Kattoremontti

Laadukkaat ja kestävät kattoremontit huipputaitavalta kattotiimiltä kaikkialla Suomessa.

Valitse ammattilaistemme toteuttama kattoremontti, joka perustuu korkealaatuisiin materiaaleihin, asiantuntevaan suunnitteluun ja huolelliseen katon asennukseen. Meidän asiantuntijamme tarkistavat katon ja ehdottavat parhaita ratkaisuja tarpeisiisi.

Katon uusiminen on suuri projekti, joka vaatii ammattitaitoa ja huolellista suunnittelua. Meidän tehtävämme on varmistaa, että saat juuri sellaisen katon kuin haluat, ja että koko prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Kattoremontti on investointi tulevaisuuteen. Uuden katon asentaminen voi merkitä suurta säästöä energiakustannuksissa. Lisäksi kattoremontti parantaa talon ulkonäköä ja nostaa sen arvoa, mikä voi olla ratkaisevaa, jos harkitset vaikkapa talosi myyntiä tulevaisuudessa.

Ammattitaitoiset kattoasiantuntijamme suorittavat kaiken kattoremontointiin liittyvän:

  • Vanhan katon purkaminen
  • Mahdollisesti tarvittavat alusrakennekorjaukset, kuten lahonneiden puurakenteiden korjaaminen tai uusiminen
  • Kastuneiden tai huonokuntoisten eristeiden vaihtaminen
  • Muut eristämistyöt
  • Aluskatteen korjaus ja/tai vaihtotyöt
  • Läpivientien ja ylösnostojen toteutus
  • Peltityöt, kuten reunapellit ja piipun pellitys
  • Kattotuotteiden asentaminen, mukaan lukien vesikourut, lumiesteet ja kattotikkaat.

Kattoremontti voi olla suuri tai pieni projekti. Se voi tarkoittaa yhden lappeen uusimistsa tai kokonaisvaltaista katon uusimista – ja kaikkea siltä väliltä. Yksikään katto ei välty täysin kattoremonteilta tai kattotöiltä, vaan jossain vaiheessa katon elinkaarta katon uusiminen käy väistämättömäksi. Remonttitarvetta syntyy katolle monesta syystä: ehkä katto vuotaa, ehkä aika on vain yksinkertaisesti tehnyt tehtävänsä ja kuluttanut katon loppuun. Ehkä katto täytyy remontoida yllättäen, esimerkiksi myrskyn jäljiltä. Niin tai näin, kattoremontti ja muut kattotyöt kannattavat: asiantuntevasti remontoitu katto suojaa rakenteita jälleen moitteettomasti lialta ja kosteudelta pitkäaikaisesti, ja näin pidetään myös sisäilma terveenä. Hyvinvoiva katto edesauttaa koko kiinteistön turvallisuutta ja on lisäksi tyylikäs osa rakennuksen julkisivua.

Plus Kattopalvelu on kaikenkokoisten kattoremonttien ja kattotöiden pitkän linjan asiantuntija. Teemme niin isot kuin pienetkin korjaustyöt ympärivuotisesti peltikatoille, tiilikatoille ja huopakatoille, olipa kyseessä mikä tahansa kattomuoto aina tasakatosta harja- ja mansardikattoon saakka. Olemme remontoineet kattoja sekä pieniin piharakennuksiin että kookkaille kerrostaloyhtiöille, joten meiltä luonnistuu projekti kuin projekti.

Tarjouspyyntö kattoremontista
Pyydä tarjous kattoremontista tarjouspyyntö -lomakkeella

Pyydä kätevästi tarjous kattoremontista tarjouspyyntö -lomakkeellamme 24/7. Kerro lyhyesti katosta ja toiveistasi mitä haluat kattosi suhteen, me hoidamme loput.

Tulemme tarkistamaan kattosi nykyisen kunnon

Meillä ei kattoja remontoida umpimähkään, vaan kattoalan ammattilaisemme tulee veloituksetta tarkistamaan kattosi tilanteen. Tämän pohjalta suunnittelemme kattoremontin ja annamme tarjouksen uudesta katosta.

Kattoremontti työkalut
Lähetämme ammattilaisemme uusimaan kattosi

Kun olet hyväksynyt tarjouksen, lähetämme raudanlujat osaajamme paikalle remontoimaan kattosi kestävästi ja laadukkaasti. Meiltä löytyy tietotaito kaikkien katemateriaalien ja kattojen uusimiseen.

Uusi upea katto
Kaikki alusta loppuun avaimet käteen palveluna!

Toteutamme kattoremontit aina avaimet käteen -palveluna suunnittelusta toteutukseen, viimeisen päälle tarkasti ja ammattiylpeydellä.

Hae rahoitusta kattoremontille, korjaukselle tai huollolle!

Aina ei taskun pohjalla välttämättä lepää ylimääräistä varantoa kattotöihin. Joskus kattovaurio yllättää ja hätä on suuri. Hae kauttamme saatavaa joustavaa rahoitusta.

Laske itsellesi sopiva rahoitus, klikkaa HAE-nappia ja täytä hakemus, helppoa!

Voit hakea rahoitusta klo 06-23 välisenä aikana. Saat rahoituspäätöksen nopeasti!

Teemme kotitalousvähennyksen hakemisesta helppoa!

Kotitalousvähennys on selvä rahallinen etu kattotöitä toteutettaessa yksityisten omistamiin rakennuksiin. Omakotitalosi tai mummonmökkisi ovat tämän veroedun piirissä ja edun hakeminen on todella helppoa.

Saat tekemistämme kattotöistä selkeän kuitin, jossa erotellaan töiden ja tarvikkeiden kustannukset. Tämän jälkeen on muutaman minuutin homma täyttää kotitalousvähennyshakemus.

Kuinka paljon verohelpostusta voin saada?

Kotitalousvähennystä voit saada arvonlisäverollisesta työn osuudesta jopa 50%. Laske mitä voisit saada kotitalousvähennyksenä takaisin verotuksessa.
Ystävällinen palvelu ja osaavaa porukkaa. Katto valmistui juuri niillä ehdoilla ja aikataululla kuin sovittiin. Suosittelemme!
Kristina

Kattoremontit kaikkialla Suomessa

Kaupungeissa, taajama-alueilla, metsissä ja saarilla.​

Kattoremontti ammattilaisten toteuttamana

Kun kattoremontin suorittavat Plus Kattopalvelun ammattilaiset, on siitä asiakkaallemme monia etuja. Tärkeimpiin tietysti kuuluu, että remontti tehdään kerralla laadukkaasti ja oikein, eikä myöhemmin tarvitse käyttää aikaa jälkien paikkailuun. Meidän tekemänämme kattoremontilla on myös luonnollisesti takuu, ja yksityistaloudella on lisäksi mahdollisuus hyötyä remontista taloudellisesti: kaikki suorittamamme kattotyöt ovat nimittäin kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa. Jos kyseessä on suurempi projekti, jonka kustannuksia halutaan jakaa useampaan erään, voi sivujemme kautta lukea lisää joustavasta rahoitusvaihtoehdosta.

Kattoremontti kuuluu ehdottomasti niihin asioihin, joihin kannattaa panostaa, sillä ajoissa tehty kattoremontti säästää myöhemmin sekä aikaa että rahaa, kun suuremmilta ja kalliimmilta projekteilta vältytään. Kattoremontin jälkeen emme myöskään jätä sinua oman onnesi nojaan, vaan autamme pitämään katon huipputerässä tulevinakin vuosina suorittamalla sille tarvittavat katon huoltotoimet.

Kun siis etsit täyden palvelun kattoremonttia, ota meihin yhteyttä. Kutsu meidät katollesi, niin selvitetään, millä keinoilla katon kuntoa kannattaa lähteä parantamaan ja millaista remonttia vaatii. Plus Kattopalvelulta saat kaiken kätevästi saman katon alta aina suunnittelusta toteutukseen. Varmista katollesi pitkä ja laadukas elämä ottamalla meihin yhteyttä. Toimi jo tänään – pyydä meiltä tarjous kattoremontista!

Kattoremontti - Uusi katto vuosikymmeniksi

Kattoremontti – olipa materiaali, kattotyyppi tai rakennus mikä tahansa

Plus Kattopalvelu on aidosti täyden palvelun kattofirma. Meille ei ole olemassa liian haastavaa kattoremonttia – jos siihen pätevät fysiikan lait, pystymme sen myös suorittamaan! Meille tuttuja remonttikohteita ovat niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin (bitumikermi ja bitumipaanu, eli palahuopakatot). Liikumme tottuneesti sekä jyrkillä että loivilla katoilla ja osaamme ottaa huomioon yhtä lailla katemateriaalin kommervenkit kuin katon mallinkin vaatimat spesialiteetit. Olipa kyse osittaisesta kattoremontista tai täydellisestä kattosaneerauksesta, palvelumme pelaa.

Vuosien varrella olemme remontoineet rakennuksia aina kesämökeistä kerrostaloihin, joten erilaiset konseptit ovat meille tuttuja: teemme kattoremontit omakotitaloille, rivitaloille, kerrostaloille, rintamamiestaloille, mökeille, halleille, maneeseille, autokatoksille, piharakennuksille ja niin edelleen yksityisistä taloyhtiöihin. Vaatipa korjausta sitten tasakatto, harja- eli satulakatto, aumakatto, pulpettikatto tai mansardikatto, meillä on konstit katon kunnostukseen. Pitkän linjan kokemuksemme ja laaja näkökulmamme kattotöihin tekevätkin meistä luotettavan ja turvallisen tekijän remontille, ja meidän käsiimme voit jättää kattosi hyvillä mielin – takaamme, että käyntimme tuloksena on laadukas, huippukuntoiseksi hiottu katto, jolla on jälleen hyvät eväät kestää säätä ja aikaa.

Menikö kattoremontti pieleen? Olemme olleet usein korjaamassa edellisen urakoitsijan tai tee-se-itse miehen jälkiä. Arvostamme henkilöä, joka itse käärii hihansa ylös ja alkaa kattohommiin. Onnistuneet kattotyöt ovat kuitenkin pitkän kokemuksen tulosta ja riski virheisiin kasvaa kokemattomuuden myötä. Mikäli kattoremontti ei aivan ole onnistunut, niin voit kutsua meidät paikalle pelastamaan tilanteen.

Itse kattoremonttikin voi olla helppo, nopea ja edullinen kun sen tekee hyvin suunnitellusti, kerralla kuntoon ja asiantuntevasti. Lue lisää miten hyvä ja edullinen kattoremontti on mahdollista toteuttaa.

Huopakattoremontti

Plus Kattopalvelun tiimi on täynnä huopakattojen asennuksen ja huollon ammattilaisia. Vankka kokemuksemme on antanut meille syvällisen ymmärryksen sekä huopakattojen että palahuopakattojen erityispiirteistä. Olemme vuosien varrella hoitaneet lukuisia huopakattojen huolto-, korjaus- ja remonttitehtäviä, tarjoten asiakkaillemme vain parasta palvelua ja osaamista. Teemme työtä niin omakotitaloissa, rivitaloissa, kesämökeissä kuin piharakennuksissakin, ja huolehdimme sekä jyrkkien että loivien kattojen remonteista.

Huopakattoremontti on vaativa tehtävä, joka vaatii erikoisosaamista ja kokemusta huovan käsittelystä. Materiaalin ominaisuuksien ymmärrys on olennainen osa työtämme, kun valitsemme tiivistysmassoja, käsittelyaineita ja työkaluja. Meillä on myös tarkat toimintatavat, jotka varmistavat, että huopa tai sen sirotteet eivät vaurioidu remontin aikana.

Kattoremontit toteutetaan meillä aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Huopakateremontti alkaa kattotarkastuksella, jossa kattoasiantuntijamme tutkii katon kunnon ja tarpeet. Tämän perusteella laadimme kattoremontin suunnitelman sekä tarjouksen.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti meiltä tarkoittaa aina avaimet käteen -palvelua ja takuutyötä. Näin voit luottaa siihen, että saat kattosi kuntoon huolettomasti ja ammattitaidolla.

 

Peltikattoremontti

Pitkä kokemuksemme erilaisten peltikattojen, kuten profiilipelti-, lukkosauma- ja konesaumakattojen kanssa takaa ammattitaitoisen otteen jokaiseen projektiin. Olemme toteuttaneet remontteja niin omakotitaloissa, piharakennuksissa, kesämökeissä, saunarakennuksissa, autotalleissa, varastoissa kuin muissakin rakennuksissa.

Jokainen katto on yksilö, ja siksi suunnittelemme ja toteutamme peltikattoremontit rakennuskohtaisesti. Kattava tarkastuskäynti ennen työsuunnitelman laatimista antaa meille tarkemman kuvan kohteen tarpeista, samalla kuin kuuntelemme myös asiakkaan toiveita remontin suhteen.

Asiantuntijuutemme ja korkealaatuinen osaamisemme takaavat parhaan mahdollisen palvelun katollesi. Suoritamme peltikattoremontit huolellisesti ja korkealaatuisilla materiaaleilla varmistaaksemme katon pitkäikäisyyden ja toimintavarmuuden. Halutessasi voimme toteuttaa myös muita parannuksia, kuten kattovarustelujen päivitykset, pieneläinesteiden asennukset, piipunpellitykset ja yläpohjan eristyksen ja tuuletuksen kohentamiset.

Kun ammattilainen, jolla on vankka kokemus ja tietotaito peltikatoista, toteuttaa remontin, prosessi sujuu kitkatta ja työt suoritetaan kerralla oikein. Näin ehkäistään mahdolliset virheasennukset, vesivahingot ja kosteushaitat. Kattoremontti suoritetaan meillä aina avaimet käteen -periaatteella, käyttäen laadukkaita materiaaleja. Työtakuu kattaa kaikki remonttimme, ja käyttämämme materiaalit ovat valmistajan omien materiaalitakuuohjelmien alaisia. Näin asiakas voi luottaa siihen, että peltikattoremontti etenee sujuvasti ja huolettomasti.

Vain ehjä, tiiviisti asennettu peltikatto voi toimia rakennuksen moitteettomana suojana. Jos kattosi on remontin tarpeessa, älä epäröi ottaa yhteyttä. Kutsu meidät paikalle, niin varmistamme, että uusi peltikatto korvaa vanhan ja tuo rakennuksellesi suojan vuosikymmeniksi eteenpäin. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous

Tiilikattoremontti

Plus Kattopalvelun tiimissä on tiilikattojen asennukseen ja huoltoon erikoistuneita ammattilaisia. Vankan kokemuksemme ansiosta tunnemme tiilikattojen ominaisuudet perin pohjin. Olemme suorittaneet lukemattomia tiilikattojen remonttitöitä vuosien aikana, minkä ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua ja asiantuntemusta. Palvelemme niin omakotitalojen, kesämökkien kuin piharakennustenkin katoilla, ja meillä on kykyä remontoida sekä jyrkkiä että loivia kattoja.

Tiilikattoremontti on vaativa projekti, joka edellyttää erityisosaamista ja kokemusta. Ammattilaisillamme on korkea tietotaito ja tahto rakentaa kestäviä ja laadukkaita tiilikattoja, joista he voivat olle ylpeitä vuosi vuoden jälkeen.

Tiilikattoremonttimme suunnitellaan aina yksilöllisesti. Alkuvaiheessa teemme kattotarkastuksen, jossa asiantuntijamme arvioi katon kunnon ja tarpeet. Tämän pohjalta laadimme suunnitelman ja tarjouksen tiilikattoremontista, joka on räätälöity juuri kattosi tarpeisiin.

Tiilikattoremontin toteutamme avaimet käteen -periaatteella ja tarjoamme työllemme takuun. Näin voit olla varma, että kattonne kunnostus tapahtuu ammattimaisesti ja vaivattomasti.

Kaipasimme huopakattoremonttia kesämökille ja Plus Kattopalvelu toteutti sen A-luokan työnä, kiitos 🙂
Sami L.
Kattoturvatuotteet kattoremontin yhteydessä

Ovatko kattovarustelusi ajan tasalla? Kätevimmin uusit ne kattoremontin yhteydessä

Kattoremontin yhteydessä kannattaa kartoittaa myös katon varustelujen ja kattotuotteiden kunto ja tilanne. Plus Kattopalvelu toimittaa asennettuina katollesi mitkä tahansa sen tarvitsemat kattovarustelut. Näihin voivat kuulua esimerkiksi erilaiset kattoturvatuotteet, kuten katon huoltosillat ja seinätikkaat, lapetikkaat tai palotikkaat. Kattoturvatuotteiden avulla pidetään huolta, ettei henkilö- tai omaisuusvahinkoja satu esimerkiksi katon huoltotöiden yhteydessä. Asennamme katolle myös tarkoituksenmukaiset lumiesteet ja pieneläinesteet. Kaikki toimittamamme kattoturvatuotteet ovat laadukkaita ja korroosionkestäviä. Mikäli mietit, mitkä kattovarustelut ovat olennaisia juuri sinun katollasi, kattoasiantuntijamme auttavat mielellään päätöksenteossa. On hyvä huomata, että esimerkiksi osa kattoturvatuotteista on pakollisia jo aivan lain ja määräystenkin mukaan.

Muita asennus- tai uusimistarpeessa olevia kattovarusteluja voivat olla muun muassa aurinkopaneelit tai sadevesijärjestelmän eri osat, kuten vesikourut ja syöksytorvet. Hoidamme myös kaikki katon pellityksiin ja läpivienteihin liittyvät huolto- ja korjaustyöt, ja asennamme, korjaamme ja tiivistämme esimerkiksi kattokuvut ja kattoluukut. Myös yläpohjan eristeiden vaihto, lisäeristys ja alusrakenteiden uusiminen kuuluvat hallitsemiimme töihin, joten hoidamme kattosi kattovarustelut kuntoon tarvittaessa myös pintaa syvemmältä. Kysy meiltä lisää kattovarustelupalvelustamme ja tuotevalikoimastamme, niin räätälöidään katollesi järkevä suunnitelma kattovarusteluista.

Kattoremontti vaihe vaiheelta

Kattoremontti vaihe vaiheelta

Kattoremontin eteneminen tapahtuu muutamassa selkeässä vaiheessa. Kun kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, aluksi tarvitaan huolellinen kattoremontin suunnittelu ja tilanteen kartoitus. Sen pohjalta voidaan siirtyä toteutusvaiheeseen, joka sisältää kaikki konkreettiset remonttityöt. Lopuksi teemme tarvittavat viimeistelyt, jotka eri katoille voivat olla eri asioita – Plus Kattopalvelu räätälöi jokaisen projektin yksilöllisesti kohdekaton tarpeiden mukaan.

Suunnitteluvaihe alkaa siitä, kun saamme tarjouspyynnön. Ennen tarjouksen tekemistä kattoammattilaisemme käy tarkasti selvittämässä katon tilanteen ja kunnon sekä asiakkaan toiveet remontin suhteen, ja näiden seikkojen pohjalta hahmottelemme suunnitelman tarvittavista remonttitöistä, materiaaleista, työvälineistä, urakassa noudatettavasta aikataulusta ja niin edelleen. Annamme asiakkaalle tarjouksen remontista tehtyämme järkevän, kokonaisvaltaisen toimintasuunnitelman projektista. Kun tarjous on hyväksytty, siirrymme kattoremontin toteutukseen.

Toteutusvaiheeseen kuuluvat kaikki remontin varsinaiset purku-, korjaus- ja asennustyöt. Toteutamme kattoremontit aina avaimet käteen- palveluna. Aloitamme mahdollisesti tarvittavista vanhan rakenteen purku- ja muutostöistä, joiden jälkeen suoritamme aluskatteen ja vesikatteen asennustyöt. Katon rakentamisen toteutusvaiheen töitä voivat olla myös muun muassa kattotuotteiden, läpivientien, sadevesijärjestelmien tai yläpohjan eristeiden purku- ja asennustyöt, sekä erilaiset katon puu- ja peltityöt. Joissakin projekteissa on tarpeellista muuttaa itse katon rakennetta, esimerkiksi oikaista kattoa, jotta uudelle katteelle voidaan saavuttaa täysi toimivuus.

Tehtyämme kaikki katon varsinaiset remonttityöt siirrymme viimeistelyvaiheeseen. Remontista riippuen katolle voidaan vielä tehdä erilaisia viimeisteleviä käsittelyjä, kuten ruosteen- ja kasvustonestokäsittelyt, katon maalaukset ja katon pinnoitukset. Hoidamme aina tunnollisesti loppusiivouksen remonttikohteessa, ja myös kuljetamme urakassa syntyneen purku- ja remonttijätteen pois ja hävitämme ne asianmukaisesti. Lisäksi teemme kohteessa tietysti lopputarkastuksen, jotta voimme varmistautua siitä, että kaikki toimii katolla kuten pitääkin. Plus Kattopalvelun suorittamana kattoremontti etenee ennen kaikkea jouhevasti ja sovitusta aikataulusta pidetään kiinni, joten tarpeettomia harmaita hiuksia ei synny. Kattoremontti on myös kestoltaan varsin inhimillinen.

Kauanko kattoremontti kestää ja voiko remontin aikana asua talossa?

Kuinka kauan kattoremontti sitten kestää? Kattoremonttiin menevä aika on luonnollisesti suoraan verrannollinen projektin kokoon ja haastavuuteen. Huomioon täytyy ottaa käytettävä katemateriaali sekä projektin luonne: missä kunnossa kate on – onko kyse täsmäkorjausten tekemisestä, vai vaihdetaanko koko kate kenties jopa täysin toiseen katetyyppiin? Entä täytyykö vanhaa katetta purkaa, jotta päästään tarkastamaan aluskatteen ja kattorakenteiden kunto ja yläpohjan eristys? Onko katon rakenteeseen tehtävä muutoksia tai täytyykö vesikatteen ohella vaihtaa myös aluskate? Kattoremontin kestoon vaikuttaa tällaisten muutos- ja purkutöiden määrä. Tyypillisesti kattoremontin kesto vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, ja Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset hoitavat kattosi säältä suojaan mahdollisimman nopeasti. Kattoremontin ollessa käynnissä, varmistamme tietenkin sen, että rakennus on säältä suojassa, vaikka katetta olisikin avattu.

Kun arvioidaan kattoremontin kestoa, on hyvä kiinnittää huomiota myös kohdekaton ominaisuuksiin ja yksityiskohtiin. Katon kokonaispinta-ala ja kerrosten lukumäärä vaikuttavat tietysti, mutta tämän lisäksi katon monet yksityiskohdat vaikuttavat projektin kulkuun. Esimerkiksi katolla olevien läpivientien ja kattotuotteiden määrä, samoin kattovalokuvut, jiirit ja muut katon ominaisuudet. Työskentely vaikkapa jiirin läheisyydessä on haastavampaa ja siten rauhallisempitahtista kuin muualla päin lapetta. Kuten aiemmin todettiin, kattoremontin yhteydessä on usein myös ajankohtaista ja kannattavaa asentaa katolle puuttuvat tai vaihdon tarpeessa olevat kattotuotteet. Lumiesteiden, aurinkopaneelien, vesikourujen, kattosiltojen tai tikkaiden asennus on tärkeä toimenpide, joka hoituu edullisimmin kattoremontin yhteydessä.

Kattoremontin kesto on siis varsin kohtuullinen etenkin verrattuna sillä saavutettaviin hyötyihin, ja Plus Kattopalvelun kohdalla voit luottaa siihen, että annettu aikataulu myös pitää. Lisäksi voit asua koko remontin ajan talossa normaaliin tapaan, sillä kattoremontti ei vaikuta merkittävästi asumiseen. Huomioimme talon asukkaat pitäen tarkasti huolta sekä turvallisuudesta että siisteydestä koko remontin ajan.

Kattoremontin hinta avaimet käteen palveluna

Kattoremontin hinta lasketaan kattokohtaisesti

Kattoremontin kustannukset täytyy tietysti selvittää kattoremontin ollessa ajankohtainen. Plus Kattopalvelu räätälöi remonttipalvelunsa aina kohdekaton kunnon ja tarpeiden mukaan, ja samalla tavalla määräytyy myös kattoremontin hinta: hinta-arviota tehtäessä täytyy ottaa huomioon projektin laajuus ja vaativuus. Kuinka iso on työalueen pinta-ala? Tämä vaikuttaa sekä tarvittavan materiaalin että työhön menevän ajan määrään ja niiden kautta remontin kokonaishintaan. Uusitaanko koko katto vai tehdäänkö osittainen kattokorjaus, tai ulottuuko korjaustarve vesikatteen lisäksi myös aluskatteeseen ja yläpohjaan? Missä kohdassa kattoa korjattava alue sijaitsee? Monet katon yksityiskohdista voivat olla työläämpiä korjata kuin yksinkertainen reikä keskellä lapetta. Samoin myös katon jyrkkyys vaikuttaa etenemisnopeuteen, kuten edellä on todettu. Käytettävä katemateriaali on tietysti yksi hinnassa huomioitava tekijä.

Laskettaessa auki, paljonko kattoremontti maksaa, on otettava lukuun monia yksityiskohtia kohdekatossa. Tietysti kattoläpiviennit, kattokuvut, jiirit, lipat ja muut vastaavankaltaiset seikat on huomioitava projektissa. Jos kohdekaton korkeus ja ympäristö vaatii rakennustelineiden tai henkilönostimen käyttöä, on nämä muistettava laskea mukaan kustannuksiin. Hintaan voidaan sisällyttää myös erilaiset edellä jo mainitut viimeistelytyöt, kuten maalaukset tai pinnoitukset, sekä puuttuvien tai uusimisen tarpeessa olevien kattotuotteiden asennus: samassa projektissa kuntoon voidaan laittaa niin lumiesteet, aurinkopaneelit, sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet, katon peltityöt kuin läpiviennitkin.

Plus Kattopalvelulta saamasi hinta on aina kokonaishinta, joka sisältää kaikki remontissa tarvittavat tuotteet ja palvelut aina kiinnitysruuveista henkilönostimiin saakka. Halutessasi suuntaa-antavan hinta-arvion voit käyttää esimerkiksi kattolaskuriamme. Kattoremontin hinta selviää lopullisesti vasta, kun katolle on suoritettu peruskunnon tarkastus ammattilaisemme toimesta, ja kaikki remontin kannalta oleelliset asiat on näin pystytty panemaan merkille.  Tarkan hinta-arvion saatkin siis kutsumalla meidät ilmaiselle kartoituskäynnille, jolla pystymme selvittämään kattavasti kattosi tarpeet ja toiveet.

Kattohuollot kattoremontin jälkeen

Rakennuslupa tai toimenpidelupa? Selvitä kattoremontin luvanvaraisuus hyvissä ajoin

Kattoremontin yhteydessä täytyy jossain tapauksissa myös ottaa selvää lainsäädännöstä ja lupa-asioista. Missä tilanteissa tällaisia lupia täytyy hakea? Mistä voi tietää, riittääkö toimenpidelupa vai vaaditaanko rakennuslupa? Keneltä lupa haetaan?

Usein kattoremontti voidaan suorittaa ilmankin rakennuslupaa, mikäli kyse on esimerkiksi vesikatteen pintamateriaalin uusimisesta samaan materiaaliin ja väriin kuin aikaisempikin. Kun puhutaan uudisrakentamisesta tai suuremmista muutoksista, tarvitaan kuitenkin yleensä rakennuslupa tai vähintään toimenpidelupa. Jos katolle tehdään korjaus- tai muutostöitä, jotka ovat verrattavissa uuden rakentamiseen, rakennuslupa on tarpeellinen. Tällaisia tilanteita voisivat olla esimerkiksi, että rakennusta tai kerrospinta-alaa laajennetaan, tai rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu tehtyjen toimenpiteiden myötä. Mikäli remontin yhteydessä suoritetaan muutostöitä, on hyvä joka tapauksessa ainakin selvittää rakennusluvan tarpeellisuus tarkemmin.

Rakennuslupaa kevyempi lupa on toimenpidelupa, joka astuu kuvaan silloin, kun tehdään esimerkiksi julkisivumuutoksia. Jos rakennushankkeessa muutetaan rakennuksen julkisivua tai rakennusosaa tai vaihdetaan teknistä järjestelmää, tai mikäli muutostyöt vaikuttavat merkittävästi energiatehokkuuteen, on toimenpidelupa haettava. Kattoremontissa tehtäviä julkisivuun vaikuttavia muutoksia ovat muun muassa kattomuodon muuttaminen, katemateriaalin vaihto toiseen tai värityksen vaihtaminen. Luvan hakeminen voi kuitenkin olla pieni vaiva hyötyyn nähden. Kuten tasakaton muuttaminen helppohoitoiseen harja- tai pulpettikattoon.

Rakennustöihin liittyvät luvat haetaan oman kunnan viranomaisilta. Tarvittaessa me Plus Kattopalvelulla autamme sinua lupatarpeen selvityksessä ja lupa-asioiden hoitamisessa.

120 neliöisen omakotitalon peltikattoremontti hoitui siististi ja näyttävällä lopputuloksella. Kiitos, ja 10+ suositus!
Jouni A.