Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyösi Sammatissa tekevä kattofirma ajattelee aina kattosi parasta

Korkealle, kaltevalle ja usein myös liukkaalle katolle ei kannata kiivetä ilman asianmukaisia työturvallisuustuotteita, kuten turvavaljaita. Muutenkin kaikki katon huollot ja erilaisten vaurioiden korjaukset kannattaa jättää asiantuntijoille. Myös katon varustelu ja kattoremontti ovat kattotöitä, joiden tiimoilta kannattaa ottaa yhteyttä alan ammattilaisiin. Ammattilaisilta kaikenlaiset kattotyöt sujuvat nopeammin, ja voit olla varma siitä, että katosta tulee kaikin puolin tiivis ja toimiva. Aina kun tarvitset jotain kattotyötä Sammatissa, ota yhteyttä. Meidän ammattilaisemme korjaavat, paikkaavat ja tiivistävät luotettavasti kaikenlaiset tasakatot, harjakatot ja esimerkiksi pulpettikatot. Jos katon ikä on korkea tai katto on vaurioitunut pahasti kosteuden, lumen tai kovan tuulen takia, teemme kilpailukykyisen tarjouksen katon uusimisesta.

Plus Kattopalvelun tasokkaisiin ammattilaisiin voit luottaa myös erilaisia pelti-, tiili- tai huopakattohuoltoja tarvitessasi. Me harjaamme katot ja pesemme ne puhtaaksi pinttyneestäkin liasta. Jos katolla kasvaa jäkäliä ja sammaleita, puhdistamme katon kemiallisesti – tämä on varma tapa päästä eroon kaikista ei-toivotuista kasvustoista. Totta kai teemme myös kattomaalaukset, mitkä antavat omakotitalojen, kerrostalojen, kesämökkien, paritalojen ja esimerkiksi hallien katoille uutta pontta kestää erilaisia rasituksia. Kattomaalaus saa katon hylkimään likaa ja kasvustoja, ja parantaa sen kykyä kestää muun muassa päällä kävelyä sekä ilmansaasteita. Ota yhteyttä myös lumenpudotusten tiimoilta. Sen lisäksi, että poistamme liiat lumet katolta sitä rikkomatta, huolehdimme myös jään ja jääpuikkojen poistamisesta.

Plus Kattopalvelu palvelee kaikissa kattoasioissa myös Sammatin ympäristössä, eli esimerkiksi Karjalohjalla, Lohjalla, Nummi-Pusulassa, Suomusjärvellä, Salossa ja Somerolla. Tarvitsitpa osittaista kattoremonttia, lumiesteiden uusimista, rännien korjaamista tai aluskatteen vaihtoa, ota yhteyttä! Kuulet kilpailukykyisen ja kotitalousvähennyskelpoisen hinnan kattotöille, kun olemme käyneet paikan päällä arvioimassa kohteen kunnon ja päättämässä, millaisia töitä katto kaipaa. Monet kattotöiden hinnan laskemisen kannalta oleelliset seikat selviävät vasta paikan päällä.

Luvassa on kaikin puolin sujuva urakka, tehdäänhän kaikki kattokorjaukset ja muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja mahdollisesti tarvittu rahoituskin löytyy meidän kotisivujemme kautta. Rahoituksen hakeminen onnistuu ilman turhia kiemuroita, ja sen tarjoamisesta vastaa tunnettu ja luotettu yhteistyökumppanimme.

Ajattelemme aina kattosi parasta, mikä näkyy huolellisesti ja laadukkaasti toteutettuina kattotöinä sekä siinä, että tarjoamme veloituksettoman kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Kun olemme tutkineet kattosi perinpohjaisesti, osaamme kertoa, kohenisiko katon kunto esimerkiksi kattomaalauksen avulla, tai pitäisikö kattoikkuna tiivistää.

Kattoremontti Sammatissa voi pitää sisällään myös kattorakenteiden uusimisen

Riippuu täysin tapauksesta, miten kattoremontti Sammatissa tehdään. Joskus omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi rantasaunan kattoremontti pitää sisällään myös kattorakenteiden uusimisen, mutta aina ei vaihdeta edes aluskatetta. Kattosaneeraus tehdään sen perusteella, missä kunnossa vanhan aumakaton, pulpettikaton, harjakaton tai tasakaton alapuolella olevat rakenteet ovat. Huonokuntoiset kattorakenteet on vaihdettava, jotta ne kestäisivät seuraavat 30–100 vuotta. Jos rakenteet ovat hyvässä kunnossa, ei niitä tarvitse uusia yhtä aikaa lukkosaumakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi palahuopakaton kanssa. Tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voidaan tehdä myös uusimatta aluskatetta – tosin vain silloin, jos aluskate on sellaisessa kunnossa, että sen voi luottaa kestävän yhtä kauan kuin uuden vesikatteen. Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä uusitaan aina myös aluskate, ellei kattoa uusita poikkeuksellisella tavalla: joissain tapauksissa on mahdollista uusia katto siten, että uusi katto rakennetaan suoraan vanhan katon päälle.

Se, mitä uuden huopakaton, peltikaton tai tiilikaton asennus vaatii, selviää paikan päällä. Samalla voidaan laskea myös kattoremontin hinta ja jutella lisää mahdollisuuksista maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella. Katon uusiminen on iso urakka, mutta me pidämme huolen siitä, että saat kattosaneerauksen vain kohtuullista korvausta vastaan. Vaikka kattoremontin yhteydessä tehtäisiin joitain normaalista poikkeavia kattotöitä, pysyy urakan hinta aisoissa.

Talvella tehty kattoremontti ei ole mitenkään poikkeava urakka, sillä monet katot uusitaan talvisin. Talviaikainen kattoremontti eroaa kesällä tehdystä katon uusimisesta siten, että sen yhteydessä voidaan joutua pudottamaan lunta katolta. Muita merkittäviä eroja ei ole, ja urakka valmistuu usein jopa jouhevammin kuin kesällä – talvellahan ei ole pelkoa äkillisistä vesisateista, kuten kesällä. Poikkeavaksi kattoremontin tekee se, jos talon kattoa samalla korotetaan, tai jos katon kaltevuutta muokataan joko loivemmaksi tai jyrkemmäksi.

Me Plus Kattopalvelun asiantuntijat voimme muokata kattoasi monin eri tavoin. Voimme tehdä huopakatosta tiilikaton, tasakatosta aumakaton ja huonosti tuulettuvasta katosta kaikin puolin terveen ja toimivan katon, minkä alla ilma liikkuu kiitettävästi. Jos haluat, voimme lisätä katolle uusia varusteita, kuten vaikka aurinkopaneeleita. Monen kattosaneerauksen yhteydessä tehdään myös katon lisälämmöneristys, minkä ansiosta lämmitysenergiaa ei enää karkaa ulos entiseen malliin.

Huopakatto (tai palahuopakatto) on tuttu näky kesämökin katolla, mutta käyttömahdollisuudet ovat miltei rajattomat

Palahuopakatto tai tavallinen huopakatto on tuttu näky kesämökin katolla, mutta bitumikattoja käytetään paljon myös vakituisten asuntojen kattoina. Bitumikermikatto on katto, mikä sopii lähes kaikkiin rakennuksiin – niin rintamamiestaloihin, moderneihin uudisrakennuksiin, rantahuviloihin, eräkämppiin, navettoihin, teollisuuslaitoksiin, autokatoksiin kuin esimerkiksi rivi- ja kerrostaloihinkin. Monessa grillikodassa tai -katoksessa on laattakatto. Laattakatto sopii myös lasten leikkimökkiin tai vaikkapa roskakatokseen. Bitumikatto voi olla tasakatto, aumakatto, monimuotoinen katto tai tavallinen harjakatto (jyrkkä tai loivanpuoleinen). Tiivissaumakatto on luotettavan tiivis aivan tasaisillakin katoilla, mutta palahuopakatto ja kolmiorimahuopakatto vaativat katolta jonkin verran kaltevuutta.

Olipa kyseessä paanukatto tai jokin muu bitumikatto, on luottokumppanisi Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset ovat aina valmiina tekemään jonkin huopakaton huollon, remontin tai korjauksen. Näissäkin asioissa kannattaa luottaa asiantuntijoihin, jotka tietävät, miten kussakin tilanteessa tulee toimia. Koska olemme sitoutuneet etsimään asiakkaan kannalta taloudellisimmat tavat katon ylläpitoon, tarjoamme huopakaton uusimista vain silloin, kun muista vaihtoehdoista ei ole enää hyötyä. Tulemme paikan päälle arvioimaan kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon kunnon ja suunnittelemaan kokonaisvaltaisen kattokorjauksen – tai kattohuollon tai kattosaneerauksen. Meihin voit luottaa myös bitumikaton varustelussa, mikä ei juuri poikkea muiden kattojen varustelusta. Huopakatollekin pitää järjestää turvallinen ja kiinteä kulkureitti, ja siihen tarvitaan kattotikkaita ja talotikkaita, toisinaan myös kattosiltoja ja esimerkiksi putoamissuojia. Bitumikattokin on varusteltava lumiesteillä, jos se on kalteva. Kattoturvatuotteiden asennustavat vaihtelevat katemateriaalin mukaan, mutta me tiedämme aina, miten kattotikkaat, lumiesteet ja muut tarvikkeet on katolle asennettava. Asennamme ja kunnostamme myös bitumikaton sadevesijärjestelmän, mikä tarkoittaa yleensä samaa kuin räystäskourut ja alastuloputket. Tasakatoilta vedet johdetaan pois kattokaivojen kautta.

Helpoin tapa varmistaa bitumipaanukaton tai muun bitumikaton hyväkuntoisuus ja sen säilyminen on pitää kiinni säännöllisistä perushuolloista. Plus Kattopalvelu tekee nekin mielellään puolestasi, joten tilaa meidät joka kevät ja syksy puhdistamaan kattosi sadevesijärjestelmineen. Tämänkin kattohuollon yhteydessä teemme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana selviävät mahdolliset paikkaustarpeet tai se, onko katto jo aika pinnoittaa uudelleen, tai tarvitseeko se tehokkaampaa puhdistushuoltoa.

Katon korjaus Sammatissa on aina yhtä huolellisesti tehty urakka 

Katon korjaus Sammatissa tehdään joka kerta eri tavalla, onhan jokainen katto ainutlaatuinen kokonaisuus yksilöllisine tarpeineen. Saat parhaimmat ammattilaiset niin tiilikaton, peltikaton kuin huopakatonkin korjaamiseen, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja sälytät katon paikkauksen ja tiivistyksen meille. Korjaamme katot varsin kohtuullista korvausta vastaan, vaikka työn jälki onkin aina ensiluokkainen, ja tarjoamme kaupan päälle koko omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi autotallin katon tarkastuksen. Maltamme panostaa pienemmän kokoluokan kattokorjauksiin (kuten rikkinäisten tiilien vaihtoon, jiirien paikkaukseen tai rännien ja vesikourujen korjaamiseen) aivan samalla lailla kuin isompiin katon kunnostusurakoihin, kuten painuneen katon oikaisuun – tai tuulella katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaamiseen.

Katon ja kattoläpivientien asennus ja tiivistys ovat lajeja, joissa tarvitaan asiantuntemusta. Kattoikkunan korjaus ja tiivistys voi kuulostaa pikkujutulta, mutta siinä voi mennä metsään, jolloin lopputulos ei olekaan tiivis. Samoin huopakaton ja peltikaton reikiä on vaikea saada paikattua niin, että kaikki vesi pysyisi jatkossa katon ulkopuolella. Jos siis katossa on korjattavia reikiä (esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden aiheuttamia) tai kattoikkuna vuotaa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kiirehdimme tiivistämään katon ja tarkastamaan sen siltä varalta, että jokin muukin kohta katossa vuotaisi tai olisi vuotamaisillaan. Koska teemme ilmaisen kattotarkastuksen varsin perusteellisesti, huomaamme kaikki seikat, joita katon kunnon eteen voi tehdä. Kattotarkastuksen jälkeen saatatkin saada tarjouksen räystäspeltien ja räystäslautojen vaihtamisesta tai esimerkiksi aluskatteen korjaamisesta.

Räystäslaudat voi suojata laholta maalaamalla ne, mutta jos laho on jo saanut puuosista otteen, on ainut keino vaihtaa vaurioituneet puuosat. Näin on toimittava myös silloin, jos katon alla olevat puurakenteet ovat päässeet lahoamaan. Aluskate estää kosteuden ja kosteuden aiheuttaman lahon pääsyn katon alle, mutta vain silloin, jos se on ehjä. Aluskatteen tiivistys ja vaihto ovat ehdottomasti niitä tärkeimpiä katon korjauksia Sammatissa ja missä tahansa muuallakin, sillä katon läpi voi alkaa tulla vettä milloin vain. Ehjä aluskate antaa hieman lisäaikaa esimerkiksi irronneiden peltilistojen kiinnittämiselle ja muille myrskyvaurioiden korjaamiselle, sillä kosteus ei pääse pilaamaan kattorakenteita aivan saman tien. 

Kevät voi saada katon vuotamaan, mutta kattovuoto ei katso vuodenaikaa

Kevään suojalumien aiheuttamat vahingot voivat johtaa siihen, että katto vuotaa. Kattovuoto ei kuitenkaan katso vuodenaikaa – eikä edes tiilikaton, huopakaton tai peltikaton ikää. Mikä tahansa katto voi vuotaa, esimerkiksi juuri lumen aiheuttamien vaurioiden takia. Myös myrsky ja kova tuuli voivat saada aikaan kattovuodon, esimerkiksi repimällä kattohuopaa tai irrottamalla osan kattopelleistä katosta. Ikä tuo kuvioon omat haasteensa. Mitä paremmin katto on huollettu, sitä pidempään se kestää kosteutta, kasvustoja, päällä kävelemistä ja monia muita rasituksia. Jossain vaiheessa katon kunto kuitenkin heikkenee, ja rasitukset voivat vaurioittaa sitä johtaen siihen, että katon läpi alkaa vuotaa vettä. Kun peltikatto lähenee 50. syntymäpäiväänsä, on se yleensä jo hyvin ruosteinen. Ruoste ohentaa kattopeltejä ja suurentaa ruuvinreikiä, joten katon tiiviys on vaarassa. Huopakaton kestokyky on heikentynyt merkittävästi viimeistään siinä vaiheessa, kun katto on noin 40-vuotias. Tiilikaton voi odottaa kestävän korkeintaan 70 vuotta: tässä vaiheessa iso osa kattotiilistä on rikki ja aluskate voi olla niin kulunut, että kattorakenteet kastuvat. Näin vanhat katot on jo parasta uusia. Kannattaa muistaa, että katot kuluvat ja vaurioituvat yksilöllisesti, joten jokainen katto kannattaa käydä tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa siltä varalta, että se tarvitsisi jotain korjaus- tai huoltotoimenpidettä.

Kattotarkastuksen yhteydessä tulee tarkastaa myös katon läpiviennit, sillä jos niiden tiivisteet haurastuvat, voi katto vuotaa kattoikkunan kohdalta, piipun juuresta tai jonkin muun läpiviennin luota. Kattotarkastukseen kuuluu myös muiden katon varusteiden kuntotarkastus, sillä näin mahdollisesti löytyneet kiinnikkeet osataan kiristää ajoissa. Jos lumiesteet tai vaikkapa lapetikkaat pääsevät irtoamaan katosta, vaurioituu katto suotta voiden alkaa vuotaa.

Kattovuodon korjaus on työ, johon kannattaa valita parhaat ammattilaiset. Jätä vuotavan katon korjaus ja katon vesivahingon mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen kunnostus meille, niin urakka tulee hoidettua täyden kympin arvoisesti. Jos kattoa ei ole välttämätöntä purkaa ja uusia, teemme katon osittaisen korjauksen, mihin saattaa liittyä myös aluskatteen uusiminen, puurakenteiden kuivattaminen tai vaihtaminen sekä katon eristeiden osittainen vaihtaminen.

Riippuu tapauksesta, onko sopivin katon huolto Sammatissa katon maalaus vai katon pesu

Tulemme aina paikan päälle laskemaan, mitä katon huolto Sammatissa maksaa. Teemme kattojen huollotkin avaimet käteen -pakettina, joten meidän on nähtävä omin silmin, mitä kaikkea katto tarvitsee tullakseen kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Jos kattoa on samalla jotenkin paikattava, teemme tarjouksen, mikä pitää sisällään myös rikkinäisten tiilien vaihdon tai muun sillä erää tarvitun kattopaikkauksen.

Paikan päällä selviää, mitä huoltoa katto tarkalleen ottaen tarvitsee, ja miten katto on valmisteltava ottamaan huolto vastaan. Jos katto on likainen ja erilaisten kasvustojen peittämä, tullee kyseeseen sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely, mutta lisäksi katto voi kaivata myös pesua ja maalausta. Jos katon väri on muuttunut, riippuu tilanteesta, riittääkö katon pesu, tai onko myös katon huoltomaalaus tarpeen. Tiilikatot ja bitumikatot pinnoitetaan vain yhden kerran, mutta lukkosaumakatot ja muut peltikatot maalataan useampaankin otteeseen. Se, kuinka usein omakotitalon, mökin tai vaikka kerrostalon katto on maalattava, vaihtelee. Nyrkkisääntönä tarjotaan yleensä 10–15 vuotta, mutta varsinkin katon alkuperäinen pinnoite voi kestää jopa 25 vuotta.

Kaikkien kattohuoltojen yhteydessä tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus tehdään kaupan päälle riippumatta siitä, oliko kyseessä naulojen tai vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi, katon kevät- tai syyshuolto tai vaikkapa kattoturvatuotteiden huolto. Katon tarkastamisen jälkeen osaamme kertoa mahdollisuuksista saada katto rasituksensietokykyisemmäksi. Saatamme tarjota esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämistä, mikä estää tuulta irrottamasta kattopeltejä katosta. Tarvittaessa suosittelemme katon lisälämmöneristystä tai vaikkapa katon IV-töitä – tai jotain kattokorjausta, kuten kattoikkunan tiivistystä.

Talvisin teemme lähinnä lumenpudotuksia ja jäänsulatuksia, sillä monet kattohuollot kannattaa hoitaa lämpimään ja lumettomaan vuodenaikaan. Kevään ensimmäisiä töitä on katon keväthuoltoa (kun taas katon syyshuolto on viimeisiä töitä ennen lumen tuloa ja talven alkamista). Puolivuotishuoltojen yhteydessä katto puhdistetaan kuluneiden kuukausien aikana sille kertyneistä roskista, mitkä johtavat ajan kanssa katon sammaloitumiseen tai ruostumiseen. Puolivuosittaiseen huoltokokonaisuuteen kuuluu myös rännien tai kattokaivojen puhdistaminen, voihan roskakuorma saada ne menemään tukkoon. Jos sadevesijärjestelmä on tukossa eikä vedä, voi kosteus päästä rakenteisiin.

Oikea tapa hoitaa rännien puhdistus Sammatissa

Rännien puhdistus on sellainen rännihuolto Sammatissa, minkä voi tehdä useammalla tavalla. Parhaan rännihuollon yhteydessä saadaan kaikki roskat, kuten havunneulaset ja puoliksi maatuneet puiden lehdet, pois ränneistä. Lopuksi rännit tarkastetaan siltä varalta, että rännejä tulisi jollain tapaa korjata tai esimerkiksi huoltomaalata. Rännien korjaus on aina edullisempaa kuin uusien rännien asennus, joten rännien kuntoa kannattaa tarkkailla, jotta korjaustoimenpiteet osattaisiin tehdä ajoissa.

Voit teettää kaikki sadevesijärjestelmiin liittyvät työt Plus Kattopalvelulla – myös sadevesikourujen puhdistuksen ja mahdollisesti tukkiutuneiden syöksyputkien avauksen. Me puhdistamme sadevesikourut katolta käsin, sillä se on turvallisempaa kuin tikkailta kurottelu. Emme sotke pihaasi viskomalla roskia sinne tänne, vaan siirrämme kaikki ränneistä poistettavat roskat suoraan roskapusseihin. Vesihuuhtelu antaa kyytiä roskien jäämillekin. Huolellisen kuntotarkastuksen perusteella osaamme kertoa, pitääkö jokin komponentti uusia, jokin ruoste- tai pinnoitevaurio kunnostaa tai jokin kohta suoristaa. Varsinkin talvella voi käydä niin, että kourut vääntyvät. Vääntymisen voi saada aikaan roskaisiin kouruihin syntyvä jää tai rännien päällä osittain makaava raskas lumitaakka. Jää ja roskat saavat aikaan myös ruostetta, mikä pilaa kourut ajan kanssa.

Jotta jää ja ruoste eivät pääsisi vaurioittamaan sadevesijärjestelmääsi ja lyhentämään sen käyttöikää, kannattaa sadevesikourut puhdistaa tai puhdistuttaa kaksi kertaa vuodessa. Tämä on tärkeää myös koko rakennuksen kannalta, sillä roskainen sadevesijärjestelmä ei vedä niin hyvin kuin sen pitäisi vetää, eikä välttämättä ollenkaan. Mikäli sadevesijärjestelmä ei vedä, voi syntyä eriasteisia kosteusvaurioita. Tukossa olevien rännien yli tulvivat vedet kastelevat omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi piharakennuksen ulkoseinän, mutta valtaosa niistä imeytyy maahan vaarallisen liki talon perustuksia. Jos sade- ja muita kattovesiä ei saada ohjattua ainakin kolmen metrin päähän perustuksista, voi kosteus nousta talon rakenteisiin.

Kattokaivojenkin vetäminen on tärkeää, ja kaikki kattokaivoihin liittyvät työt kuuluvat palveluvalikoimaamme siinä kuin rännityötkin. Jos kattokaivo menee jäähän tai roskat tukkivat sen, jäävät vedet poistumatta katolta. Tällaisessa tilanteessa ei ole luottamista edes tiivissaumakaton saumoihin, vaan katto voi alkaa vuotaa. Jäätyneet kattokaivot on höyrysulatettava samoin kuin rännitkin, ja roskat kannattaa poistaa niistä vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Katon puhdistus harjoilla vähentää kattopesujen tarvetta

Katon pesua, sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä tarvitaan Sammatissa vain harvoin, jos katto on harjattu kaksi kertaa vuodessa. Tiilikaton, mineriittikaton tai peltikaton harjaus poistaa katolta kaikki roskat, mitkä eivät sille kuulu, eli esimerkiksi lehdet, oksat ja neulaset. Bitumipaanukatolta ja muilta bitumikatoilta roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltimilla, sillä harjaaminen voi olla näille katoille liian kovakouraista toimintaa. Roskia ei kannata jättää katolle kesän tai talven ajaksi, sillä roskat varjostavat kattoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei katto pääse kuivumaan vesi- tai lumisateen jälkeen. Kosteus ja likaisuus saavat tiilikatot sekä bitumikatot sammaloitumaan, ja sammaleista on katolle pelkkää haittaa. Sammal syö kattoa, ja se voi kulua niin paljon, että kattoremonttia tarvitaan parikymmentä vuotta liian aikaisin. Liian aikaisin tarvittu kattoremontti kasvattaa omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia, ja näkyy omistajien kukkarossa.

Kun talon katto vanhenee, menettää sen suojapinnoite tehonsa, ja katto alkaa tämän seurauksena sammaloitua entistä helpommin. Peltikatolle sammaleenpoistoa tuskin tarvitsee tilata, sillä peltikatot sammaloituvat erittäin harvoin. Tiilikatolta ja huopakatolta sammalet saa pois kemiallisen puhdistuksen avulla. Sammaleentuhoaine imeytyy syvälle katteeseen ja sen vaikutus viimeistellään katon suojakäsittelyllä, joten kaikki itiöt ja juuret kuolevat kerralla, eikä uusia kasvustoja esiinny aikapäiviin.

Joskus katto pitää pestä. Peltikaton pesu on hyvä tapa saada pinttynyt lika irti tai valmistella katto maalattavaksi. Tiilikatot maalataan vain kerran, joten voi olla, ettei tiilikattoa pestäkään sen useammin. Huopakatotkin maalataan vain kerran, mutta huopakaton voi toki pestä muulloinkin – kunhan ei käytä painepesuria. Tilaa katon pesukin Plus Kattopalvelun ammattilaisilta, niin sinun ei tarvitse liukastella märällä katolla ja pelätä putoamista. Me teemme kaikki kattotyöt asianmukaisin työturvallisuustuottein varustautuneina, joten niin katon pesu, lumen pudotus kuin esimerkiksi piipun pellityskin sujuvat todella turvallisesti. Tiedämme myös sen, että tasakatto, pulpettikatto, aumakatto, taitekatto tai esimerkiksi harjakatto on tarkastettava huolellisesti, ennen kuin sitä ruvetaan pesemään. Muuten jokin epätiivis kohta voisi jäädä huomaamatta, ja katon pesu voisi johtaa katon vesivahinkoon ja kattorakenteiden kastumiseen.

Katon maalaus Sammatissa on kattotyö, mistä kiität itseäsi vielä pitkään

Katon maalaus Sammatissa on kattotyö, minkä teettämisestä kiität itseäsi vielä pitkään. Kattomaalaus saa katon näyttämään paremmalta aivan välittömästi. Tiilikatto, huopakatto ja peltikatto näyttävät suorastaan upouusilta, kun ne maalataan. Samalla koko talon ulkonäkö kohenee. Pirteä, nuorekas ja siisti ulkonäkö kestää pitkään. Sinun ei tarvitse pitkään aikaan huolehtia muusta kuin katon puolivuosittaisesta harjaamisesta (tai ilmapuhaltamisesta), jotta omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katto säilyisikin hyvältä näyttävänä. Uusi suojapinnoite saa katon hylkimään niin vettä, likaa kuin kasvustojakin, joten talonomistaja pääsee pitkään helpolla. Katon puolivuosittaista puhdistustakaan ei tarvitse tehdä itse, sillä Plus Kattopalvelu hoitaa tämän mielellään puolestasi.

Katon huoltomaalaus auttaa myös katon hyvän kunnon säilyttämisessä, sillä suojapinnoite lisää talon katon kykyä vastustaa erilaisia koettelemuksia. Peltikaton maalaus on mitä parhain apu ruosteen torjunnassa, ja ruostetta totta vieköön kannattaa torjua. Ruoste pilaa kaikenlaiset peltikatot, joten katto on syytä pitää vapaana roskista ja sen lisäksi hyvin maalattuna.

Tiilikatot maalataan, jotta ne eivät rapautuisi – eli jotta tiilet eivät halkeilisi ja hajoilisi kosteuden ja pakkasen yhteisvaikutuksesta. Tiilikatot maalataan vain kerran, kun taas peltikattoja tavataan maalata reilun 10 vuoden välein.

Huopakattojakaan ei pinnoiteta kuin vain kerran, mutta sekin riittää vahvistamaan kolmiorimahuopakaton, tiivissaumakaton tai bitumipaanukaton kuntoa niin, että se voi kestää jopa 40 vuotta. Pinnoitteen uusiminen suojaa katon sammaleilta, mutta myös auringon kuivattavalta vaikutukselta.

Joskus katto on parempi purkaa ja uusia – esimerkiksi silloin, jos katto on jo ehtinyt vuotaa ja sen alla on vakavia home- ja/tai lahovaurioita. Myös silloin suosittelemme kattoremonttia, jos katto on niin vanha tai muutoin niin huonokuntoinen, ettei kattomaalauksella saada pidennettyä katon ikää tarpeeksi sen hintaan nähden. Jos kattomaalaus kannattaa tehdä, teemme sen kunnolla, aina pohjatöistä loppusiivoukseen asti. Tyypillisiä pohjatöitä katon maalaamiselle ovat katon pesu ja epätiiviiden kohtien, kuten vanhojen läpivientien tiivistys. Joskus katon maalaamisen esivalmisteluihin kuuluu myös sammaleiden poisto katolta. Esivalmisteluja voidaan tehdä sateenkin uhatessa, mutta varsinaiseksi maalauspäiväksi pitää valita päivä, jolloin sadetta ei ole luvassa.

Lumenpudotus Sammatissa alkaa aina huolellisesta suunnittelusta ja riskien kartoittamisesta

Lumenpudotus Sammatissa alkaa siitä, että otat yhteyttä kattotöiden erikoisasiantuntija Plus Kattopalveluun ja kerrot tarpeestasi. Tulemme paikan päälle tarkastamaan, millaisesta kohteesta on kyse – meitä kiinnostaa erityisesti katolla olevan lumen määrä ja koostumus sekä katon koko ja kaltevuus. Otamme huomioon myös sen, miten helposti katolle pääsee, eli talon korkeus ja sijainti vaikuttavat myös töiden etenemiseen ja niiden hinnoittelemiseen. Alkukatselmuksen aikana kartoitamme myös kaikki lumen pudottamiseen liittyvät riskit. Panemme merkille, mihin kohtaan pihaa lumia ei kannata pudottaa, ja mihin kohtaan ne voidaan pudottaa ilman omaisuusvahinkojen riskiä. Otamme selvää siitä, voidaanko lumet jättää tontille, vai pitääkö ne kuljettaa toimestamme johonkin sopivampaan paikkaan. Selvitämme, kuinka paljon tontilla tai sen lähistössä liikutaan, ja suunnittelemme vaara-alueen eristyksen ja valvonnan sen perusteella. Tarvittaessa järjestämme myös liikenteenohjauksen, jotta kaikki sujuu mahdollisimman ”smoothisti” ja asiakkaan kannalta mahdollisimman yksinkertaisesti.

Turvallisuus ennen kaikkea, mutta lumenpudotuksen tekijöiden ja teettäjien kannattaa muistaa myös se, että lumen pudotus hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta voi rikkoa myös kattoa. Jos lumikuormia on pudottamassa ensikertalainen, jolla ei ole riittävää tietotaitoa kattotöistä, voi katto yksityiskohtineen vaurioitua monin eri tavoin. Pinnoitteen vaurioituminen, tiilien rikkoontuminen, jiiren hajoaminen tai kattovarusteiden irtoaminen voi saada katon vuotamaan, jolloin on menty ojasta allikkoon. Kun tiilikaton, huopakaton tai peltikaton lumitöistä vastaa Plus Kattopalvelu, onnistuu urakka kaikin puolin turvallisesti, eikä kattoonkaan jää jälkiä. Me osaamme käsitellä lapioita ja lumentyöntimiä niin, etteivät ne osu katteeseen tai riko sen varusteita.

Plus Kattopalvelu on luotettava ja asiantunteva valinta myös jään poistoon katolta. Olipa kyse jääpuikkojen poistamisesta tai kattojään höyrysulattamisesta, jätä työ meille. Sulatamme jään paitsi katolta ja sen reunoilta, myös ränneistä ja kattokaivoista. Sulanut jää juoksee iloisesti pitkin rännejä ja alastuloputkia päätyäkseen tarpeeksi kauas rakennuksesta. Rännien jäätymistä ehkäistään parhaiten puhdistamalla ne loppusyksystä, ja varmistamalla samalla niiden kaatojen kunto. Jos kallistukset antavat väärään suuntaan, ei kaikki vesi pääse poistumaan roskattomista räystäskouruistakaan.

Olipa kyse katon tiivistämisestä tai eristämisestä, tilaa kattotyöt Sammattiin meiltä

Plus Kattopalvelulta pyydetty tarjous kattotöistä Sammatissa on aina yhtä reilu. Reilua hintaa vastaan saat mitä parhainta palvelua kaikissa peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotöissäsi! Kaikki kattotyöt kattoturvatuotteiden asentamisesta kattovuodon korjaamiseen toteutetaan näppärästi ja tasokkaasti, ja kaupan päälle on luvassa koko katon kunnon tarkastus. On tuhat ja yksi syytä tulla asiakkaaksemme ja tilata kaikki kattotyöt ammattilaisiltamme.

Kattoläpivientien korjaus on yksi hyvä esimerkki ensiluokkaisesti tehdyistä kattotöistämme. Tiedämme, ettei ole leikin asia, jos kattoikkuna tai esimerkiksi savupiipun juuri vuotaa. Siksi kiirehdimme paikalle kattoikkunaa tai piipun juurta korjaamaan, ja tarkastamme myös sen, onko kosteus ehtinyt aiheuttaa ongelmia katon alla. Jos aluskatteeseenkin on syntynyt jotain korjattavaa, voi kattorakenteissa ja katon eristyksessä olla kosteutta. Tällaisessa tapauksessa myös aluskate on paikattava (mikä tarkoittaa joko sen uusimista tai sen osittaista vaihtamista), kattorakenteet kuivattava ja eristeet uusittava. Jos talon katon alla olevissa rakenteissa on jo lahoa, ei pelkkä kuivatus riitä. Jotta lahon leviäminen saataisiin pysäytettyä, pitää lahot puuosat purkaa ja uusia. Lähdemme siis liikkeelle siitä, että tarkastamme kattokokonaisuuden ja arvioimme tilanteen, punnitsemme eri korjausvaihtoehtoja ja sitten kerromme asiakkaalle parhaasta tavasta kunnostaa vuotanut katto. Samalla esitämme myös avaimet käteen -hinnan katon kokonaisvaltaiselle kunnostamiselle. Kattotöillemme voi hakea rahoitusta kotisivuiltamme löytyvän linkin kautta, ja yksityisasiakas voi vähentää katon korjauksen verotuksessaan kotitalousvähennyksenä.

Joskus omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan katon alla on kosteutta, vaikka katto ei vuoda tipan tippaa. Jos tiiviin katon alla tuoksuu ummehtuneelle tai katon rakenteissa ja eristyksessä on merkkejä kosteudesta, kyseessä on kondenssivesi. Kondensoituminen on ongelma, jos välikatto ei tuuletu tarpeeksi, vaikka sinne nousee lämpöä ja kosteutta talon sisältä. Kosteusvauriot on korjattava samaan tapaan kuin kattovuodon jälkeen, mutta lisäksi on kiinnitettävä huomiota siihen, miksi lämmin ilma pääsee kondensoitumaan. Vastaus voi löytyä puutteellisesti toteutetuista katon IV-töistä tai liian niukoista eristeistä. Kun syyt ovat selvillä, annamme tarjouksen esimerkiksi uusien eristeiden ja ilmanvaihtokanavien asentamisesta. Samalla kertaa voidaan tehdä monia muitakin kattotöitä, kuten rännien puhdistus tai lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asennus.

Villojen vaihto, katon yläpohjan eristys, katon IV-työt… operoimme myös katon alla  

Monet Plus Kattopalvelun kattotyöt Sammatissa tapahtuvat katon päällä, kuten esimerkiksi katon maalaus tai katon harjaus. Lähes kaikkien kattotöiden yhteydessä käydään kuitenkin myös katon alla, sillä me tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Katto tarkastetaan aina niin hyvin kuin suinkin. Kaikkien kattojen alle ei pääse rakenteita purkamatta, joten tavallisen yleiskuntotarkastuksen yhteydessä vieraillaan vain niiden kattojen alle, joiden alle pääsee luukun kautta. Yleensä tällainen luukku on olemassa. Esimerkiksi tasakaton alla käymme vain erikseen sovittaessa, sillä sinne ei pääse luukusta tai mistään muustakaan kulkureitistä.

Katon alla kannattaa vierailla, jos suinkin mahdollista, sillä sitä kautta selviää paljon oleellista tietoa katon kunnosta. Viimeistään katon alla käy ilmi muun muassa se, jos katto on vuotanut. Kattovuodon korjaukseen on liitettävä villojen vaihto, jos yläpohjan eristeistä löytyy kosteutta. Kosteus saa eristeet homehtumaan, mitä pitäisi kaikin tavoin välttää.

Katon alla ja yläpohjan eristeissä voi olla kosteutta, vaikka vesikatto olisi täysin tiivis. Silloin on kyse siitä, ettei välikatto tuuletu tarpeeksi hyvin, ja asiaa on autettava esimerkiksi uusilla ilmanvaihtokanavilla. Kuka olisikaan parempi asentamaan, tiivistämään ja eristämään uusia ilmanvaihtokanavia kuin Plus Kattopalvelu?

Katon alla käydessä voidaan pohtia myös sitä, voitaisiinko rakennusta laajentaa ylöspäin toteuttamalla ullakon tai vintin eristys. Jotta uusista asuintiloista saataisiin tarpeeksi korkeat, tarvittaneen myös katon korotusta, mutta meiltä homma hoituu avaimet käteen -pakettina. Rakennusvalvonnan kanssa on tosin asioitava ennen, kun rakenteita aletaan purkaa ja korottaa.

Välikaton kunnon tarkastus voi johtaa myös tarjoukseen katon lisälämmöneristyksestä. Mitä paremmin välikatto on eristetty, sitä vähemmän lämpöä karkaa ulos. Lämmön karkailu ei ole huono juttu yksinomaan energiankulutuksen kannalta, vaan se häiritsee myös katon kosteusteknistä toimintaa. Karkaava lämpö voi tiivistyä kosteudeksi jo välikatolla, mutta se saattaa vaikuttaa myös saumavuotojen syntymiseen talvella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lämpö sulattaa lumia altapäin, ja jos sula vesi ei pääse poistumaan katolta, voi se tulla läpi tiilikaton, huopakaton tai peltikaton saumoista.

Muista nuohoojasi työturvallisuus ja hanki kattoturvatuotteet katolle

Katollasi liikkuu paljon eri alojen ammattilaisia sen 30–100-vuotisen käyttöiän aikana, joten huolehdi heidän työturvallisuudestaan hankkimalla kunnolliset kattoturvatuotteet Sammatissa sijaitsevan talosi katolle. Kunnolliset kattoturvatuotteet tarkoittavat kaikkien määräysten mukaisia, korroosionkestäviä, oikein asennettuja ja myös määrällisesti riittäviä talotikkaita, palotikkaita, kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita. Niitä pitkin nuohoojan, ilmastointilaitteen asentajan, antennin korjaajan, lumen pudottajan, katon huoltajan ja esimerkiksi kuntotarkastajan on helppoa ja turvallista liikkua pitkin kattoa.

Jos omakotitalon, kesämökin tai kerrostalon katon on asentanut tai uusinut Plus Kattopalvelu, on sille asennettu tarpeellinen määrä kaikkien standardien mukaisia kattoturvatuotteita. Se, millaisia kattoturvatuotteita mikäkin katto tarvitsee, riippuu muun muassa katon kaltevuudesta. Kattoturvatuotteita ja niiden asentamista koskevat määräykset käyvät ilmi virallisista rakennusmääräyksistä, mitkä ovat meille hyvin tuttuja. Pidämme huolen siitä, että sinunkin katollesi pääsee oikeanlaisia ja oikein asennettuja seinätikkaita myöten, ja että matka jatkuu katemateriaalin mukaan asennettuja lapetikkaita ja/tai kulkusiltoja myöten. Tarvittaessa asennamme katolle myös lumiesteet, putoamissuojat, hätäpoistumistikkaat ja kattopollarit.

Lumiesteet eivät tee katolla liikkumista turvallisemmaksi tai sujuvammaksi. Niiden tarkoitus on kokonaan toinen, joskin silläkin on tekemistä turvallisuuden ja sen parantamisen kanssa. Lumiesteet ovat olemassa estääkseen lumen putoamisen katolta. Lumen putoaminen voi olla hyvin vaarallista rakennuksen lähellä liikkuville ihmisille, sillä lunta voi pudota alas iso määrä, ja sen vauhti alas tullessa voi olla hurja. Lumiesteiden avulla pidetään myös pihalle pysäköidyt autot sekä esimerkiksi kuistin katto kasassa koko talven ajan. Lumiesteiden asentamisesta katon reunalle on myös se hyöty, että ne suojaavat kattoa lumen äkillisten liikkeiden aiheuttamilta vaurioilta. Jos katolta putoaa kovalla vauhdilla, voi se kiskoa irti niin rännejä, kattotiiliä kuin lapetikkaitakin, ja silloin katto menee rikki voiden alkaa vuotaa.

Luota meihin myös kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnityksien tarkastamisessa. Tiilikaton, huopakaton ja peltikaton kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdolliset korjaus- ja huoltotarpeet voitaisiin tehdä ajoissa. Mitä paremmassa kunnossa kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset ovat, sitä turvallisempi katto talossasi on. Saat kattoturvatuotteiden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä, sillä aina kun tilaat meiltä jonkin kattourakan, tarkastamme veloituksetta koko kattokokonaisuuden kunnon.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys toteutetaan aina tapauskohtaisesti

Kaikki Plus Kattopalvelun Sammatissa tekemät kattotyöt toteutetaan tarpeen edellyttämällä tavalla – myös lumiesteiden asennus ja korjaus. Tulemme paikan päälle tarkastamaan, millainen katto on kyseessä, ja millaiset lumiesteet sille tulee asentaa – tai miten sillä jo olemassa olevia lumiesteitä pitää korjata. Lumiesteiden lisäksi korjaamme, asennamme, uusimme ja huollamme kaikki muutkin kattoturvatuotteet. Jos alkukatselmus osoittaa, että katolta puuttuu joitain sille oleellisesti kuuluvia kattoturvatuotteita (esimerkiksi kulkusiltoja), sisällytämme tarjoukseemme myös näiden kattoturvatuotteiden asentamisen.

Lumiesteet kuuluvat oleellisesti kaikille kalteville katoille. Kaltevuus voi olla katsojan silmässä – siksi rakennusmääräyksissä on annettu täsmällinen raja-arvo. Jos huopakaton, tiilikaton tai peltikaton kaltevuus on 1:8 tai enemmän, tulee se varustella lumiesteillä. Se, miten lumiesteet mitoitetaan ja asennetaan, riippuu katosta. Teemme tarvittavat mitoitukset ja laskelmat paikan päällä, jotta osaamme hankkia oikeanlaiset lumiesteet ja toimittaa niitä paikan päälle riittävän paljon. Useimmiten lumiesteet asennetaan vain yhteen riviin, mutta jos kyseessä on kovin pitkä lape, pitää lumiesteitä olla kahdessa rivissä. Se, miten asennuspuuhat hoituvat, riippuu katemateriaalista. Plus Kattopalvelu osaa asentaa lumiesteet oikeaoppisesti niin huopakatolle, tiilikatolle, saumakatolle kuin tiilikuvioiselle peltikatollekin (mikä on muuten Suomen suosituin katto).

Lumiesteet ovat erittäin hyvä lisä kaltevalle katolle, sillä ne ehkäisevät monenlaisia vahinkoja, joita katolle tai maan pinnalla liikkuville ihmisille voi sattua lumien pudotessa katolta. Katosta voisi irrota niin tiiliä kuin erilaisia kattoturvatuotteitakin, jos lumet saisivat pudota alas vapaasti myös jyrkältä katolta. Maan pinnalla liikkuville ihmisille lumimassan alle jääminen voisi olla erityisen vaarallista, suorastaan kohtalokasta. Jotta katto olisi turvallinen myös tulevana talvena, kannattaa lumiesteet korjauttaa hetimmiten, jos ne ovat jotenkin vaurioituneet, ja löystyneet kiinnikkeet tulee kiristää niin ikään mahdollisimman nopeasti. Jos kiinnikkeet ovat höllässä, voivat lumiesteet irrota katosta, kun seuraavan kerran tuulee voimakkaasti. Jos lumiesteet tai esimerkiksi kattotikkaat pääsevät irtoamaan katosta, on syntyneiden reikien ja muiden vaurioiden korjaamisella erityinen kiire. Mikä tahansa peltikatossa, tiilikatossa tai bitumikatossa oleva vaurio voi nimittäin johtaa siihen, että katon alle pääsee kosteutta.

Piipunhattu ja piipun pellitys tarjoavat vastinetta rahoillesi – tilaa molemmat Plus Kattopalvelulta 

Piipunhattu ja piipun pellitys tarjoavat hyvää vastinetta rahoillesi, joten ne kannattaa hankkia kaikille piipullisille katoille. Piipunhatun hinta ei ole huikea, eikä piipun pellityskään maksa kohtuuttomia – edes silloin, kun piippu pellitetään peltisepän työnä. Varmista se, että saat piipun peltityöt hyvällä hinta-laatusuhteella, ja tilaa ne meiltä. Plus Kattopalvelu toteuttaa Sammatissa myös muut peltisepän työt, sillä kouliintuneista kattopeltisepistämme on moneksi. Kattopeltiseppämme toteuttavat niin konesaumakattotyöt kuin esimerkiksi kattoikkunan pellittämisenkin – erilaisten peltilistojen asentamisesta ja uusimisesta puhumattakaan.

Plus Kattopalvelu on varma paikka ottaa yhteyttä muidenkin piippuun liittyvien työtilausten tiimoilta. Jos piipusta vuotaa vettä, on kattovuoto lopetettava pian, ja kaikki syntyneet vauriot kunnostettava. Jos aluskate on kunnossa, ei katon alla ole mitään kosteusvaurioita, vaikka katto vuotaa piipun juuresta. Mikäli aluskate onkin rikki tai sitä ei ole olemassakaan, on piipunjuurivuoto voinut kastella katon rakenteita ja eristeitä. Lahon vaurioittamia rakenteita ei saa korjattua millään ilveellä, vaan ne pitää vaihtaa. Myös kastuneet lämmöneristeet pitää vaihtaa, jotta yläpohjaan ei pääsisi syntymään homevaurioita. Katon vesivahingon korjauksen yhteydessä korjaamme myös aluskatteen piipun kohdalta, tai asennamme kokonaan uuden aluskatteen.

Se aluskatteesta – puhutaan lisää piipun peltitöistä! Piipun peltitöiden tarkoitus ei ole vain viimeistellä piipun ja koko katon ulkonäkö, vaan niillä on paljon konkreettisempikin merkitys. Piipunhattu ja piipun pellitys suojaavat piippua kosteudelta, mikä nopeuttaa savupiipun rapautumista ja kulumista. Mittojen mukaan tehty piipun pellitys antaa erinomaisen suojan kosteutta ja kulumista vastaan, mutta vain piipun ulkopuolelle. Hormi eli piipun sisäpuoli suojataan piipunhatun avulla. Piipunhattu estää sadetta kastelemasta hormia, mikä voisi aiheuttaa ajan kanssa aina vain isompien kolojen ja halkeamien syntymistä. Hormin koloihin kertyvää nokea ei taitavinkaan nokikolari saa pois, joten vaarana on nokipalo. Jos kolo on läpi asti, voi hormista karata kuumia savukaasuja, mitkä voivat sytyttää tuleen eristeet ja sitä myötä koko rakennuksen. Huonossa kunnossa oleva hormi on ensi tilassa saneerattava, ja sitten se voidaan suojata peltitöiden avulla.

Näin saat katon tarkastuksesta Sammatissa kaiken irti 

Pohditko, miten saada katon tarkastuksesta Sammatissa kaikki irti? Ensimmäinen vinkkimme asian suhteen on tehdä kattotarkastus säännöllisesti (mieluiten kaksi kertaa vuodessa), ja toinen on jättää se ammattilaistemme vastuulle. Kolmas vinkki on kuunnella tarkasti, mitä toimenpiteitä asiantuntijamme ehdottaa katon kunnon tarkastuksen jälkeen. Jos katto ei tarvitse mitään huoltoa tai korjausta ja kaikki on kunnossa myös katon varusteiden ja rakenteiden suhteen, emme tietenkään tarjoa mitään turhaa. Jos kuitenkin on niin, että katolta pitäisi poistaa sammaleita tai että jokin peltikattonaula törröttää, teemme hyvän tarjouksen ongelmien poistamisesta ja kaikista sellaisista töistä, joilla voidaan ehkäistä myös tulevaisuudessa häämöttävät pulmat. Voit tilata kattavan kattotarkastuksen meiltä vaikka tältä istumalta! Toinen vaihtoehto on tilata meiltä mikä tahansa kattotyö – esimerkiksi rännien puhdistus, katon pesu, kattoreiän paikkaus tai vaikka katon keväthuolto – ja saada kattotarkastus kaupan päälle. Tarjoamme veloituksettoman kattotarkastuksen kaikille asiakkaillemme riippumatta siitä, minkä hintaisia kattotöitä nämä ovat tilanneet.

Tasakaton, harjakaton ja esimerkiksi aumakaton kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, koska jo puoli vuotta voi muuttaa katon kuntoa ja tiiviyttä dramaattisesti. Mitä nopeammin kaikkiin muutoksiin, puutteisiin ja vaurioihin päästään puuttumaan, sitä helpommin katto on korjattavissa. Pienikin reikä voi johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen, jos sitä ei aikoinaan korjata. Katon kunnon tarkastuksesta saa irti parhaan mahdollisen hyödyn, kun sen teettää asiantuntijalla, joka osaa heti sanoa, mikä on muuttunut ja mikä ei ole niin kuin pitää. Asiantuntija tietää, miltä piipunjuuren pitäisi näyttää, ja miltä katon alla ei tulisi haista. Asiantuntija muistaa kurkata myös piippuun ja vesikouruihin, sekä räystäiden alle. Hän huomaa myös pienet yksityiskohdat, kuten törröttävät naulat, ja osaa kiinnittää huomiota myös laajempaan kokonaisuuteen. Näin ollen saatatkin saada neuvon lahojen puiden poistamisesta tontilta. Emme ole kiinnostuneet metsänhoidosta, vaan yksinkertaisesti siitä, etteivät lahot puut pääse kaatumaan katon päälle kovalla tuulella. Katolle kaatuva puu voi aiheuttaa kalliit ja isot vauriot, eikä ole sanottua, että kotivakuutus suostuu korvaamaan katon korjaamista.

Kattopalveluamme voi suositella kaikkiin kattourakointeihin Sammatissa

Meitä voi suositella kaikkiin yksityisasiakkaan tai taloyhtiön kattourakointeihin Sammatissa, sillä meiltä löytyvät oikeat asiantuntijat joka kattourakkaan. Tällä kattopalvelulla on töissä niin peltikatto-, tiilikatto- kuin huopakattoasiantuntijoitakin, joten yksi ja sama kattofirma palvelee tasokkaasti kaikissa erilaisissa kattotöissä Sammatissa. Olemme sopiva kattourakoitsija niin peltikaton maalaamiseen tai muuhun peltikattohuoltoon kuin tiilikaton korjaamiseenkin. Tiilikaton korjaaminen tarkoittaa usein samaa kuin rikkinäisten tiilien vaihtaminen, mutta toteutamme luotettavasti myös aluskatteen uusimisen, läpivientien tiivistämisen sekä esimerkiksi tiilikaton osittaisen uusimisen. Muista Plus Kattopalvelu myös silloin, kun tarvitset jotain huopakaton varustelemiseen liittyvää työtä – esimerkiksi lumiesteiden asentamista tai katolta irronneiden tikkaiden kiinnittämistä ja vesikatteen paikkaamista. Plus Kattopalvelu on pesunkestävä kattourakoitsija myös erilaisiin kattoremontteihin – myös sellaisiin, joiden yhteydessä talon katon kaltevuutta tai korkeutta muokataan.

Toinen hyvä syy tilata kaikki kattohuollot, katon korjaukset, katon varustelutyöt ja kattosaneeraukset meiltä on hinta. Me hinnoittelemme työt maltillisesti, joten maksat töistä vain kohtuullisen summan huolimatta kaupanpäällisestä ja kaikesta asiantuntemuksesta, mitä sinä ja kattosi saatte osaksenne. Koska kuulumme ennakkoperintärekisteriin, ovat omakotitalon ja vapaa-ajan kattotyöt kotitalousvähennyskelpoisia. Joustovaraa lisää rahoitus – löydät yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen kotisivuillamme olevan linkin takaa.

Kolmanneksi syyksi voidaan mainita vaikka se, että avaimet käteen -periaatteella tehdyt kattourakat tekevät kanssamme asioinnista erityisen helppoa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin me huolehdimme lopusta! Tulemme paikan päälle laskemaan urakkahintaa kattosi korjaamiselle tai esimerkiksi sen maalaamiselle, ja alamme sitten hommiin. Emme kuppaa suotta, vaan etenemme ripeästi – mutta emme kuitenkaan hätiköiden, sillä turha hosuminen kostautuu. Asiakkaan ei tarvitse tehdä edes urakan pohjatöitä, vaan me huolehdimme kaiken aina ympäristön suojaamista loppusiivoukseen asti. 

Syitä asioida kanssamme on lukemattomia, mutta mukaan mahtuu enää neljäs, ja sen on ilmainen kattotarkastus. Plus Kattopalvelu tunnetaan siitä, että se tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen kattotarkastuksen riippumatta siitä, mitä kattotöitä nämä ovat teettäneet. Katon kunnon tarkastus kertoo, jos katossa on jokin ongelma, tai jos jokin kohta uhkaa muuttua ongelmaksi, ellei sitä kohta huolleta tai tiivistetä. Kattavan kattotarkastuksen jälkeen kuulet paljon uutta tietoa kattosi kunnosta ja saat tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattotöistä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt