Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Orimattilan kattotöihin, kuten kattoremonttiin, tarvitaan ensi luokan ammattiosaamista 

Kattoremontit ovat isoja ja monipuolisia urakoita, joiden onnistumisesta riippuu koko rakennuksen kunto. Näin ollen katto kannattaa uusia vain sellaisella ammattilaisella, jolla on tarpeeksi tietotaitoa ja kokemusta erilaisten kattojen remontoinnista. Plus Kattopalvelun ammattitaitoon voit luottaa. Me olemme uusineet, korjanneet ja varustelleet lukemattomia kattoja, joten tiedämme täsmälleen, miten sinunkin kattosi saadaan uusittua ensiluokkaisella tavalla.

Kattoremonttia tarvitaan kuitenkin vain hyvin harvoin – kenties vain 70–100 vuoden välein! Niinpä Plus Kattopalvelu on harjaantunut tekemään kaikki muutkin kattotyöt, joita kerrostalojen, omakotitalojen, rivitalojen ja kesämökkien katot voivat tarvita. Kattohuoltoja tarvitaan joka vuosi. Niin tiilikatto, huopakatto kuin peltikattokin pitää puhdistaa puolivuosittain, sillä katolle jääneet roskat rasittaisivat sen kuntoa ja voisivat johtaa erilaisiin kattovuotoihin. Mikäli yläpohjaan päätyy kosteutta, ovat vaarana sekä laho- että homevauriot. Muita kattohuoltoja ovat kattopesut, katon huoltomaalaukset sekä esimerkiksi sammaleiden poisto katolta.  Oikeaan aikaan ja oikealla tavalla toteutettujen kattohuoltojen ansiosta katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, joita ovat sammalet, ilmansaasteet ja muun muassa katon päällä käveleminen.

Luota ammattiosaamiseen myös tarvitessasi katon paikkausta, korjausta tai muuta kunnostusta. Hyvinkin huolletulta katolta voi pudota kattovarusteita, jos seudulla käy kova myrsky. Jos pienet vauriot korjataan nopeasti, eli kattokorjaus tule kalliiksi. Rikkinäiset tiilet, katolta irronneet peltilistat ja huopalaatat, huonokuntoiset saumat tai esimerkiksi vääntyneet lumiesteet tulevat huomattua ajoissa, kunhan katon kunto käydään tarkastamassa puolen vuoden välein.

Voit tilata katon kunnon tarkastuksen, tai saada sen ilmaiseksi jonkun muun kattotyön yhteydessä. Olemme jo jonkin aikaa tarjonneet jokaiselle asiakkaallemme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen, ja asiakkaat ovat olleet tähän hyvin tyytyväisiä. Asiakas säästää näin kattotarkastuksen hinnan – puhumattakaan niistä säästöistä mitä syntyy, kun katto osataan huoltaa ja korjata oikeaan aikaan.

Kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä voi tilata meiltä myös Orimattilan naapurikuntiin, joita ovat Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Myrskylä, Mäntsälä sekä Pukkila. Urakan teettämistä voi helpottaa kotisivujemme kautta saatavilla oleva rahoitus. Rahoituksen avulla kattoremontti tai vaikka katon maalaus ei jää tekemättä, sillä urakan hinnan voi pilkkoa sopiviin osiin.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Orimattilassa vuodenajasta huolimatta

Plus Kattopalvelu voi tehdä kattoremontin Orimattilassa rakennuksesta, katosta ja vuodenajasta riippumatta. Monet kattoremontit tehdään edelleen kesällä, mutta alati kasvava määrä kattoremontteja toteutetaan talvella. Katolla oleva lumi pudotetaan katolta kattosaneerauksen aluksi, mutta muuten talviaikainen kattoremontti ei käytännössä eroa kesällä tehtävästä kattosaneerauksesta. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentaminen talvella voi tuoda asiakkaalle erinäisiä etuja. Uusi katto voi olla paikallaan normaalia nopeammin, sillä talvella ei useinkaan ole samanlaisia yllättäviä sadekuuroja kuin kesällä. Avoimet rakenteet ovat alemman ilmankosteuden takia paremmin suojassa kosteudelta, eikä koneistamme ja autoistamme jää routaiseen maahan ikäviä jälkiä. Kysy asiantuntijoiltamme lisää siitä, kannattaisiko teidänkin omakotitalonne, rivitalonne, kerrostalonne tai esimerkiksi kesämökkinne kattoremontti teettää talvella!

Harjakaton, tasakaton, pulpettikaton tai vaikkapa aumakaton uusiminen alkaa alkutarkastuksesta. Kun olet ottanut yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kertonut kattoremontin tarpeesta, sovimme saneerauskohteen alkutarkastusajankohdasta. Vasta paikan päällä saamme kokonaiskuvan katosta ja sen kunnosta, ja voimme alkaa suunnitella palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimista. Kattoremontille ei voida laskea hintaakaan, ennen kuin kohde on perinpohjaisesti tarkastettu. Kattosaneerauksen hinta on yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoinen, ja halutessaan kattoremontin voi maksaa muutoinkin kuin käteisellä – esimerkiksi rahoituksella tai osamaksulla. Plus Kattopalvelun yhteistyökumppanin tarjoamaan kattoremonttilainaan voit tutustua kotisivuillamme olevan linkin kautta.

Palahuopakattoremontin ja huopakattoremontin hintaan vaikuttaa muun muassa se, voidaanko vanha bitumikatto jättää purkamatta. Joskus on mahdollista rakentaa uusi bitumi- tai peltikatto suoraan vanhan huopakaton päälle, ja saavuttaa siten kustannussäästöjä.

Peltikattoremontin ja tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa se, pitääkö myös aluskate vaihtaa. Jos aluskate ja katon rakenteet ovat sellaisessa kunnossa, että niiden voi luottaa kestävän uuden katon elinkaaren ajan, voidaan vaihtaa pelkkä vesikate.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet muutkin seikat, kuten se, kuinka paljon vanhalta katolta pitää purkaa läpivientejä, ja kuinka paljon uudelle katolle tulee yksityiskohtia (kuten jiirejä, lippoja ja kattovarusteita). Mikäli katon rakenteissa on paljon kunnostettavaa, näkyy se myös kattosaneerauksen hinnassa. Tasakaton muuttaminen harjakatoksi nostaa sekin katon uusimisen kustannuksia, mutta saattaa maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Satulakattoa on helpompi huoltaa kuin tasakattoa, mikä kerää lunta, likaa ja roskia.

Huopakatto ja palahuopakatto eivät ole vain kesämökkien kattoja

Huopakatto tai palahuopakatto suojaa montaa kesämökkiä Suomessa, mutta kesämökkien ohella bitumikatot sopivat myös vakituisiin asuntoihin. Bitumikermikatossa on monia hyviä puolia. Edullinen asennushinta on yksi bitumikaton hyvistä puolista. Myös helppohoitoisuus, erinomainen tiiviys, elastisuus, helppo työstettävyys ja ääneneristyskyky puhuvat huopa- tai laattakaton valinnan puolesta. Huopakatto on edullisempi kuin tiilikatto, ja lisäksi se on paljon kevyempi. Bitumikatto ei myöskään ropise sateella, kuten aaltopeltikatto. Jos harkitset bitumikattoa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meillä on hallussamme kaikki se tietotaito, mitä tarvitaan huopakaton asentamisessa, remontoinnissa, huoltamisessa ja korjaamisessa.

Voimme kertoa sinulle vaikkapa erilaisista huopakatevaihtoehdoista, joita ovat tiivissaumakatto, laattakatto sekä kolmiorimahuopakatto. Meiltä löytyy tulityölupa, jotta saamme hitsattua tiivissaumakaton saumat niin vedenpitäviksi, että se toimii tasakatonkin kattona. Mikään muu katto ei olisikaan yhtä tiivis ja toimiva tasakatolla.

Meidän kauttamme tavoitatte myös parhaat osaajat kolmiorimahuopakaton asentamiseen. Kolmiorimahuopakattoja eivät kaikki kattopalvelut osaakaan asentaa, mutta meiltä saat osaajat myös perinteisten kattojen remontoimiseen ja korjaamiseen.

Palahuopakaton asentaminen voi tuntua melkoiselta näpertelyltä, ainakin verrattuna rullatavarana myytävän huopakaton asentamiseen. Meillä on kuitenkin viitseliäisyyttä sekä kärsivällisyyttä asentaa jokainen paanu huolella paikoilleen. Palahuopakatto on kiehtova katto. Perinteiset paanut ovat mustia ja kuusikulmaisia, mutta voit lisätä kattosi kiinnostavuutta leikittelemällä moderneilla muodoilla ja jännittävillä väreillä.

Normaalin huopakattoremontin yhteydessä puretaan sekä huopakermi että aluskermi, ja aluslaudoitus uusitaan tai korjataan. Jos aluslaudoituksessa ei ole mitään vikaa, voidaan se jättää koskemattomaksi. Joskus uusi katto voidaan asentaa suoran vanhan huopakaton päälle, mutta vanha kattohuopa pitää ensin silottaa ja naulata kunnolla kiinni alustaansa. Lisäksi vanha bitumikatto on puhdistettava levistä ja muista kasvustoista, jotta katteiden väliin ei jäisi kosteutta. Vanha huopakatto saa tällöin jäädä toimimaan uuden katon alusrakenteena, eikä erillistä aluskatetta tarvitse asentaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kolmiorimahuopakaton päälle ei voida asentaa uutta bitumikattoa.

Bitumikatto antaa parastaan, kun sitä huolletaan säännöllisesti ja asiantuntevasti. Huopakatosta saa sateensuojan 20-40 vuodeksi, kunhan se puhdistetaan ja tarkastetaan puolen vuoden välein. Kevättarkastus kertoo, onko talvi aiheuttanut joitain korjaustarpeita – esimerkiksi irrottaen tai löystyttäen katon tarvikkeiden kiinnikkeitä. Kevättarkastuksen ansiosta myös mahdolliseen saumavuotoon osataan puuttua nopeasti. Syystarkastuksen ansiosta katto voidaan valmistella tulevaan talveen esimerkiksi suorittamalla jokin kattohuolto tai paikkaamalla kattoon kesän mittaan ilmestynyt reikä.

Katon korjaustarpeet Orimattilassa kaipaavat pikaista puuttumista asiaan

Kaikki katon kuntoon vaikuttavat reiät, puutteet ja muut ongelmat tarkoittavat sitä, että on aika tilata katon korjaus Orimattilaan – ja vieläpä mahdollisimman pikaisesti. Katon kunto ei kohene itsekseen, pikemminkin päinvastoin. Mitä kauemmin huopakaton tai peltikaton reiät ovat paikkaamatta, sitä suuremmaksi kasvaa kattovuodon ja katon vesivahingon riski. Myös rikkinäiset tiilet kannattaa vaihtaa saman tien, kuin niitä tavataan. Ei kannata laskea liikaa vesikaton alla olevan aluskatteen varaan, sillä aluskatekin saattaa pettää ollessaan pitkiä aikoja runsaan kosteuden rasittamana.

Kaikki peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjaustarpeet huomataan ajoissa, kun katto on tarkastettu kahdesti vuodessa. Katto kannattaa tarkastuttaa ammattilaisella, joka voi antaa saman tien tarjouksen mahdollisesti tarvitusta jiirikorjauksesta tai vaikkapa aluskatteen kunnostuksesta. Katon ja kattoläpivientien asennus ja tiivistys tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön.

Plus Kattopalvelu hallitsee kaikki erilaiset kattokorjaukset ensiluokkaisesti. Korjaamme myös katon tarvikkeet, kuten vesikourut (eli rännit). Vesikourut voivat vaatia korjausta esimerkiksi pudottuaan katolta. Irronneiden rännien kiinnittäminen takaisin omakotitalon tai vaikkapa kesämökin katolle on melko tyypillinen myrskyvaurioiden korjaus. Myös lumi voi saada rännit, lumiesteet tai vaikkapa tikkaat tippumaan katolta. Paikkaamme kattoon syntyneet repeytymät ja varustelemme katon ennalleen.

Muita myrskyn jälkeen tarvittavia kattopaikkauksia voisivat olla esimerkiksi irronneiden peltilistojen vaihto – tai jopa katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaus! Jälkimmäinen voisi vaatia isoa operaatiota, minkä yhteydessä kunnostettaisiin myös kattoristikot ja -tuolit. Kotivakuutus saattaa osallistua myrskyn jälkeisten tuhojen korjaamiseen, mutta lumen aiheuttamat vauriot korjataan korvausrahoilla vain harvoin. Lumi voi aiheuttaa vuotavan kattoikkunan korjauksen ja lahovaurioiden kunnostuksen, tai jopa katon painumisen. Katon oikaisu voi johtaa kattoremonttiin – varsinkin, jos katto on vanha. Ikääntyneen katon uusimiseen ei kannata satsata, pieniä kattopaikkauksia lukuun ottamatta. Esimerkiksi räystäslaudat ja pellit voidaan vaihtaa, mutta jos katon korjaus maksaisi likipitäen kattosaneerauksen verran, on vanha katto paras uusia. Myös silloin esitämme asiakkaalle katon purkua ja vaihtoa, jos kattokorjaus ei korkeasta hinnastaan huolimatta voisi taata katolle kovinkaan montaa lisävuotta.

Katto voi vuotaa esimerkiksi harjalta, mutta läpivienneistäkin voi olla riesaa

Kattovuoto pitää tietenkin saada korjattua niin pian kuin suinkin, mutta kannattaa selvittää myös se, miksi katto vuotaa. Jotta katto voidaan korjata kerralla kuntoon, pitää luonnollisestikin tietää, mistä kohtaa katto vuotaa. Katto voi vuotaa useammastakin kohdasta, siksi tarkastamme koko katon paikallistaaksemme kaikki jo alkaneet vuodot sekä sellaiset epätiiviit kohdat, joista katto saattaa vielä joku päivä alkaa vuotaa. Kun paikallistamme vuotokohtaa ja arvioimme jo sattuneita vahinkoja, selviää meille myös syy kattovuodolle. Kun tiedämme kattovuodon syyn, osaamme auttaa asiakasta saamaan kattonsa sellaiseen kuntoon, ettei uusista kattovuodoista ole pelkoa.

Mietitään ensinnä, mistä katto voi vuotaa. Katto voi vuotaa esimerkiksi harjalta. Myös jokin sauma voi olla auennut, jolloin siitä pääsee kosteutta katon alle. Läpiviennitkin voivat aiheuttaa harmia talon omistajalle. Emme tahdo varoittaa sinua hankkimasta kattoikkunaa tai muuta läpivientiä katolle, sillä oikein asennettu läpivienti on tiivis. Läpiviennit pitää silti tarkastaa usein, koska niiden tiivisteet kuluvat. Katossa voi olla myös reikiä, joista katto vuotaa sateella.

Toisekseen voisimme miettiä, miksi katto vuotaa. Saumoja availevat sammalet, mitkä suosittelemme poistamaan katolta sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Sammaleita ei saa varsinkaan tiili- tai huopakatolta pois kuin kemiallisesti. Muut tavat sammaleenpoistoon eivät poista kaikkia sammalkasvuston osia, tai voivat vaurioittaa katetta. Entä kattoreiät? Ne voivat johtua ruosteesta, minkä torjumiseksi peltikatto kannattaa puhdistaa ja maalata. Kun olemme selvittäneet syyn kattovuodolle, osaamme tarjota sellaisia kattohuoltoja tai muita kattotöitä, joiden avulla katon tiiviyttä pidetään yllä jatkossakin.

Kattoa tarkastaessamme mietimme valmiiksi myös sen, miten vuotavan katon korjaus kannattaa tehdä. Yksinkertaisimmillaan kattovuodon korjaus tarkoittaa pelkän vesikatteen tiivistämistä, eli esimerkiksi vuotavan sauman paikkaamista. Jos katon alle on jo syntynyt vesivahinko, on edessä astetta tai paria isompi urakka. Ulkokaton lisäksi meidän on kunnostettava aluskate, jotta jatkossa kosteutta ei pääsisi katon alle. Kastuneet kattorakenteet on kuivatettava, jotta puuosat eivät alkaisi lahota. Jos lahoa jo on, pitää lahon vaurioittamat puuosat uusia. Märät eristeet tarkoittavat homeriskiä, joten puramme ja uusimme nekin. Jos kattovuodon korjaukset nousevat korkeahkoiksi, on aika miettiä kattoremontin kannattavuutta. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kuulet tarkemmin siitä, miten juuri teidän kattonne kannattaa korjata!

Oman katon huollot Orimattilassa ovat kotitalousvähennyskelpoisia

Oman talon katon huollot Orimattilassa ovat kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä. Itse asiassa lähes kaikista omakotitalon tai kesämökin kattotöistä saa verovähennyksiä. Vaikka et pääsisikään vähentämään kattotöiden hintaa omassa verotuksessasi, ilahdut kilpailukykyisistä hinnoista ja esimerkiksi tarjolla olevasta rahoituksesta. Meiltä kannattaa tilata niin pienet kuin isotkin kattohuollot, sillä parempaa hinta-laatusuhdetta saa hakea!

Pieniä kattohuoltoja ovat rännien puhdistukset ja muut rännihuollot, kattoturvatuotteiden huollot, kattopeltien kiinnitysten lisääminen tai yksittäisten naulojen/ruuvien vaihto uusiin ruuveihin. Katon kevät- ja syyshuollot ovat jo hieman isompia kokonaisuuksia, sillä niiden yhteydessä puhdistetaan sekä sadevesijärjestelmä että tiilikaton, peltikaton tai tiilikaton pinta. Katto on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, sillä roskat varjostavat kattoa. Hitaasti kuivuvalle ja epäpuhtaalle katolle ilmestyy enemmän ruostetta ja sammaleita kuin katolle, mikä on säännöllisesti puhdistettu. Ruoste ja sammalet edustavat katolle lopun alkua, sillä ne haurastuttavat ja ikäännyttävät katon nopeasti. Roskien poisto sadevesijärjestelmästä on niin ikään kahdesti vuodessa tarvittu kattohuolto, sillä roskat saavat rännit menemään tukkoon. Sade- ja sulamisvedet voivat tuolloin päätyä liian liki kiinteistön perustuksia.

Kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin tekemiimme kattohuoltoihin. Kun katto kaikkine yksityiskohtineen tarkastetaan huolella, ei mikään huollontarve jää huomaamatta. Jos katossa olisi jotain paikattavaa tai korjattavaa, tulisi sekin huomattua, eikä katon kunto pääsisi romahtamaan.

Tarkastajamme saattaa tehdä sinulle tarjouksen esimerkiksi sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä, joiden jälkeen tiili- tai huopakattosi pysyy pitkään sammaleettomana. Peltikaton omistaja voi saada tarjouksen peltikaton maalaamisesta. Kun katto pestään ja maalataan tarpeen sanelemin väliajoin, ei ruoste ala haurastuttaa aaltopeltikattoa tai esimerkiksi lukkosaumakattoa. Kattomaalaus on jo isotöisempi kattohuolto, sillä se vaatii pohjatöitä onnistuakseen. Onneksi peltikaton huoltomaalausta tarvitaan tiheimmilläänkin vain noin 10 vuoden välein. Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan vain kerran, joten urakkaan voi ja kannattaa panostaa sen muututtua ajankohtaiseksi.

Tietenkin voimme myös vaihtaa kaikki peltikattonaulat kateruuveiksi, ja näin estää sekä monet myrskyvauriot että kosteuden pääsyn kattopeltien alle. Kun vanhat naulat pumppautuvat ylös peltikatosta, on peltikaton tiiviys huonolla tolalla – ja kattopellit voivat lennellä kovalla tuulella pitkin pihaa. Luota Plus Kattopalveluun myös kattolumitöissä sekä jään poistossa katolta sekä katon sadevesijärjestelmästä.

Rännien puhdistaminen tai kourusaneeraus avuksi Orimattilassa vuotaviin ränneihin

Jos räystäskourut vuotavat, on rännien puhdistus Orimattilassa usein riittävä tapa saada kourut jälleen vetämään, mutta tarvittaessa aloitamme huollon sijaan rännien korjauksen tai uusien kourujen asennuksen. Myös silloin aloitetaan kourujen ja alastuloputkien asennus, jos sadejärjestelmä puuttuu vielä kokonaan. Sadevesijärjestelmää tarvitaan viemään kaikki sadevedet sekä katolla sulavasta lumesta syntyvät vedet tarpeellisen välimatkan päähän rakennuksesta. Tuon välimatkan tulisi olla ainakin kolme metriä, jotta kosteus ei löytäisi tietään hirsitalon, kivitalon tai tiilitalon perustuksiin. Näin voisi käydä salaojista huolimatta.

Sadevesikourujen puhdistus (ja mahdollinen alastuloputkien avaus) tulisi tehdä pari kertaa vuodessa, jotta kourut vetäisivät läpi vuoden moitteetta. Mikäli kouruista ei puisteta (pääasiassa lähistön puista) sinne kertyviä roskia, voivat kourut mennä tukkoon. Osa vedestä jää tuolloin kouruun, osa taas tulvii reunojen yli. Se vesi mikä jää kouruun, alkaa ruostuttaa sitä pikkuhiljaa. Ruoste pilaa niin vesikourut kuin kattopellitkin ohentamalla ja rei’ittämällä niiden materiaalia.

Kun omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin sadevesijärjestelmää huolletaan, tehdään aina myös sen kunnon tarkastus. Kuntotarkastuksen ansiosta osaamme suositella mahdollisesti tarvittuja korjauksia tai muita rännihuoltoja. Voi käydä ilmi, että kourujen kaadot antavat väärään suuntaan. Ehkäpä jää on aukaissut alastuloputkien saumat, tai kouruihin asennetut sulanapitokaapelit ovat lakanneet toimimasta? Jos kouruissa, alastuloputkissa, niiden kiinnikkeissä tai sulanapitojärjestelmässä on jotain kunnostettavaa, annamme tarjouksen tarpeellisista korjaustoimenpiteistä.

Jossain vaiheessa kouruja ei enää kannata kunnostaa, vaan ne on paras purkaa ja uusia. Jos rakennuksessa on vielä vanhat muovikourut, ovat ne jo saattaneet halkeilla auringon ja lämpötilavaihtelujen vuoksi. Muovikourut on todennäköisesti jo korkea aika uusia. Muovisia vesikouruja voi käyttää noin 30 vuotta, kuten kattokaivojakin. Teräskourut kestävät suurin piirtein 40 vuotta, kunnes sadevesijärjestelmän toiminta on paras varmistaa uusimmalla rännit. On toki myös alumiinisia rännejä, joiden voi odottaa kestävät yli 60 vuotta putkeen.

Plus Kattopalvelu tekee Orimattilassa ja sen ympäristössä myös rännien huoltomaalauksen, umpeen jäätyneiden sadevesijärjestelmien sulatuksen sekä kaikki kattokaivoihin liittyvät askareet. Kattokaivot pitää puhdistaa yhtä usein kuin vesikourutkin, ja jollei niin tehdä, voi niihinkin syntyä jäätä.

Katon väri esiin kattopesun ja katon puhdistuksen jälkeen

Sammalet eivät kuulu katolle, kuten eivät myöskään lehdet, neulaset, oksat tai muutkaan roskat. Sekä roskat että sammalet kannattaa pitää pois katolta, sillä ne jouduttavat katon haurastumista ja ikääntymistä. Jos katollasi on jotain ylimääräistä, on korkea aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata joko katon harjaus, katon pesu tai sammaleenpoisto sekä suojakäsittely. Riippuu tilanteesta, mikä on paras tapa saada katto puhtaaksi. Yleensä katon puhdistus on kuitenkin hoidettavissa helposti ja nopeasti. Roskat voi poistaa tiilikatolta ja peltikatolta harjaamalla, ja tällaista puhdistushuoltoa on hyvä tarjota katolle aina puolen vuoden välein. Bitumikatolle parempi puhdistusmetodi on katon ilmapuhallus.

Jos katolla on sellaista likaa, mikä ei lähde harjaamalla tai puhaltamalla, on aika ottaa käyttöön jämerämmät aseet. Tiilikaton pesu, huopakaton pesu sekä peltikaton pesu tuovat katon alkuperäisen väriin esiin likakerroksen alta. Katto pestään kohtuullisella vedenpaineella, jotta kattopellit eivät vääntyisi, eikä tiili- tai huopakaton pinnoite kärsisi. Mikäli katon alkuperäinen väri on haalistunut ja pinnoite on muutenkin uusimisen tarpeessa, tarjoamme kattomaalausta. Katto pitää joka tapauksessa pestä ennen kuin se maalataan, ja lähes kaikki katothan kuuluu maalata ainakin kerran. Vain joillekin harvoille katoille riittää katon harjaus mahdollisesti katon suojakäsittelyllä täydennettynä. Savitiilikatto on tällainen katto, mutta niitä ei juuri enää ole, eikä niitä myöskään paljoa asenneta.

Jos ongelman ydin on siinä, että katto kasvaa sammaleita, leviä ja jäkäliä, valitkaamme sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Sammaleita ei saa poistettua sen paremmin tiilikatolta kuin huopakatoltakaan pelkän kattoharjauksen tai kattopesun avulla. Katteelle levitettävä sammaleenpoistoaine tarjoaa huomattavasti paremman lopputuloksen, sillä se löytää reittinsä myös kattotiilen tai huopakatteen sisään. Sammaleenpoistoaineen annetaan vaikuttaa rauhassa, jotta kaikista sammaleista päästäisiin kerralla eroon. Tekemämme sammaleenpoistokäsittelyn jälkeen omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön katolle ei ilmesty sammaleita pitkään aikaan! Peltikatolla sammaleenpoistoa ei yleensä tarvita, sillä liukkaille kattopelleille eivät kasvustot tartu yhtä hanakasti kuin rosoisemmille kattopinnoille.

Jos katto puhdistetaan säännöllisesti, tarvitaan tehokkaampia puhdistushuoltoja vähemmän. Kaikki katot pitäisi puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa, jotta lika tai sammalet eivät tarttuisi kattoon. Pyydä katon kevät- ja syyshuolloista tarjous meiltä! Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen. 

Kulunut pinnoite kertoo katon maalaustarpeesta Orimattilassa

Katon maalaustarve Orimattilassa selviää kiipeämällä katolle ja tarkastelemalla sen pinnoitteen kuntoa lähietäisyydeltä. Kattomaalaus kannattaa suorittaa edellisen pinnoitteen alettua osoittaa kulumisen merkkejä. Katon huoltomaalausvälit vaihtelevat tapauskohtaisesti, joten näkemättä kattoa osaamme antaa vain karkeita arvioita siitä, pitäisikö katto jo maalata vai vieläkö voitaisiin odottaa.

Tiilikaton maalaus suoritetaan vain yhden kerran, kuten huopakatonkin maalaus (vai pitäisikö sanoa pinnoitus). Alkuperäinen pinnoite kuluu pois suurin piirtein tiilikaton ensimmäisten 30 vuoden aikana. Huopakatto kaipaa suojakseen uutta pinnoitetta suurin piirtein siinä vaiheessa, kun se on palvellut 20 vuotta.

Peltikaton maalaushuolto on edessä ensimmäisen kerran ehkä jopa pari vuotta katon asennuksen jälkeen. Jos talon katolle on asennettu sinkittyjä kattopeltiä, on ne hyvä pestä ja maalata muutama vuosi katon uusimisen jälkeen. Jos taas katolle on hankittu pinnoitettuja kattopeltejä, kuluu 10–25 vuoteen, ennen kuin katto on maalattava. Tummasävyiset maalit tuppaavat haalistumaan nopeammin kuin vaaleasävyiset. Kaikista laadukkaimmissa kattopelleissä on nykyaikainen ja huippukestävä pinnoite, jolle valmistaja uskaltaa luvata jopa 25 vuoden esteettisen takuun. Jos hyvin hoidetun peltikaton pinnoite alkaa hilseillä sitä ennen, voit ottaa yhteyttä valmistajaan.

Joskus kattomaalausta parempi idea on vaihtaa kattopellit tai kattotiilet. Huonokuntoista vesikatetta ei kannata maalata, ja jos katon kunnostaminen maksaisi suurin piirtein kattoremontin verran, on katon uusiminen ehdottomasti parempi idea. Katon kunto selvitetään huolella ennen katon maalaamista, itse asiassa jopa ennen tarjouksen esittämistä. Paikan päällä voimme selvittää, mitä kaikkia korjauksia ja muita kattotöitä katto tarvitsee, ennen kuin se voidaan maalata (jos siis kattomaalaus osoittautuu parhaaksi ratkaisuksi).

Sekä peltikatot, tiilikatot että huopakatot on vähintäänkin pestävä, ennen kuin ne voi maalata. Lisäksi voi olla tarvetta ruostevaurioiden käsittelylle tai sammaleiden poistolle. Kun katteen pinta on täysin puhdas ja kuiva, tarttuu pinnoite hyvin kiinni, ja lopputuloksesta tulee erinomaisen onnistunut. Lopputuloksen onnistumisen kannalta on tärkeää myös se, ettei ilmassa ole liikaa kosteutta. Näin ollen katon maalausajankohtaa on lykättävä, kunnes sateen uhka väistyy. Ilmankosteus on usein liian suuri myös aamu- ja iltakasteen aikana.

Kun jään poisto ja lumenpudotus Orimattilassa tehdään ilman väkivaltaa, ei kattoon synny uusia vaurioita

Plus Kattopalvelu tietää, että lumenpudotus Orimattilassa voi vaurioittaa kattoa. Kattoon saattaa syntyä samanlaisia vaurioita, kun mitä katolta itsekseenkin putoavat lumimassat voisivat aiheuttaa. Lumen pudotus hallin, mökin, varaston, rivitalon, omakotitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta voisi vaurioittaa katon pinnoitetta tai irrottaa katolta erilaisia tarvikkeita (kuten rännejä ja ilmanvaihtoputkia).

Koska nämä(kin) riskit ovat olemassa, suhtaudumme lumenpudotukseen vakavasti. Kaikilla lumenpudottajillamme on riittävä kokemus ja tietotaito, joten he osaavat tehdä kattolumityöt rakenteita rikkomatta. Jokainen lumenpudottajistamme muistaa unissaankin, ettei katolta saa poistaa kaikkea lunta lapio katetta viistäen, vaan katolle tulee jättää pari senttiä kattoa suojaamaan. Tuon parin sentin ansiosta lapion terä ei vahingoita katteen pinnoitetta tai katon yksityiskohtia.

Toimimme aina myös ympäristön turvallisuuden huomioon ottaen. Samalla kun tulemme paikan päälle tarkastamaan kohdettasi ja laskemaan lumenpudotuksen hintaa, kartoitamme kaikki riskit. Kun tiedämme, mitä riskejä kohteen kattolumitöihin voisi liittyä, osaamme ottaa ne huomioon ja toteuttaa urakan todella turvallisesti. Suunnittelemme jo etukäteen muun muassa siten, miten vaarallinen alue eristetään niin, ettei kukaan ohikulkija päädy katolta putoavan lumen alle. Jos tarpeen, jää yksi tai useampi työntekijä vahtimaan vaarallista aluetta.

Kerrostalon kattolumitöissä saatetaan tarvita huomattavasti enemmän kalustoa kuin silloin, kun ollaan vähentämässä lumimassoja omakotitalon katolta. Korkean rakennuksen lumenpudotus edellyttää usein henkilönostinta, ellei peräti nostinkoriautoa. Ehkä meidän on hommattava paikalle myös kuorma-auto, millä katolta poistettu lumi viedään pois tontilta? Jos autot ja muut tykötarpeet on sijoitettava niin, että liikenne kadulla häiriintyy, suunnittelemme ja toteutamme myös liikenteenohjauksen lumitöiden ajaksi.

Lumenpudotuksen lisäksi myös jään poisto katolta ja ränneistä voi aiheuttaa vaurioita. Siksi jäätä ei pidä poistaa katolta lapiolla hakkaamalla, vaan kuumalla vedellä sulattamalla. Tulikuuma vesi toimii myös jäätyneiden rännien sulattamiseen. Kouruja tai alastuloputkiakaan ei nimittäin pidä mennä hakkaamaan, sillä potkut ja iskut voisivat vain aiheuttaa niihin lommoja. Huonolla tuurilla voisi koko ränni tippua katolta alas. Höyry saa jään muuttumaan takaisin vedeksi, joten homma käy kuin tanssi. Aivan ensimmäiseksi katkomme jääpuikot ränneistä, varoen tietenkin silmiämme sekä mahdollisia ohikulkijoita.

Pieneläinesteiden asennus on niitä pienimpiä, aluskatteen vaihto puolestaan suurimpia kattotöitä Orimattilassa

Jotkut kattotyöt Orimattilassa ovat pienempiä, toiset peltikattotyöt, huopakattotyöt tai tiilikattotyöt puolestaan suurempia ja työläämpiä. Esimerkki pienimuotoisesta kattotyöstä voisi olla vaikka pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentaminen katolle. Aluskatteen uusiminen puolestaan saattaa kasvaa jopa tavalliseksi kattoremontiksi asti, joten aluskatteen vaihto on niitä tavanomaista isompia kattotöitä. Aluskatettahan ei kannata korjata, sillä aluskatteen paikkaus sopii vain väliaikaisratkaisuksi juuri ennen kattoremonttia. Huonokuntoiset kohdat on paras uusia, ja tarvittaessa vaihdamme vaikka koko aluskatteen. Koska urakka edellyttää vesikaton purkamista, kannattaa miettiä kaksi kertaa, millaisia kustannussäästöjä saavutetaan asentamalla vanhat kattotiilet tai kattopellit paikoilleen. Välistä tullaan siihen tulokseen, että ulkokatto on paras uusia samalla – ja tuolloinhan puhutaan aivan tavallisesta kattosaneerauksesta.

Aluskatteen tehtävä on estää katon rakenteita kastumasta, kunnes kattoläpiviennit tai jokin muu huonokuntoinen kohta katossa saadaan korjattua. Aluskatetta pitkin kaikki katon alle päässyt sade- tai sulamisvesi pääsee pois kattorakenteita kastelemasta. Aluskate estää myös talon sisältä kohoavaa kosteutta kastelemasta yläpohjaa, joten tätä tärkeää yksityiskohtaa kannattaa vaalia. Jos aluskatteen säännöllinen kuntotarkastus paljastaa, että aluskatteella on roskia, tulee ne poistaa aluskatteen toimintaa häiritsemästä. Myös pussittavat kohdat ovat huono merkki, sillä niihin kertyy vettä. Syntyneen vesipussin pohja voi antaa periksi koska vain.

Aluskatteeseen ja vesikatteeseen keskittyvien kattourakoiden lisäksi voit tilata meiltä vaikka katon IV-töitä, peltisepän töitä tai katon eristeiden vaihdon sekä lisäyksen. Asunnosta kohoava lämpö pitää saada pois katon alta, sillä muuten se voi (varsinkin kevättalvella sisä- ja ulkolämpötilojen ollessa suurimmillaan) tiivistyä kosteudeksi. Räystäiden ja harjan tuuletusaukot eivät aina riitä katon tuuletusratkaisuiksi. Tuolloin voimme asentaa katolle alipainetuulettimen, mikä pistää ilman liikkumaan. Katon korotus on yksi mahdollisuus. Kun yläpohjassa on riittävästi eristeitä, pysyy valtaosa lämmöstä siellä, missä sitä tarvitaankin – eli asunnon sisällä. Näin tiivistyneestä kosteudesta on vähemmän vaivaa. Yläpohjan villat pitää vaihtaa vain, jos ne ovat kastuneet joko kondenssiveden tai katon läpi tulleen sadeveden takia.

Erilaisia peltisepän töitä ovat muun muassa kattoikkunan ja savupiipun pellittäminen, räystäspeltien vaihto sekä tippapeltien asennus. Totta kai voit tilata Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä myös konesaumakaton eli rivisaumatun peltikaton asennuksen.

Villojen vaihdossa ja katon yläpohjan eristyksessä ei saa estää välikaton tuulettumista

Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voitte luottaa kaikissa erilaisissa kattotöissä Orimattilassa. Meiltä voitte tilata niin kerrostalon katon uusimisen kuin vaikkapa ilmanvaihtokanavien asennuksen, eristyksen ja tiivistyksen. Asiantuntijoiltamme kuulette parhaat vinkit katon tiiviyden ja toimivuuden parantamiseksi. Saatat saada suosituksen esimerkiksi katon lisälämmöneristyksestä. Sitä tarjotaan asiakkaille, jotka valittavat vetoa ja kylmyyttä asunnossa. Varsinkin, jos asiakas kertoo lisäksi nähneensä talvella lumettomia laikkuja katolla, tarjoudumme tarkastamaan eristeiden riittävyyden. Myös joka talvi katon reunalta roikkuvat jääpuikot antavat syyn olettaa, ettei yläpohjassa ole tarpeeksi eristeitä. Ennen vanhaan yläpohjat eristettiin huomattavasti vaatimattomammin, kuin tänä päivänä pidetään normaalina.

Mikäli asukas taas pohtii, pitäisikö muuttaa isompaan asuntoon tai rakentaa lisäsiipi, saatamme suositella ullakkotilojen käyttöönottoa. Ullakosta tai vintistä saa kätevästi lisää asuintilaa, jos katto, lattia ja seinät eristetään ja pinnoitetaan. Enää ei tarvita kuin portaat sekä toimiva ilmanvaihto!

Katon lisäeristys ei ole sama asia kuin villojen vaihto. Nämä ovat kaksi toisistaan erillistä toimenpidettä, mitkä voidaan tehdä erikseen tai yhdessä. Katon lisäeristys voidaan toteuttaa vanhojen villojen päälle, ellei niissä ole kosteutta. Kosteat villat kannattaa hetimmiten uusia, sillä niihin voi ilmestyä hometta.

Eristeiden asennusvaiheessa pitää olla tarkkana, sillä välikaton tuulettumista ei saa häiritä. On tärkeää, että ilma vaihtuu omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon katon alla. Eristeiden ja aluskatteen väliin pitää jäädä tarpeeksi korkea tuuletustila, eikä räystäiden tuuletusaukkoja saa peittää. Rakennuksen sisältä tulee aina kohoamaan jonkin verran kosteaa, lämmintä ilma. Tuon on tuuletuttava heti pois katon alta, sillä muuten siitä saattaa kondensoitua vettä. Kondenssivettä ilmestyy varsinkin kevättalvisin, kun ulkona voi olla jopa -30 astetta pakkasta. Mikäli tuuletustilasta tulisi uusien eristeiden myötä liian matala, suunnittelemme, millaisilla kattotöillä varmistamme ilmanvaihdon toiminnan jatkossa.

Uusilla eristeillä saadaan aikaan tiiviimpi talo, mitä voi lämmittää edullisemmin talven paukkupakkasillakin. Lisäksi lämmön karkailun väheneminen pienentää kondensoitumisriskiä välikatolla. Myös jääpuikkoja, kattojäätä ja sulaneen lumen aiheuttamia saumavuotoja esiintyy vähemmän, kun yläpohjassa on riittävä määrä Plus Kattopalvelun asentamia eristeitä.

Tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet ovat lähes joka katolta löytyviä kattoturvatuotteita

Lapetikkaat, talotikkaat, palotikkaat, kulkusillat ja lumiesteet ovat yleisimpiä kattoturvatuotteita Orimattilassa. Kattotikkaat ja seinätikkaat löytyvät lähes joka katolta, ja hyvä niin. Tikkaiden lisäksi katon turvallisuus pitää joissain tilanteissa taata myös hätäpoistumistikkailla, kattosillalla (tai -silloilla) sekä lumiesteillä. Talon katolle saatetaan tarvita myös kattopollareita, putoamissuojia, savunpoistoluukkua tai työskentelytasoja sekä turvakaiteita. Rakennusmääräyksistä voi tarkastaa, mitä kattoturvatuotteita omalle katolle tarvitaan. Toinen (ja helpompi) vaihtoehto on ottaa yhteyttä Plus Kattopalvelun ammattilaisiin ja antaa meidän varmistaa kattoturvatuotteiden riittävyyden, kunnon sekä kiinnitykset. 

Jos kattosi on asennettu Plus Kattopalvelun toimesta, olemme pitäneet huolen siitä, että katolle on asennettu vähintäänkin ne pakolliset kattoturvatuotteet. Rakennusmääräysten mukaan katolle tulee järjestää kiinteä ja katkeamaton kulkureitti, mitä pitkin nuohoojat, antennin korjaajat ja muut ammattilaiset pääsevät hoitamaan askareitaan. Maasta katolla tulee nousta talotikkaita pitkin. Niiden asennuskorkeutta ja muita asennukseen liittyviä yksityiskohtia säätelevät monet määräykset. Tunnemme ne kaikki, joten luota talotikkaiden kiinnittäminen talon runkorakenteisiin meidän vastuullemme.

Talotikkailta tai kattoluukusta matka jatkuu lapetikkaita myöten. Katon harjan tuntumaan kuuluu asentaa kulkusilta, jos talo on yli kaksikerroksinen ja katon kaltevuus enemmän kuin 1:8. Kattosiltoja kannattaa harkita myös matalampien rakennuksien katolle, helpottavathan ne lumenpudottamista, nuohousta, katon tarkastamista ja muita kattotöitä merkittävästi.

Kerrostalo, omakotitalo tai muu rakennus pitää varustella myös hätäpoistumistien tikkailla, jos asuinhuoneen ikkunasta on yli 3,5 metrin pudotus maahan. Lumiesteitä edellytetään katon kaltevuuden ollessa ainakin 1:8. Lumiesteet eroavat edellä esitellyistä kattoturvatuotteista siten, ettei niillä ole mitään tekemistä katolla liikkumisen kanssa. Sen sijaan ne turvaavat rakennuksen läheisyydessä liikkumista, sekä estävät lumen liikkeistä katolle tai sen pinnoitteelle syntyviä vaurioita.

Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa CE-merkityt, kaikkien vaatimusten mukaiset ja todella kestävät kattoturvatuotteet kaikille katoille. Jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet tarvitsevat korjaamista, olemme silloinkin oikea paikka ottaa yhteyttä. Katon turvatuotteiden huolto- sekä korjaustarpeet selvitetään säännöllisten kuntotarkastusten avulla. Kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset pitäisi tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta lapetikkaat eivät irtoaisi katosta, ja jotta esimerkiksi vääntyneet lumiesteet osattaisiin ajoissa uusia.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näin ehkäiset lumen aiheuttamia vahinkoja 

Jos tarvitset lumiesteiden asennus- tai korjauspalvelua Orimattilassa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja anna meidän auttaa. Lumiesteiden (ja nimenomaan hyväkuntoisten lumiesteiden) tarpeellisuus on kiistaton, joten riennämme paikalle tarvitessasi apua esimerkiksi katolta irronneiden lumiesteiden kiinnittämisen ja kattoon syntyneiden vaurioiden paikkauksen kanssa. Jos lumiesteetkin ovat päässeet putoamaan lumen tai tuulenpuuskan mukana alas katolta, on samalla voinut irrota muitakin kattotuotteita. Paikkaamme kaikki reiät, ja palautamme kattotuotteet takaisin paikoilleen. Katto on taas tiivis ja valmis ottamaan vastaan uuden talven.

Jos kaltevalla katolla ei vielä ole lumiesteitä, ota silloinkin yhteyttä. Arvioimme tarpeen, ja toimitamme kestävät sekä laadukkaat lumiesteet paikan päälle. Sen jälkeen asennamme ne paikoilleen – vähintäänkin kaikkien kulkureittien yläpuolelle, mutta mieluiten koko lappeen reunalle. Kuten aina, tasaisesti jakautuva rasitus on epätasaista kuormitusta parempi.

Lumiesteet on suunniteltu suojaamaan sekä talon kattoa että kaikkia talon läheisyydessä liikkuvia kaksi- tai nelijalkaisia. Lumiesteet pitävät lumimassat hyvin paikoillaan. Näin lumikuorma ei jakaudu väärin, tipu ylemmältä katolta alemmalle tai riko katon pinnoitetta liukuessaan pitkin kattoa. Lumimassojen liikkeet saattaisivat vaurioittaa myös katon yksityiskohtia, kuten irrottaa lapetikkaat, viemärintuuletusputken tai aurinkopaneelit paikoiltaan.

Lumiesteiden asennuksen ansiosta rakennuksen lähellä uskaltaa liikkua koko talven, ja myös auton rohkenee parkkeerata talon viereen. Istutukset, terassikatokset ja vastaavat ovat nekin turvassa katolta alas singahtavalta lumelta. Putoava lumi voi olla hyvin painavaa, sen vauhti saattaa olla hurja, ja sen seasta voi löytyä jäätä tai katosta irronneita tiiliä. Kaikki tämä tekee kattolumen alle jäämisestä entistä vaarallisempaa.

Lumiesteet mitoitetaan muun muassa katon kaltevuuden, katon lappeen pituuden ja alueen keskimääräisen lumikuorman mukaan. Valitsemme esimerkiksi verkkoesteet tai ovaalinmuotoisesta putkesta tehdyt lumiesteet. Lumiesteiden väri voidaan valita vapaasti, tai soinnuttaa kattoon. Jatkossa suosittelemme tarkastamaan lumiesteiden kunnon sekä niiden kiinnitykset pari kertaa vuodessa. Kun lumiesteiden kiinnitykset on tarvittaessa kiristetty, pysyvät lumiesteet paremmin kiinni katossa. Kiinnitykset voi saada avautumaan kattolumen paino, mutta myös esimerkiksi peltikatoille tyypillinen lämpöeläminen. Sinun ei tarvitse tilata lumiesteiden kuntotarkastusta erikseen, jos tilaat meiltä vaikka katon keväthuollon, sillä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Piipunhatulla ja piipun pellityksellä saat piippusi kerralla turvallisemmaksi

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla voit tehdä talosi savupiipusta kerralla turvallisemman. Piipun pellitys peltisepän työnä kohentaa myös piipun ulkonäköä. Pellitetty piippu on tyylikäs lisä kattoon!

Miksi piipunhattu ja piipun pellitys tekevät piipusta turvallisemman? Tämä väite perustuu sille, että piipun peltityöt suojaavat hormia kosteudelta. Jos hormissa on kosteutta – ja varsinkin jos se ehtii jäätyä – rapauttaa se hormia. Suhteellisen lyhyessä ajassa hormi voisi rapautua niin paljon, että vasta syntyneistä koloista pääsisi karkuun lämpöä – tai häkää! Lisäksi jäätymisvaurioiden eli pakkasrapautumisen synnyttämiin koloihin kertyisi nokea.

Noki saattaa syttyä lämmön tai kipinöiden vaikutuksesta. Nokipalot ovat tyypillisimpiä asuin- kuin vapaa-ajan rakennuksissa, ja aina välillä nokipalo leviää hormin ulkopuolelle. Muutama prosentti nokipaloista leviää rakennuspaloksi, pääsääntöisesti kovan kuumuuden (jopa 1200 astetta) takia.

Nokipaloja voi välttää polttamalla pesässä mahdollisimman kuivaa puuta sekä nuohouttamalla hormin säännöllisesti. Vain kesämökkien hormit voidaan nuohota kolmen vuoden välein. Vakituisen asunnon takan ja kiukaan hormit on nuohottava kerran vuodessa. Lisäksi nokipaloja ehkäistään estämällä sade- ja sulamisvesien pääsy hormiin, sillä nuohoojakaan ei saa puhdistettua nokea hormin koloista. Parhaat tavat hormin kuivuuden, ehjyyden, hyvän vedon ja lämmön varaavuuden varmistamiseen ovat piipun peltityöt.

Piipun pellitys on kattotyö, mihin on helppo yhdistää muita peltisepän töitä (kuten räystäspeltien tai jiiripeltien vaihto) tai aluskatteen korjaus savupiipun luota. Sekä aluskatteen korjaus että piipun pellitys edellyttävät sitä, että vesikatetta puretaan hieman piipun luota. Näin ollen nämä kattotyöt on helppo tehdä yhtä aikaa! Aluskatetta on syytä korjata, jos se on kulunut, tai sitä ei ole oikeaoppisesti nostettu piippua vasten. Vain oikein asennettu aluskate estää katon alla olevien puisten rakenteiden sekä yläpohjan eristeiden kastumisen, jos piipusta vuotaa vettä. Piipun juuri on kattoläpivienti, eli karkeasti ottaen katossa oleva reikä. Piipun läpiviennit voivat hapertua ja pettää, ja silloin katto vuotaa piipun juuresta.

Säännölliset kuntotarkastukset auttavat estämään monet kattovuodot ja muut ongelmat. Katto kaikkine läpivienteineen, tiivisteineen ja suojapellityksineen suositellaan tarkastettavaksi kahdesti vuodessa. Tilaa katon kuntotarkastus meiltä, tai nauti ilmaisesta kattotarkastuksesta jonkin muun kattotyön kaupanpäällisenä!

Katon tarkastukset Orimattilassa tarkoittavat myös kaikkien tiivisteiden katsastamista

Sekä vapaa-ajan asunnon peltikatto, korkean kerrostalon huopakatto kuin mummonmökin tiilikattokin on tarkastettava kahdesti vuodessa – kun katon tarkastus Orimattilassa on ajankohtaista, tilaa se Plus Kattopalvelulta! Me tarkastamme kaikenlaiset katot todella huolellisesti, mikä on tärkeää kaikkien katossa tapahtuneiden muutosten äkkäämiseksi. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton muutokset voivat liittyä katon pinnoitteeseen ilmestyneisiin naarmuihin, kattotiilien tai vaikkapa kattotikkaiden irtoamiseen tai kattorakenteista löytyviin valumajälkiin. Saattaa olla, että huomaamme peltikatossa reikiä, tai aluskatteessa vesipusseja. Ehkäpä kourujen sulanapitojärjestelmä on lakannut toimimasta, tai tuuli vääntänyt piipun pellityksiä? Onko peltikatolla ruuveja, joiden tiivisteet ovat haurastuneet? Tuolloin katon alle voi päästä vettä. Kaikki muutkin vauriot on korjattava reippaasti, jotta katon yleiskunto ja turvallisuus eivät heikentyisi.

Kattotarkastuksen aikana havaitsemme myös kaikki huollontarpeet, jotta voisimme tarjota niitä asiakkaalle. Katto pysyy huomattavasti paremmassa kunnossa, jos sitä huolletaan säännöllisesti, ja tämä tarkoittaa muun muassa katon puhdistamista sekä sen pinnoitteen uusimista.

Heti kun katto paljastuu lumen alta, on aika suoritta katon kevättarkastus. Kevättarkastuksen ansiosta kaikki lumen, pakkasen ja jään mahdollisesti aiheuttamat vahingot saadaan kuntoon ennen kesää. Toisen kerran ulkokatto, kattotarvikkeet sekä kaikki katon alla olevat osat on aika tarkastaa syksyllä. Syystarkastuksen aikana kerätyn tiedon perusteella kattoa voidaan huoltaa tai paikata niin, että se kestää tulevan talven rasitukset. Saatat saada tarjouksen lumiesteiden kiinnitysten kiristämisestä tai lumiesteiden uusimisesta. Ehkä katto pitäisi pestä, tai rikkinäiset kattotiilet uusia? Onko katon alla tarpeeksi eristeitä lämmön karkaamisen, kondensoitumisilmiön sekä saumavuotojen estämiseksi?

Katon alla pitää käydä usein, sillä eristeiden lisäksi myös katon puurakenteet ja aluskate pitää tarkastaa. Jos puurakenteissa on tummentumia tai valumajälkiä, kertoo se joko kattovuodosta tai huonosta ilmanvaihdosta, minkä takia lämpö kondensoituu vedeksi. Aluskate estää katon rakenteita kastumasta, mutta ei rikkinäisenä tai esimerkiksi pussittavana. Pussittava kohta voi hajota koska tahansa, ja silloin mahdollinen kattovuoto uhkaa johtaa katon vesivahinkoon.

Kun haluat saada katon kunnon tarkastuksen hyvällä hinta-laatusuhteella, valitse Plus Kattopalvelu. Voit tilata meiltä kattavan kattotarkastuksen niin kerrostalon, omakotitalon kuin vaikkapa tuotantolaitoksen katolle. Jos tilaat meiltä jonkin kattohuollon (kuten rännien puhdistuksen) tai esimerkiksi kattokorjauksen, saat kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi. Ilmaiset kattotarkastukset ovat mainio kaupanpäällinen, josta meidät on jo opittu tuntemaan.

Tämä kattopalvelu tahtoo tarjota asiakkailleen parasta kattourakointia Orimattilassa

Tämä kattopalvelu tahtoo tarjota kaikille asiakkailleen vain parasta kattourakointia Orimattilassa. Tämä on kunnianhimoinen tavoite, mutta olemme sitoutuneet kattofirmamme kehittämiseen ja parhaan mahdollisen asiakastyytyväisyyden saavuttamiseen. Kattourakoitsijoiden välinen kilpailu on kovaa, joten asiakas pitää voittaa puolelleen sujuvasti ja asiantuntevasti toteutettavilla kattourakoille. Panostamme myös asiakaspalveluun.

Hyvän ja ammattimaisen palvelun ansiosta asiakas voi luottaa siihen, että hänen kattonsa on hyvässä käsissä. Teemme huolella myös rutiininomaiset kattotyöt, kuten esimerkiksi roskien poiston ränneistä tai katon harjauksen. Joka ikisen kattotyön yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä avulla asiakas saa kuulla totuuden katon kunnosta. Jos tarpeen, annamme hänelle tarttumisen arvoisen tarjouksen jonkin vian tai puutteen korjaamisesta. Näin katto ei ala lähitulevaisuudessakaan vuotaa, vaan on kaikin puolin tiivis, toimiva ja terve. Emme jätä mainitsematta ylös pumppautuneista huopakattonauloista, peltikaton pinnoitteessa olevista naarmuista tai eristeiden päällä olevista linnunkakoistakaan, vaan raportoimme kattavasti kaikista huomaamistamme asioista, ja esitämme lopuksi toimenpide-ehdotuksen.

Kattotarkastajamme mainitsevat myös siitä, jos peltikaton, tiilikaton tai esimerkiksi huopakaton kuntoa voitaisiin kohentaa jollain kattohuollolla. Esimerkiksi katon maalaus suojaa kattoa monenlaisilta mekaanisilta sekä kemiallisilta rasituksilta. Vähän niin kuin kaupan päälle katto saa uuden, raikkaan ilmeen! Myös sammaleiden poisto sekä monet muut kattotyöt kohentavat katon kuntoa ja mahdollistavat sille pisimmän mahdollisen käyttöiän.

Jotta kattopalvelumme kanssa asioiminen olisi mahdollisimman joustavaa, voi asiakas valita parhaan eri maksuvaihtoehdoista. Yksi niistä on kattotöiden rahoitus, minkä tarjoamisesta vastaa yhteistyökumppanimme. Tätä remonttilainaa voi hakea kotisivujemme kautta löytyvän linkin takaa.

Kaikki kattohuoltomme, kattokorjauksemme ja muut kattourakkamme hinnoitellaan maltilla. Omakotitalon tai kesämökin omistaja pääsee hakemaan niistä kotitalousvähennystä, mikä pienentää asiakkaalle aiheutuvia kustannuksia entisestään. Hinta katon uusimiselle, maalaamiselle tai vaikkapa kattoikkunan vaihdolle lasketaan paikan päällä. Meidän tulee ottaa katto huomioon kokonaisuudessaan, jotta voisimme laskea hyvän tarjouksen avaimet käteen -pakettina tehtävälle kattourakalle. Vasta paikan päällä selviää, missä kunnossa katon rakenteet ovat, eli pitääkö kattourakkaan yhdistää puuosien vaihtoa tai märkien eristeiden uusimista. Katon kaltevuusaste sekä esimerkiksi katon yksityiskohtien määrä vaikuttavat siihen, mikä on katon korjauksen tai vaihdon hinta – ja niin edelleen. Ota siis yhteyttä, ja sovi arviointikäynnistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt