Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kovatasoisia ammattilaisia kaikkiin kattotöihin Hirvensalmella

Kovatasoisten, luotettavien ja palvelualttiiden kattoammattilaisten löytäminen ei ole enää vaikeaa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun – muuta ei tarvita! Meiltä voit pyytää tarjouksen niin kerrostalon katon uusimisesta, omakotitalon katon varustelemisesta, kesämökin katon huoltamisesta kuin vaikkapa rivitalon kattokaivojen vaihtamisesta. Me teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt varmaotteisesti ja taiturimaisesti.

Katon uusiminen ei toistu kovinkaan usein. Esimerkiksi peltikatot tapaavat kestää jopa 50 vuotta, ja palahuopakattokin saattaa kestää jopa neljän vuosikymmenen ajan. Katon korjauksia tarvitaan huomattavasti useammin. Vaikka kattoa olisi huollettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, saattaa pieniä vaurioita esiintyä. Tyypillisiä kattopaikkauksia ovat katon saumojen ja jiirien paikkaukset. Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä kattotiiliä, ja huopa- tai peltikattoon saattaa syntyä pieniä reikiä. Olipa kyseessä tiili- tai vaikka huopakatto, saattavat sen läpiviennit alkaa vuotaa. Me kunnostamme katon ja korjaamme mahdolliset kosteusvauriot luotettavasti.

Joitain kattohuoltoja tarvitaan useammin, toisia vähemmän usein. Katon kevät- ja syyshuoltoa tarvitaan joka vuosi. Sen yhteydessä katto sekä sen sadevesijärjestelmä puhdistetaan. Samalla suoritetaan kattotarkastus, jotta mahdollisesti tarvitut korjaukset sekä lisähuollot tulisivat tehtyä ajallaan. Muita kattohuoltoja ovat kattomaalaukset, sammaleiden poistot sekä esimerkiksi lumenpudotus katolta. Peltikatto saatetaan maalata kolmeenkin kertaan, ja tiilikaton sammalet on poistettava tapauksesta riippuen, mutta esimerkiksi kerran vuosikymmenessä. Lumenpudotukseen on syytä ryhtyä siinä vaiheessa, kun lumen paino uhkaa katon rakenteita ja katon yksityiskohtia.

Pyydä asiantuntijoiltamme tarjous myös katon lisälämmöneristyksestä, piipun pellittämisestä tai vaikkapa katon korotuksesta. Tarjous kattourakasta lasketaan paikan päällä. Yksityisasiakkaan kannattaa ottaa huomioon, että töistämme saa kotitalousvähennystä. Myös rahoitusta voi hakea, eikä senkään hakeminen aiheuta stressiä: pääset joustavan rahoituksen hakemuslomakkeelle suoraan verkkosivujemme kautta.

Hirvensalmen lisäksi palvelemme sinua myös Joutsassa, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Pertunmaalla. Mainittakoon vielä yksi syy valita tämä kattourakoitsija kaikkiin tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai vaikka aumakaton kattotöihin, ja se on kaupan päälle tarjottu kattotarkastus. Olipa kyseessä konesaumakaton paikkaus, palahuopakaton pinnoitus tai vaikka lukkosaumakaton kourusaneeraus, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana käymme läpi kaikki katon yksityiskohdat, ja tarvittaessa annamme tarjouksen muista tarpeellisista kattohuolloista tai -korjauksista.

Helppo tapa varmistaa, että kattoremonttisi Hirvensalmella sujuu täyden kympin arvoisesti

Kattoremonttisi Hirvensalmella sujuu täyden kympin arvoisesti, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Olemme kattourakoitsija, joka tunnetaan nopeasti ja ongelmitta etenevistä kattosaneerauksistaan. Varmistu sinäkin siitä, että huopakattoremonttisi, palahuopakattoremonttisi, tiilikattoremonttisi tai peltikattoremonttisi etenee sujuvasti, ja pyydä siitä tarjous meiltä! Meiltä voi pyytää tarjouksen niin omakotitalon, kesämökin, rivitalon kuin kerrostalonkin kattoremontista. Isokin projekti onnistuu, kun paikalle tuodaan tarpeeksi asiantuntevaa ja motivoitunutta porukkaa. Ei haittaa, vaikka olisi talvi, sillä kattoremontit onnistuvat myös talvella. Ensin tuuppaamme lumet pois tieltä, ja sitten puramme vanhan katon. Pieni pakkanen ei haittaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentamista – oikeastaan päinvastoin, sillä pakkanen kuivattaa ilmaa. Avoinna olevat rakenteet ja uudet materiaalit on helpompi pitää kuivina, kun ilmankosteusprosentti on matala.

Uusi katto voi olla aivan erilainen kuin vanha tiilikatto, huopakatto tai peltikatto. Kattoa voidaan korottaa – esimerkiksi silloin, kun vintti halutaan ottaa asuinkäyttöön. Tasakatosta on suhteellisen helppoa muokata aumakatto, pulpettikatto tai jokin muu satulakatto – tarvitaan vain roppakaupalla ammattitaitoa ja osaamista! Kun tasakatto muutetaan vaikkapa harjakatoksi, voidaan vaihtaa myös katemateriaalia. Tasakatolle ei voida asentaa kuin tiivissaumakatto, sillä mikään muu katto ei ole tarpeeksi tiivis. Harjakatolle voidaan asentaa myös palahuopakatto, mikä vaatii vähintäänkin kattokaltevuuden 1:5. Myös lukkosaumakatto on mahdollinen, tai tiilikatto tai konesaumakatto. Konesaumakatto voidaan asentaa jo melko loivalla katolle (1:10), lukkosaumakatto taas kattokaltevuuteen 1:8. Tiilikatto vaatii kattokaltevuuden 1:4.

Katon uusimisen yhteydessä voidaan päivittää myös katon varustevalikoimaa, kattoremontin hinnan siitä juurikaan kasvamatta. Kaikki kattotyöt kannattaa teettää kerralla, sillä se tulee edullisemmaksi. Kattoremontin yhteydessä voimme uusia kattoturvatuotteet (huonokuntoisia kattoturvatuotteita ei kannata uudelle katolle asentaa) tai asentaa katolle uusia kattoikkunoita, kattoluukkuja ja aurinkopaneeleita. Sadevesijärjestelmäkin uusitaan, jos se alkaa olla aikansa elänyt. Yleensä sadevesijärjestelmä kestää noin 30–40 vuotta.

Saat tietää katon uusimisen hinnan jo hyvissä ajoin, sillä tarjous lasketaan heti ensimmäisen yhteydenottosi jälkeen tekemämme arviointikäynnin perusteella. Plus Kattopalvelulla on tapana hinnoitella työnsä hyvin maltillisesti, joten kattoremontin hinta on niin sanotusti valmiiksi tingitty. Muistathan, että olemme hyvin joustavia kattoremontin maksamisen suhteen. Voit maksaa katon vaihdon osamaksulla, tai sitten voit hakea kattoremontin rahoitusta suoraan meidän verkkosivujemme kautta.

Jos kesämökissä on tasakatto, on valittava tavallinen huopakatto palahuopakaton sijaan 

Jos kesämökissä, omakotitalossa tai esimerkiksi kerrostalossa on tasakatto, et voi valita palahuopakattoa, vaan ainoa vaihtoehto on tavallinen huopakatto. Ainoastaan tiivissaumakatoissa on niin tiiviit saumat, että se voidaan asentaa tasakatolle. Kaltevalle katolle on vaihtoehtoja vaikka millä mitalla. Kaltevan katon omistaja voi valita vaikkapa juuri laattakaton tai jonkin peltikaton, esimerkiksi lukkosaumakaton. Myös tiilikatto on mahdollinen vaihtoehto, jos kattokaltevuus on ainakin 1:4.

Tasakatosta pääsee tarvittaessa eroon. Kysykää Plus Kattopalvelulta tarjous kattomuodon muokkaamisesta – me voimme muuttaa tasakaton vaikkapa pulpetti- tai harjakatoksi. Kalteva katto on helppohoitoisempi kuin tasakatto, sillä se ei kerää samaan tapaan roskia, vettä ja lunta.

Bitumikatto on erinomainen katto moneen erilaiseen rakennukseen. Bitumikermikaton hankintahinta on edullinen, eikä se tarvitse paljoa ylläpitotöitä. Teetä bitumikaton huolto, korjaus ja remontointi Plus Kattopalvelulla, niin katto saattaa kestää jopa neljä vuosikymmentä. Ajantasaisesti huollettu huopa- tai laattakatto kestää mainiosti niin äkkinäisiä ulkolämpötilavaihteluita, sateita, lunta, jäätä, päällä kävelemistä, ilmansaasteita, kasvustoja, auringon paahdetta kuin muitakin rasituksia.

Tärkein huopakaton huolto on kahdesti vuodessa tarvittu katon puhdistushuolto, sillä jos katto jää likaiseksi, alkaa se sammaloitua ja rapautua nopeammin. Katon kunnon heikkenemistä estetään myös pesemällä pinttyneen likainen katto sekä poistamalla sammalet katolta. Katon suojapinnoite kannattaa uusia kertaalleen – näin katto pysyy elastisena ja hyväkuntoisena aivan viimeisiin kuukausiin asti.

Aina kun teemme jonkin kattohuollon, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Näin kaikki huonokuntoiset saumat tai esimerkiksi ilmakuplat osataan kunnostaa ajallaan, eikä katon alle pääse vettä. Jos katon alle pääsee vettä, voivat puurakenteet lahota ja lämpöeristeet homehtua. Katon vesivahingon korjaus voi olla paitsi isotöistä, myös hintavaa.

Jossain vaiheessa joudutaan toteamaan, ettei katon korjaaminen enää kannata, vaan tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto on paras uusia. Huopakattoa tai paanukattoa ei voida uusia osittain samaan tapaan kuin esimerkiksi peltikattoremontti on mahdollista suorittaa. On kuitenkin mahdollista, että vanha katto voidaan jättää toimimaan uuden katon alusrakenteena. Jos vanhan katon rakenteet ovat kaikin puolin kunnossa, voidaan uutta kattoa alkaa rakentaa suoraan vanhan katon päälle. Tällainen kattoremontti etenee nopeasti ja kustannustehokkaasti, mutta yleensä perinteinen kattoremontti (eli katon purku ja vaihto) on kuitenkin se paras vaihtoehto. 

Katon korjaukset Hirvensalmella aloitetaan jo syntyneiden vahinkojen arvioinnista

Olipa kyse peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaamisesta, alkaa katon korjaus Hirvensalmella siitä, että jo syntyneet vahingot arvioidaan. Ehkä kyseessä on rikkinäisten tiilien vaihto tai jiirin korjaus? Tällainen kattotiivistys on suoritettavissa melko nopeasti, mutta voi olla, että kattoa on korjattava joiltain muiltakin osin. Tarkastamme, pitääkö aluskatettakin korjata, tai onko katon alla kunnostamista vailla olevia lahovaurioita.

Joskus tarvitaan isompaa kattokorjausta. Mitä isompaa ja hintavampaa korjaamista katto vaatii, sitä tarkemmin on laskettava, olisiko kattoremontti sittenkin se paras vaihtoehto. Esimerkiksi painuneen katon oikaisu tai pahojen myrskyvaurioiden korjaus saattaa olla niin iso urakka, että varsinkin iäkkäämpi katto on parempi purkaa sekä uusia. Myrskytuulella irronneiden peltilistojen kiinnitys ja vaihto on pikkujuttu verrattuna siihen, että puu kaatuu katon päälle. Oikein kova tuuli saattaa repiä koko katon irti, tosin tämä on melko harvinaista. Irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamien reikien paikkaus on paljon yleisempää. Jos kova tuuli irrottaa katosta jotain, syntyy tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoon reikiä, mitkä on pian paikattava. Jos katossa on epätiiviitä kohtia – vaikka pieniäkin – saattaa katon alle syntyä kosteusvaurioita.

Jos rännit ja vesikourut pääsevät putoamaan katolta, ne voivat vaurioitua ja vaatia korjaamista. Myös jää voi rikkoa kourut. Kourujen korjaaminen on olennaisen tärkeää, sillä jos katon sadevesijärjestelmä ei toimi kunnolla, päätyvät sade- ja sulamisvedet väärään paikkaan. Esimerkiksi talon perustukset ovat vaarassa kastua, jos räystäs vuotaa.

Myös muiden katon tarvikkeiden kuntoa kannattaa seurata. Voi olla, että kattoikkuna vuotaa, tai että kulkusillan kiinnikkeet ovat löystyneet. Vuotava kattoikkuna on korjattava pikaisesti, ja kulkusillan kiinnikkeet kiristettävä, jotta ne pysyisivät paremmin paikoillaan. Jotta katon tai katon tarvikkeiden korjaustarpeet tulisivat huomattua ajallaan, kannattaa katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys tarkastaa pari kertaa vuodessa.

Plus Kattopalvelu toteuttaa myös kattojen tarkastukset Hirvensalmella. Meiltä voi tilata katon kevät- tai syystarkastuksen tai myrskyn jälkeisen tarkastuksen, tai sitten voitte saada katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi muiden kattotöiden yhteydessä. Perusteellisen kattotarkastuksemme yhteydessä mikään huolto- tai korjaustyö ei jää huomaamatta, sillä tarkastamme muun muassa sen, tarvitseeko räystäslaudat tai -pellit vaihtaa.

Katossa oleva reikä tai vaikka kulunut läpivienti saa katon vuotamaan

Kerrostalon, omakotitalon, mökin tai minkä tahansa muun kiinteistön katto vuotaa, jos siinä on reikä. Kattovuoto saattaa johtua jostain muustakin viasta kuin rikkinäisestä tiilistä tai huopa- tai peltikatteeseen syntyneestä reiästä. Vuotavan katon korjauksen takana voi olla vuotava läpivienti. Savupiipun juuri on yksi melko tavallinen paikka kattovuodolle. Katolla ollut lumitaakka on voinut saada katon saumat tai jiirit pettämään. Olipa kattovuodon syy mikä tahansa, kattovuodon korjaus pitää aloittaa välittömästi. Parhaassa tapauksessa tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto saadaan korjattua ennen, kuin ollaan tekemisissä katon vesivahingon kanssa.

Katon vesivahingon korjaamiseen saattaa liittyä katon alla olevien puurakenteiden kuivattamista tai uusimista. Kosteus saa puuosat lahoamaan, jolloin ne menettävät katon kunnon kannalta olennaisen kantokykynsä. Kun kosteus pääsee katon eristeisiin, on vaarana yläpohjan homevaurio.

Mikäli katon vesivahinko on laaja ja hankalasti korjattava, voi kattoremontti tulla kyseeseen. Myös silloin, jos katto on ikääntynyt ja hyvin huonokuntoinen, voi katon purku ja vaihto olla paras vaihtoehto. Näin rakennukseen saadaan katto, mikä pysyy tiiviinä vielä useita vuosikymmeniä. Esimerkiksi peltikatto saattaa kestää jopa puoli vuosisataa.

Jos kattosi vuotaa, ota joutuin yhteyttä. Asiantuntijamme tulevat paikan päälle tutustumaan katon vaurioihin ja ottamaan selvää siitä, mikä on paras tapa kattosi korjaamiseen. Samalla he sääsuojaavat talon, jotta kosteuden pääsy katon alle saadaan estettyä – tai ainakin lopetettua.

Kattovuodon korjaukseen kuuluu aina koko katon kunnon tarkastus. Tällainen kuntotarkastus tarjotaan ilmaiseksi aina, kun Plus Kattopalvelu tulee tekemään joitain kattotöitä. Kattotarkastuksen perusteella osaamme tehdä tarjouksen muista kattotiivistyksistä tai kattohuolloista, jos talonne katto on sellaisia vailla. Saatamme tarjota esimerkiksi kattoikkunan tiivistämistä, jolloin kattovuoto läpiviennin kohdalta on entistä epätodennäköisempi tulevaisuuden näkymä. Voimme tarjota myös peltikaton maalaamista, mikä vähentää aaltopeltikaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton ruostumista sekä reikiintymistä. Tarvittaessa suosittelemme aluskatteen korjaamista. Kun aluskate on ehjä, eivät satunnaiset kattovuodot pääse kastelemaan katon alla olevia eristeitä. Aluskate vie kosteuden pois katon alta, jolloin mahdollinen piipunjuurivuoto tai muu vesivuoto on näppärästi korjattavissa.

Katon huollot Hirvensalmella oikeuttavat meillä samalla ilmaiseen kattotarkastukseen

Olipa kyseessä kattotiivistys tai vaikkapa katon huolto Hirvensalmella, olet oikeutettu saamaan ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen avulla tiedetään, mitä kaikkia kattotöitä kattokokonaisuus tarvitsee voidakseen mahdollisimman hyvin. Katon tarkastus saattaa johtaa tarjoukseen jostain kattoturvatuotteiden huollosta tai vaikkapa peltikaton kiinnikkeiden lisäämisestä. Mitä paremmassa kunnossa kattoturvatuotteet ovat, sitä turvallisempaa katolla on liikkua. Myrskykään ei heikennä katon kuntoa, kun sekä kattoturvatuotteet että kattopellit ovat kunnolla kiinni katossa. Tarvittaessa suosittelemme varautumaan myrskyihin vaihtamalla vanhat peltikattonaulat kateruuveiksi, mitkä pureutuvat paremmin ruodelaudoituksiin. Huonokuntoiset ruuvit on vaihdettava uusiin, sillä haurastuneen tiivisteen takia katon alle saattaa päästä kosteutta.

Muita katon huoltoja katon tarkastuksen lisäksi ovat kattomaalaukset, kattopesut, sammaleiden poistot sekä esimerkiksi lumenpudotukset. Kattohuoltojen avulla kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto suojataan erilaisilta rasituksilta, joista ei pohjoisissa olosuhteissamme todellakaan ole pulaa. Huollettu katto kestää paremmin niin auringon UV-säteitä kuin ilmansaasteitakin.

Katon kevät- ja syyshuollot kuuluvat joka katon huolto-ohjelmaan riippumatta siitä, onko kyseessä tiilikatto, peltikatto tai vaikkapa huopakatto. Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu koko katon puhdistus, mikä estää tiilikaton ruostumista ja muiden kattojen sammaloitumista.

Jos katto sammaloituu, on aika tilata sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Sammalet saavat katon ikääntymään ja haurastumaan todella nopeasti, joten kasvustoja ei kannata katsella kauaa.

Peltikatosta on mahdollista hioa pois pintaruoste. Ruosteen syntyminen estetään paitsi katon harjauksen avulla, myös paikkamaalaamalla kaikki pinnoitevauriot. Noin kymmenen vuoden välein on aika huoltomaalata koko peltikatto.

Myös tiilikatot, palahuopakatot ja huopakatot voidaan pinnoittaa. Mineriittikatto on katto, mitä ei lain mukaan saa enää korjata, mutta katon pesun ja pinnoittamisen avulla katon elinkaarta voidaan jatkaa. Luota sekä kattomaalauksissa että kattopesuissa Plus Kattopalveluun – me tiedämme, miten hyvää jälkeä saadaan aikaan nopeasti, mutta kattoystävällisesti. Emme pese kattoa liian voimakkaalla tavalla, mikä voisi vaurioittaa sitä. Valitsemme aina sopivat pesumetodit sekä oikeanlaiset ja laadukkaat pinnoitteet.

Myös lumen ja jään poisto katolta sujuu kattoystävällisesti. Tekemämme lumenpudotukset eivät saata vaaraan sen paremmin kattoa kuin ohikulkijoitakaan.

Jos kouruissa on tukoksia, tilaa rännien puhdistus Hirvensalmelle

Mikäli kourut eivät vedä, saattaa niissä olla tukoksia – tuolloin kannattaa tilata rännihuolto eli rännien puhdistaminen. Paikan päälle tultuamme saatamme huomata, ettei kyse olekaan kouruja tukkivista lehdistä ja neulasista, vaan että ränneissä on jotain vikaa. Rännien kaadot eli kallistukset saattavat ohjata vedet väärään suuntaan, tai kenties ruoste on rei’ittänyt rännit. Siinä tapauksessa teemme tarjouksen vesikourujen korjaamisesta, tai tarpeen vaatiessa kourujen uusimisesta ja uusien rännien asentamisesta. Jos sadevesikourut on puhdistettu ja huollettu säännöllisesti, ei niitä tarvitse kovin usein olla uusimassa. Teräskourut kestävät noin 40 vuotta, ja valmistaja saattaa taata alumiinikourujen kestävän jopa 60 vuotta.

Jotta kerrostalon, rivitalojen, mökin tai esimerkiksi rintamamiestalon sadevesijärjestelmä toimisi moitteettomasti, kannattaa se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran tämä kattotyö kannattaa hoitaa heti keväällä, ja toisen kerran syksyn tullen. Kun rännit tai kattokaivot on aika puhdistaa, kiipeämme katolle ja keräämme roskat suoraan jätesäkkeihin. Rännien puhdistuksen viimeistelee niiden huuhteleminen. Täysin puhtaat kourut on helppo tarkastaa siltä varalta, että jää olisi aukaissut jonkin sauman tai ruoste tehnyt kourun pohjaan reiän. Arvioimme myös sen, onko sadevesijärjestelmä aika huoltomaalata. Jotta ruoste ei söisi kouruja ja alastuloputkia, kannattaa ne huoltomaalata noin kymmenen tai kahdentoista vuoden välein.

Jos ränneissä on roskia, aiheuttaa se monenlaisia ongelmia. Roskat estävät kaikkea vettä poistumasta kouruista, mikä nopeuttaa kourujen ruostumista. Talven tullen roskaiset ja täynnä vettä olevat räystäskourut jäätyvät umpeen. Jäätyneiden vesikourujen ja syöksyputkien avaus on hoidettava höyrytyslaitteellamme, sillä muut tavat jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattamiseen voisivat vaurioittaa kattoa ja rännejä. Jäästä on monenlaista haittaa. Jään muodostuminen voi rikkoa kourut ja alastuloputket, eikä siinä kaikki. Jäätyneistä kouruista alkaa usein roikkua vaarallisen teräviä jääpuikkoja.

Sadevesijärjestelmän pitäisi vetää kaikkina vuodenaikoina, sillä jos sadevesijärjestelmässä on tukoksia, voi se johtaa erilaisiin kosteusvaurioihin. Jos ränni on tukossa, voi roiskevesi kastella ja vaurioittaa talon ulkoseinän. Yli rännien tulviva vesi kastelee maaperän, mikä voi johtaa talon perustusten kastumiseen ja vahingoittumiseen. Myös kattokaivojen puhtaanapito on tärkeää, sillä roskien tukkiman kattokaivon takia tasakatolle jää seisovaa vettä. Sen aiheuttama paine voi saada katon saumat antamaan periksi, jolloin katon alla olevat rakenteet kastuvat.

Katon pesuun ja puhdistukseen kannattaa valita ammattilaiset

Toteutamme kaikkien yksityisasiakkaiden sekä taloyhtiöiden kattojen pesut (sekä sammaleiden poistot ja suojakäsittelyt) koko Hirvensalmen alueella. Katto kannattaa puhdistaa ammattilaisvoimin, sillä katto on märkä ja liukas, kun sitä pestään. Katolla liikkuminen on vaarallista, jos ei ole tottunut työskentelemään katolla – ja varsinkin, jos ei omaa asianmukaisia työturvallisuustuotteita.

Kun tiilikaton, huopakaton ja peltikaton puhdistaa ammattilainen, säilyy puhdas lopputulos pitkään. Jos kattohuoltojen lainalaisuudet eivät ole hyvin hallussa, voi käydä niin, että katto alkaa sammaloitua heti uudelleen. Lisäksi on vaarana katon vaurioituminen. Kattohuoltajan tulee tietää, mitä katolle voidaan tehdä, ja millaisilla välineillä sekä kemikaaleilla työ kannattaa suorittaa. Esimerkiksi tiilikatto voidaan harjata, mutta palahuopakatolla on parempi käyttää kattoystävällisempiä tuotteita. Tiilikaton pesu voidaan ehkä suorittaa painepesurilla (mutta katto on saman tien maalattava uudelleen), kun taas peltikaton pesussa painepesuria ei todellakaan kannata käyttää. Huopakaton pesuunkaan painepesuri ei sovellu, vaan likainen bitumikatto on pestävä tavallisen vesijohtoverkoston vedenpaineen avulla.

On kaksi syytä pestä katto. Ensimmäinen on se, että lika on tarttunut katteeseen, ja katto on näkyvästi likainen. Jos kattoa peittää likakerros, se ei ole mitenkään esteettinen näky. Likakerroksesta on muutakin haittaa, sillä se nopeuttaa katon sammaloitumista tai kattopeltien ruostumista. Toinen syy katon pesulle on se, että talon katto aiotaan maalata. Kerrostalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalojen katon on oltava putipuhdas, jos se aiotaan maalata.

Sammaleiden poistoon riittää katon harjaus tai kattopesu, jos talossa on peltikatto. Tiilikaton tai huopakaton sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti, sillä näin sammalet saadaan pois juuria myöten. Lopuksi tehty katon suojakäsittely pitää huolta siitä, etteivät kasvustot palaa heti katolle. Varsinkin vanhat tiili- ja huopakatot tapaavat sammaloitua aika herkästi, joten kannattaa olla valppaana. Uuden tai vastamaalatun katon kanssa on eri tilanne.

Suosittelemme poistamaan kaikki roskat katolta joka kevät ja syksy, sillä se on helppo ja kustannustehokas tapa estää katon likaantuminen ja siitä seuraavat ilmiöt (eli ruoste, sammalet ja katon kunnon heikkeneminen). Voit pyytää meitä tulemaan poistamaan lehdet, oksat ja neulaset katolta sekä sen sadevesijärjestelmästä. Teemme työn tehokkaasti, ja annamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen.

Katon maalaus Hirvensalmella ei ole jokavuotinen urakka

Katon maalaus Hirvensalmella ei ole jokavuotinen urakka – onneksi, sillä kattomaalaus vaatii useita työvaiheita. Vaikka katon huoltomaalaus sujuukin meidän ammattilaisiltamme varsin näppärästi, tuskin kukaan haluaa teettää kattomaalausta turhan takia. Meidän mottomme on, että se mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä huolella. Kun maalaamme kerrostalon tai vaikkapa kesämökin katon, teemme sen niin huolella, ettei sitä tarvitse tehdä pitkään aikaan uudestaan. Jos kyseessä on peltikaton maalaus, ei huolella tehtyä kattomaalausta tarvinne uusia peräti 15 vuoteen. Tiilikaton maalaus on kertaluonteinen urakka, aivan kuten huopakatonkin pinnoitus. Anna meidän maalata nämäkin katot, niin työtä ei tarvitse uusia koskaan.

Katot kannattaa maalata, koska uusi pinnoite saa katon näyttämään huomattavasti paremmalta. Katto näyttää aivan kuin uudelta, kun upouusi maalipinta kiiltelee auringossa. Toinen syy katon huoltomaalaamiseen on katon suojaaminen ajan hampaalta ja ilmaston aiheuttamilta rasituksilta. Monet erilaiset materiaalit kannattaa suojata maalin avulla, eikä vesikatto ole poikkeus. Peltikate ruostuu, jos maali ei estä kosteutta tuhoamasta kattopeltejä. Tiilikaton tiilet alkavat puolestaan rapautua, jos ne saavat rauhassa imeä vettä sisäänsä. Veden jäätyminen tiilissä murentaa tiilien rakenteen, ja sitä myötä katto menee aina vain huonompaan kuntoon. Uusi pinnoite silottaa ja tasoittaa tiilien pinnan, jolloin ne alkavat jälleen hylkiä vettä. Tärkeimmät syyt huopakaton pinnoittamiselle ovat aurinko ja sammalet. Huonokuntoinen pinnoite ei riitä suojaamaan bitumikattoa, vaan se alkaa kuivua, sammaloitua ja halkeilla.

Kattomaalaus Hirvensalmella alkaa sillä, että tulemme paikan päälle tarkastamaan kattosi kunnon. On tilanteita, jolloin osittainen tai normaali kattoremontti on katon maalaamista parempi vaihtoehto. Esimerkiksi silloin, jos katon alta löytyy kosteutta, saatamme suositella katon uusimista. Muussa tapauksessa arvioimme pohjatöiden tarpeen ja niihin sekä kattomaalaukseen kuluvan ajan. Näiden tietojen perusteella osaamme laskea katon maalaamiselle avaimet käteen -hinnan. Tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton maalaamisen pohjatöitä voivat olla esimerkiksi katon tiivistys, katon harjaus, sammaleiden poisto, katon pesu ja katon suojakäsittely. Peltikatolta voi löytyä ruostevaurioita, mitkä pitää hioa ja käsitellä, ennen kuin peltikatto kannattaa maalata.

Kaikki lumenpudotukset Hirvensalmella edellyttävät kunnollisia työturvallisuustuotteita

Lumenpudotus Hirvensalmella on yksi vaarallisimmista kattotöistä, sillä lumenpudottaja saattaa liukastua tai horjahtaa alas pudottamansa lumen mukaan. Myös katto on vaarassa vaurioitua kattolumitöiden aikana: ei ole mitenkään tavatonta, että kattotiilet putoilevat katolta miltei samaan tahtiin pudotettavien lumien mukana. Lumen pudottaminen kerrostalon, mökin, rivitalon, omakotitalon, hallin, luhtitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta voi saattaa myös talon asukkaat ja muut talon läheisyydessä liikuskelevat ihmiset vaaraan. Lumen alle jääminen on vaarallista, onhan lumikuorma painava, ja se putoaa katolta melkoisella vauhdilla.

Vältä turhat riskit, ja tilaa lumen pudotus Plus Kattopalvelun luotettavilta ja kokeneilta ammattilaisilta. Me tiedämme, miten lumimassat kuuluu poistaa tiilikatolta, peltikatolta tai bitumikatolta. Osaamme toimia niin, ettei kattoon synny reikiä tai muita vuotokohtia – ei edes naarmuja! Lumenpudotuksen salaisuuksista voimme paljastaa sen verran, että jätämme katolle aina hieman lunta, jotta lapio ei iskeytyisi katteeseen. Lumikerros ei ole vain iskunvaimennin, vaan myös hyvä lämpöeriste talvikylmällä.

Talon asukkaiden ja ohikulkijoiden turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Kun pudotamme lunta korkean talon katolta, saattaa maan pinnalla olla parikin työntekijää varmistamassa sen, ettei kukaan jää katolta pudotettavan lumen alle. Suunnittelemme kattolumityöt aina huolella, ja jo siinä vaiheessa huomioidaan se, miten henkilövahingot saadaan takuuvarmasti estettyä.

Jos lumenpudotuskohde sijaitsee vilkasliikenteisellä alueella, saatetaan tarvita liikenteenohjausta. Meille tämä ei ole mikään ongelma. Tarvittaessa voimme tehdä lumenpudotuksen yöllä, jotta liikenteelle ei koituisi kohtuuttomasti haittaa.

Pidämme huolen myös siitä, etteivät lumenpudottajamme pääse putoamaan katolta. Meillä on käytössämme kunnollinen valikoima työturvallisuustuotteita, kuten turvaköysiä. Tarvittaessa tulemme paikalle henkilönostimin tai nostinkoriautoin varustautuneina – näin lumet saadaan pudotettua kohteesta kuin kohteesta!

Lumen pudotus on tarpeen silloin, jos katolla oleva lumi on niin painavaa, että se uhkaa rikkoa kattokokonaisuutta tai romahtaa alas aiheuttaen vahinkoja. Samoilla syillä voidaan perustella myös jään poistoa katolta: jää voi vaurioittaa rakennuksen kattoa tai pudota alas aiheuttaen omaisuus- tai henkilövahinkoja. Jään poisto katolta kannattaa hoitaa sulattamalla se kuumalla höyryllä. Tämä kikka toimii myös rännien ja kattokaivojen sulattamiseen. Jos katon räystäiltä roikkuu jääpuikkoja, katkomme ne pois ollen erittäin varovaisia, jotta sirut eivät aiheuta esimerkiksi silmävammoja.

Oivallisilta ammattilaisiltamme sujuvat kaikki kattotyöt Hirvensalmella

Plus Kattopalvelu ei ylenkatso mitään kattotöitä Hirvensalmella, vaan toteutamme tasokkaasti kaikenlaiset peltikattotyöt, huopakattotyöt ja tiilikattotyöt. Suhtaudumme työhön yhä keskittyneesti ja tarmokkaasti, olipa kyse tasakaton muuttamisesta harjakatoksi tai vaikkapa kattoläpivientien korjaamisesta. Vuotavan kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaaminen ei ole mikään vähäpätöinen kattotyö, sillä jos katto vuotaa (vaikka vain kattoläpiviennin kohdalta), voivat kattorakenteet kastua ja vaurioitua. Katon vesivahingon kunnostaminen ei pikkujuttu.

Koska kattoläpiviennit voivat alkaa vuotaa ennalta varoittamatta, kannattaa seurata aluskatteen kuntoa siltä varalta, että sitä pitää korjata. Katto voi alkaa vuotaa oikeastaan mistä tahansa – esimerkiksi harjatiilen kohdalta, jostain lumen painamasta saumasta tai katolle lentäneen oksan rikkoman tiilen kohdalta. Aluskate voi mennä rikki ja vaatia paikkaamista, jos pikkulinnut pääsevät nokkimaan sitä – siksi räystäiden tuuletusaukkoihin on hyvä asennuttaa lintuverkot eli pieneläinesteet. Rikki mennyt aluskate on lähes aina vaihdettava, mutta kaikeksi onneksi työ voidaan suorittaa myös osittain, jos koko aluskate ei ole riekaleina.

Jos koko aluskate pitää uusia, kannattaa valita nykyaikainen eli hengittävä aluskate. Hengittävä aluskate auttaa ehkäisemään paitsi vuotavasta katosta johtuvia vesivahinkoja, myös kondensoitumisesta ja kondenssivedestä aiheutuvia kosteusvaurioita. Hengittävän aluskatteen ansiosta lämmin ilma ja kosteus haihtuvat välikatolta vielä entistä tehokkaammin.

Aina ilma ei vaihdu katon alla, ja silloin lämpimästä ilmasta voi tiivistyä kondenssivettä. Teemme tarvittavat katon IV-työt, jotta välikatto alkaa tuulettua. Kyseeseen voi tulla vaikkapa harjapeltituulettimen asentaminen. Tarkastamme myös sen, onko katon eristys riittävällä tasolla. Jos villojen kanssa on nuukailtu, kohoaa katon alle normaalia enemmän lämpöä, mistä vettä voi kondensoitua. Totta kai lämpöhukka näkyy myös asunnon lämmityskustannuksissa. Katon lisälämmöneristys tarjoaa ratkaisun moniin ongelmiin. Parasta on, että katto ja yläpohja voidaan lisäeristää usein ilman sen kummempia alkuvalmisteluja, kuten rakenteiden purkamista tai avaamista.

Plus Kattopalvelulta saatte avun myös silloin, jos katolla ei ole tarpeeksi kattoturvatuotteita, tai jos haluatte alkaa tuottaa omaa sähköä aurinkopaneelien avulla. Kattopeltiseppämme tulevat pellittämään savupiippusi tai kattoikkunasi, tai vaikka uusimaan konesaumakattosi. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous peltisepän töistä tai vaikkapa uusista lumiesteistä ja kattosilloista!

Onko katon ja yläpohjan eristyksessä puutteita? Tilaa villojen vaihto tai uusia eristeitä, niin ongelmat poistuvat

Plus Kattopalvelu tekee asiantuntemuksella kaikki kattotyöt Hirvensalmella, joten pyydä tarjous katon uusimisesta, katon pesusta tai vaikkapa lumiesteiden korjaamisesta. Kattotyöt voivat liittyä myös katon ja sen läpivientien eristeisiin. Katto läpivienteineen eristetään jo asennusvaiheessa, mutta sisällä tuntuva veto ja korkeat lämmityskustannukset kertovat, että on katon lisälämmöneristyksen aika. Jos hormista tippuu kondenssivettä, saattaa olla ilmanvaihtokanavien uudelleeneristyksen vuoro. Voimme eristää myös ullakon tai vintin, jos haluat lisää asuintilaa ympärivuotista käyttöä varten.

Ehkä kyse onkin siitä, että yläpohjan eristeistä löytyy kosteutta? Asia kannattaa ottaa vakavasti, sillä yläpohjan eristeissä oleva kosteus voi johtaa homevaurioon. Jos katon alta löytyy hometta, voivat rakennuksen asukkaat sairastua. Villojen vaihto auttaa estämään homeongelmat. Jos kattovuoto tai kondenssiveden aiheuttama vesivahinko kastelee eristeet, kannattaa ne uusia saman tien, niin ongelmat saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Katon lisälämmöneristys auttaa monessa muussakin asiassa kuin vain lämmitysenergian tarpeen vähentämisessä ja asunnon lämmityskulujen pienentämisessä. Kumpikaan ei ole mitenkään vähäpätöinen asia. Energian tuotanto aiheuttaa monenlaisia ympäristövaikutuksia, joista tunnetuin on ilmastonmuutos. Lämmityskustannukset voivat olla talvella jopa satoja euroja kuussa, joten on ymmärrettävää, että niitä halutaan pienentää. Mitä paremmin lämpö pysyy rakennuksessa, sitä vähemmällä energialla pirtti saadaan pidettyä lämpimänä.

Uudet eristeet vaikuttavat myös katon kosteustekniseen toimivuuteen. Lämmön ei ole tarkoitus karata välikatolle, missä siitä voisi tiivistyä kosteutta silloin, kun ulkona on kylmä. Vaikka vesikaton alla olisi ehjä aluskate ja vaikka välikatto tuulettuisi tehokkaasti, voi kondenssivettä muodostua, jos lämmön karkaaminen on todella runsasta.

Vesikatto ei eristä lämpöä, mikä on syynä muun muassa siihen, miksi katot voidaan uusia talvella. Lämpö menee vesikaton läpi, ja tämä näkyy kattolumen sulamisena. Jos eristevilloja on liian vähän, voi katolla olla lumettomia laikkuja. Osa sulaneesta vedestä saattaa muodostua räystäiltä riippuviksi jääpuikoiksi, ja osa saattaa tehdä korkean jäävallin räystäiden vesikourujen eteen. Mikäli katolle jää sulaa vettä, voivat peltikaton, huopakaton tai tiilikaton saumat alkaa vuotaa. Uusien eristeiden asentaminen vaikuttaa siis myös siihen, kuinka todennäköisesti katto vuotaa talvisin, ja kuinka usein katolta pitää poistaa jäätä sekä jääpuikkoja.

Orvoille talotikkaille seuraa uusista kattoturvatuotteista

Omakotitalon, kesämökin ja muiden rakennusten kattoturvatuotteiksi Hirvensalmella tarvitaan usein muitakin kuin pelkät talotikkaat. Seinätikkaat ovat toki tarpeen, sillä tuskin kukaan pääsee maasta katolle millään muulla konstilla. Katolle tarvittaneen myös lapetikkaita eli kattotikkaita, mitkä vievät lappeen reunalta kohti katon harjaa. Korkean rakennuksen kaltevalle katolle tarvitaan myös kulkusiltoja. Tarkat mitat ovat yli kaksi kerrosta ja kattokaltevuus yli 1:8 – jos nämä ehdot täyttyvät, on katollesi pakko asentaa kattosilta tai useampi. Et varmasti kadu kattosiltojen asentamista loivemmallekaan katolle tai matalampaan rakennukseen, sillä ne helpottavat katon huoltamista ja muita kattotöitä melkoisesti.

Tiilikattoinen, peltikattoinen tai huopakattoinen rakennus tarvitsee myös hätäpoistumistikkaat, jos ikkunasta maahan olisi yli kolmen ja puolen metrin pudotus. Älä jätä lumiesteitäkään hankkimatta, jos katon kaltevuusaste on 1:8 tai enemmän. Lumiesteistä on se hyöty, että ne pitävät lumimassat katolla, jolloin rakennuksen lähistössä voi liikkua turvallisesti silloinkin, kun lumi pyrkii putoamaan alas katolta. Lumiesteet suojaavat myös katetta erilaisilta vaurioilta, mitkä voisivat johtaa jopa kattovuotoon. Ilman lumiesteitä lumimassat saavat liikkua vapaasi katolla. Lumen liikkeet pitkin lapetta tai lumien putoaminen ylemmältä katolta alemmalle voisivat rikkoa kattoa vakavasti.

Tilanteesta riippuen katollesi saatetaan tarvita myös putoamissuojia ja kattopollareita, mitkä turvaavat katolle liikkuvien henkilöiden työturvallisuuden. Lue rakennusmääräyksistä, millaisia kattoturvatuotteita katollesi tarvitaan, tai ota yhteyttä Plus Kattopalveluun: me tarkastamme kattosi, ja teemme tarvittaessa tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta. Toimitamme paikan päälle oikein mitoitetut, korroosionkestävät ja CE-merkityt kattoturvatuotteet, ja aloitamme niiden oikeaoppisen asentamisen katolle.

Tarkastamme myös katolla jo olevat kattoturvatuotteet siltä varalta, että niitä pitäisi korjata, huoltaa tai uusia. Kattoturvatuotteiden kunto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, sillä kattoturvatuotteiden kunnossa saattaa tapahtua muutoksia lyhyenkin ajanjakson aikana. Erityishuomiota vaativat kattoturvatuotteiden kiinnikkeet, mitkä saattavat löystyä talven aikana. Jos kattosillat ja lapetikkaat eivät ole kunnolla kiinni katossa, voivat ne irrota. Kattohuoltajan paino, kova tuuli tai suojalumi saattaa saada kattoturvatuotteet irtoamaan katosta, ja lopputulos voi olla varsin ikävä. Aina kun teemme katon kunnon tarkastuksen, varmistamme, pitääkö katon turvatuotteiden kiinnikkeitä kiristää.

Lumiesteiden korjaus ja kiinnitys ovat ensimmäinen vaihtoehto, seuraava on uusien lumiesteiden asentaminen

Tekemämme kattotarkastus on hyvin perusteellinen, joten sen aikana selvitetään myös se, tarvitaanko lumiesteiden asennusta tai korjausta. Jos lumiesteitä ei kaltevalla katolla ensinkään ole, teemme saman tien tarjouksen uusista lumiesteistä ja niiden asentamisesta. Kaltevaksi katoksi, mikä tarvitsee lumiesteet reunoilleen, lasketaan katto, minkä kaltevuusaste on 1:8. Rakennusmääräysten nojalla näin kaltevat katot on pakko varustella lumiesteillä, eikä esimerkiksi katemateriaalilla ole mitään tekemistä asian kanssa.

Myös silloin suosittelemme lumiesteiden asentamista, jos vanhat lumiesteet eivät olisi käyttökelpoiset edes niiden korjaamisen jälkeen. Ensisijaisesti suosittelemme kuitenkin lumiesteiden korjaamista, jos se vain on mahdollista. Vaikka lumi olisi irrottanut lumiesteet katosta, voitaneen ne kunnostaa ja kiinnittää takaisin katolle. Lumiesteiden irtoaminen rikkoo katon, ja kattoon syntyneet reiät on korjattava – aivan kuten silloin, jos tikkaat tai muut kattotarvikkeet pääsevät irtoamaan katolta. Katto voi alkaa vuotaa, jos siinä on reikiä, joten kattokorjaus kannattaa tilata heti vahingon huomaamisen jälkeen.

Lumiesteiden ja muiden katon varusteiden irtoaminen katosta voidaan estää tarkastamalla katon tarvikkeiden ja niiden kiinnikkeiden kunto usein. Sopiva väliaika on puoli vuotta, sillä sekä talvi että kesä voivat vaikuttaa katon ja sen tarvikkeiden kuntoon. Tarvittaessa tarjoamme lumiesteiden kiinnikkeiden kiristämistä tai jotain muuta kattotyötä. Kevättarkastus saattaa johtaa tarjoukseen katon tiivistämisestä, esimerkiksi konesaumakaton jiirien paikkaamisesta tai kattotiilien uusimisesta. Syystarkastuksen perusteella saatamme suositella sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleiden uusimista tai esimerkiksi aluskatteen vaihtoa. 

Miksi lumiesteitä tarvitaan? Lumiesteiden ensisijainen tehtävä on pitää rakennuksen ympäristö turvallisena. Jos katolta meinaa pudota lunta niskaan, on pihalla liikkuminen vähintäänkin arveluttavaa. Kun lumiesteet on asennettu koko katon reunalle, on pihamaalla turvallisempaa liikkua kevättalvellakin, kun suojalumikuorma on valunut katon reunalle uhaten pudota katolta alas. Lumiesteiden asentaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei lumenpudotuksia enää tarvittaisi. Jos katolle on hurja määrä lunta, tulee sitä pudottaa katolta, sillä lumiesteet voivat pettää kohtuuttoman kuormituksen alla.

Lumiesteiden toinen tehtävä on estää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vaurioituminen. Jos lumimassat saavat liikkua vapaasti, voivat ne repiä mukaansa niin kattotiiliä kuin kattoturvatuotteitakin. Lisäksi lumen seassa oleva jää voi naarmuttaa katon pinnoitetta, ja lumen putoaminen ylemmältä katolta alemmalle voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita.

Piipunhattu ja piipun pellitys – tarvitseeko minunkin piippuni niitä?

Jos mietit, pitääkö sinunkin savupiippusi suojata piipunhatun ja piipun pellityksen avulla, on vastaus kyllä. Piipun pellitys peltisepän työnä pidentää piipun käyttöikää ja suojaa sen kosteuden aiheuttamilta ongelmilta. Entä piipunhattu, mihin sitä tarvitaan? Piipunhattu suojaa hormin suuaukkoa roskilta, lumilta ja vesisateilta, joten sitäkään ei kannata jättää asentamatta. Jos hormin suuaukon yllä ei ole piipunhattua, kastuu hormi aina, kun ulkona sataa. Säännöllisessä käytössä olevan hormin kastuminen ei ole aivan niin paha asia kuin satunnaisesti käytettävän hormin suojaamatta jättäminen. Jos tulisija lämpenee päivittäin, kuivaa kosteus pois, eikä hormi kärsi pakkasrapautumisesta niin paljoa. Nykyään talot lämmitetään sähköllä tai maalämmöllä ja ruokakin laitetaan sähköliedellä, joten vain harvat tulisijat lämpenevät tarpeeksi säännöllisesti. Siksi on tärkeää ottaa huomioon pakkasrapautuminen ja estää kosteuden pääsy hormiin.

Jos hormissa on kosteutta, jäätyy se lämpötilan laskiessa. Veden jäätyminen saa hormin laastin epätasaisuudet kasvamaan suuremmiksi koloiksi ja jopa halkeamiksi. Halkeamien kautta voi päästä karkuun sekä lämpöä että savukaasuja. Lämmön karkaaminen tarkoittaa sitä, että puuta on käytettävä enemmän, jotta pirtissä ei palele. Savukaasujen karkaaminen voi johtaa yläpohjan eristeiden syttymiseen ja rakennuspaloon, sillä savukaasut ovat todella kuumia.

Hormiin rapautuneet kolot ovat nekin huono juttu, sillä paraskaan nuohooja ei saa nokea pois niistä. Nokipalo voi levitä koko rakennusta koskevaksi tulipaloksi, sillä nokipalo aiheuttaa kovan kuumuuden, ja tuli voi päästä karkuun hormin haljetessa.

Jos savupiippuasi ei vielä ole suojattu asianmukaisilla peltitöillä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Teemme myös muut peltisepän työt Hirvensalmella ja sen naapurikunnissa. Peltisepän ammattitaito on tarpeen esimerkiksi räystäitä tai jiirejä pellitettäessä tai konesaumakattoa asennettaessa. Konesaumakatto on upea katto, mikä sopii aina kattokaltevuuteen 1:10 asti. Sadan vuoden käyttöikäkään ei olisi harvinainen, jos talon katto on huipputiivis konesaumakatto.

Plus Kattopalvelulta sujuvat monet muutkin piippuun liittyvät kattotyöt, kuten aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Se onkin hyvä tehdä heti tarpeen ilmetessä, sillä aina on mahdollista, että piipusta vuotaa vettä. Paraskin katto voi alkaa vuotaa piipun kohdalta, jopa siinä tapauksessa, että piipun läpivienti olisi usein tarkastettu. Ehjän aluskatteen ansiosta pahin voidaan kuitenkin välttää, eli vedet saadaan ohjattua pois kattorakenteiden luota.

Kaksi syytä sille, miksi rakastamme katon tarkastusta Hirvensalmella

Katon tarkastus Hirvensalmella on meille hyvin rakas kattotyö, ja sille on parikin hyvää syytä. Ensimmäinen on se, että olemme sitoutuneet laittamaan asiakkaan katon sellaiseen kuntoon, ellei kenelläkään ole nokan kopauttamista. Jos kävisimme vain pesemässä katon mutta emme tarkastaisi katon tiiviyttä, nokan kopauttamista voisi tulla – ja paljonkin. Jos katossa olisi reikiä tai epätiiviitä läpivientejä, vuotaisivat pesuvedet katon alle, ja seurauksena olisi katon vesivahinko. Ehkä katto olisi sen verran tiivis, ettei se vuotaisi pesun aikana, mutta kuitenkin sen verran haurastunut, että se alkaisi vuotaa myöhemmin samana vuonna – tämäkään ei olisi ideaalitilanne. Jotta katto voitaisiin laittaa kerralla kuntoon, tarkastamme sen aina kattotöitä tehdessämme. Katon tarkastuksen jälkeen osaamme (tarvittaessa) tarjota haurastuneiden tiivisteiden uusimista tai vaikkapa huopakatossa olevien kuprujen ja venymien paikkaamista. Näin katto pitää pintansa vielä tulevinakin vuosina, ja on kaikin puolin hyväkuntoinen.

Toinen syy kattotarkastuksia kohtaan osoittamallemme lämmölle on se, että niiden avulla voimme auttaa asiakasta pitämään katon aiheuttamat kokonaiskustannukset edullisina. Kattotarkastuksen avulla voimme tarjota katon vaurioiden korjaamista jo siinä vaiheessa, kun ne vielä ovat pieniä. Esimerkiksi rikkinäisen kattotiilen vaihto on huomattavasti edullisempi ja helpompi kattotyö kuin kattovuodon korjaus ja lahovaurioiden kunnostus. Katon rakenteet voivat kastua ja vaurioitua, jos kattoa ei korjata heti tuoreeltaan. Kun olemme tarkastaneet katon kunnon, voimme kertoa myös kattohuolloista, joiden avulla katto voitaisiin pitää priimakunnossa. Huollettu katto vaurioituu vähemmän, ja kestää pidempään. Peltikaton kuntoa tuetaan säännöllisillä harjauksilla ja kattomaalauksilla, kun taas tiili- ja huopakatto tarvitsevat sammaleiden poistoja. Asiakas säästää rahaa, kun huoltaa kattoaan sen oman huolto-ohjelman mukaan, joten kattotarkastusten avulla voimme pitää asiakkaat tyytyväisinä.

Kattotarkastukset kuuluvat palveluvalikoimaamme siinä kuin kaikki muutkin kattohuollot ja kattotyöt. Jos tarvitset omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnon tarkastusta, ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä mikä tahansa muu kattotyö, esimerkiksi katon harjaus tai piipun pellitys, ja saada katon kunnon tarkastus kaupan päälle. Kyseessä on rahanarvoinen kaupanpäällinen, ja jälleen yksi hyvä syy tulla meidän asiakkaaksemme!

Kattopalvelumme toteuttaa loistavasti niin pienet kuin isotkin kattourakoinnit

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikenlaiset ja kaikenkokoiset kattourakoinnit Hirvensalmella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous vaikkapa kourusaneerauksesta, vuotavan jiirin paikkaamisesta, rikkinäisten kattotiilien uusimisesta, huopakaton reikien tiivistämisestä tai jostain muusta tarvitsemastasi kattopaikkauksesta. Kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katto on tuossa tuokiossa kerrassaan ensiluokkaisessa kunnossa.

Meihin voit luottaa myös isommissa kattourakoissa. Toteutamme niin taloyhtiöiden kattoremontit kuin rintamamiestalon painuneen katon oikaisun. Ota yhteyttä, jos haluat tasakaton sijaan pulpettikaton, aumakaton tai vaikkapa harjakaton – tai jos kattovuoto on saattanut kattosi alla olevat rakenteet pahaan jamaan. Tältä kattourakoitsijalta löytyy ammattitaitoa ja muita tarvittavia resursseja kaikenlaisiin kattourakoihin.

Kattofirmamme palvelee ympäri vuoden. Keväisin on keväthuoltojen aika. Silloin puhdistetaan niin kate kuin sadevesijärjestelmäkin. Kaupan päälle tehtävä kattotarkastus kertoo, onko kattoon syntynyt talven aikana uusia korjaus- tai huoltotarpeita. Tällaisen kattotarkastuksen saat kaupan päälle aivan kaikkien kattotöiden yhteydessä, sillä asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeä asia. Mikä olisikaan parempi tapa varmistaa asiakkaiden tyytyväisyys kuin hyväkuntoinen ja kauttaaltaan tarkastettu katto?

Kesäisin tehdään erilaisia kattokorjauksia, sammaleiden poistoja ja muun muassa kattopesuja. Kesä on kattoremonttien sesonkiaikaa, vaikka katto voidaan uusia talvellakin. Kattomaalauksiakin tehdään kesäisin, mutta ei kaikista aurinkoisimpina päivinä. Sateettomalla pilvipoudalla kattomaali tarttuu paremmin. Kuuma sää ei sovi myöskään huopakattotöihin, sillä helteessä pehmennyt huopa voi antaa periksi jalan alla. Hellejaksolla ei kannata tehdä kattotarkastuksiakaan, sillä helle on voinut kuivattaa mahdolliset vuotojäljet pois näkyvistä, eikä katon kunnosta näin ollen saataisi tarpeeksi kattavaa kokonaiskuvaa.

Syksyisin tarvitaan myrskyvaurioiden korjaamisia sekä kattojen syyshuoltoja. Katon syyshuollon aikana poistetaan roskat katolta ja ränneistä. Samalla tarkastetaan se, pitääkö kattoa huoltaa tai korjata vielä ennen talvea. 

Talvisin ammattilaisemme ahertavat lumen pudotusten ja jäänsulatusten parissa. Tarvittaessa katto voidaan korjatakin talvella. Edellä jo mainittiinkin siitä, että kattoremonttikin onnistuu talviaikaan. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, kannattaisiko sinunkin kattosi uusia talvella!

Tiesithän, että tämän kattopalvelun tekemät kattourakat oikeuttavat kotitalousvähennykseen? Kotitalousvähennystä voi hakea sekä omakotitalon että vapaa-ajan asunnon kattotöistä. Plus Kattopalvelun kautta pääset kiinni myös joustavaan rahoitukseen, millä voi rahoittaa niin kattoremontit kuin monet muutkin kattourakat. Remonttilainaa voi hakea kotisivujemme kautta, ja se on yllättävän helppoa!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt