Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Kirkkonummi – Roskat pois ja reiät kuntoon!

Ei riitä, että sadevesijärjestelmä on kerran asennettu paikoilleen. Sadevesijärjestelmää pitää jatkuvasti huoltaa, jotta se toimisi odotetusti. Satunnaisesti peltikaton, tiilikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmää pitää ehkä korjatakin. Jossain vaiheessa se uusitaan. Voi olla, että sadevesijärjestelmä uusitaan vasta kattosaneerauksen yhteydessä.

Millaisia ovat ne huollot, mitkä estävät rännien kunnon heikkenemisen pidentäen niiden käyttöikää? Tärkein kaikista on omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus. Roskat pitää poistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta ränniin ei jäisi ylimääräistä kosteutta. Kaiken kosteuden on tarkoitus valua alastuloputkiin, joista se päätyy esimerkiksi sadevesiputkiin – sadevesien ohjaamiseen on monia tapoja, mutta tärkeintä on se, että kattovedet saadaan useiden metrien päähän rakennuksesta.

Jos vesikouruissa on roskatukkeita tai reikiä, päätyy kosteus ihan liian lähelle talon perustuksia. Kosteus saattaa siirtyä talon rakenteisiin, ja silloin on luvassa ikävän sorttisia kosteusvaurioita.

Vesikourujen roskatukokset johtavat aikanaan myös ruoste- ja jäätymisvaurioihin. Juuri ruoste voi tehdä omakotitalon tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen ränneihin reikiä. Jään aiheuttamat vauriot voivat näkyä vaikka vääntymisinä tai saumavuotoina. Jäätyneet rännit tulisi saman tien sulattaa, sillä rakenteellisten vaurioiden lisäksi ne voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Niin jään painamat rännit kuin vesikouruista maata kohti riippuvat jääpuikot voivat pudota alas. Jään putoamisesta voi koitua vaikka mitä, joten jää kannattaa sulattaa kuumalla höyryllä, kun taas jääpuikot kannattaa antaa meidän katkottavaksemme. Kuuma höyry, mitä sylkee näppärä höyrytyslaitteemme, sulattaa myös kattokaivoissa tai katon reunalla olevan jään.

Kun olemme puhdistaneet puolipyöreät tai kantikkaat vesikourut roskista, tarkastamme niiden kunnon. Veloitukseton kattotarkastus on osa kaikkia kattotöitämme Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossa. Tarkastamme myös muiden kattotarvikkeiden kunnon, aluskatteen ja vesikatteen ehjyydestä puhumattakaan. Jos kattokokonaisuutta tulisi huoltaa tai korjata vielä lisää, antaisimme kyseisistä kattotöistä (kuten rännien reikien korjaamisesta) sinulle oivallisen tarjouksen Kirkkonummella.

Jokaisen kattourakkammehan voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja yksityisasiakkaille avautuu mahdollisuus kotitalousvähennykseen. On siis monta hyvää syytä keskittää kaikki kattotyöt tälle kattofirmalle.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Rännien puhdistus Kirkkonummella – Siihen voidaan ryhtyä enemmittä esivalmisteluitta

Esimerkiksi kattoremontti vaatii runsain mitoin esivalmisteluita. Meidän on otettava mittoja, tehtävä tarkka suunnitelma ja tilattava uusia materiaaleja. On sovittava toimituksista, aloitusajankohdista ja urakan yksityiskohdista. Esivalmisteluihin kuuluu myös rakennustelineiden pystyttäminen.

Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan viettoon varatun rakennuksen rännien puhdistaminen voidaan aloittaa enemmittä esivalmisteluitta. Riittää, että puemme päällemme turvavaljaat ja otamme mukaamme roskapusseja, joihin muovisissa, teräksisissä tai alumiinisissa vesikouruissa olevat roskat voidaan kerätä.

Emme puhdista rännejä räystästä vasten nojaavilta tikkailta käsin, sillä se on turhan vaarallista ja hidasta. Kiipeämme katolle ja teemme työn sitä kautta. Meidänhän olisi joka tapauksessa kiivettävä katolle, sillä olemme luvanneet tarjota kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, eikä sen suorittaminen onnistu noja- tai talotikkaiden ylimmältä askelmalta käsin. Jotta katon kunnosta saataisiin varma selko, pitää katolle kiivetä, ja kaikki sen yksityiskohdat tarkastaa lähietäisyydeltä.

Jos meiltä on tilattu korkean talon vesikourujen puhdistus Kirkkonummelle, järjestämme paikalle tarvittaessa vaikka nosturiauton. Se helpottaa paljon korkeiden talojen kattohuoltoja ja -korjauksia.

Jos meitä on pyydetty puhdistamaan myös vesikate, teemme sen ensin, sillä ulkokatolta ilmapuhaltimella tai harjaamalla irrotetut roskat voisivat päätyä ränneihin. Alamme puhdistaa sadevesikouruja vasta sitten, kun katto on saatu puhdistettua.

On taloja, joissa ei ole sadevesikouruja ja alastuloputkia. Sadevesien ohjaaminen on jalkarännien tai kattokaivojen vastuulla. Luota meihin myös kattokaivojen ja pystyrännien huolloissa, korjauksissa ja asennuksissa Kirkkonummella.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Alastuloputket pystytään avaamaan myös talvella

Sinun ei tarvitse jäädä odottamaan kevättä, jos huomaat alastuloputkien olevan tukossa Kirkkonummella. Meillä on konstimme tukkeutuneiden alastuloputkien (eli syöksyputkien) avaamiseksi kaikkina vuodenaikoina. Tilaa työ saman tien, niin tukossa oleva alastuloputki ei aiheuta ylivuotoja tai esimerkiksi saumavaurioita.

Tarkastamme, onko kyse pelkistä roskista, vai onko omakotitalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon alastuloputkissa myös jäätä. Roskien ei tulisi päästä syöksyputkiin, mutta joskus näin käy. Roskat estävät kaikkea kosteutta poistumasta alastuloputkista. Kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle, voi alastuloputki jäätyä.

Jää sulatetaan niin alastuloputkista, vesikouruista kuin kattokaivoistakin kuumalla vesihöyryllä. Höyrytyslaitteemme on omiaan tähän tarkoitukseen. Samalla höyrytyslaitteella hoituu myös jalkarännien tai katon reunalle muodostuneiden jäävallien sulatus.

Jotta alastuloputket tai tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vesikourut eivät pääsisi jäätymään, kannattaa sadevesijärjestelmä puhdistaa juuri ennen talven tuloa. Kun kaikki roskat on saatu pois, paljastuvat mahdolliset reiät tai muut vauriot. Esimerkiksi väärään suuntaan antava kallistus voi saada aikaan sen, ettei kaikki vesi poistu kourusta, vaan se jäätyy talvella.

Katolle ei synny jääpaanteita, jos katon läpi ei karkaa runsaasti lämpöä. Lämpövuodot sulattavat kattolunta alakautta, ja varsinkin runsaslumisina talvina katon reunalle voi jäätyä melkoinen vuori ennenaikaisesti sulaneen (ja sitten jäätyneen) lumen takia. Jäävuori voi estää perässä tulevien sulamisvesien poistumisen katolta, ja parhaatkin saumat voivat pettää joutuessaan sinnittelemään runsaiden vesimassojen alla.

Lämmön karkaamista voidaan estää katon lisäeristyksellä. Kattotarkastus kertoo ammattilaisillemme kaikista kattokokonaisuuden tarpeista – myös siitä, jos katon alle olisi hyvä tuoda uusia eristeitä (tai jos vanhat villat ovat kondenssiveden kastelemat ja siksi uusimisen tarpeessa).

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt