Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöiden luotettavin tekijä Lempäälässä on Plus Kattopalvelu

Plus Kattopalvelu on pitkän linjan kattoammattilainen, joka hoitaa tarkalla sekä kiistattoman asiantuntevalla otteella kaikki erilaiset kattotyöt Lempäälässä. Tämä kattourakoitsija palvelee yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä myös Lempäälän naapurikunnissa Akaassa, Kangasalla, Pirkkalassa, Tampereella, Valkeakoskella ja Vesilahdella. Avullamme niin konesaumakatot, kolmiorimahuopakatot, savitiilikatot kuin esimerkiksi suomalaisten suosimat tiilikuvioiset peltikatotkin kestävät mahdollisimman pitkään.

Jotta katto saavuttaisi niin pitkän käyttöiän kuin suinkin mahdollista, on tärkeää, että sitä huolletaan säännöllisesti. Osa kattohuolloista pitää toistaa niinkin usein kuin kaksi kertaa vuodessa. Joitain kattohuoltoja tarvitaan vain kerran (esimerkiksi tiilikaton pinnoitusta) tai ei välttämättä lainkaan (kuten lumen pudotusta). Aina kun huollamme tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen perusteella selviää, jos katto tarvitsee jotain muutakin huoltoa tai jotain kattopaikkausta, esimerkiksi vuotavan sauman tiivistämistä.

Eniten tarvittuja kattohuoltoja ovat katon ja rännien puhdistukset. Mikäli roskia ei poisteta ajoissa, alkaa kosteus haurastuttaa kattoa ja sen sadevesijärjestelmää. Kosteutta voidaan kiittää niin sammalkasvustoista kuin ruostevaurioistakin. Kosteus saattaa päästä myös muihin rakenteisiin. Mikäli tasakaton vesikaivot eivät vedä, voi katto alkaa vuotaa. Jos satulakaton räystäillä olevat kourut lakkaavat vetämästä, voivat vedet tulvia rännien yli ja kastella talon seinät sekä sokkelin. Kaikki katot on hyvä puhdistaa joka syksy ja kevät. Teemme tämänkin kattotyön mielellämme puolestasi, olemmehan tottuneita katolla liikkujia, ja meille on kunnia-asia pitää asiakkaidemme katot niin hyvässä kunnossa kuin suinkin mahdollista. Asianmukaisten työturvallisuustuotteiden ansiosta voimme liikkua kaltevilla ja korkeillakin katoilla turvallisesti.

Kattotöihin löytyy helposti rahoitus, sillä meidän kotisivujemme kautta asiakkaat pääsevät hakemaan joustavaa remonttilainaa kaikkiin kattourakoihin. Katto pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen, kun kaikki kattohuollot ja etenkin katon korjaukset sekä paikkaukset tehdään ajoissa. Jos katossa on jokin vaurio, ei se korjaannu itsekseen – päinvastoin, kattokorjauksen lykkääminen saattaa vain pahentaa vahinkoja ja tehdä niiden korjaamisesta entistä kalliimpaa. Myös kattoremontti kannattaa teettää heti, kun vanha katto ei enää jaksa pysyä tiiviinä. Kattosaneeraus on sitä edullisempi, mitä vähemmän katon alla on korjausta tarvitsevia kosteusvaurioita. Yksityisasiakkaita kiinnostaa varmasti tietää, ovatko kattotyömme kotitalousvähennyskelpoisia – ja vastaus on kyllä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Uutta kattoa ei tarvitse odotella kauaa, kun tilaat kattoremontin Lempäälään meiltä

Uusi harjakatto, tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto nousee paikoilleen ehkä jo parissa päivässä, kun tilaat kattoremontin Lempäälään Plus Kattopalvelulta. Ammattilaisemme asentavat niin palahuopakatot, lukkosaumakatot, tiilikatot kuin vaikkapa konesaumakatotkin. Tavallisen peltikaton, huopakaton ja tiilikaton asennus sujuu ilman erityistyökaluja, mutta konesaumakatto on poikkeus. Konesaumakatto vaatii kattopeltisepän erityisosaamista ja kattopeltien saumaamiseen tarvittavia työkaluja. Paikan päälle saapuvatkin kokeneet kattopeltiseppämme, jotka ovat aikoinaan saaneet oppinsa Suomen parhaiden mestarien kisälleinä. Kattopeltiseppiä tarvitaan myös muilla katoilla kattosaneerauksen loppuvaiheessa, eli silloin, kun uusi katto on aika viimeistellä erilaisilla suojapellityksillä, peltilistoilla tai vaikkapa peltisepän toteuttamilla kattoturvatuotteilla.

Plus Kattopalvelu hoitaa niin isot kuin pienetkin kattosaneeraukset yhtä luotettavalla ammattitaidolla. Ota yhteyttä ja tilaa kaltevakattoisen omakotitalon tai vaikkapa korkean kerrostalon kattoremontti. Meihin voit luottaa myös syrjäisellä paikalla olevan kesämökin kattoremontissa – tai sellaisen rivitalon kattoremontissa, minkä kattorakenteet ovat kattovuodon aikana pahoin vaurioituneet. Haluatko korottaa kattoa, tai muokata loivasta katosta kaltevamman? Sekin onnistuu, kun asialla on Plus Kattopalvelu.

Mitä edullisemman kattoremontin haluat, sitä aikaisemmassa vaiheessa kannattaa olla liikkeellä. Palahuopakattoremontti tai mikä tahansa muu katon uusiminen onnistuu sitä nopeammin ja edullisemmin, mitä paremmassa kunnossa kattorakenteet ovat. Jos katto on jo ehtinyt vuotaa, on katon alla olevat eristeet uusittava ja puurakenteet joko kunnostettava tai uusittava – ja tämä vaikuttaa kattoremontin hintaan. Huopakattoremontin kanssa ei aina kannata odottaa siihen asti, että katto on palvellut 40 vuotta. 40 vuotta on kattohuovan korkein mahdollinen käyttöikä, mutta aika voi haurastuttaa kattohuovan jo aikaisemminkin. Merkkejä tästä ovat muun muassa katteen kuivuminen ja halkeileminen. Peltikattoremontti on tarpeen siinä vaiheessa, kun katon korjaaminen muuttuu jatkuvaksi harrastukseksi. Mitä enemmän katolla on ruostevaurioita ja kattovuotoja (tai uhkaavia kattovuotoja), sitä pikemmin uutta kattoa tarvitaan. Tiilikattoremontti voidaan toteuttaa myös osittain, jos kosteus ei huonokuntoisista tiilistä huolimatta ole päässyt katon alle. Paikan päällä selviää, miten juuri sinun kattosi kannattaa uusia. Kerromme samalla lisää mahdollisuuksista maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella. Voimme jutella myös siitä, kannattaisiko sinun kattosi remontoida talvella.

Huopakatto tai palahuopakatto on huoleton valinta myös kesämökille

Kesämökin katoksi halutaan yleensä mahdollisimman helppohoitoinen katto – siksi kannattaa valita tavallinen huopakatto tai useista paanuista koostuva palahuopakatto. Bitumikatto pärjää vuosikymmenestä toiseen ilman massiivisia huoltotoimenpiteitä. Katon huollon ja korjaamisen sijaan voit keskittyä lomailuun ja vapaa-ajan viettoon! Kaikista helpoimmalla pääset, kun tilaat kaikki huopakattotyöt huopakattohuolloista sen korjauksiin ja remontteihin Plus Kattopalvelulta. Me olemme kattourakoitsija, joka tietää kaiken tietämisen arvoisen bitumikermikatoista. Asennamme, uusimme, huollamme, varustelemme ja korjaamme kaikenlaiset bitumikatot, eli niin tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot kuin laattakatotkin.

Laattakattoa tai muuta bitumikattoa kannattaa harkita myös muihin rakennuksiin kuin vapaa-ajan rakennuksiin. Bitumikatto ei mene pois muodista, vaan miellyttää silmää vielä kymmenienkin vuosien päästä. Alun perin huopakatot tehtiin paperista, ja pinnoitteena on käytetty muun muassa tervaa. Tämän päivän bitumikatto on paitsi tyylikäs ja helppohoitoinen, myös todella kestävä. Pakkaset, nopeat lämpötilamuutokset, rankkasateet, ilmansaasteet tai kasvustot eivät pysty horjuttamaan bitumikaton kuntoa ja tiiviyttä. Palahuopakatto tai muu huopakatto voi kestää jopa 40 vuotta.

Huopakaton alla on mukava asua, sillä se ei ropise sateella, eikä hiki puske pintaan kesähelteillä. Ulkolämpötilojen vaihtelu ei saa huopakattoa paukkumaan. Edellä mainituista syistä bitumikatto on monen mielestä parempi valinta kuin peltikatto. Monet pitävät huopakatosta enemmän kuin tiilikatoista, sillä huopakatto on yleensä edullisempi hankkia ja asennuttaa. Huopakatto on myös kevyempi, ja se voidaan asentaa loivemmille katoille kuin kattotiilet. Itse asiassa, bitumikatto on ainoa vaihtoehto, jos omakotitalossa, rivitalossa, kerrostalossa tai vaikkapa kesämökissä on tasakatto.

Paanukatot ja muut huopakatot ovat myös ympäristöystävällisiä. Jos katto puhdistetaan roskista ilmapuhaltimen tai pehmeän harjan avulla, voidaan se pitää puhtaana ilman kemikaaleja, ja katto kestää pitkään. Kun vanha huopakatto on viimein aika uusia, saadaan vanhoista vuodista tai paanuista asfaltin raaka-ainetta. Markkinoilla on myös kattohuopaa, missä on ilmaa saasteista puhdistava pinnoite.

Tarvitsitpa huopakaton huoltoa tai korjausta (esimerkiksi irronneiden paanujen kiinnittämistä kattoon), ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Pyydä tarjous myös huopakattoremontista tai jostain muusta kattotyöstä, kuten katon lisälämmöneristyksestä tai kattoturvatuotteiden uusimisesta.

Katon korjaaminen Lempäälässä ei ole aina ennalta estettävissä

Kattohuollot parantavat katon kuntoa, jolloin katon korjaus Lempäälässä on vain satunnaisesti tarvittu toimenpide. Vaikka kattoa huollettaisiin kuinka tunnollisesti tahansa, voivat jiirit silti vaatia korjausta tai rikkinäiset kattotiilet vaihtamista. Tällaisia korjaustoimenpiteitä esiintyy varsinkin keväisin, sillä lumen paino voi saada katon sisätaitteet vuotamaan. Pakkanen saa kattotiilien sisällä olevan kosteuden jäätymään, ja sen seurauksena tiili voi lopulta haljeta. Lumesta voi olla muutakin haittaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katolle. Lumi voi irrottaa katosta tikkaat, rännit tai jopa lumiesteet, ja silloin kattoon syntyy vaurioita, mitkä kannattaa paikata niin pian kuin mahdollista. Jos katossa on reikiä, voi katto alkaa vuotaa, ja silloin voidaan joutua hoitamaan myös lahon vaurioittamien puurakenteiden korjaus sekä villojen vaihto. Katolta pudonneet kattotarvikkeetkin, kuten rännit ja vesikourut, saattavat vaatia korjaamista.

Plus Kattopalvelu tiivistää kaikki katot ja kattoläpiviennit, ja tarjoamme asiantuntevaa apua myös kattotarvikkeiden korjaamiseen. Jos kattoa tai kattoläpivientejä ei saada korjattua tarpeeksi luotettavalla tavalla, teemme tarjouksen uusien asentamisesta – esimerkiksi kattoikkunan vaihdosta tai katon uusimisesta. Tiili- ja peltikatot voidaan uusia myös osittain, jos kosteus ei vielä ole päässyt vaurioittamaan aluskatetta tai muita katon alla olevia osia.

Tyypillinen peltikaton korjaus on ruostevaurioiden korjaus tai peltikattoon tulleiden reikien paikkaus. Myös myrsky saattaa aiheuttaa vaurioita, mitkä kannattaa korjata pikaisesti. Ota yhteyttä, niin tulemme kiinnittämään irronneet peltilistat tai kattopellit paikoilleen. Hoidamme myös räystäspeltien ja -lautojen vaihdon.

Tiilikatto saadaan usein korjattua uusimalla huonokuntoiset tiilet, mutta toisinaan on korjattava myös aluskatetta. Aluskate estää esimerkiksi harjatiilen kohdalta katon alle valuvia vesiä kastelemasta katon rakenteita ja lämmöneristeitä. Painuneen katon oikaisu on mittava kattokorjaus. Tällaista voidaan tarvita esimerkiksi oikein runsaslumisen talven jälkeen. Tiilikatto on painava katto ilman tuhansien kilojen ylimääräistä lumitaakkaakin, joten runsasluminen talvi voi olla liian kova pala kattorakenteille.

Huopakaton korjauksia ovat muun muassa huopakattoon tulleiden reikien paikkaus, irronneiden palahuopapaanujen kiinnittäminen, ilmakuplien puhkaiseminen ja läpivientivuotojen tiivistäminen. Kova tuuli saattaa päästä vuotien alle ja repiä kattoa – tai jopa irrottaa koko katon mukaansa. Pahoja vaurioita syntyy silloinkin, jos jokin pihan puu pääsee kaatumaan katolle.

Vuotanut katto voi olla korjattavissa ilman kattoremonttia

Kattovuoto voi tarkoittaa kallista kattokorjausta, ehkä jopa kattoremonttia. Mitä nopeammin kattovuodon korjaus aloitetaan, sitä edullisemmin ja helpommin vuotava katto on korjattavissa. Jos katolla ei käydä usein, ei saada tarpeeksi ajoissa tietoa siitä, että katto vuotaa. Kattovuoto saatetaan havaita vasta sitten, kun sisäkatosta jo tipahtelee vettä lattialle. Tässä tapauksessa ollaan jo tekemisissä katon vesivahingon kanssa. Kannattaakin seurata tiilikaton, huopakaton ja peltikaton kuntoa säännöllisesti, jotta piipunjuurivuodot ja muut kattovuodot saataisiin pois päiväjärjestyksestä jo varhaisessa vaiheessa.

Paras tapa katon kunnon seuraamiseen on Plus Kattopalvelulta tilattu kattotarkastus. Teemme kattotarkastuksia omina palvelukokonaisuuksinaan, joten jos et tarvitse muita kattotöitä, voi tilata meiltä pelkän kattotarkastuksen. Mieti kuitenkin, etkö tarvitsisi mitään muuta kattourakkaa – esimerkiksi katon harjausta tai sadevesijärjestelmän puhdistamista. Katto, rännit ja kattokaivot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Kun tilaat meidän ammattilaisemme tekemään nämä toimenpiteet puolestasi, saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien kattotöidemme yhteydessä – myös silloin, kun olemme tulleet korjaamaan vuotavaa kattoa. Kattotarkastuksen yhteydessä selviää, vuotaako jokin toinenkin kohta, tai onko katossa sellaisia kohtia, mitkä uhkaavat alkaa vuotaa aivan lähitulevaisuudessa.

Jos kyse on siitä, että katto vuotaa harjalta (tai jiireistä tai vaikka kattoluukun kohdalta), mutta kosteus ei ole vielä päässyt kastelemaan katon alla olevia osia, on kattovuodon paikkaus helppo nakki. Tiivistämme katon ja varmistamme, että katto on kaikin puolin kunnossa. Jos aluskate on pettänyt – tai koko aluskatetta ei ole olemassakaan –, on katon alla olevat kosteusvauriot kunnostettava yhtä aikaa tiilikattovuodon, huopakattovuodon tai peltikattovuodon korjauksen yhteydessä. Kastuneet puurakenteet pitää kuivattaa, mutta jos niissä on jo merkkejä lahosta, ei pelkkä kuivatus riitä. Lahot puuosat pitää aina poistaa, jotta laho ei leviäisi – näin on toimittava myös löydettäessä lahoa räystään alta tai vaikka ulkoportaista. Märät lämmöneristeet on uusittava homevaurioiden ja -ongelmien estämiseksi. Kattovuodon korjaamiseen kuuluu myös aluskatteen korjaus tai asennus. Mitä vanhempi katto, sitä huolellisemmin laskemme, tuliko koko katon uusiminen sittenkin edullisemmaksi. Emme kuitenkaan anna purkutuomiota, ennen kuin olemme nähneet vuotavan katon omin silmin.

Kattohuoltomme Lempäälässä saattavat ylittää odotuksesi

Tilaa katon huollot Lempäälään Plus Kattopalvelulta, olipa huollettava katto peltikatto, varttikatto, tiilikatto, palahuopakatto tai tavallinen huopakatto. Huollamme kaikki katot asiantuntevasti ja tapauskohtaisesti. Se, mitä katon huoltoja tarvitaan, riippuu muun muassa katemateriaalista, katon likaisuusasteesta ja katon pinnoitteen kunnosta.

Vain kaksi asiaa ovat varmoja, kun puhutaan katon huolloista. Ensimmäinen varma asia on se, että Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien katon huoltojen yhteydessä. Olitpa tilannut rännien puhdistuksen tai vaikka kattopeltien kiinnityksen lisäyksen, tarkastamme koko katon kunnon siltä varalta, että katto tarvitsee muitakin huoltoja tai joitain kattokorjauksia. Kattotarkastuksen jälkeen antaisimme tarjouksen tarpeellisista kattotöistä, esimerkiksi naulojen tai ruuvien vaihtamisesta uusiin ruuveihin. Kattohuoltomme saattavat hyvinkin ylittää odotuksesi, sillä lopputulos on siisti, kaunis ja hyväkuntoinen katto sekä tieto siitä, mitä kaikkea katon kunnon eteen kannattaa tehdä lähiaikoina. Mahdollisesti tarvittavista muista kattotöistä annetaan hyvä tarjous, mihin tarttumista helpottaa tieto siitä, että urakalle voi hakea kotisivujemme kautta rahoituksen, ja että urakasta voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Toinen varma asia katon huolloista puhuttaessa on se, että kaikki katot kaipaavat kevät- ja syyshuoltoja. Nämä kattohuollot ovat tarpeen niin arvokkailla kuparikatoilla kuin edullisilla aaltopeltikatoillakin. Kun on katon puolivuosittaisen huollon aika, puhdistamme katon kaikista roskista, jotta se ei alkaisi ruostua tai sammaloitua. Puhdistuksessa käytetään harjoja tai kattoystävällistä ilmapuhallinta. Puolivuotishuoltoon kuuluu myös rännien puhdistaminen, sillä sadevesijärjestelmä voi mennä tukkoon, jos neulasia ja muita roskia ei poisteta usein.

Katon puolivuotishuollon yhteydessä veloituksetta tehty kattotarkastus kertoo, pitääkö kattoa huoltaa jotenkin muutoin – voihan olla, että tiilikatolla on sammaleita, mitkä pitää poistaa kemiallisesti. Lopuksi tehty katon suojakäsittely estää kattoa sammaloitumasta tulevina vuosina. Tiilikaton huolto-ohjelmaan kuuluu myös katon pinnoitus, mikä toteutetaan vain kerran.

Huopakaton huolto-ohjelma on melko samanlainen kuin tiilikaton. Sammalet pitää poistaa aina tarvittaessa, ja pinnoitteen uusiminen on edessä kerran. Peltikatto tuskin tarvitsee sammaleiden poistamista, mutta peltikatot tavataan maalata useammin kuin muut katot – tilanteesta riippuen esimerkiksi 10 vuoden välein. Aina ennen kattomaalausta suoritetaan kattopesu.

Kaikki katot voivat tarvita kattoturvatuotteiden huoltoa sekä lumenpudotuksia. Nekin kuuluvat Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan, kuten kaikki muutkin kattohuollot. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää omakotitalon, kerrostalon tai rivitalon kattohuolloista, ja sovitaan ajankohta alkutarkastukselle!

Rännien, kattokaivojen ja pystykourujen puhdistaminen Lempäälässä

Rännien puhdistamistakaan ei tarvitse tehdä itse, sillä Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki rännihuollot (kuten myös rännien korjaukset ja uusien rännien asennukset) Lempäälässä. Sadevesijärjestelmä kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta lehdet, neulaset ja muut roskat eivät aiheuttaisi tukoksia. Sadevesikourujen ohella näin tiheää puhdistusta tarvitsevat myös kattokaivot ja pystykourut. Plus Kattopalvelu hoitaa asiantuntemuksella myös kattokaivoihin ja jalkaränneihin liittyvät kattotyöt Lempäälässä ja sen ympäristössä.

Rännien, pystykourujen tai kattokaivojen puhdistaminen tarkoittaa kaikkien roskien poistamista sadevesijärjestelmästä. Jos roskat jäävät paikoilleen, ei vesi pääse poistumaan, vaan tulvii yli. Jos kattokaivo ei vedä, voi tasakatto ruveta vuotamaan seisovien vesimassojensa alla. Ränneistä yli tulvivat vedet voivat kastella talon julkisivun sekä sokkelin.

Ränneillekään ei tee hyvää, jos niissä on roskia ja vettä. Jos kourut ovat alituiseen kosteina, alkavat ne ruostua. Ruoste aiheuttaa korjaustarpeita ja voi aikaistaa kourujen uusimistarvetta. Lisäksi roskakuorma voi painaa niin paljon, että kourujen kiinnikkeet antavat periksi.

Talvi ja pakkaset tulevat joka talvi. Pakkanen saa kouruissa olevan veden jäätymään, jolloin voi syntyä jäätymisvaurioita. Jää saattaa avata kourujen tai alastuloputkien saumoja, pilata kourujen kaadot tai painaa niin paljon, että kourut ja syöksytorvet putoavat maahan. Mikäli sadevesijärjestelmässä on jäätä, tilaa meiltä kattokaivojen, rännien tai syöksyputkien avaus kuumalla vesihöyryllä. Ränneistä roikkuvat jääpuikot poistamme käsin, mutta varomme saamasta siruja silmiimme.

Paras tapa estää jäätyminen, ruoste ja väärään paikkaan päätyvä kosteus on puhdistaa tai puhdistuttaa sadevesijärjestelmä kaksi kertaa vuodessa. Työ kannattaa tehdä katolta käsin, jotta ei horjahtaisi alas nojatikkailta. Maasta käsin käytettävät rännipuhdistimet eivät ole kovin käteviä, sillä osa roskista voi jäädä poistamatta, eikä rännien kuntoakaan tule tuolloin tarkastettua. Me kiipeämme katolle, keräämme roskat ja huuhtelemme kourun – ja tarkastamme kourujen muut huolto- tai korjaustarpeet. Kourujen ja koko katon kuntotarkastus tarjotaan kaupan päälle, olipa kyse rännien puhdistamisesta, niiden huoltomaalaamisesta tai vaikkapa kiinnikkeiden vaihtamisesta. Tiesitkö, että rännien jäätymistä voi estää sulanapitokaapelien avulla, ja että kattokaivoihin voidaan asentaa lämpövastukset? Kysy niistä tai jostain muusta sadevesijärjestelmään liittyvästä asiasta lisää asiantuntijoiltamme, olemmehan olemassa sinua ja kattoasi varten!

Katon pesu ja puhdistus ovat ammattilaisen mielestä parhaat tavat katon kunnossapitoon

Katon pesu, sammaleenpoisto, katon suojakäsittely ja katon säännöllinen puhdistus (esimerkiksi tiilikaton harjaus) Lempäälässä ovat ammattilaistemme mielestä parhaat tavat katon kunnossapitoon. Puhtaan katon kanssa toimiminen on helpompaa, sillä puhdas katto ei ole niin altis sammaloitumaan, ruostumaan ja vuotamaan kuin katto, millä on epäpuhtauksia. Puhdas katto näyttääkin paremmalta. Likainen, sammaleinen tai ruostunut katto saattaa jopa laskea kiinteistön arvoa.

Ammattilaisten mielestä kaikkien omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen ja muiden rakennusten katot kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Mitä useammin katto puhdistetaan, sitä epätodennäköisempää on, että lika pinttyy kiinni. Puhtaalla katolla on mahdollisuus kuivua heti sateen jälkeen. Tällöin katto ei ala sammaloitua tai ruostua niin helposti kuin katto, mikä viettää pitkiä aikoja kosteana. Samalla kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto puhdistetaan lehdistä, neulasista, oksista ja muista roskista, on aika poistaa roskat myös sadevesijärjestelmästä. Huoltokokonaisuus täydentyy ilmaisella kattotarkastuksella, mikä tarjotaan kaikkien kattourakoidemme yhteydessä ilman eri veloitusta.

Mikäli tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai muun katon pinnassa on likaa, mitä ei saada poistettua harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, on kattopesun aika. Tiilikaton pesu aloitetaan kattotarkastuksella, sillä katon pitää olla tiivis, ennen kuin se pestään. Myös pelti- ja huopakattopesua edeltää katon tarkastus ja mahdollisten huonokuntoisten kohtien korjaus. Katto on pestävä viimeistään silloin, kun sen pinnoite on niin kulunut, että katto pitää maalata uudestaan. Koska peltikatot maalataan useammin kuin muut katot, tarvitaan peltikaton pesua usein enemmän kuin muiden kattojen pesua.

Sammaleita ei saa pois pelkän kattopesun avulla, ellei työn alla oleva katto ole peltikatto. Huopakatolta ja tiilikatolta sammalet kannattaa poistaa tilaamalla Plus Kattopalvelulta katon kemiallinen puhdistus ja katon suojakäsittely. Sammaleenpoistoaine on kattoystävällisin ja tehokkain tapa ei-toivottujen sammaleiden poistamiseen. Vaikka sammaleenpoistoainetta kutsutaan sammalmyrkyksi, ei se ole vaarallinen ihmisille tai ympäristölle. Aine on biohajoava, ja pidämme huolen siitä, ettei sitä päädy istutustesi sekaan. Jos sammalet poistettaisiin esimerkiksi painepesurilla, voisi katto vaurioitua, eikä kaikkia sammalten juuria tai itiöitä ehkä saataisi poistettua.

Näissä tilanteissa et tarvitse katon maalausta Lempäälässä

Karkeasti ottaen voisi sanoa, että jos katon kunto, ulkonäkö tai pitkäikäisyys eivät ole tärkeitä asioista, ei tarvitse katon maalausta Lempäälässä. On totta, että kattomaalaus tukee omakotitalon, mökin, piharakennuksen, teollisuuslaitoksen tai minkä tahansa muun rakennuksen katon kuntoa suojaten sen erilaisilta rasituksilta. Katon huoltomaalaus saattaa pidentää katon elinkaarta jopa kymmenillä vuosilla. Kun maalautat parikymppisen huopakaton, voi se kestää vielä toisetkin parikymmentä vuotta. Peltikaton maalaus noin 15 vuoden välein auttaa peltikattoa kestämään puoli vuosisataa, ja tiilikaton maalaus on tarpeen, jotta katto kestäisi 70 vuotta. Katon huoltomaalaus vaikuttaa myös siihen, miltä katto ja sitä myöten koko rakennus näyttää. Uusi pinnoite saa katon tasaisen ja kauniin väriseksi. Katto kiiltää kuin uutena, joten ohikulkijat saattavat ajatella sinun teettäneen kattoremontin.

Aivan kaikki katot eivät kuitenkaan tarvitse maalaamista. Savitiilikatot, mitkä ovat saaneet väistyä edullisempien betonitiilikattojen tieltä, eivät tarvitse kattomaalausta. Jos savitiilikatto harjataan pari kertaa vuodessa ja suojakäsitellään kerran tai kaksi vuosikymmenessä, kestää se kasvustoja, pakkasia ja ulkolämpötilojen vaihteluita jopa sata vuotta. Ensimmäiset sata vuotta tarkoittaa kuparikatolle vasta alkusoittoa. Kuparikatto ei tarvitse maalaamista, mutta se on muuten niin kallis katto, että sellaisen näkeminen on melko harvinaista.

Onko rakennuksessasi vanha varttikatto? Sekin voidaan pestä ja maalata, ja suojata se näin kasvustoilta ja rapautumiselta. Varttikaton pesussa katosta voi irrota asbestia, joten sitä ei saa tehdä itse. Jätä varttikaton pesu kokeneille ja hyvin suojautuneille ammattilaisille.

Jotta varttikaton, tiilikaton tai esimerkiksi palahuopakaton maalaus onnistuisi kerralla, on meidän panostettava pohjatöihin. Kattomaalauksen onnistuminen riippuu siitä, miten puhdas katto on, ja onko maalattava pinta kuiva. Myös sään on oltava kuiva – eikä vain kattoa maalatessa, vaan myös kattomaalauksen jälkeen. Vältämme katon maalaamista suorassa auringonpaisteessa, sillä silloin peltikattomaali tai muu kattopinnoite kuivuu, ennen kuin se ehtii tarttua katteeseen kunnolla. Teemme kaikki kattomaalaukset laadukkaasti, ja vaivattomina avaimet käteen -paketteina. Tulemme paikan päälle selvittämään, mitä kaikkia pohjatöitä katto tarvitsee, ja annamme sitten hyvän urakkatarjouksen kattosi huoltomaalaamisesta.

Meinaako katto romahtaa? Tilaa lumen pudotus pian Lempäälään!

Jos katolla on niin paljon lunta, että se uhkaa romahtaa, on korkea aika tilata lumenpudotus Lempäälään. Asuinkäytössä olevan talon katon romahtaminen on melko harvinaista: yleensä sortunut katto on jokin kevyemmin rakennetun ulkorakennuksen katto. Pakkaslumi on todella kevyttä, sillä sen paino saattaa olla vain noin 50 kiloa per kuutio. Alkutalvesta ei useinkaan ole syytä olla huolissaan katon romahtamisesta, katon painumisesta notkolle tai muistakaan lumen aiheuttamista vaurioista. Tilanne tulee muuttumaan vasta keväällä, kun lämpötilojen nousu ja vesisateet tiivistyttävät lumen suojalumeksi, minkä paino voi olla satoja kiloja per kuutio.

Paksun kerroksen muodostavaa suojalunta pitää pudottaa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, hallin, rivitalon tai muun kiinteistön katolta. Erityisen tarkkana kannattaa olla, jos kyseessä on tasakatto, tiilikatto tai iso katto, minkä lumet ovat kasaantuneet vain toiseen päähän kattoa. Tasakatolla on lunta usein enemmän kuin kaltevilla katoilla, joten niiden rakenteet voivat olla kuormittuneempia. Tiilikatonkin kattorakenteet joutuvat kovan kuormituksen alle talvisin, onhan tiilikatto jo itsessään painavampi katto kuin esimerkiksi palahuopakatto. Kattorakenteiden kannalta on ikävää, jos kuormitus ei jakaannu tasaisesti; siksi tuulen epätasaisesti kinostamat lumimassat kannattaa poistaa katolta.

Lumi ja sen liikkeet voivat aiheuttaa vahinkoa myös katteelle ja katon yksityiskohdille. Lumen paino voi saada katon vuotamaan saumasta tai läpiviennin kohdalta. Kattoa pitkin valuva lumi voi naarmuttaa kattoa, tai irrottaa osan kattoturvatuotteista, ilmanvaihtohormeista ja muista kattotarvikkeista.

Lumen vapaa putoaminen katolta on vaarallista myös mahdollisesti alle jääville ihmisille. Vaikka katon reunalta löytyisivät lumiesteet, voivat ne pettää lumen painon alla. Liiat lumet kannattaa siis pudotuttaa katolta. Lumimassojen vähentäminen katolta on sen verran riskialtis kattotyö, että se kannattaa tilata Plus Kattopalvelun kokeneilta ja taidokkailta ammattilaisilta. Me pidämme huolen siitä, ettei kukaan ihminen (sen paremmin rakennuksen asukas, ohikulkija kuin lumenpudottaja itse) joudu vaaraan, ja että kattoon ei jää jälkiä kattolumitöistä.

Toteutamme kattoystävällisesti ja turvallisesti myös jään poiston katolta. Katon sulatus hoidetaan höyryllä, samoin kuin jäätyneen sadevesijärjestelmän (esimerkiksi rännien ja alastuloputkien) sulatus. Räystäiden jääpuikot poistamme käsin, mutta todella varovasti silmävammojen vaaran takia.

Saat meiltä Lempäälään myös kattopeltisepän tekemät kattotyöt

Ei ole sellaista kattotyötä Lempäälässä, mitä Plus Kattopalvelu ei osaisi suorittaa. Meillä on töissä lukuisia peltikattoihin perehtyneitä ammattilaisia, joilta voit tilata rakennuksen kuin rakennusten peltikattotyöt. Tiilikatoista kaiken tietävät ammattilaisemme suorittavat asiantuntemuksella niin tiilikattovuotojen paikkaukset, aluskatteen vaihdot, kattoläpivientien korjaukset kuin muutkin tiilikattotyöt. Palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt tarkoittavat sitä, että paikan päälle saapuvat bitumikattoammattilaisemme, joihin voit luottaa niin huopakaton pinnoittamisessa kuin tasakaton vaihtamisessa harjakatoksi. Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, varmistat pääseväsi nauttimaan kiistattomasta ammattitaidosta, kilpailukykyisistä hinnoista ja asiakaslähtöisestä asenteesta. Olipa kyseessä rikkinäisen tiilen vaihto tai vaikkapa katon IV-työt, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana selvitämme koko katon kunnon ja sen, tarvitseeko sitä huoltaa tai korjata vielä jollain muulla tavalla. Jos tarpeen, esitämme tarjouksen esimerkiksi pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamisesta.

Plus Kattopalvelun kautta tilaat Lempäälään myös peltisepän työt. Kattopeltiseppää tarvitaan asentamaan, korjaamaan tai uusimaan konesaumakattoa. Konesaumakatto on mielettömän tiivis katto, sillä sen läpiviennit on saumattu kattoon kiinteästi, siinä ei ole näkyvissä olevia ruuvinreikiä, ja sen pystysaumat ovat kaksinkertaiset. Peltiseppää tarvitaan myös muiden kattojen asennustöiden viimeistelyvaiheessa, sillä peltiseppä voi toteuttaa jiiripellitykset, piipun pellitykset tai vaikkapa kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Jos jokin peltilista tai suojapellitys pitää uusia, palvellaan sinua silloinkin peltiseppiemme toimesta. Voit myös tilata vuotavan kattoikkunan korjauksen tai uusimisen jälkeen tehtävän kattoikkunan suojapellityksen.

Plus Kattopalvelu on varma valinta toteuttamaan myös katon alla tarvittavia kattotöitä, kuten aluskatteen vaihtoa. Jos aluskatteessa on jotain paikattavaa, ei sitä yleensä kannata korjata, vaan se on paras uusia (koko kokonaan tai osittain). Ehjä aluskate auttaa ehkäisemään omakotitalon, kerrostalon ja esimerkiksi kesämökin katon vesivahingon.

Katon alla olevat rakenteet ja katon eristys voi kastua, vaikka katto ei vuotaisi. Jos kondenssivesi pääsee lahottamaan ja homehduttamaan katon alla olevia osia, pitää välikaton tuulettumista tehostaa. Luultavasti tarvitaan myös katon lisälämmöneristystä, jotta lämmin ilma ei nousisi välikatolle, missä se voisi viileällä ilmalla tiivistyä vedeksi. Uusien eristeiden asentamiseen yhdistetään tarvittaessa villojen vaihto, muuten se voidaan tehdä vanhojen lämpöeristeiden päälle.

Liian niukka katon yläpohjan eristys kuntoon lisäeristeillä

Myös ullakon ja vintin eristys on sellainen kattotyö Lempäälässä, mikä kannattaa tilata kattofirma Plus Kattopalvelulta. Ullakon eristäminen mahdollistaa ullakkotilojen ottamisen asuinkäyttöön. Jotta eristeitä saataisiin mahtumaan paikoilleen tarpeeksi paljon, mutta kuitenkin huonekorkeuden siitä kärsimättä, voidaan tarvita katon korotusta. Katon korotus savupiipun, syöksytorvien ja kattorakenteiden jatkamisineen ei ole mikään pikkujuttu, joten luota siinäkin alan parhaisiin ammattilaisiin (eli Plus Kattopalvelun asiantuntijoihin).

Myös yläpohjan eristäminen on meille tuttua, ja tiedämme, miten villojen vaihto tai esimerkiksi katon lisälämmöneristys pitää toteuttaa. Katto eristetään jo katon asentamisen tai kattoremontin yhteydessä, mutta esimerkiksi joka talvi räystäiltä roikkuvat jääpuikot ovat merkki siitä, että eristeitä tarvittaisiin lisää. Jos eristeitä on liian niukasti, rakennuksesta karkaa lämpöä. Vesikatto ei ole lämmöneriste, joten hukkalämpö jatkaa matkaansa sen läpi. Matkalla se sulattaa kattolunta, ja sulaneesta lumesta muodostuu jääpuikkoja katon räystäille. Osa sulaneesta lumesta jäätyy katon reunalle jäävalliksi, mikä saattaa estää uusien sulamisvesien pääsyn räystäiden vesikouruihin. Tällaisessa tapauksessa katolle voi jäädä kattovuotoon johtavaa seisovaa vettä.

Jos lämmin ilma ei pääse tuulettumaan välikatolta, voi se tiivistyä kosteudeksi eli kondensoitua. Kondenssivesi voi pilata kattorakenteet ja yläpohjassa olevat eristeet samalla lailla kuin kattovuoto. Lämmön karkaaminen harakoille tarkoittaa myös suurta energiankulutusta ja korkeita lämmityskustannuksia. Uudet eristeet ratkaisevat monta ongelmaa kerralla. Tiiviimpi rakennus on muun muassa ekologisempi ja viihtyisämpi.

Pelkät uudet eristeet eivät riitä, jos välikatto tuulettuu huonosti. Tilannetta on korjattava esimerkiksi toteuttamalla katon korotus, jolloin eristeiden ja aluskatteen väliin jää ilman tehokkaan vaihtumisen varmistava, tarpeeksi korkea tuuletustila. Joissain tapauksissa riittää, että välikatolle asennetaan uusia IV-hormeja. Jätä uusien ilmanvaihtokanavien eristys ja tiivistys meille, niin ne tulevat asennettua parhaalla mahdollisella tavalla.

Katon lisälämmöneristys ei vaadi vanhojen villojen vaihtoa, jos niissä ei ole kosteutta. Märät villat pitää toimittaa jäteasemalle, jotta yläpohjaan ei syntyisi hometta. Vanhojen villojen märkyys voi johtua paitsi kondensoitumisesta, myös kattovuodosta. Syy kosteudelle on selvitettävä, jotta siihen voidaan puuttua oikealla tavalla – esimerkiksi korjaamalla vuotava katto.

Kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin koko katto

Kattotikkaat, palotikkaat, talotikkaat ja muut kattoturvatuotteet Lempäälässä tulevat yleensä asennetuiksi katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä. Vanhoja kattoturvatuotteita ei ole pakko uusia kattoremontin yhteydessä, jos ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Purkaa ne kuitenkin pitää – ennen katon uusimista sekä vesikatto, aluskate, kattoturvatuotteet että muut kattotarvikkeet pitää purkaa ja lajitella joko säilytettäviksi tai jäteasemalle vietäviksi. Jos vanhat kattoturvatuotteet ovat käyttökelvottomia, toimitetaan ne jäteasemalle, ja uudelle katolle asennetaan uudet kattoturvatuotteet. Uusi tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tulee varusteltua kaikkien määräysten mukaisilla ja korkealaatuisilla turvatuotteilla, kun asialla ovat Plus Kattopalvelun ammattilaiset. Kattoturvatuotteet valitaan muun muassa sen mukaan, miten kalteva katto on. Valinta perustuu rakennusmääräyksiin. Kattoturvatuotteiden asennustapa riippuu katteen materiaalista, asennetaanhan turvatuotteet eri tavalla tiilikatoille, saumakatoille ja bitumikatoille.

Kattoturvatuotteet kuuluu asentaa katolle, jotta katolla liikkuminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Katolla pitää liikkua usein, vaikka katto ei tarvitsisikaan korjaamista tai esimerkiksi sammaleiden poistoa. Jos tahtoo pitää tiilikattonsa, peltikattonsa tai huopakattonsa pitkäikäisenä ja luotettavana, pitää katto käydä puhdistamassa ja tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi lumenpudotukset, antennin korjaaminen ja muun muassa savupiipun nuohous edellyttävät katolla liikkumista. Taloyhtiön tai kiinteistön omistajan on varmistettava, että tasakatolla voi työskennellä turvallisesti.

Seinätikkaat ovat varsin yleinen kattoturvatuote. Niiden avulla katolle pääsee maasta käsin. Lappeen reunalta liikutaan kohti katon harjaa yleensä lapetikkailla. Kattosilta kuuluu korkeisiin taloihin, joissa on kalteva katto, mutta sitä kannattaa harkita, vaikka se ei olisikaan rakennusmääräysten mukaan pakollinen kattotarvike. Hätäpoistumistikkaita pitkin talon asukkaat voivat poistua korkeallakin sijaitsevasta ikkunasta, jos rakennuksessa syttyy tulipalo. Putoamissuojat ja kattopollarit ovat olemassa estääkseen kattotyöntekijää putoamasta katolta kesken kattotöiden. Lumiesteet kuuluvat kaltevilla katoille, joilta lumi voisi pudota itsekseen alas.

Koska katon turvatuotteet voivat tarvita korjausta, uusimista tai huoltamista, kannattaa niiden yleiskunto ja niiden kiinnitysten kireys tarkastaa yhtä usein kuin koko katto. Kun kattoturvatuotteet ovat hyvässä kunnossa ja hyvin kiinni, on katolla liikkuminen aina mahdollisimman turvallista. Katto kattoturvatuotteineen kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tilaa meidät tekemään katon kevät- ja syyshuollot, niin saat katon ja sen tarvikkeiden tarkastuksen ilmaiseksi aina, kun sitä tarvitaan.

Asiantuntijoihimme voit luottaa niin lumiesteiden korjauksessa, kiinnityksessä kuin asennuksessa

Tiedämme kaiken lumiesteiden asennuksesta ja korjaamisesta, jotta sinun ei tarvitsisi. Jos lumiesteet vielä puuttuvat katolta tai ne ovat irronneet katosta alas pudonneen lumen mukana, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Osaamme mitoittaa ja asentaa lumiesteet niin korkean kerrostalon, pienen kesämökin kuin pitkällä lappeella varustetun teollisuuslaitoksenkin katolle. Tiedämme, miten lumiesteet asennetaan palahuopakatolle, lukkosaumakatolle tai muille erilaisille katoille. Osaamme toimia asianmukaisesti silloinkin, kun tarvitset irronneiden lumiesteiden (tai vaikkapa kattotikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkausta.

Lumiesteiden asentaminen ja korjaaminen on tärkeää, ja aiomme seuraavaksi kertoa, miksi. Rakennusmääräykset kertovat, milloin mitäkin kattoturvatuotetta tarvitaan. Lumiesteistä ne sanovat, että lumiesteet on asennettava aina, jos kattokaltevuus on 1:8 tai vielä enemmän. Määräys koskettaa myös karheapintaisia huopa- ja palahuopakattoja, joilla lumi pysyy paremmin kuin liukkailla peltikatoilla. Lumiesteet asennetaan usein vain katon reunoille, mutta joskus lumiesteitä tarvitaan kaksi riviä. Arvioimme, riittääkö pelkkien ovien ja muiden kulkuaukkojen suojaaminen lumiesteillä, vai kannattaako ne asentaa koko lappeen reunalle.

Lumiesteet ovat niin tärkeitä kattovarusteita, koska ne voivat estää kaltevalta katolta putoavaa lumikuormaa aiheuttamasta henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Katon reunalla olevat, lumimassojen liikkeitä hillitsevät lumiesteet estävät myös katteen vaurioitumista. Jos lumi saisi liikkua vapaasti katolla, voisivat esimerkiksi kattotarvikkeet ja kattotiilet irrota. Seurauksena voisi olla kattovuoto, mikä voisi johtaa katon vesivahinkoon.

Kerrostalon, omakotitalon, rivitalon ja muiden rakennusten kattojen lumiesteet on hyvä tarkastaa joka talven jälkeen. Kuormituksen alla olleet lumiesteet ovat voineet vääntyä, tai niiden kiinnikkeet ovat saattaneet löystyä. Toisen kerran lumiesteiden kunto kannattaa käydä tarkastamassa ennen uutta talvea ja sen lumia. Jos lumiesteet tarvitsevat jotain huoltoa, korjausta tai uusimista, annamme toimenpiteestä hyvän tarjouksen. Yleensä lumiesteet eivät tarvitse mitään, mutta asia on syytä käydä varmistamassa. Toisinaan tarvitaan kiinnikkeiden kiristystä, jotta lumi tai tuuli ei saisi lumiesteitä irtoamaan satulakatosta. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Lempäälään, saat kiitokseksi ilmaisen kattotarkastuksen. Tekemämme katon kuntotarkastuksen yhteydessä tutkitaan aina myös lumiesteiden ja muiden kattovarusteiden kunto.

Unohtuiko piipunhattu tai piipun pellitys?

Piipunhatun asentaminen ja piipun pellitys toteutetaan usein katon asennuksen yhteydessä. Jos piippu unohtui pellittää tai piipunhattu jäi asentamatta, ei haittaa: nämä asiat voidaan hoitaa kuntoon vanhallakin katolla. Yhteydenotto Plus Kattopalveluun riittää: me tulemme toteuttamaan piipun pellityksen peltisepän työnä, ja asentamaan sadehatun paikoilleen hormin suuaukon päälle. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös muut peltisepän työt, onhan meillä töissä monia lahjakkaita kattopeltiseppiä. Kattopeltiseppämme voivat vaikka asentaa jiiripellit, vaihtaa räystäspellit, toteuttaa tippapellit tai korjata rivisaumatun peltikaton.

Kun piipun pellitys Lempäälässä alkaa, on ammattilaistemme purettava vesikattoa savupiipun ympäriltä jonkin verran. Samaa hommaa tarvitaan silloin, jos tarvitaan aluskatteen korjausta piipun kohdalta: siksi aluskatteen tiivistys ja piipun pellitys kannattaa hoitaa yhtä aikaa (jos tarpeen). Jos aluskatteen huomataan tarvitsevan korjausta aiemmin, ei sitä kannata jättää odottamaan, sillä vain täysin kunnossa oleva aluskate voi estää katon alla olevien puurakenteiden ja lämmöneristeiden kastumisen. Katto voi vuotaa piipun juuresta, vaikka katto läpivienteineen olisi tarkastettu kaksi kertaa vuodessa. Ehjän aluskatteen ja mittojen mukaan tehdyn piipun pellityksen avulla voi varautua siihen, että piipuista tahtoo joskus vuotaa vettä.

Piippu kannattaa pellittää myös siksi, että se saisi suojaa kosteudelta ja kosteuden aiheuttamilta rapautumilta. Kun savupiippu on taidokkaasti pellitetty, pysyy se pitkäikäisenä ja ehjänä huolimatta sateista ja ulkolämpötilojen heilahteluista.

Piipunhattu ei ole koolla pilattu, mutta se on varsin tarpeellinen kattovaruste kaikkiin rakennuksiin, joissa on tulisija. Piipunhattu auttaa hormia pysyvään kuivana myös sateella, joten hormi ei ala rapautua lämpötilan laskiessa talvella. Kosteuden jäätyminen synnyttää jäätymisvaurioita niin savuhormissa kuin esimerkiksi tiilikaton tiilissä. Rapautuminen johtaa halkeamiin, joista saattaa päästä karkuun savukaasuja. Myös koloja syntyy, ja niihin jää nokea säännöllisistä ja huolellisista nuohouksista huolimatta. Nokipalo saattaa levitä rakennuspaloksi, joten hormin rapautuminen kannattaa estää piipunhatulla. Jos hormin huomataan rapautuneen ja muuttuneet vaaralliseksi, tuo asiaan avun savuhormin saneeraaminen, mikä suoritetaan usein piipun massauksen avulla. Kun hormin pinta on näin saatu jälleen tasaiseksi, voidaan se suojata kattopeltiseppiemme toteuttamien piipun peltitöiden avulla.

Keväthuoltokin Lempäälässä suo sinulla maksuttoman katon tarkastuksen

Aina kun taloyhtiö tai kiinteistön omistaja tilaa Plus Kattopalvelulta jonkin kattourakan, saa se kaupan päälle ilmaisen katon tarkastuksen. Pienet ja rutiininomaiset kattotyötkin johtavat siihen, että saat ilmaisen kattotarkastuksen. Vaikka olisi kyse vain rännien puhdistamisesta, sadevesikourujen sulanapitokaapelien asentamisesta tai katon keväthuollosta, tarjoamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen.

Omakotitalon, paritalon, luhtitalon tai vaikka kerrostalon katolle voi tilata kattotarkastuksen myös ilman muita kattotöitä, mutta tuolloin veloitamme siitä erikseen. Kattotarkastuksen hinta lasketaan muun muassa katon koon perusteella, mutta hinta ei ole iso. Jos vältät kattovuodon ja katon vesivahingon katon tarkastuksen avulla, maksaa se itsensä kyllä takaisin. Katon tarkastus ja sen perusteella oikeaan aikaan tehty kattotiivistys tulevat todennäköisesti paljon halvemmiksi kuin vuotavan katon korjaus, aluskatteen uusiminen, lahovaurioiden kunnostus ja yläpohjan eristeiden vaihto.

Kaikki tasakatot, pulpettikatot, harjakatot ja muut satulakatot kannattaa tarkastaa keväisin, sillä talven aikana katon kunto on voinut muuttua. Huopakaton saumat ovat voineet ruveta vuotamaan, ja tiilikatolla saattaa olla pakkasen rikkomia tiiliä. Mitä nopeammin kaikki tiilikattoon, bitumikattoon tai peltikattoon mahdollisesti syntyneet vauriot saadaan korjattua, sen parempi katon ja koko rakennuksen kannalta.

Keväällä (esimerkiksi keväthuollon yhteydessä tarjottu) tarkastus saattaa kertoa myös lähikuukausien aikana tarvittavista kattohuolloista, joiden avulla katon kuntoa voidaan kohentaa. Aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai muu peltikatto voi tarvita huoltomaalausta tai esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämistä, jotta tuulet eivät irrottaisi kattopeltejä.

Katon kunnon tarkastus kannattaa uusia loppuvuodesta. Syystarkastuksen aikana varmistetaan katon tiiviys ja ehjyys, sadevesijärjestelmän veto ja muun muassa se, ovatko lumiesteet kunnossa ja kunnolla kiinni katossa. Jos tilaat meiltä myös katon syyshuollon (eli katteen ja sadevedenpoistojärjestelmän puhdistuksen), saat katon kunnon talven aikana varmistavan kattotarkastuksen veloituksetta.

Kattotarkastuksen jälkeen osaamme tarjota myös kattovarusteita tai katon alapuolisia rakenteita koskevia kattotöitä, tarkastammehan myös kaikki kattotarvikkeet sen aikana. Jos vain mahdollista, käymme myös katon alla varmistamassa sen, että kattorakenteet ovat kuivat, ja että aluskate on täysin ehjä. Tarvittaessa teemme tarjouksen aluskatteen tiivistämisestä, alipainetuulettimen asentamisesta tai vaikkapa katon lisälämmöneristyksestä.

Vuoteen mahtuu monia erilaisia kattourakointeja ja kattopalveluja Lempäälässä

Vuosi on pitkä aika – 12 kuukauteen ja 365 päivään mahtuu monia erilaisia kattourakointeja Lempäälässä! Yksi asiakas tarvitsee ainakin kahta kattourakka joka vuosi, nimittäin katon kevät- ja syyshuoltoa. Tämä kattourakoitsija tarjoaa kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä perusteella selviää, tarvitseeko katto muitakin huoltoja, korjauksia tai kattotöitä. Tältä kattopalvelulta onnistuvat erinomaisesti niin kattopesut ja kattomaalaukset, kattoremontit, kattovuotojen korjaukset kuin vaikkapa katon lisälämmöneristyksetkin!

Sama kattofirma, eli Plus Kattopalvelu, palvelee sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä. Naapurin rivitalo voi tarvita rikkinäisten kattotiilien vaihtoa, kun taas kadun toisessa päässä olevaan kerrostaloon tarvitaan sadevesikourujen sulanapitokaapeleita. Yhden lempääläisen kesämökin katto pitää uusia, kun taas toisen paritalon katon aluskatteessa on reikä. Ottakaa aina yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saatte kattourakkanne hoidettua nopealla aikataululla, hyvällä hinnalla ja pettämättömällä ammattitaidolla! Meillä on mahdollisuus tarttua nopeasti isoihinkin kattourakoihin, ja hoitaa ne ripeästi pois alta.

Eri vuodenaikoina tehdään erilaisia kattotöitä. Kevät on paitsi keväthuoltojen, myös kattokorjausten aikaa. Talven pakkaset ja lumet voivat rikkoa kattoa monin eri tavoin. Kattoon syntyneet reiät ja vuotavat saumat tai läpiviennit pitää saada korjattua ennen kesää ja kesäsateita.

Kesä on kattoremonttien aikaa, vaikka tiilikatot, peltikatot ja bitumikatot voidaan uusia myös talvella tai muina vuodenaikoina. Kesällä tehdään monia sellaisia kattohuoltoja, joiden tarpeesta kevättarkastus kertoi. Esimerkiksi kattomaalaus kannattaa jättää kesään, mieluiten ehkä alkukesään. Katto kannattaa maalata vasta, kun ei enää pakasta. Kattomaalaus vaatii myös sateetonta ajanjaksoa sekä mieluiten pilvipoutaista päivää, jotta maali ehtii tarttua katteeseen.

Syksyllä tehdään syyshuoltoja, joiden sisältö on identtinen keväthuoltojen kanssa. Syyshuollon aikana katto puhdistetaan roskista. Roskat poistetaan myös katon sadevedenpoistojärjestelmästä, koostuipa se sitten kattokaivoista, vesikouruista ja alastuloputkista tai jalkaränneistä. Syystarkastus kertoo, onko kattoa huolettava vielä lisää, ennen kuin talvi saa tulla. Syystarkastus paljastaa myös tasakaton, harjakaton tai muun satulakaton mahdolliset korjaustarpeet, ovathan esimerkiksi syysmyrskyt voineet rikkoa kattoa.

Talven mittaankin tarvitaan kattourakoita, muun muassa lumenpudotuksia ja kattojään sulattamista. Myös kattokorjaus onnistuu, vaikka on talvi ja katolla on lunta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt