Kattoremontti, kattotyöt Porvoo – Katon uusiminen vanhan katon pettäessä

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin katto kestää pitkään, kun sitä huolletaan ja tarvittaessa paikataan. Huopakatto voi kestää 40 vuotta ja peltikatto kymmenkunta vuotta pidempään. Tiilikatto voi suojata talon rakenteita peräti 70 vuoden ajan. Liian vanhaksi tai huonokuntoiseksi ei kattoa kannata päästää, sillä silloin on vaarana katon vesivahinko. Huonokuntoinen katto voi vuotaa vaikka useammastakin eri kohdasta, ja aluskatekin saattaa pettää vanhuuttaan. Kattorakenteet voivat kastua ja mennä pilalle, eikä lahon vaurioittamista kattorakenteista ole katon kannattelijoiksi. Kosteusvauriot voivat levitä rakenteesta toiseen, myös sisäseiniin tai jopa lattiaan.

Tilaa vesikaton remontti Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen meiltä, ennen kuin katto muuttuu liian vanhaksi ja heikkokuntoiseksi. Me olemme kokeneita kattoammattilaisia, joilta ulkokaton uusiminen sujuu muitta mutkitta – silloinkin, kun kattoremontin yhteydessä tehdään jotain extraa. Kattoremonttihan tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa monenlaisia uudistuksia ja parannuksia. Kattosaneerauksen yhteydessä voidaan parantaa katon tuuletusta (tämä on tarpeen kondensio-ongelman ehkäisemiseksi) tai vaikka korottaa kattoa, jotta kylmä ullakko voitaisiin ottaa asuinkäyttöön. Katon ja yläpohjan lisäeristys on lisätyö, millä voidaan ratkaista kolme ongelmaa kerralla: parantaa rakennuksen energiatehokkuutta pienentämällä lämpöhukkaa, ehkäistä kattojään ja jääpuikkojen syntymistä sekä vähentää välikatolla tapahtuvan kondensoitumisen todennäköisyyttä.

Huopakaton tilalle (tai jopa päälle) voidaan asentaa peltikatto, tasakatosta voidaan muokata satulakatto ja katolle voidaan asentaa uusia läpivientejä. Teetä meillä Porvoossa myös peltisepäntöitä, kuten piipunpellitys tai piipunhatun asennus. Uudelle katolle asennetaan myös kattoturvatuotteita (kuten lumiesteitä, kattosiltoja ja kattotikkaita), mahdollisesti myös lintuesteitä ja pulupiikkejä. Kaiken kruunaa oikein mitoitettu ja asennettu sadevesijärjestelmä. Koska uusimme ulkokatot avaimet käteen -periaatteella, ei sinun tarvitse tehdä mitään muuta uuden katon eteen kuin yhteydenotto tähän kattourakoitsijaan.

Vesikaton remontin töiden osuuden voi vähentää verotuksessaan niin sanottuna kotitalousvähennyksenä, ja koko urakan voi maksaa yhteistyössä kanssamme toimivan lainapalvelun tarjoamalla rahoituksella. Saatat yllättyä siitä, miten jouhevasti isokin katto saadaan vaihdettua – ota yhteyttä ja anna meidän näyttää kyntemme!

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huoltotoimenpiteet, joita tarvitaan katon asentamisen ja uusimisen välissä niin Porvoossa kuin muuallakin

Katon asentamisen jälkeen voi mennä pitkään, ennen kuin kattoa on korjattava ja paikattava. Uudet katemateriaalit ovat todella kestäviä. Kattopelleissä, kattotiilissä, huopavuodissa ja huopapaanuissa on usein tehtaalta peräisin oleva pinnoite, mikä saa ne vastustamaan erittäin hyvin pohjoisia rasituksiamme. Kattoa pitää kuitenkin huoltaa, jotta pinnoite pysyisi kunnossa, eikä kattoa tarvitsi liiemmälti paikkailla. Näin katon uusiminenkin pysyy mahdollisimman kaukaisena asiana.

Teemme kaikki ne kattohuollot, joilla omakotitalon, paritalon, autotallin tai mökin katon saa kestämään vuosikymmenestä toiseen. Huopakaton asentamisen jälkeen suosittelemme sitä, että katto puhdistettaisiin ja tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Näin voidaan torjua sammaloitumista, mikä voi aikaistaa huopakaton uusimista. Sammaloituminen ei vielä tarkoita sitä, että peli on menetetty, sillä voimme poistaa sammaleet ajoissa. Myös huopakaton pinnoite voidaan uusia Porvoossa.

Palahuopakaton asentamisen ja uusimisen väliin voidaan saada mahtumaan jopa kolme vuosikymmentä, kun katto pidetään puhtaana ja sammaleettomana. Säännölliset tarkastukset kertovat heti siitä, jos jokin paanu pitää liimata paremmin paikoilleen, tai jos katto meinaa vuotaa piipun juuresta.

Peltikaton asentaminen tarkoittaa sitä, että taloon saadaan kustannustehokas ja käytännöllinen katto. Kattopeltien takuu voi olla jopa 50 vuotta, ja pinnoitteelle voi saada 20–25 vuoden mittaisen takuun. Takuu ja katon kunto pysyvät yllä vain, jos katto harjataan säännöllisesti. Se voidaan tarvittaessa myös pestä. Maalipinnan uusiminen jatkaa katon taistelua ruostumista, haurastumista ja vuotamista vastaan. Peltikaton uusimista saa odotella jopa vuosisadan verran, jos taloosi asennetaan konesaumakatto.

Myös tiilikaton uusiminen voi koittaa vasta sadan vuoden päästä, jos tilaat meiltä savitiilikaton asentamisen. Yleensä asennamme kuitenkin betonitiilikattoja. Tiilikaton asentamista seuraavina vuosina riittää, että tiilikatto harjataan puolivuosittain. Ikääntynyt katto voi tarvita myös sammaleentuhokäsittelyä tai pinnoitteen uusimista (eli tiilikaton maalausta). Meiltä saat myös lumenpoistot, joilla vähennetään tiilikaton rakenteisiin kohdistuvaa rasitusta talvella.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Porvoo – Erinomainen katto hyvällä hinnalla

Tilaa huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti Porvooseen meiltä, niin saat rakennukseesi erinomaisen katon mitä parhaimmalla hinnalla. Käytämme vain laadukkaita katemateriaaleja ja tasokkaita kattotarvikkeita. Ne asennetaan paikoilleen kokeneiden ja huolellisten asentajien toimesta, joten lopputulos ei voisikaan olla muuta kuin täyden kympin arvoinen.

Se, mitä tasakattoremontti, harjakattoremontti tai vaikka pulpettikattoremontti Porvoossa maksaa, selvitetään paikan päällä. Kun siis otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen vaikkapa juuri palahuopakattoremontista, sovimme saman tien kanssasi ajankohdasta, jolloin voimme tulla alkutarkastusta suorittamaan.

Monet kattoremontin hintaan vaikuttavat asiat voisi selvittää etänä, mutta on paljon asioita, mitkä on parempi selvittää paikan päällä. Asiakas osannee kertoa katon pinta-alan ja kattokaltevuuden, mutta kattoremontin hintaan vaikuttaa erityisen paljon kattorakenteiden kunto. Jotta voisimme selvittää, millaisia korjaustöitä tai uudistuksia kattorakenteet tarvitsevat, on meidän tultava paikan päälle ja käytävä katon alla.

Joissain tapauksissa kattorakenteet ovat kuivat ja vahvat. Silloin riittää, että puramme vanhan katon ja asennamme uuden tiili- tai vaikka peltikaton paikoilleen. Jos kyse on huopakatosta, voi olla mahdollista asentaa uusi huopa- tai peltikatto suoraan vanhan bitumikaton päälle. Tällainen ratkaisu on varsin kustannustehokas.

Joskus joudumme toteamaan, että kattorakenteet ovat päässeet kastumaan ja lahoamaan. Voi olla, että katto on painunut notkolle, tai että tuuletustila on liian matala. Mikäli taloon on tulossa aiempaa painavampi katto, voidaan kattorakenteita joutua vahvistamaan. Jos kattorakenteita on uusittava, korjattava tai vaikka vahvistettava, vaikuttaa se siihen, mitä kattoremontti maksaa. Olemme kuitenkin varsin maltillisia kattotöitä hinnoitellessamme. Vaikka katto tarvitsisi normaalia enemmän korjauksia tai uudistuksia, laskemme varsin kilpailukykyisen hinnan täyden palvelun pakettina tehtävälle huopa-, pelti-, palahuopa- tai tiilikattoremontille.

Miksi huopakatot ja palahuopakatot peittoavat monet muut katot?

Monet talonomistajat tahtovat huopakaton, mikä ilahduttaa meitä suuresti. Huopakatot ja palahuopakatot ovat suorastaan intohimomme, sillä niiden asentaminen on sujuvaa. Kattohuopaa on helppo työstää, ja siitä saadaan todella tiivis vesikatto niin tasakattoiseen rakennukseen kuin sellaiseenkin taloon, minkä suojana on monimuotoinen katto.

Ymmärrämme hyvin myös sen, miksi asiakkaat ovat niin ihastuneita bitumikattoihin. Voidaan sanoa, että huopakatot ja palahuopakatot peittoavat monet muut katot, kun niitä vertaillaan keskenään.

Huopakaton hinta asennettuna on edullinen. Huopakatto on paljon edullisempi kuin vaikka konesaumakatto, vaikkakaan se ei kestä yhtä kauan.

Huopakatot ja palahuopakatot ovat hiljaisia kattoja. Peltikatto voi olla aika äänekäs sateella tai silloin, kun ulkolämpötilat vaihtelevat nopealla tahdilla. Huopakatto vaimentaa myös lentomelua, ja joissain huopakatoissa on ilmansaasteita neutraloiva pinnoite.

Huopakaton alla on viileää kesälläkin, sillä se ei kuumene peltikaton tavoin.

Huopakatto on kevyt, mitä ei voida sanoa tiilikatosta. Kaikkiin rakennuksiin ei voida edes harkita tiilikattoa, ennen kuin kattorakenteita on vahvistettu – tai ennen kuin kattoa on muokattu kaltevammaksi.

Lumetkin pysyvät kiltisti huopakaton karhealla pinnalla, eikä se tarvitse muutenkaan paljoa huolto- tai korjaustoimenpiteitä. Tilaa siis sinäkin huopakattoremontti tai huopakaton asennus Porvooseen!

Huopakaton pohjatyöt

Huopakattoremontti aloitetaan yleensä purkamalla vanha kate pois. Huopakatto asennetaan aluslaudoituksen tai aluslevytyksen päälle. Alusrakenteiden on oltava kunnossa, ennen uuden huopakaton asentamista. Jos katolla on ollut vesivuotoja tai alusrakenteissa on painautumia, joudutaan aluslaudoitusta todennäköisesti korjaamaan. Kun vanha kate on purettu ja aluslaudoitus on kunnostettu, asennetaan katolle alushuopa. Kumibitumilla kyllästetty aluskermi toimii huopakaton aluskatteena. Alushuopa on vedenpitävää, joten se suojaa kattorakenteita, jos päällyshuopaan tulee syystä tai toisesta vesivuoto. Savupiipun kohdalla, läpiviennin vedenpitävyys varmistetaan nostamalla alushuopaa piipun juuresta noin 30 cm ylös piipun varteen. Ylös vedetty alushuopa peittyy myöhemmin piipun pellitysten alle. Muiden katon läpivientien tiivistykset tehdään kunkin kattotuotteen omalla läpivientitiivisteellä. Alushuovan asentamisen jälkeen rakennuksen alaräystäille ja päätyräystäille kiinnitetään tippapellit, jotka ohjaavat sadevedet vesikouruihin.

Palahuopakatto on parhaimmillaan jyrkillä katoilla

Palahuopakatot kootaan huopakattolevyistä. Kattolevyjä on monen muotoisia. Saatavana on mm. monikulmaisia, suorakulmaisia ja aaltomaisia bitumikattolevyjä. Kattohuopalevyjä latomalla, saadaan aikaan paanukattomainen vaikutelma. Palahuopakattoja kutsutaankin myös bitumipaanukatoiksi. Bitumikattopaloissa on yleensä liimapinta, joka helpottaa huopakattopalojen latomista katolle. Kattolevyt kiinnitetään kuitenkin vielä huopanauloilla. Katon räystäillä tippapeltien kohdalla kiinnitys varmistetaan vielä kumibitumiliimalla. Palahuopakatto sopii parhaiten katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi. Jyrkillä katoilla bitumipaanujen näyttävyys tulee parhaiten esiin.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakattoja valmistetaan eri laatuisista rullissa toimitettavista bitumikermeistä. Bitumikermin tuoteluokka valitaan aina katon kaltevuuden mukaan. Tiivissaumakattoja, joissa asennetaan kaksi huopakermiä päällekkäin, nimitetään kaksikerroskatteeksi. Kattohuopakerrokset asennetaan niin, että ylemmän ja alemman kattohuovan saumat asettuvat eri kohtiin. Näin saumarakenteesta saadaan varmasti tiivis. Yksikerroskatteita varten on saatavana oma bitumikermilaatunsa. Yksikerroskatetta ei suositella, kuin korkeintaan jyrkille katoille, joista vesi ja lumi valuvat varmasti pois itsestään. Kattohuovat voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla liimattavia, kuumaliimattavia tai hitsattavia laatuja. Kuumaliimauksessa ja hitsauksessa kattohuovat kiinnitetään katolle kaasuliekin avulla. Kuuma-asennuksissa kattoasentajilla tulee olla kattotulitöihin pätevöittävä koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Peltikattoremontti, huoletonta ylläpitoa

Peltikattoremontteja on monenlaisia. Peltikattoremontissa voidaan vesikatoksi asentaa esimerkiksi konesaumattu rivipeltikatto, tillikuvioinen profiilikatto, poimukatto, kruunupoimullinen peltikatto, aaltopeltikatto tai pystysaumakatto. Peltikatoissa on paljon vaihtoehtoja. Plus Kattopalvelus asentaa kaikkia peltikattotyyppejä Porvoon alueella.

Profiilimuodoissa on valinnanvaraa

Profiilipeltikatot rakennetaan muotoilluista peltilevyistä. Eri muotoisia profiilimuotoja on useita. Suosittuja peltikattomuotoja ovat esimerkiksi tiilikuvioinen profiilipeltikatto, kruunupoimullinen peltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto ja pystysaumakatto. Profiilipeltikaton peltilevyissä on yleensä lukkopontit, joilla peltilevyt liitetään toisiinsa. Pystysaumakatossa peltilevyjen lukkopontit ovat pystysuunnassa katelevyn reunoissa. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Profiilipeltikaton saumat ovat kuitenkin yksinkertaiset, toisin kuin konesaumakatoissa. Profiilipeltikaton kattopellit ovat valmiiksi pinnoitettuja ja niitä on saatavana monen värisinä. Lukkosaumaponttien ja valmiin pinnoitteen ansiosta profiilipeltikaton asentaminen on nopeaa.

Konesaumakatto, galvanoitu rivipeltikatto

Konesaumakaton erottaa profiilipeltikatosta erikoistyökaluilla tehtävä kaksinkertainen sauma, jolla peltilevyt liitetään toisiinsa. Kaksinkertainen sauma on täysin vesitiivis. Konesaumakaton etuna on myös läpivientien vesitiivis pellitys. Läpivientituotteiden pellitykset liitetään muuhun kattoon kaksinkertaisella saumalla. Näin saadaan täysin vesitiivis, muuhun kattoon kiinteästi liittyvä läpivientipellitys. Kattoturvatuotteet voidaan kiinnittää konesaumakaton saumoihin erityisellä kiinnikkeellä, jolloin peltikattoon ei tarvitse tehdä yhtään reikää. Saumaustekniikan vuoksi konesaumakaton voi asentaa myös monimuotoisille katoille. Konesaumatut rivipeltikatot tehdään yleensä kuumasinkitystä eli galvanoidusta teräspellistä. Myös alumiinia ja kuparia voidaan käyttää konesaumakaton materiaaleina. Galvanoitu kattopelti ei ruostu, ennen kun kattopellin sinkkikerros kuluu pois. Sinkitty konesaumakatto onkin erittäin pitkäikäinen peltikattotyyppi. Galvanoidusta teräspellistä valmistetun konesaumakaton tulee antaa hapettua 2-3 vuotta, ennen kun sen voi maalata ensimmäisen kerran. Sen jälkeen konesaumatun rivipeltikaton huoltomaalausväliksi suositellaan noin 15 vuotta.

Tiilikattoremontilla pitkäikäinen ja elegantti katto

Tiilikatto on pitkäikäinen kattotyyppi. Hyvin hoidettu ja huollettu tiilikatto kestää Suomenkin vaativissa sääolosuhteissa kymmeniä vuosia. Tiilikaton ominaisuuksia ovat myös hiljaisuus ja hengittävyys. Tiilikattoremontin voi toteuttaa joko betonikattotiilillä tai savikattotiilillä.

Betonitiilikatto vai savitiilikatto?

Betonikattotiilillä ja savikattotiilillä on joitakin eroja ominaisuuksiensa ja ulkonäkönsä suhteen. Savikattotiilet kestävät hieman paremmin pakkasrapautumista, kuin betonikattotiilet. Nykyaikaisten betonikattotiilien pakkasenkestoa on kuitenkin saatu parannettua tuotekehittelyllä. Betonikattotiili eli sementtikattotiili valmistetaan betonimassasta. Betoniin sekoitetuilla väriaineilla saadaan aikaan läpivärjättyjä betonikattotiiliä. Betonikattotiiliä onkin saatavana monen värisinä. Usein betonikattotiilet ovat tehtaalla pinnoitettuja. Pinnoitus suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja uv-säteilyltä. Betonitiilikatot kuitenkin haalistuvat vuosien saatossa, läpivärjäyksestä ja pinnoittamisesta huolimatta. Betonitiilikaton voi kuitenkin huoltomaalata useaan otteeseen elinkaarensa aikana. Savikattotiilet ovat puolestaan terrakottakeramiikkaa. Savitiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla korkeassa lämpötilassa. Terrakotanpunainen savikattotiilen perusväri on saven luontainen väri. Eri värisävyjä savikattotiiliin saadaan, kun kattotiilen valmistusprosessissa ruiskutetaan mineraalioksideja savikattotiilen pintaan ennen sen poltattamista. Savitiilikatot eivät haalistu ikääntyessään. Savitiilikattojen väri oikeastaan vai syvenee vuosikymmenten kuluessa. Savitiilikattoja ei näin ollen tarvitse maalata. Savitiilikaton voi kuitenkin käsitellä värittömillä kattosuoja-aineilla, jotka suojaavat kattotiiliä rapautumiselta ja estävät kasvustojen muodostumista savitiilikatolle.

Tiilikattoremontin ajankohta

Kaikki katot tulevat lopulta käyttöikänsä päähän, jolloin edessä on vääjäämättä kattoremontti. Kattotiilet alkavat rapautua elinkaarensa lopussa. Rapautuminen johtuu kattotiilien huokoisesta rakenteesta. Kattotiilen huokosiin kulkeutuu vettä. Kun vesi kattotiilen sisässä vuoroin jäätyy ja sulaa, aiheuttaa se lopulta vuosikymmenten jälkeen kattotiilien haurastumista ja rapautumista. Lopulta kattotiilet voivat murtua esimerkiksi lumen painosta tai lämpötilavaihteluiden johdosta. Jos vanhalla tiilikatolla tavataan säännönmukaisesti rikkoutuneita kattotiiliä, esimerkiksi keväisen kattotarkastuksen yhteydessä, alkaa tiilikattoremontti olla ajankohtainen. Koska rikkoutunut kattotiili aiheuttaa vesivuodon katolle, ei tiilikattoremonttia kannata lykätä liian pitkään.

Katon elinkaaren pituus – Milloin kattoremontti on edessä?

Katon tekninen käyttöikä riippuu osittain katemateriaalista. Kuitenkin katon huoltohistorialla ja paikallisilla olosuhteilla on myös suuri merkitys katon elinkaaren pituuteen. Jos esimerkiksi talon vierustoilla on paljon puustoa, muodostuu katolle helposti paksu kerros lehtiä ja neulasia. Tällaisissa olosuhteissa veden virtaus pois katolta heikkenee. Kun vesi sitoutuu katon lehti- ja neulasmattoon, altistuu katto ruostumiselle tai kattotiilien rapautumiselle, jotka lyhentävät katon käyttöikää. Tällaisissa olosuhteissa olisi tärkeää harjata katto säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Katon oikealla huollolla voidaan katon käyttöikää pidentää jopa kymmenillä vuosilla, huoltamattomaan kattoon verrattuna. Esimerkiksi katon huoltomaalaus parantaa talon ulkonäköä, mutta suojaa myös kattoa ruostumiselta ja rapautumiselta. Iäkäs katto tulee kuitenkin lopulta elinkaarensa päähän. Kun katto on jo niin huonokuntoinen, että sen paikalliset korjaukset eivät enää katon käyttöikää oleellisesti pidennä, on edessä koko katon uusiminen kattoremontissa. Kattoremontti lisää talon arvoa ja asumisviihtyisyyttä. Kattoremontin jälkeen asukkaat voivat taas olla huoletta katon suhteen seuraavat vuosikymmenet.

Kattokorjaukset voivat lykätä kattoremonttia

Äkillisiä kattovaurioita syntyy tyypillisesti talvella raskaiden lumikuormien rikkoessa kattorakenteita ja kattotuotteita. Jos liian raskaat lumi- ja jäämassat lähtevät liikkeelle, voivat ne viedä mukanaan kattoturvatuotteita. Kun kattotuotteen kiinnikkeet pettävät, kärsii vesikattokin yleensä pahoja vaurioita. Kattovaurioita aiheuttavat myös myrskytuulet. Pahimmat myrskyt voivat irrottaa kattopeltejä tai kattohuopia. Tuulen pudottamat oksat ja kaatuvat puut aiheuttavat osan kattojen myrskyvaurioista. Myrskyvaurioita korjataan Porvoossakin säännöllisesti. Kattovaurio voi syntyä myös hitaasti ja huomaamattomasti. Esimerkiksi läpivientien tiivisteet haurastuvat ajan myötä. Jos hapertunutta läpivientitiivistettä ei vaihdeta ajoissa, voi seurauksena olla kattovuoto. Kun kattovuoto havaitaan, ei kannata viivytellä, vaan kutsua kattokorjaaja paikalle mahdollisimman pian. Pienikin kattovuoto voi pitkään jatkuessaan aiheuttaa mittavia vahinkoja vesikaton alapuolisille rakenteille. Kattotarkastuksissa tulisikin aina tarkastaa läpivientien tiiviys ja vaihtaa läpivientitiivisteet ajoissa. Myös kattotuotteiden kiinnikkeet ja kateruuvit tulee tarkastaa jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Kattovaurion sattuessa tilaa kattokorjaus Plus Kattopalvelsta mahdollisimman pian lisävahinkojen välttämiseksi.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen

Vanhojen tiilikattojen kattotiilet voivat olla jo pahasti rapautuneita, jolloin ne lohkeilevat helposti. Koska rikkoutunut kattotiili aiheuttaa aina kattovuodon vesikatolle, kannattaa rikkoutuneet kattotiilet vaihdattaa mahdollisimman pian. Rikkoutuneen kattotiilen vaihtotyötä helpottaa, jos kattotiiliä on jäänyt varastoon asennuksen jälkeen. Silloin vaihdettava kattotiili on varmasti samanmallinen, kuin muutkin kattotiilet. Teemme rikkoutuneiden kattotiilien vaihtotöitä koko Porvoon alueella.

Kattohuollot – Kattohuolto lisää katon käyttöikää

Katon käyttöikään vaikuttaa olennaisesti katon huoltohistoria. Katto kestää pitkään, kun sitä huolletaan säännöllisesti ja oikea-aikaisesti. Plus Kattopalvelun palvelukokonaisuuteen kuuluvat kaikki kattohuoltotyöt Porvoossa.

Katon huoltomaalaus suojaa kattoa

Katon huoltomaalaus suojaa peltikattoa ruostumiselta. Jos peltikatolla on ruosteisia kohtia, kannattaa ne vähintään paikkamaalata ruosteenestomaalilla, jos koko katon huoltomaalaus ei ole vielä ajankohtaista. Tiilikatoilla katon maalaaminen suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja kasvustojen muodostumiselta. Maalaamisella voidaan suojata myös huopakatot. Kullekin kattotyypille on oma kattomaalinsa. Katon huoltomaalaus voi pidentää katon elinkaarta jopa kymmenillä vuosilla.

Kattopesu ja katon harjaus

Jos katolle kertyy paksu kerros lehtiä ja neulasia, estyy veden luonnollinen virtaus katolla. Silloin vesi jää seisomaan lehti- ja neulasmattoon sitoutuneena. Kosteus katolla edistää niin kattotiilien rapautumista, kuin peltikattojen ruostumistakin. Katon harjaus onkin tärkeä vuosittain tehtävä kattohuolto, varsinkin metsäisillä tonteilla sijaitsevien talojen katoilla. Katon puhdistuksen voi täydentää kattopesulla. Kattopesuaineella tehtävässä kattopesussa katosta irtoaa myös levät, noki ja muu katolle pinttynyt lika. Kattopesuaineet suojaavat kattoa myös kasvustojen muodostumiselta katolle.

Sammaleentuhokäsittely

Kaikki kattotyypit ovat sen verran huokoisia, että ne toimivat kasvualustana sammalille, jäkälille, leville ja muille kasvustoille. Katon säännöllisillä harjauksilla ja pesuilla voidaan kasvustojen kasvua hillitä. Jos katolle on jo kuitenkin ehtinyt kasvaa paksu sammalpeite, päästään siitä eroon sammaleentuhokäsittelyllä. Sammaleentuhokäsittely aloitetaan kaiken irtoavan kasvuston poistolla katolta esimerkiksi harjaamalla. Sen jälkeen katolle levitetään kasvustontuhoainetta matalapaineruiskulla. Sammaleentuhokäsittelyssä käytettävät kasvustonestoaineet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne rasita ympäristöä. Kasvustontuhoaine vaikuttaa katolla tietyn aikaa hajoamiseensa asti. Kasvustot kuihtuvat sen johdosta katolle ja lopulta sateet ja tuulet pudottavat kuivuneen kasviaineksen alas katolta. Sammaleentuhokäsittely voidaan tehdä niin tiilikatoille, huopakatoille, peltikatoille kuin mineriittikatoillekin.

Vesikourujen puhdistus

Vesikourujen puhdistus on tärkeä syksyinen kattohuoltotoimi. Vesikourut eivät aja tehtäväänsä, jos ne ovat tukossa. Tukkiutuneet vesikourut aiheuttavat sadevesien ohjautumisen esimerkiksi talon seinärakenteisiin. Seinärakenteisiin voi näin muodostua homekasvustoja tai muita kosteusvaurioita. Vesikourujen puhdistustyö kannattaa tehdä syksyisin, kun lehdet ovat pudonneet puista. Räystäskourujen puhdistustyön voi tilata esimerkiksi katon harjauksen yhteyteen, jolloin katolta ei enää kulkeudu uusia lehtiä vesikouruihin, räystäskourujen puhdistuksen jälkeen. Teemme Porvoossa vesikourujen puhdistuksia kaikenlaisissa rakennuksissa. Nostolava-auton avulla puhdistamme nopeasti vesikourut myös kerrostalojen räystäiltä.

Lumen pudotukset

Jos talvi on runsasluminen, kannattaa katon lumikuormaa seurata ja ryhtyä lumenpudotuksiin tarpeen vaatiessa. Kun lumikuorma muodostuu liian raskaaksi, voivat kattorakenteet vaurioitua lumen ja jään painosta. Raskaat lumimassat voivat myös irrottaa kattoturvatuotteita ja vaurioittaa vesikattoa. Koska liukkaalla katolla työskentely on tottumattomalle vaarallista työtä, kannattaa lumen pudotukset jättää suosiolla alan ammattilaisille. Ammattitaitoiset kattohuoltajamme tekevät lumenpudotukset nopeasti ja turvallisesti. Jos räystäille on vaikea ulottua katolta käsin, käytämme nostolava-autoa apuna lumenpudotuksissa. Tilaa lumenpudotukset Plus Kattopalvelusta.

Kattotuotteiden huolto

Pienet kattohuollot, kuten kateruuvien ja kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristämiset, voidaan tehdä kattotarkastuksen yhteydessä. Tärkeää on vaihtaa kateruuvien ja läpivientien hapertuneet tiivisteet ajoissa, koska ne voivat aiheuttaa kattovuodon. Sadevesijärjestelmän tarkastus ja huolto kuuluvat myös keväisen kattotarkastuksen perustoimiin. Vesikourujen kiinnikkeet kiristetään ja räystäskourujen kaadot tarkistetaan ja säädetään tarvittaessa.

Kattotuoteasennukset

Plus Kattopalvelu tekee kaikkia, myös kattoläpivientejä vaativia, kattotuoteasennuksia Porvoossa. Asennamme mm. tuuletusputket, huippuimurit, ilmastointihormit, antennit, aurinkopaneelit ja aurinkokeräimet. Myös kattoikkunat ja kattoluukut asennuksineen ja pellityksineen kuuluvat tuotevalikoimaamme. Plus Kattopalveusta saatte lisäksi markkinoiden parhaat kattoturvatuotteet, kuten lapetikkaat, kulkusillat ja lumiesteet paikalleen asennettuina.

Muut kattotyöt Porvoossa

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi teemme kaikkia muitakin kattotöitä. Kattoasiantuntijamme osaavat vastata kaikkiin kattoja koskeviin kysymyksiisi. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin katto-ongelmiisi.

Katon korotus

Katon korotuksella voidaan talon ullakkokerros ottaa hyötykäyttöön, esimerkiksi asuintilaksi. Kattoa voidaan korottaa jopa kokonaisen kerroksen verran. Plus Kattopalvelu tekee Porvoon alueella katon korotuksia ja kattomuodon muutostöitä.

Yläpohjan lisälämmöneristys

Yläpohjan lisälämmöneristys kannattaa. Energian säästö on huomattava, koska suurin osa asunnon hukkalämmöstä haihtuu juuri yläpohjan kautta taivaalle. Yläpohjassa tulee kuitenkin olla riittävästi tilaa, lämmöneristeen lisäämisen jälkeenkin, myös yläpohjan tuuletukselle. Lisää tilaa yläpohjaan saadaan esimerkiksi katon korottamisella.

Kattopeltisepän työt

Plus Kattopalvelun kattopeltisepät ovat taitavia kattopeltien muotoilijoita. Teemme vaativatkin monimuotoisten peltikattojen erikoispellitykset. Plus Kattopalvelusta saat myös piipunpellitykset, piipunhatut, räystäspellit, tippapellit, jiiripellit, myrskypellit ja kaikki muut katon pellitykset.

Katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitustyöt

Kattoremontin yhteydessä vaihdetaan usein myös räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja katon päätylaudat. Teemme Porvoossa katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitusten uusimisia, korjauksia ja huoltomaalauksia myös erillispalveluna.