Kattotyöt Kuhmoisissa tarkalla otteella – viimeistä silausta myöten

Yksi yhteydenotto riittää, kun asialla on kattourakoitsija nimeltä Plus Kattopalvelu. Me hallitsemme kaikenlaiset tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt, joten voit ottaa yhteyttä tilanteesta tai katemateriaalista riippumatta. Tunnolliset ammattilaisemme hoitavat kaikki kattotyöt taidokkaasti ja huolellisesti aina viimeistä silausta myöten. Kaikki huopakattonaulat ovat ojennuksessa ja tarpeeksi syvällä katteessa, kun huopakaton asennus valmistuu. Muitakaan asennus- tai huolimattomuusvirheitä ei ole luvassa, olipa kyseessä kattoremontti tai vaikkapa katon varustelu.

Huolellista ja laadukasta jälkeä syntyy silloinkin, kun työn alla on katon maalaus. Uusi maalipinta suojaa kattoa ainakin kymmenkunta vuotta, sillä teemme pitkäkestoisen lopputuloksen varmistavat pohjatyöt hyvin tarkasti. Luota Plus Kattopalvelun ammattilaisiin myös silloin, kun tarvitset kattokorjausta. Vuotava katto tulee kuntoon aina vaurioituneita kattorakenteita myöten. Tarkastamme katon perinpohjaisesti, joten mikään muukaan kohta katosta ei ala kohta vuotaa. Tiiviin katon alla vierähtää taas monta vuotta, kenties jopa monta vuosikymmentä. Esimerkiksi tiilikaton elinkaari on noin 70 vuotta, kun sen huolto- ja korjaustyöt tehdään oikeaan aikaan ja asiantuntemuksella. 

Jokainen asiakas saa meiltä ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun teemme joitain töitä tiilikatolla, peltikatolla tai bitumikatolla. Tämä kaupanpäällinen tarjotaan niin yksityisasiakkaille kuin taloyhtiöillekin, ja sen avulla asiakas saattaa säästää pitkän pennin. Katon tarkastava ammattilainen saattaa huomata kattovuodon tai epätiiviin kohdan, mikä olisi alkanut vuotaa aivan kohta. Kun katto tiivistetään ajoissa, vältetään katon vesivahinko. Lahovaurioiden kunnostus ja homeisten eristeiden uusiminen voi olla hyvin hintavaa, joten on äärimmäisen positiivinen asia, jos katto voidaan kunnostaa ennen mokomien ongelmien ilmaantumista. Jokainen tasakatto, harjakatto ja muu satulakatto kannattaisikin tutkia puolen vuoden välein, jotta pienimmätkin vauriot saataisiin kuntoon ajoissa. Kannattaakin tilata katon syys- ja keväthuollot meiltä, sillä silloin ilmaisen kattotarkastuksen saa juuri oikeaan ajankohtaan – parhaat ajat talon katon tarkastukselle ovatkin juuri kevät ja loppusyksy.

Omakotitalon ja kesämökin kattohuollot ynnä muut kattotyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Lisäksi haluamme mainita jo tässä vaiheessa, että kotisivujemme kautta pääsee hakemaan varsin joustavaksi osoittautunutta rahoitusta. Tämän rahoituksen avulla katon korjausta tai kattoremonttia ei tarvitse yhtään pitkittää, vaan hihat voidaan kääriä saman tien. Ota siis yhteyttä ja pyydä tarjous tarvitsemastasi kattourakasta – sijaitsipa kohde Kuhmoisissa, Jämsässä, Kangasalla, Luhangalla, Orivedellä, Padasjoella tai Sysmässä!

Minkään kiinteistön kattoremontti Kuhmoisissa ei jää meiltä tekemättä

Kattoremontti Kuhmoisissa on paras ja käytännössä myös ainut ratkaisu, jos katon kunto on heikentynyt merkittävästi. Joskus kattosaneeraus on parempi ja taloudellisempi idea kuin katon korjaus, vaikka katto ei edes olisi kovin vanha. Tulemme aina paikan päälle selvittämään, kannattaako katto kunnostaa vai uusia, ja mikä on kattoremontin hinta. Uuden katon voi saada yllättävänkin edullisesti, kun asialla on toimintansa ja yhteistyökumppaninsa optimoinut Plus Kattopalvelu. Uusi palahuopakatto, lukkosaumakatto tai konesaumakatto voi olla paikoillaan aiemmin kuin uskoitkaan, ja koska työtunteja ei synny kohtuuttomasti, on hintakin kohtuullinen. Yksityisasiakas saa töiden osuudesta myös kotitalousvähennystä! Olipa kyseessä uuden peltikaton, huopakaton tai tiilikaton asennus, voi sen maksaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella – ellet sitten halua maksaa kattoremonttiasi osamaksulla.

Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, sitä varmemmin edessä on tiilikattoremontti. Kattovuoto voi alkaa huonokuntoisten tiilien kohdalta, vaikka katon alla olisi vielä ehjä aluskate. Aluskate on olemassa varmuuden vuoksi, ei jatkuvaksi sateensuojaksi. Jatkuva kosteus saa aluskatteen hajoamaan ja katon rakenteet kastumaan. Peltikattoremontin tarpeesta kertoo ruostevaurioiden lisääntyminen ja kattopeltien vääntyileminen. Yli 50 vuotta peltikatto ei kestä, ellei kyseessä ole jopa sadan vuoden ikään yltävä konesauma- eli rivisaumattu peltikatto.

Plus Kattopalvelu toteuttaa taatulla laadulla niin kesämökkien, omakotitalojen, rivitalojen kuin kerrostalojenkin kattoremontit. Tilaa kattoremontti talvella tai kesällä, sillä katon uusiminen ei katso vuodenaikaa. Ota rohkeasti yhteyttä myös silloin, kun haluat tavallisuudesta poikkeavan kattoremontin. Mikään kattosaneeraus ei jää tekemättä meidän taidokkailta ja sitoutuneilta ammattilaisiltamme!

Tavallisuudesta poikkeava kattoremontti on esimerkiksi sellainen, minkä yhteydessä katon kaltevuutta muokataan. Jos pulpettikatto on liian kalteva, voidaan sitä loiventaa. Tasakatosta voidaan tehdä harjakatto, ja aumakattoa voidaan korottaa – vaikkapa niin paljon, että sen alle mahtuu uusi asuinkerros. Plus Kattopalvelu hoitaa homman kotiin silloinkin, jos katon alta löytyy kosteutta. Kaikki kastuneet kattorakenteet on kuivatettava tai purettava ja uusittava, jotta uuden katon alle saataisiin terveet ja pitkäikäiset rakenteet. Märät eristeet on heti uusittava, jotta home- ja sisäilmaongelmia ei pääsisi syntymään.

Huopakaton ja palahuopakaton yleisimmät huollot, niin kesämökillä kuin muissakin kohteissa

Onko sinunkin kesämökkisi kattona huopakatto tai palahuopakatto? Bitumikatto on loistovalinta niin vapaa-ajan rakennuksiin kuin moniin muihinkin kohteisiin, sillä se kestää vuosikymmenestä toiseen hyvin vähällä huolenpidolla. Bitumikermikatto sopii hyvin Suomen sää- ja ilmasto-olosuhteisiin, sillä se ei pane pahakseen pakkasesta, sateista, ilmansaasteista tai auringon kuumasta porotuksesta. Kun huopakaton huollot, korjaukset ja remontit tekee Plus Kattopalvelu, palvelee bitumikermikattoa sinua ehjänä, nättinä ja turvallisena.

Mitä huoltoja tiivissaumakatto, laattakatto tai kolmiorimahuopakatto sitten tarvitsee pysyäkseen kunnossa jopa 40 vuotta? Kaiken aa ja oo on katon puolivuosittainen huolto. Kaikki katot pitää huoltaa joka kevät ja syksy, olipa katemateriaali sitten tiili, pelti tai huopa. Kun on bitumikaton tai laattakaton puolivuosittaisen huollon aika, ei tarvita painepesureita, maalipurkkeja tai muitakaan kemikaaleja. Niin palahuopakaton kuin muidenkin kattojen säännölliseksi huolloksi riittää roskien poisto katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Jos roskia ei poisteta, menee sadevesijärjestelmä tukkoon. Tämä saattaa aiheuttaa erilaisia kosteusvaurioita rakennukseen. Jopa perustukset uhkaavat kastua, jos katolle satavia vesikuutioita ei saada tarpeeksi kauas rakennuksen luota.

Myös katto tulee pitää puhtaana, sillä muuten katto viettää pitkiä aikoja kosteana. Kosteus ja kosteuden houkuttelemat sammalet saavat paanukaton tai muun katon haurastumaan ennenaikaisesti. Kattoremontti voi koittaa jopa 20 vuotta liian aikaisin, jos katto on likainen ja sammaleinen.

Katon keväthuollon ja syyshuollon yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta voisimme tarvittaessa tarjota katon tiivistämistä tai jotain muuta kattohuoltoa. Ilmainen kattotarkastus on kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen, joten asiakkaanamme olet aina kartalla kattosi kunnosta.

Muita paanukaton, tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton tarvitsemia kattohuoltoja ovat sammaleiden poisto, kattopesu ja katon pinnoitus. Kun katolla alkaa olla ikää, saattaa se alkaa sammaloitua säännöllisistä puhdistuksista huolimatta. Silloin kannattaa valita kemiallinen sammaleenpoistokäsittely eikä kattopesua, mikä ei ulotu katteen alimpiin osiin. Tekemämme kasvustojen poisto pitää palahuopakaton tai muun huopakaton siistinä useiden vuosien ajan. Jos katto on aika pinnoittaa (tässä vaiheessa talon katolla on yleensä ikää noin 20 vuotta), valmistellaan se maalattavaksi kattopesun avulla. Uusi pinnoite saa katon taas joustamaan ja näyttämään hyvältä. Samalla se parantaa katon kykyä hylkiä kasvustoja ja kestää erilaisia mekaanisia sekä kemiallisia rasituksia.

Mikä on helpoin tapa teettää kattosi korjaus Kuhmoisissa?

Plus Kattopalvelu on helpoin tapa teettää katon korjaus Kuhmoisissa, olipa kyseessä kerrostalon, omakotitalon, teollisuuslaitoksen tai vaikkapa mummonmökin katon kunnostus. Meidän ammattilaisiltamme onnistuu yhtä hyvin niin painuneen katon oikaisu, kattoikkunan tiivistys kuin reikiintyneiden rännien ja vesikourujenkin korjaus. Tämä katon ja kattoläpivientien asennuksen ammattilainen tietää kaiken myös niiden korjaamisesta, joten kaikenlaiset peltikaton, tiilikaton sekä huopakaton korjaustyöt kannattaa teettää meillä.

Katon korjauttaminen meillä on erityisen helppoa, koska teemme kaiken pitkällä kokemuksella ja varmoilla otteilla. Näin sinun ei tarvitse viettää unettomia öitä pohtien, miten me oikein selviämme katolle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden kunnostamisesta tai esimerkiksi aluskatteen tiivistämisestä. Voit luottaa siihen, että olemme pedantteja ja huolellisia ammattilaisia silloinkin, kun kyseessä on jokin rikkinäisten tiilien vaihdon kaltainen, pienimuotoinen kattokorjaus. Katon kunnostus on helppoa antaa käsiimme ja vaikka unohtaa siksi aikaa, kun saatamme homman maaliin.

Toinen syy sille, miksi huopakaton ja peltikaton reikien paikkaus tai mikä tahansa muu katon korjaus on niin helppoa teettää meillä on se, että teemme kattokorjauksen aina avaimet käteen -pakettina. Myös kattovuodon korjaus ja lahovaurioiden kunnostaminen hoidetaan täyden palvelun pakettina, eli teemme myös loppusiivouksen ja -tarkastuksen. Ennen katon korjaamista tulemme arvioimaan kohteen, ja tämän alkukatselmuksen perusteella osaamme antaa urakkahinnan katon korjaamiselle. Hinta sisältää niin uudet materiaalit, työtunnit kuin vaikkapa jätemaksutkin, joita saattaa syntyä kattoikkunaa, räystäslautoja tai räystäspeltejä vaihdettaessa.

Tilasitpa irronneiden lumiesteiden (tai tikkaiden tai vaikkapa rännien) aiheuttamien reikien paikkauksen, jiirien korjauksen, irronneiden peltilistojen vaihdon tai jonkin muun myrskyvaurioiden korjauksen, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Aina kun korjaamme kerrostalon tai vaikkapa luhtitalon kattoa, tarkastamme koko kattokokonaisuuden huolella. Näin kattoon ei jää mitään muuta korjaamista, paikkaamista tai uusimista vaativaa. Jos katossa olisi muita reikiä tai jos vaikka piipun juuri uhkaisi vuotaa, tekisimme hyvän tarjouksen katon pikaisesta kunnostamisesta. Kattotarkastuksen aikana kiinnitetään huomiota myös katon huoltotarpeisiin. Kun katto huolletaan ajoissa ja asianmukaisella tavalla, voidaan monet vauriot ehkäistä jo ennalta. Katon vaurioitumista ehkäiseviä kattohuoltoja Kuhmoisissa ovat muun muassa kattomaalaus sekä sammaleiden poisto katolta.

Mikä saa vanhan rakennuksen katon vuotamaan? 

Vanhan rakennuksen katto saattaa vuotaa. Kyseessä voi olla yksinkertaisesti aika. Ajan hammas saa katon kunnon heikkenemään, jolloin kattovuoto on vain ajan kysymys. Vuodesta toiseen jatkuva auringon paiste, jokavuotiset pakkaset ja runsas kosteus sekä katoilla viihtyvät sammalet saavat kattotiilet halkeilemaan. Peltikatolle ilmestyy ruostetta, mikä saa kattopellit ohenemaan, vääntymään ja reikiintymään. Huopakatolla aurinko, kasvustot ja muut rasitukset näkyvät irvistävinä saumoina ja kuivuneena sekä halkeilevana pintana. Jos kattoa ei uusita ajoissa, voidaan joutua tekemisiin katon vesivahingon kanssa. Katon vesivahinko saa alkunsa siitä, että katon alla olevat kattorakenteet ja lämpöeristeet kastuvat. Puisissa kattorakenteissa kosteus aiheuttaa lahoa, kun taas eristevillat voivat homehtua. Uuden katon alla oleva aluskate tai -kermi suojaa katon alapuolisia osia kosteudelta, mutta aika ja varsinkin runsas kosteusrasitus voivat saada aluskatteenkin pettämään.

Uusi katto ei ole turvassa kattovuodoilta. Uusikin katto voi alkaa vuotaa, esimerkiksi asennuksen yhteydessä tapahtuneiden virheiden takia. Kattovuodon korjaus uudella katolla saattaa  johtua myös luonnonilmiöistä. Lujaa puhaltanut tuuli on voinut irrottaa kattotiiliä tai kattopeltejä, tai ehkä myrsky on pudottanut osan kattotarvikkeista katolta. Kun katosta irtoaa jotain, minkä ei pitäisi irrota, voi katto ruveta vuotamaan. Vuotavan katon korjauksen aiheuttaja voi olla myös lumessa. Joskus talvi tuo tullessaan poikkeuksellisen runsaat lumimassat, joiden alla uusikin katto saattaa vaurioitua alkaen vuotaa.

Joka tapauksessa, kattovuoto pitää korjata mahdollisimman nopeasti. Jos ollaan ajoissa liikenteessä, riittänee pelkkä vesikaton tiivistys. Säännöllisten kattotarkastuksien ansiosta huomataan heti, jos piipun juuren tai vaikkapa kattoluukun tiivisteet ovat haurastuneet. Kun tiivisteet uusitaan heti, vältytään katon alapuolisten osien kastumiselta ja vaurioitumiselta.

Kattotarkastuksien aikana tarkastetaan aina myös aluskatteen kunto siltä varalta, että sitä pitäisi korjata tai uusia. Jos katto vuotaa saumoista tai vaikkapa harjalta, estää aluskate katon vesivahingon – jos se siis on tiivis ja oikein asennettu.

Mikäli aluskate puuttuu tai on vaikkapa revennyt, liittyy vuotavan katon kunnostamiseen myös kattorakenteiden kuivattaminen tai uusiminen. Märkiä eristeitäkään ei saa jättää vaihtamatta, jotta homeongelmia ei syntyisi. Jos kattokorjauksesta uhkaa paisua iso ja hintava urakka, laskemme tarkasti, josko kattoremontti tulisi sittenkin kannattavammaksi.

Kattosi ei jää huomaamatta, kun katon huolto Kuhmoisissa on meidän tekemämme

Plus Kattopalvelun tekemä katon huolto Kuhmoisissa tarkoittaa sitä, ettei kattosi jää seinäruusuksi. Siisti, kauniin värinen ja kiiltävä katto huomataan. Hyvin hoidettu katto välittää koko rakennuksen kunnosta pelkästään positiivista viestiä, kun taas lian ja kasvustojen peittämä katto on varsin ikävä katsella. Tällaista kattoa katsellessa hiipii mieleen epäilys siitä, onko mikään muukaan kunnossa kyseisessä kiinteistössä.

Katon huolto ei ole kallista, eikä sitä ole vaikea tilata. Ota Plus Kattopalvelu luottokumppaniksi kaikkiin kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa ulkorakennusten kattohuoltoihin, niin kattosi tulee huollettua aina ajallaan, ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Kilpailukykyiset hintamme muuttuvat vieläkin edullisimmiksi, kun yksityisasiakas hyödyntää mahdollisuuden kotitalousvähennykseen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huollosta avaimet käteen -pakettina! Piipahdamme paikan päällä arvioimassa kohteen, ja laskemme mainion urakkahinnan kattopesulle tai mille tahansa muulle kattohuollolle.

Riippuu muun muassa katon materiaalista, miten ja milloin sitä kuuluu huoltaa. Yhteistä kaikille katoille on se, että katon kevät- ja syyshuoltoa tarvitaan joka vuosi. Katon puolivuotishuollot ovat sisällöltään aina samanlaiset: ensin kate siivotaan roskista ja epäpuhtauksista, ja sitten lehdet ynnä muu lika poistetaan sadevesijärjestelmästä. Katon harjauksen yhteydessä teemme ilmaisen kattotarkastuksen – kuten aina, kun teemme jotain kattotyötä Kuhmoisissa.

Peltikatto ei kerää sammaleita kuten tiili- ja huopakatot, mitkä tarvitsevat ajoittaisia sammaleenpoistoja sekä katon suojakäsittelyjä. Peltikatto on altis ruostumaan, joten peltikaton maalaus kannattaa uusia noin joka kymmenes vuosi, tai tilanteen mukaan.

Myös tiilikatot ja huopakatot kannattaa pinnoittaa uudestaan, mutta yksi kerta riittää. Katon elinkaarta voidaan jatkaa merkittävästi, kun sen pinnoite uusitaan. Jos katto on jo ehtinyt vuotaa ja katon alla olevat rakenteet ovat huonossa kunnossa, voi kattoremontti osoittautua paremmaksi vaihtoehdoksi. Asioiden oikea laita tutkitaan aina huolella. Jos katto saadaan kuntoon esimerkiksi lisäämällä kattopeltien kiinnityksiä, vaihtamalla rikkinäiset kattotiilet tai vaihtamalla vanhat ruuvit ja naulat uusiksi kattoruuveiksi, ei kattoremonttia tarvita.

Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset kattohuollot aina kattoturvatuotteiden huollosta lumenpudotuksiin, joten muita yhteystietoja et kattotöiden tiimoilta tarvitsekaan! Ota yhteyttä, niin kattosi on pian taas iskussa. 

Rännien puhdistus Kuhmoisissa auttaa estämään muun muassa jäätymisvauriot

Puolivuosittain tarvittavia kattohuoltoja Kuhmoisissa ovat muun muassa katon tarkastus ja rännien puhdistus. Harvemmin tarvittu rännihuolto on rännien huoltomaalaus, mitä tarvitaan vain noin kymmenen vuoden välein. Jäätyneiden rännien sulatus höyryllä on vain tarvittaessa tilattava rännihuolto. Jos sadevesikourut on puhdistettu ja kuntotarkastettu joka syksy, ei jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaamista tarvita välttämättä koskaan.

Plus Kattopalvelu tekee myös rännien korjaukset ja uusien rännien asennustyöt. Joskus jää, ruoste, lumi tai varomattomasti katolla liikkunut ihminen vaurioittaa sadevesijärjestelmää, ja se on korjattava. Korjaus voi tarkoittaa hajonneiden komponenttien uusimista, ruosteen tekemien reikien paikkaamista tai vaikkapa kiinnikkeiden uusimista. Myös mahdolliset sulanapitokaapelit ovat voineet lakata toimimasta. Jotta kaikki korjaus- ja huoltotarpeet tulisivat huomattua ajoissa, on sadevesijärjestelmän kunto olennaista tarkastaa usein.

Omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa ja tarkastaa puolen vuoden välein, jotta roskat eivät ehdi muodostaa tukoksia. Roskia ei pääse pakoon: joka katon sadevesijärjestelmään kertyy neulasia, lehtiä ja muuta roskaa. Jos roskat jäävät poistamatta, jää ränneihin seisovaa vettä, mikä nopeuttaa kourujen ruostumista. Talvella tuo vesi saa kourun jäätymään umpeen, mistä ensimmäinen merkki ovat usein kouruista riippuvat jääpuikot. Rakennuksenkaan kannalta ei ole hyvä, jos vesi tulvii yli tukossa olevista kouruista. Vesi kastelee rakennuksen seinät ja rakennusta ympäröivän maaperän – joskus jopa niin pahasti, että kosteus nousee perustuksiin ja rakenteisiin asti.

Tasakaton reunalla ei ole rännejä, vaan sade- ja sulamisvesien poistumisesta huolehtivat kattokaivot. Kattokaivot pitää puhdistaa ja kuntotarkastaa puolen vuoden välein, eli aivan yhtä usein kuin räystäskourut. Jos kattokaivo menee tukkoon jään tai roskien takia, voi katolle jäävä seisova vesi saada bitumikaton saumat pettämään ja katon vuotamaan. Jos kattokaivo sattuisi jäätymään, saadaan se auki samalla lailla kuin satulakaton rännit. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin sulatamme kattosi sadevesijärjestelmän ja vaikka koko katon kuumalla vesihöyryllä. Höyrytyslaitteemme ei vahingoita kattoa, katon varusteita tai niiden pinnoitteita. Odotettu lopputulos syntyy nopeasti ja ympäristöystävällisesti, joten höyrysulatus on kerta kaikkiaan paras tapa jään poistoon katolta.

Varaa aika katon pesulle ja puhdistukselle vaikka saman tien

Katon pesua, sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä ei suotta pidetä oleellisen tärkeinä kattohuoltoina Kuhmoisissa – varaa aika katon puhdistukselle vaikka saman tien! Likainen katto ei vain näytä huonokuntoiselta ja ikääntyneeltä, vaan se on usein myös totta. Lika ja sammalet saavat katon kunnon romahtamaan, joskus jopa kymmeniä vuosia etuajassa. Lika sitoo kattoon kosteutta, ja pian katolle alkaa ilmaantua sammaleita, mitkä sitovat kosteutta vielä vähän lisää. Tämä kaikki saa katon haurastumaan ja vuotamaan (esimerkiksi sammaleista tai harjatiilen kohdalta).

Paras tapa varmistaa se, että kattosi pysyy kunnossa pitkään, on roskien säännöllinen poisto katolta. Jokainen katon omistaja tietää, miten helposti roskat, neulaset, oksat ja muut roskat löytävät tiensä katolle. Ne myös palaavat katolle nopeasti – joskus jo samana päivänä, kun tiilikatto on harjattu. Onneksi roskia ei tarvitse kiivetä poistamaan päivittäin tai edes viikoittain. Useimmiten riittää, että tilaatte Plus Kattopalvelun puhdistamaan katon ja sen sadevedenpoistojärjestelmän kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran katto kannattaa puhdistaa heti, kun lumet ovat sulaneet katolta, ja toisen kerran juuri ennen uuden lumen satamista.

Vanhemmiten katolle saattaa ilmaantua sammaleita – silloinkin, kun katon kevät- ja syyshuolloista on pidetty kiinni. Peltikatolta sammalet saisi pois ihan vain harjaamalla, mutta tiilikatolta ja huopakatolta ne kannattaa poistaa kemiallisesti. Plus Kattopalvelun toteuttama sammaleiden poisto saa katon putipuhtaaksi, ja hyvä lopputulos kestää kauan katon suojakäsittelyn ansiosta.

Tiilikaton pesu auttaa asiaa, jos lika on syystä tai toisesta päässyt pinttymään katteeseen. Jos peltikatolle sattuisi syntymään sammaleita tai muuta viherrystä, saataisiin katto puhtaaksi myös pesemällä aaltopeltikatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto, tiilikuvioitu peltikatto tai muu peltikatto. Tavallinen syy peltikaton, tiilikaton tai huopakaton pesemiselle on katon maalaus. Jotta katto tulisi maalattua kauniilla ja kestävällä tavalla, tulee sen olla täysin puhdas ennen uuden pinnoitteen levittämistä. Myös mahdolliset sammalet ja ruostevauriot pitää poistaa, ennen kuin omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa paritalon katto kannattaa maalata. Peltikatot maalataan melko usein, tiheimmillään jopa 10 vuoden välein. Bitumikatoille ja tiilikatoille riittää se, että ne pinnoitetaan kerran uudestaan.

Katon maalaus Kuhmoisissa estää muun muassa kattoreiät

Katon maalaus Kuhmoisissa on yksi parhaimmista asioista, joita voit tehdä omakotitalon, kesämökin, ulkorakennuksen tai jonkin muun rakennuksen katon kunnon eteen. Kattomaalaus suojaa katon monilta rasituksilta, kuten sammaleilta tai ruosteelta. Sammal ja ruoste johtavat ennen pitkää katon reikiintymiseen ja kattovuotoihin. Katon huoltomaalaus suojaa katon myös ilmansaasteilta, katolla kävelemiseltä ja lukuisilta muilta niin kemiallisilta kuin mekaanisiltakin rasituksilta. Näkyvin muutos tapahtuu katon värissä ja kiillossa. Vasta maalattu katto on äkkiseltään katsoen kuin uusi! Maalipinnoitteen uusiminen parantaa merkittävästi koko katon ulkonäköä.

On siis monta syytä tilata peltikaton maalaus Kuhmoisiin. Kattomaalaus kannattaa tilata nimenomaan Plus Kattopalvelulta. Me maalaamme niin peltikatot, tiilikatot, varttikatot kuin tiilikatotkin, ja tarjoamme palveluksiamme sekä taloyhtiöille että yksityisasiakkaille. Tekemämme kattomaalaus suojaa kattoa jopa vuosikymmenen ajan. Joissain tapauksissa menee peräti 15 vuotta, ennen kuin katto on aika huoltomaalata seuraavan kerran.

Uusi maalipinta kestää pitkään, kunhan pohjatyöt tehdään huolella. Peltikattomaalauksen pohjatöiksi tarvitaan vähintään katon pesu. Lisäksi kaikki ruoste pitää poistaa, ja erilaiset vauriot sekä reiät korjata. Kun vielä maalaussää valitaan huolella, ei kenelläkään ole nokan kopauttamista työn lopputuloksessa ja sen kestävyydessä.

Peltikatto saatetaan maalata useampaankin otteeseen, mutta tiilikatto maalataan vain kerran. Uusi maalipinnoite tasoittaa katolla olevien tiilien pinnan sellaiseksi, etteivät ne enää ime vettä sisälleen. Niin kauan kuin vanhat tiilet saavat imeä vettä, altistuvat ne jokatalviselle pakkasrapautumiselle. Tämä näkyy keväällä katolta löytyvien rikkinäisten kattotiilien määrässä. Samalla kun pinnoite estää tiiliä imemästä kosteutta, se saa tiilet hylkimään myös epäpuhtauksia ja kasvustoja. Tiilikattomaalauksen pohjatöitä ovat kattopesu, katon tiivistys ja sammaleiden poisto kemiallisesti.

Huopakatotkin maalataan vain kerran, ja sillä edellytyksellä, että katon rakenteet ovat yhä terveet. Uusi maalipinnoite estää bitumikatetta kuivumasta, kovettumasta ja halkeilemasta. Samalla katto saa uutta voimaa vastustaa sammaleita, joilla on tapana muun muassa availla katon saumoja. Ennen kuin huopakatto tai palahuopakatto on mahdollista maalata, tulee se pestä ja puhdistaa. Kaikki reiät pitää paikata, ja liitoskohdat sekä nurkat tarvittaessa vahvistaa.

Lumenpudotukset Kuhmoisiin ilman huolta urakan onnistumisesta

Tilaa lumenpudotus Kuhmoisissa Plus Kattopalvelulta, niin sinun ei tarvitse olla huolissasi urakan onnistumisesta. Jos lumi pudotetaan katolta ilman kokemusta, ammattiosaamista ja kunnollisia työturvallisuustuotteita, on syytäkin olla huolissaan. Lumen pudottaminen katolta on aina yhtä vaarallista, olipa sitten kyse korkean kerrostalon, matalan rivitalon, tasakattoisen omakotitalon, harjakattoisen mökin, ison hallin tai vaikkapa erityisen jyrkällä katolla varustetun kiinteistön katon lumenpudotuksesta. Katolta voi pudota alas, vaikka se olisi kuinka loiva tai jopa tasainen. Katolla liikkuminen on talvella erityisen vaarallista. Lumen pudottaminen tuo mukaan omat riskinsä, sillä katolta saattaa liukastua tai horjahtaa alas – esimerkiksi reunan yli kippaamansa lumen mukana.

Kattolumitöiden tekeminen on vaarallista myös katolle, jos käytössä ei ole oikeita ja hyväksi havaittuja tekniikoita. Lapio tai lumentyönnin saattaa naarmuttaa katon pintaa, tai irrottaa tiiliä pois paikoiltaan. Lapio saattaa rikkoa joitain tiivisteitä ja heikentää katon vedenpitävyyttä. Lumenpudottaja voi myös puhkaista jiirin ja aiheuttaa kattovuodon.

Edes maan pinnalla liikkuvat ihmiset eivät ole turvassa, kun katolta pudotetaan lumia. Jos vaarallista vyöhykettä ei ole eristetty ja valvottu, saattaa joku ohikulkija jäädä katolta pudotettavan lumen alle, ja loukkaantua vakavastikin. Kannattaa katsoa tarkkaan, mihin lumet pudottaa, sillä omaisuusvahinkojakin saattaa syntyä.

Kun tiilikaton, peltikaton tai huopakaton lumenpudotus on tilattu Plus Kattopalvelulta, ei vahinkoja pääse syntymään. Urakka hoituu mallikkaasti alusta loppuun saakka, ja hintakin on kohdillaan. Yksityisasiakas pääsee hyödyntämään myös kotitalousvähennystä, kun tilaa kattolumityöt meiltä. Lumenpudottajiemme turvallisuus varmistetaan kunnollisilla työturvallisuustuotteilla, ja ohikulkijoista huolehditaan eristämällä ja valvomalla työmaa-aluetta. Kattokaan ei vaurioidu ja ala vuotaa, koska käytämme vain ammattimaisia otteita ja testattuja metodeja.

Plus Kattopalvelu suorittaa myös jään poiston katolta sekä turvallisesti että mallikkaasti. Jään poisto voi tarkoittaa räystäiltä roikkuvien jääpuikkojen katkomista tai rännien ja/tai katon sulattamista höyryllä. Höyry on paras keino jään poistamiseen, sillä se ei riko kattoa, mutta poistaa kaiken jään todella vikkelästi. Jään putoaminen katolta voisi osoittautua hyvin vaaralliseksi ilmiöksi, joten jää kannattaa poistaa. Toinen syy katon ja rännien sulattamiseen on se, että katolla oleva jää voi aiheuttaa vahinkoa kattokokonaisuudelle.

Katon tuuletukseen liittyvät kattotyöt Kuhmoisissa varmistavat kattorakenteiden kuivuuden

Katon rakenteiden kuivuus ja terveys ovat vaakalaudalla, jos esimerkiksi vuotavaa kattoikkunaa ei heti korjata – siksi kattoläpivientien korjaamiseen liittyvät kattotyöt Kuhmoisissa kannattaa teettää heti tarpeen ilmestyttyä. Myös muut kattokorjaukset on tehtävä tai teetettävä niin pian kuin mahdollista. Kattoreikien paikkaus, irronneiden kattoturvatuotteiden aiheuttamien reikien korjaus, saumojen ja jiirien tiivistys sekä rikkinäisten tiilien uusiminen auttavat pitämään katon kunnossa vuosikymmenestä toiseen.

Katon alla voi olla kosteusvaurioita, vaikka kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt ja huopakattotyöt olisi tehty ajallaan. Jos katon alla ei ole käyty säännöllisesti, voi katon eristys olla märkänä, ja puuosista saattaa löytyä värimuutoksia sekä lahoa. Mistä vesi on päässyt katon alle, jos vesikatto ja kaikki sen läpiviennit ovat tiiviitä? Tällöin on kyse kondensoituneesta kosteudesta. Jos katon IV-työt on tehty puutteellisesti, ei rakennuksesta karkaava lämpö pääse pois katon alta. Varsinkin keväällä, kun ulkona voi olla kymmeniä asteita pakkasta, välikatolle nouseva lämpö saattaa tiivistyä kosteudeksi.

Kondensoitumista voidaan ehkäistä monella tavalla. Ensisijaista on tutkia katon tuuletuksen toimivuus. Tarvittaessa ilman vaihtumista voidaan jouduttaa vaikkapa alipainetuulettimen avulla. Jotta valtaosa lämmöstä pysyisi sisällä, mikä on hyvä myös luonnon ja lompakon kannalta, voidaan lämpöeristeitä tarvita lisää. Ulkokatto ei missään nimessä ole lämmöneriste. Jotta luonnostaan ylöspäin kohoava lämpö pysyisi paremmin sisätiloissa, kannattaa välikatolle lisätä eristeitä. Asiantuntijamme osaa arvioida, tarvitaanko eristeitä lisää. Varsinkin vanhempiin rakennuksiin on usein hyvä lisätä lämmöneristeitä. Jos villoissa on kosteutta, ei pelkkä eristeiden lisääminen auta, vaan märät villat on poistettava ja hävitettävä asianmukaisesti. Selluvillat voidaan kompostoida, kun taas muut villat poltetaan energiaksi.

Kattorakenteiden kuivuus varmistetaan myös aluskatteen avulla. Ehjä ja taiten asennettu aluskate estää lämmintä ilmaa kondensoitumasta katon alapinnalle, mistä se voisi tippua eristeisiin. Aluskate on olemassa myös satunnaisten piipunjuurivuotojen ynnä muiden kattovuotojen varalta. Jos omakotitalon, kerrostalon tai vaikka paritalon katto vuotaa, ottaa aluskate kosteuden vastaan, ja kuljettaa sen katon räystäille. Jos aluskatetta pitää korjata, tullaan usein siihen tulokseen, ettei aluskatteen paikkaus ole se paras vaihtoehto. Kestävin ratkaisu on useimmiten aluskatteen uusiminen. Jos reikiä ei ole kaikkialla, voidaan aluskatteesta vaihtaa vain ne huonokuntoiset kohdat. Pieneläinesteistä lintuverkkojen asentaminen auttaa ehkäisemään aluskatteen hajoamisen.

Home katon ja yläpohjan eristyksessä kertoo siitä, ettei villoja ole vaihdettu ajoissa

Kattovuotoa ja katon vesivahinkoa seuraaviin kattotöihin Kuhmoisissa liittyy paljon muutakin kuin pelkkä vesikaton tiivistys. Kastuneet kattorakenteet ovat vaarassa lahota, joten ne tulee kuivattaa kunnolla. Mikäli laho on jo iskenyt kyntensä kerrostalon, rintamamiestalon tai minkä tahansa muun kiinteistön kattorakenteisiin, pitää puuosat uusia lahon leviämisen ehkäisemiseksi. Katon vesivahingon seurauksena myös katon ja yläpohjan eristeet ovat saattaneet kastua. Koska kosteus johtaa ennen pitkää homeeseen, pitää villat vaihtaa. Jos märkien villojen vaihto jäisi tekemättä, voisivat rakennuksen asukkaat sairastua yläpohjan homevaurioiden takia.

Katon ja yläpohjan eristeiden kuntoon pitää kiinnittää huomiota muulloinkin kuin kattovuodon korjaamisen yhteydessä. Välikaton kunto kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin vesikatonkin, eli kaksi kertaa vuodessa. Eristeissä voi olla kosteutta myös lämpimän ilman kondensoitumisen takia – tästä lisää kohta. Viimeistään silloin, jos sisällä vetää ja palelee, katolla on lumettomia laikkuja ja räystäiltä roikkuu pitkiä jääpuikkoja, on aika selvittää katon lisälämmöneristyksen tarve.

Ennen vanhaan kattoja ei eristetty kovin runsailla eristeillä. Usein katsottiin, että ohkainen kerros sahanpurua riittää. Mikäli tahtoo lämmittää vähällä energialla ja välttää erilaiset kosteusvauriot, kannattaa eristeitä hankkia tarpeeksi. Katon lisälämmöneristyksen teettäminen vaatii vain harvoin rakenteiden purkamista ja uudelleenkasaamista, vaan uusia villoja voidaan alkaa puhaltaa vanhojen päälle.

Kun eristeitä on tarpeeksi, ei lämpö karkaa välikatolle, missä se voisi tiivistyä kosteudeksi eli kondenssivedeksi. Varsinkin silloin, jos ulko- ja sisälämpötilan ero on suuri, voi kondenssivesi alkaa pilata rakenteita. Kondensoitumista estetään paitsi riittävillä eristeillä, myös kunnollisella tuuletuksella ja ehjällä (mieluiten hengittävällä) aluskatteella.

Lämmön karkaamisen estäminen lopettaa myös kattolumen liian aikaisen sulamisen. Näin ei ole vaaraa siitä, että katto alkaisi vuotaa talvella saumoista. Kattojäätä tai jääpuikkojakin syntyy vähemmän – jos ollenkaan –, kun lämpö pysyy paremmin pirtissä.

Kysy tarjous myös ullakon ja vintin eristämisestä tai ilmanvaihtokanavien ja muiden katon läpivientien eristämisestä! Kun ullakko eristetään, voidaan sinne rakentaa vaikka joogatilaa. Läpivientien huolellinen eristäminen estää kondenssiveden muodostumisen. On tärkeää, että läpiviennit ovat lämpö- ja vesitiiviitä.

Katon mitat kertovat mm. sen, mitä kattoturvatuotteita tarvitaan 

Kattoturvatuotteita Kuhmoisissa ei valita summamutikassa vaan sen mukaan, miten korkea rakennus – ja miten kalteva katto – on kyseessä. Plus Kattopalvelu auttaa sinua mielellään katon varustelemisessa. Kun olemme saaneet tutustua kattoosi, osaamme kertoa, millaisilla kattoturvatuotteilla se pitää varustella. Neuvojemme avulla voit olla varma siitä, että uusi tiilikattosi, konesaumakattosi tai esimerkiksi palahuopakattosi on varusteltu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Talon omistajalla tai vaihtoehtoisesti taloyhtiöllä on kannattavanaan suuri vastuu siitä, että katolla on turvallista liikkua. Vuosikymmenten mittaan katolla tulee liikkumaan koko joukko ammattilaisia, muun muassa nuohoojia, lumenpudottajia, antennin korjaajia ja LVI-asentajia. Kestävillä, vaatimusten mukaisilla ja kunnolla katossa kiinni olevilla kattoturvatuotteilla on helppo huolehtia siitä, että katolla liikkuminen sujuu ilman vaikeuksia.

Ota yhteyttä myös vanhan katon kattoturvatuotteiden kunnon tarkastuksen tiimoilta. Kattotikkaat, palotikkaat, seinätikkaat ja muut kattoturvatuotteet pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä puolen vuoden aikana katolla voi tapahtua kaikenlaista. Kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kuntotarkastus kertoo, pitääkö tehdä joitain korjauksia, vai onko kaikki kunnossa. Jos tarpeen, saat meiltä tarjouksen katon turvatuotteiden huoltamisesta, korjaamisesta tai uusimisesta, tai kokonaan uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. Aina silloin tällöin pitää kiristää kattotuotteiden kiinnityksiä, sillä aika ja muun muassa katon lämpöeläminen saavat ne pikkuhiljaa löystymään. Näin kattoturvatuotteet pysyvät katossa niin suojalumen, tuulen kuin katolla liikkuvien ihmistenkin aiheuttaman rasituksen alla.

Helpoin tapa saada arvio kattoturvatuotteiden kunnosta ja riittävyydestä on tilata meiltä jokin (ihan mikä tahansa) kattotyö, ja saada koko katon kunnon tarkastus kaupan päälle. Kun tarkastamme katon kuntoa, katsastamme myös sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteet ja muut katon varusteet kiinnityksineen päivineen.

Erilaisia kattoturvatuotteita ovat seinätikkaat, lapetikkaat, hätäpoistumistikkaat, lumiesteet, putoamissuojat, kattopollarit ja esimerkiksi kulkusillat. Valtaosa kattoturvatuotteista on olemassa mahdollistaakseen ja turvatakseen katolla liikkumisen. Lumiesteet estävät katolla olevaa lunta putoamasta maan tasalla liikkuvien ihmisten niskaan. Lumiesteillä on myös toinen tehtävä, ja se on suojata kattoa lumen aiheuttamilta liikkeiltä. Lumen liikkeet pitkin satulakattoa voisivat aiheuttaa naarmuja tai irrottaa katosta erilaisia hormeja ja muita kattotarvikkeita, jos lumiesteitä ei olisi lumen liikkeitä suitsimassa.

Onko lumiesteiden korjaus, kiinnitys tai asennus kotitalousvähennyskelpoinen työ?    

Myös lumiesteiden asennus ja korjaus ovat verovähennyksiin eli kotitalousvähennykseen oikeuttavia kattotöitä, jos kyseessä on omakotitalon tai kesämökin katto. Plus Kattopalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten yksityisasiakkaat voivat hakea erilaisista kattotöistämme kotitalousvähennystä – myös irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien paikkauksesta. Esimerkiksi opintolainan korkoja ei enää saa vähentää verotuksessa, joten kaikki jäljellä olevat verovähennysmahdollisuudet kannattaa käyttää hyödykseen! Verovähennysten hakeminen on helpompaa kuin koskaan, sillä verovähennyksiin oikeuttavia tietoja voi ilmoittaa Verohallinnon verkkopalvelussa yksinkertaisesti ja nopeasti.

Lumiesteet tulee asentaa kaikille kalteville katoille riippumatta siitä, saiko kotitalousvähennystä vai ei. Lumiesteet kuuluvat myös rivitalojen, kerrostalojen, piharakennusten ja muun muassa teollisuuslaitosten katoille, jos niiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteiden avulla vältetään monet vaarat ja vahingot. Ensinnäkin lumiesteet suojelevat maan pinnalla liikkuvia ihmisiä kattolumen äkilliseltä alastulolta. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteet on asennettava ainakin ulko-oven yläpuolelle, ja myös mahdollista terassia tai muuta oleskelualuetta suojaamaan. Meidän mielestämme on hyvä asentaa lumiesteet koko katon reunalle, sillä näin kuormitus saadaan jakaantumaan tasaisemmin. Jos lape on kovin pitkä, tulee lumiesteet asentaa kahteen riviin. Mahdolliset kattoikkunat ja muut suhteellisen helposti hajoavat kattovarusteet kannattaa varmuuden vuoksi suojata omilla lumiesteillään. Teetä lumiesteiden asennus Plus Kattopalvelulla, niin saat varmasti oikein mitoitetut lumiesteet. Mitoitamme talon lumiesteet muun muassa lappeen pituuden sekä keskimääräisen lumikuorman mukaan. Asennuksen toteutamme sen mukaan, onko kyseessä saumakatto, aaltopeltikatto, tiilikuvioitu peltikatto, itsekantava peltikatto vaiko kenties tiilikatto. Eri katoilla tarvitaan erilaisia asennus- ja tiivistysmetodeja.

Jatkossa lumiesteet pitää tarkastaa tihein väliajoin. Tuulet, lumet ja muun muassa peltikaton lämpöeläminen voivat saada lumiesteiden kiinnikkeet löystymään. Jos lumiesteet irtoavat ja putoavat maahan, ei niistä ole mitään hyötyä – päinvastoin! Kattoon syntyy ilkeitä jälkiä, mitkä voivat johtaa jopa kattovuotoon, jos lumiesteet irtoavat vahingossa. Lumiesteiden kuntotarkastus paljastaa kaikki huolto-, korjaus- tai uusimistarpeet, joten se kannattaa toteuttaa joka kevät ja syksy. Helpoimmin lumiesteiden ja muiden katon tarvikkeiden kuntotarkastus hoituu katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä ilmaiseksi tarjottavan kattotarkastuksen aikana.

Piipunhattu ja piipun pellitys pelastavat piipun

Plus Kattopalvelulta saat myös piipunhatun ja piipun pellityksen. Piipun peltityöt teetetään meidän pitkän linjan kattopeltisepillämme, joilta onnistuvat myös kaikki muut peltisepän työt. Peltisepän töitä ovat muun muassa konesaumakaton korjaus ja asennus. Konesaumakatto on ainutlaatuisen upea ja luotettava katto. Konesaumakatto voidaan asentaa myös hyvin loiville katoille, sillä sen kaksinkertaisista saumoista saadaan hyvin tiiviit. Yksi rivisaumatun peltikaton ensiluokkaisen tiiviyden saloista on se, että kattotarvikkeet asennetaan sen pystysaumoihin, jolloin kattotarvikkeiden asentaminen ei aiheuta reikien (eli läpivientien) tekemistä kattoon. Jos katolle asennetaan kattoikkunoita tai esimerkiksi kattoluukkuja, saumataan ne kiinteästi kattoon, jolloin niistä tulee todella tiiviitä. Peltiseppämme toteuttavat myös kattoturvatuotteet, jalkarännit, jiiripellit, tippapellit ja kaikki muut peltilistat sekä suojapellitykset.

Piipun pellitys peltisepän työnä on tärkeä toimenpide, mikä suojaa piipun ulkopintoja ja hormia. Pellitys antaa suojaa sääolosuhteilta ja kosteuden sekä ajan aiheuttamilta rappeumilta. Kun piippu on pellitetty, on entistä epätodennäköisempää, että piipusta vuotaa vettä. Piipun juuripellitys on välttämätön, sillä se tiivistää piipun ja katon liitoskohdan. Vaikka juuripellitys olisi kunnossa, kannattaa piipun läpivienti tarkastaa puolivuosittain myös katon alta. Voi olla, että aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, ja silloin toimeen on tartuttava rivakasti. Vain ehjä ja asianmukaisesti asennettu aluskate suojaa katon rakenteita kosteusvaurioilta, jos katto vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta paikasta.

Pelkkää juuripellitystä parempi on suojata koko piippu, ja tähän tarvitaan ammattilaisiamme, jotka toteuttavat piipunpellityksen valmistamisen ja asennuksen mittatilaustyönä. Jokainen piippu on erilainen, joten vasta mittojen mukaan toteutettu pellitys suojaa piippua parhaiten, ja pidentää sen käyttöikää.

Myös piipunhattu on välttämätön kattovaruste. Se suojaa hormin sisäpintoja pitäen sen kuivana. Kuiva hormi vetää hyvin, ja kestää pidempään. Lisäksi se varaa paremmin lämpöä. Tärkein syy piipunhatulle on kuitenkin se, että sen avulla tulisijan ja hormin käyttäminen on paloturvallisempaa. Jos hormi kastuu, on vaarana sen rapautuminen. Rapautuminen tarkoittaa sitä, että kosteuden jäätyminen aiheuttaa hormiin koloja ja halkeamia. Halkeamista karkuun pääsevät kuumat savukaasut voivat sytyttää yläpohjan eristeet ja sitä kautta koko rakennuksen tuleen. Koloihin tulee kertymään nokea, mikä lisää nokipalovaaraa. Jos tulisijaa ei käytetä, ei tulipalovaaraakaan ole, mutta rapautunut piippu saattaa jonain päivänä sortua.

Miksi saat meiltä Kuhmoisissa maksuttoman kattotarkastuksen?

Katon tarkastus Kuhmoisissa on normaaliin palveluvalikoimaamme kuuluva kattotyö. Sen voi tilata aivan samalla lailla kuin kaikki muutkin kattohuollot, kattokorjaukset ja katon varusteisiin liittyvät toimenpiteet, eli puhelinsoiton tai sähköisen viestin avulla. Kun saamme yhteydenottosi, annamme hyvän tarjouksen kattotyöstä. Kun sopimus on laadittu, toteutamme kattotyön ASAP eli niin pian kuin vain mahdollista. Sen lisäksi, että kiirehdimme palvelun tarjoamista, panostamme työn huolelliseen toteuttamiseen. Olemme aina yhtä tarkkoja ja huolellisia – silloinkin, kun on kyse katon kunnon tarkastuksen kaltaisesta rutiinityöstä. Kattotarkastus ei ole ohi vartissa eikä välttämättä tunnissakaan (tämä riippuu täysin kohteen koosta ja kunnosta). Sen aikana tutkitaan kaikki saumat ja liitoskohdat, räystäsalueet, läpiviennit, kattorakenteet ja muun muassa kattoturvatuotteiden kiinnikkeet. Lopuksi raportoimme asiakkaalle katon mahdollisista korjaus- tai huoltotarpeista. Kaikista tarpeellisista toimenpiteistä annetaan hyvä tarjous. Yksityisasiakkaalle niin kattohuollot, kattokorjaukset kuin kattotarkastuksetkin ovat pääsääntöisesti kotitalousvähennyskelpoisia.

Kattava kattotarkastus onnistuu siis varsin kohtuullisin kustannuksin, jos tilaat sen Plus Kattopalvelulta. Vielä edullisemmin (itse asiassa aivan ilmaiseksi) kattotarkastuksen saa silloin, kun tilaa meiltä jonkin muun kattotyön. Tilaa lumiesteiden korjaus, katon jiirin paikkaus, kattopesu tai vaikka rännien puhdistus, niin saat katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi.

Tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen siksi, että voimme lunastaa lupauksemme laittaa asiakkaan katto kerralla kuntoon, ja mahdollisimman vähin kustannuksin. Jos kattoa ei tarkastettaisi säännöllisesti, voisivat pienet vauriot (joita joka kattoon joskus ilmaantuu) laajentua isoiksi ongelmiksi. Pienikin reikä pelti- tai huopakatossa voi johtaa katon alle syntyviin laho- ja homevaurioihin, joten katon kunto kannattaa tarkastaa usein. Kattoreiän paikkaus on varmasti huokeampaa kuin katon vesivahingon kunnostaminen, mikä saattaa johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Jos emme tarkastaisi kattoa jokaisen kattohuollon ja muun kattotyön yhteydessä, emme voisi sanoa laittavamme tiilikatot, peltikatot ja huopakatot kuntoon. Pelkkä räystäspeltien ja -lautojen vaihto ei auta, jos piipun juuri vuotaa (tai meinaa vuotaa). Pelkästä kattopesusta ei ole apua, jos katon saumat jäävät tiivistämättä. Tällöin mennään itse asiassa ojasta allikkoon, sillä jos katto pestään tiivistämättä sitä ensin, kastuvat kattorakenteet ja katon alla olevat eristeet melko varmasti…

Mitä kattourakointeja kattopalvelumme tekee kesän koittaessa Kuhmoisiin?

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta voi tilata kattourakointeja Kuhmoisiin niin kesällä kuin talvella. Luonnollisestikin toimimme myös keväällä ja syksyllä, joten tältä kattopalvelulta löytyy apu aina ja joka tilanteeseen. Toteutamme sekä taloyhtiöiden että yksityisasiakkaiden kattourakat. Olemme oikea kattourakoitsija niin tiilikatoille, bitumikatoille, peltikatoille kuin varttikatoillekin, joten ota empimättä yhteyttä – kaikki alkaa tarjouksen pyytämisestä sen ensimmäisen puhelinsoiton tai sähköisen viestin avulla!

Kesä on hyvää aikaa monille kattourakoille. Edelleen monet suomalaiset ajattelevat, että kesä on paras tai jopa ainoa oikea aika tehdä kattoremontti. Kesä on siis kattosaneerausten sesonkiaikaa. Kesällä teetetään paljon myös erilaisia kattohuoltoja, kuten kattopesuja, sammaleenpoistoja, kattojen suojakäsittelyjä ja kattomaalauksia. Kattomaalaus pitää tehdä lämpimänä vuodenaikana, sillä lämpötilan on oltava selvästi plussan puolella myös öisin. Suora auringonpaiste saattaa kuitenkin häiritä maalin tarttumista, joten pilvipouta on kaikista ihanteellisin maalaussää. Kun vielä ilmankosteuskin on kohdillaan (eli sateita ei saa olla luvassa), onnistuu tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalaus erinomaisesti.

Helteellä ei kannata tehdä mitään huopakattohuoltoja tai -korjauksia, sillä bitumikatto saattaa pehmetä lämmössä. Kattotarkastuksetkin kannattaa tehdä muulloin kuin helleaallon aikana, sillä näin mahdolliset vuotojäljet ovat varmemmin näkyvissä.

Syksyisiä kattourakoita ovat myrskyvaurioiden korjaukset, kuten irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnitykset. Joskus sattuu isompia vahinkoja, sillä esimerkiksi puu voi kaatua katon päälle. Syksyllä tulee toteuttaa vähintäänkin katon syyshuolto, eli katon ja sadevedenpoistojärjestelmän puhdistus kattotarkastuksella kruunattuna. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kattoa pitää kunnostaa talvea varten, ehditään se näin tehdä ajoissa.

Talvisia kattourakoita ovat tietenkin kattolumityöt ja jään poisto katolta, mutta katto voidaan myös korjata tai uusia talvella. Kattoremontti saattaa onnistua talvella jopa jouhevammin kuin kesällä, sillä säät ovat helpommin ennustettavissa.

Kevään tullen tehdään katon keväthuolto ja -tarkastus. Talven aiheuttamat vahingot saadaan näin kunnostettua ennen kesää ja kesän sateita. Jokainen talvi ei kattoa riko, mutta silloin tällöin voi syntyä saumavuotoja tai irronneista kattotikkaista kertovia reikiä. Pahimmillaan katon lumikuorma saa katon painumaan notkolle – siksi liiat lumet kannattaa pudotuttaa ajoissa.