Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon uusiminen on viimeinen vaihtoehto Ristiinassa tehtäväksi kattotyöksi

Plus Kattopalvelu tahtoo saada sinunkin kattosi kuntoon, joten ota yhteyttä, jos tiilikaton, huopakaton, varttikaton tai peltikaton kunto huolettaa. Vaikka katto vaikuttaisi huonokuntoiselta, voidaan se saada kuntoon uusimatta sitä. Edes kattovuoto ei automaattisesti tarkoita sitä, että katto pitäisi purkaa ja uusia. Meillä onkin tapana sanoa, että katon uusiminen on vasta se viimeinen vaihtoehto. Ensin selvitetään, voidaanko katto kunnostaa jotenkin muuten – esimerkiksi tiivistämällä katon reiät ja pinnoittamalla kate uudestaan. Vaikka katto olisi painunut, Plus Kattopalvelu tietää, miten se tulee korjata.

Jos asiantuntijamme tulevat siihen tulokseen, että muu kuin kattoremontti ei ole järkevä vaihtoehto, ei ole syytä huolestua. Me teemme kaikki kattotyöt, myös kattosaneeraukset, hyvällä hinnalla. Jos katto uusitaan heti sen muututtua iäkkääksi tai muutoin haurastuneeksi, voidaan säästää paljon rahaa verrattuna siihen, että tilanteen (ja vaurioiden) annettaisiin edetä. Omakotitalon tai kesämökin kattosaneeraus voi olla ohi muutamassa päivässä, jos katon alla ei vielä ole kosteuden aiheuttamia vaurioita. Jos kattoa aletaan uusia hieman liian myöhään, kasvavat myös kattoremontin kustannukset.

Katon korjauksia tarvitaan verraten harvoin, jos kerrostalon, omakotitalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto on säännöllisesti huollettu. Plus Kattopalvelu tekee myös kaikki kattohuollot Ristiinassa, Hirvensalmella, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Puumalassa ja Suomenniemellä. Katon huolto-ohjelma riippuu muun muassa siitä, onko kyseessä konesauma- vaiko esimerkiksi palahuopakatto. Yksi asia on kuitenkin kiistaton: kaikki katot kannattaa puhdistaa ja tarkastaa puolen vuoden välein.

Kattotarkastus on niin tärkeä kattohuolto, että olemme päättäneet tarjota sen kaupan päälle kaikille asiakkaillemme. Tilasitpa rikkinäisten tiilien vaihdon, rännien sulanapitokaapelien asennuksen, kattomaalauksen tai vaikkapa kattoikkunan tiivistyksen, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Sen aikana varmistamme koko katon kunnon kaikkia sen yksityiskohtia myöten. Jos jotain muuta paikattavaa tai vaikkapa puhdistettavaa löytyy, annamme hyvän tarjouksen kyseisten toimenpiteiden tekemisestä.

Kaikki toimenpiteet voidaan toteuttaa ajallaan, sillä kotisivujemme kautta asiakkaamme pääsevät hakemaan joustavaa rahoitusta kattourakoiden maksamiseen. Yksityisasiakkaat pääsevät hakemaan myös kotitalousvähennystä, minkä avulla katon tiivistyksen tai vaikkapa sammaleiden poiston jo valmiiksi edullista hintaa voidaan kutistaa vielä lisää.

Kattoremontteja tilataan Ristiinaan aikakin näistä syistä

Katon vanhuus on hyvin yleinen syy kattoremontille Ristiinassa. Kattosaneerauksia tilataan kuitenkin myös muista syistä. Vaikka katto ei olisi vielä kovin vanha, mutta aika on saanut sen huonoon kuntoon, on aika hankkia uusi katto. Katteen kuivuminen ja sen seurauksena syntyneet halkeamat kertovat siitä, että huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on aivan lähitulevaisuuden asia – etenkin, jos katto on jo ehtinyt alkaa vuotaa! Tiilikattoremontti voi tulla eteen kymmeniäkin vuosia odotettua aiemmin, jos pakkanen ja kosteus ovat päässet rikkomaan tiiliä niin, että ehjän tiilen löytäminen on työn ja tuskan takana. Jos katon alapuoliset rakenteet ovat vielä kunnossa, voidaan katon uusiminen ehkä toteuttaa osittain. Tämä tarkoittaisi pelkkien tiilien vaihtamista, ja aluskatteen paikoilleen jättämistä. Laskemme aina tarkoin, tuleeko katon korjaus, katon osittainen vaihto vaiko normaali kattosaneeraus taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi. Jos katto on korjattavissa parin reiän tiivistyksellä, emme edes harkitse uuden tiilikaton, peltikaton tai kattohuovan asennuksen tarjoamista.

Joskus kattoremonttiin ryhdytään sen takia, että nykyinen katto ei vastaa omia makumieltymyksiä. Peltikattoremontti on hyvä vaihtoehto, jos katto on väärän värinen tai esimerkiksi liian loiva. Kattopellit voidaan maalata eri värisiksi, mutta tällainen urakka kestäisi todennäköisesti kauemmin kuin katon uusiminen (mikä voidaan toteuttaa osittain, jos aluskatteessa ei ole mitään vikaa). Kattomaalaus vaatisi monia eri pohjatöitä ja useita eri maalauskertoja, joiden välissä katon olisi saatava kuivua rauhassa, kun taas kattopeltien vaihto voidaan toteuttaa ilman taukoja ja hyvin vikkelästi. Kattomaalaus pidentäisi katon elinkaarta noin 10 vuodella, kun taas uudet kattopellit palvelevat jopa puolen vuosisadan ajan.

Kattoremonttiin voidaan yhdistää myös katon muuttaminen kaltevammaksi tai loivemmaksi, tai katon korotus. Näin saat juuri sellaisen palahuopakaton, lukkosaumakaton, betonitiilikaton tai vaikka konesaumakaton, kuin olet aina halunnut. Tasakatosta voidaan loihtia aumakatto, ja harjakatosta pulpettikatto: mahdollisuudet vaikuttavat miltei rajattomilta.

Omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja kesämökkien kattoremontit alkavat siitä, että otatte yhteyttä ja pyydätte tarjouksen kattoremontin hinnasta. Tulemme paikan päälle tarkastamaan sen, millainen kohde on kyseessä, ja miten se kannattaa uusia. Huolellisen tarkastuksen jälkeen olemme valmiit kertomaan tarjouksen kattoremontista, minkä voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Kun sopimus on tehty, on katon purku ja vaihto mahdollista aloittaa vaikka saman tien – mikään ei estä teettämästä kattoremonttia vaikka keskellä talvea.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton tarkastus kertoo paljon katon kunnosta  

Huopakatto tai palahuopakatto ovat tyypillisiä valintoja kesämökin katoksi, sillä bitumikattojen hinta-laatusuhde on todella hyvä. Bitumikermikatto on yksi edullisimmista katoista hankkia ja asentaa, eikä sen kunnossapitokaan vie paljoa rahaa. Silti huopakatto tai laattakatto suojaa rakennusta sateilta jopa 40 vuoden ajan.

Tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot ja laattakatot sopivat myös moniin muihin rakennuksiin kuin kesämökkeihin. Myös omakotitalojen omistajien, yritysten ja taloyhtiöiden kannattaa harkita huopakaton hankkimista, jos rakennuksessa ei sellaista jo ole. Olipa kyseessä huopakaton asennus, huolto, korjaus tai remontointi, kannattaa se tilata huopakattojen erikoisasiantuntija Plus Kattopalvelulta! Me palvelemme kaikkialla Mikkelin seudulla tehden kaikki huopakattotyöt, joita voitte tarvita.

Jotta palahuopakatto tai muu bitumikatto kestäisi mahdollisimman pian, kannattaa se tarkastaa joka kevät ja syksy. Kevättarkastus kertoo, rasittiko mennyt talvi kattoa, vai selvisikö se siitä vaurioitta. Huopakatot kestävät hyvin pakkasia, lumen painoa ja lumenpudotuksen aikaista katolla kävelemistä, mutta asioiden oikea laita kannattaa silti käydä tarkastamassa. Katossa voi olla reikä, vuotava sauma tai läpivienti, ilmakupru tai vaikkapa irtoamassa oleva kattoturvatuote. Jos kattotikkaat pääsisivät putoamaan alas katolta, vaurioituisi katto ikävästi, joten kiinnikkeet kannattaa ensi tilassa kiristää.

Katon kevättarkastuksen perusteella saamme selville myös se, tarvitseeko katto jotain huoltoa jaksaakseen selvitä myös tulevista vuodenajoista. Jos katolla on sammaleita, teemme tarjouksen sammaleiden poistosta. Mikäli pinnoite on päässyt huonoon kuntoon, tarjoamme katon pinnoittamista. Tuo kattotyö tehdään vain kerran, ja se pitää katon joustavana ja kestävänä vuosien vierimisestä huolimatta.

Plus Kattopalvelun asiakkaiden ei tarvitse maksaa kattojensa kunnon tarkastamisesta. Jos asiakas tilaa jonkin kattohuollon tai katon paikkauksen, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Koska jokainen katto (niin huopa- kuin kuparikattokin) pitäisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, kannattaakin toimia niin, että jättää katon kevät- ja syyshuollot meille. Näin asiakas saa asiantuntevan mielipiteen kattonsa kunnosta aina oikeaan aikaan, ja edellisen puolen vuoden aikana mahdollisesti syntyneet vauriot saadaan kunnostettua heti. Kaikki vauriot on aina saatava pian paikattua, sillä jos katon alle ehtii päästä kosteutta, on katon korjaaminen huomattavasti hankalampaa.

Mitä pitää tietää katon korjaamisesta Ristiinassa?

On muutamia asioita, mitä kaikkien kannattaa tietää katon korjaamisesta Ristiinassa. Periaatteessa riittää, että tietää, mistä peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen korjaukset kannattaa tilata. Oikea osoite niin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon kuin mökinkin katon korjaamiseen on tämä: Plus Kattopalvelu hoitaa ammattitaidolla ja kohtuuhinnalla niin pienet kattopaikkaukset (kuten rikkinäisten tiilien vaihdot) kuin isommatkin kunnostusurakat (kuten katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjauksen). Korjaamme myös rännit, vesikourut, lumiesteet ja muut katon tarvikkeet.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous jiirien paikkauksesta tai mistä tahansa muusta tarvitsemastasi kattokorjauksesta. Tulemme paikan päälle tutkimaan kattosi ja laskemaan, mitä katon tai sen läpivientien tiivistys maksaa. Vain poikkeustilanteessa tarjoamme katon ja sen läpivientien purkua ja uusien asentamista. Aina kun mahdollista, tarjoamme katon korjaamista emmekä kattoremonttia. Jos kyse on vuotavasta kattoikkunasta, emme tietenkään tarjoa kattoremonttia vaan kattoikkunan tiivistämistä tai vaihtamista. Jos vuotava kattoikkuna on ehtinyt aiheuttaa pahoja kosteusvaurioita, on asiaa harkittava tarkemmin. Otamme huomioon niin vaurioiden laajuuden kuin katon iänkin kun mietimme, onko kattosaneeraus parempi vaihtoehto katon vesivahingon korjaamiselle. Katon vesivahingon korjaaminen tulisi pitämään sisällään ainakin aluskatteen korjaamisen (eli suomeksi sanottuna sen kokonaisen tai osittaisen uusimisen), lahovaurioiden kunnostamisen (eli uusimisen: lahot puuosat pitää purkaa ja vaihtaa. Vain lahottomat puurakenteet voidaan kuivattaa) sekä märkien villojen vaihdon. Jos villoja ei pureta ja uusita, voi yläpohjaan syntyä hometta. Jos tämä kaikki maksaisi paljon, mutta pidentäisi katon elinkaarta vain muutamilla vuosilla, olisi kattoremontti järkevämpi valinta. Uusi katto kestää taas kymmeniä vuosia.

Jotta kaikki pienetkin vauriot, kuten peltikattoon tai huopakattoon syntyneet reiät, saataisiin korjattua ennen kattorakenteiden vaurioitumista, tarvitaan kattotarkastuksia. Kevättarkastuksen ansiosta irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamat vauriot saadaan heti paikattua. Syystarkastuksen myötä irronneiden peltilistojen vaihto tai muiden myrskyvaurioiden korjaus ei jää tekemättä ennen talven tuloa. Kattotarkastusten ansiota myös räystäslaudat ja räystäspellit tulevat uusittua aikoinaan. Pienet kunnostustarpeet huomaa vain katolla käymällä. Maasta käsin bongaa vain isoimmat tarpeet, kuten painuneen katon oikaisutarpeen. Jokin vuotava reikä tai lahoa levittävä puuosa voi siis jäädä kunnostamatta.

Myrsky, pakkanen, kengänpohja… mikä vain voi saada katon vuotamaan

Melkein mikä vain voi saada katon vuotamaan. Kattovuoto ei hämmästytä niin paljoa, jos kyseessä on vanha katto. Uudetkaan katot eivät kuitenkaan ole turvassa kattovuodoilta. Vasta-asennettukin katto voi vuotaa, jos myrsky repii irti kattopeltejä tai kattotarvikkeita. Uuden katon vuodon takana voivat olla myös erilaiset asennusvirheet, joilta on helppo välttyä valitsemalla katon asennukseen pitkän linjan kattoammattilaiset.

Mikä voi saada vanhan katon vuotamaan ja kärsimään katon vesivahingosta? No, vaikkapa juuri myrsky. Myrsky voi irrottaa kattotiiliä, kattopeltejä ja muun muassa kattoturvatuotteita riippumatta katon iästä. Katon ikä saattaa lisätä myrskyvaurioiden todennäköisyyttä. Vanhan peltikaton asennuksessa on saatettu käyttää peltikattonauloja, joilla on tapana pumppautua ylös ruodelaudoituksista puun kosteuselämisen myötä. Jos naula törröttää, eivät kattopellit ole niin hyvin kiinni kuin ne voisivat olla. Törröttävä tai irronnut naula saattaa johtaa myös kattovuotoon, jättäähän naula jälkeensä suojaamattoman reiän.

Vanha katto on uutta kattoa alttiimpi kärsimään myös pakkasrapautumisesta. Varsinkin kattotiilet ovat kovia rapautumaan, kun niille kertyy ikää. Aika saa kattotiilet muuttumaan huokoisiksi, ja huokosiin kertyy niin vettä kuin sammaleitakin – sanalla sanoen: kosteutta. Kosteus jäätyy aina ulkolämpötilan laskiessa pakkasen puolelle, ja jään muodostuminen rapauttaa tiiltä. Lopulta tiili hajoaa, ja katto voi alkaa vuotaa rikkinäisen tiilen kohdalta.

Myös kengänpohja voi saada katon vaurioitumaan niin, että tarvitaan kattovuodon korjausta. Jos vanhalla tiilikatolla kävelee varomattomasti, voi tulla rikkoneeksi kattotiiliä. Kesähelteellä kannattaa välttää kaikenlaista huopakatolla – varsinkaan vanhalla huopakatolla – liikkumista. Kuumuus pehmentää huovan niin, että se saattaa päättää antaa periksi.

Olipa kyse pakkasrapautumisesta, ruosteesta tai vaikka liian painavan lumikuorman rasittamista saumoista, on tärkeää, että vuotava katto korjataan pian. Plus Kattopalvelu on aina valmiina tarttumaan toimeen, joten ota yhteyttä ja kerro kattovuodostasi. Kiirehdimme sääsuojaamaan rakennusta ja laskemaan hintaa katon kokonaisvaltaiselle korjaamiselle. Kattovuodon korjaaminen on edullisempaa silloin, kun vahingot ulottuvat pelkkään vesikatteeseen kuin silloin, kun sisäkatostakin jo tippuu vettä. Kannattaa siis olla aikaisin liikkeellä. Paras vinkki, minkä voimme antaa, on tarkastaa katto kaksi kertaa vuodessa. Näin kaikki pikkuviatkin tulevat huomattua ja korjattua puolen vuoden sisään.

Katon huoltoa ei voida tehdä Ristiinassa niin, ettei katolle noustaisi

Katolle on pakko kiivetä, kun meinaa tehdä jonkin katon huollon Ristiinassa. Katon huollot kuuluu toteuttaa katolta käsin. Jos kyse on vaikkapa kattomaalauksesta, kattoturvatuotteiden huollosta tai vanhojen naulojen (tai ruuvien) korvaamisesta uusilla ruuveilla, kukaan tuskin tämä ihmettelee. Sen sijaan se, että väitämme myös katon tarkastuksen ja rännien puhdistamisen edellyttävän katolle kiipeämistä, saattaa herättää vastarintaa.

Näin kuitenkin on, vaikka kaupoissa myydäänkin tuotteita, joilla rännit voisi puhdistaa kiipeämättä katolle tai edes A-tikkaille. Nämä pitkävartiset puhdistimet tarkoittavat sitä, että työn tekijä ei näe sisään kouruihin, vaan toimi sokkona. Hän ei siis tiedä, saiko hän kaikki epäpuhtaudet poistettua. Rännien puhdistin saattaa saada roskat niin hyvin pois, että ränni tulee vetämään vielä seuraavanakin vuodenaikana, mutta kourujen pohjalle saattaa silti jäädä likaa. Varsinkin kantikkaat rännit on vaikea saada puhdistettua, jos ei näe, mitä tekee. Kouruihin jäävä mönjä kiihdyttää niiden ruostumista, ja ruoste saa pilattua kaikenlaiset metalliesineet. Maasta käsin tehtyyn rännien puhdistukseen ei saada yhdistettyä tarpeeksi kattavaa kuntotarkastustakaan, joten reiät tai saumat voivat jäädä korjaamatta ajoissa. Maasta käsin ei kannata tehdä myöskään lumen pudotusta, vaikka tätäkin tarkoitusta varten voi ostaa oman vimpaimen. Kattolumikolaa ei voi hallita kovin hyvin, sillä terä keikkuu pitkän varren päässä. Jos terä osuu katteeseen, voi se vaurioitua. Vaurio voi jäädä huomaamatta, onhan lumenpudottaja edelleen alhaalla maassa, ja katto voi ruveta jopa vuotamaan.

Edes kattotarkastusta ei kannata tehdä maasta käsin. Maasta käsin huomaa vain isommat ongelmat, kuten katon painuneisuuden tai isot ruosteläiskät. Jotta jokainen sauma ja kattotarvikkeen kiinnike saataisiin tarkastettua, pitää katolle kiivetä. Sen jälkeen kävellään koko katon pinta, ja mahdollisuuksien mukaan vieraillaan myös katon alla. Vasta näin toimiessa selviää, tarvitsevatko kattopellit lisää kiinnityksiä, tai onko aluskate aika uusia.

Kattotarkastus kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikki osataan korjata ajoissa. Kattotarkastus kertoo oikean ajankohdan myös katon huolloille. Peltikaton tärkeimpiä kattohuoltoja ovat katon pesu ja kattomaalaus (jokakeväisen ja -syksyisen puhdistus- ja tarkastushuollon lisäksi). Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan vain kerran, mutta ne voivat tarvita sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä vanhemmiten jopa noin viiden vuoden välein.

Älä päästä ruostetta tuhoamaan räystäskouruja – tilaa rännien puhdistus Ristiinaan aina puolen vuoden välein

Rännejä kannattaa huoltaa Ristiinassa. Jos rännien puhdistukset ja muut rännihuollot jäävät väliin, tarvitaan rännien korjauksia enemmän, ja uusien rännien asennus saattaa olla edessä paljon normaalia aiemmin.

Sadevesikourujen puhdistus on eniten tarvittu ja useimmin uusittu rännihuolto. Muita rännihuoltoja ovat ruosteelta suojaava huoltomaalaus sekä jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus kuumalla vesihöyryllä. Voi mennä yli kymmenenkin vuotta, ennen kuin rännit pitää maalata uudelleen. Jos kourut on usein puhdistettu ja kuntotarkastettu, ei niihin pitäisi jäädä vettä, mikä voisi jäätyä talven mittaan. Hyvässä lykyssä sinun ei tarvitse koskaan ottaa yhteyttä, ja tilata jään tai jääpuikkojen poistoa ränneistä. Jään muodostumiseen voi varautua myös sulanapitojärjestelmän asentamiselle. Monissa kerrostalokohteissa ja liikekiinteistöissä onkin sulanapitokaapelit huolehtimassa siitä, etteivät kourut ja alastuloputket jäädy.

Kuinka usein tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa? Olipa kyse kouruista ja alastuloputkista, kattokaivoista tai jalkaränneistä, tulee roskat poistaa kaksi kertaa vuodessa. Jos roskat saavat jäädä jalkaränneihin, voivat ne ruostua ja/tai muuttua niin painaviksi, että ne irtoavat kiinnikkeistään ja putoavat maahan. Kattokaivot puolestaan menevät tukkoon liiallisen roskakuorman vuoksi, ja silloin sade- sekä sulamisvedet jäävät poistumatta katolta. Seuraus voi olla saumavuoto ja katon vesivahinko. Myös kourut ja alastuloputket ruostuvat ja menevät tukkoon, jos niissä on roskia sekä seisovaa vettä. Talven tullen roskat ja vesi jäätyvät, mikä voi johtaa jään aiheuttamiin vaurioihin. Sadevesijärjestelmän tukossa oleminen on aina riski myös koko rakennuksen kunnon kannalta. Sadevesijärjestelmän pitäisi viedä vesi tarpeeksi kauas rakennuksesta, jotta talon perustukset eivät kastuisi. Jos sadevesijärjestelmä lakkaa vetämästä ja kaikki vesi tulvii yli ränneistä, on kosteudenhallinta retuperällä.

Tilaa tasakaton, pulpettikaton tai vaikka harjakaton kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta, niin rännisi tulevat varmasti puhdistettua ja kuntotarkastettua. Jos rännit tarvitsevat jotain muuta huoltoa tai korjausta, tulet saamaan siitä hyvän tarjouksen. Puolen vuoden välein tarvittaviin huoltokokonaisuuksiin kuuluu myös katteen puhdistus roskista sekä koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastus. Kattotarkastus on aina ilmainen, jos asiakas on tilannut meiltä joitain (ihan mitä tahansa) kattotöitä.

Kattoja ei pestä ja puhdisteta vain sen takia, että ne näyttäisivät paremmalta

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Ristiinassa ovat tärkeitä kattohuoltoja aivan samaan tapaan kuin rikkinäisten tiilien vaihto, huopakaton reikien paikkaus tai irronneiden kattopeltien vaihtokin. Äkkiseltään voisi ajatella, että katon puhdistamisessa on kyse vain siitä, miltä katto näyttää, mutta asia ei ole aivan niin yksinkertainen. Likainen katto on vaarassa vaurioitua, sillä lika ja kasvustot syövät kattoa. Lian ja kasvustojen peittämä katto ei aina vain näytä huonokuntoiselta, vaan se on sitä myös oikeasti. Kun sammalet on poistettu huopakatolta, saattaa sammaleiden alta löytyä iso reikä, mistä katto on vuotanut ties kuinka pitkään. Lika sitoo kattoon kosteutta, joten peltikaton pesu voi paljastaa katon ruostuneen jo melko pahasti. Ruoste rakastaa kosteutta, ja kun se saa otteen katosta, se ei kohtele sitä hellästi.

Jotta katto ei alkaisi ruostua tai sammaloitua, kannattaa pitää kiinni katon säännöllisestä puhdistamisesta. Katto on hyvä puhdistaa noin kuuden kuukauden välein, eikä se vaadi mitä isompaa urakkaa, vaan esimerkiksi tiilikaton harjaus riittää mainiosti. Harja poistaa lehdet ja muut roskat, kuten oksat ja neulaset, katolta.

Katon puolivuotishuoltoon kuuluu aina ilmainen kattotarkastus, jos me olemme asialla. Tarkkasilmäiset ammattilaisemme osaavat suositella tiilikaton pesua, sammaleiden poistoa peltikatolta tai vaikkapa katon suojakäsittelyä. Olipa kyseessä huopakaton pesu tai vaikka peltikaton pesu, ei painepesuria kannata ajatellakaan. Painepesuria parempi ja kattoystävällisempi lopputulos saadaan aikana pesemällä katto harjoilla, sopivilla pesuaineella ja aivan tavallisella vedenpaineella, mitä ulkohanoista saadaan.

Jos katolla on sammaleita, ei pelkkä kattopesu takaa toivottua tulosta. Näkyvät sammalet saadaan kyllä pois, mutta katon sisään uhkaa jäädä itiöitä ja juuria, joista sammaloituminen katolla voisi alkaa uudestaan (poikkeuksena peltikatto). Sammalet kannattaa poistaa sekä huopa- että tiilikatoilta kemiallisia kasvintorjunta-aineita käyttämällä. Meillä on parhaat, biohajoavat ja pitkään kestävän lopputuloksen antavat sammalenpoistoaineet, joilla saamme kaikki kasvustot pois omakotitalojen, kerrostalojen tai vaikkapa piharakennuksien katoilta. Näin kattosi voi saavuttaa pisimmän mahdollisen käyttöiän, eikä sinun tarvitse hermoilla kasvustojen kattoa rumentavien ja sen kuntoa heikentävien vaikutusten kanssa.

Näin katon maalaamista Ristiinassa voidaan perustella

Jos kerrot aikovasi tilata katon maalauksen Ristiinaan, tuskin kukaan vaatii sinua perustelemaan päätöstäsi. Jos kuitenkin mietit hyviä argumentteja kattomaalauksen tilaamisen perusteluiksi, tarjoamme tässä pari. Lisää kuulet asiantuntijoiltamme, jotka tietävät käytännössä kaiken erilaisten kattojen huoltomaalaamisesta.

Kattomaalaus kannattaa teettää, koska se vaatii monia erilaisia pohjatöitä, joiden aikana joudutaan liikkumaan paljon katolla. Katot on pestävä, ennen kuin ne voidaan maalata. Kattopesun aikana katto on märkä ja liukas, mikä tekee katolla liikkumisesta vielä entistäkin hankalampaa ja vaarallisempaa. Kun asialla ovat ammattilaiset, sujuu kattomaalaus kaikkine pohjatöineen turvallisesti – ja tietenkin erittäin asiantuntevasti. Tiedämme, miten tärkeää on tehdä kaikki pohjatyöt huolella, joten teemme kaikkemme saadaksemme katon putipuhtaaksi ja luotettavan tiiviiksi ennen maalaustöiden aloittamista. Totta kai panostamme myös varsinaiseen maalaustyöhön ryhtymällä maalaamaan vain kuivaa kattoa ja varmistamalla, että sää on otollinen. Turvallisuus ja kaunis sekä kestävä lopputulos ovatkin tärkeimmät syyt teettää kattomaalaus meidän ammattilaisillamme. Hintakaan ei hirvitä – varsinkaan, kun omakotitalon tai mökin omistaja voi vähentää sen verotuksessaan niin sanottuna kotitalousvähennyksenä.

Miksi katto ylipäätään pitää maalata? Kun maalataan peltikattoa tai mitä tahansa kattoa, kyse ei ole vain siitä, että katto saadaan näyttämään todellista ikäänsä nuoremmalta. On totta, että kattomaalaus palauttaa katon nuoruutensa kukoistukseen, ja sitä myötä koko rakennus saa aiempaa raikkaamman ilmeen. Kyse on myös katon suojaamisesta säiltä ja muilta – sekä mekaanisilta että kemiallisilta – rasituksilta. Kattopellit ruostuvat, jos ne pääsevät tekemisiin kosteuden kanssa: siksi ne on suojattava hyväkuntoisella pinnoitteella.

Tiilikatot maalataan, jotta ne eivät imisi vettä ja rapautuisi. Tiilikatto tarvitsee pinnoitusta noin 30 vuoden iässä, muuten aika uhkaa rikkoa valtaosan katon tiilistä. Uuden pinnoitteen ansiosta kattotiilien pinta muuttuu sileäksi ja likaa hylkiväksi, joten katosta tulee samalla erittäin helppohoitoinen entiseen verrattuna.

Huopakatot maalataan eli pinnoitetaan lähinnä siksi, että aurinko ei pääsisi kuivattamaan kattohuopaa liikaa. Sammaleiden välttely on toinen hyvä syy sille, miksi huopakatot kannattaa maalata niiden ollessa noin parikymppisiä. Katon elinkaari saattaa pidentyä jopa noin 20 vuodella tämän, yhden ainoan kattohuollon avulla.

Taidamme lumenpudotuksen Ristiinassa, vaikka rakennus olisi normaalia korkeampikin

Merkkejä siitä, että on aika tilata lumenpudotus Ristiinaan, ovat katon reunalla uhkaavasti kiikkuva lumikuorma sekä puolimetrinen kerros suojalunta. Pakkaslumesta on harvemmin vaaraa katon rakenteille, sillä suomalaistalot rakennetaan kestämään lumikuormia. Jos kyse on siitä, että pihalla liikkuvien ihmisten terveys ja turvallisuus on uhattuna, ota kiireen vilkkaa yhteyttä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai muun kiinteistön lumen pudotuksen tiimoilta. Jos et ole varma, pitäisikö lunta pudottaa vai ei, ota silloinkin yhteyttä. Kerro meille huolesi, niin teemme riskiarvion ja annamme tarvittaessa hyvän tarjouksen kattolumitöistä.

Plus Kattopalvelu on huoleton valinta pudottamaan lunta niin tiilikatolta, huopakatolta kuin peltikatoltakin. Me tiedämme, mitä teemme, ja osaamme ottaa huomioon kaikki turvallisuusnäkökulmat. Pudotamme lumet niin, että katto ei vaurioidu. Osaamme hallita liikkeemme ja lapiomme, emmekä kolhi tai naarmuta kattoa (kuten voisi käydä, jos lunta koetettaisiin pudottaa maasta käsin, tai turhalla kiireellä). Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, vuotaako kattosi, kun olemme käyneet pudottamassa siltä lumia.

Pidämme huolen myös siitä, ettei kukaan joudu vaaraan katolta pudotettavien lumien takia. Lumenpudottajamme käyttävät aina turvavaljaita, jotta he eivät putoaisi katolta lumen mukana, ja lumien pudotuspaikka suunnitellaan huolella. Paikan on oltava sellainen, ettei alas putoava lumi riko mitään, ja ettei kukaan ohikulkija uhkaa jäädä lumen alle. Jos alueella liikkuu ihmisiä, eristämme ja valvomme vaarallista aluetta todella tarkasti.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät myös muut talviset kattourakat. Jos katto on rikki, pitää se korjata heti – oli kesä tai talvi. Etenkään kattovuotoa ei kannata jättää odottamaan aikaa parempaa, sillä katon alle pääsevä vesi voi aiheuttaa pahoja tuhoja. Katto voidaan myös uusia talvella. Muita talvisia kattotöitä ovat jääpuikkojen poisto ränneistä sekä jään poisto katolta. Olipa jäätä katolla tai sen sadevesijärjestelmässä, on höyrysulatus se parhain vaihtoehto jään poistamiseen. Teemme tämänkin kattotyön kohtuuhintaisena ja kotitalousvähennyskelpoisena avaimet käteen -pakettina. Anna meidän huolehtia siitä, ettei sinun tarvitse enää pelätä saumavuotoja, turvallisuusongelmia tai tukossa olevasta sadevesijärjestelmästä aiheutuvia kosteusvaurioita. 

Mitä jos ei halua maksaa liikaa kattotöistään Ristiinassa?

On totuttu ajattelemaan, että tasokkaasti ja huolellisella otteella toteutetut kattotyöt Ristiinassa (ja muualla Suomessa) ovat arvokkaita. Me tahdomme murtaa tämän myytin. Me teemme kaikenlaiset tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt tasokkaasti, mutta kohtuuhintaisesti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous omakotitalon kattoremontista, kerrostalon kattoläpivientien korjaamisesta (esimerkiksi kattoikkunoiden uusimisesta), rivitalon lintuverkkojen tai muiden pieneläinesteiden asentamisesta tai vaikkapa kesämökin kattoturvatuotteiden huoltamisesta. Saatat yllättyä, miten hyvällä hinnalla kattotyöt voitkaan saada. Omakotitalon tai mökin kattohuollot, kattokorjaukset ja monet muut kattotyöt oikeuttavat myös kotitalousvähennyksen hakemiseen.

Katon maalaus tai kattoremontti ovat urakoita, joiden tekemisen kaikki naapurit ja ohikulkijat huomaavat heti. Jos hankit aurinkopaneeleita katolle, ei sekään jää huomaamatta. On myös sellaisia kattotöitä, joiden tekeminen ei näy päälle päin, mutta mitkä kannattaa hoitaa kuntoon aina tarpeen ilmetessä. Näitä ovat esimerkiksi aluskatteen vaihto, katon IV-työt ja katon tai pikemminkin yläpohjan eristykseen liittyvät toimenpiteet.

Aluskatetta ei ole tarkoitus uusia ennen vesikattoa, mutta tilanteet elävät ja kaikkea voi sattua. Jos aluskatteesta löytyy jotain korjattavaa, ei sitä yleensä kannata alkaa paikata, vaan vaurioituneet kohdat pitää uusia. Vain täysin tiivis aluskate toteuttaa tehtävänsä suojata katon alla olevia puurakenteita ja eristeitä. Aluskate suojaa puuosia ja villoja paitsi kattovuodoilta, myös kondenssivedeltä, mikä on lämpimästä ilmasta viileässä tiivistyvää kosteutta.

Koska kondenssiveden aiheuttamat kosteusvauriot ovat vakavasti otettava ongelma varsinkin huonosti tuulettuvien ja huonosti eristettyjen kattojen alla, haluamme aina tutkia katon alapuoliset osat. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä yhteydessä vierailemme myös välikatolla. Tasakattotöissä joudumme välikatolla vierailusta pidättäytymään, sillä tasakaton alle ei pääse katon rakenteita purkamatta.

Kun olemme katon alla, voimme arvioida eristeiden määrän ja tarvittaessa suositella katon lisälämmöneristystä. Katon alla näemme myös sen, missä kunnossa aluskate ja katon rakenteet ovat. Jos katon rakenteissa on kosteudesta kertovia värimuutoksia, vaikka vesi- ja aluskate ovat tiiviit, on syytä epäillä kondenssivettä. Vauriot on korjattava ja ilmanvaihtoa tehostettava. Ilmanvaihdon tehostaminen voidaan toteuttaa käytännössä esimerkiksi alipainetuulettimen asentamisen kautta. 

Katon ja yläpohjan eristeenä toimivat villat voidaan joutua vaihtamaan

Katto ei ole koskaan valmis siinä mielessä, että sen kunnon seuraamisen voisi lopettaa. Kaikki katot pitää tarkastaa puolen vuoden välein siltä varalta, että niiden kunnossa olisi tapahtunut muutoksia. Kattotarkastus saattaa kertoa esimerkiksi tarpeesta pinnoittaa katto uudestaan. Ajallaan pinnoitettu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, kuten kosteutta, itsepintaisesti katolle tiensä löytäviä sammaleita ja ilmansaasteita.

Kattotarkastuksen aikana voidaan huomata, että hormista tippuu kondenssivettä. Silloin osaamme antaa tarjouksen ilmanvaihtokanavan eristämisestä, kenties myös sen läpiviennin tiivistämisestä. Kattotarkastuksen aikana voidaan miettiä myös sitä, saataisiinko ullakko tai vintti asuinkäyttöön eristämällä se.

Katon kunnon tarkastus paljastaa kattovuodon ajoissa. Jos katto saa vuotaa pitkään, on vuotavan katon korjaus hankalampi homma. Katossa oleva reikä voi johtaa kattorakenteiden kastumiseen ja vaurioitumiseen, puhumattakaan villojen kastumisesta. Villojen vaihdosta ei kannata tinkiä. Mikäli märät villat jäävät vaihtamatta, voi yläpohjaan syntyä hometta.

Kattotarkastuksen aikana välikatolta voidaan löytää kosteutta, vaikka vesikatto ei vuotaisi mistään – ei edes piipun juuresta. Kyseessä on tuolloin kondenssivesi, mitä syntyy silloin, kun lämmin ilma kohtaa viileän pinnan. Jotta kondenssivettä ei syntyisi, on tärkeää, että yläpohja on tarpeeksi hyvin eristetty. Lisäksi välikaton pitää tuulettua tehokkaasti (tarvittaessa vaikka alipainetuulettimen avulla), ja aluskatteen on oltava ehjä (mieluiten myös hengittävä). 

Jos lämmin ilma pääsee kondensoitumaan katon alle, voi se aiheuttaa samanlaisia ja yhtä vakavia vaurioita kuin kattovuoto. Jos talon katon alla on kondenssivettä, pitää kaikki syntyneet vauriot korjata. Samalla kertaa pitää selvittää se, miten kondensoituminen saadaan loppumaan. Tarvittaessa teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä.

Monessa tapauksessa katon alle voidaan lisätä eristeitä purkamatta mitään rakenteita, vai vaihtamatta vanhoja villoja. Työ sujuu nopeasti, eikä kustannuksetkaan ole merkittäviä. Lopputuloksena on talo, mitä voidaan lämmittää vähemmällä energialla kuin ennen. Tämä on hyvä asia myös ympäristön kannalta. Asukkaat arvostavat vedon ja palelun loppumista. Kattorakenteet ovat jatkossa paremmin suojassa paitsi kondenssivedeltä, myös saumavuodoilta. Jos rakennus kärsii lämpöhukasta, sulavat kattolumet liian aikaisin. Lumen ja vesikaton välissä oleva sulamisvesi voi päästä läpi katon saumoista, vaikka kyseessä olisi tiivissaumakatto tai konesaumakatto.

Kaltevan katon kattoturvatuotteita ovat lumiesteet ja kattosillat

Riippuu rakennuksen kerroslukumäärästä ja katon kaltevuudesta, millaisilla kattoturvatuotteilla (Ristiinassa tai muualla Suomessa) se pitää varustella. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin saat asiasta luotettavaa tietoa. Jos olet tilannut Plus Kattopalvelulta katon asentamisen tai uusimisen, pidämme huolen siitä, että uusi katto on varusteltu kattotikkailla, seinätikkailla, palotikkailla ja kaikilla muilla tarpeellisilla kattoturvatuotteilla. Emme keksi katolle asennettavia kattoturvatuotteita omasta päästämme, vaan toimimme rakennusmääräysten mukaan. Rakennusmääräyksistä selviää, milloin katto on niin kalteva, että se tarvitsee lumiesteet. Kattokaltevuuden lisäksi myös kerrosten lukumäärä vaikuttaa siihen, tarvitaanko katolle myös kattosiltoja. Kattosillat ovat pakolliset kaikilla katoilla, joiden kaltevuus on yli 1:8 – ja jos talossa on yli kaksi kerrosta. Saatamme suositella kattosiltaa myös matalampiin rakennuksiin, sillä se helpottaa erilaisia kattohuoltoja, katon korjauksia ja muita kattotöitä melkoisesti.

Voit luottaa siihen, että Plus Kattopalvelu toimittaa paikan päälle laadukkaat kattoturvatuotteet, mitkä ovat varmasti kaikkien kestävyysvaatimusten mukaiset. Asennamme lapetikkaat, talotikkaat, hätäpoistumistikkaat, kattopollarit, putoamissuojat ja muut kattoturvatuotteet katolle kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Riippuu katosta, miten se kuuluu varustella. Esimerkiksi tiilikatolla käytetään lisäruoteita, kun taas konesaumakatolla erityisiä konesaumakattokiinnikkeitä, jolloin kattoturvatuotteet saadaan kiinnitettyä katon pystysaumoihin pelteihin tehtävien läpivientien sijaan.

Ota yhteyttä myös silloin, jos haluat tietää, onko vanha katto varusteltu riittävän runsain ja riittävän hyväkuntoisin kattoturvatuottein. Jos kerrostalon, mökin, paritalon tai muun talon katolta puuttuu kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. On taloyhtiön tai talon omistajan vastuulla, että antennien korjaajat ja muut katolla työkseen liikkuvat henkilöt voivat liikkua katolla mahdollisimman helposti ja ilman putoamisriskiä.

Kerromme myös mahdollisista huolto-, korjaus- ja uusimistarpeista, ja teemme tarjouksen niiden tekemisestä. Koska tilanne katolla voi muuttua äkisti, kannattaa katto kaikkine tikkaineen ja muine kattoturvatuotteineen tarkastaa usein. Sopiva väli katon, katon varusteiden ja kaikkien kattotarvikkeiden (myös kattoturvatuotteiden) kiinnikkeiden tarkastamiselle on puoli vuotta. Kevät- ja syystarkastusten säännöllisen toistamisen ansiosta katossa olevat reiät saadaan paikattua pikaisesti, ja lumiesteiden ynnä muiden katon tarvikkeiden kiinnikkeet voidaan tarvittaessa kiristää. Näin tarvikkeet pysyvät paremmin katossa, eivätkä putoa alas maahan.

Näin saat hoidettua lumiesteiden korjaus-, kiinnitys- ja asennustarpeet   

Plus Kattopalvelu on varma valinta aina, kun tarvitset lumiesteiden asennusta tai korjaamista: me tunnemme lumiesteet hyvin läheisesti ja ymmärrämme niiden merkityksen sekä katon kunnon että yleisen turvallisuuden kannalta, joten luota lumiesteitä koskevat asiat meidän käsiimme. Ota yhteyttä myös silloin, jos lumiesteet ovat irronneet ja pudonneet tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta. Irronneet lumiesteet pitää kiinnittää takaisin katolle, ja kattoon syntyneet repeämät paikata, ennen kuin katon alla olevat eristeet ja puiset rakenteet kastuvat. Näin on toimittava myös silloin, jos katolta ovatkin lumiesteiden sijaan pudonneet tikkaat tai jotkin muut kattovarusteet.

Lumiesteitä tarvitaan estämään omakotitalon, kerrostalon, mökin, paritalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoa vaurioitumasta talven aikana. Lumen liikkeet voivat rikkoa konesaumakattoa, palahuopakattoa tai vaikkapa tiilikuvioitua peltikattoa monin eri tavoin. Lumen liukuminen pitkin katetta voi aiheuttaa katon pinnoitteeseen naarmuja, ja lumi voi irrottaa kattotiiliä mukaansa. Lumi saattaa repiä irti myös muita kuin kattotiiliä; esimerkiksi rännejä, kattotikkaat tai IV-hormit. Lumiesteiden tehtävä on hillitä lumen liikkeitä, jolloin lumimassa ei pääse liikkumaan vapaasti.

Se, että lumimassat pysyvät lumiesteiden ansiosta paremmin katolla, parantaa myös pihamaan turvallisuutta. Enää ei tarvitse vilkuilla huolestuneesti ylöspäin ja arpoa, putoaako lunta niskaan vai ei. Lumen alle jääminen voi olla vaarallista, ei pelkästään epämiellyttävää. Lumi on usein painavaa, ja lumen seassa saattaa olla jäätä.

Oikein runsastalvisina lumina pelkät lumiesteet eivät riitä. Lumiesteet saattavat vääntyä tai irrota, jos niitä painaa oikein runsas suojalumitaakka. Lumiesteet eivät voi estää kattoa painumasta liian raskaan lumitaakan alta, eivätkä ne suojaa myöskään saumavuodoilta. Jos lunta on huomattavasti enemmän kuin normaalisti, ole meihin yhteydessä lumen pudotuksen tiimoilta.

Mistä tietää, milloin rakennukseen tarvitaan lumiesteet? Oikea vastaus on 1:8, mikä tarkoittaa tässä yhteydessä katon kaltevuutta. Jos katto on näin kalteva, on se varusteltava oikein mitoitetuilla ja oikein asennetuilla lumiesteillä. Et voi mennä metsään, kun valitset työhön Plus Kattopalvelun. Meiltä saat myös lumiesteiden kuntotarkastukset. Ne kannattaa suorittaa yhtä aikaa koko katon kunnon tarkastuksen kanssa.

Piipunhatun ja piipun pellityksen asennuksen ammattilainen

Piipunhattu ja piipun pellitys ovat hyvä – itse asiassa suorastaan välttämätön – lisä jokaiseen savupiippuun. Piipun pellitys peltisepän työnä antaa piippuun kaivatun lisän – juuri sen, mikä saa sen sulautumaan muuhun kattokokonaisuuteen niin hyvin. Piippua ei kuitenkaan pellitetä vain sen takia, että siten saataisiin parannettua piipun, katon ja koko rakennuksen ulkonäköä. Tärkein syy kesämökin, omakotitalon tai minkä tahansa muun rakennuksen piipun pellittämiseen on se, että siten piippu saadaan suojattua kosteudelta. Kosteus voi aiheuttaa sekä rapautumista että sitä, että katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Vaikka koko piippua ei pellitettäisikään, tarvitaan ainakin juuripellitystä, mikä varmistaa piipun ja katon liitoksen tiiviyden.

Vaikka piipun juuri tai koko piippu olisikin pellitetty, on piipun juuren kunto syytä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Voi olla, että pellitykset ovat vääntyneet ja läpiviennin tiivisteet haurastuneet. Kun piipun juuri tiivistetään heti tarvittaessa, on vähemmän todennäköistä, että piipusta vuotaa vettä katon alle. Vielä yhtä varotoimenpidettä tarvitaan, ja se on ehjä sekä oikein asennettu aluskate. Aluskate on olemassa siksi, että mahdolliset kattovuodot eivät pääsisi kastelemaan katon alla olevia osia – siis puurakenteita ja eristevilloja (esimerkiksi selluvilloja). Aluskate pitää korjata piipun juuresta, jos se on joko väärin asennettu tai rikki. Vain silloin, kun aluskate on nostettu piippua ja muita läpivientejä vasten, saavutetaan tarpeeksi hyvä suoja kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta.

Piipunhattu on olemassa estääkseen hormin rapautumisen. Hormin rapautuminen johtaa vähitellen siihen, että piippu sortuu. Jo sitä ennen voi sattua vahinkoja. Rapautuminen johtaa halkeamiin ja koloihin, mitkä voivat johtaa puolestaan rakennuspaloihin. Halkeamista voi karata savukaasuja, joiden kuumuus saa eristeet syttymään tuleen. Koloihin voi kertyä nokea, jolloin vaarana on nokipalo – eikä nokipalo aina malta pysyä hormissa.

Rapautumista syntyy, kun rakenteeseen (esimerkiksi savuhormin laastin epätasaisuuksiin) päässyt kosteus jäätyy. Jään muodostaminen saa hormin laastin murenemaan vielä vähän lisää, ja lopulta hormissa ei ole enää pieniä epätasaisuuksia, vaan isoja koloja ja halkeamia. Jotta hormi säilyisi kuivana, ehjänä ja hyvin vetävänä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Kauttamme saatte kaikki muutkin peltisepän työt, ei vain piipun hattua ja sen pellittämistä.

Tämä asia on varma: asiakkaanamme saat veloituksettoman kattotarkastuksen Ristiinassa

Kaikista kattotöistämme maksetaan erikseen (tosin vain mukavan kohtuullinen summa), mutta katon tarkastus Ristiinassa on poikkeus. Kattotarkastuksesta ei veloiteta mitään, jos talon omistaja tai taloyhtiö tilaa samalla jonkin muun kattotyön. Katon kunnon tarkastuksen saa ilmaiseksi niin rikkinäistä tiiltä vaihtaessa, sadevesikourujen sulanapitokaapeleita asennuttaessa tai vaikkapa kattoaan harjauttaessa. Toki teemme tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen kuntotarkastuksia myös omina palvelukokonaisuuksinaan, mutta tällöin kattavasta kattotarkastuksesta lähetetään lasku. Lasku on kohtuuhintainen ja kotitalousvähennyskelpoinen, perinteidemme mukaisesti.

Olipa kyseessä maksuton kaupanpäällinen tai erikseen tilattu kattotarkastus, toimimme aina yhtä huolellisesti. Tarkastamme koko katon kunnon saumoja, läpivientejä, räystäsalueita ja suojapellityksiä unohtamatta. Panemme merkille tasakatolla, harjakatolla tai aumakatolla kasvavat sammalet tarjotaksemme sammaleiden poistoa ja katon suojakäsittelyä. Tutkimme, onko katon pinnoite aika uusia. Hyväkuntoinen pinnoite suojaa kattoa, ja lisää sen käyttöikää. Katto myös näyttää paremmalta, kun se kiiltää ja on tasaisen värinen. Varmistamme, ettei ränneissä tai kattokaivoissa ole roskia. Roskien aiheuttamat tukokset johtavat paitsi ruosteeseen, myös eri asteisiin kosteusvaurioihin. Ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni? Lumi ja peltikatolle tyypillinen lämpöeläminen voivat saada kattotikkaiden tai muiden kattotarvikkeiden kiinnikkeet löystymään, ja silloin on vaarana, että katon varusteet irtoavat ja putoavat maahan.

Tasakaton alle ei pääse, mutta jos kyseessä on satulakatto, käymme varmistamassa myös kattorakenteiden kuivuuden ja terveyden. Samalla käynnillä selviää, onko aluskate kunnossa. Kun koko katto on tarkastettu, on aika antaa asiakkaalle raportti. Jos jotain pitää uusia, korjata tai huoltaa, annamme töistä hyvän tarjouksen.

Palahuopakatot, konesaumakatot, aaltopeltikatot, kolmiorimahuopakatot ja kaikki muut katot kannattaa tarkastaa ainakin puolen vuoden välein, jotta kaikki vauriot saataisiin korjattua jo aikaisessa vaiheessa. Kattotarkastuksien ansiosta kattohuollotkaan eivät jää tekemättä. Mitä paremmin katon tarpeisiin reagoidaan, sitä helppohoitoisempi, pitkäikäisempi ja kokonaiskustannuksiltaan edullisempi katto sinulla on! Tilaa katon kevät- ja syyshuollotkin meiltä: näin tiedät saavasi huolellisen katon kunnon tarkastuksen aina oikeaan aikaan. Kevättarkastus paljastaa talven aikana mahdollisesti syntyneet tarpeet, kun taas syksyllä tehty tarkastus auttaa varautumaan tulevaan talveen ja sen haasteisiin.

Syksyllä tehtäviä kattourakointeja ja kattopalveluja Ristiinassa ovat irronneiden kattopeltien kiinnitykset

Vuoden mittaan tarvitaan useita erilaisia kattourakointeja Ristiinassa. Naapurin katto voi tarvita kattovuodon korjausta, kun taas sinun kattosi kaipaa uutta maalipinnoitetta. Tien toisella puolella oleva katto aiotaan uusia, kun taas parin kilometrin päässä joku on asennuttamassa aurinkopaneeleita katolle. Sama kattourakoitsija toteuttaa kaikki kattourakat Ristiinassa. Kyseessä oleva kattofirma on tietenkin Plus Kattopalvelu. Tällä ensiluokkaisella kattopalvelulla on resursseja tarttua kaikkiin kattotöihin pikaisesti, ja saattaa ne loppuun asti huolellisesti sekä pettämättömän ammattitaitoisesti. Ota yhteyttä, ja pyydä tarjous tarvitsemastasi kattourakasta! Tulemme mielellämme tarkastamaan sinunkin kattosi, ja antamaan hyvän tarjouksen sen maalaamisesta, puhdistamisesta, paikkaamisesta, varustelemisesta tai vaikka uusimisesta, jos on kattoremontin paikka.

Syksyisin tehdään erilaisia kattotöitä kuin talvisin tai kesäisin. Koska syysmyrskyt saattavat rikkoa kattoa, tehdään syksyisin melko paljon myrskyvaurioiden korjauksia – kuten irronneiden kattopeltien kiinnityksiä. Olipa katto kärsinyt myrskyssä tai ei, pitää se ainakin puhdistaa ja tarkastaa. Samalla kertaa puhdistamme sadevesijärjestelmän. Tällaista huoltokokonaisuutta kutsutaan katon syyshuolloksi.

Kun talvi saapuu, työllistävät meitä lumenpudotukset ja jään poistot. Kattoremontti onnistuu myös talvella, joten kattoja uusitaan ympäri vuoden. Mikäli katto vaurioituu talven mittaan, on se järkevää korjata heti, eikä vasta kevään tullen. Varhainen kattopaikkaus estää katon vesivahingon, minkä korjaaminen voi olla hyvin haasteellista.

Kevään tullen on palahuopakaton, tiilikaton, lukkosaumakaton tai minkä tahansa muun katon keväthuollon aika. Keväthuolto on samanlainen kuin syyshuolto, eli katto sadevesijärjestelmineen puhdistetaan jälleen kerran. Samalla tehty kattotarkastus kertoo, onko kattoa paikattava talven jäljiltä. Voi olla, että jokin tiili on mennyt rikki, tai että jokin jiiri vuotaa vettä katon alle.

Kevättarkastuksen perusteella päästään suunnittelemaan myös kesän aikana mahdollisesti tehtäviä kattohuoltoja. Katto kannattaa maalata vasta, kun lämpötila pysyy yölläkin plussan puolella. Kattopesu tai sammaleiden poisto voidaan toteuttaa jo aiemmin. Kattomaalaus ei onnistu helleaallon aikana, sillä aurinko voi tuolloin kuivattaa maalin liian pian.

Kesäisin tehdään paljon kaikenlaisia kattotöitä, myös kattoremontteja. Kattoremontti voidaan joissain tapauksissa toteuttaa purkamatta aluskatetta, ja joissain tapauksissa jopa vanhaa vesikatetta purkamatta. Tulemme aina paikan päälle selvittämään, miten juuri sinun kattosi kannattaa uusia.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt