Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Sipoossa aloitetaan katon tarkastuksella

Kaikki tasakattojen, harjakattojen, pulpettikattojen ja muiden satulakattojen kattotyöt Sipoossa aloitetaan yleensä sillä, että tarkastamme katon. Vasta tämän jälkeen tiedämme tarkalleen, mitä katto tarvitsee, ja mitä kattotyöt maksavat avaimet käteen -periaatteella tehtyinä. Joskus omakotitalon, kerrostalon, mökin tai muun rakennuksen katto on luultua paremmassa kunnossa, eikä kattoa olekaan välttämätöntä uusia. Joskus taas käy päinvastoin, ja kattoremontti onkin parempi vaihtoehto kuin katon tiivistys ja huolto. Ensisijaisesti kuitenkin tarjoamme katon osittaista korjausta ja/tai kattohuoltoa, mutta jos katon kunnostus tulisi maksamaan suurin piirtein saman verran kuin kattosaneeraus, on katon uusiminen parempi vaihtoehto. Myös silloin peltikatto, tiilikatto ja peltikatto kannattaa uusia, jos katon käyttöikää ei sen haurastuneisuuden tai iäkkyyden takia saada jatkettua tarpeeksi pitkään kattotöiden hintaan nähden.

Plus Kattopalvelulta sujuvat kaikenlaiset kattotyöt aina katon IV-töistä kourusaneerauksiin ja piipun pellittämisestä kattovuodon korjaamiseen. Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista kattourakoista, ja kattoammattilaisillamme on perusteellinen sekä huolellinen ote omaan työhönsä. Myös haasteellisimmat kattotyöt suoritetaan ensiluokkaisella tavalla, joten ota yhteyttä silloinkin, jos kova tuuli ja myrsky saavat aikaan mittavia vahinkoja esimerkiksi kaatamalla puun katon päälle.

Useimmiten katto voidaan kunnostaa tekemällä pienimuotoinen katonpaikkaus, mikä ei tule kalliiksi. Kattotarkastusten ansiosta talon katto voidaan korjata pian sen jälkeen, kun jokin kattotiili on hajonnut tai ruoste on syönyt peltikattoon reiän. Puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastusten ansiosta katto tulee myös huollettua ajallaan. Katon huolto-ohjelmaa ja tarpeita vastaavat kattohuollot vahvistavat katon kuntoa. Kun olet Plus Kattopalvelun asiakas, saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle kaikkiin kattotöihin. Tilaa vaikkapa katon keväthuolto tai jiirin tiivistys, niin tarkastamme vesikatteen, kattotarvikkeet ja välikaton aivan ilmaiseksi. Lopuksi kerromme siitä, tarvitaanko joitain muitakin kattotöitä – joko saman tien tai lähitulevaisuudessa.

Kaikki kattotyöt voi maksaa verkkosivujemme kautta saatavalla rahoituksella, ja omakotitalon sekä kesämökin omistajien kannattaa pitää mielessään mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Katon kunnossapidon ei tarvitse olla kallista – riittää, että valitset oikean kattopalvelun ja asioit sen kanssa säännöllisesti! Tarjoamme kattavaa, luotettavaa ja asiakaslähtöistä kattourakointia myös Sipoon naapurikunnissa Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa sekä Mäntsälässä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremonttia Sipoossa voi lykätä kattohuolloilla – muttei kuitenkaan loputtomiin

Kattoremonttia Sipoossa voi lykätä huoltamalla kattoa säännöllisesti ja asianmukaisesti, sillä kattopesut, kattomaalaukset ja muut katon huollot vähentävät katon alttiutta vaurioitua ja vuotaa. Kattohuollon yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus kertoo, missä kunnossa katto on – näin kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit saadaan tiivistettyä ennen, kuin katto vuotaa ja katon alle pääsee kehittymään kosteusongelmia. Loputtomiin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremonttia ei kuitenkaan voida lykätä. Palahuopakattoremonttia ja huopakattoremonttia tarvitaan noin 20-40 vuoden välein, sillä huopakate ei pysy tiiviinä ja toimivana tätä pidempään. Peltikattoremonttia saa odotella noin kymmenen vuotta pidempään. Tiilikattoremontille sopiva väliaika on 70 vuotta. Kattosaneerausta voidaan kuitenkin tarvita paljon aiemminkin, jos kattoa ei ole huollettu tai korjattu ajallaan.

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus Sipoossa alkaa siitä, että otatte yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tulemme paikan päälle tarkastamaan kattokokonaisuuden, ja laskemme sen jälkeen kattoremontin hinnan. Meidät tunnetaan kilpailukykyisistä hinnoista, joten saatat yllättyä, miten edullisesti saatte uusittua palahuopakaton, konesaumakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikaton. Voitte sopia maksavanne kattoremontin osamaksulla, mutta kannattaa tutustua myös verkkosivujemme kautta haettavaan rahoitukseen. Kattoremonttiin voidaan ryhtyä vaikka saman tien, sillä on täysin mahdollista teettää kattoremontti myös talvella.

Katon uusiminen pitää sisällään monia työvaiheita. Lähes aina puramme sekä vesikatteen että aluskatteen, sillä osittainen kattoremontti tai uuden katon rakentaminen suoraan vanhan bitumikaton päälle on mahdollista vain harvoin. Puramme myös vanhat läpiviennit ja kattotarvikkeet. Riippuu niiden kunnosta, kannattaako me asentaa takaisin uudelle katolle, vai kannattaako ne uusia kattosaneerauksen yhteydessä.

Jos katto on vuotanut ja katon alla on kosteusvaurioita, kestää tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton uusiminen hieman pidempään kuin muutoin. Kastuneet ja lahot puurakenteet on kunnostettava ja märät eristeet uusittava. Jos tarpeen, korotamme kattoa tai varmistamme muutoin katon alapuolisten rakenteiden tuulettuvuuden. Sitten onkin aika asentaa uusi aluskate, uusi vesikate ja kaikki läpiviennit paikoilleen. Kattovarusteista uudelle katolle tarvitaan ainakin vähimmäismäärää kattoturvatuotteita (kattoturvatuotteiden vähimmäisvaatimukset selviävät rakennusmääräyksistä tai asiantuntijoiltamme) sekä sadevesijärjestelmää, minkä avulla sade- ja sulamisvedet ohjataan tarpeeksi kauas rakennuksesta. Toki katolle voidaan asentaa muitakin kattotarvikkeita, kuten kattoluukku, aurinkopaneeleita tai erilaisia välikaton ja asunnon ilmanvaihtoa tehostavia putkia ja laitteita.

Säännöllinen huolenpito on myös kesämökin huopakaton tai palahuopakaton pitkän iän salaisuus

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton pitkän iän salaisuus on se, että siitä pidetään säännöllisesti huolta. Tilaa huopakaton huollot, korjaukset ja lopulta tarvittava remontti Sipooseen Plus Kattopalvelulta, niin kattosi on hyvissä käsissä. Joka kerta teemme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta kattoon ei vain jäisi ilmakuplia, sammalkasvustoja, epätiiviitä läpivientejä tai muita ongelmakohtia. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan mahdollisuuksien mukaan myös aluslaudoitus ja muut katon alla olevat osat.

Mikäli sammalet jäisivät poistamatta ja epätiiviit kohdat tiivistämättä, voisi bitumikaton elinkaari tyssätä ennen aikojaan. Bitumikermikaton on kuitenkin tarkoitus kestää useamman vuosikymmenen, joten ennenaikainen kattoremontti tarkoittaisi sinänsä turhaa rahanmenoa. Huopakaton ja laattakaton kunnon säilyminen hyvänä edellyttää myös puolivuosittain tehtyä katon puhdistusta sekä katon suojapinnoitteen kertaluontoista uusimista. Näillä eväillä saadaan kestämään paitsi kesämökin, myös omakotitalon, tallin, kerrostalon tai vaikkapa pihasaunan katto. Yksi huopakaton hyvistä puolista onkin juuri se, että se sopii käytännössä kaikenlaisiin rakennuksiin ja kattokaltevuuksiin. Huopakatto on niin elastinen ja helposti työstettävä, että se sopii myös monimuotoisille katoille. Tiivissaumakaton saumoista tulee hitsaamalla niin tiiviit, että se pitää vettä jopa tasakatolla. Mitään muuta katetta ei tasakatoilla voidakaan käyttää.

Tiivissaumakattojen lisäksi on olemassa kolmiorimahuopakattoja ja palahuopakattoja. Kolmiorimahuopakaton asennus sujuu meiltä yhtä hyvin kuin tiivissaumakaton tai paanukatonkin asennus. Kolmiorimahuopakatto asennetaan nimensä mukaisesti kolmionmuotoisten rimojen avulla. Rimojen avulla katon saumat nostetaan ylös katosta, joten lopputulos muistuttaa toista perinteistä kattoa eli konesaumakattoa. Bitumipaanukatto koostuu suuresta määrästä paanuja eli huopalaattoja. Tällaista kattoa ei voida asentaa kovin loivalle katolle, jotta se ei alkaisi vuotaa.

Huopakattoremontti voidaan tehdä vaihtamatta aluslaudoitusta, jos se on kunnossa ja tulee kestämään uuden huopakaton eliniän. Tarvittaessa aluslaudoitusta voidaan uusia ja korjata osittain. Umpilaudoituksen päälle voidaan asentaa katevanerointi ennen aluskermiä, jos kuivuus on saanut laudat elämään ja muodostamaan rakoja. Jos katon alapuoliset puuosat ovat hyvässä kunnossa, voidaan vanha huopakatto jättää purkamatta, ja uusi katto asentaa suoraan sen päälle. Paikan päällä suoritettavan alkutarkastuksen jälkeen tiedämme, miten juuri sinun bitumikattosi pitää uusia. Useimmiten edetään normaalia kaavaa, eli puretaan vanha katto, kunnostetaan rakenteita ja asennetaan sitten uusi huopa- tai palahuopakatto aluskermeineen.

Kattosi Sipoossa korjaava Plus Kattopalvelu taitaa hankalimmatkin korjaustoimenpiteet

Katon korjaukset Sipoossa suorittava Plus Kattopalvelu ei jätä sinua pulaan kattosi ja kattosi läpivientien asennuksen ja tiivistyksen kanssa. Jos peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa pitää korjata tai uusia, saat meiltä nopeasti asiantuntevaa ja kohtuuhintaista palvelua. Katon korjaus aloitetaan katon tarkastuksella, sillä näin meille valkenee, missä kunnossa katto tosiasiassa on. Katon tarkastuksen perusteella osaamme tarjota juuri oikeanlaista kattokorjausta, minkä avulla omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto saadaan kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Samalla voimme laskea urakkatarjouksen kattonne korjaukselle ja paikkaamiselle.

Riippuu täysin tilanteesta, miten katto on paras korjata. Jos katon kuntotarkastukset on hoidettu säännöllisesti, on pikkuvaurioihin mahdollista havahtua ajoissa. Näin mikään rikkinäisen tiilen vaihtotyö tai huopa- tai peltikaton reikien paikkaus ei jää niin sanotusti roikkumaan. Ei kannata ajatella, että kyllä aluskate pitää huolen siitä, etteivät katon alla olevat rakenteet kastu. Aluskatekin voi hajota, esimerkiksi väärän asennustavan tai sille kohdistuvan kosteusrasituksen vuoksi. Tällöin kattovuoto katon harjalta, saumasta tai jostain kattoreiästä voi johtaa kosteusvaurioihin katon alla. Aluskatteen korjaus ja eristeiden sekä puuosien uusiminen maksaa enemmän kuin tiilen vaihto tai kattoreiän korjaus heti vaurion synnyttyä.

Sen lisäksi, että katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, kannattaa kattokokonaisuuden kunto käydä varmistamassa kaikkien isompien myrskyjen jälkeen. Pahimmillaan myrsky on kaatanut puun katolle, ja tällaisen huomaa kyllä kiipeämättäkin katolle. Katolla voi kuitenkin olla pienempiä myrskyvaurioita, esimerkiksi irronneita peltilistoja, mitkä pitäisi kiinnittää takaisin paikoilleen. Ränneissä eli vesikouruissa ja muissa kattotarvikkeissa voi myös olla korjaustarpeita. Kova tuuli on voinut irrottaa katon tarvikkeet paikoiltaan, mikä rikkoo katon ja mahdollisesti myös kovalla vauhdilla maahan pudonneet kattotuotteet. Myös katolta vauhdikkaasti alas putoava lumi voi saada lumiesteet, rännit, tikkaat, ilmanvaihtoputket ja muut kattotarvikkeet irtoamaan. Lumi voi saada myös saumat, sisätaitteet tai kattoläpiviennit vuotamaan. Uusikin katto kannattaa tarkastaa jokaisen talven jälkeen huolella siltä varalta, että jotain jiiriä tai esimerkiksi kattoikkunaa on korjattava – näin vältytään lahovaurioilta ja muilta ongelmilta.

Vaikka tarvitsisittekin jotain isomman mittaluokan kattokorjausta, on Plus Kattopalvelu oikea paikka ottaa yhteyttä. Paikan päälle tultuamme osaamme arvioida, onko lumi-, myrsky- tai kosteusvauriot parempi korjata tekemällä katon osittainen korjaus, vai onko kannattavampaa purkaa ja vaihtaa koko katto.

Katon vuodosta voi selvitä edullisesti, jos toimii nopeasti

Kattovuoto voi aiheuttaa ongelmia myös uudehkolla tai hyvin huolletulla katolla. Katto voi vuotaa vettä riippumatta katemateriaalista, katon iästä tai huoltotiheydestä, sillä kova tuuli tai katolla oleva lumikuorma voivat aiheuttaa katolle monenlaista vahinkoa. On kuitenkin totta, että katon ikääntyminen ja varsinkin katon huoltotoimenpiteiden altistavat katon vesivuodoille. Siksi kattoa kannattaa huoltaa ja tarkastaa säännöllisesti, ja katto on hyvä uusia ennen kuin se muuttuu liian vanhaksi ja haurastuneeksi. 

Vuotavan katon korjauksesta voi selvitä hyvinkin edullisesti, jos on aikaisin liikenteessä. Nopea toiminta on mahdollinen säännöllisten kattotarkastusten ansiosta, sillä niiden ansiosta saadaan tietää jo varhaisessa vaiheessa, jos peltikatto, tiilikatto tai huopakatto vuotaa. Jokainen katto kannattaisikin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa ajoittaen tarkastukset niin, että ensimmäinen tarkastuskerta suoritetaan mahdollisimman pian talven ja lumen sulamisen jälkeen. Näin lumen, jään ja pakkasen mahdollisesti aiheuttamiin vaurioihin voidaan puuttua jo ennen kattorakenteiden kastumista ja katon vesivahinkoa. Tiilikatolta voi kevättarkastuksen aikana löytyä rikkinäisiä tiiliä, kun taas peltikatolla voi olla naarmuja tai huonosti kiinni olevia kattotarvikkeita. Huopakatto voi meinata vuotaa jostain saumasta, jiiristä tai läpiviennistä.

Toisen kerran kerrostalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi omakotitalon katto kannattaa tarkastaa syksyllä. Näin kesän aikana katolle ilmestyneet sammalet voidaan poistaa ja mahdollisesti syntyneet kattoreiät paikata, ennen kuin katolle sataa uusi kerros lunta.

Katon alla on (toivottavasti) aluskate. Jos katto vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi harjapellin kohdalta, aluskatteen tehtävä on viedä kosteus räystäille suojaten samalla kattorakenteita kosteudelta. Aluskatteen kunto on selvitettävä joka kerran katolla liikkuessa, jotta se osattaisiin korjata ja uusia ajoissa. Riippuu aluskatteesta, miten kattovuodon korjaus Sipoossa on tehtävä. Jos aluskate on huolehtinut tehtävästään kiitettävästi, riittää pelkkä vesikaton tiivistys, eikä yläpohjaa tarvitse korjata lainkaan. Mikäli aluskate on pettänyt runsaan kosteuden tai jonkin muun rasituksen takia, on kattovuodon korjauksen yhteydessä kunnostettava myös katon alla olevia osia. Kattovuodon ja katon vesivahingon korjaus saattaa laajeta kattoremontiksi, varsinkin, jos katolla on ikää. Ehjä ja hengittävä aluskate suojaa omalta osaltaan myös toisenlaiselta katon vesivahingolta, eli rakennuksen sisältä kohoavasta kosteudesta tiivistyvältä kondenssivedeltä ja sen mahdollisesti aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta.

Katon huoltojen ABC on meillä hyvin hallussa Sipoossa

Uskallat antaa kaikki katon huollot Sipoossa meidän tehtäviksemme, sillä niin hyvin me hallitsemme katon huoltojen perusteet. Suoritamme ammattitaidolla ja vankalla kokemuksella kaikenlaiset peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattohuollot kattopesuista lumenpudotuksiin. Hintoihimmekin asiakkaat ovat olleet varsin tyytyväisiä, joten tule sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme runsaslukuiseen joukkoon ja tilaa seuraava kattohuolto meiltä!

Riippuu katon materiaalista, miten ja milloin sitä on huolettava. Yhteistä kaikille katoille on se, että katto on puhdistettava usein. Katon puolivuosittaista puhdistamista kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi. Siihen kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus sekä koko katon kunnon tarkastus – minkä sivumennen sanoen saat ilmaiseksi niin katon puolivuotishuoltojen kuin kaikkien muidenkin tekemiemme kattotöiden yhteydessä.

Peltikaton omistajien muistilistalla ovat puolivuosittaisten katon harjausten lisäksi katon pesu, katon huoltomaalaus, kattoturvatuotteiden huolto ja kattopeltien kiinnitysten kunnon seuraaminen. Peltikatot voivat ruostua, jos lika pääsee pinttymään kattoon, tai jos peltikaton maalipinta alkaa hilseillä ja ohentua. Riippuu tapauksesta, tarvitaanko peltikaton maalausta 10 vaiko kenties 25 vuoden väliajoin.

Tiilikaton ja huopakaton huollot eivät paljoa poikkea toisistaan. Huopakatolla tosin kannattaa noudattaa hellävaraisempia otteita. Harjauksen sijaan roskat kannattaa poistaa huopakatolta ilmapuhaltimilla. Jos katto pääsee sammaloitumaan, on asiaan puututtava tilaamalla sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Katon pinnoite uusitaan vain kerran, eli tiilikaton ollessa noin 30- ja huopakaton ollessa noin 20-vuotias. Myös lumenpudotukselle voi olla tarvetta, sillä karheapintaiset katot keräävät lunta liukaspintaisia peltikattoja enemmän. Totta kai myös tiili- ja huopakattojen kattoturvatuotteet (ja esimerkiksi sadevesijärjestelmä) kaipaavat huoltamista.

Jään poisto katolta tehdään kuumalla vesihöyryllä, mikä ei vaurioita suhteellisen herkkänahkaista huopakattoakaan. Jää voi vaurioittaa katon saumoja ja estää lumen sulamisesta aiheutuvan veden pääsyn vesikouruihin. Lisäksi jää voi aiheuttaa onnettomuuksia päästessään putoamaan katon reunalta. Jäätä voi muodostua myös sadevesijärjestelmään, mutta sieltäkin se saadaan pois höyrysulatuksen avulla.

Kun huollatat kattosi säännöllisesti, katto palkitsee sinut kestämällä hyväkuntoisena ja vain satunnaisia paikkauksia tarvitsevana vuosikymmenestä toiseen! Katon huoltoihin kannattaa siis panostaa. Kun luottokumppanisi kattohuolloissa on Plus Kattopalvelu, ei panostettavan summan tarvitse olla suuri, eikä sinulta kulu omaa aikaa kuin vain yhteydenottoon – hoidammehan kaikki kattohuollot avaimet käteen -paketteina ja erittäin kilpailukykyisin hinnoin.

Rännien puhdistus Sipoossa takaa sen, että rännit toimivat 24/7

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jonka puoleen kannattaa kääntyä myös silloin, jos rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Sipoossa odottavat vielä tekijäänsä. Sadevesikourujen puhdistus, korjaus ja uusiminen on tullut meille hyvin tutuksi vuosien varrella. Meiltä luonnistuvat luotettavasti myös kaikki kattokaivoihin liittyvät toimenpiteet. Kattokaivoja tavataan tasakatoilla, joiden ainoa vedenpoistumiskanava ne ovat.

Rännien toiminnan aa ja oo on se, että kourut puhdistetaan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Mikäli roskat ovat eksyneet syöksyputkiin asti, on ne avattava samalla. Kouruihin kertyy paljon roskia puolessa vuodessa, joten putsattavaa voi olla paljonkin. Kokoamme kaikki roskat kouruista suoraan roskapusseihin, ja sen jälkeen huuhtelemme kourut huolellisesti. Puhtaat kourut on helppo tarkastaa. Jos kouruissa on pintaruostetta tai niiden maalipinta olisi aika uusia, teemme tarjouksen rännihuollosta. Panemme merkille myös kaikki jään avaamat saumat, väärään suuntaan antavat kaadot, reiät ja muut korjaustarpeet, ja laadimme tarjouksen kourujen korjauksesta tai uusimisesta. Vesikourut ja alastuloputket on uusittava noin 40 vuoden välein.

Jos räystäs vuotaa, voi olla kyse ainakin neljästä asiasta – tai vaikka kaikista yhtä aikaa. Hyvin tavallista olisi huomata, että kourussa on roskia, mitkä tukkivat kourun vedon. Kun kouruun katolta päätyvä vesi ei pääse poistumaan alastuloputken kautta, tulvii se yli. Kyse voi olla myös jäästä. Talvipakkasten tullen kourussa olevat roskat ja vesi jäätyvät. Osa jäätyneen rännin yli vuotavasta vedestä jäätyy jääpuikoiksi, mitkä ovat merkittävä riski turvallisuuden kannalta. Kolmas syy vuotavalle räystäälle on kourujen asennusvirhe. Jos räystäskourujen asennusta ei ole tehty asiantuntevan kattofirman toimesta, voivat kourut olla esimerkiksi liian kapeita tai niiden kaadot saattavat antaa väärään suuntaan. Neljäs syy ovat erilaiset reiät ja muut vauriot, joita kouruihin synnyttävät varsinkin ruoste ja jää. Olipa kyse roskista, jäästä, asennus- ja mitoitusvirheistä tai kouruissa olevista vaurioista, löytää Plus Kattopalvelu parhaat ratkaisut tilanteeseen ja toteuttaa ne kustannustehokkaasti.

Miksi räystään ja räystäskourun ei soisi vuotavan? Jos kaikkea sade- ja sulamisvettä ei saada ohjattua riittävän välimatkan päähän rakennuksesta ja sen perustuksista, saattavat rakenteet kastua. Vuotovesi voi kastella ja vaurioittaa julkisivua, mutta vieläkin ongelmallisempaa saattaa olla se, jos maaperä rakennuksen perustusten ympärillä on liian märkä. Salaojatkaan eivät ehkä jaksa kuivata maaperää, ja kosteus voi jatkaa matkaansa talon rakenteisiin.

Meiltä parhaat toimintamallit kattosi pesuun ja muuhun puhdistukseen

Menikö sormi suuhun katon huoltoa ja parhaita toimintamalleja pohtiessa? Koska pitää tilata katon pesu Sipooseen, entä koska sammaleenpoisto ja suojakäsittely? Riittäisikö pelkkä tiilikaton tai mineriittikaton harjaus? Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kuulet, mikä on paras tapa kattosi puhdistukseen ja muuhun huoltoon. Luvassa on myös paras tarjous katon huollosta, ja huoltotoimenpiteitä tulevat suorittamaan parhaat ammattilaisemme. Helppoa kuin mikä, joten ota sinäkin yhteyttä ja jätä tiilikaton, peltikaton, mineriittikaton, huopakaton tai palahuopakaton huolto meidän tehtäväksemme. 

Jos katolla on puiden lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia, voidaan roskat poistaa katoltasi suorittamalla katon harjaus. Katto voidaan puhdistaa myös ilmapuhaltimilla, jos se on suhteellisen helposti vaurioituva bitumikatto. Tällainen roskien poisto tulisi tehdä joka kevät ja syksy, jotta roskat eivät alkaisi rasittaa kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kuntoa liiaksi. Roskista on muun muassa se haitta, että ne hidastavat katon kuivumista sateen jälkeen. Kosteus ja likaisuus ruokkii sammaloitumista – tai ruostumista, jos puhutaan tiili- tai bitumikaton sijaan peltikatosta.

Mikäli lika on päässyt pinttymään katteeseen tai katto on aika maalata, on oikea ratkaisu katon puhdistamiseen kattopesu – joko tiilikaton pesu, huopakaton pesu tai peltikaton pesu. Kattopesussa riittää vallan hyvin tavallinen vesiletku ja pesuharja, joten kattoa ei tarvitse alkaa tuhota painepesurilla. Kattopesu kuuluu aina kattomaalauksen esivalmisteluihin, sillä maali ei tartu, ellei pinta ole puhtoinen. Lähes kaikki katot maalataan tai pinnoitetaan; vain joillekin harvoille poikkeuksille riittää katon suojakäsittely tai pelkkä katon harjaus.

Sammaleenpoistoon tiilikatolta ja huopakatolta kattopesu ei kuitenkaan riitä. Sammaleista vapaa peltikatto ei sammaleenpoistoa tarvitse – vain hyvin harvoin sille voi kasvaa sammaleita, eivätkä ne silloinkaan tartu niin lujasti kattoon, etteikö niitä saataisi pois katon harjauksen avulla. Tiilikattoon ja huopakattoon ne sitä vastoin tarttuvat todella hyvin. Sammalten juuret saattavat olla syvällä kattotiilen sisässä, ja huopakatolla ne ovat voineet löytää tiensä myös vuodan alle saumoja vähitellen avaamalla. Sammaleenpoistoaineemme nujertavat koko sammalkasvuston ja tarjoaa vuosikausia kestävän, siistin ja sammaleettoman lopputuloksen.

Katon maalaus Sipoossa pitää sisällään myös alku- ja lopputarkastuksen

Myös katon maalaus Sipoossa tehdään täyden palvelun pakettina, joten se pitää sisällään niin alku- kuin lopputarkastuksenkin – sekä kaikki siinä välissä tarvittavat toimenpiteet. Alkutarkastuksen aikana selviää, mitä kaikkia kattotöitä ja muita toimenpiteitä kattomaalauksen yhteydessä on tehtävä. Katon huoltomaalaus ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla siten, että vain kiipeämme katolle ja alamme levittää maalia sen pintaan. Ilman pohjatöitä – tai esimerkiksi vääränlaisen sään ja ilmankosteuden vallitessa – suoritettu kattomaalaus voi antaa epätasaisen ja epäsiistin lopputuloksen. Jos maali ei tartu kunnolla (niin kuin se ei tee pinnan ollessa likainen tai sään sateinen), voidaan katon maalaus joutua uusimaan jo vuoden, parin kuluttua. Mikäli kattomaalaus hoidetaan asianmukaisesti, ei tiilikaton tai huopakaton maalausta tarvitse uusia enää koskaan, ja peltikaton maalauskin on uusittava vasta 10 tai ehkä jopa 15 vuoden kuluttua.

Katot maalataan, koska se saa katon ja sitä myötä koko rakennuksen näyttämään hyvältä sekä todellista ikäänsä uudemmalta. Toinen – ja vielä tärkeämpi – syy katon maalaamiselle on se, että maali- tai suojapinnoite saa katon kestämään pidempään. Kattomaalaus suojaa kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi kesämökin kattoa monenlaisilta rasituksilta, kuten vaikkapa kasvustoilta, sateelta, ilmansaasteilta ja auringon UV-säteiltä.

Katon ruostumista hillitään peltikaton maalauksen avulla. Joissain tilanteissa peltikaton osittainen uusiminen eli kattopeltien vaihto näyttäytyy parempana vaihtoehtona kuin vanhan peltikaton maalaus. Saatat saada tarjouksen osittaisesta peltikattoremontista, jos haluat vaihtaa katon väriä (mikä vaatisi useampia maalauskertoja) tai jos kattopellit eivät ole enää luotettavassa kunnossa. Muussa tapauksessa tiivistämme ja pesemme katon, käsittelemme mahdolliset ruostevauriokohdat ja maalaamme katon sopivalla peltikattomaalilla.

Huopakaton maalaus estää katon kuivumista ja siitä johtuvaa halkeilemista. Lisäksi uusi pinnoite suojaa tasakattoa, harjakattoa tai esimerkiksi pulpettikattoa sammaleilta ja pakkasrapautumiselta – muutamia esimerkkejä mainitakseni. Myös tiilikatot maalataan pakkasrapautumisen torjumiseksi. Vanhat kattotiilet ovat huokoisia ja siksi erittäin alttiita pakkasrapautumiselle. Tiilikaton maalaus tekee tiilistä taas sileäpintaisia, jolloin vesi ei enää pääse imeytymään tiiliin ja aiheuttamaan niiden rapautumista. Uusi suojapinnoite vähentää myös tiilikaton sammaloitumista sekä lian tarttumista kiinni kattotiiliin.

Lumenpudotuksen tullessa ajankohtaiseksi Sipoossa, muista Plus Kattopalvelu

Kun on aika tilata lumenpudotus Sipooseen, muista Plus Kattopalvelu – meidän tekemämme lumenpudotus onnistuu aina yhtä turvallisesti ja hyvällä hinnalla! Emme riko peltikatetta, huopakatetta tai peltikatetta työntäessämme liikoja lumia alas, ja pidämme huolen myös siitä, ettei alas pudotettava lumi aiheuta onnettomuuksia tai vahinkoja. Olemme tottuneet liikkumaan myös jäisillä ja kaltevilla katoilla, mutta lisäksi käytämme aina asianmukaisia työturvallisuustuotteita (eli turvavaljaita ja -köysiä). Näin sinun ei tarvitse olla huolissaan siitä, että liukastuisimme tai horjahtaisimme alas katolta.

Teemme lumenpudotukset samalla ammattitaidolla ja reipashenkisellä otteella niin hallin, maneesin, varaston, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon kuin minkä tahansa muunkin kiinteistön katolta. Tiedämme miten toimia silloinkin, kun työn alla on lumen pudotus korkean rakennuksen katolta. Tarvittaessa työskentelemme henkilönostimen tai nostinkoriauton avustamana, ja huolehdimme liikenteenohjaukseen ja vaaravyöhykkeen eristämiseen sekä valvontaan liittyvät yksityiskohdat kuntoon.

Lumen pudotus ei ole ajankohtainen asia läheskään joka vuosi. Etukäteen ei voida tietä, paljonko lunta talon katolle kertyy, vaan asiaa on seurattava pitkin talvea. Pakkaslumesta on harvoin haittaa – silloinkaan, vaikka sitä olisi katolla yli metrin paksuisen vaipan edestä. Pakkaslumi painaa kevyimmillään vain muutamia kymmeniä kiloja per kuutiometri. Suojalumi on tiivistynyttä ja vettynyttä lunta, joten kuutiometrillisellä suojalunta voi olla painoa jopa satojen kilojen edestä. Kevättalvella moni katto tarvitseekin lumenpudotusta, jotta se ei vaurioituisi lumen alla. Lumi voi aiheuttaa monenlaista vahinkoa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katolla, sillä se voi rasittaa katon saumoja ja läpivientejä niin paljon, että ne alkavat vuotaa. Oikein painava lumitaakka voi painaa katon notkolle, ja jos lumi pääsee putoamaan katolta itsekseen, voi sen mukaan lähteä kattotikkaita ja muita kattotuotteita.

Toisinaan Sipoossa tarvitaan myös jään poistoa katolta. Jään ja räystäiltä roikkuvien jääpuikkojen poistossakin kannattaa luottaa Plus Kattopalveluun. Teemme rännien ja katon sulatuksen kuumalla höyryllä, mikä on erittäin kätevä, turvallinen ja ekologinen tapa päästä eroon jäästä. Jää voi aiheuttaa samanlaisia turvallisuusriskejä ohikulkijoille ja talon asukkaille kuin katolta pudota uhkaava lumikin, joten ne molemmat kannattaa poistaa hyvän sään aikana. Lisäksi jää voi vaurioittaa kattoa ja estää vesien poistumisen vesikouruihin, joten jään poisto katolta on enemmän kuin hyvä idea. 

Jokainen katto tarvitsee toisinaan kattotöitä Sipoossa

Jokainen katto tarvitsee kattotöitä Sipoossa – onneksi kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja palahuopakattotyöt voi teettää asiantuntevalla ja palvelualttiilla Plus Kattopalvelulla. Ottamalla yhteyttä meihin saat hoidettua kaikki kattotyöt kerralla kuntoon, etkä joudu maksamaankaan niistä kuin vain varsin kohtuullisen korvauksen. Riippumatta rakennuksen käyttötarkoituksesta tai katteen materiaalista, kannattaa katon kuntoa ylläpitää säännöllisten kattotarkastusten ja kattohuoltojen avulla. Huollettu katto vaurioituu epätodennäköisemmin ja harvemmin kuin katto, mille ei ole tarjottu säännöllisiä ja katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja. Joitain korjaustarpeita voi silti esiintyä katon monikymmenvuotisen elinkaaren aikana. Tarvetta voi olla esimerkiksi kattoläpivientien korjaamiselle. Meiltä sujuu niin kattoikkunan korjaus kuin piipunjuurivuodonkin tiivistys, ja lopuksi kattopeltiseppämme voivat pellittää kattoikkunan ja/tai savupiipun – tai suorittaa joitain muita peltisepän töitä.

Plus Kattopalvelu on oikea osoite ottaa yhteyttä silloinkin, jos kattoturvatuotteet aiheuttavat huolta esimerkiksi puuttumalla kokonaan tai olemalla huonossa kunnossa. Huolehdimme erittäin mielellämme siitä, että omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto on varusteltu tarpeellisella määrällä kattoturvatuotteita.

Voimme varustella katon myös pieneläinesteillä (kuten pulupiikeillä ja lintuverkoilla), kattoluukulla tai vaikkapa aurinkopaneeleilla. Katon IV-töiden yhteydessä katolle saatetaan asentaa uusia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuuletin, esimerkiksi harjapeltituuletin. Koko katon kunnon kannalta on tärkeää, että ilma vaihtuu katon alla. Jos sisätiloista kohoava lämmin ja kostea ilma ei tuulettuisikaan pois katon alta, voisi se tiivistyä eli kondensoitua kosteudeksi. Tällainen katon alle jäävä kosteus aiheuttaisi yläpohjaan laho- ja homevaurioita aivan samaan tapaan kuin kattovuotokin.

Aluskatteen vaihto, paikkaus ja korjaus (mikä tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin aluskatteen uusiminen) ehkäisee omalta osaltaan kondenssivettä. Jos aluskate on hengittävä, se suojaa katon rakenteita kahdesta suunnasta tulevalta kosteudelta, eli sekä vesikaton läpi mahdollisesti vuotavalta vedeltä että sisätiloista karkaavasta lämmöstä tiivistyvältä kosteudelta. Myös katon eristykseen pitää kiinnittää huomiota, jos välikatolla on kosteutta, vaikka vesikatto ei vuoda. Katon lisälämmöneristyksen avulla välikatolle kohoaa vähemmän lämpöä, mistä kosteutta voisi tiivistyä – ja mikä voisi sulattaa kattolunta johtaen talviaikaisiin saumavuotoihin. Uusien eristeiden avulla saadaan myös kutistettua lämmityskuluja, pysyyhän lämmin ilma jatkossa paremmin siellä, missä sitä tarvitaan (eli sisällä omakotitalossa, kesämökissä tai muussa rakennuksessa).

Villoja ei tarvitse vaihtaa, jos tarvetta on vain katon ja yläpohjan lisäeristykselle

Sisällä tuntuvaan vetoon, räystäiltä joka talvi riippuviin jääpuikkoihin ja ilmanvaihtohormeista tippuvaan kondenssiveteen kannattaa havahtua – ne kertovat, että on aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata joitain kattotöitä Sipooseen. Edellä mainitut ongelmat voidaan hoitaa kuntoon tekemällä katon lisälämmöneristys tai ilmanvaihtokanavien eristys. Osaamme toimia oikein ja asianmukaisella tavalla myös silloin, jos tarvitset vintin ja ullakon eristystä.

Monen katon alla on liian vähän eristeitä tarpeeseen nähden, ja siksi lämpöä pääsee karkuun. Tämä näkyy rakennuksen sisäpuolella kylmyytenä ja vetona, joista ei tunnu pääsevän eroon suuresta energiankulutuksesta huolimatta. Lämpö nousee luontaisesti ylöspäin, eikä vesikatekaan pidättele sitä. Jos yläpohjassa on liian niukasti villoja tai muita eristeitä, jatkaa lämpö matkaansa vesikaton läpi, ja runsaslumisina talvina se voi johtaa saumavuotoihin. Lämpö saa nimittäin katolla olevan lumen sulamaan, ja sen seurauksena katolla voi olla runsaasti sulaa vettä. Lumen ja veden painon rasittamat saumat voivat antaa periksi, ja katto ruveta vuotamaan. Osa sulamisvesistä jatkaa matkaansa lapetta pitkin, ja voi jäätyä korkeiksi valleiksi katon reunalle. Tämä pahentaa saumavuotojen riskiä entisestään, sillä perästä tulevat sulamisvedet eivät enää pääse lainkaan poistumaan katolta.

Karkaavasta lämmöstä voi varsinkin ulkolämpötilojen laskiessa syntyä kondenssivettä, eli tuota samaa vettä, mitä tiivistyy kesällä jääkaapista otettujen tuotteiden pinnoille. Kondenssivettä torjutaan hengittävällä aluskatteella, ilmanvaihtohormeilla ja muilla yläpohjan tuulettuvuutta lisäävillä ratkaisuilla, mutta jos lämpöhukka on runsasta, saattaa osa lämmöstä ehtiä tiivistyä kosteudeksi.

Uudet eristeet ratkaisevat monta ongelmaa kerralla. Ne lopettavat vedon ja vilun, pienentävät lämmityskustannuksia, lisäävät rakennuksen energiatehokkuutta ja ekologisuutta, ehkäisevät kondenssivettä ja vähentävät saumavuotojen todennäköisyyttä. Jos kattovuodot tai kondenssivedet eivät vielä ole ehtineet kastella yläpohjan eristeitä, ei villoja tarvitse vaihtaa. Riittää, että puhallamme uusia eristeitä vanhojen päälle – pitäen kuitenkin huolen siitä, ettei katon tuuletustila (tuo aluskatteen ja eristeiden välissä oleva tila) muutu liian matalaksi. Huomioimme myös sen, ettemme tuki räystäiden tuuletusaukkoja. Osoitamme asiantuntemusta myös ilmanvaihtokanavia ja muita läpivientejä eristäessämme. Meidän asentamiamme läpivientejä ei tarvitse alkaa tiivistää uudelleen. Jos vanhoista läpivienneistä tippuu kondenssivettä, laitamme tilanteen kuntoon uusien eristein ja tarvittaessa myös uusin tiivistein ja suojapellityksin.

Kattoturvatuotteiden asentaminen on aina yhtä perusteltua

Kattoturvatuotteita Sipoossa tarvitsevat saavat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta, joka toimittaa paikan päälle parhaat kattotikkaat, seinätikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet. Kauttamme saatavat kattoturvatuotteet ovat tutkitusti turvallisia ja kestäviä! Emme jätä urakkaa siihen, vaan teemme luonnollisestikin myös turvatuotteiden asennuksen. Tiedämme, miten kattoturvatuotteet kuuluu asentaa tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle, ja todistamme tämän myös käytännössä. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet myös konesaumakatolle, mille asennus tapahtuu hieman muista katoista poikkeavalla tavalla eli hyödyntäen katon pystysaumoja. Näin peltikatteeseen ei tarvitse puhkoa reikiä myöskään kattoturvatuotteita asennettaessa, joten konesaumakaton kuulu tiiviys säilyy luotettavana. 

Kattoturvatuotteiden asentaminen kerrostalon tai muun rakennuksen katolle on aina yhtä perusteltua. Rakennusmääräyksistä (tai asiantuntijoiltamme) voi tarkastaa, miten oma katto on varusteltava, sillä kattoturvatuotteiden vähimmäismäärä riippuu muun muassa kattokaltevuudesta ja rakennuksen korkeudesta. Rakennusmääräysten noudattaminen ei ole kuitenkaan ainut syy siihen, miksi katto on varusteltava hyväkuntoisilla kattoturvatuotteilla. Tarkoitushan on turvata katolla työkseen tai vaikkapa vain huvikseen liikkuvien ihmisten turvallisuus, ja siihen tarvitaan lapetikkaita, talotikkaita, kulkusiltoja, kattopollareita ja esimerkiksi putoamissuojia. Talon omistajan tai taloyhtiön vastuulla on huolehtia siitä, ettei kattoturvatuotteiden puuttuminen tai niiden huonokuntoisuus aiheuta vaaraa nuohoojalle, antennin korjaajalle tai muille katolla työskenteleville.

Hätäpoistumistikkailla eli palotikkailla varaudutaan poikkeustilanteisiin. Kattoluukkuakin tituleerataan joskus kattoturvatuotteeksi, toimiihan se tarvittaessa hätäpoistumistienä. Kerrostalon katolle kannattaa asentaa savunpoistoluukku, minkä avulla kuuma ja näkyvyyttä heikentävä savu saadaan pois pelastusreiteiltä, jos jouduttaisiin tekemisiin rakennuspalon kanssa. Kerrostalon tai muun korkean talon katolle saatetaan tavanomaisten kattoturvatuotteiden lisäksi tarvita myös turvakaiteita ja esimerkiksi työskentelytasoja.

Myös lumiesteet kuuluvat kattoturvatuotteisiin. Lumiesteiden tarkoitus on estää lumimassoja putoamasta kenenkään rakennuksen luona liikkuvan ihmisen tai eläimen päälle. Lumiesteiden avulla voidaan estää myös monet irtaimistovahingot tai katon vaurioituminen liian vauhdikkaasti alas putoavan lumen seurauksena.

Huonokuntoisista kattoturvatuotteista ei ole hyötyä – päinvastoin, ne saattavat olla jopa vaarallisemmat kuin katolla liikkuminen ilman asianmukaisia tikkaita ja siltoja. Kattoturvatuotteiden kunto ja niiden kiinnitysten tukevuus tulee varmistaa kaksi kertaa vuodessa, eli katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä. Jos tilaat meiltä jonkin kattohuollon tai katon paikkauksen, esimerkiksi katon puolivuotishuollon, saat katon ja kaikkien sen yksityiskohtien kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Näin vältetään kattoturvatuotteiden äkillinen irtoaminen, ja kattoturvatuotteiden huolto- ja korjaustarpeisiin on mahdollista puuttua ajoissa.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys ovat turvallisuuden kannalta ehdottomia

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, joita Plus Kattopalvelu on tottunut tekemään. Ota sinäkin yhteyttä meihin, jos lumiesteiden kunto huolettaa, tai jos lumiesteitä ei ensinkään ole. Tiilikatot, huopakatot ja peltikatot on varusteltava lumiesteillä katon kaltevuuden ollessa ainakin 1:8. Usein kuulee sanottavan, ettei huopakatto tarvitse lumiesteitä, sillä lumimassat pysyvät paikoillaan huopakatolla paljon paremmin kuin muilla katoilla. Huopa- ja palahuopakatot on kuitenkin varusteltava lumiesteillä, jos kattokaltevuus on edellä mainittu – tämä lukee jo rakennusmääräyksissäkin.

Lumiesteistä on ihan oikeaa hyötyä jokaisella katolla, myös bitumikatoilla. Lumiesteet suojaavat kaikkia, ketkä kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen liepeillä liikkuvat. Katolta vauhdilla putoava lumikuorma voi olla kohtalokas, joten lumiesteiden avulla voidaan ehkäistä ennalta monet onnettomuudet. Vaarassa on myös rakennuksen lähellä sijaitseva irtaimisto. Lisäksi lumiesteiden asennus kaltevalle katolle suojaa kattoa lumen liikkeiltä ja sen mahdollisesti aiheuttamilta vaurioilta, kuten lumen mukaan irtoavilta kattotarvikkeilta tai kattotiililtä. Esimerkiksi kattotikkaiden irtoaminen katosta jättäisi kattoon reikiä, joista katon alle voisi päästä kosteutta. Katon alle pääsevä kosteus ei ole koskaan hyvä juttu, vaan siitä voi seurata monenlaisia ongelmia ja korjaustarpeita.

Lumiesteiden asentamista ei siis voi ehkäistä, mutta on olemassa tapoja ehkäistä lumiesteiden korjaaminen ja niiden irtoaminen katosta, mikä vaatisi lumiesteiden kiinnittämistä takaisin katolle ja kattoon syntyneiden vaurioiden korjaamista. Jos samalla katosta olisi irronnut muita kattotuotteita, esimerkiksi tikkaita, voisi korjattavaa ja kiinnitettävää olla enemmänkin. Se, miten lumiesteet ja muut kattotarvikkeet saadaan pidettyä paremmin paikoilleen, liittyy kattotarkastuksiin. Katon kunnon tarkastusta ei suotta pidetä yhtenä kaikista tärkeimmistä, ellei peräti tärkeimpänä, kattotyönä. Kattotarkastuksen aikana tutkitaan huolella koko peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kunto, ja sen ansiosta kaikkiin muutoksiin, puutteisiin ja vaurioihin on mahdollista puuttua ajoissa. Katon kunnon tarkastuksen aikana tarkastetaan myös lumiesteiden ja muiden katolle kiinnitettyjen tarvikkeiden kunto. Jos lumiesteissä tai muissa kattotarvikkeissa on jotain vikaa, voidaan ne korjata saman tien ja saada ongelma näin pois päiväjärjestyksestä. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä tutkitaan myös katon tarvikkeiden kiinnitysten kunto. Jos kiinnitykset ovat löystyneet, voidaan ne kiristää ja estää näin lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden irtoaminen katosta, mikä voi johtaa katon vaurioitumisen lisäksi myös kattotuotteiden hajoamiseen. Mikä parasta, saat koko katon kunnon tarkastuskierroksen ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä.

Piipunhatulla ja piipun pellityksellä vaikutetaan koko rakennuksen paloturvallisuuteen 

Rakennuksen paloturvallisuuteen voidaan vaikuttaa monilla asioilla, joita ovat esimerkiksi kynttilöiden polttaminen vain valvotusti ja palovaroittimen pariston toiminnan seuraaminen – mutta myös piipunhattu ja piipun pellitys. Todella moni rakennuspalo Suomessa saa alkunsa huonokuntoisesta hormista, joten hormi kannattaa suojata rapautumiselta sen suuaukon päälle tulevalla piipun- eli sadehatulla sekä pellittämällä piippu ulkoa päin. Plus Kattopalvelu tekee piipun pellityksen peltisepän työnä, joten lopputulos on laadukas ja hyvin istuva. Pellitetty piippu on kuin kirsikka kakun päällä: se viimeistelee koko rakennuksen harmonisen ja tyylikkään ilmeen. Samalla se suojaa piippua kosteudelta ja kosteuden aiheuttamilta ongelmilta, joten piipun pellitys on hyvä ostos. Samalla kattopeltiseppämme voivat suorittaa muitakin peltisepän töitä. Toki voit tilata räystäspeltien uusimisen tai vaikkapa kattoturvatuotteet peltisepäntyönä myös erikseen.

Piippua pellitettäessä kattoa joudutaan hieman avaamaan piipun ympäriltä, joten piippu on helpointa pellittää jo katon asennus- tai uusimisvaiheessa. Toki piippu voidaan pellittää myöhemmässäkin vaiheessa. Jos aluskatettakin pitäisi korjata piipun kohdalta, kannattaa nämä urakat hoitaa yhtä aikaa, vaativathan ne kummatkin katon osittaista purkamista piipun luota. Aluskatteen ehjyys ja oikea asennustapa varmistavat sen, että katon rakenteet eivät kastu, jos piipusta sattuisi vuotamaan vettä. Katto voi nimittäin vuotaa piipun juuresta, ja jos aluskatetta ei ole nostettu piippua vasten, pääsevät vuotovedet kastelemaan katon alta löytyvät puurakenteet ja eristeet. Näin on vaarassa käydä myös silloin, jos aluskate on rikki. Piipunjuurivuotoja ehkäistään seuraamalla piipun juuren tiivisteiden kuntoa siltä varalta, että piipun läpivienti on eristettävä uudestaan. Varmuuden vuoksi kannattaa kuitenkin huolehtia katon vesivahinkoja ehkäisevän aluskatteen kunnosta.

Käydään läpi vielä piipunhatun toimintaa ja sen vaikutusta omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin asumis- ja käyttöturvallisuuteen. Piipunhattu löytyykin jo useimmista piipuista, ja hyvä niin, sillä se pitää vesi- ja lumisateen sekä roskat pois hormista. Hormin kastuminen on ongelmallista, sillä kosteus saattaa jäädä pitkiksi ajoiksi hormiin. Tämän seurauksena hormi alkaa rapautua, sillä kosteuden jäätyminen saa hormissa aikaan samanlaista pakkasrapautumista kuin tiilikatollakin. Hormiin syntyvät kolot ja halkeamat voivat johtaa siihen, että lämpöä pääsee karkuun. Vielä vaarallisempaa on, että myös savukaasuja voi päästä karkuun, sillä tämä voi johtaa häkämyrkytykseen. Lisäksi koloihin kasaantuu nokea, eikä asiaa auta edes säännöllinen nuohous. Noen syttyminen tuleen voi johtaa rakennuspaloon, joten huonokuntoinen hormi on otettava pois käytöstä siksi aikaa, että se saadaan saneerattua. Hormisaneeraus kannattaa viimeistellä piipun peltitöillä, jotta hormi ei taas rapautuisi ja aiheuttaisi nokipalo- tai esimerkiksi häkämyrkytysvaaraa. Kuiva hormi vetääkin paremmin, sekä varaa tehokkaammin lämpöä.

Panostamme katon tarkastuksiin Sipoossa – silloinkin, kun teemme ne kaupan päälle

Plus Kattopalvelu panostaa katon tarkastuksiin Sipoossa – myös silloin, kun teemme sellaisen kaupan päälle. Kattotarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos tilaatte meiltä jonkin kattotyön, esimerkiksi rikkinäisen tiilen vaihdon tai rännien puhdistuksen. Toki on mahdollista tilata meiltä kattava kattotarkastus – jos emme tee samalla mitään muita kattotöitä, veloitetaan omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnon tarkastuksesta erikseen.

Meidät tunnetaan siitä, että tarkastamme katot todella huolellisesti, eikä mikään yksityiskohta katossa jää käymättä läpi. Kuljemme läpi koko katteen pinnan, jotta jokainen irronnut naula, piilossa kasvava sammalmätäs, huonokuntoinen tiiviste tai esimerkiksi irtoamassa oleva lumieste tulisi huomatuksi ja katon kunto pelastetuksi. Tutkimme myös räystäsalueet ja kaikki suojapellitykset. Kun vesikate kaikkine yksityiskohtineen on tarkastettu, menemme katon alle, ja tarkastamme jiirit ja läpiviennit myös alapuolelta käsin. Välikatolla on muutakin meitä kiinnostavaa. Aluskate pitää tarkastaa yhtä usein kuin vesikatekin, sillä jos aluskatteeseen on sattunut syntymään reikä, on katon tiiviys huonolla tolalla. Aluskate on olemassa varmistaakseen kattorakenteiden kuivuuden siinäkin epätoivotussa mutta silti täysin mahdollisessa tilanteessa, että katto vuotaa. Aluskate suojaa kattoa myös kondensoituneelta kosteudelta, joten aluskatteen kunnon seuraaminen kannattaa.

Jos katto olisi vuotanut tai lämmin ilma päässyt huonon tuuletuksen takia kondensoitumaan rakenteisiin, huomaisimme kaikki siitä kertovat merkit katon alla ollessamme. Niitä olisivat esimerkiksi rakenteissa olevat tummentumat, valumajäljet ja lahovauriot, sekä ummehtunut tuoksu. Välikatolle olevaan kosteuteen on pikaisesti puututtava, sillä home- ja lahovauriot voidaan ehkä vielä estää tiivistämällä katto tai tehostamalla katon tuuletusta. Mahdollisesti on tarvetta myös uusien eristeiden lisäämiselle.

Katon tarkastuksen jälkeen asiakas saa kattavan raportin katon kunnosta, ja jos kattoa olisi syytä jotenkin kunnostaa, huoltaa, korjata tai peräti uusia, annamme tarpeellisista kattotöistä tarjouksen. Panemme merkille myös sellaisia asioita, joita ei tottumattomampi tulisi ehkä ajatelleeksikaan. Saatamme mainita huonokuntoisista puista, mitkä uhkaavat kaatua kovalla tuulella katon päälle, tai tarjota piipun pellittämistä. Piipun pellitys suojaa piipun hyvin säiltä ja rapautumiselta, sekä rapautumisesta johtuvilta ongelmilta (kuten nokipaloilta).

Tämä kattopalvelu hoitaa kattourakointisi Sipoossa luotettavasti ja varmasti

Tältä kattopalvelulta saa aina yhtä luotettavasti ja varmaotteisesti etenevää kattourakointia Sipoossa. Ota yhteyttä kaikkien tarvitsemiesi kattourakoiden tiimoilta, oli sitten kyse katon pesusta, aurinkopaneelien asentamisesta, katon purkamisesta ja vaihtamisesta tai vaikka savupiipun pellittämisestä. Olemme kattourakoitsija sujuvasti ja suunnitelmallisesti etenevien kattotöiden takana, ja asiakkaamme ovat olleet varsin tyytyväisiä. Kerrankin on löytynyt kattofirma, jonka sanaan voi luottaa, ja joka osaa toteuttaa mitä vain peltikattoihin, tiilikattoihin ja erilaisiin huopakattoihin liittyvää!

Sekin on varsin positiivinen asia, että teemme kattokorjaukset, kattosaneeraukset ja muut kattotyöt vain kohtuullista korvausta vastaan. Omakotitalon ja kesämökin omistajilla on lisäksi mahdollisuus kotitalousvähennykseen, mikä tarkoittaa sitä, että töiden osuuden voi vähentää omassa verotuksessaan. Tiedämme, että asiakkaat tahtovat usein maksaa isommat kattourakat lainarahalla, ja siksi kotisivujemme kautta pääseekin hakemaan rahoitusta kattourakkaa varten. Rahoituksen hakeminen on helppoa, eikä tietoa rahoituksen saamisesta tarvitse odotella kauaa, joten tämän rahoituksen turvin onnistuu kiireellistenkin kattotöiden teettäminen asiaan kuuluvalla nopeudella.

Monilla kattotöillä on kiire, varsinkin kattokorjauksilla. Katon kunto uhkaa heiketä koko ajan, kun katto ei ole tiivis. Mitä enemmän kosteutta katon alle pääsee, sitä hankalampi katonkorjaus on tiedossa. Jos kerrostalon, mökin tai esimerkiksi luhtitalon katto paikataan jo siinä vaiheessa, kun vaurio on vielä tuore eikä katto vuoda, onnistuu katon tiivistys helposti, nopeasti ja edullisesti. Tämän takia tarjoammekin jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Käymme tasakaton, pulpettikaton tai muun satulakaton kunnon läpi huolella, ja kerromme asiakkaalle kaikista mahdollisista katon paikkaus- ja korjaustarpeista – tietenkin hyvän tarjouksen kera.

Kattotarkastuksen perusteella osaamme tarpeen niin vaatiessa tehdä tarjouksen myös jostain katon huollosta, vaikkapa sammaleiden poistosta tiilikatolta tai kattopeltien kiinnitysten lisäämisestä. Näin monet ongelmat voidaan ehkäistä jo ennalta. Mitä tunnollisemmin kattoa huoltaa, sitä pitkäikäisemmän kumppanin siitä voi itselleen saada. Esimerkiksi tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta samaan pötköön, jos sen ei anneta sammaloitua tai likaantua, ja katto maalataan kerran uudestaan. Sammaleiden peittämä, huokoinen tiilikatto voisi olla vaihtokunnossa jo 30 vuoden kuluttua katon asennuksesta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt