Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kemiönsaaressa kattotöitä tekevä Plus Kattopalvelu kuuluu alansa kärkikastiin

Me ajattelemme aina kattosi parasta, ja etsimme kokonaisvaltaisesti kannattavimmat vaihtoehdot kaikkiin tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotöihin. Vaali sinäkin kattoasi ja pidä sen aiheuttamat kokonaiskustannukset kohtuuden rajoissa – helpoiten se onnistuu, kun jätät kaikki kattohuollot, katon korjaukset ja paikkaukset sekä kattoremontit meidän kontollemme! Meiltä löytyy asiantuntemusta hankalimpiin kattotöihin (kuten katon vesivahingon korjaamiseen tai katon korotukseen). Toimimme harkitusti ja huolellisesti myös rutiinihommissa, kuten rännien puhdistamisessa tai rikkinäisten kattotiilien vaihdossa. Kattourakka etenee aina avaimet käteen -hengessä, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä, allekirjoittaa sopimus ja maksaa kilpailukykyisesti hinnoiteltu laskumme. Yksityisasiakas voi tämän jälkeen kertoa Verohallinnolle käyttäneensä meidän palveluitamme, ja siten saada kotitalousvähennystä. Jos kattotöiden, esimerkiksi katon paikkaamisen, tarve pääsee yllättämään, löytyy kotisivujemme kautta sopiva rahoitus ilman ylimääräistä vaivaa ja säätämistä.

Tulemme aina paikan päälle selvittämään katon todellisen kunnon, ja annamme vasta sitten tarjouksen kattotöistä. Koska olemme kattoalan kärkinimiä, meille on erittäin tärkeää pitää kiinni maineestamme, minkä mukaan laitamme katot kerralla kuntoon. Siksi emme koskaan liiku laput silmillä ja tee vain meiltä tilattuja kattotöitä. Suhtaudumme kattoon aina kokonaisuutena, ja tarkastamme katon kunnon kaupan päälle. Jos katto tarvitsee jotain muuta laittoa, kerromme siitä asiakkaalle, ja annamme tarjouksen, mikä pitää sisällään kaikki katon tarvitsemat tiivistykset, puhdistukset, kiristykset tai esimerkiksi lumiesteiden uusimisen. Omakotitalon, kerrostalon, mökin, navetan tai esimerkiksi piharakennuksen katto saattaa tarvita jotain huoltotoimenpidettäkin. Kattohuollot tukevat katon kuntoa ja auttavat kattoa saavuttamaan pisimmän mahdollisen käyttöiän. Jos peltikatto tarvitsee pesua, tiilikatto pinnoittamista tai huopakatto sammaleiden poistoa, kerromme tästä asiakkaalle ja tarjoudumme tekemään tarvittavat toimenpiteet hyvällä hinnalla. Kattotarkastus on paras kaupanpäällinen, minkä voimme keksiä, ja siksi tarjoamme sen kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Toimimme myös muualla kuin Kemiönsaaressa. Pesemme, maalaamme, paikkaamme ja varustelemme katot myös Salossa, Raaseporissa, Hangossa, Paraisilla sekä esimerkiksi Sauvossa. Ehkä tarvitsettekin lumenpudottajaa kerrostalon katolle, tai tekijää rivitalon kattoremontille? Kaikki hyvin sujuvat ja onnellisesti päättyvät kattourakat alkavat yhteydenotolla Plus Kattopalveluun!

Katon kunto joskus palautettavissa vain kattoremontilla Kemiönsaaressa

Monesti katto voidaan korjata, mutta jos se on todella huonossa kunnossa, voi ainut keino olla tilata kattoremontti Kemiönsaareen. Se, kannattaako konesaumakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi palahuopakatto korjata vai uusia, selviää paikan päällä. Alkutarkastuksen yhteydessä selviää myös kattoremontin hinta, ja meidän tekemämme kattoremontithan voi maksaa sekä osamaksulla että rahoituksella.

Harjakaton, pulpettikaton, aumakaton tai tasakaton uusimiseen ei mene montaakaan päivää, jos katon uusiminen osoittautuu parhaimmaksi ratkaisuksi. Ammattilaisemme etenevät katon purkamisen ja uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennuksen suhteen todella reippaasti. Vaikka valmista syntyykin hyvällä tahdilla, ei kattosaneerauksen yhteydessä hosuta turhia. Kiireessä tekee vain virheitä, joiden korjaaminen vie aikaa.

Jos päädytään tekemään katon uusiminen, ei omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontin kanssa tarvitse jäädä odottelemaan sitä, että talvi vaihtuu kesäksi. Talvi on aivan yhtä hyvää aikaa tehdä kattoremontti kuin kesäkin! Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti ei vaikuta siihen, miten lämmin tai kylmä rakennuksen sisällä on. Lämmön pysymisestä sisällä huolehtivat yläpohjan eristeet, mitkä puretaan ja uusitaan lähinnä silloin, jos niissä on kosteutta. Jos eristeet ovat kuivat, ei ole vaaraa yläpohjan homevauriosta, ja silloin ne saavat jäädä palvelemaan uudenkin katon alle. Jos asunnossa on aiemmin palellut talvella tai sen räystäistä on riippunut lämpöhukasta kieliviä jääpuikkoja, tehdään kattoremontin yhteydessä katon lisälämmöneristys. Lisäeristeet parantavat asumismukavuutta kummasti.

Kattoremontin yhteydessä vaihdetaan sekä vesikate että aluskate – vain poikkeustapauksissa on mahdollista jättää aluskate uusimatta. Jos katto on vuotanut, uusimme myös kattorakenteita ja eristeitä. Kattorakenteissa voi olla muutakin korjattavaa, mikä käy ilmi viimeistään alkutarkastuksemme aikana. Myös katon tarvikkeet tarkastetaan siltä varalta, että ne pitää uusia katon vaihdon yhteydessä. Hyväkuntoiset, kenties hiljattain uusitut rännit ja kattoturvatuotteet voidaan asentaa myös uudelle katolle, mutta kaikki huonossa kunnossa olevat katon tarvikkeet viedään jäteasemalle oikeaoppisesti kierrätettäviksi. Jos haluat, voimme asentaa uudelle katolle sellaisiakin läpivientejä ja kattovarusteita, joita sillä ei ennestään ollut. Katon varustevalikoimaa voidaan päivittää vaikkapa luonnonvalon määrää sisällä lisäävällä kattoikkunalla tai aurinkopaneeleilla.

Tehtävämme on pitää kesämökin huopakatto tai palahuopakatto kesäkunnossa

Olipa kesämökissäsi huopakatto, palahuopakatto, tiilikatto tai vaikkapa aaltopeltikatto, meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että katto on tiivis ja toimiva. Koska sammalet ja aurinko ovat bitumikermikattojen pahimpia vihollisia, voit luottaa siihen, että pidämme katon vapaana sammaleista ja hyvin suojassa auringolta. Huolehdimme bitumikattojen, peltikattojen ja tiilikattojen kunnosta riippumatta siitä, ovatko ne vapaa-ajan rakennuksen vaiko kenties taloyhtiön kiinteistön suojana. Plus Kattopalvelu on luotettava valinta kattohuoltoihin, kattoremontteihin ja kattokorjauksiin, joten ota yhteyttä saadaksesi parasta palvelua kaikissa kattourakoissasi.

On monia syitä rakastua bitumikattoihin, ja valita sellainen myös vapaa-ajan rakennuksen katoksi. Yksi syy bitumikattojen ihanuudelle on se, etteivät ne mene pois muodista. Laattakatot ja muut huopakatot ovat ajattoman tyylikkäitä, joten ne miellyttävät silmää vielä kymmenien vuosien päästä – ja hyvä niin, kestäväthän laattakatotkin jopa 40 vuotta. Toinen syy tiivissaumakattojen, kolmiorimahuopakattojen ja palahuopakattojen suosiolle on niiden helppohoitoisuus. Paanukattojen ja muiden bitumikattojen huolto-ohjelma on varsin yksinkertainen, eikä mitään toimenpidettä tarvitse tehdä itse, sillä Plus Kattopalvelu tekee hyvällä hinta-laatusuhteella kaikki huopakaton huollot, korjaukset ja remontit.

Mitä huopakaton huolto-ohjelmaan sitten kuuluu? Jotta katto pysyisi sammaleettomana eikä aurinko pääsisi kuivattamaan sitä liikaa, tulee katto pitää puhtaana ja hyvin pinnoitettuna. Koska katon karhea pinta kerää hyvin likaa, kannattaa se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Jokakeväistä ja -syksyistä roskien poistoa ei ole hyvä tehdä harjaamalla, joten siivoamme katot ilmapuhaltimilla. Samalla noukimme lehdet ja neulaset pois sadevesijärjestelmästä, koostui se sitten kattokaivoista tai sadevesikouruista sekä alastuloputkista.

Aina kun Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät jonkin kattotyön, tarjoavat he samalla ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus on hetki, jolloin selviää, onko katto vailla jotain korjausta tai tavanomaisesta poikkeavaa kattohuoltoa. Tavanomaisesta poikkeava kattohuolto on sammaleenpoistokäsittely, jota tarvitaan vasta katon vanhetessa ja sen suojapinnoitteen kuluessa, tai katon pinnoitteen uusiminen (mikä toteutetaan vain kerran). Kattokorjaus voisi olla esimerkiksi vuotavan sauman tai läpiviennin tiivistys tai kattoreiän paikkaus. Vaikka bitumikatot ovatkin todella kestäviä, voi pieniä vaurioita toisinaan esiintyä, ja niistä saa tiedon kattotarkastuksen avulla.

Katon korjaus Kemiönsaaressa onnistuu vaikka keskellä talvea

Jos tarvitset katon korjausta Kemiönsaaressa, varmista saavasi nopeaa ja asiantuntevaa palvelua ottamalla yhteyttä tähän kattourakoitsijaan. Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka ei aikaile suotta. Emme pelkää talvipakkasia tai syksyn kurakelejä, vaan toimimme ympäri vuoden korjaten kaikki peltikatot, tiilikatot ja huopakatot vaikka keskellä talvea. Jotta katto saadaan kunnostettua, voidaan joutua sulattamaan jäätä tai pudottamaan lunta, mutta molemmat ovat meille oikein tuttuja kattotöitä.

Painuneen katon korjaus ja kattovuodon aiheuttamien kosteus- ja lahovaurioiden korjaus ovat kattotöitä, mitkä tilataan yleensä hyvin nopeasti sen jälkeen, kun vahinko on havaittu. Myös pienimuotoisemmat kattotyöt on hyvä tilata nopeasti. Rikkinäisten tiilien vaihto estää aluskatteen korjaustarpeet, sillä kosteus voi saada aluskatteen haurastumaan. Aluskatteen korjaus on hoidettava uusimalla se, ja jotta aluskate voitaisiin vaihtaa, pitää vesikatto purkaa pois tieltä – ainakin osittain. Aluskatteen tiivistys on siis isompi urakka, kuin miltä se kuulostaa. Missään tapauksessa sitä ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä, sillä muuten mikään ei suojaisi katon alla olevia rakenteita kastumiselta ja vaurioitumiselta. Jotta kattorakenteet eivät lahoaisi, tulee myös peltikattoon tai huopakattoon syntyneet reiät korjata pikaisesti. Katossa mahdollisesti olevat reiät ja muut viat sekä puutteet on hyvä käydä etsimässä kaksi kertaa vuodessa. Uudessakin katossa voi olla korjaamista odottavia reikiä – esimerkiksi tuulen mukana irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamia.

Säästät rahaa paitsi tilaamalla kaikki jiirien korjaukset ja muut kattokorjaukset mahdollisimman nopeasti, niin myös yhdistelemällä kattotöitä. Katon ja kattoläpivientien asennuksen ja tiivistyksen yhteydessä voidaan toteuttaa erilaisia kattohuoltoja, kuten katon pesu tai sammaleiden poisto. Myrskyvaurioiden korjauksen yhteydessä on mahdollista korjata tai uusia rännit ja vesikourut. Samalla kun kiinnitämme irronneet peltilistat, voimme vaihtaa myös räystäslistat ja -pellit, ja niin edelleen.

Olipa kyse siitä, että puu on kaatunut talon päälle tai siitä, että yksi sauma repsottaa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Korjaamme katon parhaalla mahdollisella ammattitaidolla, ja aina niin pian kuin suinkin. Kaupan päälle lupaamme sinulle kattotarkastuksen, minkä aikana tarkastamme koko tasa- tai vaikkapa pulpettikaton kunnon. Jos tarkastuksen perusteella jotain muutakin voitaisiin tehdä katon kunnon kohentamiseksi, saat siitä hyvän tarjouksen.

Emme panikoi, jos katto vuotaa

Emme ala panikoida, jos katto vuotaa. Kattovuodon ei tarvitse aiheuttaa sinullekaan paniikkia. Jos kattosi vuotaa tai edes epäilet sen olevan mahdollista, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja anna meidän selvittää parhaat vaihtoehdot kattovuodon korjaamiseen. Tulemme paikalle selvittämään kattovuodon alkuperän ja sen aiheuttamien vahinkojen laajuuden, ja tämän reissun perusteella voimme antaa myös kilpailukykyisen tarjouksen vuotavan katon korjaamisesta. Teemme ensisijaisesti tarjouksen katon osittaisesta korjaamisesta emmekä kattoremontista, mutta jos kattoa ei saa enää korjattua tarpeeksi tiiviiksi, koskee antamamme tarjous katon uusimista.

Mitä nopeammin kattovuotoon puututaan, sitä helpommin se voidaan korjata – parhaassa tapauksessa katon vesivahinkokin jää kokonaan toteutumatta. Monen katon alla on aluskate, mikä ottaa vastaan vesikatteen saumojen tai esimerkiksi siihen syntyneiden reikien läpi vuotavat vedet. Aluskatetta pitkin vuotavat vedet päätyvät alaräystäille, ja siten kauas pois kattorakenteiden luota. Aluskatteen kunnon seuraaminen onkin yhtä tärkeää kuin vesikatteen säännöllinen tarkastaminen, sillä vain täysin tiivis aluskate voi vielä estää piipunjuurivuodon tai esimerkiksi myrskyvaurioiden aiheuttamat kosteusvauriot.

Jos aluskate ei ole toiminut vaan katon alla olevat puurakenteet ovat päässeet kastumaan, on ne kuivatettava. Pelkästä kuivattamisesta ei kuitenkaan ole iloa, jos kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katon alla oleviin rakenteisiin on ehtinyt syntyä lahoa. Jotta laho ei etenisi, on tehtävä puuosien uusiminen. Koska kosteus aiheuttaa mikrobien kasvua eristeisiin, pitää märät villatkin uusia kattovuodon korjaamisen tai kattoremontin yhteydessä. Jotta katto olisi jatkossa tiivis ja toimiva, korjaamme vanhan aluskatteen tai asennamme kokonaan uuden.

Lopputulos on aina paras mahdollinen, päädyttiinpä sitten tekemään katon korjaus tai kattoremontti. Kattoremonttia ei tarvitse pelätä, sillä me teemme kaikki kattotyöt kourusaneerauksista koko katon uusimiseen varsin hyvällä hinnalla. Kattoremontti poistaa katon kuntoa koskevat huolesi kerralla, onhan tuliterä ja alan parhaiden ammattilaisten asentama katto varmasti vedenpitävä ja rasituksensietokykyinen. Uutta kattoa ei tarvitse pitkään aikaan huoltaakaan muuten kuin puhdistamalla ja tarkastamalla se kaksi kertaa vuodessa. Jos kattosaneeraus osoittautuu kokonaistaloudellisimmaksi ratkaisuksi, on hyvä muistaa, että sille saa sivujemme kautta rahoituksen, ja että töiden osuus on yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen.

Katon huoltamiselle Kemiönsaaressa löytyy roppakaupalla syitä

Katon huolto Kemiönsaaressa on yksi niistä asioista, joihin erilaiset rakennusalan ammattilaiset ja varallisuusvalmentajat patistelevat. Katon huoltaminen on monella tapa tärkeää, joten ei ole vaikeaa keksiä syitä sille, miksi jokaista tiilikattoa, huopakattoa ja peltikattoa tulisi huoltaa säännöllisin väliajoin.

Katon huoltotoimenpiteet pitävät katon mahdollisimman tiiviinä ja hyväkuntoisena, ja tämä on tärkeää koko rakennuksen kannalta. Ei ole leikin asia, jos katon kunto pääsee romahtamaan, ja katto rupeaa vuotamaan. Kattovuodon ja mahdollisen vesivahingon korjaus voi käydä kalliiksi. Pahimmillaan kosteus leviää katon alta myös sisäseiniin, ulkoseiniin, sisäkattoon, lattioihin ja muihin rakenteisiin.

Huollettu katto näyttää hyvältä. Katon kevät- ja syyshuollot estävät likaa pinttymästä kattoon, ja samalla ne vähentävät peltikaton ruostumista sekä muiden kattojen sammaloitumista. Sammal- ja ruosteläiskät näyttävät perin ikäviltä, ja koko kiinteistön arvo voi laskea.

Huollettu katto on pitkäikäinen, joten katon huoltaminen on tapa säästää rahaa katon aiheuttamissa kokonaiskustannuksissa. Katon säännöllinen harjaaminen ja muu puhtaanapito lykkäävät kattoremonttia aina vain tuonnemmas tulevaisuuteen.

Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat roskien poistamista katolta sekä sen sadevesijärjestelmästä, ja tällaiset operaatiot riittävätkin kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon huoltamiseen useimpina vuosina. Aina kun työskentelemme jonkin kattotyön parissa, tarjoamme kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi. Kattotarkastus kertoo, onko nyt se vuosi, kun on aika tehdä peltikaton maalaus – tai onko syytä lisätä kattopeltien kiinnityksiä. Kattotarkastuksen jälkeen laadimme tarjouksen vanhojen ruuvien ja naulojen korvaamisesta uusilla ruuveilla – tai mistä tahansa tarpeelliseksi osoittautuneesta peltikatto-, tiilikatto- tai huopakattotyöstä. Jos tarpeen, tarjoamme jotain kattoturvatuotteiden huoltoa tai esimerkiksi rännien korjausta.

Tiilikaton ja huopakaton huoltoja ovat sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, ja ennen kattomaalausta ne pitää pestä (aivan kuten peltikattokin). Nämä katot saattavat tarvita myös lumenpudotusta, ja senkin voit tilata Plus Kattopalvelulta. Toki tulemme pudottamaan lumet myös aaltopeltikatoilta ja muilta peltikatoilta, jos niiden päälle jää niin paljon lunta, että lumimassojen vähentäminen on tarpeen. Plus Kattopalvelu hoitaa myös jään poiston katoilta sekä erilaisista sadevesijärjestelmistä.

Näin sujuu rännien puhdistus Kemiönsaaressa

Rännien puhdistus Kemiönsaaressa sujuu samoin kuin kaikki muutkin rännihuollot, rännien korjaukset ja rännien asentamiset. Kaikki erilaisiin sadevesijärjestelmiin liittyvät työt tekevä Plus Kattopalvelu on vain yhden yhteydenoton päässä! Soita tai laita sähköinen viesti, niin annamme tarjouksemme sadevesikourujen puhdistamisesta, jäätyneiden syöksyputkien avaamisesta, koko sadevesijärjestelmän huoltomaalaamisesta, sulanapitokaapelien asentamisesta tai mistä tahansa kattotyöstä. Et jää ilman kaupanpäällistä, mikä on poikkeuksellisen arvokas. Kyseessä on koko katon kunnon tarkastus eli kattotyö, mistä joutuu normaalisti pulittamaan erikseen.

Kaikki Plus Kattopalvelun kattotyöt tehdään mitä suurimmalla ammattitaidolla, eikä edes rännien kaltaisen rutiinitoimenpiteen kanssa hosuta. Kiipeämme katolle puhdistaaksemme kourut, sillä nojatikkailla keikkuminen on kieltämättä vaarallista. Vältämme kiusauksen viskoa lehdet ja neulaset maahan, ja keräämme roskat suoraan pusseihin. Lopuksi kourut voidaan huuhdella, jotta mahdolliset korjaustarpeet ja pinnoitevauriot tulisivat huomattua. Mikäli jää on avannut saumoja tai alituinen kosteus aiheuttanut ruostetta ja reikiä, esitämme asiakkaalle kourujen korjaamista – tai tarvittaessa koko sadevesijärjestelmän uusimista. Yksillä kouruilla pärjää noin 40 vuotta, ehkä enemmänkin – ellei ruoste ehdi pilata kouruja ensin.

Sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksen yhteydessä pannaan merkille myös kaatojen oikeanlaisuus, sekä mahdollisen sulanapitojärjestelmän toiminta. Jos olemmekin puhdistamassa kattokaivoja, tarkastamme niiden läpiviennit sekä mahdolliset lämpövastukset.

Sadevesijärjestelmä tulee puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa. Paras tapa on yhdistää työ katon kevät- tai syyshuoltoon, sillä silloin teemme samalla kertaa myös toisen puolen vuoden välein tarvitun kattohuollon, eli katteen puhdistuksen roskista. Tässäkin yhteydessä saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Katteen puhdistaminen ehkäisee ruostumista ja sammaloitumista, kun taas kourujen puhdistaminen pitää huolta siitä, ettei ruoste tai jää pääse rikkomaan kouruja. Sadevesikourut tulee pitää mahdollisimman vapaina roskista myös siksi, että tukokset saavat kourut vuotamaan – tai kattokaivot tulvimaan. Jos vesi ei päädykään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tarpeeksi kauas rakennuksesta, voi syntyä ongelmia kosteuden kanssa. Kosteus voi päätyä katon alle tai talon alapohjaan, joten ei ole samantekevää, minne sadevedet päätyvät katolta. Luota Plus Kattopalveluun, niin sadevesijärjestelmäsi toimii kaikkina vuodenaikoina, eikä kosteus pääse tuhoamaan talon rakenteita.

Katon pesulla ja puhdistamisella pyritään sammaleiden torjumiseen

Plus Kattopalvelu tietää, miten katot pestään Kemiönsaaressa, ja miten sammaleenpoistot sekä suojakäsittelyt tulee toteuttaa. Ota yhteyttä, niin omakotitalosi, kesämökkisi, paritalosi tai esimerkiksi teollisuuslaitoksesi katto on pian putipuhdas. Kerromme mielellämme lisää siitä, miksi peltikaton pesut ja muut tavat pitää katto puhtaana ovat niin tärkeitä.

Katon puhtaanapidolla on suuri vaikutus siihen, miltä katto näyttää. Katto on ehdottomasti mukavamman näköinen niin kiinteistön omistajan kuin esimerkiksi ohikulkijoidenkin silmiin, kun se on siisti ja puhdas. Erityisen mukavaa on, että puhdas katto ei sammaloidu kuten katto, jolta ei ole poistettu lehtiä, oksia, neulasia ja muita roskia. Tiilikaton harjaus kaksi kertaa vuodessa auttaa pitämään sammaleita aiheuttavat roskat pois katolta. Myös peltikatot harjataan, mieluiten joka kesä ja syksy. Huopakattojen puhdistamisessa suosimme ilmapuhallinta, sillä bitumikattoa huollettaessa kannattaa muistaa, että sirotepinta vaurioituu melko helposti.

Kun katto vanhenee, menettää sen suojapinnoite tehoaan. Sammaleita voi ilmaantua katolle siitä huolimatta, että se olisi harjattu tai ilmapuhallettu säännöllisesti. Sammalet voidaan poistaa peltikatolta pelkän kattopesun avulla, mutta tiilikaton tai huopakaton omistaja tarvitsee tehokkaamman sammaleenpoiston. Me poistamme kaikki kasvustot katolta sammaleenpoistoaineen avulla. Se on biohajoava ja erittäin tehokas aine, millä kasvustot saavat kyytiä. Lopuksi tehdään katon suojakäsittely, joten talon katto on siisti vielä ensi vuonnakin, ja sitä seuraavana. Sammalet syövät kattoa ja heikentävät merkittävästi sen kuntoa, joten ei ole samantekevää, kasvaako katolla sammaleita vai ei.

Toisinaan huopakatot ja muut katot voidaan myös pestä. Pestyllä katolla ei ole pinttynyttä likaa, joten se on valmis vaikka maalattavaksi. Jos tiilikatto on pesty painepesurilla, on se pakkokin maalata heti, kun katto on kuivunut, sillä kova vedenpaine tuhoaa katon suojapinnoitteen. Muita kattoja ei kannata missään tapauksessa pestä painepesurilla, vaan aivan tavallisella vedenpaineella, mitä tulee vesihanasta. Harjaaminen ja sopivimman mahdollisen pesuaineen käyttäminen tehostavat lopputulosta. Ennen kuin katto pestään, olemme varmistaneet sen, että se on täysin tiivis. Jos katossa on esimerkiksi reikiä, korjataan ne ennen pesupuuhiin ryhtymistä.

Katon maalauksen tarpeellisuutta ei käy kiistäminen

Katon maalaus Kemiönsaaressa on yksi niistä kattotöistä, joita saatamme suositella sinulle katon tarkastuksen jälkeen. Kattotarkastus tehdään juuri siksi, että osaisimme suositella asiakkaalle kaikkia kattotöitä, joista olisi tälle hyötyä. Jos katto on kaikin puolin hyvässä kunnossa, emme suosittele mitään. Jos taas katon pinnoite on kulunut, suosittelemme katon huoltomaalausta, ja jos katosta löytyy reikä, saa asiakas tarjouksen katon paikkaamisesta.

Kattomaalaus tukee katon kuntoa monella eri tavalla, ja tietenkin se piristää koko rakennuksen ilmettä. Tasaisen värinen katto saa koko talon vaikuttamaan hyvin hoidetulta, ja sillä voi olla vaikutusta kiinteistön arvoonkin. Vieläkin tärkeämpää taitaa olla se, että maalattu katto on hyvin suojassa erilaisilta kattoa koettelevilta rasituksilta. Katto voi alkaa ruostua tai sammaloitua, jos sen pinnoite ehtii kulua liikaa. Ruoste ja sammalet eivät tee hyvää katolle – päinvastoin! Ruoste saa kattopellit ohenemaan ja vääntymään, ja katto voi alkaa vuotaa ruosteen synnyttämistä rei’istä. Voi olla, että harjakatto tai muu peltikatto on vaihdettava noin parikymmentä vuotta etuajassa sen takia, että se on niin ruosteinen. Tilaa peltikaton maalaus heti, kun asiantuntijamme sitä suosittelevat, tai itse huomaat peltikaton maalipinnan kuluneen.

Jotta sammalet ja kosteus eivät pääsisi kuormittamaan tiilikaton kuntoa ja aiheuttamaan kattovuotoja (kenties jopa katon vesivahinkoa), kannattaa tiilikatto maalata. Tätä kattohuoltoa ei kuitenkaan tarvita kovinkaan pian katon tultua asennetuksi, sillä vasta noin 30 vuotta saa pinnoitteen kulumaan niin paljon, että se pitää uusia. Pinnoite suojaa tiilet rapautumiselta siten, että se tasoittaa tiilien pinnan niin tasaiseksi, että veden varastoituminen tiilien sisään loppuu. Jatkossa pakkanen ei pääse murentamaan tiiliä, eivätkä sammaletkaan saa otetta niistä.

Huopakatto pidetään kunnossa poistamalla sammalet ja pinnoittamalla katto kertaalleen uudestaan. Kun omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin bitumikaton pinnoite uusitaan, kestää se paremmin auringon kuivattavaa ja kuluttavaa vaikutusta. Jos pinnoitushuolto jäisi tekemättä, voisi katto kuivua niin paljon, että se kovettuisi, lakkaisi joustamasta ja alkaisi halkeilla. Halkeamien syntyminen huopakattoon johtaa vääjäämättä kattovuotoon, mitä kannattaa vältellä viimeiseen asti.

Lumen muodostamaan turvallisuusuhkaan auttaa lumenpudotus Kemiönsaaressa

Maan pohjoisosissa joudutaan tekemään kattolumitöitä siksi, ettei katto painuisi luokalle, mutta tämä on syy lumenpudotukselle Kemiönsaaressa vain harvoin. Syy sille, miksi lunta pitää pudottaa kerrostalon, omakotitalon, rivitalon, mökin, hallin tai jonkin muun kiinteistön katolta on usein siinä, että lumi muodostaa turvallisuusuhan maan pinnalla liikkuville ihmisille. On vaarallista jäädä katolta putoavan lumen alle, ja jos lunta tulee alas iso lasti kerralla, on kyseessä vielä vaarallisempi tilanne. Lumen alle jäämisestä voi syntyä kerrassaan isoja vahinkoja, jos sen seassa on jäätä tai kattotarvikkeita, mitkä ovat lähteneet irti lumen mukana. Jos katon reunalla keikkuu lunta, mikä meinaa pudota alas koska tahansa, tilaa aikailematta lumen pudotus. Mikäli vaaran aiheuttaja onkin jää, ota siinäkin tapauksessa yhteyttä Plus Kattopalveluun, sillä meiltä sujuu myös katon ja rännien sulatus höyryllä sekä jääpuikkojen poisto räystäiltä. Jään poisto katolta on tarpeen myös siksi, ettei jää pääsisi vaurioittamaan talon kattoa, esimerkiksi sen saumoja.

Vaikka ei olisikaan vaarana, että katolle kertyneen lumen paino olisi liian kova pala katon rakenteille (jolloin katto voisi romahtaa tai ainakin painua notkolle), voi olla syytä vähentää katolla olevia lumimassoja. Lumesta voi aiheutua monenlaista haittaa tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Lumen paino voi saada erilaiset liitoskohdat antamaan periksi ja vuotamaan. Jos lumi pääsee putoamaan alas itsekseen – runsaslumisina talvina näin voi käydä lumiesteistä huolimatta –, saattaa katosta irrota kattotikkaita ja muita tarvikkeita. Jos kattotikkaat irtoavat, on siitä muutakin haittaa kuin se, että katolla liikkumisen on tapahduttava ilman tikkaita (ellei niitä kiinnitetä takaisin paikoilleen). Kun harjakatosta tai vaikkapa pulpettikatosta irtoaa jotain väkisin, syntyy kattoon vaurioita, joista kattovuoto voi saada alkunsa.

Kun tarvitset lumen pudotusta palahuopakatolta, konesaumakatolta tai esimerkiksi betonitiilikatolta, saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta. Pudotamme lumet turvallisesti, ripeästi ja kohtuuhintaisesti. Kaikki sujuu kuin tanssi – myös silloin, kun on kyse lumen pudottamisesta jyrkältä katolta, tai jos tarvitset kattolumitöiden tekijöitä korkean kerrostalon katolle. Käytämme aina työturvallisuustuotteita, ja tarvittaessa myös nostinkoriautoa.

Meidän tekemämme kattotyöt Kemiönsaaressa pitävät katon tiiviinä, vaikka sataisi kissoja ja koiria

Kattosi pitää vettä kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa sääolosuhteissa, kun kattotyöt Kemiönsaaressa on tehty Plus Kattopalvelun toimesta. Me olemme luottokumppani kaikenlaisiin peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotöihin aina kattoturvatuotteiden asentamisesta kattovalokuvun korjaamiseen ja katon maalaamisesta koko katon uusimiseen. Laajaan palveluvalikoimaamme kuuluvat myös katon IV-työt, sekä esimerkiksi savupiipun pellittäminen. Kaikki alkaa siitä, että otat yhteyttä ja kerrot omakotitalosi, mökkisi tai esimerkiksi k kerrostalonne katon tarvitsevan jotain kattourakkaa. Me tulemme paikan päälle tarkastamaan, missä mennään. Alkukatsastuksen perusteella osaamme antaa tarjouksen avaimet käteen -hengessä tehtäville kattotöille, sekä alustavan arvion siitä, kuinka pian urakka on valmis. Koska paikan päälle tulee aina tarpeeksi monta kattoalan ammattilaista, eivät kattotyöt kestä kauaa. Kattoremontti, mikä on yksi kaikista isoimmista ja monipuolisimmista kattotöistä, voi olla ohi jo parissa päivässä. Kattoläpivientien korjaukset ja muut katon osittaiset korjaukset onnistuvat luonnollisestikin paljon nopeammin kuin koko katon purku ja vaihto.

Paikan päällä suoritettava alkutarkastus saattaa kertoa joistakin muista huolto- tai korjaustarpeista. Jos näin on, annamme tarjouksen, missä on huomioitu myös nämä kattohuollot tai katon paikkaukset. Ehkäpä meidät on tilattu korjaamaan vuotavaa piipunjuurta, mutta paikan päällä käy ilmi, että aluskatettakin pitää korjata. Koska aluskatetta ei ole paikattu aikoinaan, on piipun läpiviennistä sisään tullut kosteus päässyt kastelemaan katon alla olevat rakenteet ja eristeet. Lahot puurakenteet on uusittava, aivan kuten katon eristyskin on uusittava niiltä kohdin, joista se ei ole kuiva ja hyväkuntoinen. Antamamme tarjous katon kunnostamisesta saattaakin sisältää paitsi piipun juuren tiivistyksen, myös aluskatteen vaihdon (aluskate on paras tiivistää uusimalla se joko kokonaan tai vain joistain kohdin), puuosien kunnostuksen ja katon eristeiden vaihdon. Jotta mikään ei rikkoisi uutta aluskatetta, suosittelemme ehkä lintuverkkojen asentamistakin. Tällaiset pieneläinesteet pitävät linnut pois katon alta, missä niillä on taipumus sikailla sontimalla ja repimällä aluskatetta. Koska aluskatteen kuntoa heikentävät myös sen päällä olevat roskat, on hyvä harkita harjan tuuletusaukkojen tiivistämistä sellaisiksi, että roskat pysyvät ulkopuolella.

Mistä tietää, että katon ja yläpohjan eristykseen on reagoitava tilaamalla villojen vaihto?

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka suorittaa mielellään kaikki kattotyöt Kemiönsaaressa – myös sellaiset, mitkä liittyvät eristeisiin ja niiden asentamiseen, vaihtamiseen tai lisäämiseen. Kun puhutaan katosta ja eristeistä, tulevat ensimmäisenä mieleen yläpohjan eristeet ja niiden vaihtaminen, tai katon lisälämmöneristys. Meidän palveluvalikoimaamme kuuluu kuitenkin myös ullakon ja vintin eritys, sekä kattoläpivientien (esimerkiksi uusien ilmanvaihtokanavien) eristys. Ota yhteyttä ja kysy lisää – esimerkiksi siitä, milloin tarvitaan villojen vaihtoa.

Jos olet joskus teettänyt kattoremontin, tiedät, ettei villoja ole pakko vaihtaa edes kattoremontin yhteydessä. Villat pitää vaihtaa vain silloin, jos niissä on kosteutta, eikä tätä kattotyötä kannata lykätä yhtään enempää kuin tarpeellista. Jos kattovuodon tai kondenssiveden kastelemia eristeitä ei kiirehditä uusimaan, voi katon alle syntyä homeongelma. Home voi sairastuttaa talon asukkaat, joten märkiä eristeitä ei kannata jättää paikoilleen odottamaan tulevaisuudessa koittavaa kattoremonttia.

Jotta uudetkin eristeet eivät kastuisi, on kosteuden pääsy katon alle estettävä. Jos kosteuden alkuperä oli kattovuodossa, on tärkeää tiivistää vesi- ja aluskate sellaisiksi, että vesi pysyy jatkossa katon ulkopuolella. Luota kattovuodon korjaamisessa Plus Kattopalveluun: me tiedämme, mitä teemme, ja miten kattosi pysyy tiiviinä jatkossakin.

Mikäli eristeiden märkyys johtuukin siitä, että välikatolle tiivistyy kondenssivettä, on aika tehostaa välikaton tuuletusta. Se, miten se tapahtuu käytännössä, voi tarkoittaa esimerkiksi alipainetuulettiminen asentamista. Kondenssiveden takana voi olla se(kin), että eristeitä on liian vähän, tai että höyrynsuluissa on puutteita. Plus Kattopalvelu selvittää, mikä on paras ratkaisu tilanteen korjaamiseksi. Apu voi löytyä myös aluskatteen vaihtamisesta hengittäväksi, sillä tällainen nykyaikainen aluskate kuivattaa yläpohjaa varsin kiitettävästi.

Riippuu tilanteesta, mikä on paras ratkaisu kattorakenteiden pitämiseksi kuivina. Uudet eristeet ovat usein varsin hyvä idea, sillä ne vähentävät rakennuksen lämmittämiseen tarvittavan energian määrää sekä talvisten saumavuotojen todennäköisyyttä. Jos katon läpi karkaa lämpöä, sulaa kattolumi liian aikaisin, ja tästä kertovat paitsi lumettomat kohdat, myös räystäiden jääpuikot. Mikäli sula vesi ei pääse pois katolta, se voi vuotaa katon saumoista katon alle.

Kattoturvatuotteiden tulee olla kaikin puolin toimivia

Katto on tarpeeksi turvallinen vasta, kun se on varusteltu riittävällä määrällä hyvässä kunnossa olevia kattoturvatuotteita – Kemiönsaaressakin tarvitaan niin kattotikkaita, talotikkaita kuin esimerkiksi palotikkaitakin. Plus Kattopalvelu tulee mielellään tarkastamaan, että näin on asian laita – eli että omakotitalo, rivitalo tai esimerkiksi tuotantolaitos on varusteltu asianmukaisesti. Arviomme siitä, onko tiilikatolla, huopakatolla tai peltikatolla tarpeeksi kattoturvatuotteita, ei ole tuulesta temmattu. Perustamme arviomme rakennusmääräyksiin, joissa sanellaan muun muassa se, mikä on se kattokaltevuus, missä lumiesteet ovat pakolliset.

Emme arvioi vain sitä, kuinka paljon katolla on kattoturvatuotteita. Meitä kiinnostaa myös kattoturvatuotteiden kunto, erityisesti niiden kiinnitysten luotettavuus. Kiipeämme katolle varmistamaan, etteivät seinätikkaat, lapetikkaat tai hätäpoistumistikkaat ole irtoamispisteessä. Jos kattoturvatuotteet on hiljattain asennettu, aika, lämpöliikkeet ja lumi eivät varmaankaan ole ehtineet löystyttää kattoturvatuotteiden kiinnikkeitä. ”Hiljattain” on kuitenkin varsin suhteellinen käsite. Jonkun mielestä sillä viitataan eilisiin tai korkeintaan viime viikolla sattuneisiin tapahtumiin, kun taas jonkun mielestä kaikki viimeisen 50 vuoden sisällä sattuneet tapahtumat ovat hiljattain tapahtuneita. Kattoturvatuotteiden kunto ja niiden kiinnikkeiden tiukkuus kannattaa käydä tarkastamassa puolen vuoden välein, niin katto pysyy tarpeeksi turvallisena koko ajan.

Yksi Plus Kattopalvelu-nimisen kattofirman monista hyvistä puolista on se, että jokainen asiakas saa katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tarvitsitpa sammaleiden ja jäkälien poistoa, kattovuodon korjausta tai vaikkapa kourujen puhdistusta, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastuksen aikana kartoitamme koko katon kunnon ja tiiviyden. Myös se, missä kunnossa kattoturvatuotteet ovat, tarkastetaan hyvin huolellisesti. Kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden lisäksi tarkastamme myös muut kattotarvikkeet ja kaikki katon läpiviennit, emmekä siis veloita tästä palveluksesta sinulta yhtään euroa.

Mikäli tarvitset jotain kattoturvatuotteita koskevaa huoltoa tai korjausta, saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta. Me huolehdimme myöskin kattoturvatuotteiden, kuten kattosiltojen, kattopollarien ja putoamissuojien, asentamisesta ja uusimisesta. Jotta kattoturvatuotteet olisivat kaikin puolin toimivia, tulee niiden olla hyvälaatuisia ja CE-merkittyjä. Tiedämme, mistä tällaiset turvatuotteet kannattaa ostaa, ja miten ne tulee asentaa palahuopakatolle, aaltopeltikatolle, tiilikatolle tai esimerkiksi lukkosaumakatolle.

Mikä on kiireellisin: lumiesteiden kiinnitys, lumiesteiden asennus vaiko lumiesteiden korjaus?

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat molemmat hyvin tärkeitä kattotöitä. Itse asiassa, lähes kaikki kattotyöt ovat tärkeitä ja kiireellisesti tehtäviä, ja niiden viivästyminen voi huonontaa katon kuntoa. Lumiesteiden asennusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä tänään, jos talvi on vielä edessä. Voit toki tilata lumiesteet huopakatolle, peltikatolle tai tiilikatolle jo tänään, ja varata samalla niiden asennuksen. Työ voidaan kuitenkin suorittaa vasta syksyllä yhä aikaa katon syyshuollon kanssa. Ei-niin-kiirellisiä kattotöitä voi yhdistää, ja siten säästää niiden kustannuksissa.

Tärkeintä on, että lumiesteet ovat paikoillaan talven alkaessa. Jos katon kaltevuus on ainakin 1:8, tulee katto varustella lumiesteillä, mitkä hillitsevät lumen liikkeitä koko talven ja kevään ajan. Jos lumi saa liikkua vapaasti ja pudota kaltevalta katolta silloin, kun se haluaa, voi syntyä monenlaisia vahinkoja ja vaaratilanteita.

Jos lumiesteet pitää korjata, eli ne ovat vaikkapa vääntyneet, voi tämäkin kattotyö odottaa syksyä. Lumiesteiden korjausta ei tarvitse tehdä tulipalokiireellä kuten esimerkiksi kattovuodon tiivistämistä, jos lumiesteet eivät uhkaa irrota katosta. Lumiesteiden irtoaminen katosta rikkoisi kattoa, ja vaurioiden korjaamisesta pitäisi maksaa erikseen.

Jos on käynyt niin, että syksyllä hurjasti puhaltanut tuuli on irrottanut lumiesteet katosta, on lumiesteiden kiinnittäminen hyvä tilata nopeasti. Myös silloin, jos lumiesteiden irtoamisen takana on ollut runsasluminen talvi ja lumimassojen lumiesteille aiheuttama rasitus, on lumiesteiden kiinnitys tilattava nopeasti. Ei kannata jäädä odottamaan talvea, vaan on paras tarttua luuriin ja ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun saman tien.

Miksi lumiesteiden kiinnittämisellä on enemmän kiire kuin vääntyneiden lumiesteiden korjaamisella tai uusien lumiesteiden asentamisella? Syy ei ole siinä, että lumiesteiden pitäisi välttämättä olla paikallaan kesällä vaan siinä, että lumiesteiden irtoaminen katosta aiheuttaa harmia ja vahinkoa myös katteelle. Katteeseen jää reikiä ja repeytymiä, joista se voi alkaa vuotaa. Jotta kosteus ei pääsisi katon alle aiheuttamaan esimerkiksi lahoa ja hometta, pitää katto tiivistää välittömästi. Tiivistämme katon katemateriaalin ja sen kokemien vahinkojen vaatimalla tavalla, ja kiinnitämme samalla lumiesteet takaisin paikoilleen.

Piipunhattu ja piipun pellitys – tästä vinkit piipun käyttöiän pidentämiseen!

Piipunhatun ja piipun pellityksen hankkimiselle on monia syitä. Nämä ja muut peltisepän työt viimeistelevät uuden katon ja saavat vanhan katon vaikuttamaan huolitellulta, mutta pelkän ulkonäön vuoksi niitä ei tehdä. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piippua sateilta ja ulkolämpötilojen vaihteluilta, joten piippu pysyy kuivempana ja pitkäikäisempänä.

Piipunhattuakin tarvitaan sateiden varalta. Piipunhattu pitää sateen pois hormista, sillä se on asennettu aivan hormin suuaukon päälle (mutta kuitenkin niin, että savu pääsee poistumaan, ja että hormi on helppo nuohota). Jos hormi kastuu, on vaarana, että se alkaa rapautua. Rapautuminen voi lyhentää piipun käyttöikää, mutta rapautumisen seurauksena syntyneet kolot ja halkeamat voivat olla erittäin vaarallisia paloturvallisuuden kannalta. Jos pakkasrapautuminen tekee hormista huonokuntoisen, voivat savukaasut päästä karkuun ja aiheuttaa kuumuudellaan tulipalon. Tulipalo on vaarana myös silloin, jos hormissa oleviin koloihin kertyy nokea, sillä nokipalo voi levitä koko rakennusta koskevaksi paloksi.

Plus Kattopalvelu auttaa, jos piipunhattu puuttuu, tai jos huomaat piipunhatun karanneen paikoiltaan kovan myrskyn aikana. Plus Kattopalveluun voit luottaa myös piipun pellittämisessä, samoin kuin silloin, jos piipusta vuotaa vettä. Se, että katto vuotaa piipun juuresta, on melko tyypillinen ilmiö. Piipun juuri kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa siltä varalta, että sen tiivisteet kannattaisi uusia piipunjuurivuotojen ehkäisemiseksi, tai että kattovuoto tämän läpiviennin kohdalta olisi jo todellisuutta.

Kun kaikki omakotitalon, kesämökin, rivitalon, mökin tai esimerkiksi piharakennuksen läpiviennit on säännöllisesti tarkastettu, pysyy katto tiiviimpänä – myös piipun juuresta. Kannattaa silti olla valmiina kaikkeen, ja tarkastaa myös aluskatteen ehjyys sekä sen oikeanlainen asennus. Jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta tai jostain muusta kohdasta, voitte luottaa Plus Kattopalvelun hoitavan sen mitä parhaimmalla tavalla. Koska aluskate ottaa vastaan katon läpi mahdollisesti vuotavat vedet, ovat katon alla olevat eristeet ja rakenteet paremmassa turvassa kosteudelta. Jos aluskatetta ei ole tai se on huonokuntoinen, voi piipunjuurivuotokin johtaa siihen, että eristeisiin syntyy hometta, ja että kattorakenteista löytyy lahon aiheuttamia vaurioita.

Katon tarkastus Kemiönsaaressa ei ole lainkaan hullumpi idea

Katon tarkastus Kemiönsaaressa ei ole lainkaan hullumpi idea, varsinkin kun voit saada sen aivan ilmaiseksi. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin ilmainen kattotarkastus on todellisuutta. Olemme jo jonkin aikaa sitten tehneet päätöksen tarjota katon kunnon tarkastus kaikille meiltä kattotöitä tilaaville asiakkaille. Sillä ei ole väliä, minkä hintaisen kattotyön meiltä tilaat. Kyseessä voi olla jokin rutiinikeikka, kuten rännien puhdistaminen tai rikkinäisten kattotiilien vaihto. Myös katon pesu, katon suojakäsittely, räystäspeltien vaihto, lumiesteiden asennus ja esimerkiksi kattoluukun tiivistys kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella.

Jos et satu tarvitsemaan mitään katon paikkausta, kattohuoltoa tai katon varustelua, voit tilata kattotarkastuksen meiltä myös omana palvelunaan. Teemme kattavan kattotarkastuksen varsin hyvään hintaan. Sen jälkeen sinulla ei ole epäilystäkään siitä, missä kunnossa kattosi on. Tiedät, mitä huoltoja se mahdollisesti tarvitsee, ja onko jokin kohta korjausta vailla. Tiedät myös, mitä tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton korjaaminen maksaa – annammehan katon kuntoa tukevista kattotöistä saman tien myös hyvän tarjouksen. Jos katto vetelee viimeisiään, kehotamme varautumaan kohta koittavaan kattotarkastukseen. Jos kattoremontti on aivan lähitulevaisuuden asia, laadimme tarjouksen katon purkamisesta ja vaihtamisesta. Katto kannattaa uusia niin aikaisessa vaiheessa, että se on vielä tiivis – muussa tapauksessa vanhan katon alta löytyvät kosteusvauriot nostavat kattoremontin hintaa. Vaikka katto olisi vuotanut ja katon alla olisi esimerkiksi lahovaurioita, voit luottaa Plus Kattopalvelun tekevät tarvittavat kunnostukset ja uudistukset kohtuullisella hinnalla ja mitä parhaimmalla ammattitaidolla.

Jotta katto saataisiin tiivistettyä jo ennen kuin katon alla olevat rakenteet alkavat lahota, on katon mahdolliset korjaustarpeet hyvä käydä katsastamassa kahdesti vuodessa. Samalla asiantuntijamme panevat merkille omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katon huoltotarpeet. Kun kattohuollot toteutetaan ajallaan ja asiantuntevin ottein, parantaa se katon kykyä kestää erilaisia rasituksia. Jos tilaat katon kevät- ja syyshuollot meiltä, saat katon tarkastuksen ilmaiseksi juuri silloin, kun se kannattaakin suorittaa, eli heti talven jälkeen sekä ennen uuden kylmän kauden alkamista. Samalla tulevat hoidettua muut tärkeät ja puolen vuoden välein tarvittavat työt, eli katteen ja rännien puhdistus.

Kattopalvelumme on mestarillinen osaaja kaikkiin kattourakointeihin Kemiönsaaressa

Olipa tarvitsemasi kattourakointi Kemiönsaaressa miten iso ja haasteellinen tahansa, voit luottaa tähän samaan kattopalveluun. Olemme kattourakoitsija, joka laittaa kuntoon kerrostalojen, rivitalojen, hallien ja maneesien katot. Toteutamme taidokkaasti ja motivoituneesti myös omakotitalojen ja kesämökkien kattourakat – ne kaikista pienimmätkin, kuten rikkinäisten tiilien vaihdon. Yksityisasiakkailla on lisäksi mahdollisuus kotitalousvähennykseen, joten on monta syytä valita katon korjaamiseen tai esimerkiksi lumiesteiden uusimiseen kattofirma, jonka nimi on Plus Kattopalvelu.

Kaikkien kattourakoiden yhteydessä tarjottu kattotarkastus kertoo asiakkaalle totuuden siitä, missä kunnossa tämän peltikatto, tiilikatto tai esimerkiksi palahuopakatto on. Käymme katon ja kattotarvikkeiden kunnon huolellisesti läpi, vaikka työstä ei meille maksetakaan. Varmistamme sen, ettei mikään kohta vuoda, ja että pinnoite on kaikkialta hyvässä kunnossa. Tarkastamme myös sen, etteivät lapetikkaat tai muut kattotarvikkeet meinaa irrota katosta, ja että sadevesijärjestelmä jaksaa kuljettaa kaikki vedet pois.

Kattotarkastuksen kuuluu myös välikatolla käynti, joten se tarjoaa varsin monipuolista tietoa kattokokonaisuuden kunnosta. Kattotarkastuksen jälkeen teemme tarjouksen kaikista kattohuolloista tai paikkauksista, joille on tarvetta – paitsi jos katto on kauttaaltaan hyvässä kunnossa. Varsinkin uudehkot katot eivät yleensä tarvitse muuta kuin kevät- ja syyshuollon.

Me osaamme pitkän kokemuksemme ansiosta ottaa huomioon kaikki mahdollisuudet kohentaa katon kuntoa. Tunnemme sekä peltikatot, tiilikatot että erilaiset huopakatot, joiden lisäksi meillä on kokemusta myös varttikatoista ja erilaisista konesaumakatoista. Jos talosi kattona on peltikatto, pidämme silmät auki siltä varalta, että sen pinnoite pitäisi uusia, tai että vanhat naulat olisi aika korvata uusilla ruuveilla. Ruuvit pysyvät kierteidensä ansiosta puussa paremmin kuin naulat, ja siten katto pysyy tiiviinä ja ehjänä myös tulevissa syysmyrskyissä ja rankkasateissa.

Tiilikattojen ja bitumikattojen huoltaminen on hyvin samankaltaista, joten kummalla katolla tahansa tehty kattotarkastus saattaa poikia tarjouksen katon pesusta ja pinnoittamisesta, tai sammaleiden poistamisesta. Tarvittaessa suosittelemme katon tiivistämistä, kuten rikkinäisten tiilien vaihtamista tai bitumikaton reikien paikkaamista. Tiilikatolla voidaan tarvita myös aluskatteen vaihtamista tai esimerkiksi osittaista tiilikattoremonttia, kun taas huopakaton omistaja voi saada tarjouksen vaikkapa saumojen ja jiirien tiivistämisestä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt