Kattotyömme Etelä-Savossa pitävät kattosi säänkestävänä 

Plus Kattopalvelu pitää jokaisen tiilikaton, huopakaton ja peltikaton Etelä-Savossa mahdollisimman säänkestävänä. Anna meidän laittaa kuntoon taloyhtiön katto, rintamamiestalon katto tai vaikka rantamökin katto, niin sateet tai tuulet eivät enää huoleta?

Miten katot saadaan kestämään sateita? Pitämällä ne mahdollisimman tiiviinä ja rasituksensietokykyisinä, jolloin ei ole vaarana, että katossa on vuotavia reikiä, halkeamia tai huonokuntoisia saumoja. Katon tiiviyttä voidaan edistää paitsi kattopaikkauksilla, myös toteuttamalla kaikki katon ehjyyttä ylläpitävät huollot, kuten sammaleiden poisto tai katon huoltomaalaus.

Katon myrskynkestävyyttä parannetaan tiivistämällä bitumikaton repsottavat saumat, jotta tuuli ei pääsisi puhaltamaan vuotien alle. Peltikatto voi kaivata kattopelteihinsä lisäkiinnikkeitä, tai kenties olisi aika vaihtaa katosta kohonneet peltikattonaulat luotettavimpiin kateruuveihin. Mikä tahansa katto hyötyy siitä, että kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet ovat kunnolla kiinni – näin tuuli tai suojalumi ei saa niitä irtoamaan katosta.

Kattomaalaus on hyvä tapa lisätä myös katon kosteudenkestävyyttä. Uusi maalipinta on tarpeen siitäkin syystä, että se saa katon hylkimään likaa ja sammaleita. Peltikatto saa lisäksi suojaa ruosteelta, ja huopakatto auringon kuivattavalta vaikutukselta.

Tiedät aina, mitä tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi mansardikattosi tarvitsee, sillä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana arvioimme niin katon pinnoitteen uusimistarpeen kuin esimerkiksi tarpeen tiivistää aluskatetta. Kun katto kaikkine varusteineen ja yksityiskohtineen on tarkastettu, teemme tarjouksen tarpeellisiksi katsomistamme kattokorjauksista tai -huolloista. Jos katto on täysin kunnossa, emme tarjoa mitään kattourakkaa – korkeintaan muistutamme siitä, että kaikki katot on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein.

Kaikkiin tarjouksiimme on helppo tarttua, sillä kotisivujemme kautta edullisille kattourakoillemme voi hakea rahoitusta. Omakotitalon ja mökin kattotöistä pystyy hakemaan myös kotitalousvähennystä – etu, mitä ei kannata jättää käyttämättä. Ota siis yhteyttä, niin jutellaan lisää sinun kattosi tarpeista – olipa kohde sitten Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisilla, Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Puumalassa, Rantasalmella, Savonlinnassa tai Sulkavalla!

Katon uusiminen avaimet käteen -pakettina – tällaisia ovat kattoremonttimme Etelä-Savossa

Kattoremontti Etelä-Savossa toteutetaan aina avaimet käteen -pakettina, jos katon uusiminen on tilattu Plus Kattopalvelulta. Teemme kaikki kesämökkien, kerrostalojen, omakotitalojen ja muun muassa rivitalojen kattoremontit – myös sellaiset, joiden yhteydessä tehdään joitain normaalista kattosaneerauksesta poikkeavia toimenpiteitä. Kattoremontin hinnan tiedät jo etukäteen, olemmehan käyneet tarkastamassa aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton pian yhteydenottosi jälkeen. Paikan päällä meille valkenee kokonaiskuva katon ja sen rakenteiden kunnosta, ja osaamme siten ottaa kaikki seikat huomioon kattoremontin hintaa laskiessamme. Kun tutkit antamaamme tarjousta palahuopakaton, konesaumakaton (kyllä, saat meiltä myös kaikki peltisepän ammattitaitoa vaativat kattotyöt) tai esimerkiksi lukkosaumakaton uusimisesta, kannattaa muistaa, että kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Jos olet tilaamassa uutta kattoa omakotitaloon tai kesämökkiin, saat peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennuksesta sekä muista katon uusimiseen liittyvistä töistä kotitalousvähennystä.

Normaali palahuopakattoremontti tai muu kattoremontti alkaa vanhan katon purkamisesta, etenee kattorakenteiden kunnostamiseen ja siirtyy siitä läpivientien, uuden aluskatteen ja uuden vesikatteen asentamiseen. Lopuksi katolle asennetaan kattoturvallisuutta parantavat kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmä ja vaikkapa sarja aurinkopaneeleita, jos asiakas niin tahtoo.

Joskus katon uusiminen poikkeaa totutusta – esimerkiksi ajankohdan suhteen. Me teemme kattoremontteja myös talvella, joten kesä ei ole ainut aika tilata kattoremontti. Poikkeuksellisuutta kattoremonttiin voi tuoda myös se, että kattorakenteisiin kosketaan normaalia enemmän – tai normaalia vähemmän.

Kattorakenteet vaativat normaalia enemmän toimenpiteitä, jos katto on vuotanut, ja katon alla on lahoa. Myös silloin meidän on käytettävä tavallista enemmän aikaa kattorakenteisiin, jos kattoa halutaan samalla korottaa. Kattoremonttiin voidaan sisällyttää vaikka tasakaton vaihto harjakatoksi, tai katon tuuletusratkaisujen modernisointi.

Huopakattoremontista selvitään helpommin, jos vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa, vaan se voi jäädä uuden katon alle – tämä vaatii vanhalta katolta ja sen rakenteilta erittäin hyvää kuntoa. Jos kosteus ei ole päässyt tiilikaton alle, voidaan tiilikattoremontti toteuttaa osittain, jolloin ei uusita sen paremmin kattorakenteita kuin aluskatettakaan. Myös peltikattoremontti voidaan toteuttaa tällä lailla, jos kattorakenteet ovat kunnossa ja aluskate on niin hyvässä kunnossa, että sen voi odottaa kestävän uusien kattopeltienkin teknisen käyttöiän verran.

Kesämökki ansaitsee vain parasta – valitse siis laadukas huopakatto tai palahuopakatto

Kesämökki ansaitsee vain parasta, onhan se monille hyvin rakas vapaa-ajan viettopaikka – valitse siis uudeksi katoksi laadukas huopakatto tai palahuopakatto, mikä säilyttää mökin kunnon ja arvon. Bitumikatot, mitkä ovat kestävyydessään ja käyttömukavuudessaan suorastaan erinomaisia, sopivat kuin nenä päähän moniin muihinkin rakennuksiin. Bitumikermikatto on kustannustehokas ja aina yhtä tyylikäs valinta niin kerrostaloon, rivitaloon kuin vaikkapa paritaloonkin. Asukkaat osaavat arvostaa sitä, että huopakatto ei ropise sateella tai pauku lämpötilan vaihtuessa – eikä sen alla hikoilla helteellä.

Laattakatot ja muut huopakatot eivät mene huonoon kuntoon, vaikka aurinko paistaa täydeltä terältä, tai ulkona paukkuu pakkanen. Oikeanlaiset kattohuollot saavat katon kestämään niin sateita, ilmansaasteita kuin muitakin mekaanisia ja kemiallisia rasituksia.

Kaikeksi onneksi laattakaton, kolmiorimahuopakaton ja tiivissaumakaton huolto-ohjelma on perin yksinkertainen, ja niitä tarvitsee paikkailla vain harvoin. Silloin kun tarvitaan jotain huopakaton huoltoa, korjausta tai remonttia, ojentaa Plus Kattopalvelu auttavan kätensä.

Palahuopakattojen ja muiden huopakattojen puolivuosittainen huolto pitää sisällään katon puhdistuksen roskista, ja tuo työ kannattaa tehdä ilmapuhaltimella. Samalla puhdistetaan sadevesijärjestelmä, mikä paanukatolla tarkoittaa räystäskouruja ja niihin liitettyjä alastuloputkia. Tiivissaumakaton tapauksessa voidaan puhua myös kattokaivoista, sillä tiivissaumakatto on niin tiivis, että se voidaan asentaa myös tasakatolle – ja tasakaton sadevesijärjestelmänä toimivat kattokaivot.

Aina kun me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme jonkin huopakattotyön, tarjoamme kaupan päälle katon tarkastamisen. Kattotarkastajamme kertovat sinulle, jos kattoa on jostain kohden tiivistettävä. Kesämökin, kerrostalon tai piharakennuksen huopakatto voi tarvita vaikkapa saumojen tiivistämistä, kattoreiän paikkaamista tai läpivientien korjaamista.

Kun katto vanhenee, heikkenee sen suojapinnoitteen teho, ja tämä näkyy esimerkiksi katon sammaloitumisena. Jos palahuopakatolla tai muulla bitumikatolla kasvaa sammaleita, tepsii siihen meidän tekemämme katon kemiallinen puhdistus. Katon suojapinnoite on mahdollista uusia, kun katto on keski-ikäinen, eli suurin piirtein parikymppinen. Pinnoitteen uusiminen saa katon näyttämään todella hyvältä (naapurit voivat luulla sinun uusineen kattosi), ja samalla palaa katon elastisuus. Elastisuus eli joustavuus on yksi huopakattojen erittäin hyvän sään- ja kulutuksenkestävyyden saloista.

Milloin katon korjaus Etelä-Savossa ulottuu myös katon alapuolisiin osiin?

Katon korjaus Etelä-Savossa tarkoittaa joskus pelkkää ulkokatteen kimpussa operointia, kuten rikkinäisten tiilien vaihtoa tai irronneiden peltilistojen kiinnitystä. Joskus peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus keskittyy katon varusteisiin – rännien ja vesikourujen korjaus sekä kattoikkunan tiivistys ovat melko tavallisia kattokorjauksia. Toisinaan katon kunnostustoimet ulottuvat myös katon alle. Silloin on usein kyse siitä, että katto on vuotanut. Katon alapuolisia osia kunnostetaan myös silloin, jos kondenssikosteus on päässyt aiheuttamaan katon vesivahingon, tai jos puu on kaatunut katon päälle. Myös painuneen katon oikaisun yhteydessä kunnostetaan kattorakenteita.

Kattovuoto, mikä on ehtinyt kastella katon alla olevat rakenteet, voi vaatia katon uusimista. Meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisilta voi tilata mitä vain kattotöitä katon ja kattoläpivientien asentamisesta niiden tiivistämiseen – vaikkapa peltisepän töillä höystettynä. Emme kuitenkaan tarjoa kattoremonttia, ellei ole ihan pakko. Katon korjaaminen on edullisempaa, joten ensin selvitämme, onko katto mahdollista saada kuntoon ilman sen uusimista. Kattovuodon jälkeisiin kunnostustoimenpiteisiin voivat kuulua niin aluskatteen korjaus, homeisten villojen vaihto kuin lahovaurioiden korjauskin – sekä tietenkin vesikatteen kunnostus, tarkoittipa se sitten huopakaton tai peltikaton reikien paikkausta tai vaikkapa vuotavien jiirien korjausta.

Jotta irronneiden tikkaiden, lumiesteiden ja rännien aiheuttamat vauriot tulisivat paikattua ennen kuin kosteus saavuttaa katon alla olevat rakenteet, on kaikki katot hyvä tarkastaa usein. Näin myös myrskyvaurioiden korjaus, räystäslautojen ja -peltien vaihto sekä kaikki muut kattotyöt tulevat hoidettua hyvissä ajoin. Kattotarkastusten avulla saat tiedon myös niistä kattohuolloista, joiden avulla omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa mökin katon kestokykyä voidaan lisätä. Palahuopakatot, konesaumakatot, alumiinikatot ja muun muassa tiilikuvioiset peltikatot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen kattotarkastus on hyvä tehdä jo siinä vaiheessa, kun lumi on sulanut katolta, ja katto on ensimmäistä kertaa (ehkä pitkäänkin aikaan) näkyvissä. Kevättarkastus paljastaisi katon mahdollisesti aiheuttamat vauriot, kuten saumavuodot – sekä kertoisi kesän mittaan tehtävissä olevista kattohuolloista. Toinen kattotarkastus kannattaa ajoittaa loppusyksyyn, jotta tasakatto, aumakatto tai vaikka harjakatto voisi ottaa talven vastaan ilman vuotouhan aiheuttavia kattoreikiä tai esimerkiksi irtoamassa olevia kattotarvikkeita.

Reiät katossa viittaavat siihen, että katto vuotaa ja kattorakenteet ovat vaarassa kastua

Kattovuotoja kannattaa pyrkiä välttämään, sillä kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, ja katon vesivahinko ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiin. Katon kunnon säännöllinen seuraaminen on käytännössä ainut tapa saada tarpeeksi ajoissa selville se, jos katto vuotaa. Kun omakotitalon, paritalon, luhtitalon tai esimerkiksi varaston katolla vieraillaan ainakin puolivuosittain, paljastuvat kaikki vauriot ajoissa. Kattotarkastuksen aikana katosta löydetyt reiät, halkeamat ja repsottavat saumat viittaavat siihen, että katto vuotaa. Katon kunnon tarkastuksen aikana tutustutaan myös kaikkien katon läpivientien kuntoon. Näin se, jos katto vuotaa piipun tai vaikkapa kattoikkunan kohdalta, paljastuu jo ennen sitä, että sisäkatosta alkaa tippua vettä.

Puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastusten avulla kattovuodon korjaus alkaa viimeistään puolen vuoden sisällä kattovuodon alkamisesta. Mitä nopeammin vuotavan katon korjaus Etelä-Savossa alkaa, sitä helpommin katto voidaan saada kunnostettua. Jos kattovuoto on suhteellisen tuore, on toivoa siitä, että aluskate on ehjä. Sikäli mikäli aluskate on ehjä, ei vuotovesi ole päässyt katon alla oleviin osiin. Katto saadaan kuntoon pelkällä vesikatteen korjauksella – tosin tarjoamme koko katon tarkastuksen kaupan päälle, kuten kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä.

Jos aluskatekin on pettänyt, on katon alle päässyt kosteus saatava kuivatettua. Mahdollisiin lahovaurioihin ei auta muu kuin puuosien vaihto. Myös villat on vaihdettava, sillä pitkäaikainen kosteus eloperäisissä rakennusmateriaaleissa voi olla hyvin haitallista. Vaarana on yläpohjan homevaurio, joten eristeiden kunto on yksi tarkastettavista asioista.

Jos tulemme siihen tulokseen, että aluskatteen ja vesikatteen korjaus kosteusvaurioiden kunnostukseen yhdistettynä on liian kallis sillä saavutettaviin hyötyihin nähden, teemme tarjouksen kattoremontista. Esimerkiksi kovin vanhaa kattoa ei kannata korjata mittavasti, onhan sen kestokyky merkittävästi heikentynyt, ja se voi siksi alkaa vuotaa pian uudestaan.

Kattotarkastusten avulla kattovuotoja voidaan myös ehkäistä, etsimmehän aina myös mahdollisuuksia huoltaa tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa. Esimerkiksi omakotitalon peltikaton maalaus on sellainen kattohuolto, mikä vähentää katon alttiutta vaurioitua ja vuotaa. Kattomaalaus nimittäin ehkäisee ruostevaurioita, mitkä ovat monen omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa maneesin kattovuodon takana.

Katon huollot Etelä-Savossa vaihtelevat vuodenajoittain

Katon huollot Etelä-Savossa vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, sillä talvella tehdään erilaisia katon huoltoja kuin kesällä, ja kesällä tehdään sellaisia kattohuoltoja joita ei keväällä voi. Kaikki kattohuollot ammattitaitoisesti tekevä Plus Kattopalvelu on luotettava valinta niin katon kevät- ja syyshuoltoihin, lumenpudotuksiin kuin tiilikaton ja huopakaton pinnoittamiseenkin. Huollamme kattosi tasokkaasti, mutta kilpailukykyisen hintaisesti. Kaupan päälle tarjottava katon tarkastaminen kertoo, onko katossa jotain korjattavaa vai onko se kauttaaltaan talven- ja säänkestävässä kunnossa. Kattotarkastuksen lopuksi tarjoamme tarvittaessa lisähuoltoja, kuten vaikkapa kattopeltien kiinnitysten lisäämistä.

Talvella teemme lumenpudotusten lisäksi myös jäänsulatuksia. Jään poisto katolta onnistuu parhaiten kuumalla vesihöyryllä, siksi käytämme sitä aina poistaessamme jäätä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katolta. Lumenpudotuksissakin huomioimme katon kunnon – jos tekisimme lumen poiston katolta miten sattuu, voisi katto olla kattolumitöiden jälkeen huonommassa kunnossa kuin niitä ennen!

Kevät on katon keväthuoltojen aikaa. Keväthuolto tarkoittaa roskien poistoa katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Roskat on hyvä saada pois, jotta ne eivät estäisi katon kuivumista kesän sateiden jälkeen. Tälle on yksinkertainen syy: peltikatto alkaa ruostua likaisissa ja kosteissa olosuhteissa, kun taas tiili- ja huopakatot altistuvat tuolloin sammaleille.

Meiltä saat niin ruosteenpoiston kuin sammaleiden poiston ja sammaleita ehkäisevän katon suojakäsittelyn. Jos katto on vain likainen (niin likainen, ettei katon harjauksesta ole iloa), teemme tarjouksen katon pesusta.

Kesä on hyvä aikaa esimerkiksi kattomaalauksille. Pesty ja puhdistettu katto on valmis maalattavaksi, jos kattoa erilaisilta ulkoisilta rasituksilta suojaava pinnoite on jo niin kulunut, että se kannattaa uusia. Peltikatot maalataan useaankin otteeseen, jotta kattopellit olisivat mahdollisimman hyvin suojassa kosteudelta, ruosteelta ja ruosteen aiheuttamilta vaurioilta. Samalla kun suojaamme aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai muun peltikaton kosteudelta, tulemme kaunistaneeksi koko rakennuksen tasaisella maalipinnalla – vasta maalattu katto ei jää huomaamatta, niin kauniilta se näyttää!

Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan, jotta ne eivät kuluisi liikaa kosteuden, sammaleiden, ilmansaasteiden happamuuksien ja (huopakattojen tapauksessa) auringon takia. Kattomaalauksen yhteydessä voidaan tehdä monenlaisia lisätöitä aina katon lisälämmöneristyksestä kattoturvatuotteiden huoltoon ja naulojen tai ruuvien uusiksi ruuveiksi vaihtamiseen.

Kun syksy koittaa, on aika tilata katon syyshuolto, mikä ei juuri eroa katon keväthuollosta. Sen aikana puhdistamme katon ja sadevesijärjestelmän roskista, ja tarkastamme katon kaikkia saumoja ja liitoskohtia varten. Tavoite on tietenkin varmistaa katon tiiviys, onhan uusi talvi alkamassa.

Rännien puhdistus Etelä-Savossa klassinen esimerkki kattotöistämme

Rännihuollot ovat klassinen esimerkki Etelä-Savossa tekemistämme kattotöistä. Rännien puhdistuksia tarvitaan paljon, onhan sadevesikourut hyvä puhdistaa puolen vuoden välein – näin rännit pysyvät paremmassa kunnossa. Rännien puhdistuksissa ei ole kyse vain siitä, ettei rännejä tarvitsisi korjailla niin usein. Rännit puhdistetaan myös siksi, että ne vetäisivät ympäri vuoden ilman ylivuotoja – syy, miksi rännit alun perin on asennettu. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon rännit lakkaavat vetämästä, voi kosteus päätyä talon rakenteisiin taloa ympäröivän maaperän kautta. Rakennuksen kuin rakennuksen kosteudenhallinnalle on tärkeää, etteivät sadevedet päädy aivan sokkelin viereen, vaan että ne ohjataan useiden metrien päähän rakennuksesta. Salaojitus ei poista tarvetta kattovesien ohjaukselle, ja sadevesijärjestelmän kunnossapitämiselle.

Jotta lehdet, neulaset ja muut roskat eivät saisi sadevesikouruja menemään tukkoon, kannattaa ne puhdistaa kaksi kertaa vuodessa – ensimmäisen kerran heti keväällä ja toisen kerran ennen uutta talvea. Voit tilata meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisilta pelkän rännihuollon tai koko katon kevät- tai syyshuollon, mihin kuuluu myös roskien poisto katteelta. Tilasitpa pelkän sadevesikourujen puhdistuksen tai rännihuollon katon harjaksella höystettynä, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Ilmainen kattotarkastus tarjotaan kaupan päälle myös muiden tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotöidemme yhteydessä.

Jos kuntotarkastus kertoo, että kouruissa on jotain kunnostettavaa, teemme hyvän tarjouksen tarpeellisista rännikorjauksista – esimerkiksi ruosteen tekemien reikien paikkauksesta, jään avaamien saumojen tiivistämisestä tai vääntyneiden rännien korjaamisesta. Jos rännit ovat jään ja lumen alla vääntyneet, ei kaikki kosteus poistu kouruista, vaikka ne olisi tunti sitten puhdistettu. Mikäli sadevesijärjestelmä on todella huonossa kunnossa, teemme tarjouksen sen uusimisesta. Vaihtoehtoina ovat teräksiset ja alumiiniset rännit. Uudet räystäskourut voivat olla kantikkaat tai pyöreäpohjaiset, ja värivalikoimaakin on runsaasti. Yleensä on mahdollista myös tilata erikoisvärejä suoraan tehtaalta.

Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan kuuluvat paitsi puolivuosittaiset rännien puhdistukset, myös rännien huoltomaalaukset. Jos jää on ehtinyt paikalle ensin, avaamme kourut ja syöksyputket kuumalla vesihöyryllä, mikä on vaaraton niin sadevesijärjestelmälle, sen pinnoitteelle kuin kattokokonaisuuden muillekin osille. Mikäli tahdot varmistua siitä, ettei ränneissä ole enää jäätä eikä niistä roiku jääpuikkoja, voimme asentaa sulanapitojärjestelmän.

Katon pesu ja puhdistus tehdään katon likaisuusasteen mukaan

Katon puhdistukseen Etelä-Savossa voi riittää roskien (lehtien, neulasten, oksien ja muiden vastaavien roskien) poisto katolta, mutta joskus katon saaminen puhtaaksi edellyttää isompaa urakkaa – esimerkiksi katon pesua tai sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Kun omakotitalon, mökin, rivitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon puhdistus on Plus Kattopalvelun vastuulla, putsaamme katteen sen likaisuusasteen perusteella – ja tietenkin ottaen huomioon katteen materiaalin. Jos kate puhdistetaan sen materiaalin erityisvaatimuksiin nähden liian kovakouraisilla otteilla, voi katon kunto romahtaa kattohuollon seurauksena – ja tarkoitushan on aina päinvastainen, kun ollaan huoltamassa kattoa!

Tiilikaton voi harjata joka kevät ja syksy. Näin saadaan hoidettua katon puolivuosittainen puhdistus, mikä vähentää tarvetta tiilikaton pesulle tai sammaleenpoistolle tiilikatolta. Jos tiilikatto kuitenkin likaantuu siinä määrin, että se on pestävä, onnistuu tämäkin urakka yhteydenotolla Plus Kattopalveluun. Me pesemme katot ilman painepesuria, sillä kova vedenpaine on liikaa kaikille katoille. Tiilikaton voi periaatteessa pestä painepesurilla, jos teettää katon pinnoittamisen heti katon kuivuttua. Tähän on syynä se, että kova vedenpaine tuhoaa kattotiiliä pakkasrapautumiselta ja muun muassa sammaleilta suojaavan pinnoitteen. Pinnoitus on tarkoitus uusia vain kerran, eikä ennen katon keski-ikäistymistä (tai sen jälkeen).

Huopakaton sirotepinnoite ei tykkää hyvää harjaamisesta, siksi puhdistamme palahuopakatot, tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot ilmapuhaltimilla. Jos lika on tarttunut kiinni bitumikattoon, aloitamme huopakaton pesun. Ennen sitä varmistamme, että katto on joka kohdasta tiivis, voisihan kattopesu muussa tapauksessa johtaa katon vesivahinkoon. Sammaleiden poisto huopakatolta suoritetaan samaan tapaan kuin sammalet saadaan pois tiilikatolta, eli kemiallisesti. Vasta sammaleenpoistoaine pääsee katteen sisään tuhoamaan kaikki sammalten juuret, joista uusia sammaleita voisi alkaa kasvaa.

Peltikatot eivät ole pinnoitteeltaan yhtä herkästi vaurioituvia kuin huopakatot, siksi niiden puolivuosittainen, ruostetta ehkäisevä puhdistus voidaan tehdä harjaamalla. Peltikaton pinnoite tosin kuluu eri tahtiin kuin huopakattopinnoite: siinä kun bitumikatot on tarkoitus maalata vain kerran, maalataan peltikatot ehkä niinkin usein, kuin 10 vuoden välein. Oikea aika maalata aaltopeltikatto tai muu peltikatto selviää kattotarkastuksen avulla (tarjoamme sellaisen jokaisen kattotyön yhteydessä). Peltikatto pestään, jos se on likainen, tai jos se on tarkoitus maalata. Sammaleenpoistoa peltikatto ei tarvitse, mutta ruostetta voi joutua toisinaan poistamaan tai poistattamaan. Mitä kattosi tarvitseekaan, Etelä-Savossa sen saa Plus Kattopalvelulta!

Näin katon maalaus Etelä-Savossa kohentaa sinunkin kattosi kuntoa

Katon maalaus Etelä-Savossa ei ole mikään turha juttu. Kattomaalaus on yksi tehokkaimmista tavoista saada katto pysymään kunnossa mahdollisimman pitkään. Katon huoltomaalaus ei ole suinkaan pelkkää maalipinnan kirkastamista, vaan mainio keino suojata katto pakkasilta, ilmansaasteiden happamuuksilta, auringon porotukselta, vesi- ja lumisateilta, ulkolämpötilojen muutoksilta, kattotyöntekijän askeleilta ja monilta muilta rasituksilta. Tilaa kattosi maalaus Plus Kattopalvelulta, niin kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto maalataan kilpailukykyisen hintaisena avaimet käteen -pakettina!

Peltikaton maalaus auttaa aaltopeltikattoa, lukkosaumakattoa, konesaumakattoa tai esimerkiksi tiilikuvioista peltikattoa olemaan ruostumatta. Ruoste on peltikattojen pahin vihollinen, mutta kaikeksi onneksi sitä voidaan torjua säännöllisillä peltikattohuolloilla – ja niitähän ovat katon kevät- ja syyshuollot sekä peltikaton maalaus heti pinnoitteen kuluttua liikaa. Ensimmäinen maalaus on tehtävä ehkä jo 10–15-vuotiaalle peltikatolle. Markkinoilla on nykyään peltikattoja, joiden maalipinnan esteettinen takuu on noin 25 vuotta – näin laadukkaalla pinnoitteella varustettua peltikattoa ei tarvitse maalata kovinkaan usein! Maalattiinpa peltikatto sitten 10, 15 tai 25 vuoden välein, on tärkeää muistaa toteuttaa oikeanlaiset pohjatyöt. Pohjatöinä tarvitaan ainakin kattopesua, mahdollisesti myös ruosteenpoistoa.

Tiilikaton maalaus auttaa pakkasrapautumisen hallinnassa. Kosteus ja pakkanen rapauttavat varsinkin vanhaa tiilikattoa, minkä huokosiin kosteus voi imeytyä. Veden jäätyminen saa tiilet hajoamaan, ja katto uhkaa alkaa vuotaa. Betonitiilikatto kannattaa maalata keski-iässä, jotta huokoiset tiilet saataisiin jälleen tasaisiksi ja vettä hylkiviksi. Jos merkittävä osa tiilistä on jo ehtinyt hajota, on paras vaihtaa kaikki tiilet eli toteuttaa osittainen tiilikattoremontti. Myös peltikatto voidaan vaihtaa osittain, jos kattopelleissä on paljon ruostetta tai muita vaurioita. Osittaisen kattoremontin sijaan saatamme suositella tavallista kattoremonttia eli sekä alus- että vesikatteen vaihtoa. Näin teemme silloin, jos aluskatekin on huonossa kunnossa, eikä sen voida siksi odottaa kestävän yhtä kauan kuin uuden vesikaton.

Huopakaton maalaus auttaa estämään vesikatteen halkeilua. Jos aurinko kuivaa ja kuivattaa kattohuovan, voi se alkaa halkeilla ja vuotaa. Palahuopakaton tai muun huopakaton maalaaminen ehkäisee kuivumista, halkeamia ja muita vaurioita, joten samalla se estää myös huopakattovuotoja ja katon vesivahinkoja – sekä ennenaikaisia huopakattoremontteja.

Lumenpudotuksemme Etelä-Savossa ovat turvallisia, mutta tulosta syntyy nopeasti

Turvallinen lumenpudotus Etelä-Savossa ei tarkoita sitä, että lumen pudottamisessa katolta menisi kovinkaan kauaa. Me Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset hoidamme lumenpudotuksen niin omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen katoilta varsin  ripeästi, mutta silti turvallisuudesta tinkimättä. Liiat lumet ovat pois alta aikayksikön, eikä katto enää uhkaa painua luokalle lumen painon alla – tai romahtaa, kuten voisi käydä jollekin ulkorakennukselle. Lumenpudotus – tarpeeksi ajoissa tehtynä – auttaa välttymään monilta muiltakin lumen aiheuttamilta ongelmilta. Jos katolta putoaa alas iso määrä lunta, voi se rikkoa niin tiilikattoa, peltikattoa kuin huopakattoakin monin eri tavoin. Tyypillisiä lumivaurioita ovat katosta irronneet kattoturvatuotteet ja niiden jälkeensä jättämät reiät, joista katto saattaa alkaa vuotaa.

Lumen kertyminen katolle voi jossain vaiheessa uhata myös ihmisten turvallisuutta. Katolta alas putoavat lumimassat saattavat olla jopa hengenvaarallisia. Lumen alle jääneet autotkin voivat hajota pahasti, terassikatoksista puhumattakaan. Kannattaa toimia mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Plus Kattopalvelu on kaikkien eteläsavolaisten valinta lumenpudotuksiin, jääpuikkojen poistoon räystäiltä ja katon sekä rännien höyrysulatuksiin, onnistuvathan kaikki talviset kattohuollot meiltä taatulla laadulla ja kokeneilla otteilla.

Niin lumen kuin jäänkin poisto katolta alkaa siitä, että asiakas ottaa yhteyttä ja kertoo, missä lumen ja jään alla sinnittelevä talo sijaitsee. Tulemme tarkastamaan tilanteen, tekemään riskiarvion ja laskemaan tarjouksen lumenpudotuksesta (ja/tai jäänsulatuksesta). Talvisetkin kattohuollot voi maksaa rahoituksella, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus kotitalousvähennyksen hakemiseen. Kun olet tutustunut kilpailukykyiseen tarjoukseemme ja laatinut sopimuksen kanssamme, käärimme hihat ja aloitamme hommat. Riskiarvion perusteella tiedämme, mitkä ovat kyseisen urakan vaaranpaikat, ja miten ne tulee ottaa huomioon työn tuoksinnassa. Varaudumme aina kunnollisilla työturvallisuustuotteilla, mutta tarvittaessa otamme mukaan myös liikenteenohjaajia, työskentelyalueen valvojia tai vaikka nostinkoriautoja, joiden avulla on kätevä tiputtaa lumet korkeankin talon katolta. Jääpuikkojen poistossa tarvitaan muun muassa suojalaseja, onhan ihmisellä vain yksi pari silmiä. Jääpaanteet ja sadevesijärjestelmässä oleva jää saadaan pois höyrytyslaitteemme sylkemällä kuumalla vesihöyryllä, mikä on monta kertaa parempi keino kuin jään hakkaaminen hakuilla tai lapioilla.

Kattotyöt Etelä-Savossa kaikkien sääntöjen mukaisesti

Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme kaikki kattotyöt Etelä-Savossa niitä koskevien määräysten, sääntöjen, normien ja standardien mukaisesti. Voit siis luottaa siihen, että tarvitsemasi peltikattotyöt, palahuopakattotyöt, tiilikattotyöt ja huopakattotyöt on toteutettu juuri niin kuin ne kuuluu toteuttaa.

Kattoturvatuotteet ovat hyvä esimerkki kattotöistä, joita koskevat monet säännöt ja määräykset. Plus Kattopalvelun asiantuntijat tietävät, mitä kattoturvatuotteita omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan katto tarvitsee. Toimitamme paikalle kaikki tarpeelliset tikkaat, kulkusillat ja esimerkiksi lumiesteet, ja asennamme ne paikoilleen katemateriaalin ja katon mittasuhteiden mukaisesti.

Katon eristystä koskevat vaatimukset ovat viime aikoina muuttuneet. Lämmittäminen on nykyään kallista. Vain harva lämmittää oman metsän puilla, eikä lämpöä silloinkaan viitsisi päästää harakoille. Jotta lämmin ilma ei karkaisi saman tien ulos, kannattaa tarkastaa katon eristyksen riittävyys. Katon lisälämmöneristys (kaikkien taiteen sääntöjen mukaan tehtynä) voi tuoda suuret säästöt lämmityskustannuksiin. Samalla mahdollisesti huomatut märät villat pitää saman tien purkaa ja vaihtaa, sillä kosteus villoissa voi johtaa yläpohjan homevaurioon. Sekin tulee selvittää, mistä kosteus on katon alle päässyt. Kyse voi olla vuotavasta kattoikkunasta, mikä pitää korjata. Pelkkien kattoläpivientien korjaukset eivät ole tarpeeksi: myös aluskate pitää korjata, jotta seuraava vaurio katossa ei saisi aikaan vesivahinkoa.

Aluskatteen paikkaus tarkoittaa samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto. Mikäli aluskate on kauttaaltaan kulunut, halkeillut tai muuten huonossa kunnossa, kannattaa se uusia kokonaan. Jotta aluskate ei hajoaisi ennen vesikattoa, on se hyvä suojata pieneläinesteillä – tässä tapauksessa räystäiden tuuletusaukkoihin asennetuilla lintuverkoilla.

Aluskatteesta on apua myös toisenlaisten vesivahinkojen ehkäisemisessä. Omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katon alta voi löytyä myös kondenssikosteutta ja sen aiheuttamia vahinkoja. Kondenssikosteus on kosteutta, mitä tiivistyy kylmällä ilmalla tilaan päässeestä lämmöstä. Aluskate estää kondenssikosteuden syntymisen tiili- tai peltikaton viileälle alapinnalle, ja katon IV-työt tähtäävät kaiken lämpimän ilman nopeaan ulos tuulettamiseen. Jos katto ei tuuletu odotusten mukaisesti, voimme asentaa uusia ilmanvaihtokanavia tai vaikkapa harjatiilituulettimen, jolloin tilanne ottaa aimo harppauksen parempaan suuntaan. Kuten edellä todettiin, riittävien lämmöneristeiden ansiosta välikatolle ei nouse suuria määriä lämmintä ilmaa, joten katon rakenteiden kunnossa pysyminen on tiiviin vesi- ja aluskatteen, riittävän eristyksen ja kunnollisen tuuletuksen summa.

Plus Kattopalvelu – me autamme, olipa kyse villojen vaihdosta tai katon yläpohjan lisäeristämisestä

Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset olemme aina valmiita toteuttamaan kaikki omakotitalon, kesämökin, rivitalon, ulkorakennuksen tai vaikka kerrostalon kattotyöt. Meiltä sujuu niin kattomaalaus, kattovuodon korjaus, lumiesteiden asennus, seinällenostolistojen vaihto, otsalautojen maalaus, tiilikattoremontti kuin katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostuskin. Luota nopeaan, varmaotteiseen ja asiakaslähtöiseen palveluumme silloinkin, kun on kyse katon eristeistä. Eristeitä löytyy niin katon alta kuin katon läpivienneistäkin. Eristeitä voidaan tarvittaessa lisätä tai vaihtaa. Esimerkiksi ilmanvaihtoputkista tippuva kondenssivesi on merkki siitä, että ilmanvaihtokanavat pitää eristää paremmin. Ullakon ja vintin eristys on yksi ensimmäisistä askeleista kylmän ullakon asuinkäyttöön ottamisessa.

Katon alla olevat eristeet ovat olemassa siksi, että lämmin ilma ei karkaisi ulos. Lämmön karkaaminen voi aiheuttaa muitakin ongelmia kuin kalliita lämmityskustannuksia. Talvella karkaava lämpö voi muuttua kondenssivedeksi, mikä kastelee katon rakenteet ja eristeet samalla tavalla kuin tekisi tiilikaton, peltikaton tai huopakaton läpi vuotava vesi. Kondenssivesi on kylmille pinnoille tiivistynyttä lämmintä ilmaa – sitä pisaroituu esimerkiksi jääkaapin takaseinään, kun avaat sen kuumana kesäpäivänä.

Sisätiloista karkaava lämpö aiheuttaa muitakin haittavaikutuksia. Lämmön karkailu voi johtaa esimerkiksi saumavuotoihin – miksi? Siksi, että vesikatto ei pysäytä lämmön karkaamista. Osa lämmöstä jatkaa matkaansa vesikatosta huolimatta, sulattaen samalla katolla olevaa lunta. Jos lunta sulaa niin paljon, että vesikaton ja lumivaipan välissä on runsaasti vettä, voi katto alkaa vuotaa saumoistaan. Saumavuoto voi yllättää niin lukkosaumakaton, konesaumakaton, palahuopakaton kuin esimerkiksi tiivissaumakatonkin omistajan.

Katon lisäeristys tarjoaa vastauksen moneen eri pulmaan. Se, ettei lämpöä enää karkaa, näkyy selvimmin lämmityskustannuksissa. Kondenssikosteudestakin päästään eroon, kun lämpö lakkaa karkaamasta. Samalla vähenevät huolet talvisista saumavuodoista. Uusien eristeiden asentaminen ei ole mikään mahdoton tehtävä, mutta tarkkana pitää olla. Kaikki märät ja huonokuntoiset villat on saatava pois, sillä jos kosteat villat jäävät vaihtamatta, on vaarana yläpohjan homevaurio. Villoja ei saa asentaa niin paljoa, että yläpohjan tuuletus kärsisi – toinen vaihtoehto on laittaa tuuletusratkaisut kuntoon yksin tein. Plus Kattopalvelu tekee kaiken taiturimaisesti, joten ota yhteyttä kaikenlaisissa eristeisiin tai muihin katon yksityiskohtiin liittyvissä asioissa.

Kuinka usein kattoturvatuotteet tulee tarkastaa?

Tarkastuta kattoturvatuotteesi Etelä-Savossa Plus Kattopalvelun ammattilaisilla, niin saat luotettavaa tietoa siitä, missä kunnossa talotikkaasi, kattotikkaasi, palotikkaasi ja muut kattoturvallisuutta lisäävät turvatuotteesi ovat. Jos kattoturvatuotteita pitää korjata tai huoltaa, kerromme siitä välittömästi, ja annamme tarjouksen tarpeellisten toimenpiteiden pikaisesta suorittamisesta. Kerromme myös siitä, jos jotkin kattoturvatuotteet on aika uusia, tai jos tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla ei ole tarpeellista määrää kattoturvatuotteita. Se, mitä kaikkia kattoturvatuotteita omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katolle tulee asentaa, riippuu muun muassa katon kaltevuudesta. Rakennusmääräyksissä on annettu selkeät ohjeet siitä, millaisia kattoturvatuotteita mikin katto tarvitsee. Asiantuntijamme kunnioittavat näitä määräyksiä, ja varustelevat jokaisen katon niiden mukaisesti.

Katolle kuin katolle on oltava kiinteä kulkureitti, mitä pitkin kattohuoltajat, antennien korjaajat ja muut ammattilaiset pääsevät katolle mahdollisimman helposti ja turvallisesti. Määräysten mukaisten seinätikkaiden avulla nousu katolle onnistuu pienellä vaivalla. Matka jatkuu joko lapetikkaita tai kattosiltaa pitkin. Joillekin katolle tarvitaan molempia turvatuotteita, ja vielä lisäksi putoamissuojia ja kattopollareita.

Hätäpoistumistikkaat ovat turvaamassa talon asukkaiden tai muiden käyttäjien arkea. Kerrostalon katolta saattaa löytyä savunpoistoluukku, minkä avulla evakuointi voisi tapahtua myös rappukäytävän kautta, jos rakennuksessa syttyisi tulipalo. Myös lumiesteet ovat olemassa ennen kaikkea talon asukkaiden turvaksi, voihan kaltevalta katolta putoava lumimassa aiheuttaa pahoja vahinkoja. Lumiesteet, mitkä ovat pakolliset kattokaltevuudessa 1:8, suojaavat myös kattoa lumen liikkeiden aiheuttamilta vahingoilta. On hyvä muistaa, että katolta putoavan lumen seassa voi olla jäätä, ja että varsinkin suojalumi on hyvin painavaa. Kuutiollinen suojalunta voi painaa jopa yli 300 kiloa, joten lumiesteet ovat tärkeä osa kaltevaa kattoa. Joinain talvina tarvitaan lisäksi lumenpudotusta.

Kuinka usein palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi betonitiilikaton kattoturvatuotteet pitää tarkastaa? Parasta olisi, jos kattoturvatuotteet kiinnikkeineen tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Kattoturvatuotteita koskevat määräykset eivät muutu näin usein – puolivuosittaisten kuntotarkastusten takana on kattoturvatuotteiden luotettavuuden ja käyttökelpoisuuden varmistaminen. Kiinnikkeisiin on kiinnitettävä erityisen tarkkaa huomiota, sillä kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet ovat voineet löystyä puolen vuoden aikana. Kiinnikkeet löystyvät esimerkiksi peltikatolle tyypillisen lämpöelämisen takia, ja lopulta kattoturvatuotteet ovat niin huonosti kiinni, että katolla liikkuminen on vaarallista.

Lumenpudotus ja lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – nämä kattotyöt tehdään lumivaurioiden ehkäisemiseksi

Lumenpudotus ja lumiesteiden asennus sekä korjaus ovat kattotöitä, mitkä tehdään lumivaurioiden ehkäisemiseksi. Katolla voi olla runsaasti lunta talvella. Niin kauan kuin lumi on pakkaslunta, siitä ei ole suurta haittaa katolle tai sen rakenteille, eikä pakkaslumi yleensä uhkaa pihamaalla liikkuvien ihmistenkään turvallisuutta. Tilanne on toinen, kun lumi vettyy ja tiivistyy. Vettynyt suojalumi on raskasta – kuutiollinen suojalunta voi painaa yli 300 kiloa. Vetinen suojalumi lähtee helposti liukumaan katolta, ja tässä vaiheessa voi syntyä monenlaisia vahinkoja. Lumi voi repiä irti kattotiiliä,  kattoturvatuotteita (esimerkiksi lapetikkaita ja kulkusiltoja) tai vaikka rännit. Myös aurinkopaneelit tai ilmanvaihtohormit voivat lähteä katolta putoavan lumen mukaan. Katolta irtoavat ja maahan putoavat kattovarusteet voivat mennä rikki ja vaatia korjausta tai uusimista. Kattokin hajoaa, kun kattovarusteet lähtevät väkisin irti, ja uudet vauriot katteessa voivat johtaa kattovuotoon.

Lumen putoaminen omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolta on vaarallista myös maan pinnalla liikkuville ihmisille. Vaikka ei jäisikään katolta putoavan lumen alle, ei ole kiva joutua pelkäämään. Lumiesteet tuovat turvaa ja mielenrauhaa.

Rakennusmääräykset kertovat, mitä kattoturvatuotteita erilaisille katoille tarvitaan. Niistä voit tarkastaa myös sen, missä vaiheessa lumiesteet ovat pakolliset katon reunalle. Mekin voimme sen tässä paljastaa. Kriittinen kattokaltevuus on 1:8. Jos sinun kattosi kaltevuus on tällainen, tulee sinun hankkia katolle lumiesteitä ainakin yhteen riviin. Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät lumiesteiden asennuksen avaimet käteen -pakettina, joten hoidamme asiakkaan puolesta myös lumiesteiden mitoittamisen, hankkimisen, kuljettamisen ja muut urakkaan liittyvät toimenpiteet.

Meihin voit luottaa myös lumiesteiden tarvitsemissa huolloissa ja korjauksissa, sekä irronneiden lumiesteiden (ja muiden mukana alas tulleiden kattovarusteiden, kuten tikkaiden) aiheuttamien reikien paikkauksessa. Jotta lumiesteet pysyisivät paikoillaan joka säässä ja jotta niiden huollot ja korjaukset osattaisiin tehdä ajoissa, on lumiesteet hyvä tarkastaa usein. Lumiesteiden kuntotarkastus kannattaa suorittaa yhtä usein kuin muidenkin tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattoturvatuotteiden kuntotarkastus, eli kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat meiltä kattosi kevät- ja syyshuollot Etelä-Savossa, saat katon ja kaikkien katon varusteiden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Katto kattoturvatuotteineen tarkastetaan ilmaiseksi myös muiden kattotöidemme yhteydessä.

Sade tai pakkanen eivät haittaa, kun hankit piipunhatun ja piipun pellityksen

Älä anna sateiden tai pakkasten vaikuttaa savupiippusi kuntoon – hanki kunnon suoja savupiipullesi, ja varusta se piipunhatulla ja piipun pellityksellä! Piipun pellitys peltisepän työnä pidentää piipun käyttöikää ehkäisemällä kosteuden ja lämpötilan jäähtymisen aiheuttamaa pakkasrapautumista. Piipun pellitys ulottuu alas asti, joten se estää kattoa vuotamasta piipun juuresta. Oikeaoppinen piipun pellitys ulottuu myös ylös, eli täydentyy hattuosuudella. Piipunhattu suojaa piipun suuaukkoa siten, ettei hormiin kerry tukoksia aiheuttavia roskia tai kosteutta, mistä voisi olla monenlaista haittaa.

Joskus piipusta vuotaa vettä aina lattioille asti. Sadevesi pääsee sisälle hatuttomasta hormista, eikä se enää lattialle valuessaan ole kirkasta sadevettä, vaan mustaa nokivettä, mikä sotkee kaikki paikat. Märkä hormi vetää huonosti, ja se voi olla vaikea sytyttää. Osa kosteudesta varastoituu hormiin – varsinkin, jos sitä ei säännöllisesti lämmitetä. Pakkaskeleillä tuo kosteus jäätyy, ja taas ollaan tekemisissä pakkasrapautumisen kanssa. Pakkasrapautuminen on vaarallista, sillä se syö hormin paloturvallisuutta. Rapautuminen nimittäin saa aikaan koloja ja halkeamia, joista savukaasut voivat päästä karkuun, ja joihin voi kerääntyä paljon nokea. Sekä savukaasut että nokikertymät voivat johtaa rakennuspaloon, joten jokainen savupiippu kannattaisi suojata omalla piipunhatullaan. Mikäli omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi huvilan hormi on jo ehtinyt rapautua, ei piipunhatusta enää siinä vaiheessa ole suurta hyötyä. Tilaa ensin hormisaneeraus (tai piipun muuraus, jos tilanne on äitynyt jo niin pahaksi), ja sitten piipun peltityöt. Plus Kattopalvelun kattopeltisepät toteuttavat niin piipun suojapellityksen kuin kaikki muutkin peltisepän työt. Piipunhattu on paikoillaan tuossa tuokiossa, ja samalla kertaa voimme pellittää myös kattoikkunan tai asentaa jiiripellit.

Plus Kattopalvelu on valmiina auttamaan myös siinä tapauksessa, että piipun juuren tiivisteet ovat pettäneet luottamuksesi, ja katto vuotaa piipun läpiviennin kohdalta. Jos aluskate on ehjä, riittänee kattovuodon korjaamiseksi piipun juuren tiivistys. Muussa tapauksessa korjaamme myös aluskatteen piipun kohdalta ja kunnostamme katon alle syntyneet kosteusvauriot. Jos laho- ja homevauriot ovat pahoja ja/tai vesikatolla alkaa olla ikää, on kattoremontti varteenotettava vaihtoehto.

Katon tarkastus Etelä-Savossa – kattotarkastuksien ABC

Katon tarkastus Etelä-Savossa herättää monenlaisia kysymyksiä. Tässä tekstinpätkässä pyrimme vastaamaan niihin kysymyksiin, joita kattotarkastus usein kirvoittaa. Tässä siis katon kunnon tarkastuksen ABC, mikä on sovellettavissa niin kerrostalon, rivitalon, mökin, rintamamiestalon kuin esimerkiksi pihasaunan kattotarkastuksiin.

A eli aikataulu. Kuinka usein tiilikatto, peltikatto tai huopakatto pitää tarkastaa? Katemateriaalilla ei ole tässä yhteydessä väliä, vaan kaikki katot on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein. Parasta on, jos katto saadaan tarkastettua heti talven jälkeen, ja uudemman kerran juuri ennen uutta talvea. Talvi on se pahin koettelemus, mihin kannattaa varautua huolella. Osa talveen varautumista on katon syystarkastus, minkä aikana huomataan mahdolliset epäkohdat. Epäkohtiin voidaan siten puuttua tekemällä tarvittavat tiivistykset, paikkaukset tai huollot.

Kevättarkastus kertoo, miten aumakatto, tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto talvesta selvisi. Näin mahdollisiin saumavuotoihin tai esimerkiksi läpivientivuotoihin päästään tarttumaan heti. Kevättarkastus kertoo myös katon kunto vahvistavista huolloista, joita voidaan tehdä kesän mittaan – saatat siis saada tarjouksen katon pesusta ja/tai katon maalaamisesta, tai esimerkiksi sammaleiden poistosta katolta.

B eli budjetointi. Miten katon kunnon tarkastukset vaikuttavat katon kokonaiskustannuksiin tai omakotitalon/kesämökin vuotuisiin huoltomenoihin? Saatat yllättyä vastauksesta, mikä on ”ei mitenkään”. Katon kunnon tarkastus on ilmainen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, eli tilatessasi katon kevät- ja syyshuollot meiltä, et joudu maksamaan katon ja kattovarusteiden kuntotarkastuksesta euroakaan. Mikäli katon alle pääsee, käymme tarkastamassa myös katon alapuoliset osat. Toki voit tilata meiltä pelkän kattotarkastuksen, mutta silloin laskutamme siitä sopuhinnan.

C eli Curriculum Vitae. Kuka katon tarkastaa? Palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi savitiilikaton tarkastaa aina alan ammattilainen, jolla on pitkä kokemus kattotöistä. Näin ollen kaikki huolto- ja korjaustarpeet tulevat varmasti havaittua. Alan ammattilainen osaa kiinnittää huomiota sellaisiinkin yksityiskohtiin, joita ei maallikko osaisi ehkä tulla ajatelleeksikaan. Ammattilainen tietää, mitä maalipinnoitteessa olevat naarmut, katosta törröttävät naulat tai esimerkiksi raollaan olevat saumat voivat aiheuttaa. Hän tietää myös sen, mistä kiikastaa, jos katon alla tuoksuu ummehtuneelle. Ammattilainen tietää myös parhaat ratkaisut joka tilanteeseen, joten saat tarvittaessa tarjouksen juuri sinun katollesi sopivista korjauksista ja huolloista!

Kattopalvelumme kattourakoinnit Etelä-Savossa saavat sinut hymyilemään voittajana

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jonka kattourakoinnit Etelä-Savossa saavat sinut hymyilemään voittajana. Olemme kattourakoitsija, joka tekee erinomaista jälkeä varsin pienellä hinnalla, joten tiilikaton, peltikaton tai huopakaton omistajalla on syytä hymyyn! Hymyä leventää se, että töistämme saa kotitalousvähennystä, ja että kattourakalle järjestyy kätevästi myös rahoitus. Rahoitusta pääsee hakemaan suoraan kotisivujemme kautta, sillä sivuillamme on linkki yhteistyökumppanimme tarjoamaan kattotöiden rahoitukseen. Se, että rahoitus järjestyy näin näppärästi ja nopeasti, on erityisen hyvä kiireellisiä kattourakoita tarvittaessa. Kiireellisesti tehtäviä tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotöitä ovat muun muassa kattovuotojen korjaukset.

Voittajafiilistä lisää se, että kaikki asiakkaat isoista taloyhtiöistä pienimpien kesämökkien omistajiin saavat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen aikana käymme läpi koko katon kunnon aina saumoja ja liitoskohtia myöten. Kattotarkastus ulottuu myös kattoturvatuotteisiin, kuten kattotikkaisiin, lumiesteisiin ja niiden kiinnityksiin. Kuntotarkastamme myös katon alla olevat rakenteet, jos yläpohjaan pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta. Kun aumakatto, tasakatto tai vaikkapa harjakatto on tarkastettu, raportoimme asiakkaalle katon kunnosta ja siitä, tarvitseeko se jotain huoltoa tai korjausta. Mikäli katon hyvä kunto ja pitkäikäisyys voitaisiin varmistaa joillain lisätoimenpiteillä, annamme niistä hyvän tarjouksen. Päämäärä ja tavoite on aina sama: saada asiakkaan katto loistokuntoon mahdollisimman edullisella hinnalla. Emme kuitenkaan tavoittele lyhytaikaista hyvää, vaan mahdollisimman pitkäkestoista lopputulosta. Siksi emme esimerkiksi liimaa rikkinäisiä kattotiiliä, vaan uusimme ne suosiolla. Samasta syystä emme suosi aluskatteen paikkaamista, vaan huonokuntoisten kohtien uusimista. Paikkauskohdat voisivat alkaa kohtaa vuotaa, joten pitkäkestoinen ja luotettava lopputulos saadaan vain uusimalla huonossa kunnossa olevat osat.

Kattopalvelumme työntekijät ovat ripeitä ja motivoituneita, siksi isotkin kattourakat etenevät mukavan reipasta tahtia. Samalla kun teemme tarkastusta tarjousta varten, laskemme myös sen, montako kattotyöntekijää lumenpudotus, katon vaihto, kattomaalaus tai esimerkiksi katon lisälämmöneristys vaatii. Korkeissa rakennuksissa hyödynnämme henkilönostimia ja nostinkoriautoja. Suotta ei sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Alkukatselmuksen ansiosta meillä on selvät sävelet, eli tiedämme, miten kattotöiden kanssa etenemme – ja miten edullisesti voimme ne sillä kertaa suorittaa. Ota yhteyttä, niin tulemme kartoittamaan sinunkin kattosi kunnon ja suunnittelemaan (sekä toteuttamaan) sujuvan kattourakan, mikä antaa katollesi runsaasti lisävuosia! Jos katto jostain syystä olisi niin heikkokuntoinen, että parhaaksi ratkaisuksi osoittautuisi katon vaihto, saisit varsin kilpailukykyisen tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä kattoremontista.