Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tällaiset kattotyöt Pohjois-Karjalassa saavat kattosi kestämään ajan hammasta

Teemme kaikki kattotyöt ympäri Pohjois-Karjalaa, eli niin Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rääkkylässä kuin Tohmajärvelläkin. Tarvitsitpa kesämökin kattoremonttia Enossa, omakotitalon katon maalausta Kiihtelysvaarassa, rivitalon kattovuodon korjausta Pyhäselässä tai ulkorakennuksen katon myrskyvaurioiden korjausta Valtimolla, ota yhteyttä! Plus Kattopalvelu toimii nopeasti, luotettavasti ja ammattitaitoisesti, joten kattosi on tuota pikaa priimakunnossa.

Meidän tavoitteemme ei ole vain laittaa katon vaurioita kuntoon, vaan myös ehkäistä tulevat vauriot ja pidentää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton käyttöikää. Jotta saisimme selville, mitä kaikkea katto kaipaa kestääkseen ajan hammasta mahdollisimman hyvin, teemme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon katon tarkastuksen aikana käymme läpi niin katon tiiviyden, katon pinnoitteen kunnon, kattovarusteiden kiinnitykset kuin esimerkiksi katon alla olevien rakenteiden kuivuudenkin. Jos huomaamme joitain puutteita, muutoksia tai suoranaisia vaurioita, teemme tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Tarjoamme aina asiakkaan kannalta parasta tapaa laittaa tasakatto, mansardikatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto kuntoon. Se ei läheskään aina ole kattoremontti, vaan katon osittainen korjaus ja/tai jokin kattohuolto.

Tiilikatto saadaan kestämään ajan hammasta jopa 70 vuotta, jos sen ei anneta sammaloitua ja rapautua. Katon kuntoa ylläpidetään kaksi kertaa vuodessa tehdyllä katon harjauksella, mikä poistaa roskat katon kuntoa uhkaamasta. Kattotarkastusten perusteella tarjoamme sinulle toisinaan myös sammaleenpoistoa, ja kertaluontoista tiilikattomaalausta. Kattotarkastuksen perusteella kuulet myös rikkinäisistä tiilistä tai muita pikkuvaurioista, mitkä kannattaa kunnostaa niin pian kuin mahdollista.

Peltikatto vastustaa aikaa ja ruostetta noin puoli vuosisataa, jos se pidetään puhtaana (peltikatotkin kannattaa harjata puolivuosittain) ja jos sen maalipinta uusitaan ajoissa. Katon kunnon tarkastusten ansiosta mikään kattoreikä tai irronnut peltilista ei ehdi vaikuttaa katon kuntoon kovinkaan kauaa.

Huopakatto suojaa rakennusta säiltä ja kosteudelta noin neljä vuosikymmentä, jos katolla ei ole roskia, ja sen pinnoite on aikoinaan uusittu. Jokin sauma voi vuosikymmenien aikana alkaa vuotaa, mutta säännöllisten kattotarkastusten ansiosta vältytään isommilta ongelmilta ja ennenaikaisilta kattoremonteilta. Jos bitumikatto, peltikatto tai tiilikatto tarvitsee sellaisia kattotöitä, joihin et ole ehtinyt varautua, kannattaa tutustua kotisivujemme kautta haettavissa olevaan rahoitukseen. Riippumatta siitä millä tavalla kattotyöt maksoi, voi omakotitalon tai mökin kattotöistä hakea kotitalousvähennystä.

Mitä pitää tietää kattoremonteistamme Pohjois-Karjalassa?

Tässä kerromme joitain seikkoja, mitkä on hyvä tietää kattoremonteistamme Pohjois-Karjalassa. Nämä pätevät sekä omakotitalon, kesämökin, kerrostalon että rivitalon kattoremontteihin, teemmehän sekä yksityisasiakkaiden että taloyhtiöiden kattosaneeraukset. Isoimmat erot yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattosaneerauksissa liittyvät aikatauluun ja kotitalousvähennykseen. Vain yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä, ja ison katon uusimisessa menee pidempään kuin pienen talon katon purkamisessa ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentamisessa. Kovin pitkää tovia ei isonkaan rakennuksen huopakattoremontti tai muu kattosaneeraus vie, sillä ryhdymme urakkaan monen huippuammattilaisen voimin. Työ etenee kuin rasvattu, kun ammattitaidosta, kokemuksesta tai motivaatiosta ei ole pulaa.

Mikä on kattoremontin hinta? Se, mitä palahuopakattoremontti tai esimerkiksi tiilikattoremontti maksaa, selviää vasta paikan päällä käytyä. Riippuu tapauksesta, mitä kaikkea on tehtävä, ennen kuin uusi katto on paikollaan – siksi uuden palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton hintaa ei voida laskea pelkän katon pinta-alan perusteella. Asiantuntijamme tulee paikan päälle Ilomantsiin, Juukaan, Outokumpuun tai esimerkiksi Kiteelle, ja tutustuu saneerauskohteeseen huolellisesti. Kun tarkastus on tehty, saat kilpailukykyisen tarjouksen tasakaton, aumakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton uusimisesta. Kerro rohkeasti kaikki toiveesi katon uusimisen suhteen – esimerkiksi katon vaihdon ajankohtaa tai uusitun katon varustelutasoa koskevat toiveet. Kattoremontti onnistuu myös talvella, ja siihen voidaan yhdistää niin uusien läpivientien asennus, piipun pellitys kuin katon lisälämmöneristyskin. Kattoremontin voi maksaa paitsi tasarahalla, myös osamaksulla tai kauttamme haettavalla kattoremontin rahoituksella. Tuo kyseinen rahoitus järjestyy nopeasti ja vaivattomasti, joten peltikattoremontti tai muu kattoremontti ei suotta lykkäänny. Katon vaihdolla on kiire etenkin silloin, jos katto on niin hauras, että se voi alkaa vuotaa koska tahansa.

Mitä asiakkaan on tehtävä kattoremontin eteen? Ei mitään – me teemme katon uusimisen avaimet käteen -pakettina. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidamme asiakkaan puolesta niin uusien kattotuotteiden hankkimisen, rakennustelineiden pystyttämisen, purkujätteiden toimittamisen jäteasemalle kuin esimerkiksi loppusiivouksenkin. Kun asiakas on tutustunut tarjoukseen ja solminut kanssamme sopimuksen, teemme kaiken katon vaihtoon liittyvän täyden palvelun pakettina. Omakotitalon katto voi olla uusittu jo muutamassa päivässä, jos kattosaneeraukseen ei liity kosteusvaurioiden korjaamista, eikä kattoremontista muistuta muu kuin kiiltävä, tiivis ja turvallinen uusi katto.

Onko huopakatto tai palahuopakatto hyvä valinta kesämökille?

Jos mietit, kannattaako valita huopakatto tai palahuopakatto kesämökille, suosittelemme tarttumaan tuumasta toimeen. Bitumikatto on huoleton, tyylikäs ja vieläpä edullinenkin valinta niin kesämökin, omakotitalon, kerrostalon kuin esimerkiksi piharakennuksenkin katoksi. Bitumikermikatto on kevyt, hiljainen ja helppohoitoinen, ja sitä on helppo työstää – siksi se sopii miltei kaikenlaisille katoille. Omin päin laattakattoa, tiivissaumakattoa tai kolmiorimahuopakattoa ei tarvitse alkaa asentaa – ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin asennamme laattakaton tai muun huopakaton erinomaisella hinta-laatusuhteella. Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi silloinkin, kun tarvitset huopakattoremonttia tai jotain bitumikaton ikää pidentävää huopakattohuoltoa tai -korjausta. Toimimme koko Pohjois-Karjalan alueella tehden niin lumenpudotukset, kattopesut, sammaleiden poistot, huopakattojen vuotokorjaukset kuin esimerkiksi kattovarusteisiin ja niiden asentamiseen liittyvät työt.

Palahuopakatto tai muu huopakatto voi kestää jopa 40 vuotta huolimatta kovista pakkasista, kattolumesta, sadeilmoista, hellekesistä, ilmansaasteiden happamuuksista ja myrskytuulista. Pitkän iän salaisuus on huopakattohuolloissa. Voit tilata kaikki paanukaton tai muun bitumikaton huollot meiltä – me teemme ne asianmukaisella tavalla ja ottaen huomioon huopakattopinnoitteen alttiuden vaurioitua.

Kaikki katot kannattaa huoltaa joka kevät ja syksy, eikä kesämökinkään bitumikatto muodosta poikkeusta. Kevät- ja syyshuollot ovat melko keveitä huoltokokonaisuuksia, joiden avulla voidaan välttyä raskaimmilta kattohuolloilta, mitkä vaativat järeämpiä työkaluja ja erilaisia kemikaaleja. Kevät- ja syyshuolto tarkoittavat käytännössä roskien poistoa bitumikatteelta. Jos lehdet ja muut oksat jäisivät katolle, voisivat ne sitoa katteeseen kosteutta ja ruokkia sen sammaloitumista – ja näin nopeuttaa katon haurastumista. Jotta sammalkasvustot eivät alkaisi ”syödä” kattoa, kannattaa jo ilmestyneet sammalet poistaa katolta kemiallisesti. Mikäli katteessa on pinttynyttä likaa, auttaa meidän sopivilla pesuaineilla tekemämme kattopesu. Kun paanukatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto on saavuttanut keski-iän, kannattaa se maalata, sillä kattomaalaus auttaa kattoa vastustamaan sammaleita ja auringon kuivattavaa vaikutusta vielä pitkän tovin.

Aina kun teemme jonkin huopakattotyön Pohjois-Karjalassa, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle: näin mikään repsottava sauma, vuotava kattoikkuna tai esimerkiksi irronnut paanu ei jää hoksaamatta. Kun katto kaikkine yksityiskohtineen on tarkastettu, annamme tarjouksen niistä korjauksista tai huolloista, mitkä tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton kuntotarkastus on osoittanut tarpeellisiksi.

Onko katon korjauksen Pohjois-Karjalassa pidettävä sisällään myös kattorakenteiden korjaus?

Katon korjaus Pohjois-Karjalassa voi olla täydellinen kokonaisuus ilman katon alla olevien rakenteidenkin korjausta. Ehjää ei tarvitse korjata eikä kuivaa kuivata, joten kattorakenteille tehdään lahovaurioiden korjauksia tai muita kunnostuksia vain silloin, jos niissä on jotain vikaa. Asiakkaan ei tarvitse tietää kattorakenteiden kuntoa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjausta tilatessaan, sillä teemme joka tapauksessa alkukatselmuksen katon kaikkien korjaus- ja huoltotarpeiden selvittämiseksi. Jos tarvitset omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikka navetan katon korjausta, ota yhteyttä, niin tulemme tutkitaan katon ja kattoläpivientien tiivistys- ja asennustarpeita paikan päälle. Kun katto rakenteineen ja yksityiskohtineen on tarkastettu, annamme tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä kattokorjauksesta. Jos tarpeen, on mukana myös kattorakenteiden korjaus, vaihto tai vahvistus. Kattorakenteisiin kosketaan esimerkiksi silloin, jos jiiri on ollut pitkään korjaamatta, ja kosteus on päässyt kastelemaan katon alla olevat rakenteet. Myös pahojen myrskyvaurioiden korjaaminen voi sisältää kattorakenteiden kunnostuksen – kattorakenteet vaativat korjausta esimerkiksi silloin, jos katto on lähtenyt tuulen mukaan tai jos puu on kaatunut katolle. Myös painuneen katon oikaisu tarkoittaa kattourakkaa, minkä yhteydessä kosketaan myös katon alla oleviin puuosiin.

Mikäli katto saadaan kuntoon ihan vain vaihtamalla rikkinäiset tiilet tai paikkaamalla peltikatossa tai huopakatossa olevat reiät, voidaan kattorakenteet jättää rauhaan. Kattopaikkaus on nopeampi ja edullisempi, jos katto voidaan kunnostaa pelkällä vesikatteen tiivistyksellä. Jotta kosteus ei pääsisi katon alla oleviin rakenteisiin, on katon kunto hyvä tarkastaa säännöllisesti. Näin esimerkiksi irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus saadaan hoidettua heti tuoreeltaan – tai estettyä kokonaan kiristämällä katon varusteiden kiinnikkeet. Kattotarkastuksen aikana paljastuisi myös tarve korjata rännit ja vesikourut, vaihtaa irronneet peltilistat, korjata aluskate, tiivistää kattoikkuna tai vaihtaa räystäslaudat ja -pellit. Aina kun meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisilta tilataan jokin kattotyö, teemme kattotarkastuksen kaupan päälle. Kannattaa tilata meiltä myös katon kevät- ja syyshuollot, sillä näin saat kattosi tarkastettua suositusten mukaisten väliajoin – palahuopakatot, lukkosaumakatot, tiilikuvioiset peltikatot ja muut katothan suositellaan tarkastettavan kaksi kertaa vuodessa.

Koko talo voi kastua, jos katto vuotaa

Rakennuksen muutkin rakenteet ovat vaarassa kastua, jos katto vuotaa. Kattovuotoihin kannattaa suhtautua vakavasti, eli tilata kattovuodon korjaus mahdollisimman pian. Vuotavan katon korjaus on sitä edullisempaa, mitä tuoreempi tiilikattovuoto, huopakattovuoto tai peltikattovuoto on kyseessä. Nopea toiminta palkitaan, sillä katon vesivahinko voi jäädä kokonaan sattumatta nopean yhteydenoton ansiosta. Vaikka katon alla olisi jo kosteutta ja sisäkatostakin tippuisi vettä, löytävät meidän ammattilaisemme parhaat keinot katon ja kattorakenteiden korjaamiseen. Kattoremonttiin päädytään vain silloin, jos vauriot ovat erittäin laajalle levinneet, tai vesikaton ikä on korkea. Jos vesikaton elinkaari on jo lähellä päätepistettään, on parempi investoida uuteen ja varmasti tiiviiseen kattoon.

Kattovuoto voi saada alkunsa myrskystä, lumen aiheuttamista vaurioista, vanhojen rakenteiden haurastumisesta tai esimerkiksi asennusvirheistä. Myrskyvauriot voivat tarkoittaa esimerkiksi katosta irronneita kattoturvatuotteita, mitkä jättävät jälkeensä reikiä ja repeytymiä. Lumen paino voi rasittaa läpivientejä, jiirejä ja saumoja niin paljon, että ne alkavat vuotaa. Tiilikaton tiilet ovat sitä huokoisempia ja hauraampia, mitä vanhempi tiilikatto on kyseessä. Tiilien halkeilu tihenee lähestyttäessä katon 70-vuotispäivää. Vaikka kaikki rikkinäiset tiilet olisi vaihdettu katon kevät- ja syystarkastuksien yhteydessä, on vaarana kattovuoto jonkin rikkinäisen tiilen ja sen alla olevan haurastuneen aluskatteen kohdalta. Peltikaton ikä näkyy muun muassa ruostevaurioina. Katto voi vuotaa ruosteen ohennettua kattopellit. Huopakatto kuivuu ajan kanssa, ja kuivuus voi johtaa vesikatteen halkeiluun. Myös sammalet syövät bitumikatetta, ja pyrkivät availemaan kermien saumoja.

Jos aluskate on ehjä, saadaan omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi tallin katto kuntoon tiivistämällä vesikatto tai sen läpivienti. Tiilikaton paikkaus voi tarkoittaa rikkinäisten tiilien vaihtoa (rikki menneitä tiiliä ei kannata alkaa liimailla), peltikaton paikkaus reikien tiivistystä ja huopakaton paikkaus paikkapalan kiinnittämistä.

Mikäli aluskatekin on rikki, on aika aloittaa kosteusvaurioiden korjaaminen katon alta. Rakenteet voidaan saada kuivatettua, mutta jos puuosissa jo on lahoa, on puuosat vaihdettava laho-ongelman eliminoimiseksi. Märkiä villojakaan ei voida alkaa kuivattaa. Koska vaarana on yläpohjan homevaurio, on ne paras purkaa ja uusia. Plus Kattopalvelu hoitaa kattovuodon ja katon vesivahingon korjaamisen avaimet käteen -pakettina, joten usko urakka osaaviin käsiimme tilanteen vakavuudesta riippumatta.

Katon huoltojen sykli Pohjois-Karjalassa

Katon huollot Pohjois-Karjalassa noudattavat tiettyä sykliä. Katon huoltojen kiertokulku menee niin, että talvella teemme lumenpudotuksia ja jäänsulatuksia, keväällä kattojen keväthuoltoja, kesällä kattopesuja ja kattomaalauksia ja syksyllä kattojen syyshuoltoja. Koska teemme jokaisen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huollon yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, on asiakas aina kartalla siitä, mitä huoltoja katto lähitulevaisuudessa tarvitsee (tai pitääkö jotain kohtaa korjata tai paikata).

Lumenpudotus voi mennä metsään, sillä lumimassojen pudottamisessa katolta pitää olla kieli keskellä suuta. Lumenpudotus voi rikkoa katetta ja sen yksityiskohtia, tai sitten katolta putoava lumi voi aiheuttaa vahinkoja maan pinnalla. Lumenpudottajakin on vaarassa liukkaalla katolla liikkuessaan – varsinkin, jos turvavaljaat ovat jääneet hankkimatta. Tilaa stressitön ja sujuva lumenpudotus Plus Kattopalvelulta – samalla voimme poistaa jään katolta kuumaa vesihöyryä käyttämällä.

Katon kevät- ja syyshuollot ovat sisällöltään identtisiä. Omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi rantasaunan katon puolivuotishuoltoon kuuluu katon harjaus (bitumikaton tapauksessa katon puhdistus ilmapuhaltimella) sekä rännien puhdistus. Roskista on pelkkää riesaa, sillä ne saavat katon ja koko rakennuksen vaikuttamaan epäsiistiltä. Samalla ne altistavat katon ruosteelle tai sammalten kasvulle. Roskat eivät tee hyvää rännienkään kunnolle. Roskaiset rännit voivat alkaa vuotaa, ja silloin kosteus voi päätyä talon rakenteisiin eli juuri sinne, mistä se yritetään pitää pois.

Kesäaikaan teemme niin peltikattojen maalauksia kuin tiili- ja huopakattojen pinnoituksia. Ennen kuin katto kannattaa maalata, tulee se puhdistaa perusteellisesti. Aina pelkkä katon pesu ei riitä, vaan tarvitaan myös sammaleenpoistoa. Jotta katto saataisiin kerralla kuntoon, kannattaa kattomaalaukseen yhdistää myös mahdollisesti tarvittu kattopeltien kiinnitysten lisäys, aluskatteen tiivistys, kattoturvatuotteiden huolto tai vaikka naulojen ja ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi.

Tasakatto, pulpettikatto, mansardikatto tai esimerkiksi taitekatto voidaan pestä myös muulloin kuin kattomaalauksen yhteydessä. Puhdas katto on turvassa epäpuhtauksien ja niihin sitoutuneen kosteuden aiheuttamalta haurastumiselta. Sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt ovat niin ikään tärkeitä kattohuoltoja Joensuussa ja muualla Pohjois-Karjalassa. Sammalet nopeuttavat katon kulumista ja haurastumista, joten ne kannattaa pitää pois niin taloyhtiön, omakotitalon kuin vapaa-ajan rakennuksenkin katolta.

Rännien puhdistuksen kaupanpäällinen Pohjois-Karjalassa on kattotarkastus – etu, mitä ei kannata jättää käyttämättä

Rännien puhdistus Pohjois-Karjalassa ei ole ammattilaisillemme kovinkaan haastava tai pitkäkestoinen kattotyö. Silti tämäkin rännihuolto saa kaupanpäällisikseen koko katon kunnon tarkastuksen. Olipa kyse rännien korjauksesta, uusien rännien asentamisesta tai vaikkapa kattovuodon paikkaamisesta, annamme kaupan päälle kattavan kattotarkastuksen. Sen aikana tutkitaan paitsi sadevesijärjestelmän, myös koko muun kattokokonaisuuden kunto. Jos katto tarvitsee jotain muuta huoltoa tai korjausta, annamme siitä tarjouksen tarkastettuamme vesikatteen, aluskatteen, kaikki katon varusteet ja kattorakenteet. Jos kaikki on kunnossa, saat kattotarkastuksesta mielenrauhaa – mutta jos jokin on vinossa, saat katon kuntoon ennen ongelmien paisumista. Kaupan päälle tarjottu kattotarkastus on etu, mitä ei kannata jättää käyttämättä!

Sadevesikourujen puhdistus ei ole ainut rännihuolto. Tarvittaessa teemme myös huoltomaalauksen, sulanapitojärjestelmän asentamisen tai jäätyneiden syöksyputkien avauksen kuumalla höyryllä. Mikäli ränneissä on jotain korjattavaa, toteutamme rännien paikkauksen, saumojen tiivistyksen tai huonokuntoisten osien ja komponenttien uusimisen. Kun sadevesijärjestelmä on tullut tiensä päähän, puramme ja uusimme sen. Vanhojen räystäskourujen ja alastuloputkien tilalle asennetaan laadukkaat, korroosionkestävät ja oikein mitoitetut kourut ja syöksyputket. Kourut ovat makusi mukaan kantikkaat tai pyöreäpohjaiset, ja värivalikoima vasta laaja onkin.

Se, että omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin sadevesijärjestelmä toimii moitteetta ympäri vuoden, on tärkeää koko rakennuksen kannalta. Sadevesijärjestelmän toiminnassa esiintyvät ongelmat voivat johtaa talon rakenteiden kastumiseen – eli juuri siihen, miltä on yritetty välttyä asentamalla rännit, alastuloputket ja esimerkiksi sadevesikaivot. Jos sadevesijärjestelmä vuotaa, päätyy vesi vaarallisen lähelle talon rakenteita. Keväällä tehty rännien puhdistus ja kuntotarkastus varmistavat sen, etteivät räystäät vuoda kesäsateilla. Puhtaat rännit ovat iloinen asia siinäkin mielessä, etteivät ne ruostu ja raidoitu. Voit tilata pelkän sadevesikourujen puhdistuksen tai katon keväthuollon, minkä yhteydessä puhdistamme myös katteen. Kattotarkastus tulee kaupan päälle joka tapauksessa, kuten edellä mainittiin.

Roskien poisto ränneistä kannattaa uusia syksyllä. Rännit ovat usein aivan täynnä lehtiä, kun syksyn  tullen kiipeämme katolle niitä puhdistamaan. Jos syksyinen puhdistus jäisi tekemättä, voisivat kourut ja alastuloputket jäätyä umpeen pakkasten alkaessa. Jäätymisvaurioiden lisäksi kuvaan astuisi mukaan riski painavien rännien putoamisesta. Myös ränneistä roikkuvat jääpuikot voisivat pudota aiheuttaen vaaratilanteita tai vahinkoja.

Kun katto on oikein likainen, korvataan tavallinen katon puhdistus kattopesulla

Katon pesuja sekä sammaleenpoistoja ja katon suojakäsittelyjä Pohjois-Karjalassa tarjoava Plus Kattopalvelu on varma valinta kaikkiin muihinkin kattohuoltoihin tiilikaton harjauksesta kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen. Ota yhteyttä ja tilaa katon puhdistus tai jokin muun kattohuolto! Teemme kaikki omakotitalojen, rivi- ja kerrostalojen sekä esimerkiksi ulkorakennusten kattohuollot erinomaisella hinta-laatusuhteella, ja jokainen kattohuolto kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella.

Puhdistamme katon sen mukaan, miten likaiseksi se on päässyt. Ihannetilanteessa katto ei ole koskaan kovin likainen, onhan roskat (lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat) poistettu puolivuosittain. Roskien poistosta tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta sekä sen sadevesijärjestelmästä kannattaa tehdä säännöllinen rutiini. Omin päin tätäkään kattohuoltoa ei tarvitse tehdä, sillä Plus Kattopalvelu ottaa kopin kaikenkokoisten ja kaikkialla Pohjois-Karjalassa sijaitsevien kattojen kevät- ja syyshuolloista. Samalla saat asiantuntijan arvion katon kunnosta ja sen mahdollisista kunnostustarpeista. Varsinkin keväthuollon yhteydessä tehty tarkastus voi paljastaa uusia korjaustarpeita, onhan talvi kova rasitus katolle kuin katolle.

Mikäli lika on pinttynyt kattoon, ei katetta saada puhtaaksi harjaamalla. Tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu on hyvä ratkaisu likaantuneen katon puhdistamiseen – kunhan kattoa ei pestä painepesurilla. Varustaudumme katon pesuun tavallisella vesiletkulla, pesuharjoilla ja katonpesuaineella, sekä tietenkin asianmukaisilla työturvallisuustuotteilla.

Edes kattopesu ei auta, jos aumakatolla, tasakatolla tai esimerkiksi harjakatolla kasvaa sammaleita. Sammalet saadaan pois tiilikatolta tai huopakatolta, kun katto käsitellään sammaleenpoistoaineella, ja kun urakka viimeistellään katon suojakäsittelyllä. Peltikatolta sammalet saadaan poistettua ilman kemikaalejakin, jos sammaleita nyt sattuisi peltikatolle ilmestymään. Lukkosaumakatolla tai muulla peltikatolla mahdollisesti kasvavat sammalet saadaan pois harjaamalla katto, tai pesemällä se normaaliin tapaan.

Joskus kaikkia katon puhdistusmetodeita tarvitaan yhtä aikaa. Mitä likaisempi katto, sitä isompi urakka sen puhdistaminen on, mutta homma on aina kaiken vaivan väärti. Likainen katto on vaarassa peittyä sammaleisiin tai ruostua kauttaaltaan, ja sekä sammalet että ruoste ovat kerrassaan huonoja asioita katoille. Vaarana on katon kunnon romahtaminen ja kymmenen tai kaksikymmentä vuotta liian aikaisin tarvittu kattoremontti, joten katto kannattaa pitää mahdollisimman puhtaana.

Katon maalaus Pohjois-Karjalassa on räätälöitävissä kattosi tarpeita parhaiten palvelevaksi kokonaisuudeksi

Katon maalaus Pohjois-Karjalassa ei koskaan tarkoita vain sitä, että säntäämme paikalle, sudimme katteen pintaan uutta maalia ja lähdemme paikalta jättäen paikat mullin mallin. Kattomaalaus tehdään huolellisena avaimet käteen -pakettina, mikä sisältää aina myös pohjatyöt ja loppusiivouksen. Ilman pohjatöitä katon huoltomaalaukseen ei kannata lainkaan ryhtyä, sillä pesemätön katto hylkii maalia, ja työ pitää uusia vuoden, parin päästä. Vain tunnollisesti suoritettujen pohjatöiden avulla katolle saadaan loihdittua kaunis, tasainen, kestävä ja parhaan mahdollisen suojan antava maalipinta – sellainen, mikä suojaa kattoa seuraavat 10–35 vuotta. 

Jos emme ole nähneet kattoasi, emme voi kertoa, millaisia pohjatöitä se tarvitsee ennen kattomaalausta. Näin ollen emme myöskään voi antaa hintaa huopakaton maalaukselle tai millekään muullekaan kattomaalaukselle. Niin bitumikaton kuin peltikatonkin maalaus alkaa siitä, että tulemme paikan päälle katon kuntoa arvioimaan. Tuon alkukatselmuksen jälkeen tiedämme, mitä on korjattava ja tiivistettävä, ja miten katto pitää puhdistaa ennen kattomaalauksen aloittamista. Räätälöimme katon huoltomaalauksesta juuri sellaisen kokonaisuuden, mikä vastaa kaikkiin omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon katon tarpeisiin.

Peltikattomaalauksen pohjatyöt tarkoittavat vähintään katon pesua, mutta tarvetta voi löytyä myös ruosteenpoistolle, kattoreikien paikkaukselle, saumojen tiivistykselle tai peltikattonaulojen vaihtamiselle ruuveiksi. Aaltopeltikatot ja muut peltikatot maalataan 10–25 vuoden välein – iso haitari selittyy sillä, että peltikattojen maalipinnat kuluvat tapauskohtaisesti. Kun maalautat peltikaton ennen kuin entinen maalipinta on ohentunut liiaksi, säilyttää katto upean värinsä ja ruosteettomuutensa.

Tiilikatto on ainakin pestävä, ennen kuin sitä voidaan käydä maalaamaan. Pohjatöihin voi lukeutua myös sammaleiden poistoa, rikkinäisten tiilien vaihtoa, aluskatteen tiivistystöitä ja katon harjaus, mikä poistaa karkeimman lian katolta. Betonitiilikatto maalataan vain kerran, jotta se ei kärsisi pakkasrapautumisesta – savitiilikattoja ei maalata koskaan.

Huopakattomaalauksen pohjatyöt ovat usein saman tapaisia kuin maalattavan tiilikaton esivalmistelut. Kattotarkastuksella saadaan tieto siitä, pitääkö saumoja, läpivientejä tai esimerkiksi jiirejä korjata, ennen kuin katto voidaan pestä. Vielä ennen huopakaton pesua voidaan tarvita katon kemiallinen puhdistus, mikä antaa kyytiä sammaleille. Lopputulos on kuitenkin kaiken vaivan väärti: kaunis katto, mitä eivät uhkaa sen paremmin kasvustot kuin auringon kuuma porotuskaan.

Päästä katto pälkähästä – lumenpudotuksemme Pohjois-Karjalassa parantavat myös turvallisuutta

Lumenpudotukset Pohjois-Karjalassa päästävät katon pälkähästä. Ilomantsissa, Joensuussa, Tohmajärvellä ja esimerkiksi Kontiolahdella sataa lunta usein huomattavasti enemmän kuin eteläisessä Suomessa. Katolla voi kevättalveen mennessä olla niin paljon lunta, että kattorakenteet ovat kovalla koetuksella. Piharakennuksen katto voi jopa romahtaa, jos lumimassoja ei pudoteta alas. Asuinrakennuksen katto tuskin sortuu, mutta se voi painua tai alkaa vuotaa liitoskohdista.

Toinen syy tilata omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön kattolumien pudotus on turvallisuus. Katolta alas putoavat lumimassat voivat aiheuttaa pahoja tuhoja. Lumikuorma voi tulla alas lumiesteistä huolimatta, jos katolla on runsaasti suojalunta. Ei olisi harvinaista, että lumi saisi lumiesteet irtoamaan, ja lumiesteet putoaisivat alas lumien mukana. Mukana voisi olla myös rännejä, kattotikkaita tai esimerkiksi kattotiiliä.

Lumen poisto katolta on vaarallista puuhaa – vaarassa ovat niin lumenpudottajat, ohikulkijat kuin itse kattokin. Ei kannata päästää ketä tahansa katolleen lunta pudottamaan, vaan valita urakkaan Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset. Me pudotamme lumet niin tiilikatolta, peltikatolta kuin huopakatoltakin katon rakenteita rikkomatta, tai katon pinnoitetta naarmuttamatta. Harjaantuneet otteet tarkoittavat ripeää ja tehokasta, mutta kaikin tavoin kattoystävällistä lumenpudotusurakkaa.

Koska emme koskaan tee kattotöitä ilman asianmukaisia työturvallisuustuotteita, voimme liikkua liukkaallakin katolla turvallisin mielin. Kerrostalon ja muiden korkeiden kattojen lumenpudotukset helpottuvat merkittävästi henkilönostimilla tai nostinkoriautoilla – tarvittaessa tuomme tällaiset mukanamme.

Ohikulkijoista pidämme huolta tilanteen mukaan. Jos tarpeen, eristämme alueen, mille lumet on tarkoitus pudottaa. Ainakin yksi työntekijä jää valvomaan sitä, ettei kukaan päädy vaaralliselle vyöhykkeelle, mutta tarvittaessa valvojia tai esimerkiksi liikenteenohjaajia tulee paikalle enemmänkin.

Jään poisto katolta on toinen talvinen kattourakka, mikä vähentää henkilö- ja omaisuusvahinkojen (mukaan lukien katon vaurioiden ja kattovuotojen) riskiä. Käytännössä työ voi tarkoittaa jääpuikkojen poistoa katon räystäiltä tai ränneistä, tai katon ja rännien sulattamista kuumalla höyryllä. Höyry, mitä saadaan ohjattua katon jäätyneisiin kohtiin modernin höyrytyslaitteemme avulla, on näppärä tapa päästä eroon jäästä. Höyry ei riko kattoa tai tuhoa sen pinnoitetta, ja se on varsin ympäristöystävällistäkin: onhan se vain kuumennettua hookaksoota.

Kattotyöt Pohjois-Karjalassa aina mahdollisimman kattoystävällisesti

Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme kaikki kattotyöt Pohjois-Karjalassa mahdollisimman kattoystävällisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kattojää poistetaan kuumalla höyryllä sen sijaan, että jäätä alettaisiin hakata terävillä työkaluilla, mitkä voisivat vaurioittaa kattoa. Huopakattotöissä muistamme sen, että katon pinnoitetta kannattaa suojella – siksi poistamme roskatkin ilmapuhaltimilla katon harjauksen sijaan. Painepesurin sijaan pesemme omakotitalojen, rivitalojen ja esimerkiksi paritalojen katot hartiavoimin. Lisäksi tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien peltikattotöiden, huopakattotöiden, tiilikattotöiden ja palahuopakattotöiden yhteydessä. Näin mikään reikä, pinnoitevaurio, irtoamassa oleva kattoturvatuote tai esimerkiksi sammalkasvusto ei jää huomaamatta, vaan osaamme tarjota asiakkaalle juuri niitä kattohuoltoja, kattokorjauksia ja muita kattotöitä, joita hänen kattonsa tarvitsee. Jos katto on täysin kunnossa aina kattoturvatuotteita myöten, emme tarjoa mitään muuta kuin tiedon katon loistokunnosta.

Monet kattotyöt tehdään yläkautta – jopa aluskatteen vaihto, korjaus ja osittainen uusiminen. Aluskatetta ei yleensä kannata alkaa paikata, sillä paikkauskohdasta ei saada tarpeeksi tiivistä. Jos aluskate menisi rikki (tätä voidaan estää muun muassa asentamalla räystäiden tuuletusaukkoihin pieneläinesteet eli lintuverkot), on yleensä parasta uusia vaurioitunut kohta. Mikäli reikiä on siellä täällä, on edessä koko aluskatteen vaihto. Vaihdettiinpa aluskate kokonaan tai osittain, pitää se tehdä yläkautta, joten myös vesikatetta pitää purkaa. Mikäli tiilikate, peltikate tai huopakate sattuisi olemaan elinkaarensa loppupäässä, kannattaa se vaihtaa yksin tein – ja silloinhan puhutaan jo tavallisesta kattoremontista.

Aluskate on tärkeä osa jokaista kattoa. Kattoikkuna, kattovalokupu tai esimerkiksi savupiipun juuri saattaa olla korjaamatta puolikin vuotta, tarkistetaanhan katot usein vain keväisin ja syksyisin. Aluskate estää kattorakenteita kastumasta, vaikka kattoläpivienti on korjaamatta ja katto vuotaa jonkin verran sateella. Aluskate auttaa pitämään kattorakenteet kuivina myös toisella tapaa, eli ehkäisten kondenssikosteutta ja sen aiheuttamia kosteusvaurioita. Pelkkä aluskate ei vielä riitä, vaan kondenssikosteuden ehkäiseminen edellyttää myös kunnollista katon eristystä sekä oikein toteutettuja katon IV-töitä, joiden avulla lämmin ilma saadaan pois katon alta. Plus Kattopalvelulta saat parhaan avun myös katon tuuletusratkaisujen kunnostamiseen ja ilman vaihtumisen tehostamiseen. Teemme myös katon lisäeristykset, joiden vaikutus näkyy myös lämmityskustannuksissa.

Vaihdamme villat ja lisäeristämme kattojen yläpohjat

Plus Kattopalvelulta sujuu kattotyö kuin kattotyö Pohjois-Karjalassa, joten älä epäröi ottaa yhteytä ja pyytää tarjousta katon korotuksesta, vintin ja ullakon eristyksestä, vuotavan katon korjauksesta tai esimerkiksi kourusaneerauksesta. Eristeet ovat sydäntämme lähellä, sillä kunnollisilla eristeillä saavutetaan ”yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista”.

Yläpohjan eristeiden tarkoitus on estää lämpöä karkaamasta sisätiloista, sillä lämpimällä ilmalla on luontainen taipumus nousta ylöspäin. Jos eristeitä ei olisi, kuluisi omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon lämmittämiseen valtavasti energiaa ja rahaa, ja silti asunnossa vetäisi ja olisi kylmä. Vetoa ja palelemista on luvassa myös silloin, jos eristeitä on niukasti – katon lisälämmöneristys parantaa energiatehokkuutta ja laskee lämmityskustannuksia (sekä pienentää puilla lämmittävän työtaakkaa).

Suuri energiantarve ei ole ainut niukan eristyksen haittapuoli. Lämmin ilma vaikuttaa myös katon kosteustekniseen toimivuuteen – etenkin talvella, kun ulkona ja siten myös katon alla on kylmä. Jos välikatolle päätyy runsaasti lämpöä talvella, voi se tiivistyä eli kondensoitua vedeksi. Kondenssikosteus voi lahottaa ja homehduttaa katon alla olevat rakenteet aivan samaan tapaan kuin peltikattovuoto tai esimerkiksi huopakattovuoto. Kondensoitumista voidaan torjua lisäämällä eristeitä ja tehostamalla välikaton ilmanvaihtoa – selvitämme tapauskohtaisesti, miten työ hoidetaan käytännössä.

Sisältä karkaava lämpö voi myös sulattaa katolla olevaa lunta, minkä seurauksena saattaa olla saumavuoto. Jos katolla on paljon sulaa vettä, mikä ei pääse mitään kautta poistumaan, voivat uudehkonkin katon saumat antaa periksi. Osa sulamisvedestä saattaa jäätyä katon reunalle, mikä kasvattaa saumavuotojen riskiä entisestään. Katon reunalla oleva jää voi uhata myös talon asukkaiden, vieraiden, asiakkaiden, työntekijöiden tai muiden talon ympärillä liikkuvien ihmisten turvallisuutta, sillä se voi pudota alas väärään aikaan.

Katon lisäeristysten lisäksi meihin Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voi luottaa myös muissa eristeitä ja eristämistä koskevissa kattotöissä. Tilaa vaikka villojen vaihto tai ilmanvaihtokanavien eristys! Villat pitää vaihtaa, jos ne ovat kastuneet, sillä kosteisiin villoihin voi kasvaa hometta jo noin viikossa. Jos villat ovat kuivat, ei niitä tarvitse purkaa sen paremmin katon lisälämmöneristyksen kuin kattoremontinkaan yhteydessä. Ilmanvaihtokanavien eristäminen pitää hormit lämpötiiviinä ja paloturvallisina, eikä niistä tipu kondenssivettä.

Milloin on aika tarkastaa kattoturvatuotteet?

Milloin on oikea aika tarkastaa kerrostalon, omakotitalon, mökin tai maneesin kattoturvatuotteet Pohjois-Karjalassa? Tätä pohtinee yksi jos toinenkin. Kattotikkaat, palotikkaat, talotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, mutta jatka lukemista, niin kuulet tavasta saada kattoturvatuotteet ja niiden kiinnikkeet tarkastettua aivan ilmaiseksi!

Plus Kattopalvelu on luotettava ja asiantunteva valinta kaikkiin kattoturvallisuuteen ja sen parantamiseen liittyviin kattotöihin koko Pohjois-Karjalan alueella. Meiltä kaikkien taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden kannattaa tilata niin kattoturvatuotteiden asentaminen kuin hätäpoistumistikkaiden, seinätikkaiden, lapetikkaiden, putoamissuojien, kattopollareiden ja muiden turvatuotteiden vaatimat huollot ja korjauksetkin. Tiilikaton, peltikaton ja bitumikaton kattoturvatuotteiden kunto kannattaa varmistaa joka kevät ja syksy, sillä näin erilaisiin huoltoihin ja korjauksiin päästään puuttumaan riittävän nopeasti. Keväällä tehty tarkastus kertoisi siitä, jos talvi lumineen olisi esimerkiksi vääntänyt lumiesteet, ja ne pitäisi nyt korjata tai uusia. Syystarkastuksen perusteella irronneet kattosillat huomattaisiin mahdollisimman pian myös kesämökillä, ja katon ehjyys sekä varustelutaso saataisiin palautettua ennen uutta talvea. Aina kun tarkastamme kattoturvatuotteita, kiinnitämme huomiota myös niiden määrään, sekä niiden kiinnitysten luotettavuuteen ja tiukkuuteen. Varsinkin mökkien katoilla on usein puutteita kattoturvatuotteista, vaikka vapaa-ajan rakennuksessakin pitää noudattaa rakennusmääräyksiä. Jos lumiesteet tai esimerkiksi kulkusillat vielä puuttuvat, teemme tarjouksen tuliteristä kattoturvatuotteista ja niiden asennuksesta. Me jos ketkä osaamme varustella kaikki erilaiset katot palahuopakatoista savitiilikattoihin ja konesaumakattoihin.

Mikäli jotkin kattoturvatuotteet ovat irtoamispisteessä, tarjoamme niiden kiinnikkeiden kiristämistä. Huomaamme pienenkin löystymisen, ja suosittelemme puuttumaan siihen niin pian kuin mahdollista. Jos kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, voivat ne irrota – esimerkiksi katolta putoavan suojalumen mukaan tai silloin, kun ulkona puhaltaa kova myrskytuuli. 

Lupasimme kertoa, miten voit tarkastuttaa taloyhtiön tai esimerkiksi omakotitalon kattoturvatuotteet ilmaiseksi. No, sehän onnistuu varsin helposti: tilaa Plus Kattopalvelulta mikä tahansa kattotyö, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme myös kattoturvatuotteiden kunnon, sadevesijärjestelmän ja kattoläpivientien kunnosta puhumattakaan. Yksi vaihtoehto on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot, joita tarvitaan joka tapauksessa joka vuosi. Näin katto kattoturvatuotteineen tulee tarkastettua aina oikeaan aikaan, etkä edes maksa siitä mitään.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – tilaa meiltä jokin näistä kattoturvallisuutta parantavista toimenpiteistä

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, mitkä parantavat kattoturvallisuutta. Myös irronneiden lumiesteiden kiinnitys takaisin omalle paikalleen vaikuttaa siihen, miten turvallista omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen ympärillä on liikkua. Harvoin riittää pelkkä lumiesteiden kiinnitys, vaan urakkaa on täydennettävä irronneiden lumiesteiden (ja seuraksi mahdollisesti lähteneiden tikkaiden) aiheuttamien reikien paikkauksella. Mitä pikemmin nuo vauriot saadaan korjattua, sen parempi, sillä katto voi vuotaa siihen syntyneistä rei’istä. Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, ja katon alle syntyneet kosteusvauriot ties mihin ongelmiin. Kosteus voi johtaa esimerkiksi homevaurioihin, eikä aikaa tarvita kuin noin viikko.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta kannattaa tilata kaikki lumiesteisiin liittyvät kattotyöt. Tiedämme, miksi lumiesteitä tarvitaan, ja millaisille katoille ne on pakko asentaa. Osaamme myös korjata irronneiden lumiesteiden vaurioittaman katon ja kunnostaa vääntyneet lumiesteet. Luota meidän ammattilaisiimme myös muita kattoturvatuotteita – kuten hätäpoistumistikkaita, kattopollareita, lapetikkaita ja kulkusiltoja – koskevissa kattotöissä. Meiltä saat myös kaikenlaiset kattohuollot, erilaiset kattopaikkaukset ja muut kattourakat, joilla ylläpidetään katon tiiviyttä, toimivuutta ja turvallisuutta.

Lumiesteet ovat tarpeen kaikilla kaltevilla katoilla – kriittinen raja tässä yhteydessä on 1:8. Katolla voi olla paljon lunta talvella. Erityisen huolestuttavaa on, jos katolla on runsaasti lunta vielä siinäkin vaiheessa, kun lumi muuttuu suojalumeksi. Suojalumen paino yllättää suuruudellaan: se voi olla useita satoja kiloja per kuutio. Suojalunta voi olla tarve pudottaa katolta, jotta katto ei esimerkiksi painuisi. Jotta katolta alas putoava lumi ei aiheuttaisi minkään sorttisia henkilö- tai omaisuusvahinkoja, pitää katon reunalle asentaa lumiesteet. Pitkillä lappeilla lumiesteitä tarvitaan kahteen riviin.

Lumiesteet, olipa niitä sitten yksi tai kaksi riviä, suojaavat myös vesikatetta lumen liikkeiden aiheuttamilta naarmuilta sekä isommilta vaurioilta. Jos lumella on mahdollisuus valua alas miten sattuu, voi se lähteä liukumaan alas kovallakin voimalla, ja silloin katto saattaa naarmuuntua, tai kattotiilet ja kattoturvatuotteet voivat irrota. Jos lumikuorma putoaa ylemmältä katolta alemmalle katolle (esimerkiksi kuistin katolle), voi se aiheuttaa merkittäviä tuhoja. Anna Plus Kattopalvelun mitoittaa ja asentaa lumiesteet peltikatolle, tiilikatolle ja huopakatolle, niin lumesta on paljon vähemmän haittaa!

Piipunhattu ja piipun pellitys – kattopeltiseppämme suojaavat piipun kuin piipun

Kattopeltiseppämme tietävät, miten savupiiput suojataan säiltä ja kosteudelta – ota yhteyttä, niin tulemme asentamaan piipunhatun ja toteuttamaan piipun pellityksen sinunkin rakennukseesi! Kun piippu on pellitetty kokeneen peltisepän työnä, ei kosteus pääse rapauttamaan piippua ja typistämään sen käyttöikää. Piipun pellitys, mikä on tehty mittojen mukaan, estää myös kattoa vuotamasta piipun juuresta. Piipun suojapellitys, mikä ulottuu ylös asti, antaa pelkkää juuripellitystä paremman suojan piipunjuurivuodoilta. Pellitetty piippu on totta kai myös todella hyvän näköinen, joten piipun pellittämiselle riittää hyviä perusteita.

Perusteita ei tarvitse kauaa miettiä silloinkaan, kun on kyse piipunhatusta. Piipunhattu voidaan asentaa pellittämättömäänkin piippuun. Piipunhatun tehtäviin kuuluu hormin vedon parantaminen, paloturvallisuuden ylläpitäminen, roskien muodostamien tukosten estäminen ja hormin käyttöiän pidentäminen. Ihan hyvin yhdeltä, suhteellisen pieneltä kattovarusteelta! Piipunhattu pystyy kaikkeen tähän estämällä roskien ja veden pääsyn piipun sisälle, eli savuhormiin.

Jos savuhormiin sataisi vettä, voisi piipusta vuotaa vettä aina lattialle asti, ja nokinen vesi sotkisi paikat ikävästi. Kosteus heikentäisi hormin vetoa, ja voisi vaikeuttaa tulen sytyttämistä takkaan. Kosteudesta on myös se haitta, että se saisi hormin laastin rapautumaan joka talvi. Pakkasrapautuminen eli jäätymisvaurioiden syntyminen on erityisen aktiivista leutoina talvina, kun lämpötila on välillä pakkasen ja välillä plussan puolella. Kun hormissa oleva kosteus jäätyy ja sulaa yhä uudestaan, kasvavat rapautumisen aiheuttamat kolot ennätystahtia.

Hormi muuttuu vaaralliseksi, jos se ei ole täysin tiivis. Rapautuneesta hormista voi karata savukaasuja, mitkä ovat todella kuumia, ja voivat siksi sytyttää eristeet tuleen. Eristeistä tuli voi levitä muihin rakenteisiin. Toinen riskitekijä on noki, mitä ei saa pois hormista, kun se on tarpeeksi rapautunut. Hormissa olevissa koloissa voi paljon nokea, mikä voi syttyä tuleen ihan vain tuulen vaikutuksesta. Nokipalo palaa usein vain hormissa, mutta aina on olemassa riski, että kuumuus saa hormin halkeamaan.

Plus Kattopalvelun tekemät piipun peltityöt auttavat pitämään piipun kunnossa ja paloturvallisena. Tilaa meiltä myös muut peltisepän työt sekä esimerkiksi aluskatteen korjaus piipun kohdalta – kun aluskate on ehjä, ei mahdollinen piipunjuurivuoto pääse aiheuttamaan katon vesivahinkoa.

Pieni tietoisku katon tarkastuksista Pohjois-Karjalassa 

Katon tarkastus Pohjois-Karjalassa on asia, mistä haluamme kertoa paljon enemmänkin, mutta tila ei sitä nyt salli. Tässä siis pieni tietoisku kattotarkastuksista – nämä faktat pätevät niin kerrostalojen, teollisuuslaitosten, omakotitalojen, mökkien kuin paritalojenkin kattotarkastuksiin.

Koska on aika tehdä katon kunnon tarkastus? Vain harva katto tarkastetaan niin usein, kuin tiilikatot, peltikatot ja huopakatot pitäisi tarkastaa. Kattotarkastuksista on suurin hyöty, kun ne tehdään säännöllisesti. Mikä sitten on tarpeeksi säännöllisesti? Suosittelemme, että kaikki katot tarkastetaan kahdesti vuodessa, sillä puoli vuotta voi vaikuttaa katon kuntoon yllättävän paljon. Jokin sauma on voinut alkaa vuotaa, tai aluskatteeseen on saattanut syntyä repeämä… mitä nopeammin katon kunto saadaan palautettua, sen parempi. Aika voi vain pahentaa ongelmia, jolloin niiden korjaaminen muuttuu kalliimmaksi. Kattotarkastusten yhteydessä selvitämme myös mahdollisuudet huoltaa kattoa niin, että sen kyky kestää erilaisia rasituksia paranisi. Peltikaton rasituksensietokykyä voi parantaa kattomaalauksella, mikä on aika tehdä noin 10–14 vuoden välein. Tiilikatto saattaa tarvita sammaleiden poistoa, tai jotain muuta tiilikattohuoltoa.

Mitä kattotarkastus maksaa? Kattotöidemme hinnat lasketaan tapauskohtaisesti, ja aina maltti mielessä. Myös katon tarkastuksen hinta selviää otettuasi yhteyttä. Katon kunnon tarkastuksen hintaan vaikuttaa ainakin peltikaton, tiilikaton tai huopakaton pinta-ala. Taloyhtiön, omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katon tarkastuksen voi saada myös ilman eri veloitusta. Tilaa meiltä mikä tahansa kattotyö, vaikkapa rännien puhdistus tai lumiesteiden asennus, niin tarkastamme katon, kattorakenteiden ja katon varusteiden kunnon ilmaiseksi.

Miten kattotarkastus etenee? Kattotarkastus etenee siten, että kiipeämme katolle ja kävelemme sen läpi kiinnittäen huomiota kaikkiin yksityiskohtiin. Meitä kiinnostaa niin naulojen ja ruuvien kunto, saumojen tiiviys kuin savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja antennin juuren vedenpitävyyskin. Varmistamme, ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa, ja onko räystäslaudoissa lahoa. Kurkistamme piippuun ja sadevesikouruihin, ja arvioimme katon pinnoitteen kunnon. Kattotarkastukseen kuuluu myös välikaton kunnon tutkiminen, jos katon alle vain on mahdollista mennä. Aluskatteen ehjyys ja oikeanlainen asennustapa ovat erittäin tärkeitä seikkoja, samoin kattorakenteiden kuivuus. Jos kattosi tarvitsee jotain huoltoa tai korjausta, annamme siitä tarjouksen kattotarkastuksen päätteeksi annettavan raportin yhteydessä.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Pohjois-Karjalassa eivät jätä mitään sattuman varaan

Kattopalvelumme tekemät kattourakoinnit Pohjois-Karjalassa eivät jätä mitään sattuman varaan. Pidämme huolen siitä, että kerrostalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi hallin katto tulee kerralla kuntoon. Jokaisen kattourakan yhteydessä tarjoamamme kattotarkastus on helppo tapa varmistaa, että näin myöskin käy. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme kattosi joka kohdasta, joten mikään vaurio tai esimerkiksi sammalkasvusto ei jäisi pimentoon. Mikäli kattosi on jotain lisätyötä vailla, kerromme siitä asiakkaalle hyvän tarjouksen kera. Vinkkejämme kannattaa kuunnella, sillä pitkän kokemuksemme ansiosta tiedämme, miten tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi taitekaton elinkaarta voidaan jatkaa. Peltikatolle saatamme tarjota huoltomaalausta, mikä suojaa katteen ruosteelta, kun taas tiilikaton omistaja saattaa saada tarjouksen sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä. Sammaleeton katto on paremmin turvassa rapautumiselta ja sen aiheuttamilta kattovuodoilta.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu tunnetaan myös nopeasti ja tasokkaasti etenevistä kattourakoista ja siitä, ettei mikään urakka ole tälle kattofirmalle ylivoimainen. Meiltä onnistuvat niin kerrostalojen peltikattoremontit, rivitalojen huopakatteiden pinnoitukset kuin kesämökkien kattojen korotukset (jolloin mökkiin saadaan kätevästi lisätilaa ullakkotiloista). Vaikka puu olisi kaatunut katon päälle, pelastaa Plus Kattopalvelu sinut ja kattosi pulasta. Älä emmi valita parasta – varsinkin kun hintamme ovat mitä kilpailukykyisimmät! Kun asialla ovat taidokkaat ammattilaisemme, tulee katto priimakuntoon, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin nauttia hyvin etenevästä kattourakasta (kaikki kattotyömme tehdään täyden palvelun paketteina, eli hoidamme aivan kaiken aina lopuksi tehtävään siivoukseen asti).

Maltillinen hinnoittelu onkin yksi kattofirmamme suosion salaisuuksista. Vaikka kattohuollot, kattokorjaukset ja -paikkaukset, kattoremontit ja kattovarusteisiin liittyvät työt toteutetaankin parhaalla ammattitaidolla ja mahdollisimman nopealla aikataululla, ovat hintamme varsin edulliset palvelun laatuun ja käyttämiemme kattotuotteiden sekä -kemikaalien laatuun nähden. Saatat yllättyä siitä, miten edullisesti Plus Kattopalvelu kattosi maalaa, paikkaa, uusii tai varustelee! Rahoituksen avulla voit tarttua kaikkiin tarjouksiimme nopeasti ja säästää rahaa kunnostamalla katon ennen vaurioiden pahenemista. Rahoitusta ei tarvitse hakea kauaa tai kaukaa, sillä kotisivuillamme on linkki yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen. Se sopii kaikkien kattourakoiden maksamiseen. Jos olet korjauttamassa, huollattamassa tai uusimassa kesämökin tai omakotitalon kattoa, muista hakea kotitalousvähennystä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt