Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Luotettavan osaajan kattotyöt Liedossa

Valitse luotettavat osaajat kaikkiin kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi varastohallin kattotöihin Liedossa. Parhaat osaajat ovat valmiina palvelemaan sinua kaikissa pelti-, tiili- ja huopakattotöissä, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meiltä sujuu niin kosteusvaurioiden korjaus kattorakenteista kuin myös savupiipun pellitys peltisepän työnä. Pyydä tarjous sammaleiden poistosta bitumikatolta, peltikaton maalaamisesta tai jostain muusta tasakaton, harjakaton tai pulpettikaton huoltamisesta. Olemme apunasi myös silloin, kun kattoa pitää korjata. Meiltä sujuu kaikki rikkinäisten tiilien vaihtamisesta ja palahuopakaton reikien paikkaamisesta aina peltikaton osittaiseen vaihtamiseen asti. Jos katto on kovin huonossa kunnossa, laadimme hyvän tarjouksen kattoremontista. Uusi katto tehdään toiveidesi ja tarpeidesi perusteella. Kattosaneeraus on hyvä hetki lisätä katon läpivientien tai muiden kattovarusteiden määrää, korottaa kattoa, muokata tasakatolta jyrkkä katto tai vaikka toteuttaa katon lisälämmöneristys.

Tiedät saavasi meiltä aina yhtä kilpailukykyisen tarjouksen kattotöistä, ja löytäväsi niille joustavan rahoituksen suoraan kotisivujemme kautta. Katon maalaamisen, vaihtamisen tai esimerkiksi paikkaamisen rahoituksen takana on yhteistyökumppanimme, jolla on pitkä kokemus rahoitusalalta. Me olemme oman alamme mestareita, ja kuulumme kaikkiin asianmukaisiin rekistereihin. Löydät meidät myös ennakkoperintärekisteristä, mikä tarkoittaa sitä, että voit hakea kotitalousvähennystä omakotitalon tai mökin katolla tekemistämme töistä.

Luota raudanlujaa ammattitaitoa tarjoavaan kattopalveluumme myös Liedon naapurikunnissa, joita ovat Aura, Kaarina, Marttila, Paimio, Pöytyä ja Turku. Sinä voit suhtautua huolettomasti urakkaan, minkä toteutamme aina avaimet käteen -periaatteella. Hintaan, mikä selviää tekemämme arviointikäynnin perusteella, sisältyy niin loppusiivous kuin mahdollisesti tarvittu ympäristön suojauskin. Koska olemme pitkän linjan kattoammattilaisia, etenevät kaikki urakat vikkelästi, eikä huolimattomuus- tai taitamattomuusvirheille jää sijaa. Koska haluamme erottua muista kattofirmoista tarjoamalla parasta palvelua, emme tyydy vain siihen, että tarjoamme ykkösluokan palvelua nopeasti ja sujuvasti, vaan olemme kruunanneet kaikki palvelumme liittämällä niihin ilmaisen kattotarkastuksen. Tilaa mikä tahansa kattotyö, vaikkapa sadevesikourujen puhdistus tai kattoreiän paikkaus, niin saat kattotarkastuksen ilmaiseksi. Katon kunnon tarkastus antaa tarkan arvion koko kattokokonaisuuden kunnosta ja siitä, mille huolloille tai kunnostuksille on tarvetta joko nyt heti tai lähitulevaisuudessa – vai onko kaikki reilassa, eikä mitään muutoksia tai lisätöitä tarvita.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kahden eri kattoremontin toteutustapa Liedossa voi olla tyystin erilainen

Naapurisi teettämä kattoremontti Liedossa voi olla aivan erilainen kuin sinun tasakattosi, harjakattosi, aumakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi uusiminen. Kattoremontin hinta ja kesto voivat poiketa toisistaan suuresti. Uusi katto maksaa sitä enemmän, mitä enemmän töitä se teettää. Mitä isompi palahuopakatto, konesaumakatto tai lukkosaumakatto on kyseessä, sitä enemmän katon uusiminen maksaa. Myös katon alla olevien rakenteiden korjaustarpeilla on suuri vaikutus siihen, mitä kattoremontti maksaa. Jos kattorakenteet ovat niin hyvässä kunnossa, ettei meidän tarvitse tehdä juuri muuta kuin vanhan katon purku ja uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus, tapahtuu katon vaihto hyvin edullisesti. Mitä enemmän omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon kattoremontti pitää sisällään erilaisia kosteusvaurioiden korjauksia, sitä enemmän kattoremontille tulee hintaa. Pidämme huolen siitä, että saat kosteusvaurioidenkin korjaukset kilpailukykyisin hinnoin, ja että voit halutessasi maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella.

Myös kattosaneerauksen toteutustapa voi olla erilainen. Joskus palahuopakattoremontti tai tavallinen huopakattoremontti voidaan toteuttaa purkamatta vanhaa kattoa. Yleensä vanha katto ja sen rakenteet ovat kuitenkin sen verran ikääntyneitä ja kuluneita, että toimitaan tavanomaisen kaavan mukaan. Peltikattoremontti ja tiilikattoremontti voidaan toteuttaa myös osittain, jolloin vanhaa aluskatetta ei pureta ja uusita lainkaan. Jotta katon osittainen vaihto olisi järkevä veto, tulee vanhan katon rakenteiden olla hyvässä kunnossa.

Kattoremontin aiheuttamiin kustannuksiin vaikuttaa myös se, millaisen vesikatteen asiakas valitsee. Se, tehdäänkö kattoremontti talvella vaiko kesällä, ei vaikuta suuresti kattoremontin kustannuksiin, mutta esimerkiksi eri kattotiilien välinen hintaero usein sitäkin enemmän. Betonitiilet ovat huokeampia kuin savitiilet, joiden valmistus on suureksi osaksi käsityötä. Käsityöläisyys painaa myös konesaumakattojen ja muiden peltikattojen välisissä hintaeroissa. Konesaumakatot ovat kattopeltiseppien asentamia, sillä kattopeltien saumaaminen vaatii erikoisammattitaitoa ja erikoistyökaluja. Konesaumakatto kompensoi kalliimpaa asennushintaansa pidemmällä käyttöiällä. Aito konesaumakatto kestää kaksi kertaa sen, mitä muut peltikatot, eli jopa sata vuotta. Myös erilaisten huopakatteiden välillä on hintaeroja. Jos valitset erikoista kattohuopaa, missä on esimerkiksi ilmansaasteita neutraloiva pinnoite, vaikuttaa se heti uuden katon asennushintaan.

Huopakaton ja palahuopakaton huollot niin kesämökille kuin kerrostaloonkin

Plus Kattopalvelu tekee kaikki palahuopakaton ja tavallisen huopakaton huollot – niin kesämökillä kuin kerrostalossakin. Sen lisäksi, että voit luottaa kokeneisiin konkareihimme kaikissa huopakaton huolloissa, voit tilata meiltä myös kaikki huopakattokorjaukset sekä huopakaton remontoinnin. Tunnemme laattakatot, tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot jo pidemmältä ajalta, joten meillä ei mene sormi suuhun haastavimmissakaan tilanteissa. Bitumikattosi on aina yhtä hyvissä käsissä, kun tilaat bitumikattotyöt Plus Kattopalvelulta!

Bitumikermikatto ei vaadi mitään ihmeellistä pysyäkseen kunnossa vuosikymmenestä toiseen – enimmillään jopa 40 vuoden ajan. Kuten kaikki muutkin katot, arvostavat laattakatot ja muut bitumikatot sitä, että ne puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Tilaa huopakaton puhdistus aina keväisin, niin katto ottaa uuden kesän vastaan siistinä ja puhtaana. Kun kesämökin, omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katto on puhdas, kuivuu se heti sateen jälkeen. Muussa tapauksessa katto voisi alkaa sammaloitua, eivätkä sammalet tee hyvää bitumikatolle (tai muillekaan katoille). Keväthuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen – tämä askare varmistaa sen, etteivät katolle valuvat sadevedet päädy kastelemaan talon seiniä tai muita rakenteita. Kaiken kruunaa katon kunnon tarkastus. Katon kunto tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön – olipa se sitten irronneiden palahuopapaanujen kiinnitys tai vaikkapa kattoreiän tiivistys.

Palahuopakaton tai muun bitumikaton syyshuolto on lähes identtinen keväthuollon kanssa, eli sen yhteydessä poistetaan kaikki roskat katolta ja ränneistä, sekä suoritetaan veloitukseton kattotarkastus. Syystarkastus tarjoaa viimeisen mahdollisuuden huomata ja korjata katossa mahdollisesti olevat viat ennen uutta talvea. Talvi voi koetella paanukattoa tai muuta huopakattoa monin eri tavoin. Jos kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit eivät ole todella tiiviitä, voi katto vuotaa talvella. Mikäli lumiesteet tai esimerkiksi kattotikkaat ovat huonosti kiinni, voi katolta alas valuva lumi pyyhkäistä ne mukaansa.

Paanukaton tai muun katon kunnon tarkastus kertoo aina myös mahdollisista huoltotarpeista. Useimpina vuosina ei tarvita muuta kuin katon kevät- ja syyshuolto. Kun kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon bitumikatto ikääntyy, tarvitsee se ajoittain myös sammaleiden poistamista. Yhden kerran katto kannattaa pinnoittaa uudelleen – näin sen kyky kestää erilaisia koettelemuksia säilyy hyvänä viime metreille saakka.

Katon korjaus Liedossa ei ole mitään lastenleikkiä

Katon korjaus Liedossa ei todellakaan ole mitään lastenleikkiä, vaan haastavaa hommaa, mihin tarvitaan kokeneita ja ammattitaitoisia aikuisia. Erityisen haastavia tilanteita syntyy silloin, jos puu pääsee kaatumaan katolle, tai jos katto on vuotanut niin runsaasti, että on tarpeen tehdä myös aluskatteen korjaus ja lahovaurioiden korjaus katon alta. Onneksi myrskyvaurioiden korjaus ei läheskään aina tarkoita sitä, että puu olisi runnonut katon kauheaan kuntoon. Yleisempää on tarvita rikkinäisten tiilien vaihtoa tai irronneiden peltilistojen vaihtoa. Olipa kyse irronneiden listojen, tiilien, lumiesteiden, rännien tai tikkaiden aiheuttamien vaurioiden paikkaamisesta tai jostain isommasta kattokorjauksesta, kannattaa se tilata pikaisesti. Mitä vikkelämmin peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaamiseen ryhdytään, sitä vähemmällä työllä (ja rahalla) siitä voidaan selvitä.

Tämä katon ja kattoläpivientien tiivistyksen ja asennuksen ammattilainen on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen nopeaa ja ammattitaitoista palvelua tilanteesta riippumatta. Luotettava apu on aivan nurkan takana, olipa kyse painuneen katon oikaisusta tai vaikkapa rännien ja vesikourujen korjauksesta. Aina kun teemme jonkin kattokorjauksen, vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihdon, tarjoamme koko katon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus on ainut tapa saada tieto kaikista katon kunnossa tapahtuneissa muutoksista. Mitä aikaisemmin muutoksiin, puutteisiin ja vikoihin päästään puuttumaan, sitä helpommin tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on korjattavissa.

Omakotitalon, rivitalon, mökin tai kerrostalon katon kunnon tarkastaminen voi kertoa esimerkiksi siitä, että kattoikkunan tiivisteet ovat haurastuneet. Jos kattoikkunaa ei korjattaisi ja tiivistettäisi, voisi se alkaa vuotaa vettä katon alle. Katon kunnon tarkastus voi kertoa myös tarpeesta korjata jiirit tai paikata huopakatossa oleva reikiä. Peltikatostakin voi löytyä korjaamista odottava reikä, minkä pikainen tiivistäminen voi pelastaa kattovuodolta ja kattorakenteiden kastumiselta. On aina helpompaa korjata katossa oleva reikä kuin alkaa tiivistää aluskatetta ja vaihtaa märkiä eristeitä sekä lahoja puurakenteita. Jotta kaikki reiät, naarmut, ilmakuplat sekä muut ongelmat voitaisiin poistaa päiväjärjestyksestä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tilaa meiltä vaikkapa yhtä usein tarvittu sadevesikourujen puhdistus, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle!

Nopea reagointi palkitaan, jos katto vuotaa

Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, joten on hyvä reagoida nopeasti, jos kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa kesämökin katto vuotaa. Vuotavan katon korjaus voi vaatia katon purkamista ja uusimista – siis kattoremonttia – jos kattovuoto jatkuu pitkään. Katon alla oleva aluskate helpottaa kattovuodon korjaamista vain siinä tilanteessa, että se on ehjä. Jos aluskate on vaurioitunut, pääsee vesi vuotamaan katon alle, eikä kosteus tee hyvää kattorakenteille tai katon alle oleville lämmöneristeille.

Vaikka tiilikatto, peltikatto tai huopakatto olisi vuotanut niin, että eristeissä ja kattorakenteissa on kosteutta, ei se välttämättä johda kattoremonttiin. Vuotava katto voidaan saada kuntoon katon osittaisen korjauksen avulla. Tarvittiinpa sitten kattoremonttia tai katon osittaista korjausta, on märät kattorakenteet pakko kuivattaa (tarvittaessa uusia). Kattovuodon jälkeisiin töihin kuuluu myös mahdollisesti kastuneiden eristeiden uusiminen.

Talon katto voi vuotaa harjalta. Myös katon saumat voivat pettää alkaen vuotaa. Katon läpiviennitkin voivat lakata pitämästä vettä – näitä ovat muun muassa kattoikkuna ja savupiippu. Peltikattoon, tiilikattoon, varttikattoon tai bitumikattoon on voinut tulla myös reikiä. Peltikaton reikien takana on usein ruoste. Ruostuneimmat kattopellit kannattaa uusia, ja kattopeltien ruostuminen estää jo ennalta harjaamalla katto puhtaaksi kaksi kertaa vuodessa. Myös kattomaalaus estää ennalta aaltopeltikaton tai muun peltikaton ruostumisen ja reikiintymisen. Joissain tilanteissa peltikaton reiät voidaan paikata tiivistysaineella – esimerkiksi silloin, jos kyseessä on ruuvinreiän suurentuminen.

Tiilikaton reiät voivat johtua myrskystä, sillä kovan tuulen katolle paiskomat oksat ovat voineet johtaa joidenkin kattotiilien irtoamiseen. Talven mittaan syntyvä jää saattaa rikkoa kattotiiliä – tätä voidaan ehkäistä pitämällä tiilikatto sammaleettomana, ja uusimalla katon pinnoite tarvittaessa.

Varttikaton ja huopakaton sammaloituminen (ja sammaleista aiheutuva reikiintyminen) voidaan estää suorittamalla säännölliset puhdistukset, ja pesemällä sekä pinnoittamalla katto tarpeen niin vaatiessa. Mikäli varttikatto ehtii reikiintyä, on se purettava ja uusittava, sillä laki kieltää korjaamasta asbestia sisältäviä rakenteita. Huopakatossa tai palahuopakatossa ei asbestia ole, joten reikä voidaan paikata kumibitumiliimalla ja paikkapalalla.

Kaikki reiät tai kuluneet kohdat, joihin reikiä voisi ilmaantua, huomataan säännöllisten kattotarkastusten avulla. Plus Kattopalvelu suositteleekin, että niin tasakatot kuin kaikki muutkin katot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa.

Katon huollon hinta Liedossa lasketaan paikan päällä

Kaikki kattotyöt – myös katon huolto Liedossa – hinnoitellaan sen mukaan, paljonko aikaa niihin kuluu ja kuinka paljon erilaisia kemikaaleja tai uusia materiaaleja tarvitaan. Jotta voisimme esittää urakkahinnan katon huollolle, katon korjaamiselle tai esimerkiksi katon uusimiselle, tulemme käymään paikan päällä. Alkutarkastuksen perusteella selviää, kuinka helppo katolle on nousta, ja tarvitaanko avuksi rakennustelineitä, henkilönostimia tai nostinkoriautoja. Alkutarkastuksen yhteydessä selviää myös katon ja sen rakenteiden yleiskunto. Esimerkiksi katon pesu voisi viedä ojasta allikkoon, jos kattoa alettaisiin pestä ennen, kuin sen tiiviys on tarkastettu. Alkukatselmuksen perusteella tiedämme, pitääkö katto ensin tiivistää, ja mikä on yhteishinta katon paikkaamiselle ja katon pesemiselle. Jos peltikatto olisi hyvä myös maalata, osaamme liittää katon maalauksen katon kokonaisvaltaista huoltoa ja kunnostusta koskevaan tarjoukseen.

Jos katto on kovin vanha tai muuten haurastunut, on fiksumpaa tarjota katon uusimista kuin peltikaton huoltomaalaamista, tai tiilikaton tai peltikaton pinnoitusta. Varsinkin silloin, jos katon alla on kosteutta, saatamme tulla laskelmissamme siihen tulokseen, että kattoremontti tulee katon huoltamista kannattavammaksi. Jos kattoa ei ole välttämätöntä uusia, teemme tarjouksen, mikä pitää sisällään kaikki katon kuntoa kohentavat työt aina mahdollisesti tarvittuun kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen asti.

Säännölliset huollot pitävät huolen siitä, ettei kattoa tarvitse uusia ennenaikaisesti. Katon kevät- ja syyshuollot ovat kaiken A ja O. Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat katon puhdistamista kaikista roskista, joita sille on kuluneen puolen vuoden aikana kertynyt. Katolla lienee puiden lehtiä, joista osa jo osittain maatuneita. Myös oksia ja esimerkiksi havunneulasia saattaa löytyä. Bioroskat varjostavat kattoa, jolloin se ei pääse kuivumaan heti vesisateen tai talven jälkeen. Kosteus saa peltikaton ruostumaan, ja muilla katoilla se jouduttaa sammaloitumista. Jotta katto saisi pitää kuntonsa eikä esimerkiksi reikiintyisi, pitää roskat poistaa usein. Puolivuotishuoltoon sisältyy myös sadevesijärjestelmän toimintaa ylläpitävä puhdistus, sekä katon tarkastus. Kattotarkastus tarjotaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden, myös kattoturvatuotteiden huollon, yhteydessä. Kattotarkastuksen jälkeen saatamme tehdä tarjouksen muista katon kuntoa tukevista huolloista tai muista kattotöistä, esimerkiksi sammaleiden poistosta ja katon suojakäsittelystä tai naulojen ja ruuvien vaihtamisesta uusiin kateruuveihin.

Rännien puhdistus Liedossa estää rännejä jäätymästä

Rännien puhdistus Liedossa on rännihuolto, minkä avulla sadevesijärjestelmän kunnossapito on helpompaa kuin siinä tapauksessa, ettei sadevesikouruja puhdistettaisi. Roskien täyttämät sadevesikourut eivät jaksa hoitaa tehtäväänsä ohjata kattovedet mahdollisimman kauas rakennuksesta, jolloin kosteutta voi päästä talon rakenteisiin. Roskakuorma ei tee hyvää myöskään sadevesijärjestelmälle itselleen, vaan ränneihin voi syntyä korjattavaa. Aina pelkkä rännien korjaus ei riitä, vaan rännit ja ehkä myös alastuloputket joudutaan uusimaan ennenaikaisesti. Roskat ja niiden takia poistumatta jäävä kosteus voivat ruostuttaa rännit, jolloin räystäs alkaa vuotaa. Talvella roskaiset rännit ja alastuloputket jäätyvät. Pikainen jäätyneiden kourujen ja alastuloputkien avaus saattaa estää saumojen aukeamisen, rännien vääntymisen ja painavaksi muuttuneiden kourujen alas putoamisen, mutta helpompaa on estää sadevesijärjestelmän jäätyminen puhdistamalla ja tarkastamalla se joka syksy.

On hyvä, jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin sadevesijärjestelmä puhdistetaan joka syksy. Vielä parempi on, jos roskat poistetaan myös keväällä. Turvallisin tapa suorittaa sadevesikourujen puhdistaminen on kiivetä katolle ja tehdä työ katolta käsin. Omin päin ei tarvitse nousta sen paremmin jyrkälle kuin kaltevallekaan katolle. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin puhdistamme rännit tai kattokaivot puolestasi. Tarkastamme samalla koko sadevesijärjestelmän kunnon siltä varalta, että sitä pitäisi korjata jollain lailla, tai huoltaa vielä lisää. Kuluneen pinnoitteen uusiminen antaa sadevesijärjestelmälle lisää käyttöaikaa. Reikien paikkaaminen, saumojen tiivistäminen tai rikkinäisten komponenttien uusiminen tulee edullisemmaksi kuin koko sadevesijärjestelmän uusiminen, mitä suosittelemme vain siinä tapauksessa, että se on kokonaiskuva huomioiden se järkevin ratkaisu.

Kysy meiltä myös sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleista tai lämpövastuksista, tai jalkarännien asentamisesta! Plus Kattopalvelu tekee niin Liedossa kuin Liedon naapurikunnissakin kaikki erilaisiin sadevesijärjestelmiin liittyvät työt. Olipa kyse rännien korjaamisesta tai vaikkapa sulanapitojärjestelmän asentamisesta, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastuksen tarjoaminen kaupan päälle on osa ainutlaatuista palvelukonseptiamme. Kuntotarkastuksen aikana tutkitaan koko tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton tiiviys sekä kaikkien muidenkin katon varusteiden kunto. Piilevätkään viat eivät jää pimentoon, kun katon tarkastaa Plus Kattopalvelun haukansilmäinen ammattilainen. Jos jotain huollettavaa tai tiivistettävää paljastuu, laadimme tarjouksen kaikista tarpeellisista töistä.

Katon pesu ja puhdistus – näin onnistut katon puhtaanapidossa

Katon pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto sekä suojakäsittely Liedossa vaativat tekijältään ymmärrystä erilaisista katemateriaaleista, kokemusta katolla liikkumisesta sekä tarkoituksenmukaista välinearsenaalia. Onnistu katon puhtaanapidossa, ja tilaa katon puhdistukset Plus Kattopalvelulta. Me teemme kaikki kattotyöt kerralla kuntoon, eikä tiilikaton harjaus tai peltikaton pesu ole poikkeus tähän sääntöön. Pitkän kokemuksemme avulla tiedämme, mitä kulloinkin tarvitaan, ja miten se toteutetaan.

Puhdas katto on pitkäikäisempi, helppohoitoisempi ja paremman näköinen kuin katto, mikä peittyy pikkuhiljaa likaan ja kasvustoihin. Kaikki lähtee roskien poistosta katolta. Lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat kannattaa poistaa talon katolta puolen vuoden välein. Siisti katto kuivuu nopeasti, joten sille ei ala ilmaantua kosteudesta kertovia ruostevaurioita tai sammalkasvustoja niin pian kuin likaiselle katolle. Palahuopakatot ja muut bitumikatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltimilla, jotta niitä suojaava pinnoite ei suotta kärsisi. Muiden kattojen puhdistaminen voidaan toteuttaa harjaamalla, ja sopiva väliaika kaikkien kattojen puhdistamiselle on puoli vuotta.

Katon puhdistuksen ja muiden kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kattotarkastus kertoo, tarvitaanko muita kattotöitä, kuten huopakaton pesua tai sammaleiden poistoa tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Sammalet karttavat peltikattoja, mutta esimerkiksi tiilikatolle ne saattavat tarttua niin lujasti, ettei pelkkä tiilikaton pesu auta. Kemiallinen puhdistus on paras tapa poistaa ei-toivotut kasvustot tiili- ja bitumikatolta. Katon suojakäsittely pitää kattoa hitaasti mutta varmasti tuhoavat kasvustot poissa pitkän aikaa.

Toinen tapa estää kerrostalon, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin kattoa sammaloitumasta on katon maalaaminen. Tiilikatot, palahuopakatot ja muut huopakatot maalataan tosin vain kerran. Ennen kuin tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto voidaan maalata, pitää katto pestä. Katon pesuun riittää tavallinen vedenpaine. Pesutulos on erinomainen, kun katto samalla harjataan, ja kun kattopesussa käytetään asianmukaista pesuaineitta.

Tilaa myös katon pesu ja maalaus tältä kattofirmalta, niin tiedät saavasi kattotyöt ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella. Plus Kattopalvelu on nappivalinta silloinkin, jos palahuopakatto, betonitiilikatto tai esimerkiksi konesaumakatto pitää puhdistaa lumesta. Teemme lumen poiston katolta katetta, sen pinnoitetta tai sen yksityiskohtia rikkomatta, ja pitäen huolta urakan turvallisuudesta. 

Katon maalauksen lyhyt oppimäärä Liedossa

Suosittelemme jättämään katon maalauksen Liedossa aina alan ammattilaisille, eli meidän ahkerille asiantuntijoillemme. Kattomaalaus on monipuolinen ja haastava urakka, minkä aikana moni asia voi mennä pieleen. Tilaa katon huoltomaalaus meiltä avaimet käteen -pakettina, niin pidämme huolen siitä, että urakka etenee sujuvasti, ja että lopputulos on kerrassaan ensiluokkainen. Sinun ei tarvitse raahata maalipurkkeja, suojata ympäristöä, pystyttää rakennustelineitä, vaihtaa rikkinäisiä tiiliä tai poistaa sammaleita, vaan voit ottaa rennosti sillä aikaa, kun me huolehdimme kaikkien työvaiheiden asianmukaisesta toteuttamisesta. Pohjatöihin on panostettava aivan samalla lailla kuin maalipinnoitteen levittämiseen, tai loppusiivouksen suorittamiseen.

On kuitenkin hyvä tietää jotain kattomaalauksista ja niiden toteuttamisen tarpeellisuudesta. Jos kattotyöt ovat itselle täysin vieraita, saattaa ajatella, että katot maalataan vain siksi, että ne näyttäisivät paremmilta. Tämä on kuitenkin vain yksi syy sille, miksi huopakatot ja muut katot kannattaa pinnoittaa. Katon pinnoittaminen suojaa kattoa niin säiltä kuin muiltakin rasituksilta, mitkä voisivat typistää kuluneella pinnoitteella varustetun katon käyttöiän jopa puoleen.

Peltikattoa uhkaa ruoste. Ruostevaurioilta ja niiden aiheuttamilta ongelmilta (kuten peltikattovuodoilta) voidaan välttyä maalaamalla peltikatto sen perusteella, kuinka kulunut sen pinnoite on. Peltikaton maalausvälit vaihtelevat tapauskohtaisesti, joten se on yksi syy sille, miksi omakotitalon, kerrostalon ja muiden rakennuksien peltikatot kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa. Jos muuten hyväkuntoisessa pinnoitteessa on vain naarmuja, riittää niiden paikkamaalaus.

Tiilikaton maalaus on edessä vain kerran, eikä huopakattoakaan maalata sen useammin. Tiilikaton maalaustarpeesta kertovat haurastuneet ja huokoisiksi muuttuneet kattotiilet. Huokosiin imeytyvän veden jäätyminen rikkoo kattotiiliä joka vuosi, joten mitä pikemmin tiilet suojataan uudella pinnoitteella, sen parempi. Jatkossa tiilet hylkivät paremmin myös sammaleita, mikä sekin osallistuu pakkasrapautumiseen ja kattotiilien rikkomiseen. Sammaleiden poisto ennen kattomaalausta kannattaa tehdä sammaleenpoistoaineella, minkä ansiosta kaikki sammaleiden juuretkin kuolevat kattotiilien välistä.

Kattomaalaus vähentää myös huopakaton sammaloitumista, mutta samalla se antaa katolle paremman kyvyn kestää auringon paistetta ja sen kuivattavaa vaikutusta. Mikäli katto on ehtinyt kuivaa liikaa ja sen alta löytyy halkeamista sinne päässyttä kosteutta, arvioimme tarkkaan, onko sittenkin taloudellisempaa uusia katto.

Liedon tehokkain lumenpudotus on samalla se turvallisin valinta

Jos lumi painaa kattorakenteita turhan paljon tai uhkaa aiheuttaa vaaratilanteita ohikulkijoille, ota yhteyttä ja tilaa lumenpudotus Lietoon. Me teemme lumenpudotuksen hallin, mökin, rivitalon, omakotitalon, kerrostalon tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta todella tehokkaasti. Saavumme paikalle turhia aikailematta, arvioimme tilanteen, laskemme lumenpudotuksen hinnan, teemme kanssasi sopimuksen ja rupeamme hommiin. Paikan päälle saapuu tarvittava määrä kokeneita ja ensiluokkaiseen lopputulokseen sitoutuneita lumenpudottajia – kesämökin katolle luonnollisestikin vähemmän kuin kerrostalon katolle. Lumenpudottajilla on mukanaan kaikki asianmukaiset työturvallisuustuotteet sekä työtä helpottavat laitteet ja välineet. Jos olet tilannut lumenpudotuksen todella korkean rakennuksen katolta, tuomme tullessamme nostinkoriauton. Jos lunta ei voida jättää pihaan, varustaudumme kuljettamaan sen muualle kuorma-autolla. Myös pihan osittaisesta eristämisestä ja valvomisesta huolehditaan. Tulet huomaamaan, että kaikki hoidetaan avaimet käteen -pakettina, kuten muutkin Plus Kattopalvelulta tilattavat, tasokkaat kattotyöt.

Koska meidän lumenpudottajamme eivät ole ensimmäistä kertaa asialla, emme riko kattoasi tai aiheuta vahinkoa muullekaan omaisuudellesi pudottamalla lunta väärään paikkaan ja väärään aikaan. Osaamme toimia niin, ettei lumenpudotuksesta koidu vahinkoa katolle tai esimerkiksi pihaan pysäköidyille autoille. Katon pinnoitekaan ei vaurioidu, sillä jätämme katolle ohuen lumikerroksen sitä suojaamaan.

Plus Kattopalvelu on valintasi myös silloin, kun etsit turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti toimivaa kattopalvelua jään poistoon katolta. Teemme niin jääpuikkojen poiston räystäältä kuin jäätyneiden rännienkin höyrysulatuksen. Katolla ja sen reunoilla oleva jää sulatetaan niin ikään höyryllä. Voimaa ja teräaseita ei jään poistossa kannata käyttää, sillä katto, rännit ja niiden molempien pinnoite olisivat tuolloin vaarassa vaurioitua.

Jään poistaminen katolta ja ränneistä on ongelman korjausta, ei poistoa. Jos talon katolla on jäätä ja jääpaanteita joka vuosi, on selvitettävä, johtuuko se lämpöhukasta. Jos yläpohjan läpi pääsee koko ajan karkaamaan lämpöä, on talon lämmittäminen kallista. Uudet eristeet tekevät rakennuksesta energiapihimmän. Rännien jäätymisen takana on usein roskakuorma, mitä ei ole poistettu edellisenä syksynä (eikä ehkä sitä edellisenäkään). Roskatonkin ränni voi jäätyä, jos kaikki vesi ei pääse poistumaan: siksi sadevesikourujen puhdistamiseen kannattaa liittää rännien kunnon ja niiden kaatojen tarkastus.

Kattotyömme Liedossa tuovat ratkaisun moneen pulmaan

Jos sinulla on ongelmia kattosi kanssa, älä jää murehtimaan niitä yksin, vaan tilaa meiltä kattotöitä Lietoon. Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, millaisia peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotöitä tarvitset. Kun asiantuntijamme saapuvat paikan päälle katon kuntoa selvittämään, he huomaavat kyllä, mitä katto kaipaa. Alkutarkastuksen jälkeen kuulet työsuunnitelman ja hinnan katon kokonaisvaltaiselle korjaamiselle. Jotta katon huolto-, uusimis- ja korjaustarpeet tulisivat havaittua ajoissa, kannattaa tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Tämä on varma tapa saada ilmainen kattotarkastus aina oikeaan aikaan (katto kuin katto on hyvä tarkastaa sekä keväällä, että myöhään syksyllä). Me tiedämme ratkaisun kaikkiin pulmiin, ja osaamme suositella myös sellaisia töitä, joilla ehkäistään uusien ongelmien synty.

Koska Plus Kattopalvelun tekemä katon kunnon tarkastus ulottuu myös katon alle, tulevat myös katon IV-töiden tarve sekä aluskatteen korjaustarpeet ajoissa havaittua. Aluskatteen paikkaus (mikä hoidetaan tekemällä aluskatteen osittainen vaihto tai uusimalla koko aluskate) on tarpeen, sillä katto voi alkaa vuotaa koska tahansa. Jos kattoläpivientiä ei osata korjata heti, kun se muuttuu epätiiviiksi, voi katon alle ehtiä päästä vettä. Harva osaa arvata kattoikkunansa tai esimerkiksi kattovalokupunsa vuotavan, joten aluskate kannattaa pitää kunnossa. Aluskate suojaa katon alla olevia rakenteita kastumiselta ja vaurioitumiselta silloinkin, jos katto vuotaa harjalta tai saumoista, tai jos kattoon on syntynyt reikiä. Jos aluskate toimii kuten pitää, riittää vuotavan katon korjaamiseen vesikatteen tiivistys, eli katon eristystä ei tarvitse uusia eikä lahon vaurioittamia yläpohjarakenteita vaihtaa. Aluskatteen kuntoa voidaan tukea ehkäisemällä turhat riskit. Jotta aluskatteelle ei pääsisi vettä tai roskia eivätkä linnut voisi saapua sitä nokkimaan, kannattaa katon tuuletusaukot tiivistää. Meiltä onnistuu niin harjatiivisteiden, lintuverkkojen kuin muidenkin pieneläinesteiden asentaminen.

Katon kunnon tarkastus kertoo myös sen, missä kunnossa kattoturvatuotteet ja muut omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon tarvikkeet ovat. Plus Kattopalvelun asiantuntijat osaavat kiinnittää huomiota myös kattoturvatuotteiden ja muiden kattotuotteiden kiinnikkeisiin. On useita syitä sille, miksi esimerkiksi kattotikkaiden kiinnikkeet voivat löystyä ja kattotikkaat irrota katosta – pahimmillaan jopa kesken käytön. Tikkaiden kiinnikkeiden kiristäminen estää vaaratilanteet ja katon vaurioitumisen.

Villojen vaihto? Katon yläpohjan lisäeristys? Anna asiantuntijamme selvittää katon eristyksen tilanne

Jotkin kattotyöt Liedossa tehdään siksi, ettei katto vuotaisi. Tällaisia kattotöitä ovat esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto, kattoreikien paikkaus ja kattoikkunan tiivistys. Joillain kattotöillä lisätään asuintilaa. Niitä ei ole kovin paljoa, lähinnä vain katon korotus ja ullakon tai vintin eristys. Monissa vanhoissa taloissa on kylmä ullakko, mikä voidaan edellä mainittujen kattotöiden avulla ottaa asuinkäyttöön. Monet kattotyöt keskittyvät katon tiiviyden ylläpitämiseen ja katon elinkaaren pidentämiseen – niitä ovat muun muassa katon maalaus.

Sitten on kattotöitä, joiden avulla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta, ja samalla parannetaan katon kosteusteknistä toimintaa. Tällaisia kattotöitä on oikeastaan vain yksi, ja se on katon lisälämmöneristys. Uudet eristeet tekevät omakotitalosta, mökistä tai esimerkiksi kerrostalosta energiatehokkaamman, ja samalla estetään lämmön karkaamisesta syntyviä kondenssivesivahinkoja sekä saumavuotoja.

Katon lisälämmöneristys vähentää rakennuksen lämmittämiseen tarvittavan energian määrää, sillä se pienentää lämmön karkaamisprosentteja. Koska paraskaan eristys ei voi estää lämmön karkaamista sataprosenttisesti, tulee välikaton olla hyvin tuulettuva. Jos lämmin ja kostea ilma ei pääse pois katon alta, teemme tarvittavat korjaustoimenpiteet – esimerkiksi uusien ilmanvaihtokanavien asennuksen ja eristyksen.

Parhaassa tapauksessa katon alla on ehjä ja hengittävä aluskate, mikä tehostaa kosteuden haihtumista pois katon alta. Ilma vaihtuu, eikä kosteus jää muhimaan yläpohjarakenteisiin. Tarpeeksi runsaat eristeet ja tarkoituksenmukainen höyrynsulku pitävät huolen siitä, että yläpohjaan pääsevän lämmön ja kosteuden määrä on vähäinen. Kondenssivedestä ei näin ollen ole vaaraa kevättalvellakaan, eivätkä kattolumet sula hukkalämmön vaikutuksesta niin paljoa, että katto voisi alkaa vuotaa sulamisvesien alla.

Huonossa tapauksessa välikatolle karkaa paljon lämpöä ja kosteutta, mikä tiivistyy kattorakenteisiin ja vesikaton alapinnalle kosteudeksi. Kosteus kastelee eristeet, ja silloin tarvitaan villojen vaihto – muuten on vaarana yläpohjan homevaurio. Kosteutta pääsee myös rakenteisiin, mitkä alkavat lahota, eikä se ole hyvä puurakenteiden kanto- ja kestokyvyn kannalta. Kosteutta voi päästä katon alle myös kattolumien sulaessa talviaikaisen lämpöhukan seurauksena, ja riittämätön eristys näkyy myös räystäiltä roikkuvissa jääpuikoissa. Sisällä palellaan ja kärsitään vedosta. Jos jokin näistä tilanteista kuulostaa tutulta, ota yhteyttä ja anna asiantuntijoidemme selvittää kattosi eristyksen kunto ja riittävyys.

Kattoturvatuotteiden ansiosta katolla liikkuminen on turvallisempaa

Kattoturvatuotteet Liedossa ovat osa jokaisen omakotitalon, kerrostalon ja muun talon kattoa. Katolla liikkuminen on turvallisempaa, kun katto on varusteltu kattotikkailla, talotikkailla ja mahdollisesti tarvituilla hätäpoistumistikkailla, putoamissuojilla ja kattopollareilla. Lapetikkaat, seinätikkaat ja muut kattoturvatuotteet tekevät katolla liikkumisesta myös sujuvampaa. Kaltevalle katolle tarvitaan (tilanteesta riippuen) myös kattosiltoja ja lumiesteitä. Olipa tarvetta lumiesteille tai palotikkaille, luota Plus Kattopalveluun turvatuotteiden asentamisessa ja muissa kattoturvatuotteisiin liittyvissä töissä.

Jos tilaat uuden katon asentamisen tai kattoremontin Plus Kattopalvelulta, pidämme huolen siitä, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on varusteltu asianmukaisin kattoturvatuottein. Tunnemme kattoturvatuotteita koskevat nykymääräykset, joten mikään olennainen kattoturvatuote ei jää asentamatta. Tiedämme, missä vaiheessa talon katolle tarvitaan kulkusiltoja, ja koska on tarvetta esimerkiksi työskentelytasoille tai savunpoistoluukulle. Tiedämme, että kattoturvatuotteiden on oltava korroosionkestäviä ja CE-hyväksyttyjä. Tiedämme myös sen, miten kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet asennetaan eri katoille, eli koska tarvitaan esimerkiksi lisäruoteita, ja milloin kattoturvatuotteet kuuluu asentaa katon pystysaumoihin.

Tiedämme myös sen, että kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset on tarkastettava usein. Tarkistamme kattoturvatuotteiden riittävyyden ja niiden yleiskunnon aina, kun tulemme toteuttamaan jotain kattotyötä Lietoon. Emme koskaan jätä tarjoamatta katon yleiskuntotarkastusta, ja tuon kuntotarkastuksen aikana varmistetaan niin katon tiiviys kuin myös kaikkien katon varusteiden kunto. Yleiskuntotarkastus on niin rännihuollon, piipun pellityksen kuin esimerkiksi katon lisälämmöneristyksenkin yhteydessä tarjottu kaupan päällinen.

Kattoturvatuotteet ovat hyvin kestäviä. Pieni tuulenvire ei saa niitä irtoamaan katosta, eikä yleensä edes myrskytuuli. Kaikista parhaiten kattosillat ja muut kattoturvatuotteet pysyvät kiinni katossa, kun niiden ja niiden kiinnikkeiden kunto tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa. Hyvin katossa kiinni olevat kattoturvatuotteet pysyvät kiinni myös kevättalvella, kun raskas lumitaakka tahtoisi tempaista ne mukaansa. Lumen paino voi kuitenkin löysätä tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnityksiä: siksi kattoturvatuotteet on niin tärkeää tarkastaa myös keväällä. Jos tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kattoturvatuotteet tarvitsevat jotain huoltoa, korjausta tai uusimista, annamme hyvän tarjouksen kaikkien tarpeellisten töiden tekemisestä. Jos katon kunnon tarkastus kertookin jostain katon huolto- tai korjaustarpeesta, annamme myös niitä koskevan tarjouksen.

Lumiesteiden asennuksen lisäksi teemme myös niiden korjaukset, kuten uudelleenkiinnitykset

Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä, tarvitsitpa katon paikkaamista, kattoremonttia, sammaleiden poistoa tai lumiesteiden asennusta taikka korjausta. Palveluvalikoimamme on erittäin monipuolinen, onhan asiantuntijoillamme hyvin laaja-alainen ammattitaito. Pohjoisissa olosuhteissa erittäin tarpeelliset lumiesteet ovat tulleet meille hyvin tutuiksi, joten kaikki lumiesteisiin liittyvät toimenpiteet hoidetaan varsin taiturimaisesti.

Lumiesteiden asennus on tapa estää katolle satavaa lunta aiheuttamasta vahinkoa katolle tai sen yksityiskohdille. Lumiesteet, mitkä asennetaan katon reunalle, parantavat myös pihamaan turvallisuutta. Jos kaltevan katon reunalla ei ole lumiesteitä, voi lumi pudota katolta äkkiarvaamatta, ja aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Riski on merkittävä – siksi rakennusmääräykset edellyttävät, että kaikki kaltevat katot (1:8 tai enemmän) varustellaan lumiesteillä. Osaamme mitoittaa ja asentaa lumiesteet kaikille katoille, joten tilaa Plus Kattopalvelulta niin kesämökin, toimistorakennuksen, tuotantolaitoksen kuin esimerkiksi paritalonkin lumiesteet.

Lumiesteiden kunto voi kärsiä talven aikana. Katto kannattaa tarkastaa heti talven jälkeen, oli sillä lumiesteitä tai ei. Jos katto on varusteltu lumiestein, voi kevättarkastus osoittaa lumiesteiden vääntyneen lumimassojen aiheuttaman kuormituksen alla. Myös niiden kiinnikkeet ovat voineet löystyä, ja silloin lumiesteet voivat irrota katosta. Irronneiden lumiesteiden (kuten myös esimerkiksi irronneiden tikkaiden) aiheuttamien vaurioiden korjaamisella on aina hoppu, sillä katto voi alkaa vuotaa niistä vaurioista, joita varusteiden irtoaminen saa aikaan. Vielä parempi on tarkistaa kiinnikkeet usein, jotta ne voitaisiin tarvittaessa kiristää – näin katon vaurioituminen voidaan estää. Kevättarkastus voi kertoa myös rikki menneistä kattotiilistä, katon pinnoitteeseen syntyneistä naarmuista tai vuotamaan ruvenneista läpivienneistä, joten sitä ei kannata jättää väliin.

Lumiesteiden, muiden kattovarusteiden ja koko katon tarkastus on hyvä uusia loppuvuodesta. Syystarkastus on hyvä tapa tarkastaa, missä kunnossa katto on, ja onko se valmis ottamaan vastaan uuden talven. Vielä ehditään paikata kattoreikä, tiivistää piipunjuuri tai uusia lumiesteet. Plus Kattopalvelu tarjoaa kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, joten mitä jos teettäisit seuraavan syys- tai keväthuollon meillä? Sen lisäksi, että kattosi ja sen sadevesijärjestelmä tulisi perusteellisesti puhdistettua, saisit myös asiantuntijan mielipiteen katon kunnosta (mahdollisine korjaus- tai huoltotarjouksineen).

Piipunhatusta ja piipun pellityksestä on runsaasti hyötyä

Piipunhatun asentaminen ja piipun pellityksen toteuttaminen on Plus Kattopalvelulle varsin tuttua. Plus Kattopalvelu tekee piipun pellityksen peltisepän työnä, eli sitä varten paikalle tulevat kokeneet kattopeltiseppämme. Piipun pellitys, mikä on tehty omakotitalon tai esimerkiksi rantamökin piipun mittojen mukaan, antaa piipulle parhaan suojan kosteudelta ja lämpötilavaihteluilta (sekä niiden aiheuttamalta rapautumiselta). Pellitetty piippu on monen mielestä myös tyylikkäämpi kuin pellittämätön, joten tässä kattourakassa piilee myös tällainen lisäarvo.

Piipunhattu on todella hyvä lisävaruste, mikä tekee puulämmittämisestä tai takkatulen ääressä tunnelmoimisesta turvallisempaa. Piipunhatun tehtävä on pitää hormi kuivana, jolloin se ei rapaudu. Rapautuminen, eli hormiin päässeen kosteuden jäätymisen aiheuttamat vauriot, altistavat rakennuspaloille. Takka ei varaa lämpöäkään kovin hyvin, jos siinä on halkeamia, joista lämpö pääsee karkuun. Tärkein syy piipunhatulle on kuitenkin se, että halkeamat ja muut epätasaisuudet voivat saada koko rakennuksen syttymään tuleen päästämällä kuumia savukaasuja karkuun. Savukaasut voivat sytyttää yläpohjan eristeet tuleen, mutta tämän lisäksi on olemassa myös nokipalovaara. Nuohoojan käyntikään ei auta, jos noki voi varastoitua hormin koloihin.

Plus Kattopalvelu on sangen monipuolista ja tasokasta palveluvalikoimaa tarjoava kattofirma, johon voit luottaa myös muissa peltisepän töissä. Peltisepän töistä tullee ensimmäisenä mieleen konesaumakatto. Sen lisäksi, että voimme asentaa, huoltaa, korjata ja uusia kaikenkokoiset konesaumakatot, voimme myös toteuttaa jiiripellitykset ja asentaa räystäspellit. Jos tarvitset tippapeltejä tai vaikkapa seinällenostopeltejä, ota silloinkin yhteyttä. Kattopeltiseppämme toteuttavat myös sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Tarjoamme myös muita savupiippuun liittyviä kattotöitä. Koska piipusta voi vuotaa vettä, on piipun läpivienti hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Piipun juuren tiivistys estää kattoa vuotamasta piipun juuresta. Jos tarpeen, korjaamme myös aluskatteen joko piipun kohdalta tai jostain muusta kohdasta. Aluskate on hyvä olla olemassa siltä varalta, että katto alkaa kaikesta huolimatta vuotaa. Lumi- tai myrskyvauriot voivat saada säännöllisesti tarkastetun ja huolletun katonkin vuotamaan. Jos katto vuotaa (esimerkiksi piipun juuresta), teemme kaikki tarvittavat korjaukset aina mahdollisesti tarvittujen lahovaurioiden korjaamiseen asti.

Tarvitseeko uusi katto tarkastusta Liedossa?

Saatat miettiä, tarvitsetko katon tarkastusta Lietoon lainkaan, koska kattosi on niin tuore. Meidän mielipiteemme on, että kaikki katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksen teettäminen ei ole ainakaan hinnasta kiinni, sillä kattotarkastus tarjotaan ilmaiseksi aina, kun teemme jonkin tiilikattotyön, peltikattotyön tai bitumikattotyön. Saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi myös silloin, kun tilaat meiltä katon kevät- tai syyshuollon (minkä yhteydessä puhdistamme katon ränneineen).

Kattotarkastuksen voi toki teettää myös omana palvelunaan. Saat tuolloin todella kattavan kattotarkastuksen varsin kilpailukykyiseen hintaan. Kuten aina, tarjoamme sen lopuksi kaikkia katon kuntoa kohentavia korjauksia tai huoltoja. Jos tasakatto, harjakatto tai muu katto on täysin kunnossa, emme tarjoa mitään turhaa, vaan kehotamme palaamaan asiaan puolen vuoden päästä.

Puoli vuotta voi saada aikaan isoja muutoksia omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen, toimistorakennuksen tai esimerkiksi maneesin katossa. Talvi on tunnetusti kova rasitus kaikille katoille. Talven aikana katon päällä on lunta, mikä voi saada katon saumat tai läpiviennit vuotamaan. Lumen liikkeet pitkin kattoa voivat irrottaa kattotarvikkeita tai vaurioittaa katon pinnoitetta. Pakkanen voi halkaista kattotiiliä, ja niin edelleen. Jotta katto olisi tiivis ja kaikin puolin valmis kesään (ja kesäsateisiin), on katto enemmän kuin hyvä tarkastaa hetimmiten sen tultua esiin lumen alta.

Kevättarkastus kertoo myös kattohuoltojen tarpeesta. Kesä on hyvää aikaa pestä katto, tai poistaa sammalet ja tehdä katon suojakäsittely. Kesä – varsinkin alkukesä – sopii myös katon maalaamiseen. Kesällä voidaan myös täydentää katon varustelua (esimerkiksi asentamalla aurinkopaneeleita) tai uusia vanhoja kattoturvatuotteita.

Toisen kerran palahuopakatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto kannattaa tarkastaa syksyllä. Huopakatto on voinut kuivua auringossa, tai tiilikatolle on voinut kasvaa sammaleita. Peltikatolta voi paljastua reikiä. Ehkä lumiesteet kannattaa kiinnittää paremmin, tai kenties rännien sulanapitojärjestelmä on lakannut toimimasta? Syystarkastuksen aikana varmistetaan myös se, että kaikki roskat on saatu pois ränneistä tai kattokaivoista. Jos sadevesijärjestelmässä on roskia, jäätyy se talvella, ja jäätyminen voi aiheuttaa ikäviä vaurioita ja muita ongelmia. Jäätyneet kattokaivot voivat johtaa kattovuotoon, kun taas jäätyneistä ränneistä voi roikkua vaarallisia jääpuikkoja. Lisäksi jäätyneet rännit voivat jäätyä tai jopa pudota alas.

Kattopalvelumme ei tee vain kattoremontteja, vaan aivan kaikki kattourakoinnit Liedossa 

Me emme tee vain kattoremontteja, vaan aivan kaikki kattourakoinnit Liedossa. Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolla on tietotaitoa, kokemusta ja halua niin katon varusteluun kuin myös katon käyttöikää pidentäviin kattohuoltoihinkin. Jos katto alkaa vuotaa keväällä tai myrsky repii kattoturvatuotteet irti katosta, tekee tämä kattopalvelu kaikki kattokorjaukset nopeasti ja asiantuntevasti. Vaikka kattourakka liittyisi katon vesivahinkoon tai katolle kaatuneen puun aiheuttamiin laajamittaisiin vahinkoihin, muista kattourakoitsija Plus Kattopalvelu. Kaikki kattotyöt hinnoitellaan kilpailukykyisesti, ja urakka toteutetaan avaimet käteen -palveluna. Kotitalousvähennys, kotisivujemme kautta löytyvä joustava rahoitus ja kaupan päälle tarjottu kattotarkastus kannustavat kaikkia lietolaisia asioimaan kanssamme. Tahdomme muistuttaa myös siitä, että palvelemme muuallakin kuin vain Liedossa, joten saat kauttamme myös muualla sijaitsevan kesämökkisi kattourakat.

Katto kestää vuosikymmenestä toiseen, kun sitä huolletaan säännöllisesti. Me tiedämme, millaisia huoltotoimenpiteitä uusi tai vanha katto tarvitsee. Katon huoltotarpeet selviävät viimeistään ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastuksen aikana. Peltikaton elinkaarta voidaan pidentää katon huoltomaalauksen avulla, sillä se estää kattoa vaurioitumasta ja alkamasta vuotaa ruosteen takia. Jos katossa on törröttäviä nauloja, suosittelemme niiden vaihtamista ruuveiksi, mitkä eivät nouse ylös puusta. Kattotarkastuksen jälkeen tiedämme myös sen, onko katossa reikiä, tai pitäisikö aluskatetta tiivistää.

Aluskatteen korjaus on tyypillinen tiilikattotyö. Tiilikatto voi tarvita myös rikkinäisten tiilien vaihtoa tai sammaleiden poistoa. Sammaleiden ja pakkasrapautumisen vastaisessa taistelussa auttaa myös tiilikaton maalaus, mutta tuo suhteessa mittava urakka tehdään vain kerran.

Huopakatot ja palahuopakatot eivät pane pahakseen paahteisista kesistä, lumisista talvista tai sateisista syksyistä, kun niiden pinnoite on hyvässä kunnossa. Katon pitkän iän salaisuus on sammaleettomuus, mitä vaalitaan poistamalla roskat katteelta kaksi kertaa vuodessa. Jos epätoivottuja kasvustoja kuitenkin katolle puskee, teemme tarjouksen katon kemiallisesta puhdistamisesta. Katon tarkastuksien perusteella kaikki saumat ja läpiviennit osataan tiivistää ajoissa, eivätkä irronneet palahuopapaanutkaan jää kiinnittämättä takaisin paikoilleen.

Tarvittaessa teemme tarjouksen katon osittaisesta uusimisesta tai normaalista kattoremontista. Kattoremontti on oiva tilaisuus korottaa kattoa tai muokata tasakatosta kalteva katto. Voit luottaa meidän tekevän sinulle juuri sellaisen katon, kuin olet aina halunnut.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt