Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Lammilla aina oikeaan aikaan ja mitä parhaimmalla ammattitaidolla

Tilaa Plus Kattopalvelun ammattilaiset paikalle tilanteesta, katemateriaalista tai katon koosta riippumatta. Jos kyseessä on jokin kattotyö, me olemme varma valinta sen oikea-aikaiseen ja oikeanlaiseen suorittamiseen. Teemme Lammilla ja muun muassa Asikkalassa, Hauholla, Hausjärvellä, Hämeenkoskella, Janakkalassa, Kärkölässä, Luopioisissa, Padasjoella ja Tuuloksessa kaikki mahdolliset kattotyöt aina katon keväthuollosta osittaiseen kattoremonttiin asti. Lopputulos on aina yhtä laadukas, ja lukuisten ammattilaistemme ansiosta jälkeä syntyy reippaalla aikataululla.

Jos katto on huollettu ja korjattu oikeaan aikaan sekä työssä tarvittavalla huolellisuudella ja ammattitaidolla, kestää se pitkään. Etenkin tiilikatot ovat pitkäikäisiä kattoja. Betonitiilikatto saattaa maksaa enemmän kuin huopakatto, mutta se kestää lähes kaksi kertaa pidempään. Tiilikatto voi suojata omakotitaloa tai vaikkapa kerrostaloa jopa 70 vuotta, kun taas bitumikatto kestää korkeintaan 40 vuotta. Konesaumakatot kestävät vielä tiilikattojakin pidempään. Kattopeltiseppiemme asentama konesaumakatto kestää jopa sata vuotta. Jos investoit alumiinikattoon, kestää se parisataakin vuotta, ja hulppea kuparikatto useamman vuosisadan. 

Kattohuollot ovat pitkälti katemateriaalin mukaan määräytyviä. Plus Kattopalvelu tietää, miten tiilikatto pidetään sammaleettomana, ja miten huopakattoa estetään kuivumasta. Luota meihin myös ruosteentorjunnassa. Ruoste vaanii erilaisia peltikattoja, kuten lukkosaumakattoa, tiilikuvioitua peltikattoa ja suoraprofiilista peltikattoa. Konesaumakattokaan ei säästy ruosteelta, jos sitä ei puhdisteta ja maalata.

Katon puhdistus onkin ainut kattohuolto, mitä tarvitsevat kaikki katot yhtä usein. Niin varttikatot, palahuopakatot, konesaumakatot kuin kuparikatotkin pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla poistamme roskat katon sadevesijärjestelmästä ja teemme koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarjota katon korjausta tai jotain muuta kattohuoltoa, jos sellaiselle on tarvetta. Ilmainen kattotarkastus on jokaisen tekemämme kattotyön yhteydessä tarjoamamme kaupanpäällinen. Sen saavat sekä yksityisasiakkaat että taloyhtiöt, joista ensin mainitut ovat oikeutettuja myös kotitalousvähennykseen.

Plus Kattopalvelun kanssa asioivien kannattaa muistaa myös rahoitus, mitä voi hakea kotisivujemme kautta todella yksinkertaisesti. Joustava rahoitus sopii niin katon uusimisen, katon maalaamisen kuin vaikkapa katon myrskyvaurioiden korjaamisen maksamiseen. Kaikki kattourakat toteutetaan kilpailukykyisin hinnoin, joten voi olla, ettet tarvitse lainaa lainkaan!

Kattoremontti kuin kattoremontti – jätä se vastuullemme Lammilla 

Tilaa kattoremontti Lammille viimeistään silloin, kun katon kunto on merkittävästi heikentynyt, ja kattovuoto on enää ajan kysymys. Katon ikä antaa osviittaa siitä, onko aika tilata uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus. Tiilikattoremontin aika on viimeistään silloin, kun katto on palvellut seitsemän vuosikymmentä. Palahuopakattoremonttia ei kannata enää lykätä, jos katon ikä on 40 vuotta. Joskus uutta kattoa tarvitaan aikaisemminkin. Mikäli katolla on enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä tiiliä, ei tiilikaton uusimista ole enää syytä pitkittää. Tiilikatto voidaan uusia myös osittain – pelkkä tiilien vaihto saattaa riittää, jos aluskatteessa ei ole mitään vikaa. Huopakattoremontti on paikallaan, jos kate on kuivunut ja halkeileva, ja kattorakenteissa on kosteuden aiheuttamaa lahoa. Peltikattoremontteja tarvitaan noin 50 vuoden välein, ellei ruoste saa katon kuntoa romahtamaan jo aiemmin. Laki on muuttunut siten, että varttikattoja ei enää saa korjata. Jos siis varttikattoon syntyy jokin reikiä tai muu vaurio, on kattosaneerauksen paikka.

Plus Kattopalvelu on varma valinta katon uusimiseen, olipa kyseessä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa rivitalon kattoremontti. Teemme myös sellaiset kattosaneeraukset, joiden yhteydessä katon ulkomuotoa muutetaan. Tasakatosta voidaan tehdä harjakatto, ja pulpettikatosta vaikka aumakatto. Kattoa voidaan myös korottaa, tai katemateriaalia vaihtaa. Huopakaton tilalle voidaan asentaa palahuopakatto tai vaikka konesaumakatto. Tiilikaton tilalle voidaan asentaa lukkosaumakatto, ja niin edelleen. Jos rakennukseen laitetaan aiempaa painavampi katto, pitää kattorakenteita vahvistaa, mutta tämäkään kattotyö ei teetä meille ongelmia. Teemme kattoremontit myös talvella, joten ensi kesää ei ole pakko jäädä odottelemaan, jos katto alkaa olla uusimisen tarpeessa.

Kattoremontin hinta selviää alkukatselmuksen perusteella. Kun otat yhteyttä, sovimme kanssasi kaikille osapuolille sopivasta ajankohdasta, jolloin voimme tulla kattoa tarkastamaan. Meidän on nähtävä katto omin silmin, jotta voimme laskea hinnan sen uusimiselle. Pelkkä katon koko tai uuden katteen materiaali ei kerro koko totuutta. Kattoremontin hinta, mikä muuten voidaan maksaa sekä osamaksulla että rahoituksella, riippuu muun muassa katon alla olevien rakenteiden kunnosta. Katto uusitaan avaimet käteen -periaatteella, joten esittämässämme kilpailukykyisessä tarjouksessa ovat mukana niin uudet kattoturvatuotteet, kaikki työtunnit kuin vaikkapa jätemaksutkin.

Yleisimmät kattotyöt kesämökin huopakatolla tai palahuopakatolla

Huopakatto tai palahuopakatto palvelee kesämökin, kerrostalon, paritalon tai vaikkapa rantasaunan kattona ehkä jopa 40 vuotta, kun sitä huolletaan säännöllisesti. Jos bitumikattoon syntyy reikiä tai muita vaurioita, tulee se kunnostaa mahdollisimman pian – näin vältetään katon vuotaminen ja katon alla olevien rakenteiden kastuminen. Vaikka bitumikermikatto olisi rakkaudella huollettu, syntyy siihen mitä todennäköisemmin ainakin joitain vaurioita vuosien varrella.

Tyypillisiä bitumikaton korjauksia ovat saumojen tiivistys, kattoreikien paikkaus, vuotavien läpivientien korjaus, irronneiden kattotikkaiden ja muiden kattovarusteiden kiinnittäminen katolle sekä vesikourujen kunnostus. Eniten tarvittu huopakattohuolto on ehdottomasti katon ja sen sadevesijärjestelmän puhdistus, sillä katto on puhdistettava kaksi kertaa vuodessa. Tämä vähentää katon sammaloitumista, mihin tulisi puuttua kemiallisen katon puhdistuksen avulla. Muita huopakattohuoltoja ovat kattopesu ja katon pinnoitus. Kun parikymppisen katon pinnoite uusitaan, kestää se ajan ja sääolosuhteiden aiheuttamia rasituksia vielä ehkä toisetkin parikymmentä vuotta.

Lopulta luotettavan kestävä huopakattokin on aika uusia. Hyvässä lykyssä katto voidaan uusia todella nopeasti ja edullisesti. Joskus on mahdollista rakentaa uusi katto suoraan vanhan päälle, jolloin aikaa ei kulu vanhan katon purkamiseen ja jäteasemalle viemiseen. Vaikka vanha vesikate ja aluskermi pitäisikin purkaa, voi olla, ettei aluslaudoituksia tarvitse uusia. Riittänee, että vaihdamme vain huonokuntoiset laudat – tai että asennamme harventuneen aluslaudoituksen päälle vanereita.

Huopakaton uusijan pitää päättää, haluaako hän tiivissaumakaton, palahuopakaton vaiko kolmiorimahuopakaton. Tiivissaumakatto sopii käytännössä kaikille katoille, sillä se voidaan asentaa niin kaltevalle, loivalle kuin tasaisellekin katolle. Laattakatto ja kolmiorimahuopakatto vaativat melko kaltevan katon, mutta katon loivuuden ei tarvitse olla unelmiesi katon esteenä. Jos haluat laattakaton tai kolmiorimakaton, voimme muokata kattoa kaltevammaksi. Paanukatto on toki hieman hitaampi asentaa kuin tiivissaumakatto, mutta näyttävä lopputulos maksaa vaivan. Tosin palahuopakattojenkin asentaminen on nopeutunut, sillä uusimmissa paanuissa ei ole manuaalisesti irrotettavaa suojamuovia. Samalla on saatu vähennettyä muovin käyttöä. Plus Kattopalvelulta voitte tilata niin huopakaton remontoinnin, korjauksen kuin kaikki sen huollotkin. Ottakaa yhteyttä ja antakaa ammattilaisen varmistaa pisin mahdollinen elinkaari katollenne!

Katon korjauttaminen Lammilla ei voisi enää muuttua helpommaksi

Yhteydenotto täyden palvelun katonkorjaajaan eli Plus Kattopalvelu -nimiseen kattofirmaan on se kaikista helpoin tapa teettää katon korjaus Lammilla. Painuneen katon oikaisu onnistuu meidän ammattilaisiltamme yhtä luotettavasti ja ammattitaitoisesti kuin vaikkapa kattoikkunan tiivistys. Laitamme kuntoon myös kattotarvikkeet, joten voit tilata meiltä vaikka reikiintyneiden rännien ja vesikourujen korjauksen. Plus Kattopalvelu on varsinainen monitaituri, sillä tiedämme kaiken niin katon ja kattoläpivientien asennuksesta, tiivistämisestä kuin erilaisista kattohuolloista, joilla voidaan vähentää peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaustarpeita.

Katon korjauttaminen ei voisi olla enää helpompaa, sillä korjaamme katot avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata kattokorjaus ja antaa meidän hoitaa loput! Kun katto on korjattu (siihen ei kokeneilta ja sitoutuneilta ammattilaisiltamme kauaa mene) ja jätteet viety jäteasemalle, lähetämme työstä varsin kilpailukykyisen laskun. Lasku ei tule yllätyksenä, sillä olemme antaneet urakkatarjouksen heti, kun olet ottanut yhteyttä ja kertonut tarpeesta vaihtaa rikkinäiset tiilet tai toteuttaa jokin muu katon korjaus tai paikkaus.

Kattohuoltojen avulla voidaan vähentää katon korjaustarpeita, mutta satunnaisia vaurioita saattaa silti syntyä. Niitä voivat aiheuttaa niin lumi kuin vaikkapa tuulikin. Talven jälkeen huopakatolla tai peltikatolla voi olla reikiä, mitkä pitää korjata pikaisesti kattovuotojen ja katon vesivahingon ehkäisemiseksi. Jos katon tiivistyksen kanssa aikaillaan, saattaa aluskate antaa periksi. Silloin ei riitäkään pelkkä vesikaton tiivistys, vaan tarvitaan myös aluskatteen korjaus, märkien villojen vaihto sekä lahovaurioiden korjaus. Miksi bitumikatto tai peltikatto reikiintyisi talvella? Usein kyseessä on lumiesteiden, rännien, tikkaiden tai muiden kattotarvikkeiden irtoaminen, ja siitä kattoon jäävät reiät. Katto saattaa vuotaa keväällä myös sen takia, että lumi on saanut jiirit tai saumat antamaan periksi. Myös läpivientien tiivisteet ovat voineet muuttua epätiiveiksi pitkän talven ja sen aikaisten rasitusten takia. Saumojen, läpivientien ja jiirien korjaustarpeet kannattaakin kartoittaa joka kevät.

Myös syksyllä kannattaa käydä tarkastamassa katon kunto. Pitääkö kattoikkuna tiivistää, jotta se ei vuotaisi talvella? Tarvitaanko pienten myrskyvaurioiden korjaamista, kuten irronneiden peltilistojen kiinnittämistä (isot myrskyvauriot, kuten katon päälle kaatunut puu, näkyisivät katolle nousemattakin)? Entä räystäslaudat, -pellit ja otsalaudat – onko ne aika huoltaa tai vaihtaa? Ennakoivien kattokorjausten avulla voidaan välttää monet murheet!

Miksi uudenkin rakennuksen katto voi ruveta vuotamaan? 

Ketään ei varmastikaan hämmästytä se kun sanomme, että vanhan rakennuksen katto saattaa vuotaa. Ajan hammas ja toistuvat mekaaniset sekä kemialliset rasitukset heikentävät omakotitalojen, mökkien, rivitalojen ja esimerkiksi kerrostalojen kattojen kuntoa. Kattovuoto voi alkaa vaikkapa sammaleiden avaamasta saumasta, pakkasten halkaiseman kattotiilen kohdalta tai ruosteen kattopeltiin syömästä reiästä. Jos vuotavan katon korjaus ei ala heti katon ruvettua vuotamaan, on vaarana katon vesivahinko.

Katon alla on useissa tapauksissa aluskate. Aluskatteella on kaksi tehtävää, joista kummatkin liittyvät katon vesivahinkojen torjuntaan. Koska aluskate ottaa vastaan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpi mahdollisesti valuvat vedet, saadaan kattovuodon korjaukselle hieman lisäaikaa. Aluskate suojaa katon alla olevia puurakenteita laholta ja yläpohjan eristeitä homeelta, kunhan kosteusrasitus ei ole kovin runsasta tai pitkäkestoista. Mitä pidempään katto vuotaa, sitä todennäköisemmin myös aluskate haurastuu ja antaa periksi.

Aluskatteen toinen, mutta yhtä tärkeä tehtävä on suojata katon alapuolisia osia lämpöhukasta syntyvältä kondenssivedeltä. Jos aluskatetta ei olisi, voisi rakennuksesta peräisin oleva hukkalämpö tiivistyä vesipisaroiksi katon viileälle alapinnalla. Siitä se voisi tippua eristeisiin saaden ne homehtumaan.

Sekä aluskatteen että vesikatteen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin mahdollisiin ongelmiin voidaan puuttua heti, ja katon kuntoa vahvistavat kattohuollotkin saadaan tehtyä oikea-aikaisesti.

Myös uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunto kannattaa tarkastaa usein – mieluiten joka kevät ja talvi. Nuori ikä ei suojaa kattoa vaurioilta ja vesivuodoilta. Uudella katolla tuskin on ruostetta tai muuta ajan aiheuttamaa ongelmaa, mutta asennusvirheitä tai sääilmiöiden aiheuttamia ongelmia saattaa esiintyä. Katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä tarkastetaan, että kaikki läpiviennit ovat tiiviitä, ja että kaikki kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa. Jos lumi saa kattotikkaat tai vaikkapa lumiesteet putoamaan katosta, syntyy kattoon reikiä. Lumi voi aiheuttaa kattovuodon myös painamalla katon saumoja tai jiirejä. Kaikista runsaslumisimpina talvina tarvitaankin lumenpudotusta. Myös tuuli ja myrsky voivat saada uuden katon vuotamaan. Tuuli voi repiä kattopellit irti, ja myös kattotiiliä saattaa pudota. Myös kattoturvatuotteet ja muut katon varusteet ovat vaarassa irrota kovan tuulen puhaltaessa oikein olan takaa.

Katto kuin katto vaatii kattohuoltoja Lammilla

Ammattilaisen toteuttama katon huolto Lammilla mahdollistaa sen, että katto pysyy pitkään hyvässä kunnossa. Jos kattoa ei huolleta, alkaa se likaantua. Likainen katto ei tee hyvää omakotitalon tai esimerkiksi taloyhtiön imagolle, mutta siitä on muutakin haittaa. Lika lisää katon haurastumista saaden peltikaton ruostumaan ja tiili- sekä huopakatot sammaloitumaan. Molemmat ilmiöt johtavat vähitellen kattovuotoihin. Kattovuoto saa katon alla olevat rakenteet heikentymään, ja tästä voi seurata ennen aikojaan tarvittu kattoremontti. Katon kevät- ja syyshuoltojen sekä muiden kattohuoltojen jättäminen väliin voi jopa puolittaa katon elinkaaren.

Teetä tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton huollot Plus Kattopalvelulla! Me tiedämme, miten erilaiset katot pidetään kunnossa. Palvelemme niin omakotitalojen ja kesämökkien omistajia kuin taloyhtiöitäkin. Katto kuin katto on huollettava ainakin kaksi kertaa vuodessa puhdistamalla ja tarkastamalla se. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kaikki korjaus- ja paikkaustarpeet tulevat hoidettu ajoissa, eikä katon maalauskaan suotta viivästy.

Peltikatto palvelee jopa 50 vuotta, jos se puhdistetaan säännöllisesti, ja jos se pestään ja maalataan vanhan maalipinnoitteen muututtua kuluneeksi. Muita mahdollisia peltikattohuoltoja ovat kattopeltien kiinnitysten lisäys ja naulojen tai huonossa kunnossa olevien ruuvien korvaaminen uusilla ruuveilla.

Tiilikattokin tulee harjata roskista kaksi kertaa vuodessa. Sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely auttaa, jos katolle kaikesta huolimatta ilmestyy sammaleita. Tiilikatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran.

Huopakatotkin tulee puhdistaa joka kevät ja syksy, ja tarvittaessa puhdistaa sammaleista, levistä tai jäkälistä. Kertaalleen tehty huopakaton pinnoitus säilyttää katteen elastisuuden ja kyvyn kestää erilaisia rasituksia.

Muita kattohuoltoja ovat kattoturvatuotteiden huollot ja lumen pudotukset. Vaikka katon reuna olisi varustettu lumiesteillä, voidaan joinain talvina tarvita lumenpudotusta. Näin katon rakenteet eivät kärsi liian painavasta lumitaakasta, eivätkä talon liepeillä liikkuvat ihmiset ole vaarassa jäädä katolta putoavan lumen alle. Mikäli katolle on syntynyt myös jäätä, auttaa asiaa tekemämme höyrysulatus. Höyry sulattaa jään niin katolta kuin katon sadevesijärjestelmästäkin.

Kattohuollot ovat yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia urakoita. Joka tapauksessa, hintamme ovat varsin kohtuullisia, joten kaikkien kattojen kaikki huollot kannattaa tilata Lammille tästä osoitteesta.

Ei enää jäätymisvaurioita – tilaa rännien puhdistus Lammille

Rännien puhdistus Lammilla auttaa estämään muun muassa jäätymisvauriot ja ruosteesta aiheutuvat ongelmat, joiden takia pelkkä rännihuolto ei enää riittäisikään. Jos jää avaa rännien saumat tai ruoste rei’ittää kourut, tarvitaan rännien korjaamista – tai kenties jopa uusien rännien asentamista. Sadevedenpoistojärjestelmä kestää noin 40 vuotta, jos se on säännöllisesti huollettu. Tarpeeksi säännöllinen huolto tarkoittaa sitä, että sadevesikourut tulee puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Jos omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen sadevesijärjestelmä jäätyy umpeen, pitää kourut ja syöksyputket avata höyryllä. Jäätä ei kuitenkaan pitäisi ilmestyä, jos kourut ovat ehjät eikä niissä ole roskia.

Plus Kattopalvelu on rännihuoltojen, rännikorjausten ja uusien rännien asentamisen ammattilainen. Pyytäkää meiltä tarjous rännien puhdistamisesta, sulattamisesta, huoltomaalaamisesta tai vaikkapa kourusaneerauksesta. Voimme myös asentaa sulanapitokaapelit, joiden avulla ehkäistään kourujen jäätyminen. Teemme ammattitaidolla myös kaikki kattokaivoihin liittyvät huolto- ja asennustoimenpiteet. Kattokaivojen puhdistusta tarvitaan yhtä usein kuin kourujen siistimistä, eli joka kevät ja syksy. Kattokaivojen sulana pysyminen voidaan varmistaa lämpövastuksilla. Tällaisen sadevesijärjestelmän löytää vain ja ainoastaan tasakatolta. Satulakattoinen rakennus voi olla varustettu myös jalkaränneillä. Hallitsemme myös jalkarännien asentamisen, korjaamisen ja huoltamisen Lammilla.

Miten sadevedenpoistojärjestelmä kuuluu puhdistaa? Kaikista parhain tapa on kiivetä katolle ja kerätä roskat käsin suoraan roskapusseihin. Jos roskat jäisivät poistamatta, ei kaikki vesi pääsisi poistumaan. Tämä johtaisi sadevedenpoistojärjestelmän tukkiintumiseen. Jos kattokaivo tai kouru ei vedä, sade- ja sulamisvedet päätyvät väärään paikkaan – suomeksi sanottuna, tasakatto voi alkaa vuotaa katolle jääneen veden takia. Satulakattoisissa rakennuksissa sadevesijärjestelmän tukkiintuminen voi johtaa esimerkiksi siihen, että rakennusta ympäröivä maaperä kastuu liiaksi. Tällöin kosteus voi päästä aina perustuksiin ja alapohjarakenteisiin saakka.

Kun roskat on poistettu, huuhtelemme kourut nähdäksemme, onko niissä esimerkiksi ruostetta. Ruostetta syntyy, jos kourut ovat pitkiä aikoja täynnä vettä – tai jos rännejä ei ole huoltomaalattu ajoissa. Sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksen yhteydessä paljastuisivat myös jään avaamat saumat ja jään tai lumen pilalle saamat kaadot. Tarvittaessa teemme tarjouksen rikkinäisten osien uusimisesta, reikien paikkaamisesta, saumojen tiivistämisestä, kiinnikkeiden uusimisesta tai koko sadevesijärjestelmän uusimisesta.

Muista tilata myös katon pesu ja puhdistus 

Monet kattotyöt ovat olennaisen tärkeitä katon kunnon kannalta, ja ne kannattaa muistaa tilata ajoissa. Myös katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Lammilla ovat tärkeitä kattohuoltoja, mitkä kannattaa tilata mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Katon puhtaanapito antaa hyvän pohjan pitkäikäiselle ja hyväkuntoiselle katolle. Anna meidän auttaa sinua saamaan tiivis, toimiva ja turvallinen katto, ja asioi kaikkien kattohuoltojen tiimoilta kanssamme.

Tiesit varmasti, että auto kannattaa pestä usein, jotta maantiesuola ja lika eivät alkaisi ruostuttaa autoa. Myös katot kannattaa pestä, jos ne ovat likaisia. Peltikaton liukas pinta hylkii likaa ja sammaleita, joten peltikaton puhtaanapitoon riittää usein katon harjaus roskista. Roskien (kuten oksien, lehtien ja neulasten) poisto katolta on hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa. Viimeistään silloin, kun peltikatto aiotaan maalata, on peltikaton pesun vuoro. Peltikaton pesu valmistaa kattopellit ottamaan vastaan uuden maalin. Hyvällä tuurilla menee jopa 15 vuotta, ennen kuin katto on maalattava seuraavan kerran.

Tiilikatotkin pestään ennen niiden maalaamista. Tiilikatto maalataan eli pinnoitetaan vain kerran. Jos tiilikatolla on pinttynyttä likaa, tiilikattopesu on oikea ratkaisu, mutta sammaleiden poistoon tarvitaan tykimpiä aineita. Sammaleenpoisto tiilikatolta kannattaa hoitaa kemiallisesti, sillä näin saadaan poistettua myös tiilien sisässä ja tiilien välissä olevat sammalten juuret. Katon suojakäsittely saa siistin ja huolettoman lopputuloksen säilymään pitkään. Muista kuitenkin puolivuosittainen tiilikaton harjaus. Senkin voit tilata Lammille Plus Kattopalvelulta, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. 

Huopakattopesu poistaa kaiken vanhan lian ja valmistelee katon maalattavaksi, kunhan sitä ei toteuteta painepesurilla. Tavallinen vesiletku riittää kaikkien kattojen pesuun, varsinkin, jos pesussa käytetään apuna harjoja ja sopivaa katonpesuaineitta. Kuten tiilikatolta, myös huopakatolta kannattaa poistaa sammalet kemiallisesti. Näin vasta puhdistettu katto ei ala heti sammaloitua uudestaan. Puolivuosittainen roskien poisto on tärkeä myös bitumikatolle.

Peltikatolta ei sammaleita tarvitsekaan poistaa. On hyvin harvinaista, että peltikatto sammaloituu. Jos katto sattuisi olemaan hyvin loiva ja jos se vielä viettäisi pitkiä aikoja roskien peittämänä, voisi sammaleita kuitenkin ilmaantua. Silloin riittää katon harjaus tai kattopesu, sillä sammalet eivät kiinnity peltikattoon kuten muihin kattoihin.

Kattomaalaus Lammilla estää kattoa reikiintymästä ja vuotamasta 

Katon maalaus Lammilla vaikuttaa suuresti siihen, miltä kerrostalo, omakotitalo, kesämökki tai esimerkiksi toimistorakennus näyttää ulkopäin. Jos kattomaalaus jäisi tekemättä, haalistuisi katon väri. Maalipinta estää kattoa likaantumasta, ruostumasta ja sammaloitumasta – mutta sen suojaava vaikutus vähenee vuosien myötä. Katon huoltomaalaus vaikuttaa suoraan siihen, miten hyvässä kunnossa katto on. Ruoste on peltikaton, ja sammal tiili- sekä huopakaton pahin vihollinen. Kun puhutaan huopa- ja palahuopakatoista, on aurinko hyvänä kakkosena, sillä aurinko saa kattohuovan kuivumaan ja kovettumaan. Ennen pitkää huovan kovettuminen näkyy huovan halkeilemisena ja kattovuotoina. Onneksi huopakatto voidaan pitää terveenä ja joustavana uusimalla sen suojapinnoite.

Katon maalaaminen on kova urakka. Ensin tarvitaan perusteelliset pohjatyöt, jotta maali voi levittyä ja kiinnittyä tasaisesti. Sitten pitää levittää uusi pinnoite, eikä se onnistu missä säässä tahansa. Kattomaalaus vaatii paljon katolla liikkumista ja tietämystä erilaisten katemateriaalien korjaamisesta, puhdistamisesta ja pinnoittamisesta. Tilaa kattomaalaus Lammille Plus Kattopalvelulta, niin kaikki menee nappiin. Yksityisasiakas voi vähentää töiden osuuden verotuksessaan, joten katon maalauttaminen meillä on myös taloudellinen päätös.

Peltikaton maalaus tulee korvata kattopeltien vaihtamisella tai kokonaisella kattoremontilla, jos kattopellit ovat huonossa kunnossa. Jos kattopelleissä on vain joitain reikiä, riittää, että ne tiivistetään. Mahdollinen ruoste tulee poistaa huolella ennen uuden maalin levittämistä. Sen ansiosta uusia ruostevaurioita ei ole aikoihin luvassa – ellei katon maalipinnoitteeseen synny naarmuja. Jotta mahdolliset naarmut saataisiin paikkamaalattua, kannattaa katon ja sen maalipinnoitteen kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Tiilikaton maalaus tehdään vain kerran, mutta se riittää pitämään kattotiilet kunnossa jopa 60 tai 70 vuotta. Koska vanha tiili imee vettä, on olennaista pinnoittaa se uudestaan ja näin estää kosteuden imeytyminen tiilen huokosiin. Tiilessä oleva vesi tulisi jäätymään talvella, ja tämä saa aikaan tiilien murenemista ja halkeilemista.

Kuten jo edellä todettiin, säilyttää huopakaton maalaus katteen elastisuuden. Elastisuus saa katteen kestämään erilaisia rasituksia, kuten huoltotoimenpiteiden aikaista päällä kävelyä. Samalla maali ehkäisee sammaloitumista ja pakkasrapautumista. Myös huopakatot ja palahuopakatot maalataan vain yhden ainoan kerran.

Tilaa lumenpudotus Lammille meiltä, niin tiedät lopputuloksen varmuudella

Koska lumenpudotus Lammilla voi johtaa epätoivottuun lopputulokseen, kuten katon vaurioitumiseen ja henkilö- sekä omaisuusvahinkoihin, kannattaa lumen pudotus katolta jättää Plus Kattopalvelun vastuulle. Meihin voit luottaa, olipa kyse korkean kerrostalon, tasakattoisen rivitalon, erityisen jyrkällä katolla varustetun omakotitalon, syrjäisessä paikassa sijaitsevan mökin tai ison hallin kattolumitöistä ja lumenpudotuksesta. Lopputulos on varma: liian lumet saadaan alas katolta ilman, että kukaan tai mikään loukkaantuu. Tarvittaessa huolehdimme myös liikenteenohjauksesta, joten liikennekaaostakaan ei ole luvassa. Jos tontti on erityisen ahdas, voimme sopia kuljettavamme lumet pois.

Kattolumitöiden tekeminen on vaarallista, jos ei ole tottunut liikkumaan katoilla, ja jos ei käytä työturvallisuustuotteita. Plus Kattopalvelun lumenpudottajat eivät horjahda alas, siitä huolehdimme käyttämällä turvavaljaita myös tasakattoisissa kohteissa.

Oikeiden ja hyväksi havaittujen lumityötekniikoiden ansiosta emme naarmuta kattoa, irrota kattotiiliä tai riko tiivisteitä. Katto ei ala vuotaa, eikä siihen synny keväällä korjattavia kohtia.

Olemme erityisen tarkkoja siitä, että maan pinnalla liikkuvat ihmiset ovat turvassa, vaikka katolta pudotetaan lumia. Emme pudota lumia myöskään autojen tai esimerkiksi terassikatosten päälle, vaan etukäteen huolella valittuun paikkaan.

Lumenpudotus ei ole liioiteltua, jos katon rakenteet, katteelle asennetut yksityiskohdat tai ohikulkijat ovat vaarassa. Lumen paino voi saada jopa lumiesteet irtoamaan paikoiltaan, jolloin kattolumi ja kaikki sen mukaan lähtevät kattotarvikkeet voivat vapaasti pudota alas. Jos katolla on suojalunta useita kymmeniä senttejä, kannattaa olla jo pian yhteydessä Plus Kattopalveluun. Pakkaslunta katot kestävät yleensä todella hyvin, sillä pakkaslumi on kevyttä ja ilmavaa. Sama määrä pakkaslunta painaa monta kertaa vähemmän kuin sama määrä suojalunta.

Toimimme harkitusti ja turvallisesti myös silloin, kun tilaat meiltä jääpuikkojen poiston räystäiltä tai jään poiston katolta. Katolla oleva jää kannattaa poistaa kuumalla höyryllä. Samalla tavaralla onnistuu myös rännien tai kattokaivojen sulattaminen. Kattojää voi estää sulamisvesien poistumisen sadevesijärjestelmään, minkä lisäksi kattojää voi vaurioittaa kattoa tai uhata tippua ohikulkijoiden päälle. Sadevesijärjestelmässä oleva jää kannattaa poistaa, koska vedet on saatava tarpeeksi kauas rakennuksesta ja sen perustuksista, oli sitten kesä tai talvi. 

Lintuverkot paikoilleen ja välikaton tuuletus kuntoon – kaikki kattotyöt Lammilla tästä samasta osoitteesta

Kattoläpivientien korjaamiseen ja muuhun katon tiivistämiseen liittyvät kattotyöt Lammilla kannattaa teettää heti, kun niille on tarvetta. Jos kattoikkuna vuotaa eikä sitä korjata, voivat kattorakenteet kastua, lahota ja menettää kantokykynsä. Katto voi alkaa vuotaa myös silloin, jos kattoturvatuotteet (esimerkiksi kattotikkaat) irtoavat katosta. Kattoon syntyneet vauriot pitää saada pian paikattua, minkä lisäksi tikkaat tulee saada takaisin omalle paikalleen.

Koska hyvinkin hoidettu katto voi alkaa vuotaa, on aluskatteen korjaus tai uusiminen yksi tärkeimmistä kattotöistä. Aluskate voi mennä rikki esimerkiksi altistuessaan runsaalle ja pitkäkestoiselle kosteusrasitukselle, tai jos linnut pääsevät nokkimaan sitä (siksi räystäiden tuuletusaukot kannattaakin varustaa pieneläinesteillä, eli asennuttaa niihin lintuverkot). Rikki menneen aluskatteen paikkaus tarkoittaa huonokuntoisten kohtien vaihtamista, tai joissain tapauksissa koko aluskatteen korvaamista uudella. Ehjä aluskate, mikä on asennettu oikein myös savupiipun ja muiden kattoläpivientien kohdalta, estää katon vesivahingon katon vuotaessa.

Katon rakenteista voi löytyä kosteutta, vaikka kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt ja huopakattotyöt olisi tehty ajallaan, eikä katto vuotaisi lainkaan. Miksi katon eristys on märkä ja puuosissa on lahoa, vaikka katto ei vuoda? Tällöin syynä on lämpimän ilman kondensoituminen välikatolle. Se kertoo siitä, että katon IV-työt on tehty puutteellisesti, tai että katon eristeitä on liian vähän. Kyseessä voivat olla myös nämä molemmat syyt. Joka tapauksessa, kosteusvauriot on korjattava ja kondensoitumisen takana olevat syyt selvitettävä. Katon tuuletuksen tehostaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta katon korottaminen, uusien ilmanvaihtokanavien toteuttaminen tai alipainetuulettimen asentaminen vaativat kosolti kokemusta kattotöistä.

Jos kyse on siitä, että villoja tai eristelevyjä on liian vähän, teemme katon lisälämmöneristyksen. Uudet eristeet saadaan paikalleen hyvin nopeasti, jos ne mahtuvat paikoilleen ilman, että kattoa on korotettava. Se, että yläpohja tulee eristettyä paremmin, vaikuttaa myös moniin muihin asioihin kuin kondenssiveden torjuntaan. Jatkossa asunnon lämmittäminen on edullisempaa, eihän lämpöä karkaa enää harakoille. Kattojäätä ja jääpuikkojakaan ei pitäisi esiintyä, pysyyhän lämpö sisällä eikä karkaa sulattamaan katolla olevaa lunta.

Plus Kattopalvelulta saatte myös katon peltityöt ja kaikki muut kattotyöt, joita omakotitalossa, taloyhtiössä tai esimerkiksi kesämökillä ikinä voidaan tarvita!

Katon ja yläpohjan eristys homeessa? Muista vaihtaa märät villat ajoissa!

Jos katto on vuotanut ja katon alapuoliset osat kastuneet, tarvitset koko joukon erilaisia kattotöitä Lammille. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin korjaamme vuotavan katon avaimet käteen -pakettina. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että vaihdamme märät villat. Vanhat viedään jäteasemalle (muuten niihin syntyy hometta), ja yläpohjaan tuodaan riittävä määrä uusia, laadukkaita villoja. Lisäksi kastuneet puurakenteet pitää kunnostaa – tai uusia, jos niissä on jo lahoa.

Eristeissä saattaa olla kosteutta, vaikka tiilikatto, bitumikatto tai peltikatto olisi aivan tiivis. Jos ilma ei liiku joutuisasti, alkaa välikatolle kohoava lämpö tiivistyä kosteudeksi. Tällaista kondenssivettä esiintyy varsinkin alkuvuodesta, kun ulkolämpötilalla ja sisälämpötilalla saattaa olla eroa kymmenien asteiden edestä. Mitä vähemmän eristeitä on, sitä enemmän lämmintä ilmaa pääsee välikatolle – ja mitä enemmän lämpöä, sitä enemmän kondenssivettä voi ilmestyä. Kondenssivesi voi homehduttaa eristeet ja lahottaa yläpohjan puuosat aivan samaan tapaan kuin kattovuodon takia katon alle päässyt vesi.

Jotta kondenssivettä ei esiintyisi, tulee välikaton olla tehokkaasti tuulettuva, minkä lisäksi yläpohjassa pitää olla tarpeeksi eristeitä. Tuuletuspuoli voidaan laittaa kuntoon esimerkiksi alipainetuulettimella. Katon lisälämmöneristys auttaa pitämään lämpimän ilman paremmin sisätiloissa. Jatkossa asunnon lämmittämiseen ei kulu niin paljoa energiaa (ja rahaa). Katon lisälämmöneristys vähentää myös kattojään ja räystäiden jääpuikkojen esiintymistä. Jääpuikot ovatkin usein se ensimmäinen ja näkyvin merkki siitä, että rakennus kärsii katon kautta tapahtuvasta lämpöhukasta. Toki lämpöä karkaa myös seinien ja etenkin vanhojen ikkunoiden kautta, mutta yläpohja on usein se suurin syyllinen lämpöhukalle.

Plus Kattopalvelu osaa eristää katot niin, ettei niiden tuulettuminen samalla heikkene. Tällainen olisi vaarana esimerkiksi silloin, jos räystäiden tuuletusaukot vahingossa tukittaisiin, tai jos tuuletustila muuttuisi eristeiden myötä liian matalaksi. Luota meihin myös ullakon ja vintin eristämisessä tai silloin, kun tarvitset jonkun lisäämään ilmanvaihtokanavien tai muiden katon läpivientien eristeitä. Jotta IV-hormit, kattoikkunat ja muut läpiviennit tulisivat eristettyä ja tiivistettyä kunnolla heti alusta pitäen, jätä Plus Kattopalvelun vastuulle myös kaikkien uusien läpivientien asentaminen tiilikatolle, peltikatolle ja huopakatolle.

Asiantuntijamme kertovat mielellään, mitä kattoturvatuotteita tarvitaan 

Kaikki Lammilan katot tarvitsevat kattoturvatuotteita. Niitä ei kuitenkaan valita summamutikassa. Tärkeintä ei ole, että katolla on joitain kattoturvatuotteita, vaan että katto on varustelu rakennusmääräysten ja yleisen turvallisuuden edellyttämillä kattoturvatuotteilla. Pelkät seinätikkaat ja lapetikkaat eivät aina riitä, vaan katon kaltevuus ja rakennuksen korkeus saattavat edellyttää myös hätäpoistumistikkaiden ja esimerkiksi kattosiltojen asentamista. Sinun ei tarvitse jäädä yksin kattoturvatuotteiden valitsemisen ja asentamisen kanssa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, joka auttaa sinua mielellään. Asiantuntijamme tutustuvat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantahuvilan kattoon ja kertovat, millaisilla kattoturvatuotteilla se pitää varustella, jotta siitä tulisi riittävän turvallinen (myös rakennusmääräysten mukaan).

Kun kattoremontti tai uudisrakennuksen katon asentaminen on meidän vastuullamme, voit olla varma siitä, että uusi tiilikatto, konesaumakatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi palahuopakatto on varusteltu kaikkien sääntöjen mukaan. Talon omistaja tai taloyhtiö on Suomessa vastuussa siitä, että katolla on turvallista liikkua. Katon pitää tarjota nuohoojille, lumenpudottajille, antennin asentajille ja muun muassa LVI-ammattilaisille turvallinen työympäristö. Katolla liikkuminen on mahdollisimman turvallista ja helppoa, kun se on alusta pitäen varusteltu kestävillä, vaatimusten mukaisilla ja kunnolla kiinnitetyillä kattoturvatuotteilla.

Pyydä meidät vilkaisemaan myös vanhan katon kattoturvatuotteita. Katolta voi puuttua jotain olennaista, tai ehkä aika on vaikuttanut tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kuntoon. Parasta olisi, jos kattotikkaat, palotikkaat, talotikkaat, lumiesteet, putoamissuojat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Puoli vuotta voi aiheuttaa monenlaisia huolto- ja korjaustarpeita, joihin kannattaa puuttua ajoissa. Jossain vaiheessa voi olla viisainta tilata uusien kattoturvatuotteiden asennus. Turvatuotteiden tarkastuksen aikana kiinnitetään varsin tarkkaa huomiota kattoturvatuotteiden kiinnityksiin, mitkä ovat voineet aueta. Jos kattotikkaat tai esimerkiksi kattosilta on huonosti kiinni katossa, on vaarana, että se irtoaa katosta ja putoaa alas. Tällöin kattoon syntyy reikiä, joista kattovuoto voi saada alkunsa. Vielä kohtalokkaampaa olisi, jos joku olisi juuri liikkumassa katolla sitä huoltaen tai korjaten. Puolivuosittaisten kattotarkastusten yhteydessä tehty kattoturvatuotteiden kiinnitysten tsekkaaminen auttaa ehkäisemään tällaiset vahingot. Tarvittaessa tehtyjen kiristystoimenpiteiden ansiosta myrskytuulikaan ei saa revittyä kattoturvatuotteita irti, eikä suojalumikaan saa niitä irti niin helposti.

Myös lumiesteiden korjauksen, kiinnityksen ja asennuksen voi vähentää verotuksessaan      

Myös lumiesteiden asennus ja korjaus oikeuttavat kotitalousvähennyksen hakemiseen, jos katto kuuluu omakotitaloon tai kesämökkiin. Plus Kattopalvelun kuuluminen ennakkoperintärekisteriin tarkoittaa sitä, että yksityisasiakkaat voivat vähentää verotuksessaan lähes kaikki tekemämme kattotyöt – esimerkiksi katosta irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien paikkauksen.

Kotitalousvähennys ei kuitenkaan ole ainut syy asennuttaa lumiesteet katolle. Lumiesteet tulee asennuttaa kaikille kalteville tiilikatoille, bitumikatoille ja peltikatoille. Mikäli kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän, pitävät rakennusmääräykset sitä niin kaltevana kattona, että lumiesteiden asentaminen on pakollista.

Lumiesteet katon reunalla eivät ole mitään silmänpalvontaa, vaan niillä on oikeasti tärkeä tehtävä sekä katon, muun omaisuuden, että ihmisien suojelemisessa. Lumiesteiden avulla lumi pysyy katolla – myös kevättalvella, kun se tahtoisi pakkaantua katon reunalla ja valahtaa alas. Lumen valahtaminen katolta ei aina suju kivuttomasti. Johonkuhun saattaa sattua, jos hän jää alas putoavan lumen alle. Lunta saattaa tulla kerralla iso lasti, minkä lisäksi vauhti saattaa olla kova (varsinkin, jos kyseessä on korkeampi rakennus).

Katolta vapaasti putoava lumi saattaa myös rikkoa alle jäävää omaisuutta. Tyypillisin esimerkki lienee rakennuksen lähelle parkkeerattu auto, minkä tuulilasi menee rikki. Myös kattoa ja konepelti saattavat lommoutua.

Lumen putoaminen katolta saattaa vahingoittaa myös kattoa. Kun lumi lähtee liukumaan pitkin kattoa, saattaa se repiä mukaansa niin kattotiiliä kuin erilaisia kattoturvatuotteita ja muita kattotarvikkeitakin. Kattoon jää rumia jälkiä, joista se voi alkaa vuotaa. Lisäksi katon tarvikkeet saattavat hajota maahan osuessaan.

Ota yhteyttä, niin tulemme mitoittamaan ja asentamaan sopivat lumiesteet omakotitalon tai vaikkapa korkean kerrostalon katolle! Rakennuksen korkeus, lappeen pituus ja muun muassa alueen keskiarvoinen lumikuorma vaikuttavat siihen, millaiset lumiesteet katon reunalle asennetaan, ja tarvitaanko katon puolivälin paikkeille toinen rivi lumiesteitä. Aurinkopaneelit ja esimerkiksi hormit kannattanee suojata omilla lumiesteillään. Toimitamme Lammille parhaat, kestävät, testatut ja kilpailukykyisen hintaiset lumiesteet, ja asennamme ne tyylipuhtaasti paikoilleen.

Jatkossa lumiesteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin vältytään siltä, että lumiesteet putoaisivat katolta, tai että niiden korjaustarpeita ei ajoissa täytettäisi.

Kannattaa panostaa piipunhattuun ja piipun pellitykseen

Piipunhattuun ja piipun pellitykseen kannattaa panostaa – varsinkin, kun meidän kauttamme saatte kaikki piipun peltityöt todella hyvään hintaan! Rahallinen panostus ei siis ole suuren suuri, vaikka piippu pellitetään peltisepän työnä. Se, että piipun pellitys on tehty kattopeltiseppiemme toimesta, takaa sen, että piippu on suojattu parhaalla mahdollisella tavalla. Mittojen mukaan toteutettu pellity istuu varmasti, ja lisäksi koko katon ilme kohenee tämän toimenpiteen ansiosta. Kattopeltisepiltämme voitte tilata kaikki muutkin peltisepän työt aina kattoikkunan pellittämisestä rivisaumatun peltikaton asentamiseen. Saumakatto on ainutlaatuinen katto! Sen upea ulkonäkö, pitkäikäisyys ja luotettava vedenpitävyys ovat sen ehdottomia etuja muihin kattoihin nähden. Konesaumakatto voidaan asentaa loivemmalle katolle kuin mikään muu katto, bitumikermikattoa lukuun ottamatta. Koska kaikki kattotarvikkeet asennetaan pystysaumoihin ja kaikki läpiviennit saumataan kiinteästi kattoon, on rivisaumattu peltikatto todella tiivis jopa vuosisadan verran.

Palataan kuitenkin piipun pellitykseen. Näin piipun ulkopinnat ja hormi saadaan suojattua sääolosuhteilta ja kosteudelta. Pitkäaikainen altistumine säille ja kosteudelle saisi piipun rapautumaan, ja mahdollisesti myös vuotamaan vettä. Vähintäänkin piipun juuripellitys on välttämätön, sillä muuten savupiipun ja katon liitoskohta ei ole tarvittavan tiivis. Vaikka piipun juuri olisikin pellitetty, kannattaa piipun läpiviennin kunto tarkastaa puolivuosittain. Piipun läpivienti kannattaa tarkastaa niin ylä- kuin alakautta, vaikka koko piippu olisi pellitetty. Aika voi saada tiivisteet haurastumaan, jolloin katto voi vuotaa piipun juuresta. Kun läpivienti tarkastetaan myös alakautta, voidaan olla varmoja siitä, ettei aluskatetta pidä korjata piipun kohdalta – tai jos niin pitää tehdä, tulee se teetettyä ajoissa. Aluskate varmistaa sen, etteivät katon alle mahdollisesti pääsevät vedet pääse lahottamaan kattorakenteita ja homehduttamaan eristeitä. 

Myös piipunhattua on syytä pitää välttämättömänä kattovarusteena, mikä pidentää piipun käyttöikää ja tekee koko rakennuksesta paloturvallisemman. Piipunhattu suojaa hormin sisäpintoja sateelta. Kuiva hormi vetää moitteetta, ja varaa lämpöä kiitettävästi. Kuiva hormi ei kärsi pakkasrapautumisesta, mikä saisi syntymään koloja ja halkeamia hormiin. Halkeamista karkaavat kuumat savukaasut tai kolojen nokikertymistä alkuna saava nokipalo voisivat sytyttää koko rakennuksen tuleen.

Lammilla tarjotun maksuttoman kattotarkastuksen perimmäiset syyt

Katon tarkastus Lammilla on kattotyö siinä kuin kaikki muutkin kattotyömme. Jos haluat saada ammattilaisen tarkastamaan koko kattokokonaisuuden ja antamaan asiantuntevan mielipiteen sen kunnosta, ota yhteyttä. Tulemme ensi tilassa tutkimaan omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa maneesin katon ja kertomaan mahdollisista korjaus- ja huoltotarpeista. Jos tarpeita on, emme vain kerro niiden olemassaolosta, vaan annamme hyvän tarjouksen niiden toteuttamisesta. Kattavan kattotarkastuksen jälkeen tiedät tarkasti, missä kunnossa katto on, ja mitä voit tehdä sen kunnon kohentamiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi.

Kattotarkastuksen voi saada myös ilmaiseksi. Tilaa Plus Kattopalvelulta mikä tahansa kattohuolto, rikkinäisten tiilien vaihto tai muu kattopaikkaus tai jokin muu kattotyö, niin tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Miksi niin teemme? No, ilmaiselle kattotarkastukselle on lukuisia syitä. Sillä teemme asiakkaan tyytyväiseksi, ja tyytyväinen asiakas on paras asiakas. Hän saattaa kertoa meistä tuttavilleen, ja asioida kanssamme uudestaankin – joko kattotarkastuksen yhteydessä annettujen tarjousten tai muiden kattourakoiden tiimoilta.

Ilmaiselle kattotarkastukselle on muitakin syitä. Katon kunnon tarkastus auttaa meitä täyttämään palvelulupauksemme siitä, että jokainen tiilikatto, huopakatto ja peltikatto laitetaan kerralla kuntoon. Katto ei tulisi kerralla kuntoon, jos tekisimme vain asiakkaan tilaaman kattotyön ja poistuisimme paikalta. On mahdollista, että jokin muu sauma vuotaa, kattoikkunan tiivisteet ovat haurastuneet, lumiesteet ovat irtoamaisillaan, ränneissä on roskia, katto kaipaa uutta maalipintaa tai että eristeissä on kosteutta. Nämä ongelmat eivät tulisi ilmi, jos kulkisimme katolla laput silmillä emmekä viitsisi nähdä vaivaa katon todellisen kunnon selvittämiseksi.

Ilmainen katon kuntotarkastus auttaa asiakasta pitämään katon kokonaiskustannukset mahdollisimman alhaalla. Tuoreiden vikojen paikkaaminen on aina edullisempaa kuin pikkuvioista kehittyneiden isojen ongelmien (kuten katon vesivahingon) kunnostaminen. Koska tahdomme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, kuuluu siihen mielestämme olennaisesti se, että puutumme kaikkiin katon huolto- ja korjaustarpeisiin jo varhaisessa vaiheessa. Näin katto saadaan kuntoon pikkurahalla verrattuna siihen, että edessä olisi lahovaurioiden korjaus, puuosien vaihto tai jopa koko katon purku ja vaihto. Myös huoltotarpeet on hyvä täyttää ajallaan, voihan esimerkiksi katon maalaamattomuus lyhentää katon käyttöikää jopa parillakymmenellä vuodella.

Kesäisiä kattourakointeja Lammilla ovat esimerkiksi kattoremontit – tosin kattopalvelumme tekee ne talvellakin

Plus Kattopalvelu on ympäri vuoden toimiva kattofirma, jolta voi tilata kattourakointeja Lammille yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin. Mikään kattourakka ei ole meille liian iso tai haasteellinen, joten meiltä kannattaa pyytää kilpailukykyinen tarjous myös taloyhtiön kattotöistä – tai vaikka silloin, kun tarvitset kattopalvelua korjaamaan myrskyn tai pitkään jatkuneen kattovuodon aiheuttamia tuhoja.  Tämä kattourakoitsija tuntee niin tiilikatot, bitumikatot, peltikatot kuin varttikatotkin, joten soita tai laita sähköistä viestiä vaikka heti!

Kesä on kattotöiden sesonkiaikaa. On yleistä ajatella, että kesä on parhain tai jopa ainut aika teettää katon uusiminen. Kesäisin tehdäänkin paljon erilaisia kattoremontteja. Nopeimmillaan sellainen on ohi parissa päivässä. Katon koon ja kattorakenteiden korjaustarpeiden lisääntyessä kattoremonttiin kuluva aika luonnollisestikin kasvaa. Luota meihin kun sanomme, että katto voidaan uusia myös talvella. Talvella katon uusiminen saattaa onnistua jopa nopeammin ja jouhevammin kuin kesällä, sillä yllärisateista ei yleensä ole vaaraa.

Kesäisiä kattotöitä ovat sammaleenpoistot, kattopesut ja muun muassa kattomaalaukset. Kattomaalaus vaatii plussakelin, pilvipoudan ja ainakin muutaman päivän ajan kestävän sateettoman ajanjakson. Jos sataa, pakastaa tai paistaa liian suoraan, maali ei kiinnity kunnolla. Myös pohjatöissä (kuten katon puhdistamisessa) luistaminen voi saada aikaan sen, että katto on maalattava uudelleen vuoden tai parin päästä. Kun teetät katon maalaamisenkin Plus Kattopalvelulla, sitä ei tarvitse uusia 10–15 vuoteen – tai ikinä, jos kyseessä on tiili- tai huopakatto.

Niitä kattotöitä, joita ei kannata tehdä helleaallon aikana, ovat myös erilaiset huopakattotyöt sekä katon tarkastus. Helteen pehmentämä kattohuopa voi vaurioitua, kun sillä kävellään. Kattovuoto saattaa jäädä pimentoon, jos helle on kerennyt kuivattaa kaikki vuotojäljet näkyvistä.

Syksyn tullen teemme paljon myrskyvaurioiden korjauksia, joista pienimuotoisimpia ovat irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnitykset sekä rikkinäisten kattotiilien vaihdot. Joskus puu sattuu kaatumaan katon päälle – se aiheuttaa jo isompia vahinkoja! Siksi kattotarkastusten yhteydessä kiinnitämme huomiota mahdollisiin lahoihin puihin, mitkä kannattaa poistaa tontilta pahan laatuisten myrskyvaurioiden välttämiseksi. Syystarkastuksen yhteydessä tarkastetaan koko katon tiiviys ja kunto. Syystöihin kuuluvat myös katon ja rännien puhdistus roskista.

Talvisista kattourakoista mieleen tulevat ensimmäisenä kattolumityöt ja jään poisto katolta, mutta myös kattoremontti ja katon korjaus voidaan tehdä talvella. Talvi on kova koettelemus katolle, siksi se kannattaa tarkastaa heti kevään tullen. Keväthuolto tarkoittaa katon ja sadevesijärjestelmän tarkastamista, sekä ilmaisen kattotarkastuksen tarjoamista. Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattourakoiden yhteydessä, joten asiakkaamme ovat aina kartalla kattonsa kunnosta ja sen eteen tehtävissä olevista toimenpiteistä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt