Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Porvoo – Sadevesikouruista kannattaa pitää huolta

Omakotitaloon, kesämökkiin, kerrostaloon ja ulkorakennukseen tarvitaan toimivaa sadevesijärjestelmää, sillä muussa tapauksessa katolle satavat vedet voivat valua kiinteistön ulkorakenteita pitkin kiinteistön pihaan. Kaikki sade- tai sulamisvedet eivät valu maahan asti, vaan ne voivat imeytyä kiinteistön ulkorakenteisiin, jolloin kiinteistön sisälle voi päästä litratolkulla vettä.

Ne vedet, mitkä valuvat maahan asti, voivat aiheuttaa liejua, tulvia, jääkenttiä ja jopa kosteus- ja homevaurioita. Katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, joten salaojistakaan ei ole aina pitämään talon rakenteita kuivina. Kapillaarinen kosteus voi kohota vettyneestä maaperästä kohti talon eri rakenteita.

Kotivakuutuskaan ei välttämättä korvaa puuttuvista tai huonokuntoisista vesikouruista syntyneitä vesivahinkoja, joten anna meidän asentaa rakennukseesi laadukkaat ja huolella mitoitetut räystäskourut sekä syöksytorvet. Niiden asentaminen on iso askel, mutta ei vielä riittävästi. Jotta sadevesijärjestelmä toimisi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, tulee omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen vesikourut puhdistaa puolivuosittain. Varsinkin korkean talon vesikourujen puhdistus Porvoossa kannattaa jättää meille, sillä meillä on kalustoa ja muita resursseja myös kerrostalojen ynnä muiden korkeiden rakennusten kattotöihin.

Vesikourujen puhdistus Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa poistaa roskat ja roskatukokset, joten vedet voivat jälleen virrata vapaasti pitkin sadevesijärjestelmää sen sijaan, että ne valuisivat räystäskourujen laitojen yli. Tukosten takia kouruissa on lähes kaiken aikaa kosteutta, eivätkä teräskourut tykkää tästä yhtään sen enempää kuin peltikatotkaan. Jos roskia ei poisteta kouruista tai esimerkiksi tiilikuvioiselta peltikatolta, voi syntyä ruosteläiskiä ja ruostevaurioita.

Roskaiset vesikourut, joissa kosteus asuu, tulevat jäätymään talvella. Tämä ei ole hyvä asia, sillä räystäskourujen ja alastuloputkien tulisi olla toimintavalmiudessa, kun lumi alkaa sulaa. Sulamisvesien tulisi päästä poistumaan vesikouruja ja syöksyputkia pitkin, jotta ne eivät valusi talon ulkorakenteille ja pihamaahan. Kun sää muuttuu, voi jäätyneiden rännien yli vuotava kosteus muuttua vaarallisiksi jääpuikoiksi. Jääkuorma voi saada rännit ja syöksytorvet romahtamaan maahan. Jos jääkuorma piinaa sadevesijärjestelmääsi, tilaa meiltä sen höyrysulatus, mutta sen muodostuminen kannattaa ehkäistä vesikourujen puhdistuksen ja sulanapitokaapeleiden avulla.

Kaikki kattotyömme voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja tuota rahoitusta haetaan helposti nettisivujen kautta. Kotitaloudet voivat hyödyntää kotitalousvähennystä myös erilaisia rännitöitä teettäessään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Tarvitseeko tasakattokin rännien puhdistusta Porvoossa?

Tasakatot olivat hyvin suosittuja 1960-luvulla, ja sellaisen löytää edelleenkin monesta rakennuksesta. Tuleeko myös tasakaton rännit puhdistaa Porvoossa? Vastaus on ei, koska tasakaton reunalla ei ole rännikouruja. Miten tasakatolta sitten ohjataan pois kaikki sade- ja sulamisvedet? Vastaus löytyy kattokaivoista. Kattokaivo on tasakatolla oleva läpivienti, minkä tehtävä on kerätä vedet katolta.

Kattokaivotkin pitää huoltaa säännöllisesti, jotta sadevesijärjestelmä ei lakkaa toimimasta. Kattokaivot ja rännit puhdistetaan Porvoossa yhtä aikaa, eli kahdesti vuodessa. Oikea ajankohta sadevesijärjestelmien puhdistamiselle on heti talven jälkeen. Toisen kerran lehdet, neulaset ja kävyt poistetaan syksyllä, jolloin ne voivatkin jo olla täynnä roskia.

Samalla teemme sadevesijärjestelmän kunnon tarkastuksen, sillä kattokaivojen lämpövastukset ovat voineet hajota, tai kourujen kallistukset mennä pilalle. Sadevesijärjestelmän ja koko katon kunnon tarkastus on ilmainen kaupanpäällinen. Sen jälkeen tarjoamme mahdollisesti tarvittuja lisätöitä, mutta jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto sadevesijärjestelmineen ja muine kattotarvikkeineen on täysin kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään ylimääräistä.

Rännien ja kattokaivojen jääkuorma poistetaan samalla tavalla, eli höyrysulattamalla jää pois. Tukosten poiston taustalla vaikuttavat samat syyt, eli tarve huolehtia talon rakenteiden kuivuudesta ja kunnosta. Jos kattokaivoja ei puhdisteta, voi katolle jäädä niin paljon vettä, että tasakatto vuotaa. Vesikourujen tukokset eivät johda kattovuotoon, mutta roiskevedet ja kapillaarinen kosteus voivat aiheuttaa muunlaisia kosteusvaurioita. Rännien puhdistamattomuus voi näkyä myös ruostevaurioina sekä esimerkiksi pelkona alas putoavista vesikouruista.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus käy meiltä kätevästi

Rivitalon, omakotitalon, paritalon, kesämökin tai kerrostalon sadevesijärjestelmän puhdistamiseksi riittää usein rännien puhdistus. Emme kuitenkaan jätä tarkastamatta sitä, onko roskia päätynyt myös alastuloputkiin, joita kutsutaan myös syöksyputkiksi tai -torviksi. Jos alastuloputkissa on roskia, pitää ne poistaa, sillä roskatukosten poistamatta jättäminen voisi huonontaa sadevesijärjestelmän vetoa. Koska ammattitaitoa ja välineistöä piisaa, käy myös tukkeutuneiden alastuloputkien avaus meiltä varsin kätevästi.

Tukokset pitää poistaa vesikouruista ja alastuloputkista viimeistään syksyn lopussa, eli juuri ennen uuden talven alkamista. Näin voidaan varmistaa se, että sadevesijärjestelmä ei jäädy umpeen, kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle. Samalla tehty kuntotarkastus on tarpeen esimerkiksi vääntymien havaitsemiseksi, sillä myös vääntynyt ränni voi jäätyä (eihän kaikki vesi pääse poistumaan).

Jos sadevesijärjestelmä jäätyy, voi räystäiltä alkaa roikkua huolestuttavan pitkiä ja teräviä jääpuikkoja. Jäiset kourut voivat pudota alas, ja rännien yli vuotavat vedet muuttaa piha-alueen liukkaaksi. Tilaa jään tukkimien kourujen tai alastuloputkien avaus kuumalla vesihöyryllä Porvooseen, niin ongelmaan saadaan nopea ratkaisu. Höyrynsulatus auttaa akuuttiin tarpeeseen, eikä se ole haitallinen sen paremmin sadevesijärjestelmälle kuin katollekaan (höyrytyslaitetta voidaan siis käyttää myös kattojään sulattamiseen). Sulanapitokaapeleiden avulla jään syntyminen kouruihin ja syöksyputkiin saadaan estettyä koko talven ajan. Kaapelien sisällä kulkevat lämpövastukset nimittäin lämmittävät kouruja ja syöksytorvia kovemmillakin pakkasilla. Sulanapitojärjestelmän ja jokasyksyisen rännihuollon avulla saadaan siis estettyä jään muodostuminen sadevesijärjestelmään todella luotettavalla tavalla Porvoossa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt