Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Sauvossa kestävät kriittistäkin tarkastelua – tilaa laadukkaat remontit ja muut kattourakat

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun Sauvossa tekemät kattotyöt kestävät kriittistäkin tarkastelua. Kaikki tekemämme kattoremontit, katon korjaukset, kattohuollot ja muut kattotyöt on toteutettu juuri niin kuin ne kuuluu toteuttaa, ja jokainen työvaihe on tehty huolella. Lopputulos on aina hyvältä näyttävä, moitteettoman toimiva ja kaikin puolin tiivis katto. Jotta jokainen sauma, läpivienti ja kattoreikä tulisi korjattua, tarjoamme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen, minkä avulla kaikki pikkuvauriotkin tulevat huomattua. Jos havaitsemme, että omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoa olisi jollain lailla myös huollettava, teemme tarjouksen kyseisestä kattohuollosta. Peltikaton maalaus estää kattoa ruostumasta jatkossakaan, kun taas sammaleiden poisto palahuopakatolta auttaisi pitämään katon tiiviinä ja elinvoimaisena myös tulevina vuosina. Kattotarkastus saattaa paljastaa myös katon varusteiden huolto- tai korjaustarpeita, ja teemme niistäkin hyvän tarjouksen voidaksemme saattaa katon kerralla kuntoon.

Tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kaikki kattotyöt tulevat tehtyä ammattitaitoisesti, sillä meillä on töissä kattoalan kokeneimpia ja parhaimpia ammattilaisia. Joukostamme löydät myös kattopeltisepät, joilta kannattaa tilata paitsi konesaumakattoremontti, myös piipun pellitys tai esimerkiksi räystäspeltien vaihto. Vaikka katon paikkaus, uusiminen ja huoltaminen tapahtuukin luotettavien ammattilaisten toimesta, ovat hintamme varsin kohtuulliset. Tulemme laskemaan napakan tarjouksen peltikaton osittaiselle vaihtamiselle, katon lisälämmöneristykselle, kattoikkunan asentamiselle tai esimerkiksi aluskatteen tiivistämiselle paikan päälle. Kun hinta on tiedossa, voit halutessasi vähentää siitä kotitalousvähennyksen osuuden – voihan omakotitalon ja vapaa-ajan rakennuksen kattotöistä hakea tuota verovähennystä. Halutessasi pääset hakemaan myös rahoitusta, ja tämä(kin) vaihe on tehty mahdollisimman helpoksi. Yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen pääsee tutustumaan meidän kotisivujemme kautta, ja samalla kertaa voit laittaa myös hakemuksen sisään. Hakemus käsitellään nopeasti, onhan kattotöillä monesti kiire. Varsinkin kattovuodon korjaus on kattotyö, mikä ei tykkää odottamisesta.

Helppoa on sekin, että teemme kaikki katon paikkaukset, kattosaneeraukset ja muut kattourakat avaimet käteen -periaatteen mukaisesti. Myös loppusiivous tullaan tekemään meidän toimestamme. Hoidamme aivan kaiken kattourakkaan liittyvän puolestasi myös muualla kuin Sauvossa, toimimmehan muun muassa Kaarinassa, Kemiönsaareessa, Paraisilla, Paimiossa sekä Salossa.

Kattoremontti Sauvossa ei onnistu hutiloiden

Jos sinullekin riittää vain paras, tilaa kattoremonttisi Sauvossa Plus Kattopalvelulta. Me teemme ne onnistuneimmat huopakattoremontit, palahuopakattoremontit, tiilikattoremontit ja peltikattoremontit. Tavallisten palahuopakattojen ja esimerkiksi lukkosaumakattojen lisäksi uusimme myös konesaumakatot, joiden asentaminen vaatii kattopeltisepän koulutusta ja ammattitaitoa. Konesaumakatto on monessa suhteessa epätavallinen katto. Se on todella tiivis ja pitkäikäinen, saattaahan se suojata rakennusta satakin vuotta. Konesaumakatto voidaan asentaa myös hyvin loiville katoille, ei kuitenkaan tasakatoille. Tiiviyden salaisuus löytyy kaksinkertaisista saumoista ja läpivientiin kiinteästi saumatuista läpivienneistä.

Meidän voit luottaa toteuttavan pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton tiiviisti silloinkin, kun kyseessä on jokin muu kate. Läpivienneistäkään ei ala vuotaa vettä katon alle, kun ne toteutetaan asiantuntevin ottein. Asiantuntevuutta riittää myös muihin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontin työvaiheisiin.

Paljon on tehty, ennen kuin ollaan siinä vaiheessa, että uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus voi alkaa. Ensin on purettu vanha katto, ja sitten on tehty kaikki katon alla tarvittavat korjaukset, uudistukset ja vahvistukset. Kosteusvaurioiden korjaaminen ottaa oman aikansa, mutta sitä ei missään tapauksessa kannata jättää väliin, sillä uusi katto vaatii terveet kattorakenteet. Tarvittaessa muokkaamme välikaton tuuletusratkaisuja tehokkaammiksi tai teemme katon lisälämmöneristyksen. Katon uusimiseen voidaan liittää myös uusien kattovarusteiden asentaminen tai piipun pellittäminen.

Kattoremontin hinta on selvillä heti alusta pitäen, sillä tulemme tekemään tarjouksen kattosaneerauksesta mahdollisimman pian ensimmäisen yhteydenottosi jälkeen. Kun soitat ja kerrot haluavasi tarjouksen katon vaihdosta, sovimme kanssasi arviointikäynnistä, minkä perusteella tarjous voidaan laskea. Kattoremontti on kattotyö, mistä ei voida esittää mitään listahintoja, sillä jokainen tapaus on omanlaisensa. Vasta paikan päällä selviää, mitä kaikkea katon vaihdon yhteydessä on tehtävä, ja sitä kautta pääsemme laskemaan materiaalien menekkiä ja muun muassa töihin kuluvaa aikaa. Kattoremontti voidaan tehdä myös talvella, mutta sillä ei ole suurta merkitystä kattoremontin hintaan tai siihen kuluvaan aikaan: isoin merkitys on sillä, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat tällä hetkellä. Mitä vähemmän katon rakenteita pitää kunnosta, sitä vikkelämmin ja edullisemmin katon uusiminen Sauvossa etenee. Emme kuitenkaan koskaan hosu ja hutiloi suotta, sillä katosta ei tule tiivistä ja toimivaa, jos jokaiseen työvaiheeseen ei paneuduta kunnolla.

Mitä pitää tietää kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kunnossapidosta?

Kesämökillä oleva huopakatto tai palahuopakatto ei kestä kymmeniä vuosia, jos sitä ei säännöllisesti huolleta. Bitumikatto on pitkäikäinen ja helppohoitoinen katto, jos sen perushuolloista pidetään kiinni. Perushuoltojen yhteydessä valkenee myös katon todellinen kunto, joten mahdollisiin korjaus- ja paikkaustarpeisiin päästään tarttumaan jo varhaisessa vaiheessa. Kaikki huopakaton huollot, korjaukset ja remontit Sauvossa voi jättää meidän vastuullemme, sillä me jos ketkä tunnemme erilaiset bitumikermikatot ja niiden erityisvaatimukset.

On kuitenkin hyvä tietää muutamia perusasioita laattakaton, tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton kunnossapidosta – olipa kyseessä kesämökin tai esimerkiksi rintamamiestalon katto. Laattakatot ja muut bitumikatot pysyvät hyvässä kunnossa pakkasista, lumista, auringon paahteesta ja muista rasituksista huolimatta, jos ne huolletaan kaksi kertaa vuodessa. Palahuopakaton tai muun huopakaton puolivuotishuolto tarkoittaa roskien poistamista katolta, sillä katteelle jäävät lehdet, neulaset ja muut roskat varjostavat kattoa. Varjostettu katto ei kuivu sateen jälkeen yhtä nopeasti kuin siistitty katto, ja pitkäaikainen kosteus alkaa haurastuttaa kattoa. Kosteus saa aikaan myös sammaloitumisen. Samalla kuin poistamme roskat paanukatolta tai esimerkiksi kolmiorimahuopakatolta, puhdistamme myös katon sadevesijärjestelmän, missä on hyvin todennäköisesti lisää lehtiä ja neulasia.

Katon perushuollossa käytetään ilmapuhallinta, mikä ei tuhoa katon suojapinnoitetta. Tärkeä osa katon kevät- ja syyshuoltoa on katon ja kattotarvikkeiden kuntotarkastus. Tarjoamme tällaisen kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattotöiden yhteydessä, sillä tahdomme antaa sinulle työkaluja katon kunnossapitoon. Tässä tapauksessa nämä työkalut tarkoittavat vinkkejä ja tarjouksia katon mahdollisesti tarvitsemista huolloista ja korjauksista.

Jos talon katolta löytyy sammaleita, teemme tarjouksen niiden kemiallisesta poistamisesta, mikä vie mennessään kaikki sammalten juuretkin. Mikäli pinnoite on kulunut ja huonokuntoinen, laskemme tarjouksen huopakaton maalaamiselle. Jos jokin sauma vuotaa, palahuopakatolla on irronneita paanuja tai katteeseen on ilmaantunut reikiä, saat tarjouksen huopakaton korjauksesta ja paikkauksesta. Kiinnitämme huomiota myös kokonaisuuteen ja ympäristötekijöihin, joten saatamme vinkata kattoa roskaavien puiden vähentämisestä tai lahojen ongelmapuiden kaatamisesta, jotta puut eivät kaatuisi katolle kovalla tuulella.

Huopakaton tekninen ikä on noin 40 vuotta, mutta joskus katto kannattaa uusia jo aiemmin. On hyvä tietää, että katon uusiminen on sitä edullisempaa, mitä paremmassa kunnossa katon rakenteet ovat. Jos huomaamme katon kunnon heikentyneen niin, että se kannattaa uusia ennen kuin se alkaa vuotaa, teemme sinulle hyvän tarjouksen bitumikattoremontista.

Miten välttää turha katon korjaus Sauvossa?

Plus Kattopalvelun tekemä katon korjaus Sauvossa tapahtuu aina hyvällä hinta-laatusuhteella. Koska meillä on mahdollisuus reagoida kaikkiin työtilauksiin nopeasti emmekä kuluta aikaa hukkaan työmaalla, saat peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi korjattua aina mahdollisimman nopeasti. Asiantuntemuksemme ansiosta painuneen katon oikaisu, lahovaurioiden korjaus, aluskatteen korjaus tai esimerkiksi irronneiden peltilistojen vaihto tulee toteutettua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, joten katto on pian taas priimakunnossa.

Tahdomme auttaa sinua pitämään tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi mahdollisimman hyvässä kunnossa, jolloin voit välttää monet katonkorjaukset. Hyväkuntoinen katto tarkoittaa samaa kuin pitkäikäinen katto, joten katon kuntoa vaalimalla voit elää saman katon alla 40, 50, 70 tai ehkä jopa 100 vuotta – riippuen kattosi materiaalista. Konesaumakatto on hyvä esimerkki pitkäikäisestä katosta, sillä se voi kestää vuosisadan verran, jos jiirien korjaukset, kattomaalaukset ynnä muut kattotyöt on tehty aikoinaan.

Miten sitten autamme yksityisasiakasta tai taloyhtiötä pitämään katon kunnossa? Vastaus on ilmainen katon kunnon tarkastus. Aina kun meiltä tilataan jokin kattotyö, vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihto tai rännien ja vesikourujen korjaus, tarjoamme kaupan päälle kattotarkastuksen. Sen ansiosta paikallistamme ja tunnistamme kaikki katon paikkaus- ja huoltotarpeet. Katon kunnon tarkastuksen aikana käymme läpi koko kattokokonaisuuden ja painamme mieleen kaikki tarpeet vaihtaa rikkinäiset tiilet (ja estää siten kattovuoto) sekä kiristää kattovarusteiden kiinnitykset (ja estää näin irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamien vaurioiden paikkaus). Tutkimme myös katon läpiviennit osataksemme korjata kattoikkunat, kattoluukut ja esimerkiksi antennin juuret jo ennen, kuin vettä alkaa päästä katon alle. Jos vesi jo on kastellut katon alapuolisia osia, teemme tarvittavat kunnostustoimenpiteet aina villojen vaihtoon asti.

Tämä katon ja kattoläpivientien asennukseen sekä tiivistykseen erikoistunut kattofirma on loistovalinta myös katon huoltoihin. Huopakaton paikkaustarpeita voidaan vähentää poistamalla katolta kaikki sammalet, ja uusimalla vanhan huopakaton pinnoite. Peltikattoa on paikattava vähemmän, jos sen ruostuminen estetään kattoharjausten ja katon huoltomaalausten avulla. Peltikaton myrskyvaurioiden korjauksia voidaan vähentää lisäämällä kattopeltien kiinnityksiä, tai korvaamalla peltikattonaulat luotettavimmilla kateruuveilla.

Tarkkailemme myös ympäristöä, esimerkiksi lahojen puiden varalta. Laho puu voi kaatua katon päälle, mikä johtaisi isomman mittakaavan kattokorjaukseen. Suosittelemmekin poistamaan huonokuntoiset puut tontilta.

Toimintasuunnitelma sen varalle, että katto vuotaa

Tässä esittelemme toimintasuunnitelman sen varalle, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, aitan, hallin tai esimerkiksi mökin katto vuotaa. Kattovuoto voi johtaa ikäviin ongelmiin ja jopa ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiin, joten on hyvä tietää, miten pitää toimia. Kattovuodon korjaus voi olla hoidettavissa hyvinkin nopeasti ja huokealla hinnalla, jos asiakas toimii ripeästi.

Nopeus on tässä asiassa valttia. Jos tarvitset vuotavan katon korjausta, on parasta ottaa pian yhteyttä kattokorjausfirma Plus Kattopalveluun. Muuta ei tarvitse tehdä, sillä me hoidamme kattokorjauksen avaimet käteen -periaatteella sekä mahdollisimman nopealla aikataululla. Me olemme korjanneet vuotavan katon jos toisenkin, joten osaamme korjata varmoin ottein myös sinun tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi. Vielä puhelinkeskustelun perusteella emme voi sanoa, miten vuotava tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on korjattava. Tulemme paikan päälle tutkimaan tilannetta ja laskemaan katon korjaamiselle avaimet käteen -hintaa. Samalla suojaamme rakennuksen esimerkiksi rakennuspeitteellä, onhan vaarana katon vesivahinko.

Jos katon vesivahinkoa ei ole vielä ehtinyt sattua, tapahtuu katon korjaaminen esimerkiksi vaihtamalla rikkinäiset tiilet tai paikkaamalla bitumikatossa ammottava reikä. Tarkastamme aina koko katon kunnon, jotta osaisimme laittaa samalla kuntoon myös muut huonokuntoiset kohdat, jos sellaisia on. Näin katto ei rupea kohta vuotamaan jostain toisesta kohdasta.

Mikäli aluskate on ehtinyt vaurioitua, on kosteus voinut päästä tuhoamaan katon rakenteita ja eristeitä. Lahot kattorakenteet pitää purkaa ja uusia, sillä muuten laho vain jatkaa leviämistään. Jos lahoa ei vielä ole, saattaa kattorakenteiden kuivattaminen riittää. Märät eristeet on vaihdettava, onhan vaarana home sekä sisäilmaongelmat.

Joskus joudumme toteamaan, ettei kattoa enää kannata korjata, vaan että se on paras uusia. Kattoremontti on parempi kuin katon paikkaus, jos katto on hyvin iäkäs tai muutoin haurastunut. Yhden kohdan kunnostaminen ei muuta sitä tosiasiaa, että katon tiiviys on vaakalaudalla, ja uusi kattovuoto on vain ajan kysymys. Katon uusiminen onnistuu usein luultua nopeammin ja edullisemmin, joten kattosaneerauksia ei tarvitse pelätä. Me teemme katon vaihdotkin hyvällä hinta-laatusuhteella ja täyden palvelun paketteina.

Säännöllinen katon huolto Sauvossa on paras tapa saada katto kestämään – katto vaatii huolenpitoa puolivuosittain

Emme suosittele puolivuosittaisia katon huoltoja Sauvossa vain sen takia, että meillä olisi jotain tekemistä, vaan pitääksemme kattosi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Puolen vuoden välein toteutetut katon huollot pitävät kattosi tiiviinä, kestävänä ja pitkäikäisenä – eli juuri sellaisena, kuin katon kuuluukin olla. Katon kevät- ja syyshuollot eivät ole mitään suuria operaatioita. Niiden aikana tiilikatto, peltikatto tai huopakatto puhdistetaan kaikista roskista, mitkä nopeuttavat katon ruostumista tai sammaleiden kasvamista. Roskien poisto voidaan hoitaa harjaamalla tai ilmapuhaltamalla. Puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu myös rännien puhdistus, sillä kouruihin jäävät roskat voivat saada räystään vuotamaan. Jos huollettava katto on tasakatto, puhdistamme kattokaivot, jotta tasakatto ei alkaisi vuotaa katolle jäävän veden takia.

Katon tarkastaminen on osa niin katon kevät- ja syyshuoltoja kuin esimerkiksi kattoturvatuotteidenkin huoltoja. Saat ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun asioit kanssamme – näin autamme sinua kattosi ylläpidossa. Jos katto tarvitsisi jotain muuta kattotyötä, kuten kattopeltien kiinnitysten lisäystä tai esimerkiksi aluskatteen korjausta, antaisimme siitä tarjouksen.

Likainen katto kaipaa katon pesua, mutta pelkästä vesipesusta ei ole apua sammaleiden poistamisessa tiili- ja bitumikatoilta. Sammaleenpoisto- ja katon suojakäsittelyaineet antavat paljon siistimmän ja pitkäkestoisemman lopputuloksen.

Kattomaalaus on osa kaikkien kattojen huolto-ohjelmaa savitiilikattoja ja kuparikattoja lukuun ottamatta. Peltikaton huoltomaalaus palauttaa katon värin ja antaa sille mahdollisuuden olla ruostumatta. Riippuu katosta, kuinka usein sen maalipinta on uusittava. Joskus katon huoltomaalausväli on 15 vuotta, mutta väli voi olla lyhyempi tai pidempikin. Naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi voidaan tehdä niin kattomaalauksen yhteydessä kuin omana palvelunaan, ja sen avulla pidetään ruuvinreiät tiiviinä ja kattopellit kunnolla paikoillaan.

Betonitiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan uudestaan vain kerran, ja siten katto saa suojaa muun muassa rapautumiselta. Tiilikaton pinnoitus auttaa pitämään tiilet ehjinä myös vanhemmalla iällä, jolloin ne ovat alttiimpia pakkasrapautumiselle. Huopakatot maalataan kattohuovan elastisuuden säilyttämiseksi, mutta samalla tullaan suojanneeksi katto myös sammaleilta ja muun muassa pakkasrapautumiselta. Huopakatto voi kestää jopa 40 vuotta, kun sitä on huollettu oikea-aikaisesti ja asiantuntevasti. Tiilikaton elinkaaren pituudeksi voi tulla 70 vuotta, ja peltikatto voidaan saada kestämään noin viisi vuosikymmentä.

Rännien puhdistus Sauvossa tarkoittaa kaikkien epäpuhtauksien poistamista

Nimi Plus Kattopalvelu on tae laadusta – myös silloin, kun on kyse rännien puhdistuksesta, asennuksesta, huollosta tai korjauksesta Sauvossa. Me teemme kaikki kattotyöt huolellisesti ja asiantuntevasti, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Huolellisuutta on siis luvassa myös sadevesikourujen puhdistuksen suhteen. Poistamme omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen ränneistä kaikki roskat ja epäpuhtaudet. Roskia ei viskota pitkin pihaa, vaan ne kerätään nätisti roskapusseihin. Kaikki osittain maatuneet roskatkin saadaan poistettua, kun huuhtelemme kourut. Puhtaat rännit on helppo kuntotarkastaa, ja näin me myös teemme. Jos ränneissä on jotain vikaa, teemme tarjouksen niiden korjaamisesta tai uusimisesta – onhan tärkeää, että sadevesijärjestelmä on aina moitteettoman hyvässä kunnossa.

Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon roskien takia tai siinä on jotain rakenteellista vikaa, voi räystäs vuotaa, ja se ei ole toivottavaa. Jos kaikki katolta valuvat sade- ja sulamisvedet eivät ohjaudu useiden metrien päähän rakennuksesta, voi kosteus saavuttaa talon rakenteet. Koska kosteus voi nousta ylös rakenteisiin ja aiheuttaa vakavia ongelmia, on sadevesijärjestelmän asentaminen ja kunnossapitäminen olennainen osa rakennuksen kosteudenhallintaa.

Roskat heikentävät myös räystäskourujen kuntoa, sillä lehtien, neulasten ja muiden roskien takia kourut ovat lähes aina vähän kosteina. Kosteus saa aikaan ruostetta, mikä heikentää niin erilaisten peltikattojen kuin teräskourujenkin kuntoa. Talven tullen roskat kouruissa ja syöksyputkissa voivat johtaa myös toisenlaisiin ongelmiin, nimittäin jäätymisvaurioihin. Jään muodostuminen vaatii tilaa, joten kourujen ja alastuloputkien saumat voivat aueta. Jäällä on taipumus myös vääntää räystäskouruja, jolloin niiden kaadot menevät pilalle, eikä vesi poistu roskien poistamisesta huolimatta. Jos rännit ovat jäätyneet, ovat kiusana myös ränneistä roikkuvat jääpuikot sekä tieto siitä, että painavat kourut voivat tulla pian rytinällä alas. Paras tapa puuttua jäätyneisiin ränneihin on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata kourujen sekä syöksyputkien avaus. Emme tee tuota työtä mekaanisesti, sillä sadevesijärjestelmän hakkaaminen ja potkiminen voisi viedä ojasta allikkoon. Kuuma vesihöyry on huippukeksintö – tai kuuman veden höyrystymisessä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta nykyään on olemassa höyrytyslaitteita, joilla höyry voidaan ohjata sulattamaan jäätä halutuista paikoista. Käytämme tällaista sinunkin katollasi saadaksemme jään sulamaan nopeasti ja kattoystävällisesti.

Mikä voi mennä pieleen katon pesussa ja puhdistuksessa?

Tilatessasi tiilikaton harjauksen, katon pesun ja sammaleenpoiston sekä katon suojakäsittelyn Sauvossa meiltä, voit olla varma siitä, ettei mikään mene pieleen. Meillä on pitkä kokemus erilaisista kattohuolloista, joten huollamme asiantuntevin ja näppärin ottein kaikki eri kokoiset, eri muotoiset ja eri materiaalia olevat katot.

Mikä voi mennä pieleen roskien poistossa katolta? No ainakin se, ettei lehtiä, oksia, neulasia ja muita roskia poisteta lainkaan. Jos katto viettää pitkiä aikoja likaisena, tarkoittaa se sitä, että katto on kauan kosteana joka sateen jälkeen. Kosteus ruokkii aaltopeltikaton, lukkosaumakaton ja muiden peltikattojen ruostumista. Tiilikaton tai huopakaton ei tarvitse pelätä ruostuvan, mutta kosteat olosuhteet saavat nuo katot sammaloitumaan normaalia herkemmin.

Roskien poisto katolta voidaan tehdä harjaamalla, kunhan kyseessä ei ole huopa- tai palahuopakatto. Bitumikaton herkähkö pinnoite voi mennä pilalle, jos katto putsataan harjaamalla, joten työhön kannattaa valita ilmapuhallin.

Roskien poisto ei ole täydellinen, ellei samalla puhdisteta myös sadevesijärjestelmää, ja ellei kattoa samalla kuntotarkasteta. Tilaa meiltä omakotitalon, rivitalon ja esimerkiksi kerrostalon kevät- ja syyshuollot, niin saat kaikki nuo toimenpiteet kerralla, eikä katon tarkastamisesta edes veloiteta erikseen (teemme sen kaikkien kattotöiden yhteydessä kaupan päälle).

Likainen katto on pestävä, ja helpoin tapa mennä metsään tiilikaton pesussa, peltikaton pesussa tai huopakaton pesussa on käyttää painepesuria. Painepesurista kovaa tuleva vesi voi vaurioittaa kattoa ja sen pinnoitetta pahemmin kuin lika. Me pesemme katot tavallisella vesiletkulla, pesuharjoilla ja sopivilla puhdistusaineilla.

Sammaleiden poistossa käytämme sammaleenpoistoainetta, sillä kattopesu ei poista sammalten juuria katteen sisästä ja esimerkiksi tiilien välistä. Jos sammalet yritettäisiin poistaa pelkän kattopesun avulla, ei ehkä menisi kauaakaan, kun katto olisi taas sammaleinen.

Peltikatolla ei pitäisi sammaleita olla kuin vain poikkeuksellisissa tapauksissa, joten sammaleenpoistojakaan ei normaaliolosuhteissa tarvita. Tiilikatot ja huopakatot ovat toinen juttu: ne tarvitsevat sammaleenpoistoja ja katon suojakäsittelyjä varsinkin vanhetessaan. Pidämme huolen siitä, ettei sammaleenpoistoaine tapa tai vahingoita pihasi istutuksia, joten tarvittaessa suojaamme omakotitalon tai esimerkiksi mökin ympäristön.

Lue tämä, niin tiedät miksi katon maalaus Sauvossa on niin tärkeää

Kun luet tämän, niin tiedät, miksi sinunkin kannattaa tilata katon maalaus Sauvoon! Kattomaalaus on tärkeä tapa suojata katto säiltä ja vuodenajoilta, mutta toki katon huoltomaalaus kohentaa katon ulkonäköä. Kun katto on hyvän, nuorekkaan ja elinvoimaisen näköinen, piristyy koko rakennuksenkin ilme. Plus Kattopalvelu on paras valinta maalaamaan niin omakotitalon, rivitalon, teollisuuslaitoksen kuin esimerkiksi mökinkin kattoa, sillä ammattilaisemme ovat taitavia kattomaalareita, ja heille maistuu työ. Tasakatossa, harjakatossa tai esimerkiksi aumakatossa on pian uusi maalipinta, mikä kohentaa katon kuntoa monin eri tavoin.

Kattomaalaus ei onnistu, ellei sitä ennen tehdä kaikkia tarpeellisia pohjatöitä. Riippuu tapauksesta, millaisille pohjatöille löytyy tarvetta, siksi kaikki alkaa paikan päällä tekemästämme alkutarkastuksesta. Tuon alkutarkastuksen jälkeen kerromme sinulle, mitä kattomaalaus avaimet käteen -periaatteella maksaa. Kotisivujemme kautta löydät tällekin kattohuollolle sopivan rahoituksen. Jos tulemme alkutarkastuksen perusteella siihen tulokseen, että katon osittainen vaihto tai normaali kattoremontti olisi sittenkin se paras vaihtoehto, sopii tuo rahoitus myös niiden lainoittamiseen.

Pohjatöinä voidaan tarvita niin katon harjausta, katon saumojen ja läpivientien tiivistystä, sammaleiden poistoa kuin katon pesuakin. Tärkeintä on saada katto niin tiiviiksi ja puhtaaksi, että se on urakan loputtua mahdollisimman kestävä. Huolella tehty kattomaalaus Sauvossa voi pidentää katon elinkaarta jopa parillakymmenellä vuodella!

Miksi peltikatto kannattaa maalata? Erityinen syy aaltopeltikattojen ja muiden peltikattojen maalaamiseen on ruoste. Maalaamaton peltikatto ruostuu helpommin kuin katto, mikä on huoltomaalattu ajoissa. Ruosteen tekemät vauriot voivat saada katon vuotamaan, ja peltikattovuoto voi lyhentää katon elinkaarta roimasti.

Tiilikaton elinkaari voi lyhentyä pakkasrapautumisen takia, ja sen torjuminen on yksi tärkeimmistä syistä teettää tiilikaton maalaus. Uusi pinnoite tasoittaa tiilien pinnan niin, etteivät ne enää ime vettä, minkä jäätyminen saa aikaan tiilien rapautumista. Maalattu tiilikatto hylkii myös likaa ja sammaleita, joten katostasi tulee kertaheitolla hyvin helppohoitoinen.

Huopakatto pinnoitetaan, jotta aurinko ei kuivattaisi kattohuopaa niin, että se halkeilisi. Katon huoltomaalaus palauttaa kattohuovan joustavuuden, mikä on syy sille, miksi bitumikatot ovat niin kestäviä ja rasituksensietokykyisiä. Sammaloituminenkin vähenee uuden huopakattopinnoitteen myötä.

Lumenpudotus Sauvossa on joskus välineurheilua

Plus Kattopalvelun toteuttama lumenpudotus Sauvossa on turvallinen tapa poistaa liiat tai turvallisuutta uhkaavat lumet peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta. Lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on joskus aikamoista välineurheilua, mutta me teemme tämänkin kattotyön avaimet käteen -pakettina. Tuomme tullessamme kaikki työvälineet ja työturvallisuustuotteet, ja tarvittaessa hoidamme kuntoon myös vaarallisen alueen valvonnan ja liikenteenohjauksen.

Lumen pudottamisessa tarvitaan ainakin lumentyöntimiä, joilla lumi poistetaan katolta. Lumenpudottajan turvallisuus varmistetaan turvavaljailla ja -köysillä. Jos kyse on korkean rakennuksen kattolumitöistä eli esimerkiksi lumen pudottamisesta kerrostalon katolta, helpotamme urakkaa henkilönostimella tai nostinkoriautolla.

Mikäli kattolumitöihin liittyy jään poisto katolta, tuomme tullessamme höyrytyslaitteen, minkä sylkemä kuuma vesihöyry sulattaa jään paitsi katolta, myös ränneistä. Jääpuikot poistamme käsin, mutta suojalasein silmämme suojaten.

Miksi lunta pitäisi pudottaa talon katolta? Kaikkina vuosina lunta ei tarvitsekaan pudottaa, mutta jos katolla on puolimetrinen kerros lunta vielä siinä vaiheessa, kun lumi on muuttunut pakkaslumesta suojalumeksi, on lumenpudotus tarpeen katon rakenteiden pelastamiseksi. Lumi voi rikkoa talon kattoa myös siinä vaiheessa, kun se alkaa valua alas katolta. Jos lumimassat sinkoavat katolta alas vauhdikkaasti, voi niiden mukana pudota kattotikkaita, rännejä ja esimerkiksi kattotiiliä.

Lumen pudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta voi olla tarpeen myös pihamaan turvallisuuden takaamiseksi. Katolta putoava lumi voi aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja, joista talon omistajan tai taloyhtiön katsotaan yleensä olevan korvausvastuussa.

Jääkin voi aiheuttaa onnettomuuksia, jos se putoaa katolta väärään aikaan. Jää voi myös vaurioittaa katon saumoja – esimerkiksi estämällä sulamisveden pääsyn räystäskouruihin. Jos jää patoaa katolle vettä, voi katto alkaa vuotaa saumoistaan – ja näin voi käydä myös luotettavista saumoistaan tunnetuille tiivissaumakatoille ja konesaumakatoille.

Jää on hyvä poistaa myös ränneistä, sillä jäiset rännit voivat pudota alas, tai jää voi heikentää kourujen ja syöksyputkien kuntoa muutoin. Sadevesijärjestelmään asennettavat sulanapitokaapelit ehkäisevät jään syntymistä, mutta eivät korvaa joka syksy tehtävää rännihuoltoa, minkä yhteydessä kaikki lehdet, neulaset ja muut roskat poistetaan sadevesijärjestelmästä.

Kattotyömme Sauvossa eivät pidä sisällään mitään tunarointia

Ne kattotyöt Sauvossa, mitkä tehdään Plus Kattopalvelun toimesta, eivät pidä sisällään mitään töpeksimistä tai tunarointia. Tilasitpa peltikattotöitä, tiilikattotöitä, palahuopakattotöitä tai huopakattotöitä, saat paikan päälle luotettavat ammattilaiset. Ammattilainen osaa laittaa kuntoon pahoinkin vaurioituneen katon – esimerkiksi sellaisen, minkä päälle on kaatunut puu.

Onneksi näin pahojen myrskyvaurioiden kanssa joudutaan tekemisiin vain ani harvoin. Kattoläpivientien korjaaminen (esimerkiksi kattoikkunan korjaaminen) on paljon tavallisempi katonkorjaus. Tiilikatto tarvitsee toisinaan rikkinäisten tiilien vaihtoa, kun taas huopa- ja peltikatoilla voi ilmestyä reikiä. Kun katto tiivistetään nopeasti ja asiantuntevasti, ei katon eristys pääse kastumaan, eivätkä kattorakenteetkaan muutu märiksi.

Myös aluskatteen kunnolla on tekemistä sen kanssa, aiheuttaako jokin piipunjuurivuoto tai saumavuoto katon vesivahingon vai ei. Jos aluskatteesi ei ole täysin kunnossa, ota yhteyttä, niin teemme aluskatteen paikkauksen, korjauksen, osittaisen vaihdon tai koko aluskatteen uusimisen. Näin kosteus saadaan ohjattua pois katon alta, jos vesikatto vuotaa jostain kohtaa.

Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa yleensä samaa kuin aluskatteen vaihto, joko kokonaan tai osittain tehtynä. Tämä kattotyö vaatii vesikaton purkamista, joten aluskatteen kuntoa kannattaa vaalia. Asianmukaisesti asennetulla aluskatteella on lähtökohtaisesti kaikki hyvin, sillä se ei repeile kireyttään tai pussita ja kerää vettä löysyyttään. Jotta aluskatteelle ei kertyisi siihen kosteutta sitovia roskia, on katon harjan tuuletusaukot hyvä tiivistää harjatiivisteillä. Räystäiden tuuletusaukot kannattaa varustaa pieneläinesteillä: lintuverkkojen asentaminen estää lintujen pääsyn katon alle. Linnut voisivat nokkia aluskatteen rikki ja repiä samalla villoja.

Tavanomaisia kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuoltojen ohella sammaleenpoistokäsittelyt ja kattomaalaukset. Huollettu katto näyttää hyvältä ja kestää erilaisia rasituksia, joten kaikkia kattoja kannattaa huoltaa.

Joskus tarvitaan katon varustelua, esimerkiksi osana katon IV-töitä. Ilmanvaihtohormit parantavat välikaton tuulettumista, mikä on olennaisen tärkeää kattorakenteiden terveyden kannalta. Katolla pitää asentaa myös kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmä. Tärkeitä kattoturvatuotteita ovat muun muassa kattotikkaat, lumiesteet ja hätäpoistumistikkaat. Sade- ja sulamisvesien poistuminen voidaan järjestää räystäskouruja ja alastuloputkia, jalkarännejä tai kattokaivoja pitkin. Jotta sadevesijärjestelmä pysyisi varmemmin sulana, voidaan se varustella omalla sulanapitojärjestelmällään.

Katon yläpohjan eristykseen voidaan joskus joutua puuttumaan villojen vaihdolla

Olipa mielessäsi mikä tahansa kattotyö Sauvossa, aloita se yhteydenotolla Plus Kattopalveluun. Meidän ammattilaisemme toteuttavat niin ullakon ja vintin eristyksen, piipun pellityksen, kattotikkaiden ja -siltojen asennuksen, katon huoltomaalauksen kuin kokonaisen kattoremontinkin. Plus Kattopalveluun voit luottaa myös lumenpudotuksessa, myrskyvaurioiden korjauksessa, ilmanvaihtokanavien eristämisessä, lahovaurioiden korjauksessa kuin otsalautojen maalauksessakin. Kaikki kattotyöt etenevät kokenein ottein ja merkille pantavan hyvällä hinta-laatusuhteella. Kaupan päälle on luvassa koko katon kunnon tarkastus, minkä yhteydessä käydään mahdollisuuksien mukaan myös välikatolla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos katon alle vain on järjestetty kulkuyhteys, käymme tsekkaamassa eristevillojen, aluskatteen ja kattorakenteiden kunnon.

Ihannetapauksessa välikatolla on raikas ilma, kattorakenteissa ei ole merkkejä kosteudesta ja aluskatekin on kaikin puolin kunnossa. Jos kosteutta kuitenkin löytyy, on edessä villojen vaihto, kosteusvaurioiden korjaus ja katon kunnostus. Riippuu tilanteesta, millaista kunnostusta tiilikatto, peltikatto tai huopakatto kaipaa. Jos kyse ei olekaan kattovuodosta, on aika paneutua välikaton ilmanvaihtoratkaisuihin ja katon eristeiden riittävyyteen.

Kondenssivesi välikatolla on vettä, mitä on tiivistynyt katon alle kohonneesta lämmöstä. Jotta lämpöä tulisi mahdollisimman vähän, on yläpohjan syytä olla hyvin eristetty. Kunnolliset eristeet vähentävät myös lämmityskuluja ja sulavan kattolumen aiheuttamia saumavuotoja. Mikäli huomaamme, ettei yläpohjassa ole tarpeeksi villoja, teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä. Katon lisälämmöneristys on monesti melko yksinkertainen urakka, eli rakenteita ei tarvitse purkaa, poistaa tai muokata. Vanhat villat saavat jäädä uusien villojen alle, ellei niissä ole jotain vikaa. Kastuneet eristevillat on poistettava ja hävitettävä, sillä jo parin vuorokauden mittainen kosteusrasitus saa aikaan mikrobikasvustojen syntymistä. Jos villoja ei vaihdettaisi, voisi ongelmaksi muodostua myös home.

Pelkät lisäeristeet eivät riitä, jos katto kärsii huonosta tuuletuksesta. Lämmin ilma pitää saada ulos, ja ulkoa tulee saada uutta ilmaa tilalle. Jos räystäiden ja harjan tuuletusaukot eivät ole tarpeeksi, voimme asentaa uusia ilmanvaihtohormeja tai vaikka alipainetuulettimen. Joissain tapauksissa on tarpeen tehdä katon korotus, jotta aluskatteen ja villojen välissä olisi tarpeeksi tilaa. Matalaa tuuletustilaa voidaan kompensoida hengittävällä aluskatteella, joten aluskatteen vaihto on yksi mahdollinen ratkaisu.

Kattoturvatuotteiden, kuten palotikkaiden, kuntoa kannattaa seurata

Muista tarkastaa kattoturvatuotteet Sauvossa usein, niin voit luottaa siihen, että kattosi on mahdollisimman turvallinen. Kattoturvallisuutta parantavien kattoturvatuotteiden kuntotarkastusta ei tarvitse tehdä itse. Voi tilata kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnityksien kunnon tarkastuksen Plus Kattopalvelulta, kuten myös kattoturvatuotteiden asennuksen ja kaikki muut kattotyöt. Kattotikkaiden, palotikkaiden ja esimerkiksi seinätikkaiden kunto voidaan tarkastaa joko erikseen tai koko katon kunnon käsittävän kattotarkastuksen yhteydessä. Teemme kattotarkastuksia läpi vuoden pitäen silmät kovina kaikkien huolto- ja korjaustarpeiden varalta. Tiesithän, että voit saada tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntotarkastuksen myös aivan ilmaiseksi? Saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle aina tilatessasi meiltä jonkin kattotyön!

Kattoturvatuotteet ovat hyvin kestäviä, mutta joskus niitäkin pitää kunnostaa tai uusia. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että kattoturvatuotteiden kiinnitykset ovat saattaneet löystyä. Katolla liikkuminen on vaarallista, jos hätäpoistumistikkaiden, talotikkaiden tai esimerkiksi lapetikkaiden kiinnikkeet ovat irtoamispisteessä. Myös putoamissuojiin ja kattopollareihin tulee voida luottaa.

Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, piharakennuksen, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi hallin kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, voi sattua myös lumi- ja myrskyvaurioita. Tuuli puhaltaa joskus todella voimakkaasti, voiden repiä vaikka koko peltikaton irti! Koska tuuli pystyy tällaiseen, ei liene ihme, että se voi irrottaa myös lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet. Erityisen helposti kattoturvatuotteet irtoavat myrskyssä silloin, jos niiden kiinnikkeitä ei ole aikoinaan kiristetty. Kattoturvatuotteet voivat irrota katolta myös silloin, kun katolta putoaa lunta. Lunta voi tulla alas iso määrä, ja se voi repiä seurakseen monenlaisia kattovarusteita. Olipa syy kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden irtoamiseen mikä tahansa, ei se tapahdu kattoa rikkomatta. Kun katosta irtoaa jotain väkivalloin, syntyy katteeseen reikiä ja muita vaurioita, joista voi päästä kosteutta katon alle. Katon alle pääsevä kosteus voi johtaa ongelmiin lahon ja jopa homeen kanssa.

Lumiesteistä vielä sen verran, että ne eivät ole olemassa nuohoojia ja muita katolla liikkuvia työntekijöitä varten, vaan katon ja rakennuksen liepeillä liikkuvien ihmisten suojaksi. Lumiesteet vähentävät sen todennäköisyyttä, että kaltevalta katolta putoava lumi aiheuttaisi vahinkoa katolla (esimerkiksi juuri kattovarusteita irrotellen) tai maan pinnalla.

Meiltä löytyy pätevyyttä myös lumiesteiden asennukseen, korjaukseen ja kiinnitykseen

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat vain pisaroita meressä, kun tarkastellaan Plus Kattopalvelun palveluvalikoiman laajuutta. Tämä sama kattourakoitsija tekee asiantuntemuksella kaikenlaiset kattohuollot, kattokorjaukset ja kattoremontit, katon varustelua unohtamatta. Tilaa vaikka peltikaton osittainen vaihto, huopakattovuodon korjaus tai tiilikaton maalaus – tai irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus.

Teemme kaikkemme, jotta kattosi ei alkaisi vuotaa, ja jotta kaikki sen varusteet pysyisivät paikoillaan kovillakin tuulilla. Siksi teemme kaikki kattotyöt huolellisesti, ja tarjoamme vielä kattotarkastuksenkin kaupan päälle. Katon kunnon tarkastuksen aikana varmistamme kaikkien saumojen ja läpivientien tiiviyden, katon pinnoitteen kunnon ja esimerkiksi aluskatteen ehjyyden. Tutkimme myös sen, ovatko lumiesteet, tikkaat ja muut kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa. Jos jokin kattotarvike on huonosti kiinni, tarjoamme sen kiristystä – näin tuuli tai suojalumi ei saa sitä irtoamaan.

Panemme merkille myös sen, onko omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, huvilan, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi piharakennuksen katto asianmukaisella tavalla varusteltu. Joiltain katoilta puuttuu kattoturvatuotteita. Lumiesteet ovat hyvä esimerkki – ne puuttuvat monilta tiilikatoilta, peltikatoilta ja huopakatoilta. Lumiesteet ovat tarpeen katon reunoilla, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8.

Lumiesteet estävät lunta putoamasta kaltevalta katolta – tämä ei ole mitenkään vähäpätöinen asia, sillä lumen putoaminen voisi aiheuttaa monenlaisia ja vaarallisiakin vahinkoja. Lumen vauhdikas alastulo kevättalvella voisi rikkoa myös talon kattoa. Alas pudonneen lumikinoksen seasta voi löytyä niin kattotikkaita, rännejä, kattotiiliä kuin vaikkapa ilmanvaihtohormejakin, ja sehän tarkoittaa sitä, että katossa on reikiä ja vaurioita. Aina kun katossa on vaurioita, se saattaa alkaa vuotaa.

Jos lumiesteet ovat vielä asentamatta tai vanhat lumiesteet pitäisi uusia, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Mitoitamme lumiesteet paikan päällä, sillä mitoitukseen vaikuttavat niin katon kaltevuus kuin esimerkiksi lappeen pituuskin. Seuraavaksi hankimme laadukkaat ja kestävät lumiesteet, huolehdimme ne paikan päälle ja aloitamme niiden asennuksen. Olipa kyseessä konesaumakatto, palahuopakatto tai vaikka savitiilikatto, toteutamme lumiesteiden asennuksen asianmukaisella tavalla. Jos urakkaan liittyi vanhojen lumiesteiden irrottaminen, huolehdimme ne jäteasemalle – teemmehän kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella.

Kolme syytä piipunhatulle ja piipun pellitykselle

Jos meidän pitäisi perustella lyhyesti ja ytimekkäästi, miksi piipunhattu ja piipun pellitys ovat niin tärkeitä, valitsisimme syiksi rapautumisen estämisen, paloturvallisuuden ja ulkonäön. Piipun pellityksellä on myös esteettistä arvoa, kun se on tehty peltisepän työnä. Pellitetty piippu näyttää hyvältä – piipun pellitys onkin monille katoille se viimeinen silaus, mikä saa katon näyttämään kertakaikkisen upealta. Voit viimeistellä kattosi ulkonäön myös muilla peltisepän töillä, kuten jiiripellityksillä.

Piiput pellitetään myös siksi, ettei kosteus alkaisi rapauttaa niitä ulkoapäin. Piipun pellittämistä tarvitaan senkin takia, ettei katto alkaisi vuotaa piipun juuresta. Tässä yhteydessä on toki todettava, että piipusta voi vuotaa vettä, vaikka se olisi pellitetty ja piipun juuren tiivisteet olisi kahdesti vuodessa tarkastettu. Piipunjuurivuodot ovat toki sitä epätodennäköisempiä, mitä paremmin piippu on suojattu ja mitä useammin piipun juuri on tarkastettu mahdollisten tiivistystarpeiden varalta, mutta koskaan ei voi olla sataprosenttisen varma. Siksi on tärkeää, että aluskate on kaikin puolin kunnossa. Jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, aluskate on väärin asennettu tai aluskatteen päällä on roskia, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me korjaamme tai uusimme aluskatteen ja poistamme siltä roskat, mitkä voisivat haurastuttaa aluskatteen sitomalla siihen kosteutta.

Piipunhattu pitää roskat poissa hormista. Piipunhattu toimii myös sadehattuna, jolloin se estää kosteutta heikentämästä hormin vetoa tai aiheuttamasta hormin rapautumista. Hormiin pääsevä kosteus johtaa pakkasrapautumiseen – varsinkin, jos hormi ei lämpene säännöllisesti. Rapautumisen takia hormiin syntyy epätasaisuuksia, kuten koloja, joihin voi kertyä nokea. Tällöin edes nuohooja ei pysty poistamaan nokipalovaaraa, sillä nuohooja ei saa nokea pois hormin koloista. Nokipalo saa aikaan valtavan kuumuuden, joten se saattaa aiheuttaa rakennuspalon. Rakennuspalo voi saada alkunsa myös rapautuneesta ja huonokuntoisesta hormista karkaavista savukaasuista, joten huonossa kunnossa olevaa hormia ei kannattaisi käyttää.

Hormisaneeraus eli hormin massaus on ratkaisu rapautuneelle hormille. Kun hormi on taas tasapintainen, kannattaa se suojata piipun peltitöillä. Ota siis yhteyttä ja tilaa meidät asentamaan piipunhattu, sekä toteuttamaan omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin savupiipun suojapellitys.

Miten perusteellisia olemme, kun teemme kattosi tarkastusta Sauvossa?

Haluatko tietää, miten perusteellisia olemme, kun teemme kattosi tarkastusta Sauvossa? Kokeile itse, ja tilaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon kattotarkastus. Katon kunnon tarkastus ei ole ohi hetkessä, sillä kierrämme läpi koko kattokokonaisuuden jokaista saumaa, läpivientiä ja liitoskohtaa myöten. Jos jokin tiili on rikki, tulee se varmasti havaittua. Olemme niin tarkkoja, että havaitsemme jokaisen törröttävän naulankin, pinnoitevaurioista puhumattakaan. Kiinnitämme huomiota myös suojapellityksiin ja muihin peltilistoihin, kurkkaamme piippuun ja räystäiden alle sekä varmistamme kattotarvikkeiden kiinnikkeiden luotettavuuden.

Kattotarkastukseen kuuluu myös katon alla käyminen. Katon alla on aluskate, puurakenteita sekä eristeitä, joiden kunto on tärkeää selvittää. Välikatolla tulisi käydä yhtä usein kuin vesikatollakin, eli kaksi kertaa vuodessa: näin kaikki huolto- tai korjaustarpeet tulisivat ajoissa huomattua, eikä katon kunto pääsisi heikentymään millään lailla mistään kohdasta.

Kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on tarkastettu, annamme tarjouksen kaikista niistä huolloista ja korjauksista, joita kattokokonaisuus on vailla. Jos kaikki oli kunnossa, emme tarjoa mitään huolto- tai paikkaustoimenpidettä. Vaikka katto olisi nuori, se ei tarkoita sitä, etteikö joitain huoltoja tai tiivistyksiä silloin tällöin tarvittaisi. Jotta mikään ei jäisi tekemättä, kannattaa uudehkollakin katolla käydä joka syksy ja kevät, eli yhtä usein kuin vanhemmillakin katoilla.

Tiilikatolla saattaa olla rikki menneitä tiiliä, joiden vaihto pitää yllä katon tiiviyttä. Kaikki pakkasen halkaisemat tiilet kannattaa käydä etsimässä ja uusimassa joka kevät. Syksyllä on hyvä varmistaa, että kaikki tiilet ovat edelleen ehjiä, ja että aluskatekin on kunnossa. Katto kannattaa tarkastaa myös siksi, että sammalet tulisivat poistettua ajallaan.

Peltikatolta voi löytyä reikiä ja ruostetta, mikä voi johtaa katon reikiintymiseen. Sekä aaltopeltikatot, lukkosaumakatot että esimerkiksi tiilikuvioiset peltikatot kannattaa tutkia puolen vuoden välein, jotta katon tiiviys ei ehtisi heiketä. Kattotarkastuksen avulla osattaisiin myös lisätä kattopeltien kiinnikkeitä, ennen kuin tuuli veisi kattopellit mennessään. Kuntotarkastus antaisi ajoissa tiedon myös katon maalaustarpeista.

Huopakaton tiiviyttä varjellaan pitämällä kate puhtaana ja hyvin pinnoitettuna, sekä korjaamalla kaikki kattotarkastuksen paljastamat reiät sekä huonossa kunnossa olevat saumat. Plus Kattopalvelu pistää merkille kaikki pienimmätkin ongelmakohdat, jotta bitumikattosi olisi mahdollisimman elinvoimainen.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Sauvossa ovat tunnettuja huolellisuudestaan

Plus Kattopalvelun tekemät kattourakoinnit Sauvossa ovat kuuluja siitä, että ne on toteutettu huolellisesti, ammattitaitoisesti ja turhia viivyttelemättä. Kattourakka kuin kattourakka etenee kaikin puolin moitteettomasti, kun asialla ovat oikeat ammattilaiset. Tämä kattopalvelu pistää hommat pyörimään, olipa kyse omakotitalon myrskyvaurioiden korjauksesta, kerrostalon katon pesusta ja maalauksesta, rivitalon katon uusimisesta tai vaikkapa tuotantolaitoksen kattovuodon korjauksesta. Kattofirmamme palvelee siis sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä, joista ensiksi mainitut voivat hakea töistämme kotitalousvähennystä.

Sillä ei ole väliä, oliko kyseessä tiilikatto, peltikatto vaiko huopakatto. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu taitaa kaikki erilaiset tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt, joten eri katot tulevat laitettua kuntoon juuri niin kuin ne kuuluu kunnostaa. Tilaa minkä tahansa katon vaihto, paikkaus, huolto, varustelu tai vaikkapa lisälämmöneristys – täältä pesee!

Emme koskaan vain tee huolellisesti niitä töitä, mitkä olet meiltä tilannut. Teemme aina jotain ekstraa, eli jotain, mitä et ole osannut ehkä odottaakaan. Koska tahdomme auttaa asiakkaitamme pitämään katostaan mahdollisimman hyvää huolta, teemme jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana tutkimme kaikkien saumojen ja läpivientien tiiviyden, kattorakenteiden kuivuuden, kattoturvatuotteiden ja muiden kattovarusteiden kunnon sekä esimerkiksi räystäskourujen vedon.

Jos huomaamme, että jokin kohta kaipaa uusimista, huoltoa tai korjausta, teemme tarpeellisista kattotöistä hyvän tarjouksen. Saatat siis saada tarjouksen aluskatteen uusimisesta, mikä auttaa pitämään kattorakenteet ja eristeet kuivina – tai kattovuodon korjaamisesta ja kosteusvaurioiden kunnostamisesta, jos vesi- ja aluskate ovat pettäneet yhtä aikaa.

Antamamme kattohuoltotarjous voi koskea vaikkapa sammaleiden poistoa, sillä sammalet rasittavat katon kuntoa melkoisesti. Tiili- tai bitumikatolla on edessään pidempi tie, kun sammalet poistetaan sitä mukaa, kun niitä tasa- tai esimerkiksi harjakatolle kasvaa. Peltikaton omistajalle saatamme tarjota ruostumista ehkäisevää kattomaalausta, tai esimerkiksi katossa törröttävien naulojen vaihtoa kateruuveiksi.

Jos katolla ei ole kaikki kattoturvatuotteita, joita viranomaiset edellyttävät, teemme tarjouksen esimerkiksi uusista lumiesteistä ja kattosilloista, sekä niiden asentamisesta. Myös sadevesijärjestelmä on hyvä olla olemassa. Lisäksi sen tulisi olla kaikin puolin ehjä, puhdas ja toimiva, joten saamasi tarjous kattotöistä voi liittyä myös rännien asentamiseen, huoltoon tai korjaamiseen. Jos mitään ei tarvita, emme tarjoa mitään ylimääräistä, vaan ainoastaan kehumme kattosi ja sen varusteiden hyvää kuntoa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt