Kattotyömme Pukkilassa takaavat sen, että uusi kattosi kestää tulevinakin vuosikymmeninä

Palveluvalikoimastamme löydätte kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt, joiden avulla talon katto pysyy kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Esimerkiksi huopakatto suojaa kerrostaloa, omakotitaloa tai mökkiä jopa neljäkymmentä vuotta, kun se huolletaan säännöllisin väliajoin, ja kun kaikki vauriot korjataan heti, jos niitä ilmestyy. Peltikatot ja tiilikatot kestävät vielä pidempään, ja kaikista pitkäikäisimmän katon saa kuparikatosta. Plus Kattopalveluun voitte luottaa katon materiaalista, koosta ja kaltevuudesta riippumatta, sillä osaamme laittaa kuntoon kaikenlaiset katot.

Jos ajatellaan vaikkapa juuri huopa- eli bitumikattoa, tarvitsee se kattohuoltoja aina puolen vuoden välein. Katon puhtaus on tärkeää, sillä lika ja epäpuhtauden rasittaisivat kattoa ja voisivat lyhentää sen käyttöaikaa. Lika jouduttaa bitumikermikaton sammaloitumista, ja sammalet puolestaan haurastuttavat kattoa ja availevat sen saumoja. Jos tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto puhdistetaan joka kevät ja syksy, pääsee katto kuivumaan sateen ja talven jälkeen, eikä sillä esiinny niin paljon sammaleita kuin likaisella katolla.

Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistetaan myös rännit tai kattokaivot, ja suoritetaan koko katon kunnon tarkastus. Tiesitkö, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä? Näin saadaan ajoissa tieto siitä, jos kattoa pitäisi jotenkin korjata tai huoltaa vielä lisää. Huopakatto tai palahuopakatto voi tarvita sammaleenpoistoa, kattopesua tai pinnoittamista. Korjaustarpeista tavallisimmat ovat kattoreikien paikkaus, saumojen ja jiirien tiivistys sekä läpivientien korjaus. Jos kyseessä onkin peltikatto, tulee sekin puhdistaa ja kuntotarkastaa puolivuosittain. Kattotarkastuksen perusteella saatamme suositella katon maalaamista tai kattopeltien vaihtoa. Tiilikattokin tarkastetaan ja puhdistetaan joka kevät ja syksy. Lisäksi voi olla tarvetta rikkinäisten tiilien uusimiselle tai vaikkapa aluskatteen paikkaamiselle.

Plus Kattopalvelun tekemistä kattotöistä saa kotitalousvähennystä, joten kaikki omakotitalon tai kesämökin kattourakat kannattaa keskittää meille. Hinta kattotöille lasketaan paikan päällä, ja sen suhteen emme suinkaan rupea liioittelemaan. Kotisivujemme kautta löytyy rahoitus, mikä tuo joustoa varsinkin isompien kattotöiden (kuten kattoremonttien) maksamiseen. Kanssamme asiointi on helppoa ja kannattavaa, joten asiakkaamme ovat olleet varsin tyytyväisiä. Pukkilan lisäksi palvelemme kaikkia yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä myös Orimattilassa, Myrskylässä, Askolassa, Mäntsälässä sekä esimerkiksi Porvoossa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Pane taitomme koetukselle ja tilaa kattoremontti Pukkilaan meiltä

Suomalainen ei usko, ennen kuin näkee – kun tilaat kattoremontin Pukkilaan meiltä, voit itse todistaa, kuinka ripeästi ja ammattitaitoisesti osaamme katon uusia. Katon uusiminen on se suurin ja monipuolisin kattourakka, joten se on hyvä tilata kokeneelta kattofirmalta, joka tietää mitä tekee. Meillä pysyvät kaikki kattosaneerauksen langat käsissämme, ja saatamme urakan kunnialla maaliin asti. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi suuria suunnitelmia uuden katon suhteen. Kattoa voidaan korottaa, tai sen kaltevuutta muuttaa – meiltä sujuvat kaikenlaiset kattotyöt varmasti ja luotettavasti. Kattoremontti on mahdollista teettää myös talvella!

Totta kai sinua kiinnostaa tulevan palahuopakattoremonttisi, huopakattoremonttisi, tiilikattoremonttisi tai peltikattoremonttisi hinta. Sitä ei kuitenkaan kerrota, ennen kuin katto on tarkastettu läpikotaisin. Tässä ei ole kyse turhanpäiväisestä salailusta vaan siitä, että jokainen kattoremontti on oma kokonaisuutensa. Kattoremontin hinta on laskettava tapauskohtaisesti, eli tarkan tarjouksen laatiminen vaatii paikan päällä käymistä. Voit sopia maksavasi kattoremontin osamaksulla tai vaikkapa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Hinta on joka tapauksessa varsin kohtuullinen, ja kotitalousvähennyskelpoinen. Sekä omakotitalon että kesämökin kattoremontin hinnan voi vähentää verotuksessaan. Kotitalousvähennys koskettaa töiden osuutta, ja tuon summan voit tarkastaa antamastamme tarjouksesta.

Olipa kyseessä omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoremontti, alkaa se katon tarkastuksella. Tuolloin selviää sekä kattoremontin hinta, kesto että toteutustapa. Joskus katto voidaan uusia vain osittain, kun taas joissain tapauksissa uusi katto voidaan rakentaa vanhan katon päälle – yleensä kuitenkin noudatetaan vanhaa, tuttua kaavaa. Normaali kattosaneeraus alkaa vesikaton ja aluskatteen purkamisella, jatkuu katon rakenteiden kunnostamiseen ja päättyy uuden vesikatteen, aluskatteen ja läpivientien asentamiseen. Viimeistelyvaiheeseen kuuluvat katon varustelu, loppusiivous ja lopputarkastus, sillä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku ja asennus tehdään aina avaimet käteen -periaatteella.

Olet varmasti tyytyväinen uuteen harjakattoosi, pulpettikattoosi, tasakattoosi tai vaikkapa aumakattoosi. Jos et vielä tiedä, mikä olisi paras materiaali uudelle katolle, kerromme mielellämme erilaisista vaihtoehdoista. Tiilikuvioidut peltikatteet ovat erittäin suosittuja, sillä niillä on upean tiilikaton ulkonäkö, mutta kaikki peltikaton hyvät puolet. Myös palahuopakatot ovat suosittuja, samoin aitoa konesaumakattoa erehdyttävästi muistuttavat (mutta edullisemmat) lukkosaumakatot.

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen on ajankohtaista, jos kesämökin katto halkeilee

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto on aika uusia, jos sen pinnassa alkaa olla entistä enemmän halkeamia, reikiä, kupruja ja muita ikääntymisen tuomia merkkejä. Bitumikatto pysyy hyväkuntoisena, helppohoitoisena ja tiiviinä noin 20-40 vuotta, jos on noudatettu sen omaa huolto-ohjelmaa. Bitumikermikatto on siis hyvä investointi – muihinkin rakennuksiin kuin kesämökkeihin! Yli 40 vuotta huopakattoa tai 30 vuotta laattakattoa ei kuitenkaan saa kestämään, vaan katon tultua tiensä päähän on aika tilata huopakattoremontti.

Kesämökin huopakattoremontti voi olla ohi jo parissa päivässä, jos katon alla ei ole sinne päässeestä kosteudesta kieliviä laho- ja homevaurioita. Katot kannattaakin purkaa ja uusia ennen, kuin ne alkavat vuotaa vanhuuttaan, sillä kosteusvauriot tekevät kattosaneerauksen kalliimmaksi ja hitaammaksi. Joissain tapauksissa huopakatto voidaan uusia jättämällä vanha huopakatto paikoilleen ja rakentamalla uusi katto sen päälle, mutta yleensä vanha katto on ensin purettava pois tieltä.

Kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen uusi katto voi olla tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakattoa. Jos rakennuksessa on yhä tasakatto, on tiivissaumakatto ainoa vaihtoehto, sillä muut katot eivät ole tarpeeksi tiiviitä. Tiivissaumakaton hitsatut saumat pitävät veden rakennuksen ulkopuolella, kunhan katolle ei jää seisovaa vettä. Seisovaa vettä ehkäistään puhdistamalla kattokaivot vähintäänkin puolivuosittain.

Kolmiorimahuopakatolla saa rakennukseen ainutlaatuisen ilmeen. Tätä perinteistä tekniikkaa eivät kaikki kattofirmat hallitse, mutta Plus Kattopalvelu osaa asentaa myös kolmiorimakatot. Toinen perinteitä kunnioittava katto, minkä voimme Pukkilassa asentaa, on konesaumakatto.

Kolmas vaihtoehto uudeksi katoksi on laattakatto, eli bitumipaanukatto. Palahuopakaton asentaminen on hitaampaa kuin esimerkiksi tiivissaumakaton asentaminen, sillä paanut on asennettava yksitellen. Lopputulos palkitsee vaivan, sillä paanukatto on ajattoman tyylikäs ja kiehtova katto.

Emme jätä sinua yksin uuden tai vanhan kattosi kanssa. Tästä osoitteesta saatte kaikki huopakattojen huollot, korjaukset ja remontoinnit, kuten katon pinnoitukset. Parikymppinen huopakatto saattaa vaikuttaa siltä, että se on jo aika uusia, mutta katon pinnoitus saattaa riittää. Jos katon alle ei ole päässyt kosteutta, voidaan katto pelastaa pesemällä ja pinnoittamalla se.

Korjaamme Pukkilassa sekä vesikatteet että aluskatteet

Jos katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys ovat alkaneet huolettaa, on aika tarttua luuriin ja tilata meiltä katon korjaus Pukkilaan. Ei haittaa, vaikka kävisi ilmi, ettei katto vielä vuodakaan, sillä tarkastuksemme ansiosta kattoa voidaan tarvittaessa tiivistää tai huoltaa niin, että siitä tulee entistäkin tiiviimpi. Katot kannattaisikin tarkastaa usein, jotta siellä ei olisi mitään piileviä vikoja. Kattoreikä voi aiheuttaa katon vesivahingon, vaikka se olisi aivan pieni.

Plus Kattopalvelu osaa korjata kaikenlaiset peltikatot, tiilikatot ja huopakatot asiantuntevasti ja luotettavasti. Vesikattojen lisäksi korjaamme myös aluskatteet, kattotarvikkeet ja kattorakenteet, jos niissä sattuu olemaan lahovaurioita – tai jos katto on päässyt vuosien varrella painumaan. Vaihdamme myös katon ulkopuuosat (kuten otsalaudat) sekä asennamme, kiinnitämme ja vaihdamme erilaiset peltilistat. Mitä kattosi tarvitseekin, saatte sen Plus Kattopalvelulta.

Aina parempi, mitä aikaisemmassa vaiheessa kattoa päästään korjaamaan. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto sujuu helpommin ja edullisemmin kuin rikkinäisen tiilen kohdalta katon alle päässeen veden aiheuttamien kosteusvaurioiden korjaaminen. Myös huopakaton ja peltikaton reikien paikkaus kannattaa hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Reikiä on voinut syntyä vaikka tuulen irrotettua lumiesteet, rännit tai tikkaat katosta. Irronneiden kattotarvikkeiden aiheuttamien reikien paikkaus on melko tavallinen myrskyvauriokorjaus. Sitä voi yrittää ehkäistä tarkastamalla kaikkien kattotarvikkeiden kiinnitykset usein ja kiristämällä ne tarvittaessa.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös rännien eli vesikourujen korjaus, kattoikkunan vaihto ja muut kattopaikkaukset. Aina ei kuitenkaan selvitä pelkällä katon täsmäpaikkauksella, vaan tarvitaan isompaa kattokorjausta. Katto on saattanut painua notkolle poikkeuksellisen painavan lumitaakan alla, tai ehkä katto on vuotanut pidemmän aikaa. Kattovuodon korjaamiseen saattaa liittyä kastuneiden kattorakenteiden kuivattamista tai lahojen puuosien vaihtoa. Eristeetkin pitää vaihtaa, jos niissä on kosteutta, sillä muuten ovat vaarana homeongelmat. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon katto vaatii isompaa korjausurakkaa, laskemme tarkoin, kannattaako siihen ryhtyä. Jos katto ei enää ole ihan nuori, voi olla kannattavampaa purkaa ja uusia koko katto. Näin rakennukseen saadaan taas tiivis ja toimiva katto, mikä suojaa rakennusta ja sen rakenteita monta vuosikymmentä.

Et välttämättä huomaa, että kattosi vuotaa

Jos peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kuntoa ei säännöllisesti tarkasteta, ei välttämättä tule huomanneeksi, että katto vuotaa. Ensimmäinen merkki kattovuodosta voi olla se, kun sisäkatosta alkaa tippua vettä lattialle. Vuotavan katon korjaus tullee tässä vaiheessa kalliimmaksi kuin katon paikkaus heti sen vaurioiduttua. Kattovuodon korjaukseen saattaa liittyä katon vesivahingon korjaus, eli kastuneiden ja mahdollisesti jo lahonneidenkin kattorakenteiden kunnostaminen. Lisäksi voi olla tarvetta villojen vaihdolle. Villojen kastuminen voi johtaa yläpohjan homevaurioon, joten märkiä eristeitä ei kannata jättää paikalleen.

Kattovuotoja pidetään usein vain vanhojen kattojen ongelmana, mutta uudehkokin katto voi alkaa vuotaa. Katto voi alkaa vuotaa mistä tahansa reiästä tai huonosti tiivistetystä kohdasta. Huopakattovuodon takana ovat usein irvistävät saumat tai katteeseen syntyneet reiät. Vanhemmiten huopakatteen pinta voi alkaa halkeilla kuivuuttaan, ja silloin kattovuodon riski on jo käsin kosketeltava. Uusikin huopakatto voi vuotaa, jos tuuli tai lumi tempaisee kattotarvikkeita irti paikoiltaan.

Peltikattovuoto voi johtua vaikkapa katossa olevista ruostevaurioista. Vanhemmiten peltikatto alkaa ruostua, siksi katto on uusittava sen palvelulta noin 50 vuotta. Tätä ennen ruoste voidaan pitää kurissa maalaamalla katto säännöllisesti. Pintaruoste voidaan poistaa harjaamalla. Uudehkokin peltikatto voi vuotaa, jos jää vaurioittaa sen saumoja – tällöin lumen sulamisvesi voi löytää tiensä katon alle.

Rikkinäiset tiilet ovat tyypillinen syy tiilikattovuodolle. Tiiliä hajoaa sitä enemmän, mitä vanhempi katto on. Pinnoitteen uusiminen pysäyttää ilmiön pitkäksi aikaa, sillä uusi pinnoite tasoittaa huokoisiksi muuttuneiden tiilien pinnan. Kun tiili ei ime sisäänsä kosteutta, tapahtuu rapautumista huomattavasti vähemmän. Uusi tai hiljattain pinnoitettu tiilikattokin voi vuotaa, esimerkiksi läpivienneistään. Kun katon läpiviennit on asennettu meidän ammattilaistemme toimesta ja jos ne on lisäksi kuntotarkastettu säännöllisesti, pysyvät piipun juuret ja muun muassa kattoikkunan läpiviennit tiiviinä.

Jos huomaat kattosi vuotavan tai sinulla on syytä epäillä kattovuotoa, ota joutuin yhteyttä. Tulemme paikalle sääsuojaamaan rakennuksen ja paikantamaan kattovuodon. Samalla selviää kattovuodon korjauksen hinta. Käänny puoleemme myös katon kuntotarkastusten tiimoilta. Niistä ei välttämättä tarvitse maksaa mitään, sillä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Katon huollot Pukkilassa ovat meille arkipäivää

Katon huollot Pukkilassa ovat meille arkipäivää. Me osaamme huoltaa oikealla tavalla niin peltikatot, mineriittikatot, huopakatot kuin tiilikatotkin. Vaikka katon huolto on meille hyvin tuttua, emme suhtaudu siihen huolettomasti – tai huolimattomasti. Olemme sitoutuneet saamaan aikaan aina mahdollisimman hyvää jälkeä, joten paneudumme yksinkertaisimpiinkin kattohuoltoihin huolella. Kattoa pitää huoltaa katemateriaali- ja tapauskohtaisesti. Jos katon huolto toteutetaan väärällä tavalla, voi katto jopa vaurioitua. Varsinkin lumenpudotus on tällainen kattohuolto, mutta metsään voidaan mennä myös kattoa pestessä. Kun teetätte kesämökkien, omakotitalojen, kerrostalojen ja muiden rakennusten kattohuollot Plus Kattopalvelulla, saa kattosi parasta mahdollista huoltoa. Näin sen rasituksensietokyky kasvaa ja se kestää pitkään hyvässä kunnossa.

Katon kevät- ja syyshuolto on samanlainen sisällöltään riippumatta siitä, onko kyse palahuopakatosta vaiko kenties konesaumakatosta. Jokainen katto pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, sillä lika lisää katon vaurioitumis- ja vuotoalttiutta haurastuttamalla kattoa. Likainen ja pitkiä aikoja kosteana oleva katto sammaloituu ja ruostuu helpommin, joten katon puhdistus on helppo tapa pitää katto helppohoitoisempana ja paremmassa kunnossa. Lisäksi katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu sadevesijärjestelmän puhdistus. Puhdas ja kuntotarkastettu sadevesijärjestelmä vetää läpi vuoden, joten sade- ja sulamisvedet saadaan ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta.

Katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä teemme ilmaisen kattotarkastuksen. Se on osa kaikkia kattotöitämme. Tarkastettu katto osataan korjata tai huoltaa ajoissa, sillä mikään puute tai vaurio ei jää huomaamatta, kun me olemme asialla. Peltikatto saattaa tarvita kattopesua ja/tai kattomaalausta. Näin estetään ruostumista ja saadaan peltikatto kestämään jopa puolen vuosisadan ajan. Tarvittaessa annamme tarjouksen vanhojen ruuvien vaihtamisesta tai kattopeltien kiinnitysten lisäyksestä.

Huopakatto tarvitsee toisinaan sammalenpoistoa ja kerran pinnoitteen uusimista. Tiilikattokin kaipaa sammaleenpoistoja, sekä lisäksi suojakäsittelyjä tai pinnoittamista. Mineriittikattoa ei saa enää korjata, mutta huoltaa sitä voi – ja niin kannattaakin tehdä, sillä katon pesu ja pinnoitus pidentää katon käyttöikää mukavasti. Plus Kattopalvelulta kannattaa kysyä lisää siitä, miten juuri sinun kattoasi kannattaa huoltaa, joten ota yhteyttä ja usko kattosi meidän kokeneisiin käsiimme – myös Pukkilan naapurikunnissa.

Rännien puhdistus Pukkilassa tehdään tarkasti käsityönä

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Pukkilassa ovat saattaneet aiheuttaa päänvaivaa, mutta ei enää. Plus Kattopalvelu tekee Pukkilassa niin sadevesikourujen puhdistuksen ja syöksyputkien avauksen kuin kaikki muutkin ränneihin liittyvät työt. Räystäskourujen lisäksi korjaamme, huollamme ja uusimme myös kattokaivot, joilla huolehditaan veden poistumisesta tasakatolta.

Sadevesijärjestelmä on olennainen osa jokaista kesämökkiä, omakotitaloa ja esimerkiksi kerrostaloa. Jos katolta valuvia vesilitroja – joita saattaa olla tuhansia yhden ainoan päivän aikana – ei saada ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta, voivat rakennuksen perustukset kastua. Lisäksi kosteus voi vaurioittaa julkisivua ja muuttaa pihamaan liejuisaksi. Sade- ja sulamisvedet tulisi saada ohjattua ainakin kolmen metrin päähän rakennuksesta, jotta kosteuden kanssa ei syntyisi ongelmia.

Ei riitä, että sadevesijärjestelmä on kerran asennettu paikoilleen. Se tulee tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli samalla, kun siitä on aika poistaa roskat. Kattokaivoihin ja räystäskouruihin kertyy aina roskia, esimerkiksi puiden lehtiä tai neulasia. Ne voivat aiheuttaa tukoksia, jos niitä ei käydä usein tyhjentämässä. Tukosten takia kaikki vesi ei poistu, vaan vuotaa yli – tai jää katolle. Lisäksi seisova vesi jouduttaisi rännien ruostumista, eikä 40 vuoden käyttöikä ehkä olisikaan enää mahdollinen.

Talvella seisova vesi ränneissä tulisi jäätymään umpeen, ja seurauksena ränneistä alkaisi roikkua myös jääpuikkoja. Jääpuikot voivat olla hyvin vaarallisia, sillä ne ovat teräviä, ja ne voivat pudota alas kovalla vauhdilla. Jää kannattaakin poistaa katon sadevesikouruista mahdollisimman pian, mutta ei voimakeinoilla. Höyrysulatus on katon ja rännien kannalta lempeä, mutta silti pettämättömän tehokas tapa saada jää pois ränneistä.

Rännien ruostumista voi ehkäistä myös huoltomaalaamalla ne noin kymmenen vuoden välein. Kuntotarkastus kertoo, jos rännit on aika maalata, tai jos niissä on ruostevaurioita. Rännien kuntotarkastuksen yhteydessä saadaan tieto myös siitä, jos kourukoukut pitää uusia, tai jos kouruissa on jotain muuta korjattavaa. Kuntotarkastus on olennainen osa käsityönä suorittamaamme rännien puhdistamista. Keräämme roskat käsityönä suoraan pusseihin, ja sitten huuhtelemme kourut putipuhtaiksi. Näin mikään ruostevaurio tai esimerkiksi reikä ei jää huomaamatta. Rännien ja koko katon kuntotarkastus tarjotaan palvelulupauksemme mukaisesti kaupan päälle niin rännien puhdistamisen kuin kaikkien muidenkin kattotöiden yhteydessä.

Painepesuria ei kannata käyttää katon pesussa ja puhdistamisessa

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely puhdistavat kattosi kaikesta liasta ja kasvustoista Pukkilassa. Puhtaalla katolla on edessään pidempi elinkaari kuin likaisella, sillä likainen katto sammaloituu herkästi. Likainen katto pysyy pitkään kosteana, sillä aurinko ei kuivata sitä sateen tai talven jälkeen yhtä nopeasti kuin puhdasta kattoa. Kosteus ja epäpuhtaus luovat otolliset olosuhteet sammaleille, ja tällaisissa olosuhteissa viihtyy myös ruoste. Ruoste on peltikaton surma siinä kun sammalet syövät ja tuhoavat tiili- sekä huopakatot.

Roskien poisto katolta on olennaisen tärkeässä roolissa, kun halutaan pitää katto hyvässä kunnossa ja pitkäikäisenä. Puiden lehdet ja muut roskat kannattaa poistaa kaksi kertaa vuodessa. Tiilikatto voidaan putsata harjaamalla, kuten peltikatot ja mineriittikatotkin. Huopakaton puhdistamisessa on parempi käyttää ilmapuhallinta, mikä ei vaurioita katetta vahingossakaan.

Kaikki lika ei lähde harjaamalla. Joskus tarvitaan tiilikaton pesua, huopakaton pesua tai peltikaton pesua. Katon pesussa ei ole syytä käyttää painepesuria, mikä voisi vaurioittaa katon ja altistaa sen vuodoille. Painepesurissa on turhan kova vedenpaine. Katosta tulee puhdas tavallisellakin vesiletkulla ja sen vedenpaineella, jos apuna käytetään sopivaa pesukemikaalia ja pesuharjoja.

Jos katolla on sammaleita, ei harjaus riitä silloinkaan, mutta painepesuri ei tällöinkään ole tarpeen. Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta on kätevintä hoitaa sammaleenpoistoaineilla, mitkä imeytyvät katteen sisään tuhoten kaikki sammalkasvuston osat sieltäkin. Peltikaton omistajan ei yleensä tarvitse olla huolissaan sammaleita, sillä niitä ilmestyy liukaspintaiselle peltikatolle vain harvoin. Jos kasvustoja sattuisi ilmaantumaan, saa ne poistettua harjaamalla katon. Tiilikatot ja bitumikatot ovat eri asia, sillä niiden karhea ja epätasainen pinta on hyvä kasvualusta sammaleille, leville ja jäkälille.

Kattopesun ja katon sammaleenpoiston jälkeen katto voidaan maalata. Peltikatot tullaan yleensä maalaamaan useita kertoja, kun taas tiilikatot ja bitumikatot maalataan vain kerran. Uusi suojapinnoite saa katon näyttämään hyvältä, minkä lisäksi se parantaa katon rasituksensietokykyä merkittävästi. Katto alkaa taas hylkiä likaa, sammaleita ja kosteutta, joten sen ylläpidosta tulee helpompaa ja huolettomampaa. Savitiilikatot ovat niitä harvoja kattoja, joita ei maalata – niille riittää katon suojakäsittely.

Katon maalaus Pukkilassa voi riittää pelastamaan katon purkutuomiolta

Joskus vanha ja huonokuntoisen oloinen katto voidaan pelastaa purkutuomiolta suorittamalla katon maalaus Pukkilassa. Jos katon alle on jo päässyt kosteutta, on kattoremontti hyvä idea, mutta jos katto on yhä tiivis, voidaan se palauttaa lähes entiselleen pesemällä ja maalaamalla se. Uusi maalipinta saa katon näyttämään uudenveroiselta, mutta lisäksi kattomaalaus kohentaa katon kuntoa ja parantaa sen kykyä sietää erilaisia rasituksia. Katon huoltomaalaus voi antaa katolle jopa yli 20 vuotta lisää elinaikaa – sen lisäksi, että katon maalaus piristää ja nuorentaa koko rakennuksen ulkonäön.

Onnistunut kattomaalaus vaatii kunnollisia pohjatöitä. Maali tarttuu parhaiten, kun katto on puhdas – myös sammalet pitää poistaa viimeiseen itiöön. Kun omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katto on aika maalata, ottakaa yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme paikan päälle selvittämään pohjatöiden tarpeen ja kattomaalauksen hinnan. Kattomaalauksen hinta riippuu muun muassa katon koosta ja kaltevuudesta, katteen materiaalista, talon korkeudesta ja siitä, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan. Pohjatöinä tarvitaan ainakin kattopesua. Jotta katon rakenteet eivät kastuisi katon pesun yhteydessä, on mahdolliset epätiiviit kohdat tiivistettävä aivan ensimmäiseksi. Peltikatolta pitää käsitellä kaikki ruostevauriokohdat, ja tiilikatolle sekä huopakatolle voidaan joutua tekemään sammaleenpoistokäsittely.

Puhdas ja kuiva katto voidaan maalata kuivalla, muttei liian aurinkoisella säällä. Tarvittaessa teemme toisen maalikerroksen edellisen kuivuttua. On kuitenkin otettava huomioon, että on tilanteita, jolloin kattoremontti on parempi vaihtoehto kuin peltikaton maalaus, huopakaton pinnoitus tai tiilikaton maalaus. Kuten edellä todettiin, on katon vesivahinko hyvä syy uusia katto. Huonokuntoista kattoa ei kannata maalata, vaan katon purku ja vaihto tuo kestävämmän ja kustannustehokkaamman lopputuloksen.

Joskus kattoremontti voidaan tehdä vain osittain. Jos kattopellit ovat huonossa kunnossa tai niiden väri ei enää miellytä, voidaan uusia pelkät kattopellit. Mikäli aluskatteessa ei ole mitään vikaa, ei sitä ole välttämätöntä uusia. Myös tiilikatot voidaan uusia ilman aluskatteen vaihtoa. Pelkkien kattotiilien vaihto eli osittainen tiilikattoremontti tulee edullisemmaksi kuin tavallinen kattoremontti, mutta aluskatteen ja kattorakenteiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta ne kestäisivät seuraavat noin 70 vuotta.

Lumenpudotus Pukkilassa ei aiheuta ongelmia, kun asialla ovat lumenpudottajamme

Tilaa lumenpudotus Pukkilaan Plus Kattopalvelulta, niin lumen pudottaminen hallin, maneesin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön katolta ei aiheuta huolta ja ongelmia. Lumimassojen pudottaminen katolta voi olla vaarallista, ja lisäksi katto yksityiskohtineen on vaarassa vaurioitua. Siksi ei kannata päästää ketä tahansa kattolumitöihin, vaan valita kokeneiden ja luotettavien kattoammattilaisten kattofirma.

Saat tarjouksen lumenpudotuksesta, kun otat yhteyttä. Laskemme kattolumitöille hyvän hinnan muun muassa katon koon, talon korkeuden ja lumen koostumuksen perusteella. Tämäkin kattotyö on kotitalousvähennyskelpoinen, ja sitä varten voi hakea rahoitusta kotisivujemme kautta.

Lumi kannattaa pudottaa peltikatolta, huopakatolta tai tiilikatolta ennen, kuin se aiheuttaa ongelmia katolle tai ohikulkijoille. Alas äkisti putoava lumi voisi aiheuttaa vaaratilanteita ja onnettomuuksia. Runsaslumisimpina talvina edes lumiesteistä ei ole hyötyä, sillä nekin saattavat irrota katolta lumikuorman mukana. Mitä vahinkoa katolle voi aiheutua talven mittaan? Ensinnäkin, alas vapaasti putoava lumi voi irrottaa katosta koko joukon tarvikkeita ja esimerkiksi kattotiiliä. Katto voi alkaa vuotaa siihen syntyneiden reikien takia. Katto voi alkaa vuotaa myös jiireistä ja saumoista, kun raskas lumi painaa niitä. On mahdollista, että katto painuu notkolle. Sortuneet katot ovat ani harvoin asuinrakennusten kattoja. Sortunut katto kuuluu todennäköisemmin piharakennukseen tai esimerkiksi maneesiin, mitkä rakennetaan kevyemmin.

Varsinkin tiilikattojen ja tasakattojen omistajien kannattaa tarkkailla katon lumitilannetta ja olla valmiita tilaamaan tarvittaessa lumenpudottajamme paikalle. Tiilikatto on erityisessä vaarassa siksi, että se on muutenkin painava katto – tasakatto taas siksi, että lumi ei pääse valumaan itsekseen alas, joten sitä voi kertyä katolle aika tavalla. Myös isojen kattojen omistajien kannattaa olla valppaana, sillä tuuli voi kuljettaa lunta katolla, ja katolle saattaa syntyä epätasaista rasitusta. Epätasainen rasitus on erityisen paha asia.

Plus Kattopalvelu tekee myös jään poiston katolta ja ränneistä sekä jääpuikkojen poiston räystäiltä. Katon ja rännien sulatus tehdään höyryllä, mikä on pettämättömän hyvä tapa jään poistoon. Kuuma höyry sulattaa kaiken jään ekologisesti, turvallisesti ja tehokkaasti!

Kattotyömme Pukkilassa tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteesta

Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt Pukkilassa tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteesta. Kun tilaat meiltä jonkin peltikattotyön, tiilikattotyön, huopakattotyön tai palahuopakattotyön (esimerkiksi katon eristykseen tai katon IV-töihin liittyvän urakan), saat sen varmasti kilpailukykyisellä hinnalla, mutta laatu on silti ensiluokkainen. Kun kattosi kunto on meidän vastuullamme, on se kaikin puolin toimiva, turvallinen ja tiivis.

Turvallisuudesta huolehtivat muun muassa kattoturvatuotteet. Toimitamme ja asennamme kattoturvatuotteet kaikille katoille. Niitä ovat muun muassa lapetikkaat, lumiesteet ja palotikkaat. Kattoturvatuotteet voi tilata meiltä myös peltisepäntyönä.

Kattokokonaisuuden toimivuus varmistetaan muun muassa pieneläinesteiden asentamisella. Lintuverkot estävät lintuja ja oravia pääsemästä katon alle, missä ne voisivat esimerkiksi rikkoa aluskatteen. Aluskatteen vaihto ja paikkaus on hankalaa, joten on parempi ehkäistä sen vaurioituminen jo ennalta.

Aluskatteella on merkittävä rooli katon tiiviyden takaamisessa, sillä se estää kosteutta vahingoittamasta ja vaurioittamasta katon rakenteita. Jos katto vuotaa, vie ehyt aluskate kosteuden oikopäätä räystäille, ja nykyaikaiset aluskatteet huolehtivat myös kosteuden haihduttamisesta pois kattorakenteiden luota. Näin kondenssivesikään ei pääse tuhoamaan katon rakenteita. Kun on aika toteuttaa aluskatteen korjaus ja uusiminen, kannattaakin valita hengittävä malli. Kondenssivettä torjutaan myös toteuttamalla katon lisälämmöneristys. Uudet eristeet pitävät myös lämmityskulut kurissa.

Kolmas tapa kondenssiveden ja sen aiheuttamien vesivahinkojen torjumiseen on tehostaa katon ilmanvaihtoratkaisuja. Riippuu tapauksesta, mikä on paras tapa saada ilma liikkumaan vikkelästi katon alla. Joskus se on katon korotus, sillä aluskatteen ja eristeiden välissä tulee olla tarpeeksi tuuletustilaa.

Katon tiiviys voi olla joskus kiinni kattoläpivientien tiivisteistä. Kun kaikki kattoläpiviennit on asennettu Plus Kattopalvelun toimesta, ovat läpivientivuodot epätodennäköisempiä. Vaikka läpiviennit olisi asennettu erinomaisesti, tulee ne silti kuntotarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin kattoikkuna tai esimerkiksi kattoluukku voidaan korjata tai uusia jo ennen, kuin se vuotaa. Usein kattoläpiviennin korjaamiseksi riittää sen tiivistäminen uudestaan.

Kaikkien kattotöiden yhteydessä sinulle tarjotaan ilmainen kattotarkastus, minkä aikana koko peltikatto, palahuopakatto, huopakatto tai tiilikatto tulee tarkastettua. Jos jotain muuta kannattaisi tehdä katon kunnon eteen, annamme siitä hyvän tarjouksen. Jos kaikki on kunnossa eikä kattoa tarvitse huoltaa, korjata tai esimerkiksi varustella millään tavalla, poistumme paikalta tyytyväisin mielin.

Katon ja yläpohjan eristys ei ole sama asia kuin villojen vaihto

Kattotöitämme Pukkilassa ovat muun muassa kaikki katon, ullakon ja vintin eristykseen liittyvät urakat sekä ilmanvaihtokanavien eristys. Eristeiden avulla huolehditaan siitä, että lämpö pysyy oikeassa paikassa, eli rakennuksen sisällä. Jos lämpöä pääsisi karkaamaan, olisi asunnossa kylmää ja vetoisaa. Lisäksi karanneesta lämmöstä voisi aiheutua kosteusongelmia. Lämpimästä ilmasta nimittäin tiivistyy kosteutta, kun se joutuu tekemisiin viileän ilman ja viileiden pintojen kanssa. Monessa rakennuksessa välikatolle tiivistyvä kondenssivesi onkin jokakeväinen ongelma. Kondensoitumisen tuloksena syntynyt vesi voi kastella ja vaurioittaa kattorakenteet aivan samalla tavalla kuin katon läpi vuotava vesi.

Yläpohjan ja katon läpi karkaava lämpö voi johtaa myös saumavuotoon. Erityisen helposti saumavuotoja syntyy silloin, jos osa katolla sulaneesta vedestä on ehtinyt jäätyä katon reunalle siten, etteivät perässä tulevat sulamisvedet pääse ränneihin asti. Jos katolla on seisovaa vettä, ovat niin tiilikaton, huopakaton, palahuopakaton, peltikaton kuin konesaumakatonkin saumat vaarassa vuotaa.

Katon lisälämmöneristys ratkaisee kaikki edellä esitellyt ongelmat kerralla, sillä paksumpi eristekerros pitää asuintilat lämpimimpinä vähemmällä lämmitysenergialla. Kun lämpö pysyy paremmin sisätiloissa, ei se pysty sulattamaan niin paljoa kattolumia – tai kondensoitumaan ainakaan merkittävissä määrin välikatolle. Omakotitalosta tai muusta kiinteistöstä tulee kertaheitolla toimivampi, tiiviimpi ja sekä energia- että kustannustehokkaampi, kun käymme lisäämässä eristeitä katon alle.

Katon, ullakon ja vintin sekä läpivientien (kuten IV-kanavien tai vaikkapa kattoikkunoiden) eristys pitää hoitaa ammattitaidolla. Jos eristeitä on liian vähän tai liian paljon, ollaan ongelmissa. Yläpohjan eristeet eivät myöskään saa tukkia räystäiden ilmanvaihtoaukkoja, saatikka madaltaa tuuletustilaa liikaa. Jos ilma ei pääse liikkumaan katon alla sen takia, että aluskatteen ja eristeiden välissä on liian vähän tilaa, ollaan ongelmissa. Jos ilma ei vaihdu, tiivistyy kondenssivettä jo vähäisestäkin määrästä sisältä karannutta lämpöä. Tuuletustilan mataluutta voidaan kompensoida hengittävällä aluskatteella, mutta sekään ei pelasta tilannetta, jos tuuletustila on auttamatta liian matala ja lämpö jää jumiin katon alle.

Toteutamme katon eristyksen aina parhaalla mahdollisella tavalla. Voit tilata meidät myös vaihtamaan villat. Villojen vaihtoa tarvitaan lähinnä kattovuodon ja katon vesivahingon jälkeen, sillä märät villat on purettava ja uusittava, jotta vältyttäisiin yläpohjan homevauriolta.

Kattoturvatuotteiden asennusta ei kannata jättää tekemättä

Älä unohda asentaa tai asennuttaa kattoturvatuotteita Pukkilassa sijaitsevan rakennuksesi katolle, sillä niiden avulla varmistetaan katon turvallisuus. Katolle tarvitaan ainakin lapetikkaita ja talotikkaita, mahdollisesti myös lumiesteitä (vähimmäiskaltevuus on 1:8) sekä kulkusiltoja. Tarvetta voi olla myös hätäpoistumistikkaille (eli palotikkaille) sekä kattopollareille ja esimerkiksi putoamissuojille. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa kattotikkaat, seinätikkaat ja kaikki muut turvatuotteet. Meiltä saatte myös kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastukset sekä kaikki muut kattoturvatuotteisiin liittyvät työt, kuten niiden huollot ja korjaukset.

Rakennusmääräyksissä seisoo, millaisilla kattoturvatuotteilla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katto pitää varustella. Myös asiantuntijamme osaavat vastata tähän kysymykseen kattosi nähtyään. Kattoturvatuotteiden avulla talon tai kesämökin omistaja tai taloyhtiö pitää huolen siitä, että katolla on turvallista liikkua. Katolla liikkuu vuosikymmenten mittaan koko joukko porukkaa. Kattoa on huollettava puolen vuoden väliajoin harjaamalla se puhtaaksi. Lisäksi sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa puiden lehdistä ja roskista. Rännitkin on parempi puhdistaa katolta käsin, eikä tikkailla heiluen – tai maasta käsin käytettäviä ränniputsareita hyödyntäen. Jos rakennuksessa on savupiippu, pitää se nuohota säännöllisesti. Lisäksi antenni, ilmanvaihtolaitteet ja muut katon yksityiskohdat vaativat huolenpitoa. Tikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden avulla peltikatolla, huopakatolla ja tiilikatolla liikkuvat työntekijät voivat liikkua turvallisesti pitkin kattoa.

Lumiesteiden avulla suojataan kattoa erilaisilta lumen liikkeiden aiheuttamilta vaurioilta, mutta samalla kertaa varmistetaan myös pihamaan turvallisuus. Katolta putoava lumi voi aiheuttaa vakavia onnettomuuksia, joten lumiesteiden asentaminen on paikallaan pohjoisissa olosuhteissamme. Lumiesteet pitävät lumet katolla, kunnes ne sulavat kevätauringon myötä. Jos talvi on todella runsasluminen, tulee taloyhtiön tai rakennuksen omistajan tilata myös lumen pudotus katolta.

Kattoturvatuotteet eivät ole ikuisia, vaan ne saattavat ruostua, vääntyä, lahota tai irrota katosta. Siksi kattotikkaat ja kaikki muut harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kattoturvatuotteet tulee tarkastaa kahdesti vuodessa. Näin kattoturvatuotteet osataan huoltaa, korjata tai uusia ajoissa. Monesti on tarvetta myös kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristämiselle. Ajan kanssa kiinnikkeet saattavat löystyä, ja silloin on vaarana, että esimerkiksi lapetikkaat irtoavat katosta. Tämä voi olla todella vaarallista, minkä lisäksi kattotarvikkeiden irtoaminen rikkoo katetta ja altistaa katon kattovuodoille.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys Pukkilassa ei onneksi ole jokavuotista

Lumiesteiden asennus ja korjaus ei ole jokavuotinen urakka, mutta lumiesteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastus tulisi tehdä kahdesti joka vuosi. Kun peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kiinnikkeet tarkastetaan joka kevät ja syksy, eivät ne irtoa lumen mukaan, eikä kovakaan tuuli saa niitä irti katosta. Jos lumiesteet tai jotkin muut kattotarvikkeet sattuisivat irtoamaan katosta, korjaamme kaikki aiheutuneet reiät ja vauriot, ja palautamme katon varustetason ennalleen. Parempi on kuitenkin tarkastaa kiinnikkeet säännöllisesti ja estää näin kattoreiät sekä alas putoavien terästuotteiden aiheuttamat vahingot ja vaaratilanteet. Lumiesteiden kuntotarkastus hoituu kätevimmin koko katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Jos olet asiakkaamme, saat koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikkapa katon harjaus, rännihuolto, kattopesu tai tiilikaton sammaleenpoisto, niin tarkastamme kattosi ja muun muassa sen lumiesteet juurta jaksain.

Lumiesteillä on kaksi tehtävää. Ensinnäkin lumiesteet estävät painavaa lunta putoamasta kenenkään rakennuksen liepeillä liikkuvan niskaan. Lumen alle jääminen voisi olla kohtalokasta. Lisäksi lumi saattaa rikkoa Volkkarin tuulilasin, tuhota istutukset tai hajottaa esimerkiksi terassin katoksen. Toinen lumiesteiden tehtävä liittyy katon suojaamiseen lumen liikkeiltä ja niiden aiheuttamilta vahingoilta. Lumi voi pudota katolta todella kovalla vauhdilla, ja tällöin katosta voi irrota kattotiiliä, kattotikkaita, viemärintuuletusputkia ja monia muita kattotarvikkeita. Katto voi alkaa vuotaa siihen syntyneistä rei’istä, joten kannattaa estää tällaiset vahingot jo ennalta.

Rakennusmääräysten mukaan katto on varusteltava lumiesteillä, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän, ja tämä koskettaa myös huopakattoja. Plus Kattopalvelun kautta saatte kerrostaloon, rivitaloon tai esimerkiksi rintamamiestaloon parhaat mahdolliset lumiesteet. Lumiesteitä tarvitaan ainakin oviaukkojen ja kulkureittien sekä oleskeluun varattujen tilojen yläpuolelle, mutta koko katon mitalle asennetut lumiesteet kestävät parhaiten rasitusta – jakaantuuhan rasitus silloin mahdollisimman tasaisesti. Jos katolla on suhteellisen helposti hajoavia yksityiskohtia, on hyvä idea suojata ne omilla lumiesteillään, mitkä asennettaisiin tässä tapauksessa suoraan kyseisten yksityiskohtien yläpuolelle. Kattoikkuna on yksi hyvä esimerkki katon yksityiskohdasta, minkä suojaamista omilla lumiesteillään kannattaa harkita. Myös aurinkopaneelien yläpuolelle voidaan asentaa rivi lumiesteitä.

Vanhakin piippu ansaitsee piipunhatun ja piipun pellityksen

Vanhakin piippu kannattaa suojata kosteudelta piipunhatun sekä piipun pellityksien avulla. Piipun pellitys istuu varmasti, kun se on teetetty Plus Kattopalvelun peltisepän työnä. Kokeneet, kouliintuneet ja kovasti kiitellyt kattopeltiseppämme tekevät kaikki muutkin peltisepän työt, joten meiltä voit tilata vaikkapa jiiripellit, ikkunapellit, räystäspellit tai koko konesaumakaton asennuksen.

Piippu on alttiina säille ja kosteudelle, joten sen pitkäikäisyys ja käyttöturvallisuus on syytä varmistaa piipun peltitöiden avulla. Piipunhattu estää sadevettä pääsemästä hormiin, kun taas piipun pellitykset suojaavat piippua ulkopuolelta. Jos hormi kastuisi joka sateella, voisi kosteus varastoitua hormin laastissa oleviin pieniin koloihin. Talviaikaan kosteuden jäätyminen aiheuttaisi laastin murenemista ja hormin rapautumista. Koloista tulisi aina vain suurempia, kunnes lämpö ja häkä pääsisivät karkuun. Myös noesta olisi vaaraa ihan eri tavalla kuin silloin, kun hormi on hyväkuntoinen (ja säännöllisesti nuohottu). Paraskaan nuohooja ei mahda mitään nokikertymille, mitkä ovat syvällä hormin koloissa ja onkaloissa. Nokipalo voi saada koko rakennuksen syttymään ilmiliekkeihin, sillä kova kuumuus saa palon leviämään eristeisiin ja muihin rakenteisiin.

Mikäli omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin hormi on huonossa kunnossa, on ensimmäinen askel lopettaa tulisijan käyttö ja tilata hormisaneeraus ensi tilassa. Saneerattu (eli pinnoitettu) hormi on taas turvallinen käyttää, mutta jotta kosteus ei alkaisi saman tien rapauttaa sitä uudelleen, on piippu suojattava piipunhatulla ja suojapellityksellä. Asennamme laadukkaan piipunhatun tukevasti paikoilleen huolehtien siitä, ettei nuohous tai savun poistuminen hankaloidu.

Kun piippua pellitetään, on helppoa korjata aluskate piipun kohdalta, jos siinä on reikä. Myös silloin aluskatetta on korjattava, jos se on alun perin asennettu väärin. Kun aluskate on oikein asennettu ja kauttaaltaan ehjä, eivät katon alla olevat rakenteet kastu, vaikka katto vuotaisi piipun kohdalta. Piipusta voi vuotaa vettä, sillä piipun juuren tiivisteet ovat kuluvia osia. Jos tiivisteet pääsevät haurastumaan, voi katon alle päästä kosteutta sateella tai talven mittaan. Aluskatetta ei suotta pidetä yhtenä kattokokonaisuuden tärkeimmistä osista! Tarvittaessa uusimme koko aluskatteen, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta.

Saat tietää, missä kunnossa kattosi on, kun tilaat katon tarkastuksen Pukkilaan

Tilaa katon tarkastus Pukkilaan Plus Kattopalvelulta, niin saat kattavan selvityksen siitä, missä kunnossa kattosi on. Kattotarkastuksen jälkeen voit saada yllättäviä uutisia, osaavathan kokeneet kattoammattilaisemme panna merkille sellaisetkin seikat, joita ei itse ehkä tulisi ajatelleeksikaan. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen voit saada suosituksen peltikattonaulojen vaihtamisesta kateruuveiksi, katon lisälämmöneristyksestä tai vaikkapa alipainetuulettimen hankkimisesta. Peltikattonauloja ei enää käytetä peltikaton asennuksessa, sillä ne nousevat ylös ruodelaudoituksista helpommin kuin kateruuvit. Jos pellit eivät ole kunnolla kiinni, voi tuuli viedä ne mennessään. Lisäksi kiinnityskohdasta tulee epätiivis, jos naula on osittain tai kokonaan irti. Tämä voi johtaa kattorakenteiden kastumiseen ja lahoamiseen. Kun naulat vaihdetaan ajoissa kateruuveiksi, säästytään monelta murheelta.

Katon lisälämmöneristys pienentää lämmityskuluja ja tekee asumisesta ympäristöystävällisempää, sillä uusien eristeiden ansiosta lämpö pysyy sisällä eikä karkaa katon läpi. Matkalla se voisi aiheuttaa lisää ongelmia, kuten kondenssivettä, kattolumen sulamista, kattojäätä ja saumavuotoja. Alipainetuulettimen avulla voidaan ehkäistä kondenssivettä, mitä voi syntyä paksusta eristekerroksesta huolimatta, jos ilma ei vaihdu katon alla tehokkaasti. Alipainetuuletin saa ilman vaihtumaan tehokkaammin, joten sen avulla voidaan varmistaa kattorakenteiden kuivuus ja terveys.

Katon kunnon tarkastus voi johtaa tarjoukseen myös jostain kattohuollosta tai kattokorjauksesta. Kattoa tulee huoltaa ajantasaisesti – näin taataan mahdollisimman pitkä käyttöikä, sekä estetään monet rakenteiden haurastumisesta johtuvat vauriot jo ennalta. Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, mutta lisäksi on katemateriaalin mukaisia huoltoja, kuten peltikattomaalauksia tai tiilikaton suojakäsittelyjä.

Kattoa voi olla tarve myös korjata. Jos jokin tiili on rikki, sauma vuotaa tai aluskate on repeytynyt, saat hyvän tarjouksen tarpeellisista kattokorjauksista. Aluskatteen kunto selviää, kun käymme katon alla. Yläpohjan kunnon tarkastaminen on yhtä tärkeää kuin vesikatteen, kaikkien sen tarvikkeiden ja muiden yksityiskohtienkin tarkastaminen.

On kaksi tapaa saada omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon kuntotarkastus Pukkilaan. Voit ottaa yhteyttä ja tilata koko katon kuntotarkastuksen, tai sitten voi tilata jonkin muun kattotyön ja saada kattotarkastuksen kaupan päälle. Tarjoamme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntotarkastuksen ilmaiseksi niin kattopesun, katon paikkauksen kuin vaikkapa rikkinäisten tiilien vaihdon yhteydessä.

Kattourakointi Pukkilassa etenee huolettomasti, kun asilla on luotettava kattopalvelu

Onko etsinnässä luotettava kattofirma, jolta tilata jokin kattourakointi Pukkilaan? Siinä tapauksessa olet juuri oikeassa paikassa! Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolta sujuu erinomaisesti mikä tahansa kattourakka. Tämä kattopalvelu laittaa kuntoon niin tiilikatot, peltikatot kuin esimerkiksi huopakatotkin. Kaikki sujuu kuin suoraan oppikirjasta, mutta hinta pysyy kohtuuden rajoissa. Kilpailukykyiset hinnat ovat yksi myyntivalttimme, mutta niin on myös ystävällinen asiakaspalvelu, ripeä toiminta ja ensiluokkainen työn jälki.

Kattourakan hinta selviää, kun tulemme paikan päälle katsastamaan omakotitalon, rivitalon, kesämökin, kerrostalon, teollisuuslaitoksen, navetan tai esimerkiksi pihasaunan katon kuntoa. Panemme merkille katon koon, kaltevuuden, materiaalin ja talon sijainnin. Myös talon sijainti, katon yksityiskohtien vähyys tai paljous sekä katon alla olevien rakenteiden kunto vaikuttavat siihen, miten katto on kunnostettava ja mitä se maksaa. Omakotitalon ja kesämökin omistajat voivat ottaa huomioon kotitalousvähennyksen vaikutuksen kattourakan hintaan. Tarvittaessa he pääsevät hakemaan joustavaa rahoitusta kattourakalle. Rahoitus löytyy näppärästi kotisivujemme kautta.

Tilaa vaikka kattoremontti, katon IV-työt, painuneen katon oikaisu, lumiesteiden uusiminen tai lämpövastuksien asentaminen kattokaivoihin – kaikki hoituu samalla laadulla ja asiantuntemuksella. Kattoremonttia tarvitaan vain kerran tai pari vuosisadassa, sillä esimerkiksi huopakatto kestää hyvässä hoidossa mitä vain 20-40 vuotta. Betonitiilikatolla voi olla edessään jopa 70 vuotta, jos se pidetään puhtaana ja sammaleettomana, ja rikkinäiset tiilet uusitaan sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Savitiilikatto ja konesaumakatto kestävät peräti sata vuotta, ja alumiini- sekä kuparikatot vielä tätäkin pidempään.

Katon IV-töiden avulla varmistetaan kattorakenteiden terveys, jos ilma liikkuu jähmeästi katon alla. Mikäli kattorakenteet kastuvat (eikä niitä pian kunnosteta), eivät ne ole pitkäikäiset. Painuneen katon oikaisu voi olla tarpeen oikein runsaslumisen talven jälkeen, samoin lumiesteiden uusiminen. Lämpövastukset pitävät kattokaivot sulana kovillakin pakkasilla, joten tällaiset lisävarusteet ovat hyvä idea kaikille tasakattojen omistajille.

Tilaatte meiltä Pukkilaan ja Pukkilan naapurikuntiin myös kaikki kattohuollot, kuten peltikaton huoltomaalaukset, joiden avulla estetään talon kattoa ruostumasta. Huoltamatta jäänyt katto voi mennä huonoon kuntoon puolta nopeammin kuin katto, mikä on säännöllisesti tarkastettu ja huollettu, sekä joutuin korjattu, jos joitain vaurioita on päässyt syntymään.