Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon huolto, uusiminen ja kaikki muut kattotyöt meiltä Mikkeliin

Plus Kattopalvelu on viiden tähden kattofirma, jolta voitte tilata mitä tahansa kattotöitä Mikkeliin. Uusimme, huollamme ja korjaamme luotettavasti ja asiantuntevasti kaikki katot. Palvelemme niin kesämökin kattomaalauksissa, kerrostalon kattoremonteissa, rivitalon rännien huollossa kuin esimerkiksi omakotitalon katon lisälämmöneristyksessäkin, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Mikään tapaus ei ole meille liian hankala, joten luota Plus Kattopalveluun myös keväisin, kun lumen alla painunut katto pitää oikaista. Asiantunteva ja nopea apu on taattu myös myrskyn jälkeen, jos puu on kaatunut katolle tai koko katto irronnut.

Palvelemme myös muualla kuin Mikkelissä; esimerkiksi Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Pieksämäellä, Puumalassa ja Savitaipaleella. Emme vedä lonkkaa talvellakaan, vaan teemme lumenpudotuksia sekä esimerkiksi kattoremontteja. Katto voidaan uusia myös talvella, joten kattosaneerauksen voi tilata milloin vain. Talvisia kattotöitä ovat myös katon korjaukset, sillä vaurioitunut katto on saatava pian tiivistettyä. Jos katossa on reikä tai muu vaurio, saattaa katon alle päästä kosteutta, ja se on huonompi juttu. Puiset kattorakenteet lahoavat kastuttuaan, kun taas eristeisiin saattaa alkaa kasvaa hometta. Talviseen toimenkuvaamme kuuluvat myös jään poisto katolta ja ränneistä. Jäätä ei ruveta hakkaamaan millään teräaseilla, vaan jää poistetaan modernisti, tehokkaasti ja turvallisesti kuumalla vesihöyryllä.

Olipa kyseessä kesäinen tai talvinen kattotyö, saa jokainen asiakas ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus tulisi teettää ainakin kaksi kertaa joka vuosi, joten tämä kaupanpäällinen ei mene koskaan hukkaan. Kattotarkastuksen aikana varmistetaan se, pitääkö tasakattoa, harjakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi aumakattoa jotenkin korjata. Voi olla, että katto kaipaa jotain huoltoa jaksaakseen vastustaa ajan hammasta ja kaikkia koettelemuksia, mitkä uhkaavat sen kuntoa. Saatamme suositella esimerkiksi tiilikaton pinnoittamista, peltikaton pesua tai sammaleiden poistamista palahuopakatolta. Emme anna vain suositusta, vaan myös reilun tarjouksen tarvittavista kattotöistä.

Omakotitalon ja mökin omistaja on oikeutettu hakemaan kotitalousvähennystä kattotöistämme. Aina kaikkiin kattotöihin ei ehdi varautua – esimerkiksi myrskyvauriot eivät ole ennustettavissa. Siksi on hyvä, että verkkosivujemme kautta pääsee hakemaan joustavaa rahoitusta kaikille kattourakoille.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontin yleisimmät syyt Mikkelissä

Yleisimpiä syitä teettää kattoremontti Mikkelissä ovat katon ikä ja huono kunto sekä se, ettei vanha katto vastaa sille asetettuja vaatimuksia. Huopakattoremontti on aika teettää viimeistään siinä vaiheessa, kun katto on palvellut 40 vuotta. Joskus huopa- tai palahuopakattoremonttia tarvitaan aiemminkin. Huoltotoimenpiteiden tekemättä jättäminen tai esimerkiksi pahat myrskyvauriot voivat heikentää katon kuntoa niin paljon, että katto voi olla uusittava jo 20 tai esimerkiksi 30 vuoden iässä. Palahuopakatto tai muu bitumikatto on aika uusia, jos katon pinta on hyvin huonossa kunnossa – ja varsinkin silloin, jos katon alle on jo päässyt kosteutta.

Tiilikattoremontti voidaan tilata jo aiemmin kuin tiilikaton teknisen käyttöiän tultua päätepisteeseensä 70 vuoden kuluttua. Tiilikattoremontti lienee paras ratkaisu, jos tiilien väriä halutaan vaihtaa, tai jos kattoa pitää korottaa niin, että uusi asuinkerros ja/tai uudet eristeet mahtuvat paikoilleen. Peltikattoremontin takana voi olla halu tehdä katosta joko jyrkempi tai loivempi – tai vaihtaa aaltopelti- tai lukkosaumakatto konesaumakatoksi.

Jotta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin kattoremontti onnistuisi kerralla, on ennen kattosaneerausta arvioitava kaikki rakenteet ja niiden tarvitsemat korjaustoimenpiteet. Samalla kertaa selviää myös kattoremontin hinta, mille voi saada verkkosivujemme kautta rahoituksen. Voit maksaa kattoremontin myös osamaksulla, ja yksityisasiakkaana voit vähentää töiden osuuden verotuksessasi (niin sanottuna kotitalousvähennyksenä).

Tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton rakenteiden kunto vaikuttaa paljon siihen, mitä katon uusiminen maksaa. Mietimme muun muassa lämmöneristyksen riittävyyttä ja sitä, kestääkö uusi katto lumikuormat vai pitääkö rakenteita vahvistaa. Sadevedenpoistojärjestelmän mitoitus pitää selvittää, samoin kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden kunto. Tarvittaessa uusimme myös katon varusteet, tai lisäämme erilaisia läpivientejä ja muita kattovarusteita. Tutkimme myös sen, vastaako katto nykyisiä palomääräyksiä, vai pitääkö asiaan puuttua kattoa uusiessa.

Kun katto on tarkastettu juurta jaksain, annamme hyvän tarjouksen katon uusimisesta. Töihin voidaan tarttua vaikka välittömästi, sillä mikään ei estä teettämästä kattoremonttia vaikka keskellä talvea. Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennus hoidetaan nopeasti, mutta huolellisuudesta tinkimättä. Muutaman päivän kuluttua sinulla on uusi katto, minkä vedenpitävyyteen ja turvallisuuteen voit luottaa kaikissa olosuhteissa!

Myös kesämökkien huopakatot ja palahuopakatot tarkastettava usein

Huopakatto tai palahuopakatto on vähään tyytyvä katto, minkä takia se on mainio valinta myös kesämökin katoksi. Kesämökki saattaa sijaita melko kaukana omasta kodista, joten vaativa katto voisi aiheuttaa turhaa huolta ja vaivaa. Bitumikatolle riittää useimpina vuosina se, että se puhdistetaan roskista joka kevät ja syksy. Samalla tyhjennetään bitumikermikaton sadevesijärjestelmä roskista. Puolivuosittaisen huollon yhteydessä on helppo tarkastaa koko katon kunto siltä varalta, että jokin paanu olisi irronnut laattakatosta, tai että kolmiorimahuopakatto pitäisi pinnoittaa uudelleen. Jos tilaat laattakaton tai muun bitumikaton kevät- ja syyshuollon Plus Kattopalvelulta, saat kattavan kattotarkastuksen kaupan päälle. Myös omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja muun muassa teollisuuslaitosten huopakatot tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun liikumme katolla joitain kattotöitä tehden.

Kattotarkastus on yksi tärkeimmistä huopakattohuolloista. Toki kaikenlainen huopakaton huolto, korjaus ja remontointi on tärkeää, mutta kattohuoltoja ja -korjauksia ei osattaisi tehdä oikeaan aikaan, ellei kattoa säännöllisesti tarkastettaisi. Koska katto on hyvä myös puhdistaa joka kevät ja syksy, on monta syytä kiivetä katolle puolen vuoden välein – tai tilata tämäkin kattotyö Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu tuntee palahuopakatot ja muut huopakatot erinomaisesti, ja osaa toimia katolla sen kuntoa edistäen eikä sen kuntoa heikentäen. Paanukaton tai muun huopakaton kunto voi jopa heikentyä kattotöiden aikana, jos kattotyöntekijä ei tunne bitumikattojen erityispiirteitä. Esimerkiksi katon puhdistusta ei kannata tehdä harjaamalla: bitumikaton sirotepinnoitteelle on parempi, että tasakatto tai satulakatto puhdistetaan ilmapuhaltimilla. Kun katto on aika pestä (esimerkiksi ennen sen pinnoittamista), tulee työssä käyttää tavallista vesiletkua painepesurien sijaan. Kesäkuumalla talon bitumikattoa ei kannata huoltaa millään lailla, sillä on vaarana, että kattohuopa on päässyt pehmenemään helteen seurauksena.

Osaamme suositella kaikkia toimenpiteitä, joilla saamme kattosi entistä parempaan kuntoon. Joissain tilanteissa oikea ratkaisu on katon uusiminen. Jos kattoa ei uusita ajoissa, voi katon alle päästä kosteutta, mistä voi syntyä kalliita korjaustarpeita. Jos katto uusitaan katon alla olevien rakenteiden ollessa vielä terveitä ja kuivia, voitaneen bitumikatto uusia purkamatta vanhaa kattoa. Tuolloin uusi huopakatto rakennettaisiin suoraan vanhan päälle, ja näin voitaisiin säästää ajassa ja kustannuksissa.

Muista tämä, kun tarvitset katon korjausta Mikkelissä

Kun on aika tilata katon korjausta Mikkeliin, kannattaa muistaa kaikki peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen korjaukset ammattitaidolla tekevä Plus Kattopalvelu. Meihin voit luottaa, vaikka olisi kyse jostain painuneen katon oikaisun kaltaisesta haasteellisesta kattokorjauksesta. Meiltä löytyvät oikeat ammattilaiset hommaan kuin hommaan, myös räystäspeltien ja -lautojen uusimiseen.

Toinen kattokorjauksen yhteydessä muistettava asia on tilata katon korjaus niin pian kuin suinkin. Jos puu on kaatunut katon päälle, et varmaan muutenkaan jättäisi yhteydenottoa ensi viikkoon, mutta myös rikkinäisten tiilien vaihto kannattaa tilata saman tien. Kaikenlaiset tiilikatossa, huopakatossa ja peltikatossa olevat reiät on hyvä paikata kiireesti, sillä kaikki reiät voivat johtaa katon vesivahinkoon. Jos vaikka tuuli irrottaa katolta lumiesteet, rännit ja tikkaat, eikä tällöin syntyviä reikiä korjata, voivat katon rakenteet kastua. Puuosiin syntyy kosteuden vaikutuksesta lahoa, eikä lahovaurioita saada korjattua uusimatta vaurioituneita rakenteita. Yläpohjan eristeetkin saattavat kastua, ja silloin ne pitää uusia. Märät eristeet lisäävät yläpohjan homevaurion riskiä. Aina katon tai sen läpivientien tiivistys ei riitä, vaan meidän on tehtävä tarjous katon ja sen yksityiskohtien purkamisesta ja uudelleen asentamisesta – toisin sanoen siis kattoremontista. Jotta kattoa ei tarvitsisi purkaa ja uusia liian aikaisin, kannattaa kaikki jiirit ja vuotavat kattoikkunat korjauttaa ajoissa. Ethän siirrä irronneiden peltilistojen kiinnittämisen tai muiden myrskyvaurioidenkaan korjaamisen tilaamista. Kun ongelmiin tartutaan heti, vältytään monelta murheelta.

Muistathan, että kaikki katot kannattaa säännöllisesti tarkastaa. Plus Kattopalvelu on nappivalinta kaikenlaisiin kattotöihin aina rännien ja vesikourujen korjauksesta lähtien myös siksi, että meillä on tapana tarjota ilmainen kattotarkastus kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tarkastamme koko katon huolella – myös muualta, kuin vaurioituneiksi tiedettyjen kohtien paikkeilta. Voi olla, että katossa on muutakin kunnostettavaa kuin se, mitä olet tilannut meidät tekemään. Kurkistus katon alle saattaa paljastaa, että aluskatetta on korjattava. Jos katon alle ei olisi katsottu, olisi tämä koko rakennuksen kunnon kannalta oleellinen kattotyö saattanut jäädä tekemättä. Jos aluskate ei ole täysin tiivis, voi pienikin kattovuoto kastella kattorakenteet, ja myös kondenssivesi voi päästä aiheuttamaan ongelmia. Tilaa siis kaikki kattokorjaukset jiirien paikkaamisesta kattovuodon kunnostamiseen tästä osoitteesta!

Myös myrskytuuli voi saada kattosi vuotamaan

Myös rivisaumattu katto voi alkaa vuotaa, jos myrsky koettelee sitä, tai jos katolle jää kevättalvella seisovaa vettä. Kattovuodolta eivät ole täysin turvassa edes he, joiden rakennusta suojaa hitsatuilla saumoilla varustettu tiivissaumakatto. Jos kattokaivoissa on roskien aiheuttamia tukoksia, voi tiivissaumakattokin alkaa vuotaa.

On monia syitä sille, miksi omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katto alkaa vuotaa. Joskus tiilikattovuoto, peltikattovuoto tai huopakattovuoto johtuu yksinkertaisesti katon korkeasta iästä. Yli 30-vuotias huopakatto on jo melko vanha, ja haurastumista on odotettavissa. Tiilikatto on vanha ja siksi vuotoaltis yli 60-vuotiaana.

Katto voi vuotaa myös siksi, että sitä ei ole usein tarkastettu. Omakotitalojen, kerrostalojen ja kaikkien muiden rakennusten katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta naarmut osataan paikkamaalata ennen, kuin ruoste saa otteen katosta. Kattotarkastusten ansiosta myös rikkinäiset kattotiilet osataan vaihtaa ajoissa, eikä mikään katon kuntoa kohentava kattohuoltokaan jää väliin. Kattotarkastuksen aikana tarkastetaan huolella myös katon läpiviennit, joiden tiivisteet ovat saattaneet päästä haurastumaan. Esimerkiksi piipun tai antennin juuri saattaa alkaa vuotaa, jos sen kuntoa ei alisteta säännölliselle seurannalle.

Kuten alussa todettiin, myös myrsky voi saada katon vuotamaan. Uusikin katto voi alkaa vuotaa, jos kova tuuli repii kattopellit irti. Myrskytuuli voi irrottaa myös esimerkiksi kattoturvatuotteita. Talven aikana voi sattua monenlaisia vahinkoja, joiden takia katto rupeaa vuotamaan. Lumen paino voi saada jiirit pettämään, tai ehkä kattotikkaat ja hormit pyyhkiytyvät katolta alas valuvan lumen mukana. Vaikka katto vaikuttaisi olevan kunnossa talven jäljiltä, kannattaa tilanne käydä varmistamassa siltä varalta, että sittenkin tarvittaisiin vuotavan katon korjausta. Mitä pikemmin kattovuodon korjaus päästään aloittamaan, sen parempi. Hyvällä tuurilla katon vesivahinko voidaan välttää kokonaan, eli aluskate jaksaa estää kattorakenteita ja eristeitä kastumasta.

Kastuneet kattorakenteet pitää kuivattaa ja vaihtaa. Mikäli piipunjuurivuoto tai muu kattovuoto on saanut myös eristeet kastumaan, tulee nekin uusia. Joissain tapauksissa laskemme kattoremontin tulevan katon korjaamista kannattavammaksi, mutta ensisijaisesti tarjoamme katon korjaamista sen uusimisen sijaan. Asia ratkeaa paikan päällä Mikkelissä käymällä.

Katon huoltamien Mikkelissä edellyttää katolle kiipeämistä

Katon huolto Mikkelissä ei onnistu kiipeämättä katolle, vaikka markkinoilla onkin katon huoltoon tarkoitettuja työvälineitä, joita markkinoidaan maasta käsin käytettävinä. Niissä on tyypillisesti pitkä varsi, mutta me olemme eri mieltä niiden sopimisesta katon huoltamiseen. Jos sadevesikourut puhdistetaan pitkävartisilla puhdistimilla, ei työntekijä näe, saako hän kaikkea likaa pois. Myös rännien kuntotarkastus jää tekemättä, sillä maasta käsin ei nähdä, onko kouruissa esimerkiksi ruostetta. Lumenpudotustakaan ei kannata tehdä maasta käsin, vaikka omistaisikin pitkävartisen lumenpudottimen. Kattolumikola voi osua katteeseen ja vaurioittaa sitä esimerkiksi tekemällä naarmuja, tai irrottamalla kattotiiliä. Lumet pitää pudottaa katolta käsin, aivan kuten rännien puhdistuskin suositellaan hoidettavaksi. Myös kattotarkastus tulee hoitaa katolta käsin, eikä maasta kattoa katselemalla. Kiikarinkaan avulla ei näe, onko piipun takana sammaleita, tai pitääkö kattopeltien kiinnityksiä lisätä. Vasta kun katto tarkastetaan nenä miltei katossa kiinni, huomataan tarve korvata vanhat naulat tai ruuvit uusilla ruuveilla, tai paikkamaalata peltikaton pinnoitteeseen syntyneet naarmut.

Tilaa kaikki tiilikaton, peltikaton ja huopakaton huollot meiltä: me tarjoamme ajankohtaista ja pettämättömän ammattitaitoista kattopalvelua aina ja kaikissa tilanteissa. Katot huolletaan hyvin yksilöllisesti, joten katon todelliset huoltotarpeet selviävät vasta paikan päällä käymällä. Yksi asia on kuitenkin varma: kaikkien kerrostalojen, omakotitalojen ja muiden rakennusten katot tarvitsevat kevät- ja syyshuoltoja. Tämän kattohuollon yhteydessä suoritetaan aina samat toimenpiteet, eli katon ja sadevesijärjestelmän puhdistus roskista ja katon tarkastus. Katon tarkastuksesta emme veloita erikseen, jos olet samalla teettämässä muita kattotöitä.

Peltikaton kunnon tarkastus saattaa kertoa peltikaton maalauksen tarpeesta. 10–15 vuotta on usein sopiva väliaika kyseiselle kattotyölle. Ennen katon maalaamista katto pestään.

Tiilikattoa huolletaan poistamalla sammalet ja suojakäsittelemällä katto niin, ettei uusia kasvustoja synny. Jossain vaiheessa tiilikatto kannattaa pinnoittaa, yleensä noin 30 vuotta tiilikaton asennuksen jälkeen.

Bitumikattoja huolletaan samaan tapaan kuin tiilikattoja, eli poistamalla sammalet ja pinnoittamalla katto. Kaikkien kattojen kattoturvatuotteet saattavat tarvita huoltamista, ja myös rännit kannattaa toisinaan huoltomaalata. Jos ränneissä on jäätä, tilaa höyryllä tehtävä jään poisto Mikkeliin. 

Tilaa rännien puhdistus Mikkeliin, jotta ruoste ei vaurioita räystäskouruja

Rännejä tulee huoltaa Mikkelissä säännöllisesti, jotta ne eivät vaurioituisi ennen aikojaan. Tärkein rännihuolto on rännien puhdistus, minkä yhteydessä rännit tarkastetaan siltä varalta, että ne pitäisi myös maalata tai jollain tapaa korjata. Uusien rännien asentaminen on edessä ehkä vasta 40 vuoden kuluttua, jos kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi kesämökin sadevesijärjestelmästä pidetään huolta. Plus Kattopalvelu on varma valinta, tarvitsitpa sadevesikourujen puhdistusta, jäätyneiden syöksyputkien avaamista tai vaikkapa sadevesijärjestelmän uusimista.

Sadevesijärjestelmästä pidetään huolta puhdistamalla ne kaksi kertaa vuodessa, eli ennen ja jälkeen talven. Jos tilaat Plus Kattopalvelulta katon kevät- ja syyshuollot, tulevat myös rännit huollettua asianmukaisesti ja oikeaan aikaan. Poistamme kaikki puolen vuoden aikana ränneihin kertyneet roskat ja tarkastamme rännien, alastuloputkien, kiinnikkeiden sekä mahdollisen sulanapitojärjestelmän kunnon. Jos jotain muuta tarvitsee tehdä, annamme toimenpiteistä hyvän tarjouksen. Katon keväthuoltoon ja kaikkiin muihinkin Plus Kattopalvelun kattotöihin sisältyy ilmainen kattotarkastus, minkä aikana tutkitaan paitsi sadevesijärjestelmän, myös koko katon ja kaikkien sen yksityiskohtien kunto. Näin ollen mikään piipunjuurivuoto, rikkinäinen kattotiili tai muu korjaus- tai huoltotarve katollasi ei jää huomaamatta.

Jos sadevesijärjestelmästä ei poistettaisi sinne väistämättä kertyviä roskia, voisi se mennä tukkoon. Sadevesijärjestelmästä ei silloin olisi täyttämään sen tehtävää ohjata kaikki sade- ja sulamisvedet riittävän kauas rakennuksesta, vaan erilaisia kosteusvaurioita saattaisi syntyä. Roskat ja niiden takia kouruissa seisova vesi ei ole hyvästä itse sadevesijärjestelmällekään. Seisova vesi jouduttaa kourujen ruostumista, mikä voi saada kourut vuotamaan. Talven tullen seisova vesi tulisi jäätymään umpeen, mahdollisesta sulanapitojärjestelmästä huolimatta. Jos jäätä syntyy, kannattaa se poistaa heti – ensinnäkin siksi, että sulamisvesien poistuminen saataisiin varmistettua ja toisekseen siksi, ettei jäätymisvaurioita ehtisi syntyä. Jää poistetaan kuumalla vesihöyryllä, jota Plus Kattopalvelun höyrytyslaite ränniin sylkee.

Jos on aika uusia talon sadevesijärjestelmä, saat meiltä hyvän tarjouksen kestävistä ja oikein mitoitetuista kouruista sekä alastuloputkista. Teemme urakan avaimet käteen -pakettina, ja tietenkin mitä luotettavimmalla ammattitaidolla. Kysy tarjous myös kattokaivoihin tai jalkaränneihin liittyvistä kattotöistä! Nämäkin sadevesijärjestelmät pitää puhdistaa usein, jotta ne eivät menisi tukkoon.

Katon pesemisestä ja puhdistamisesta yllättävänkin suuret hyödyt

Miksi suosittelemme tilaamaan katon pesun, sammaleenpoiston ja katon suojakäsittelyn Mikkeliin? Siksi, että näistä kattohuolloista on yllättävänkin suuret hyödyt katon kunnossapitämisessä. Kuten kuvitella saattaa, tiilikaton harjaus tai vaikka tiilikaton pesu auttavat pitämään katon kivan näköisenä. Kun tiilikatolta poistetaan myös sammalet, saavat naapurit ja ohikulkijat koko rakennuksesta hyvän kuvan. Siisti katto on miellyttävä myös omakotitalon tai mökin omistajan omille silmille. Taloyhtiönkin asukkaat osaavat arvostaa sitä, että katto ja muu rakennus on huolletun ja hyvin pidetyn oloinen.

Katot kannattaa puhdistaa ja suojakäsitellä myös siksi, että se vaikuttaa niiden kuntoon ja käyttöiän pituuteen positiivisesti. Jos tiilikatto on likainen, sitoutuu siihen kosteutta, mikä ei tee hyvää kattotiilien kunnolle. Kosteus lisää myös katon sammaloitumista. Sammalet ovat tiilikaton pahimpia vihollisia, voiden jopa puolittaa katon elinkaaren. Kemiallinen sammalenpoistoaine ja katon suojakäsittely ovat parhaat aseet sammaleita vastaan.

Roskat pitää poistaa myös huopakatolta, jotta lehdet, oksat, neulaset ja muut epäpuhtaudet eivät saisi kattoa sammaloitumaan. Sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti, kun taas roskat on hyvä ilmapuhaltaa alas katolta. Katon pinnoittaminen auttaa vähentämään katon sammaloitumista ja halkeilemista, mikä johtuu siitä, että vanha katto kuivuu ja kovettuu auringossa. Viimeistään ennen katon pinnoittamista on huopakaton pesun aika. Älä edes ajattele painepesuria, sillä sitä muutenkin helposti vaurioituva huopakatto ei kestä. Niin palahuopakatot, tavalliset huopakatot kuin muutkin katot kannattaa pestä vesiletkuilla ja niistä tulevalla tavallisella vedenpaineella.

Myös peltikatot kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy, ja työhön sopivat tavalliset harjat. Kiinni  pinttynyt lika saadaan pois pesemällä peltikatto. Sammaleidenpoistoa peltikaton omistajan tuskin tarvitsee tilata. Jos liukaspintainen peltikatto alkaisi vastoin kaikkia todennäköisyyksiä sammaloitua, saataisiin kasvustot pois harjojen tai katon pesun avulla. Peltikaton pesua tarvitaan myös ennen peltikaton maalaamista. Jos vanha maalipinta haalistuu, kuluu tai hilseilee, on katto vaarassa ruostua. Tällöin kannattaa tilata Plus Kattopalvelu katto maalaamaan, ja johan alkaa Lyyti – vai pitäisikö sanoa katto – kirjoittaa! Riippuu tilanteesta, mutta voi olla, että talosi peltikatto on maalattava 10 vuoden välein.

Tavallisimmat syyt katon maalaamisen takana Mikkelissä

On ainakin kolme tavallista syytä katon maalaamiselle Mikkelissä. Ensimmäinen syy kattomaalaukselle on se, ettei kuluneen maalipinnan peittämä katto ole kovin mieltä ylentävä näky. Peltikatto voi alkaa myös ruostua, jos vanha maalipinta pääsee liian kuluneeksi. Tiilikatto ja huopakatto sammaloituvat sitä mukaa, kun vanha pinnoite kuluu. Lopputulos on epäsiistin ja hoitamattoman näköinen katto, mikä laskee koko kiinteistön arvoa ja imagoa.

Toinen syy katon huoltomaalaukselle taisikin jo käydä ilmi. Pinnoite suojaa kattoa ruosteelta ja sammaleilta, mikä onkin pääasiallinen syy peltikaton, tiilikaton ja huopakaton maalaamiselle. Kattopellit joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa, jos niitä ei ole suojattu hyvällä maalipinnalla. Jotta ruoste ei alkaisi nakertaa kattopeltejä, kannattaa katto maalata 10–15 vuoden välein.

Tiilikaton maalausta tarvitaan pakkasrapautumisen torjumiseksi. Vanhassa kattotiilessä on huokosia, joihin vesi ja sammalet kertyvät. Talven tullen huokosissa olevan kosteuden jäätyminen aiheuttaa tiilien asteittaista murenemista. Jos tiilikattoa ei pinnoiteta uudestaan sen saavutettua noin 30 vuoden iän, voi katolla pian olla enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä.

Pakkasrapautuminen uhkaa myös huopakattoa, mutta niin tekevät myös auringon säteet. Jos parikymppistä bitumikattoa ei maalata, voi se alkaa halkeilla ja reikiintyä niin mittavasti, että huopakattoremontti on ainut järkevä vaihtoehto.

Kolmas syy kattomaalauksille on se, että näin voidaan vaihtaa peltikaton väriä. Katon huoltomaalaus toteutetaan usein samalla värillä, mutta parin maalikerroksen avulla voidaan vihreästä katosta tehdä vaikka musta. Kunnalla saattaa olla sanansa sanottavana katon värin vaihtamiseen, mutta meille tämä urakka ei ole kummoinenkaan haaste. Toki tarkastamme katon huolella, ennen kuin teemme tarjouksen katon maalaamisesta. Jos kattopeltien vaihto osoittautuu taloudellisemmaksi ratkaisuksi, tarjoamme sitä katon maalaamisen sijaan. Kattopeltien vaihtoa kutsutaan myös osittaiseksi kattoremontiksi, sillä se on muuten samanlainen kuin tavallinen kattosaneeraus, mutta aluskatetta ei vaihdeta lainkaan. Jos aluskate sattuisi olemaan huonossa kunnossa, on järkevintä vaihtaa sekin eli toteuttaa aivan tavallinen kattoremontti.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain vaihtamalla pelkät kattotiilet: näin saadaan vaihdettua tiilikaton väriä tai palautettua sen tiiviys sellaisessa tilanteessa, että kattotiilet ovat kauttaaltaan huonossa kunnossa.

Lumenpudotus Mikkelissä onnistuu mainiosti, vaikka rakennus olisi korkeakin

Tilaa lumenpudotus Mikkeliin, jos katolla on niin paljon lunta, että se uhkaa saada katon romahtamaan tai painumaan. Myös silloin on syytä tilata lumenpudotus, jos painava lumikuorma uhkaa pudota maahan niin, että joku voi jäädä sen alle. Katolla on liian paljon suojalunta, jos lumikerros on noin puolimetrinen. Pakkaslumi on aivan erilaista kuin suojalumi, joten toistametrinenkään kerros ei välttämättä ole haitallinen. Jos lumen määrä on alkanut huolettaa, voit ottaa yhteyttä ja antaa meidän tehdä riskiarvion. Jos lumen pudottaminen omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai muun kiinteistöltä on tarpeellista, laadimme hyvän tarjouksen siitä.

Kattolumityöt voivat johtaa erilaisiin onnettomuuksiin ja vaurioihin. Siksi on tärkeää, että lumet pudotetaan ammattimaisesti. Plus Kattopalvelu on varma paikka ottaa yhteyttä, tarvitsitpa lumenpudotusta kerrostalon, toimistorakennuksen tai vaikkapa rantahuvilan katolta. Rakennuksen korkeus ei ole meille mikään este, sillä kalustoomme kuuluvat myös henkilönostimet ja nostinkoriautot, joilla päästään tarvittaessa vaikka sata metriä korkean rakennuksen katolle. Jos rakennus sijaitsee vilkasliikenteisellä alueella ja automme hankaloittavat liikennettä, järjestämme liikenteenohjauksen – eikä kattolumitöiden toteuttaminen yölläkään ole poissuljettu ratkaisu.

Meihin voit luottaa, olipa kyseessä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto. Emme irrota kattotiiliä tai saa kattohuopaa vuotamaan. Osaamme toimia niin, etteivät lumentyöntimet vaurioita kattoa, ja etteivät alhaalla liikkuvat ihmiset ole vaarassa. Emme ota itsekään turhia riskejä, vaan käytämme turvavaljaita myös loivilla katoilla liikkuessamme.

Turvallisuus on ykkössijalla silloinkin, kun työn alla on jään poisto katolta tai jääpuikkojen poistaminen räystäiltä. Katon ja rännit saa sulamaan kuumalla vesihöyryllä, mikä on turvallinen vaihtoehto myös katon kannalta. Kun jää sulaa, katolle ei enää uhkaa jäädä seisovaa vettä, mikä voisi saada katon saumat vuotamaan ja katon alla olevat rakenteet kastumaan. Jään poistaminen auttaa ehkäisemään myös ne vauriot ja vahingot, joita voisi sattua jään pudotessa katolta alas. Jää voi olla painavaa ja teräväreunaista, joten katolta putoavaa jäätä on todellakin syytä varoa. Jos kattojää kertoo yläpohjan läpi karkaavasta lämmöstä, kannattaa siihen puuttua katon lisälämmöneristyksen avulla.

Laatua hyvällä hinnalla – sellaisia ovat kattotyömme Mikkelissä

Tarvitsitpa rivitalon tai piharakennuksen kattotöitä Mikkelissä, on kattofirma Plus Kattopalvelu valmiina panemaan parastaan. Plus Kattopalvelun pitkän linjan kattoammattilaiset tekevät kaikenlaiset tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt tasokkaasti, mutta silti varsin kilpailukykyisellä hinnalla. Meidän missiomme on laittaa kaikkien suomalaisten katot kuntoon, ja siksi tarjoamme kaikenlaisia kattotöitä aina kattoläpivientien korjaamisesta pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamiseen. Kaikenlaiset kattotyöt ovat tärkeitä, joten emme väheksy niistä yhtäkään – saati syyllisty huolimattomuuteen. Jos vuotavaa kattoikkunaa ei korjattaisi, voisi katon alle päästä kosteutta, mistä yläpohjan homevaurio voisi saada alkunsa. Lintuverkkoja tarvitaan aluskatteen suojaamiseen. Mikäli linnut pääsevät välikatolle, voivat ne rikkoa aluskatteen. Olisi hyvä, jos aluskatetta ei tarvitsisi kertaakaan korjata, sillä aluskatteen paikkaaminen tarkoittaa käytännössä aina sen uusimista. Jotta aluskate voidaan vaihtaa (edes osittain), tulee vesikatetta purkaa.

Ehjä aluskate on huomattavasti  parempi katon vesivahinkojen torjumisessa kuin rikkinäinen, sillä vesi löytää tiensä aluskatteen läpi, jos siinä on reikiä. Aluskatetta tarvitaan myös lämpimästä ilmasta tiivistyvän (eli kondensoituvan) kosteuden ehkäisemiseen. Jotta katon alta ei keväällä löytyisi kosteutta, tulee myös katon eristyksen olla riittävä. Mikäli eristeitä on liian vähän, voi lämmintä ilmaa karata välikatolle runsaastikin. Lämmön karkaaminen näkyy tietenkin myös lämmityskuluissa. Jos yläpohja pitäisi eristää paremmin, annamme siitä hyvän tarjouksen.

Ehjä aluskate ja riittävät eristeet eivät vielä riitä. Jotta lämmin ilma ei jäisi muhimaan välikatolle, tulee sen poistua käytännössä saman tien. Jos vanhat ilmanvaihtoaukot eivät riitä, teemme tarjouksen katon IV-töistä. Asiantuntijamme tutkii, miten ilman vaihtumista voidaan parhaiten lisätä. Kyseeseen voi tulla vaikkapa alipainetuuletin – esimerkiksi peltikaton harjalle tuleva harjapeltituuletin.

Plus Kattopalvelu hoitaa myös katon varusteisiin liittyvät kattotyöt, kattokorjausten, kattohuoltojen ja muiden kattourakoiden lisäksi. Kattovarusteita ovat muun muassa kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät ja kattoluukut. Jos haluat aurinkopaneelit katolle, ota yhteyttä – tee samoin myös silloin, jos tarvitset kattopeltisepän töitä. Kattopeltiseppää tarvitaan muun muassa silloin, kun piippu pitää pellittää tai rivisaumattu peltikatto uusia. Molemmat urakat toteutetaan mittatilaustyönä, ja kattopeltisepän ammattitaito on ratkaisevassa asemassa homman onnistumisen kannalta.

Katon ja yläpohjan eristystä voidaan lisätä, tai sitten voidaan joutua toteuttamaan villojen vaihto

Jotkin omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi paritalon kattotyöt Mikkelissä liittyvät katon alapuolisiin rakenteisiin. Tällaisia ovat muun muassa lahovaurioiden kunnostus, villojen vaihto, katon lisälämmöneristys, aluskatteen uusiminen tai katon korotus silloin, kun halutaan tehdä esimerkiksi ullakon ja vintin eristys. On oletettavaa, että ullakkotilojen eristeet eivät mahdu paikalleen ilman, että kattoa korotetaan. Jotta saisit uuden asuinkerroksen, on katto purettava, korotettava ja asennettava uudestaan. Kuulostaa isolta urakalta, mutta älä huoli: Plus Kattopalvelu toteuttaa senkin kunnialla. Joskus ilmanvaihtokanavat tai muut katon läpiviennit pitää eristää paremmin – ota silloinkin yhteyttä. Hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä kattotöitä tarvitsetkaan, saat sen meiltä.

Lahovaurioita joudutaan korjaamaan silloin, jos katon alle on päässyt kosteutta. Kattovuoto on yleisin ongelma kosteusvaurioihin. Myös asunnosta karkaava lämpö saattaa kastella yläpohjan rakenteet ja eristeet, sillä lämpimällä ilmalla on tapana tiivistyä vedeksi kohdatessaan kylmän ilman ja viileän pinnan. Jotta lahon leviäminen loppuisi, pitää vaurioituneet puuosat vaihtaa. Jos eristevilloissakin on kosteutta, on ne vaihdettava homevaurioiden ehkäisemiseksi.

Jos aluskate on mennyt rikki, pitää vaurioituneet kohdat tai mahdollisesti koko aluskate uusia. Näin vähennetään kondensoitumista, ja estetään piipunjuurivuotoa tai muuta satunnaista kattovuotoa kastelemasta katon alla olevia osia.

Katon lisälämmöneristys auttaa vähentämään lämpimän ilman karkaamista ja kondensoitumista. Mahdollisesti pelkät uudet eristeet eivät vielä riitä, vaan meidän on myös tehtävä ratkaisuja ilman vaihtumisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Vastaus voi löytyä esimerkiksi harjatiilituulettimesta, mikä asennetaan katon harjalle ilman vaihtumista jouduttamaan.

Uusista eristeistä on kosolti iloa. Kondensoitumisen lisäksi ne vaikuttavat siihen, kuinka helposti kattolumi sulaa ja muodostaa jäätä katon reunoille. Kun eristeitä on riittävästi, pysyy lämpö paremmin sisällä, eikä katolle synny jäätä. Se, ettei lämpöä enää karkaa entiseen malliin, vaikuttaa myös lämmityskuluihin. Lämmittäminen on muutenkin kallista, saati silloin, jos iso osa lämmöstä karkaa katon kautta. Jatkossa asunnon lämmittäminen hoituu vähemmällä energialla, ja rahaa jää säästöön enemmän.

Jyrkän katon kattoturvatuotteita ovat muun muassa lumiesteet

Kaikille tiili-, pelti- ja huopakatoille on yhteistä se, että ne on varusteltava kattoturvatuotteilla – Mikkelissäkin, kuten muuallakin Suomessa. Lapetikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden ansiosta talon katolla on turvallista liikkua. Vaikka itse et kattotikkaita, talotikkaita, putoamissuojia ja muita kattoturvatuotteita koskaan tarvitsisikaan, on sinun huolehdittava nuohoojien ja muiden katoilla työkseen liikkuvien henkilöiden turvallisuudesta. Seinätikkaita myöten katolle on mahdollista nousta, ja kattosillan avulla työntekijä voi liikkua läpiviennin luota läpiviennin luo, tai pudottaa lumia turvallisemmin.

Eri katot varustellaan erilaisin kattoturvatuottein. Tässä yhteydessä ei voida käydä läpi kaikkia erilaisia kattoturvatuotteita ja niiden asentamisperusteita. Kattavan kokonaiskuvan ja tiedon siitä, mitä kattoturvatuotteita juuri teidän omakotitalonne, kesämökkinne tai esimerkiksi kerrostalonne tarvitsee, saatte ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Ammattilaisemme tulee paikalle arvioimaan kohteen ja sillä jo mahdollisesti olevat kattoturvatuotteet. Tämän jälkeen hän voi antaa arvion nykyisten kattoturvatuotteiden kunnosta ja riittävyydestä. Vaikka rakennuksesta jo löytyisivät palotikkaat eli hätäpoistumistikkaat, talotikkaat ja kattopollarit, voi silti olla tarvetta uusien kattoturvatuotteiden asentamiselle. Mitä jyrkempi katto, sitä enemmän kattoturvatuotteita yleensä tarvitaan. Jyrkkä katto on varusteltava muun muassa lumiesteillä. Lumiesteet eivät turvaa katolla liikkuvien ammattilaisten työtä, vaan ne estävät katolle sataneita lumimassoja putoamasta alhaalla maan pinnalla liikkuvien ihmisten päälle.

Asiantuntijamme tarkastaa myös nykyisten kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon. Jos harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kattoturvatuotteita on jotenkin huollettava tai korjattava, annamme siitä mainion tarjouksen. Ei ole yhdentekevää, kiristetäänkö kattotikkaiden löytyneet kiinnitykset vai eikö. Jos kiinnikkeet eivät ole kunnossa, voi tuuli tai suojalumi saada tikkaat irtoamaan katosta. Silloin katto vaurioituu voiden alkaa vuotaa. Myös ihmiset ovat vaarassa – sekä katolla irtoamisaikaan mahdollisesti liikkumassa olleet ihmiset, että maan pinnalla liikkuvat ihmiset, joihin alas lentävät tikkaat voivat osua.

Kaikkien kattoturvatuotteiden kunto kannattaisikin tarkastaa usein. Sopivana väliaikana voidaan pitää puolta vuotta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Jos tilaat nuo puolen vuoden välein tarvitut huollot meiltä, saat kattoturvatuotteiden ja itse asiassa koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle!

Kevättarkastuksen aikana arvioidaan muun muassa lumiesteiden korjaus-, kiinnitys- ja asennustarpeet   

Plus Kattopalvelu hoitaa niin lumiesteiden asennuksen ja korjauksen, katon lisälämmöneristyksen, piipun pellittämisen, sammaleiden poiston huopakatolta, peltikaton maalauksen kuin vaikkapa tiilikattoremontinkin. Olemme apunasi niin pienissä kuin suurissakin kattotöissä, mainittakoon esimerkkinä kattojen keväthuollot. Katon keväthuolto on rutiininomainen toimenpide, mikä kannattaa tilata joka vuosi riippumatta siitä, kuinka likainen katto on tai millainen talvi juuri saatiin päätökseen.

Katon keväthuollon aikana katto puhdistetaan (yleensä harjaamalla). Kaikki lika pitää saada pois, jotta katto pääsee kuivumaan talven jälkeen. Samalla poistamme vetoa hankaloittavat roskat sadevesijärjestelmästä. Kuten aina, tarjoamme kaupan päälle vielä koko katon kunnon tarkastuksen. Katon kuntotarkastuksen aikana huomaamme, jos lumiesteet tai tikkaat ovat irronneet katosta, ja jättäneet jälkeensä reikiä. Nuo vauriot on korjattava pian, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Myös muut vauriot odottavat pikaista kunnostamista: rikkinäiset tiilet pitää uusia, vuotavat saumat tiivistää ja peltikaton maalipinnoitteeseen syntyneet naarmut paikkamaalata.

Tarkastamme myös sen, missä kunnossa katossa yhä olevat kattotarvikkeet ovat. Jos lumiesteiden kiinnitykset ovat päässeet löystymään, on ne kiristettävä – muutoin kova tuuli voi napata ne mukaansa. Jos lumiesteet puuttuvat, vaikka katto on kalteva, teemme tarjouksen tutkitusti laadukkaista ja luotettavista lumiesteistä sekä niiden asentamisesta. Lumiesteet kuuluvat katolle, jos sen kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteiden mitoitus riippuu muun muassa siitä, miten pitkä katon lape on.

Tarvittaessa annamme tarjouksen omakotitalon, kerrostalo tai vaikkapa luhtitalon lumiesteiden korjaamisesta tai niiden uusimisesta. Jotta kaikki turhat vahingot saataisiin vältettyä, tulee kalteva katto olla varusteltu hyväkuntoisilla lumiesteillä. Lumiesteet estävät lunta putoamasta alas, jolloin joku tai jokin voisi jäädä alle.

Lumiesteiden tehtävä on suojata myös itse kattoa lumen äkillisiltä liikkeiltä. Jos mikään ei estä lumikuormaa lähtemästä ”vesiliirtoon” ja putoamasta vauhdilla alas katolta, voi katosta irrota koko joukko erilaisia kattovarusteita. Esimerkiksi rännit, kattotikkaat, viemärintuuletusputket ja aurinkopaneelit voivat irrota ja pudota maahan. Myös kattotiiliä voi lähteä lumen mukaan. Lumiesteet ovat siis olennainen osa kaikkia kaltevia kattoja – niin Mikkelissä kuin muuallakin Suomessa!

Piipun rapautumista voi torjua hankkimalla sekä piipunhatun että piipun pellityksen

Rapautunut piippu on enää lyhytikäinen, minkä lisäksi se on vakavasti otettava paloturvallisuusriski – siksi kannattaa ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyytää tarjous sekä piipunhatusta että piipun pellityksestä. Kun savupiippu suojataan sekä piipunhatulla että peltisepän työnä tehdyn piipun pellityksen avulla, tapahtuu rapautumista huomattavasti vähemmän. Jos ollaan jo siinä tilanteessa, että piippuun on syntynyt koloja ja halkeamia rapautumisen seurauksena, pitää urakka aloittaa hormisaneerauksen (eli piipun massauksen) avulla. Pitkään jatkunut rapautuminen on voinut saada piipun sortumaan, jolloin piipun muuraus on ainut vaihtoehto.

Kaikki piiput kannattaa pellittää, sillä se suojaa piipun lumi-, vesi- ja räntäsateilta. Kosteus rapauttaa piippua, minkä lisäksi katto voi alkaa vuotaa piipun juuresta. Kattopeltiseppämme mittaavat piippusi ja toteuttavat sen pellityksen mittatilaustyönä. Näin toimimalla piippusi tulee suojattua parhaalla mahdollisella tavalla, ja lopputulos miellyttää vaativankin katsojan silmää.

Piipunhattua kutsutaan myös sadehatuksi, mikä on varsin kuvaava nimi. Piipunhatun tehtävä on nimenomaan estää sadevesiä kastelemasta hormia. Hormiin satava kosteus varastoituu hormin laastissa olevaan pikkuruisiin epätasaisuuksiin, jos hormi lämpene usein – ja harva hormi on enää päivittäisessä käytössä. Mitä pidempään kosteus saa olla hormissa, sen pahempi. Aina pakkaskelillä se jäätyy, sulaakseen taas lämpötilan noustessa plussan puolelle. Jään muodostuminen kuluttaa ja rapauttaa hormia, mihin syntyy ajan kuluessa nokea kerääviä koloja. Nuohouskaan ei poista nokea, jos se on syvällä hormin koloissa. Pakkasrapautuminen aiheuttaa myös halkeamia, joista voi karata kuumaa savukaasua. Kuumat savukaasut saattavat aiheuttaa rakennuspalon, aivan kuten hormissa palamaan syttyvä nokikin.

Kun tulemme tekemään piipun pellitystä Mikkeliin, voimme toteuttaa samalla monia muitakin peltisepän töitä tai muita kattotöitä. Peltisepät voivat vaikkapa vaihtaa jiiri- tai räystäspellit, asentaa tippapellit tai uusia seinällenostopellit. Jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, on se erityisen helppo toteuttaa piipun pellityksen yhteydessä. Kattoa pitää joka tapauksessa hieman purkaa, olipa kyse kummasta tahansa kattotyöstä, joten nämä urakat kannattaa teettää yhtä aikaa. Aluskatteen on hyvä olla ehjä ja oikein asennettu myös savupiipun kohdalta, sillä piipusta saattaa vuotaa vettä. Jos aluskate ei ole ohjaamassa tuota vettä pois kattorakenteiden luota, voivat ne kastua ja vaurioitua. Piipun läpivienti on kuitenkin vain katossa oleva reikä, mikä voi alkaa vuotaa – siitäkin huolimatta, että sen tiivisteet olisi puolivuosittain tarkastettu.

Veloitukseton kattotarkastus Mikkelissä on sääntö eikä poikkeus

Normaalisti kaikki kattotyöt maksavat erikseen – myös katon tarkastus Mikkelissä. Kattotyöstä pyydetään ja saadaan tarjous, ja jälkikäteen siitä lähetetään lasku, mistä käyvät ilmi muun muassa töiden ja arvonlisäverojen osuudet. Kattotarkastus on kuitenkin poikkeus. Toki tarjoamme maksullisia ja todella kattavia katon kunnon tarkastuksia, mitkä sopivat niin omakotitalon kuin kerrostalonkin katon ylläpitoon. Jos kuitenkin tarvitset mitä tahansa muuta kattotyötä, kannattaa pyytää tarjous siitä eikä katon kunnon tarkastuksesta. Miksi? Siksi, että tarjoamme katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikkapa katon kevät- tai syyshuolto, niin tiilikatto, huopakatto tai peltikatto tarkastetaan ilman eri veloitusta. Kattotarkastuksen saa kaupan päälle myös pelkän katon harjauksen tai rännien puhdistuksen yhteydessä. Vaikka kyse olisi vain yhden rikkinäisen tiilen uusimisesta, tarjoamme kattotarkastuksen kaupanpäällisiksi.

Kattotarkastuksen aikana palahuopakaton, konesaumakaton, betonitiilikaton tai esimerkiksi tiilikuvioidun peltikaton kunto käydään läpi juurta jaksain. Tarkastamme koko vesikatteen kaikkine saumoineen, jiireineen, läpivienteineen, liitoskohtineen ja räystäsalueineen. Emme jätä tutkimatta sadevesijärjestelmän vetoa ja yleiskuntoa, tai piipun pellityksiä. Arvioimme, onko katon pinnoite paikka- tai huoltomaalauksen tarpeessa. Panemme merkille myös sammalet, mitkä pitää poistaa katon kuntoa heikentämästä.

Katolla voi olla lukuisiakin kattotarvikkeita. Tarkastamme, ovatko ne kunnolla kiinni katossa, vai uhkaako seuraava tuulenpuuska repiä ne irti. Kun kaikki katon tarvikkeetkin on tarkastettu, on aika ahtautua katon alle katsomaan, missä kunnossa aluskate ja muut katon alta löytyvät osat ovat. Tasakaton alle ei pääse, ellei pura kattoa – siksi siellä käydään vain ja ainoastaan erikseen sovittaessa. Harjakaton alle päässee esimerkiksi talon päädyssä olevan tarkastusluukun kautta. Tarkastusluukku on ahdas, eikä välikatollakaan yleensä ole tilaa kuin ryömiä, mutta homma on kaiken vaivan väärti. Jos aluskate on rikki tai kondensoitunut kosteus on alkanut lahottaa kattorakenteita, ei asia selviä muuten kuin katon alla käymällä.

Kun tiilikatto, bitumikatto tai peltikatto on tarkastettu, kerromme asiakkaalle totuuden tämän katon kunnosta. Jos jotain kattohuoltoa tai katon korjausta tarvittaisiin, annamme tarjouksen sen tekemisestä. Jos katto on jo parhaat päivänsä nähnyt ja korkean ikänsä vuoksi altis vuotamaan, tarjoamme katon purkua ja vaihtoa.

Syksyisiä kattourakointeja ja kattopalveluja Mikkelissä: esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaukset

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka toteuttaa yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattourakointeja Mikkelissä ympäri vuoden. Tältä kattopalvelulta voi tilata mitä tahansa tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotöitä, sillä joka kattourakkaan löytyy kokeneita ja palvelualttiita kattoammattilaisia. Koska Plus Kattopalvelu on ennakkoperintärekisteriin kuuluva kattourakoitsija, saavat omakotitalojen ja kesämökkien omistajat töistä myös kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen osuus voi olla tuhansia euroja, sillä sitä voivat hakea molemmat puolisot erikseen. Vaikka ei pääsisikään hyödyntämään kotitalousvähennystä (eli jos vaikka vuosittainen kiintiö on tullut täyteen), kannattaa kattourakat siltikin tilata Plus Kattopalvelulta. Hintamme ovat varsin kohtuullisia, ja toimintamme aina yhtä reipasta sekä asiantuntevaa.

Kuten sanottu, toimimme läpi vuoden. Kattotöillä on omat sesonkinsa. Syksy on – valitettavasti – myrskyvaurioiden korjaamisen aikaa. Myrskytuuli voi riepotella mökin, ulkorakennuksen, omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa toimistorakennuksen kattoa monin eri tavoin. Voi olla, että tuuli irrottaa osan kattopelleistä tai -tiilistä. Myös erilaiset kattotarvikkeet ja peltilistat voivat irrota. Joskus tiilikatto, peltikatto tai bitumikatto vaurioituu vakavamminkin, sillä kova tuuli voi kaataa puun katon päälle.

Syksyisin tehdään myös kattojen syyshuoltoja, joiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen syystarkastuksen. Syyshuolto tarkoittaa vesikaton ja sadevesijärjestelmän puhdistamista roskista. Syystarkastuksen aikana käydään läpi koko katon kunto siltä varalta, että jotain pitäisi huoltaa, tiivistää tai uusia ennen talvea.

Talvisin teemme tietenkin kattolumitöitä, mutta voit tilata meidät myös poistamaan jäätä katolta ja sadevesijärjestelmästä. Tiesithän, että katto voidaan uusia myös talvella, eikä talvinen kattoremontti tule vaikuttamaan asumismukavuuteesi sen enempää kuin kesälläkään tehty kattosaneeraus?

Kevään tullen kattopalvelumme ahertaa katon keväthuoltojen ja -tarkastusten parissa. Katto on tarkastettava siltä varalta, että talvi on kohdellut kattoa kaltoin saamalla esimerkiksi sen saumat vuotamaan.

Kesä on hyvää aikaa tehdä kevättarkastuksen perusteella tehdyt kattohuollot, kuten katon pesu ja maalaus. Kattoa ei voikaan maalata pakkasella, mutta ei myöskään sateella. Kattofirmamme näkee vaivaa voidakseen maalata kattosi otollisimpaan aikaan.

Kesäisin tehdään paljon kattoremontteja. Riippuu tapauksesta, voidaanko katto uusia vain osittain, jolloin aluskate jätettäisiin palvelemaan myös uuden katon alla.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä, niin tulemme tekemään sen ensimmäisenä mahdollisena ajankohtana!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt