Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Hartolaan helpommin kuin uskotkaan!

Kattotöiden, kuten kattokorjausten ja paikkausten, tekeminen on haasteellista. Maallikon on vaikea saada kattoaan korjattua niin, että katosta tulisi mahdollisimman tiivis, ja ettei se alkaisi vuotaa jostain toisesta kohdasta. Lisäksi katolla liikkuminen sen korjaus- ja huoltotöiden aikana on vaarallista. Katto on korkealla, ja se on usein märkä, jäinen tai kalteva – tai niitä kaikkia yhtä aikaa. Useimmat taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat teettävät kattoremontin ulkopuolisella asiantuntijalla, mutta myös muut kattotyöt kannattaa jättää ammattilaisen tehtäviksi. Kun tarvitsette tasokkaita, palvelualttiita ja luotettavia kattoalan ammattilaisia, muistakaa Plus Kattopalvelu. Teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt sekä Hartolassa, Heinolassa, Joutsassa, Luhangalla, Pertunmaalla että Sysmässä. Saat kattosi kuntoon helpommin kuin uskotkaan! 

Plus Kattopalvelun kanssa on erityisen helppoa asioida, sillä teemme kaikki kattohuollot, katon korjaukset ynnä muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan ei tarvitse olla repsikkana, apumiehenä, siivoojana tai kuskina. Asiakkaan ei myöskään tarvitse purkaa kattoa, tai tilailla netistä uusia kattotiiliä tai kattoturvatuotteita. Me hoidamme kaiken samaan kiinteään hintaan, mikä on omakotitalon ja kesämökin omistajalle kotitalousvähennyskelpoinen. Jos tarpeen, saa kotisivujemme kautta haettua kattourakalle myös rahoituksen. Joustavan katonkorjauslainan tai vaikka kattoremonttilainan tarjoamisesta vastaa luotettava yhteistyökumppanimme.

Konesaumakaton huollon, palahuopakaton korjauksen, tiilikaton uusimisen tai esimerkiksi peltikaton varustelun hinta selvitetään paikan päällä. Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, sovimme kanssasi ajankohdasta, jolloin voimme tulla tekemään alkukartoituksen. Katon huollon, kattokorjauksen tai kattoremontin hintaa ei kannata laskea, ennen kuin olemme tutustuneet kohteeseen. Muun muassa kattorakenteiden kuivuus vaikuttaa siihen, mitä vaaditaan katon saamiseksi kerralla kuntoon. ”Kerralla kuntoon” on mottomme, ja siksi tarjoamme kattotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun teemme joitain kattotöitä tasakatolla, pulpettikatolla tai esimerkiksi taitekatolla.

Ilmaisen kattotarkastuksen perusteella osaamme kertoa, jos katossa on jotain muuta uusimista, paikkaamista tai esimerkiksi maalaamista odottavaa. Kun katon ja sen varusteiden tarpeisiin reagoidaan mahdollisimman pian, pysyy kattokokonaisuus hyväkuntoisena. Hyvä kunto laskee katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia. Ilmainen kattotarkastus on rahanarvoinen etu, minkä avulla asiakas saattaa säästää paljon enemmän kuin pelkän kattotarkastuksen hinnan verran!

Kätevin tapa varmistaa Hartolaan tilatun kattoremontin sujuvuus

Esimerkiksi huopakaton kuivuus ja kupruilu ovat merkkejä siitä, että on aika tilata kattoremontti Hartolaan. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti saattaa jännittää. Tuleeko katto varmasti asennettua oikein, ja saadaanko sen läpivienneistä varmasti tiiviit? Myös peltikattoremontti tai tiilikattoremontti voi stressata etukäteen. Miten varmistaa katemateriaalien laadukkuus ja kestävyys? Tuleehan aluskate varmasti oikein päin ja sopivalle kireydelle? Entä kattoremontin hinta – kuinka paljon kattosaneeraus oikein maksaa, ja voiko kattoremontin maksaa osamaksulla tai rahoituksella?

Omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon kattoremontti sujuu varmasti, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Aloita peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku ja asennus ottamalla yhteyttä meihin. Tulemme paikan päälle laskemaan tarjousta katon uusimisen hinnasta. Näin tiedät, mitä uusi katto maksaa, ja kuinka kauan katon uusimiseen kuluu aikaa. Pieni ja yksinkertainen katto on uusittavissa jo parissa päivässä. Jos konesaumakaton, palahuopakaton tai lukkosaumakaton alta löytyy kosteutta, kestää kattosaneeraus pidempään – siksi katot kannattaa uusia niin kauan, kun ne vielä ovat tarpeeksi tiiviitä pitääkseen kosteuden ulkopuolella. Sekin nostaa kattoremontin hintaa ja pidentää sen kestoa, jos tasakatto halutaan vaihtaa harjakatoksi, pulpettikatoksi tai esimerkiksi aumakatoksi. Kalteva katto on todella loivaa kattoa helppohoitoisempi, mikä onkin suurin syy tasakatosta luopumiseen.

Kattoremontti onnistuu mainiosti myös talvella, ja osamaksu on yksi vaihtoehto uuden katon maksamiseen. Myös kattoremontin rahoitus järjestyy avullamme, sillä yhteistyökumppanimme tarjoamasta remonttilainasta saa lisää tietoa kotisivujemme kautta. Samalla voi painaa hakupainiketta, ja siirtyä suoraan rahoituksen hakemista varten laaditulle lomakkeelle.

Kattoremontin joka vaihe onnistuu erinomaisella tavalla, kun purku- ja asennustöistä vastaavat kovatasoiset ammattilaisemme. Uusi kattosi on täydellinen viimeistä ruuvinreikää tai kourukannaketta myöten, ja se pysyy tiiviinä vuodesta toiseen. Uusi katto on pitkään lähestulkoon huoltovapaa, sillä uusi katto hylkii likaa, kosteutta ja kasvustoja. Toki uusikin katto kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa – tällaista katon kevät- ja syyshuoltoa kaipaavat sekä uudet että vanhat katot, sillä se vähentää lian pinttymistä ja sammaleiden syntymistä. Katon puhdistukseen sopii katon harjaus tai ilmapuhallus, joten mikään suuri operaatio ei ole kyseessä.

Muista huoltaa myös kesämökinkin huopakattoa tai palahuopakattoa

Myös kesämökin palahuopakatto, huopakatto, tiilikatto tai peltikatto pitää huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Kaikki katot kaipaavat puolen vuoden välein tehtävää puhdistusta, sillä muuten lika saattaa tarttua niiden pintaa alkaen nakertaa katon kuntoa. Lika hidastaa katon kuivumista, ja likaiset sekä kosteat olosuhteet ruokkivat muun muassa katon ruostumista. Bitumikatto ei tietenkään ruostu. Sen sijaan lika ja märkyys saavat katon sammaloitumaan, ja sammalet kuluttavat bitumikermikaton nopeasti huonoon kuntoon. Ääritapauksissa katto on uusittava jopa toistakymmentä vuotta etuajassa.

Kesämökin katon huolto saattaa unohtua, sillä kesämökki on poissa silmistä. Lisäksi kesämökki saattaa sijaita melko kaukana, jolloin sillä ei tule käytyä kovin usein. Katon huoltohalukkuutta saattavat vähentää myös ajanpuute, korkeanpaikankammo, liikuntarajoitteet tai se, etteivät kattotyöt kuulu omiin vahvuuksiin. Katon kevät- ja syyshuollot kannattaa tuolloin teettää Plus Kattopalvelulla, jolle mikään huopakattohuolto, -korjaus tai -remontti ei ole liian pieni tai iso. Kaikki huopakattotyöt ovat meille juuri sopivan kokoisia, ja meidän kauttamme löytyy ammattilainen joka työvaiheeseen – myös esimerkiksi kattopeltisepän töihin.

Vaikka laattakatto tai muu huopakato olisi puhdistettu kaksi kertaa vuodessa, tarvitsee se toisinaan myös muita huopakattohuoltoja. Kun parikymmentä vuotta on kulunut kesämökin tai muun rakennuksen huopakaton asentamisesta, on se aika pinnoittaa uudelleen. Uusi pinnoite parantaa katon rasituksensietokykyä ja ulkonäköä merkittävästi. Ennen pinnoittamista huopakatto pestään, ehkä myös tiivistetään. Vanha bitumikatto on herkkä sammaloitumaan, mutta siihen löytyy apu sammaleenpoistokäsittelystä. 

Aina kun teemme jonkin huopakattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana selviää, onko katon saumoja tai läpivientejä aika korjata. Myös huoltotarpeet tai välikatolla mahdollisesti olevat kosteusvauriot selviävät katon kuntotarkastuksen myötä. Jos katto on parempi uusia eikä korjata, teemme tarjouksen huopakattoremontista. Kaikista yksinkertaisimmillaan se tapahtuu rakentamalla uusi katto vanhan katon päälle. Näin ei kuitenkaan voida menetellä aina. Silloin puramme vanhan vesikaton ja aluskermin, ja tarvittaessa korjaamme tai uusimme aluslaudoituksen. Seuraavaksi onkin vuorossa uuden kolmiorimahuopakaton, tiivissaumakaton tai laattakaton asentaminen. Kolmiorimahuopakatto on hyvin perinteisen oloinen katto, kun taas paanukatto (eli palahuopakatto) sopii myös moderneihin rakennuksiin.

Korjauta kattosi Hartolassa meillä – pyrimme myös uusien vaurioiden ennaltaehkäisemiseen

Plus Kattopalvelulle katon korjaus Hartolassa tarkoittaa kahta eri asiaa. Ensinnäkin me huolehdimme siitä, että vaurioitunut peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulee korjattua parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki kattopaikkaukset otetaan vakavasti, ja niihin paneudutaan täysin rinnoin. Huolehdimme niin räystäslautojen ja -peltien uusimisesta, rikkinäisen kattotiilien uusimisesta ja muiden myrskyvaurioiden korjaamisesta, huopakaton ja peltikaton reikien paikkaamisesta kuin vaikkapa vuotavien jiirien tiivistämisestäkin. Kysy huoleti tarjousta myös isommasta kattokorjauksesta – luvassa on pettämätöntä ammattitaitoa ja kilpailukykyinen avaimet käteen -hinta. Painuneen katon oikaisu tai katon päälle myrskyllä kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaus ovat esimerkkejä isomman mittakaavan kattokunnostuksista. Myös kattovuoto voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja, jos kattoa ei korjata heti kattoikkunan alettua vuotaa tai muun vahingon synnyttyä. Tuolloin voi syntyä katon vesivahinko, minkä takia puuosia ja eristeitä pitää uusia. Parhaaksi vaihtoehdoksi saattaa osoittautua tiilikattoremontti, huopakattoremontti tai peltikattoremontti.

Plus Kattopalvelulle katon korjaaminen tarkoittaa myös sitä, että katto laitetaan sellaiseen kuntoon, ettei uusia vaurioita pääsisi syntymään. Katon ja katon läpivientien asennus- sekä tiivistystapojen tutkiminen kuuluu aina hintaan. Emme koskaan vain käy korjaamassa kouruja ja rännejä tai paikkaamassa lumiesteiden, rännien tai tikkaiden irtoamisesta aiheutuneita reikiä, vaan tutkimme koko katon kunnon huolella. Tämän kattotarkastuksen yhteydessä saattaa paljastua, että jokin peltilista on irronnut ja vaatii vaihtamista, tai että aluskatettakin pitäisi tiivistää. Aluskatteen korjaaminen onkin yksi merkityksellisimmistä töistä, joita voit tehdä katon kunnon eteen. Aluskatteen tulee olla kauttaaltaan ehjä, jotta se voisi estää kondensoitumisesta tai kattovuodosta aiheutuvat kosteus-, laho- ja homevauriot.

Kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjotun kattotarkastuksen aikana tutkitaan myös katon huoltotarpeet. Kattokokonaisuus voi paremmin, kun se on säännöllisesti ja ajantasaisesti huollettu. Tarvittaessa teemme hyvän tarjouksen esimerkiksi peltikaton huoltomaalaamisesta, kattoturvatuotteiden huollosta, sammaleiden poistosta tai jostain muusta kattotyöstä. Katto saattaisi hyötyä esimerkiksi lisälämmöneristyksestä, mikä parantaisi katon kosteusteknistä toimivuutta (ja pienentäisi lämmityskustannuksia). Myös katon ilmanvaihtoratkaisut saattavat vaatia päivittämistä, sillä mitä paremmin ilma vaihtuu kattorakenteiden ympärillä, sitä paremmin ne pysyvät kuivina.

Huonokuntoinen sauma voi johtaa siihen, että katto vuotaa 

Sekä kerrostalon, omakotitalon, ulkorakennuksen että tuotantolaitoksen katto vuotaa, jos sen saumat ja jiirit muuttuvat huonokuntoisiksi. Myös kattoon syntynyt reikä tai muu vaurio johtanee kattovuotoon. Tiilikattovuodon, peltikattovuodon tai huopakattovuodon takana saattaa olla myös kattoläpivienti, minkä tiivisteet ajan hammas on ehtinyt haurastuttaa.

Kattovuodosta voi aiheutua monenlaisia ja hyvin ikäviäkin ongelmia. Kun katto vuotaa, on vaarana, että katon alla olevat puurakenteet ja lämpöeristeet kastuvat. Tämä voi johtaa jopa homeongelmiin. Kattovuodon korjaamisen kanssa on paras kiirehtiä, sillä katon vesivahinko ja laho- sekä homevauriot on mahdollista välttää nopean toiminnan avulla. Plus Kattopalvelu on paras valinta vuotavan katon korjaamiseen riippumatta siitä, onko kattovuodon syy sammaleiden avaamassa saumassa, pakkasen halkaisemassa kattotiilessä, ruosteen nakertamassa reiässä tai vaikka myrskyllä irronneista kattoturvatuotteista aiheutuneissa vaurioissa. Korjaamme myös sellaiset kattovuodot, mitkä johtuvat katon päälle kaatuneesta puusta tai jostain muusta pikkureikää isommasta vauriosta.

Jos kyse on suhteellisen pienestä vauriosta, voi aluskate riittää kattorakenteiden suojaamiseen ja katon vesivahingon estämiseen. Tiilikatto ja peltikatto ovat kattoja, joiden läpi voi tulla vettä kerran jos toisenkin – siksi nämä katot on tärkeää varustella ehjällä aluskatteella. Aluskate voidaan tarvittaessa korjata tai uusia, ja näin katto on taas valmis kestämään rankkasateet ja lumivaipat. Aluskate ottaa vastaan veden, mikä tulee katon alle harjapellin, huonokuntoisen sauman, piipun juuren tai rikkinäisen tiilen kohdalta. Vesi ohjataan katon alaräystäille, ja näin kattorakenteet saavat pitää kuivuutensa ja terveytensä. Aluskate ei tarkoita sitä, että pikkuvauriot voitaisiin jättää korjaamatta, sillä pitkäaikainen kosteusrasitus saa aluskatteenkin haurastumaan. Aluskatteesta on paras hyöty, kun sekä vesi- että aluskate tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, ja kaikki pikkuvauriotkin kunnostetaan välittömästi.

Jos kattorakenteet ovat kastuneet ja vaurioituneet, on mietittävä kaksi kertaa, tuleeko kattoremontti katon osittaista korjausta kannattavammaksi. Laskemme, miten on asiakkaan kannalta järkevintä toimia. Jos katto on kovin vanha (esimerkiksi silloin, jos peltikatolla on ikää yli 40 vuotta), on kattoremontti ehdottomasti fiksuin tapa saada rakennukseen jälleen tiivis ja kestävä katto. Sen sijaan parikymppinen peltikatto kannattanee korjata ja paikata.

Katon huolto Hartolassa johtaa puhtaaseen ja kiiltävään kattoon

Puhdas ja kiiltävä katto on katon omistajan ylpeys – tilaa katon huolto Hartolaan tästä osoitteesta, niin sinunkin kattosi kääntää päät ja antaa syyn kulkea rinta rottingilla! Katon huollot vaativat ammattitaitoa ja asiantuntemusta, sekä tietenkin uskallusta liikkua kaltevalla katolla. Ajoittain katto on myös liukas. Erityisen liukas katto on silloin, kun sitä pestään tai silloin, kun jäiseltä katolta käydään pudottamassa lunta. Yksi syy asioida Plus Kattopalvelun kanssa kaikkien peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattohuoltojen tiimoilta on ilmainen kattotarkastus. Kattotarkastuksen perusteella saadaan ajoissa tieto siitä, jos katolla on huonokuntoisia saumoja, tai jos kattopeltien kiinnityksiä pitäisi lisätä. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme tarjota vaikkapa piipun juuren korjaamista, naulojen tai vanhojen ruuvien vaihtamista uusiin ruuveihin, kourujen huoltomaalaamista tai harjatiivisteiden asentamista.

Olipa kyseessä kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai omakotitalon katto, tarvitsee se vuosittaista huolenpitoa. Kaikki katot tarvitsevat kevät- ja syyshuoltoa, minkä aikana kaikki roskat poistetaan sekä katolta että sadevesijärjestelmästä. Katolla olevat roskat nopeuttavat katon likaantumista ja kasvustojen syntyä, joten niihin kannattaa puuttua ajoissa. Katon harjaus on helppo tapa pitää katto ja sen pinnoite hyvässä kunnossa. Katon pesua ja sammaleiden poistoa tarvitaan vähemmän, jos katto on säännöllisin väliajoin puhdistettu. Sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti, sillä pelkkä kattopesu ei tuhoa tiili- tai huopakatteen sisässä olevia juuria tai itiöitä. Lopuksi tehty katon suojakäsittely viimeistelee kattohuollon ja auttaa pitämään tasa- tai satulakaton pitkään siistinä.

Jos katto ei enää kiillä eikä ole kauniin värinen, on kattomaalauksen aika. Peltikaton huoltomaalausvälit ovat lyhimmillään muutaman vuoden, ja pisimmillään noin 20 vuotta. Riippuu muun muassa talon sijainnista, miten nopeasti maalipinnoite kuluu uusimiskuntoon. Uusi maalipinta, niin aaltopeltikatto tai konesaumakatto on taas suojattu ruosteelta!

Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, ja se tehdään sammaloitumisen sekä halkeilemisen ehkäisemiseksi. Kattotiilet lakkaavat imemästä vettä ja rapautumasta, kun niiden pinta tasoitetaan uudella pinnoitteella. Huopakatto saa uudesta pinnoitteesta suojaa kuuman auringon paahteelta, mikä kuivattaa huonosti suojatun bitumikaton. Nämä kaksi kattoa tarvitsevat myös lumenpudotusta, jos Hartolassa on todella runsasluminen talvi. Toisinaan lunta pudotetaan myös peltikatoilta, mutta niillä on tapana kerätä vähemmän lunta kuin karheapintaisilla katoilla.

Tukokset ovat muisto vain, kun tilaat rännikourujen puhdistuksen Hartolaan

Jos räystäiden kouruissa on tukoksia, eivät omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin rännit vedä kunnolla. Tilaa rännihuolto eli rännien puhdistaminen Hartolaan Plus Kattopalvelulta, niin tukokset lähtevät sen siliän tien. Jos tarpeen, viimeistelemme sadevesikourujen puhdistamisen niiden huoltomaalauksella. Tämä estää rännien ruostumisen ja siitä johtuvan rännien korjauksen. Myös jää voi rikkoa rännejä, joten tyystin rännikorjauksilta ei välttämättä voi välttyä. Jossain vaiheessa talon sadevesijärjestelmä on aika purkaa, ja asentaa tilalle uudet rännit. Jos sadevesikourut ja tukkiutuneet alastuloputket on avattu aina tarpeen vaatiessa, voi sadevesijärjestelmän odottaa kestävän jopa 40 vuotta. Liasta ja seisovasta vedestä johtuvat ongelmat voivat lyhentää sadevesijärjestelmän käyttöikää.

Erilaisia sadevesijärjestelmiä ovat kattokaivot, räystäskourut ja jalkarännit. Jos rakennuksessa on tasakatto, ohjataan sade- ja sulamisvedet kattokaivoihin. Satulakatto voidaan varustella joko räystäskouruilla ja niihin liitetyillä alastuloputkilla, tai jalkaränneillä. Jalkarännejä kutsutaan myös pystyränneiksi. Kaikki kattovedet ohjataan suppiloon, mistä ne etenevät jalkaränneihin. Muista hankkia katolle myös lumiesteet, niin jalkarännit eivät suotta irtoa.

Kaikki sadevesijärjestelmät tulee puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, eli yhtä aikaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kevät- ja syyshuoltojen kanssa. Kun tilaat katon puolivuosittaiset huollot meiltä, huolehdimme roskat pois myös katon sadevedenpoistojärjestelmästä ja tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä varmistamme niin katon, sadevesijärjestelmän kuin muiden katon tarvikkeiden huolto- ja korjaustarpeet. Mahdollisuuksien mukaan käymme myös katon alla tutkimassa, mitä kuuluu aluskatteelle, kattorakenteille ja lämpöeristeille.

Jos sadevedenpoistojärjestelmässä on jotain korjattavaa, huollettavaa tai uusittavaa, teemme siitä tarjouksen. Kourut voivat olla reikiintyneet tai vääntyneet, tai ehkä kourukannakkeet ovat huonosti kiinni. Mitä ehjemmät kourut, sitä paremmin vesi saadaan pois rakenteiden luota. Kun kourukannakkeet ja muut kiinnikkeetkin on tutkittu, ei tarvitse pelätä sitä, että tuuli tai lumi repisi rännit irti katosta.

Luota Plus Kattopalveluun myös silloin, jos rännit tai kattokaivot ovat päässeet jäätymään. Kuuma vesihöyry sulattaa jään helposti ja turvallisesti, ja sulamisvedet pääsevät pois rakenteiden kimpusta. Jäätä ei kannalta alkaa hakata tai potkia, sillä se saattaa rikkoa sadevedenpoistojärjestelmän ikävällä tavalla.

Katon pesuun ja puhdistukseen ei tarvitse hakea syitä

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Hartolassa ovat asioita, joille ei tarvitse hakemalla hakea syitä. Esimerkiksi koiran turkin värjäämiseen, hevosen hajuveden ostamiseen tai perhevolkkarin madaltamiseen on paljon vaikeampi keksiä perusteita, mutta katon puhtaanapidon tarpeellisuutta ei käy kiistäminen. Likainen katto on yksiselitteisesti ruma. Ongelmat eivät rajoitu tähän. Likainen katto on alttiimpi sammaloitumaan tai ruostumaan, ja molemmat ilmiöt nopeuttavat katon ikääntymistä ja haurastumista. Katon puhdistamatta jättäminen on verrattavissa laskujen maksamisen lopettamiseen – molemmat työt vaativat vain vähän vaivaa, eikä niiden tekemistä huomaa. Jos nämä askareet jättää tekemättä, sen kyllä huomaa! Tekemättä jättäminen voi näissä tapauksissa johtaa kalliisiin ja kauaskantoisiin ongelmiin, joten sekä laskujen maksu että katon puhdistus (esimerkiksi tiilikaton harjaus) kannattaa hoitaa ajallaan.

Koska sitten on aika poistaa oksat, neulaset, lehdet ja muut roskat katolta? Puhuttiinpa kerrostalosta, omakotitalosta, kesämökistä, tuotantolaitoksesta tai vaikka luhtitalosta, pitää roskat poistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto tulee puhdistaa heti talven jälkeen. Toisen kerran katon puhdistamiseen on ryhdyttävä ennen uutta talvea. Konesaumakaton, palahuopakaton tai esimerkiksi betonitiilikaton puhdistamiseen kuuluu aina sadevesijärjestelmän puhdistaminen ja kattotarkastus, mistä emme veloita erikseen.

Jossain vaiheessa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton pinta on aika pestä. Peltikatot pestään viimeistään ennen kattomaalausta, mikä suoritetaan tilanteesta riippuen, mutta karkeasti ottaen noin 15 vuoden välein. Huopakatot ja tiilikatot voidaan pestä, kun niiden pinnasta löytyy pinttynyttä likaa. Kattopesu kuuluu myös näiden kattojen huoltomaalauksen pohjatöihin. Kun kattoa pestään, on tärkeää olla käyttämättä liian kovaa vedenpainetta.

Sammalet ovat tiilikattojen ja huopakattojen surma, joten älä lykkää sammaleenpoiston tilaamista kovin kauaa. Kemiallinen sammaleenpoistoaine ja katon suojakäsittely auttavat hankkiutumaan kaikista sammaleista eroon useiden vuosien ajaksi. Jos peltikatolle kasvaisi sammaleita, riittäisi kasvustojen poistoon katon harjaus tai viimeistään kattopesu, mutta tiilikatot ja huopakatot eroavat peltikatoista myös tässä suhteessa. Sammalten juuret ja itiöt menevät katteen sisälle, eikä pelkkä kattopesu saa niitä pois sieltä – siksi suosittelemme biohajoavilla aineillamme tehtyä sammaleenpoistoa.

Et arvaakaan, miten helposti katon maalaus Hartolassa on hoidettavissa!

Katon maalaus Hartolassa on hoidettavissa helpommin kuin arvaatkaan. Älä käytä kesälomaasi katon puunaamiseen, pilvien tuijottamiseen ja sopivan maalaussään odottamiseen tai pensselin heiluttamiseen, vaan tilaa kattomaalaus Plus Kattopalvelulta. Teemme katon huoltomaalauksen avaimet käteen -pakettina, joten sinä voit keskittyä nauttimaan kesästä.

Omakotitalon tai kesämökin kattomaalaus kaikkine pohjatöineen oikeuttaa kotitalousvähennyksen hakemiseen, joten saat kattosi kuntoon varsin edullisesti. Säästät rahaa myös siinä mielessä, että kattomaalaus suojaa kattosi lukuisilta erilaisilta rasituksilta. Katon maalaus saattaa antaa katolle yli 20 vuotta lisää käyttöaikaa, minkä lisäksi se vähentää katon vaurioitumista ja katon paikkaamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Maalaamme huolellisesti myös kerrostalojen ja rivitalojen sekä kaikkien muiden rakennusten katot.  Paras maalaussää on pilvipouta. Sateen todennäköisyyden tulisi olla lähellä nollaa niin maalauspäivänä kuin sitä seuraavinakin päivinä, eikä pakkastakaan saisi olla luvassa.

Parhaiten kattomaalaus onnistuu, kun pohjatöihin on käytetty sekä aikaa että vaivaa. Kun pyydät tarjouksen katon huoltomaalaamisesta, tulemme paikan päälle katsomaan, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan. Kun pohjatöiden tarve ja muun muassa maalin menekki on arvioitu, annamme kiinteän urakkatarjouksen kattosi maalaamisesta. Halutessanne voitte hakea sille rahoitusta kotisivujemme kautta.

Peltikaton maalaus vaatii ainakin katon pesun, mutta jos katossa on myös reikiä ja ruostevaurioita, on katon paikkaamisen aika. Pintaruoste voidaan hioa ja kohta käsitellä ruosteenestoaineella, mutta jos katto on kauttaaltaan hyvin ruosteinen, lienee kattopeltien vaihdon aika. Osittainen kattoremontti on katon maalaamista kannattavampi vaihtoehto myös silloin, jos asiakas tahtoo muuttaa katon väriä. Värin vaihtaminen vaatisi montaa maalauskertaa, joten uudet kattopellit voivat tulla edullisimmiksi. Ne kestävät taas noin 50 vuotta, joten investointi tuottaa pitkäkestoisemman ilon.

Tiilikaton maalaus edellyttää vähintään kattopesun, mutta myös sammaleiden poistolle, rikkinäisten tiilien vaihdolle tai läpivientien tiivistykselle saattaa olla tarvetta. Samanlaisia pohjatöitä voi sisältää myös huopakaton maalaus. Tiilikatto voidaan tarvittaessa uusia osittain, eli vaihtamalla huonokuntoiset kattotiilet uusiin. Huopakatolle tällainen osittainen kattoremontti ei periaatteessa ole mahdollinen, mutta joissain tapauksissa uusi huopakatto voidaan rakentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle. Voit luottaa ammattilaistemme etsivän aina parhaat ja kannattavimmat ratkaisut, ja suosittelevan kattomaalausta tai katon uusimista vasta sitten.

Hartolan lumenpudotuksia ei kannata toteuttaa itse  

Mieti kaksi kertaa, ennen kuin päätät tehdä lumenpudotuksen Hartolassa itse. Lumimassojen pudotus mökin, rivitalon, omakotitalon, hallin, maneesin, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on vaarallista niin sinulle, katolle kuin työmaan läheisyydessä liikkuville ihmisillekin. Plus Kattopalvelu hoitaisi homman nopeasti, ammattimaisesti ja turvallisesti. Hintakaan ei hirvitä. Omakotitalojen ja kesämökkien kattolumityöt oikeuttavat vieläpä kotitalousvähennykseenkin.

Jos lumen pudotus katolta hoidetaan epäammattimaisesti, on vaarana katon vaurioituminen ja jopa kattovuoto. Jos kattoon syntyy vaurioita, joista pääsee vettä katon alle, astuu kuvaan laho- ja homevaurioiden uhka. Meidän kokeneilta ammattilaisiltamme lumen pudotus hoituu niin, ettei kattoon synny vaurioita. Osaamme toimia ja liikkua katolla myös poikkeuksellisissa tilanteissa.

Lumenpudottaja on erityisessä vaarassa liikkuessaan kaltevalla, jäisellä ja liukkaalla katolla. Erityisen vaarallista lumenpudotuksesta tulee, jos lumenpudottaja ei käytä turvavaljaita ja -köysiä, ja jos hän on yksin. Meillä on aina ainakin yksi työpari ja asianmukaiset työturvallisuustuotteet. Kun teemme kerrostalon tai muun korkean rakennuksen lumenpudotusta, otamme avuksi henkilönostimet ja nostinkoriautot.

Pidämme huolen myös siitä, että rakennuksen läheisyydessä liikkuvat lapset, teinit, aikuiset ja seniorit ovat turvassa. Emme kippaa lunta ihmisten, autojen tai esimerkiksi terassirakennelmien päälle. Varmistamme aina, mihin lumi putoaa, ja ettei kukaan sivullinen eksy vaaravyöhykkeelle. Plus Kattopalvelu osaa järjestää myös liikenteenohjauksen, jos kyseessä on keskusta-alue tai muutoin vilkasliikenteinen ja ahdas alue.

Lumimassoja ei tarvitse vähentää joka vuosi, eikä silloinkaan joka katolta. Useimmiten lumiesteet riittävät varmistamaan sen, ettei alas putoava lumi aiheuta vaaratilanteita tai riko kattoa. Lunta on aika pudottaa vain silloin, jos katolla on niin paljon lunta, että se aiheuttaa todellista vaaraa kattorakenteille, katon yksityiskohdille tai pihalla liikkuville ihmisille. Sen sijaan jään poisto ränneistä kannattaa tilata heti, jos jäätä alkaa esiintyä. Ränneistä roikkuvat jääpuikot (mitkä poistamme samalla) kertovat, että ränneissä on jäätä. Jää saadaan sulamaan pois ränneistä, kun tuomme paikan päälle höyrytyslaitteemme. Höyryllä hoituu myös katon sulatus. Poistata jää katolta, jos se uhkaa pihamaan turvallisuutta tai jos se estää sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin. 

Joka kohteen kattotyöt Hartolassa

Plus Kattopalvelun tasokkaat ammattilaiset hoitavat joka kohteen kattotyöt Hartolassa. Pyydä tarjous mistä tahansa peltikattotyöstä, huopakattotyöstä tai tiilikattotyöstä – esimerkiksi peltikaton kattovalokuvun uusimisesta, pieneläinesteiden asentamisesta huopakatolle tai tiilikaton kattoturvatuotteiden korjaamisesta. Palvelemme sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä, joten meiltä saatte niin kerrostalon lintuverkkojen asentamisen kuin kesämökin kattoläpivientien korjauksenkin. Kattopeltiseppämme palvelevat kaikkien peltitöiden tiimoilta. Tilaa vaikka kattoikkunan pellitys tai konesaumakaton uusiminen!

Olipa kyse katon huollosta tai vaikka aurinkopaneelien asentamisesta, on työ yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen. Lisäksi kannattaa muistaa, että kaikki kattotyöt tehdään avaimet käteen -paketteina, ne voidaan rahoittaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella, ja kaupan päälle tulee aina koko katon kunnon tarkastus.

Katon IV-työt, aluskatteen vaihto ja katon eristykseen liittyvät kattotyöt ovat vähemmän tunnettuja. Lienee paikallaan avata niitä hieman. Nämä kattotyöt tapahtuvat ainakin osittain katon alla, ja vasta välikatolla käyminen paljastaa niiden tarpeellisuuden. Siksi välikaton kunto kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin vesikaton ja katon tarvikkeidenkin kunto, eli kaksi kertaa joka vuosi.

Jos katon alla on kosteutta, on kyse joko kattovuodosta tai lämpimän ilman kondensoitumisesta. Jos välikatto osoittautuu täysin tiiviiksi, on syy siinä, että lämmin ilma kondensoituu kosteudeksi katon alla. Kondensoitumista voidaan estää vaihtamalla aluskate hengittäväksi (tai ainakin ehjäksi, mikä estää myös vuotavaa kattoa aiheuttamasta vesivahinkoa), tehostamalla katon tuuletusta ja lisäämällä eristeitä. Eristeiden lisääminen vähentää lämpöhukasta aiheutuvia ylimääräisiä kustannuksiakin.

Aluskatteen uusiminen vaatii vesikaton avaamista, mutta siihen on pakko ruveta viimeistään silloin, jos aluskatteessa on jotain korjattavaa. Aluskatteen paikkaus onnistuu vain ani harvoin, siksi aluskate tai ainakin sen vaurioituneet kohdat pitää uusia. Jos vesikate on vanha ja kulunut, kannattaa se uusia saman tien – ja silloinhan puhutaan normaalista kattoremontista.

Katon tuuletuksen tehostaminen saattaa vaatia esimerkiksi alipainetuulettimen asentamista. Se huolehtii siitä, että lämpö ja kosteus saadaan pois kattorakenteiden luota. Eristeiden lisääminen on tarpeen, jos eristeitä on liian niukasti – kaikeksi onneksi tämä kattotyö onnistuu usein hyvin näppärästi ja kattorakenteisiin koskematta. Jos eristeissä jo on kosteutta, pitää eristeet vaihtaa – kosteus voisi johtaa haitallisiin homepesäkkeisiin.

Villojen vaihto on yksi tapa katon ja yläpohjan eristyksen ongelmien poistamiseen

Plus Kattopalvelu tekee ammattitaidolla kaikki kattourakat – tilaa meiltä myös sellaiset kattotyöt Hartolassa, mitkä liittyvät katon, yläpohjan, ullakon ja katon läpivientien eristämiseen. Jos sisällä palelee vaikka öljykattila hehkuu punaisena, on katon lisälämmöneristyksen aika – jos taas hormeista ja putkista tippuu kondenssivettä, pitää ilmanvaihtokanavat eristää paremmin. Tavallisin syy siihen, että asiakas pyytää tarjouksen ullakon tai vintin eristämisestä, on lisätilan tarve. Usein on parempi ottaa kylmä ullakko asuinkäyttöön, kuin rakentaa lisäsiipi tai muuttaa toiseen taloon.

On totta, että lämpöä pääsee karkuun myös seinien, ovien ja ikkunoiden kautta. Valtaosa lämmön karkaamisesta tapahtuu kuitenkin yläpohjan kautta, nouseehan lämmin ilma luontaisesti ylöspäin. Yläpohjan eristeet ovat olemassa pysäyttääkseen lämmön matkan, mutta jos eristeitä on niukasti, jatkaa lämpö kulkuaan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpi. Tämä voi saada katolla olevan lumen sulamaan, ja siitä voi seurata sekä kattojäätä että saumavuotoja. Eristeiden läpi karkaava lämpö saattaa myös tiivistyä vedeksi (eli niin sanotuksi kondenssivedeksi) yläpohjarakenteisiin. Tällöin välikatolle saattaa syntyä samanlaisia vesivahinkoja kuin silloin, jos katto vuotaa. Lämpöhukka kannattaa siis ottaa vakavasti. Onneksi katon lisälämmöneristys on helppo toteuttaa – ainakin useimmiten. Joskus katon rakenteita on avattava ja muutettava, jotta uudet eristeet eivät hankaloittaisi katon tuulettumista. Meillä on kuitenkin vastaukset valmiina joka tilanteeseen, joten luota niin katon lisälämmöneristys kuin kaikki muutkin kattotyöt Plus Kattopalvelun vastuulle!

Jos yläpohjan eristeistä löytyy kosteutta, on siihenkin syytä suhtautua vakavasti. Aloita ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kosteuden aiheuttamat ongelmat saadaan joko torjuttua tai kunnostettua. Kosteus aiheuttaa muun muassa homeongelmia, joten märkien eristeiden purkamista ja uusimista ei kannata viivyttää! Tämä työ voidaan tehdä myös talvella – silloin etenemme vähän kerrallaan, jotta lämpötila pirtissä ei laskisi liikaa.

Kun märät villat vaihdetaan, pitää selvittää myös se, miksi niissä on kosteutta. Kosteuden alkuperä on joko huonossa tuuletuksessa tai vuotavassa katossa. Teemme tarvittavat muutokset, korjaukset ja päivitykset, jotta katon alle ei enää syntyisi kosteutta.

Kattoturvatuotteita tarvitaan sen mukaan, miten kalteva katto on

Kattoturvatuotteiksi riittävät vain harvoin pelkät seinätikkaat ja kattotikkaat, vaikka nekin ovat äärettömän tarpeelliset katolla liikkumisen mahdollistajat. Talotikkaiden ja lapetikkaiden lisäksi katolle saatetaan tarvita kulkusiltoja, putoamissuojia, kattopollareita, palotikkaita, lumiesteitä sekä esimerkiksi savunpoistoluukku. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi piharakennuksen kattoturvatuotteiden tarve riippuu muun muassa siitä, miten kalteva katto on. Myös rakennuksen korkeus ja käyttötarkoitus vaikuttavat siihen, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle on asennettava.

Rakennusmääräyksistä tai ammattilaisiltamme voi tarkastaa, mitä kattoturvatuotteita katolle on hankittava. Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarvitsee hätäpoistumistikkaita, lumiesteitä tai esimerkiksi kattosillan, auttaa Plus Kattopalvelu sinua saamaan kattosi tarpeeksi turvalliseen kuntoon. Toimitamme paikalle uudet kattoturvatuotteet, mitkä on valittu sen perusteella, miten laadukkaita, turvallisia ja kestäviä ne ovat. CE-merkintä kertoo siitä, että kyseessä on kaikki vaatimukset täyttävä tuote. Totta kai kiinnitämme huomiota myös hintaan. Saat uudet kattoturvatuotteet katolle varmasti hyvällä hinta-laatusuhteella!

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai muun rakennuksen kattoturvatuotteista valtaosa keskittyy turvaamaan katolla liikkumisen ja katolla työskentelyn. Esimerkiksi lumenpudottajan tai nuohoojan on helppo liikkua katolla, kun hän voi edetä talotikkaita, kattosiltoja ja lapetikkaita pitkin. Lumiesteillä on toinen tarkoitus. Lumiesteet katon reunalla estävät lunta putoamasta ihmisten niskaan. Lumen putoaminen katolta voisi rikkoa myös katetta ja sen yksityiskohtia, joten lumiesteet suojaavat myös kattoa turhilta vaurioilta.

Huonokuntoiset kattosillat ja muut kattoturvatuotteet ovat vakavasti otettava turvallisuusriski. Kattoturvatuotteiden asennus ei vielä riitä katon turvallisuuden varmistamiseen, vaan katon kaikkien turvatuotteiden kunto pitää käydä varmistamassa kaksi kertaa vuodessa. Katon kevät- ja syystarkastuksen aikana voi paljastua erinäisiä huolto- tai korjaustarpeita. Plus Kattopalvelulta onnistuu myös kattoturvatuotteiden huoltaminen, korjaaminen ja uusiminen, joten apu on aina lähellä.

Kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnikkeet pitää tarkastaa näin usein myös siitä syystä, että ajan kanssa kiinnikkeet saattavat löystyä. On todella vaarallista, jos kattotikkaat ovat irtoamaisillaan ja putoamaisillaan alas. Tarvittaessa voimme kiristää kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet ja estää vahingot jo ennalta. Kiinnikkeiden löystymistä ei voi estää, mutta onneksi tähän ilmiöön on helppo puuttua, kunhan ollaan ajoissa liikenteessä.

Lumiesteiden korjaus ja kiinnitys talven jälkeen voi korvata uusien lumiesteiden asentamisen    

Lumiesteiden asennusta ja korjausta tarjoava Plus Kattopalvelu on varma valinta kaikkiin lumiesteisiin edes etäisesti liittyviin kattotöihin. Lumiesteet ovat olennainen osa kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon kattoa. Lumiesteiden asentaminen katolle suojaa sekä kattoa että alhaalla maassa liikkuvia ihmisiä, eläimiä ja kulkuneuvoja. Jos kaltevaa kattoa ei ole varusteltu lumiesteillä, on toimittu vastoin rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräysten mukaan katon reuna on varusteltava lumiesteillä, jos katon kaltevuus on 1:8 tai vielä enemmän. Rakennusmääräykset eivät ota huomioon sitä, onko kyseessä tiilikatto, peltikatto vaiko bitumikatto, vaan sekä liukas- että karheapintaiset katot tarvitsevat lumiesteet.

Lumiesteiden avulla voidaan välttää monet omaisuusvahingot, joita katolta putoava lumi saattaisi aiheuttaa. Lumiesteet estävät myös ihmisiä loukkaantumasta – niin voisi käydä, jos sattuisi jäämään vauhdikkaasti alas putoavan, raskaan lumimassan alle. Ainakin kaikki oviaukot ja muut alueet, joissa liikutaan paljon, on suojattava oikein mitoitettujen lumiesteiden avulla. Parasta on kuitenkin suojata koko katon reuna, sillä näin suojalumen aiheuttama rasitus saadaan jaettua tasaisemmin.

Lumiesteiden asennus pulpettikatolle, harjakatolle tai esimerkiksi aumakatolle ei vielä riitä. Tämän lisäksi lumiesteiden kunto on tarkastettava aina puolen vuoden välein. Lumiesteisiin saattaa syntyä yhtä jos toista korjattavaa, ja huoltoakin ne saattavat kaivata. Lumiesteiden kunnon tarkastuksen perusteella kaikki toimenpiteet osataan tehdä ajoissa. Joskus riittää pelkkä kiinnikkeiden kiristäminen. Lumen paino saa lumiesteiden kiinnikkeet joskus löytymään. Näin voi käydä myös peltikaton lämpöelämisen seurauksena. Jos kiinnikkeitä ei kiristetä ajoissa, saattavat lumiesteet irrota katosta ja pudota alas.

Jos lumi tai pohjoistuuli irrottaa lumiesteet katosta, on kattoon syntyneet vauriot pikaisesti korjattava ja katon varustelutaso palautettava ennalleen. Näin pitää toimia myös silloin, jos tikkaat tai muut katon tarvikkeet irtoavat paikoiltaan. Lumiesteet saattavat selvitä maahan putoamisesta ilman vaurioita. Silloin riittää, että lumiesteet kiinnitetään takaisin vasta paikatulle katolle. Jos lumiesteissä on jotain korjattavaa, teemme tarvittavat kunnostustyöt. Vain silloin, jos muuta mahdollisuutta ei ole, tarjoamme uusien lumiesteiden asentamista. Sekin kattotyö tehdään avaimet käteen -periaatteella, eli sinun ei edes tarvitse toimittaa vanhoja lumiesteitä jäteasemalle.

Piipunhattu ja piipun pellitys – näin parannat hormisi paloturvallisuutta

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla voit parantaa savupiippusi ja -hormisi paloturvallisuutta. Merkittävä osa vuotuisista rakennuspaloista johtuu huonokuntoisesta hormista. Hormin huonokuntoisuus taas johtuu piipun ja hormin kastumisesta. Kosteus ja talvi saavat aikaan pakkasrapautumista, mikä on niin tiilikattojen, mineriittikattojen kuin esimerkiksi savuhormienkin ongelma. Kosteus on vahingollista monille materiaaleille, varsinkin puupohjaisille. Pakkanen ja jäätyminen tekevät kosteudesta entistä vahingollisempaa. Kun kosteus jäätyy, syntyy sitä ympäröivään materiaaliin ensin pienempiä ja sitten isompia vaurioita. Materiaalin mureneminen ja halkeileminen johtuu siitä, että jää vie enemmän tilaa kuin sula vesi.

Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa savupiippusi ulkopuoliselta kosteudelta. Kattopeltiseppämme hallitsevat kaikki muutkin peltisepän työt – haasteellisemmatkin kuin piipun pellitys. Piipunhattu kannattaisi asentaa jokaisen savupiipun suuaukon päälle, sillä Suomessa sataa paljon. Piipunhatun ansiosta hormi ei pääse kastumaan, ja näin ollen se vetää paremmin. Vielä vedonkin varmistamista tärkeämpää on se, etteivät kosteus ja pakkasrapautuminen pääse aiheuttamaan kolojen, onkaloiden ja halkeamien syntymistä.

Miksi halkeamat, kolot ja onkalot ovat niin paha asia? Tämä johtuu siitä, että halkeamista voi karata paitsi lämpöä, myös tulikuumia savukaasuja. Kuumat kaasut voivat saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen, mikä johtaa varsin nopeasti siihen, että koko rakennus on ilmiliekeissä. Koloihin ja onkaloihin kertyy nokea, ja myös nokipalo saattaa levitä koko rakennusta koskevaksi tulipaloksi.

Suojaa omakotitalon, paritalon, saunan ja esimerkiksi kesämökin savupiippu kattopeltiseppiemme avulla, niin rakennus on heti paloturvallisempi. Tarvittaessa suosittelemme hormisaneerausta, sillä vain hyväkuntoinen hormi kannattaa pellittää (ja pitää käytössä!). Piipun pellitykseen voidaan yhdistää muita kattotöitä, kuten aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Aluskatteen tulee olla oikein asennettu ja ehjä myös savupiipun kohdalta, sillä on mahdollista, että piipusta vuotaa joskus vettä. Piipun juuren tiivisteiden tarkkailu ja uusiminen auttavat estämään sen, että katto vuotaa piipun juuresta, mutta vara ei kaada venettä. Mitä paremmin kattorakenteet on suojattu mahdollisilta kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta, sen parempi. Katto voi alkaa vuotaa täysin yllättäen, joten aluskatteen korjaaminen ei ole koskaan hukkaan heitettyä rahaa.

Miksi asiakkaamme ovat oikeutettuja ilmaiseen katon tarkastukseen Hartolassa?

Suomalaiset kuluttajat ja taloyhtiöt ovat tottuneet siihen, että katon tarkastus Hartolassa tai missä tahansa muualla maksaa erikseen. Plus Kattopalvelu on kuitenkin päättänyt poiketa valtavirrasta, ja alkanut tarjota ilmaisia kattotarkastuksia. Tarkastamme katon kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikka kerrostalon katon harjaus, omakotitalon kattoturvatuotteiden asennus tai vuotavan rivitalokaton korjaus, niin saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi.

On toki mahdollista tilata kattava kattotarkastus omana palvelukokonaisuutenaan. Tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen tarkastukset kuuluvat palveluvalikoimaamme siinä kuin kaikki muutkin kattohuollot. Jos et tilaa samalla mitään muuta kattotyötä, veloitamme katon tarkastamisesta kohtuullisen hinnan. Kannattaa kuitenkin miettiä, voisiko tilata ennemmin jonkin kattotyön, ja saada ilmaisen kattotarkastuksen sen yhteydessä. Esimerkiksi katto ja rännit pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, joten siinä on yksi hyvä idea tilattavaksi kattourakaksi.

Miksi olemme päätyneet tällaiseen ratkaisuun? Onko kyseessä pelkkä markkinointikikka? On totta, että ilmainen kattotarkastus auttaa meitä saamaan nimeä ja hyvää mainetta. Sekin on totta, että kattotarkastuksen tekeminen voi tuoda meille lisämyyntiä. Jos tasakatosta, harjakatosta tai esimerkiksi pulpettikatosta löytyy jotain korjattavaa tai huollettavaa, teemme siitä hyvän tarjouksen. Jos asiakas tarttuu siihen, tienaamme hieman lisää.

Tärkeimmät syyt kattotarkastuksen tarjoamiseen ovat kuitenkin lupauksemme laittaa katto kerralla kuntoon, ja auttaa asiakasta pitämään katon aiheuttamat kokonaiskustannukset matalina. Katto ei tule kerralla kuntoon, jos emme tarkasta sen saumoja, läpivientejä, varusteita ja kattorakenteita. Jos käymme vain tekemässä asiakkaan tilaamat työt (kuten kattopesun), saattaa kattoon jäädä kohtia, mitkä vuotavat tai alkavat vuotaa aivan kohta. Vain silloin, jos tarkastamme koko katon aina katon rakenteita ja katon varusteita myöten, voimme tarjota kaikkien korjaus- ja huoltotöiden samanaikaista tekemistä.

Jos katon huoltotarpeita ei täytetä, tai jos kattoon syntyneitä pikkuvikoja ei korjata, voi kattokokonaisuuden kunto heikentyä merkittävällä tavalla. On huomattavasti kalliimpaa korjata kattovuotoa ja uusia lahoja puuosia, kuin vaihtaa rikkinäinen tiili heti sen hajottua. Kattomaalaus noin kymmenen vuoden välein on parempi kuin antaa katon ruostua, sillä ruoste saattaa lyhentää katon elinkaaren vain noin 20 vuoteen. Maalattu katto saattaisi kestää jopa 50 vuotta, joten ero on melkoinen.

Sekä kesän että talven kattourakoinnit Hartolassa tältä kattopalvelulta

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin joka ikinen kattourakointi Hartolassa onnistuu ensiluokkaisesti. Meillä on kokemusta, ammattitaitoa ja motivaatiota tehdä sekä pienet kattopaikkaukset että isommat kattourakat, kuten vaikka kattoremontit. Pyytäkää kilpailukykyinen tarjous, tarvitsittepa kattourakoitsijaa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai vaikkapa teollisuusrakennuksen kattotöihin. Koska olemme ennakkoperintärekisteriin kuuluva kattofirma, saavat yksityisasiakkaat kattotöistämme kotitalousvähennystä. Kilpailukykyisten hintojemme ansiosta myös muiden kuin yksityisasiakkaiden kannattaa tilata kattotyönsä tältä kattopalvelulta.

Pieniä kattopaikkauksia ovat räystäslautojen vaihto, kourujen korjaus, peltikaton ruostevaurioiden kunnostus, palahuopakaton reikien paikkaus, rikkinäisten tiilien vaihto ja muun muassa kattoläpiviennin tiivistys. Isoja kattourakoita ovat kattoremonttien ohella pahojen myrskyvaurioiden korjaukset – esimerkiksi silloin syntyy pahaa jälkeä, jos puu kaatuu katolle. Kova tuuli voi viedä koko katon mennessään, vaikka niin käy melko harvoin. Jos katto lähtee tuulen matkaan, on kyseessä yleensä pelti- tai huopakatto. Tiilikatto pysyy paikallaan, sillä se on raskas – korkeintaan yksittäisiä tiiliä saattaa irrota. Tiilikaton paino ei ole pelkästään hyvä asia, sillä varsinkin talvisin kattorakenteet saattavat olla niin kovalla koetuksella, että katto painuu notkolle.

Plus Kattopalvelu palvelee kaikissa kattotöissä kaikkina vuodenaikoina. Kesä on kiireistä aikaa, sillä moni tahtoo uusia kattonsa juuri silloin. Kesällä tehdään myös kattomaalauksia. Ne on ajoitettava pilvipoutaisiin päiviin, jotta sade tai suora auringonpaiste eivät haittaisi maalin imeytymistä.

Syksyisin tehdään syyshuoltoja ja syystarkastuksia, sekä syysmyrskyjen aiheuttamien vaurioiden korjauksia. Esimerkiksi irronneiden kattopeltien, peltilistojen ja kattotarvikkeiden kiinnittäminen katolle ovat melko tavallisia syystöitä.

Talvisia kattourakoita ovat lumen pudottaminen katolta ja jääpuikkojen poisto katon reunalta. Toisinaan sulatamme jäitä katolta tai ränneistä. Katto voidaan korjata tai uusia myös talvella, joten emme lepää laakereillamme keskitalven kuukausinakaan.

Kevään tullen katto kannattaa tarkastaa. Lumi ja jää ovat voineet rikkoa kattoa, sen tarvikkeita tai sen pinnoitetta. Kaikki vauriot kannattaa kunnostaa heti. Samalla selviää se, mitä kattohuoltoja kesän mittaan tarvitaan. Tilaa katon keväthuolto eli katon harjaus, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle.

Itse asiassa, saat ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattourakoiden yhteydessä – niin reilu on kattofirma Plus Kattopalvelu!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt