Kattohuollot, kattokorjaukset ja muut kattotyöt saa Vihdissä meidän osaajiltamme

Kun etsit luotettavia ja kokeneita tekijöitä kattosi huoltoon, korjaukseen tai sen uusimiseen, muista Plus Kattopalvelu. Meidän huippuluokan osaajamme palvelevat kaikkia taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita Vihdissä sekä sen naapurikunnissa Karkkilassa, Lopella, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Espoossa, Kirkkonummella, Siuntiossa ja Lohjalla. Ota yhteyttä, niin tulemme paikan päälle laskemaan, kuinka hyvällä hinnalla teidän omakotitalonne, kerrostalonne, kesämökkinne tai esimerkiksi piharakennuksenne katto saadaan kuntoon! Kattotyöt tehdään avaimet käteen -paketteina, ja aina varsin hyvällä hinnalla. Omakotitalon ja kesämökin omistajille tuo hinta on kotitalousvähennyskelpoinen, ja meidän verkkosivujemme kautta pääsee kaikille kattotöille hakemaan rahoitusta. Koko urakka sujuu siis turhitta mutkitta heti ensimmäisestä yhteydenotostasi alkaen. Voit suhtautua kattourakkaan huolettomasti, onhan peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi maan eturivin ammattilaisten käsissä.

Katto tarvitsee korjausta vain harvoin, eikä kattoremonttiakaan tarvita vuosikymmeniin, kun kattoa huolletaan säännöllisesti. Säännöllisyyden ohella on arvokasta, että katon huollot suorittaa asiantunteva taho – näin kattohuolto ei vaurioita kattoa ja saa sen kuntoa heikkenemään. Muun muassa lumen pudotus katolta sekä kattopesu voivat vaurioittaa kattoa, jos niiden toteuttaja ei omaa riittävää tietotaitoa. Plus Kattopalvelun asiakkaana sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että kattosi kunto heikkenisi – päin vastoin, me saamme kattosi kukoistamaan. Onnistumme toisinaan pelastamaan jo omistajaltaan purkutuomion saaneita kattoja, sillä katon tiivistys ja kattomaalaus tekevät ihmeitä. Katto kannattaa korjata ja kunnostaa niin kauan, kuin katon korjauskustannukset tulevat selvästi edullisimmiksi kuin kattoremontti. Lisäksi on otettava huomioon katon tekninen käyttöikä: vanhan ja kohta uusittavan katon kunnostukseen ei kannata käyttää ainakaan kovin paljoa rahaa.

Plus Kattopalvelun asiakkaat pääsevät nauttimaan verrattomasta kaupanpäällisestämme. Riippumatta siitä, minkä kokoisia ja hintaisia kattotöitä olet tilannut, tarjoamme sinulle ilmaiseksi yhden tärkeimmistä kattohuolloista. Kyseessä on katon kunnon tarkastus, mikä tulisi toteuttaa kaikille katoille kaksi kertaa vuodessa. Katon kuntotarkastuksesta on paljon hyötyä, voimmehan sen tehtyämme kertoa sinulle totuuden kattosi kunnosta. Jos tilanne on se, että katolla on jotain korjattavaa, annamme tarjouksen katon paikkauksesta tai korjauksesta. Mikäli taas katon käyttövuosia voitaisiin lisätä jollain kattohuollolla, tarjoamme sitä hyvään hintaan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti voidaan toteuttaa Vihdissä sekä kesällä että talvella

Kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella, vaikka moni jättääkin kattoremontin Vihdissä odottamaan tulevaa kesää. Toisinaan kattosaneerauksella on kiire, ja silloin auttaa suuresti, jos katon uusiminen voidaan aloittaa saman tien. Ei muuta kuin lumenpudotus ja jäänsulatus, niin peltikaton, tiilikaton ja huopakaton purku sekä uuden katteen asennus voi alkaa! Koska teemme kattoremontit avaimet käteen -periaatteella, pitää talvisen kattoremontin hinta sisällään niin lumenpudotuksen kuin jäänsulatuksenkin.

Palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimisella on kiire, jos katon alle uhkaa päästä kosteutta. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontti tulee maksamaan enemmän ja kestämään pidempään, jos kattorakenteet ehtivät kastua ja vaurioitua. On aina kannattavampaa uusia katto vanhan katon ollessa vielä tiivis, eli uusi katto kannattaa hankkia mieluummin hetki liian aikaisin kuin tovi liian myöhään. Toki me osaamme korjata vaurioituneet kattorakenteet ja uusia eristeet, jos katto on jo ehtinyt muuttua epätiiviiksi ja vuotaa. Kattoremontin kustannukset pidetään kurissa maltillisen hinnoittelumme avulla, ja tarjoamme lisäksi mahdollisuutta maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella.

Voit toki uusia tasakattosi, harjakattosi, pulpettikattosi, aumakattosi tai muun satulakattosi talvella, vaikka urakalla ei olisikaan tulenpalava hoppu. Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti saattaa onnistua talvella vieläkin helpommin, nopeammin ja huokeammin kuin kesällä. Talvella on vähemmän kiirettä, joten tavarantoimitukset sujuvat monesti nopeammin, eivätkä säiden nopeat ja ennustamattomat vaihtelut hidasta urakkaa. Routa suojaa pihamaata autoiltamme ja lavoiltamme, ja pienen pakkasen ansiosta uudet materiaalit ja avoimet rakenteet pysyvät kuivina vieläkin todennäköisemmin.

Kattoremontin ensimmäinen askel Vihdissä on se, että otatte yhteyttä meihin ja pyydätte meiltä tarjouksen katon vaihtamisesta. Tulemme paikan päälle voidaksemme tutkia kattosi tarkemmin. Näin selviää kattoremontin kesto ja sen hinta. Kartoitamme sen, voidaanko katto uusia vain osittain, vai edetäänkö normaalia kaavaa pitkin. Osittainen kattoremontti tarkoittaisi pelkkien kattotiilien tai kattopeltien vaihtamista, ja se olisi mahdollinen ratkaisu esimerkiksi silloin, jos kattopellit ovat menneet ennenaikaisesti huonoon kuntoon huoltotoimenpiteiden laiminlyönnin takia. Normaali kattosaneeraus pitää sisällään sekä vesi- että aluskatteen uusimisen, ja kattorakenteitakin kunnostetaan usein edes jollain tavalla.

Kesämökin uutta huopakattoa tai palahuopakattoa ei tarvitse uusia pitkään aikaan

Kesämökin tai minkä tahansa rakennuksen huopakatto tai palahuopakatto kestää vuosikymmenestä toiseen, joten huopakattoremonttia ei tarvitse olla tilaamassa pitkään, pitkään aikaan. Varmista uuden bitumikattosi pitkäikäisyys ja erinomainen toimivuus tilaamalla huopa- tai palahuopakaton remontointi ja kaikki katon huollot sekä korjaukset Plus Kattopalvelulta. Meillä on pitkä kokemus ja vankka osaaminen kaikista huopakattotöistä, joten osaamme auttaa sinuakin bitumikermikattosi ylläpidossa. Avullamme huopakatto – joko tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto – kestää mitä tahansa 20-40 vuoden väliltä.

Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja laattakatto ovat keskenään erilaisia kattoja. Tiivissaumakatto on monikäyttöisin, sillä hitsaamalla tiiviiksi saatavien saumojensa ansiosta se voidaan asentaa jopa tasakatoille. Kolmiorimahuopakatot ja paanukatot vaativat kaltevampaa kattoa. Kolmiorimahuopakatot ovat pikkuhiljaa väistymässä moderneimpien bitumikattojen tieltä, mutta Plus Kattopalvelulta löytyy yhä osaamista kaikkiin kolmiorimahuopakattotöihin. Palahuopakaton saa monessa kauniissa värissä. Valitse makusi mukaiset huopalaatat, niin me käymme asentamassa ne paikoilleen!

Kun huopakatto kaikkine kattotarvikkeineen (vähintäänkin katolle tarvitaan katolla liikkumista helpottavia kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmää) on asennettu, eivät kattotyöt ole vielä päättyneet. Huoltamatta jäänyt huopakatto voi olla uusimiskunnossa jo 20 vuoden kuluttua, joten anna meidän toteuttaa kaikki huopakattohuollot. Tärkeimpiä kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot, mitkä tarkoittavat käytännössä katon ja sen sadevesijärjestelmän puhdistamista. Kun roskat poistetaan katolta puolen vuoden välein, eivät ne ehdi sitoa kattoon kosteutta, jouduttaa sammaleiden kasvua ja haurastuttaa katon kuntoa. Katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä katto on aika myös kuntotarkastaa. Kattotarkastuksen saa meiltä aina ilmaiseksi, mikä on rahanarvoinen ja aina yhtä tarpeellinen kaupanpäällinen.

Kattotarkastus saattaa johtaa tarjoukseen sammaleiden poistosta, katon maalaamisesta, katon lisäeristyksestä tai esimerkiksi jostain katon korjauksesta. Aika, tuulet, lumi ja jää voivat aiheuttaa korjaustarpeita myös säännöllisesti huolletulla ja tarkastetulla bitumikatolla. Sauman tai jiirin tiivistys tai kattoreiän paikkaus on äkkiä hoidettu. Teemme Vihdissä ja sen ympäristössä myös isommat kattokorjaukset, kuten lumen alla notkolle painuneiden kattojen korjaukset, kattovuotojen korjaukset ja lahovaurioiden kunnostukset sekä pahojen myrskyvaurioiden korjaustyöt. Pahimmillaan kova tuuli voi kiskoa koko bitumikaton mukaansa, mutta tämä on toki erittäin harvinaista.

Katon korjaus Vihdissä onnistuu asiantuntemuksen avulla

Katon korjaukset Vihdissä onnistuvat luotettavasti vain, jos kattoa korjaavalla urakoitsijalla on pitkä kokemus ja aukoton asiantuntemus kattoalasta. Kattokorjaus on tärkeä kattotyö, millä taataan kattorakenteiden ja koko rakennuksen kunto. Katto pitää saada korjattua kerralla niin, ettei se enää vuoda – tai ala kohta vuotaa uudestaan. Luota peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjauksessa Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi kerralla kuntoon, ja voit suhtautua tulevaisuuteen sen alla huolettomin mielin.

Onko sinunkin rakennuksessasi peltikatto? Peltikatot ovat suosittuja kattoja edullisuutensa ja helppohoitoisuutensa vuoksi. Peltikattoon voi syntyä vuosikymmenten varrella yhtä jos toistakin korjattavaa, kuten kaikkiin muihinkin kattoihin – esimerkiksi reikiä. Reikiä voi tehdä ruoste, tai irronneet lumiesteet, rännit ja tikkaat. Irronneiden kattotarvikkeiden kiinnittäminen kattoon ja kattoon syntyneiden reikien paikkaus ovatkin melko tavallisia myrskyvaurioiden korjauksia Suomessa. Tuuli voi irrottaa myös peltilistoja, mitkä käymme joko vaihtamassa tai kiinnittämässä takaisin kattoon.

Tiilikaton paikkauksista tavallisin on rikkinäisten tiilien vaihto, mutta tarvetta voi olla myös aluskatteen korjaukselle. Aluskatteen tehtävä on ehkäistä kattovuodon aiheuttama lahovaurioiden korjaus. Tiilikatto ei ole täysin tiivis katto, vaan katon alle voi päästä vettä tiilien välistä tai rikkinäisen tiilen kohdalta. Myös läpivientien kohdalta alkavat kattovuodot ovat yleisiä tiilikatoilla, samoin kuin kaikilla muillakin katoilla. Aluskatteen ansiosta kattorakenteet eivät kastu, jos vuotava kattoikkuna tai esimerkiksi piipun juuri korjataan nopeasti.

Huopakatollakin voi olla korjattavia reikiä, tai paikkausta kaipaavia jiiriä ja saumoja. Ehkä räystäslaudat ja -pellit on aika uusia? Kenties ränneissä (eli siis vesikouruissa) on jotain kunnostettavaa? Jotta kaikki ongelmat ja epätiiviit kohdat huomattaisiin ennen isompia ongelmia, kannattaa kaikki katot tarkastaa usein. Katon ja sen läpivientien asennus sekä tiivistys on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein. Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat ilmaisen kattotarkastuksen katon kevät- ja syyshuollon, mutta myös kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä.

Plus Kattopalvelu tekee Vihdissä ja sen ympäristössä myös isomman mittakaavan kattokorjaukset. Joskus lumivaurioiden korjaus ei hoidukaan kiinnittämällä rännit takaisin paikoilleen, vaan tarvitaan esimerkiksi painuneen katon oikaisua. Kova tuuli saattaa kaataa pihapuun talon päälle, tai kattovuoto on ehkä vaurioittanut katon rakenteita pelättyä pahemmin. Ota silloinkin yhteyttä meihin ja pyydä tarjous avaimet käteen -periaatteella toteutetusta kattokorjauksesta!

Katto vuodon kolme yleisintä syytä

Kattovuoto voi johtaa hintaviin korjauksiin, joten vuotavan katon korjauksella on aina kiire. Muista tarkastaa tai tarkastuttaa katto kahdesti vuodessa, sillä muuten voi mennä pitkän aikaa, ennen kuin selviää, että katto vuotaa. Jos omakotitalon, mökin tai muun kiinteistön kattoa ei säännöllisesti tarkasteta, voi ensimmäinen merkki kattovuodosta olla vasta sisäkattoon ilmestynyt tummentuma, sisäseinissä olevat valumajäljet tai sisäkatosta lattialle tippuva vesi. Katon vesivahingon korjaus eli kastuneiden puurakenteiden ja eristeiden vaihto kasvattavat kattovuodon korjauksen kustannuksia. Voi olla, ettei vuotavaa kattoa voida korjata osittain, vaan peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on vaihdettava kokonaan. Ensimmäiseksi emme kuitenkaan tarjoa kattoremonttia, vaan selvitämme, voidaanko katto kunnostaa muutoin.

Kattovuoto voi johtua ainakin kolmesta syystä, ja ne ovat rakenteiden ikääntyminen, huoltotoimenpiteiden tekemättä jättäminen sekä sääolosuhteisiin liittyvät ilmiöt (lähinnä tuuli ja lumi). Rakenteiden ikääntyminen saa tiivisteet, saumat ja aluskatteen haurastumaan. Kattotiilet murenevat, kattopellit ruostuvat ja ohentuvat ja kattohuopaa kuivuu alkaen halkeilla. Tiilikatto on korkea aika uusia, kun tiilillä on ikää 70 vuotta. Kattopellit vastustavat ruostetta noin 50 vuotta, ja kattohuopa on jo hyvin hauras ja vuotoaltis palveltuaan 20-40 vuotta. Kattovuotojen todennäköisyys lisääntyy suorassa suhteessa katon käyttövuosien kanssa. Läpivientien tiivisteet ja suojapellitykset kannattaa uusia yleensä jo aiemmin, kuin katto. Puolivuotistarkastukset kertovat, missä kunnossa kattoikkunan, savupiipun tai esimerkiksi antennin läpivienti on.

Toinen syy kattovuodolle löytyy huoltotoimenpiteiden tekemättä jättämisestä, sillä huoltamaton katto ei kestä läheskään yhtä pitkään kuin huollettu katto. Huoltamattomuus lisää katon vaurioitumisalttiutta ja siten kattovuotojen todennäköisyyttä. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton käyttöaika saattaa jäädä jopa puolta normaalia lyhyemmäksi, jos sen huolto-ohjelmaa ei noudateta. Sammal pahentaa tiilikaton tiilien halkeilemista, ja huopakatolla se saa aikaan muun muassa saumavuotoja. Peltikatolle ilmestyy ruostetta jo varhaisessa vaiheessa, jos kattoa ei puhdisteta ja maalata. Ruoste voi saada katon vuotamaan muun muassa ruuvinreikien kohdalta.

Myös lumi- ja myrskyvauriot voivat johtaa kattovuotoon. Lumen paino voi rasittaa katon liitoskohtia niin, että sulamisvesi pääsee katon alle. Kun lumi putoaa katolta, voi sen mukaan lähteä kattotiiliä tai kattotarvikkeita. Syntyneistä rei’istä voi päästä vettä yläpohjan rakenteisiin. Myös tuuli voi irrottaa katon tarvikkeita, kattopeltejä ja peltilistoja sekä kattotiiliä paikoiltaan.

Maksat katon huollosta Vihdissä vain kohtuullisen hinnan, kun asioit kanssamme

Katon huollot Vihdissä aiheuttavat sinulle vain kohtuullisia kustannuksia, kun tilaat kattomaalaukset ja muut katon huollot Plus Kattopalvelulta. Omakotitalon ja kesämökin kattohuollot ovat lisäksi kotitalousvähennyskelpoisia. Katon huolto-ohjelman noudattaminen on vähän niin kuin rahan pankkiin laittamista. Huollettu katto on kokonaiskustannuksiltaan edullisempi, sillä sen todennäköisyys vaurioitua vakavasti on huoltamatonta kattoa pienempi. Lisäksi katto kestää pidempään. Ero käyttövuosissa voi olla jopa 20–30 vuotta.

Kattohuollot pitävät kattosi kestävänä ja kauniina katsella. Puhdas ja tasaisen värinen katto antaa aivan toisenlaisen kuvan koko rakennuksesta, kuin epäsiisti ja sammaleiden peittämä katto. Katon pitäminen siistinä ja hyväkuntoisena ei vaadi suuria ponnistuksia. Ainoita vuosittain tarvittavia kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot, joiden yhteydessä kate ja rännit (tai kattokaivot) puhdistetaan roskista. Lisäksi koko kattokokonaisuuden kunto tarkastetaan. Saat tämänkin kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Se tarjotaan riippumatta siitä, millaisia kattohuoltoja tai kattokorjauksia asiakas on tilannut.

Kattotarkastus saattaa kertoa katon tarvitsevan uutta maalipintaa tai sammaleiden poistoa. Peltikatto on hyvä maalata noin 10 vuoden välein, jotta se ei ruostuisi ja haurastuisi. Ennen peltikaton huoltomaalausta toteutamme kattopesun.

Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan vain kerran, joten niiden huolto-ohjelma eroaa peltikaton vastaavasta. Sen sijaan tiili- ja huopakatot tarvitsevat sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä. Tilanteesta riippuen, sammaleenpoistoa voidaan tarvita esimerkiksi viiden vuoden välein.

Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvatuotteiden huoltoa tai esimerkiksi rännien huoltomaalaamista. Katon huolellinen tarkastus voi paljastaa myös tarpeen uusia kateruuveja, joiden tiivisteet ovat ajan saatossa haurastuneet. Mikäli peltikatto on asennettu peltikattonaulojen avulla, saadaan katosta tiiviimpi ja paremmin kovia tuulia kestävä, kun naulat vaihdetaan ruuveiksi.

Saat meiltä hyvällä hinnalla ja luotettavalla ammattitaidolla myös talviaikaan tarvitut kattohuollot. Talvella ei maalailla kattoa, vaan pudotetaan lunta tai sulatetaan jäätä. Lumenpudotus hallitusti ja harkitusti auttaa ehkäisemään ennalta monet katolta putoavan lumen aiheuttamat vauriot ja vaaratilanteet. Myös kattojää on turvallisuusriski, mutta on otettava huomioon sekin, että se saattaa vaurioittaa kattoa. Jää kannattaa sulatuttaa myös ränneistä, joiden vedon se estää joko kokonaan tai osittain.

Rännien jäätymisen voi välttää, kun rännit puhdistetaan Vihdissä joka syksy

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Vihdissä varmistavat sen, että sulamis- ja sadevedet saadaan ohjattua riittävän kauas rakennuksesta kaikkina vuodenaikoina. Sadevesikourut pitää puhdistaa joka syksy, muuten rännit voivat jäätyä. Jotta sulamisvedet eivät tulvisi yli äyräiden, pitää kourut ja alastuloputket avata kuumalla höyryllä. Toisen kerran kourujen puhdistus ja tarkastus kannattaa toteuttaa keväällä. Näin sadevesijärjestelmä voidaan tarvittaessa kunnostaa talven jäljiltä, eivätkä kesän sadevedet kastele talon seinää tai perustuksia.

Sadevesijärjestelmä toimii salaojien kanssa yhteistyössä. Salaojat pystyvät pitämään rakennusta ympäröivän maaperän kuivana, kunhan katolta valuvat tuhannet vesilitrat saadaan ohjattua riittävän kauas – ainakin kolmen metrin päähän talosta. Näin ollen katon sadevesijärjestelmästä kannattaa pitää hyvää huolta.

Sadevesijärjestelmä voi olla muovinen, teräksinen tai alumiininen. Muoviset kourut kestävät noin 30 vuotta, ja niiden ongelma on auringon aiheuttama haurastuminen ja halkeilu. Teräskourujen tekninen käyttöikä on suurin piirtein 40 vuotta, niiden suurimman ongelman ollessa ruoste. Alumiininen sadevesijärjestelmä on kaikista pitkäikäisin – ja kallein. Jos omakotitalon räystäille asennetaan alumiinikourut, kestävät ne ainakin 60 vuotta.

Ruosteen lisäksi myös jää voi vaurioittaa teräskouruja. Sekä ruoste- että jäätymisvaurioita ehkäistään samalla tavalla, eli poistamalla roskat kouruista kaksi kertaa vuodessa. Jos teetätte omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon kevät- ja syyshuollot meillä, sisältyy urakkaan kourujen puhdistus. Lisäksi tarkastamme sekä kourut että koko katon, emmekä veloita siitä mitään. Ilmainen kattotarkastus seuraa kaikkia meiltä tilattuja kattohuoltoja ja katon paikkauksia.

Roskat on paras poistaa käsin, ja siistein mahdollinen lopputulos saadaan aikaan keräämällä puiden lehdet, neulaset ja epämääräinen möskä suoraan roskapusseihin. Lopuksi huuhtelemme kourut, jotta ne voitaisiin tarkastaa jokaista yksityiskohtaa myöten. Mikäli kouruja on jotenkin korjattava tai jos kourut on jo aika uusia, annamme kyseisistä toimenpiteistä hyvän tarjouksen. Jos kourut on varusteltu jäätymistä ehkäisevin sulanapitokaapelein, varmistamme myös niiden toiminnan.

Plus Kattopalvelulta saatte hyvän hinnan myös kattokaivojen huollolle, kunnostukselle tai uusimiselle. Kattokaivot palvelevat tasakaton sadevesijärjestelmänä noin 30 vuotta. Kattovuotojen ehkäisemiseksi ne on puhdistettava ja tarkastettava ainakin kahdesti vuodessa.

Katolla kasvustoja? Tilaa katon pesu ja puhdistus!

Kaikki kasvustot katolla ovat ei-toivottuja, joten ota yhteyttä Vihdissä katon pesun, sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn tiimoilta. Katto on pian taas putipuhdas, eikä sinun tarvitse olla huolissasi kasvustojen aiheuttamasta haurastumisesta ja kasvaneesta kattovuotoriskistä.

Jotta kasvustoja ei pääsisi syntymään, on roskien poisto katolta avainasemassa. Katolle kertyy aina kaikenlaisia roskia, kuten oksia, neulasia, lehtiä ja muuta bioroskaa. Roskat tietenkin rumentavat katon, mutta ei siinä kaikki. Roskien takia katto kuivuu hitaammin, ja kosteus voi saada peltikaton ruostumaan. Tiilikatto ja huopakatto reagoivat kosteuteen niin, että niille kasvaa normaalia enemmän sammaleita. Sammal on tunnetusti katon surma – jos sammaleita ei poisteta tiilikatolta ja huopakatolta, voi edessä olla reilusti ennen aikojaan tarvittu kattoremontti. Kattosaneeraukselle voi olla tarvetta jopa 30 vuotta etuajassa.

Peltikatto, tiilikatto ja mineriittikatto voidaan puhdistaa harjaamalla, ja tällaiselle katon harjaukselle on tarvetta joka kevät ja syksy. Huopakaton puhdistukseen toimii paremmin ilmapuhallus, mikä on huopakatolle huomattavasti hellävaraisempi tapa. Kun tilaat meiltä kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katon syys- ja keväthuollon, saat kerralla kattavan huoltokokonaisuuden. Huoltopakettiimme sisältyy sekä katteen puhdistus että roskien poisto ränneistä, ja urakan viimeistelee veloitukseton kuntotarkastus.

Jos kattotiilet ovat kovin likaiset, auttaa asiaa tiilikaton pesu. Pinttynyt lika kertoo myös peltikaton pesun tai huopakaton pesun ajankohtaisuudesta. Myös silloin on aika tilata katon pesu Vihtiin, jos katto on tarkoitus maalata. Lähestulkoon kaikki katot maalataan, mutta savitiilikatto on poikkeus – sille riittää katon suojakäsittely 5–10 vuoden välein. Kattoja ei pestä kovalla vedenpaineella, vaan tavallisella vedenpaineella, pesuharjoilla ja kulloinkin kyseessä olevan katteen pesuun sopivalla puhdistusaineella.

Kattomaalauksen pohjatöihin voi kuulua myös sammaleenpoisto huopakatolta tai tiilikatolta. Peltikatolta sammaleita tuskin tarvitsee poistaa, mutta ruostevaurioiden käsittelylle voi olla tarvetta. Jotta katto ei vaurioituisi sammaleiden ja muiden kasvustojen poistamisen takia, tulee sammalet poistaa kemiallisesti. Sammaleenpoistoaine kykenee eliminoimaan kaikki kasvustot katosta, mutta ei silti vaurioita kattotiiliä tai huopakatetta. Huolehdimme siitä, että sammalten poistossa käyttämämme aineet ovat biohajoavia.

Katon maalaus voi jopa korvata kattoremontin Vihdissä

Katon maalaus Vihdissä on kattohuolto, millä kohennetaan yhtä aikaa sekä katon kuntoa että sen ulkonäköä. Kun katon kunto kohenee, pitenee myös sen ikä. Mitä paremmin katto jaksaa vastustaa erilaisia rasituksia, sitä vähemmän sen korjailuun uppoaa rahaa. Kattomaalaus on siis oikein hyvä teko omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon katon parhaaksi.

Riippuu sekä tilanteesta että katon materiaalista, koska katon huoltomaalaus on aika suorittaa. Peltikaton maalausta voidaan tarvita yhtä hyvin kahden, 15 kuin 25 vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta. Jos kyseessä on sinkitty peltikatto, on ensimmäinen maalauskerta edessä noin kahden vuoden kuluttua katon asentamisesta. Jatkossa riittää katon huoltomaalaus noin 10–15 vuoden välein. Mitä paremmin katon maalauksen pohjatyöt on tehty, sitä pidempään maalipinta kestää hyvänä. Jos maali on levitetty likaiselle tai märälle pinnalle, pitänee maalipinta uusia jo parin vuoden päästä.

Mikäli talon katolle on asennettu tehtaalla pinnoitettuja kattopeltejä, saattaa niiden alkuperäinen pinnoite kestää hyvänä jopa neljännesvuosisadan. Laadukkaissa kattopelleissä saattaa olla jopa 25 vuoden mittainen esteettinen takuu, mikä takaa sen, ettei säännöllisesti puhdistetun peltikaton maalipinta ala tuona aikana hilseillä tai ohentua. Hyväkuntoinen maalipinta estää kattopeltejä ruostumasta, joten kattomaalauksilla ei tavoitella pelkkiä ulkonäöllisiä perusparannuksia.

Tiilikaton maalaus hidastaa tiilien rapautumista ja halkeilemista, mikä on sitä kiivaampaa, mitä huokoisempia kattotiilet ovat. Pinnoite tasoittaa tiilien pinnan niin, että huokoset katoavat. Enää vedellä ei ole koloja, mihin kertyä, eivätkä sammalet tai epäpuhtaudetkaan saa otetta kattotiilistä. Tiilikaton pinnoite uusitaan, kun betonitiilikaton käyttöikä on suurin piirtein puolivälissä.

Myös huopakatto maalataan odotettavissa olevan elinkaarensa puolivälissä, eli siis noin parikymppisenä. Jos kattohuopaa ei tässä vaiheessa pinnoiteta, voivat sammalet ja aurinko haurastuttaa sen nopeastikin huonoon kuntoon.

Varsinkin huopakaton kuntoon voidaan vaikuttaa todella paljon kattomaalauksella. Monesti asiakas on luullut, että kuluneen oloinen huopakatto on aika uusia, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että kattomaalauskin riittäisi. Uusi pinnoite palauttaa katteen joustavuuden, värin ja kyvyn vastustaa erilaisia rasituksia. Toki siinä tapauksessa katto pitäisi uusia maalaamisen sijaan, jos kattorakenteet olisivat jo ehtineet kastua ja vaurioitua.

Lumenpudotus Vihdissä ei jätä jälkiä kattoosi

Lumenpudotukset Vihdissä voisi jättää jälkiä kattoon ja vaurioittaa sitä vakavastikin, jos asialla olisivat taitamattomat lumenpudottajat. Teetä omakotitalon, varaston, hallin, kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön lumenpudotus Plus Kattopalvelulta, niin ei ole vaaraa vaurioista ja kattovuodoista. Pidämme huolen siitä, etteivät kattotiilet tai esimerkiksi IV-hormit irtoile. Emme myöskään puhko bitumikaton jiirejä tai naarmuta peltikaton maalipintaa. Naarmu peltikatossa voi kuulostaa vähäpätöiseltä asialta, mutta sen takia kosteus pääsee tekemisiin kattopellin kanssa, ja tästä alkaa peltikaton ruostuminen. Ruoste voi levitä myös maalipinnan alla, jos siihen on syntynyt yksikin suojaamaton kohta. Kaikki ruostevauriot kannattaa kunnostaa heti niiden löydyttyä, jotta ruoste ei alkaisi haurastuttaa kattopeltejä.

Tekemämme lumenpudotus on turvallinen myös kaikkien ihmisten kannalta. Jotta emme liukastuisi tai horjahtaisi alas katolta, käytämme aina turvavaljaita. Turvavaljaat puetaan ylle silloinkin, kun kyseessä on lumen pudotus tasakatolta. Kun tilaat lumenpudotuksen korkean talon katolta, tuomme paikalle henkilönostimen tai nostinkoriauton. Jos lumelle ei ole tilaa tontilla, hoidamme sen pois kuorma-auton lavalla.

Otamme jo etukäteen selvää, millaista kalustoa paikalle tarvitaan, ja kuinka monta lumenpudottajaa urakka vaatii. Kartoitamme urakkaan liittyvät riskit ottaaksemme ne huomioon lumenpudotustöitä suunnitellessamme. Jos on vaarana, että joku ihminen tai eläin voi eksyä vaara-alueelle, eristämme sen ja jätämme ainakin yhden työntekijän sitä valvomaan. Jos henkilönostimet ja muu kalusto sekä eristetty vaara-alue hankaloittavat ohikulkevaa liikennettä, järjestämme liikenteen poikkeusjärjestelyihin liittyvät asiat kuntoon.

Lumenpudottajillemme on tarvetta, jos katolla on niin paljon lunta, että se uhkaa katon rakenteita. Suojalumen suurempi kuutiopaino kannattaa ottaa huomioon lumenpudotuksen tarvetta arvioitaessa – samoin se, että epätasainen rasitus on kattorakenteille tasaisesti jakautuvaa rasitusta haasteellisempaa. Lunta pitää vähentää katolta myös silloin, jos on vaarana, että se pääsee putoamaan katolta jonkun tai jonkin päälle.

Myös jään poisto katolta parantaa piha-alueen turvallisuutta – samoin kuin terävien jääpuikkojen poisto ränneistä. Rännit eivät vedä, jos niissä on jäätä, siksi jäätyneisiin vesikouruihin on reagoitava tilaamalla rännien sulatus höyryllä. Höyry sulattaa jään myös katolta ja kattokaivoista.

Kattotöitä Vihdissä tarvitsevat ovat juuri saapuneet oikeaan paikkaan

Kattotöitä Vihdissä tarvitsevat ovat juuri saapuneet oikeaan paikkaan, sillä Plus Kattopalvelu tekee Vihdissä kaikki kattotyöt katon asentamisesta katon lisäeristykseen, piipun pellittämiseen ja katon IV-töihin. Kattotyöt tehdään kilpailukykyisesti hinnoiteltuina avaimet käteen -paketteina, ja työn laatu on aina ensiluokkainen. Tilaa vaikkapa sammaleen poiston kaltainen huopakattotyö, tai irronneiden paanujen kiinnittämiseen liittyvä palahuopakattotyö. Osa tekemistämme peltikattotöistä liittyy katon rasituksensietokyvyn parantamiseen (kuten peltikaton huoltomaalaus), osa taas jo syntyneiden vaurioiden korjaamiseen (kuten kattoläpivientien korjaus). Kattoikkuna tai esimerkiksi kattovalokupu saattaa vaatia korjaamista myös tiilikatolla. Muita tiilikattotöitä ovat muun muassa katon pesu, kattoturvatuotteiden asennus sekä ilmanvaihtokanavien eristys.

Aluskate on tärkeä osa jokaista omakotitaloa tai vaikkapa kerrostaloa, mitä suojaa tiilikatto tai peltikatto. Aluskatteen korjaamista ei kannata lykätä, vaikka se tarkoittaakin usein aluskatteen uusimista. Paikkaaminen ei ole tarpeeksi kestävä tapa saada aluskatetta jälleen ehjäksi, joten aluskatteen vaihto jää ainoaksi jäljellä olevaksi vaihtoehdoksi. Aluskate voidaan uusia osittain, mutta jos venymiä, reikiä tai asennusvirheitä on kaikkialla aluskatteessa, uusimme sen kokonaan. Aluskatteen uusiminen edellyttää vesikaton purkamista, joten kannattaa arvioida kriittisesti vesikatteen kuntoa. Ehkä sekin kannattaisi vaihtaa uuteen saman tien? Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot ja harjalle tulevat harjatiivisteet varjelevat uuden aluskatteen kuntoa. Pieneläinesteiden ansiosta linnut ja muut pienet eläimet pysyvät poissa yläpohjasta, ja harjatiivisteiden ansiosta aluskatteelle ei päädy roskia. Roskat hidastaisivat aluskatteen kuivumista, mikä nopeuttaisi aluskatteen haurastumista.

Viimeistään kattoremontin yhteydessä arvioidaan katon eristeiden kunto ja riittävyys. Eristeiden tehtävä on pitää lämpö asunnon sisäpuolella ja ylläpitää katon kosteusteknistä toimivuutta. Tarvittaessa lisäämme yläpohjaan eristeitä, tai vaihdamme kastuneet villat uusiin. Kattovuoto tai kondensoitunut kosteus on voinut kastella eristeet, ja jos niitä ei uusita, on vaarana yläpohjan homevaurio.

Kattoremontti on hyvä tilaisuus laittaa kuntoon myös katon IV-ratkaisut sekä pellittää savupiippu. Ilman nopea vaihtuminen katon alla vähentää lämmön kondensoitumista vedeksi. Kyseeseen voi tulla katon korotus tai esimerkiksi harjatiilituuletin katolle. Savupiipun pellitys taas suojaa savupiipun kosteudelta. Koska pellittämistä varten vesikattoa pitäisi purkaa, on piipun peltityöt siksi helpointa toteuttaa kattoremontin yhteydessä.

Villojen vaihtoa tai katon ja yläpohjan eristystä ei voi tehdä miten sattuu

Kaikissa kattotöissä Vihdissä tarvitaan asiantuntemusta ja riittävää tietotaitoa, muuten homma saattaa mennä pieleen. Ei ole samantekevää, miten ullakon ja vintin eristys, yläpohjan eristys tai ilmanvaihtokanavien eristys tehdään. Jos eristeitä on liian vähän, pääsee lämpö karkuun. Tämä johtaa paitsi korkeisiin lämmityskustannuksiin, myös kosteusteknisiin ongelmiin. Katon alle noussut lämpö voi tiivistyä kosteudeksi ja kastella kattorakenteet kevättalvella. Kattorakenteet ovat vaarassa kastua myös katolla pitkin talvea sulavan lumen tähden. Sulamisvesi voi tihkua katon alle. Saumavuotoja voi esiintyä varsinkin silloin, jos lumen sulamisesta syntynyt vesi synnyttää korkeat jäävallit katon reunoille. Jäävallien takia uudet sulamisvedet jäävät jumiin katolle, eivätkä parhaimmat ja uusimmatkaan saumat kestä kovin hyvin seisovan veden aiheuttamaa painetta.

Katon ja yläpohjan eristeisiin voi liittyä muitakin ongelmia kuin niiden niukkuus. Määrälliset ongelmat voivat olla myös päinvastaisia. Katon alla saattaa olla liikaa eristeitä. Ehkä eristeet tukkivat räystäiden ilmanvaihtoaukot tai madaltavat liikaa tuuletustilaa? Räystäiden ilmanvaihtoaukkoja ei saisi tukkia, koska yläpohjaan on saatava uutta ilmaa. Jotta ilma liikkuisi nopsaan, ei eristeiden ja aluskatteen välinen tila, eli niin sanottu tuuletustila, saa olla liian matala.

Kenties eristeiden päällä on roskia, tai eristeissä on kosteutta? Roskat ja yläpohjassa erheellisesti säilytettävät tavarat heikentävät eristeiden toimintaa. Yläpohjassa ei saisi olla muuta kuin muutama lauta pitkospuiksi. Roskat pitää poistaa, ja märät eristeet vaihtaa. Kosteus voi olla yläpohjasta tuulettumatta jääneestä lämmöstä tiivistynyttä kosteutta (eli kondenssivettä) tai katon läpi vuotanutta sade- tai sulamisvettä. Joka tapauksessa, märät villat on vaihdettava pian. Muussa tapauksessa yläpohjaan saattaa kehittyä homeongelma.

Tarkastamme eristeiden ja yläpohjan kunnon aina kattotarkastusta tehdessämme. Jos huomaamme eristeitä olevan liian vähän, teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä. Myös silloin saatamme suositella eristeiden lisäämistä, jos asiakas valittaa sisällä tuntuvasta vedosta, korkeista lämmityskustannuksista tai joka talvi katolta riippuvista jääpuikoista. Myös kattojää ja lumettomat laikut antavat syyn selvittää yläpohjan eristeiden riittävyys.

Jos on tarvetta villojen vaihdolle tai katon lisäeristykselle, suoritamme homman avaimet käteen -pakettina. Urakka etenee juuri niin kuin pitääkin, ja lopputulos on terve, tiivis ja kaikin puolin toimiva katto.

Kattoturvatuotteita ei aina ole edes vähimmäismäärää

Mökin tai esimerkiksi rintamamiestalon kattoa ei välttämättä ole varusteltu tarpeellisella määrällä kattoturvatuotteita – Vihdissä saat ongelmaan nopeaan ratkaisun ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tiedämme rakennusmääräyksiin katsomattakin, mitä kattoturvatuotteita katolla vähintäänkin tarvitsee asentaa. Koska talon omistajan tai taloyhtiön on taattava kiinteä reitti katolle ja mahdollisuus työskennellä siellä turvallisesti, on tarvetta ainakin talotikkaille ja kattotikkaille. Seinätikkaita myöten on helppo siirtyä lapetikkaille. Tarvittaessa reittiä jatketaan kattosilloilla. Tarvetta saattaa olla myös putoamissuojille, kattopollareille ja hätäpoistumistikkaille (eli palotikkaille). Asennamme kaikki tarvittavat turvatuotteet, ja tarkastamme katolla mahdollisesti jo olevien turvatuotteiden kunnon ja kiinnitykset.

Kattoturvatuotevalikoimaa voidaan täydentää kattoluukulla, millä on kaksi tarkoitusta. Kattoluukun avulla on helppoa käydä tarkastamassa, missä kunnossa katon rakenteet, aluskate ja yläpohjan eristeet ovat. Yläpohjan kunto on hyvä tarkastaa yhtä usein kuin muunkin kattokokonaisuuden kunto, eli kaksi kertaa joka vuosi. Kattoluukku toimii myös hätäpoistumistienä. Kerrostalon katolla voi olla edellä mainittujen kattoturvatuotteiden lisäksi tarvetta myös työskentelytasoille ja esimerkiksi turvakaiteille. Savunpoistoluukku on hyvä olla olemassa tulipalotilanteiden varalta, sillä sen aukeaminen veisi savun pois pelastusreiteiltä. Jos katolla on savunpoistoluukku, tulee se koelaukaista säännöllisesti – valmistajasta riippuen joko kerran tai kaksi vuodessa. Voimme tehdä tämänkin toimenpiteen esimerkiksi katon syys- ja keväthuoltojen yhteydessä.

Lumiesteetkin ovat kattoturvatuotteita. Riippuu katon kaltevuudesta, ei materiaalista, onko lumiesteille tarvetta. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteiden asennus on pakollinen toimenpide, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet estävät katolle satanutta lunta putoamasta äkkiarvaamatta alas. Tämä voisi aiheuttaa kalliita ja kohtalokkaita vahinkoja. Lumiesteet ehkäisevät myös monet lumen liikkeistä katolle ja sen yksityiskohdille aiheutuvat vahingot.

Kerrostalon, omakotitalon, rivitalon, kesämökin, teollisuuslaitoksen ja muiden rakennusten katolle asennetut kattoturvatuotteet on hyvä tarkastaa usein. Näin ne osataan huoltaa tai korjata tarvittaessa, eivätkö löystyneet kiinnikkeetkään pääse aiheuttamaan ongelmia. Kattotikkaiden, kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet voivat löystyä esimerkiksi peltikaton lämpöelämisen takia. Myös lumen paino rasittaa niiden kiinnikkeitä. Jos kiinnikkeitä ei käydä ajoissa kiristämässä, voivat tikkaat ja sillat lähteä irti kovalla tuulella. Myös lumen valuminen katolta voisi tuolloin irrottaa tikkaat tai vastaavat kattotuotteet katosta. Pahinta olisi, jos kattoturvatuotteet irtoaisivat kesken katon huollon – silloin ei enää ehkä puhuttaisi pelkistä kattoon syntyneistä vaurioista.

Lumiesteiden asennus ei aina riitä – myös lumiesteiden korjaukselle ja kiinnitykselle lienee tarvetta

Jos tarvitset lumiesteiden asennusta ja korjausta, muista Plus Kattopalvelu – teemme kaikki lumiesteisiin liittyvät työt Vihdissä ja sen naapurikunnissa. Aina ei riitä, että katto on varusteltu lumiesteillä. Lumiesteetkin kuluvat vuosikymmenten vieriessä, ja niitä voi olla tarve korjata. Jos lumiesteet tai muut kattotarvikkeet, esimerkiksi lapetikkaat, pääsevät irtoamaan katolta, on niiden aiheuttamat reiät pian korjattava. Lisäksi katon varustelutaso pitää palauttaa ennalleen kiinnittämällä irronneet kattotuotteet takaisin omille paikoilleen,

Lumiesteitä tarvitaan siksi, ettei katolta putoaisi lunta äkisti ja ennalta-arvaamattomasti. Lumen alle jääminen voisi olla vaarallista. Katolta putoava lumikuorma on usein painava, ja sen seassa saattaa olla lunta sekä katosta irronneita kattotarvikkeita. Lumiesteiden asentaminen katolle ei ole kiinni siitä, mitä materiaalia kate on. Lumiesteet on asennettava aina, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8.

Sen lisäksi, että lumiesteet suojelevat rakennuksen läheisyydessä liikkuvia kaksi- ja nelijalkaisia, suojaavat lumiesteet myös talon kattoa. Painavan lumikuorman kahlitsemattomat liikkeet katolla voisivat vaurioittaa kattoa tai sen yksityiskohtia. Esimerkiksi kattotiiliä voisi irrota lumen mukaan. Myös viemärintuuletusputket, kattotikkaat, rännit ja monet muut katolle asennetut tarvikkeet voisivat irrota lumen mukaan. Katon varusteiden äkillinen irtoaminen voisi johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon.

Lumiesteiden kuntoa – varsinkin niiden kiinnitysten kuntoa – kannattaa seurata. Jos lumiesteitä tarvitsee huoltaa, korjata tai uusia, saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta. Saatte kauttamme myös lumiesteiden kuntotarkastuksen. Kätevintä se on hoitaa katon kunnon tarkastuksen yhteydessä. Olipa kyseessä tiilikatto, peltikatto tai huopa- eli bitumikatto, pitää sen kunto tarkastaa kahdesti vuodessa. Katon kunnon tarkastuksen voi tilata meiltä erillistyönä, mutta tarjoamme sen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä.

Etenkin lumiesteiden kiinnitysten tarkastamiseen kannattaa panostaa, sillä huonosti katossa kiinni olevat kiinnikkeet voivat johtaa lumiesteiden irtoamiseen katolta. Jos lumiesteiden kiinnikkeitä ei ole ajoissa kiristetty, voivat lumiesteet irrota ja pudota maahan esimerkiksi kovalla tuulella. Myös lumen aiheuttama rasitus voi johtaa lumiesteiden kiinnikkeiden pettämiseen, jos kiinnikkeet ovat vuosien saatossa löystyneet. Silloin lumi putoaa alas omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolta lumiesteineen päivineen.

Nuohousten lisäksi tarvitaan myös piipunhattua ja piipun pellitystä

Tulisijaa on turvallista käyttää, kun hormi on nuohottu säännöllisesti – sekä varustettu piipunhatulla ja piipun pellityksellä. Nuohousta tarvitaan joka vuosi, paitsi jos kysymyksessä on oma kesämökki – silloin nuohous tilataan ainakin kolmen vuoden välein. Nuohouksen tekee alueesi nokikolari. Piipun pellityksen peltisepän työnä saat Plus Kattopalvelulta, samoin kuin piipun suuaukon ylle asennettavan piipunhatun.

Jos piippua ei ole pellitetty, voi ulkopuolelta tuleva kosteus rapauttaa sitä. Rapautuminen on vaarana silloinkin, jos suuaukon päällä ei ole piipun- eli sadehattua. Kosteus voi olla hormissa pitkään – varsinkin, jos hormi ei lämpene säännöllisesti. Mikäli hormissa on kosteutta vielä talven tullen, murenee hormin laasti vähitellen kosteuden jäätyessä. Erityisen pahaa hormin laastin rapautuminen on leutoina talvina, kun kosteus sulaa ja jäätyy yhä uudestaan.

Rapautumisen takia hormiin alkaa ilmestyä koloja ja onkaloita, mitkä pahentavat nokipalovaaraa sekä häkämyrkytysriskiä. Nuohoojakaan ei saa pois kaikkea nokea, mikä on kertynyt hormin laastissa oleviin koloihin. Nokipalo saattaa levitä rakennuspaloksi, joten hormin kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Häkämyrkytyksen takana voivat olla huonokuntoisesta hormista karanneet savukaasut. Huonokuntoisesta hormista karkaa myös lämpöä, joten tulisijan käyttäminen ei ole kovin energiatehokasta. Lämmön karkaaminen on kuitenkin pieni haitta vakavampiin turvallisuusongelmiin verrattuna.

Piipun peltitöillä voit ehkäistä ennalta hormin rapautumisesta aiheutuvat pulmat, sillä piipunhattu ja piipun pellitykset pitävät kosteuden tehokkaasti pois hormista. Sadehatun kuivana pitämä hormi vetääkin paremmin.

Plus Kattopalvelulta saatte Vihdin alueella myös muut peltisepän työt sekä piipunjuuren vuotokorjaukset. Mitä tarkoittavat muut peltisepän työt? Esimerkiksi erilaisten peltilistojen ja suojapellitysten asentamista, kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän toteuttamista peltisepän työnä tai vaikkapa konesaumakaton asentamista.

Piipunjuurivuoto on melko yleinen ongelma. Piipusta saattaa vuotaa vettä, sillä piipun juuren tiivisteet voivat kulua. Katon mahdolliseen vuotamiseen piipun juuresta kannattaa varautua tarkastamalla sekä aluskatteen että piipun juuren tiivisteiden kunto. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen piipun kohdalta tai tiivistämme piipun juuren uudestaan. Jos aluskate puuttuu tai on rikki, kunnostamme mahdollisen piipunjuurivuodon takia kastuneet kattorakenteet ja uusimme märät eristeet. Lisäksi korjaamme tai uusimme aluskatteen, jotta vastaavilta ongelmilta voitaisiin tulevaisuudessa säästyä.

Katon tarkastuksista Vihdissä vastaava Plus Kattopalvelu suhtautuu työhönsä huolella

Ammattilaisiltamme saa perusteellisen katon tarkastuksen Vihdissä, sillä suhtaudumme työhömme suurella huolellisuudella. Kattotarkastus kertoo katon todellisen kunnon. Jos katon kuntoa ei usein tarkastettaisi, voisi pienistä ja edullisesti korjattavissa olevista pulmista päästä kehittymään isompia ja kalliimpia ongelmia. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto tai peltikatossa olevan reiän paikkaus on pikkujuttu, mutta jos katto vuotaa ja katon alla olevat rakenteet kastuvat, voi edessä olla isompia urakka. Katon alle pääsevä kosteus ei ole koskaan hyvä asia. Pahimmillaan se johtaa ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiin, mutta vähintäänkin tarvitaan katon osittaista korjausta ryyditettynä kattorakenteiden kuivattamisella (tai puuosien vaihdolla) sekä märkien eristeiden vaihtamista. Näin vältetään laho- ja homevauriot.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen asiakas tietää, onko katossa jotain paikattavaa tai korjattavaa. Tutkimme vesikatteen ja kaikki sen yksityiskohdat. Räystäät, harjatiivisteet, lintuverkot, suojapellitykset, läpivientien tiivisteet ja muun muassa kattotikkaiden kiinnikkeet tulevat tarkoin syynättyä. Yksikään sauma tai jiiri ei jää tarkastamatta! Kun vesikate yksityiskohtineen on tarkastettu, siirrymme katon alle – ellei kyseessä ole tasakatto, minkä alle ei pääse ilman purkupuuhia. Erikseen sovittaessa voimme käydä varmistamassa myös tasakaton alapuoliset osat – tällainen työ on tarpeen esimerkiksi silloin, jos on aihetta epäillä katon vesivahinkoa.

Katon alle tultua on mahdollista varmistaa aluskatteen, katon puuosien ja yläpohjan eristeiden kunto. Aluskatteessa ei saisi olla reikiä tai pussittavia kohtia, joihin kerääntyvä vesi uhkaa saada aluskatteen vuotamaan. Katon rakenteissa oleviin lahovaurioihin, valumajälkiin ja värimuutoksiin on perehdyttävä tarkemmin, kertovathan ne joko kattovuodosta tai tuuletusongelmista johtuvasta kondenssivedestä – elleivät peräti molemmista. Myös eristeissä oleva kosteus tai tunkkainen haju ovat merkkejä kosteusongelmista, joihin on pikaisesti puututtava.

Jos kattokokonaisuudessa on jotain korjattavaa, annamme tarpeellisista kattokorjauksista hyvän tarjouksen. Kattoa tarkastaessamme mietimme myös sitä, tarvitseeko kattoa tai sen varusteita jotenkin huoltaa. Erilaiset huollot pidentävät rakenteiden käyttöikää.

Kattotarkastuksen voi tilata meiltä Vihtiin omana palvelunaan. Saat rahoillesi varmasti vastinetta, tarkastammehan huolella koko katon. Kattotarkastuksesta ei aina tarvitse maksaa mitään, tarjoammehan katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä.

Tämä kattopalvelun kattourakointi Vihdissä tähtää parhaaseen asiakastyytyväisyyteen

Kattourakointia Vihdissä ei ole vaikea löytää. Moni kattourakoitsija tarjoaa palveluitaan Vihdissä ja sen naapurustossa, mutta Plus Kattopalvelu on verraton vaihtoehto kaikkiin kattourakoihin. Olemme kattofirma, joka on sitoutunut saamaan asiakkaan katon parhaaseen mahdolliseen kuntoon – ja tekemään sen parhaalla hinnalla. Panostamme asiakaspalveluun. Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille erittäin tärkeää, ja siksi olemme kehittäneet toimintaamme mahdollisimman joustavaksi, laadukkaaksi ja muutoinkin kilpailukykyiseksi. Et ehkä osannut edes odottaa saavasi näin hyvää palvelua kattopalvelulta! 

Kun tilaatte omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen tai vaikkapa kesämökin kattourakan meiltä, voitte luottaa kattonne olevan hyvissä käsissä. Tunnemme tiilikatot, peltikatot ja huopakatot läpikotaisin, emmekä sorru sen paremmin asennus- kuin huolimattomuusvirheisiinkään. Plus Kattopalvelu on varma valinta niin kattoremonttiin, katon IV-töihin, katon maalaukseen kuin vaikkapa katon varusteluun liittyviin töihinkin. Urakka etenee ripeästi, mutta mitään yksityiskohtaa ei unohdeta hoitaa kuntoon.

Kattourakoista edullisimpia ovat pienimuotoiset kattopaikkaukset (kuten rikkinäisen tiilen vaihto) sekä esimerkiksi katon ja rännien puhdistukset. Isommistakin kattokorjauksista ja muista kattotöistä on luvassa hyvä tarjous, mihin voit hakea kotisivujemme kautta myös rahoitusta. Sekä kesämökin että omakotitalon kattotöistä voi hakea myös kotitalousvähennystä, ovathan tämän kattopalvelun kattotyöt kotitalousvähennyskelpoisia.

Kattourakat tullaan toteuttamaan avaimet käteen -paketteina, joten asiakas voi ottaa rennosti ja jättää koko urakan meidän kontollemme. Esimerkiksi kattoremontti pitää sisällään monia työvaiheita, mutta hoidamme kaiken kunnialla maaliin saakka. Hintaan kuuluu aina myös loppusiivous sekä mahdollisesti syntyneiden jätteiden toimittaminen vastuullisesti eteenpäin. Jäteasemalta purku- ja rakennusjätteet päätyvät eteenpäin. Kattotiilistä saadaan mursketta, kattopelleistä uusia terästuotteita ja kattohuopa päätyy aikanaan asfaltiksi.

Asiakkaamme ovat osoittaneet suurta tyytyväisyyttä paitsi saamaansa palvelua ja hyvää lopputulosta, myös tarjoamamme kaupanpäällistä kohtaan. Tarjoamme kaikkien kattourakoiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, mikä antaa kattavan kuvan koko kattokokonaisuuden kunnosta. Katon tarkastus pitäisi suorittaa kahdesti vuodessa, joten on todella kätevää saada se ilmaiseksi esimerkiksi katon keväthuollon tai kattopesun yhteydessä. Kattotarkastuksen ansiosta katon pienetkin vauriot on mahdollista hoitaa heti pois päiväjärjestyksestä. Mikään kattohuoltokaan ei jää tekemättä aikoinaan, kun katon kuntoa seurataan säännöllisin väliajoin.