Kaikki kattotyöt Askolassa kattoremonteista kattohuoltoihin

Kattotyöt vaativat erikoisosaamista. Huonosti asennettu katto johtaa ongelmiin – ei ole epätavallista joutua uusimaan vasta kymmenkunta vuotta palvellutta kattoa, jos se on asennettu väärin. Tästä syystä katon asentaminen ja uusiminen kannattaa teettää aina alan ammattilaisella, joka tietää koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella, miten vesikate, aluskate, kattoläpiviennit ja muut kattotarvikkeet tulee asentaa. Jotta uudella katolla olisi edessään mahdollisimman pitkä käyttöikä, pitää kattoa aika ajoin huoltaa. Olipa rakennuksessasi tiilikatto, huopakatto tai peltikatto, on se puhdistettava ja tarkastettava puolen vuoden välein. Tarkastuksen perusteella kattoa voidaan huoltaa tapaus- ja katemateriaalikohtaisesti, esimerkiksi huoltomaalaamalla tai suojakäsittelemällä se. Katon tarkastuksen perusteella katto osataan tarvittaessa myös korjata. Esimerkiksi rikkinäisien tiilien tai kattoreikien olemassa oloa ei voi mitenkään saada selville ajoissa, ellei katon kuntoa käydä säännöllisesti tarkastamassa. Jos katolla ei käytäisi, paljastuisivat katon ongelmat rakennuksen asukkaille ehkä vasta sitten, kun katto jo vuotaisi, ja katon alle olisi ehtinyt alkaa syntyä kosteusongelmia.

Plus Kattopalvelu palvelee sinua kaikissa kattotöissä kattoremonteista kattotarkastuksiin ja katon varusteluun liittyviin töihin. Meidän työntekijämme ovat alansa kermaa, joten saat parasta palvelua kattotöissä. Asennamme ja uusimme niin tiilikatot, huopakatot, peltikatot kuin harvinaisemmatkin katot, ja pidennämme niiden käyttöikää tasokkailla kattohuolloilla ja perusteellisilla kattokorjauksilla.

Aina kun nousemme katolle tekemään joitain meiltä tilattuja kattotöitä, tarjoamme kaupan päälle katon yleisilmeen tarkastuksen. Tarkastuksen aikana tutkimme huolellisesti katon tiiviyden, emmekä jätä huomiotta katon läpivientejä tai katolle asennettuja kattoturvatuotteita tai muita kattotarvikkeita. Mikäli katon alle pääsee purkamatta rakenteita, käymme tarkastamassa myös aluskatteen, umpiponttilaudoituksen tai katevaneroinnin kunnon, sekä muiden puurakenteiden ja yläpohjan eristeiden kuivuuden. Tarkastuksen perusteella osaamme suositella katon tiivistämistä, aluskatteen korjaamista, läpivientien paikkaamista tai jotain muuta kattotyötä, jos sellaiselle näyttäisi olevan tarvetta.

Kaikki kattotyöt voidaan toteuttaa asianmukaisella nopeudella, sillä Plus Kattopalvelun asiakkaille on tarjolla joustava rahoitus. Rahoitusta voit hakea samalla, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön tai vaikka koko katon uusimisen. Kattotöiden valmistuttua voit hakea niistä kotitalousvähennystä, jos työn alla ollut katto kuului omakotitaloosi tai kesämökkiisi. Kotitalousvähennyksen ansiosta jo valmiiksi edulliset hintamme kutistuvat entisestään, joten katon ylläpitäminen ei ole enää kallista! Palvelemme myös Askolan ympäristössä sekä muualla Uudenmaan maakunnassa, esimerkiksi Myrskylässä, Mäntsälässä, Pornaisissa, Porvoossa sekä Pukkilassa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Askolan ja lähialueiden kattoremontit Plus Kattopalvelulta

Kattoremontti Askolassa ei voisi onnistua helpommin: ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, kerro osoitteesi ja sovi kanssamme arviointikäynnistä. Olipa kyseessä huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai vaikka peltikattoremontti, tästä kaikki lähtee liikkeelle. Kun tulemme paikan päälle, saamme kaiken tarpeellisen tiedon, minkä perusteella voimme laskea sen, mitä omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontti maksaa. Ymmärrämme, että asiakas haluaa kuulla hinnan aivan ensimmäisenä, ja haluamme siksi antaa kerralla paikkansa pitävän ja kiinteän hinnan kattoremontille. Riippuu tapauksesta, mitä uuden peltikaton, tiilikaton tai huopa- tai palahuopakaton asennus maksaa, joten hintaa ei voida kertoa ennen paikan päällä tapahtuvaa arviointikäyntiä.

Kun arviointikäynti on takana ja asiakkaalle on voitu antaa kirjallinen tarjous tämän katon uusimisesta, voi asiakas ottaa rennosti ja jättää kaiken meidän huoleksemme. Teemme kattosaneerauksen täyden palvelun pakettina, eli kattoremontin hinta pitää sisällään niin töiden toteuttamisen, uusien materiaalien tilaamisen ja paikan päälle toimittamisen kuin loppusiivouksen, minkä jälkeen toimitamme kaikki jätteet lähimmälle jäteasemalle. Jos haluat teettää kattoremontin talvella, kuuluvat hintaan myös lumenpudotus sekä mahdollisesti tarvittava jäänsulatus. Nopeimmillaan lukkosaumakatto, palahuopakatto tai esimerkiksi tiilikatto on uusittu jo parissa päivässä, eikä mikään muistuta vielä hetki sitten täydessä tohinassa olleesta urakasta – paitsi tietenkin uutuuttaan hohkaava, luotettavan tiivis ja toimiva katto!

Kattoremontti on mahdollista maksaa osamaksulla ja kotisivujemme kautta on varsin kätevästi haettavissa kattotöihin myös rahoitusta. Kannattaa muistaa, että uusimalla katon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa voi säästää aika tavalla kattoremontin hinnassa. Jos katto uusitaan vasta sitten, kun se on jo muuttunut niin hauraaksi, ettei se pidä enää vettä, liittyy katon uusimiseen monenlaisia korjaustöitä. Mikäli katon alta löytyy lahon vaurioittamia puuosia ja märkiä tai homeisia eristeitä, tarkoittavat ne lisäkustannuksia. Mikäli katto uusitaan jo siinä vaiheessa, kun se vielä pystyy pitämään kosteuden ulkopuolellaan, onnistuu kattoremontti vähemmällä työllä, ja siten se tulee myös edullisemmaksi teettää.

Vaikka katto olisikin jo ehtinyt päästä huonoon kuntoon, voit luottaa Plus Kattopalvelun ammattitaitoon ja järkeviin hinnoitteluperusteisiin. Uusimme kaikenlaiset katot kilpailukykyisin hinnoin, ja ensiluokkaisella ammattitaidolla. Vaikka katto olisi ehtinyt painua luokalle, tai se olisi vuotanut pidemmän aikaa, laitamme sen taas priimakuntoon. Toimimme myös Askolan lähialueella – yksikään katto Uudellamaalla ei jää korjaamatta, kun otatte yhteyttä tähän sanojensa mittaiseen kattourakoitsijaan!

Huopakattojen ja palahuopakattojen kunnostus on erikoisalaamme – tilaa meidät myös kesämökillesi

Kesämökillä on usein huopakatto tai palahuopakatto – ja mikäs on ollessa, sillä bitumikatot ovat todella tiiviitä ja kulutusta kestäviä kattoja. Jos bitumikermikatto puhdistetaan roskista kahdesti vuodessa, säilyy se vuosikausia sammaleettomana ja vedenpitävänä. Vanhemmiten laattakatot ja muut huopakatot alkavat kärsiä sammaloitumisesta, mutta ei hätää, sillä kasvustot saa pois viimeistä itiötä myöten tilaamalla meiltä sammalenpoistokäsittelyn. Yhteensä kolmiorimahuopakatolle, tiivissaumakatolle tai palahuopakatolle kertynee ikää 20–40 vuotta.

Mitä eroa on erilaisilla huopakatoilla? Palahuopakatto (eli paanukatto tai laattakatto) koostuu lukuisista palahuopapaanuista, mitkä kiinnitetään valmiin liimapinnan ja huopakattonaulojen avulla. Palahuopakatto ei sovi kaikista loivimmille katoille, kuten ei myöskään kolmiorimakatto. Kolmiorimatekniikka on perinteinen tapa asentaa huopakatto. Huopavuotien asennuksessa hyödynnetään kolmionmuotoisia rimoja. Tiivissaumakatto sopii tasakatollekin, sillä sen saumoista saadaan hitsaamalla erittäin tiiviit. Tiivissaumakatto onkin ainoa katemateriaali, mitä voidaan käyttää tasakatoilla. Kattoremonttia suunnittelevan on kuitenkin hyvä tietää, että tasakaton ei tarvitse olla lopullinen ratkaisu. Vaikka omakotitalossa, kerrostalossa tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksessa olisi tällä hetkellä tasakatto, voidaan kattorakenteita jatkaa ja kattoa kaltevoittaa niin, että lopputulos onkin aumakatto, harjakatto tai vaikkapa pulpettikatto. Kattoa voidaan tarvittaessa myös korottaa, sen alle voidaan lisätä uusia eristeitä tai valmis katto voidaan viimeistellä uusilla läpivienneillä (esimerkiksi yläpohjan tuulettumista parantavalla alipainetuulettimella). Kattoremontin yhteydessä kattoa voidaan siis uudistaa monin eri tavoin, ja siitä voi tulla paljon aiempaa toimivampi ja toiminnallisempi.

Huopakaton tai palahuopakaton huollon, korjauksen ja remontoinnin tilaaminen onnistuu Askolassa ja muualla Uudellamaalla yhdellä puhelinsoitolla. Plus Kattopalvelu ottaa kopin niin kesämökkien kuin kerrostalojenkin huopakattotöistä, ja saapuu paikan päälle laskemaan töille edullista hintaa. Kun hinta on laskettu ja sopimus allekirjoitettu, teemme ripein mutta huolellisin ottein yhdessä sovitut työt. Katon puhdistamisen, pinnoittamisen, paikkaamisen tai esimerkiksi lumenpudotuksen yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen perusteella osaamme tarvittaessa suositella muita huopakattotöitä, joilla katon käyttöikää ja rasituksensietokykyä on mahdollista lisätä. Vinkkiemme ja suositustemme avulla rakennuksesi huopakatto lunastaa maineensa kustannustehokkaana ja erittäin luotettavasti toimivana kattona.

Luota tähän katon korjauksia Askolassa tarjoavaan kattofirmaan

Plus Kattopalvelu on kokenut kattofirma, jolta voit tilata minkä tahansa katon korjauksen Askolassa. Olipa kyseessä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus, me tiedämme, miten toimia. Erikoisammattilaisiltamme sujuu myös konesaumakaton korjaus. Jos saumakatto on aika vaihtaa, saat tähänkin urakkaan meiltä parhaat ammattilaiset, ovathan kattopeltiseppämme saaneet oppinsa harjaantuneilta mestareilta, ja sittemmin päässeet soveltamaan saamiaan oppeja käytännössä jo vuosikausien ajan. Varttikatto eli mineriittikatto poikkeaa muista katoista siten, että sitä ei lain mukaan saa korjata. Jos omakotitalossasi tai esimerkiksi kesämökissäsi on kunnostamista kaipaava varttikatto, ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin purkaa ja uusia se.

Vaikka kattoa huoltaisi kuinka hyvin, yksi asia on varma: katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys on joskus edessä. Mitä tiheämmin katolla käydään, sitä nopeammin uudet vauriot voidaan havaita, ja sitä helpommin (sekä huokeammin) ne ovat korjattavissa. Suosittelemmekin tarkastamaan katon puolen vuoden välein, tai tilaamaan katon puolivuosittaiset huollot meidän kauttamme – silloin saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto on helppo ja huokea katonkorjaus, mutta jos se jää tekemättä, voi katto alkaa vuotaa. Tällöin katon korjaamiseksi ei riitä pelkkä vesikaton paikkaus eli tiilien uusiminen, vaan myös katon alapuolisia osia voidaan joutua kunnostamaan. Edessä voi olla esimerkiksi lahovaurioiden korjaus, mikä tarkoittaa usein puuosien vaihtoa, sillä lahon leviäminen pitää estää.

Sama pätee huopakaton ja peltikaton reikien paikkaukseen sekä jiirien korjaukseen. Kattoreiät, huonokuntoiset saumat ja jiirit on helppo tiivistää, mutta jos sitä ei tehdä ajoissa, voidaan joutua tekemisiin katon vesivahingon kanssa. Plus Kattopalvelun ammattilaiset pitävät huolen myös katon varusteista. Rännien ja vesikourujen korjaus ylläpitää katon sadevesijärjestelmän toimintaa ja ehkäisee rakenteiden kastumista. Saat meiltä myös irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden aiheuttamien vaurioiden paikkauksen, sekä tietenkin katon varustelutason palauttamisen ennalleen, eli irronneiden kattotarvikkeiden kiinnittämisen takaisin kattoon. Jos kattotarvikkeet ovat vaurioituneet, hoidamme uudet ja asennamme ne varmatoimisesti paikoilleen.

Korjaamme toki myös isommat vauriot, kuten myrskyn tai pidempään jatkuneen kattovuodon aiheuttamat ongelmat. Myrskyvaurioiden paikkaus on isompi urakka, jos koko katto on irronnut, tai puu on kaatunut katon päälle. Useimmiten kovan tuulen aiheuttamat vauriot ovat kuitenkin vähäpätöisempiä, esimerkiksi irronneita piipunhattuja tai vääntyneitä kattopeltejä. Tästä huolimatta katto on saatava nopeasti kuntoon – ota yhteyttä, niin katon korjaus tapahtuu asianmukaisella nopeudella! Jos aluskate on pysynyt ehjänä, eivät katolta pudonneet kattotiilet tai muut kattoon syntyneet reiät saa aikaan kattorakenteiden kastumista. Tämän takia rikkinäisen aluskatteen korjaus on yksi niistä kattokorjauksista, mitkä eivät saisi jäädä roikkumaan – vahinkohan ei tunnetusti tule kello kaulassa, joten katto kannattaa pitää aina mahdollisimman tiiviinä.

Osaatko toimia oikein, jos katto vuotaa?

Moni talonomistaja pelkää kattovuotoa, eikä ihme, sillä vuotava katto voi aiheuttaa suuren vesivahingon. Kastuneet rakenteet voivat lahota, ja yläpohjaan saattaa syntyä homevaurioita, jos kattovuodon korjausta ei tilata ajoissa. Vaikka rakennuksessa olisi tiiviydestään tunnettu konesaumakatto tai tiivissaumakatto, ei kattovuotoa voida jättää pois laskuista. Kattovuotoa voidaan ehkäistä monin tavoin – säännölliset kattohuollot ovat tässä avainasemassa – mutta kova tuuli tai esimerkiksi katon päälle kertyvä, painava lumitaakka voivat saada hyvin huolletunkin katon vuotamaan. Puolen vuoden välein tehdyt kattotarkastukset paljastavat ajoissa, jos katto vuotaa saumoista, piipunjuuresta tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta.

Jos katto vuotaa, on pikainen yhteydenotto luotettavaan ja ammattitaitoiseen kattofirmaan se paras tapa toimia. Plus Kattopalvelu toimii Askolassa ja muualla Uudenmaan maakunnassa tarjoten parasta ammattitaitoa kaikenlaisissa kattokorjauksissa, myös huopakattovuotojen, tiilikattovuotojen ja peltikattovuotojen korjaamisessa. Tunnemme parhaat tavat kattovuotojen korjaamiseksi, ja jos katto on vaurioiden laadun tai sen korkean iän ja haurastuneen kunnon vuoksi paras uusia, pystymme tarjoamaan kattoremontinkin varsin kilpailukykyisellä hinnalla. Kattoremontti ei kuitenkaan ole se ensimmäinen asia, mikä meillä on mielessä. Ensin selvitämme, voidaanko katto kunnostaa edullisemmalla täsmäkorjauksella. Mitä nuorempi katto ja mitä aikaisemmassa vaiheessa kattovuoto on havaittu, sitä varmemmin katto voidaan tiivistää osittaisella korjauksella. Ihanteellisessa tilanteessa aluskate on pysynyt ehjänä, eivätkä kattorakenteet ole näin ollen lainkaan kastuneet. Tällöin ei tarvita kuin vesikaton korjaus. Kuten aina, tarjoamme kaupan päälle koko katon yleiskuntotarkastuksen. Jos katossa olisi jokin muu huonokuntoinen kohta, mikä voisi alkaa kohta vuotaa, tulee se huomattua ja kunnostettua yksin tein.

Vaikka katto olisi vuotanut pidempäänkin, voit luottaa meidän saavan kattosi taas kisakuntoon. Tarvittaessa uusimme lahon vaurioittamat puurakenteet, sekä puramme märät villat tai muut yläpohjan eristeet, joihin voisi kosteuden vaikutuksesta alkaa kasvaa hometta. Tiivistämme aluskatteen, ja jos se puuttuu kokonaan, asennamme sellaisen ulkokattosi alle. Aluskatteen ansiosta ulkokaton läpi mahdollisesti vuotavat vedet kulkeutuvat suoraan räystäille, eikä laho- tai homevaurioita pääse lainkaan syntymään. Katon vesivahinkoa voidaan ehkäistä monien muidenkin eri tapojen avulla, kuin vain huolehtimalla aluskatteen tiiviydestä. Yksi tapa on tarkastaa katon läpiviennit puolen vuoden välein, sillä piipunjuurivuodot ja muut kattovuodot kattoläpivientien kohdalta ovat hyvin yleisiä. Meiltä kuulet lisää eri tavoista pitää juuri sinun kattosi tiiviinä ja hyväkuntoisena!

Katon huollot Askolassa kattopesuista lumen pudotuksiin

Plus Kattopalvelu tarjoaa kaikki katon huollot Askolassa aina peltikaton pesusta lumenpudotukseen palahuopakatolta. Katon huolto on paras tapa jatkaa katon käyttöikää ja pitää se vesitiiviinä kaikissa sääolosuhteissa. Jos katon huoltoja ei toteuteta aikanaan, voi katon käyttöikä jäädä jopa puolta normaalia lyhyemmäksi. Joskus joudumme uusimaan vain kolmikymppisiä tiilikattoja, vaikka tiilikattojen voi yleisesti ottaen odottaa kestävän jopa 70 vuotta, ja aina välistä on meidän purettava ja uusittava vasta parikymppinen peltikatto, vaikka säännöllisten huoltojen ansiosta peltikatot kestävät ruostumatta puhki jopa 50 vuotta.

Olipa omakotitalossa, rivitalossa, mökissä tai esimerkiksi teollisuuslaitoksessa sitten millainen tahansa katto, ovat katon kevät- ja syyshuollot pääpiirteissään aivan samanlaiset. Katon puolivuosittaiset huollot pitävät sisällään katon puhdistuksen roskista, katon sadevesijärjestelmän siivoamisen ja koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastamisen – mikä palvelulupauksemme mukaisesti tarjotaan ilmaiseksi.

Katon puolivuosittainen puhdistus ei tarkoita katon pesua. Katon pesua tarvitaan vain poikkeustapauksissa, eli esimerkiksi silloin, jos lika on päässyt pinttymään kattoon normaalia tiukemmin, tai jos katto on aika maalata. Kesän tai talven aikana kattoon tarttuneet epäpuhtaudet ovat poistettavissa harjaamalla, ellei kyseessä satu olemaan huopakatto. Huopakattoa kannattaa huoltaa hellävaraisemmilla otteilla kuin pelti- tai tiilikattoa, koska sen sirotemainen pinta vaurioituu herkästi. Huopakaton puolivuosittainen puhdistus sopii tehtäväksi ilmapuhaltimilla.

Sadevesijärjestelmä puhdistetaan keräämällä roskat käsin suoraan roskapusseihin. Lopuksi rännit huuhdellaan, jotta niihin ei jäisi yhtään likaa aiheuttamaan ruostetta. Jos kyseessä on tasakatto, on roskien poisto sen sadevesijärjestelmästä eli kattokaivoista erinomaisen tärkeää, sillä vedellä ei ole toista reittiä pois katolta.

Huopakaton ja tiilikaton huolto-ohjelmaan kuuluvat myös sammaleenpoisto ja uusilta sammaleilta suojaavat suojakäsittelyt. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitus vähentää katon sammaloitumista ja lisää muutoinkin katon rasituksensietokykyä. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran. Peltikaton maalausta ei tarvita sammaleiden torjumiseksi, sillä liukaspintainen peltikatto ei ole altis sammaloitumaan. Peltikatto kannattaa huoltomaalata 10–25 vuoden välein (edellisen pinnoitteen kulumisesta riippuen), jotta se ei rupeaisi ruostumaan. Ruoste haurastuttaa peltikatot ja saa niiden kunnon romahtamaan, joten ruostumista kannattaa torjua kaikin voimin.

Katon tarkastaminen saattaa paljastaa tarpeen suorittaa jonkin muunkin kattotyön. Se voi olla esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäys, tai kenties naulojen tai vanhojen kateruuvien vaihtaminen uusiin ruuveihin. Tarkastus ulottuu aina myös katon varusteisiin asti, joten saatat saada kattotarkastuksen jälkeen tarjouksen myös jostain kattoturvatuotteiden huollosta tai esimerkiksi rännien huoltomaalaamisesta.

Jätä rännien puhdistukset Askolassa meidän huoleksemme

Rännien puhdistus, asennus, huolto sekä korjaus onnistuu Askolassa helpoiten, kun asialla on kattopalvelu, jolla on omasta takaa kaikki työssä tarvittavat henkilönostimet sekä työkalut peltisaksista lähtien. Tunnemme tasakattojen ja satulakattojen kaikki erilaiset sadevesijärjestelmät, ja osaamme valita sopivan tavan niiden korjaamiseksi ja niissä esiintyvien ongelmien poistamiseksi.

Jos räystäs vuotaa, on usein kyse siitä, että roskat ovat tukkineet kourujen. Sadevesikourujen puhdistus tuo asiaan välittömän avun. Jos tarpeen, toteutamme myös syöksyputkien avauksen. Rännit ja kattokaivot pitäisi puhdistaa kahdesti vuodessa, jotta tukoksia ei pääse syntymään. Roskatukokset aiheuttavat monenlaista murhetta voiden johtaa eriasteisiin kosteusvahinkoihin. Välitön seuraus rännien tukkiutumisesta on se, että rännit alkavat vuotaa yli äyräiden, ja talon julkisivu, katon ulkopuuosat, piha sekä jopa talon perustukset voivat kastua. Koska rankkasateen aikana omakotitalon katolta voi valua alas tuhansia vesilitroja, eivät hyväkuntoisetkaan salaojat ehkä pysty pitämään maaperää rakennuksen ympärillä tarpeeksi kuivana. Tästä voi olla seurauksena se, että kosteus hiipii talon perustuksiin asti. Jos kattokaivo menee tukkoon, ei vesi pääse poistumaan tasakatolta, ja katon saumat saattavat antaa periksi – roskien poistamatta jättäminen voi siis saada aikaan vesivahingon tasakaton alla.

Roskaisista ränneistä on haittaa myös pidemmällä aikavälillä, sillä roskat estävät rännejä kuivumasta sateiden välillä. Ruoste nakertaa rännit rikki ennen aikojaan, ja jos ränneissä on vettä myös talven tullessa, tulevat rännit jäätymään. Jää rikkoa rännien saumat ja kaadot, ja jäätyneistä ränneistä rupeaa roikkumaan vaarallisia jääpuikkoja. Jään poistaminen vesikouruista ja kattokaivoista kannattaa jättää Plus Kattopalvelun huoleksi, sillä me saamme jään sulamaan tehokkaalla höyrytyslaitteellamme. Ei ole parempaa tapaa jään poistoon katolta, sillä kuumalla vesihöyryllä se onnistuu nopeasti, eivätkä rakenteet kärsi siitä lainkaan.

Mikään ei tietenkään ole ikuista, eivät edes alumiiniset sadevesikourut, joihin voi saada jopa uskomattoman pitkän 60 vuoden materiaalitakuun. Tavallinen, teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä kestää noin 40 vuotta, kun taas muoviränneille ja kattokaivoille voi odottaa noin 30 vuoden mittaista elinkaarta. Kun sadevesijärjestelmä on aika uusia, ota yhteyttä. Kattopeltisepiltämme tilaat sadevesijärjestelmän peltisepän työnä. Sopisivatko jalkarännit sinunkin rakennukseesi?

Katon pesu ja puhdistus estää kattoa haurastumasta ennen aikojaan

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Askolassa pitävät katon vuodesta toiseen yhtä edustavan näköisenä, mutta katon puhdistuksella saavutetaan muitakin etuja. Roskainen katto alkaa helposti sammaloitua, jos kyseessä on tiili- tai huopakatto. Sammalet tuhoavat katon hitaasti, mutta varmasti. Sammalet kuluttavat ja haurastuttavat kattoa niin, että se on uusittava ehkäpä vuosikymmeniä etuajassa. Jos roskainen katto onkin peltikatto, alkaa se ruostua, jos lehdet ja muut epäpuhtaudet jäävät poistamatta sen päältä. Ruoste saa kattopellit ohenemaan ja reikiintymään, jolloin katon alapuoliset osat ovat suuressa vaarassa kastua ja mennä pilalle.

Peltikaton, tiilikaton tai mineriittikaton harjaus on paras tapa hoitaa roskien poisto tällaiselta katolta. Katolla saattaa olla niin lehtiä, neulasia, oksia kuin muitakin roskia, mitkä saa alas reippaalla harjauksella. Katon harjaus kannattaa suorittaa sekä loppusyksystä, jotta kattolumen alle jäisi mahdollisimman vähän roskia, sekä uudemman kerran keväällä. Mikäli tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai muun katon materiaali onkin kattohuopaa, kannattaa katto puhdistaa ilmapuhalluksella, mikä on harjausta hellävaraisempaa tälle helposti vaurioituvalle katolle. Koska harjaus tai ilmapuhallus vie osan roskista katon sadevesijärjestelmään, kuuluu vesikourujen tai kattokaivojen puhdistus olennaisena osana katon kevät- ja syyshuoltoihin. Plus Kattopalvelun suorittama kevät- ja syyshuolto viimeistellään maksuttomalla kattotarkastuksella, kuten kaikki muutkin kattotyömme.

Tiilikaton pesu, peltikaton pesu ja huopakaton pesu auttavat silloin, kun lika on tarttunut kattoon normaalia tiukemmin, tai kun katto on aika maalata tai pinnoittaa. Uusi pinnoite tarttuu parhaiten silloin, kun alusta on putipuhdas. Kattoa ei kannata pestä painepesurilla, sillä kova vedenpaine rikkoo useimmat katot. Tiilikatto voidaan periaatteessa pestä painepesurilla, mutta koska painepesuri vaurioittaa tiilien suojapinnoitetta, on katto pinnoitettava uudestaan pesun jälkeen.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki mahdolliset kattohuollot, myös sammaleenpoisto huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta sekä sammaloitumista ehkäisevät katon suojakäsittelyt. Peltikatolle ilmaantuu sammaleita hyvin harvoin, ja silloinkin ne saa pois harjaamalla, sillä sammalten juuret eivät saa kunnollista otetta peltikatosta. Tiilikattoon ja huopakattoon ne sen sijaan pystyvät tarrautumaan hyvin tukevasti. Jotta sammalet saataisiin pois katosta katetta vahingoittamatta, kannattaa katon puhdistus hoitaa kemiallisesti, eli sopivilla sammaleenpoistoaineilla.

Katon maalaus Askolassa onnistuu parhaiten kuivalla, muttei liian aurinkoisella säällä

Plus Kattopalvelu hoitaa myös kattojen maalaukset Askolassa. Kattomaalaus saa katon vaikuttamaan aivan kuin uudelta, eikä kyse ole pelkästä vaikutelmasta – katon maalaus vahvistaa katon rasituksensietokykyä niin, että se kestää ilmansaasteita, auringon ultraviolettisäteilyä ja muita kuormituksia lähes yhtä hyvin kuin uutena! Ennen kuin katto maalataan, se kuuluu pestä, ja mahdolliset sammalet kannattaa poistaa asianmukaisella sammalenpoistoaineella. Katto voidaan pestä hieman märemmälläkin säällä, mutta kattomaalaus kannattaa suorittaa kuivalla (muttei kuitenkaan liian aurinkoisella ilmalla). Ota yhteyttä Uudenmaan parasta kattopalvelua tarjoavaan Plus Kattopalveluun, niin peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi tulee maalattua kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Teemme kattomaalaukset avaimet käteen -pakettina huolehtien niin ympäristön suojaamisesta kuin mahdollisesti tarvittavista kattotiivistyksistä – saumoista vuotavaa kattoa ei tietenkään kannata alkaa pestä, ennen kuin tarvittavat korjaukset on suoritettu! Pidämme huolen myös siitä, että itse kattomaalaus tapahtuu sellaisessa säässä, että maali tarttuu kunnolla ja että se ehtii rauhassa kuivua. Tarvittaessa teemme kaksi tai vaikka kolme maalikerrosta. Useampia maalauskertoja tarvitaan esimerkiksi silloin, jos katon väriä on tarkoitus samalla muuttaa.

Peltikaton maalausta tarvitaan ennen kaikkea katon ruostumisen ehkäisemiseksi. Maalipinnoite eristää kattopellit kosteudesta, mikä aiheuttaa ruostumista. Tiedät, että peltikaton maalipinta on aika uusia, kun huomaat vanhan maalipinnoitteen hilseilevän ja halkeilevan – tai kun katollasi vieraillut asiantuntijamme mainitsee sinulle asiasta, ja laatii otollisen tarjouksen katon huoltomaalaamisesta.

Tiilikaton maalaus eli tiilien pinnoitus tasoittaa kattotiilien pinnan, mikä hidastaa katon sammaloitumista ja rapautumista merkittävällä tavalla. Vanha kattotiili on huokoinen, mikä tarkoittaa sitä, että se imee paljon vettä. Samaan aikaan kattotiilien päälle kasvaa sammaleita, joiden on helppo kiinnittyä epätasaiseen pintaan. Kosteus jäätyy talvella, mikä aiheuttaa pikkuhiljaa tiilien murenemista. Pinnoitteen uusiminen ratkaisee tällaiset ongelmat betonitiilikatolla. Savitiilikatolla käytetään katon suojakäsittelyainetta, mikä kyllästää tiilet ja muuttaa ne sekä vettä että kasvustoja hylkiviksi.

Huopakaton pinnoitus pelastaa kuluneen ja vuotoalttiin oloisen katon. Uusi pinnoite nimittäin palauttaa katon elastisuuden, mikä on sen kestävyyden salaisuus, sekä suojaa katteen niin sammaleilta kuin ultraviolettisäteiltäkin.

Kuinka usein katon huoltomaalaus sitten on edessä? Peltikatto kannattaa maalata heti, kun vanhasta pinnoitteesta ei enää ole sitä suojaamaan. Tämä voi olla edessä yhtä hyvin 10 kuin vasta 25 vuoden päästä. Tiili- ja huopakatot maalataan vain kerran, ja tämä kerta ajoittuu katon elinkaaren puolenvälin paikkeille.

Lumenpudotukset Askolassa voivat tulla tarpeen kovan lumimyräkän jälkeen

Etelä-Suomessa sataa lunta harvemmin ylitsevuotavaisen paljon, mutta tärkeää on olla valveutunut siitä, ettei lumen paino uhkaisi katon rakenteiden kuntoa. Asuinrakennukset rakennetaan niin vahvoiksi, että pakkaslumen painosta tarvitsee harvemmin olla huolissaan. Tasakattojen omistajien kannattaa kuitenkin silloin tällöin luoda silmäys katolle, sillä tasakatolle lunta kertyy enemmän kuin kaltevammille katoille – eihän lumi pääse valumaan itsekseen katolta alas.

Kevättalvella on satulakattojenkin omistajien syytä silmäillä katolle kertyneen lumen määrää, koostumusta ja jakautumista. Kevättalvella keli lämpenee, ja taivaalta sataa räntää ja vettä. Vettynyt suojalumi painaa kuutiolta paljon enemmän kuin pakkaslumi, joten runsaslumisina talvina tarvitaan lumen pudotuksia myös eteläisissä osissa maatamme.

Yleinen syy tilata lumenpudotus omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta on pihamaan turvallisuus. Painava lumi saattaa valua katolta alas lumiesteistä huolimatta, sillä vauhdilla alas tuleva lumi saattaa irrottaa lumiesteet katosta. On vaarallista jäädä katolta alas putoavan painavan ja mahdollisesti myös jäänsekaisen lumen alle! Katolta putoava lumi ja jää saattaa rikkoa myös autojen tuulilaseja, terassirakennelmia ja muuta alleen jäävää omaisuutta. Aikaisessa vaiheessa tilattu, hallitusti etenevä lumenpudotus ehkäisee tällaiset vaaratilanteet. Panostamme niin omaan kuin ohikulkijoidenkin turvallisuuteen, ja pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme toimia katolla niin, ettei kattoon synny naarmuja tai muita vaurioita.

Rännien ja katon sulatus höyryllä on toinen talvinen kattohuolto, minkä tilaat Askolaan Plus Kattopalvelulta. Jään poisto katolta, kattokaivoista ja ränneistä hoidetaan kuumalla vesihöyryllä, mikä ei riko kattoa tai sen sadevesijärjestelmää millään lailla. Kuuma vesihöyry ei jätä pulaan, vaan jää sulaa silmissä. Vanhat kikat eli rännien potkiminen ja katon hakkaaminen lapion terällä kannattaa jo unohtaa, sillä ne aiheuttavat yleensä enemmän pahaa kuin hyvää. Mekaaninen jään poisto voi vaurioittaa katon rakenteita, ja jäätä irtoaa vain vähän kerrallaan. Jääpuikkojen poisto räystäältä ja ränneistä hoidetaan yhä katkomalla jääpuikot käsin, mutta tässä noudatamme erityistä varovaisuutta muun muassa suojaamalla silmämme suojalaseilla ja jättämällä tarvittaessa jonkun vahtimaan vaaravyöhykettä, ettei kukaan ohikulkijakaan saisi jäänsiruja silmiinsä.

Kaikki kattotyöt kaikille katoille Askolassa

Kaikenlaiset kattotyöt Askolassa saat yhdestä ja samasta osoitteesta, eli monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti palvelevalta Plus Kattopalvelulta. Meidän pitkän linjan ammattilaisiltamme voit tilata kaikki peltikatto-, huopakatto-, palahuopakatto- ja tiilikattotyöt, mitkä mieleesi juolahtavat, sillä meillä ei mene sormi suuhun harvinaisten tai haasteellistenkaan työtilausten edessä. Tekijät löytyvät niin piipun pellittämiselle kuin vaikkapa katon IV-töille. Piipun pellittäminen ehkäisee savuhormin rapautumista, mikä on merkittävä ongelma paloturvallisuuden kannalta. Myös piipunhatun avulla pidetään savuhormi kuivana, ja siten huomattavasti hitaammin kuluvana ja rapautuvana. Kattopeltiseppämme toteuttavat piipun peltityöt mittojen mukaan, joten lopputulos on taatusti onnistunut.

Aluskatteen vaihto, paikkaus, korjaus ja uusiminen on yksi erityisen tärkeä kattotyö. Aluskate estää satunnaisia tiilikattovuotoja, huopakattovuotoja tai peltikattovuotoja kastelemasta katon alla olevia puurakenteita ja eristeitä. Aluskate auttaa myös kuivattamaan välikattoa rakennuksen sisältä nousseesta vesihöyrystä, jos kyseessä on uudenaikainen, hengittävä aluskate. Aluskate ei tietenkään toimi, jos se on rikki. Aluskatteen kunto on muistettava tarkastaa puolivuosittain, jotta se voitaisiin tarvittaessa korjata. Aluskatteen tiivistys tarkoittaa käytännössä aina samaa kuin sen uusiminen, mutta aluskatteen uusiminen voidaan usein toteuttaa vain osittain, mikä helpottaa urakkaa huomattavasti.

Kattoläpivientien korjaukset ovat osa laajaa palvelurepertuaariamme, ovathan läpivientivuodot hyvin tyypillinen ongelma kaikilla katoilla. Tarvittaessa uusimme kattoikkunan tai -luukun, tai asennamme kokonaan uusia kattoläpivientejä katollesi. Katolle voidaan asentaa vaikkapa välikaton ilmanvaihtoa tehostavia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuulettimia. Katon varustelua voidaan päivittää missä vaiheessa katon elinkaarta tahansa. Uusien läpivientien lisäksi katolle voidaan asentaa pieneläinesteitä, kuten lintuverkkoja, joiden ansiosta pikkulinnut eivät pääse tekemään tuhojaan katon alle. Linnut voisivat rikkoa aluskatetta tai repiä eristeitä, sekä ulostaa niiden päälle. Jotta eristekerros hengittäisi, sen päällä ei saa olla ylimääräisiä roskia. Välikatto ei ole sopiva säilytyspaikka millekään, sillä eristeiden päältä ei saisi löytyä kuin korkeintaan kapeat laudat pitkospuiksi.

Katon eristeiden lisäämiselle on lukuisia perusteluja, jos niitä vaikuttaa olevan liian vähän. Villoja voidaan lisätä katon alle useimmiten ilman sen kummempia esivalmisteluja, mutta työllä on kauaskantoiset vaikutukset niin asumiskustannusten laskemisessa, asumisesta aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentämisessä kuin saumavuotojen ehkäisemisessäkin.

Katon ja yläpohjan eristys sekä villojen vaihto

Kuten sanottu, teemme ammattitaidolla ja kokeneella otteella kaikki kattotyöt Askolassa, mukaan lukien ilman muuta katon, ullakon ja vintin eristyksen. Katon eristys hoidetaan katon asentamis- tai uusimisvaiheessa, mutta jälkikäteen voi paljastua, että eristeitä onkin tarpeeseen nähden liian vähän. Vanhoissa taloissa yläpohjan eristäminen on toisinaan hoidettu pelkällä ohuella kerroksella sahanpuruja, ja koska vesikatto ei toimi lämmöneristeenä, karkaa lämpöä tällöin harakoille melko tavalla. Uusien eristeiden lisääminen välikatolle tuo tullessaan lukuisia positiivisia muutoksia, joista yksi on asumiskustannusten pieneneminen. Jos yläpohjan läpi karkaa kaiken aikaa lämpöä, on asuntoa kallista lämmittää, eikä se ole kovin ekologistakaan. Samalla kun katon lisälämmöneristys tekee rakennuksesta energiatehokkaamman, muuttaa se sen myös ekologisemmaksi. Energian säästäminen on teko sekä luonnon että oman talouden hyväksi.

Katon lisälämmöneristys torjuu myös katon vesivahinkoja, sillä tarpeeksi paksun eristekerroksen läpi ei karkaa liikaa lämpöä, mikä voisi tiivistyä katon alla vedeksi – tai sulattaa katolla olevaa lunta niin paljon, että sulamisvettä alkaisi tihkua katon alle.

Ullakon ja vintin eristystä tarvitaan esimerkiksi silloin, jos vanha rakennus on käynyt ahtaaksi, ja siihen halutaan uusia asuinneliöitä ottamalla kylmä ullakko asuinkäyttöön. Jotta uusista huoneista saataisiin tarpeeksi korkeita, tarvittaneen samalla katon korotusta. Meiltä onnistuu myös katon korotus tai esimerkiksi katon harjakulman muutos, mutta kannattaa ottaa huomioon, että tällaiset rakennuksen ulkomuotoa radikaalisti muuttavat remontit vaativat yhteydenottoa rakennusvalvontaan. Lupien järjestämisessä menee oma aikansa, joten on hyvä olla aikaisin liikkeellä.

Plus Kattopalvelu palvelee ilolla myös silloin, kun edessä on yläpohjan villojen vaihto. Kattoremontin tai katon lisälämmöneristyksen yhteydessä voidaan yleensä hyötykäyttää vanhoja villoja. Villat puretaan ja uusitaan yleensä vain kahdesta syystä: villat halutaan vaihtaa kaikki samanlaisiksi, tai katon vesivahinko on kastellut vanhat eristeet. Katot eristetään tänä päivänä usein hengittävillä ekovilloilla. Jos katon alta löytyy vanhastaan muunlaisia villoja, kannattaa ne vaihtaa samanlaisiksi kuin uudet eristevillat.

Teemme myös ilmanvaihtokanavien eristyksen joko uusien ilmanvaihtokanavien asennuksen yhteydessä, tai jos vanhojen ilmanvaihtokanavien huomataan olevan puutteellisesti eristettyjä. Eristämme myös muut katon läpiviennit, jos niistä tippuu kondenssivettä merkkinä siitä, että eristys ei ole asianmukainen.

Kattoturvatuotteet kuuluvat joka katon vakiovarustukseen

Jos tarvitset uusia kattoturvatuotteita Askolaan tai jos vanhoissa kattoturvatuotteissasi on jotain huolettavaa tai korjattavaa, älä epäröi ottaa yhteyttä. Meiltä hoituvat niin uusien turvatuotteiden asennukset kuin vanhojen kattoturvien tarkistukset, korjaukset ja huollot. Kattotikkaiden, kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunto (erityisesti niiden kiinnitykset) pitääkin tarkastaa puolen vuoden välein. Kattoturvatuotteisiin ei voi luottaa, jos ne ovat huonosti kiinni katossa. Jos tikkaat tai kattosillat irtoavat kesken käytön, on se äärimmäisen vaarallista. Lisäksi pitää huomioon kaikki vaaratilanteet ja vahingot, joita katosta irtoavat kattotuotteet voivat aiheuttaa. Joku voi jäädä katolta putoavien kattotuotteiden alle, ja kattokin kärsii vahinkoja, jos tuuli tai lumi irrottaa katossa huonosti kiinni olleet kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet.

Aina kun tilaat meiltä jonkin tiili-, huopa- tai peltikattotyön, saat koko katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Samalla kun tutkimme katon tiiviyden ja katon alapuolisten rakenteiden kunnon, kiinnitämme tarkkaa huomiota myös kattoturvatuotteiden tai muiden katon tarvikkeiden kuntoon. Jos niissä on ruostetta tai jotain muuta vikaa, tarjoamme tarvittavia toimenpiteitä. Mikäli katolla ei ole tarvittavaa määrää kattoturvatuotteita, toimitamme ja asennamme katolle korkealaatuiset ja varmatoimiset kattoturvatuotteet. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet oikeaoppisesti kaikille katoille, myös konesaumakatoille.

Lapetikkaat eli kattotikkaat kuuluvat kaikkien kattojen vakiovarustukseen, samoin talotikkaat (eli seinätikkaat). Katolle on järjestettävä kiinteä, katkeamaton ja turvallinen kulkureitti, onhan siellä vierailtava vähintään puolen vuoden välein. Rakennusmääräykset tarkoin tunteva asiantuntijamme osaa sanoa, tarvitaanko omakotitalonne, paritalonne, kesämökkinne tai esimerkiksi rivitalonne katolle myös palotikkaita (eli hätäpoistumistikkaita) tai kattosiltoja. Lumiesteitä tarvitaan kaikille katoille katemateriaalista riippumatta, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sen yli. Lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä ja ehkäisevät kaikkia vaaratilanteita, joita katolta äkisti alas putoava lumi voisi aiheuttaa. Lumiesteet suojaavat myös itse kattoa katolla olevan lumen liikkeiden aiheuttamilta vahingoilta.

Kattopollarit, putoamissuojat ja savupoistoluukku ovat esimerkkejä muista kattoturvatuotteista, joita katolle voidaan tarvita. Savunpoistoluukkuja tavataan lähinnä isojen ja monikerroksisten rakennusten katoilta. Niiden tehtävä on laueta mahdollisessa tulipalotilanteessa ja nopeuttaa evakuointitöitä poistamalla kuuma ja näkyvyyttä haittaava savu pelastusreiteiltä.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – tärkeä, turvallisuutta edistävä työ!

Lumiesteiden asennus ja korjaus edistää omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen pihamaan turvallisuutta. Katolle kertyvä lumi voi tulla vauhdilla alas keväällä, kun lumi alkaa sulaa ja se lähtee valumaan pitkin lapetta. Jos joku jää katolta alas syöksyvän lumimassan alle, se voi olla hyvin vaarallista. Entistä vaarallisempaa on, jos lumen seassa on jäätä. Lumiesteiden ansiosta pihalla voi liikkua, leikkiä ja oleskella turvallisin mielin.

Lumiesteet estävät myös kaikkia sellaisia vaurioita, joita lumen äkkinäiset liikkeet voivat aiheuttaa katolle. Lumimassa voi naarmuttaa katteen pintaa valuessaan pitkin lapetta, minkä lisäksi lumi saattaa irrottaa mukaansa ilmanvaihtohormeja, viemärintuuletusputkia, lapetikkaita ja muita katolle kiinnitettyjä yksityiskohtia. Kun jotain irtoaa väkisin tiilikatosta, peltikatosta tai huopakatosta, syntyy kattoon reikiä ja muita vaurioita, mitkä saattavat aiheuttaa kattovuodon. Lumiesteiden asennus ja vaurioituneiden lumiesteiden korjaus on pieni hinta tällaisten ikävien vaurioiden ehkäisemisestä.

Lumiesteet kuuluu asentaa kaikille sellaisille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai tätä enemmän. Tähän ohjaavat rakennusmääräykset, joita on noudatettava. Määräykset koskevat myös karkeapintaisia huopa- eli bitumikattoja, joilla lumi pysyy paremmin paikoillaan kuin vaikkapa liukaspintaisilla peltikatoilla. Plus Kattopalvelulta saatte sopivat, tasokkaat ja huippukestävät kaikille katoille, myös korkeiden kerrostalojen ja esimerkiksi toimistorakennusten katoille. Rakennusmääräykset ohjaavat asennuttamaan lumiesteet ainakin kaikkien kulkureittien, kuten ovien yläpuolelle. Lisäksi oleskelualueet, kuten terassit, tulee suojata lumiesteillä. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että lumiesteistä saadaan irti paras mahdollinen teho ja hyöty, kun ne asennetaan koko lappeen reunalle. Tällöin kuormitus jakautuu tasaisesti, ja lumimassat pysyvät paremmin kurissa koko talven ajan.

Lumiesteiden kunto tulee tarkastaa joka kevät ja syksy tehtävien kattohuoltojen yhteydessä. Painava lumi on voinut vääntää lumiesteitä, saada niiden kiinnitykset löystymään tai se on voinut vaurioittaa lumiesteitä tai -aitoja jollain muulla tavalla. Me korjaamme vaurioituneet lumiesteet, ja meiltä onnistuu myös irronneiden lumiesteiden tai tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus. Yhtä luotettavasti ja ammattitaitoisesti sujuu myös katosta irronneiden aurinkopaneeleiden, ilmanvaihtohormien tai muiden kattotarvikkeiden kunnostus.

Miksi sinunkin katollesi tarvitaan piipun pellitys ja piipunhattu?

Sinunkin katollesi tarvitaan piipun pellitys ja piipunhattu, jos talossasi on tulisija – esimerkiksi leivinuuni, kamiina tai puukiuas. Piipun peltityöt estävät sen, että piipusta vuotaa vettä ja sen, että hormi rapautuu ja heikentää rakennuksen paloturvallisuutta. Piipun pellitys peltisepän työnä pitää kosteuden pois piipusta ja katon alta, samalla kun se viimeistelee omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katon ulkonäön. Kattopeltiseppiemme käsistä syntyvät suojapellitykset ovat upea lisä kaikille katoille!

Entä piipunhattu? Piipunhattu, mitä myös sadehatuksi kutsutaan, estää lumi- ja vesisateita kastelemasta hormia. Samalla se pitää puiden lehdet ja muut roskat hormin ulkopuolella. Kuiva hormi vetää paremmin, mutta ennen kaikkea piipunhattu lisää paloturvallisuutta. Jos hormiin pääsee vettä, alkaa se rapautua. Kyse on samanlaisesta pakkasrapautumisesta kuin tiilikatolla, sillä hormin laastin koloihin (tai kattotiilen huokosiin) varastoituva vesi jäätyy talvella. Jäätyessään neste vaatii enemmän tilaa, ja siksi se rapauttaa hormia tai tiiliä vähän kerrallaan. Lopulta kolot ja halkeamat ovat niin suuria, että hormista alkaa karata lämpöä ja savukaasuja. Lisäksi hormiin syntyneisiin koloihin varastoituu nokea, mikä voi syttyä tuleen, kun tulisijaa käytetään. Nokipalon aikainen suunnaton kuumuus voi saada yläpohjaeristeet syttymään tuleen, minkä lisäksi koko hormi on vaarassa haljeta. Piipunhattu pitää hormin kuivana ja ehjänä, ja kaikki noki on helppo poistaa nuohoojan toimesta.

Plus Kattopalvelulta saatte myös muut peltisepän työt, kuten kattoikkunan suojapellitykset, jiiripellitykset, myrskypeltien ja muiden peltilistojen asennukset. Kattopeltiseppämme toteuttavat lumiesteet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmän peltisepän työnä, ja tietenkin heidät voi tilata myös asentamaan näyttävää konesaumakattoa.

Soita meille myös silloin, jos katto vuotaa piipun juuresta. Piipunjuuri on hyvin tyypillinen paikka kattovuodolle, sillä kattolumen paino ja esimerkiksi peltikaton lämpöeläminen kuluttavat piipunjuuren tiivisteitä ja voivat vääntää piipunjuuripellitystä. Jos aluskate on ehjä ja oikein asennettu, ei piipunjuurivuoto pääse kastelemaan eristeitä ja katon alla olevia puurakenteita. Muussa tapauksessa kattovuodon korjaukseen sisältyy myös aluskatteen korjaus piipun kohdalta ja kastuneiden kattorakenteiden kunnostaminen. Tarvittaessa teemme myös märkien villojen vaihdon.

Näin saat katon tarkastuksen Askolaan

Kattotarkastuksia tarvitaan Askolassa kaksi kertaa vuodessa, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen katto on hyvä tarkastaa sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä. Kattotarkastusta kaipaavat niin tiilikatot, huopakatot, peltikatot kuin mineriittikatotkin, eikä katon muodolla, koolla tai rakennuksen käyttötarkoituksella ole väliä. Katon kunnon tarkastus auttaa tukemaan katon kuntoa ja pitämään sen käyttöiän mahdollisimman pitkänä. Esimerkiksi tiilikatto voi saavuttaa jopa 70 vuoden käyttöiän, kun se tarkastetaan kahdesti vuodessa.

Miksi katolla pitää käydä näin usein? No tietenkin siksi, että kaikki muutokset katon kunnossa voitaisiin havaita jo varhaisessa vaiheessa. Mikään katto ei säily vuosikymmenestä toiseen ilman, että jotain korjattavaa ilmenee. Kattoreiät ja irvistävät saumat on helppo korjata, kun niihin päästään käsiksi heti tuoreeltaan. Jos reikä on katossa pidemmän aikaa, voi katto alkaa vuotaa, mikä voi johtaa hankalammin korjattavaan katon vesivahinkoon. Tiilikatolta voi löytyä rikkinäisiä tiiliä, peltikatolta ruostevaurioita ja huopakatolta halkeamia tai ilmakuplia. Kaikki tällaiset vauriot saadaan havaittua ja korjattua ajoissa, kun katolla käydään kaksi kertaa vuodessa.

Katon kunnon tarkastus kertoo myös kattohuoltojen tarpeesta. Jos kattoa on aika maalata tai suojakäsitellä, teemme siitä edullisen tarjouksen. Oikeaan aikaan ja oikealla ammattitaidolla toteutetut kattohuollot tukevat katon kuntoa optimaalisesti. Kattotarkastuksen aikana vieraillaan myös omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai muun kiinteistön katon alla, jos sinne pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta. Välikatolta käsin saadaan varma tieto siitä, ettei katto vuoda, ja että sen tuuletus toimii normaalisti.

Plus Kattopalvelun asiakaslähtöisyys näkyy muun muassa siinä, että muiden kattotöiden yhteydessä toteutetaan aina ilmainen katon yleistarkastus. Sen aikana tutkimme koko katon tiiviyden, kaikkien katon tarvikkeiden ja kiinnitysten kunnon, saumojen vedenpitävyyden ja esimerkiksi välikaton rakenteiden ja laudoitusten terveyden. Tämä kaupanpäällinen tulee niin isoihin kuin pienempiinkin kattourakoihin. Sinun ei tarvitse kuin tilata rännien puhdistus, rikkinäisen tiilen vaihto tai vaikkapa myrskyssä irronneen lumiesteen kiinnitys takaisin katolle, niin tarkastamme koko kattokokonaisuuden kunnon ilman eri veloitusta. On myös mahdollista tilata kattavampi koko katon kuntotarkastus, minkä perusteellisuutta ei kenenkään käy kiistäminen.

Tilaa mikä tahansa kattourakointi Askolaan tältä kokonaisvaltaiselta kattopalvelulta

Tarvitsitpa millaista tahansa kattourakointia Askolassa, muista Plus Kattopalvelu. Moni kattourakoitsija on erikoistunut vain tietyn tyyppisiin kattoihin, mutta meiltä saat kaikki tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen kattourakat. Palvelemme sinua tasokkaasti niin kattoremonttien, katon huoltojen, kattokorjausten kuin kattojen varustelunkin suhteen. Hintamme ovat varsin kilpailukykyisiä, ja yksityisasiakkaalla on lisäksi mahdollisuus ilmoittaa kattotyöt verottajalle ja saada niistä siten kotitalousvähennystä. Erityisen kätevää on, että olemme kattopalvelu, jonka kautta saa järjestettyä kattotöille myös rahoituksen. Joustava rahoitus on paikallaan varsinkin isompien kattourakoiden tullessa ajankohtaisiksi.

Rahoituksen, kotitalousvähennysmahdollisuuden ja ainutlaatuisen tasokkaan ja monipuolisen ammattitaidon lisäksi tällä kattofirmalla on vielä yksi ässä hihassa, ja se on fantastinen kaupanpäällisemme. Tilasitpa meiltä kourusaneerauksen, piipun pellityksen tai vaikkapa kattopesun, saat koko katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen avulla saat heti tiedon siitä, jos katolla on jokin huonossa kunnossa oleva sauma, tai jos peltikaton vanha pinnoite on alkanut halkeilla ja hilseillä. Näin ollen voit teettää tarvittavat kattotyöt heti pois alta, eikä katon kunto pääse romahtamaan rahtustakaan. Jos sauma jäisi paikkaamatta, voisi katto alkaa vuotaa, ja kattovuodon korjaaminen on tunnetusti hitaampaa ja hankalampaa kuin pelkkä sauman tiivistys. Mikäli taas peltikattoa ei ajoissa huoltomaalattaisi, pääsisi kosteus tekemisiin kattopeltien kanssa, ja se johtaisi katon ruostumiseen. Ruostumisen seurauksena katto haurastuisi, ja sen läpi voisi alkaa päästä kosteutta.

Kaikki katon huollot, katon korjaukset ja paikkaukset sekä muut kattotyöt suoritetaan avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä ja tilata tarvitsemansa kattotyö. Hinta tullaan useimmiten laskemaan paikan päälle, sillä jokainen kattotyö on omanlaisensa kokonaisuus, joille ei voida laatia listahintoja. Kun hinta on selvillä ja sopimus on yhdessä allekirjoitettu, aloitamme työt ja saatamme ne loppuun asti ripeästi. Vaikka kattourakka eteneekin sukkelaan, ei huolimattomuusvirheistä tarvitse olla huolissaan, sillä ne eivät kerta kaikkiaan kuulu tarkkojen ja kokeneiden kattoammattilaistemme sanavarastoon. Urakan lopuksi siivoamme jälkemme ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätettäviksi. Asiakkaan tehtäväksi jää vain laskun maksu, minkä hän voi hoitaa parhaaksi katsomallaan tavalla.