Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Mikään katto Nokialla ei pärjää pitkään ilman kattotöitä

Omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon, rantasaunan, piharakennuksen ja kaikkien muidenkin rakennusten katot Nokialla tarvitsevat sekä säännöllisiä että satunnaisia kattotöitä kestääkseen mahdollisimman pitkään. Säännöllisesti toistuvia kattotöitä ovat erilaiset kattohuollot. Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, olivatpa ne sitten tiilikattoja, huopakattoja tai vaikkapa peltikattoja. Jos lehtiä ja muita roskia ei poisteta tasakatolta, harjakatolta tai muulta satulakatolta, alkaa katto pikkuhiljaa sammaloitua ja ruostua. Sekä sammalet että ruostevauriot voivat johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin, joten katon säännöllisistä huolloista kannattaa jokaisen kustannussäästöjä tavoittelevan yksityisasiakkaan sekä taloyhtiön pitää kiinni.

Toinen tärkeä kattohuolto, mitä tarvitaan kahdesti joka vuosi, on sadevesijärjestelmän puhdistaminen. Jos ränneissä tai kattokaivoissa on roskia, häiriintyy veden poistuminen ja kosteudenhallinta. Muun muassa talon sokkeli voi kastua, jos ränni menee tukkoon ja vuotaa.

Katon kevät- ja syyshuollon aikana tehty kattotarkastus kertoo, mitä muita kattotöitä katto mahdollisesti kaipaa. Tiilikatto voi olla vaikka kattopesua, kun taas bitumikatolta voisi olla syytä käydä poistamassa sammaleita. Peltikatot kannattaa maalata noin 10 vuoden välein – kattotarkastus paljastaa tarkemman ajankohdan. Voit luottaa meidän hoitavan kaikki kattohuollot pettämättömällä ammattitaidollamme. Jos kattoa pitää jotenkin korjata (esimerkiksi tiivistämällä saumat tai läpiviennit), lupaamme toteuttaa senkin sekä kohtuuhintaisesti että asiantuntevasti.

Kattotarkastus on kaikkien meidän tekemiemme kattotöiden yhteydessä tarjottu kaupanpäällinen. Kattotarkastusten ansiosta asiakkaamme tietävät aina tarkoin, mitä kattohuoltoja, katon korjauksia tai muita kattotöitä heidän kattonsa tarvitsevat. Kattokorjausten tai kattohuoltojen lisäksi asiantuntijamme saattaa tehdä tarjouksen vaikka kattoturvatuotteiden asentamisesta, välikaton tuuletusratkaisujen tehostamisesta, uusien eristeiden tuomisesta yläpohjaan tai vaikkapa sulanapitokaapelien asentamisesta sadevedenpoistojärjestelmään. Jos tilanne on sellainen, että katto pitäisi pian uusia, teemme hyvän tarjouksen tiili-, pelti- tai huopakattoremontista.

Kattotöistämme voi hakea kotitalousvähennystä, ja verkkosivujemme kautta on mahdollista hakea myös joustavaa rahoitusta kaikille kattotöille. Koska kaikki kattourakat toteutetaan avaimet käteen -pakettina, on katon kunnossa pitäminen asiakkaan kannalta mahdollisimman helppoa. Hinnan koko kattosi kuntoon laittamiselle saat ottamalla yhteyttä ja sopimalla alkutarkastuksesta. Kun katto on tutkittu, olemme valmiit laskemaan tarjouksen koko urakalle. Ota meihin yhteyttä myös Nokian naapurikunnissa eli Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Sastamalassa, Tampereella, Vesilahdella ja Ylöjärvellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Uusi katto jo muutamassa päivässä – tilaa nopeasti etenevä kattoremontti Nokialle

Vanha harjakatto, tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto tulee uusittua jo muutamassa päivässä, kun tilaat kattoremontin Nokialle meiltä. Me toimimme aina yhtä reippaasti ja varmaotteisesti, olipa kyseessä sitten vanhan omakotitalon, korkean kerrostalon, syrjäisellä paikalla olevan kesämökin kuin vaikkapa ison rivitalon kattoremontti. Varmaotteisesti ja ripeällä aikataululla etenevän kattosaneerauksen salaisuus on tietenkin ammattitaidossamme. Jokainen meidän työntekijämme on pitkän linjan kattoammattilainen, johon voi luottaa haasteellisimmissakin tilanteissa.

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus voi alkaa vaikka keskellä talvea. Kesä ei ole ainut mahdollisuus kattoremontin teettämiseen, vaan katto voidaan uusia yhtä hyvin talvella tai syksylläkin. Tärkeintä on, että uusi katto tilataan heti, kun vanha katto on osoittautunut kunnoltaan arveluttavaksi. Jos konesaumakatto, palahuopakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto uusitaan ennen, kuin se ehtii alkaa vuotaa, selvitään palahuopakattoremontista tai muusta kattosaneerauksesta paljon edullisemmin. Kaikki kosteusvauriot lisäävät työmäärää, joten ne vaikuttavat kattoremontin hintaa. Kattoremontin voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella, mutta kannattaa silti tilata katon vaihto hyvissä ajoin.

Katon ikä ei kerro kaikkea. Huopakattoremonttia voidaan tarvita jo noin 20 vuoden kuluttua katon asentamisesta, vaikka bitumikatot teoriassa kestävätkin noin 40 vuotta. Mitä huonommassa kunnossa vesikate on, sitä parempi se on uusia kokonaan. Huonokuntoisuus tarkoittaa tihentyviä korjaustarpeita ja vuotoalttiutta, joten katon uusimista ei kannata jättää roikkumaan. Tiilikattoremontti ja peltikattoremontti voidaan joissain tapauksissa toteuttaa osittain, jolloin vaihdetaan pelkät kattotiilet tai -pellit. Kattoremontin kustannukset ovat tällöin normaaliakin pienemmät, ja katon uusiminen etenee hyvin nopeasti.

Joskus katto uusitaan vain siksi, että se on talon omistajan mielestä väärän värinen, väärästä materiaalista tai varustettu väärällä kaltevuusasteella. Kattopeltien tai -tiilien vaihto eri värisiksi on joissain tapauksissa kattomaalausta edullisempaa. Huopakaton tilalle voidaan asentaa tiilikatto tai vaikka konesaumakatto. Ensin mainitussa tilanteessa vanha bitumikatto puretaan ja kattorakenteita vahvistetaan niin, että ne jaksavat kantaa uuden ja painavamman katon, sekä sen päälle talvisin satavan lumen. Jos huopakaton tilalle ollaan asentamassa peltikattoa, voidaan rakenteiltaan hyväkuntoinen huopakatto jättää purkamatta. Silloin se toimii uuden katon alusrakenteena vielä pitkään.

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto ei aiheuta paljoa vaivaa

Kesämökin on tarkoitus olla vapaa-ajan viettopaikka, eikä mikään työleiri – siksi kesämökille kannattaa valita joko tavallinen huopakatto tai palahuopakatto. Bitumikatossa on lukuisia hyviä puolia, minkä takia ne ovat niin hyviä valintoja sekä vapaa-ajan rakennuksiin että kaikkiin muihinkin rakennuksiin. Bitumikermikatot eivät mene pois muodista, sillä ne ovat ajattoman tyylikkäitä. Ne sopivat kaikenlaisiin rakennuksiin – sekä moderneihin uudisrakennuksiin, että vanhoihin ja perinteikkäisiin taloihin. Kattokaltevuudellakaan ei ole väliä, sillä kevyt ja erittäin hyvin vettä pitävä tiivissaumakatto voidaan asentaa myös tasakatolle. Jos mielessä on kaltevaa kattoa vaativa kolmiorimahuopakatto tai laattakatto, voidaan kattoa meidän toimestamme muokata kaltevammaksi.

Bitumikatot ovat helppohoitoisia, joten niiden kunnossa pitäminen ei vaadi suuria ajallisia tai rahallisia panostuksia. Kun tilaat huopakattohuollot, -korjaukset ja huopakaton remontoinnit kattofirmalta nimeltä Plus Kattopalvelu, saat ne erityisen hyvällä hinta-laatusuhteella. Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa aivan kaikenlaiset huopakattotyöt. Kun kaikki tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton huolto- ja korjaustarpeet toteutetaan asianmukaisesti, on sinulla pitkäikäinen ja luotettavan tiivis katto rakennuksessasi. Emme hämmästyisi, vaikka katto kestäisi 40 vuotta tuolla menolla.

Muita syitä laattakaton tai muun bitumikaton valintaan ovat bitumikaton hiljaisuus: se ei ropise sateella, pauku ulkolämpötilojen vaihdellessa tai kuumenna talon sisäpuolta kesähelteellä, kuten peltikatto. Palahuopakatto, kuten muutkin huopakatot, on lisäksi ympäristöystävällinen valinta. Paanukatot ja muut bitumikatot voidaan puhdistaa ekologisin menetelmin, ja vanhoista kattohuovista saadaan asfaltin raaka-ainetta. Halutessasi voit hankkia huopakaton, missä on ilmaa saasteista puhdistava pinnoite.

Laattakatot ynnä muut Suomen sääolosuhteita uskomattoman hyvin kestävät bitumikatot sopivat myös muihin rakennuksiin. Sekä taloyhtiöt että omakotitaloasukkaat osaavat arvostaa kattoa, mikä pysyy kunnossa sillä, että se puhdistetaan roskista kerran vuodessa. Samalla kun poistamme lehdet ja muut roskat katteelta ja sadevesijärjestelmästä, teemme katon kuntotarkastuksen. Kuntotarkastuksen aikana varmistamme, että katto on kauttaaltaan tiivis, ja ettei katto tarvitse mitään muuta huoltotoimenpidettä. Jos jokin paanu pitäisi kiinnittää tai sauma tiivistää, annamme kyseisestä huopakattopaikkauksesta hyvän tarjouksen. Tarvittaessa tarjoamme huopakaton pesua tai vaikkapa sen maalaamista. Itse kuntotarkastus on ilmainen, ja sellainen tarjotaan kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä.

Katon korjaus Nokialla pois alta mahdollisimman pian

Katon korjaus Nokialla on niitä kattotöitä, mitkä kannattaa hoitaa pois alta mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi katon maalaus ei ole niin päivän päälle. Vaikka katto maalattaisiin vasta ensi viikolla tai ensi kuussa, suurta vahinkoa ei pääse syntymään. Katon korjaamisella, esimerkiksi peltikaton tai huopakaton reikien paikkauksella, on aina kiire. Mitä kauemmin kattokorjaus odottaa tekijäänsä, sitä isompia vahinkoja voi syntyä. Jos vuotavaa jiiriä ei korjata tai irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamia vaurioita paikata, voi katon alle päästä kosteutta.

Kosteuden pääsy katon alle kastelee katon puuosat ja eristeet. Eristeet on vaihdettava, jotta kosteus ei saisi aikaan hometta. Puurakenteet pitää vaihtaa, jos niihin ehtii syntyä lahoa – muussa tapauksessa riittää, että ne kuivatetaan. Jos kattorakenteet ovat päässeet kastumaan, antaa se olettaa, että aluskatekin on mennyt rikki. Normaalitapauksessa aluskate estää katon alapuolisia rakenteita kastumasta sillä aikaa, että vuotava kattoikkuna ehditään korjata, rikkinäiset tiilet vaihtaa tai muut vauriot kunnostaa. Aluskatteen korjaus ei ole niin vain tehtävissä. Jotta aluskatteesta tulisi taas vedenpitävä suoja katon rakenteille, kannattaa aluskate uusia vähintäänkin vaurioituneiden kohtien ympäriltä.

Plus Kattopalvelulta sujuu niin katon ja kattoläpivientien tiivistys kuin niiden purku ja vaihtokin. Katon paikkaaminen on edullisempaa kuin katon uusiminen, siksi harkitsemme aina huolella, kumpaa asiakkaalle tarjoamme. Jos on kyse painuneen katon oikaisusta ja vesikatteen materiaali on vanha ja kulunut, voi kattoremontti hyvinkin olla se taloudellisin vaihtoehto. Silloin teemme taloyhtiölle tai yksityisasiakkaalle hyvän tarjouksen kattoremontista. Myös silloin, jos pihapuu on kaatunut katon päälle, voi katon vaihto osoittautua parhaimmaksi ratkaisuksi. Siinä tapauksessa, että kerrostalon tai omakotitalon katto ei tarvitse muuta kuin räystäslautojen ja -peltien vaihtoa, emme tietenkään ala kaupata kattoremonttia.

Osaamme korjata erilaiset katot. Osaisimme korjata myös varttikatot, mutta se on kielletty lailla. Kattoremontti on ainut vaihtoehto, jos esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaamista tarvitseva katto sattuukin olemaan varttikatto. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus alkaa siitä, että otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen esimerkiksi jiirien paikkauksesta tai irronneiden peltilistojen kiinnittämisestä. Tulemme paikan päälle tarkastamaan katon ja selvittämään, tarvitaanko joitain muitakin kattotöitä, kuten rännien ja vesikourujen korjaamista. Tämän alkutarkastuksen jälkeen osaamme esittää hyvän hinnan avaimet käteen -pakettina toteutettavasta kattokorjauksesta, ja sitten hommat voidaankin jo aloittaa.

Mitä tehdä, jos katto on vuotanut ja kattorakenteet lahonneet?

Kattovuoto on asia, minkä tiimoilta kannattaa aina olla yhteydessä Plus Kattopalveluun. Jos olet meihin yhteydessä aina kun katon kunnossa on tapahtunut muutoksia, voidaan katon vuotaminen saada ehkäistyä jo ennalta. Kaikki katon kunnossa tapahtuneet muutokset havaitaan hyvissä ajoin, jos katto tarkastetaan ainakin kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus paljastaa, jos katossa on rikkinäisiä tiiliä, tai jos jokin sauma irvistää. Kattotarkastusten ansiosta katto voidaan huoltaa sellaiseksi, että sen vaurioituminen ja vuotaminen on entistä epätodennäköisempää.

Kaikkia vaurioita, kattovuotoja ja katon vesivahinkoja ei voida ehkäistä ennalta. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kattovuodon korjaus voidaan aloittaa mahdollisimman nopeasti, jolloin vauriotkin jäävät vähäisiksi. Mitä pidempään katto ehtii vuotaa, sitä varmemmin katon puurakenteet pääsevät lahoamaan. Lahot puurakenteet pitää purkaa ja uusia, sillä muuten lahon leviämistä ei saada pysäytettyä. Laho heikentää puurakenteet, siksi kaikki lahot laudat pitää vaihtaa, olipa kyseessä ruodelauta, ponttilauta, otsalauta tai vaikka räystäslauta.

Jos tasakatto, aumakatto, mansardikatto tai esimerkiksi harjakatto saa vuotaa pitkään, voivat yläpohjan eristeetkin kastua. Märät eristeet pitää vaihtaa, sillä muussa tapauksessa voidaan joutua tekemisiin yläpohjan homevaurion kanssa.

Mitä nopeammin kattovuotoon voidaan puuttua, sitä helpommin vuotava katto saadaan korjattua. Jos katto vuotaa piipun juuresta, saumasta tai jiiristä vain vähän aikaa, voivat kattorakenteet säilyä kuivina uhkaavasta vesivahingosta huolimatta. Tästä on kiittäminen aluskatetta, mikä on vesikaton alla oleva vedenpitävä kerros. Aluskatekin saattaa hajota, esimerkiksi pitkäaikaisen ja runsaan kosteusrasituksen vuoksi. Jos aluskate on rikki tai sitä ei ole koskaan asennettukaan, kastuvat kattorakenteet jo lyhytaikaisen ja volyymiltään vähäisen kattovuodon takia.

Olipa kyseessä pieni ja tuore kattovuoto tai pahanlaatuinen katon vesivahinko, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me löydämme parhaat ja asiakkaan kannalta kustannustehokkaimmat ratkaisut tiilikattovuodon, peltikattovuodon tai huopakattovuodon korjaamiseen. Jos katto on vanha ja huonokuntoinen, saatamme suositella katon uusimista. Kattoremontti on käytännössä ainut tapa tehdä vanhasta katosta jälleen tiivis. Katon vaihtoa tarjotaan kuitenkin vasta silloin, kun olemme varmoja siitä, ettei vuotavaa kattoa voida saada hyvään kuntoon katon osittaisen korjauksen avulla.

Kattosi hyvän kunnon Nokialla varmistavat meidän tekemämme kattohuollot

Se, mitä katon huoltoja Nokialla tarvitaan, riippuu muun muassa katemateriaalista, katon iästä ja katon yleiskunnosta. Katon huollot eivät ole koskaan turhia – eivät edes silloin, kun huollettavalla katolla alkaa jo olla ikää. Kattohuollot ylläpitävät tasakaton, pulpettikaton ja muiden satulakattojen kuntoa loppuun asti. Vanhankaan katon kunnosta ja tiiviydestä ei kannata tinkiä, sillä katto on edullisempi uusia, jos se on pitänyt kosteuden ulkopuolellaan aivan kattoremonttiin asti. Meidän ammattitaidolla tekemämme kattohuollot varmistavat sen, että kattosi pysyy tiiviinä ja toimivana vuosikymmenestä toiseen.

Eri kattoja huolletaan eri tavalla, ja esimerkiksi katon huoltomaalausvälit ovat yksilölliset. Vain se on varmaa, että joka katto kaipaa kevät- ja syyshuoltoa. Syyshuollot ja keväthuollot ovat keskenään samanlaiset. Niiden aikana palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi tiilikatto puhdistetaan kaikista roskista, jotta se ei rupeaisi sammaloitumaan tai ruostumaan. Puolen vuoden välein tarvittuun kattohuoltoon kuuluu myös räystäskourujen, jalkarännien tai kattokaivojen puhdistaminen. Sadevedenpoistojärjestelmä kerää paljon roskaa puolen vuoden aikana, ja jos roskakuormaa ei poisteta, voi sadevesijärjestelmä mennä tukkoon. Jos rännit tai vesikaivot eivät vedä, saattaa sadevesi tai sulamisvesi päätyä aivan väärään paikkaan.

Kerrostalon, omakotitalon, luhtitalon tai muun rakennuksen puolivuotishuoltoon sisältyy aina myös veloitukseton kattotarkastus. Sen aikana tutkitaan, pitääkö katto myös pestä, tai pitäisikö vanhat peltikattonaulat (tai ruuvit) korvata uusilla kateruuveilla. Katon kunnon tarkastus on kaikkien Nokialla tekemiemme kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kaupanpäällinen. Vaikka kävisimme vain vaihtamassa yhden irronneen kattopellin tai peltilistan, tarkistamme koko kattokokonaisuuden kunnon siltä varalta, että kattopellit tarvitsisivat lisäkiinnityksiä tai että peltikatto olisi jo aika huoltomaalata.

Peltikatot maalataan useammin kuin tiilikatot ja huopakatot tarvitsevat pinnoittamista. Peltikatot maalataan, jotta ne eivät alkaisi ruostua ja haurastua. Tiili- ja huopakattojen pinnoitteen uusiminen vähentää katon sammaloitumista ja kulumista, mitkä voivat johtaa niin kattovuotoihin kuin ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiinkin. Tiilikattojen ja bitumikattojen huolto-ohjelmiin kuuluvat myös sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt. Muita kattohuoltoja, joita voi tarvita mikä tahansa katto, ovat kattoturvatuotteiden huollot, rännien huoltomaalaukset, jäätyneiden rännien höyrysulatukset ja esimerkiksi lumimassojen pudottaminen katolta alas.

Rännien puhdistaminen on sekä keväällä että syksyllä tarvittu kattotyö Nokialla 

Nokialla asuvien taloyhtiöiden ja talonomistajien tulee huolehtia monenlaisista syys- ja kevättöistä, joista yksi on rännien huolto. Rännit eivät pänni, kun ne on puhdistettu kaksi kertaa vuodessa. Rännihuollot varmistavat sadevesijärjestelmän vedon ja pitävät rännit paremmassa kunnossa, jolloin niitä on korjattava vähemmän. Hyväkuntoiset rännit ovat pitkäikäiset: uusien rännien asentaminen on edessä ehkä vasta puolen vuosisadan päästä. Kaikista pitkäikäisin sadevesijärjestelmä valmistetaan alumiinista. Alumiinisten rännien tekninen takuu saattaa olla kuusikymmentäkin vuotta.

Kaikki rännityöt sadevesikourujen puhdistuksesta jäätyneiden syöksyputkien avaukseen kannattaa teettää Plus Kattopalvelulla. Me teemme rännityöt tuossa tuokiossa, mutta silti turhia hosumatta. Yksi olennainen osa kaikkia ränneihin liittyviä töitä on koko sadevesijärjestelmän kunnon tarkastaminen. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarjota rikkinäisten osien uusimista, pilalle menneiden kaatojen korjaamista, pintaruosteen poistamista tai esimerkiksi reikien paikkaamista. Jos sulanapitojärjestelmä on lakannut toimimasta, tai jos rännit pitäisi huoltomaalata, teemme asiakkaalle hyvän tarjouksen tarpeellisten toimenpiteiden pikaisesta ja taidokkaasta suorittamisesta. Tarvittaessa suosittelemme vanhan sadevesijärjestelmän purkamista ja uusimista. Varsinkin muoviset sadevesijärjestelmät ovat monissa tapauksissa jo niin haurastuneet, että ne on aika uusia. Tämäkin kattotyö Nokialla tehdään avaimet käteen -pakettina.

Rännit pitää puhdistaa vähintään syksyisin, mieluiten myös keväisin. Muussa tapauksessa kourut muuttuvat painaviksi roskakuorman takia. Painoa lisää roskien muodostamien tukosten takana seisova vesi ja sen jäätyminen. Kiinnikkeet voivat antaa periksi, jolloin kourut putoavat alas. Vesi, jää ja roskat voivat myös ruostuttaa ja vääntää kourut.

Rakennuksenkin kannalta on huono asia, jos sadevedenpoistojärjestelmä ei vedä siinä olevien roskien ja/tai jään takia. Jos vesi tulvii rännien yli, ovat talon seinät ja sokkeli vaarassa kastua sekä vaurioitua. Jos rännit ovat roskien tai rakenteellisten vikojen takia päässeet jäätymään umpeen, tilaa ensiavuksi kuumalla höyryllä suorittamamme jään sulatus.

Höyryllä saadaan sulamaan myös tasakatolta löytyvät katto- eli vesikaivot sekä pystykourut, mitkä ovat näyttävä vaihtoehto räystäskouruille ja alastuloputkille. Teemme kaikki kattokaivoihin ja pystykouruihinkin liittyvät kattotyöt, kuten niiden säännölliset puhdistukset sekä satunnaiset korjaukset. Kaikki sadevesijärjestelmät pysyvät kunnossa parhaiten silloin, kun ne puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Katon pesu ja puhdistus ammattilaisen silmin 

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Nokialla ovat varsin tarpeellisia kattohuoltoja, jos kysytään kattoalan ammattilaisen mielipidettä. Puhdas katto on mukava katsella ja siitä voi olla ylpeä, mutta palahuopakattoja, lukkosaumakattoja ja muita kattoja ei puhdisteta vain siksi, että ne näyttäisivät hyvältä. Katon puhdistamisessa on kyse vieläkin suuremmasta asiasta, nimittäin koko katon kunnosta. Puhdas katto pysyy paremmassa kunnossa kaikista kuormituksista ja rasituksista huolimatta, ja talon omistajalla tämä tarkoittaa sitä, että katon korjauskustannukset pysyvät hyvin kurissa. Hyväkuntoinen katto on myös pitkäikäinen – pisimmillään yksi katto saattaa suojata rakennusta jopa yli sata vuotta. Katon puhdistushuollot, kuten tiilikaton harjaus ja huopakaton pesu, lykkäävät hintavaa kattoremontti aina vain tuonnemmas tulevaisuuteen.

Kaiken A ja O on katon puhdistus joka kevät sekä syksy. Roskat, kuten puiden lehdet, oksat ja neulaset, on saatava pois katolta, jotta ne eivät tarttuisi kiinni. Kyse ei ole vain siitä, että lika pinttyisi esimerkiksi tiilikattoon niin, että se pitäisi pestä. Roskista on myös se haittapuoli, että ne estävät omakotitalon, mummonmökin tai vaikkapa rantasaunan kattoa kuivumasta sateen tai talven jälkeen. Mitä pidempiä aikoja kate viettää kosteana, sitä enemmän se sammaloituu.

Sammaleiden poisto on helppoa vain silloin, kun kyse on peltikatosta. Peltikaton harjaus tai pesu riittää irrottamaan sammalet ja muut kasvustot, jos sellaisia sattuu peltikatolle kasvamaan. Tiilikaton ja huopakaton puhdistus pitää hoitaa kemiallisesti, sillä vain siten kaikki sammalet saadaan lähtemään katteesta ja sen sisältä. Sammalet pitää poistaa, sillä ne kuluttavat katon mineraaleja ja nopeuttavat katon haurastumista jopa niin paljon, että kattoremontti voi koittaa parikymmentä vuotta aiemmin kuin normaalisti.

Kattopesu ei riitä poistamaan sammaleita karheapintaisilta tiili- ja bitumikatoilta, mutta muunlaisen lian se kyllä poistaa. Katot kuuluu pestä viimeistään silloin, kun on aika uusia tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton pinnoite. Voi olla, että ennen kattomaalausta on suoritettava muitakin pohjatöitä, kuten katon suojakäsittely, sammaleiden poisto tai katon tiivistys. Teemme kattomaalauksetkin avaimet käteen -paketteina, kuten kaikki muutkin kattohuollot ja -urakat.

Katon maalaaminen Nokialla on joskus vain kerran tarvittu urakka 

Riippuu katosta, riittääkö kertaluontoinen kattomaalaus, vai tarvitaanko katon maalausta Nokialla useamminkin. Katon huoltomaalaus on osa useimpien kattojen huolto-ohjelmaa. Niin betonitiilikatot, bitumipaanukatot, tiivissaumakatot, tiilikuvioiset peltikatot, aaltopeltikatot, konesaumakatot kuin esimerkiksi suoraprofiiliset peltikatotkin maalataan ainakin kerran. Tiilikatoille ja bitumikatoille riittää se, että niiden pinnoite uusitaan katon elinkaaren puolenvälin paikkeilla, mutta ei enää sen jälkeen. Peltikatto kannattaa maalata uudestaan heti, kun vanha pinnoite alkaa osoittaa kulumisen merkkejä. Tähän voi mennä yhtä hyvin 10 kuin 15 vuotta. Savitiilikatot ovat poikkeus, sillä niitä ei tarvitse eikä kannata maalata. Puolivuosittain tehty puhdistus ja kerran tai kaksi vuosikymmenessä uusittu suojakäsittely riittävät suojaamaan kattoa erilaisilta rasituksilta. Savitiilikatot ovat kaikista pitkäikäisempiä kattoja, joten ne saattavat kestää jopa sata vuotta. Toinen katto, mitä ei maalata ja mikä on myös erittäin pitkäikäinen, on kuparikatto. Kuparikatto hapettuu kauniisti. Jos se harjataan ja tarkastetaan usein, on mahdollista, että kuparikatto kestää useita satoja vuosia – eli pidempään, kuin mikään toinen katto.

Kattomaalaus ei onnistu kunnolla, ellei urakan pohjatöihin panosteta vähintään yhtä paljon kuin itse pensselin heilutteluun. Kattomaalaus vaatii sitä, että kerrostalon, mökin tai esimerkiksi rintamamiestalon katto on putipuhdas. Siksi kaikki katot on vähintäänkin pestävä, ennen kuin ne voidaan maalata. Myös sammaleiden poistoa voidaan tarvita. Se, mitä pohjatöitä ennen kattomaalausta pitää suorittaa, selviää alkutarkastuksen yhteydessä.

Myös sään pitää olla otollinen, jotta maali ehtii tarttua tasaisesti ja kestävästi. Katot maalataan vain lämpimään vuodenaikaan, ja sateettoman jakson aikana. Liian suoraa auringonpaistettakaan ei saa olla. Plus Kattopalvelun ammattilaiset hoitavat kaikkien kattojen maalaukset kaikkien taiteen sääntöjen mukana, ja asiakkaan kannalta yksinkertaisena avaimet käteen -pakettina.

Kun aaltopeltikatot ja muut peltikatot pidetään hyvässä maalissa, eivät ne ala ruostua. Tiilikaton maalaus estää kattoa rapautumasta, sillä uusi pinnoite silottaa vanhojen kattotiilien huokoiseksi muuttuneen pinnan. Koska huokosiin kertyy pakkasrapautumista aiheuttavaa kosteutta, on tiilien saaminen jälleen vettähylkiviksi olennaisen tärkeää katon elinkaaren kannalta. Huopakattomaalausta voidaan perustella paitsi sammaloitumisen ehkäisemisellä ja ulkonäön kohentumisella, myös esimerkiksi sillä, että uusi pinnoite suojaa kattohuovan auringon aiheuttamalta kuivumiselta.

Uhkaavatko lumikuormat katon kuntoa? Tilaa lumen pudotus Nokialle

Jos katto on kärsimässä hätää liian painavan lumitaakan alla, tilaa lumenpudotus Nokialle tästä osoitteesta. Me tiedämme, miten lumimassat kannattaa pudottaa kesämökin, omakotitalon, hallin, rivitalon, kerrostalon, varaston tai jonkin muun kiinteistön katolta. Teemme työn ihmisten turvallisuus ja katon kunnon varjeleminen etusijalla, mutta silti turhia viivyttelemättä. Kuten aina, saat tarjouksen avaimet käteen -paketista. Jos katolta pudotettavat lumet pitää kuljettaa pois katoltasi tai jos kattolumitöiden toteuttaminen uhkaa sotkea liikenteen, sisältyy tarjoukseen lumen kuljettaminen pois tai liikenteenohjauksen järjestäminen. Kerrostalokohteissa ja muissa korkeissa rakennuksissa tarvitaan henkilönostimia. Oikein korkeiden rakennusten kattolumityöt edellyttävät nostinkoriautoa. Kaikki kalusteisiin ja henkilötyötunteihin liittyvät kustannuksetkin on huomioitu ennen urakan aloittamista esittämässämme avaimet käteen -hinnassa. Hinta on laskettu muun muassa rakennuksen sijainnin ja kattolumen koostumuksen sekä määrän perusteella.

Vaikka katon reunalla olisi rivi lumiesteitä, se ei tarkoita sitä, että lumet voitaisiin jättää pudottamatta. Mikäli lunta on vain normaalin verran, ei kattolumitöitä luultavasti tarvita. Lumiesteet on mitoitettu ottaen huomioon alueen keskimääräinen lumikuorma, joten ne saattavat hyvinkin riittää suojaamaan kattoa ja ohikulkijoita alas putoavan lumen aiheuttamilta vaurioilta.

Jos lunta on huomattavan paljon tai lumi uhkaa pudota katolta lumiesteistä huolimatta, on aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun lumenpudotuksen tiimoilta. Liian painava lumitaakka voi saada omakotitalon tai muun rakennuksen katon painumaan notkolle, ja kevytrakenteisimmat katot saattavat jopa sortua. Lisäksi lumen paino saattaa saada jiirit, saumat tai katon läpiviennit vuotamaan. Siinä vaiheessa, kun lumi tahtoo pudota katolta, voi sattua monenlaista ikävää. Lumi saattaa kiskoa mukaansa erilaisia kattotarvikkeita ilmanvaihtohormeista räystäskouruihin, mikä rikkoo kattoa ja altistaa sen vesivuodoille. Jos joku jää katolta alas putoavan lumen ja sen mukana mahdollisesti olevien kattotuotteiden alle, voi hän joutua lasareettiin. Katolta vauhdikkaasti alas sinkoava lumi saattaa rikkoa myös terasseja, autoja ja muuta omaisuutta.

Katolta alas putoava jääkään ei ole vaaratonta, siksi kannattaa tilata meiltä niin jään poisto katolta kuin myös jääpuikkojen poisto räystäiltä. Katto tai umpeen jäätyneet rännit saadaan sulamaan helpoiten ohjaamalla jäätyneisiin kohtiin kuumaa vesihöyryä.

Millaisia ovat kattopeltisepän tekemät kattotyöt Nokialla?

Kun omakotitalon omistaja tai taloyhtiö tarvitsee joitain kattotöitä Nokialle, saavat se parhaan avun samasta osoitteesta. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki kerrostalojen, omakotitalojen, rivitalojen ja muiden rakennusten peltikattotyöt, tiilikattotyöt, palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt. Luvassa on kiistatonta ammattitaitoa, kilpailukykyisiä hintoja, asiakaslähtöistä asennetta sekä arvokas kaupanpäällinen, joten kannattaa tilata meiltä niin pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentaminen kuin esimerkiksi katon IV-työtkin.

Eniten tarvittuja kattotöitä ovat kattohuollot, ja erityisesti kattojen puhdistukset. Jos mielii pitkäikäistä kattoa, kannattaa pitää kiinni siitä, että puhdistuttaa katon kaksi kertaa vuodessa. Aina kun teemme jonkin kattotyön Nokialla, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupanpäällisiksi. Kattotarkastuksen aikana mikään yksityiskohta katossa ei jää tutkimatta, joten kaikki kattoläpiviennit päästään korjaamaan heti, kun tarvetta esiintyy. Jos kattoikkuna uusitaan tai tiivistetään jo varhaisessa vaiheessa, saatetaan selvitä pelkällä säikähdyksellä. Kuluneiden tiivisteiden uusiminen tai kattoikkunan vaihto ajallaan voi estää kattovuodon kokonaan.

Kaikkia kattoja joudutaan joskus korjaamaan, sillä aika ja sääilmiöt tekevät tepposia huolimatta siitä, miten hyvin tasakattoa tai satulakattoa on huollettu. Myös kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmä tai muut kattotarvikkeet voivat tarvita kunnostamista. Kattotarkastuksen aikana tällaisetkin tarpeet tulevat selvitettyä ja hoidettua.

Kattotarkastukseen kuuluu myös se, että asiantuntijamme vierailevat katon alla selvittämässä, pitääkö aluskatetta paikata, tai onko katon eristyksessä kosteutta. Aluskatteen korjaustarpeet eivät selviä muuten, joten jos vain mahdollista, kömmimme katon alla olevaan ryömintätilaan. Jos aluskate on rikki, pitää se uusia – onneksi usein riittää aluskatteen osittainen vaihto.

Katon eristeet voivat kastua, jos katto vuotaa tai jos asuintiloista kohoava lämmin ilma ei pääse poistumaan katon alta. Märät eristeet pitää vaihtaa ensi tilassa, sillä muuten yläpohjaan voi syntyä homevaurio. Ei riitä, että villat vaihdetaan. Tämän työn lisäksi on selvitettävä, mistä kosteus on peräisin, ja miten kosteus pidetään jatkossa välikaton ulkopuolella. Jos on kyse kattovuodosta, on vastaus melko yksinkertainen: katto pitää tiivistää, jotta kattovuoto loppuu. Jos kyse on lämpimästä ilmasta kondensoituvasta kosteudesta, löytyy vastaus joko katon eristeiden lisäämisestä, aluskatteen vaihtamisesta tai välikaton ilmanvaihtoratkaisujen päivittämisestä. Voi olla, että tilanteen korjaaminen vaatii kahta tai jopa kaikkia kolmea näistä edellä esitetyistä ratkaisuvaihtoehdoista.

Kaksi erilaista tilannetta, jolloin katon ja yläpohjan eristevillat pitää vaihtaa

Plus Kattopalvelulle on kunnia-asia, että kaikki kattotyöt Nokialla tulevat hoidettua kunnialla alusta loppuun. Paneudumme kaikenlaisiin kattotöihin, olipa kyse vuotavien rännien korjaamisesta, uusien ilmanvaihtokanavien asentamisesta ja eristämisestä tai vaikkapa tasakaton vaihtamisesta harjakatoksi. Voit siis luottaa meihin sekä pienissä että isommissa kattotöissä – kuten ullakon ja vintin eristämisessä.

Jotta palahuopakatto, konesaumakatto tai muu katto jäisi jäljiltämme erityisen luotettavaan ja tiiviiseen kuntoon, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Asiakkaan katon kunto tarkastetaan juurta jaksain riippumatta siitä, mitä kattotöitä tämä oli tilannut. Kattotarkastuksen jälkeen tarjoamme kattopesua, rikkinäisten tiilien vaihtoa tai muuta katon kunnon kannalta oleellista kattotyötä. Jos katto on kunnossa, emme tarjoa mitään.

Jos katon alta löytyy kosteutta, tutkimme, miten pahoja kosteusvauriot ovat ja kuinka laajalle ne ovat levinneet. Jos kosteus on päässyt katon eristeisiin, teemme tarjouksen villojen vaihdosta. Märät villat pitää saada poistettua ja toimitettua jäteasemalle, jotta yläpohjaan ei syntyisi hometta.  Kosteus taitaakin olla se yleisin syy villojen vaihdolle. Eristeitähän ei vaihdeta normaalin kattoremontin yhteydessä, vaan samat villat voivat palvella monien kattojen alla, jos ne vain pysyvät hyväkuntoisina.

On kaksi erilaista tilannetta, jolloin yläpohjan eristeet voivat kastua ja joutua uusittaviksi. Ensimmäinen on kattovuoto. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi alkaa vuotaa riippumatta siitä, kuinka uusi se on tai kuinka usein sitä on huollettu. Esimerkiksi lumen tai myrskytuulen aiheuttamat vauriot voivat saada katon vuotamaan. Kosteusvaurioiden korjaamisen lisäksi on olennaista tiivistää katto sellaiseksi, ettei se enää vuoda.

Toinen syy yläpohjan eristeiden kastumiselle on kondenssivesi. Jos yläpohjaan kohoaa paljon lämpöä, voi se tiivistyä kosteudeksi – varsinkin, jos yläpohja ei tuuletu hyvin. Kondensoitumista tapahtuu varsinkin alkuvuodesta, kun ulkona on huomattavasti kylmempää kuin sisällä. Tuolloinkin kosteuden aiheuttamat vauriot pitää kunnostaa, mutta lisäksi välikatto pitää saada sellaiseen kuntoon, ettei kondensoitumista enää tapahtuisi. Ratkaisu voi olla katon lisälämmöneristys, jolloin lämmin ilma pysyy paremmin sisätiloissa. Uudet eristeet vaikuttavat katon kosteustekniseen toimivuuteen ja rakennuksen lämmityskuluihinkin. Kondensoitumista voidaan estää myös uusimalla aluskate ja parantamalla ilmanvaihtoa katon alla.

Kattoturvatuotteita ei kannata jättää oman onnensa nojaan

Kattoturvatuotteet Nokialla asennetaan yleensä katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä. Jos vanhat talotikkaat, palotikkaat, lapetikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat hyvässä kunnossa, ei niitä ole pakko uusia. Riittää, että kattoturvatuotteet irrotetaan katosta ja laitetaan sivuun odottamaan sitä, että ne voidaan asentaa uudelle katolle. Jos kattoturvatuotteet ovat virkaheittoja, toimitamme ne jäteasemalle, ja asennamme katolle uudet kattoturvatuotteet. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, voit olla varma siitä, että uusi katto tulee varusteltua kaikkien määräysten mukaisilla, laadukkailla turvatuotteilla. Riippuu esimerkiksi katon kaltevuudesta, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle tarvitaan. Kattoturvatuotteiden asennustapa riippuu katemateriaalista.

Kattoturvatuotteiden tarkoitus on tehdä katolla liikkumisesta mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Kaikilla katoilla pitää liikkua usein. Jos tahtoo saada kokonaiskustannuksiltaan edullisen katon eli pitkäikäisen ja vain satunnaisia korjauksia kaipaavan katon, pitää katto käydä puhdistamassa ja tarkastamassa pari kertaa vuodessa. Lisäksi katolla pitää liikkua muun muassa lumenpudotusten ja savupiipun nuohousten tiimoilta. On taloyhtiön tai kiinteistön omistajan vastuulla varmistaa, että katolla voi liikkua ja työskennellä turvallisesti.

Seinätikkaiden avulla katolle voi nousta, ja kattotikkaita pitkin lappeen reunalta voi liikkua kohti katon harjaa. Jos katto on kalteva ja talossa on monta kerrosta, tulee katto varustella myös kattosillalla tai useammalla. Kattosilta sopii myös mataliin taloihin, onhan siitä paljon apua erilaisissa kattotöissä. Hätäpoistumistikkaita tarvitaan poikkeustilanteita varten. Niiden avulla talon asukkaat voivat poistua ikkunasta, jos rakennuksessa syttyy tulipalo. Palotikkaiden tarve riippuu siitä, kuinka korkea pudotus ikkunasta on kohti maata.

Putoamissuojat ja kattopollarit estävät kattotyöntekijää putoamasta katolta, ja lumiesteet pitävät lumet kaltevallakin katolla koko talven ajan. Plus Kattopalvelun asiantuntijat tietävät, milloin mitäkin kattoturvatuotetta tarvitaan, ja milloin katon turvatuotteet tarvitsevat korjausta, uusimista tai huoltamista.

Omakotitalon, kerrostalon, mökin tai muun rakennuksen kattoturvatuotteita ei kannata jättää oman onnensa nojaan. Säännölliset tarkastukset kertovat, missä kunnossa kattoturvatuotteet ovat, ja tarvitsevatko ne joitain toimenpiteitä. Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katolla liikkuminen olisi aina mahdollisimman turvallista. Jos tikkaat tai muut kattoturvatuotteet meinaavat irrota katosta, ei katolla liikkuminen ole turvallista – päinvastoin!

Plus Kattopalvelu tietää kaiken lumiesteiden korjauksesta, kiinnityksestä ja asennuksesta

Sinun ei tarvitse osata hoitaa lumiesteiden asennusta tai korjausta, sillä Plus Kattopalvelu hoitaa sen mielellään puolestasi. Me tiedämme kaiken kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi mökin lumiesteisiin liittyvistä töistä, joten saat parasta palvelua tästä osoitteesta. Osaamme mitoittaa ja asentaa lumiesteet niin palahuopakatoille kuin saumakatoillekin, eikä meillä mene sormi suuhun, vaikka olisi kyse irronneiden lumiesteiden (tai muiden kattotarvikkeiden, vaikkapa kattotikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaamisesta.

Taloyhtiöiden ja kiinteistön omistajien on hyvä tietää, miksi kattoturvatuotteita tarvitaan, ja milloin lumiesteet on pakko hankkia katolle. Rakennusmääräykset kertovat, millaisia kattoturvatuotteita erilaisille katoille tarvitaan. Niistä käy ilmi myös se, että lumiesteet pitää asentaa kaikkien sellaisten kattojen reunoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet pitää asentaa siis myös karheapintaisille bitumikatoille, joilta lumi ei valu pois yhtä helposti kuin liukkailta peltikatoilta. Aina ei riitä, että lumiesteet asennetaan vain katon reunoille. Lumiesteitä tarvitaan kaksi riviä, jos lape on tarpeeksi pitkä. Jotta lumen aiheuttama kuormitus saataisiin jaettua tasaisesti, kannattaa lumiesteet asentaa koko lappeen reunalle, vaikka rakennusmääräysten perusteella riittäisi se, että suojataan pelkät oviaukot.

Lumiesteet estävät kaltevalta katolta putoavan lumikuorman mahdollisesti aiheuttamat henkilö- ja omaisuusvahingot, siksi niiden asentaminen on niin tärkeää. Myös katto ja katon varusteet saavat suojaa lumiesteistä. Jos mikään ei estäisi lunta putoamasta katolta, voisi lumi irrottaa katosta tiiliä tai lapetikkaiden kaltaisia kattotarvikkeita. Tuolloin katto voisi alkaa vuotaa.

Lumiesteiden kunto on hyvä tarkastaa joka talven jälkeen, sillä lumiesteet ovat voineet vääntyä, tai niiden kiinnikkeet löystyä. Toisen kerran lumiesteet kannattaa tarkastaa ennen uutta talvea. Näin mahdolliset huolto-, korjaus- tai uusimistarpeet voidaan täyttää ennen, kuin lumiesteet joutuvat taas tositoimiin. Joskus riittää pelkkä kiinnikkeiden kiristys, eikä yleensä tarvita sitäkään. Jos tilaat katon kevät- ja syyshuollot Nokialle meiltä, saat kaupan päälle lumiesteiden ja itse asiassa koko katon kunnon tarkastuksen. Tarjoamme tällaisen kattotarkastuksen aina, kun liikumme katolla joitain kattohuoltoja, katon paikkauksia tai muita kattotöitä tehden.

Piipunhatun ja piipun pellityksen voi tehdä jo katon asentamisen yhteydessä

Piipunhattu ja piipun pellitys voidaan toteuttaa katon asennuksen yhteydessä. Jos piippu jäi pellittämättä ja piipunhattu asentamatta, ei hätää – asia voidaan hoitaa kuntoon myöhemmässäkin vaiheessa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme toteuttamaan piipun pellityksen peltisepän työnä. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös piipunhatun asentaminen ja muut peltisepän työt. Voidaan sanoa, ettei ole sellaista kattotyötä, mitä emme Nokialla hoitaisi – ja vieläpä merkillepantavan ammattitaitoisesti. Lisäksi saat kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä ansiosta saat tietää kaikista katon huolto- tai korjaustarpeista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos kaikki on kunnossa, voit suhtautua sinun ja kattosi yhteiseen tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Kun alamme pellittää piippua, on meidän hieman purettava vesikattoa piipun ympäriltä. Koska myös aluskatteen korjaus piipun kohdalta edellyttää vesikaton avaamista, voimme hoitaa aluskatteen tiivistyksen yksin tein. Aluskatteen korjaus on todella tärkeä kattotyö, sillä vain asianmukaisesti asennettu ja täysin tiivis aluskate voi estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, jos katto vuotaa piipun juuresta. Mikäli piipun juuri on tarkastettu usein ja piippu on suojattu pellittämällä, on melko epätodennäköistä, että piipusta vuotaa vettä. On kuitenkin hyvä olla varautunut kaikkeen. Kosteusvaurioiden korjaaminen voi olla hankalaa ja hintavaa, joten aluskatteen kunto ei ole vähäpätöinen asia.

Se, että piippu pellitetään mittojen mukaan, suojaa piippua kosteudelta ja rapautumilta. Piipun pellitys auttaa kesämökin tai esimerkiksi rintamamiestalon piippua pysymään pitkäikäisenä ja hyväkuntoisena sateista ja ulkolämpötilojen vaihteluista huolimatta.

Piipunhattu on suhteellisen pieni, mutta erittäin tarpeellinen kattovaruste. Piipunhatun ansiosta savuhormi ei kastu sateella, eikä sen hormi ala rapautua talvella. Kun kosteus jäätyy, syntyy jäätymisvaurioita – myös savuhormissa. Rapautuminen synnyttää halkeamia, joista voi karata rakennuspalon aiheuttavia savukaasuja, sekä koloja. Kun hormin sisäpinta ei ole enää tasainen, voi hormiin jäädä nokea säännöllisistä nuohouksista huolimatta. Nokipalo voi levitä rakennuspaloksi, joten rapautuneeseen hormiin kannattaa suhtautua vakavasti. Ensimmäinen askel on savuhormin saneeraaminen. Piipun massaus on nopea, mutta luotettava tapa kunnostaa huonokuntoinen hormi. Seuraava askel on piipunhatun asentaminen, ehkä myös piipun pellittäminen.

Kattopesukin johtaa Nokialla katon tarkastukseen

Aina kun tilaat meiltä jonkin kattourakan, johtaa se ilmaiseen katon tarkastukseen Nokialla. Ei ole niin pientä kattotyötä, ettemmekö tarjoaisi ilmaista kattotarkastusta sen yhteydessä. Kattosi kunto tarkastetaan kaupan päälle, olipa kyse katon harjauksesta, kattopesusta, irronneiden kattotikkaiden kiinnittämisestä tai vaikkapa sadevesikourujen puhdistamisesta.

Toki voit tilata kattavan kattotarkastuksen omakotitalon, rivitalon, luhtitalon tai vaikka huvilan katolle myös omana palvelunaan, mutta silloin työstä veloitetaan erikseen. Veloitus on kuitenkin vain hyvin kohtuullinen. Jos sen avulla vältät kattovuodon ja katon vesivahingon, maksaa se itsensä takaisin ja ehkäpä vielä moninkertaisestikin!

Kaikki katot kannattaa tarkastaa keväisin, sillä talven aikaiset rasitukset ovat voineet olla liikaa tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Lumen paino on voinut saada huopakaton saumat vuotamaan. Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, sillä tiilien sisässä olevan kosteuden jäätyminen murentaa tiilien rakennetta. Jos tiiliä ei vaihdeta, voi katto alkaa vuotaa. Peltikatolla voi olla irronneiden kattotarvikkeiden jälkeensä jättämiä reikiä. Mitä nopeammin kaikki talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot saadaan korjattua, sen parempi.

Kevättarkastus kertoo myös niistä kattohuolloista, joita katolle olisi hyvä lähitulevaisuudessa tarjota. Peltikatto voi tarvita kattomaalausta tai esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämistä. Huopakatolla saattaa olla tarvetta katteen uudelleenpinnoittamiselle.

Toisen kerran palahuopakatot, aaltopeltikatot, savitiilikatot ja muut katot kannattaa tarkastaa loppuvuodesta. Syystarkastus kertoo, onko kattoa tiivistettävä tai huollettava vielä ennen talven tuloa. Tarkastamme muun muassa sen, vetävätkö rännit, ja ovatko lumiesteet kunnolla kiinni talon katossa.

Koska katot on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa, kannattaa tilata Plus Kattopalvelun ammattilaisilta katon syys- ja keväthuollot. Niiden yhteydessä tehdään muut kattotyöt, joita kattokokonaisuus näin usein tarvitsee (eli katon ja sadevesijärjestelmän puhdistus roskista), sekä ilmainen kattotarkastus. Kattotarkastus on varsin perusteellinen, vaikka et maksaisikaan siitä mitään. Jos suinkin mahdollista, käymme sen aikana myös katon alla. Vasta katon alle mentyä saadaan selvyys siitä, missä kunnossa aluskate on. Samalla voidaan tarkastaa myös yläpohjan eristeet sekä katon alla olevat puurakenteet aivan lähietäisyydeltä. Kun tarkastus on ohi, me joko kerromme kaiken olevan OK, tai sitten laadimme hyvän tarjouksen tarpeellisten kattotöiden asiantuntevasta suorittamisesta.

Teemme vuoden mittaan monia erilaisia kattourakointeja ja kattopalveluja Nokialla

Vuosi on pitkä aika, ja sen aikana ehtii toteuttaa monia erilaisia kattourakointeja Nokialla. Tältä samalta kattofirmalta voitte tilata kaikki kattourakat, joita satutte tarvitsemaan. Olemme niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin mieleen oleva kattourakoitsija, sillä meillä on mahdollisuus tarttua kaikenlaisiin työtilauksiin nopeasti ja toteuttaa ne laadukkaasti loppuun saakka.

Kattopalvelu nimeltä Plus Kattopalvelu on varma valinta aina, jos katto vuotaa. Katto voi alkaa vuotaa jo talvella, mutta se saatetaan huomata vasta keväällä. Joskus kattovuoto huomataan vasta siinä vaiheessa, kun sisäkatosta tippuu vettä, joskus taas jo silloin, kun vesi ei ole vielä päässyt aluskatteen läpi. Kaikki katot kannattaa tarkastaa heti kevään tullen siltä varalta, että talvi on aiheuttanut joitain korjaus- tai huoltotarpeita. Me laitamme katon kuntoon nopeasti ja luotettavasti. Jos kosteus on jo päässyt tekemisiin kattorakenteiden kanssa, vaihdamme märät villat ja lahot puuosat.

Plus Kattopalvelu hoitaa näppärästi myös muut kattokorjaukset. Ota yhteyttä, tarvitsitpa tiilikaton osittaista vaihtoa, huopakaton reikien paikkaamista, vuotavan piipunjuuren tiivistämistä tai vaikkapa ruostuneiden rännien korjaamista.

Meiltä sujuvat erinomaisesti myös kaikki erilaiset kattohuollot. Pyydä tarjous varttikaton pesusta, peltikaton huoltomaalaamisesta, sammaleiden poistosta ja katon suojakäsittelystä, huopakaton pinnoittamisesta tai vaikka lumen pudottamisesta. Huollettu katto on hyvännäköinen, ja se kestää erilaisia rasituksia yleensä ottaen paremmin kuin katto, minkä on annettu likaantua ja minkä pinnoite on kulunut.

Palvelemme tasokkaasti myös silloin, kun tarvitset katon varustelua – esimerkiksi aurinkopaneelien asentamista tai kattovalokuvun uusimista. Kauttamme saat korkealuokkaiset sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet. Jos haluat, voimme toteuttaa kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Kattopeltiseppämme toteuttavat myös muut peltiosaamista tarvitsevat työt, kuten vaikkapa konesaumakattoremontin.

Myös muut peltikattoremontit, tiilikattoremontit ja huopakattoremontit kannattaa tilata tästä osoitteesta. Katto voidaan uusia kaikkina vuodenaikoina, joten toimeen voidaan tarttua heti, kun katon huomataan tarvitsevan uusimista.

Kaikki kattotyöt on mahdollista toteuttaa oikeaan aikaan, kun katto tarkastetaan usein. Siksi tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattourakoiden yhteydessä. Kattotarkastuksen jälkeen kerromme, jos kattoa pitäisi huoltaa, korjata tai varustella vielä lisää, tai jos esimerkiksi katon lisälämmöneristys olisi paikallaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt