Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Emme suotta kehu kattotöitämme Pälkäneellä – taattua laatua niin kattoremonteissa kuin kattohuolloissa

Asuitpa Pälkäneellä tai sen naapurikunnissa Hattulassa, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Padasjoella tai Valkeakoskella, kannattaa sinun tilata kaikki kattotyösi Plus Kattopalvelu -nimiseltä kattofirmalta. Me emme suotta kehu kattotöidemme korkeaa laatua – tule asiakkaaksemme, niin voimme todistaa sanamme suorittamalla kerrassaan ensiluokkaisen kattoremontin, kattohuollon tai jonkin kattokorjauksen. Apu on viivana paikalla, jos myrsky rikkoo kattosi, tai huomaat sisäkatosta tippuvan vettä. Teemme ripeästi myös keväällä tarvittavat tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen korjaukset. Talvi on voinut saada katon saumat pettämään, tai kattoikkunan vuotamaan. Katolta alas valuneet lumet ovat saattaneet irrottaa osan kattoturvatuotteista, tai kenties rännit ovat vääntyneet niissä olleen jään takia. Mitä omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katto tarvitseekaan, sen saa meiltä!

Erilaisilla kattohuolloilla voidaan tasakatto, pulpettikatto tai vaikkapa harjakatto saada kestämään vuodesta toiseen. Suosittelemme juuri sellaisia kattohuoltoja, joita sinun kattosi kaipaa. Peltikatolle voimme tarjota katon huoltomaalausta tai naulojen vaihtamista ruuveiksi. Tiilikatto hyötyy sammaleiden poistamisesta ja katon suojakäsittelystä. Huopakatto ja palahuopakatto pitää pestä ainakin kerran, ja kun pesty katto on kuivunut, voidaan sen suojapinnoite uusia.

Jossain vaiheessa katto on aika uusia, mutta siihen voi mennä satakin vuotta. Kaikista pitkäikäisimpiä kattoja ovat tiilikatot ja konesaumakatot. Luota kattoremonttikin meille, niin uusi katto valmistuu reippaalla tahdilla, ja on kaikkien toiveittesi mukainen. Uusi katto varustellaan laadukkailla kattoturvatuotteilla, sadevesijärjestelmällä ja toivomillasi kattotarvikkeilla, esimerkiksi kattoikkunoilla. Myös vanhan katon varustelutasoa voidaan päivittää – ota yhteyttä, niin jutellaan lisää! Kaikki kattotyömme voi rahoittaa kotisivujemme kautta löytyvällä rahoituksella, minkä tarjoamisesta vastaa luotettava yhteistyökumppanimme. Muistattehan myös kotitalousvähennyksen – omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voi hakea tätä verovähennystä.

Mainittakoon vielä lopuksi kaikille asiakkaille tarjoamamme kaupanpäällinen, mikä on koko katon kunnon tarkastus: se tarkoittaa nimensä mukaisesti ihan koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastamista. Kattotarkastuksen aikana huomaamme, jos katon pinnoite olisi aika uusia, tai jos katolla on rikkinäisiä tiiliä tai muita reikiä. Katon tarkastus kertoo myös katon tarvikkeiden huolto- ja korjaustarpeista sekä siitä, onko kaikki kunnossa katon alla eli yläpohjassa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Meidän kattoremonttimme Pälkäneellä ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia

Jos uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus on ajankohtaista, harkitse Plus Kattopalvelun tekemää kattoremonttia Pälkäneellä. Saat tahdikkaan tarjouksen omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoremontista ottamalla yhteyttä ja sopimalla kanssamme arviointikäynnistä. Saatat hämmästyä, miten edullinen kattoremontin hinta voikaan olla – siitä huolimatta, että kattosaneeraus tapahtuu kaikella vaaditulla asiantuntemuksella, huolellisuudella ja kokemuksella. Kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella – miten vain sinulle parhaiten sopii!

Uusi katto on todellinen taidonnäyte, vastaavathan katon uusimisesta aina alansa huiput. Palahuopakattoremontti tai muu huopakattoremontti voi pitää sisällään myös katon korotuksen tai katon kaltevuuden muuttamisen. Tasakatosta ei ole mitenkään yksinkertaista muokata harjakattoa, pulpettikattoa tai aumakattoa, mutta tältä kattourakoitsijalta tällainenkin urakka sujuu kiitettävästi. Jos kattosi on tasakatto, on ainut katevaihtoehto tiivissaumakatto, mutta jyrkemmäksi muutetulle katolle voidaan asentaa myös palahuopakatto tai vaikka lukkosaumakatto.

Jos kyseessä on tiilikattoremontti, saapuvat paikan päälle kokeneet tiilikattoammattilaisemme. He voivat tarvittaessa uusia katon myös osittain, jolloin vaihdetaan pelkät kattotiilet. Tällainen katon uusiminen on järkevää vain, jos aluskate ja katon rakenteet ovat niin hyvässä kunnossa, että ne tulevat kestämään myös uuden katon alla.

Peltikattoremonttikin voidaan joissain tapauksissa tehdä osittain, mutta normaalitapauksessa uusimme sekä vesikatteen, aluskatteen että aikansa eläneet kattotarvikkeet. Mikäli katto on vuotanut, voidaan joutua uusimaan myös lämpöeristeitä ja kattorakenteita. Ota yhteyttä silloinkin, jos saneerattava katto on konesaumakatto. Kattopeltiseppämme ottavat kopin tästä kattosaneerauksesta, ja voivat tehdä kattoremontin myös talvella.

Kattoremontin teettämistä ei kannata lykätä liian kauas tulevaisuuteen. Katon kuin katon kunto on hyvä käydä varmistamassa puolen vuoden välein, jottei mikään kattohuolto tai katon paikkaus jäisi tekemättä, ja jotta tulevaan kattoremonttiin voitaisiin varautua hyvissä ajoin. Jos katto on jo ehtinyt muuttua epätiiviiksi ja katon alla olevat rakenteet ovat päässeet kastumaan, maksaa katon uusiminen enemmän kuin siinä tapauksessa, että katon rakenteet olisivat vielä aivan terveet. Muistathan, että saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle kaikkien meiltä tilaamiesi kattotöiden yhteydessä – kannattaa siis jättää myös katon kevät- ja syyshuollot meille!

Kesämökkienkin katoilta tutun huopakaton tai palahuopakaton ABC

Kolmiorimahuopakatto, palahuopakatto ja tavallinen huopakatto (eli tasakatollekin sopiva tiivissaumakatto) ovat hyvin yleisiä kattoja Suomessa – voi olla, että sellainen löytyy sinunkin kesämökiltäsi tai omakotitalostasi. Bitumikermikaton huoltaminen on helppoa, ja silti se voi kestää jopa 40 vuotta – ei siis ihme, että laattakatot ja muut huopakatot ovat niin tykättyjä. Elastisena ja laadukkaalla suojapinnoitteella suojattuna huopakatto kestää erilaisia rasituksia todella hyvin. Varmista kattosi pitkäikäisyys, ja usko huopakaton remontointi, huolto ja korjaus alan mestareille, eli Plus Kattopalvelun huopakattoammattilaisille. Tästä huopakattojen ABC:stä opit pari mielenkiintoista faktaa huopakatoista, mutta meiltä kuulet niitä vielä lisää!

A kuten aurinko. Kuten sanottu, bitumikatot ovat erittäin kestäviä. Mitä vanhemmaksi huopakatto tulee, sitä alttiimmaksi se muuttuu erilaisille rasituksille. Yksi näiden kattojen pahimmista vihollisista on aurinko, mikä voi kuivattaa huopakattoa niin paljon, että se alkaa halkeilla ja vuotaa. Jotta aurinko ei lyhentäisi kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katon käyttöikää, kannattaa se pinnoittaa uudelleen. Uusittu pinnoite suojaa tasakaton tai esimerkiksi aumakaton erittäin hyvin sekä auringolta, sammaleilta että muilta katon kuntoa uhkaavilta rasituksilta.

B kuten bitumikatto. Huopakatto on vanha ja ehkä hiukan harhaanjohtava nimitys. Oikea termi on bitumikatto. Palahuopakattoa voi kutsua paanukatoksi, bitumipaanukatoksi tai laattakatoksi. Joskus kuulee puhuttavan myös lappukatoista, ja ihan rakennusalan ammattilaisten toimesta.

C kuten celsius. Bitumikatto on monessa tapauksessa parempi kuin tiilikatto, sillä se on huomattavasti kevyempi. Myös peltikatot ovat kevyitä ja helppohoitoisia, mutta monia ärsyttää se, että ne voivat pitää meteliä sateella ja celsiusasteiden vaihdellessa. Kun celsiusasteet kohoavat ulkona, voi peltikaton alla olla kuuma. Bitumikaton kanssa tällaisia ongelmia ei ole.

Celsiusasteista vielä sen verran, että varsinkin vanhalta bitumikatolta kannattaa pysytellä pois kesän kuumimpien helleaaltojen aikana. Kuumuus pehmentää vanhan kattohuovan, ja se voi vaurioitua askelten alla – siksi lykkäämme kaikkien huopakattohuoltojen ja -korjausten tekemistä kuumimman kauden yli. Kattotarkastuskin voisi antaa väärää tietoa, sillä kuumuus on saattanut kuivata mahdolliset valumajäljet katon rakenteista. Kattotarkastuskin, minkä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilman eri veloitusta, on parempi tehdä jonain toisena ajankohtana.

Katon korjaus Pälkäneellä tehtävä mahdollisimman pian myrskytuhojen jälkeen, eikä kattovuodonkaan korjaamista kannata lykätä

Jos tarvitset katon korjausta Pälkäneellä, olet tehnyt oman osuutesi ottamalla pikaisesti yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaamalla peltikaton, huopakaton tai tiilikaton korjaamisen meiltä. Jiirien paikkaus tai esimerkiksi kattoikkunan vaihto on haastavaa, painuneen katon oikaisusta puhumattakaan. Tähän katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen ammattilaiseen voit luottaa kaikissa tilanteissa. Tarjoamme nopeaa apua esimerkiksi silloin, kun tarvitset myrskyvaurioiden korjausta. Joskus myrsky aiheuttaa isoja ongelmia kaatamalla puun talon päälle, joskus taas puhutaan irronneiden peltilistojen kiinnittämisestä tai irronneiden tikkaiden, rännien ja lumiesteiden synnyttämien vaurioiden korjaamisesta. Joka tapauksessa, katto on saatava kunnostettua pian, jotta ei jouduttaisi korjaamaan katon alle syntyneitä lahovaurioita ja muita kosteusongelmia.

Jos katto on jo ehtinyt vuotaa, on katon uusiminen yksi mahdollinen skenaario. Riippuu pitkälti siitä, kuinka pahoja vaurioita kattovuoto on ehtinyt aiheuttaa katon alle, pitääkö katto uusia. Jos vauriot eivät ole kovin laajamittaisia (eli kattoa on päästy korjaamaan nopeasti) eikä vesikate ole vielä kovin vanha, riittänee vesikaton tiivistys, aluskatteen korjaus ja kattorakenteiden kuivattaminen. Märät villat on syytä aina vaihtaa, sillä kosteus voi saada ne homehtumaan.

Jotta katto pysyisi mahdollisimman tiiviinä, on niin omakotitalon, rivitalon, kesämökin kuin kerrostalonkin katto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus kertoo ajoissa tarpeesta vaihtaa rikkinäiset tiilet tai paikata reiät huopakatosta tai peltikatosta. Katon tarkastuksen perusteella myös huonokuntoiset rännit ja vesikourut tulevat ajoissa korjattua, eikä räystäslautojen ja -peltien vaihtokaan jää roikkumaan.

Tasakatot, harjakatot ja muut katot kannattaa tarkastaa myös siksi, jotta niiden huollot osattaisiin toteuttaa oikeaan aikaan. Kattohuoltojen avulla palahuopakaton, tiilikaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton kuntoa voidaan vahvistaa niin, että monilta uusilta vaurioilta voidaan välttyä. Hyvä esimerkki on sammaleenpoisto: jos sammaleita ei poisteta tiili- ja huopakatoilta, alkaa sammal syödä ja haurastuttaa kattoa niin, että kattovuoto on enää vain ajan kysymys.

Katon kunnon tarkastus kuuluu palveluvalikoimaamme siinä kuin kaikki muutkin kattohuollot, mutta saat sen aivan ilmaiseksi kaikkien meiltä tilaamiesi kattotöiden yhteydessä. Tilaa kourusaneeraus, katon harjaus tai vaikka lumiesteiden asennus katolle, niin saat katon kunnon tarkastuksen ilman veloitusta.

Katon kuntotarkastuksilla tieto siitä, jos talon katto vuotaa

Kattovuoto voi saada tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alla olevat rakenteet niin huonoon kuntoon, että katto pitää purkaa ja uusia ennenaikaisesti. Jos katto vuotaa tarpeeksi pitkään, voi koko rakennuksesta tulla asumiskelvoton. Jotta kosteus ei ehtisi synnyttää homevaurioita ja sisäilmaongelmia, on kattovuodon korjauksella aina kiire. Vuotavan katon korjausta kannattaa kiirehtiä myös siksi, että nopean toiminnan avulla katon vesivahingolta voidaan välttyä kokonaan, tai ainakin sen korjauskustannukset pysyvät paremmin kurissa.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa omakotitalon, kerrostalon, piha-aitan, varaston, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi rantasaunan kattovuotoa päästään korjaamaan, sitä edullisemmin siitä voidaan selvitä. Toivokaamme, että aluskate on pysynyt ehjänä, vaikka katto on vuotanut piipun tai antennin juuresta, harjalta, kattoikkunan kohdalta tai esimerkiksi jostain kattoon tulleesta reiästä. Jos aluskate on ottanut vastaan kaiken kosteuden kuljettaen sen pois katon alta, ei kattorakenteilla ole mitään hätää, eikä eristeissäkään ole homekasvustoja synnyttävää kosteutta. Kattovuodon korjaamiseksi riittää tuolloin vesikatteen tiivistys. Lisäksi tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen (kuten aina kattotöitä tehdessämme), jotta voisimme huomata muut korjaus- tai huoltotarpeet. Tarkkasilmäiset ammattilaisemme huomaavat kaikki muutokset katon kunnossa ja osaavat tarjota kattovuotoja jo ennalta ehkäiseviä kattotöitä. Tiilikatot, aaltopeltikatot ja kaikki muutkin katot olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikkiin muutoksiin ja puutteisiin voitaisiin paneutua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mikäli vedet ovat kastelleet myös yläpohjarakenteet, arvioimme, onko parasta tehdä kattoremontti vaiko katon osittainen korjaus, minkä yhteydessä kunnostetaan myös aluskate. Niin tai näin, eristeet pitää uusia ja kastuneet kattorakenteet joko kuivattaa tai uusia. Kattorakenteiden kunnostaminen on tarpeen myös silloin, jos kosteuden ja kosteusvaurioiden alkuperä onkin rakennuksen sisältä kohonneessa lämmössä ja kosteudessa. Jos lämmintä ja kosteaa ilmaa tulee välikatolle paljon eikä se ehdi tuulettua pois, voivat katon rakenteet kastua ja alkaa lahota niin sanotun kondenssiveden takia. Jos huomaamme ongelmia välikaton tuulettumisessa, teemme tarjouksen tarvittavista töistä ilman vaihtumisen jouduttamiseksi. Tarjous sisältää tarvittaessa myös katon lisälämmöneristyksen, aluskatteen vaihdon hengittäväksi aluskatteeksi tai jo syntyneiden kosteusvaurioiden kunnostamisen.

Kattosi huolto Pälkäneellä on hyvissä käsissä, jos kattofirmasi on Plus Kattopalvelu

Katon huolto Pälkäneellä onnistuu aina yhtä ensiluokkaisesti, jos kattofirmasi on Plus Kattopalvelu. Me huollamme tottunein ottein niin kerrostalojen, rivitalojen, kesämökkien, tuotantolaitosten, navettojen, rantasaunojen kuin tanssilavojenkin katot. Katon huollossa otetaan huomioon katemateriaali ja katon muut erityispiirteet. Bitumikattoa ei voi huoltaa samalla tavalla kuin paljon karskimpia otteita sietävää tiilikattoa, ja kaltevalla katolla kattohuoltojen suorittaminen on aivan erilaista kuin tasakatolla. Plus Kattopalvelu toteuttaa isot huoltokokonaisuudet aina tiilikaton ja huopakaton pinnoitukseen asti, mutta on aina valmis paneutumaan myös pienempiin ja nopeammin toteutettavissa oleviin kattohuoltoihin, kuten katon kevät- ja syyshuoltoon tai kattopeltien kiinnitysten lisäykseen. Jaksamme suorittaa myös kaikkien vanhojen naulojen vaihdon uusiksi ruuveiksi, ja meillä piisaa asiantuntemusta myös kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden huoltamiseen.

Veloitukseton kattotarkastus on kaupanpäällinen, minkä saat jokaisen kattohuoltomme tai katon paikkauksen yhteydessä. Katon tarkastus on tarpeen, jotta kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet tulisivat havaittua (ja hoidettua kuntoon) tarpeeksi ajoissa. Luonnollisestikin tarjoamme kattotarkastuksen myös tiilikaton, peltikaton ja huopakaton puolivuotishuoltojen yhteydessä. Kaikki katot on hyvä huoltaa, eli puhdistaa ja tarkastaa, puolen vuoden välein. Puhdistuksen on syytä ulottua sadevesijärjestelmään asti, sillä rännit ja kattokaivot keräävät paljon roskia.

Kattotarkastus voi kertoa katon pesun tarpeesta. Tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on syytä pestä, jos sen pinta on pinttyneen likainen. Myös peltikaton ja muiden kattojen huoltomaalaus edellyttää katon pesemistä puhtaaksi. Peltikatto on siitä hyvä katto, että se ei sammaloidu kuten tiili- ja huopakatot. Kahden jälkimmäisen katon huolto-ohjelmaan kuuluvat ajoittaiset sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt. Peltikatto voi kuitenkin ruostua, ja siksi se pitää maalata useammin kuin muut katot.

Tarvitsitpa katon pesua, sammaleenpoistokäsittelyä, kattomaalausta tai katon tarvikkeiden huoltoa, aloita ottamalla yhteyttä meihin ja pyytämällä tarjous katon huollosta. Meihin kannattaa olla yhteydessä silloinkin, kun on aika pudottaa lunta katolta. Hoidamme kouliintunein ottein niin lumen pudottamisen kuin myös jään ja jääpuikkojen poiston katolta. Jään poistamisessa käytämme höyrysulatusta, mikä on sekä katon että ympäristön kannalta paras vaihtoehto.

Rännien puhdistus Pälkäneellä alkaa katolle kiipeämisestä

Rännien puhdistus Pälkäneellä on varsin usein tarvittu rännihuolto. Sadevesikourut kannattaa puhdistaa niinkin usein kuin kaksi kertaa vuodessa, ja mieluiten siten, että työt tehdään sekä keväällä että loppusyksystä. Samalla kun rännit puhdistetaan, kuuluu niiden kunto tarkastaa siltä varalta, että syöksyputket pitäisi avata, sadevesijärjestelmän pinnoite uusia tai että rännejä pitäisi jollain tavalla korjata. Jos saumojen tiivistys, rikkinäisten komponenttien uusiminen tai ruostevaurioiden korjaus eivät riitä, on aika purkaa vanha sadevesijärjestelmä ja asentaa uudet rännit tilalle.

Rännien puhdistus kannattaa tehdä katolta käsin, sillä se on turvallisempaa kuin tikkailla kiipeily. Jos ajatus katolle nousemisesta huimaa, tilaa tämäkin puolivuosittainen kattotyö meiltä. Katolle ei kannata nousta, jos se jännittää, tai jos itsellä ei ole asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Voimme sopia tekevämme samalla myös toisen puolen vuoden välein tarvitun kattohuollon, nimittäin katteen puhdistamisen kaikista roskista. Puhdas ja siisti katto säilyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen. Kaupan päälle on luvassa koko katon kunnon tarkastus, eivätkä sen aikana jää tutkimatta myöskään katon varusteet ja niiden kiinnitykset.

Rännien puhdistus pitää rännit hyväkuntoisina eli ruosteettomina ja ehjinä. Kaksi kertaa vuodessa putsatut rännit saattavat palvella jopa puoli vuosisataa, kun taas roskaisiin ränneihin kertyvä ruoste ja jää voivat lyhentää rännien käyttöaikaa roimastikin. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja kesämökin sadevesikouruja ei kuitenkaan puhdisteta yksinomaan sen takia, etteivät ruoste ja jää pääsisi pilaamaan kouruja. Kyseessä on koko rakennuksen kuivuus ja terveys, ovathan rännit olemassa juuri siksi, että kaikki katolle satavat vedet saataisiin ohjattua mahdollisimman kauas rakennuksesta. Yhden rankkasateen aikana omakotitalon katolta saattaa tulla alas jopa tuhansia litroja vettä, joten on tärkeää, ettei räystäs vuoda. Oikein mitoitettu ja asennettu sekä säännöllisesti puhdistettu vesikouru ohjaa sadevedet alastuloputkiin ja niistä edelleen sadevesikaivoon, tai esimerkiksi loiskekouruun.

Plus Kattopalvelu asentaa, uusii, kunnostaa ja huoltaa kaikkien talojen sadevesijärjestelmät – myös tasakattoisten talojen kattokaivot. Kattokaivojen puhdistus pitää hoitaa yhtä usein kuin räystäskourujenkin puhdistus, ja jos ne pääsevät jäätymään, sulatetaan ne samalla tavalla kuin räystäskourut, eli kuumalla vesihöyryllä.

Elinvoimaisempi katto pesemällä ja puhdistamalla – kattohuollot voivat pidentää katon elinkaarta roimasti

Mistä tietää, milloin tarvitaan katon pesua ja milloin taas sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä Pälkäneellä? Se, miten omakotitalon, mökin tai esimerkiksi kerrostalon katto kulloinkin on puhdistettava, riippuu tapauksesta. Viimeistään silloin, kun tarkastelemme tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi taitekaton kuntoa aivan lähietäisyydeltä, selviää meille oikea tapa toteuttaa katon puhdistus.

Jos kyse on vain roskien poistosta katolta, riittää katon harjaus. Tiilikatot ja monet muut katot kannattaa harjata kaksi kertaa joka ikinen vuosi, sillä puiden oksat, lehdet ja neulaset sekä muut roskat pitää saada pois katolta. Mikäli roskakerros jää peittämään kattoa, alkaa se sammaloitua tai ruostua, ja sitä mukaa haurastua ja ikääntyä odotettua nopeammin. Myös bitumikatot on hyvä puhdistaa kahdesti vuodessa, mutta ei välttämättä harjaamalla. Emme halua ottaa sitä riskiä, että harjakset vaurioittaisivat katon suojapinnoitetta, joten puhdistamme bitumipaanukatot ja muut bitumikatot mieluummin ilmapuhaltamalla.

Jos katto on puhdistettu roskista kaksi kertaa vuodessa, huuhtelee sade siitepölyn ja muut epäpuhtaudet katolta, ja sen jälkeen aurinko pääsee kuivaamaan katon nopeasti. Mikäli katolle kuitenkin jää epäpuhtauksia, tilaa peltikaton pesu tai tiilikaton pesu. Myös huopakatot voidaan pestä, kunhan ei käytetä painepesuria.

Kun katto on pesty, on sen alkuperäinen väri taas näkyvissä, ja kattoa on kiva katsella. Sammaleenpoistajaksi kattopesusta ei kuitenkaan ole, ellei kyseessä ole peltikatto. Peltikatolle tuskin sammaleita kasvaakaan – ne ovat enemmän tiili- ja huopakattojen juttu. Sammaleenpoisto huopakatolta ja tiilikatolta onnistuu parhaiten sammaleenpoistoaineen avulla. Tuo aine pääsee imeytymään syvälle katteeseen, joten sen avulla saa pois kaikki pitkälle ulottuneet sammalten juuretkin. Katon suojakäsittelyn myötä voidaan varmistaa, ettei uusista kasvustoista ole riesaa lähiaikoina. Savitiilikatto ei muuta käsittelyä kaipaakaan, mutta betonitiilikatto on hyvä pinnoittaa uudelleen (tosin vain kerran). Kattotiilien pinnoitteen uusiminen parantaa entisestään katon kykyä hylkiä sammaleita ja epäpuhtauksia, eivätkä pinnoittamisen myötä tasaisiksi muuttuneet tiilet ime vettäkään. Myös bitumikatot kannattaa pinnoittaa, samoin peltikatot – ja peltikatot vieläpä useampaan otteeseen. Kattomaalaus alkaa aina katon pesulla, sillä uusi pinnoite tarttuu kunnolla vain puhtaalle katolle.

Katon maalaus Pälkäneellä torjuu ruostetta ja kattovuotoja

Yksi tapa torjua ruostetta, sammaleita, katteen kuivumista ja niistä kaikista seuraavia kattovuotoja on katon maalaus Pälkäneellä. Kattomaalaus ei kuulu minkään katon puolivuosittaiseen, vuosittaiseen tai edes joka toinen vuosi toistuvaan huolto-ohjelmaan. Katon huoltomaalaus uusitaan yleensä aikaisintaan 10 vuoden välein, jos siis kyse on peltikaton maalaamisesta. Tiilikatot maalataan vain yhden kerran, eikä huopakattoja (eli bitumikattoja) pinnoiteta yhtään sen useammin.

Kattomaalaus vaikuttaa tietenkin myös siihen, miltä omakotitalo, kerrostalo tai esimerkiksi huvila näyttää ulkoapäin. Hyvin maalattu katto on tasaisen värinen ja kiiltävä, sanalla sanoen: kaunis. Koska katon huoltomaalaus vaikuttaa suuresti (ja nimenomaan positiivisesti) myös koko katon kuntoon, kannattaa se teettää oikean ajan koittaessa. Tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton elinkaari voi pidentyä jopa parillakymmenellä vuodella, kun maalautat sen ennen, kuin alkuperäinen pinnoite muuttuu liian kuluneeksi. Oikea ajankohta toteuttaa konesaumakaton, palahuopakaton tai esimerkiksi betonitiilikaton maalaus selviää, kun katto tarkastetaan. Kaikki katothan on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, joten säännöllisten kattotarkastusten ansiosta saat ajoissa tiedon niin katon maalaustarpeesta kuin kaikista muistakin huolto- ja korjaustarpeista.

Peltikatto on taipuvainen ruostumaan, ja ruostevaurioita syntyy varsinkin silloin, jos katto on likainen ja/tai sen maalipinnoite on kulunut. Kun uusit maalipinnoitteen, ei kosteus pääse ruostuttamaan kattopeltejä, ja lukkosaumakatto tai muu peltikatto voi kestää vielä parikymmentäkin vuotta. Ennen kattomaalausta katto harjataan ja pestään, ja tarvittaessa myös tiivistetään.

Huopakatto ei ruostu, mutta aurinko voi kuivattaa sen koppuraiseksi ja halkeilevaksi – vähän samanlaiseksi kuin kantapäät talvella. Huopakaton pinnoitus uudelleen saa katon taas joustamaan, eikä katto ole samanlaisessa vaarassa sammaloituakaan kuin ennen pinnoitteen uusimista.

Tiilikaton maalaus vähentää katon sammaloitumista, mikä saa aikaan pakkasrapautumista ja kattotiilien halkeilua. Pakkasrapautumiseen johtaa myös kattotiilien sisään imeytyvä vesi, mikä jäätyy ja murentaa tiilien rakennetta. Pahinta rapautuminen on talvina, jolloin lämpötila sahaa nollan molemmin puolin koko ajan. Uusi pinnoite saa tiilen jälleen tasapintaiseksi, jolloin se ei ole niin kärkäs imemään vettä ja rapautumaan. Pinnoitettu tiilikatto voi kestää jopa huimat 70 vuotta!

Riskienhallinta olennainen osa tekemäämme lumenpudotusta Pälkäneellä

Olipa kyse hallin, pienen mökin, varaston, rivitalon, korkean kerrostalon, kaltevakattoisen omakotitalon tai muun ihan kiinteistön kattolumien pudotuksesta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous lumenpudotuksesta Pälkäneellä. Meidän tekemämme lumenpudotus on todella turvallinen, sujuva ja kilpailukykyisen hintainen kattourakka. Pudotamme liiat lumet kattoa tai sen yksityiskohtia rikkomatta, ja pidämme huolen siitä, ettei omaisuusvahinkoja synny siinäkään vaiheessa, kun lumi osuu maahan.

Riskienhallinta on olennainen osa niin tasakaton kuin kaltevankin katon lumenpudotusta. Kattotyöt ovat muutenkin vaarallisia, liikutaanhan tuolloin kaltevilla pinnoilla, joilla voi menettää tasapainonsa. Talvi tekee katolla liikkumisesta vielä vaarallisempaa, onhan katto monin paikoin liukas. Lumen pudottaminen voi johtaa putoamiseen myös aivan loivalta katolta, sillä lumenpudottaja saattaa horjahtaa alas pudottamansa lumikuorman mukaan ja tippua alas katolta. Minkään katon lumenpudotusta ei siis kannata hoitaa itse, vaan on paras luottaa ammattilaiseen, joka käyttää asianmukaisia työturvallisuustuotteita ja joka pystyy tarvittaessa tuomaan paikalle vaikka nostinkoriauton (kuten me).

Työturvallisuustuotteiden eli esimerkiksi turvavaljaiden lisäksi kiinnitämme huomiota siihen, mitä riskejä kattolumityöt voivat aiheuttaa ohikulkijoille. Riskienhallinta alkaakin siitä, että tulemme paikan päälle kartoittamaan kaikki operaatioon liittyvät riskit (ja laskemaan kattolumitöille urakkahinnan). Paikan päällä käytyämme tiedämme, miten hoidamme käytännössä sen, ettei talon asukkaille ja ohikulkijoille aiheudu vaaraa lumen pudottamisesta katolta. Jos ympäristön turvallisuus ja ohiajavan liikenteen sujuvuus vaatii liikenteenohjaamista, järjestämme asiat kuntoon.

Turvallisuus on ykkössijalla myös silloin, kun teemme jään poistoa katolta, tai tulemme katkomaan jääpuikkoja katon räystäiltä. Emme päästä ketään vaaravyöhykkeelle, ja suojaamme myös itsemme tarpeellisin keinoin. Sekä ränneissä että katolla oleva jää voidaan sulattaa höyryllä, mikä on niin luonnon kuin katonkin kannalta turvallinen keino – ja vieläpä erittäin nopea ja tehokas!

Jään ja liiallisen lumen poisto katolta ovat kattotöitä, joilla tuetaan katon kuntoa ja toimintaa, ja joilla parannetaan pihamaan turvallisuutta. Voisi olla varsin vaarallista jäädä katolta putoavan jään ja lumen alle, joten katon jää- ja lumitilannetta on hyvä seurata koko talven ajan. Jos kattojäätä esiintyy joka vuosi, tarkastamme, onko tarvetta katon lisälämmöneristykselle.

Laadukkuutta, luotettavuutta ja lahjakkuutta – monta syytä tilata kattotyöt Pälkäneelle meiltä

Jokainen katto tarvitsee kattotöitä Pälkäneellä, mutta mistä peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt kannattaa tilata? Suosittelemme harkitsemaan vakavasti Plus Kattopalvelua, jonka kattotyöt eivät ole hinnalla pilattuja. Vaikka kustannuspuoli pysyykin aisoissa, syntyy luotettavilta ja lahjakkailta kattoasentajiltamme, katon korjaajiltamme ja katon huoltajiltamme mitä laadukkainta jälkeä. Olemme nappivalinta myös kerrostalon, omakotitalon, mökin, piharakennuksen tai esimerkiksi rivitalon katon varusteluun. Osaamme asentaa lintuverkot ja muut pieneläinesteet, sadevesijärjestelmän tai esimerkiksi kattoturvatuotteet kaikille erilaisille katoille. Meiltä luonnistuu myös kattoikkunan uusiminen tai kattoikkunan vuotokorjaus. Kun kattoikkuna tai muu vuotava läpivienti on korjattu, voivat kattopeltiseppämme käydä pellittämässä sen. Kattopeltisepiltämme voit tilata läpivientien suojapellityksien ohella monia muitakin kattotöitä, tai vaikkapa koko konesaumakaton asennuksen.

Kattohuollot ja katon korjaukset keskittyvät usein vesikatteeseen, onhan yleisin kattohuolto katon harjaus, ja yksin yleisimmistä kattokorjauksista on kattoreiän paikkaus. On kuitenkin myös sellaisia kattotöitä, jolloin keskitytään katon alapuolisiin osiin, ja ehkä myös liikutaan enemmän katon alla kuin sen päällä. Aluskatteen vaihto tapahtuu kuitenkin yläkautta. Jos aluskatetta pitää paikata tai korjata, on miltei aina parasta purkaa vanha aluskate ja uusia se. Aina ei ole välttämätöntä uusia koko aluskatetta, vaan ainoastaan rikki menneet (esimerkiksi reikiintyneet tai puhki kuluneet) kohdat. Tiiviistä aluskatteesta on todella suuri hyöty, estäähän se katon alapuolisten osien kastumisen, vaikka katto vuotaisi saumoista, piipun juuresta tai esimerkiksi vielä korjaamatta olevasta reiästä. Tiivis aluskate auttaa myös kondenssiveden syntymisen ehkäisemisessä.

Jotta katon alle ei syntyisi lämpimästä ilmasta kondensoituvaa kosteutta, ei pelkkä aluskate riitä. Katse on käännettävä myös katon eristykseen ja katon IV-töihin. Kunnolla eristetyn yläpohjan läpi ei karkaa suuria määriä lämpöä, ja se mikä väistämättä karkaa, katoaa välikatolta tehokkaan tuuletuksen avulla. Jos katto tuulettuu kehnonlaisesti eikä asiaa saada autettua uusilla ilmanvaihtokanavilla, voimme asettaa katon harjalle myös alipainetuulettimen – tai tarvittaessa jopa toteuttaa katon korotuksen. Meidän pitkän linjan kattoammattilaisiltamme löytyy ratkaisu joka tilanteeseen ja jokaiseen ongelmaan, joten ota yhteyttä saadaksesi kattoasiasi kerralla kuntoon!

Katon yläpohjan eristystä ei tarvitse uusia kattoremontinkaan aikana – lähinnä vain kosteus johtaa villojen vaihtoon

Kattotyömme Pälkäneellä johtavat aina ilmaiseen kattotarkastukseen. Olipa kyse viemärintuuletusputkien tai ilmanvaihtokanavien eristyksestä tai vaikkapa kourusaneerauksesta, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastus on ainut tapa saada tarpeeksi ajoissa tieto kaikista katon huolto- ja paikkaustarpeista – näin katto voidaan tiivistää ehkä jo ennen, kuin sen alle pääsee kattorakenteet kastelevaa kosteutta. Katon tarkastuksen yhteydessä vierailemme myös katon alla, jos se vain suinkin käy päinsä. Meitä kiinnostaa aluskatteen kunto ja kattorakenteiden terveys, mutta myös se, missä kunnossa yläpohjan eristevillat ovat.

Jos villoissa on kosteutta, on edessä villojen vaihto – ja mitä pikemmin, sen parempi. Villoihin voi kasvaa hometta, jos niitä ei vaihdeta, vaikka ne ovat märkiä. Villat eivät kastu itsekseen, vaan taustalla on joko kattovuoto tai se, että asunnosta kohoaa liikaa kosteaa ja lämmin ilmaa (eikä ilma vaihdu). Tarkastammekin, vuotaako katto. Jos katto on täysin tiivis, tutkimme, tarvitaanko katon lisälämmöneristystä tai joitain katon IV-töitä, joilla välikaton saisi paremmin tuulettuvaksi.

Jos villoissa ei ole kosteutta tai muita ongelmia, ei niitä tarvitse vaihtaa kattoremontinkaan aikana, vaan samoilla villoilla pärjää monta monituista vuosikymmentä. Katon lisälämmöneristyskin voidaan suorittaa vaihtamatta villoja, samoin ullakon ja vintin eristys.

Katon lisälämmöneristys on tarpeen varsinkin vanhemmissa rakennuksissa, joista karkaava lämpö voi aiheuttaa isot rahalliset tappiot joka vuosi. Kun lämmitysenergiaa karkaamista saadaan uusien eristeiden myötä merkittävästi vähennettyä, tulee rakennuksesta ja sen lämmittämisestä ympäristöystävällisempääkin. Kondenssivesivahinkojen todennäköisyys vähenee, mutta niin tekee myös talviaikaisten saumavuotojen todennäköisyys. Mitä vähemmän rakennuksesta karkaa lämpöä talvella, sitä vähemmän katolla oleva lumi sulaa altapäin, eikä ole vaarana, että sula vesi pakottaisi katon saumat antamaan periksi.

Jos olet huomannut, että lämmitykseen kuluu paljon rahaa ja että sisällä vetää, ota yhteyttä – tulemme mieluusti tutkimaan, saataisiinko sinun kattosi toimivammaksi uusien eristeiden avulla, ja mitä urakka maksaa avaimet käteen -työnä. Myös katon lisälämmöneristys ja villojen vaihto ovat kotitalousvähennyskelpoisia urakoita, ja kotisivujemme kautta haettavissa oleva rahoitus sopii myös niiden maksamiseen.

Kattotyöntekijät pääsevät katollesi kattoturvatuotteiden avulla

Asennuta katollesi kunnolliset kattoturvatuotteet Pälkäneellä, niin kattotyöntekijät (kuten katon korjaajat ja lumenpudottajat) pääsevät katollesi helposti ja turvallisesti. Seinätikkaat ja kattotikkaat tekevät katolla liikkumisesta sujuvampaa myös nuohoojalle ja esimerkiksi ilmanvaihtolaitteiden korjaajille. Voi olla, että talotikkaiden ja lapetikkaiden lisäksi katollesi pitää asentaa myös muita kattoturvatuotteita, kuten palotikkaat (eli hätäpoistumistikkaat), putoamissuojia, kattopollareita, kattosiltoja tai lumiesteitä. Plus Kattopalvelun asiantuntijat selvittävät, mitä kattoturvatuotteita tiilikatolle, peltikatolle tai bitumikatolle tarvitaan. Tiedämme, mistä laadukkaat ja kestävät kattoturvatuotteet kannattaa ostaa, ja miten ne kuuluu asentaa erilaisille katoille. Yhteydenotto meihin päin on siis paras tapa varmistaa, että kattosi on varustelu oikeanlaisilla kattoturvatuotteilla, ja että katolla liikkuminen on kaikille sille kiipeäville mahdollisimman turvallista.

Lumiesteillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka sujuvaa ja turvallista katolla liikkuminen on. Lumiesteet estävät lunta putoamasta kaltevalta katolta, ja niitä tarvitaan aina katon kaltevuuden suhdeluvun ollessa 1:8. Lumiesteet kuuluvat luonnollisestikin myös tätä kaltevammille katoille. Lumiesteet palvelevat sekä kattoa että rakennusten asukkaiden, vierailijoiden ja satunnaisten ohikulkijoiden turvallisuutta. Jos lumiesteitä ei olisi, voisivat lumimassat tippua katolta kovalla voimalla, ja tämä voisi aiheuttaa sekä henkilö- että omaisuusvahinkoja. Ikävimmässä tapauksessa lumen seassa olisi jäätä tai katolta irronneita kattotiiliä, kattotikkaita ja muita kattotuotteita.

Koska lumi voi todellakin irrottaa katosta monia erilaisia kattotuotteita, palvelevat ne myös omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin ja esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon kuntoa. Katto voisi kärsiä talven (varsinkin kevättalven) mittaan monenlaisia vaurioita, jos lumiesteet puuttuvat.

Savunpoistoluukkukin on kattoturvatuote. Sitä ei tarvita omakotitalojen tai mökkien katoilla, mutta esimerkiksi kerrostalon katoilla ne voivat auttaa pelastamaan ihmishenkiä mahdollisissa tulipalotilanteissa. Savunpoistoluukku laukeaa, jos rakennuksessa syttyy tulipalo. Lauennut savunpoistoluukku poistaa savun pelastusreiteiltä ja helpottaa siten asukkaiden evakuointia.

Kaikki kattoturvatuotteet ja niiden kiinnikkeet on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja mahdollinen savunpoistoluukku pitää koelaukaista kerran tai kaksi per vuosi – valmistajan ohjeista riippuen. Plus Kattopalvelu hoitaa kattoturvatuotteiden tarkastuksen joko erikseen tai muun katon tarkastuksen yhteydessä. Tässä vaiheessa haluamme vielä muistuttaa siitä, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä!

Onko lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys erilaista huopakatoilla kuin muilla katoilla?

Lumiesteiden asennus ja korjaus tehdään sen mukaan, millainen katto on kyseessä, tai miten lumiesteet ovat vaurioituneet. Lumiesteiden korjaus korvataan uusien lumiesteiden asennuksella, jos vanhoja ei enää saa korjattua, tai jos se ei ole mielekästä lumiesteiden ikä huomioon ottaen. Jos ei tarvita muuta kuin katolta pudonneiden lumiesteiden kiinnitys katolle, teemme sen – ja korjaamme lumiesteiden irtoamisesta kattoon syntyneet vauriot. Myös muiden kattotarvikkeiden, kuten esimerkiksi kattotikkaiden, irtoamisesta kattoon syntyneet vauriot on korjattava pikaisesti. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on aina vaarassa vuotaa, jos se ei ole täysin tiivis. Pienetkin vauriot katteesta kannattaa korjata joutuin. Jotta lumiesteet, kattotikkaat tai esimerkiksi kulkusillat eivät irtoaisi katosta, kannattaa niiden kunto tarkastaa puolen vuoden välein. Jos kattotarvikkeiden kiinnikkeitä pitää kiristää, estää tuon työn nopea hoitaminen katon varusteiden irtoamisen kovalla tuulella – tai kevään suojalumien mukana. Kattotarvikkeiden kunnon tarkastaminen kertoisi ajoissa myös muista, pikaisia toimenpiteitä vaativista ongelmista, kuten kattoikkunan tiivisteiden haurastumisesta.

Mitä lumiesteet tai muut kattotarvikkeet tarvitsevatkaan, saat sen meiltä. Jos kyse onkin uusien lumiesteiden asentamisesta, teemme työn sen mukaan, mikä on katon materiaali. Huopakatto ja peltikatto varustellaan ruuvien avulla, eli kattoon syntyyn läpivientejä, mitkä on tiivistettävä hyvin. Tiilikaton varustelussa hyödynnetään lisäruoteita, kun taas konesaumakatto varustellaan kiinnittämällä uudet kattotarvikkeet katon pystysaumoihin.

Lumiesteet pitää mitoittaa tapauskohtaisesti. Lumiesteiden mitoitukseen vaikuttavat muun muassa katon kaltevuus ja lappeen pituus. Jos katto on loiva, ei lumiesteiden asentaminen ole pakollista, mutta jo kattokaltevuus 1:8 edellyttää lumiesteitä katolle. Viranomaisten mukaan riittää, että ainakin kulkureitit ja oleskelualueet suojataan lumiesteiden avulla, mutta lumiesteet kestävät suojalumenkin aiheuttamaa rasitusta paremmin, jos ne on asennettu koko lappeen reunalle.

Ota yhteyttä, kaipasitpa uusia lumiesteitä, vääntyneiden tai muutoin vaurioituneiden lumiesteiden korjausta, irronneiden lumiesteiden kiinnittämistä ja kattoreikien paikkaamista tai lumiesteiden kunnon tarkastusta. Tiesithän, että tarkastamme koko katon lumiesteineen päivineen jokaisen kattotyömme yhteydessä, emmekä edes veloita siitä mitään? Tilaa vaikka katon keväthuolto, niin saat tiedon siitä, missä kunnossa lumiesteet, muut kattotarvikkeet, katon saumat ja esimerkiksi katon pinnoite ovat.

Piipunhattu ja piipun pellitys eivät ole mitään turhakkeita

Piipunhattu ja piipun pellitys eivät ole mitään turhakkeita, sillä piipun peltitöillä suojataan piippu kosteudelta, rapautumiselta ja rapautumisen aiheuttamilta ongelmilta. Joka vuosi valittavien turhakkeiden joukkoon ovat päässeet niin lehtipuhallin (vuonna 2000), ulkomainen pullovesi (2002), kaupunkimaasturi (2005), pantiton pullo (2008), vessanpytystä huuhdottava vessapaperirullan hylsy (2011), muovinen kananmunakotelo (2015) kuin fleece-kangaskin (2017). Tällä listalla ei varmasti tulla näkemään piipunhattua tai piipun suojapellitystä. Piipun pellitys peltisepän työnä pidentää piipun käyttöikää, ja piipunhattu estää hormin rapautumisen, mikä voisi johtaa jopa rakennuspaloon.

Aluskatekaan ei ole mikään turhake, sillä sen ansiosta kattorakenteet eivät kastu, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta tai esimerkiksi kattoon syntyneen reiän takia. Aluskate estää myös lämpimän ja kostean ilman kondensoitumisen vesikatteen alapinnalle, mistä se voisi tipahdella alas eristeisiin.

Jos sinulla ei ole piipunhattua, piippuasi ei ole pellitetty tai aluskatetta pitää korjata esimerkiksi piipun kohdalta, ota yhteyttä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä, tai tarvitset muita peltisepän töitä kuin piipun pellityksen. Me teemme kaikenlaiset kattotyöt Pälkäneellä joutuisasti, huolellisesti ja asiantuntevasti, eikä laskumme loppusumma hirvitä.

Koska piipun pellitys on toteutettava mittojen mukaan, tulemme käymään paikan päällä. Kaikki muutkin kattotyöt alkavat siitä, että katto tarkastetaan – muutenhan emme tietäisi, mitä kaikkea pitää tehdä, jotta katto tulisi laitettua kerralla kuntoon. Alkukatselmuksen jälkeen osaamme antaa urakkahinnan katon kokonaisvaltaiselle kunnostamiselle. Joskus päästään helpommalla kuin luultiinkaan, joskus taas tarvitaan isompaa urakkaa. Hyvä esimerkki on huopakatto: vaikka se vaikuttaisi kuluneelta ja jo uusimiskunnossa olevalta, voidaan se saada kuntoon pinnoittamalla se uudestaan. Pinnoitettu huopakatto saattaa kestää vielä parikymmentäkin vuotta. Jos taas huopakatto, peltikatto tai tiilikatto on vuotanut, voidaan se joutua uusimaan huomattavasti aiemmin kuin normaalitilanteessa. Mikäli aluskate on antanut periksi ja kosteus on pilannut katon rakenteita, saatamme joutua toteamaan, että kattoa ei enää kannata korjata. Kattoremontti saattaa maksaa vain hieman enemmän kuin katon osittainen korjaus, mutta sen jälkeen katto kestääkin taas vuosikymmeniä (kun taas heikkokuntoisen katon osittainen korjaus antaisi korkeintaan pari vuotta lisää).

Katon tarkastus Pälkäneellä antaa paljon informaatiota

Katon tarkastus Pälkäneellä antaa paljon informaatiota tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnosta – varsinkin alan ammattilaiselle. Juuri siksi on hyvä teettää kattotarkastus Plus Kattopalvelun kokeneilla, pätevillä ja vieläpä todella perusteellisillakin ammattilaisilla. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen kerromme kaikista havainnoistamme, ja tarvittaessa laadimme fiksun tarjouksen katon tarvitsemista lisähuollosta tai joistain katon paikkauksista ja tiivistyksistä.

Voit tilata omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikka rivitalon kattotarkastuksen Pälkäneelle koska vain. Suosittelemme, että kaikki katot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, ja että kattotarkastukset hajautetaan siten, että ensimmäinen kerta olisi mahdollisimman pian lumien sulamisen jälkeen. Näin kaikki tasakattoon, harjakattoon tai esimerkiksi taitekattoon talven aikana mahdollisesti syntyneet jäljet tulevat huomattua tarpeeksi nopeasti, ja katto voidaan kunnostaa ehkä jo ennen kattovuotoa. Kattotarkastus numero kaksi kannattaa hoitaa loppusyksystä. Syystarkastuksen ansiosta katto tai kattotarvikkeet osataan laittaa sellaiseen kuntoon, että niiden selviytymismahdollisuudet tulevasta talvesta ovat mahdollisimman hyvät. Jos mitään erityistä ei tarvita, voi ottaa tulevan talven vastaan huolettomin mielin.

Katon kunnon tarkastuksen voi saada myös aivan ilmaiseksi, eikä tämä vaadi mitään ihmeellistä. Ota yhteyttä ja tilaa meiltä jokin kattotyö, vaikkapa katon kevät- tai syyshuolto, niin saat katon tarkastuksen ilman eri veloitusta. Tahdomme näin palkita asiakkaamme, ja auttaa sekä kannustaa heitä huolehtimaan kattojensa kunnosta myös jatkossa. Hyvin huollettu ja tarpeen vaatiessa nopeasti korjattu katto on pitkäikäisempi kuin katto, mikä saa haurastua rauhassa.

Ammattilainen saa kerättyä katosta paljon tietoa, kun hän suorittaa perusteellisen kattotarkastuksen. Hän huomaa monet ongelmat jo niiden syntyvaiheessa, ja osaa tarjota sopivia kattohuoltoja ja -korjauksia ongelmien ehkäisemiseksi. Saatat saada tarjouksen peltikattonaulojen vaihdosta ruuveiksi, mikä pitää katon tiiviimpänä, ja mikä estää kattopeltejä lähtemästä tuulen mukaan. Jos välikatolla tuoksuu ummehtuneelle, osaa ammattilainen epäillä kosteusvaurioita ja syventyä ongelmaan tarkemmin. Ammattilainen huomaa myös peltikaton pinnoitevauriot, aluskatteen pussituksen, piipun takana kasvavat sammalet ja monet muut seikat, joihin kannattaa puuttua, ennen kuin ollaan tekemisissä esimerkiksi juuri kaikkien pelkäämän kattovuodon kanssa. Vaikka katto olisikin jo vuotanut, kuulet meiltä parhaat korjausehdotukset tilanteen normalisoimiseksi.

Kattopalvelumme toteuttaa sekä peltikattojen, tiilikattojen että huopakattojen kattourakoinnit Pälkäneellä

Plus Kattopalvelun kattourakoinnit Pälkäneellä sujuvat ripein ottein, ja kaikesta käy ilmi asiantuntemuksemme ja sitoutumisemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Tämä sama kattopalvelu toteuttaa sekä henkilöasiakkaiden että taloyhtiöiden kattourakat, eikä se ylenkatso pienintäkään kattotyötä, kuten kourujen puhdistamista tai kattoreiän paikkaamista. Intoa, osaamista ja työvoimaa riittää toki myös isompiin ja haasteellisiin kattourakoihin, kuten kerrostalon kattoremonttiin tai pahojen myrskyvaurioiden korjaamiseen.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu tuntee sekä peltikatot, tiilikatot että erilaiset bitumikatot, joten sinun ei tarvitse koskaan miettiä, olemmeko oikea kattofirma urakkaasi. Mitä kattosi tarvitseekin, saat sen meiltä – olipa sitten kyse lumenpudotuksesta, aurinkopaneelien asentamisesta, piipun pellittämisestä tai vaikkapa aluskatteen uusimisesta.

Peltikatot kestävät edullisuudestaan huolimatta jopa 50 vuotta, paitsi konesaumakatto. Konesaumakatto on asennushinnaltaan kalliimpi kuin tavallinen peltikatto, mutta se voikin kestää peräti 100 vuotta. Peltikaton kunnossapidon A ja O on katon säännöllinen puhdistus ja tarkastus. Kun aaltopeltikatto tai jokin muu peltikatto harjataan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, pysyy se tiiviinä ja siistinä. Kattotarkastuksen avulla kattomaalaus osataan tehdä ennen, kuin vanha maalipinta kuluu liikaa, ja kaikki mahdolliset kattoreiät saadaan korjattua ennen katon vesivahinkoa.

Betonitiilikatto kestää noin 70, ja savitiilikatto jopa 100 vuotta. Nämäkin katot kannattaa säännöllisesti harjata ja tarkastaa – tiesithän, että tämä kattofirma tekee ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien tiili-, pelti- ja huopakattotöiden yhteydessä? Kattotarkastus kertoo, onko aluskatetta korjattava, vai pitääkö joitain rikkinäisiä kattotiiliä käydä vaihtamassa. Kertaalleen katto on hyvä myös pinnoittaa (ellei kyseessä ole savitiilikatto, mille riittää katon suojakäsittely), ja mahdolliset sammalet on syytä poistaa joutuin.

Bitumikatotkin soisi puhdistettavan ja tarkastettavan kaksi kertaa vuodessa. Mitä tiheämmin katto puhdistetaan roskista mekaanisesti, sitä vähemmän tarvitaan katon kemiallista puhdistusta (mikä on käytännössä ainut tapa päästä eroon katolla kasvavista sammaleista). Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen palahuopakaton tai muun bitumikaton pinnoittamisesta, vuotavien saumojen tiivistämisestä tai vaikkapa kattoreiän paikkaamisesta. Moni bitumikaton reikä voidaan paikata tiivistysmassalla tai liimaamalla päälle paikkapala. Mikä tahansa katto voi vuotaa myös läpivientien kohdalta, joten tarkastamme ne joka kerta yhtä huolellisesti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt