Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Jaalassa saavat tasakattosikin kestämään

Tarjoamme Jaalassa sellaisia kattotöitä, mitkä saavat kattosi kestämään säitä, ulkolämpötilojen vaihteluita, kosteutta, ilmansaasteita, päällä kävelemistä ja monia muita rasituksia. Huollamme ja korjaamme kaikenlaiset katot, olivatpa ne sitten tasakattoja, aumakattoja, harjakattoja tai vaikka pulpettikattoja. Katteen materiaalillakaan ei ole väliä, vaan teemme taikojamme niin tiilikatoille, peltikatoille ja konesaumakatoille kuin erilaisille bitumikatoillekin. Omakotitalojen ja kesämökkien kotitalousvähennyskelpoisten kattotöiden lisäksi teemme myös kerrostalojen ja rivitalojen kattoremontit, kattokorjaukset, kattohuollot ja muut kattourakat. Tilaa asiantuntemuksella tehtyjä kattotöitä meiltä myös Heinolaan, Iittiin, Kuusankoskelle, Mäntyharjulle ja Valkealaan!

Mitä kattotöitä kattosi sitten tarvitsee kestääkseen jopa 40 vuotta (kuten palahuopakatto) tai peräti sata vuotta (kuten savitiilikatto ja konesaumakatto)? Se selviää viimeistään paikan päällä. Lähde liikkeelle siitä, että otat yhteyttä ja tilaat meiltä jonkin kattotyön – vaikkapa katon kevät- ja syyshuollon. Noita kattohuoltoja tarvitaan joka vuosi, puhdistetaanhan niiden yhteydessä sekä vesikate että vesikourut. Aina kun teemme jonkin kattotyön Jaalassa, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, ja sen aikana kartoitamme koko kattokokonaisuuden kunnon. Tarkastamme niin katon saumat, läpiviennit, liitoskohdat, kattotarvikkeiden kiinnitykset kuin räystäsalueetkin. Mahdollisuuksien mukaan kömmimme tarkastamaan myös aluskatteen, ruodelaudoitusten, lämpöeristeiden ja muiden katon alta löytyvien yksityiskohtien kunnon. Kun katon tarkastus on ohi, voimme antaa kattavan raportin katon kunnosta ja kaikista sen tarvitsemista huolloista (kuten pinnoitteen uusimisesta) tai paikkauksista (kuten jiirien tiivistämisestä). Jos mitään ei tarvita, emme tietenkään tarjoa mitään – korkeintaan muistutamme tarkastuttamaan katon taas puolen vuoden päästä. Koska katto voi kokea kovia sekä kesän että talven aikana, kannattaa kaikki katot tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Meidän kanssamme on erityisen helppoa asioida, sillä kaikki kattourakat tehdään avaimet käteen -periaatteella, kotisivujemme kautta kattotöille voi hakea rahoitusta ja lopuksi kuulet vielä lähitulevaisuudessakin tarvittavista katon huolloista ja muista kattotöistä. Asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaansa materiaalihankintoihin, ympäristön suojaamiseen, katon puhdistamiseen ja muihin pohjatöihin, jätteiden toimittamiseen jäteasemalle tai edes loppusiivoukseen, vaan me teemme kaiken hänen puolestaan. Kokeile sinäkin, miten joustavaa, mukavaa ja turvallista on asioida Plus Kattopalvelun kanssa!

Kattoremontti Jaalassa voi olla myös positiivinen kokemus

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentaminen jättää positiivisen muistijäljen, kun kattoremontin Jaalassa tekee kattofirma Plus Kattopalvelu. Kattosaneeraus etenee sujuvasti ja ripeästi, ja kaikessa näkyy verraton asiantuntemuksemme. Näin ollen uusi katto on mitä toimivin, tiivein ja hyvännäköisin kokonaisuus. Aluskate on taatusti oikein päin, sopivan kireällä ja muutenkin asianmukaisella tavalla asennettu. Kaikki läpiviennit ovat vesi-, haju- ja lämpötiiviitä, ja vesikatto on toteutettu taiturimaisin ottein jokaista saumaa myöten. Konesaumakatto vaatii erityisen suurta taitoa asentajiltaan – sitä ei asennetakaan kuin vain kokeneiden kattopeltiseppien toimesta. Myös lukkosaumakattojen, palahuopakattojen ja muiden kattojen asentamisessa pitää olla tarkkana, jotta ei tule tehneeksi asennusvirheitä. Tilaa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon kattoremontti meiltä, niin kaikki etenee täyden kympin arvoisesti! Uusi katto varustellaan ainakin seinä- ja kattotikkailla, mahdollisesti myös lumiesteillä, palotikkailla, kattosilloilla ja muilla rakennusmääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Katolle asennetaan myös sadevesijärjestelmä sekä ehkä myös lintuverkot ja harjatiivisteet. Jos haluat, voidaan uutta tasakattoa, harjakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi aumakattoa täydentää myös aurinkopaneeleilla, kattoikkunalla tai kattovalokuvulla tai muilla kattovarusteilla. Tarvittaessa laitamme kuntoon myös kattorakenteet, tehostamme välikaton tuuletusta ja lisäämme yläpohjan eristystä. Jos katon alla ei tarvitse tehdä mitään, riittää huopakattoremontiksi tai muuksi katon uusimiseksi pelkkä vesikaton ja aluskatteen vaihto. Aina aluskatettakaan ei tarvitse vaihtaa – tiilikattoremontit ja peltikattoremontit voidaan joskus tehdä ilman aluskatteen uusimista.

Mitä palahuopakattoremontti tai muu kattosaneeraus sitten maksaa? Kun tahdot tietää, mitä kattoremontin teettäminen talvella, kesällä tai vaikka syksyllä maksaisi, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kattoremontin hinta on varmasti kilpailukykyinen, kun pyydät tarjouksen meiltä – ja voit maksaa kattoremontin myös osamaksulla tai rahoituksella. Jotta osaisimme laskea urakkahinnan katon purkamiselle ja vaihtamiselle, tulemme käymään paikan päällä. Kun pääsemme mittailemaan ja tutkailemaan kattoa omin silmin, osaamme arvioida, montako tuntia katon vaihtamiseen ja kattorakenteiden mahdollisesti tarvitsemiin korjaamiseen menee. Katon koolla ja kattorakenteiden kunnolla on siis iso vaikutus katon vaihdon hintaan. Laskemme myös materiaalien menekin ja hinnan. Sitten olemmekin valmiit antamaan hyvän tarjouksen sinunkin kattosi ripeästä, luotettavasta ja varmaotteisesta uusimisesta!

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton huollot – tämän takia niitä tarvitaan

Sekä kesämökin, kerrostalon, paritalon että esimerkiksi kanalan huopakattoa tai palahuopakattoa pitää säännöllisesti huoltaa. Jos bitumikatto jää vähemmälle huolenpidolle, kuluu se loppuun paljon normaalia nopeammin. Bitumikermikatto, mitä on säännöllisesti huollettu, voi kestää jopa 40 vuotta. Laattakatto tai muu huopakatto, mitä ei ole huollettu yhtä säntillisesti, voi olla uusimiskunnossa jo parin vuosikymmenen päästä sen asentamisesta. Mitä pidempään katto kestää, sitä kustannustehokkaampi katto on kyseessä. Katon huollot madaltavat katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia siinäkin mielessä, että ne lisäävät laattakaton, tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton rasituksensietokykyä. Mitä paremmin katto jaksaa kestää pakkasia, kosteutta, ilmansaasteita, kasvustoja ja esimerkiksi auringon paahdetta, sitä vähemmän sitä pitää korjata. Jokainen kattokorjaus maksaa, ja lisäksi kannattaa ottaa huomioon se, että jokainen reikä tai irvistävä sauma voi johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon.

Katon kokonaiskustannuksia voidaan hallita myös tilaamalla kaikki huopakaton huollot, korjaukset ja remontoinnit Plus Kattopalvelulta. Meidät tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteesta ja kaikkien huopakattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjoamastamme kattotarkastuksesta. Kotisivujemme kautta huopakattotöille löytyy myös rahoitus. Omakotitalon tai kesämökin kattohuollot ja muut kattourakat oikeuttavat kaiken lisäksi kotitalousvähennykseen, joten on monta hyvää syytä olla asiakkaamme.

Meiltä kaikki huopakattotyöt sujuvat käden käänteessä. Kaikki palahuopakatot ja muut huopakatot pitää huoltaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, ja tuo huolto tarkoittaa vesikatteen puhdistamista sekä tarkastamista. Puolivuotishuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus, sillä jos se menee tukkoon roskista, päätyvät kattovedet mahdollisesti talon rakenteisiin asti. Katon kunnon tarkastus kertoo sen, ovatko kaikki saumat ja läpiviennit vielä tiiviitä, vai pitäisikö kattoa paikata ja kunnostaa. Kattotarkastus kertoo myös siitä, onko aika suorittaa huopakaton pesu, huopakaton pinnoitus tai esimerkiksi sammaleiden poisto.

Huopakatot pestään vain silloin, jos ne ovat niin likaisia, ettei puolivuosittainen peruspuhdistus riitä saamaan katetta puhtaaksi. Huopakattopesu muuttuu ajankohtaiseksi myös silloin, kun tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto halutaan maalata. Huopakatot tosin maalataan vain kerran, joten kovin usein ei tarvitse olla pensseleitä heiluttamassa. Sammaleenpoistoa voidaan tarvita useamminkin – katon ikääntyessä ehkä jopa viiden vuoden välein. Tärkeintä on, ettei katolla kasva sen kuntoa uhkaavia sammaleita.

Katon korjaus Jaalassa ei jää onnistumatta, kun katon paikkaa Plus Kattopalvelu

Katon korjaus Jaalassa ei jää onnistumatta, kun omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen kattoa on paikkaamassa Plus Kattopalvelumme. Paikkaamme, tiivistämme ja korjaamme osittain niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin. Vasta silloin, jos katon ja kattoläpivientien tiivistys ei kerta kaikkiaan ole järkevin ratkaisu, tarjoamme uuden katon tai uusien läpivientien asennusta. Jos katto ei ole kovin vanha ja/tai heikkokuntoinen, voidaan se yleensä korjata.

Tiilikaton paikkaus tarkoittaa usein samaa kuin rikkinäisten tiilien vaihto. Pakkanen rikkoo varsinkin vanhoja kattotiiliä, joiden sisään on imeytynyt vettä. Katon alla on aluskate, jotta kattovuoto rikkinäisten tiilien kohdalta ei johtaisi lahovaurioiden korjaamiseen ja märkien villojen vaihtoon. Aluskatekin voi mennä rikki ja vaatia korjausta, mikä toteutetaan yleensä uusimalla aluskate kokonaan tai paikallisesti. Isompia tiilikattokorjauksia ovat muun muassa painuneen katon oikaisu ja katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden kunnostus.

Peltikaton paikkaus voi tarkoittaa myrskyvaurioiden korjaamista, esimerkiksi irronneiden peltilistojen kiinnittämistä. Joskus voit joutua tilaamaan räystäslautojen ja -peltien vaihdon. Peltikatolla voidaan tarvita myös ruosteen tekemien reikien paikkausta. Jos kattoikkunaa tai muuta vuotokohtaa ei ajoissa korjata, voidaan joutua korjaamaan katon vesivahinkoa.

Huopakaton paikkaus voi liittyä reikien paikkaamiseen, esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien reikien tiivistämiseen. Tarvetta voi olla myös jiirien korjaukselle tai esimerkiksi repsottavien paanujen kiinnittämiselle. Isoimmat korjaustarpeet syntyisivät silloin, jos tuuli tempaisisi koko katon mukaansa, mutta kaikeksi onneksi näin käy vain ani harvoin.

Olipa sinulla tarvetta isolle tai pienelle kattokorjaukselle, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Voit pyytää meiltä tarjouksen myös rännien, vesikourujen ja muiden katon tarvikkeiden korjaamisesta. Tarjous on aina yhtä hyvä, ja työn jälki joka kerta yhtä erinomainen. Kaikki alkaa yhteydenotostasi, minkä jälkeen tulemme paikan päälle arvioimaan sattuneita vahinkoja ja laskemaan katon kokonaisvaltaiselle korjaamiselle avaimet käteen -hintaa. Riippumatta siitä, oltiinko korjaamassa katon läpivientejä, katon vesivahinkoa vaiko vääntyneitä rännejä, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen avulla saat kuulla siitä, miten katon kuntoa voitaisiin vahvistaa sellaiseksi, että kattokorjauksia tarvittaisiin tulevaisuudessa mahdollisimman vähän.

Vuotokohdan peittäminen on tärkeää, kun katto vuotaa

Kun katto vuotaa, vuotokohta pitää pian paikallistaa ja peittää (esimerkiksi pressuilla). Tärkeää on myös aloittaa kattovuodon korjaaminen niin pian kuin mahdollista. Jos huomaat kattovuodon, ota yhteyttä kattourakoitsijaan, joka ymmärtää vuotavan katon korjaamiseen liittyvän kiireen. Plus Kattopalvelu kiirehtii paikan päälle, etsii ja peittää vuotokohdan, arvioi sattuneet vahingot ja laatii sitten asiakkaalle tarjouksen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaamisesta. Työt aloitetaan niin pian kuin mahdollista. Se, miten kattovuoto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla korjataan, riippuu tapauksesta.

Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai jonkin muun rakennuksen katto on vuotanut niin vähän, etteivät katon alapuoliset rakenteet ole vielä kastuneet, on kattovuodon korjaus yksinkertaisempaa. Tuolloin riittää, että tiivistämme vesikatteen esimerkiksi kunnostamalla vuotavan läpiviennin, paikkaamalla katossa ammottavan reiän, vaihtamalla rikki menneen tiilen tai tiivistämällä sauman taikka jiirin. Jos katto on vuotanut pidemmän aikaa tai aluskate on jostain muusta syystä mennyt rikki, liittyy kattovuodon korjaamiseen myös muita toimenpiteitä. Kaikkien kattojen alla ei ole aluskatetta lainkaan, ja tuolloin kaikki piipunjuurivuodot ynnä muut katon vesivuodot voivat johtaa katon vesivahinkoon.

Jos katon alla on kosteutta, pitää se saada pois. Tämä tarkoittaa joko kattorakenteiden kuivattamista tai niiden uusimista. Myös märät eristeet pitää vaihtaa, sillä niitä uhkaa home – märkiä puurakenteita vaanii puolestaan laho. Myös aluskate pitää korjata, jotta tulevaisuudessa mahdollisesti syntyvät sauma- tai esimerkiksi jiirivuodot eivät kastelisi katon alla olevia rakenteita.

Joissain tapauksissa suosittelemme kattoremonttia katon korjaamisen sijasta. Kattoremontti eli katon purku ja vaihto on parempi idea silloin, jos katto on ikänsä tai esimerkiksi sammaleisuutensa vuoksi niin huonossa kunnossa, ettei sitä saada korjattua tarpeeksi kestävään kuntoon. Vanha tai haurastunut katto voi alkaa kohta vuotaa jostain toisesta kohdasta, ja sitä emme halua. Uusi katto pysyy tiiviinä pitkän aikaa, joten joissain tapauksissa kannattaa vakavasti harkita katon vaihtoa.

Katon alla voi olla kosteutta myös sen takia, ettei välikatto tuuletu kunnolla. Tällaisissa tapauksissa tarjoamme katon IV-töitä tai vaikkapa katon korotusta, sillä on tärkeää, ettei kostea ja lämmin ilma jää muhimaan katon alla.

Katon huollot Jaalassa voivat liittyä niin ruuvien kiristykseen kuin niiden vaihtoonkin – tai melkein mihin vain  

Katon huollot Jaalassa voivat liittyä kattoturvatuotteiden kiinnitysruuvien kiristykseen, naulojen ja vanhojen ruuvien vaihtoon uusiksi ruuveiksi, rännien huoltomaalaamiseen, katon pesuun tai melkeinpä mihin vain. Yksi ja sama kattofirma suorittaa kaikki katon huollot Jaalassa, ja se on tietenkin Plus Kattopalvelu. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja anna meidän huoltaa peltikattoasi, huopakattoasi, varttikattoasi (sekin on mahdollista pestä ja pinnoittaa) tai tiilikattoasi! Luvassa on asiantuntemuksella ja tarkalla otteella toteutettavia kattourakoita, mitkä auttavat tasakattoasi tai esimerkiksi harjakattoasi kestämään ajan hammasta. Tarkkaan ottaen ajalla ei ole hampaita, joten tässä viitataan kosteuteen, ilmansaasteisiin, sammaleisiin, pakkasrapautumiseen ja muun muassa katolla kävelemisen aiheuttamiin rasituksiin.

Aina kun teemme jokin katon huollon Jaalassa, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Katon tarkastuksen aikana selviää, missä kunnossa katto on, eli ovatko kaikki saumat tiiviitä, onko aluskate täysin ehjä ja ovatko katon varusteet kunnolla kiinni katossa. Myös kattoturvatuotteiden huoltotarpeet tai esimerkiksi tarve lisätä kattopeltien kiinnityksiä tulisi selville tässä yhteydessä. Jos tarpeen, teemme tarjouksen esimerkiksi sammaleiden poistamisesta ja katon suojakäsittelemisestä – tai vaikkapa peltikaton maalaamisesta.

Peltikatolla on mahdollisuus kestää jopa puoli vuosisataa, kun se puhdistetaan puolivuosittain (muista katon kevät- ja syyshuollot myös muilla katoilla) ja kun sen maalipinnoite ei pääse koskaan liian kuluneeksi. Peltikatto maalataan aikaisintaan 10 vuoden päästä edellisestä maalauksesta, mutta voi mennä pidemmänkin aikaa, ennen kuin aaltopeltikattoa tai esimerkiksi lukkosaumakattoa pitää taas maalata.

Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, eikä tuon kattotyön syynä ole ruosteen torjuminen, vaan sammaleiden vältteleminen. Muina aikoina sammaleiden vastaisessa taistelussa voidaan käyttää sammaleenpoistoaineetta ja katon suojakäsittelyainetta. Ne pitävät vanhemmankin katon sammaleettomana noin 5–10 vuotta. Sammaleita ja muita kasvustoja torjutaan myös katon kevät- ja syyshuoltojen avulla, eli poistamalla katolta kaikki roskat puolen vuoden välein. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus, sillä roskat voivat saada sen menemään tukkoon. Jos katolle satava vesi ei poistu suunnitellusti, voi se päästä jopa talon rakenteisiin asti. 

Älä päästä rännejäsi huonoon kuntoon, vaan muista säännöllinen rännien puhdistus Jaalassa

Rännien puhdistus Jaalassa on rännihuolto, mikä pitää huolta sekä sadevesijärjestelmän että koko rakennuksen kunnosta. Kerromme kohta, miten sadevesikourujen puhdistus ja syöksyputkien avaus vaikuttavat kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon rakenteiden kuntoon, mutta otetaan ensiksi käsittelyyn sadevesijärjestelmä. Jos vesikouruissa on roskaa, ei kaikki vesi pääse poistumaan, ja näin ollen kouruissa vallitsee lähes jatkuva kosteus. Kosteus saa sadevesijärjestelmän ruostumaan, ja silloin rännit vaativat korjaamista. Jos ruostetta ei aikoinaan poisteta ja ruosteen aiheuttamia vaurioita paikata, on edessä uusien rännien asennus. Roskat voivat johtaa myös jäätymisvaurioihin, ja siten lyhentää tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi huopakaton sadevesijärjestelmän elinkaarta. Jäätymisvauriot voivat tarkoittaa saumojen aukeamista, rännien vääntymistä ja kaatojen menemistä pilalle tai esimerkiksi liian painaviksi muuttuneiden kourujen putoamista alas katon reunalta.

Jotta sadevesijärjestelmäsi kestäisi mahdollisimman pitkään, puhdistuta kourut kaksi kertaa vuodessa. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset olemme todella tarkkoja tätäkin kattotyötä tehdessämme. Keräämme kaikki roskat käsin, ja lopuksi huuhtelemme kourut kaikista osittain maatuneista lehdistä ja muusta mönjästä. Kun rännit ovat putipuhtaat, on ne helppo kuntotarkastaa, eikä mikään ruostepläntti tai muu ongelma jää havaitsematta. Jos sadevesijärjestelmään on asennettu sulanapitokaapelit, tarkastamme niidenkin toiminnan. Kaikkiin kattotöihimme sisältyy koko katon kunnon tarkastus, joten rännienkin puhdistuksen yhteydessä tulemme tarkastamaan katon saumojen, pinnoitteen, läpivientien ja muun muassa jiiripellitysten kunnon.

Miksi kourujen puhdistaminen on tärkeää myös tiilitalon, puutalon, kivitalon tai muun rakennuksen kunnon kannalta? Selitys on yksinkertainen: rännit ovat olemassa johtaakseen kaikki katolle satavat tai sille sulavat vedet tarpeeksi kauas talon rakenteista. Jos rännit vuotavat yli, pääsee taloa ympäröivään maaperään ylimääräistä kosteutta. Kosteus voi nousta aina talon perustuksiin ja rakenteisiin asti – siitäkin huolimatta, että tontti olisi salaojitettu. Lisäksi roskien tukkimista ränneistä vuotava likavesi voi kastella ja liata talon ulkoseinät. Kattokaivojenkin säännöllinen puhdistaminen on tärkeä operaatio, sillä tasakatolle satava vesi ei pääse muuta kautta pois katolta. Jos kattokaivo menee tukkoon, voi sen ympärille muodostuva lammikko saada katon saumat vuotamaan.

Katon pesu tukee katon säännöllistä puhdistusta, mutta ei korvaa sitä

Katon pesu sekä sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Jaalassa ovat kattohuoltoja, joilla tuetaan katon puhtaanapitoa poistamalla jo syntyneet ongelmat. Katon pesu ei korvaa tiilikaton puolivuosittaista harjausta tai roskien poistoa muilta katoilta, vaan on ratkaisu pinttyneeseen likaan, mitä ei pystytä poistamaan harjaamalla. Jos katto on harjattu kaksi kertaa vuodessa, kuten suosittelemme tehtäväksi, ei kattoon pitäisi päästä pinttymään likaa. Tiilikaton pesua, huopakaton pesua tai peltikaton pesua tarvitaan normaalisti vain hyvin harvoin – kenties vain katon maalauksen yhteydessä. Vaikka omakotitalon, rivitalon, huvilan, navetan tai muun rakennuksen katossa ei olisi paljain silmin erottuvaa likaa, pitää se pestä ennen katon maalaamista. Uusi pinnoite tarttuu hyvin vain täysin puhtaaseen katteeseen. Jos katteelle jää epäpuhtauksia, hylkii se maalia, ja kattomaalaus pitää uusia.

Kuten sanottu, kaikki roskat (kuten puiden oksat, lehdet ja neulaset) pitää poistaa katolta joka kevät ja syksy. Tällä tavalla vähennetään myös katon sammaloitumista ja ruostumista. Miten tämä on mahdollista? Se, miksi roskien poisto katolta vähentää sammaleiden ja ruosteen ilmestymistä, selittyy loppujen lopuksi melko yksinkertaisella tavalla. Roskainen katto ei kuivu nopeasti, joten se saattaa viettää pitkiä aikoja märkänä talven tai sateen jälkeen. Ruoste ja sammalet viihtyvät ja suorastaan villiintyvät kosteudessa, joten katto kannattaa pitää mahdollisimman kuivana (ja tämä onnistuu katolle kertyneiden roskien poistamisen avulla).

Jos tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle on päässyt syntymään sammaleita, tulee sammaleiden poisto tehdä mahdollisimman pian. Peltikatolle sammaleita ei pitäisi kasvaa, mutta jos jokin loiva peltikatto alkaisi sammaloitua, saataisiin kasvustot pois esimerkiksi pesemällä katto. Tiili- ja huopakatoilla katon pesusta ei olisi suurtakaan hyötyä. Nuo katot pitää puhdistaa kemiallisesti, jotta sammaleista päästään eroon.

Plus Kattopalvelu hoitaa myös katon kevät- ja syyspuhdistukset sinun puolestasi. Olipa kyseessä rivitalon, kerrostalon tai vaikka rantahuvilan katto, tulemme poistamaan roskat katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Samalla teemme ilmaisen kattotarkastuksen, kuten aina joitain kattotöitä Jaalassa suorittaessamme. Katon tarkastus antaa tiedon mahdollisista kattokorjauksista. Kattokorjaukset toteutetaan samalla pettämättömällä ammattitaidolla kuin kaikki kattohuollot katon harjauksesta katon suojakäsittelyyn!

Katon maalauksen teettäminen Jaalassa ei jää huomaamatta

Katon maalaus Jaalassa on kattohuolto, minkä teettäminen ei jää huomaamatta – kaikki naapurisi ja vieraasi tulevat kyllä huomaamaan, että olet maalauttanut tiilikattosi, peltikattosi tai bitumikattosi! Kattomaalaus osuu myös ohikulkijoiden silmiin – katto näyttää niin elinvoimaiselta ja kauniilta, että joku saattaa ajatella sinun uusineen koko katon. Katon huoltomaalausta ei kuitenkaan teetetä vain siksi, että naapurit saataisiin kateellisiksi. Kattomaalaus kohentaa paitsi katon ilmettä, myös sen kuntoa. Katon maalaaminen on varsin tärkeää lähes kaikille aumakatoille, harjakatoille ja esimerkiksi pulpettikatoille – jopa niin tärkeää, että katon elinkaari voi typistyä reilusti, jos katon pinnoitetta ei uusita ainakin kerran. Vain harvinaiset savitiilikatot ja vielä harvinaisemmat kuparikatot voidaan jättää maalaamatta. Savitiilikatot tarvitsevat maalipinnoitteen sijasta suojakäsittelyä (5–10 vuoden välein), mutta kuparikatot eivät tarvitse mitään muuta kuin puolivuosittaisen puhdistuksen ja tarkastuksen.

Kaikki katot kannattaa puhdistaa ja tarkastaa puolen vuoden välein. Näin saadaan tieto myös siitä, koska on aika tehdä katon maalaus. Se, koska peltikatto – esimerkiksi konesaumakatto, aaltopeltikatto tai tiilikuvioitu peltikatto – on aika maalata, voi vaihdella todella paljon. Voi mennä jopa neljännesvuosisata, ennen kuin katto pitää huoltomaalata ensimmäisen kerran. Sen jälkeen katto on maalattava ehkä 10 vuoden välein. Jos katon maalipinnoite ehtii muuttua liian ohueksi ja kuluneeksi, on vaarana katon ruostuminen. Ruoste on kerrassaan huono juttu katon kannalta. Ruostunut katto on vaihdettava ehkä jo 30-vuotiaana, kun se muussa tapauksessa voisi kestää jopa 50 vuotta. Jos ruostetta löytyy, kannattaa se ensi tilassa poistattaa. Kaikki pinnoitteen naarmut kannattaa paikkamaalata, jotta ruostuminen ei lähtisi niistä liikkeelle.

Tiilikatot maalataan vain kerran, ja siinä vaiheessa omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan katto on yleensä noin 30-vuotias. Uuden pinnoitteen tarkoitus on peittää kaikki kattotiiliin puhjenneet huokoset, joihin vettä ja sammaleita pääsee kertymään. Mitä enemmän tiilissä on vettä, sitä nopeammin ne voivat rapautua talvisin, kun vesi jäätyy lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle.

Huopakatot ja palahuopakatotkin maalataan vain kerran, ja syy tähän on etenkin katon suojaamisessa liialliselta kuivumiselta. Aurinko voi kuivattaa huopakaton niin, että se alkaa halkeilla ja vuotaa. Jotta vuodat pysyisivät joustavina ja ehjinä, kannattaa bitumikatto pinnoittaa sen 20-vuotispäivän kieppeillä. 

Lumenpudotuksemme Jaalassa sopivat niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin

Plus Kattopalvelu käy pudottamassa lumet niin omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen katoilta, joten tilaa sinäkin lumenpudotus Jaalaan tästä osoitteesta. Me tiedämme, miten lumimassat pitää poistaa tiilikatoilta, peltikatoilta ja huopakatoilta, joten yksikään katto ei vaurioidu meidän tekemiemme kattolumitöiden aikana. Tiilikatto saa pitää kaikki tiilensä, eikä peltikaton maalipintaan synny naarmuja. Huopakattokaan ei vaurioidu, sillä muistamme jättää noin vaaksan verran lunta katolle. Tuo lumikerros suojaa kattoa lapioiltamme, joiden osuminen katteeseen voisi aiheuttaa ikäviä jälkiä (jopa kattovuotoja).

Olemme tarkkoja myös sen suhteen, ettei lumen pudotus jyrkältä katolta, loivalta katolta tai tasakatolta aiheuta vaaraa ohikulkijoille. Suunnittelemme jo etukäteen, miten lumet voidaan pudottaa katolta mahdollisimman turvallisesti. Jos tarpeen, eristämme lumenpudotusalueen muusta pihasta, ja järjestämme sille tarpeeksi monta valvojaa. Jos esimerkiksi kerrostalon lumenpudotus tulee häiritsemään ohiajavaa liikennettä, järjestämme liikenteenohjauksen. Kerrostalon lumenpudotus on iso urakka, mutta meillä on selvät sävelet senkin suhteen, ja kaikissa urakan työvaiheissa. Paikan päälle tulee tarpeeksi monta ammattilaista, jotka pudottavat lumet katolta reippaasti, mutta harkitusti. Apuna käytetään henkilönostimia tai nostinkoriautoja, ja tarvittaessa alas pudotetut lumet viedään pois katolta kuorma-autojen lavoilla.

Se, mitä lumen tai jään poisto katolta maksaa, selviää alkukatselmuksen aikana. Kyllä, luit oikein: toimenkuvaamme kuuluvat myös jääpuikkojen poisto räystäiltä ja katon sekä rännien sulatus kuumalla höyryllä. Jää voi olla haitallinen katolle rikkoen sen saumoja, mutta toinen syy jään poistamiselle katolta on pihamaan turvallisuudessa. Jään äkillinen alastulo katon reunalta voi olla vaarallista, jopa kohtalokkaan vaarallista. Sama juttu lumenpudotuksen kanssa: lumet poistetaan katolta joko siksi, että lunta on niin paljon, että lumen paino uhkaa katon ja kattorakenteiden kuntoa – tai siksi, että lumi meinaa pudota katolta väärään aikaan ja väärään paikkaan. Kaikkina talvina lunta ei tarvitse pudottaa. Lumen pudotusta tarvitaan lähinnä silloin, jos katolla on todella paljon suojalunta.

Entä rännien sulatus? Se on tarpeen rännien kunnon vaalimiseksi (jää voi rikkoa rännejä tai pudottaa ne alas kiinnikkeiltään), mutta myös siksi, että sade- ja sulamisvedet saataisiin oikeaan paikkaan koko talven ajan.

Kattotyösi Jaalassa tekevä Plus Kattopalvelu on alansa mestari 

Kattofirma Plus Kattopalvelu toteuttaa taloyhtiöidenkin peltikattotyöt, tiilikattotyöt, palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt mestarillisin ottein. Voitte tilata meiltä niin kerrostalon kattoturvatuotteiden asennuksen, rivitalon katon eristyksen tai lisälämmöneristyksen kuin esimerkiksi paritalon kattoikkunan uusimisen. Korjaamme myös omakotitalojen ja kesämökkien kattoläpiviennit, vuotavat saumat ja myrskyn tekemät tuhot. Meiltä luonnistuvat peltisepän työt (kuten piipun pellitys peltisepän työnä), lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asennus, katon IV-työt sekä esimerkiksi sadevesikourujen kunnostus. Kaiken kokoiset aumakatot, tasakatot, pulpettikatot ja esimerkiksi harjakatot saavat meiltä myös tarvitsemansa huollot. Jotta katon elinkaari olisi mahdollisimman pitkä, kannattaa katto säännöllisesti puhdistaa ja tarkastaa. Toisinaan voi olla tarvetta katon maalaukselle tai sammaleiden poistolle, ja talven mittaan katto saattaa kaivata lumen pudottamista. Plus Kattopalvelu on alansa mestari, johon voitte luottaa kaikissa erilaisissa kattourakoissa.

Kattotarkastus on kaupanpäällinen, minkä tarjoamme kaikkien kattotöidemme yhteydessä niin Jaalassa kuin muuallakin Suomessa. Katon tarkastuksen aikana kaikki katon yksityiskohdat tutkitaan erittäin tarkasti, eikä mikään törröttävä naula, irtoamassa oleva kiinnike, ruostevaurio, naarmu tai sammalmätäs jää huomaamatta. Kerromme kaikista epäkohdista asiakkaalle, tarjoten samalla niiden kunnostamista avaimet käteen -pakettina. Kun seuraat vinkkejämme ja suosituksiamme, pysyy kattosi mahdollisimman tiiviinä, terveenä ja pitkäikäisenä.

Kun tarkastamme omakotitalon, mökin, piharakennuksen, kerrostalon tai rivitalon kattoa, käymme aina myös katon alla. Katon alla selviää monta asiaa – muun muassa se, onko aluskate aika paikata, korjaa, uusia osittain tai vaihtaa kokonaan. Aluskatteen kunnon seuraaminen on yhtä tärkeää kuin vesikaton kunnon tarkastaminen, ja aluskatteen korjaaminen on joskus jopa tärkeämpää kuin vesikaton paikkaus. Aluskatteen on tarkoitus olla täysin vedenpitävä kerros, mikä voi ottaa vastaan vesikaton läpi mahdollisesti vuotavat sade- ja sulamisvedet. Esimerkiksi tiilikatto ei ole koskaan täysin vesitiivis katto, joten aluskatteen tiiviys on todella tärkeä seikka. Aluskatteelta vedet ohjautuvat räystäille, eikä kattovuoto näin ollen pääse aiheuttamaan katon vesivahinkoa, ennen kuin se korjataan. Aluskate voi kuitenkin kulua puhki, joten sen kuntoa on syytä tarkkailla.

Aluskatteesta on myös kondenssivesivahinkojen, eli lämpimästä ilmasta tiivistyvän veden aiheuttamien ongelmien ehkäisemiseen. Varsinkin nykyaikaiset aluskatteet ovat todella hyviä yläpohjan kuivattamisessa, joten aluskatetta on kiittäminen paljosta.

Villojen vaihto vai katon lisäeristys? Joskus katon yläpohjan eristyskin vaatii joitain toimenpiteitä

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki kattotyöt Jaalassa yhtä varmoin ja näppärin ottein. Voit luottaa ammattitaitoomme ja aikaansaavuuteemme myös silloin, kun tarvitsemillasi kattotöillä on jotain tekemistä katon eristeiden ja eristämisen kanssa. Tilaa meidät eristämään ullakkoa tai vinttiä, tai usko käsiimme vaikkapa ilmanvaihtokanavien eristys. Ota yhteyttä myös silloin, jos lämpö karkaa pirtistä ja tarvitset katon lisälämmöneristystä. Uuden katon asennukseen kuuluu olennaisena osana yläpohjan eristäminen, mutta ennen vanhaan yläpohjat eristettiin niukemmin kuin nykyään. Monista ennen 1980-lukua rakennetuista taloista karkaa lämpöä, mikä on sekä kallista että epäekologista. Lisäksi lämmön karkaaminen voi johtaa erilaisiin kosteusongelmiin katon alla, joten kannattaa pyytää tarjous uusista eristeistä ja niiden asentamisesta – ellet ole jo saanut tarjousta katon lisäeristyksestä tekemämme kattotarkastuksen jälkeen.

Monissa tapauksissa uudet eristeet voidaan asentaa suoraan vanhojen päälle, eihän villoja vaihdeta normaalin kattoremontinkaan yhteydessä. Pidämme huolen siitä, ettemme samalla tule hankaloittaneeksi välikaton tuuletusta. Villojen asentaminen on oma taiteenlajinsa, missä voi helposti tehdä virheitä. Kun olemme lisäeristäneet omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon, on sisätilojen lämmittäminen jatkossa edullisempaa ja helpompaa. Kondenssivettäkään (eli kylmälle välikatolle karanneesta lämmöstä tiivistyvää kosteutta) ei pääse syntymään, eivätkä lämpöhukan sulattamat kattolumet uhkaa aiheuttaa kattovuotoa.

Jos villoissa huomataan kosteutta, pitää ne uusia ja vaihtaa. Näin on toimittava myös silloin, kun katon lisäeristys tai katon uusiminen ei kuulu lähitulevaisuuden näkymiin. Katon tarkastuksen yhteydessä tulee aina käydä tarkastamassa, ettei villoissa vain ole kosteutta. Jos katon puolivuosittainen tarkastus paljastaa villojen kastuneen, on ne vaihdettava yläpohjan homevaurion ehkäisemiseksi. Lisäksi on tärkeää etsiä ja löytää kosteuden alkuperä. Jos kyse on kattovuodosta, pitää vesikatto ja aluskate tiivistää ASAP eli niin pian kuin mahdollista. Jos kosteus onkin tuota kondenssivettä, pitää meidän löytää tavat katon tuuletuksen tehostamiseen. Tuuletus voi tehostua katon korotuksen avulla, mutta myös helpommin – esimerkiksi asentamalla alipainetuuletin katolle. Tuuletuksen eli lämpimän ilman ja kosteuden poistamisen tehostaminen voi vaatia myös aluskatteen uusimista.

Kattoturvatuotteidemme kestävyyteen voi luottaa

Kaikki kattoturvatuotteet Jaalassa, mitkä Plus Kattopalvelu on asentanut, ovat todella kestäviä. Ne eivät ruoste, väänny tai hajoa, ja lisäksi ne ovat kaikkien määräysten ja standardien mukaisia. Kun kattotikkaat, palotikkaat, talotikkaat ja muut kattoturvatuotteet on asennettu, on urakassa noudatettu sekä viranomaisten antamia määräyksiä että valmistajan antamia asennusohjeita. Plus Kattopalvelun asentamat kattoturvatuotteet tekevät omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja esimerkiksi mummonmökin katosta mahdollisimman turvallisen! Katolla, miltä löytyvät kaikki tarvittavat seinätikkaat, kulkusillat, lapetikkaat, putoamissuojat, hätäpoistumistikkaat ja esimerkiksi kattopollari, on suorastaan ilo liikkua. Tiesitkin varmasti, että on taloyhtiön tai kiinteistön omistajan vastuulla varmistaa, että katolla kiipeäminen ja siellä liikkuminen on mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Jos katolle ei ole järjestetty luotettavaa kulkureittiä, voivat nuohoojat ja muut katoilla työskentelevät ammattilaiset kieltäytyä nousemasta katolle.

Kiinteistön omistajan ja taloyhtiön tulee huolehtia myös siitä, ettei katolle satava lumi pääse aiheuttamaan vahinkoa ohikulkijoille tai esimerkiksi talon viereen pysäköidyille autoille. Jos katto on tarpeeksi kalteva, pitää lumen putoaminen katolta estää lumiesteillä. Riittävän kattokaltevuuden voi tarkastaa rakennusmääräyksistä tai meiltä, jotka tunnemme nuo viranomaisten antamat määräykset varsin hyvin. Rakennusmääräyksistä selviää, milloin mitäkin kattoturvatuotetta tarvitaan – näin ollen niistä käy ilmi myös se, että lumiesteet ovat pakolliset katon kaltevuuden ollessa ainakin 1:8. Lumiesteet pitävät huolta myös katon kunnosta estäen esimerkiksi ilmanvaihtohormien ja aurinkopaneelien irtoamisen katolta putoavan lumen mukaan. Vaikka katon reunalla olisi rivi lumiesteitä, saatat joinain talvina silti tarvita lumen pudotusta tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta. Ota tuolloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat urakan parhaalla hinta-laatusuhteella.

Jotta loivalla tai jyrkällä katolla liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista, ei pelkkä kattosiltojen, kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden asentaminen vielä riitä. Kattoturvatuotteiden kunto heikentyy vuosien varrella, joten varsinkin vanhojen kattosiltojen, lumiesteiden ja muiden turvatuotteiden kunnon tarkastaminen on tärkeää. Uudet ja uudenkarheatkin kattoturvatuotteet pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä vaikka niissä ei olisi mitään näkyvää vikaa, ovat niiden kiinnikkeet voineet löystyä esimerkiksi lumen painon alla. Jos tikkaat tai muut kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, on se hyvin vaarallista. Kattokin menee rikki, jos kattoturvatuotteet repeytyvät irti esimerkiksi kovalla tuulella.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näitä kattotöitä ei tarvita kovin usein

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, joita ei tarvita kovinkaan usein. Eniten tarvittuja kattohuoltoja ovat katon harjaus ja tarkastus, sillä nuo toimenpiteet tulisi tehdä jokaisella katolla kaksi kertaa joka ikinen vuosi. Lumiesteiden asennusta tarvitaan vain ani harvoin, sillä lumiesteet ovat todella pitkäikäisiä. Ne ovat myös hyvin kestäviä, joten vääntyneiden lumiesteiden korjaus tai muu lumiesteiden kunnostus ovat melko harvinaisia toimenpiteitä. Jos tarkastat tai tarkastutat lumiesteiden kiinnitykset asianmukaisin väliajoin (eli kaksi kertaa joka vuosi), et joudu kiinnityttämään katolta pudonneita lumiesteitä takaisin katolle ja paikkauttamaan irronneiden lumiesteiden aiheuttamia reikiä. Jos joitain kattotarvikkeita putoaa katolta, pitää niiden jälkeensä jättämät reiät paikata vikkelästi – olipa kyse irronneista lumiesteistä tai vaikka irti lähteneistä kattotikkaista. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on vaarassa vuotaa aina, kun se ei ole täysin tiivis ja ehjä. Jos katon läpi vuotaa vettä, voivat katon alla olevat rakenteet kastua, ja kosteusvaurioista ei seuraa mitään hyvää.

Lumiesteitä ei ole aivan kaikkien rakennusten katoilla. Lumiesteet ovat pakollisia kattovarusteita silloin, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Jos kattosi on tarpeeksi kalteva, mutta sitä ei ole vielä varusteltu lumiesteillä, ota yhteyttä. Teemme lumiesteiden asennuksen avaimet käteen -pakettina, eli teemme niin mitoituksen, lumiesteiden hankkimisen ja toimittamisen kuin niiden asennustyönkin. Tiedämme, miten lumiesteet kuuluu asentaa erilaisille katoille, joten lopputulos on aina yhtä luotettavan onnistunut.

Miksi lumiesteet pitäisi asentaa jo kattokaltevuudessa 1:8 ja riippumatta siitä, mikä on katon materiaali? Selitys on siinä, että katolta putoava lumi voi olla hyvin vaarallista. Lunta voi tulla alas varsin painava lasti, joten vaarana ovat monenlaiset henkilö- ja omaisuusvahingot. Jos katolle satanut lumi liikkuu pitkin kattoa täysin vapaasti, voi se aiheuttaa ongelmia myös katolle ja sen yksityiskohdille. Lumi saattaa repiä irti esimerkiksi kattoturvatuotteita, joten kattokin säilyy varmemmin hyvässä kunnossa, kun sen reunalle asennetaan oikein mitoitetut lumiesteet, mitkä tarkastetaan aina puolen vuoden välein. Jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot Jaalaan, saat lumiesteesikin tarkastettua aina oikeaan aikaan, eikä se edes maksa mitään (tarjoammehan katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä).

Ammattilaisemme palvelevat sinua myös piipunhatun ja piipun pellityksen tiimoilta – anna meidän suojata piippusi säiltä

Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset ovat tarpeen kaikissa erilaisissa kattotöissä – myös piipun pellityksessä ja piipunhatun asentamisessa. Kaikki savupiiput kannattaakin suojata täten, eli pellittämällä ne ulkopuolelta ja jatkamalla pellitystä ylös asti hattuosan avulla. Piipunhatulla on useampi kuin yksi virka. Se toimii sadehattuna estäen kosteuden pääsyn hormiin, mutta lisäksi se estää roskia päätymästä hormiin. Se, että roskat eivät pääse hormiin, ehkäisee hormin tukkiutumista. Kosteuden pääsyn estäminen savuhormiin on tarpeellista siksi, että hormiin ei muodostuisi tulisijan sytyttämistä hankaloittavaa kosteuslukkoa, ja etteivät likaiset vedet päätyisi sisätiloihin hormin kautta. Kosteus kannattaa pitää omakotitalon ja kesämökin savuhormin ulkopuolella myös siksi, että savuhormi ei alkaisi rapautua sisältä päin. Hormin rapautuminen tarkoittaa sitä, että hormin laasti murenee vähän kerrallaan hormiin päässeen kosteuden jäätymisen takia. Ajan kanssa laasti voi murentua niin paljon, että savukaasut pääsevät karkuun, tai ettei nuohooja saa enää kaikkea nokea pois epätasaisesta hormista. Sekä savukaasut että nokikertymät voivat johtaa rakennuspaloon, joten rapautuneeseen hormiin kannattaa suhtautua vakavasti. Tilaa ensi töiksesi hormisaneeraus, ja anna sitten suojata piippusi piipun peltitöiden avulla.

Myös savupiipun ulkopuoli kannattaa suojata rapautumiselta ja kosteudelta, sillä muuten piipusta voi vuotaa vettä ja sen käyttöikä voi jäädä turhan lyhyeksi. Piipun pellitys peltisepän työnä on nappivalinta piipun suojaamiseen säiden ja ulkolämpötilojen vaihtelulta! Kattopeltisepillämme on runsain mitoin piipun pellittämiseen tarvittavaa tietotaitoa, joten ota yhteyttä pyytääksesi tarjouksen piipun pellittämisestä. Piipun pellityksellä on ehdottomasti myös esteettistä arvoa, jos se on taidokkaiden kattopeltiseppien toteuttama.

Piipun pellityksen takia joudumme purkamaan kattoa jonkin verran piipun ympäriltä. Myös aluskatteen korjaus piipun luota vaatii tällaisia esivalmisteluja, joten aluskatteen korjaus onkin mitä mainioin hetki toteuttaa savupiipun pellitys. Piipun pellittämisellä ei ole sellainen hoppu kuin aluskatteen korjaamisella. Aluskatteen on oltava aina valmiina se varalta, että katto vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta kohtaa, ja siksi aluskatteen tiivistys on yksi eniten kiirehdittäviä kattotöitä niin Jaalassa kuin muuallakin.

Katon tarkastus Jaalassa antaa oitis tiedon katon huolto- ja korjaustarpeista

Katon tarkastus Jaalassa antaa oitis tiedon kaikista tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton huolto- ja korjaustarpeista. Kattotarkastuksia tulisi olla kaksi joka vuosi, jottei minkään sauman korjaaminen, kattoreiän paikkaaminen, irtoamassa olevien kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristys, rikkinäisen tiilen vaihto tai esimerkiksi kattoikkunan tiivistys jäisi roikkumaan. Mitä nopeammin kaikki katon korjaustarpeet hoidetaan pois alta, sen parempi. Katon tiiviyden varjeleminen palkitaan hyväkuntoisella ja pitkäikäisellä katolla, minkä alta ei tarvitse käydä korjaamassa lahovaurioita. Jos kattoreikiä ei huomata ajoissa, voivat ne johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen ja lahoamiseen, eikä siinä kaikki: yläpohjan eristeisiin pääsevä kosteus voi saada aikaan homeongelman.

Katon kunnon tarkastus kertoo myös katon huoltotarpeista, esimerkiksi puhdistaa katto sammaleista ja jäkälistä. Useimpina vuosina riittää, että karkea lika poistetaan katosta esimerkiksi harjaamalla. Joinain vuosina tarvitaan kuitenkin myös kattopesua ja/tai sammaleenpoistokäsittelyä. Melkein kaikki katot kannattaa myös maalata, jotta ne kestäisivät ulkona kohtaamiaan rasituksia mahdollisimman monen vuosikymmenen ajan. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton maalaamisesta.

Kattotarkastuksen aikana perehdytään myös läpivientien ja niiden suojapellitysten, sadevesikourujen ja räystäspeltien, otsa- ja räystäslautojen, lintuverkkojen ja harjatiivisteiden, kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden, aluskatteen ja katon rakenteiden kuntoon. Näin ollen voit saada tarjouksen myös katon lisäeristyksestä, lumiesteiden uusimisesta, otsalautojen maalaamisesta tai esimerkiksi rännien korjaamisesta. Kattotöille löytyy verkkosivujemme kautta myös rahoitus, ja yksityisasiakas voi käyttää hyödykseen mahdollisuuden kotitalousvähennykseen.

Kun haluat tietää kattosi kunnon, sinulla on kaksi mahdollisuutta saada kattava kattotarkastus, perusteellinen raportti ja tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvituista kattohuolloista ja katon paikkauksista. Voit tilata katon kunnon tarkastuksen meiltä aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin kattotyömme, tai sitten voit nauttia veloituksettomasta kattotarkastuksesta. Me olemme siitä erikoinen kattofirma, että tarjoamme tiilikaton, varttikaton, huopakaton tai esimerkiksi konesaumakaton kunnon tarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Jos tilaat meiltä katon keväthuollon, saat samalla kattosi tarkastettua talven jälkeen, mutta katon ja sen yksityiskohtien kuntotarkastus tarjotaan kaupan päälle myös esimerkiksi aluskatteen tiivistyksen tai kourujen puhdistuksen yhteydessä.

Kattopalvelumme kattourakointeihin Jaalassa käytetyt eurot ovat hyvin kulutettua rahaa

Meidän kattourakointimme Jaalassa toteutetaan aina huippulaadukkailla materiaaleilla ja kiistattomalla ammattitaidolla. Vaikka kattourakat onnistuvat ilman turhia mutkia ja lopputulos on aina yhtä ensiluokkainen, pysyvät kattohuoltojen, katon korjausten ja esimerkiksi kattoremonttien hinnat kurissa. Voidaan siis sanoa, että tämän kattourakoitsijan töihin käytetyt eurot ovat hyvin kulutettua rahaa! Sen lisäksi, että saamme tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi näyttämään todella hyvältä, me myös kohennamme sen kuntoa. Esimerkiksi huopakatto voi kestää peräti 40 vuotta, kun sitä huolletaan asianmukaisella tavalla, ja kun mahdolliset epätiiviydet kunnostetaan taitavasti. Kattoremontti siirtyy kauas tulevaisuuteen, kun tämä kattopalvelu on asialla.

Ihmeisiin emme tietenkään pysty. Jos tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto on kerta kaikkiaan tiensä päässä, on se uusittava ennen pahempia kattovuotoja ja katon vesivahinkoja. Kattoremontti ei todellakaan ole mikään maailmanloppu, sillä tämän kattofirman kanssa selviät koko urakasta niin sanotusti kuivin jaloin. Uusimme kaikki erilaiset katot mainiolla hinta-laatusuhteella pitäen kiinni yhdessä sopimistamme asioista. Niin kattosaneeraus kuin kaikki muutkin kattourakat toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan ei tarvitse osallistua mihinkään työvaiheeseen tai stressata materiaalien, jätelavojen tai esimerkiksi rakennustelineiden hankinnasta.

Kattofirma Plus Kattopalvelu palvelee myös taloyhtiöitä, joten pyydä meiltä tarjous myös esimerkiksi kerrostalon lumenpudotuksesta, kattoikkunoiden uusimisesta, katon lisälämmöneristyksestä, sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelien asentamisesta tai vaikkapa katon osittaisesta uusimisesta. Toteutamme ripein ja näppärin ottein myös kaikki rivitalojen kattotyöt, aina katon maalaamisesta kattovuodon korjaamiseen ja ilmanvaihtohormien asentamisesta sammaleidenpoistokäsittelyyn.

Olipa kyse taloyhtiön tai autotallin, mummonmökin, teollisuuslaitoksen, kanalan tai vaikka pihasaunan kattotöistä, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kyseessä on rahanarvoinen etu, maksaahan kattotarkastus normaalisti erikseen. Kun kattosi kuntotarkastetaan, saat tiedon siitä, onko katossa vielä jotain korjattavaa tai huollettavaa. Jos kattosi pitää esimerkiksi maalata, teemme tarjouksen kattomaalauksesta, minkä avulla voit suojata kattosi ruosteelta ja ruosteen aiheuttamilta ongelmilta. Kiinnitämme huomiota aina myös kokonaisuuteen, joten saatamme suositella poistamaan lahot puut tontilta (jos ne meinaavat kaatua katolle) tai vähentämään kattoa roskaavia puita. Pääset helpommalla, kun katto ei roskaannu niin paljon, ja kattokin toimii paremmin ollessaan mahdollisimman siisti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt