellamaalla on fiksu veto koko rakennuksen parhaaksi

Rännien puhdistus Uudellamaalla on kattohuolto, millä vaikutetaan koko rakennuksen tulevaisuuteen. Ensinnäkin, sadevesikourujen puhdistukset ja muut rännihuollot tehostavat sadevesijärjestelmän toimintaa ja vähentävät sen korjaustarpeita. Jos roskat saavat kourut oikein ruosteisiksi ja huonokuntoisiksi, voi olla edessä uusien rännien asennus. Säännöllisten rännihuoltojen avulla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mummonmökin rännit voivat kestää noin puoli vuosisataa. Ruoste on huono asia kourujen ja alastuloputkien kannalta, sillä se ohentaa paksunkin teräksen voiden saada sen myös reikiintymään. Ruoste on myös esteettinen haitta. Ruostevauriot vanhentavat koko rakennusta ja vaikuttavat siihen, miten hyväkuntoisena ohikulkijat sitä pitävät. Roskat aiheuttavat rännien korjaustarpeita myös aiheuttamalla rännien jäätymistä talven mittaan. Jään muodostuminen voi avata alastuloputkien saumat tai vääntää kourua niin, että sen kallistukset antavat jatkossa väärään suuntaan. Jään paino voi johtaa siihenkin, että vesikouru putoaa kannakkeiltaan.

Miten roskaisten kourujen ja syöksyputkien avaus vaikuttaa muun rakennuksen kuntoon? Siten, että roskien poisto ränneistä saa ne toimimaan alkuperäisen tarkoituksensa mukaisesti, eli auttamaan sadevesien ohjaamisessa tarpeeksi kauas rakennuksesta. Jos rännit ovat tukossa tai rikki, päätyvät katolta valuvat tuhannet vesilitrat rakennusta ympäröivään maaperään, mistä ne saattavat nousta talon rakenteisiin. Jos perustukset ja rakenteet kastuvat, voi taloon syntyä vakavia kosteusvaurioita.

Vuotavat rännit vaikuttavat myös asumisturvallisuuteen. Talvella rännien tukokset näkyvät ränneistä roikkuvina jääpuikkoina, mitkä voivat olla pituutensa ja terävyytensä tähden jopa hengenvaarallisia. Tukossa olevista ränneistä tulviva vesi voi kastella pihamaan, mikä muuttuu pakkasen kiristyessä varsinaiseksi luisteluradaksi.

Plus Kattopalvelu on varma valinta puhdistamaan sinunkin rakennuksesi sadevesijärjestelmän tai tekemään jonkin muun ränneihin liittyvän työn, kuten rännien sulatuksen. Teemme rännien puolivuosittain tarvitseman puhdistuksen katolta käsin, ja meillä on tapana kerätä kaikki roskat suoraan roskapusseihin. Kun lehdet, neulaset ja muut roskat on poistettu sadevesijärjestelmästä, teemme sen kuntotarkastuksen – tarvittaessa se päättyy tarjoukseen kourusaneerauksesta, sadevesijärjestelmän huoltomaalaamisesta tai esimerkiksi sulanapitojärjestelmän asentamisesta. Tarkastamme itse asiassa koko katon, emmekä veloita siitä mitään. Ilmainen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnon tarkastus on kaikkien kattotöidemme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen. 

Katon pesua ja puhdistusta ei voida kutsua turhaksi työksi

Katon pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely Uudellamaalla ovat kattotöitä, joista koko katon kunto riippuu. Tiilikaton harjausta, peltikaton pesua, katon suojakäsittelyä tai sammaleiden poistoa huopakatolta ei voida missään nimessä pitää minään turhana puuhasteluna. Katon puhdistaminen on vähän niin kuin rahan laittamista pankkiin, sillä puhdas katto vastustaa paremmin erilaisia rasituksia. Tällä tahdotaan siis sanoa sitä, että puhdas katto vaurioituu vähemmän ja kestää pidempään, joten katon kokonaiskustannukset pysyvät hyvin hallinnassa.

Likaa ja roskia voidaan pitää kaiken pahan alkuna ja juurena, ainakin tässä yhteydessä. Jos omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi navetan katolla on roskia ja muita epäpuhtauksia, hidastuu sen kuivuminen sateen jälkeen. Kosteus houkuttelee paikalle katon pahimmat viholliset, eli ruosteen ja sammalet. Ne syövät kattoa hitaasti, mutta varmasti. Jos sammaleita ei poisteta peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta, heikkenee sen tiiviys, ja sitten ollaan tekemisissä kattovuotojen ja katon vesivahinkojen kanssa. Peltikatto sammaloituu vähemmän kuin muut katot, mutta sillä on ihan oma vihollinen, nimittäin ruoste. Ruoste saa niin lukkosaumakatot kuin muutkin peltikatot vuotamaan ohentamalla ja vääntämällä kattopeltejä, sekä nakertamalla niihin reikiä.

Jotta katto ei alkaisi sammaloitua tai ruostua, kannattaa roskat (esimerkiksi neulaset, oksat ja lehdet) poistaa katolta puolen vuoden välein. Samalla roskat poistetaan myös kattokaivoista tai vesikouruista, joissa ne haittaisivat sadevesijärjestelmän vetoa.

Puolen vuoden välein tarvittu katon puhdistus voidaan tehdä harjoilla tai ilmapuhaltimilla. Silloin tällöin voidaan tarvita perusteellisempaa katon puhdistusta, eli esimerkiksi tiilikaton pesua. Huopakatot ja muut katot pestään myös siinä vaiheessa, kun katto on aika pinnoittaa uudestaan.

Katon pesusta ei ole varsinaista hyötyä sammaleiden poistamisessa. Kun katto on pesty, ei sillä ole näkyviä sammaleita, mutta pelkkä vesipesu ei poista katteen sisässä olevia juuria ja itiöitä. Kohta saatat huomata katon alkaneen sammaloitua uudestaan. Mikä neuvoksi? Ei ainakaan painepesuri, mikä on varma tapa pilata melkein mikä tahansa katto, vaan katon kemiallinen puhdistus ja katon suojakäsittely – ja johan alkoi lyyti kirjoittaa. Siisti lopputulos kestää ilahduttavan kauan!

Katon maalaus Uudellamaalla ilman turhia viiveitä

Tilaa katon maalaus Uudellemaalle kattofirma Plus Kattopalvelulta, niin kattomaalaus etenee ilman turhia viivästyksiä. Katon huoltomaalaus etenee ripein ja asiantuntevin ottein katon koosta, katemateriaalista, katon kaltevuudesta tai rakennuksen korkeudesta riippumatta. Lopputulos on mitä parhain, eli kauniin tasaisesti maalattu katto, mikä menee aivan vasta-asennetusta.

Katon huoltomaalaus saa katon rasituksensietokyvynkin palaamaan miltei uuden katon tasolle, joten ulkonäön kohentuminen ei ole ainut syy maalauttaa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto. Peltikaton maalaus suojaa aaltopeltikaton tai minkä tahansa muunkin peltikaton ruosteelta, kun taas tiilikatot maalataan pakkasrapautumisen hillitsemiseksi. Kattotiilien suojapinnoite alkaa olla noin 30 vuoden jälkeen jo niin heikko, että katolla olisi pian enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä tiiliä, ellei kattoa maalattaisi uudelleen. Huopakatot ja palahuopakatot maalataan, jotta ne eivät kuivuisi auringon armottomasta porotuksesta huolimatta. Suojapinnoitteen uusimisen aika on suurin piirtein 20 vuoden kuluttua bitumikaton asentamisesta tai uusimisesta.

Aivan yhdessä päivässä emme voi maalata mitään kattoa. Katon huoltomaalaus pitää nimittäin sisällään muitakin askareita ja työvaiheita kuin uuden pinnoitteen levittämisen pelti-, huopa- tai tiilikatteelle. Jos kattoa alettaisiin oikopäätä maalata, ei maali tarttuisi kunnolla, vaan lopputulos olisi jo valmiiksi nukkavieru ja kulunut. Katto pitäisi maalata heti uudestaan, jolloin sekä aikaa että rahaa olisi kulunut turhaan. Saat katollesi jopa muutaman vuosikymmenen hyvänä kestävän maalipinnan, kun tilaat katon huoltomaalauksen Plus Kattopalvelulta.

Jokainen kattomaalaus on omanlaisensa kokonaisuus, joten emme sano juuta emmekä jaata sinun kattosi vaatimista esivalmisteluista, ennen kuin olemme tarkastaneet kattosi paikan päällä. Paikan päällä selviää, riittävätkö katon harjaus ja katon pesu kattomaalauksen esivalmisteluiksi. Jos katolla on ruostetta, tulee katon huoltomaalauksen esivalmisteluihin sisällyttää myös ruosteenpoisto. Arvaatkin varmaan, mitä pitää tehdä, jos katolla on sammaleita – aivan oikein, tuolloin kattomaalausta edeltää myös sammaleiden poisto.

Jos katon tarkastus osoittaa katon olevan hyvin heikkokuntoinen, ei sitä kannata maalata, vaan kattoremontti on parempi idea. Joissain tapauksissa on mahdollista tehdä osittainen kattoremontti, eli uusia pelkät kattopellit tai -tiilet. Osittainen kattoremontti voi olla paras ratkaisu myös silloin, jos asiakas haluaa vaihtaa katteen väriä.

Näin tilaat turvallisen lumenpudotuksen Uudellamaalla

Kun ollaan tekemässä lumenpudotusta Uudellamaalla, on tärkeää, että urakka hoidetaan kaikin puolin turvallisesti. Kattolumitöihin liittyy paljon riskejä, sillä lumenpudottaja voi pudota katolta, tai joku ohikulkija voi jäädä katolta pudotettavan lumen ja jään alle. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto saattaa vaurioitua monin eri tavoin alkaen jopa vuotaa. On yksi varma tapa tilata turvallinen lumen pudotus, ja se on yhteydenotto kattofirma Plus Kattopalveluun. Meidän ammattilaisemme tekevät moitteettoman lumenpudotuksen omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta pitäen koko ajan huolta urakan turvallisuudesta.

Sinun on helppo tilata lumen pudotus meiltä Espooseen, Kirkkonummelle, Sipooseen tai muualle Uudellemaalle. Riittää, että soitat tai laitat verkkoviestiä, niin me otamme kopin koko urakasta. Saavumme pihaasi arvioimaan kohdetta, jolta lumet pitää pudottaa. Tuon alkukatselmuksen perusteella laskemme hinnan lumenpudotukselle – tietenkin avaimet käteen -pakettina. Se, mitä kattolumitöiden tekeminen maksaa, riippuu muun muassa katon koosta ja kaltevuudesta sekä lumen määrästä. Silläkin on väliä, onko kyseessä kevyt pakkaslumi vaiko raskas suojalumi. Pakkaslunta ei tosin useinkaan aleta pudottaa katolta, sillä se ei vaaranna katon tai ohikulkijoiden turvallisuutta. Pakkaslumen kuutiopaino on vain pienen osan siitä, mitä suojalumi painaa. Kuutiollinen suojalunta voi painaa useita satoja kiloja.

Ei siis ihme, että suojalumi voi aiheuttaa ongelmia katon rakenteille, irrottaa kattoturvatuotteet lapetta pitkin liukuessaan tai saada aikaan henkilö- ja omaisuusvahinkoja viimein maahan tullessaan. Jos sinunkin tasakatollasi, harjakatollasi tai esimerkiksi aumakatollasi on liikaa lunta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja anna meidän hoitaa homma kuntoon. Tarvittaessa järjestämme paikalle valvojat ja liikenteenohjaajat, sillä kuten jo sanottiin, hoidamme urakan avaimet käteen -periaatteella.

Lumen pudotuksen yhteydessä voimme hoitaa myös jään poiston katolta. Rännit ja katto voidaan sulattaa höyryllä myös omana palvelukokonaisuutenaan. Mikään homma ei ole meille liian pieni, joten voit tilata myös pelkän jääpuikkojen poiston räystäiltä. Katolla oleva jää voi vaurioittaa kattoa tai pudota yllättäen alas, jolloin vaarassa ovat niin ihmiset kuin esimerkiksi omakotitalon tai kerrostalon läheisyyteen pysäköidyt autot.

Kattotyöt Uudellamaalla – 4 tapaa parantaa katon kuntoa

Meidän kattotyömme Uudellamaalla toteutetaan aina niin, että katon kunto paranee ja eliniänodote pitenee. Jos ollaan siinä pisteessä, ettei mikään peltikattotyö, tiilikattotyö, palahuopakattotyö tai huopakattotyö auta, tarjoamme kattoremonttia. Ennen kuin suosittelemme katon purkua ja vaihtoa, käymme läpi kaikki muut vaihtoehdot, joilla katto voitaisiin kunnostaa ja kattoremonttia lykätä.

Erilaisia tapoja pidentää katon elinkaarta ovat kattohuollot, katon tiiviydestä huolehtiminen, välikaton toimivuuden ylläpitäminen sekä katon asianmukainen varustelu. Peltikatolle sopivia kattohuoltoja ovat katon harjaukset, kattopesut ja peltikaton huoltomaalaus noin 15 vuoden välein. Tiilikatto ja huopakatto kaipaavat puolivuosittaisten puhdistusten lisäksi sammaleenpoistoja sekä pinnoitusta. Koska teemme joka kattotyön yhteydessä ilmaisen katon kuntotarkastuksen, osaamme suositella tarvittavia kattohuoltoja ajoissa.

Katon tiiviydestä huolehditaan tarkastamalla kaikki läpiviennit usein, sillä kattoläpiviennit saattavat olla jotain korjausta vailla. Kattoikkunan tai piipun juuren korjaaminen ajallaan tulee edullisemmaksi kuin katon vesivahingon korjaaminen lahovaurioiden korjaamisineen. Tiiviyttä ylläpidetään myös tarkastamalla kaikki saumat ja jiirit usein, ovathan nekin voineet kulua ja haurastua. Kattotarkastukseen kuuluu myös kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus, sillä aika on voinut saada kattotikkaiden tai muiden kattoturvallisuutta lisäävien tuotteiden kiinnikkeet löystymään, jolloin ne ovat vaarassa irrota katosta (ja aiheuttaa siten kattoon reikiä).

Koska omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalin katon tiiviys ei ole koskaan sataprosenttisen varma asia, kannattaa katon alle asentaa aluskate, mikä on aina tarvittaessa paikattu, korjattu, vaihdettu tai uusittu osittain. Aluskatteen tarkoitus on ottaa vastaan vesikaton läpi tulevat vedet ja ohjata ne pois katon alta, mutta on siitä hyötyä myös kondenssiveden torjumisessa.

Kondenssiveden torjuminen on merkittävässä asemassa, kun halutaan ylläpitää välikaton normaalia toimintaa. Aluskate estää rakennuksesta karkaavaa lämmintä ilmaa tiivistymästä vesikaton alapinnalle, ja riittävät eristeet pitävät karkaavan lämmön määrän vähäisenä. Katon eristystä voidaan tarvittaessa lisätä, ja jos välikaton tuulettumisen kanssa on ongelmia, voimme toteuttaa katon IV-töitä asian korjaamiseksi.

Katon IV-työt voivat tarkoittaa uusien ilmanvaihtohormien ja muiden katon varusteiden asentamista. Asianmukaiseen varusteluun saattavat kuulua myös pieneläinesteet, esimerkiksi räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot, mitkä estävät lintujen pääsyn katon alle. Myös lumiesteiden asentamisesta on hyötyä katolle, sillä näin katolta putoavat lumimassat eivät irrota mukaansa kattoturvatuotteita tai aiheuta muita vahinkoja.

Miksi katon yläpohja pitää eristää? Entä miksi villat on joskus vaihdettava?

Ilmanvaihtokanavien eristys on melko tavallinen kattotyö Uudellamaalla. Ilmanvaihtokanavat eristetään muun muassa kondenssikosteuden, paloturvallisuuden ja äänen eristyksen vuoksi. Kunnolliset eristeet estävät lämpöhäviöt ja kondensoitumisen, mikä voisi näkyä ilmanvaihtohormista tippuvana kondenssivetenä. Tuo vesi voisi joutua talon rakenteisiin tai vaurioittaa ilmanvaihtoputkia. Energiaakin säästyy, kun laitteiden jäähdytys- ja lämmitystehoa ei tarvitse kasvattaa kunnollisen erityksen ansiosta.

Eristeitä voidaan käydä lisäämässä myös ullakolle ja vintille, jolloin nuo tilat on mahdollista ottaa ympärivuotiseen asuinkäyttöön – suhteellisen helppo tapa saada lisää asuinneliöitä! Mistä muualta löydät eristeitä? Muun muassa seinien välistä ja yläpohjasta. Jos seiniä ja kattoa ei olisi eristetty, karkaisi lämpö ulos ahkerasta lämmittämisestä huolimatta. Vielä muutama vuosikymmen sitten eristeitä laitettiin aika niukasti, mutta standardit ja vaatimukset ovat muuttuneet. Moniin vanhoihin taloihin tehdään energiatehokkuutta lisääviä remontteja, muun muassa seinien ja katon lisälämmöneristyksiä. Eristeitä lisätään sekä lämmityskustannusten pienentämiseksi että ympäristön suojelemiseksi, eihän energiaa tuoteta ilman ympäristövaikutuksia. Edes aurinkoenergia ei ole sataprosenttisen päästötöntä, pitäähän ottaa huomioon paneelien valmistuksessa, kuljettamisessa ja hävittämisessä syntyvät ilmastovaikutukset.

Uudet eristeet tukevat myös katon kosteusteknistä toimintaa, sillä asunnosta karkaava lämpö voi synnyttää kondenssivettä tai sulattaa kattolunta. Sulava kattolumi voi päästä katon alle katon saumoista. Kondenssivesi, mistä puhuttiin jo tämän tekstin alussa, on lämpimästä ilmasta viileissä olosuhteissa tiivistyvää vettä. Mitä enemmän välikatolle nousee lämmintä ilmaa talvisin, sitä enemmän sinne voi tiivistyä kondenssivettä, ja sitä varmemmin katon alle syntyy laho- tai jopa homevaurioita. Kondenssivettä tulee torjua myös huolehtimalla välikaton hyvästä tuulettumisesta – tämä voi vaatia esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentamista.

Katon lisälämmöneristys ei tarkoita samaa asiaa kuin villojen vaihto, vaikka nämä kaksi kattotyötä voidaankin joskus tehdä yht’aikaa. Villat vaihdetaan vain silloin, jos ne eivät enää ole kunnossa, ja ongelmana on tuolloin usein kosteus. Kosteus voi olla kattovuodon aiheuttamaa, tai se voi olla lämpimästä ilmasta viileydessä tiivistynyttä kondenssivettä. Jotta villat eivät homehtuisi ja rakennuksen asukkaat sairastuisi, tulee märät villat vaihtaa aina mahdollisimman pian.

Kattoturvatuotteita niin tiilikatoille, peltikatoille kuin huopakatoillekin

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kattoturvatuotteet Uudellamaalla löytyvät paikkansa sinunkin rakennuksesi katolla. Asennamme sopivimmat ja laadukkaimmat kattoturvatuotteet niin omakotitalon ja rivitalon, kesämökin kuin kerrostalonkin katolle. Katemateriaalilla ei ole väliä, sillä meillä on pitkä kokemus sekä tiilikattojen, peltikattojen että huopa- ja palahuopakattojen asentamisesta.

Miksi katot pitää varustella seinätikkailla, kattotikkailla, palotikkailla, lumiesteillä, putoamissuojilla ja kattopollareilla sekä kulkusilloilla? Tarkoitus on aina taata turvallisuus – joko katolla liikkuvien tai maassa talon läheisyydessä liikkuvien ihmisten turvallisuus. Rakennusmääräyksissä kerrotaan, mitä kattoturvatuotteita millekin katolle tarvitaan, jotta kaikkien katolla olevien laitteiden ja rakennelmien luokse voisi päästä turvallisesti. Talon omistajan tai taloyhtiön tulee järjestää turvallinen reitti kaikille huoltoa vaativille kohteille, kuten savupiipun tai ilmanvaihtolaitteen luo. Jotta nuohoojat ja LVI-asentajat voisivat liikkua pitkin kattoa, tarvitaan vähintäänkin talotikkaita ja lapetikkaita ja/tai kattosiltoja. Kun tunnemme kohteesi paremmin, osaamme kertoa, tarvitaanko katolle myös muita kattoturvatuotteita, kuten putoamissuojia.

Hätäpoistumistikkaat ovat olemassa esimerkiksi tulipalotilanteita varten. Näillä myös palotikkaiksi kutsutuilla tikkailla pyritään siis varmistamaan talon asukkaiden turvallisuus kaikissa olosuhteissa. Lumiesteetkin huolehtivat rakennuksen asukkaiden ja käyttäjien turvallisuudesta, voihan olla hyvinkin kohtalokasta jäädä katolta putoavan lumen ja jään alle. Jos katollesi tarvitaan palotikkaita tai lumiesteitä, hoidamme niiden asennuksen oikeaoppisella tavalla.

Toteutamme Uudellamaalla myös muut kattoturvatuotteisiin liittyvät työt kuin niiden asennuksen. Voit tilata meiltä mitä vain kattoturvallisuutta lisääviin tuotteisiin liittyviä toimenpiteitä. Saat tiedon kattotikkaiden, kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista viimeistään kattotarkastuksen yhteydessä. Aina kun tilaat meitä jonkin tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai vaikkapa aumakaton huollon, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuollainen kattotarkastus tarjotaan kaupan päälle myös muiden kattotöiden yhteydessä, ja sen aikana tutkitaan niin läpivientien suojapellitykset, räystäskourut ja -laudat, jiirit kuin kaikki kattoturvatuotteetkin. Keskitymme tarkastamaan erityisesti kattoturvatuotteiden kiinnitysten kunnon, sillä vaikka kattoturvatuotteet olisivat muuten moitteettomassa kunnossa, voi niiden kiinnikkeitä olla tarve kiristää. Kun tikkaat ja muut turvatuotteet ovat kunnolla kiinni katossa, ei tuuli paisko niitä pitkin pihaa, ja katolla voi kiivetä ilman huolen häivää.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys luovat kaikkia osapuolia palvelevat turvalliset olosuhteet

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, joita tarvitsevat kaikki kaltevien kattojen omistajat. Lumiesteet ovat pakolliset silloin, kun omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi paritalon katon kaltevuus on vähintään 1:8. Lumiesteet tulee hankkia kaikkien talon lähistössä liikkuvien ihmisten suojelemiseksi. Lumiesteillä turvataan niin talon asukkaiden ja vieraiden, työntekijöiden ja asiakkaiden kuin satunnaisten ohikulkijoidenkin matka. Ei ole hauskaa, jos katolta putoaa lunta jonkun pihalla liikkuvan ihmisen niskaan. Lumen alle jääminen voi olla vaarallistakin – varsinkin, jos lunta on paljon ja sen seassa on jäätä.

Talon omistaja tai taloyhtiö ovat vastuussa katolta putoavan lumen ja jään aiheuttamista vahingoista, joten kannattaa olla kaukaa viisas ja korjauttaa lumiesteet jo syksyllä. Tarve korjata lumiesteet tai esimerkiksi kiristää niiden kiinnikkeet selviää viimeistään katon syystarkastuksen yhteydessä. Ethän jätä tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa tarkastamatta syksyllä, sillä syystarkastus voi pelastaa sinut monilta pulmilta! Nyt ei tarkoiteta pelkästään sitä, että syystarkastuksen ansiosta voit kiristää lumiesteiden löystyneet kiinnikkeet ja välttyä lumiesteiden irtoamiselta sekä irronneiden lumiesteiden (sekä mahdollisesti mukana tulleiden tikkaiden ja IV-hormien) aiheuttamien reikien korjaamiselta. Syystarkastuksen ansiosta osaat myös tiivistää kato sellaiseksi, ettei se vuoda talvella tai keväällä. Ehdit vielä hyvin vaihdattaa rikkinäiset kattotiilet, tiivistää huopakaton saumat tai paikata peltikatossa olevan reiän. Syystarkastuksen perusteella tiedät myös sen, onko sadevesijärjestelmä puhdas, vai pitääkö se puhdistaa vielä kerran jään ja ruosteen ehkäisemiseksi.

Syystarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos tilaat samalla katon syyshuollon tai jonkin muun kattotyön, tarjoammehan katon ja kattovarusteiden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Toisen kerran katto lumiesteineen, ränneineen ja kattoluukkuineen kannattaa tarkastaa heti kevään tullen. Kun katolla ei enää ole lunta, voidaan havaita talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot ja naarmut.

Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä myös silloin, kun lumiesteet pitää huoltaa tai uusia, tai jos lumiesteitä ei ensinkään ole. Teemme lumiesteiden mitoituksen ja asennuksen aina yhtä asiantuntevin ottein, ja toimitamme paikalle hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset lumiesteet. 

Piipunhatun ja piipun pellityksen tehtävä on pitää savupiippusi kunnossa kaikissa olosuhteissa

Piipunhatun ja piipun pellityksen pääasiallinen tehtävä on pitää savupiippusi kunnossa kaikissa olosuhteissa. Siinä sivussa piipunhattu ja piipun pellitys peltisepän työnä toteuttavat myös muita tehtäviä. Piipun pellityksellä on myös esteettistä arvoa, kuten kaikilla muillakin peltisepän töillä, joita taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille tarjoamme. Piipunhattu on oikea monitoimihattu, sillä se suojaa hormia rapautumiselta, ylläpitää paloturvallisuutta, parantaa vetoa ja estää sekä kosteuslukkojen että roskatukosten syntymisen. Piipunhatut ovat niin hyödyllisiä kapistuksia, että soisimme niiden muuttuvan pakollisiksi samaan tapaan kuin tiettyjen kattoturvatuotteiden.

Piipun pellitys suojaa piipun ulkopuolta ja piipun sekä katon liittymäkohtaa. Piipusta voi vuotaa vettä, jos piipunjuurta ei ole kunnolla tiivistetty ja pellitetty. Paras suojapellitys ulottuu ylös asti, ja on tehty mittojen mukaan. Piipun pellitys estää kosteuden ja ulkolämpötilavaihteluiden vaihteluiden aiheuttaman rapautumisen suorastaan erinomaisella tavalla, mutta vastaan voi tulla tilanteita, jolloin katto vuotaa piipun juuresta. Vaikka katto olisi asiantuntijoiden asentama, huoltama ja tarkastama, katto voi alkaa vuotaa jossain vaiheessa. Tähän kannattaa varautua ehjällä aluskatteella, joten tilaa tarvittaessa aluskatteen korjaus piipun kohdalta – tai mistä aluskatteesi ikinä onkaan mennyt rikki. Aluskatteen ansiosta piipunjuurivuoto on korjattu käden käänteessä, sillä aluskate ottaa vastaan omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon läpi mahdollisesti vuotavan kosteuden, ja vie sen pois katon alta. Jos aluskatetta ei olisi, katon tiivistykseen pitäisi ehkä liittää myös kosteusvaurioiden korjaamista ja kastuneiden eristevillojen vaihtamista.

Käsitellään vielä vähän lisää piipunhattua. Piipunhattu on siis se hormin suuaukon päällä oleva katos, mikä pitää vesi- ja lumisateet sekä roskat loitolla katosta. Kosteus voi aiheuttaa monenlaista harmia hormiin päästessään – varsinkin tänä päivänä, kun vain harva hormi lämpenee säännöllisesti. Jos hormissa on kosteutta vielä pakkasillakin, murentaa sen jäätyminen hormin laastia vähän kerrallaan. Laastiin syntyvät kolot ja halkeamat ovat huono juttu rakennuksen paloturvallisuuden kannalta, sillä ne vaikeuttavat nuohousta. Vaikka hormi olisi nuohottu kuinka huolellisesti, voi epätasaisuuksiin jäädä nokea, mikä voi syttyä tuleen. Lisäksi voi käydä niin, että hormin halkeamista karkaavat savukaasut saavat eristeet ilmiliekkeihin.

Katon tarkastuksen arvoa Uudellamaalla ei voi mitata rahassa

Säännöllinen katon tarkastus Uudellamaalla on paras vinkki, minkä voimme omakotitalon tai kesämökin omistajalle antaa. Suosittelemme kattotarkastuksia myös taloyhtiöille, jotka tahtovat säästää tiilikaton, huopakaton tai peltikaton aiheuttamissa kokonaiskustannuksissa. Katon kunnon tarkastus auttaa pidentämään myös teollisuuslaitoksen, piharakennuksen, autokatoksen, maneesin, navetan tai vaikkapa rantasaunan katon elinkaarta. Asiakkaalta säästyy rahaa, kun huopakatto kestää 20 vuoden sijaan jopa 40 vuotta, eikä tiilikattoakaan tarvitse uusia kuin vasta noin 70 vuoden päästä.

Katon elinkaaren piteneminen ei ole ainoa hyöty, minkä asiakas saavuttaa katon kunnon säännöllisillä tarkastuksilla. Kattotarkastuksen jälkeen asiakas kuulee, mikä kattoa vaivaa, tai mikä sitä voisi tulevaisuudessa vaivata. Asiantuntijamme suosittelee kaikkia niitä kattohuoltoja, joilla tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton kuntoa voidaan vahvistaa niin, ettei se reikiinny, halkeile, hajoa myrskyssä tai ala vuotaa jostain muusta syystä. Kattohuolto tulee usein paljon halvemmaksi kuin katon korjaaminen vaurioiden ja kosteusvahinkojen jo tapahduttua. Huollettu katto on myös paremman näköinen kuin katto, mitä ei ole puhdistettu, pesty ja maalattu aikoinaan – eihän riitä, että kattoa huolletaan joskus ja miten sattuu, vaan katto tulisi huoltaa aina oikeaan aikaan ja vieläpä asianmukaisin ottein.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarkastuksien asiakkaalle tuomaa hyötyä ei voi mitata rahassa. Tarvitsematta jääneiden kattokorjausten ja katon paikkausten sekä jopa kymmenillä vuosilla siirtyvän kattoremontin avulla säästetty summa on todennäköisesti hyvin merkittävä.

Kun olet Plus Kattopalvelun asiakas, sinun ei tarvitse maksaa katon kunnon tarkastuksistakaan! Tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä, olipa kyse katon syyshuollosta tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtamisesta. On myös mahdollista tilata omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa huvilan kattava kattotarkastus omana palvelukokonaisuutenaan, jolloin siitä veloitetaan erikseen. Veloitus on kuitenkin varsin maltillinen, hinnoitellaanhan kaikki kattotyömme varsin kilpailukykyisesti.

Kattotarkastuksemme ei tarkoita pelkkää vesikaton tarkastusta, vaan kattotarkastus ulottuu myös kaikkiin katon varusteisiin, niiden kuntoon ja niiden kiinnityksiin. Jos kattoikkuna vuotaa, räystäskourut ovat vääntyneet tai kattotikkaat ovat huonosti kiinni katossa, tulee se huomattua kattotarkastuksen yhteydessä. Vierailemme myös yläpohjassa, jos sinne suinkin pääsee jostain luukusta – onhan esimerkiksi aluskatteen kunto ratkaisevan tärkeä koko kattokokonaisuudelle.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Uudellamaalla ovat aivan omaa luokkaansa

Plus Kattopalvelu-nimisen kattofirman kattourakoinnit Uudellamaalla ovat aivan omaa luokkaansa. Kattourakkamme etenevät aina erittäin joustavasti, joten asiakas välttyy stressiltä, mitä venyvät aikataulut, paikoillaan seisovat urakat ja työmaata pakoilevat asentajat voisivat aiheuttaa. Katto on laitettu kuntoon aina mahdollisimman nopeasti, sillä emme tahdo häiritä talon tai taloyhtiön asukkaiden elämää tarpeettomasti. Kattoremonttikaan ei kestä viikkotolkulla, vaan se on nopeimmillaan hoidettu jo parissa päivässä! Suhtaudumme työhömme hyvin asiakaslähtöisesti, joten voimme tehdä lumenpudotukset myös yöllä (jolloin niistä on mahdollisimman vähän haittaa asukkaille ja ohiajavalle liikenteelle). Kattoremontit voidaan tehdä myös talviaikaan – näin omakotitalon tai kesämökin pihamaa on yksin sinun valtakuntaasi koko kesän ajan, eivätkä laitteemme ja ajoneuvomme jätä pihaan jälkiä.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun hinnat ovat aina varsin kilpailukykyisiä, ja vieläpä kotitalousvähennyskelpoisiakin. Kotisivujemme kautta löytyy joustava rahoitus, minkä hakeminen käy helposti ja nopeasti. Kaikki on suunniteltu niin, että kanssamme asiointi olisi mahdollisimman jouhevaa ja vaivatonta.

Vaivattomuuden takaa ennen kaikkea se, että kattopalvelumme tekee kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan ei tarvitse juosta peltikattotehtailla ja rautakaupoissa, ajaa jätekuormia jätekeskukseen, soitella telinevuokrausfirmoihin, raahata maalipönttöjä tai hakata huopakattonauloja. Teemme kaikki kattourakan työvaiheet hänen puolestaan, ja urakkahintakin o tiedossa jo etukäteen. Urakkahinta lasketaan paikan päällä tekemämme arviointikäynnin perusteella, onhan sen yhteydessä tutkittu koko kattokokonaisuus, jotta työtunnit ja materiaalien menekki on voitu tarkkaan laskea.

Nopea, ammattitaitoisesti tehty urakka, mistä ei koidu asiakkaalle minkäänlaista vaivaa (ja vain mahdollisimman vähän häiriötä) – eikö kuulosta hyvältä! Vielä paremmalta tämä kaikki kuulostaa, kun kuulet kaupanpäällisestä, minkä tarjoamme kaikkien tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen omistajille. Kaupanpäällisemmekin on aivan omaa luokkaansa. Emme anna sinulle Plus Kattopalvelu -lippistä, suodatinpussitelinettä tai grillausvälinesettiä, vaan koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen ansiosta saat tietää kaikista kattohuolloista ja -korjauksista, joita kattosi on vailla. Mikäli aumakatto, tasakatto, harjakatto tai vaikkapa mansardikatto on priimakunnossa jo tehtyjen kattotöiden jälkeen, emme tietenkään tarjoa muuta kuin vain sen mielenrauhaa tuovan tiedon siitä, että katto on täysin kunnossa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt