Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tyypillisiä kattotöitä Hollolassa ovat sekä kattohuollot että -korjaukset

Katto suojaa omakotitaloa, rivitaloa, kerrostaloa, ulkorakennusta tai esimerkiksi vapaa-ajan asuntoa hyvin pitkään, jopa vuosikymmenten edestä. Tiilikatto kestää enimmillään 70 vuotta, kun taas konesaumakatto saattaa saavuttaa jopa sadan vuoden mittaisen elinkaaren. Kuparikatolle ensimmäinen sata vuotta on vasta alkusoittoa. Näin ollen kattoremonttia ei tarvita kovinkaan usein. Tavallisempia kattotöitä Hollolassa ovat kattojen huollot ja erilaiset kattokorjaukset. Huollettu katto kestää pidempään kuin huoltamatta jäänyt, ja lisäksi kattohuoltojen avulla voidaan ehkäistä erilaisia kattokorjauksia. Osa kattokorjauksista johtuu sammaleista, mitkä kannattaa poistaa katolta sitä mukaa, kun niitä syntyy. Toki osa kattokorjauksista johtuu asioista, joihin ei talon omistaja voi vaikuttaa. Esimerkiksi myrskyvaurioiden syntymistä ei oikein voi estää ennalta, vaan ne on vain korjattava mahdollisimman pian vaurioiden syntymisen jälkeen.

Erilaisia tasakattojen, pulpettikattojen, harjakattojen ja aumakattojen kattohuoltoja Hollolassa ovat esimerkiksi katon harjaukset, kattopesut, kattomaalaukset ja sammaleiden poistot. Kaikki katot pitää puhdistaa pari kertaa vuodessa, sillä lika ja epäpuhtaudet voivat nopeuttaa katon ikääntymistä. Jos talon katto on aaltopeltikatto, konesaumakatto, lukkosaumakatto, tiilimuotokate tai suoraprofiilinen peltikatto, kannattaa katto maalata noin 15 vuoden välein. Erilaiset huopakatot (eli tiivissaumakatot, palahuopakatot ja kolmiorimahuopakatot) sekä tiilikatot tarvitsevat vain yhden pinnoituskerran, mutta sammaleiden poistoa ja katon suojakäsittelyä saatetaan tarvita lukuisiakin kertoja. Plus Kattopalvelu tekee Hollolassa ja sen naapurikunnissa Asikkalassa, Hausjärvellä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kärkölässä sekä Orimattilassa myös talviset kattohuollot, eli lumen sekä jään poiston katolta.

Tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, jotta osaisimme tarvittaessa suositella jotain muuta kattohuoltoa tai katon tiivistystä. Kattotarkastuksen aikana koko katon kunto käydään huolellisesti läpi, joten mikään sauma ei jää repsottamaan eivätkä lumiesteiden kiinnikkeet jää siihen kuntoon, että ne uhkaisivat tippua katolta. Ilmainen kattotarkastus on osoittautunut hyvin suosituksi ja kiitellyksi kaupanpäälliseksi.

Tilaa sinäkin seuraava kattohuolto, katon paikkaus tai esimerkiksi kattoremontti luotettavalta Plus Kattopalvelulta! Kotitalousvähennyksen lisäksi voit halutessasi hakea kotisivuiltamme löytyvää rahoitusta, jolla maksat joustavasti kaiken kokoiset kattotyöt. Esimerkiksi katon korjaus onnistuu rahoituksen avulla tarpeeksi kiireisellä aikataululla. Katon korjaamisella on aina kiire, sillä vaarana ovat kattorakenteiden kastuminen ja katon vesivahinko.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Mistä on hyvä kattoremontti Hollolassa tehty?

Hyvä kattoremontti Hollolassa on tehty laadukkaista materiaaleista, asiantuntevasta asennustyöstä ja ennen kaikkea hyvästä suunnittelusta, minkä ansiosta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontti etenee turhitta ongelmitta. Plus Kattopalvelun kautta löydätte lahjakkaimmat ammattilaiset uuden peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton asennukseen. Me tiedämme, mistä katemateriaalit ja uudet kattotuotteet kannattaa hankkia, joten voit luottaa käyttämiemme materiaalien laatuun ja kestävyyteen. Suosimme kotimaisia katemateriaaleja ja kattoturvatuotteita, sillä paikalliset valmistajat tuntevat paikallisten olosuhteidemme asettamat erityishaasteet.

Kattosaneerauksen suunnittelu aloitetaan heti, kun asiakas ottaa yhteyttä. Tulemme paikan päälle tutkimaan asiakkaan kattoa ja ottamaan selvää siitä, mitä kaikkea palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti, huopakattoremontti tai peltikattoremontti vaatii onnistuakseen. Voi olla, että palahuopakatto on notkolla, ja se on oikaistava ennen uuden katon asennusta. Lukkosaumakaton alla saattaa olla huonosta tuuletuksesta kertovia kosteusvaurioita, ja silloin suosittelemme joko katon lisälämmöneristystä tai katon tuuletusratkaisujen parantamista (tai mahdollisesti jopa molempia) kattoremontin yhteydessä tehtäviksi lisätöiksi. Konesaumakatolla saattaa olla vanhoja ja huonokuntoisia kattovarusteita – silloin sisällytämme kattovarusteiden uusimisen kattoremontin hinnasta esittämäämme tarjoukseen. Katon uusiminen on kotitalousvähennyskelpoinen urakka, ja kattoremontille saa kauttamme myös rahoituksen. Jos haluat maksaa kattoremontin osamaksulla, sopii se meille mainiosti.

Katto voidaan uusia milloin vain – jos tahdot, voimme toteuttaa kattoremontin vaikka keskellä talvea. Me teemme katon purkamisen ja vaihtamisen avaimet käteen -pakettina, eli hintamme pitää sisällään niin jätekustannukset, kattorakenteiden mahdollisesti tarvitsemat kunnostukset kuin esimerkiksi loppusiivouksenkin. Meiltä löytyy asiantuntemusta ja kokemusta katon uusimisen kaikkien työvaiheiden toteuttamiseen. Jos haluat päästä eroon tasakatosta, voimme muokata katosta vaikkapa aumakaton, mutta toimenpide saattaa vaatia kunnan rakennusvalvonnasta haettavaa toimenpidelupaa. Harjakatto tai vaikkapa pulpettikatto on kieltämättä tasakattoa helppohoitoisempi, joten monet asiakkaat tahtovat muuttaa kattonsa kaltevammaksi kattosaneerauksen yhteydessä.

Uusi katto pitää vettä, näyttää hyvältä ja nostaa kiinteistön arvoa. Katto ei vaadi pitkiin aikoihin mitään isompia huoltoja tai korjauksia, joten uuden katon alla on huoletonta elää. Jos kattoa huolletaan säännöllisesti, kestää se jopa sata vuotta putkeen. Esimerkiksi konesaumakatot ovat tällaisia, hyvin pitkäikäisiä kattoja.

Huopakatto, palahuopakatto vai kolmiorimakatto – miten valita sopiva katto kesämökille?

Huopakatto, palahuopakatto, tiilikatto ja peltikatto ovat erilaisia vaihtoehtoja kesämökin uudeksi katoksi. Tiilikatto on katto, mistä kesämökki saa suojaa jopa 70 vuoden ajan. Tiilikatto on kuitenkin melko painava katto, joten kattorakenteita saatettaisiin joutua vahvistamaan sen takia. Tiilikatolle kasvaa melko helposti sammaleita, mitkä kiihdyttävät kattotiilien rapautumista ja halkeilemista. Peltikatto on edullinen ja helppohoitoinen katto. Tavallinen peltikatto, eli lukkosaumakatto, tiilikuvioitu peltikatto, aaltopeltikatto tai suoraprofiilipeltikatto kestäisi noin 50 vuotta melko vähällä huolenpidolla. Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä tilattava konesaumakatto toimisi mökin suojana jopa koko vuosisadan ajan. Peltikaton huonoja puolia ovat kuitenkin se, että sateella sen ropina saattaa häiritä, ja kesällä sen alla voi olla melko kuuma.

Huopakattoa voimme lämpimästi suositella kaikille, jotka ovat etsimässä uutta kattoa mökille – tai kerrostaloon, omakotitaloon, tuotantolaitokseen tai mihin tahansa rakennukseen. Bitumikatto tai laattakatto on varustettu monilla hyvillä ominaisuuksilla, joita ovat muun muassa edullinen hankinta- ja asennushinta, ajattoman tyylikäs ulkonäkö, helppohoitoisuus ja kustannustehokkuus sekä jopa 40 vuoden mittainen elinkaari. Bitumikermikatto kestää pakkasia, kosteutta, aurinkoa, kasvustoja, päällä kävelemistä, ilmansaasteita ja monia muita rasituksia, kunhan se puhdistetaan pari kertaa vuodessa. Sammaleiden poisto on toinen tärkeä huopakattohuolto. Toisin kuin peltikatto, bitumikatto tai paanukatto pinnoitetaan vain yhden ainoan kerran. Plus Kattopalvelun ammattitaitoon kannattaa luottaa niin huopakaton huollon, korjauksen kuin remontoinninkin suhteen.

Jos asiakas päättää valita huopakaton mökkinsä uudeksi katoksi, on jäljellä vielä huopakattotyypin ja katon värin valinta. Erilaisia huopakattoja ovat tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto sekä palahuopakatto. Jos mökissä on tasakatto ettekä halua muokata sitä kaltevammaksi, on tiivissaumakatto se ainoa oikea valinta. Tiivissaumakatto pitää vettä luotettavasti, kunhan kattokaivot eivät lakkaa vetämästä – tästä huolehditaan puhdistamalla ne puolivuosittain. Kolmiorimahuopakaton asentaminen on suhteellisen työlästä, mutta meiltä urakka sujuu tottuneesti ja joutuisasti. Tämä perinteinen katto on näyttävä valinta kesämökin tai muun kiinteistön uudeksi katoksi. Näyttävä on myös laattakatto. Paanukatto sopii monen mielestä parhaiten moderneihin rakennuksiin. Huopakatteiden värivalikoima on todella laaja, ja palahuopakaton ostaja joutuu pähkäilemään vielä paanujen muodonkin kanssa – ottaisitko sinä kuusikulmaisen vaiko kenties nelikulmaisen paanumallin? Kun teet valinnat huolella, saat mökkiisi juuri oman näköisen ja tarpeitasi parhaiten palvelevan katon!

Näin kattokorjaukset Hollolassa eivät toistu liian usein

Annamme mielellämme vinkkejä siihen, ettei katon korjauksia Hollolassa tarvittaisi liian usein. Joskus jokaista huopakattoa, peltikattoa ja tiilikattoa on pakko korjata, mutta jos katto vuotaa yhtä mittaa, on aika selvittää syyt tihentyneiden kattokorjausten takana. Katot ovat yleisesti ottaen varsin kestäviä kapistuksia, eikä rännejä tai vesikourujakaan tulisi joutua korjaamaan kuin korkeintaan muutamaan otteeseen.

Plus Kattopalvelu on katon ja katon läpivientien asennuksen sekä tiivistämisen erityisasiantuntija. Meiltä kuulet parhaat vinkit katon ylläpitoon ja katto-ongelmien torjuntaan, emmekä suinkaan pidä kynttiläämme vakan alla. Joka kerta kun tilaat meiltä jonkin kattotyön – esimerkiksi rännien puhdistuksen –, me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen perusteella tarjoamme asiakkaalle esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihtoa. Lahovaurioiden korjaus tulee hoitaa uusimalla lahot puurakenteet, oli sitten kyse katon ulko- tai sisäpuuosista.

Saatamme tarjota myös kattoikkunan vaihtoa tai sen tiivistämistä, sillä haurastuneiden tiivisteiden takia katto saattaa alkaa vuotaa kattoikkunan kohdalta. Jos lumiesteet tai muut katon tarvikkeet meinaavat irrota katosta, tarjoamme niiden kiinnikkeiden kiristämistä. Lumiesteiden, rännien tai tikkaiden irtoamisesta voisi aiheutua isoja vaurioita kattoon, ja jos ne jäisivät pikaisesti paikkaamatta, voisi katto alkaa vuotaa. Aluskatteen korjaus on erityisen tärkeä kattotyö, sillä vain ehjä aluskate voi estää katon vesivahingon, jos katto vuotaa harjalta tai esimerkiksi jiiristä.

Kattotarkastajasi saattaa tarjota myös jotain kattohuoltoa, minkä avulla katto pysyy paremmassa kunnossa – ja näin katon korjauksia ja paikkauksia tarvitaan vähemmän. Tiilikaton omistajalle saatamme suositella sammaleiden poistoa ja/tai katon pinnoittamista, mikä vähentäisi merkittävästi rikkinäisten tiilien vaihtotarvetta. Katon maalaus vähentäisi myös huopakaton ja peltikaton reikien paikkaamista, sillä uusi pinnoite parantaa katon kykyä sietää erilaisia rasituksia.

Lumen ja myrskyn aiheuttamia vaurioita ei aina voi ehkäistä ennalta, mutta jotain sentään on tehtävissä. Kun kattopellit ja muut katon yksityiskohdat ovat kunnolla kiinni katossa, tarvitaan myrskyvaurioiden korjausta (esimerkiksi irronneiden kattopeltien, peltilistojen ja kattotikkaiden kiinnittämistä) harvemmin, jos ollenkaan. Jos lahot puut poistetaan tontilta, on vähemmän todennäköistä, että puu kaatuu talon päälle. Lumen pudottaminen katolta ehkäisee vuotavien jiirien korjauksen ja painuneen katon oikaisun, mitkä voivat olla seurausta liian painavaksi äityneestä lumitaakasta.

Katto vuotaa? Hälytä apua ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun

Kattovuoto ei ole mikään mukava yllätys. Se kertoo jostain ongelmasta katolla, joten lattian kuivaaminen ei riitä ratkaisuksi. Kattovuodon korjaus on aloitettava mitä pikimmin, jotta kosteus saataisiin pysymään rakennuksen ulkopuolella. Vuotavan katon korjauksen yhteydessä on selvitettävä, miksi katto vuotaa. Näin tulevat kattovuodot ja katon vesivahingot voidaan paremmin ehkäistä.

Olipa vuotava katto tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, on paras valinta sen korjaamiseen Plus Kattopalvelu. Me tiedämme heti, mitä pitää tehdä, jotta saisit taas tiiviin katon. Kiirehdimme paikalle heti kun olet hälyttänyt apua, ja suojaamme rakennuksen säiltä. Tämä hoitunee rakennuspeitteen avulla. Kun kattovuoto on paikallistettu ja peitetty, on aika arvioida sattuneet vahingot ja laskea kattovuodon korjauksen hinta. Samalla selvitämme syyt kattovuodon takana ja sen, onko katolla muita vaaranpaikkoja, joista voisi kohta päästä kosteutta katon alle.

Kattovuodon takana voi olla jonkin kattoläpiviennin tiivisteiden haurastuneisuus. Jos kattoikkuna vuotaa, tutkimme myös piipun juuren ja muiden kattoläpivientien tiivisteet siltä varalta, että nekin kannattaisi hetimmiten tiivistää. Joskus katto vuotaa siksi, että se on huoltotoimenpiteiden tekemättä jättämisen takia päässyt huonoon kuntoon. Jos katto on vielä pelastettavissa, tarjoamme sammaleiden poistoa tai esimerkiksi katon huoltomaalaamista, jotta sen haurastumista voitaisiin hidastaa. Jos vesikatto on kauttaaltaan huonossa kunnossa tai kovin vanha, tarjoamme kattoremonttia. Joissain tilanteissa katto voidaan uusia vain osittain, eli vaihtamalla pelkkä vesikatto (ei koske bitumikattoja).

Aina kun mahdollista, tarjoamme katon osittaista korjaamista. Jos aluskate on pysynyt kattovuodosta huolimatta ehjänä, voit saada kattosi paikattua erittäin edullisestikin. Ihannetapauksessa riittää, että tiivistämme kattoreiän tai esimerkiksi vuotavan jiirin. Jos aluskate on kuitenkin antanut periksi, on myös aluskate korjattava – näin seuraava kattovuoto ei pääsisi aiheuttamaan kattorakenteiden kastumista ja vaurioitumista. Sikäli mikäli kosteus on päässyt katon puurakenteisiin asti, on ne kuivatettava tai tarvittaessa jopa uusittava. Kosteutta saattaa löytyä aina eristeistä asti, ja silloin yläpohjan eristeet pitää uusia – muuten taustalla alkaa kummitella riski yläpohjan homevauriosta. Kattoremonttia tarjoamme vain silloin, kun se on katon ikä ja vauriot huomioon ottaen kaikista kannattavin vaihtoehto.

Säästä rahaa ja tilaa katon huollot Hollolassa Plus Kattopalvelulta

Kun tilaatte kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa pihasaunan katon huollot Hollolassa Plus Kattopalvelulta, säästätte rahaa. Tällä ei viitata pelkästään siihen, että teemme katon huollot todella kilpailukykyisin hinnoin. Kattohuolloistamme voi hakea kotitalousvähennystäkin, jos sattuu olemaan yksityisasiakas, mutta tarkoitamme otsikolla muutakin. Haemme takaa ennen kaikkea sitä, että huollettu katto sietää paremmin erilaisia rasituksia, kuten kasvustoja, aurinkoa, ilmansaasteita, pienen ajan sisällä tapahtuvia lämpötilavaihteluita sekä lunta, jäätä ja vettä. Huollettua kattoa pitää korjata vähemmän, ja sen elinkaarikin muodostuu pitkäksi.

Jätä katon huolto meidän kontollemme, olipa kyse tiilikatosta, mineriittikatosta, peltikatosta tai tiilikatosta. Meiltä sujuu myös kattoturvatuotteiden huoltaminen sekä kaikkien muiden katon varusteiden huoltaminen. Katon kevät- ja syyshuollon tarpeellisuus ei riipu katon iästä, materiaalista tai rakennuksen käyttötarkoituksesta. Jos mielit pitkäikäistä ja hyväkuntoista kattoa, lähde liikkeelle siitä, että teetät säännöllisesti sen puolivuotishuollot.

Katon puolivuotishuolto ei ole kovinkaan ihmeellinen työkokonaisuus, mutta sen merkitys katon kunnolle on kiistaton. Ensiksi katon pinta puhdistetaan kaikista roskista, mitkä jäisivät muuten varjostamaan kattoa ja kiihdyttämään sen sammaloitumista (tai ruostumista, jos kyse on peltikatosta). Roskia löytyy varmasti myös katon sadevesijärjestelmästä, mikä puhdistetaan yksin tein. Poistamatta jääneet roskat johtaisivat vääjäämättä erilaisiin tukoksiin ja ylivuotoihin, ja seisova vesi vaurioittaa kourut ruosteen sekä jäätymisvaurioiden kautta. Puolivuotishuollon yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana selviäisi tarve muun muassa kattopeltien kiinnityksen lisäykselle, tiilikaton pesulle tai naulojen ja vanhojen kateruuvien vaihtamiselle uusiin ruuveihin. Tällaisen maksuttoman kattotarkastuksen saatte kaupan päälle myös muiden kattotöiden yhteydessä.

Harvemmin tarvittuja kattohuoltoja ovat katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely sekä kattomaalaukset. Lumen pudotus ja jään poisto katolta tilataan tietenkin vain tarvittaessa. Kattomaalausten tarve vaihtelee paljon kattokohtaisesti, mutta selvyys asiasta saadaan viimeistään kattotarkastuksen yhteydessä. Jokainen katto kannattaisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mikään olennainen kattohuolto tai katon paikkaus ei jäisi tekemättä aikoinaan. Esimerkiksi peltikaton maalaaminen on edessä ensimmäistä kertaa 2–25 vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta. Tiilikatot ja huopakatot maalataan vain kerran, mutta riippuu tapauksesta, missä vaiheessa vanha pinnoite kuluu uusimiskuntoon.

Jos räystäs vuotaa Hollolassa, apu voi löytyä jo rännien puhdistuksesta

Jos räystäs vuotaa Hollolassa, apu asiaan voi löytyä jo niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin rännien puhdistamisesta. Rännihuollosta ei kuitenkaan ole hyötyä, jos ränneissä on jotain rakenteellista vikaa, tai jos katon reunaa ei ole varusteltu vesikouruilla. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tarkastamme tilanteen ja annamme tarjouksen joko rännien korjaamisesta tai uusien rännien asentamisesta.

Niin omakotitalossa, kerrostalossa kuin kaikissa muissakin rakennuksissa tulee olla toimiva sadevesijärjestelmä. Muun muassa talon perustukset uhkaavat kastua, jos sadevesijärjestelmä ei vedä kunnolla tai jos siinä on jostain muusta syystä vuotavia kohtia. Edes salaojajärjestelmä ei aina riitä pitämään talon perustuksia kuivana, jos katolta valuvien vesien annetaan imeytyä perustuksia ympäröivään maaperään. Katon sadevesijärjestelmä koostuu yleensä sadevesikouruista ja alastuloputkista, mutta ne voidaan korvata koristeellisilla jalkaränneillä ja suppiloilla. Tasakaton reunoilta et rännejä tapaa, sillä tasakatolle asennetaan kattokaivot. Plus Kattopalvelu hallitsee kaikki sadevesikouruja ja syöksyputkia, jalkarännejä sekä kattokaivoja koskevat kattotyöt, joten saat avun aina tästä samasta osoitteesta.

Paras tapa huolehtia sadevesijärjestelmän kunnosta ja pitkäikäisyydestä on puhdistaa se kaksi kertaa vuodessa. Tiheiden puhdistusten ansiosta sadevesijärjestelmään ei ehdi muodostua tukoksia, mitkä vaikuttaisivat myös kourujen ja alastuloputkien kuntoon aiheuttamalla ruostetta ja jäätymisvaurioita. Sadevesikourujen puhdistuskin kannattaa ulkoistaa Plus Kattopalvelu, saathan samalla asiantuntevan mielipiteen paitsi sadevesijärjestelmän, myös koko katon kunnosta. Ilmainen kattotarkastus tarjotaan jokaiselle asiakkaallemme riippumatta siitä, minkälaisen kattotyön hän on tilannut.

Noin kymmenen vuoden välein kourut ja alastuloputket kannattaa huoltomaalata, sillä ehjä pinnoite estää rännejä ruostumasta. Muista rännihuoltoja olisivat jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus, minkä teemme aina kuumalla vesihöyryllä. Väkivalta voisi rikkoa rännit ja saada ne jopa putoamaan alas, joten on parempi käyttää pomminvarmaa mutta kattoystävällistä höyrysulatusta.

Puhtaat kourut, joiden kunto on syksyllä tarkastettu (muun muassa reikien ja väärään suuntaan antavien kaatojen varalta), eivät yleensä jäädy. Rännien talviaikainen toiminta voidaan kuitenkin varmistaa sulanapitokaapelien avulla. Sulanapitokaapeleista ei ole hyötyä tasakatolla, mutta kattokaivoilla on onneksi oma sulanapitojärjestelmänsä. Kun säännöllisesti puhdistetuissa kattokaivoissa on lämpövastukset, virtaa sulamisvesi nätisti pois katolta läpi talven.

Likaisimmankin katon pesee ja puhdistaa Plus Kattopalvelu 

Plus Kattopalvelu saa kaikista likaisimmankin katon puhtaaksi Hollolassa – ota siis yhteyttä ja tilaa katon pesu, tai sammaleiden poisto ja katon suojakäsittely. Katto on aika pestä, jos sen alkuperäistä väriä ei enää erota likakerroksen alta. Jos lika on kovin pinttynyt kattoon, ei esimerkiksi tiilikaton harjaus riitä, vaan tiilikatto on paras pestä. Myös huopakatto voidaan pestä, jos sen havaitaan olevan epäpuhtauksien kirjoma. Peltikaton pesuun riittää useimmiten sadevesi, mutta aina ennen kattopesua katto kannattaa pestä harjojen, letkun ja kattopesuaineen avulla. Peltikatot maalataan pariin, ehkä jopa kolmeen tai neljäänkin otteeseen, kun taas huopakatot ja peltikatot saavat uuden pinnoitteen vain yhden kerran.

Kattomaalaukseen kannattaa suhtautua vakavasti, sillä katon maalaus ei onnistu, ellei sen pohjatöihin panosteta. Peltikaton maalauksen pohjatöiksi riittää helpoimmillaan pelkkä kattopesu. Näin on sellaisessa tilanteessa, jos katossa ei ole mitään korjattavaa, ei edes ruostevaurioita. Tiilikaton ja huopakaton pinnoittaminen saattaa vaatia useampiakin pohjatöitä. Yksi niistä voi olla sammaleiden poisto, ja toinen katon suojakäsittely.

Peltikatolta sammaleita tuskin joudutaan poistamaan, sillä sen liukas pinta ei tarjoa hyvää kasvualustaa sammaleille. Tiilikatto ja huopakatto ovat karheapintaisia kattoja, ja niillä voi esiintyä hyvin itsepintaisia sammaleita – sammaleiden poistoon ei tuolloin riitä pelkkä vesiletku tai harja! Kemialliset sammalenpoistoaineet saavat kaiken sammalkasvuston tuhoutumaan niin omakotitalon, kerrostalon kuin esimerkiksi rivitalonkin katolta, joten jos katto vihertää, ota yhteyttä sammaleiden poiston tiimoilta. Sammalet kannattaa poistaa heti, ei vain kattomaalauksen yhteydessä. Sammalkasvustot saavat katon vaikuttamaan hoitamattomalta, mutta ei siinä kaikki: sammalet nopeuttavat katon ikääntymistä siinä määrin, että sammaleisen katon elinkaari saattaa jäädä puolta normaalia lyhyemmäksi!

Paras keino estää katon sammaloituminen, ruostuminen ja lian pinttyminen on poistaa roskat katolta usein. Katolle kertyy lähiympäristön puista kaikenlaista roskaa, kuten oksia, neulasia ja lehtiä. Katto kannattaisi puhdistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta roskat eivät alkaisi vaikuttaa katon kuntoon. Samalla puhdistamme myös kattokaivot, jalkarännit tai sadevesikourut, joiden toimintaa roskakuorma häiritsisi pahasti. Tilaa myös katon kevät- sekä syyspuhdistukset Plus Kattopalvelulta, niin saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuskierroksen.

Tilaa katon maalaus Hollolaan, koska kattomaalaus tietää katolle pitkää ikää

Nauru lupaa pitkää ikää katon omistajalle, katon maalaus Hollolassa puolestaan katolle. Kattomaalaus on helppo tapa saada omakotitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön katto vaikuttamaan uudenveroiselta, eikä kyse ole pelkästä silmänkääntötempusta. Katon huoltomaalaus palauttaa katon rasituksensietokyvyn lähes alkuperäiselle tasolle, joten katon elinvuodet saattavat lisääntyä useilla kymmenillä, kun katto maalataan.

Ei ole samantekevää, kuka kattosi maalaa, sillä huolimattomasti tai taitamattomasti tehty kattomaalaus ei anna katollesi niin kestävää ja hyvää suojaa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, kun tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi mansardikaton pinnoite on aika uusia. Riippuu tapauksesta, koska katto pitää maalata. Sinkitty peltikatto maalataan ensi kertaa jo pari vuotta siitä, kun katto on asennettu. Jatkossa peltikatto maalataan pinnoitteen kulumisasteen perusteella. Voi mennä 15 vuotta, ennen kuin maalipinta kaipaa uusimista. Pinnoitetuissa kattopelleissä saattaa olla valmiina niin laadukas pinnoite, että se kestää neljännesvuosisadan, ennen kuin on katon huoltomaalauksen aika. Mitä paremmassa kunnossa peltikaton pinnoite on, sitä vähemmän katolla esiintyy ruostevaurioita ja niistä johtuvia ongelmia.

Tiilikaton maalaus on ajankohtaista suurin piirtein tiilikaton elinkaaren puolivälissä, ja koska tiilikatto kestää noin 70 vuotta, maalataan kattotiilet noin 30 vuoden iässä. Uusi pinnoite on tarpeen, jotta ajan myötä kattotiiliin puhkeavat huokoset saataisiin tasoitettua. Jos tiilessä on runsaasti huokosia, kerääntyisi niihin vettä ja sammaleita. Mitä enemmän kattotiilessä on kosteutta, sitä herkemmin se kärsii pakkasrapautumisesta. Uuden pinnoitteen ansiosta tiilien talviaikainen mureneminen ja halkeileminen vähenee merkittävästi.

Huopakatotkin maalataan vain kerran, ja vasta katon ollessa teknisen käyttöikänsä puolivälissä. Huopakattopinnoitteen uusiminen saa katon kestämään auringon paahdetta ja kasvustoja vielä pitkään. Kuten aina kattoa maalatessa, myös huopakaton maalausurakka pitää aloittaa huolellisista pohjatöistä. Paikan päällä tehty alkukatselmus kertoo, mitä kaikki pohjatöitä tarvitaan. Vähintäänkin tarvetta on katon pesemiselle, sillä likainen pinta hylkisi uutta pinnoitetta. Alkukatselmus kertoo myös sen, jos kattoremontti tai esimerkiksi pelkkien kattopeltien vaihto olisi sittenkin parempi vaihtoehto. Tarjoamme aina asiakkaan kannalta järkevimpiä ja taloudellisimpia kattotöitä, joten emme tee tarjousta sellaisen katon maalaamisesta, mikä oikeasti pitäisi jo uusia – tai toisin päin.

Hollolassa tehdyssä lumenpudotuksessa noudatetaan aina harkintaa

Lumenpudotus Hollolassa on melko vaarallinen kattotyö, joten kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin kiipeää hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolle lumia pudottamaan. Useimmiten on parempi jättää kattolumityöt kokeneiden osaajiemme huoleksi. Meillä on paitsi pitkä kokemus erilaisista kattolumitöistä, myös tarvittava kalusto ja asianmukaiset työturvallisuustuotteet. Aina pelkkä lapio ei nimittäin riitä, vaan lumen pudottaminen katolta vaatii henkilönostimia tai nostinkoriautoja – näin onnistuu lumimassojen vähentäminen myös korkean rakennuksen, esimerkiksi kerrostalon, katolta. Aina tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta pudotettavaa lunta ei sovi jättää tontille, vaan se on kuljetettava pois kuorma-autoilla. Toisinaan kattolumityöt uhkaavat sotkea liikenteen totaalisesti, ja sen estämiseksi pitää järjestää liikenteenohjaus.

Kun valitset lumenpudotukseen Plus Kattopalvelun, huolehdimme kaiken kuntoon puolestasi. Tuomme paikalle tarpeeksi kokenutta työvoimaa, jotka käyttävät turvavaljaita myös tasakatoilla. Työvoimaa on tarpeeksi myös vaara-alueen eristämiseen ja liikenteen ohjaamiseen, ja ammattilaiskaartimme mukana paikalle saapuu myös urakassa tarvittava kalusto.

Lumenpudotusurakka suunnitellaan jo etukäteen, jotta itse työ sujuisi nopeasti ja turvallisesti. Suunnittelu pohjautuu alkukatselmuksen aikana kerättyyn dataan. Alkukatselmuksen aikana olemme keränneet tarpeeksi tietoa myös laskeaksemme kattolumitöille hyvän hinnan.

Joka talvi lunta ei tarvitse katolta pudottaa, eikä pakkaslumi yleensä aiheuta ongelmia katon rakenteille tai ohikulkijoiden turvallisuudelle. Kattolumitöiden sesonkiaikaa on kevättalvi, kun lumi vettyy ja tiivistyy. Suojalumi voi vaurioittaa katon rakenteita, vesikatteen pinnoitetta tai katon varusteita. Vahinkoja sattuu varsinkin silloin, kun lumi alkaa valua alas katolta. Tässä vaiheessa ovat vaarassa myös talon asukkaat ja muut talon läheisyydessä liikkuvat. Plus Kattopalvelu tekee harkitun huolellisen lumenpudotuksen, mikä ei aiheuta vahinkoa sen paremmin katolle kuin talon asukkaille tai näiden omaisuudellekaan.

Ota yhteyttä tähän samaan kattofirmaan silloinkin, kun tarvitset jään poistoa katolta, jääpuikkojen poistoa räystäältä tai umpeen jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattamista. Kuuma höyry on paras tapa jään poistoon, sillä se on samaan aikaan sekä kattoystävällinen että tehokas. Katon ja rännien sulatus höyryllä onnistuu vaivattomasti, kun tuomme paikalle höyrytyslaitteemme. Rännien jäätymistä voidaan ehkäistä rännihuolloilla ja sulanapitojärjestelmällä, kun taas kattojään muodostumiseen voitaneen vaikuttaa katon lisälämmöneristyksen avulla.

Kattotyöt Hollolaan nopealla aikataululla ja luotettavalla ammattitaidolla

Kun haluat saada kattotyösi Hollolassa nopealla aikataululla ja vieläpä luotettavalla ammattitaidolla, muista kattofirma nimeltä Plus Kattopalvelu. Me olemme jo monen talonomistajan sekä taloyhtiön luottokumppani – ja hyvästä syystä, sillä kaikki tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt toteutetaan nopeasti ja taidokkaasti. Jos esimerkiksi katto vuotaa, ei ole oikein jättää asiakasta pulaan, vaan apua on tarjottava niin pian kuin mahdollista. Allekirjoitamme tämän ja toimimme sen mukaan, joten saat kattoläpivientien korjauksen tai muun katon paikkauksen aina niin pian kuin suinkin. Kattohuoltoja tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden asentamistakaan ei tarvitse odotella kauaa, joten luota Plus Kattopalveluun kaikissa kattotöissä.

Aluskatteen korjaaminen varmistaa kattorakenteiden kuivuuden, vaikka jokin kattoläpivienti alkaisikin vuotaa. Vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai esimerkiksi piipunjuuri pitää aluskatteesta huolimatta korjata hetimmiten, sillä aluskatteet eivät ole kovin hyviä kestämään pitkään jatkuvaa kosteusrasitusta. Aluskatteen paikkaaminen tarkoittaa käytännössä aluskatteen uusimista, joskin aluskatteen osittainen vaihto saattaa riittää. Jotta aluskate ei suotta vaurioituisi, kannattaa katon tuuletusaukot tiivistää. Kun katon harjan tuuletusaukot on varustettu harjatiivisteillä, ei aluskatteelle päädy sadevettä tai roskia. Räystäiden tuuletusaukkoihin voidaan asentaa pieneläinesteet, tässä tapauksessa lintuverkot.

Mikäli kattovuoto tai kondensoitunut kosteus pääsee kastelemaan katon alla olevat puurakenteet, on ne joko kuivatettava tai uusittava. Lahot puuosat pitää vaihtaa lahon leviämisen ehkäisemiseksi, olivatpa ne sitten katon sisä- tai ulkopuuosia. Katon ulkopuuosia ovat esimerkiksi räystäslaudat sekä otsalaudat, joiden lahoamista voidaan estää maalaamalla ne säännöllisesti. Räystäslautoja suojellaan huolehtimalla myös siitä, että räystäskourut vetävät moitteettomasti. Jos kouruissa on tukoksia, roiskuu vesi yli kastellen niin räystäslaudat kuin talon julkisivun. Katon vesivahinko edellyttää usein myös katon eristykseen puuttumista. Märät villat pitää vaihtaa homeen syntymisen ehkäisemiseksi, minkä lisäksi yläpohja saattaa kaivata lisäeristeitä.

Uudet eristeet ehkäisevät kosteuden kondensoitumista kattorakenteisiin. Jos katon IV-työt on tehty puutteellisesti eikä katon alla ole tarpeeksi paljon eristeitä, voi kondenssivesi olla todellinen ongelma katon alla. Kondenssivettä syntyy siitä lämmöstä, mikä karkaa rakennuksen sisäpuolelta. Ihanteellisessa tilanteessa lämmin ilma tuuletu heti pois katon alta, mutta jos ilma liikkuu huonosti, se saattaa (varsinkin talvisin) ehtiä tiivistyä kosteudeksi. Huonoa tuuletusta voidaan tehostaa esimerkiksi hengittävällä aluskatteella sekä alipainetuulettimella.

Katon ja yläpohjan eristyksessä oleva kosteus johtaa villojen vaihtoon

Olipa kyseessä ullakon ja vintin eristys, katon lisälämmöneristys, ilmanvaihtokanavien eristys tai jokin aivan muu kattotyö Hollolassa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Plus Kattopalvelun ammattilaisilta sujuvat kaikenlaiset omakotitalojen, kerrostalojen, kesämökkien ja esimerkiksi ulkorakennusten kattotyöt, myös sellaiset, mitkä liittyvät eristeisiin ja niiden asentamiseen. Jos ullakkotilat halutaan ottaa asuinkäyttöön, yläkerran huoneissa vetää tai ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä, on aika suorittaa nimenomaan jokin eristeisiin liittyvä toimenpide.

Katon lisälämmöneristyksen avulla voit ratkaista monta ongelmaa kerralla, sillä uudet villat auttavat pienentämään lämmityskustannuksia, vähentämään katon vesivahinkoja ja ehkäisemään katolta riippuvia jääpuikkoja. Usein on mahdollista lisätä yläpohjaan eristeitä ilman sen kummempia esivalmisteluja. Esimerkiksi villojen vaihtoa tarvitaan lähinnä vain silloin, jos vanhat eristeet ovat märkiä. Jos uudet villat madaltaisivat katon tuuletustilaa liikaa, selvitämme, millaisella urakalla katon tuulettuvuus voitaisiin taata eristeiden lisäämisestä huolimatta. Kyseeseen voi tulla vaikkapa katon korotus.

Uudet eristeet pienentävät asunnon lämmityskustannuksia, sillä jos eristeitä on liian vähän, kuluu asunnon lämmittämiseen paljon energiaa, josta iso osa menee hukkaan. Lämpöä karkaa toki myös seinien ja ikkunoiden läpi, mutta koska lämmin ilma nousee ylöspäin, tapahtuu iso osa lämpöhukasta juuri yläpohjan läpi. Paksuinkaan tiilikatto ei eristä lämpöä, vaan se tehtävä on pelkästään yläpohjan lämmöneristeiden varassa. Uudet eristeet voivat aiheuttaa satojen eurojen vuotuiset säästöt asunnon lämmityskustannuksiin, joten katon lisälämmöneristys on pian maksanut itsensä takaisin. Kun vähentää energian käyttöä, tulee myös suojelleeksi ympäristöä. Energian tuotannosta aiheutuu aina ympäristövaikutuksia. Ympäristövaikutuksia syntyy muun muassa polttoaineen hankinnasta, jalostuksesta, varastoinnista ja kuljettamisesta, itse tuotantoprosessista sekä jätteiden käsittelystä. Ympäristövaikutuksia ovat ilmastonmuutoksen lisäksi myös happamoituminen ja vesistöihin kohdistuvat vaikutukset.

Uudet eristeet auttavat vähentämään katon vesivahinkojen todennäköisyyttä, sillä lämmön karkaaminen sisältä ulos saattaa johtaa kondenssivesivahinkoon sekä saumavuotoihin. Karkaava lämpö voi tiivistyä kondenssivedeksi, jos se ei pääse tuulettumaan heti pois katon alta. Saumavuotoja syntyy silloin, jos katolle on talven mittaan satanut paljon lunta. Karkaava lämpö saa lumen sulamaan, ja sula vesi saattaa päästä katon alle katon saumojen läpi. Osa sulaneesta lumesta jäätyy jääpuikoiksi katon reunalle. Tästäkin ongelmasta päästään eroon, kun katon alle lisätään eristeitä.

Kattoturvatuotteet tarkoittavat muun muassa lapetikkaita ja lumiesteitä 

Kun hankit katollesi tarpeeksi kattoturvatuotteita Hollolassa, ei katolla liikkuminen ole enää vaarallista eikä hankalaa. Kattoturvatuotteiden asentaminen katolle on kattotyö, mihin ohjaavat myös rakennusmääräykset. Kun tiilikatolla, huopakatolla tai peltikatolla on tarpeeksi kattoturvatuotteita, on nuohoojien ja muiden korkeuksissa työkseen liikkuvien ammattilaisten turvallista liikkua katolla.

Kattoturvatuotteita ei välttämättä ole tarpeeksi, vaikka katolta löytyisivät sekä kattotikkaat, palotikkaat että talotikkaat. Esimerkiksi katon kaltevuus vaikuttaa siihen, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle on hankittava. Plus Kattopalvelun ammattilaiset varmistavat kattoasi tarkastaessaan, onko kattoturvatuotteita riittävästi, vai pitäisikö niitä asentaa vielä lisää. Kaltevalle katolle tarvitaan seinätikkaiden, lapetikkaiden ja mahdollisten hätäpoistumistikkaiden (niitä tarvitaan viimeistään silloin, kun ikkunasta on matkaa maan pinnalle yli 3,5 metriä) lisäksi myös lumiesteitä ja kulkusiltoja. Tarvetta voi olla myös vahinkoja estäville kattopollareille sekä putoamissuojille.

Ei ole samantekevää, millaisin kattoturvatuottein katto varustellaan. Me toimitamme omakotitalojen, kerrostalojen, ulkorakennusten, tuotantolaitosten ja muiden kiinteistöjen katoille laadukkaat, CE-merkityt ja prikulleen oikein asennetut kattoturvatuotteet. Vaikka kattotikkaat, lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet olisivatkin korkealaatuisia ja oikein asennettuja, tulee niiden kunto tarkastaa usein.

Kattoturvatuotteiden kunto heikkenee sitä mukaa, kun ne ikääntyvät. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kattoturvatuotteet osataan huoltaa, korjata tai uusia ajoissa, jolloin katolla liikkuminen on koko ajan hyvin turvattua. Erityistä huomiota ansaitsevat kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnitykset, mitkä voivat löystyä esimerkiksi painavan suojalumen painaessa niitä. Peltikatto elää lämmön vaihdellessa, ja nämä lämpöliikkeetkin voivat saada kattoturvatuotteiden kiinnitykset löystymään. Jos kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni harja- tai esimerkiksi pulpettikatossa, on vaarana, että ne irtoavat. Irtoaminen katosta voi tapahtua kovan tuulenpuuskan riepotellessa seutua tai keväällä, kun vettynyt lumi yrittää pudota alas katolta mahdollisimman nopeasti. Kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet saattavat irrota myös kesken kattohuollon, mikä olisi äärimmäisen vaarallista katon huoltajan kannalta.

Kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset kannattaa tarkastaa myös siksi, että katto vaurioituu aina, kun jotain irtoaa siitä väkisin. Katto voisi alkaa vuotaa siihen syntyneistä repeytymistä, joten kannattaa pitää huolta katon tarvikkeiden ja niiden kiinnitysten kunnosta. Tilaa Plus Kattopalvelulta mikä tahansa kattotyö, niin saat koko katon ja kaikkien katon varusteiden kunnon tarkastuksen hintaan nolla euroa. 

Lumimassat kuriin – tilaa lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat tärkeitä kattotöitä Hollolassa. Kun kerrostalon, kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuskiinteistön katto on varusteltu hyvässä kunnossa olevilla lumiesteillä, on pihalla liikkuminen turvallista koko talven ajan – myös keväällä, kun vettynyt suojalumi alkaa liikkua lappeella. Lumen äkillinen putoaminen alas katolta voisi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Lumi saattaa singota alas niin kovalla vauhdilla, että se voi päätyä melko kauas rakennuksen kivijalasta. Alle jäävä auto tai muu irtaimisto saattaa kärsiä vaurioita, minkä lisäksi vaarassa ovat kaikki pihalla kahdella tai neljällä jalalla liikkuvat.

Lumiesteiden tarkoitus on suojata myös kattoa, mikä saattaa alkaa jopa vuotaa lumen liikkeiden aiheuttamien vaurioiden takia. Jos lunta on katolla todella paljon, eivät lumiesteet riitä estämään lumivaurioiden syntyä. Tuolloin talon omistajan tai taloyhtiön on tilattava lumimassojen vähentäminen katolta. Plus Kattopalvelun ammattitaitoisesti suorittama lumenpudotus estää katon rakenteita vaurioitumasta ja jiirejä pettämästä. Liian painava lumitaakka voisi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, eikä ihme: suojalumen paino voi olla jopa satoja kiloja kuutiolta.

Lumivaurioita saattaa syntyä myös silloin, kun lumi liukuu pitkin lapetta, ja tämän estämiseksi tarvitaan lumiesteitä. Lumi voisi repiä irti vaikka kaikki katon tarvikkeet aurinkopaneeleista ränneihin ja ilmanvaihtohormeista kattotikkaisiin. Katon reunalle asennetut lumiesteet pitävät lumiesteet kurissa, joten lumi ei putoa katolta irrottaen katon tarvikkeita mukaansa.

Jos katon kaltevuus on yli 1:7, tulee talon omistajan tai taloyhtiön hankkia lumiesteet katolle. Plus Kattopalvelu toimittaa paikalle kestävät ja oikein mitoitetut lumiesteet, mitkä sulautuvat nätisti osaksi kattokokonaisuutta.

Tiesittekin varmasti, että katto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa siltä varalta, että kattoon olisi ilmestynyt jotain korjattavaa tai huollettavaa. Kattotarkastukseen kannattaa sisällyttää lumiesteiden kunnon ja kiinnityksen tarkastus. Tilaa kattotarkastus Plus Kattopalvelulta, niin lumiesteetkin tulevat tarkastettua huolella. Jos tarvitaan lumiesteiden korjausta, annamme siitä hyvän tarjouksen. Tarvittaessa tarjoaisimme myös lumiesteiden kiinnikkeiden kiristämistä, sillä jos lumiesteet pääsevät irtoamaan katosta, syntyisi kattoon vaurioita. Katto voisi alkaa vuotaa näistä rei’istä, joten irronneista lumiesteistä, tikkaista tai muista katon varusteista syntyneet vauriot olisi korjattava pikaisesti.

Miksi tarjoamme sinulle piipunhattua ja piipun pellitystä?

Onko kattotarkastaja suositellut sinulle piipunhattua ja piipun pellitystä? Kattopeltisepän työtä oleva piipun pellitys on varsinainen silmänilo, mutta piipun peltityöt eivät ole pelkkiä koristeita. Sekä savupiipun pellitystä että piipunhattua tarvitaan pitämään savupiippusi hyvässä kunnossa. Jos kosteus pääsee vaikuttamaan piipun kuntoon, muuttuu tulisijan käyttäminen vaaralliseksi. Vaikka lopettaisitkin tulisijan käyttämisen, voi kosteus rapauttaa piipun niin, että se sortuu. Huonokuntoinen hormi on saneerattava, minkä jälkeen se kannattaa suojata kosteudelta ja ajan hampaalta kattopeltiseppiemme avulla.

Miksi kosteus saa piipun kunnon heikkenemään? Tämä johtuu siitä, että kosteus ja sen jäätyminen rapauttavat savuhormin laastia. Mikäli hormi lämpiäisi joka päivä, kosteus haihtuisi ennen jäätymistään, mutta nykyään vain harvat tulisijat lämpenevät päivittäin. Jäätymisvauriot saavat hormin pienet epätasaisuudet kasvamaan niin paljon, että hormiin syntyy nokea kerääviä koloja sekä halkeamia, joista pääsee lämmön ohella karkuun myös savukaasuja. Savukaasut ovat kuumia, joten ne voivat saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen. Eristeet voivat syttyä myös nokipalon aiheuttaman kuumuuden takia. Nokipaloja ehkäistään polttamalla kuivaa puuta ja nuohouttamalla hormi säännöllisesti, mutta jos hormiin on rapautumisen takia syntynyt koloja, ei nuohous riitä kaiken noen poistamiseen. 

Nokipalot ja muut ongelmat ovat vähemmän todennäköisiä, kun piippu on suojattu suuaukon päälle asennettavalla piipunhatulla sekä piipun ulkopuolta ja piipun läpivientiä suojaavilla pellityksillä. Kattopeltisepiltämme saatte Hollolassa myös muut peltisepän työt, kuten jiiripeltien asentamisen. Kattopeltiseppämme ovat aina valmiita myös konesaumakaton asentamiseen, korjaamiseen tai uusimiseen.

Plus Kattopalvelu auttaa silloinkin, jos piipusta vuotaa vettä. Voimme auttaa sinua myös ehkäisemään sen, että katto vuotaa piipun juuresta. Piipun läpivienti pysyy tiiviinä, kun se on oikein asennettu ja tiivistetty. Esimerkiksi aluskatteen pitää olla osittain nostettu piippua vasten, jotta aluskate ottaisi vastaan tiivisteiden läpi mahdollisesti pääsevän kosteuden. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen piipun kohdalta, tai tiivistämme piipun juuren uudestaan. Säännöllisesti teetettyjen kattotarkastuksien ansiosta niin piipun läpivienti kuin kaikki muutkin katon läpiviennit pysyvät tiiviinä, eivätkä katon alla olevat puuosat tai eristeet pääse kastumaan. Asiakkaamme saavat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, mikä on jälleen yksi hyvä syy teettää kaikki kattotyöt Plus Kattopalvelun ammattilaisilla.

Hollolassa tekemäämme katon tarkastusta ei voi kutsua ylimalkaiseksi

Tekemäämme katon tarkastusta Hollolassa ei voi kutsua ylimalkaiseksi, sillä kyseessä ei todellakaan ole mikään pintaraapaisu, vaan erittäin perusteellisesti toteutettu kattotyö. Haluamme osoittaa, että arvostamme asiakkaitamme, joten tahdomme tarjota kunnollisia kaupanpäällisiä. Äkkiä on vaikeampi keksiä parempaa kaupanpäällistä kuin katon kunnon tarkastus. Kattotarkastus auttaa asiakasta pitämään tiilikattonsa, peltikattonsa tai huopakattonsa paremmassa kunnossa, sillä asiantuntija huomaa kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet. Kun katon tarpeisiin reagoidaan nopeasti, pysyy katto kaikin puolin hyvässä kunnossa.

Vaikka katto näyttäisi olevan kunnossa, saattaa ammattilainen huomata joitain muutoksia tai puutteita, mitkä voisivat ajan kuluessa alkaa aiheuttaa ongelmia. Tällainen voisi olla vaikkapa törröttävä peltikattonaula. Kosteus voi päästä naulanreiästä läpi, jos se ei enää ole tiivis. Lisäksi kattopelti on suuremmassa vaarassa irrota tuulella, jos kaikki naulat eivät ole kunnolla paikallaan. Ainakin kaikki ylös kohonneet naulat kannattaa vaihtaa kateruuveiksi, mutta vielä parempi lopputulos saavutetaan vaihtamalla kaikki naulat ruuveiksi. Kateruuvi pysyy paremmin kiinni ruodelaudoituksissa – silloinkin, kun ne turpoavat ja kutistuvat ilmankosteuden vaihdellessa.

Kattotarkastaja havaitsee myös kaikki pinnoitevauriot, joista peltikaton ruostuminen voisi alkaa, sekä huopakaton ilmakuplat. Ilmakuplat kannattaa pian puhkaista ja tiivistää, jotta ne eivät vahingoita katetta. Katon alla käytyään kattotarkastaja osaa antaa tarjouksen märkien eristeiden uusimisesta tai vaikkapa aluskatteen paikkaamisesta. Jotta aluskatetta ei tarvitsisi paikata, saattaa kattotarkastaja suositella roskien poistoa aluskatteelta. Roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta, mikä heikentää aluskatteen materiaalin. Ammattilainen osaa tarkastaa myös sen, onko aluskate oikein päin ja sopivalla kireydellä. Liian kireällä oleva aluskate saattaa revetä, ja löysällä roikkuvan aluskatteen päälle saattaa kertyä vettä, jolloin aluskate saattaa kulua puhki.

Konesaumakatot, palahuopakatot, tiilikatot ja esimerkiksi bitumikermikatto kannattaisi tarkastaa puolen vuoden välein, jotta kaikki kattohuollot (kuten sammaleiden poisto ja kattomaalaus), kattokorjaukset (kuten rikkinäisten tiilien vaihto) sekä muut kattotyöt (kuten sulanapitojärjestelmän korjaus) tulisivat tehtyä ajoissa. Kattotarkastuksen voit tilata meiltä myös erikseen, jolloin saat kohtuullista hintaa vastaan erittäin kattavan selvityksen katon kunnosta. Voit myös tilata jonkin kattohuollon, kuten katon kevät- tai syyshuollon, ja saada kattotarkastuksen veloituksetta.

Kattopalveluiden kunkku Hollolassa on Plus Kattopalvelu – teemme sinunkin kattourakointisi

Sinunkin kattourakointisi Hollolassa onnistuu taatusti, kun tilaat sen Plus Kattopalvelulta. Olemme täyden palvelun kattofirma, eli toteutamme kattourakat aina avaimet käteen -periaatteella. Kun etsit kattopalvelua, jonka jälkiä ei sinun tai minkään toisen kattourakoitsijan tarvitse käydä korjailemassa, valitse meidät! Hoidamme luotettavasti myös haasteelliset kattourakat, kuten katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjaamisen, tai katon alta löytyvien lahovaurioiden kunnostamisen.

Plus Kattopalvelu on asiakaslähtöisyydessään suorastaan verraton kattofirma. Tilasitpa kattomaalauksen, kattoremontin tai vaikkapa lumen pudotuksen katolta, saat sen varmasti kilpailukykyiseen hintaan. Toimeen tartutaan nopeasti, joten voit huokaista helpotuksesta: katto on pian taas priimakunnossa, eikä sinun tarvitse viettää unettomia öitä kattovuotoa ja katon vesivahinkoa peläten. Katto korjataan, uusitaan tai huolletaan kokonaan meidän toimestamme, joten sinun ei tarvitse tulla avuksi rakennustelineitä pystyttämään, lautoja kantamaan tai nauloja poistamaan. Voit lähteä vaikka etelänmatkalle siksi aikaa, kun aherramme omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kimpussa. Evakkoon ei ole pakko lähteä, sillä toimimme aina niin, että talon asukkaille aiheutuu mahdollisimman vähän vaivaa ja häiriötä. Olemme hyvin joustavia tässä asiassa. Tarvittaessa voimme tehdä lumenpudotuksen yöaikaan, jolloin siitä aiheutuu ohiajavalle liikenteelle mahdollisimman vähän häiriötä. Tiesithän, että katon voi uusia myös talviaikaan? Näin kattosaneeraus ei häiritse kesän viettoa mökillä tai puutarhassa. Talviaikaankaan toteutettu  katon uusiminen ei vaadi väliaikaisasunnon hankkimista, sillä vesikaton puuttuminen ei vaikuta asunnon lämpötiloihin. Asunnossa tulee vilu vain, jos poistamme eristeet yläpohjasta. Mikäli eristeissä on kosteutta ja ne on uusittava, teemme eristeiden vaihdon pienissä osissa, jolloin vaikutus sisälämpötilaan on mahdollisimman pieni.

Asiakaslähtöisyys näkyy myös siinä, että tarjoamme useita maksuvaihtoehtoja kattourakalle. Yksi on kattotöiden rahoitus, mitä voi hakea kätevästi suoraan verkkosivujemme kautta. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä pääsee hakemaan myös kotitalousvähennystä – suosittelemme lämpimästi tähän verovähennykseen tutustumista, sillä se on helppo tapa säästää rahaa! Kattopalveluiden kunkku eli Plus Kattopalvelu erottuu edukseen myös mainiolla kaupanpäällisellään. Tilaa mikä tahansa kattotyö, niin tarkastamme koko kattosi kunnon ilmaiseksi. Tämän kaupanpäällisen avulla osaat tilata ajoissa kaikki katon kuntoa kohentavat ja sen elinkaarta pidentävät kattotyöt, sillä suosittelemme lähitulevaisuudessa tarvittavia kattotöitä heti katon tarkastuksen jälkeen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt