Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Mistä on hyvät kattotyöt tehty? Se selviää, kun asioit Kouvolassa kanssamme

Plus Kattopalvelun kanssa asioiminen on helppo tapa varmistaa, että tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt sujuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Kattotyö sujuu hyvin, kun kattofirmalla on laaja-alaista asiantuntemusta sekä resursseja työn suorittamiseen tarpeeksi nopeasti. Plus Kattopalvelulle nämä ovat itsestäänselvyyksiä. Koska kaikilla työntekijöillämme on aito halu saada asiakkaan katto kerralla kuntoon, toteutuvat kaikki meiltä tilatut kattotyöt suorastaan erinomaisella tavalla. Sen lisäksi, että katto huolletaan, paikataan tai uusitaan kouliintunein ottein, saa asiakas osakseen mitä ystävällisintä palvelua ja vieläpä huomattavan kaupanpäällisen (siitä lisää kohta).

Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattohuollot, kattoremontit, kattokorjaukset ja muut kattotyöt hyvällä hinta-laatusuhteella. Saatat yllättyä, miten edullisesti taloyhtiön tai esimerkiksi kesämökkisi katto onkaan kunnostettavissa! Yksityisasiakas voi lisäksi hakea kattotöistä verovähennyksiä, sillä käytännössä kaikki kattotyömme oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Jos remonttilaina vielä puuttuu, kannattaa tutustua rahoitukseen, mitä voi hakea kotisivujemme kautta. 

Eniten tarvittu kattotyö on ehdottomasti katon puolivuotishuolto. Kaikki katot kannattaa huoltaa puolen vuoden välein, jotta lika ei pääsisi tarttumaan niiden pintaan. Katon puolivuotishuolto tarkoittaa ulkokaton puhdistamista (esimerkiksi harjaamalla), ja roskien poistoa sadevesijärjestelmästä. Jos sadevesijärjestelmässä on roskia, on mahdollista, että se lakkaa vetämästä kokonaan. Myös se, että veto heikkenee, voi aiheuttaa ongelmia väärään paikkaan ajautuvan ja imeytyvän kosteuden kanssa.

Katon puolivuotishuollon yhteydessä tehty kattotarkastus kertoo talon omistajalle tai taloyhtiölle siitä, onko aina suorittaa joitain muita kattohuoltoja. Jos katto on asiantuntijamme mielestä aika maalata, kannattaa toimeen tarttua jo seuraavana kesänä, sillä kattomaalaus saattaa pidentää katon elinkaarta jopa yli 20 vuodella. Katon kunnon tarkastus on tarpeen myös siksi, että kaikki ajan hampaan tai esimerkiksi sammaleiden tekemät vauriot saataisiin pian korjattua. Mitä nopeammin rikkinäiset tiilet, auenneet saumat, törröttävät naulat tai kattoreiät kunnostetaan, sitä varmemmin katto pysyy tiiviinä ja terveenä.

Nyt onkin aika paljastaa kaupanpäällisemme, mikä tarjotaan kaikille asiakkaillemme niin Kouvolassa kuin sen naapurikunnissa Haminassa, Heinolassa, Iitissä, Kotkassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Luumäellä, Miehikkälässä, Mäntyharjulla, Pyhtäällä sekä Savitaipaleella. Kyse on ilmaisesta kattotarkastuksesta, minkä aikana tutkitaan niin katto kuin kaikki katon tarvikkeetkin. Saatte tällaisen kattotarkastuksen ilmaiseksi, ja riippumatta tilaamanne kattotyön hinnasta! Katon kunnon tarkastaminen ilmaiseksi on yksi niistä syistä, miksi voimme kutsua kattopalveluamme pelkän ”hyvän” sijaan ”erinomaiseksi”.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontilla saat kattosi Kouvolassa vastaamaan kaikkia toiveitasi 

Yleensä kattoremontti Kouvolassa teetetään siksi, että vanha katto on huonossa kunnossa ja vuotaa – tai ainakin uhkaa vuotaa. Katto saattaa olla myös notkolla. Uusi katto ratkaisee nämä ongelmat, sillä uuden palahuopakaton, konesaumakaton tai vaikkapa lukkosaumakaton voi luottaa pitävän vettä, ja sen rakenteet kestävät vuosikymmenten lumikuormat.

Palahuopakattoremontti, huopakattoremontti, peltikattoremontti tai tiilikattoremontti voidaan teettää myös siksi, että vanha katto ei enää miellytä silmää tai vastaa nykyajan tarpeita ja vaatimuksia. Tasakatot olivat muotia aikoinaan, mutta nykyään suositaan harjakattoja, pulpettikattoja, aumakattoja ja muita kaltevia kattoja. Kaltevaa kattoa on helpompi huoltaa, sillä lika, lumi ja vesi eivät keräänny katolle samaan tapaan, kuin katon ollessa tasainen. Lisäksi on otettava huomioon se, että tasakaton alapuolisia osia on vaikea käydä tarkastamassa. Esimerkiksi harjakaton alle pääsee tarkastus- tai kattoluukun kautta, joten aluskatteen, katon rakenteiden ja eristeiden kunto on helppo käydä tsekkaamassa. Kattosaneerauksen yhteydessä voimme vaihtaa tasakaton satulakatoksi, tai muokata liian loivaksi koettua satulakattoa kaltevammaksi.

Omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon katto saattaa kokoa kattoremontin yhteydessä muitakin muutoksia. Katolle voidaan asentaa uusia läpivientejä, tai yläpohja voidaan eristää paremmin. Jos ilma ei liikkunut vanhan katon alla tarpeeksi hyvin, voimme muokata ilmanvaihtoratkaisuja sellaisiksi, etteivät lämpö ja kosteus jää jumiin katon alle.

Katon uusiminen voi uusia myös katemateriaalin. Jos tiilikatto tuntuu liian työläältä, voidaan uudelle katolle asentaa vaikkapa tiilikuvioituja kattopeltejä. Kaukaa katsoen katto näyttää edelleen tiilikatolta, mutta sillä on kaikki peltikaton hyvät ominaisuudet – ja niitähän ovat muun muassa helppohoitoisuus, edullisuus ja kevyempi paino.

Saat kattosaneerauksellesi huippuammattilaiset, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun. Uuden peltikaton, tiilikaton tai vaikkapa palahuovan asennus sujuu suunnitelmien mukaan, kun työn touhussa puurtaa joukko kokeneita ja sitoutuneita ammattilaisia. Kattoremontin hinnan kuulet heti Kouvolassa tekemämme arviointikäynnin jälkeen. Toimeen voidaan ruveta vaikka saman tien, onnistuuhan kattoremontti myös talvella. Varsinkin silloin, jos katto jo vuotaa, ei kattoremonttia kannata yhtään lykätä. Kustannuspuolesta ei tarvitse olla huolissaan, sillä kilpailukykyiset hintamme voi maksaa myös rahoituksella. Lisätietoja rahoituksesta sekä mahdollisuudesta maksaa kattoremontti osamaksulla voit kysyä meidän ammattilaisiltamme.

Aiheuttaako kesämökin huopakatto tai palahuopakatto ongelmia?

Joustava, helppohoitoinen ja ajattoman tyylikäs huopakatto (tai palahuopakatto) sopii loistavasti kesämökin katoksi. Bitumikatto voidaan asentaa käytännössä mihin tahansa rakennukseen, sillä bitumikermikatto sopii niin kerrostaloon, tuotantolaitokseen, rintamamiestaloon kuin vierasmajaankin. Joskus huopakatto saattaa aiheuttaa ongelmia. Ota silloin yhteyttä Plus Kattopalveluun, joka huolehtii ammattitaidolla kaikkien huopakattojen huolloista, remonteista sekä korjauksista koko Kouvolan alueella.

Katon ongelmana saattaa olla vaikkapa sammal. Huopakaton ja laattakaton pinta on karhea, joten sammaleiden on helppo tarttua siihen. Sammaleinen katto saattaa muistuttaa meitä lapsuuden satukirjoista ja vaikuttaa siksi sympaattiselta, mutta totuus on toisenlainen. Sammal rasittaa bitumikaton kuntoa niin paljon, että sen käyttöaika saattaa puoliintua. Sammaleiden poisto katolta onkin yksi tärkeimmistä huopakattohuolloista. Jos sammal on jo saanut aikaan kattoreikiä tai jos sen juuret ovat avanneet katon saumoja, tiivistämme katon jälleen vettä pitäväksi.

Kattoreikien lisäksi katossa saattaa olla ilmakuplia, mitkä ovat syntyneet kosteuden päästessä kermikerrosten väliin. Kuplien puhkaisuun ja katon tiivistämiseen tarvitaan ammattilaista, ja meidän kauttamme sellainen löytyy nopeasti ja vaivattomasti. Laitamme kuntoon kaikki muutkin huopakatossa olevat vauriot. Löydämme ratkaisun myös sellaiseen tilanteeseen, missä kosteus on jo päässyt lahottamaan katon alla olevat puurakenteet. Korjaamme myös sellaisen huopakaton, minkä päälle on kaatunut puu – tai minkä raju tuuli on kuljettanut tontin toiseen laitaan.

Jos tiivissaumakatto, laattakatto tai kolmiorimahuopakatto on todella huonossa kunnossa, on paras vaihtoehto kattoremontti. Jos mitään ihmeellistä ei tapahdu ja katon huollot on toteutettu aina oikeaan aikaan, voi huopakatto kestää jopa 40 vuotta. Riippuu tilanteessa, missä vaiheessa kattohuopa on niin kulunut, että se on paras uusia. Jos katon alla olevat laudoitukset ovat kunnossa, ei niitä tarvitse uusia. Joissain tilanteissa uusi katto voidaan rakentaa suoraan vanhan tiivissaumakaton tai palahuopakaton päälle, mutta yleensä vanha katto puretaan ensin pois tieltä.

Jos mietit, mikä huopakatto sopisi parhaiten rakennukseesi, voimme vinkata, paanukatto antaa rakennukselle modernin ilmeen. Kolmiorimahuopakatto taas sopii paremmin vanhoihin rakennuksiin. Kummatkin edellä mainitut katevaihtoehdot vaativat kaltevan katon. Jos rakennuksessasi on tasakatto etkä halua muuttaa sitä satulakatoksi, on ainoa oikea vaihtoehto tiivissaumakatto.

Kouvolassa on korjattavia kattoja varsinkin keväisin

Katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen erikoisasiantuntija Plus Kattopalvelu hoitaa ammattitaidolla myös kaikki katon korjaukset Kouvolassa. Peltikattoja, tiilikattoja ja huopakattoja korjataan varsinkin keväisin, sillä talven rasitukset vaurioittavat sekä uusia että vanhoja kattoja. Tyypillinen katon korjaus keväällä on rikkinäisten tiilien vaihto, sillä tiilien sisään imeytyneen kosteuden jäätyminen saa tiilen halkeilemaan. Myös jiirien korjaukselle voi olla tarvetta, sillä jiirin päälle kasaantunut lumi voi saada jiirin vuotamaan vettä katon alle. Huopakatolla ja peltikatolla saattaa olla korjattavia reikiä, joiden alkuperän lähempi tarkastelu osoittaa olevan katolta irronneissa kattotarvikkeissa. Kun lumi putoaa katolta itsekseen, se saattaa repiä mukaansa lumiesteitä, rännejä, tikkaita ja muun muassa ilmanvaihtohormeja. Jotta katto ei alkaisi vuotaa (tai jotta jo alkanut kattovuoto saataisiin korjattua mahdollisimman pian), pitää katto tarkastaa heti sen tultua esiin lumen alta.

Edellä mainittujen ongelmien lisäksi katon kevättarkastus saattaa paljastaa tarpeen kattoikkunan korjaukselle, tiivistykselle tai vaihdolle. Lumen paino rasittaa kaikkia katon läpivientejä, joten myös piipun juuri ja esimerkiksi antennin juuri kannattaa tarkastaa huolella. Lumi ja jää ovat voineet vaurioittaa myös rännejä ja vesikouruja, mitkä pitää kunnostaa ennen kesää ja kesän sateita. Koska katolta voi tulla yhden vuorokauden aikana alas jopa tuhansia litroja vettä, ei ole samantekevää, minne vedet päätyvät.

Pahimmillaan on edessä painuneen katon oikaisu, sillä lumen paino on voinut vaurioittaa kattorakenteita peruuttamattomasti. Jos liiat lumet on pudotettu katolta, ei katon pitäisi painua notkolle – saati sortua.

Seuraavan kerran katto kannattaa tarkastaa syksyllä, jotta omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto saataisiin tarvittaessa tiivistettyä ennen uuden talven alkamista. Syystarkastus voi osoittaa tarpeen myrskyvauriokorjaukselle, kuten irronneiden peltilistojen kiinnittämiselle. Kesän ja syksyn myrskytuulet ovat voineet irrottaa myös kattovarusteita. Ääritapauksissa puu on kaatunut talon päälle, mutta tällainen seikka todennäköisesti huomataan ilman erillistä kattotarkastustakin.

Yläpohjassa käyminen ja räystäsalueiden tarkastaminen kuuluvat erottamattomina osina kattotarkastuksien kulkuun. Näin aluskate osataan korjata ajoissa, eivätkä huonokuntoiset räystäslaudat tai räystäspellit jää vaihtamatta. Katon alta voi löytyä lahovaurioita, vaikka katto olisi juuri todettu tiiviiksi. Sen lisäksi, että lahot puuosat on vaihdettava, tulee katon tuuletusratkaisuja kehittää. Kun ilma vaihtuu katon alla, ei kondensoitumisilmiön takia syntyvä vesi pääse lahottamaan katon rakenteita.

Katon vuotaminen vaikuttaa koko rakennuksen kuntoon

Kattovuoto voi vaikuttaa koko rakennuksen kuntoon. Jos vuotavaa katto ei korjata ajoissa, saattaa rakennukseen muodostua niin pahoja homevaurioita, ettei siinä enää voida asua. Katon kunto kannattaakin tarkastaa usein, jotta katon vuotaminen voitaisiin estää huoltamalla tai korjaamalla kattoa tarkoituksenmukaisesti. Jos katto on jo alkanut vuotaa, on olennaista korjauttaa katto pikaisesti.

Kattovuodon korjaus on Plus Kattopalvelun erikoisalaa. Paikkaamme, tiivistämme ja tarvittaessa uusimme niin tiilikatot, huopakatot kuin peltikatot. Meiltä löytyvät ratkaisut myös mahdollisen katon vesivahingon korjaamiseen. Jos kosteus ei ole vielä levinnyt sisäkattoon ja seiniin, saatetaan katon vesivahingosta selvitä kuivattamalla tai uusimalla katon alla olevat, puiset rakenteet. Jos kosteutta löytyy myös yläpohjan eristeistä, pitää eristeet purkaa ja vaihtaa.

Jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mummonmökin katon kuntoa on säännöllisesti seurattu, on todennäköisempää päästä korjaamaan katto jo niin aikaisessa vaiheessa, että kosteus ei ole vielä päässyt tekemisiin kattorakenteiden kanssa. Kattotarkastuksen perusteella huomattu kattovuoto piipun tai muun katon läpiviennin kohdalta voi olla korjattavissa pelkän kattotiivistyksen avulla, jos aluskate on yhä ehjä. Jos kyseessä on rikkinäinen tiili, voi katon korjaamiseksi riittää pelkkä tiilen vaihto.

Aluskatteen kunto onkin olennaisen tärkeä asia katon vesivahinkoja torjuttaessa. Aluskate on vedenpitävä kerros heti vesikaton alla, ja sen tarkoitus on viedä kaikki vesikaton läpi valuva vesi ulos. Aluskate estää myös lämpimän ilman kondensoitumista katon rakenteisiin – tällainen kondenssivesi on tyypillinen ongelma varsinkin keväisin, jos välikatto ei tuuletu tehokkaasti. Aluskatteen toiminta ei ole niin hyvä kuin se voisi olla, jos se on asennettu väärin päin tai liian löysälle, jos sen pinnalla on roskia tai jos se jostain syystä on mennyt rikki. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin korjaamme tai uusimme talosi aluskatteen.

Aluskatteeseen liittyvien töiden ja kattokorjausten lisäksi saatte meiltä myös kattotarkastukset. Kattotarkastuksen perusteella teille ja meille syntyy kattava kokonaiskuva katon kunnosta, ja kaikki kattovuotoja ja katon vesivahinkoja ehkäisevät toimenpiteet osataan tehdä ajoissa. Kattotarkastuksen voi teettää omana palvelukokonaisuutenaan, mutta kannattaa muistaa se, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikille meiltä (joitain muita) kattotöitä tilaaville asiakkaille.

Katon huollot Kouvolassa vaativat muutakin kuin urheilumieltä

Katon huollot Kouvolassa vaativat reipasta urheilumieltä, onhan katto työskenteleminen ja liikkuminen hommaa, mikä hirvittää monia. Pelkällä sisulla ei kuitenkaan saada kattoa huolletuksi. Katon huollon toteuttajalla tulee olla myös tietoa siitä, mitä katto vaatii, ja miten kukin toimenpide kuuluu suorittaa. Jos jokin olennainen huoltotoimenpide jää suorittamatta, voi katon kunto heikentyä. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunto voi heikentyä myös siitä syystä, että katon huolto toteutetaan liian rajuilla otteilla – tai vääränlaisilla kemikaaleilla tai työvälineillä.

Plus Kattopalvelun ammattilaisilla on pitkä kokemus katoilla työskentelemisestä, ja kaikki työntekijämme ovat tottuneet liikkumaan myös kaltevilla ja/tai jäisillä katoilla. Emme silti luota liikaa itseemme, vaan käytämme aina turhia onnettomuuksia ehkäiseviä turvavaljaita ja -köysiä. Tunnemme sekä tiilikatot, peltikatot että huopakatot, eivätkä mineriittikatotkaan ole meille vieraita. Näin ollen osaamme heti kertoa, mitä huoltoja katto tarvitsee, ja millaisilla välineillä katon huollot tulee suorittaa.

Pyydä tarjous vaikkapa mineriittikaton pinnoittamisesta, peltikaton pesusta, kattoturvatuotteiden huollosta tai kattopeltien kiinnityksen lisäämisestä! Ei haittaa, vaikka et tietäisi, mitä huoltoja kattosi tarvitsee saavuttaakseen pisimmän mahdollisen käyttöiän. Tekemämme kattotarkastus kertoo, millaisia huoltoja katto on vailla. Kun tilaat meiltä vaikkapa katon kevät- tai syyshuollon (niistä on hyvä aloittaa, sillä jokainen katto tarvitsee tällaisia huoltoja joka vuosi), saat kaupan päälle kattotarkastuksen, minkä aikana tutkitaan muun muassa tarve korvata peltikaton vanhat naulat ja ruuvit uusilla ruuveilla.

Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat samaa kuin katon ja katon sadevesijärjestelmän puhdistaminen. Sen perusteellisempaa puhdistusta katto tarvitsee paljon harvemmin. Tiili- ja huopakatot tarvitsevat toisinaan sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä, mutta vasta muututtuaan vanhemmiksi – ja sittenkin käsittelyvälit saattavat olla yli viiden vuoden pituisia.

Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, kun taas aaltopeltikatot ja muut peltikatot maalataan usein pariin, kolmeenkin otteeseen. Katon maalausta ei suositella vain esteettisistä syistä, vaan taustalla on myös tarve saada katto paremmin erilaisia rasituksia kestäväksi. Kattomaalaus on kattohuolto, mikä voi antaa talon katolle jopa yli 20 vuotta lisää käyttöaikaa.

Mainittakoon vielä, että Plus Kattopalvelun kaikenkattavaan palveluvalikoimaan kuuluvat myös lumenpudotukset sekä erilaiset jäänpoistot, mitkä toteutetaan useimmiten höyryttämällä jää takaisin nestemäiseen muotoon.

Jos vesi ei virtaa ränneissä, tilaa rännien puhdistus Kouvolaan

Jos räystäs vuotaa Kouvolassa, valitsemme sopivan vaihtoehdon oheisesta listasta: a) rännien puhdistus tai muu huolto, b) rännien korjaus tai c) rännien asennus tai uusiminen. Jos talossa ei vielä ole sadevesikouruja ja alastuloputkia, on vaihtoehto ”rännien asennus” ilmeinen valinta. Mikäli omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen sadevesijärjestelmä on aikansa palvellut (eli erittäin ruosteinen, haurastunut ja huonokuntoinen), on kourut ja rännit aika vaihtaa. Muovikourujen voi odottaa palvelevan noin 30 vuotta, kun taas teräsrännit pärjäävät tositoimissa kymmenkunta vuotta pidempään.

Mikäli ruostevaurioita on vain siellä täällä, huono veto johtuu väärään suuntaan antavista kaadoista tai jää on saanut kourujen saumat aukeamaan, valitsemme vaihtoehdon B eli rännien korjauksen. Rännit ja alastuloputket voidaan korjata esimerkiksi sopivilla saumaus- ja tiivistysaineilla.

Usein rännit alkavat toimia pelkän sadevesikourujen puhdistuksen (tarvittaessa myös syöksyputkien avauksen) avulla. Vaihtoehtoa A tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, jos sadevesijärjestelmä mielitään pitää toimivana ja pitkäikäisenä. Jos roskia ei poisteta, alkavat kourut vuotaa, eikä siinä kaikki. Roskat ja kosteus jouduttavat kourujen ruostumista sekä saavat kourut jäätymään umpeen talvisin. Jää aiheuttaa vaurioita sadevesijärjestelmässä, ja ränneistä riippuvat jääpuikot ovat vakavasti otettava turvallisuusriski.

Muita rännihuoltoja ovat rännien sulattaminen, sulanapitojärjestelmän asentaminen tai korjaaminen sekä rännien huoltomaalaus. Jos rännit pääsevät jäätymään, tulee jää saada poistettua, jotta sulamisvesi alkaisi virrata oikeaan suuntaan. Paras tapaa jään poistoon ränneistä ja katolta on höyrysulatus. Rännien jäätymistä voidaan ehkäistä paitsi puhdistamalla kourut roskista joka syksy, myös asentamalla niihin sulanapitokaapelit. Rännien huoltomaalaus ehkäisee puolestaan ruostumista. Sadevesikourujen pinnoite on hyvä uusia noin 10 vuoden välein.

Katon kevät- ja syyshuollot sisältävät myös roskien poiston ränneistä sekä rännien kunnon tarkastuksen, mutta voit tilata Plus Kattopalvelulta myös pelkän rännien puhdistuksen. Tämänkin kattohuollon yhteydessä tarkastamme sekä rännien että koko katon kunnon, emmekä veloita siitä mitään. Lopuksi kuulet, jos sadevesijärjestelmä kaipaa jotain muuta toimenpidettä, kuten kourukoukkujen uusimista. Plus Kattopalvelu palvelee myös tasakattojen omistajia, joiden katoilta löytyvät sadevesikourujen sijaan kattokaivot. Mitä kattokaivot tarvitsevatkaan toimiakseen, sen saatte meidän kauttamme.

Näin saat kattosi pestyä tai puhdistettua – ja myös pysymään puhtaana!

Tarvitsitpa katon pesua tai sammaleen poistoa ja katon suojakäsittelyä, ota yhteyttä Kouvolan seudulla palvelevaan Plus Kattopalveluun. Meidän avullamme saat kattosi puhtaaksi – ja pysymään puhtaana! Seuraavaksi kerromme lisää siitä, miten tämä onnistuu.

Neuvomme kaikkia asiakkaitamme poistamaan roskat katolta puolen vuoden välein. Katoille kerääntyy lehtiä, neulasia, oksia ja muuta eloperäistä jätettä, mikä ei tee hyvää katon kunnolle. Roskainen katto pysyy pitkään kosteana, ja tästä on seurauksena se, että katto on alttiimpi ruostumaan ja sammaloitumaan. Kumpikaan ilmiö ei tee hyvää talon katolle, päin vastoin!

Katon puhdistuksen, esimerkiksi tiilikaton harjauksen, voi ulkoistaa meille. Ammattilaisemme suorittavat työn tarkasti, ja samalla he poistavat roskat sadevesijärjestelmästä. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, minkä perusteella voimme suositella sinulle muita kattotöitä, joille saattaa olla tarvetta – esimerkiksi piipun pellittämistä, aluskatteen asentamista, katon maalaamista tai kattoikkunan tiivistämistä.

Kaksi kertaa vuodessa puhdistettu katto pysyy puhtaana. Tiilikatoilla ja huopakatoilla on kuitenkin paha tapa alkaa sammaloitua, kun niille kertyy ikää. Kemiallisesti tekemämme sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt ovat avain puhtaaseen tiili- tai huopakattoon. Aineemme pitävät katon siistinä useita vuosia putkeen. Peltikatto ei kaipaa sammaleidenpoistoa, sillä sille ei sammaleita normaalitapauksessa kasva lainkaan. Se, mitä peltikatto kaipaa, on katon huoltomaalaus.

Peltikaton pesu valmistelee peltikaton maalattavaksi. Koko katon huoltomaalausta tarvitaan (toki tapauksesta riippuen) noin 15 vuoden välein. Myös tiilikatot ja huopakatot pestään ja maalataan, mutta tällainen huoltokokonaisuus toteutetaan yleensä vain kerran. Likainen katto voidaan toki pestä useamminkin. Hyvässä maalissa oleva katto kuitenkin hylkii likaa, joten kovin usein kattoja ei tarvitse pestä.

Kaiken aa ja oo on siis katon säännöllinen puhdistus, olipa sitten kyse oman asuinrakennuksen katosta, kesämökin tai muun vapaa-ajan viettoon tarkoitetun rakennuksen katosta tai esimerkiksi taloyhtiön katosta. Ota meidät luottokumppaniksesi kaikkiin kattohuoltoihin ja muihin kattotöihin, niin saat tuntea iloa ja ylpeyttä puhtaasta, kauniista ja ehjästä katosta – vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen! Yhteistyömme alkaa ensimmäisestä yhteydenotostasi, minkä voi tehdä joko soittamalla meille tai lähettämällä sähköisen viestin.

Katon maalaus Kouvolassa uudistaa katon suojan ja ilmeen

Katon maalaus Kouvolassa ei ole kattohuolto, mikä olisi ohi parissa tunnissa tai edes yhdessä päivässä. Sanotaan, että mitään mikä kannattaa tehdä, ei kannata tehdä huonosti. Tämä on meille mieluinen periaate, ja toteutamme ajatusta käytännössä. Vaikka maalaisimme pinta-alaltaan aivan pientä kattoa (kuten ulkosaunan, grillikatoksen tai varaston kattoa), emme jätä pohjatöitä tekemättä tai hosu niiden kanssa suotta. Kattomaalaus ei onnistu, jos kattoa ei vähintäänkin pestä. Pesun jälkeen katon on saatava rauhassa kuivua, jotta maali tarttuisi hyvin. Katon maalaus tarkoittaa siis ainakin paria käyntikertaa, vaikka katon pinta-ala olisi vain muutaman neliön. Katon huoltomaalausta ei myöskään voi tehdä missä säässä tahansa. Ilman on oltava kuiva, eikä aurinko saa porottaa suoraan maalattavaan pintaan. Jos kattopesua seuraavana päivänä sataa, tai jos suunnitellun maalauspäivän jälkeen on odotettavissa sateita, on katon huoltomaalausta lykättävä parempaan ajankohtaan.

Vaivannäkö palkitaan katolla, minkä maalipinta pysyy hyvässä kunnossa 10–15 vuotta. Jos kyseessä onkin tiilikaton maalaus, ei toista maalauskertaa tarvita. Myös huopakatolle riittää yksi maalaus. Kattomaalaus alkaa katon kunnon tarkastamisella, olipa kyse peltikatosta, tiilikatosta tai huopakatosta. Katon tarkastuksen perusteella tiedämme muun muassa sen, onko kattoa tiivistettävä, ennen kuin sitä aletaan pestä. Muussa tapauksessa kattomaalauksen pohjatöihin voisi kuulua kattorakenteiden kuivatus ja eristeiden vaihto!

Kattotarkastuksen perusteella tiedämme myös sen, riittääkö pelkkä kattopesu katon maalaamisen pohjatöiksi, vai tarvitaanko myös sammaleenpoistokäsittelyä tai ruostevaurioiden kunnostamista. Katto kannattaa maalata vasta, kun se on täysin tiivis, puhdas ja kuiva.

Peltikaton omistajan on hyvä tietää, että kattomaalaus ehkäisee katon ruostumista, mikä voisi johtaa jopa ennenaikaiseen kattoremonttiin. Tiilikaton omistajaa neuvomme maalauttamaan katon, jotta se alkaisi taas hylkiä vettä, kasvustoja ja likaa. Mitä vanhemmaksi kattotiilet muuttuvat, sitä enemmän niissä on huokosia, joihin kertyy kosteutta. Veden kertyminen tiilien huokosiin näkyy pakkasrapautumisena, minkä seurauksena katolta saattaa löytyä keväällä lukuisiakin rikkinäisiä tiiliä. Entä miksi huopakaton omistajan kannattaa maalauttaa kattonsa? Huopakattoakaan ei maalata pelkästään ulkonäöllisistä syistä vaan siksi, että uusi pinnoite suojaa katon kuivumiselta ja halkeilemiselta, sekä sammaleilta ja haurastumiselta.

Lumenpudotus Kouvolassa ei suojele pelkästään asukkaita ja ohikulkijoita

Aina ei kannata odottaa kevättä ja lumen sulamista, vaan tilata lumenpudotus Kouvolaan. Pakkaslumesta on harvemmin haittaa, mutta vettynyt, tiivistynyt ja siksi painavaksi muuttunut suojalumi voi uhata katon rakenteita. Jos rakennuksessa on tasakatto, lumi ei pääse poistumaan itsekseen, vaan lunta saatetaan joutua poistamaan lihasvoimin. Tiilikatonkin omistajan voi olla syytä tilata lumen pudotus, sillä tiilikatolla on runsaasti painoa ilman tuhansien kilojen painoista lumitaakkaakin. Suojalumikuutio voi painaa useita satoja kiloja, joten lumimassojen vähentäminen katolta estää katon painumisen luokalle. Onko lumi jakautunut epätasaisesti? Sekin on syy lumen pudottamiselle hallin, varaston, omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön katolta.

Ongelma ei ole vain lumen paino ja kattorakenteisiin kohdistuva ylimääräinen rasitus. Ongelmia aiheuttaa myös se, kun lumi alkaa valua harjakatolta tai esimerkiksi pulpettikatolta alas. Lumi lähtee liikkeelle keväällä, kun lumi on jo osittain sulanut. Lumikuorma ei välttämättä putoa hallitusti, vaan saattaa sinkoutua alas melkoisella vauhdilla. Lumi saattaa päätyä melko kauas rakennuksesta, joten esimerkiksi pihalle pysäköidyt autot saattavat vaurioitua. Vaarassa ovat myös talon asukkaat ja ohikulkijat, jotka saattavat jäädä katolta putoavan lumen alle. Edes lumiesteet eivät aina pysty pidättelemään katolta alas putoavaa lunta. Jos katolta putoavan lumen seassa on lumiesteitä tai muita kattovarusteita, voi alas putoava lumi aiheuttaa vielä vaarallisempia vahinkoja ihmisille ja irtaimistolle.

Kattoon jää ikäviä jälkiä, jos alas putoava lumi irrottaa lumiesteet, ilmanvaihtohormit tai esimerkiksi osan kattotiilistä. Katto voi alkaa vuotaa irronneiden kattotarvikkeiden aiheuttamien reikien kohdalta. Katto on voinut alkaa vuotaa jo aiemmin, jos painava lumi on vaurioittanut jiiriä tai katon läpivientejä.

Jos lumi pudotetaan ajoissa, vältytään monilta vahingoilta ja korjauskuluilta. Plus Kattopalvelun lumenpudottajat hoitavat lumenpudotukset turvallisesti ja kattoa rikkomatta. Lumen pudotus suunnitellaan etukäteen, jotta osaamme tuoda paikalle tarpeeksi monta lumenpudottajaa sekä urakassa mahdollisesti tarvittavia henkilönostimia, nostinkoriautoja, kuorma-autoja ja puomeja.

Tältä porukalta onnistuu luotettavasti myös jään poisto katolta. Jos katon räystäiltä tai ränneistä roikkuu jääpuikkoja, poistamme ne yksin tein. Ränneistä roikkuvat jääpuikot ovat usein merkki siitä, että vesikourut ovat jäässä. Tällöin ne on sulatettava kuumalla höyryllä, mikä on paras vaihtoehto myös katon sulattamiseen.

Kattotyöt Kouvolassa kerralla kuntoon – joustavaa ja asiantuntevaa kattopalvelua kaikkiin tarpeisiin

Kaikkia Plus Kattopalvelun kattotöitä Kouvolassa yhdistää kaksi asiaa. Ensimmäinen asia on se, että kaikki tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt tehdään pitkällä kokemuksella ja luotettavalla ammattitaidolla. Toinen asia on se, että saat kattosi kerralla kuntoon, olipa kyse vuotavien kattoläpivientien korjaamisesta, katon maalaamisesta tai vaikkapa lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asentamisesta. Kerralla kuntoon tarkoittaa muun muassa sitä, että kattotyöt toteutetaan avaimet käteen -pakettina. Asiakkaan ei tarvitse osallistua edes loppusiivoukseen, vaan kaikki hoidetaan meidän kattofirmamme toimesta. Katto tulee kerralla kuntoon myös siinä mielessä, että tarjoamme aina koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Vaikka kyseessä olisi vain kattoturvatuotteiden huolto tai korjaus, tarkastamme koko katon siltä varalta, että siellä olisi jotain epätiiviitä kohtia, tai että katon alla olisi kosteudesta kertovia merkkejä. Kerromme asiakkaalle, missä kunnossa tämän katto on. Jos tarpeen, teemme tarjouksen tarvittavista lisätöistä – esimerkiksi kattovalokuvun uusimisesta. Kattotöiden maksupuolenkin suhteen olemme joustavia, tarjoammehan useita maksutapoja.

Meiltä onnistuvat myös katon alapuolisia osia koskevat kattotyöt, kuten katon eristystä, katon IV-töitä tai aluskatteen uusimista koskevat toimenpiteet. Katon eristystä ei yleensä tarvitse vaihtaa kattoremontin yhteydessä, mutta tilanne on toinen, jos katto on vuotanut. Märät eristeet tulee purkaa ja uusia, sillä muuten katon alle voi syntyä homevaurioita. Myös silloin katon eristeisiin pitää koskea, jos niitä ei ole tarpeeksi – liian niukat eristeet tarkoittavat paitsi lämpöhukkaa, myös kasvanutta saumavuotoriskiä. Karkaava lämpö voi sulattaa kattolunta, ja sula vesi löytää tiensä katon saumojen läpi. Karkaavasta lämmöstä voi myös tiivistyä kondenssivettä katon alle.

Vaikka eristeitä olisi reilu kerros, karkaa sisätiloista jonkun verran lämpöä välikatolle. Jos katon IV-ratkaisut on toteutettu asianmukaisesti, tuulettuu lämpö ulos. Jos taas ilmanvaihto takkuaa, saattaa lämmöstä tiivistyä kondenssivettä. Tuo vesi uhkaa lahottaa katon rakenteet ja homehduttaa yläpohjan eristeet. Tarvittaessa tehostamme välikaton tuulettumista esimerkiksi uusien IV-hormien avulla. Myös harjapeltituuletin tai harjatiilituuletin voi tulla kyseeseen. Joissain tapauksissa paras vaihtoehto on katon korotus.

Myös aluskatteen vaihto saattaa tehostaa kosteuden poistumista katon alta. Aluskatteen uusiminen tulee kyseeseen myös silloin, jos aluskatteessa on jotain paikattavaa. Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa samaa kuin aluskatteen vaihto (joko kokonaan tai osittain), sillä ei ole olemassa tarpeeksi luotettavaa tapaa aluskatteen pitkäaikaiseen ja luotettavaan paikkaamiseen.

Mitä eroa on villojen vaihdolla ja katon yläpohjan eristyksellä?

Katon harjaus on usein toistuva kattotyö Kouvolassa. Jotta katto ei likaantuisi ja sammaloituisi, kannattaa se harjata puhtaaksi roskista. Tällaista kattotyötä tarvitaan kahdesti joka vuosi. Ullakon ja vintin eristys, kattovuodon korjaus, katon lisälämmöneristys ja piipun pellitys ovat kattotöitä, mitkä tehdään vain tarpeen niin vaatiessa. Ilmanvaihtokanavien eristystäkään ei tehdä kuin vain silloin, jos hormista tippuu kondenssivettä. Teemme jokaisen kattourakkamme yhteydessä katon yleistarkastuksen, jotta saat tiedon mahdollisesti tarvituista lisätöistä, kuten juuri IV-kanavien eristämisestä paremmin.

Villojen vaihto ei ole sama asia kuin katon lisälämmöneristys, eikä katon lisälämmöneristys vaadi villojen vaihtoa. Villojen vaihtoa tarvitaan silloin, jos kattovuoto tai kondensoitunut kosteus on kastellut yläpohjan eristeet. Yläpohjan homevaurio on vakava asia, joten märät eristeet pitää poistaa ja uusia.

Katon lisälämmöneristystä tarvitaan esimerkiksi silloin, jos välikatolla esiintyy runsaasti kondenssivettä, tai korkeat lämmityskulut sekä räystään jääpuikot kertovat lämmön karkaavan rakennuksesta yläpohjan kautta. Katon lisäeristys ei välttämättä vaadi vanhojen villojen poistoa, vaan yläpohjaan voidaan alkaa saman tien puhaltaa uusia villoja. Jos vanhoissa villoissa on kosteutta tai jos vanhat villat halutaan korvata hengittävillä ekovilloilla, puramme vanhat eristeet ennen uusien tuomista.

Olemme tarkkoina sen suhteen, etteivät uudet villat estä ilmaa vaihtumasta katon alla. Jos eristeitä on liikaa ja tuuletustila jää turhan matalaksi, voi välikatolla esiintyä kondenssivettä myös jatkossa. Räystäiden tuuletusaukkojakaan ei saa tukkia villojen vaihdon tai eristeiden lisäämisen yhteydessä. Esimerkiksi katon korotus varmistaa välikaton tuulettumisen myös jatkossa.

Uudet eristeet ovat hyvä sijoituskohde, sillä laskevat lämmityskulut ilahduttavat. Energian kulutuksen väheneminen on askel kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää asumista. Samalla varmistetaan kattorakenteiden kuivuus, sillä mitä vähemmän lämpöä karkaa katon alle, sitä vähemmän siitä voi kondensoitua kosteutta. Toinen lämmön karkailusta syntyvä uhka ovat saumavuodot. Kun katon läpi karkaa lämpöä, sulaa katolla oleva lumivaippa alta päin, ja sulamisvesi voi päätyä katon alle. Varsinkin silloin, jos katon reunalla on korkea jäävalli, ovat saumavuodot vakavasti otettava uhka. Ensiavuksi sopii jään sulatus katolta. Tämän jälkeen uudet sulamisvedet pääsevät poistumaan vesikouruja pitkin, eikä katolle jää seisovaa vettä katon saumoja rasittamaan.

Tarkastamme kattoturvatuotteiden kunnon, laadun ja määrän

Joka katon kattoturvatuotteet Kouvolassa tulee tarkastaa usein. Kattoturvatuotteiden on oltava sekä laadukkaita ja kaikkien turvallisuusvaatimusten mukaisia, että hyväkuntoisia. Kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset voivat heikentyä vuosien myötä, joten niiden kunto kannattaa tarkastaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelu tarjoaa sekä taloyhtiöille että yksityisasiakkaille ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidensä yhteydessä, ja tämän kuntotarkastuksen aikana tutkitaan myös kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto. Jos tarpeen, teemme tarjouksen kattoturvatuotteiden huollosta, korjaamisesta tai uusimisesta. Saatamme suositella myös kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristämistä, sillä irtoamassa olevat kattotikkaat tai esimerkiksi kattosillat ovat hengenvaaralliset. Myös katto vaurioituu, jos tikkaat tai muut kattotuotteet irtoavat väkisin katosta.

Katon tarkastuksen yhteydessä arvioimme myös sen, onko kattoturvatuotteita riittävästi. Varsinkin vapaa-ajan asunnot on usein varusteltu riittämättömällä määrällä kattoturvatuotteita. Rakennusmääräyksiä on noudatettava myös vapaa-ajan rakennusten katoilla, joten tarvittaessa teemme tarjouksen uusien kattoturvatuotteiden toimittamisesta ja asentamisesta katolle. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet kaikille katoille, myös rivisaumatuille peltikatoille. Toimittamamme kattoturvatuotteet ovat laadukkaita ja CE-merkittyjä.

Useimmat katot on varusteltu talotikkailla, kattotikkailla ja palotikkailla. Riippuu muun muassa talon korkeudesta ja katon kaltevuudesta, tarvitaanko katolle myös lumiesteitä, putoamissuojia, kattopollareita tai kattosiltoja. Osa kattoturvatuotteista helpottaa ja turvaa katolle nousemista, ja tällaisia kattoturvatuotteita ovat seinätikkaat sekä lapetikkaat. Hätäpoistumistikkaat turvaavat reitin ikkunasta maahan, jos rakennuksessa syttyy esimerkiksi tulipalo. Palotikkaat ovat pakolliset, jos ikkunasta on matkaa maahan yli 3500 cm. Putoamissuojat ja kattopollarit estävät katolta horjahtamisen, ja kulkusillan avulla katolla voi liikkua myös vaakatasossa. Vaikka kulkusilta ei ole välttämätön kaksikerroksisissa taloissa, joiden katon kaltevuus on 1:8 tai alle, kannattaa sellaiset hankkia katon huoltotoimenpiteitä helpottamaan.

Lumiesteet estävät – nimensä mukaisesti – lumen putoamisen katolta. Lumiesteet on asennettava kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä katolta vauhdilla putoavan lumen alle jääminen voisi olla todella vaarallista. Vauhdikkaasti katolta putoamaan lähtevä lumi voisi vaurioittaa myös katetta ja sen yksityiskohtia, joten moni asia puoltaa vahvasti lumiesteiden asentamista omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai vaikkapa paritalon katolle. Plus Kattopalvelulta saat huippuluokan osaamista myös kaikissa lumiesteitä koskevissa kysymyksissä.

Lumiesteiden asennus, korjaus tai kiinnitys – älä jätä väliin näitä toimenpiteitä

Plus Kattopalvelu tarjoaa luotettavaa, nopeaa ja asiantuntevaa apua, tarvitsitpa lumiesteiden asennusta tai korjausta. Jos lumiesteet ovat päässeet putoamaan katolta, tulemme kiinnittämään ne takaisin paikoilleen – ja korjaamme lumiesteiden sekä muiden irronneiden kattotarvikkeiden (kuten tikkaiden) kattoon aiheuttamat reiät.

Käsitellään ensin lumiesteiden asentamista katolle. Jokaisen katon reunat on varusteltava lumiesteillä, jos katon kaltevuus on vähintään 1:8. Rakennusmääräyksiä tulee noudatettua suojaamalla pelkät kulkuväylät ja oleskelualueet (kuten terassit), mutta paras hyöty lumiesteistä saadaan, jos ne asennetaan koko lappeen mitalle. Joskus kuulee sanottavan, että karkeapintaisen bitumikaton omistajat saisivat erivapauden lumiesteiden asentamisesta, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Lumi voi valua alas myös huopakatolta ja aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja, joten lumiesteet ovat pakolliset kaikilla kaltevilla kattopinnoilla – katemateriaalista riippumatta. 

Lumiesteet suojaavat myös paritalon, ulkorakennuksen, rintamamiestalon tai mökin kattoa lumen liikkeiden aiheuttamilta vahingoilta. Jos lumi saisi pudota vapaasti alas katolta, voisi se repiä mukaansa vesikouruja, kattotikkaita tai esimerkiksi viemärintuuletusputkia. Koska lumiesteet pitävät lumet katolla tasaisesti jakautuneina, on riski katon vaurioitumiselle talven aikana pienempi.

Lumiesteiden korjaus voi tulla kyseeseen, jos runsas lumimassa on saanut lumiesteet vääntymään. Koska lumiesteet voivat tarvita korjausta, uusimista tai jotain huoltoa, tulee katon lumiesteet tarkastaa usein. Hyvä hetki lumiesteiden kunnon tarkastamiselle on katon kevät- tai syystarkastus. Jos katon puolivuosittaisista tarkastuksista vastaa Plus Kattopalvelu, tulevat lumiesteet varmasti katsastettua. Erityisen tarkasti tutkimme sen, missä kunnossa lumiesteiden kiinnikkeet ovat. Jos lumi on saanut kiinnikkeet löystymään, saattavat seuraavan talven lumet tai seuraavan syksyn rajut tuulet irrottaa lumiesteet katosta. Kattoon syntyy vaurioita, jos lumiesteet irtoavat väkisin ja putoavat katolta. Vaarana on kattovuoto, ja mahdollisesti perässä tulevien lumien katolle aiheuttamat lisävahingot.

Tiesithän, että saat kattotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä? Tilasitpa lumiesteiden asennuksen, rännien puhdistuksen, rikkinäisen tiilen vaihdon tai jonkin isomman kattourakan (kuten painuneen katon oikaisun), saat koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Näin osaat tilata kaikki lumiesteitä tai jotain muuta kattokokonaisuutta koskevat kattotyöt ajoissa, ja kattosi pysyy kaikin puolin tiiviinä ja turvallisena.

Konesaumakattojen ohella kattopeltiseppämme vastaavat myös piipunhatuista ja piipun pellityksistä 

Meillä on joka hommaan sopivat ammattilaiset, eli jos tarvitset vaikka piipunhattua ja/tai piipun pellitystä, saat ne kattopeltisepiltämme. Mikäli taas kaipaat huopakaton huoltoa tai korjausta, palvelevat sinua huopakattoammattilaisemme. Kattopeltisepän työnä tehty piipun pellitys on upea näky, ja lisäksi se istuu ja suojaa piippua parhaalla mahdollisella tavalla. Kattopeltisepiltämme voitte tilata kaikki muutkin peltisepän työt, kuten konesaumakaton asennuksen tai vaikkapa näyttävien jalkarännien toteuttamisen.

Piipun pellitys suojaa omakotitalon tai vaikkapa huvilan piippua säiltä. Piipunhattu suojaa piipun suuaukon, jotta hormiin ei pääsisi roskia ja vettä. Piipunhattu ei ole aivan kiinni suuaukossa, joten savu pääsee edelleen ulos – ja nuohoojan rassi sisään. Hormit on nuohottava säännöllisesti, jotta hormissa ei syttyisi nokipaloa. Nokipalo on vaarallinen, sillä se voi levitä rakennuksen muihin osiin.

Jos hormiin pääsee kosteutta, kasvaa nokipalovaara. Tämä selittyy sillä, että kosteus saa aikaan talven pakkasten myötä tapahtuvaa pakkasrapautumista. Jos hormissa on koloja ja halkeamia, ei nuohous riitä hormin puhdistamiseen, vaan koloihin kertynyt noki jää paikoilleen. Halkeamista voi karata myös kuumia savukaasuja, mitkä voivat sytyttää tuleen yläpohjan eristeet.

Hormi, missä on koloja ja halkeamia, on pikaisesti saneerattava. Vasta kun hormi on taas sileäpintainen, on sitä turvallista käyttää. Saneerattu hormi saa kaivattua suojaa piipunhatusta ja piipun suojapellityksistä.

Plus Kattopalvelulta löytyvät ratkaisut myös aluskatteen korjaamiseen savupiipun kohdalta. Jos aluskate on nostettu piippua vasten eikä siinä ole reikiä tai pussittavia kohtia, ei aluskatetta tietenkään tarvitse korjata. Jos kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa, on aluskate aika tiivistää. Aluskatteen ansiosta katon alle ei synny laho- ja homevaurioita, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta. Jos piipun juuren tiivisteet on tutkittu joka kevät ja syksy tehtävän kattotarkastuksen yhteydessä, on piipun juuren vuotaminen epätodennäköisempää. Kannattaa kuitenkin olla varautunut kaikkeen – myös siihen, että piipusta saattaa vuotaa vettä. Koska aluskatteen korjaaminen edellyttää katon osittaista purkamista, on se kaikista helpointa tehdä savupiippua pellitettäessä, sillä tämäkin kattotyö vaatii katon osittaista purkamista piipun luota.

Katon tarkastus Kouvolassa voi yllättää hinnallaan (ja tarkkuudellaan!)

Edullisin katon tarkastus Kouvolassa saattaa yllättää hinnallaan, sillä Plus Kattopalvelu tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun nämä tilaavat joitain kattotöitä (vaikka kuinka pienimuotoisia). Kattotarkastuksen voi siis saada aivan ilmaiseksi, joten tämän edullisemmaksi katon kunnon tarkastaminen ei voi enää muuttua! Vaikka omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto tarkastettaisiinkin aivan ilmaiseksi, teemme sen hyvin huolellisesti. Saatat hämmästyä sitä, kuinka tarkasti käymme vesikaton, katon tarvikkeet ja katon alla olevat osat läpi. Kiinnitämme huomiota myös sellaisiin asioihin, joita maallikko ei ehkä osaisi ajatellakaan. Koska otamme katon huomioon kokonaisuutena, saatamme suositella esimerkiksi pihan puuston harventamista. Jos talon luona on paljon puita, kertyy katolle enemmän roskaa kuin normaalisti, ja tämä lisää talon omistajan työtaakkaa. Jos katolle kertyneitä lehtiä ja oksia ei poisteta usein, katto ruostuu tai sammaloituu normaalia nopeammin. Etenkin kaikki lahot puut tulee poistaa, jotta tuuli ei kaataisi niitä katon päälle.

Katon tarkastuksen voi tilata myös erillistyönä, jos et juuri sillä hetkellä tarvitse mitään kattotyötä, kuten katon harjausta tai rännien huoltomaalausta. Tällöin lähetämme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton tarkastamisesta laskun, mutta se on varsin kilpailukykyisen hintainen (kuten kaikki muutkin kattohuoltomme ja muut kattotyömme).

Kun kattosi on tarkastettu meidän toimestamme, tiedät tarkkaan, missä kunnossa vesikatteesi on, ja tarvitseeko se jotain korjausta. Kaikki pikkuvauriotkin kannattaa kunnostaa pian, sillä rikkinäinen tiili tai peltikatossa oleva pieni reikä saattaa johtaa kattovuotoon. Esitämme tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvituista kattokorjauksista. Koska olemme kiinnittäneet huomiota myös katon puhtauteen ja sen pinnoitteen kuntoon, osaamme tarvittaessa suositella jotain kattohuoltoakin.

Tutkimme myös katon varusteet sen sadevesijärjestelmästä kaikkiin kattoturvatuotteisiin, sillä nekin saattavat kaivata jotain huoltoa tahi korjausta. Jos katon alle on mahdollista ryömiä, käymme katsastamassa myös sen, että aluskate on ehjä – ja ettei katon rakenteissa tai eristeissä ole merkkejä kosteudesta. Niin välikaton kuin vesikatonkin kunto pitäisi tarkastaa kerran puolessa vuodessa, sillä katon kunnossa voi tapahtua radikaaleja muutoksia hyvin lyhyessäkin ajassa.

Miten valita kattopalvelu kattourakointia varten Kouvolassa?

Meidän mielestämme ei kannata tyytyä hyvään, jos on mahdollisuus valita paras – ja tämä koskee myös kattourakointia Kouvolassa. Jätä kattourakkasi Plus Kattopalvelun vastuulle, niin se hoituu parhaalla mahdollisella tavalla – olipa sitten kyse kesämökin kattoremontista, kerrostalon katon maalaamisesta, rivitalon lumenpudotuksesta tai omakotitalon sadevesijärjestelmän uusimisesta. Olemme kattourakoitsija, jolla on pitkä kokemus kattoalalta, ja jonka jokainen työntekijä on alansa huippuosaaja. Tarvitsitpa tiilikattoammattilaista tai vaikkapa kattopeltiseppää, aloita etsiminen ottamalla yhteyttä tähän kattopalveluun.

Kattofirmaa ei kannata valita pelkän hinnan perusteella, mutta hinnoilta voi silti odottaa kohtuullisuutta. Me olemme pitäneet järjen päässä kattotöitämme hinnoitellessamme, joten et tule pettymään tämänkään asian suhteen. Maksat kattourakasta vain sen, minkä taidolla ja huolella korjatusta, huolletusta tai uusitusta katosta kannattaakin maksaa. Kotisivujemme kautta löytyvä rahoitus antaa joustovaraa takaisinmaksuaikatauluun, ja yksityisasiakkaiden kannattaa uhrata pari minuuttia kotitalousvähennyksen hakemiseen.

Toimimme aina mahdollisimman reippaasti, vaikkakaan emme huolellisuuden kustannuksella. Näin ollen pihasi ei ole rakennustyömaana koko kesää, vaan katto korjataan tai uusitaan ripeästi. Jos katon alta ei löydy lahoa ja hometta, voi omakotitalon tai kesämökin katto olla uusittu jo parissa päivässä! Kattoremontin kanssa ei tarvitse odottaa kesää, sillä me saneeraamme katot myös talvisin.

Kattourakan hintaan kuuluu kaikki aina loppusiivoukseen asti, joten asiakkaan ei tarvitse osallistua katon korjaamiseen tai muuhun kattourakkaan millään lailla. Jos haluat, voit lähteä vaikka lomamatkalle kattourakan ajaksi. Kun asialla ovat luotettavat ja ammattitaitoiset työntekijämme, sujuu urakka turhia viivyttelemättä, vaikka et olisikaan paikalla. Pidämme aina sopimuksesta kiinni, joten kanssamme on mukava asioida.

Kaikille asiakkaillemme tarjoamamme kaupanpäällinen tekee kanssamme asioimisesta entistäkin mukavampaa. Kyseessä ei ole lippis tai logollamme varustettu kuulakärkikynä, vaan jotain monta kertaa parempaa. Varmasti tiesitkin, että katon kunto kannattaa tarkastaa usein, jotta mikään pikkuvaurio ei alkaisi rasittaa katon kuntoa – ja jotta katto tulisi huollettua heti sammaleiden alettua kasvaa tai pinnoitteen ohennettua liikaa. Mepä tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle kaikenlaisten ja kaiken kokoisten kattourakoiden yhteydessä, joten saat hoidettua kaksi asiaa kerralla (ja yhden hinnalla)!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt