Kattotyöt Loviisaan hyvällä hinnalla

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä hyvä tarjous Loviisassa tarvitsemistasi kattotöistä, kuten katon varustelusta, katon korjauksesta ja paikkauksesta tai kattoremontista! Teemme kaikki kattotyöt myös Loviisan naapurikunnissa Kouvolassa, Lapinjärvellä, Myrskylässä, Porvoossa ja Pyhtäällä. Avullamme omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katon huoltaminen onnistuu helposti ja kohtuuhintaisesti.

Teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt erinomaisella hinta-laatusuhteella. Kotisivujemme kautta pääset hakemaan kattourakalle tarvittaessa myös rahoitusta, ja kattourakan valmistuttua voit hakea kotitalousvähennystä, mikäli kyse oli omakotitalon tai kesämökin kattotöistä. Mikä parasta, saatte aina koko katon kunnon tarkastamisen kaupan päälle. Sen yhteydessä selviää katon todellinen kunto. Esimerkiksi jokin piipun takana ollut rikkinäinen tiili tai aluskatteeseen syntynyt repeytymä voisi jäädä huomaamatta, ellei kattoa tarkastettaisi usein. Epätiiviit kohdat katossa voivat johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon, joiden korjaaminen on huomattavasti tyyriimpää kuin katon täsmäpaikkaus vaurioiden ollessa vielä tuoreita.

Jokaista kattoa on joskus korjattava. Vanhemmiten saumavuotoja, läpivientivuotoja ja esimerkiksi rikkinäisiä tiiliä esiintyy aina vain enemmän. Uusikin katto voi vaatia kattopaikkausta, sillä lumi, tuuli tai huolimattomasti katolla liikkunut lumenpudottaja tai muu kattohuoltaja voivat aiheuttaa vaurioita. Siksi katto kuin katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Katon kunnon tarkastus on tärkeimpiä peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai esimerkiksi mineriittikaton huoltoja. Muita tärkeitä kattohuoltoja ovat katon puhdistus, rännien puhdistus, sammaleiden poisto katolta sekä katon maalaus. Katto voidaan puhdistaa esimerkiksi harjaamalla. Reipas harjaus poistaa karkean lian katetta varjostamasta ja ruosteen tai sammaleiden ilmestymistä vauhdittamasta. Tiili- ja huopakatot ovat melko herkkiä sammaloitumaan, siksi sammaleenpoistoa voidaan tarvita esimerkiksi joka viides vuosi. Peltikatoille voi syntyä ruostetta, jos kattoa ei pestä ja maalata muutamaan otteeseen sen elinkaaren aikana.

Plus Kattopalvelun avulla pulpettikatto, tasakatto, harjakatto tai muu katto kestää todella pitkään. Huopakatolla voi olla edessään 20-40 vuotta, peltikatolla puolestaan 50. 70 vuotta ei ole tavaton käyttöikä tiilikatolle, kun taas konesaumakatto voi suojata rakennusta sadankin vuoden ajan. Konesaumakaton asentaminen vaatii kattopeltisepän ammattitaitoa. Lahjakkailta kattopeltisepiltämme saatte Loviisan seudulla kaikki muutkin peltisepän työt, kuten vaikkapa piipun pellittämisen.

Kattoremontin voittokulku Loviisassa alkaa kattotarkastuksesta

Plus Kattopalvelulta saatte parhaat ja onnistuneimmat kattoremontit Loviisassa! Pulpettikaton, tasakaton tai vaikkapa harjakaton uusiminen alkaa alkutarkastuksesta ja päätyy loppusiivoukseen, joten kattosaneeraus tehdään aina täyden palvelun pakettina. Hoidamme asiakkaan tai taloyhtiön puolesta niin uusien materiaalin hankinnan kuin katon alla olevien rakenteiden kunnostamisenkin. Katon uusiminen tarkoittaa sekä vesikatteen että aluskatteen uusimista, sillä vain poikkeustilanteissa on mahdollista tehdä peltikaton tai tiilikaton osittainen uusiminen. Osittainen kattoremontti tarkoittaisi pelkkien kattotiilien tai kattopeltien vaihtamista, jolloin aluskate jäisi paikoilleen. Joskus huopakatto voidaan rakentaa suoraan vanhan huopakaton päälle, mutta useimmiten tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan katto on purettava kattorakenteiden kunnostamiseksi.

Uusi palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikkapa lukkosaumakatto voi olla erilainen kuin aiempi. Katosta voidaan katon uusimisen yhteydessä tehdä kaltevampi tai loivempi. Katolle voidaan asentaa uusia läpivientejä tai kattotarvikkeita, ja katto voi olla eri värinen tai eri materiaalia kuin aiempi. Plus Kattopalvelu osaa tehdä kaikenlaiset kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontit, myös sellaiset, joiden yhteydessä kattoa muutetaan eri näköiseksi.

Huopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti on hyvissä käsissä, kun siitä vastaa Plus Kattopalvelu. Voimme tehdä kattoremontin talvellakin, sillä talvi on aivan yhtä hyvää aikaa suorittaa peltikaton, tiilikaton ja huopakaton purku ja asennus kuin kesäkin. Talvella urakka saattaa edetä jopa hieman nopeamminkin, sillä säät ovat paremmin ennustettavissa.

Kattoremontin hinta riippuu monista eri tekijöistä, siksi emme voi antaa tarjousta kattoremontista ennen kuin olemme käyneet paikan päällä. Ota yhteyttä, niin sovimme arviointikäynnistä, minkä aikana panemme merkille niin katon kaltevuuden, koon, katon yksityiskohtien lukumäärän kuin katon alla olevien puurakenteiden kunnonkin. Kaikki nämä seikat vaikuttavat siihen, kuinka paljon kattosaneeraus maksaa. Kattoremontin voit maksaa myös osamaksulla, ellet halua hakea sille rahoitusta kotisivujemme kautta. Remonttilainan avulla voit maksaa kattosaneerauksen pois itsellesi sopivaan tahtiin. Uusi katto on aina hyvä investointi, sillä se parantaa koko rakennuksen arvoa ja kuntoa. Kun uusit katon ennen kuin sen kunto on muuttunut liian huonoksi, onnistuu kattoremontti hyvään hintaan ja lyhyessä ajassa.

Kesämökin kruunaa uusi huopakatto tai palahuopakatto

Olisiko aika uusia kesämökin huopakatto tai palahuopakatto? Bitumikatto löytyy monista vapaa-ajan rakennuksista, eikä ihme: bitumikermikatto sopii mainiosti lähes joka rakennukseen ja kattokaltevuuteen, ja se kestää suhteellisen vähällä vaivannäöllä noin 20-40 vuotta. Huopakatto on todella tiivis katto, mitä ei voi sanoa esimerkiksi peltikatosta. Peltikatto on helppohoitoinen ja edullinen katto, mutta ei koskaan täysin vesitiivis. Peltikaton alla on oltava aina ehjä aluskate, muuten katon läpi vuotava vesi tai välikatolla lämpötilaerojen takia tiivistyvä vesi saattaa aiheuttaa katon vesivahingon. Lisäksi peltikatto voi paukkua ja pitää meteliä. Huopakaton alla nukkuu hyvin sateellakin, ja kattohuopa vaimentaa tehokkaasti ääniä – muun muassa lentokoneiden aiheuttamaa lentomelua.

Hanki sinäkin kesämökkiisi huopakatto, niin mökkeilystä tulee vielä mukavampaa! Toki huopakatto tai laattakatto sopii myös omakotitaloon, ulkorakennuksiin, kerrostaloon tai vaikkapa tehtaaseen. Asennamme niin tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot kuin laattakatotkin (joita kutsutaan myös palahuopakatoiksi tai paanukatoiksi). Kerromme mielellämme lisää erilaisista bitumikatoista ja autamme sinua valitsemaan sopivan omaan rakennukseesi.

Tiivissaumakatto voidaan asentaa myös tasaiselle katolle, sillä sen hitsattavat saumat ovat vedenpitävyydessään ylivertaisia. Kolmiorimahuopakatto on mahdollinen, jos katon kaltevuus on vähintään 1:3. Tämä entisaikojen eleganssia huokuva katto asennetaan kolmionmuotoisten rimojen avulla. Rimojen avulla toteutetaan katon pystysaumat, mitkä tuovat mieleen konesaumakaton. Laattakatto sopii omakotitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katoksi, jos katon kaltevuus on ainakin 1:5. Paanukatolle kiinnitetään valtava määrä bitumipaanuja, joissa on liimapinta jo valmiina. Bitumipaanukatto on näyttävä ja ajaton valinta uudeksi katoksi.

Plus Kattopalvelu tekee Loviisan seudulla kaikki huopakattotyöt, eli niin huopakattojen remontit kuin myös niiden huollot ja korjaukset. Bitumikatto kestää neljä vuosikymmentä, kun se pidetään puhtaana. Roskien poisto katolta ja katon sadevesijärjestelmästä saisi olla puolivuosittainen rutiini. Samalla katto on hyvä tarkastaa kauttaaltaan siltä varalta, että tarvetta olisi muille huolloille (esimerkiksi katon pinnoittamiselle) tai katon korjaukselle. Plus Kattopalvelu tarjoaa katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien huopakattotöiden yhteydessä, joten katollesi ei jää yhtään vuotavaa saumaa tai esimerkiksi irtoamassa olevaa lumiestettä. Kerromme myös siitä, kun katto on niin iäkäs, että se on aika uusia. Ikä näkyy muun muassa lisääntyneinä kupruina, venyminä, halkeamina ja kattoreikinä, mitkä voivat johtaa kattovuotoon.

Etsitkö tekijää katon vesivahingon ja vuotavan katon korjaukselle Loviisassa?

Jos etsit tekijää katon korjaukselle Loviisassa, olet tullut oikean kattofirman sivuille. Plus Kattopalvelu korjaa pitkällä kokemuksella ja verrattomalla ammattitaidolla kaikki erilaiset katot. Ei ole sellaista tilannetta, ettemmekö osaisi korjata peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa! Olipa kyseessä kattovuoto ja katon vesivahinko tai vaikka se, että puu on kaatunut talon katon päälle, ota yhteyttä ja pyydä tarjous katon korjaamisesta meiltä.

Katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys saattavat aiheuttaa huolta. Pyydä meidät tarkastamaan kattosi kaikkine läpivienteineen, niin saat tiedon kattosi kunnosta. Katto olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikki pikkuviatkin tulisivat huomattua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Voi olla, että kattoikkunaa on korjattava, tai että jotain jiiriä on tiivistettävä. Kattotarkastuksen aikana paljastuvat myös kaikki huopakatossa tai peltikatossa olevat reiät, mitkä on kattovuotojen pelossa pikaisesti paikattava. Yksikään rikkinäinen tiilikään ei jää huomaamatta, kun kävelemme läpi koko kattosi. Rikkinäisen tiilen vaihto on pikkujuttu verrattuna siihen, että katto alkaisi vuotaa. Tällöin tiilen vaihdon lisäksi tulisi tehdä myös aluskatteen korjaus, märkien villojen vaihto ja kattorakenteiden kuivatus – tai lahovaurioiden korjaus katon alla olevista puurakenteista.

Katon tarkastuksen saa meiltä ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, joten tilaa meiltä kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katon kevät- ja syyshuollot. Katon kunto olisi hyvä käydä varmistamassa myös isompien rajuilmojen jälkeen, sillä irronneet lumiesteet, rännit ja tikkaat ovat tyypillisiä myrskyvaurioita. Kiinnitämme kattovarusteet takaisin kattoon ja korjaamme niiden irtoamisesta kattoon jääneet jäljet. Rännien ja vesikourujen korjaus voi tarkoittaa myös ruostuneiden kourujen korjaamista tai esimerkiksi jään avaamisen saumojen tiivistämistä. Se, että rännit vetävät ilman vuotoja, on tärkeää koko rakennuksen kunnolle.

Ota Plus Kattopalveluun yhteyttä niin katon täsmäpaikkausten (kuten irronneiden peltilistojen kiinnittämisen tai vaihtamisen) kuin isompienkin kattokorjausten (kuten painuneen katon oikaisun) tiimoilta! Tarvittaessa suosittelemme katon osittaista vaihtoa tai kokonaista kattoremonttia, mutta ensimmäiseksi selvitämme mahdollisuudet suorittaa katon osittainen korjaus. Katon korjaus on edullisempaa kuin kattoremontti, ja kattoa kannattaa kunnostaa niin kauan kuin sillä on käyttöikää jäljellä.

Katto vuotaa – huonoa tuuriako?

Onko kattovuoto pelkkää huonoa tuuria? Joskus on, joskus ei. Monet kattovuodot ja katon vesivahingot ovat ehkäistävissä kattohuoltojen avulla, mutta esimerkiksi lumi tai myrsky voivat saada hyvinkin huolletun katon vuotamaan. Lumen paino voi rasittaa katon jiirejä niin, että ne alkavat vuotaa, tai katolta alas putoava lumi saattaa irrottaa kattotikkaat katosta saaden katon vuotamaan. Myös myrsky voi synnyttää kattoon reikiä repimällä katon varusteita irti.

Mitä nopeammin vuotavan katon korjaus päästään aloittamaan, sen vähemmällä vaivalla siitä voi selvitä. Parhaassa tapauksessa riittää, että vaihdamme rikkinäisen tiilen tai tiivistämme kattoikkunan uudelleen. Jos aluskate on ehjä, eivät katon alapuoliset osat ole päässeet lainkaan kastumaan, joten kattovuodon korjauksesta selviää hyvin helposti. Jos aluskatekin on rikki tai se puuttuu kokonaan, liittyy kattovuodon korjaamiseen monia muita työvaiheita. Aluskate on korjattava, jotta seuraava kattokorjaus olisi helpompi, mikäli katto vielä sattuu vuotamaan läpiviennin, harjapellin tai esimerkiksi jiirin kohdalta. Lisäksi kastuneet eristeet on uusittava ja vaurioituneet puurakenteet uusittava. Eristeisiin voi syntyä hometta, jos ne ovat kauan märkinä, ja laho uhkaa pilata puurakenteiden kantokyvyn. Jos kattovuotoa ei heti huomata, voi sisäkatosta alkaa tippua vettä. Tällöin aika moni rakenne on jo ehtinyt kastua, ja vahingot ovat vain laajenemaan päin. Kattovuoto voi johtaa tarpeeseen purkaa ja uusia koko katto, jos kattovuoto ei tule ajoissa huomatuksi.

Millaisilla kattohuolloilla kattovuotoja ja katon vesivahinkoja voidaan ehkäistä? Tärkein tapa on tietenkin katon kuntotarkastus, sillä kun katon kunto tarkastetaan kahdesti vuodessa, tulevat kaikki irvistävät saumat ja kattoreiät korjattua jo ennen, kuin kattorakenteisiin pääsee vettä. Katon rasituksensietokykyä voidaan vahvistaa monin eri tavoin. Kaikki katot on syytä myös puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, sillä lika lisää katon vaurioitumisalttiutta. Peltikatto kannattaa lisäksi pitää hyvässä maalissa, sillä huonosti maalattuun kattoon voi iskeä ruoste. Ruoste saa kattopellit ohenemaan ja reikiintymään, joten kattovuotojen riski kasvaa moninkertaiseksi. Huopa- ja tiilikatot kannattaa puhdistaa sammaleista, sillä sammal syö ja ikäännyttää kattoa. Sammaleeton katto vuotaa paljon epätodennäköisemmin kuin kasvustojen valtaama.

Ammattitaito punnitaan katon huolloissa Loviisassa   

Katon huollot Loviisassa(kin) on toteutettava säännöllisesti, mutta ei siinä vielä kaikki: katon huoltamiseen tarvitaan myös ammattitaitoa ja huolellista otetta. Ammattitaitoinen kattohuoltaja osaa ottaa katon materiaalin huomioon kattoa huoltaessaan, onhan huopakattoa puhdistettava eri tavalla kuin tiilikatto, ja tiilikatto on maalattava eri tavalla kuin esimerkiksi peltikatto. Katon huolto edellyttää myös huolellisuutta, sillä esimerkiksi kattomaalaus ei onnistu kauniilla ja aikaa kestävällä tavalla, jos sen ja sen pohjatöiden suhteen hosutaan. Väärällä tavalla toteutettu katon huolto voi jopa vaurioittaa kattoa, joten valitse omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantasaunan katon huoltoon Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset!

Huoltamattoman katon erottaa jo kauaa, sillä sitä peittävät ruoste tai sammalet. Lika ja kulunut pinnoite saavat sen kulahtaneen ja huonokuntoisen näköiseksi. Katto saattaa olla huonokuntoinen oikeastikin, sillä ruoste ja sammal kuluttavat kattoa ja lisäävät kattovuotojen todennäköisyyttä. Jotta kattosi kunto ei pääsisi romahtamaan, muista jokavuotiset katon kevät- ja syyshuollot. Tällöin kaikki roskat poistetaan katolta ja sen sadevesijärjestelmästä, ja lisäksi katto tarkastetaan korjaus- ja muiden huoltotarpeiden varalta.

Likainen katto voidaan pelastaa pesemällä se. Jos kyseessä on tiili- ja huopakatto, saattaa kattopesua edeltää sammaleiden poisto katolta. Sammalet on hyvä poistaa sammaleentuhoaineilla, mitkä imeytyvät syvällä katteeseen tappaen kaikki itiöt ja juuretkin. Kattopesu ja mahdollinen sammaleenpoisto voivat jatkua maalaamalla katto. Maali- tai suojapinnoite suojaa kattoa esimerkiksi ruosteelta, kasvustoilta, päällä kävelemiseltä, ilmansaasteilta ja pakkasilta. Peltikatot maalataan tarpeen mukaan, esimerkiksi kymmenen vuoden välein. Ideaalitilanteessa maalipinta ei ehdi missään vaiheessa muuttua liian kuluneeksi tai hilseileväksi.

Huopakatot ja tiilikatot pinnoitetaan vain kerran, ja se riittääkin pidentämään katon elinkaarta 20 tai jopa 40 vuodella. Tiilien pinta muuttuu jälleen tasaiseksi, kun katto pinnoitetaan, joten pakkasrapautuminen lakkaa. Huopakatto jaksaa taas kestää auringon porotusta ja auringon säteiden kuivattavaa sekä vanhentavaa vaikutusta, kun sen pinnoite uusitaan katon palveltua noin 20 vuotta.

Plus Kattopalvelulta voitte tilata minkä vain kattohuollon Loviisan seudulla, esimerkiksi katon tarkastamisen, peltikattonaulojen vaihdon kateruuveiksi, lumen pudottamisen tai vaikkapa rännien höyrysulattamisen. Ota yhteyttä ja jätä tarjouspyyntö, niin otamme kopin urakastasi!

Rännien puhdistaminen Loviisassa saattaa jatkua rännien huoltomaalauksella

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Loviisassa ovat esimerkkejä katon sadevesijärjestelmää koskevista kattopalveluistamme. Osaa rännejä koskevista kattotöistä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, osaa vain 30–40 vuoden välein. Avullamme kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon sadevesijärjestelmä toimii aina ja kaikissa olosuhteissa. Tämä on olennaisen tärkeää koko rakennuksen kannalta, sillä jos räystäs vuotaa, voi kellari alkaa täyttyä vedellä. Kellarin tai muiden perustusten kastuminen johtuu siitä, että rännit ovat olemassa varmistaakseen rakennusta ympäröivän maaperän kuivuuden. Jos ränni on roskien tukkima tai jos se puuttuu kokonaan, kastuu maaperä niin, että kosteus saattaa nousta perustuksiin ja rakenteisiin asti. Edes salaojituksesta ei ole välttämättä hyötyä, sillä yhden sadepäivän aikana katolta saattaa tulla alas tuhansia litroja vettä. Kun räystäs vuotaa, voivat myös talon julkisivut kastua ja vaurioitua, ja pihamaa muuttua liejuiseksi (talvella siihen kohtaan syntyy vaarallinen jäätikkö).

Rännihuollot ja tarvittaessa tilattu kourusaneeraus varmistavat kattosi sadevesijärjestelmän toiminnan kaikissa olosuhteissa. Kahdesti vuodessa tarvittu rännihuolto on sadevesikourujen puhdistus. Tarpeen vaatiessa teemme myös syöksyputkien avauksen, ovathan roskat saattaneet löytää tiensä myös alastuloputkiin. 6–12 vuoden välein vesikourut kannattaa myös huoltomaalata, jotta ruoste ei alkaisi heikentää niiden kuntoa.

Rännien puhdistuksen yhteydessä tehty kourujen kuntotarkastus kertoo, jos kouruissa, niiden kaadoissa, niiden kiinnikkeissä tai esimerkiksi alastuloputkissa on jotain korjattavaa. Korjaustarpeita voivat aiheuttaa ruoste tai esimerkiksi jää, mikä saattaa avata alastuloputkien saumat. Jotta koko kouru paljastuisi tarkasteltavaksemme, keräämme kaikki roskat jätesäkkeihin ja huuhtelemme vesikourut lopuksi vedellä.

Riippuu tilanteesta, voidaanko kourusaneeraus tehdä uusimalla kiinnikkeet, käyttämällä sopivia paikkausaineita tai vaihtamalla räystäskouru vain osittain. Koko sadevesijärjestelmä on aika uusia 30–40 vuoden välein. Kauttamme saat laadukkaat ja ruosteenkestävät kourut millitarkasti asennettuina. Uusiin tai vanhoihin kouruihin voidaan asentaa myös sulanapitokaapelit, joiden ansiosta ränni ei jäädy umpeen talven aikana.

Plus Kattopalvelu tekee myös kaikki kattokaivoihin liittyvät huollot, kuntotarkastukset, asennukset ja korjaukset. Jos kattokaivo pääsee jäätymään umpeen, sulatetaan se samalla tavalla kuin vesikourutkin, eli kuumalla vesihöyryllä. Vastaavan varalta kattokaivo voidaan täydentää lämpövastuksilla.

Katon puhdistaminen tekemällä kattopesu – milloin, miten ja miksi?

Katon puhtaus Loviisassa on tärkeä asia katon (ja sitä kautta koko rakennuksen kannalta), ja katon puhtautta vaalitaan muun muassa katon harjauksen, katon pesun, sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn avulla. Lika sitoo kattoon kosteutta, ja kosteus tuo tullessaan monia ikävyyksiä. Kosteus kiihdyttää katon haurastumista lisäämällä ruostetta tai sammaleita, ja ruostetta tai sammaleita seuraavat usein kattovuodot ja katon vesivahingot.

Roskien poisto katolta ja katon sadevesijärjestelmästä on se, mistä katon puhtaanapito lähtee. Katolle itsepintaisesti kertyvät neulaset, lehdet ja muut roskat tulisi poistaa katolta ainakin kahdesti vuodessa, ja tarkoitukseen sopii esimerkiksi harja. Tiilikatto, mineriittikatto ja peltikatto voidaan harjata, kun taas huopakatto kannattaa putsata ilmapuhaltimilla. Peltikaton pesu riittää ratkaisuksi sammaleenpoistoon, jos peltikatolle kasvaisi sammaleita. Tiilikatto ja huopakatto kannattaa käsitellä sammaleenpoistoaineella, mikä tappaa sammalet myös katteen sisältä ja kattotiilien välistä.

Peltikaton pesu, tiilikaton pesu ja huopakaton pesu poistavat katolta kaiken pinttyneen lian. Katon pesu pehmytharjapesuna riittää: painepesuria ei kannata käyttää. Painepesuri voisi aiheuttaa varsinkin huopa- ja peltikatolla enemmän pahaa kuin hyvää. Katot pestään, jos ne ovat todella likaisia, tai jos ne on aika maalata. Peltikatto maalataan ensimmäisen kerran 2–25 kuluttua sen asentamisesta (iso haitari selittyy katto- ja tapauskohtaisilla eroilla), ja sen jälkeen noin 10–15 vuoden välein. Tiilikatot ja huopakatot maalataan vain kerran – paitsi savitiilikatto, mitä ei pinnoiteta lainkaan. Sen sijaan savitiilikatto tarvitsee katon suojakäsittelyä 5–10 vuoden välein.

Kattopesu kannattaa tilata Loviisan seudulla Plus Kattopalvelulta, kuten kaikki muutkin peltikaton, tiilikaton ja huopakaton (myös palahuopakaton) huollot. Teemme tämänkin kattourakan avaimet käteen -pakettina, ja asiakas saa kuulla urakalle hinnan heti tekemämme arviointikäynnin jälkeen. Jos tarpeen, sisällytämme pakettiin myös ympäristön suojauksen sekä sammaleenpoiston – ja tietenkin loppusiivouksen, emmehän muuten voisi puhua avaimet käteen -paketista.

Yksi tärkeimmistä kattopesun työvaiheista on alkutarkastus. Ilman kattotarkastusta kattoon voisi jäädä jokin epätiivis sauma tai vuotava läpivienti, ja senhän tietää miten siinä kävisi, kun katto pestäisiin runsaalla vedellä. Alkutarkastuksen ja mahdollisesti tehtävien kattopaikkausten avulla vältetään katon alla olevien rakenteiden kastuminen.

Katon maalaus Loviisassa ei kestä pohjatöissä oikomista

Plus Kattopalvelun suorittama katon maalaus Loviisassa onnistuu kerralla, sillä meillä on pitkä kokemus kattojen huoltomaalauksista. Tiedämme, ettei kattomaalaus onnistu, jos pohjatöissä koetetaan oikoa, tai jos harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto maalataan väärässä säässä. Käytä ammattitaitomme, työmotivaatiomme ja kilpailukykyiset hintamme hyödyksesi, ja teetä kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa kesämökin huoltomaalaus meillä.

Kuten aina, tehdään tämäkin kattotyö avaimet käteen -periaatteella, ja koko urakka alkaa paikan päällä tehtävästä alkutarkastuksesta. Alkutarkastuksen perusteella meille selviää, mitä muita pohjatöitä katto vaatii katon pesun lisäksi. Tarvetta voi olla sammaleenpoistolle, jos kyseessä on huopa- tai tiilikatto. Kattotarkastus antaa myös tärkeää tietoa katon mahdollisista tiivistystarpeista. Mitään katto ei kannata alkaa pestä, ennen kuin se on paikattu ja tiivistetty. Muussa tapauksessa pesuvesi voisi päästä katon alle, ja tämän seurauksena kattorakenteet ja eristeet voisivat kastua.

Jos peltikatto on odotettua huonommassa kunnossa, saatamme suositella peltikattoremonttia kattomaalauksen sijaan. Kattomaalaus pidentäisi katon elinikää ehkä vain 10 vuotta, kun taas peltikattoremontti toisi tullessaan katon, mikä kestää vain 50 vuotta. Jos katto olisi lisäksi vielä korjattava isommin, kannattaa investoida ennemmin kattoremonttiin kuin katon huoltomaalaukseen. Myös silloin saatamme suositella katon uusimista peltikaton maalauksen sijaan, jos katon väriä halutaan vaihtaa. Katon värin vaihtaminen saattaa vaatia monta maalauskertaa, joten kattoremontti ei välttämättä tule kovinkaan paljon kalliimmaksi. Peltikatto voidaan uusia ehkä vain osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit. Tämä tulisi normaalia kattoremonttia edullisemmaksi.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain tai kokonaan, jos katto on sen verran huonossa kunnossa, ettei sitä kannata enää pinnoittaa. Jos tiilistä valtaosa on kuitenkin ehjiä eikä aluskatteessakaan ole mitään vikaa, teemme tiilikaton pinnoituksen sen ollessa noin kolmikymppinen. Uusi pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, ja ne alkavat taas hylkiä kosteutta, kasvustoja ja likaa. Huopakatto pinnoitetaan niin ikään vain kerran, ja sen seurauksena huopakatto ei sammaloidu tai kuivu entiseen malliin. Kate on taas joustava ja rasituksensietokykyinen. Peltikatto on ainut katto, mikä maalataan useampaankin otteeseen elinkaarensa takana. Maalipintaa ei kannata päästää kulumaan liiaksi, sillä se altistaa ruosteelle.

Suhtaudumme lumenpudotukseen Loviisassa erittäin tarkasti

Suhtaudumme lumenpudotuksiin Loviisassa erittäin tarkasti, sillä tiedämme, että lumenpudotuksiin liittyy erilaisia riskejä. Otamme riskit huomioon jo omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, maneesin tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotusta suunnitellessa, jotta itse urakka sujuisi nopeasti, helposti ja ennen kaikkea turvallisesti. Luota lumimassojen vähentäminen talosi (tai taloyhtiönne) katolta meidän kontollemme, niin kaikki etenee parhaalla mahdollisella tavalla. Omakotitalon tai kesämökin kattolumityöt oikeuttavat myös kotitalousvähennykseen – tämäkin kannattaa ottaa huomioon, kun miettii tilatako lumenpudotus vaiko nousta katolle itse.

Kunnolliset työturvallisuustuotteet ovat ehdoton edellytys pulpettikaton, tasakaton tai esimerkiksi taitekaton lumenpudotuksessa. Tasakatoltakin voi pudota reunan yli, mikäli horjahtaa työntäessään lunta alas. Ilman työkaveria ei katolle kannata kiivetä, sillä apua on saatava tarvittaessa nopeasti.

Isoissa tai muuten haastavissa kohteissa työkavereita otetaan mukaan enemmänkin. Urakka sujuu nopeammin, kun katolla on monta lumenpudottajaa. Osa jää maahan valvomaan sitä, ettei kukaan pääse vaaralliselle vyöhykkeelle ja uhkaa saada lunta niskaansa. Vaara-alue eristetään ja sitä valvotaan huolellisesti. Joskus meidän tulee järjestää myös liikenteenohjaus, sillä voi olla, että henkilönostimemme tai nostinkoriautomme tukkivat katualuetta. Oikein vilkasliikenteisillä alueilla voi olla parempi, että teemme kerrostalon, toimistorakennuksen tai esimerkiksi liikekiinteistön kattolumityöt yöaikaan. Mikäli kiinteistön alueella ei ole tilaa katolta pudotettaville lumille, voimme kuljettaa ne pois kuorma-auton lavalla.

Lumenpudotus voisi rikkoa myös itse kattoa, mutta kun asialla ovat meidän kokeneet kattoammattilaisemme, ei mokomasta tarvitse olla huolissaan. Osaamme toimia niin, ettei peltikatto naarmuunnu, tiilet irtoile tai huopakaton jiiri ala vuotaa.

Lumenpudotusta tarvitaan lumen aiheuttamien vahinkojen ehkäisemiseksi. Lumi voi vaurioittaa kattoa, ja sen vauhdikas alastulo voi aiheuttaa vaarallisia onnettomuuksia. Myös jään poisto katolta suojelee kattoa ja talon läheisyydessä liikkuvia ihmisiä. Rännien ja katon sulatus höyryllä on paras tapa päästä eroon katolle tai sadevesijärjestelmään kertyneestä jäästä. Jääpuikot poistamme katolta käsin katkomalla. On monta tapaa koettaa ehkäistä jään muodostumista. Katon lisäeristys voi tulla tarpeeseen, ja sadevesijärjestelmän ympärivuotinen toiminta varmistetaan säännöllisillä rännien puhdistuksilla. Kattokaivoihin tai ränneihin on mahdollista myös asentaa sähköllä toimiva sulanapitojärjestelmä.

Teemme kaikki kattoläpivientien tai vaikkapa katon alapuolisten rakenteiden vaatimat kattotyöt Loviisassa 

Kattavaa kattopalvelua ja erinomaisella hinta-laatusuhteella eteneviä kattotöitä Loviisassa etsivän kannattaa ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme kaikki yksityisasiakkaiden tai taloyhtiöiden tarvitsemat peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt verrattoman hyvin, emmekä ole kohtuuttomia palveluitamme hinnoitellessamme. Tule tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon, ja asioi vastaisuudessa meidän kanssamme!

Kattoläpivientien korjaaminen on melko tavallinen kattotyö, olipa kyse omakotitalosta tai vaikkapa luhtitalosta. Jotta kattoikkuna tai kattovalokupu ei alkaisi vuotaa, kannattaa se tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tiivisteet kannattaa uusia, jos ne ovat alkaneet haurastua ja hapertua. Läpivienti kannattaa tarkastaa myös alapuolelta. Kattoikkunan kohdalta alkaneen kattovuodon korjaus on paljon helpompaa, jos aluskate on ehjä ja oikein asennettu. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen kattoläpivientien kohdalta. Aluskatteen vaihto, uusiminen, korjaus ja paikkaus kannattaa tilata meiltä, joilla on pitkä kokemus aluskatteiden kanssa toimimisesta. Mikäli aluskate on kauttaaltaan huonokuntoinen, uusimme sen kokonaan – näin aluskate pystyy palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko aika asentaa peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle aurinkopaneeleita? Niiden avulla asukkaat voivat tuottaa itse tarvitsemaansa energiaa, ja se energia on peräisin uusiutuvasta ja päästöttömästä lähteestä. Voimme asentaa katollenne aivan mitä tahansa kattoläpivientejä ja kattovarusteita kattoturvatuotteista pieneläinesteisiin (kuten lintuverkkoihin). Kattopeltiseppämme voivat tulla viimeistelemään katon tai katon läpivientien asennuksen erilaisilla suojapellityksillä ja peltilistoilla.

Katon IV-työt, hengittävä aluskate ja riittävä kerros eristeitä auttavat pitämään välikaton toimivana. Muussa tapauksessa lämmin ilma ja vesihöyry saattavat jäädä muhimaan katon alle, ja niin sanottu kondenssivesi pilaa kattorakenteet. Katto ei ole kovin pitkäikäinen, jos laho saa kattorakenteet menettämään kantokykynsä. Lisäksi on olemassa yläpohjan homevaurion vaara. Katon eristyksenä toimiviin villoihin saattaa kasvaa hometta, jos välikatolla oleva kosteus kastelee ne.

Tarvittaessa tarjoamme kattotöitä, joilla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin tuuletusratkaisuja voitaisiin kehittää. Kyseeseen voi tulla alipainetuuletin tai esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentaminen. Joissain tapauksissa tarvitaan katon korotusta, mutta vanhan aluskatteen vaihto uuteen ja hengittävään saattaa riittää ratkaisemaan liian matalasta tuuletustilasta johtuvat ongelmat. Katon lisälämmöneristys ratkaisee monta ongelmaa kerralla, voidaanhan sen avulla muun muassa pienentää talon lämmittämiseen kuluvaa energiamäärää ja rahaa.

Katon ja yläpohjan lisäeristys tuskin vaatii villojen vaihtoa

Kaikki kattotyömme Loviisassa tarkoittavat tilaisuutta saada kattotarkastus aivan ilmaiseksi. Tämän kattotarkastuksen aikana tutkitaan koko katon kunto saumoineen, jiireineen ja läpivienteineen. Jos mahdollista, tarkastamme myös katon alapuoliset osat, jotta osaisimme tarvittaessa tarjota esimerkiksi aluskatteen uusimista, lahovaurioiden kunnostamista, katon ilmanvaihdon parantamista – tai katon lisälämmöneristystä.

Katon eristys ja katon läpivientien (kuten ilmanvaihtokanavien) eristys tehdään jo asennusvaiheessa. Myöhemmässä vaiheessa voi kuitenkin käydä ilmi, että eristeitä on liian vähän – tämä näkyy esimerkiksi viemärintuuletusputkesta tippuvana kondenssivetenä tai lumettomina laikkuina ja jääpuikkoina katolla. Varsinkin vanhoissa taloissa eristeitä on tavattu käyttää aika niukasti. Yläpohjasta saattaa löytyä vain ohut kerros sahanpuruja.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat tiiviimmän, turvallisemman, toimivamman ja taloudellisemman katon! Uudet eristeet estävät lämpöä karkaamasta vesikaton läpi. Vesikattohan ei ole lämmöneriste, vaan ainut tapa pitää lämpö sisällä on pitää yläpohjassa tarpeeksi villaa. Villaa voidaan lisätä useimmiten vaihtamatta vanhoja villoja, tai avaamatta katon rakenteita. Villojen vaihtoa tarvitaan vain siinä tapauksessa, että katto on vuotanut. Märät villat pitää purkaa ja vaihtaa, jotta katon alle ei syntyisi homevaurioita.

Uudet villat tuovat tullessaan monia hyviä asioita. Enää ei tarvitse olla huolissaan siitä, että välikatolle karkaava lämpö tiivistyisi kosteudeksi kevättalvella – tai siitä, että kattolumi sulaisi ennen aikojaan. Jos kattolumi sulaa talven mittaan, voi lumen ja vesikaton välissä olla niin paljon sulaa vettä, että katto alkaa vuotaa saumoistaan. Saumavuotojen riski kasvaa selvästi, jos osa sulaneesta lumesta jäätyy katon reunalle estäen uusien vesien matkan kohti räystäskouruja ja alastuloputkia. Uudet villat laskevat myös asunnon lämmityskuluja, ja tekevät asumisesta ympäristöystävällisempää – onhan ekoteko vähentää energian kulutusta.

Meiltä sujuu myös uusien tai vanhojen kattoläpivientien eristäminen sekä ullakon ja vintin eristys. Ullakolla voi nukkua, leikkiä tai työskennellä läpi vuoden, kun se on kunnolla eristetty. Jos ullakkotilojen eristäminen tai katon lisälämmöneristäminen vaatii katon korottamista, teemme sen taitavasti. Jatkamme tarvittaessa myös alastuloputkia sekä piippua. Katon korotus varmistaa riittävän huonekorkeuden, tai riittävän tuuletustilan aluskatteen ja eristeiden väliin.

Kattoturvatuotteet pitävät katollasi liikkuvat ihmiset turvassa

Kaikille katoille pitää asentaa kattoturvatuotteita Loviisassa. Kattoturvatuotteiden avulla katto on tarpeeksi turvallinen, jotta voit päästää nuohoojan tai muun katolla työkseen liikkuvan henkilön katollesi – ja voithan itsekin käydä kattoa tarkastamassa tai maisemaa ihailemassa.

Plus Kattopalvelu toimittaa kattoturvatuotteet kaikille katoille Loviisassa ja sen ympäristössä, ja asentaa ne oikealla tavalla paikalleen. Varustelemme niin tiilikatot, huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot kuin konesaumakatotkin, joiden kattovarusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin. Lapetikkaat, seinätikkaat, hätäpoistumistikkaat ja esimerkiksi kulkusillat ovat tavallisia kattotarvikkeita omakotitalojen ja kesämökkien katoilla. Myös lumiesteitä tarvitaan, jos katon kaltevuus on 1:8 tai tuota enemmän, sillä talon omistajana olet vastuussa siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta mitään vahinkoja. Olet vastuussa myös katollasi liikkuvien henkilöiden turvallisuudesta, joten katolle on asennettava vähintään rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet.

Taloyhtiöllä on samanlainen vastuu kannettavanaan. Taloyhtiön pitää huolehtia siitä, että katolta löytyvät ainakin kattotikkaat, talotikkaat, palotikkaat, kattosillat, lumiesteet tai -aidat ja mahdollisesti myös kattopollarit, putoamissuojat ja toimiva savunpoistoluukku. Kaikkien taloyhtiön katolla työskentelevien on voitava tehdä työnsä turvallisesti, eikä katolle satanut lumi saa romahtaa äkkiarvaamatta alas. Jos katolle tulee niin paljon lunta, etteivät lumiesteet ehkä pysty pitämään sitä kurissa, tulee taloyhtiön tilata lumenpudotus.

Kattotikkaat ja talotikkaat mahdollistavat helpon siirtymisen katolle. Palotikkaita tarvitaan hätätilanteessa, samoin kuin katto- tai savunpoistoluukkuakin. Kattoluukku on reitti katon alle – sitä käytetään myös kattoa tarkastettaessa ja huollettaessa. Savunpoistoluukun tarkoitus on aueta mahdollisessa tulipalotilanteessa, ja johtaa kuuma savu pois pelastusreiteiltä. Savunpoistoluukun toiminta on tarkastettava joko kerran tai kaksi vuodessa. Asiantuntijoiltamme kuulet lisää siitä, mitä kattoturvatuotteita juuri teidän katollenne tarvitaan. Kattoturvatuotevalikoiman laajuus riippuu muun muassa katon kaltevuudesta ja talon korkeudesta.

Lisäksi turvatuotteet on tarkastettava kahdesti vuodessa siltä varalta, että niiden kunnossa olisi tapahtunut muutoksia, tai että niiden kiinnikkeet olisivat päässeet löystymään. Näin vältytään siltä, että kattotikkaat putoaisivat katolta – joko lumen tai tuulen voimasta, tai hengenvaarallisesti kesken kattohuollon tai -korjauksen. Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat kaikkien kattourakoiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana tutkimme huolella myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon.

Talvella kiittelet itseäsi lumiesteiden asentamisesta, korjaamisesta ja kiinnittämisestä

Talvella voit kiitellä itseäsi siitä, että olet teettänyt lumiesteiden asennuksen ja korjauksen ajoissa, sillä kunnollisten lumiesteiden ansiosta lapsesi voivat leikkiä pihalla turvallisesti. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton reunalla olevat lumiesteet pitävät katolle kertyneen lumimassan kurissa. Sinun, lastesi, talon muiden asukkaiden tai ohikulkijoiden ei siis tarvitse olla huolissaan siitä, että lumi putoaisi yht’äkkiä alas aiheuttaen vaaratilanteita. Voi olla hyvin vaarallista, jos jää katolta putoavan lumikuorman alle – varsinkin, jos seassa on jäätä tai katosta irronneita kattotarvikkeita. Lumen vauhdikas alastulo voi myös rikkoa talon asukkaiden omaisuutta ja irtaimistoa.

Mikäli painava lumikuorma pääsee vauhdikkaasti putoamaan katolta alas, voi kattokin vaurioitua monin tavoin. Kattoon saattaa syntyä naarmuja, tai kattotiilet, kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet voivat irrota. Jos näin pääsisi käymään, ota pian yhteyttä, niin kiinnitämme irronneet lumiesteet, tikkaat tai muut kattotuotteet takaisin katolle ja korjaamme niiden irtoamisesta kattoon syntyneet vauriot. Pikainen toiminta estää kattoa alkamasta vuotaa.

Tiesithän, että lumiesteiden asennus on pakollista, jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kaltevuus on 1:8 tai enemmän? Lumiesteiden asennus määrätään rakennusmääräyksissä, samoin kuin monien muidenkin kattoturvatuotteiden asentaminen. Jos lumiesteitä ei vielä ole asennettu, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme hoitamaan asian kuntoon.

Meidän kauttamme saat myös kaikki muut lumiesteisiin liittyvät kattotyöt, kuten lumiesteiden kuntotarkastuksen. Kuntotarkastuksen perusteella saatamme suositella lumiesteiden korjausta tai lumiesteiden uusimista. Lumiesteet ovat voineet vaikkapa vääntyä oikein runsaslumisena talvena, ja silloin ne on laitettava kuntoon. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, ehdotamme niiden kiristämistä, jotta lumiesteet eivät pääsisi putoamaan katolta alas lumen mukana. Jos kiinnitykset ovat löysällä, voivat lumiesteet irrota ja pudota katolta myös kovalla tuulella.

Lumiesteiden kuntotarkastus hoituu samalla kertaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kunnon tarkastuksen kanssa. Jos olet asiakkaamme, tullaan sinulle tarjoamaan tällainen koko katon kunnon tarkastus aina, kun tilaat meiltä joitain katon huoltoja tai esimerkiksi katon paikkauksia. Kuntotarkastuksen yhteydessä tutkimme kaikkien katon tarvikkeiden kunnon ja koko katon tiiviyden, eikä yksikään huollettava tai muutoin kunnostettava kohta jäisi havaitsematta.

Muista paloturvallisuus – suojaa piippu piipun pellityksillä sekä piipunhatulla

Piippusi on turvassa rapautumiselta ja sen aiheuttamilta ongelmilta, kun tilaat Plus Kattopalvelulta piipun pellityksen ja piipunhatun. Jos omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin savuhormi pääsisi rapautumaan, siitä voisi seurata piipun sortuminen. Piippu pitäisi tällöin muurata uudelleen. Jo tätä ennen hormi muuttuisi hankalaksi ja vaaralliseksi päästämällä karkuun lämpöä ja savukaasuja (kuten häkää). Lisäksi hormiin voisi syttyä nokipalo, mitkä johtavat monesti rakennuspaloon, sillä kuumuus voi saada hormin halkeamaan tai eristeet syttymään tuleen. Savupiipusta on pidettävä huolta, mikä tarkoittaa muun muassa hormin nuohousta. Nuohoojaan on otettava yhteyttä vuosittain, ellei kyseessä ole omassa käytössä oleva mökki: silloin piipun nuohous voidaan tehdä kolmen vuoden välein.

Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa hormin kosteudelta, joten se vähentää merkittävästi rapautumista. Piipun pellitys tekee piipusta ja koko katosta kauniin ja huolitellun, kun asialla ovat Plus Kattopalvelun kokeneet kattopeltisepät. Laitamme paikoilleen myös piipunhatun, mikä estää lunta tai vettä satamasta hormiin. Hormin sisään päässyt vesi ei kuivu saman tien, ellei tulisija ole päivittäisessä käytössä. Vesi saattaa ehtiä jäätymään ja sulamaan moneen kertaan, ja tämä aiheuttaa piipun rapautumista. Mitä isompia koloja hormin laastiin syntyy, sitä enemmän niihin kertyy vettä ja nokea. Nokea ei saa pois nuohoojakaan, jos se on varastoitunut syvälle hormin koloihin.

Huonokuntoinen hormi onkin laitettava käyttökieltoon. Hormi on saneerattava, jotta sitä voitaisiin käyttää ilman häkä- tai nokipalovaaraa. Hormin massaus on kätevä, nopea ja luotettava tapa tehdä hormisaneeraus. Pinnoituksen jälkeen hormin sisäpinta on taas tasainen, joten vesi tai noki eivät keräänny siihen. Korjattu piippu kannattaa tietenkin suojata pellityksillä ja piipunhatulla. Piipun pellityksen voidaan yhdistää aluskatteen korjaus piipun kohdalta, jos aluskatetta ei ole oikeaoppisesti nostettu piippua vasten. Näin saadaan poistettua taas yksi huolenaihe, sillä jos aluskate on rikki tai väärin asennettu, se ei suojaa kattorakenteita, jos piipusta vuotaa vettä. Jos piipunjuuren tiivisteet tarkastetaan puolivuosittain, on melko epätodennäköistä, että katto vuotaa piipun juuresta. Kaikkeen kannattaa kuitenkin varautua, ja siinä auttaa aluskate. Aluskatteeseen ja piippuun liittyvien töiden lisäksi tilaatte meiltä myös kaikki muut peltisepän työt Loviisaan ja sen ympäristöön!

Ilmainen katon tarkastus Loviisassa – totta vai tarua?

Katon tarkastus Loviisassa auttaa huomaamaan kaikki omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon huolto- ja korjaustarpeet ajoissa. Näin katto voidaan huoltaa, paikata, kunnostaa tai uusia ennen, kuin sen kunto heikkenee merkittävästi, ja kattotyöt maksaisivat normaalia enemmän. Kattotarkastus on siis erittäin tärkeä kattotyö, kun haluatte pitää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton helppohoitoisena, kokonaiskustannuksiltaan edullisena ja pitkäikäisenä.

Lienet kuullut huhuja, että katon kunnon tarkastuksen voi saada ilmaiseksi. Tämä pitää paikkansa, sillä me tarjoamme hyvin reilua ja asiakaslähtöistä kattopalvelua. Tilaa meiltä mikä tahansa kattotyö, vaikkapa vain rännien puhdistus tai yhden rikkinäisen tiilen vaihto, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle! Toki meiltä voi tilata koko katon kattavan kuntotarkastuksen myös omana palvelunaan, mutta silloin siitä joudumme jonkin verran laskuttamaan.

Kannattaakin miettiä, minkä kattotyön jättäisi meidän tehtäväksemme, jotta saisi katon tarkastettua veloituksetta. Asiantunteva mielipide katon kunnosta ja asiantuntijan tekemät ehdotukset katon kunnon kohentamiseksi ovat aina paikallaan. Jokaista kattoa pitää huoltaa puolen vuoden välein, joten mitäpä jos teettäisit jo seuraavan katon kevät- tai syyshuollon meillä, ja saisit kattotarkastuksen ilmaiseksi?

Katon kevät- ja syyshuoltojen (toisin sanoen katon puhdistuksen) yhteydessä tarjottu kattotarkastus osuukin juuri oikeaan saumaan, sillä jokainen peltikatto, tiilikatto ja huopakatto tulisikin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran katon kunto kannattaa tarkastaa heti, kun katolla ei enää ole lunta, sillä talvi lumineen ja pakkaseineen on voinut aiheuttaa vaurioita katolla. Toisen kerran katon, kattotarvikkeiden ja katon rakenteiden kunto on aika tarkastaa juuri ennen uutta talvea. Näin voimme tarvittaessa tarjota kourusaneerausta, rikkinäisten tiilien vaihtoa, saumojen ja jiirien tiivistystä tai vaikkapa sammaleenpoistoa katolta.

Tekemämme kattotarkastus on varsin perusteellinen, joten mikään kohta katossa ei jää tutkimatta. Tutkimme niin räystäsalueet, piipun pellitykset ja muut suojapellitykset, otsalautojen kunnon kuin kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden kiinnityksetkin. Jos katon alle pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta, käymme varmistamassa sen, että aluskate on ehjä, ja ettei katon alla ole merkkejä kosteudesta (esimerkiksi lahoa tai valumajälkiä).

Kaikesta kattourakoinnista Loviisassa vastaa sama kattopalvelu

Kaipasitpa mitä tahansa kattourakointia Loviisassa, palvelee sinua tämä sama kattopalvelu. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija niin taloyhtiöille kuin yksityisasiakkaillekin! Kattourakka voi olla vaikkapa tiilikaton vuodon korjaus, huopakaton pesu ja pinnoitus, peltikaton myrskyvaurioiden korjaus tai varttikaton purku ja vaihto – meiltä saat aina yhtä asiantuntevaa palvelua! Parasta kaikessa on, ettei tämä kattofirma laskuta töistään kohtuuttomia summia, vaan laatuosaamista saa kerrassaan järkevällä hinnalla. Plus Kattopalvelun kotisivujen kautta voit siirtyä hakemaan remonttilainaa kaikille kattourakoille, ja jälkikäteen voit hakea niistä kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksestä pääsevät hyötymään kaikki omakotitalojen ja kesämökkien omistajat.

Kaikki kattotyöt tehdään avaimet käteen -periaatteella, mikä tekee kanssamme asioimisesta erityisen huoletonta ja vaivatonta. Samaan hintaan kuuluvat niin pohjatyöt, materiaalien kuljetuskustannukset kuin esimerkiksi lopputarkastus ja -siivouskin. Esimerkiksi kattomaalaus on kattohuolto, minkä yhteydessä tehdään paljon kattotöitä. Onnistunut kattomaalaus saattaa vaatia esimerkiksi katon harjauksen, saumojen tiivistyksen, sammaleenpoiston, kattopesun ja ympäristön suojauksen. Tarjous kattourakalle tullaan laskemaan paikan päälle, sillä kattotöiden hintaan vaikuttaa moni sellainen seikka, mistä on vaikeaa saada selko pelkän puhelinkeskustelun tai edes valokuvan perusteella. Yleisiä kattotöiden hintoihin vaikuttavia seikkoja ovat katon koko, kattokaltevuus, rakennuksen korkeus ja sijainti, katon materiaali ja se, kuinka paljon katolla (tai korjattavalla alueella) on läpivientejä ja muita yksityiskohtia. Jos kyse on katon korjauksesta tai kattoremontista, vaikuttavat hintaan myös katon alapuolisten rakenteiden kunto. Katon kunnostus tai uusiminen kannattaakin tilata aina mahdollisimman pian, sillä näin kattorakenteissa on todennäköisesti vähemmän – jos lainkaan – kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen ottaa aina oman aikansa, joten kosteusvauriot katon alla vaikuttavat aina kattotöiden hintaan.

Toinen tapa säästää kattotöissä on tilata monta kattotyötä kerralla. Esimerkiksi rikkinäisen tiilen vaihtamisen yhteydessä voimme tehdä katon harjauksen ja rännien puhdistamisen, mitkä olisi joka tapauksessa tehtävä puolivuosittain. Kattopesun yhteydessä voimme korjata kattoikkunan, ja savupiipun pellittämisen yhteydessä onnistuvat monet muut peltisepän työt. Jokainen tekemämme kattotyö viimeistellään tarjoamalla kaupan päälle koko katon kunnon tarkastus. Sen ansiosta tiedät aina, mitä katolle tulisi tehdä joko nyt heti tai lähitulevaisuudessa. Tarkkasilmäiset asiantuntijamme huomaavat kyllä kaikki huolto- ja korjaustarpeet jos sellaisia on, ja tekevät niistä mitä mainioimman tarjouksen.