Huopakattoremontti

Huopakattoremontin huippulaadukas toteutus onnistuu kokeneelta ammattitekijältä

Huopakattoremontti uudistaa katon toimivuuden sekä varmistaa rakennukselle pitkäaikaisen ja luotettavan suojan. Huopakaton eli bitumikaton tekee suosituksi materiaaliksi sen lujuus, keveys ja ylivertainen hiljaisuus. Huopakate on myös materiaalien moniottelija, sillä siitä saadaan käyttökelpoinen niin ehdotonta vedenpitävyyttä vaativille tasakatoille kuin monimuotoisuudellaan haastaville kattomuodoillekin. Voit asennuttaa kattosi esimerkiksi modernista, vähäeleisestä rullahuovasta tai täynnä variaatioita olevasta perinteisemmästä palahuovasta. Huopakatto on edullinen, luja ja kestävä, mutta tietysti katteista parhaimmatkin tulevat aikanaan loppuunsa.

Kun katon huolto ja korjaus eivät enää riitä ylläpitämään katon toimintakykyä tai kun ne tulevat suhteettoman arvokkaiksi niistä saatuihin hyötyihin nähden, on aika toteuttaa huopakattoremontti. Kohteitamme ovat mm. omakotitalot, kesämökit ja muut vapaa-ajan rakennukset, saunamökit ja rantasaunat, autotallit ja autokatokset, pihavarastot, grillikatokset sekä muut piharakennukset.

Me Plus Kattopalvelulla tunnemme, ja asennamme huopakatot sekä palahuopakatot pitkän kokemuksen kautta. Uramme aikana olemme remontoineet lukemattomia huopakattoja, joten saat meiltä aina parasta palvelua ja osaamista kattosi suhteen. Onnistunut huopakattoremontti vaatii ammattiosaamista ja mielellään runsasta kokemusta huovan käsittelystä. Etenkin asianmukaiset kiinnitykset ja limitykset kysyvät taitoa. Huomioimme materiaalin erityispiirteet valitessamme tiivistysmassoja, käsittelyaineita ja työkaluja, ja turvallinen työskentelytapamme varmistaa, ettei huopaa tai sen herkkää sirotetta vaurioiteta remontissa.

Meillä teetetyistä kattoremonteista jokainen suunnitellaan ja toteutetaan tapauskohtaisesti, joten remontti lähtee liikkeelle aina kattotarkastuksesta. Kattoasiantuntijamme tulee paikan päälle havainnoimaan tilannetta sekä kartoittamaan katon tarpeet ja näiden pohjalta teemme kattoremontista suunnitelman sekä kustannustehokkaan tarjouksen. Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti toteutetaan avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä.

Käytössämme on täydellinen valikoima tarvittavia työvälineitä, telineitä, nostureita, suojauksia ja kuljetusvälineitä huopakattoremontteihin. Olemme erityisen ylpeitä korvaamattomasta resurssistamme – pätevästä ja maamme huippuluokan huopakaton asiantuntijoiden tiimistämme.

Kaipasimme huopakaton uusimista pieneen omakotitaloon. Kattoremontti meni juuri niinkuin suunniteltu ja näyttää nyt todella hienolta. Voin suositella lämpimästi Plus Kattopalvelua.
Tapio L.

Huopakattoremontit kaikkialla Suomessa

Kaupungeissa, taajama-alueilla, metsissä ja saarilla.​

Yleisimpiä syitä huopakattoremonttiin

Huopakaton remontoimiselle voi olla monia eri syitä, tässä niistä yleisimpiä:

 • Katon havaitut vuodot eri kohdissa: esimerkiksi sisätiloissa, räystäällä, piipun, kattoikkunan, läpiviennin, kattoluukun tai terassin kohdalla.
 • Tunkkainen haju sisätiloissa.
 • Vesivuotojen jäljet räystäslaudoituksessa.
 • Huopakaton käyttöikä ylittynyt.
 • Kattohuopien kuluminen, joka lisää vuotoriskiä.
 • Katto, joka ei ole korjattavissa kohtuullisin toimenpitein.
 • Puun kaatuminen katolle ja sen aiheuttamat vahingot katon rakenteisiin.

Puurakenteet, kuten laudoitukset, voivat kosteuden seurauksena homepilkuttua. Jos vuototilanne jatkuu havaitsematta pitkään, laudoitus sekä muut puuosat saattavat myös alkaa ajan saatossa lahoamaan.

Oman kokemuksemme ja huopakattojen tarkastustemme perusteella voimme todeta, että useimmat huopakattojen vuodot ja sitä seuraavat remontit johtuvat seuraavista syistä:

 • Asennusvirheet.
 • Liian lyhyet huopanaulat.
 • Virheet huopakaton kiinnityksissä, käytetty esim. hakasia tai liian lyhyitä nauloja.
 • Savupiipun pellityksen puuttuminen.
 • Virheellinen tai jälkikäteen lisätty kattoläpivienti huopakatossa.
 • Kattoikkunan asennussarjan virheet.
 • Alushuovan asentamatta jättäminen.
 • Raakaponttilaudoituksen osittainen irtoaminen kiinnityksistä.
 • Puutteelliset tai kokonaan tekemättömät ylösnostot savupiippujen, seinäliittymien tai muiden läpivientien kohdalla.
 • Huopakaton käyttöiän ylittyminen.

Huopakaton ominaisuuksia

Huopakatteella on hyvät säänkesto-ominaisuudet. Huopakatot vat hiljaisia. Huopakatto vaimentaa tehokkaasti sateen ropinan. Bitumikatto kestää hyvin lämmönvaihteluita, UV-säteilyä ja mekaanista rasitusta. Huopakatto säilyttää ulkonäkönsä, eikä se haalistu mainittavasti ajan kuluessa. Kattohuopaa on saatavilla useissa eri väreissä. Lisäksi palahuopaa käytettäessä, katon ulkoasuun voidaan vaikuttaa erimuotoisilla huopapaloilla.  Huopakatolla on helppo toteuttaa katon läpiviennit vesitiiviisti, koska bitumikermi on taipuisaa ja se kiinnittyy tiiviisti aluskatteeseen. Elastisuuden ansiosta bitumikatto sopii hyvin monimuotoisillekin katoille. Talvisin karhea huopakatto pitää katolle kertyneen lumen hyvin paikallaan, jolloin hallitsemattomia lumen ja jään putoamisia tai valumisia katolla ei tapahdu niin helposti.

Huopakatto on monipuolinen ja hiljainen, helppohoitoinen ja kestävä.

 • erittäin hiljainen, sateen ropinat eivät kuulu sisälle
 • tyylikäs ja moneen ympäristöön sopiva
 • erilaisia malli- ja värivaihtoehtoja
 • oikein asennettuna kestävä sekä pitkäikäinen
 • vesitiivis
 • helppohoitoinen
 • ei vaadi välttämättä lumiesteitä
 • sopii elastisuuden vuoksi monimuotoisille katoille
 • huopakatto ei ruostu, eikä menetä väriään
 • huopa on turvallinen katolla liikkujalle
 • kestää hyvin myös haastavissa olosuhteissa

Huopakaton hinta Plus Kattopalvelulla sisältää kokonaisvaltaisen palvelun aluslaudoituksesta piipunhattuun

Huopakaton hintaa ei voida laskea millään tietyllä kaavalla, jossa materiaalin ja työn määrä kerrottaisiin euromäärällä x. Työn vaativuus ja luonne sekä korjaustarpeen laajuus vaihtelevat siinä missä remonttikohteetkin. Meillä Plus Kattopalvelulla huopakaton hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti, jotta kustannuksiin huomioidaan kaikki tarpeellinen eikä vastaavasti mitään turhaa. Tämän vuoksi tarkemman hinta-arvion projektista voimme antaa vasta tutustuttuamme kattoon, sen ominaisuuksiin ja tarpeisiin sekä asiakkaalla oleviin toiveisiin. Kun pyydät sivujemme kautta meiltä tarjouksen huopakattoremontista, kattoammattilaisemme tulee paikan päälle tutkimaan tilanteen ja sitä kautta pääsemme laatimaan työsuunnitelman ja kustannustehokkaan tarjouksen laadukkaasta huopakattotyöstä.

Huopakaton hintaan vaikuttaa niin katon koko, kattomuoto ja -profiili kuin rakennuksen korkeus ja sijaintikin. Mitä jyrkempi katto, sitä haastavampi työ, ja urakan aikana voidaan tarvita työskentelytelineitä, henkilönostimia tai muita työkoneita, jotka osaltaan nostavat huopakattoremontin hintaa. Monimuotoinen katto on haastavampi ja hitaampi toteuttaa kuin yksinkertainen kahden lappeen malli. Huopakaton hintaan vaikuttaa myös katolla olevien yksityiskohtien määrä: kattokuvut, läpiviennit, jiirit, pellitykset ja muut vastaavanlaiset elementit ottavat kaikki aina oman aikansa huopakattoremontissa. Lisäksi projektin yhteydessä on voitu sopia toteutettavaksi muita huopakattotöitä asiakkaan toiveiden mukaan: esimerkiksi kattoturvatuotteiden päivitys, uusien kattovarustelujen asennus tai muutostyöt yläpohjaan ja kattorakenteisiin on kätevä hoitaa kuntoon huopakattoremontin ohessa.

Meillä Plus Kattopalvelulla huopakaton hinta on kaikenkattava pakettihinta, jossa ovat mukana kaikki urakan vaiheet ja siinä käytetyt välineet ja tarvikkeet. Laskemme mukaan kohteessa tarvittavat asennus-, suunnittelu- ja pohjatyöt. Esimerkiksi jos vanha huopakate on kupruilla tai irti alustastaan, tarvitaan joko huovan aukileikkaus, tasoitus ja kiinnitys alustaan tai vanhan katteen täydellinen purku huovan kunnosta riippuen. Katon alapuolisten rakenteiden tilanne puolestaan ratkaisee, täytyykö suorittaa isompia purku- ja korjaustöitä myös yläpohjan ja aluskatteen suhteen. Kun tarvittavat korjaukset ja kunnostukset on tehty, asennamme paikalleen uuden katteen sekä peltilistoitukset, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Edellä mainittujen töiden lisäksi huopakaton hinta pitää sisällään kaikki remontin materiaalit ja työkalut suojapressuista tiivisteisiin ja piipunhatusta harjahuopaan. Henkilönosturit ja rakennustelineet on huomioitu kustannuksissa, mikäli niitä on tarpeen käyttää. Hintaamme kuuluvat aina asiantuntevat kattoammattilaiset, taitavat peltisepät, purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys, kattava työmaan siivous sekä valmiin kohteen lopputarkastus. Kaupan päälle projektiimme tulee luonnollisesti takuu, ja ammattiottein asennettu huopakatto onkin hintansa väärti pysyen toimintakykyisenä ja tiiviinä vuodesta toiseen.

Eri huopakatetyypit

Huopakattoremontissa on tarjottavana monenlaista huopaa

Uudeksi kattomateriaaliksi on tarjolla monenlaista huopaa. Löytyy perinteisiä vaihtoehtoja, kuten kattoa elävöittävä kolmiorimakate sekä bitumisista kattolaatoista valmistettu palahuopakate. Modernia, vähäeleistä linjaa taas edustaa rullahuovasta valmistettu bitumikermikatto. Huopakaton historia on pitkä ja monivaiheinen. Ensimmäiset niin kutsutut huopakatot valmistettiin naulaamalla tervattuja paperiarkkeja kiinni aluslaudoitukseen. 1900-luvun alussa kate alettiin valmistaa raakahuovasta ja vuosisadan puolivälissä siirryttiin lasikuituhuopaan. Vihdoin 1970-luvulla raaka-aineeksi otettiin kumibitumi, ja nykyisellään huopakatosta puhuttaessa viitataankin yleensä bitumikattoon. Nykyaikaisen bitumikaton elastisuus, säänkesto ja lujuus ovatkin jo huippuluokkaa, ja keveytensä sekä tyylikkyytensä ansiosta se on suosittu valinta katemateriaaliksi niin kesämökeillä kuin rivitaloyhtiöissäkin.

Millainen huopakatto sitten sopisi juuri sinun katollesi? Pitkälti huopakatteen valinta on kiinni asiakkaan henkilökohtaisista mieltymyksistä, sillä isoja eroja materiaalihinnoissa ei ole – toki esimerkiksi lukuisista kattolaatoista rakennettava palahuopakatto on hitaampi ja työläämpi asentaa kuin yksinkertainen bitumikermikatto. Katevalinnassa määräävin ominaisuus katon puolesta on kuitenkin sen jyrkkyys: jokaisella huopakattotyypillä on olemassa minimikaltevuus, jonka kate vaatii toimiakseen oikein. Hitsattavan rullahuovan eli bitumikermin voi asentaa jopa tasakatoille, sillä sen minimikaltevuus on todella pieni, vain 1:20. Palahuopakatto vaatii jo selkeästi jyrkemmän rakenteen, vähintään 1:5. Kolmiorimakatteen puolestaan voi asentaa katoille, joilla kaltevuus on 1:3 tai enemmän.

Huopakaton valinnassa kannattaa miettiä oman rakennuksensa tyyppiä ja mitä talon julkisivulta haluaa. Rullahuopa soveltuu monennäköiseen ympäristöön ja on hyvin helppo valinta pelkistetyn ulkomuotonsa ansiosta. Kolmiorimakate tuo julkisivuun kenties hieman enemmän persoonaa pysyen silti vielä hyvin hillittynä. Näyttävässä palahuopakatossa eli bitumipaanukatossa sen sijaan on väri- ja muotovalikoimassa vain taivas rajana. Kattolaattoja saa perinteisissä väreissä harmaista mustiin ja ruskeista kuparisiin, mutta lisäksi löytyy myös esimerkiksi sinistä, punaista ja vihreää. Muotoja on niin graafisia kun perinteisempiäkin, esimerkiksi suorakulmaisia ja kuusikulmaisia, pienempiä ja XL-kokoisia.  Kun mietit, minkälainen huopakatto palvelisi tarkoitustaan parhaiten sinun kattosi tapauksessa, voit kääntyä puoleemme. Ammattilaisemme kartoittaa kattosi tarpeet ja sinulla olevat toiveet, ja näiden pohjalta lähdetään rakentamaan parasta ratkaisua huopakaton toteuttamisen suhteen.

Palahuopakatto, bitumipaanukatto, laattakatto – Monipuolisia vaihtoehtoja ulkonäköön

Palahuopakatot eli bitumipaanukatot on tehty kattopaanuja muistuttavista bitumikatepaloista. Palahuopakatto on omiaan jyrkille katoille, joiden kaltevuus on yli 1:5. Bitumipaanupaloista koottu huopakatto on erityisen näyttävä monimuotoisilla katoilla. Paanumuotoja on saatavana mm. perinteisinä symmetrisinä, aaltomaisina ja suorakulmaisina malleina. suosittelemme palahuopakaton alle aina asennettavaksi alushuopakatteen, jotta bitumipaanukatosta saataisiin aina mahdollisimman pitkäikäinen. Kysy tarjousta palahuopakattoremontista!

Tiivissaumakatto – Loivien kattojen vaihtoehto

Tiivissaumainen bitumikatto asennetaan käyttäen rullatavarana saatavaa bitumikermiä. Tiivissaumakaton olemus on eleetön ja pelkistetty. Se sopiikin hyvin nykyaikaiseen linjakkaaseen tyyliin rakennettuihin koteihin, mutta on omiaan myös saneerauskohteiden huopakatteeksi. Tiivissaumakatoilla käytettävä bitumikatetyyppi valitaan katon jyrkkyyden mukaan. Tiivissaumakate voidaan tehdä itseliimautuvalla, bitumiliimalla kiinnitettävillä tai hitsattavilla kattobitumilaaduilla. Varsinkin loivilla katoilla käytetään kuumabitumilla liimattavia tai hitsattavia bitumilaatuja. Tulityöt katolla vaativat aina erikoisosaamista ja voimassa olevan tulityöluvan. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki tiivissaumahuopakattotyöt, kysy tarjousta huopakattoremontista tai huopakaton korjauksesta / paikkauksesta!

Kolmiorimakatto, perinteinen huopakattotyyppi

Kolmiorimakatto on perinteinen huopakattotyyppi. Kolmiorimakatolla huopakaton saumat nostetaan ylös kolmionmuotoisilla rimoilla. Näin varmistetaan, että vesi valuu pois huopakaton saumoista. Kolmiorimojen harjojen tiiviys varmistetaan erityisellä bitumisella kolmiorimakaistalla. Kolmiorimakatteen idea on ajalta, jolloin huopakattomateriaalit eivät olleet niin kehittyneitä kuin nykyisin ja kuumabitumilla kiinnitettäviä huopakattoja ei haluttu aina tehdä tulitöiden aiheuttaman palovaaran vuoksi. Kolmiorimakatteita asennetaan kuitenkin edelleenkin. Kysy tarjouksemme Plus Kattopalvelusta sinun talosi kolmiorimahuopakatteen uusimisesta tai korjauksesta!

Huopakaton remonttiin on monia syitä

Miten huopakattoremontti meillä etenee?

Kattoammattilaisemme suorittavat kaikki huopakattoremonttityössä tarvittavat työvaiheet. Meiltä löytyy kokeneet ammattilaiset katon asentamiseen, kirvesmiestöihin, puutöihin, ja peltisepäntöihin.

Huopakattoremontin toteutuksen työvaiheet:

 • Vanhan katon purkutyöt.
 • Mahdolliset alusrakennetyöt kuten huonokuntoisten ja lahonneiden aluslaudoitusten sekä muiden puurakenteiden korjaus ja uusiminen.
 • Kastuneiden eristevillojen vaihtotyöt.
 • Muut eristystyöt.
 • Kattohuopien asennus, sekä ylösnosto- ja läpivientityöt.
 • Peltisepäntyöt, kuten reunapellitykset ja piipunpellitys
 • Kattotuotteiden, kuten vesikourujen, lumiesteiden ja kattotikkaiden asennukset.

Kattopalvelumme asiantuntijat ovat valmiita ottamaan huopakattoremonttisi kokonaisvaltaisesti hoitoonsa. Kun työmaan suojaus ja muut tarvittavat pohjatyöt on tehty, käynnistetään vanhan katon purku. Tämän jälkeen suoritetaan katon alla olevien rakenteiden tarkastus ja mahdolliset korjaustyöt, kuten lahojen aluslaudoitusten tai muiden puurakenteiden uusiminen, sekä kastuneiden eristeiden vaihto.

Seuraavaksi on vuorossa monivaiheinen huopakaton asennus, johon kuuluu erilaisten tehtävien, kuten ylösnosto- ja läpivientitöiden suorittaminen. Peltisepäntyöt, kuten reunapeltien ja piipunpellien asennus, ovat myös tärkeä osa prosessia.

Projektin viimeistelee kattotuotteiden, kuten vesikourujen, lumiesteiden ja kattotikkaiden asentaminen. Kattoremontin yhteydessä voidaan myös asentaa uusia kattotuotteita, kuten aurinkopaneelit. Katolle voidaan toteuttaa myös muita toivomiasi parannuksia esimerkiksi lisäämällä eristystä tai tuuletusta yläpohjaan. Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat. Huopakaton uusiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Palveluksessamme on ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet kaikkiin huopakattoremontin kannalta olennaisiin töihin, olivatpa kyseessä sitten kirvesmiesten tehtävät, peltityöt tai huopakattojen asennus. Tämä varmistaa, että huopakattoremontti toteutetaan sujuvasti ja perusteellisesti yhdellä kertaa, kaikki työvaiheet toteutetaan saman katon alla.

Jos palvelumme luonne pitää tiivistää yhteen sanaan, on se kokonaisvaltaisuus. Aina kattotöitä tehdessämme haluamme varmistaa, että huopakatollasi on kaikin puolin hyvä olla ja että se on täysin toimintakykyinen.

Jos tarvitset huopakattoremontille rahoitusta, voit hakea sellaista kotisivujemme kautta. Tekemämme kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa.

Ajoissa kunnostettu huopakatto lunastaa katolle lisää elinvuosia ja varjelee rakenteet kuivina ja terveinä tulevaisuudessakin. Panosta siksi kattosi hyvinvointiin ja laita meidät asialle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakattoremontista!

Huopakattoremontin hinta – Mitkä seikat vaikuttavat kustannuksiin

Huopakattoremontin hintaan vaikuttaa moni tekijä. Emme remontoi kattoja tai aseta remontilla hintaa umpimähkään, vaan jokainen katto tarkistetaan ja suunnitellaan paras remontointitapa, niin että kaikki oleellinen tulee korjatuksi ja uudesta katosta saadaan mahdollisimman kestävä ja pitkäikäinen.

Huopakaton remonttiin vaikuttavat mm. seuraavat tekijät:

 • katon koko ja kaltevuus
 • pohjatöiden määrä
 • läpivientien lukumäärä
 • katon kaltevuus
 • muiden kattotuotteiden lisääminen
 • sadevesijärjestelmän uusiminen
 • eristeiden vaihto tai lisääminen
 • katon puurakenteiden kunto
 • jne…

Huopakaton hinta-arvio voi kattaa laajan valikoiman erilaisia toimenpiteitä, mukaan lukien vanhan katon poistamisen, eristysmateriaalien vaihdon, kattotuotteiden asennuksen ja jopa piipunhatun hankinnan. Huopakaton neliöhintaan ei ole olemassa yhtä kiveen hakattua summaa, sillä sen lopullinen hinta riippuu monista tekijöistä. Tästä syystä haluamme aina tutustua ensin katon nykyiseen kuntoon ja suunnitella sen perusteella tarkasti kattoremontin etenemisen.

Tarjoamamme palvelu sisältää kokeneiden kattoasentajien ja peltiseppien ammattitaidon, riittävän suojauksen ympäristölle koko projektin ajan, tarvittavat telineet ja nostolaitteet, purku- ja rakennusjätteen asianmukaisen käsittelyn ja hävittämisen sekä lopuksi huolellisen loppusiivouksen ja lopputarkastuksen.

Olemme jo vuosia käyttäneet Plus Kattopalvelun palveluja katon huolto ja korjaustöissä. Nyt kattomme piti uusia täysin ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Suosittelemme Plus Kattopalvelua mihin tahansa huopakatetyöhön, sillä ammattitaitoa riittää 🙂
Miska & Janika