Kattotöitä Hämeenlinnassa ovat muutkin kuin vain kattoremontit

Kattofirmat tekevät paljon muutakin kuin vain kattoremontteja. Kattoremonttia tarvitaan vain noin 50 vuoden välein, jos kattoa on huollettu asianmukaisesti. Tiilikatot ja konesaumakatot kestävät vieläkin pidempään, kuin 40–50 vuotta! Ison osan ajastamme vievätkin erilaiset kattohuollot, joilla katon kuntoa vahvistetaan ja pidetään yllä. Hyväkuntoinen katto kestää mainiosti erilaisia rasituksia, joita ovat muun muassa sammalet, ilmansaasteet, aurinko ja katon päällä käveleminen.

Toisinaan omakotitalon, kerrostalon, mummonmökin tai esimerkiksi varaston katto kaipaa paikkausta ja korjausta. Kattoon on voinut syntyä vaurioita esimerkiksi kovalla myrskyllä. Tuuli on voinut repiä kattotiiliä tai kattopeltejä irti, tai kenties rännit ja lapetikkaat ovat pudonneet maahan. Kaikki kattoon ilmestyneet epätiiviit kohdat on saatava pian paikatuiksi, sillä on vaarana, että kosteutta pääsee katon alle. Jos katon alle pääsee vettä, voivat syntyneet kosteusvauriot olla kalliita korjattavia. Plus Kattopalvelu korjaa tiilikatot, peltikatot ja huopakatot nopeasti ja luotettavasti.

Toteutamme ensiluokkaiset kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot myös Hämeenlinnan naapurikunnissa, kuten Akaassa, Hausjärvellä, Hollolassa, Janakkalassa, Lopella, Padasjoella, Pälkäneellä, Tammelassa, Urjalassa sekä Valkeakoskella. Kattourakka alkaa siitä, että otatte yhteyttä meihin. Tämän jälkeen tulemme niin pian kuin mahdollista tarkastamaan sen, miltä kattonne näyttää. Aivan aluksi tehtävän tarkastuksen perusteella osaamme laskea hinnan niille kattotöille, mitä kulloinkin tarvitaan. Etsimme asiakkaan kannalta kustannustehokkaimmat vaihtoehdot. Jos katto voitaisiin kattoremontin sijaan saada kuntoon tiivistämällä ja maalaamalla se, kerromme tästä asiakkaalle. Joskus katto voidaan uusia vain osittain, kun taas tietyissä tilanteissa on mahdollista rakentaa uusi katto suoraan vanhan bitumikaton päälle (ja säästää näin purku- ja jätekustannuksissa). Emme kuitenkaan ole yltiöoptimistisia. Jos katto on parasta uusia, teemme tarjouksen kattosaneerauksesta.

Kaikki kattotyömme voi vähentää verotuksessaan. Kotitalousvähennyksen lisäksi voimme ilahduttaa asiakasta kertomalla, että kotisivujemme kautta löytyy helposti ja nopeasti rahoitus, mikä sopi kaikenlaisten kattotöiden lainoittamiseen. Hyvät uutiset eivät päättyneet vielä tähänkään. Aina, kun teemme joitain kattotöitä yksityisasiakkaan tai taloyhtiön katolla, teemme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus on kahdesti vuodessa tarvittu kattotyö, joten on erittäin positiivinen asia, että sen saa näin helposti ja vieläpä ihan ilmaiseksi!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Hämeenlinnassa ei ole sidottu vuodenaikaan

Kattoremontti Hämeenlinnassa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn vuodenaikaan, vaan katto voidaan uusia myös syksyllä tai talvella. Talvella tehty kattoremontti alkaa lumenpudotuksesta, ja tämä on yksi suurimpia eroja verrattuna kesällä tehtävään kattosaneeraukseen. Katon uusiminen sujuu talvella yhtä helposti kuin kesällä, ja usein jopa helpommin, sillä talvella ei satele samaan tapaan kuin juhannuksen molemmin puolin.

Omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremonttia ei näin ollen tarvita lykätä yhtään pidempään, jos katto on päätetty uusia. Uuden katon hankkimisella on joskus kiire. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennusta ei kannata enää pitkittää, jos katon alta on löytynyt kosteusvaurioita, tai jos katto on juuri alkamaisillaan vuotaa. Harjakatto, tasakatto, pulpettikatto tai aumakatto on uusittavissa paljon edullisemmin, jos kosteus ei ole päässyt kastelemaan katon alla olevia puuosia ja eristeitä.

Palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimiselle saa meiltä aina hyvän hinnan – silloinkin, jos kattoremonttiin pitää yhdistää isoja kattokorjauksia. Hyvä hinta-laatusuhde on taattu silloinkin, kun haluat uudistaa kattosi ulkonäköä katon uusimisen yhteydessä. Tasakatosta voidaan tehdä pulpettikatto, tai jyrkästä katosta loivempi ja helppohoitoisempi. Vaikka katon muoto ja kaltevuus pysyisivät ennallaan, voidaan katon ulkonäköä päivittää monin eri tavoin. Katolle voidaan hankkia uusia ja hyödyllisiä kattovarusteita, kuten aurinkopaneeleja, kattoikkunoita tai kattoluukku. Uusi katto voi olla eri värinen kuin aiempi. Painavan tiilikaton tilalle voidaan asentaa kevyempi tiilikatto, ja toisin päin – tosin silloin katon rakenteita on tarpeen ensin vahvistaa.  Kattoremontin voit maksaa niin osamaksulla, käteisellä kuin kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Kattoremontin hinta on kotitalousvähennyskelpoinen. Kun työ valmistuu, muista vähentää omakotitalon tai kesämökin kattoremontin töiden osuus omassa verotuksessasi!

Palahuopakattoremonttia tarvitaan noin 40 vuoden välein, samoin kuin huopakattoremonttiakin. Hyvä huolto pidentää bitumikaton ikää, kun taas poistamatta jääneet sammalet ja uusimatta jäänyt pinnoite voivat johtaa vasta noin parikymppisen katon uusimiseen. Peltikattoremonttiin kuluu hieman pidempi aika, eli noin 50 vuotta. Kattopeltien ruostuminen voi saada aikaan kattovuodon ja lyhentää peltikaton elinkaarta, siksi kannattaa muistaa peltikaton maalaus. Tiilikattoremonttiin kuluu vielä pidempi aika, jos katto on säännöllisesti puhdistettu: betonitiilikatto kestää noin 70 ja savitiilikatto jopa noin sata vuotta!

Harkitse huopakattoa ja palahuopakattoa kesämökin lisäksi myös vakituisen asuntosi katoksi

Huopakatto ja lukuisista huopapaanuista koostuva palahuopakatto sopivat melkein mihin tahansa rakennukseen, eivätkä vain kesämökkeihin. Bitumikatto on toki edukseen kesämökillä, mutta kestävä ja huipputiivis bitumikermikatto palvelee erinomaisesti myös rintamamiestalon, mummonmökin, paritalon tai vaikkapa kerrostalon kattona. Huopakatot ja laattakatot ovat edullisia kattoja, mitkä saa pidettyä hyvässä kunnossa suhteellisen vähällä vaivalla. Lisäksi ne ovat ajattoman tyylikkäitä.

Jos punnitset vielä eri vaihtoehtoja, kerrottakoon, että esimerkiksi tiilikatto olisi paljon painavampi katto. Kattorakenteita olisi vahvistettava, jos esimerkiksi peltikaton tilalle haluttaisiin asentaa tiilikatto. Tiilikatto on toki pitkäikäisempi kuin huopakatto, mutta varsinkin savitiilikatot ovat huomattavasti huopakattoja kalliimpia. Peltikaton ja huopakaton suurimpia eroja (ulkonäön lisäksi) ovat muun muassa ääneneristävyys ja se, että kattopeltien lämpeneminen kesällä voi saada asunnon sisälämpötilan nousumaan. Huopakaton alla on hiljaista sateellakin, eikä helteelläkään tarvitse hikoilla. 

Voit valita mieleisesi kolmesta vaihtoehdosta. Erilaisia huopakattoja ovat tasakatollekin sopiva tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto sekä laattakatto. Plus Kattopalvelulla on tiivissaumakaton asentamiseen tarvittava tulityölupa sekä taito perinteisen, jo häviämäisillään olevan kolmiorimahuopakaton asentamiseen. Lisäksi meillä on viitseliäisyyttä palahuopakaton lukemattomien huopalaattojen huolelliseen asentamiseen. Bitumipaanukaton alle tulee aina aluskermi, eikä kattoa asenneta, ellei katon kaltevuus ole ainakin 1:5. Näin varmistetaan katon tiiviys sateella ja kattolumen sulaessa!

Teetä huopakaton huolto, korjaus ja remontointi Plus Kattopalvelulla, niin saat rahoillesi parasta vastinetta. Tiedämme tarkkaan, kuinka herkästi vaurioituva bitumikatto voi olla, emmekä siksi puhdista kattoa harjaamalla. Jos katto on aika pestä, emme kaiva esiin painepesuria, vaan puhdistamme katon tavallisella vesijohtoverkoston vedenpaineella. Säännölliset kattohuollot pitävät yllä katon kuntoa ja saavat sen kestämään jopa neljä vuosikymmentä. Eniten tarvitaan roskien poistoa katolta sekä katon kuntotarkastusta. Kuntotarkastuksen lopputuloksesta riippuu, suosittelemmeko katolle jotain muuta kattohuoltoa tai paikkausta. Irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämiset, saumojen ja jiirien saumaukset, katon läpivientien tiivistykset ja vesikourujen kunnostukset ovat tavallisia huopakattokorjauksia. Kun kattoon syntyneet vauriot korjataan nopealla aikataululla, ei ole vaarana, että katto pitäisi uusia ennenaikaisesti. Ennenaikaista kattoremonttia voidaan tarvita, jos huopakatto vuotaa ja katon rakenteet vaurioituvat.

Ajan hammas aiheuttaa monet katon korjaustarpeet Hämeenlinnassa

Ajan hammas räydyttää niin omakotitalojen, kerrostalojen kuin vapaa-ajan asuntojenkin kattoja, ja sen seurauksena tarvitaan katon korjausta Hämeenlinnaan. Jos katto on kovin iäkäs tai sen vauriot ovat merkittäviä, on kattoremontti parempi vaihtoehto kuin katon osittainen korjaus. Vaikka vanhan katon korjaukseen käyttäisi kuinka paljon rahaa tahansa, ei sitä saa kestämään normaalia pidempään. Normaalina käyttöajan pituutena voidaan pitää 50 vuotta, jos otetaan esimerkiksi peltikatto. Ajan hammas näkyy siinä muun muassa ruostumisena.

Tiilikaton tai huopakaton ikääntymisestä kertovat sammalet, rapautuminen, vuotavat saumat ja lisääntynyt tiilien hajoaminen (tiilikatolla) tai lisääntyneet reiät sekä halkeamat (bitumikatolla). Rikkinäisten tiilien vaihtoa parempi idea on uusia kaikki tiilet, jos valtaosa tiilistä vaikuttaa huonokuntoisilta ja murenevilta. Huonokuntoisten tiilien kohdalta katon alle pääsee kosteutta, ja se voi haurastuttaa aluskatteen. Rikkinäisen aluskatteen korjaus tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin aluskatteen purku ja vaihto. Aluskatteen korjaamatta jättäminen ei ole hyvä päätös, sillä rikkinäisen aluskatteen takia kosteus voinee löytää tiensä katon alle. Seuraavassa vaiheessa tarvittaisiinkin jo lahovaurioiden korjausta ja puuosien (kenties myös eristeiden) vaihtoa.

Jos peltikatossa tai huopakatossa on vain joitain reikiä, kannattaa ne ehdottomasti paikata. Reikiä on voinut synnyttää vaikkapa lumiesteiden (tai rännien tai tikkaiden) irtoaminen katosta. Tämä kertoo katon tarvikkeiden kiinnitysten pettämisestä, ei katon kunnon heikkenemisestä. Katon kunto tosin voi alkaa heiketä, jos pelti- tai huopakaton reikiä ei pikaisesti käydä paikkaamassa.

Muita peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjauksia Hämeenlinnassa ovat rännien eli vesikourujen korjaus, jiirien paikkaus, tuulella irronneiden peltilistojen vaihto, kattoikkunan korjaus sekä räystäspeltien ja -lautojen uusiminen. Plus Kattopalvelu on nappivalinta kaikenlaisiin kattotöihin, kuten katon ja kattoläpivientien asennukseen sekä tiivistykseen. Meille voit uskoa myös isomman luokan myrskyvaurioiden korjauksen, kuten katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamisen. Taidamme myös painuneen katon oikaisun, katon osittaisen uusimisen ja normaalit kattoremontit, joten ottakaa yhteyttä ja pyytäkää kilpailukykyinen tarjous kattonne korjaamisesta. Katon paikkaamisen yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, joten kattoon ei jää mitään korjaus- tai huoltotarpeita, joista ette olisi tietoisia.

Riippuu tapauksesta, miksi katto vuotaa

Kattovuodon korjauksen kannalta on olennaista tietää, miksi katto vuotaa. Tärkeää on sekin, että vuotavan katon korjaus aloitetaan niin pian kuin mahdollista. Kattovuoto voi löytää tiensä kattorakenteisiin ja alkaa aiheuttaa laho- sekä homevaurioita. Katon alla olevien kosteusvaurioiden korjaaminen voi olla hintavaa ja hankalaa, joten vuotavan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton korjaamista ei ole syytä pitkittää. Tarvittaessa asiakas voi saada kattotöille rahoituksen. Remonttilainan hakeminen onnistuu kätevästi kotisivuillamme olevan linkin kautta.

Kattovuodon alkuperä kannattaa selvittää siksi, jotta voisimme puuttua oireiden alkulähteeseen. Kun tulemme paikallistamaan kattovuodon ja sääsuojaamaan rakennuksen, selvitämme myös kattovuodon syyn. Näin voimme saada katon sellaiseen kuntoon, ettei uusista kattovuodoista tarvitse olla huolissaan.

Omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi piharakennuksen kattovuoto voi johtua katon haurastumisesta tai sitten jostain äkillisestä ilmiöstä, mikä on vaurioittanut kattoa. Katon haurastuminen voi johtua luonnollisesta ikääntymisestä tai katon huoltamattomuudesta, mikä on nopeuttanut katon haurastumista ja kulumista. 70-vuotiaalla tiilikatolla voi jo olettaa olevan niin paljon rapautuneita ja halkeilleita tiiliä, että katon tiiviys on uhattuna. Siksi tiilikatot pitääkin uusia viimeistään 70 vuotta palveltuaan. Jos kattoa ei ole huollettu asianmukaisesti, on mahdollista, että kattotiilet ovat vaihtokunnossa jo noin 30 vuoden kuluttua. Mikäli kattotiiliä ei uusita, voi tiilien alla oleva aluskate alkaa vuotaa, ja seuraavaksi kastuvat katon puurakenteet sekä eristeet. Peltikattoa haurastuttaa lähinnä ruoste. Huollettu katto on vaihdettava ruosteen takia 50 vuoden kuluttua, kun taas huoltamattomuus voi johtaa katon uusimiseen jo noin 20 vuoden iässä.

Lisäksi katon läpivientien ja ruuvien tiivisteet ovat haurastuvia osia. Kaikkien kattojen kuntoa on syytä seurata säännöllisesti, jotta katto voitaisiin tarvittaessa tiivistää jo ennen kattovuotoa. Tasakaton vuodot saattavat johtua sadevesijärjestelmän, eli kattokaivojen puhdistamatta jättämisestä. Jos kattokaivot lakkaavat vetämästä, ei vesi pääse pois katolta. Lopputulos voi olla saumavuoto.

Äkillisiä ilmiöitä, mitkä voivat saada tasakaton, pulpettikaton tai vaikkapa harjakaton vuotamaan, ovat muun muassa katolla kävely ja kova tuuli. Katolla kävellessä ja kattotöitä tehdessä pitää olla kieli keskellä suuta, jotta ei tulisi vaurioittaneeksi kattoa ja aiheuttaneeksi kattovuotoa. Tuuli voi aiheuttaa kattovuodon repimällä irti kattotarvikkeita. Tästä kattoon jää reikä tai reikiä, joiden kautta yläpohjaan voi päästä sadevettä. Myös lumen paino ja sen liikkeet voivat johtaa kattovuotoon Hämeenlinnassa. Lumivaurioita voi ehkäistä muistamalla lumenpudotukset ja asennuttamalla lumiesteet katolle.

Katon huolloista Hämeenlinnassa voi saada kotitalousvähennystä

Katon huollot Hämeenlinnassa eivät muutenkaan ole hinnalla pilattuja, kun katon huolto on tilattu kilpailukykyisistä hinnoistaan tunnetulta Plus Kattopalvelulta. Jos olet huollattamassa omakotitalon tai kesämökin kattoa, pääset käyttämään hyväksesi mahdollisuuden kotitalousvähennykseen. Lisäksi kannattaa mainita tässä yhteydessä, että kotisivuillamme on mahdollisuus hakea rahoitusta, millä voi rahoittaa niin pienet kuin isot kattohuollot.

Pienimuotoisempia kattohuoltoja ovat muun muassa katon kevät- ja syyshuollot sekä huopa- ja tiilikaton sammaleenpoisto- ja suojakäsittelyt. Myöskään kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen ei mene kauaa aikaa. Nopea kattohuolto on myös yksittäisten naulojen tai ruuvien vaihto uusiin ruuveihin. Kattoturvatuotteiden huolto onnistuu niin ikään nopeasti ja edullisin kustannuksin.

Katon keväthuolto tarkoittaa tiilikaton, peltikaton tai tiilikaton puhdistamista. Jos katto on likainen, sammaloituu tai ruostuu se huomattavasti nopeammin kuin katto, mitä ei peitä kerros roskia tai pinttynyt katupöly. Keväthuollon yhteydessä poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä, mikä tarkoittaa joko satulakaton sadevesikouruja tai tasakaton kattokaivoja. Lisäksi suoritamme koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen. Kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen tai ulkorakennusten kattohuoltoihin.

Sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely poistavat kaikki sammalet katolta, ja estävät uusia kasvustoja saamasta otetta katosta. Kattopeltien lisäkiinnitykset estävät peltejä lähtemästä tuulen mukaan. Tämän takia myös vanhat naulat kannattaa vaihtaa ruuveiksi. Ruuvit pysyvät paremmin paikoillaan, mutta aika voi saada ruuvien tiivisteet haurastumaan. Jotta katto ei alkaisi vuotaa ruuvinreiän kohdalta, kannattaa huonokuntoiset ruuvit uusia. Kattoturvatuotteiden huolto tarkoittaa esimerkiksi niiden kiinnikkeiden kiristämistä tai huoltomaalaamista.

Isotöisempiä kattohuoltoja ovat peltikaton kaikkien naulojen vaihto kateruuveiksi sekä peltikaton maalaus tai tiili- ja huopakaton pinnoitus. Kolme viimeksi mainittua ovat oikeastaan monista eri kattohuolloista muodostuvia kokonaisuuksia. Peltikaton maalaamisen yhteydessä katto tarkastetaan ja pestään, mahdollisesti myös tiivistetään. Myös tiili- ja huopakaton maalaamista edeltävät katon tarkastus ja kattopesu, mahdollisesti myös sammaleiden poisto.

Muita Plus Kattopalvelulta tilattavia kattohuoltoja Hämeenlinnassa ovat muun muassa lumen pudotus katolta sekä jään poisto katolta ja ränneistä. Lumimassojen vähentäminen katolta pelastaa pulasta, jos talvi on ollut hyvin runsasluminen. Suojalumi voisi saada katon painumaan notkolle, tai sen äkillinen putoaminen maahan voisi rikkoa talon viereen pysäköidyn auton. Myös henkilövahinkoja voisi sattua. Katon kunnon turvaaminen ja pihamaan turvallisuudesta huolehtiminen ovat pääasialliset syyt myös jään poistolle katolta. Rännitkin pitää sulattaa, sillä sadevesijärjestelmän on toimittava ympäri vuoden – muussa tapauksessa kosteus voi päästä pilaamaan talon perustuksia ja rakenteita.

Jos rännien puhdistaminen ei tepsi vuotaviin ränneihin, on tilattava kourusaneeraus Hämeenlinnaan

Jos räystäs vuotaa, on ensimmäinen askel rännien puhdistus Riihimäellä – jos rännien huollolla ei ole vaikutusta, on aika rännien korjauksen tai uusien kourujen asennuksen tilaamiselle. Kaikki sadevesijärjestelmää koskevat työt saa Plus Kattopalvelulta. Luota ammattitaitoomme myös kattokaivojen suhteen.

Räystäs ei saisi vuotaa, vaan kaiken kosteuden tulisi ohjautua kourujen, alastuloputkien ja esimerkiksi sadevesikaivon kautta tarpeeksi kauas rakennuksesta. Muussa tapauksessa maaperään imeytyvä kosteus voisi päästä kastelemaan talon perustukset – salaojistakin huolimatta, voihan katolta tulla vettä alas tuhansia litroja päivässä. Osa vesistä roiskuisi väistämättä seinille, mitkä voisivat lahota tai rapautua kosteuden seurauksena.

Jotta rännien toiminta ei heikkenisi, tulee sadevesikourut puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Mikäli roskat ovat tukkineet alastuloputketkin, avaamme nekin. Siistein tapa puhdistaa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon rännit on kerätä roskat suoraan pusseihin. Lehtien, neulasten ja muiden roskien poiston jälkeen huuhtelemme kourut, jotta voisimme tarkastaa ne kokonaisuudessaan. Kouruissa voi olla jotakin korjattavaa – varsinkin, jos niissä on ollut roskia ja seisovaa vettä pitkään. Kosteus saa aikaan ruostetta, mikä haurastuttaa kourut ja voi aiheuttaa jopa reikiä. Mikäli kouruissa on ollut roskia aiempina talvina, ovat ne saattaneet jäätyä. Jäätymisvauriot näkyvät esimerkiksi auenneina ja vuotavina saumoina, sekä väärään suuntaan antavina kaatoina. Jos kouruja ei kannata enää korjata, teemme tarjouksen kourujen ja alastuloputkien uusimisesta. Noin 40 vuotta on ihan hyvä käyttöikä satulakaton sadevesijärjestelmälle.

Roskien poisto on vain yksi rännihuolto. Toinen on rännien huoltomaalaus, mikä suojaa kourut kosteudelta ja ruosteelta. Toki raidoittuneiden rännien maalaaminen siistii katon ja piristää koko rakennuksen ilmettä. Rännit voidaan maalata myös siksi, jos maku muuttuu matkan varrella, tai uusi omistaja tahtoo valkoisten kourujen sijaan dramaattisen mustat rännit.

Kolmas rännihuolto on umpeen jäätyneiden rännien sulattaminen ja jääpuikkojen poisto ränneistä. Kuuma vesihöyry, mikä ohjataan katolla höyrytyslaitteestamme, on paras tapa rännien sulattamiseen. Höyry sulattaa myös kattokaivot. Tulevaisuudessa voit hankkia itsellesi mielenrauhaa asennuttamalla kouruihin sulanapitokaapelit ja kattokaivoihin lämpövastukset. Sähköllä toimiva sulanapitojärjestelmä estää jään ja jäätymisvaurioiden muodostumisen kovillakin pakkasilla.

Kaikki ylimääräinen pois katolta – tilaa katon pesu ja puhdistus

Roskat, sammalet, jäkälät tai muut epäpuhtaudet eivät kuulu katolle. Jos katolla on jotain ylimääräistä, tilaa esimerkiksi tiilikaton harjaus, katon pesu tai sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Myöskään katon alta tai ränneistä ei saa löytyä mitään ylimääräistä. Samalla kun poistamme katolta lehdet, neulaset ja muut oksat, puhdistamme myös rännit. Yläpohjan eristeiden on saatava hengittää vapaasti, joten eristeiden päällä ei saisi olla esimerkiksi linnun kakkaa tai oravanpesiä. Välty tältä, ja asennuta lintuverkot räystäiden tuuletusaukkoihin. Vastusta myös kiusausta säilyttää ylimääräistä puutavaraa yläpohjassa. Eristevillojen päällä saisi olla vain muutama lauta pitkospuiksi. 

Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi pihasaunan katto kannattaa puhdistaa roskista heti talven jälkeen. Roskat voi poistaa esimerkiksi harjaamalla. Katon puhdistus uusitaan syksyllä. Roskat varjostavat katetta ja saavat sen kuivumaan normaalia hitaammin. Pitkään jatkuva kosteus voi aiheuttaa hallaa katolle. Sen seurauksena katto voi alkaa ruostua tai kasvaa sammaleita.

Sammaleista ei pääse eroon harjalla, ellei kyse ole aaltopeltikatosta tai jostain muusta peltikatosta. Koska kasvustot eivät tartu kunnolla liukaspintaiseen peltikattoon, riittää katon harjaus katolle mahdollisesti ilmestyneiden sammaleiden poistamiseen. Huopakatot ja tiilikatot ovat toinen juttu: sammaleiden poistoon tarvitaan kemiallisia sammaleenpoistoaineita, jos tahdotaan saada aikaan mahdollisimman pitkään kestävä ja siisti lopputulos. Me käytämme vain biohajoavia sammaleenpoistoaineita ja pidämme huolen siitä, etteivät pihan istutukset ja hedelmäpuut vahingoitu.

Mikäli katteessa on tiukkaan tarttunutta likaa tai katto on tarkoitus pestä, tekee Plus Kattopalvelu tiilikaton pesun, huopakaton pesun tai peltikaton pesun. Pesemme katon pesuharjojen ja sopivan pesuaineen avulla, ja vesi tulee painepesurin sijaan tavallisesta vesiletkusta. Liian kovalla vedenpaineella tulisi vain vaurioittaneeksi bitumikaton herkkää pinnoitetta ja vääntäneeksi kattopeltejä. Kattotiilet olisi pakko maalata heti painepesuripesun jälkeen, joten tavallisessa kattopesussa ei ole syytä käyttää painepesuria. Vedenpaineen kuluttama pinnoite ei enää suojaisi tiilikaton tiiliä vedeltä, sammaleilta ja rapautumiselta, joten katolla olisi kohta enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä.

Ensimmäinen askel kattosi puhdistamiseksi on yhteydenotto Plus Kattopalveluun. Tulemme paikan päälle selvittämään, mitä kattosi tarvitsee ja mitä se maksaa. Alkutarkastus on tärkeää, sillä jos kattoa alettaisiin suoraa päätä pestä, voisi vesi päästä katon alle jostain huomaamatta ja korjaamatta jääneestä vauriosta.

Katon maalaus Hämeenlinnassa on monen työvaiheen kokonaisuus

Katon maalaus Hämeenlinnassa ei tarkoita pelkkää uuden maalipinnan levittämistä katteelle. Jotta kattomaalausta ei tarvitsisi uusia heti seuraavana vuonna, on katon huoltomaalauksen pohjatöihin panostettava. Plus Kattopalvelun ammattilaiset tietävät, miten tärkeitä kattomaalauksen pohjatyöt ovat. Siksi he varmistavat aina, että katteen pinta on puhdas ja kuiva, ja aloittavat vasta sitten varsinaiset maalaustyöt.

Ilmankin on oltava kuiva, kun ryhdytään maalaamaan kattoa. Sateella ei tietenkään maalata muuta kuin varpaankynsiä, mutta aamukasteenkin aika on poissa laskuista. Myös juuri ennen sadetta ja heti sateen jälkeen on niin kosteaa, ettei kattoa kannata maalata. Sääennusteita pitää tarkastella pidemmältäkin ajalta, sillä jos pian kattomaalauksen jälkeen alkaisi sataa, saattaisi uusi maali valua pois katolta. Suorassa auringonpaisteessakaan ei kannata maalata mökin, kerrostalon tai rintamamiestalon kattoa. Maali ei tartu kunnolla, jos aurinko kuivattaa sen liian pikaisesti.

Katon maalaamiseen liittyy välistä säätämistä säiden kanssa. Ammattitaitoomme voit kuitenkin luottaa. Heti kun tulee sopiva ilma, kiirehdimme paikalle maalaamaan tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa. Katon maalauksen pohjatyöt voidaan tehdä vähemmän täydelliselläkin kelillä. Mitä katon maalaamisen pohjatyöt sitten ovat? Se riippuu tapauksesta, ja täydellinen huoltokokonaisuus juuri teidän katollenne suunnitellaan vasta paikan päällä.

Jos maalattava katto on peltikatto, voidaan pohjatöinä tehdä katon tiivistys (kuten jiirien korjaus), kattopesu ja ruostevaurioiden käsittely. Kun katto on kuiva ja puhdas, levitämme sille maalin, mikä estää kattoa ruostumasta. Samalla kattopellit saavat takaisin alkuperäisen värinsä. Ohikulkijat saattavat uskoa sinun uusineen kattosi, niin kiiltävä siitä tulee! Jos kattopellit osoittautuvat olevan luultua huonommassa kunnossa, teemme tarjouksen kattosaneerauksesta. Riippuu aluskatteesta, voidaanko katto uusia osittain (eli uusimalla pelkät kattopellit) vai kokonaan.

Tiilikaton maalaus pysäyttää kattotiiliin syntyneistä huokosista aiheutuvan rapistumisen. Uuden pinnoitteen levittämisen jälkeen kosteudella ei ole enää paikkaa, mihin kertyä aiheuttamaan jäätymisvaurioita. Kattotiilet alkavat taas hylkiä likaa sekä sammaleita. Tiilikattomaalaus voi pidentää katon elinkaarta yli 30 vuodella. Huopakaton maalaus pidentää katon elinikää noin 20 vuodella, onhan huopakaton elinkaari lyhempi kuin tiilikaton. Jatkossa katto kestää paremmin auringon paahdetta, eikä sammaleitakaan ilmesty aikoihin katon saumoja avaamaan.

Sekä tiilikaton että huopakaton maalauksen pohjatöihin saattaa kuulua katon korjaamista, sammaleiden poistoa sekä katon pesu. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä niistä ensimmäistäkään. Me teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja samaa hintaa vastaan saat jopa loppusiivouksen.

Meidän tekemämme lumenpudotus Hämeenlinnassa ei saa kattoa vuotamaan

Meidän eli Plus Kattopalvelun tekemä lumenpudotus Hämeenlinnassa ei saa kattoa vuotamaan. Lumen pudotus hallin, mökin, varaston, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on meille todella tuttua, emmekä sorru asiattomuuksiin, huolimattomuuteen tai taitamattomiin liikkeisiin. Katolta ei putoa kattotiiliä, eivätkä katon tiivisteet hajoa. Peltikattoon ei synny naarmuja, eivätkä bitumikaton saumat ala vuotaa. Jos lapio kävisi liian lähellä katteen pintaa, kaikkia edellä mainittuja ja muitakin vahinkoja voisi sattua. Siksi jätämmekin katolle ohuen kerroksen lunta, millä on kaksi tehtävää. Ensimmäinen on suojata kattoa lumenpudotukselta ja lumenpudottajilta, ja toinen on toimia lisäeristeenä.

Kattolumitöistä ei koidu vaaraa myöskään ihmisille. Rautaisten ammattilaisten Plus Kattopalvelu linjaa, ettei katolle ei ole asiaa ilman turvavaljaita ja -köysiä. Käytämme asianmukaisia työturvallisuustuotteita silloinkin, kun katto on sula ja kuiva – saati silloin, kun katolla on lunta ja jäätä! Käytämme turvallisuustuotteita myös silloin, kun olemme pudottamassa lunta tasakatolta. Liikumme katolla harkitusti, emmekä kippaa lunta minne sattuu. Otamme selvää jo etukäteen siitä, mihin lumet voidaan kipata, ja miten ohikulkijoita estetään jäämästä alle. Erilaisia keinoja vaara-alueen eristämiseen ovat puomit ja jatkuva valvonta. Tarvittaessa järjestämme myös liikenteen kulkemaan kiertotietä. Varsinkin lumenpudotus kerrostalon katolta voi vaatia liikenteen poikkeusjärjestelyjä, sillä paikan päälle saatetaan tuoda kalustoa reilunpuoleisesti – muun muassa kuorma-autoja ja nostinkoriautoja.

Pakkasluntakin voi joutua pudottamaan, jos kyseessä on tasakatto, tiilikatto tai iso katto, minkä lumi on kinostunut epätasaisesti. Useimmiten lunta pudotetaan vasta kevättalvella, jotta raskas suojalumi ei aiheuttaisi onnettomuuksia mätkähtäessään (tai singahtaessaan) alas katolta. Raskas lumikuorma voi tulla alas lumiesteineen päivineen! Lumenpudotus auttaa ehkäisemään myös katon yksityiskohtien ja rakenteiden vaurioitumisen liian painavan lumen alla. Yksityisasiakkaille meidän tekemämme kattolumityöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Jään poisto katolta estää jäätä vaurioittamasta kattoa – samalla kun se takaa pihamaan turvallisuuden. Painavan, kovan ja teräväreunaisen jään alle jääminen voisi olla vaarallista. Myös jääpuikot kannattaa poistattaa katon räystäiltä sekä ränneistä, heikentäväthän nekin rakennuksen ympäristön turvallisuutta. Katon sulatus höyryllä on paras keino päästä eroon jäästä. Myös ränneihin (esimerkiksi poistamatta jääneiden roskien tai väärään suuntaan antavien kaatojen takia) syntynyt jää kannattaa poistaa kuuman vesihöyryn avulla. Potkimalla alastuloputkia ja hakkaamalla kouruja voitaisiin vain mennä ojasta allikkoon, sillä väkivalta voi saada rännit vaurioitumaan ja tippumaan alas maahan.

Lintuverkkojen asentaminen on yksi Hämeenlinnassa tekemistämme kattotöistä

Lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asentaminen ovat sellaisia kattotöitä Hämeenlinnassa, mitkä voit tilata Plus Kattopalvelulta. Itse asiassa, voit tilata meiltä mitä tahansa peltikattotöitä, huopakattotöitä tai tiilikattotöitä. Asiakkaan ei tarvitse olla huolissaan siitä, riittääkö meidän asiantuntemuksemme johonkin tiettyyn urakkaan, tai pystymmekö toimittamaan ja asentamaan asiakkaan toivomat kattovarusteet. Vastaus on aina kyllä, joten ota yhteyttä laaja-alaisesti pätevään kattofirmaasi!

Plus Kattopalvelun asiantuntijoihin voit luottaa vaikkapa tarvitessasi aluskatteen vaihtoa. Jos aluskatetta ei korjata, paikata tai uusita, ovat katon alla olevat puurakenteet ja eristeet vaarassa kastua. Kosteus voi tulla joko vesikaton läpi – aluskatteella varaudutaan siihen, että katto vuotaa piipun juuresta, saumasta tai vaikkapa harjalta – tai se voi olla asuintiloista kohonneesta lämmöstä kondensoitunutta kosteutta. Vanhan aluskatteen irrottaminen ja uuden aluskatteen asentaminen vaatii vesikaton osittaista tai kokonaista purkamista. Mikäli vesikatteen materiaali on vanha ja/tai huonokuntoinen, vaihdetaan se yksin tein.

Vaikka katon alta löytyisikin hyväkuntoinen aluskate, ei kattoläpivientien korjausta kannata jättää tekemättä. Muutkin vuotavat kohdat on korjattava pian, ja uudet kattovuodot ehkäistä käytettävissä olevilla keinoilla. Aluskate voi antaa periksi kosteuden alla, jolloin kattorakenteet voivat kastua ja vaurioitua aluskatteesta huolimatta. Me korjaamme niin kattoikkunat kuin vaikkapa piipunjuuretkin. Korjaustyön päätteeksi kattopeltiseppämme voivat pellittää piipun tai kattoikkunan. Myös jotkin kattoturvatuotteet voi hankkia peltisepän työnä.

Aluskatteeseen ja vesikatteeseen (sekä sen yksityiskohtiin) keskittyvien kattotöiden lisäksi saatat tarvita katon IV-töitä sekä katon eristeiden vaihtoa tai lisäämistä. Asunnosta kohoava lämpö pitää saada tuuletettua pois katon alta, sillä muuten se voi tiivistyä kosteudeksi. Jos räystäiden ja harjan tuuletusaukot eivät ole tarpeeksi, voimme asentaa katolle alipainetuulettimen, mikä ehkäisee kondensoitumisilmiötä erityisen tehokkaasti. Muita tapoja yläpohjan tuuletuksen järjestämiseen ovat muun muassa uusien ilmanvaihtohormien asentaminen sekä katon korotus.

Katon lisälämmöneristys pitää valtaosan lämmöstä siellä, missä sille on eniten käyttöä – eli asunnon sisätiloissa. Uusien eristeiden myötä voit myös pienentää erilaisten katon vesivahinkojen riskiä. Katon lisälämmöneristys ei edellytä vanhojen villojen poistoa, ellei kyseessä ole poikkeuksellinen tilanne. Poikkeustilanteen on voinut aiheuttaa vaikkapa kattovuoto, mikä on kastellut jo olemassa olevat eristeet.

Villojen vaihdossa ja katon yläpohjan eristämisessä maltettava olla käyttämättä liikaa eristeitä

Maltti on valttia, myös erilaisissa kattotöissä Hämeenlinnassa. Kattotöissä on aina maltettava olla suunnitelmallinen ja harkitseva. Myös katon, ullakon ja vintin eristyksessä on toimittava harkitusti. Eristeitä on laitettava juuri sopiva määrä, eli ei liian paljon, mutta ei liian vähääkään. Myös ilmanvaihtokanavien ja muiden kattoläpivientien eristämiseen on keskityttävä, jotta läpivienti olisi tiivis ja turvallinen.

Yläpohja eristetään jo silloin, kun peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa asennetaan ensimmäisen kerran. Ennen vanhaan eristeitä käytettiin paljon vähemmän, kuin mitä tänä päivänä pidetään tarpeellisena. Katon lisälämmöneristys on ratkaisu, jos lämpöä tuntuu karkaavan rakennuksesta. Myös katon räystäiltä joka vuosi roikkuvat jääpuikot, sisällä tuntuva veto sekä yläpohjasta tavattava kondenssivesi kertovat siitä, että katon alle voisi olla syytä lisätä eristeitä.

Uusien eristeiden ansiosta asuntoa voidaan lämmittää pienemmällä energiamäärällä. Energiatehokkaampi asunto on samalla myös kustannustehokkaampi, viehän asunnon lämmitys usein valtaosan asunnon energiankulutuksesta. Koska lämpö pysyy sisällä eikä karkaa välikatolle, syntyy lämmöstä viileille pinnoille tiivistyvää kondenssivettä paljon vähemmän. Kondenssivesiongelma on usein pahimmillaan kevättalvella, mutta karkaavan lämmön aiheuttamia saumavuotoja voi syntyä pitkin talvea. Kun asunnosta karkaa lämpöä, saa se katolle sataneen lumen sulamaan. Jos lunta on paljon, voi lumen ja sulan veden paino saada katon saumat pettämään.

Eristeitä ei kuitenkaan saisi olla liikaakaan. Eristeiden asentamisessa pitää huomioida se, etteivät ne tuli räystäiden tuuletusaukkoja. Lisäksi pitää muistaa se, että eristeiden ja aluskatteen väliin tulee jäädä tarpeeksi tilaa, muuten ilma ei vaihdu. Jos eristeitä on pakko asentaa niin paljon, että tuuletustila kapenee, on ratkaisuja etsittävä esimerkiksi katon korottamisesta. Me tiedämme aina, miten toimia, joten voitte luottaa ammattitaitoomme niin omakotitalojen, vapaa-ajan asuntojen, kerrostalojen kuin vaikkapa luhtitalojenkin kattojen lisälämmöneristyksissä. Energia on tänä päivänä melko kallista, joten uudet eristeet saattavat synnyttää niin suuret säästöt, että urakka on maksanut itsensä takaisin jo parissa vuodessa! Lisäksi on otettava huomioon se säästö mikä syntyy siitä, ettei katon alta tarvitse korjailla lahovaurioita tai vaihtaa villoja. Villojen vaihto pitäisi tehdä aina, jos eristeet kastuvat, sillä kosteus ruokkii homepesäkkeiden syntymistä.

Kattoturvatuotteista tärkeimmät ovat tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet

Kaikki kattoturvatuotteet Hämeenlinnassa ovat erittäin tärkeitä ja tarpeellisia – muutkin kuin vain lapetikkaat, talotikkaat, palotikkaat, kulkusillat ja lumiesteet! Kattotikkaat, seinätikkaat, hätäpoistumistikkaat, kattosillat ja lumiesteet taitavat olla ne yleisimmät kattoturvatuotteet, mutta riippuu tapauksesta, mitä kattoturvatuotteita katolle tarvitaan. Katolle voidaan tarvita myös kattopollareita, putoamissuojia, savunpoistoluukkua tai erilaisia turvakaiteita ja työskentelytasoja.

Jos kattosi asentaa Plus Kattopalvelu, pidämme huolen siitä, että katolle asennetaan vähintäänkin rakennusmääräyksissä asetetut kattoturvatuotteet. Rakennusmääräysten mukaan talon omistajan tulee huolehtia siitä, että kaikki katoilla työkseen liikkuvat ihmiset pääsevät kiipeämään katolle katkeamatonta, kiinteää ja turvallista reittiä pitkin. Siirtyminen katolle tapahtuu seinä- eli talotikkaita pitkin, ja lapetta pitkin edetään kattotikkailla. Kattotikkaat voivat alkaa myös kattoluukun luota. Talotikkaisiin ja niiden asentamiseen liittyy paljon määräyksiä. Noudatamme niitä huolellisesti, ja kiinnitämme tikkaat talon runkorakenteisiin. Kiinnitämme tukevasti ja luotettavasti myös lapetikkaat.

Talo- ja kattotikkaat vievät usein piipun luo. Jos katolla on muuta säännöllistä huomiota vaativaa, talo on yli kaksikerroksinen ja katon kaltevuus ylittää 1:8, tulee katon kattoturvatuotevalikoimaa täydentää myös kulkusilloilla. Toki kattosillat helpottavat piipun nuohousta, lumenpudottamista, antennin korjaamista ja muita katolla liikkumista edellyttäviä töitä myös matalampien rakennusten katoilla. Hätäpoistumistien tikkaille on tarvetta, jos asutun huoneen ikkunasta on yli 3,5 metrin matka maahan. Lumiesteitä edellytetään katon kaltevuuden ollessa 1:8.

Kun Plus Kattopalvelu näkee kattosi, saat kuulla, mitä kattoturvatuotteita sille kuuluu asentaa, ja suosittelisimmeko vielä joitain muita turvatuotteita. Toimitamme paikalle CE-merkityt, kaikkien vaatimusten mukaiset ja tutkitusti kestävät kattoturvatuotteet, ja asennamme ne paikoilleen oikeaoppisesti. Kerromme myös siitä, että tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kattoturvatuotteet tulee kuntotarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aika ja muut rasitukset voivat saada kerrostalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon kattoturvatuotteiden kunnon heikkenemään, ja kattoturvatuotteet tulee saada huollettua tai korjattua ajoissa. Tarkastamme aina myös kattoturvatuotteiden kiinnitykset, sillä jos vaikka kattotikkaat ovat huonosti kiinni katossa, voivat ne irrota ja pudota maahan. Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus hoituu vaikkapa katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä. Tarjoamme aina kattotöitä tehdessämme yhden ilmaisen kattotarkastuksen, ja silloin tutustutaan tarkoin myös katon tarvikkeiden kuntoon.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys ennaltaehkäisevät vahinkoja 

Plus Kattopalvelun tarjoamaan lumiesteiden asennus- ja korjauspalveluun voi luottaa. Tiedämme, miten tarpeellisia lumiesteet ovat, joten kiirehdimme paikalle heti tarvitessasi apua esimerkiksi irronneiden lumiesteiden vaurioiden paikkauksen kanssa. Katolta on voinut irrota muitakin kattotarvikkeita, esimerkiksi tikkaita, jos kerran lumiesteetkin ovat päässeet putoamaan lumen mukana alas katolta. Paikkaamme irronneiden kattotarvikkeiden aiheuttamat reiät, ja estämme siten kattovuodot. Sitten kiinnitämme lumiesteet ja muut kattotuotteet takaisin paikoilleen.

Ehkä omakotitalon, kesämökin tai piharakennuksen katolla ei vielä ole lumiesteitä? Ota siinäkin tapauksessa yhteyttä, niin toimitamme ja asennamme sopivimmat lumiesteet katolle. Lumiesteet on suunniteltu suojaamaan katon pinnoitetta ja katon yksityiskohtia, kuten lapetikkaita, kattoikkunoita, viemärintuuletusputkia ja aurinkopaneeleja. Jos lumimassa pääsee putoamaan vauhdilla alas katolta, voi katto vaurioitua. Kattotiiliä voi irtoilla ja pelti- sekä huopakaton pinnoite voi kärsiä vahinkoja. Jos kattoa suojaava pinnoite ei ole tiptop-kunnossa, on katon kyky sietää erilaisia rasituksia huonoissa kantimissa.

Vieläkin tärkeämpää on se, että lumiesteet pitävät kaiken katolle kertyneen lumen hallinnassa, jolloin se ei aiheuta vaaraa talon pihalla liikkuville ihmisille. Katolta alas singahtavan, painavan lumikuorman alle olisi hyvin vaarallista jäädä – varsinkin, jos lumen seassa olisi myös jäätä tai katolta irronneita kattotarvikkeita.

Lumiesteet on parasta asentaa koko lappeen mitalle. Mitoitamme lumiesteet muun muassa katon kaltevuuden, katon lappeen pituuden ja alueen lumikuorman mukaan. Oikein mitoitetut lumiesteet pitävät lumikuorman hyvin paikoillaan ja ne estävät lumikuormia muun muassa jakautumasta väärin katolla. Epätasainen kuormitus on katon rakenteille vielä haitallisempaa kuin tasainen. Lisäksi oikein mitoitetut ja asennetut lumiesteet estävät lumia tippumasta ylemmältä katolta alemmalle katolle, tai vaurioittamasta katetta tai esimerkiksi rännejä liukuessaan lappeella. Rakennusmääräyksissä seisoo, että kaikki kaltevat katot on varusteltava lumiesteillä, ja kaltevana kattona pidetään kattoa, minkä kaltevuus on ainakin 1:8.

Ovaalinmuotoisia lumiesteitä pidetään kaikista vahvimpina. Voit luottaa meidän löytävän juuri oikeat lumiesteet kalteville kattopinnoille, olipa sitten kyse kerrostalon tai vaikka tuotantolaitoksen katosta. Lumiesteet voivat olla samaa väriä katteen kanssa, jolloin ne sulautuvat siihen erityisen hyvin.

Jatkossa lumiesteet ja niiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa. Näin vältytään lumiesteiden irtoamiselta lumen tai tuulenpuuskan takia. Tilatessasi meiltä mitä tahansa kattotöitä, saat katon ja kaikkien kattosi tarvikkeiden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Näin tulee hoidettua myös lumiesteiden huollon-, korjaus- tai uusimistarpeen arviointi.

Hormin rapautumista vastaan taistellaan piipunhatulla ja piipun pellityksellä

Tulisijan ja hormin kunto vaikuttavat koko rakennuksen paloturvallisuuteen, ja turhilta riskeiltä voidaan välttyä muun muassa piipunhatun ja piipun pellityksen avulla. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa omakotitalon tai vaikkapa rantahuvilan hormin tehokkaasti ulkopuoliselta kosteudelta, mikä voisi rapauttaa sitä. Muista myös piipunhattu, mikä suojaa piipun suuaukkoa lumi- ja vesisateen aikana. Mikäli hormiin sataisi sisään, olisi rapautuminen enemmän kuin todennäköistä. Rapautumista aiheutuu hormissa olevan kosteuden jäätyessä, sillä jää vie enemmän tilaa kuin vesi. Hormi voisi suhteellisen lyhyessä ajassa rapautua niin pahasti, että siihen syntyneistä koloista pääsisi karkuun lämpöä ja esimerkiksi häkää. Rapautuneen hormin koloihin jää nokea, vaikka piippu nuohottaisiinkin säännöllisesti.

Nokipalo on palo, mikä saa alkunsa noen syttyessä palamaan kipinän vaikutuksesta. Nokipaloille on tyypillistä kova kuumuus, jopa noin 1200 astetta. Savuhormi voi vaurioitua, ja koko rakennus syttyä tuleen. Valtaosa nokipaloista tapahtuu asuinrakennuksessa, ja onneksi tulipalo pysyy yleensä savuhormissa. Kuitenkin keskimäärin 16 nokipaloa vuosittain leviää savuhormin ulkopuolelle.

Nuohous ja hormin kuntotarkastus ovat tapoja pitää hormi turvallisena, mutta turhat riskit kannattaa eliminoida aina, kun mahdollista. Siksi kosteus kannattaa pitää poissa hormista teettämällä piipun peltityöt Plus Kattopalvelulla. Teemme Hämeenlinnassa ja sen naapurikunnissa kaikki muutkin peltisepän työt, kuten seinällenostopeltien, jiiripeltien, ikkunapeltien, räystäspeltien ja juuripeltien asennuksen sekä uusimisen. Kattopeltisepän asentama konesaumakatto on näyttävä ja tiivis vaihtoehto rakennuksen uudeksi katoksi, onhan se kaksinkertaisten saumojensa ja kiinteästi katteeseen saumattujen läpivientiensä ansiosta vedenpitävä jopa sata vuotta.

Plus Kattopalvelu tekee myös muita savupiippuun liittyviä töitä. Jos piipusta vuotaa vettä, tiivistämme piipun juuren ja arvioimme sattuneet vahingot. Tarvittaessa kunnostamme myös aluskatteen piipun kohdalta sekä kaikki kattorakenteiden kosteusvauriot. Kattoa voidaan estää vuotamasta piipun juuresta, kun piipun juuri tiivisteineen tarkastetaan usein. Lisäksi kannattaa varmistaa, että aluskate on kaikin puolin ehjä ja oikein asennettu myös piipun kohdalta. Aluskatteen tulee olla nostettu piippua vasten, jolloin se estää katon alla olevia rakenteita kastumasta, jos katto jonain päivänä alkaisi vuotaa piipun juuresta.

Katon tarkastusten oikeat ajankohdat Hämeenlinnassa

Katon tarkastusta tarvitaan Hämeenlinnassa pari kertaa vuodessa, olipa kyse vapaa-ajan asunnon peltikatosta tai vaikkapa kerrostalon huopakatosta. Katon kunnon tarkastus on tarpeen, jotta katossa tapahtuneisiin muutoksiin voitaisiin reagoida riittävän nopeasti. Muutokset voivat liittyä katon pinnoitteen kulumiseen, kattotiilien halkeilemiseen tai irtoilemiseen, huopakaton reikiintymiseen tai vaikkapa räystäskourujen vääntymiseen. Jotta katto pysyisi tiiviinä ja turvallisena, on kaikki vauriot korjattava nopealla aikataululla. Pienistä vioista voi kasvaa nopeasti isompia! Katon vaurioitumisalttiutta voi vähentää kattohuolloilla.

Ensimmäisen kerran tiilikatto, huopakatto tai peltikatto kannattaa tarkastaa heti talven päätyttyä, eli heti kun katto (ja kaikki talven mahdollisesti aiheuttamat vauriot) ovat tulleet esiin lumen alta. Toisen kerran katto, kaikki kattotarvikkeet sekä katon alla olevat osat on tarkastettava syksyllä. Tarvittaessa katto ehditään tiivistää tai huoltaa sellaiseksi, etteivät pakkaset ja lumet saa sen kuntoa heikkenemään.

Valitse katon kunnon tarkastukseen Plus Kattopalvelun ammattilaiset, niin saat katon kunnon tarkastuksen hyvällä hinta-laatusuhteella! Voimme tarkastaa kattosi myös ilmaiseksi. Jos tilaat katon pesun, rännien puhdistuksen tai jonkin muun kattotyön Plus Kattopalvelulta, saat kattotarkastuksen ihan ilmaiseksi.

Suoritamme kattotarkastuksen todella perusteellisesti, vaikka tarjoaisimme sen ilmaiseksi. Tutkimme käytännössä jokaisen neliösenttimetrin vesikatteesta, jokaista ruuvinreikää ja saumaa myöten. Huomaamme, jos jokin jiiri vuotaa, tai jos jonkin ruuvin tiivisteet ovat haurastuneet. Tutkimme myös räystäsalueet siltä varalta, että vesikourut olisivat huonosti kiinni katossa, tai että laho uhkaisi levitä räystäslaudoista kattorakenteen muihin osiin. Varmistamme, etteivät kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet ole irtoamassa, ja etteivät suojapellitykset ole vääntyneet.

Myös katon alapuoliset osat tutkitaan läpikotaisin, jos katon alle on mahdollista siirtyä kattoa purkamatta. Kattorakenteissa voi olla kosteusvaurioita, vaikka ulkokatto olisi juuri todistettu tiiviiksi! Tällöin on aika puuttua katon tuuletukseen (sekä tietenkin kunnostaa kaikki vauriot). Ilman liikkumista voidaan jouduttaa vaikkapa harjatiilituulettimella. Tutkimme myös sen, onko tarvetta katon lisälämmöneristykselle.

Katon kunnon tarkastuksen päätteeksi saatte tarjouksen niistä toimenpiteistä, mitkä kattotarkastus osoitti tarpeellisiksi. Jos kaikki on kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään, sillä ehjää ei kannata korjata.

Asiakkaan asialla oleva kattopalvelu – riippumatta Hämeenlinnaan tilattavasta kattourakoinnista

Tarjoamme todella asiakaslähtöistä kattourakointia Hämeenlinnassa. Tälle kattourakoitsijalle on tärkeintä, että asiakas on tyytyväinen ja katto kaikin puolin tiivis, toimiva ja terve. Kattourakkaan paneudutaan kaikella tarmolla, vaikka kyseessä olisi jokin rutiinityö tai muuten hyvin yksinkertainen homma. Kattofirmojen kesken on kova kilpailu, mutta me olemme päättäneet erottua eduksemme tarjoamalla laadultaan erityisen kovatasoista kattourakointia sekä todella hyvää asiakaspalvelua.

Yksi osa asiakaspalvelua on se, että kattopalvelumme voi maksaa monilla, joustavilla tavoilla. Yksi vaihtoehto on rahoitus. Tämän remonttilainan hakeminen onnistuu helposti kotisivuillamme olevan linkin kautta. Lopuksi omakotitalon tai kesämökin kattourakan voi vähentää verotuksessaan, sillä katon huollot, kattoreikien paikkaukset ja monet muut kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Olemme asiakkaan asialla riippumatta siitä, millaista kattourakointia tämä tarvitsee. Teemme erinomaisella tavalla niin kerrostalon huopakattoremontin, kesämökin katolta irronneiden peltilistojen ja kattopeltien vaihdon, omakotitalon tiilikaton sammaleenpoiston kuin vaikkapa lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden asentamisen liikekiinteistön konesaumakatolle. Joka ikinen kattourakka toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, eli teemme kaiken aina lopputarkastukseen ja -siivoukseen asti. Esimerkiksi katon harjaus ei sisällä montaa työvaihetta, kun taas katon huoltomaalaus sekä kattosaneeraus ovat kattourakoita, mitkä voivat pitää sisällään lukuisia työvaiheita.

Asiakkaan asialla oleminen näkyy huolellisuudessamme ja halussamme saada katto kuntoon. Jotta voisimme varmistaa asiakkaan tietävän kaiken olennaisen katon kunnosta, tarjoamme jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Kun käymme katon kunnon läpi jokaista huopakattonaulaa myöten, osaamme suositella asiakkaalle sopivia kattotöitä. Kerromme, jos katon kunnostamista pitäisi jatkaa heti (eli jos katolla on vaikkapa reikiä tai huonokuntoisia saumoja) tai jos katon rasituksensietokykyä voitaisiin parantaa maalaamalla se parin vuoden sisään. Mainitsemme myös lahoista puista, mitkä uhkaavat kaatua katolle seuraavalla myrskyllä, sekä rännien väärään suuntaan antavista kaadoista. Jos ränni ei vedä kunnolla, tulvii se yli äyräiden, ja vesi roiskuu talon seinille. Mikäli räystäs vuotaa paljon, on vaarana jopa talon perustusten kastuminen.

Katon ilmaisen kuntotarkastuksen yhteydessä käymme myös yläpohjassa, sillä näin saamme selville, ovatko katon tuuletusratkaisut ja esimerkiksi aluskate kunnossa. Jos katon alla olisi kosteutta, ei katon elinkaari olisi enää pitkä. Kosteusvauriot pitää kunnostaa pian, jotta kattorakenteet eivät heikkenisi liikaa.