Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Niin tasakaton kuin satulakatonkin kattotyöt Kirkkonummella meiltä

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki kattoremontit, katon korjaukset, kattohuollot ja muut kattotyöt Kirkkonummella, joten ota yhteyttä, niin pyöräytetään homma käyntiin! Laitamme kuntoon niin tasakaton kuin erilaiset satulakatotkin, kuten harjakatot, pulpettikatot ja aumakatot. Jos tasakatto on alkanut tuntua turhan työläältä, saadaan asiaan muutos purkamalla tasakatto ja asentamalla tilalle esimerkiksi harjakatto. Plus Kattopalvelu hoitaa tällaisenkin urakan sujuvasti etenevänä avaimet käteen -pakettina. Voimme aloittaa heti, kun tarvittavat luvat ovat järjestyneet.

Vaikka kattoon ei tehtäisi merkittäviä muutoksia kattosaneerauksen yhteydessä, on katon uusiminen iso, monipuolinen ja haasteellinen kokonaisuus. Pienetkin virheet voivat saada katon vuotamaan ja lyhentää katon käyttöikää radikaalistikin. Pelaa varman päälle, ja valitse peltikatto-, huopakatto- tai tiilikattoremonttiin paras kattofirma, eli pitkän kokemuksen omaava Plus Kattopalvelu. Voitte asioida Plus Kattopalvelun kanssa myös muualla kuin Kirkkonummella, sillä palvelemme myös sen ympäristössä – esimerkiksi Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa, Inkoossa, Lohjalla ja Raaseporissa.

Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi varastohallin katto kestää mahdollisimman kauan, kun sitä huolletaan oikeaoppisesti. Meidän kauttamme saat myös kaikki kattohuollot, joiden avulla katto ei halkeile ja haurastu, vaikka se joutuu kestämään isoja lämpötilavaihteluita, sateita ja auringon porotusta vuosikymmenestä toiseen. Yksi tärkeimmistä katon huolloista on katon kunnon tarkastus, sillä ilman sitä jokin vuotava sauma, vesikatteeseen syntynyt reikä tai esimerkiksi rikki mennyt aluskate voisi jäädä korjaamatta. Mikä tahansa vuotava kohta voi johtaa katon vesivahinkoon ja kalliisiin kattokorjauksiin. Kaikkia kattoja on joskus kunnostettava, mutta mitä aikaisemmassa vaiheessa hommaan päästään käsiksi, sitä edullisemmin katon paikkaamisesta selvitään.

Plus Kattopalvelun kanssa kannattaa asioida myös mahdollisimman taloudellisia ratkaisuja etsivien, sillä olemme kohtuullisten kustannusten kattofirma. Tulemme laskemaan tarjousta sinun tai taloyhtiösi tarvitsemista kattotöistä paikan päälle, ja tuolloin otamme katon huomioon kokonaisuutena. Näin osaamme tarjota asiakkaalle niitä kaikista kustannustehokkaimpia ja taloudellisimpia ratkaisuja, ja laskea koko urakalle kiinteän avaimet käteen -hinnan. Kotisivuiltamme pääset hakemaan kattourakalle rahoitusta heti kuultuasi sen hinnan, ja urakan valmistuttua yksityisasiakkaiden kannattaa käyttää pari minuuttia kotitalousvähennyksen hakemiseen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontit Kirkkonummella etenevät samaa kaavaa mukaillen

Niin kesämökin, rivitalon, kerrostalon kuin omakotitalonkin kattoremontit etenevät samaa kaavaa noudatellen, jos kattoremontti Kirkkonummelle on tilattu Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta. Sama hyväksi havaittu kaavaa sopii joka huopakattoremonttiin, palahuopakattoremonttiin, tiilikattoremonttiin ja peltikattoremonttiin, kunhan sitä hieman räätälöidään. Jokainen kattosaneeraus on oma kokonaisuutensa, ja kattourakoitsijan on tärkeää tuntea kohde voidakseen suunnitella peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennuksen – sekä laskeakseen kattoremontille kiinteän hinnan. Plus Kattopalvelu tunnetaan siitä, että kattoremonttimme eivät kevennä kukkaroa kohtuuttomasti, mutta myös siitä, että olemme erittäin joustavia maksun suhteen. Voit maksaa kattoremontin halutessasi osamaksulla, ja kattoremontille järjestyy myös rahoitus. Joustavaa remonttilainaa pääset hakemaan suoraan meidän kotisivuiltamme.

No miten se kattoremontti sitten etenee? Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä ja pyytää meiltä tarjous harjakaton, pulpettikaton, tasakaton tai aumakaton uusimisesta. Jotta voimme laskea avaimet käteen -hinnan vanhan katon purkamiselle ja uuden katon asentamiselle, tulemme käymään paikan päällä. Vierailumme aikana panemme merkille niin katon koon ja kaltevuuskulman, katon yksityiskohtien määrän kuin katon alapuolisten rakenteiden kunnonkin. Nämä seikat ovat merkittävässä asemassa kattoremontin hintaa laskettaessa. Samalla voimme arvioida kattoremontin keston. Urakka voidaan aloittaa vaikka saman tien, sillä kattoremontti voidaan tehdä myös talvella. Talvella kosteudesta ei ole niin paljon päänvaivaa kuin kesällä, joten uuden palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton asentaminen saattaa onnistua jopa nopeammin kuin kesällä.

Ensin vanha katto pitää purkaa. Vain poikkeuksellisissa tilanteissa vanha katto voidaan jättää purkamatta. Lähes aina puramme myös aluskatteen. Jälleen kerran: vain poikkeustilanteissa aluskate voidaan jättää purkamatta. Tällaista kattosaneerausta kutsuttaisiin osittaiseksi kattoremontiksi. Mikäli aika ja kosteus ovat nakertaneet katon puuosia, ne uusitaan tässä vaiheessa. Tarvittaessa korotamme kattoa, tai muokkaamme välikaton tuuletusratkaisuja toimivimmiksi. Märät eristeet pitää ilman muuta vaihtaa uusiin, muuten voi olla odotettavissa ongelmia homeen kanssa.

Lopulta etenemme uuden vesi- ja aluskatteen sekä katon läpivientien asentamiseen. Tässä vaiheessa piippu olisi helppo pellittää. Upouusi katto saa kaverikseen ainakin vähimmäismäärän kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmän, mitä pitkin sade- ja sulamisvedet saadaan turvallisen välimatkan päähän rakennuksesta.

Kesämökin uutta huopakattoa tai palahuopakattoa ei tarvitse hävetä

Uusi huopakatto tai palahuopakatto tekee ihmeitä kesämökillesi! Bitumikatto on aika vaihtaa, jos se on jo noin nelikymmenvuotias, sillä bitumikermikatot eivät kestä tätä pidempään. Mikäli kesämökin tai jonkin muun rakennuksen bitumikatto on jäänyt vähemmälle huolenpidolle, voi se olla uusimiskunnossa jo aikaisemminkin. Varsinkin sammaleet ikäännyttävät huopakaton tai palahuopakaton hyvin nopeasti. Jos katto on jo alkanut vuotaa, voi olla, että koko katto on uusittava vasta neljännesvuosisadan palveltuaan. 

Uutta, kauniin väristä ja täysin sammaleetonta huopakattoa ei tarvitse hävetä! Näyttävä katto piristää koko rakennuksen, samalla kun se takaa rakennuksen kuivana pysymisen myös vesisateella ja talvella. Kesämökin huopakatto voi olla tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto – autamme mielellämme valitsemaan sopivan bitumikaton juuri sinun rakennukseesi.

Tiivissaumakatto on erittäin tiivis, kuten sen nimikin antaa ymmärtää. Tiivissaumakaton hitsatut saumat ovat niin tiiviitä, että tämä on ainoa vaihtoehto tasakatoille. Helposti muokkautuvana ja erinomaisen kestävänä tiivissaumakatto voidaan asentaa myös kalteville ja monimuotoisille katoille.

Perinteinen kolmiorimahuopakatto vaatii kattokaltevuuden 1:3, jotta sen saumojen ei tarvitsisi pelätä alkavan vuotaa. Kolmiorimakattoja ei enää tapaa kovinkaan usein, eivätkä kaikki kattoammattilaiset osaa sitä enää asentaa. Kolmiorimahuopakatto muistuttaa hieman toista perinteikästä kattoa, eli konesaumakattoa. Pystysaumat luovat tämän vaikutelman, mutta juuri muuta yhteistä ei konesauma- ja kolmiorimahuopakatolla olekaan. Konesaumakatto on peltikatto, mikä asennetaan kattopeltiseppien toimesta. Se sopii hyvin loivillekin katoille, ja kestää kaksinkertaisten saumojensa ansiosta tiiviinä jopa sata vuotta. Kolmiorimahuopakatto taas on huopakatto, mikä ei sovi kovin loiville katoille, ja mikä kestää saman verran kuin muutkin bitumikatot.

Paanukatoksi ja laattakatoksikin kutsuttu palahuopakatto sopii katolle, minkä jyrkkyys on ainakin 1:5. Laattakaton asentaminen vie oman aikansa, sillä katolle on liimatta valtava määrä paanuja. Riippuu paanuista, onko niissä vielä irti repäistävä suojamuovi. Lopputulos on kuitenkin varsin tyylikäs. Kun teetät huopakaton huollot, korjaukset ja remontit Plus Kattopalvelulla, pääset nauttimaan kaikista huopakaton hyvistä puolista. Meiltä sujuvat näppärästi kaikki huopakattotyöt, joista vain katteen puhdistamista ja koko katon kuntotarkastusta tarvitaan säännöllisin väliajoin.

Vaikka puu kaatuisi katolle, teemme onnistuneen katon korjauksen Kirkkonummella

Yhteydenotto Plus Kattopalveluun takaa sen, että katon korjaus Kirkkonummella onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Peltikaton, huopakaton, palahuopakaton ja tiilikaton korjaukset sujuvat meiltä yhtä asiantuntevasti. Kokemusta löytyy myös harvinaisimmista katoista. Varttikattoja ei enää lain mukaan saa korjata, joten jos rakennuksessasi on asbestia sisältävä katto, tulet saamaan tarjouksen sen purkamisesta ja uusimisesta. Muussa tapauksessa kattoremontti on vasta viimeinen vaihtoehto. Ensin tutkimme, miten katon tai katon läpivientien asennus ja tiivistys voitaisiin toteuttaa. Tätä varten tulemme tietenkin käymään paikan päällä, sillä ennustajia emme ole, emmekä halua ryhtyä arvuuttelemaankaan näin tärkeitä asioita. Paikan päällä selviää myös katon paikkauksen kesto ja hinta.

Peltikaton kunnostus voitaneen hoitaa kiinnittämällä irronneet kattopellit ja peltilistat paikoilleen, tai esimerkiksi paikkaamalla kattoon syntyneet reiät. Reikiä tekevät ruosteen lisäksi myös tuulen irrottamat lumiesteet, rännit ja tikkaat. Aluskatteen korjaus on erityisen tärkeä peltikaton tai tiilikaton korjaus, sillä ehjä aluskate estää katon vesivahingon, jos katto vuotaa jostain reiästä tai esimerkiksi läpiviennistä. Aluskate antaa siis lisäaikaa toteuttaa rikkinäisten tiilien vaihto, jiirien tiivistys tai esimerkiksi vuotavan kattoikkunan korjaus tai vaihto.

Huopa- eli bitumikatossakin saattaa olla reikiä, mitkä on kiireesti tiivistettävä massoilla, tai peittämällä reikä paikkapalalla. Reikiä voi löytyä sammaleiden alta, mutta myös vanhan katteen kuivuminen voi saada bitumikatteen pinnan halkeilemaan. Plus Kattopalvelun ammattilaiset korjaavat myös kaikki kattovarusteet, kuten vääntyneet lumiesteet, ruostuneet kattotikkaat ja vuotavat rännit ja vesikourut. Tarvittaessa uusimme lahonneet puuosat räystäiltä tai katon alta. Lahoa aiheuttaa kosteus. Katon alapuolisten rakenteiden lahovaurioista puhuttaessa syynä on usein kattovuoto, mutta kyse voi olla myös huonosti toimivasta ilmanvaihdosta. Lämpö ja kosteus voi ehtiä tiivistyä vedeksi, jos se ei heti pääse tuulettumaan pois katon alta.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun silloinkin, kun on kyse isommista ongelmista, esimerkiksi pahoista lumi- tai myrskyvaurioista. Monesti myrsky vain irrottaa kattotarvikkeita, mutta joskus se repii peltikaton mukaansa tai kaataa puun talon katon päälle. Tällöin katto on korjattava kattotuoleista ja -ristikoista lähtien, mutta valitsemalla urakkaan meidät saat hoidettua kaiken erinomaisen onnistuneella tavalla.

Hyvät neuvot ovat tarpeen, jos talon katto vuotaa

Arttu Wiskari laulaa siitä, kun sukat kastuvat tiskikoneen vuotaessa. Artulla tapaavat sukat kastua useinkin, sillä toisessa kipaleessaan hän laulaa siitä, kuinka sukat kastuvat umpihangessa. Sukat voivat kastua silloinkin, jos katto vuotaa. Kattovuoto on ikävämpi juttu, ja silloin ovat hyvät neuvot tarpeen. Parhaassa tilanteessa vuotavan katon korjaus päästään aloittamaan jo ennen, kuin sisäkatosta tippuu vettä lattialle ja varpaat kastuvat. Kattovuoto havaitaan jo alkuvaiheessaan, mikäli peltikatto, huopakatto tai tiilikatto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Säännölliseksi muuttuneiden kattotarkastusten ansiosta kattovuoto saataneen kokonaan ehkäistyä, sillä meidän tarkkasilmäisiltä tarkastajiltamme ei jää huomaamatta yksikään epätiivis sauma, ylös katosta noussut peltikattonaula, rikkinäinen kattotiili tai muu vaaranpaikka.

Mitä nopeammin kattovuodon korjaus päästään aloittamaan, sitä varmemmin katon vesivahinko on ehkäistävissä. Katon alla oleva aluskate suojaa katon alla olevia puurakenteita ja eristevilloja kastumiselta, mutta sekin voi mennä rikki altistuessaan pitkäaikaiselle tai runsaalle kosteudelle. Paras olisikin korjata vuotavat kattoikkunat, rikkinäiset tiilet ja muut vauriot heti, kun ne huomataan. Näin riittää pelkkä vesikatteen tai katon tiivistys, eikä tarvitse alkaa korjata aluskatetta, kuivattaa (tai uusia) puurakenteita ja vaihtaa eristeitä.

Kosteus voi aiheuttaa monenlaista ikävää omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin katon alle. Kun kattorakenteet kastuvat, ne alkavat pikkuhiljaa lahota, ja se vie niiden kantokyvyn. Eristevilloihin voi syntyä mikrobikasvustoja, kun ne kastuvat. Kosteus voi olla peräisin myös rakennuksen sisätiloista, sillä välikatolle nousee aina ainakin jonkin verran lämmintä ja kosteaa ilma. Tämä vesihöyry voi tiivistyä vedeksi, jos se ei tuuletu kunnolla. Kunnolliset tuuletusratkaisut, hengittävä (ja ehjä) aluskate sekä riittävä määrä eristeitä ovat parhaat keinot välttyä tällaiselta kondenssivedeltä ja sen aiheuttamilta ongelmilta.

Joskus vuotavan katon korjaus vaatii kattoremonttia. Varsinkin, jos katolla on jo ikää, voi olla parempi purkaa ja uusia koko katto. Kun katolle kertyy ikää, sen vedenpitävyys ei ole entisellään. Vaikka katto korjattaisiinkin nyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, voi jokin toinen haurastunut kohta alkaa kohta vuotaa, ja koko ruljanssi on aloitettava alusta.

Katon säännölliset huollot Kirkkonummella ovat korvaamattoman tärkeitä 

Plus Kattopalvelu tietää, mikä merkitys säännöllisillä kattohuolloilla on, joten tilaa kattosi huollot Kirkkonummelle meiltä. Toteutamme katon huollon huolellisesti ja katemateriaalikohtaisesti, jotta se antaisi talon katolle parhaat eväät kestää ja kukoistaa. Jos kattoa ei huolleta sen omaa huolto-ohjelmaa kunnioittaen, voi katon kunto heikentyä niin dramaattisesti, että se alkaa vuotaa. Edessä saattaa olla myös kattoremontti, vaikka katolla muussa tapauksessa olisikin vielä 20–30 vuotta edessään.

Muista katon kevät- ja syyshuollot joka ikinen vuosi, sillä niiden avulla saat tiilikatosta, huopakatosta ja peltikatosta irti mahdollisimman pitkän käyttöiän. Puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu katon puhdistaminen roskista, joita joka katolle aina kertyy. Samalla tyhjennetään räystäskourut tai kattokaivot roskista, sekä tehdään koko katon kuntotarkastus. Kuntotarkastuksesta on suuri hyöty, sillä näin vesikate, kattoturvatuotteet tai esimerkiksi aluskate osataan tarvittaessa korjata, ennen kuin pikkuvaurioista ehtii kehittyä mitään suurempaa.

Tiilikaton ja huopakaton omistajan tulee toisinaan tilata myös sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely, sillä sammalet ja muut ei-toivotut kasvustot eivät todellakaan tee hyvää katteelle. Katto ikääntyy ja haurastuu, jos sammalet pääsevät valtaamaan alaa. Peltikatto tuskin tarvitsee sammaleiden poistoa, mutta ruosteenpoistolle voi olla tarvetta. Ruostumista ja ruosteen aiheuttamia vaurioita kannattaa ehkäistä jo ennalta maalauttamalla peltikatto silloin tällöin. Sopiva väliaika vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta voi olla esimerkiksi 15 vuotta.

Tiilikatot ja huopakatot maalataan vain kerran, ja tämän kattohuollon jälkeen ero entiseen on melkoinen. Tiili- ja huopakaton pinnoitus palauttaa katon alkuperäisen värin, ja samalla katosta tulee vastustuskykyisempi muun muassa sammaleiden suhteen. Uusi pinnoite saa katon myös hylkimään kosteutta ja vastustamaan rapautumista.

Lumen pudotus kuuluu meidän palveluvalikoimaamme samoin kuin kaikki muutkin omakotitalojen, kerrostalojen, kesämökkien ja piharakennuksien kattohuollot. Lumen pudottaminen katolta estää kattoa vaurioitumasta talven mittaan – mahdollisia lumivaurioita olisivat muun muassa katon painuminen, jiirivuodot tai kattotarvikkeiden irtoaminen ja katon reikiintyminen. Pihamaan turvallisuudenkin kannalta on tärkeää, ettei painava lumikuorma uhkaa yht’äkkiä pudota alas katon reunalta. Mahdollinen jää sulaa sekä katolta että ränneistä kuumalla vesihöyryllä.

Rännien puhdistaminen Kirkkonummella usein luultua tärkeämpää

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Kirkkonummella ovat tärkeämpiä kattotöitä, kun ensi alkuun voisi luulla. Sadevesikourujen puhdistus ja syöksyputkien avaus saavat kaikki katolta alas valuvat sade- ja sulamisvedet päätymään oikeaan osoitteeseen, mikä ei tarkoita samaa kuin rakennuksen välitön läheisyys. Maaperän kastuminen rakennuksen ympärillä aiheuttaa muitakin ongelmia kuin pihan liejuuntumisen, tai talviaikaisen jäätikön. Mikäli maaperä on pitkään hyvin kostea, voi vesi päästä kellariin ja kastella kiinteistön perustukset. Osa ränneistä tulvivasta vedestä roiskuu seinille aiheuttaen rakennuksen julkisivun rapautumista tai lahoamista.

Räystäs voi vuotaa ainakin neljästä syystä. Ensin tulee mieleen se, että kouruissa on puiden lehtiä, neulasia ja muita roskia, mitkä estävät vesikouruja vetämästä kunnolla. Toinen syy on väärin mitoitettu tai väärin asennettu kouru. Kolmas syy on rännien jäätyminen umpeen, ja neljäs syy on esimerkiksi ruosteesta tai jäästä johtuva vaurio, minkä takia kouru ei ole tiivis.

Roskien muodostamia tukoksia ehkäistään tietenkin puhdistamalla kourut joka kevät ja syksy. Roskien kerääminen on helpointa tehdä katolta käsin, ja pihakin jää siistiksi, kun roskat kerätään suoraan jätesäkkeihin. Roskattomat kourut on hyvä vielä huuhdella puhtaaksi, jotta ne voitaisiin kuntotarkastaa perusteellisesti, eikä kourujen pohjalle jäävä mönjä kiihdyttäisi kourujen ruostumista.

Kuntotarkastus paljastaa, jos kourun asennus tai mitoitus ei ole oikeaoppinen, vai jos kourussa on reikiä tai esimerkiksi vuotavia saumoja. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta kourujen puhdistuksen tai katon kevät- ja syyshuoltopaketin (joiden yhteydessä puhdistetaan myös vesikate), saat koko katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Tutkimme myös vesikourut ja niiden kiinnikkeet siltä varalta, että kourut olisi aika saneerata tai uusia. Räystäskourut on uusittava 30–noin 60 vuoden välein, riippuen sadevesijärjestelmän materiaalista. Uusimme, korjaamme ja huollamme myös tasakatoilta löytyvät kattokaivot.

Jään syntyminen kouruihin tai kattokaivoihin johtuu yleensä siitä, että niissä on roskia, mutta kourut voivat jäätyä umpeen myös rakenteellisen vian vuoksi. Edellistalven jää on voinut pilata kourujen kaadot, jolloin kaikki vesi ei pääse heti poistumaan alastuloputkiin. Jää sulaa kuumalla vesihöyryllä, ja jatkossa sitä voidaan ehkäistä sulanapitojärjestelmällä.

Katon pesun ja puhdistamisenkin saat Plus Kattopalvelulta 

Katon pesulla, sammaleenpoistolla ja suojakäsittelyllä torjutaan katon sammaloitumista Kirkkonummella. Sammalet nopeuttavat tiilikaton ja huopakaton kulumista, joten sammaleita ja muita kasvustoja kannattaa torjua kaikin mahdollisin keinoin. Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta on mitä parhain idea, jos nuo tuholaiset ovat jo saaneet otteen katosta. Painepesuria ei tässä puuhassa tarvita (kuten ei tiilikaton, huopakaton tai peltikaton pesussakaan), vaan sammalet saadaan poistettua parhaiten sammaleenpoistoaineilla. Peltikatto ei todennäköisesti tule sammaleenpoistoa tarvitsemaan, mutta tämäkin katto tulee pitää puhtaana ja hyvin maalattuna, sillä muussa tapauksessa se alkaa ruostua. Ruoste johtaa peltikaton tuhoon aivan samalla tavalla, kuin sammal uhkaa tiilikattoa ja huopakattoa.

Peltikaton, tiilikaton ja mineriittikaton puhdistus voidaan hoitaa harjaamalla. Reipas harjaus irrottaa lehdet, neulaset, katupölyn ja muut epäpuhtaudet katteen pinnasta. Huopakatot on parempi puhdistaa ilmapuhaltimilla, sillä harjakset voisivat vaurioittaa bitumikaton sirotepinnoitetta. Mitä ahkerammin kattoa puhdistetaan, sitä vähemmän sammaleenpoistoa tai katon pesua tarvitaan. Puoli vuotta on sopiva väliaika pulpettikaton, tasakaton, harjakaton tai minkä tahansa muun katon puhdistamiselle.

Silloin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto on aika pestä, kun se on tarkoitus maalata tai pinnoittaa. Maali tarttuu parhaiten täysin puhtaaseen ja kuivaan pintaan. Katon pesu onnistuu pehmytharjapesuna. Sopiva huoltopesuaine varmistaa lopputuloksen. Tiilikatot ja huopakatot kuuluu pinnoittaa uudelleen vain kerran, kun taas peltikatto voidaan maalata useampaankin otteeseen.

Savitiilikattoa tai perin harvinaista kuparikattoa ei maalata lainkaan. Kuparikatto on todella helppohoitoinen katto, sillä sen huoltamiseen riittää katon harjaus ja kuntotarkastus kahdesti vuodessa. Kuparikatto patinoituu kauniisti, ja kestää jopa satoja vuosia. Savitiilikatolle voidaan odottaa noin sadan vuoden mittaista elinkaarta, jos se suojakäsitellään viiden vuoden välein. Katon suojakäsittely voidaan mahdollisesti toteuttaa hieman harvemminkin, mutta ei kuitenkaan harvemmin kuin 10 vuoden välein. Suoja-aine suojaa savitiilet samaan tapaan kuin pinnoite suojaa betonitiilet, eli nämä käsittelyt saavat kattotiilet hylkimään vettä ja sammaleita. Juuri tiilien sisään imeytyvä vesi sekä tiilien pinnalla ja niiden välissä kasvavat sammalet saavat kattotiilet halkeilemaan ja katon vuotamaan. Plus Kattopalvelulta saatte kaikki kattohuollot, myös savitiilien suojakäsittelyt ja esimerkiksi palahuopakaton puhdistamisen!

Katon maalaamiseen Kirkkonummella liittyy paljon muistettavia asioita

Ei ole itsestäänselvyys, että katon maalaus Kirkkonummella onnistuu kerralla. Kattomaalaus vaatii tekijältään paljon ammattitaitoa ja huolellisuutta. On lukuisia seikkoja, mitkä pitää muistaa ottaa huomioon. Pahimmillaan katon huoltomaalausta voi seurata katon vesivahinko, sillä jos katto pestään ilman ensin tehtävää kattotarkastusta, voi jokin vuotava kohta jäädä huomaamatta. Ei ole leikin asia, jos välikatolle päätyy muutama sata litraa pesuvettä.

Lopputuloksesta ei tule tasaista, jos maalattavan katon pinta ei ole täysin kuiva ja puhdas. Myös ilmankosteus on otettava huomioon kattoa maalatessa, sillä aamukaste, sadetta ennakoiva kosteus tai pian kattomaalauksen jälkeen alkava sade pilaavat maalaustuloksen. Jos esivalmisteluja ei tehdä huolella tai unohdetaan seurata säätä, voi kattomaalaus olla edessä taas seuraavana vuonna.

Kattomaalaus saa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, ulkorakennuksen, kesämökin tai minkä tahansa muun kiinteistön näyttämään heti paremmalta. Kyse ei silti ole vain kosmeettisesta parantelusta, vaan katon ja sitä myötä koko rakennuksen suojaamisesta. Maali tai suojapinnoite saa katon kestämään paremmin erilaisia mekaanisia ja kemiallisia rasituksia, joille se on jatkuvasti alttiina.

Ruoste – tarkemmin sanoen ruosteen torjunta – on pääasiallisin syy tehdä peltikaton maalaus. Maalipinta eristää kattopellit kosteudesta. Mitä paremmassa kunnossa maalipinta on, sen parempi. Hilseileminen on merkki siitä, että maalipinnoite pitää uusia – ja kiireesti. Kaikki maalipintaan syntyneet naarmut kannattaa paikkamaalata hetimmiten, jotta ruoste ei lähtisi leviämään niiden kautta. Autojen omistajat tietävät, miten äkkiä ruoste iskee kiinni pieniin naarmuihin. Koko katon huoltomaalaus on toteutettava arvioilta 10–15 vuoden välein, tosin tehtaalla pinnoitettujen kattopeltien pinnoite saattaa olla niin laadukas, että ensimmäistä huoltomaalausta on odotettava noin 25 vuotta.

Huopakaton pinnoitus tehdään yleensä katon täytettyä 20 vuotta. Uuden pinnoitteen avulla huopakatto tai palahuopakatto saadaan kestämään vielä toiset 20 vuotta, sillä se suojaa kattoa auringon porotukselta ja kasvustoilta. Tiilikatot pinnoitetaan suurin piirtein niiden 30-vuotispäivän kieppeillä, jotta huokoiseksi muuttunut pinta saataisiin jälleen tasaiseksi. Huokosiin kertyvä vesi uhkaa rapauttaa tiilet, joten jatkossa katto pysyy kaikin puolin paremmassa kunnossa. Myös sammalet karttavat vasta pinnoitettua tiilikattoa.

Lumenpudotus Kirkkonummella sujuu hyvin, jos se suunnitellaan huolella

Lumenpudotus Kirkkonummella ja Kirkkonummen ympäristössä sujuu kaikin puolin onnistuneesti, kun asialla ovat kokeneet lumenpudottajat, jotka suunnittelevat urakan huolella etukäteen. Suunniteltaviin asioihin kuuluvat muun muassa se, kuinka monta lumenpudottajaa paikalle tarvitaan, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan pudottaa, voidaanko lumet jättää paikoilleen, ja tuleeko lumenpudotusurakka häiritsemään ohikulkevaa liikennettä.

Kun nämä asiat on pohdittu ja urakan kulku on suunniteltu, voimme laskea asiakkaalle hyvän tarjouksen omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, maneesin tai muun kiinteistön katon lumenpudotuksesta. Yksityisasiakkaalle tämä(kin) kattotyö on kotitalousvähennyskelpoinen, ja siihen voi hakea kotisivujemme kautta rahoitusta.

Lumenpudotukseen liittyy monia riskejä, mitkä on otettava huomioon. Varsinkin lumenpudottaja itse on vaarassa liukkaalla katolla liikkuessaan, joten kaikki työntekijämme käyttävät aina turvavaljaita ja -köysiä, ja mukana on aina vähintään yksi työkaveri. Kaksistaan lumen pudottaminen tasakatolta, harjakatolta tai esimerkiksi aumakatolta sujuu nopeamminkin.

Vaaratilanteita voi syntyä myös lumen osuessa maahan. Joku voi jäädä alle, tai putoava lumi saattaa rikkoa auton tuulilasin tai esimerkiksi terassikatoksen. Siksi onkin niin tärkeää pohtia sitä, mihin kohtaan lumet voidaan tiputtaa katolta. Vaaravyöhyke eristetään, ja tarvittaessa yksi tai useampi työntekijä jää valvomaan sitä, ettei kukaan liiku kohti tätä vaarallista aluetta.

Toisinaan kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi liikekiinteistön kattolumityöt häiritsevät liikennettä. Saatamme joutua tukkimaan katualuetta nostinkoriautoillamme, joilla pääsemme suorittamaan myös korkean rakennuksen lumenpudotusta, tai ehkä tiellä on lumen pois kuljettamiseen varattu kuorma-auto. Tällöin järjestämme liikenteenohjauksen, ja tarpeen vaatiessa tarjoudumme tekemään kattolumityöt yöaikaan.

Jään poisto katolta sekä jääpuikkojen poisto räystäiltä kuuluvat niin ikään Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan. Jään putoaminen alas on vaarallista, minkä lisäksi katolle (esimerkiksi lämpövuotojen takia) syntynyt jää voi rikkoa kattoa ja sen saumoja. Jäätä ei kannata alkaa hakata irti katosta, sillä nykyaikainen tapa hoitaa katon ja rännien sulatus höyryllä on paljon nopeampi, riskittömämpi ja luotettavampi keino. Jää pitää saada pois myös kattokaivoista, sillä katon sadevesijärjestelmä ei vedä, jos siihen on syntynyt jäätä. Höyrysulatus toimii ensiapuna myös kattokaivojen sulattamiseen.

Kattoläpivientien korjaukset ja muut kattotyöt Kirkkonummelle meiltä

Koska palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt aasta ööhön, voit tilata meiltä minkä tahansa pientalon tai taloyhtiön kattotyön Kirkkonummella. Kattoläpivientien korjaukset ovat hyvä esimerkki kattotöistä, joita voidaan tarvita jokaisella katolla. Kattoikkuna, savupiippu, viemärintuuletusputki ja kattoluukku ovat kattoläpivientejä, mitkä saattavat tarvita jotain korjaustoimenpidettä. Kyseeseen voi tulla niiden tiivisteiden vaihto, mikä ennaltaehkäisisi kattovuotoja, tai jo alkamaan päässeen kattovuodon korjaus läpiviennin kohdalta.

Myös kattoturvatuotteet ja muut katon varusteet voivat vaatia korjaamista tai huoltamista. Ehkä haluat asentaa katollesi kokonaan uusia kattovarusteita tai läpivientejä, tai tahdot suojata savupiippusi säiltä pellittämällä sen? Lintuverkkojen kaltaisten pieneläinesteidenkin asentaminen voisi olla paikallaan. Ota yhteyttä, niin Plus Kattopalvelu hoitaa homman parhaalla hinta-laatusuhteella. Voimme myös toteuttaa kattoturvatuotteet peltisepäntyönä.

Aluskate on heti vesikaton alla oleva, vedenpitävä kerros. Aluskatekin voi vaatia joitain toimenpiteitä, esimerkiksi vaihtoa, uusimista, korjausta tai paikkausta. Vain aivan tiiviiseen aluskatteeseen voi luottaa. Jos aluskatteessa on reikiä, löytävät katon ulkopuolelta vuotavat vedet tiensä kattorakenteiden luo. Aluskatteen tulisi myös estää kondessiveden syntymistä, mutta reiät estävät sitä toimimasta toivotulla tavalla.

Kondenssivettä torjutaan myös huolehtimalla siitä, että ilma liikkuu kattorakenteiden ympärillä, ja että katon eristys on riittävän paksu. Mitä vähemmän eristeiden läpi karkaa lämpöä, sen parempi, sillä näin rakennuksen ylläpitäminen on edullisempaa ja energiatehokkaampaa. Samalla pienenee kondessiveden ja saumavuotojen todennäköisyys, sillä jos välikatolle karkaa runsain mitoin lämpöä, syntyy kondenssivettäkin talvisin enemmän. Karkaava lämpö saa myös kattolumet sulamaan, ja jos katolla on paljon sulamisvettä, voi se alkaa tulla katon saumoista läpi.

Katon tuuletusratkaisuja voidaan päivittää ja parannella, jos välikatolle nouseva, normaali lämpö- ja vesihöyrymäärä ei tunnu tuulettuvan nopeasti pois. Riippuu tapauksesta, onko katon korotus vaiko esimerkiksi alipainetuulettimen asentaminen paras ratkaisu. Kuten aina, tulemme paikan päälle tarkastamaan omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon kunnon, ja teemme työsuunnitelman sekä tarjouksen tämän käyntikerran perusteella. Löydämme aina ne parhaat tavat katon ongelmien korjaamiseen ja uusien ehkäisemiseen, onhan meillä jo varsin pitkä kokemus kattoalalta.

Koska tarvitaan katon ja yläpohjan eristystä, entä koska villojen vaihtoa?

Plus Kattopalvelu tarjoaa jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen saatte kuulla siitä, jos olisi syytä teettää vielä jokin kattotyö Kirkkonummella. Huviksemme emme kattotöitä tarjoa, vaan mahdollinen työtarjous on aina järkevästi perusteltu. Voit luottaa perustelujemme järkeenkäyvyyteen myös silloin, jos tarjoamme katon lisälämmöneristystä. Näin voimme auttaa sinua säästämään jopa satoja euroja vuodessa, ja tehostamaan katon kosteusteknistä toimivuutta! Uudet eristeet säästävät paitsi rahaa ja ympäristöä, myös kattoa, sillä parempi eristys vähentää kondenssiveden ja saumavuotojen todennäköisyyttä.

Katot eristetään jo rakennusvaiheessa tuomalla yläpohjaan eristevilloja tai muita eristeitä – ennen vanhaan sahanpuruja. Myöhemmässä vaiheessa voi kuitenkin käydä ilmi, ettei eristeitä ole riittävästi. Tämä näkyy muun muassa lumettomina laikkuina katolla, sillä katon läpi karkaava lämpö sulattaa lunta (ja sulanut lumi voi aiheuttaa saumavuodon ja katon vesivahingon). Välikatolle noustuaan karkuun päässyt lämpö saattaa tiivistyä kondessivedeksi, mikä synnyttää lahoa ja hometta aivan samaan tapaan kuin kattovuoto. Myös yläkerrassa tuntuva veto sekä kohtuuttoman kalliit lämmityskulut viittaavat siihen, ettei eristeitä ole tarpeeksi.

Uudet eristeet voidaan useimmiten asentaa paikoilleen vesikattoa tai muita rakenteita avaamatta, joten vilusta ja katon vesivahingon pelosta ei tarvitse kärsiä yhtään pidempään. Ota yhteyttä, niin tulemme eristämään katon ja yläpohjan!

Ullakon ja vintinkin voimme eristää, esimerkiksi siinä vaiheessa, kun haluatte ottaa ullakkotilat asuinkäyttöön. Eristeiden ja mahdollisesti tehdyn katon korotuksen ansiosta asuntoon saadaan suhteellisen nopeasti lisää tilaa esimerkiksi äkisti kasvaneen perheen tarpeisiin.

Katon eritystyöt voivat tarkoittaa myös kattokaivojen, kattoikkunan ja ilmanvaihtokanavien eristämistä. Ota kaikkien tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton läpivientien asentamisen tiimoilta yhteyttä meihin, niin saat taatusti haju-, lämpö- ja vesitiiviit läpiviennit. Tulemme tarvittaessa myös korjaamaan vanhat läpiviennit. Jos ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä, on eristeitä lisättävä. Tarvittaessa korjaamme myös aluskatteen läpiviennin kohdalta.

Villojen vaihto on tarpeen lähinnä vain katon vuodettua. Kattovuoto pääsee kastelemaan eristeet, jos aluskatetta ei ole, tai se on rikki. Märät eristeet on purettava ja toimitettava joko kompostoitavaksi tai poltettaviksi, sillä niihin voisi muodostua hometta.

Kattoturvatuotteilla hoidat kuntoon tärkeät turvallisuusasiat

Muista asentaa, korjata, huollata ja kuntotarkastaa kattoturvatuotteet Kirkkonummella! Näin pidät huolen siitä, että kattosi on kaikin puolin turvallinen. Vaikka sinun ei olisikaan tarkoitus koskaan katolle kiivetä, olet talon omistajana vastuussa siitä, että nuohoojat, antennin korjaajat ja muut katollasi liikkuvat henkilöt ovat turvassa. Jos kyseessä on kerrostalo tai rivitalo, lankeaa vastuu katon turvallisuudesta taloyhtiön harteille. Taloyhtiön ja talonomistajan vastuulla on huolehtia myös siitä, ettei katolta alas putoava lumi aiheuta minkään sortin henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että katto on varusteltava lumiestein, jos sen kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lisäksi katolle kertyneen lumen määrää on tarkoin seurattava, jotta lumenpudotukseen osattaisiin ryhtyä ajoissa. Vakuutuskin jättää usein korvaamatta lumen aiheuttamat vahingot, sillä liian lumen poistaminen katolta katsotaan normaaliksi kiinteistön kunnossapitotyöksi, mitä ei kannata lyödä laimin. Plus Kattopalvelun kautta saattaa niin lumiesteiden kuin muidenkin kattoturvatuotteiden asennuksen ja korjauksen, sekä turvatuotteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastukset. Mainittakoon, että suoritamme pitkällä kokemuksella ja luotettavalla ammattitaidolla myös lumenpudotukset. Pudotamme lumet yhtä sujuvasti niin matalan ja loivakattoisen kesämökin kuin korkean ja jyrkän kerrostalokaton päältä.

Kattoturvatuotteet kuuluu asentaa yhtä aikaa uuden katon kanssa. Jatkossa kattoturvatuotteista pidetään huolta tarkastamalla niiden kunto kahdesti vuodessa. Voi olla, että esimerkiksi peltikaton lämpöeläminen on saanut kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään, jolloin ne ovat vaarassa irrota lumen tai myrskytuulen mukaan. Aina kun asioit meidän kanssamme, tarkastamme koko katon kattoturvatuotteineen päivineen täysin veloituksetta. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta kattosi kevät- ja syystarkastukset, saat katon ja kattoturvatuotteet tarkastettua suositellun usein.

Mainitsemme myös siitä, jos katolla ei ole rakennusmääräysten mukaista minimimäärää kattoturvatuotteita, tai jos joitain kattoturvatuotteita pitää uusia tai korjata. Joka katolta pitää löytyä ainakin lapetikkaat, eli kattotikkaat. Niille siirtyminen hoituu talotikkaita eli seinätikkaita myöten. Riippuu katon kaltevuudesta, rakennuksen korkeudesta ja muista talon erityispiirteistä, tarvitaanko myös palotikkaita (eli hätäpoistumistikkaita), katon yksityiskohtien luo johtavia kattosiltoja, kattopollareita, putoamissuojia ja savunpoistoluukkuja. Savunpoistoluukku on tarpeen kerrostaloissa, sillä sen avulla nopeutetaan pelastustöitä mahdollisen tulipalon sattuessa.

Lumiesteiden asentaminen, korjaaminen tai kiinnittäminen katolle – tämän takia se kannattaa tehdä

Lumiesteiden asennus ja korjaus ei ole koskaan turhaa. Rakennusmääräykset ohjaavat varustelemaan jokaisen peltikaton, tiilikaton tai huopakaton lumiesteillä, jos katon kaltevuus on 1:8 – tai tätä enemmän. Lisäksi lumiesteet ja niiden kiinnitykset tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tämä voidaan hoitaa omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi kesämökin normaalin puolivuosittaistarkastuksen yhteydessä. Katto pysyy huomattavasti paremmassa kunnossa, jos sen kuntoa seurataan puolen vuoden väliajoin. Ensimmäisen kerran katto, lumiesteet, muut kattoturvatuotteet, räystäsalueet ja muut katon yksityiskohdat on aika tarkastaa keväällä. Ota yhteyttä heti, kun lumet ovat lähteneet katolta, niin tulemme tarkastamaan kattosi. Tarvittaessa tarjoamme katon tekemien tuhojen pikaista korjaamista, kuten irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden jälkeensä jättämien reikien ja muiden vaurioiden paikkaamista.

Toisen kerran katto on aika tarkastaa ennen uutta talvea ja sen aikana satavia lumia. Tutkimme katon tiiviyden ja muun muassa kaikkien katon varusteiden kiinnitykset, sillä mitä paremmin lumiesteet ja muut kattovarusteet ovat katossa kiinni, sitä vähemmän todennäköisesti ne irtoavat lumen rasituksen alla.

Lumiesteiden tehtävä on pitää katolle satava lumi katolla. Jos lumi pääsisi tippumaan alas, se voisi aiheuttaa vaaratilanteita. Etenkin lapsille olisi vaarallista jäädä katolta putoavan lumen alle, joten kaikki oleskeluun ja liikkumiseen tarkoitetut kohdat pitää suojata lumiesteillä. Paras olisi, jos lumiesteitä olisi koko katon reunalla. Lumiesteillä on myös toinen tehtävä, ja liittyy siihen, että lumen liikkeet voivat aiheuttaa vahinkoa katteelle ja sille asennetuille yksityiskohdille. Jos lumi pääsee valumaan pitkin kattoa, se saattaa naarmuttaa katetta (varsinkin, jos lumi on jäänsekaista) tai irrottaa kattotiiliä mukaansa. Myös katon varusteet voivat irrota lumen liikkeiden voimasta ja pudota maahan. Esimerkiksi aurinkopaneeli voi tuolloin hajota, ja aina, kun katosta irtoaa jotain väkisin, syntyy siihen vaurioita. Lumiesteiden asentaminen on helppo ja kustannustehokas tapa estää katon vaurioituminen ja siitä mahdollisesti seuraavat ongelmat kosteuden kanssa.

Jos talvi on poikkeuksellinen runsasluminen, on taloyhtiön tai talon omistajan tilattava myös lumenpudotus. On talon omistajan tai taloyhtiön vastuulla huolehtia siitä, että katolta alas putoava lumi ei pääse aiheuttamaan vahinkoja. Vakuutusyhtiöltäkään ei yleensä saa korvausta lumivaurioista, sillä niiden katsotaan olevan ehkäistävissä.

Piipun pellitys ja piipunhattu – tässä parhaat vinkkimme hormin kunnossapitämiseen

Moni rakennuspalo saa alkunsa huonokuntoisesta, rapautuneesta hormista – tämä voidaan estää hankkimalla piipun pellitys ja piipunhattu. Pyydä Plus Kattopalvelulta tarjous piipun pellityksestä peltisepän työnä, niin saat suojattua piipun säiden kuluttavalta vaikutukselta. Mittojen mukaan tehty piipun pellitys suojaa piipun erinomaisella tavalla, ja lisäksi se viimeistelee koko katon ilmeen.

Meidän kauttamme saatte myös laadukkaat piipunhatut asennettuina paikoilleen. Piipunhattu estää hormia kastumasta. Tämä on erityisen tärkeää nykyisin, kun hormi ei lämpene joka päivä. Kuiva hormi vetää paremmin, mutta ei siinä kaikki. Kosteus voisi varastoitua hormiin, mikä aiheuttaisi talviaikaista rapautumista. Jään muodostuminen hormin laastin koloihin saisi hormiin syntymään aina vain isompia koloja, joista savukaasut ja lämpö voisivat karata. Lisäksi koloihin saattaisi varastoitua nokea, ja nokipalo voi levitä rakennuspaloksi. Oikein rapautunut piippu voisi myös sortua.

Jos omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin hormi jo on huonossa kunnossa, ei sitä kannata pellittää tai suojata piipunhatulla. Vasta saneeratulle hormille voidaan tehdä peltitöitä. Saneeraus on usein mahdollista hoitaa tekemällä hormin pinnoitus, mitä kutsutaan toisinaan myös piipun massaukseksi tai liukuvaluksi. Pinnoite ei juurikaan kavenna hormin sisämittoja. Tämän seurauksena takan, leivinuunin tai esimerkiksi kiukaan käyttäminen on taas turvallista. Muistathan silti myös nuohoukset. Omakotitalon hormi on nuohottava kerran vuodessa, samoin muille vuokratun mökin. Oman mökin piippu voidaan nuohouttaa vain kolmen vuoden välein.

Plus Kattopalvelulta saatte luotettavaa apua myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä. Toivon mukaan aluskate on ehjä ja oikein asennettu, sillä silloin katon alla olevat eristeet ja puurakenteet eivät kastu, vaikka katto vuotaa piipun juuresta. Tilaa tarvittaessa aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Erityisen helppoa se on tehdä piipun pellityksen yhteydessä. Piipunjuurivuotoja ja muita läpivientivuotoja ehkäistään tarkastamalla katto kaikkine läpivienteineen joka kevät ja joka syksy. Tarvittaessa tarjoamme läpivientien tiivistämistä uudelleen.

Plus Kattopalvelu tekee Kirkkonummella ja sen ympäristössä myös muut peltisepän työt kuin piipun pellittämisen. Tilaa esimerkiksi tippapeltien tai jiiripeltien asennus, kattoturvatuotteet peltisepän työnä tai rivisaumatun peltikaton asennus.

Katon tarkastus Kirkkonummella on varma tapa saada katto kestämään

Teetä kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon tarkastus Kirkkonummella Plus Kattopalvelulla, niin kattosi asiat saadaan kerralla kuntoon. Teemme varsin huolellisen kattotarkastuksen, mikä päättyy kattavaakin kattavampaan raporttiin katon kunnosta. Katon kunnon tarkastus on yksi tärkeimmistä kattotöistä, eikä suotta. Jos harjakattoa, aumakattoa, tasakattoa tai esimerkiksi harjakattoa ei tarkasteta säännöllisesti, voi katon kunto romahtaa. Katon alle voi syntyä ennenaikaiseen kattoremonttiin johtavia kosteusvaurioita, jos katto saa rauhassa vuotaa, ja tämä tarkoittaa isoja kustannuksia. Kattovuotoa katon harjan tai esimerkiksi jonkin läpiviennin kohdalta ei voida huomata asunnon sisältä käsin, ennen kuin sisäkattoon ilmestyy tummia länttejä ja lattialle tippuu vettä. Puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta kattovuoto harjatiilen, savupiipun tai esimerkiksi jiirin kohdalta olisi saatu huomattua ja korjattua jo siinä vaiheessa, kun katon korjaamiseksi olisi riittänyt pienimuotoinen ja edullisen hintainen kattotiivistys.

Katon kunnon puolivuosittaisten tarkastusten ansiosta kaikki korjaustarpeet tulevat huomattua ja toteutettua ajoissa, mutta sitä tarvitaan myös kattohuoltojen oikea-aikaisen toteuttamisen varmistamiseksi. Maasta käsin ei näe, onko jo aika tehdä peltikaton huoltomaalaus tai esimerkiksi sammaleentuhokäsittely huopakatolle. Totuus katon kunnosta ja sen huoltotarpeista selviää vasta kiipeämällä katolle ja kävelemällä läpi sen joka neliö.

Kun me tarkastamme kattosi, emme unohda tutkia yhtään saumaa, ruuvinreikää tai läpivientiä. Huomaamme kaikki pienimmätkin pulmat, kuten naarmut tai ylös kohoavat peltikattonaulat. Katsastamme myös kattotikkaat, kattoluukut ja muut katon tarvikkeet, unohtamatta läpivientien suojapellityksiä, sadevesijärjestelmää (kattokaivoja tai rännejä) tai katon räystäsalueita.

Myös välikaton kunto tulee tarkastettua, jos katon alle pääsee avaamatta rakenteita. Aluskatteesta riippuu, pysyvätkö katon rakenteet kuivina myös lähitulevaisuudessa, mutta myös ilmanvaihdon toimivuus on tässä ratkaisevassa asemassa. Tarvittaessa saat tarjouksen katon IV-töistä, aluskatteen uusimisesta tai esimerkiksi lahovaurioiden korjaamisesta.

Plus Kattopalvelun kanssa asioidessasi sinun ei tarvitse maksaa mitään katon kuntotarkastuksesta, jos olet tilannut meiltä joitain muita kattotöitä. Katon tarkastus on kourusaneeraukseen tai esimerkiksi katon harjaamiseen kuuluva kaupanpäällinen, mutta voit tilata kattavan, koko katon kunnon tarkastuksen Kirkkonummelle meiltä myös omana palvelukokonaisuutenaan.

Kolme syytä tilata kattourakointi ja kattopalvelu Kirkkonummelle meiltä

Miksi kattourakointi Kirkkonummella kannattaa tilata juuri Plus Kattopalvelulta? Anna meidän antaa tälle ainakin kolme syytä!

Ensimmäinen syy kattourakoitsija Plus Kattopalvelun valinnalle on laatu. Meillä on pitkä kokemus niin tiilikatoista, peltikatoista kuin huopakatoistakin, joten kattosi tulee taatusti kuntoon. Meiltä voit tilata kaikki omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon, hallin, piharakennuksen tai jonkin muun rakennuksen kattotyöt. Asennamme uuden katon ja varustelemme sen haluamallasi kattotarvikkeilla – vähintäänkin minimimäärällä kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmällä. Jatkossa teemme katon huollot – sekä joka vuosi tarvitut kevät- ja syyshuollot, että harvemmin tarvitut kattomaalaukset, sammaleenpoistot ja lumenpudotukset. Jos ja kun kattoon syntyy jokin pikkuvika, korjaamme sen kiireesti, jotta säästyt katon vesivahingolta. Kaikki pikkuviat rikkinäisistä tiilistä vuotavaan piipunjuureen huomataan puolivuosittain tekemiemme kattotarkastusten ansiosta. Aikanaan uusimme katon, mutta tähän menee useampi vuosikymmen, kun katto on ollut hyvässä hoidossa. Tiilikatot ja konesaumakatot kestävät paljon pidempäänkin.

Toinen syy kanssamme asioinnille on se, että kaikki on erittäin helppoa. Yksi yhteydenotto riittää, ja sen jälkeen tulemme tarkastamaan tasakattosi, harjakattosi tai pulpettikattosi. Kattotarkastuksen jälkeen voimme suunnitella kattotyöt ja laskea tarjouksen niiden tekemiselle avaimet käteen -pakettina. Teemme jopa loppusiivouksen, joten asiakas voi ottaa rennosti koko kattourakan ajan. Parasta on, että kaikki kattotyöt rännien siivoamisesta katon oikaisuun oikeuttavat ilmaiseen kattotarkastukseen. Kattotarkastuksen perusteella olet aina kartalla kattosi kunnosta, ja osaat pitää siitä hyvää huolta. Katto palkitsee hyvän huolenpidon säilymällä tiiviinä ja turvallisena vuosikymmenestä toiseen.

Kolmas syy Plus Kattopalvelun kattopalvelun valitsemiseen on hinta. Meidät tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Saat ripeää, asiakaslähtöistä ja ehdottoman asiantuntevaa kattopalvelua hinnalla, mikä ei hirvitä. Olemme sitoutuneet etsimään asiakkaan kannalta taloudellisimpia vaihtoehtoja katon kunnostamiseen, joten emme esimerkiksi pakkomyy kattoremonttia, jos katto voidaan kunnostaa tekemällä edullisempi katon osittainen korjaus. Hyvä hinta kattotöille lasketaan paikan päällä katon todellisen kunnon ja todellisten tarpeiden perusteella. Kaiken lisäksi olemme kattofirma, jonka töistä saa kotitalousvähennystä. Tiedämme, että joskus kattourakalle tarvitaan rahoitusta, ja siksi kotisivujemme kautta pääsee hakemaan yhteistyökumppanimme tarjoamaa, joustavaa remonttilainaa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt