Näin helposti voit hoitaa kaikki kattotyöt Lopella – aina kattoremontista katon harjaukseen 

Kun tarvitset jotain katon huoltoa (esimerkiksi katon harjausta tai sammaleiden poistoa), katon korjausta (esimerkiksi peltikaton reikien paikkausta tai huopakattovuodon korjausta) tai vaikka koko katon uusimista Lopella, ota yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun. Meillä on kaikki se tietotaito, työinto ja kokemus, mitä erilaisissa kattotöissä tarvitaan. Laitamme kuntoon niin tiilikatot, tavalliset peltikatot ja konesaumakatot kuin erilaiset huopakatotkin. Meidän kunnostamamme katto on tiivis ja toimiva, se näyttää hyvältä ja sillä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa korkein mahdollinen käyttöikä. Esimerkiksi konesaumakaton tapauksessa se voi olla sata vuotta, joten kovin usein et joudu kattoremontteja teettämään.

Kaikki kattotyömme ovat asiakkaan kannalta mahdollisimman helppoja. Olipa kyse kerrostalon vuotavan katon korjaamisesta, lumen pudottamisesta rivitalon katolta tai vaikkapa kesämökin katon uusimista, teemme urakan avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan tehtäväksi jää vain ottaa yhteyttä ja pyytää kilpailukykyinen tarjous tarvitsemistaan pelti-, tiili- tai huopakattotöistä. Tämän jälkeen tulemme paikan päälle tutkimaan huoltoa, varustelua, paikkausta tai uusimista odottavan kohteen. Jos huomaamme katon tarvitsevan joitain muitakin kattotöitä, kerromme siitä asiakkaalle. Kattotöitä voi ja kannattaa yhdistää: esimerkiksi peltikaton maalaus kannattaa yhdistää peltikaton korjaamiseen jo kustannussyistä mutta myös siksi, että se parantaa peltikaton rasituksensietokykyä vähentäen peltikaton korjaustarpeita.

Kun olemme sopineet kaikista kattotöistä, niiden aikataulusta ja hinnasta, aloitamme kattourakan. Isokin urakka etenee ripeästi, onhan paikalla tarpeellinen määrä kokeneita osaajia, joille työ maistuu. Teemme niin ympäristön suojauksen, materiaalihankinnat kuin loppusiivouksenkin, joten asiakkaan ei tarvitse tehdä enää yhtikäs mitään urakan eteen. Kun urakka on ohi, saa asiakas tarjouksen mukaisen laskun, minkä voi maksaa myös kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Omakotitalon tai mökin omistaja voi hakea kotitalousvähennystä töiden osuudesta.

Kaikki kattourakat täydentyvät ilmaisella kattotarkastuksella. Tämä ei koske vain Lopella tehtyjä kattotöitä, vaan myös Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Karkkilassa, Riihimäellä, Tammelassa ja esimerkiksi Vihdissä tehtyjä kattourakoita. Katon kunnon tarkastus on aina niin perusteellinen, ettei mikään kulunut kohta, pinnoitevaurio tai törröttävä naulakaan jää huomaamatta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kaikki muutokset ja puutteet kunnostetaan, sitä paremmassa kunnossa tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto pysyy!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremonttisi Lopella sisältää tarvittaessa myös kattorakenteiden kunnostuksen

Kun tarvitset kattoremonttia Lopella, muista kattofirma Plus Kattopalvelu – me olemme se helpoin ja huolettomin valinta niin omakotitalon, kesämökin, rivitalon kuin kerrostalonkin kattoremonttiin. Kattosaneeraukset toteutetaan täyden palvelun paketteina, joten asiakkaan ei tarvitse hikoilla purku- tai asennushommissa, rakennustelineiden pystyttämisessä tai materiaalien kantamisessa. Kattoremontin hinta on tiedossa jo hyvissä ajoin etukäteen, samoin kuin se, että kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Tiedämme, mitä uusi katto tulee sinulle maksamaan, sillä käymme paikan päällä ennen tarjouksen laatimista. Paikan päällä selviää, mitä kaikkea pitää tehdä, ennen kuin uutta peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa päästään asentamaan.

Joskus katon uusiminen on tehtävissä hyvinkin helposti, kun taas joskus tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton vaihtoon liittyy paljon ylimääräistä työtä. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voi olla tehtävissä ilman vanhan katon purkamista, jolloin kattofirma pääsee kaikista helpoimmalla, ja asiakkaan saama lasku on huokeimmillaan. Jos vanha katto ei ole sellaisessa kunnossa, että uusi katto voitaisiin rakentaa suoraan sen varaan, emme tarjoa tällaista kattoremonttia. Jos kattorakenteita pitää kuivattaa, uusia, jatkaa tai vahvistaa, puramme vanhan katon ja teemme kaikki katon alla tarvittavat toimenpiteet.

Tiilikattoremontti ja peltikattoremontti voidaan tietyissä tapauksissa tehdä vaihtamatta aluskatetta, mutta jos aluskate on kulunut tai kattorakenteet vaativat kunnostamista, puramme koko katon. Tarvittaessa tehostamme välikaton tuuletusratkaisuja tai teemme katon lisälämmöneristyksen – näiden avulla varmistetaan uuden katon rakenteiden terveys ja pitkäikäisyys. Uudet eristeet on usein mahdollista asentaa suoraan vanhojen päälle, mutta jos vanhoissa eristeissä on kosteutta, pitää ne ensin purkaa. Jos olemme tekemässä kattoremonttia talvella, vaihdamme eristeet vähän kerrallaan, jotta asuinlämpötila ei laske liikaa. Teemme konesaumakaton, palahuopakaton tai vaikka lukkosaumakaton uusimisen muutenkin niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Evakkoon ei siis tarvitse lähteä, vaikka kattoa ollaan vaihtamassa. Nopeimmillaan katto on purettu ja uusittu jo parissa päivässä, joten asukkaille aiheutuvat häiriöt ovat todellakin pieniä ja lyhytkestoisia.

Katon uusimisen loppuvaiheessa katto varustellaan. Jos vanhat kattoikkunat, kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet olivat jo huonossa kunnossa, asennamme katolle uusia tarvikkeita. Kattopeltiseppämme voivat viimeistellä upean kokonaisuuden esimerkiksi läpivientien suojapellityksillä tai erilaisilla peltilistoilla.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton omistajalleen esittämät pyynnöt

Palahuopakatot ja tavalliset huopakatot ovat hyvin vähään tyytyviä kattoja, ja siksi erittäin suosittuja kesämökkienkin kattoina. Kesämökki saattaa sijaita kaukana vakituisesta asunnosta, joten sille kannattaa valita mahdollisimman helppohoitoinen ja rasituksensietokykyinen katto. Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja laattakatto täyttävät nämä vaateet. Kannattaa kuitenkin muistaa se, ettei huopakattokaan pärjää kokonaan ilman huoltoja ja korjauksia – niillä lykätään huopakattoremonttia. Jos bitumikattoa ei ole säännöllisesti huollettu ja aina tarvittaessa korjattu, voi sen elinkaari jäädä jopa puolta normaalia lyhyemmäksi. Maksimikäyttöikä bitumikermikatolle on noin 40 vuotta.

Mitä laattakatto tai muu bitumikatto sitten odottaa omistajaltaan? Palahuopakatot ja muut katot tarvitsevat ainakin kevät- ja syyshuoltoja, joiden aikana katto puhdistetaan ja tarkastetaan. Paanukatoille ja muille bitumikatoille voi kertyä puolen vuoden aikana paljon epäpuhtauksia ja roskia, mitkä kannattaa poistaa. Kyse ei ole vain katon ulkonäöstä ja rakennuksen imagosta. Niin kesämökkien, kerrostalojen, tuotantolaitosten kuin esimerkiksi omakotitalojen bitumikatot kannattaa puhdistaa puolivuosittain siitä yksinkertaisesta syystä, että roskainen katto sitoo kosteutta. Kosteus nopeuttaa bitumikaton haurastumista. Myös sammaleiden poistoa tarvitaan enemmän, jos katto on likainen eikä kuivu sateen jälkeen nopeasti.

Katon kevät- ja syyshuoltoihin kuuluvat myös sadevesijärjestelmän puhdistus sekä katon kunnon tarkastus. Viimeksi mainittu on ilmainen aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön. Katon kunnon tarkastus paljastaa kaikki muut huoltotarpeet tai sen, jos katto on vaurioitunut ja kaipaa paikkausta. Kattotarkastuksien ansiosta monet vauriot osataan estää jo ennalta, esimerkiksi kiristämällä kattotarvikkeiden kiinnikkeet (sen ansiosta vältetään esimerkiksi lumiesteiden irtoaminen katosta).

Sammaleenpoisto kannattaa toteuttaa kemiallisesti, jos sellaista tarvitaan. Näin saadaan kaikki sammalet pois availemasta tasakaton tai esimerkiksi harjakaton saumoja. Kun palahuopakatto tai muu bitumikatto on noin kaksikymmentä vuotta vanha, kannattaa se pinnoittaa uudelleen – näin varmistetaan katon elastisuus ja kyky kestää erilaisia mekaanisia sekä kemiallisia rasituksia.

Säännölliset puhdistukset ja tarkastukset sekä niiden perusteella toteutetut lisähuollot tai mahdolliset kattokorjaukset ovat asioita, joita bitumikatto pyytää omistajaltaan. Kun teetät ne kaikki huopakattoammattilaisillamme, saat nauttia bitumikaton parhaista ominaisuuksista, kuten erinomaisesta tiiviydestä ja kestävyydestä.

Vahinkoihin ei voi varautua, mutta ainakin katon korjaus Lopella onnistuu nopeasti 

Myrskyvaurioihin ei oikein voi varautua, mutta ainakin myrskyvaurioiden kunnostus (kuten irronneiden peltilistojen kiinnitys tai katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaus) onnistuu nopeasti – kuten kaikki muutkin kattojen korjaukset Lopella. Kun kattofirmasi on Plus Kattopalvelu, ei sinun tarvitse odotella peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjausta, vaan saat kattosi kuntoon mahdollisimman pikaisesti. Tämä onkin tärkeää, sillä jos esimerkiksi vuotavia jiirejä ei ajoissa korjata, voidaan joutua korjaamaan myös periksi antanutta aluskatetta sekä vaihtamaan lahonneita puuosia. Katon tiivistyksen viivästyminen voi siis johtaa katon vesivahinkoon home- ja lahovaurioineen.

Joihinkin omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi piharakennuksen vaurioihin voidaan varautua, ja ne voidaan onnistua estämään ennalta. Siksi teemmekin jokaisen kattokorjauksen tai muun kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Saat katon kunnon tarkastuksen, tilasitpa sitten rännien ja vesikourujen korjauksen tai vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihdon. Jos huomaamme, että kattoa tai kattoläpivientejä pitäisi jotenkin tiivistää, teemme siitä tarjouksen. Tarvittaessa tarjoamme jotain kattohuoltoa, uusien läpivientien asentamista tai jopa koko katon purkamista ja uuden katon asentamista. Kattoremontti on kuitenkin vasta se viimeinen vaihtoehto. Jos tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto voidaan korjata osittain, teemme tarjouksen siitä.

Katon tarkastuksen perusteella saatamme suositella esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtoa. Katolla saattaa olla rikkinäisiä tiiliä sellaisessa kohdassa, mihin ei maasta käsin näe. Nekin kannattaa vaihtaa saman tien tiilikattovuotojen ehkäisemiseksi. Myös huopakaton ja peltikaton reikien paikkauksella on kiire – riippumatta siitä, mikä ne on aiheuttanut. Peltikaton voi rei’ittää ruoste, kun taas huopakaton tiiviys heikkenee sammalkasvustojen myötä. Myös lumiesteiden, rännien, tikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden irtoamisesta syntyy kattoon reikiä. Nuo reiät voidaan estää kiristämällä katon tarvikkeiden löystyneet kiinnitykset, ja siksi tarkastamme myös katon varusteet veloituksettoman kattotarkastuksemme yhteydessä. Ruostetta voidaan torjua katon puhdistuksilla ja maalauksilla, kun taas sammalet voidaan karkottaa sammaleenpoistoaineella.

Kattotarkastus voi johtaa tarjoukseen myös kattoikkunan tiivistyksestä tai painuneen katon oikaisusta. Tarvittaessa voit järjestää katon korjaukselle tai huollolle rahoituksen kotisivujemme kautta haettavasta remonttilainasta. Muista myös mahdollisuus kotitalousvähennykseen, jos korjattava, huollettava tai uusittava katto kuuluu omakotitaloosi tai mökkiisi!

Katto vuotaa aika harvoin, mutta jokainen kerta voi olla liikaa

Katto vuotaa aika harvoin. Kattovuoto on hyvin epätodennäköinen, jos katto on vasta asennettu tai uudenkarhea. Keski-ikäinen ja vanhakin katto pysyvät hyvin tiiviinä, jos ne on huollettu ja tarkastettu säännöllisesti. Satunnaisia kattovuotoja voi esiintyä, mutta mitä nopeammin vuotavan katon korjaus tehdään, sitä pienemmillä ongelmilla siitä selvitään. Silläkin on merkitystä, miten asiantuntevasti kattovuodon korjaus on hoidettu. Luota tiilikaton, peltikaton ja huopakaton korjauksissa Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi kerralla kuntoon!

Olipa kattovuoto sitten ajan hampaan tai esimerkiksi myrskyvaurioiden aiheuttama, voi se olla liikaa katolle – ainakin siinä tapauksessa, että kattovuodon korjaaminen ei alakaan pian vahingon satuttua. Jos katon vesivahinko on varsin laaja, voi olla, että joudumme tarjoamaan katon purkua ja vaihtoa katon osittaisen korjaamisen sijaan. Myös silloin tarjoaisimme tiilikattoremonttia, peltikattoremonttia tai bitumikattoremonttia, jos ulkokatto osoittautuisi iäkkääksi ja heikkokuntoiseksi. Peruuttamattomasti huonossa olevan katon korjaamiseen ei kannata käyttää rahaa, sillä vaikka yksi vuotokohta saataisiin tiivistettyä, voisi katto vuotaa pian jostain toisesta kohdasta. Katon vaihto on paras vaihtoehto, jos tiilikatolla on enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä tiiliä, tai jos peltikaton pääväri on ruosteenruskea. Huopakatto on aika uusia kattohuovan muuttua kovaksi ja halkeilevaksi, tai hyvin kuluneeksi ja venyneeksi.

Jos katto ei ole uusimiskunnossa, keskitymme vesikatteen tiivistykseen, mahdollisesti tarvittuun aluskatteen korjaukseen sekä ehkä sattuneiden kosteusvaurioiden korjaamiseen. Jos aluskate on pitänyt tiiviytensä ja ehjyytensä koko kattovuodon ajan, ei katon alla ole kosteutta. Tällöin riittää, että uusimme rikkinäiset tiilet tai huonokuntoiset kattopellit, paikkaamme katossa olevat reiät, tiivistämme vuotavan kattoikkunan tai korjaamme ulkokaton jollain muulla tavalla.

Olipa kyseessä millainen kattokorjaus tahansa, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen perusteella selviää muun muassa se, voidaanko katon tiiviyttä edesauttaa jonkin kattohuollon avulla, tai onko katossa joitain muita ongelmakohtia. Jotta kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto säilyisi vuosikymmenestä toiseen mahdollisimman tasaisessa ja luotettavassa kunnossa, kannattaa tällainen kattotarkastus tehdä usein. Parasta olisi, jos katon kunto tarkastettaisiin joka kevät ja joka syksy!

Katon huollot Lopella edistävät katon tiiviyttä

Kattopeltien kiinnitysten lisäys, huopakaton pinnoitus ja muut katon huollot Lopella edistävät katon tiiviyttä. Mitä paremmin omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai vaikka aitan kattoa on huollettu, sitä pidempään sen voi odottaa kestävän, ja sitä paremmassa kunnossa sen voi odottaa pysyvän. Siistitty ja maalattu katto on hyvin suojassa kosteudelta, säiden vaihtelulta ja muilta mekaanisilta sekä kemiallisilta rasituksilta. Luottokumppanisi katon huolloissa Lopella on Plus Kattopalvelu. Me huollamme kaikenlaiset katot, mukaan lukien varttikatot. Varttikattojahan ei enää saa korjata, mutta niiden elinkaarta on edelleen mahdollista pidentää katon pesun ja pinnoituksen avulla.

Kaikki lähtee katon kevät- ja syyshuoltojen teettämisestä. Säännöllisten kattohuoltojen avulla varmistetaan katon pysyminen hyvässä kunnossa vuodesta toiseen. Iso osa katon kevät- ja syyshuoltoa on katon tarkastus. Saat katon tarkastuksen meiltä ilmaiseksi aina, kun tilaat jonkin kattotyön – oli se sitten katon harjaus tai vaikka naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi. Kun kattosi on tarkastettu alan ammattilaisten toimesta, saat tiedon kaikista tarvitsemistasi kattohuolloista tai katon korjauksista – yksikään huonokuntoinen sauma ei siis jää tiivistämättä, eikä mikään ruostevaurio kunnostamatta.

Muita kattohuoltoja tarvitaan paljon harvemmin. Katon kevät- ja syyshuollothan tarkoittavat roskien poistamista katolta ja vesikouruista, ja tämä vähentää lian tarttumista ja sammaleiden syntymistä. Jos katto on puolivuosittain harjattu, tarvitaan katon pesua ja sammaleenpoistoa sekä suojakäsittelyä vain harvakseltaan.

Peltikatot kannattaa maalata 10–15 vuoden välein, mahdollisesti harvemminkin. Kattomaalaus suojaa niin aaltopeltikattoa kuin konesaumakattoakin peltikaton ykkösviholliselta eli ruosteelta. Ruoste syö peltikaton tiiviyttä, jos se saa katosta kunnon otteen. Huopakatot ja tiilikatot pinnoitetaan vain kerran, ja tuota kertaa tarvitaan vähentämään kattotiilien rapautumista ja siitä helposti seuraavia kattovuotoja. Huopakatto saa uudesta pinnoitteesta suojaa auringolta ja sammaleilta, mitkä voivat heikentää katon kuntoa niin, että harja- tai esimerkiksi tasakatto vuotaa.

Muita kattohuoltojamme Lopella ja sen naapurustossa ovat esimerkiksi kattoturvatuotteiden huollot, lumen pudotukset ja jään sulatukset. Jää kannattaa poistaa katolta, kattokaivoista ja räystäiden vesikouruista nimenomaan sulattamalla, sillä jään mekaaninen poisto voi aiheuttaa isompaa vahinkoa kuin itse jää.

Rännien puhdistus Lopella olennainen osa kosteudenhallintaa

Kosteudenhallinta on äärimmäisen tärkeä asia jokaisessa rakennuksessa, ja sadevesijärjestelmien toiminta on siinä olennaisessa roolissa. Jotta omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon sadevesijärjestelmä toimisi aina ja kaikissa olosuhteissa, tilaa rännien puhdistukset ja muut huollot Lopelle Plus Kattopalvelulta. Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä yhteydessä tarkastetaan myös sadevesijärjestelmän kunto. Jos huomaamme tarvetta rännien korjaamiselle tai uusimiselle, esitämme siitä hyvän tarjouksen. Rännien asennuksen hinta riippuu muun muassa talon koosta (mistä vesikourujen ja alastuloputkien menekki riippuu) sekä uusien rännien materiaalista. Alumiinirännit ovat arvokkaampia kuin teräsrännit, mutta samalla myös kestävämpiä ja pitkäikäisempiä.

Jotta sadevesijärjestelmä kestäisi mahdollisimman kauan ja ohjaisi kaiken kosteuden pois talon perustusten välittömästä läheisyydestä, kannattaa sadevesikourut puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran kaikki roskat kannattaa poistaa aikaisin keväällä – näin voidaan olla varmempia siitä, että rännit vetävät koko kesän ajan. Toisen kerran vesikourut ja syöksyputket kannattaa putsata syksyllä. Näin vältetään jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus.

Jos rännit jäisivät keväällä roskaisiksi, voisi niihin jäädä kosteutta, mikä alkaisi ruostuttaa ja haurastuttaa sadevesijärjestelmää. Jos vesikouruissa on paljon roskaa, voi niihin syntyä tukoksia, joiden takia räystäs vuotaa, ja kosteus voi päästä aina rakenteisiin asti. Talvella roskien ja seisovan veden täyttämä sadevesijärjestelmä jäätyy, ja jää voi rikkoa ja vääntää sadevesijärjestelmää ruostetta nopeammin. Jäätyneistä ränneistä on vaaraa myös ohikulkijoille ja rakennuksen käyttäjille, sillä jäätyneistä räystäistä riippuu usein teräviä jääpuikkoja. Lisäksi on mahdollista, että jäätyneet rännit putoavat alas. Painavien rännien alle jääminen voisi aiheuttaa pahoja henkilö- tai omaisuusvahinkoja, ja lisäksi kattoon voisi syntyä reikiä ja muita vaurioita.

Anna Plus Kattopalvelun ammattilaisten huoltaa, korjata ja tarvittaessa uusia talosi sadevesijärjestelmä. Meiltä saat ensiluokkaista palvelua kohtuullista korvausta vastaan silloinkin, kun kyseessä on tasakatto kattokaivoineen. Kattokaivojen veto on tärkeää katon tiiviyden kannalta, sillä tasakatto saattaa vuotaa, jos katolla on seisovaa vettä vetämästä lakanneiden kattokaivojen takia. Myös kattokaivot voidaan sulattaa kuumalla höyryllä, jos ne pääsevät jäätymään talvipakkasilla.

Katon pesu ja puhdistus on tärkeää katon materiaalista riippumatta

Likainen katto Lopella voi tarvita katon pesua, mutta myös sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Mitä kattosi tarvitseekin tullakseen puhtaaksi ja elinvoimaiseksi, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Puhdistamme niin kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen kuin esimerkiksi kesämökkienkin katot riippumatta katon koosta, katon kaltevuudesta tai katemateriaalista. Puhdas katto pysyy paremmassa kunnossa, sillä se pääsee kuivumaan sateiden jälkeen. Kuivuus on tärkeää niin vesikatolle kuin kattorakenteillekin. Jos vesikatto ei saa viettää aikaansa mahdollisimman kuivana, saattaa se hyvinkin haurastua ja alkaa vuotaa. Tällöin on vaarassa myös katon rakenteiden kuivuus, ja sitä kautta koko katon kunto – ja jopa koko rakennuksen asumiskelpoisuus.

Tiilikaton harjaus on hyvä tapa poistaa lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat katolta. Tiilikatto kannattaa harjata aikaisin keväällä, ja toisen kerran loppusyksystä. Jos katteessa on sellaista likaa, mihin ei harja tepsi, on tiilikaton pesun aika. Tiilikatto pestään vesiletkun, katonpesuaineen ja pesuharjojen avulla, sillä jos tiilikattopesussa käytettäisiin painepesuria, pitäisi tiilet pinnoittaa heti uudestaan. Painepesuri tuhoaa tiiliä suojaavan pinnoitteen, mitä ne tarvitsevat ollakseen rapautumatta ja hajoamatta.

Jos tiilikatolla on sammaleita, pitää ne poistaa kemiallisesti, koska mekaaninen poisto voisi johtaa ojasta allikkoon. Teemme sammaleenpoiston ja katon suojakäsittelyn pitkällä kokemuksella, joten saamme kohennettua tiilikattosi kuntoa todella roimasti tämän huoltokokonaisuuden ansiosta.

Huopakattokin kannattaa puhdistaa roskista joka kevät ja syksy, mutta työssä on katon pinnoitteen arkuuden vuoksi parasta käyttää ilmapuhallinta. Huopakattopesu (mitä ei missään nimessä tule tehdä painepesurilla!) poistaa sitkeimmänkin lian, ja tarvittaessa valmistelee katon pinnoitettavaksi. Sammaleenpoisto huopakatolta tehdään niin ikään kemiallisesti (eli erityisen sammaleenpoistoaineen avulla), joten huopakaton huoltamisella ja tiilikaton huoltamisella on paljon yhteistä.

Peltikaton kevät- ja syyshuoltoon kuuluu katon harjaus ja roskien poisto vesikouruista. Jos peltikatto sattuisi sadevesistä ja katon harjauksista huolimatta likaantumaan oikein kunnolla, tilaa peltikaton pesu. Sitä tarvitaan myös ennen peltikaton huoltomaalausta. Sammaleita tuskin joudutaan poistamaan peltikatolta, mutta ruosteen poistoa ja ruostevaurioiden kunnostusta voidaan tarvita. Luota ruosteenkin poistossa Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi pidettyä tiiviinä ja kivalta näyttävänä.

Katon maalaus Lopella on helppo tapa vaikuttaa katon kuntoon

Katon maalaus Lopella on helppo tapa vaikuttaa katon kuntoon – jos siis tilaat sen Plus Kattopalvelun ammattilaisilta. Omin päin ei kattomaalaukseen kannata ryhtyä – varsinkaan, jos ei omaa kokemusta kattotöistä ja ylipäänsä katolla liikkumisesta. Katon huoltomaalaus on monipuolinen kokonaisuus, minkä aikana moni asia saattaa mennä pieleen. Kun tilaat tasakaton, harjakaton tai huopakaton maalauksen meiltä, tehdään työ avaimet käteen -pakettina, ja jokainen työvaihe on asiantuntevasti suoritettu.

Riippuu tapauksesta, millaisia esivalmisteluja tiilikaton, peltikaton tai huopakaton maalaus vaatii. Katto on vähintäänkin pestävä, mutta koska tarvetta voi olla myös saumojen tiivistämiselle, rikkinäisten tiilien vaihtamiselle tai esimerkiksi paikkapalojen kiinnittämiselle, tulemme aina paikan päälle tarkastamaan kattosi omin silmin. Alkukatselmuksen perusteella osaamme kertoa, mitä kaikkea katon laittaminen kerralla kuntoon edellyttää, ja mitä koko hoito maksaa. Hintamme ovat hyvin kilpailukykyisiä, ja yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia.

Kun kaikki pohjatyöt sammaleiden poistamisesta saumojen tiivistykseen ja reikien paikkaamisesta katon pesuun on tehty, voimme levittää katolle uuden pinnoitteen. Pinnoitus kannattaa tehdä sopivalla säällä, jotta pinnoitteen tarttuminen voidaan varmistaa. Lopputulos on upean näköinen katto, mikä on hyvin suojattu niin ilmansaasteilta, sateilta, lämpötilojen vaihtumiselta kuin ruosteelta tai sammaleiltakin.

Jos peltikattoa ei maalattaisi aina vanhan maalipinnan muututtua liian kuluneeksi – menipä siihen sitten 10 tai 25 vuotta – alkaisi katto ruostua. Jotta ruoste ei alkaisi syödä peltikattoa, kannattaa pitää kiinni myös peltikaton harjauksista.

Tiilikatto maalataan kertaalleen, ja tuon kattohuollon avulla lopetetaan huokoisiksi muuttuneiden kattotiilien vedenimu ja rapautuminen. Uuden pinnoitteen myötä kattotiilistä tulee taas tasapintaisia. Jatkossa tiilet hylkivät niin kosteutta, sammaleita kuin epäpuhtauksiakin. Sammaleiden torjumista helpottaa se, jos tiilikatto harjataan kaksi kertaa vuodessa. Vanhalle katolle voi tulla sammaleita tästä huolimatta – tilaa silloin sammaleidenpoisto.

Huopakatto maalataan ennen kaikkea siksi, että se saisi suojaa auringolta. Aurinko kuivattaa huopakatot, joita ei ole suojattu hyvällä pinnoitteella. Myös sammalet kasvavat hanakasti sellaisille katoille, joiden pinnoite on kulunut – tai joilla on likaa. Katon hyvä kunto on monen tekijän summa, ja yksi niistä on katon puhdistus roskista joka kevät ja syksy.

Lumenpudotukset Lopella ehkäisevät talvisia vaaratekijöitä

Katolta putoava lumi voi olla vaarallista, joten tilaa lumenpudotus Lopelle ajoissa. Lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta ehkäisee talvisia vaaratekijöitä, kuten lumen alle jäämisestä seuraavia henkilövahinkoja. Lumi saattaa aiheuttaa vahinkoa myös autoille, istutuksille, terassirakennelmille ja muulle omaisuudella, voihan sitä pudota alas varsin painava lasti. Lumen vapaa putoaminen katolta voi rikkoa myös kattoa, sillä on mahdollista, että lumi repii irti joitain katon varusteita. Lumi saattaa rikkoa myös katon alla olevia rakenteita, jos lumikuorma mätkähtää ylemmältä katolta alemmalle, tai jos lunta on katolla liikaa. Katon sortuminen on melko harvinaista, mutta lumen painon alla painuneet katot eivät ole kovin tavaton näky.

Jotta katto pysyisi kunnossa koko talven ajan eikä henkilö- tai omaisuusvahinkojakaan syntyisi, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me pudotamme liiat lumet turvallisesti ja katon rakenteita rikkomatta. Hinta lumen pudotukselle ja mahdollisesti tarvitulle jään poistolle (tai räystäiltä roikkuvien jääpuikkojen poistolle) selviää paikan päällä. Asiantuntijamme tulee Lopelle selvittääkseen, minkälaiselta katolta lumet pitää pudottaa. Häntä kiinnostaa paitsi katon koko ja kaltevuus, myös se, millaista katolla oleva lumi on. Kun asiantuntijamme on tarkastanut tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, on hän valmis antamaan tarjouksen lumen pudottamisesta parhaimpien ammattilaistemme toimesta. Samalla käynnillä selviävät myös lumen pudotuksessa sillä kertaa piilevät riskit. Riskinä on aina muun muassa se, että lumenpudottaja putoaa katolta. Tämän takia emme pudota minkään katon lumia ilman asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Lumenpudotusurakassa on myös tapauskohtaisia riskejä, mitkä selviävät paikan päällä. Mitä paremmin riskit tunnetaan, sitä paremmin niihin osataan varautua – ja sitä turvallisempaa lumen pudottaminen katolta on.

Kun asialla on kattourakoitsija Plus Kattopalvelu, on lumen pudottaminen erittäin turvallista, eikä kattokaan ota osumaa. Koska jätämme katolle hieman lunta, ei lumentyönnin tai lapio pääse kalahtamaan katteeseen niin, että vaurioita pääsisi syntymään. Katon ja rännit sulatamme höyryllä, joten jään poistokaan ei jätä jälkiä omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattoon. Kuuma höyry saa jää sulamaan silmissä, ja sula vesi poistuu sadevesijärjestelmää pitkin.

Kattotyöt Lopella onnistuvat oivallisesti, kun asialla on joukko pesunkestäviä ammattilaisia

Mikään kattotyö Lopella ei aiheuta stressiä, reklamaatioita ja ratkeavia hermoja, kun asialla on Plus Kattopalvelu-niminen kattofirma. Saat kaikille peltikattotöillesi, tiilikattotöillesi, palahuopakattotöillesi ja huopakattotöillesi niin kokeneet ja sitoutuneet tekijät, että kaikki kattoläpivientien korjauksesta katon IV-töihin onnistuu kerralla. Jos kattoasi ei enää kannata huoltaa tai korjata, teemme erinomaisen tarjouksen katon uusimisesta. Pesunkestäviltä ammattilaisiltamme onnistuvat kaikenlaiset kattotyöt, eikä aikaa kulu turhaan tuumailuun tai tunarointiin. Aito halumme saada kattosi parhaaseen mahdolliseen kuntoon näkyy paitsi huolellisessa työotteessamme, myös siinä, että tarjoamme joka kerran ilmaisen katon kunnon tarkastuksen.

Tilasitpa kattovalokuvun uusimisen, kattoikkunan korjaamisen, pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamisen tai vaikkapa jonkin peltisepän toimenkuvaan kuuluvan työn, saat kaupan päälle katon tarkastuksen. Tarkastamme tasakatot, pulpettikatot ja muun muassa taitekatot melkeinpä suurennuslasin kanssa nähdäksemme kaikki muutokset ja puutteet. Jos katto on sataprosenttisen hyvässä kunnossa eikä kaipaa mitään kattohuoltoakaan, emme tarjoa mitään ylimääräistä kattotyötä. Jos katosta kuitenkin löytyy joitain epätiiviyksiä, teemme tarjouksen katon paikkaamisesta – esimerkiksi saumojen kunnostamisesta. Mikäli omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi rantasaunan katon kuntoa voitaisiin kohentaa jollain kattohuollolla, tarjoamme sitä, eli esimerkiksi katon maalausta tai sammaleiden poistamista. Tarvittaessa tarjoamme uusien kattoturvatuotteiden asentamista tai vaikkapa vesikourujen korjaamista.

Kattotarkastuksen aikana käydään varmistamassa myös aluskatteen ja katon eristyksen kunto, jos se vain on mahdollista. Aluskatteen vaihto, paikkaus, korjaus tai osittainen uusiminen ovat kattotöitä, joita ei kannata lykätä liian kautta. Jos aluskate ei olekaan täysin tiivis katon alkaessa vuotaa (esimerkiksi silloin, kun lumen paino rasittaa katon saumoja), voi kosteus kastella katon rakenteet johtaen katon vesivahinkoon. Jos tarjoamme jotain aluskatteen tiivistystä, kannattaa ottaa vinkistä vaari. Jos korjaustarve tuli niin sanotusti puskista, voit hakea kotisivujemme kautta sille rahoitusta.

Mikäli katon kunnon tarkastus osoittaa yläpohjarakenteissa jo olevan kosteutta, pitää märät villat vaihtaa mahdollisimman pian. Myös puurakenteiden kuivattamisella tai uusimisella on kiire. Jos kosteus on peräisin asunnon sisältä, laitamme yksin tein kuntoon myös katon tuuletuksen – näin lämmin ja kostea ilma ei enää jää muhimaan katon alle.

Katon yläpohjan lisäeristys tai villojen vaihto vaikuttavat myös asumismukavuuteen

Monet kattotyöt Lopella vaikuttavat tavalla tai toisella myös asumismukavuuteen. Ullakon tai vintin eristys on niistä yksi – saadaanhan näin lisätilaa esimerkiksi kasvaneelle perheelle. Katon lisälämmöneristyksellä on usein selkeä vaikutus talviaikaiseen asumismukavuuteen. Jos katto on lisäeristyksen tarpeessa, on sisällä talvisin kylmää ja vetoisaa, vaikka lämmityskustannukset ovat korkeat. Uudet eristeet saavat lämmön pysymään paremmin sisällä, ja huoneissa saadaan pidettyä mukava lämpötila aiempaa vähemmällä lämmitysenergialla.

Se, että lämpö pysyy sisällä, vähentää myös karkaavasta lämmöstä syntyviä ongelmia. Välikatolla lämmin ilma voisi tiivistyä kosteudeksi, eli niin sanotuksi kondenssivedeksi. Tuota kondenssivettä syntyy kevättalvisin varsinkin siinä tapauksessa, ettei välikato tuuletu kovin tehokkaasti. Kondenssivesi voi kastella eristeet ja katon rakenteet samaan tapaan kuin kattovuotokin. Eristeet saattavat kastua ja vaatia vaihtamista myös siinä tapauksessa, että karkaava lämpö sulattaa katolla olevaa lunta, ja katon saumat alkavat seisovan veden takia vuotaa.

Villoja ei yleensä vaihdeta ilman pätevää syytä, mikä on usein villoissa oleva kosteus. Villojen vaihto ilman katon lisälämmöneristystä ei vaikuta heti asumismukavuuteen, mutta pitkässä juoksussa sillä on suurta merkitystä niin asumismukavuuden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta. Jos villat ovat kosteita eikä niitä vaihdeta, syntyy niihin hometta ynnä muita mikrobikasvustoja, mitkä aiheuttavat sisäilmaongelmia. Aina kun katto vuotaa, tulee tarkastaa myös se, onko yläpohjan eristeisiin päässyt kosteutta.

Plus Kattopalvelu on pommivarma valinta niin kattovuodon ja katon vesivahingon korjaamiseen, ullakkotilojen eristämiseen ja katon korottamiseen, katon lisälämmöneristykseen, eristeiden vaihtoon kuin esimerkiksi katon tuuletusratkaisujenkin tehostamiseen. Se, että pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto saadaan tuulettumaan paremmin, voi vaatia esimerkiksi uusien ilmanvaihtokanavien asentamista ja eristämistä. Ilman liikkumista voidaan nopeuttaa myös alipainetuulettimella, esimerkiksi peltikatolle tulevalla harjapeltituulettimella. Kondenssiveden torjuminen voi vaatia myös aluskatteen asentamista tai korjaamista. Kun katon alla on ehjä aluskate, ei kostea ja lämmin ilma tiivisty ainakaan ulkokaton alapinnalle, mistä vesi voisi tippua villoihin. Hengittävä aluskate on se paras valinta, sillä se tehostaa kostean ilman poistumista katon alta haihduttaen kosteuden lävitseen.

Katolle vievien kattoturvatuotteiden paras olla kunnolla kiinni katossa

Kattoturvatuotteet Lopella ovat olemassa siksi, että katolle olisi mahdollisimman helppo kiivetä, jotta katolla voitaisiin työskennellä, ja jotta katolta voitaisiin myös poistua hallitusti. Kattoturvatuotteita ovat esimerkiksi kattotikkaat, mitkä lienevät kaikille tutut. Katto- eli lapetikkaita myöten katon huoltaja tai esimerkiksi nuohooja voi jatkaa matkaansa talotikkailta (joita kutsutaan myös seinätikkaiksi). Kaltevalla katolla voi olla myös kulkusiltoja, mitkä kulkevat tiilikaton, peltikaton tai huopakaton harjan suuntaisesti. Mikäli talossa on kerroksia enemmän kuin kaksi, on kulkusilta pakollinen kattoturvatuote. Rakennusmääräyksistä voi tarkastaa, missä vaiheessa tarvitaan mitäkin kattoturvatuotetta, kuten palotikkaita eli hätäpoistumistikkaita. Voit kysyä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katon kattoturvatuotteista myös meidän ammattilaisiltamme – etkä vain kysyä, vaan myös tilata kaikki kattoturvatuotteisiin liittyvät työt avaimet käteen -paketteina. Tilaa meiltä uudet kattoturvatuotteet ja niiden asennus, tai katollasi jo olevien kattoturvatuotteiden huollot ja/tai korjaukset. Jotta tietäisit, missä kunnossa putoamissuojat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet ovat, kannattaa kaikki kattoturvatuotteet tarkastaa usein.

Parasta olisi, jos kaikki kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset tarkastettaisiin puolen vuoden välein. Keväällä tehty tarkastus voi kertoa talven aikana löystyneistä kiinnikkeistä, mitkä pitää kiristää, jotta tikkaat tai muut turvatuotteet eivät irtoaisi katosta ja putoaisi maahan. Kattoturvatuotteiden irtoaminen rikkoo kattoa ja voi johtaa henkilövahinkoihin, jos joku sattuu katolta tuulen tai lumen mukana putoavien kattoturvatuotteiden alle. Kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden irtoaminen kesken katon huoltamisen tai korjaamisen voisi olla kohtalokkaan vaarallista, joten muista tarkastaa tai tarkastuttaa kattoturvatuotteet mahdollisimman usein, kesän lisäksi myös loppusyksystä. Plus Kattopalvelun asiakkaana saat ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä jonkin kattoa koskevan toimenpiteen, joten kannattaa harkita tiili- tai vaikka palahuopakaton kevät- ja syyshuoltojen teettämistä meidän ammattilaisillamme. Näin saat kattoturvatuotteesi(kin) tarkastettua aina oikeaan aikaan, ja vieläpä tehtävään parhaiten sopivien ammattilaisten toimesta. Tarkastamme myös lumiesteet, kattoluukun ja mahdollisen savunpoistoluukun. Nekin lukeutuvat kattoturvatuotteisiin, ovathan ne rakennuksen asukkaiden ja käyttäjien turvallisuutta parantavia varusteita, mitkä asennetaan katolle. Lumiesteet pitävät kattolumet paikoillaan myös kevään suojakeleillä. Kattoluukku toimii tarvittaessa hätäpoistumistienä, ja savunpoistoluukun avulla mahdollisesta tulipalosta aiheutuva savu saadaan pois kerrostalon rappukäytävästä.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – lue pääkohdat lumiesteistä ja niiden ylläpidosta

Tästä artikkelista opit pääkohdat lumiesteiden asentamisesta ja korjaamisesta. Nämä molemmat ovat kattotöitä, joissa kannattaa luottaa Plus Kattopalveluun, sillä meillä on pitkä kokemus lumiesteiden kanssa toimimisesta. Me asennamme, korjaamme, huollamme ja uusimme kaikkien rakennusten lumiesteet, mutta talon omistajan on hyvä tietää, miksi lumiesteitä tarvitaan. Kun hän ymmärtää lumiesteiden merkityksen, ei hän jätä niitä asentamatta tai korjaamatta. Lisäksi talon omistajan on hyvä tietää, kuinka estetään lumiesteiden vaurioituminen tai lumiesteiden putoaminen katolta. Lumiesteiden irtoaminen aiheuttaisi tarpeen kiireelliselle kattokorjaukselle, sillä aina kun katolta putoaa jotain tarvikkeita (esimerkiksi juuri lumiesteitä tai vaikkapa kattotikkaita), kattoon syntyy reikiä ja vaurioita. Mikäli tiilikatossa, peltikatossa tai huopakatossa on joitain vaurioita, voi se alkaa vuotaa, ja katon alle mahdollisesti syntyvät kosteusvauriot eivät ole korjattavissa ihan käden käänteessä.

Aloitetaan siitä, miksi kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi luhtitalon katolle tarvitaan lumiesteitä. Lumiesteet, kuten nimestäkin voi päätellä, estävät lumen liikkeet. Ennen kaikkea niillä halutaan estää lumen putoaminen katolta, sillä se voisi johtaa monenlaisiin henkilö- ja omaisuusvahinkoihin. Lumen äkillinen alastulo voisi rikkoa myös vesikattoa, vaikkapa repien siitä irti erilaisia kattoturvatuotteita.

Jotta pihamaan ja talon ympäristön turvallisuus voitaisiin varmistaa, ovat lumiesteet pakolliset aina, kun katon kaltevuus on ainakin 1:8. Lumiesteet kuuluu asentaa yhtä aikaa katon kanssa, mutta jos lumiesteet jostain syystä puuttuvat, ota yhteyttä meihin päin. Hankimme, toimitamme, mitoitamme ja asennamme juuri sinun katollesi sopivat lumiesteet.

Lumiesteet saattavat kärsiä suojalumen painon alla, ja niiden kiinnitykset voivat vuosien saatossa löystyä niin, että lumiesteet pääsevät irtoamaan. Nämä ovat esimerkkejä ongelmista, joita lumiesteet saattavat kohdata. Jotta lumiesteet osattaisiin huoltaa, korjata tai uusia ajoissa, kannattaa niiden kunto tarkastaa usein. Lumiesteet kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin muukin kattokokonaisuus, eli kaksi kertaa vuodessa. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle – jos huomaamme sen aikana joitain puutteita lumiesteissä, teemme tarjouksen niiden vaatimista toimenpiteistä (kuten lumiesteiden kiinnitysten tiukentamisesta, mikä estää lumiesteiden irtoamisen ja putoamisen).

Piipunhatun ja piipun pellityksen tarkoitus on suojata piippua kosteudelta

Olet aivan oikealla tiellä, jos olet harkinnut piipunhattua tai piipun pellitystä. Piipun pellitys – varsinkin peltisepän työnä tehtynä – sekä piipunhattu suojaavat talosi piippua kosteudelta. Piipun pellitys suojaa piipun juurta – ilman sitä katto voisi alkaa vuotaa piipun juuresta. Jos piipusta vuotaa vettä, voi siitä aiheutua katon alle aivan samanlaisia ongelmia kuin mistä tahansa muustakin kattovuodosta. Jos kosteus pääsee katon rakenteisiin (näin voi käydä, jos mahdollisesti rikki mennyttä aluskatetta ei ole korjattu piipun kohdalta), voivat ne lahota. Eristeisiin syntyy lahon sijaan hometta, mikä on haitallista asukkaiden terveydelle.

Piipun pellitys estää piippua myös rapautumasta, kuten kävisi piipun joutuessa kosteuden ja ulkolämpötilojen vaihteluiden armoille. Piipun pellitys pidentää piipun ikää ja saa sen näyttämään kertakaikkisen hyvältä.

Piipunhattu estää kosteuden ja roskien pääsyn piipun sisään, eli savuhormiin. Roskat voisivat tukkia hormin ja kosteus aiheuttaa kosteuslukon, mikä vaikeuttaisi tulisijan sytyttämistä. Kostea hormi vetää muutenkin huonosti, ja lisäksi kosteus voi valua hormia pitkin lattioille saakka. Talviaikaan hormiin satanut kosteus jäätyy, jos tulisija ei säännöllisesti lämpene ja kosteus sen myötä kuivu. Jäätymisvauriot heikentävät savuhormin paloturvallisuutta. Jos hormi on rapautunut, ei nuohoojakaan saa pois kaikkea nokea, ja nokipalovaara kasvaa. Rapautuneesta hormista voi myös karata savukaasuja, joiden kuumuus voi sytyttää talon tuleen. Jotta tulisijan käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa ja huoletonta, kannattaa hormi varustaa piipunhatulla.

Meiltä saat muukin peltisepän työt, joita saatat Lopella tai sen naapurikunnissa tarvita. Kattopeltiseppämme voivat esimerkiksi pellittää kattoikkunasi, asentaa rakennukseesi jalkarännit tai toteuttaa jiiripellitykset. Kattopeltiseppämme ovat ykkösvalinta myös konesaumakattotöihin. Konesaumakatto on kaikkein pitkäikäisin peltikatto, sillä se saattaa suojata kerrostaloa, omakotitaloa tai vaikkapa paritaloa sadan vuoden ajan. Tuon mittatilaustyönä toteutettavan katon tiiviyden ja kestävyyden salaisuus piilee kaksinkertaisissa saumoissa ja siinä, että kaikki läpiviennit on saumattu kiinni kattoon. Näkyvissä ei ole yhtään ruuvinreikää, mitkä ovat aina jonkinasteinen vuotoriski. Toki konesaumakatonkin ja sen piipunjuuren kunto kannattaa tarkastaa usein, sillä mikään ei ole tässä maailmassa varmaa. Konesaumakattokin voi alkaa vuotaa (esimerkiksi juuri piipun kohdalta), joten säännölliset kattotarkastukset ovat aina enemmän kuin hyvä idea.

Katon tarkastus Lopella on paras neuvomme katon ylläpitoon liittyen

Jos kysyt, mikä on paras neuvomme katon ylläpidon suhteen, se on ehdottomasti katon tarkastus Lopella. Neuvo on sama, olipa kattosi tiilikatto, peltikatto tai huopakatto. Suosittelemme kattotarkastusta katon koosta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta – sekä omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen, hallien ja varastojen, tuotantolaitosten että esimerkiksi kerrostalojen katot pitää tarkastaa usein. Katon kunnon tarkastus kannattaa tehdä niinkin usein kuin kaksi kertaa vuodessa. Puolen vuoden aikana voi sattua kaikenlaista, joten katolle kannattaa kiivetä joka kevät ja syksy. Keväällä voidaan huomata katon vuotavan jostain saumasta tai läpiviennistä. Voi olla, että kattotikkaat ovat irronneet tai irtoamassa. Pakkanen on voinut särkeä tiiliä, katolla liikkuva lumi naarmuttaa pinnoitetta ja rännit vääntyä lumen ja jään painon alla. Kevättarkastuksen ansiosta kaikki nuo ongelmat tulevat ajoissa havaituiksi ja korjatuiksi. Kevättarkastuksen aikana selviävät myös kesän mittaan mahdollisesti tarvittavat kattohuollot, kuten sammaleenpoisto tai peltikaton huoltomaalaus.

Tasakatto, pulpettikatto, taitekatto tai harjakatto kannattaa tarkastaa seuraavan kerran syksyllä. Sopiva ajankohta katon kunnon tarkastamiselle on loppusyksy. Loppusyksystä nähdään, missä kunnossa katto on kesän, kesäsateiden ja syystuulien jälkeen. Voi olla, että jotain kohtaa pitää tiivistää ennen talvea, tai esimerkiksi rännit puhdistaa vielä kerran.

Katon tarkastaminen ei tarkoita sitä, että sinun tulisi kiivetä katolle ja kömpiä yläpohjaan. Niin kauan kuin kattofirma Plus Kattopalvelu on olemassa, ei sinun tarvitse tehdä omin päin mitään kattotöitä. Me teemme kaikki kattotyöt katon tarkastuksesta vuotavan katon tiivistykseen ja katon maalauksesta koko katon uusimiseen erinomaisella hinta-laatusuhteella. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voi vieläpä hakea kotitalousvähennystä, joten katon kunnossapito ei ole hintavaa hommaa. Tilaa kattava kattotarkastus vaikka saman tien, niin saat kuulla katon huolto- tai korjaustarpeista – tai osaat alkaa varautua kohta koittavaan kattoremonttiin. Tarvittaessa suosittelemme katon lisälämmöneristystä, kattoturvatuotteiden huoltoa tai vaikkapa aluskatteen tiivistystä.

Voit saada katon kunnon tarkastuksen myös ilmaiseksi, sillä Plus Kattopalvelu tarjoaa kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilasitpa katon kevät- tai syyshuollon, kourusaneerauksen, katon IV-töitä tai vaikka kattopesun, tarkastamme kattosi kunnon veloituksetta.

Kattopalvelultamme tilaat huoleti joka katon kattourakoinnit Lopella

Kattourakointi Lopella on nykyään varsin helppoa, sillä sinun ei tarvitse tietää edes sitä, millaisia kattourakoita tarvitset. Ota yhteyttä Plus Kattopalvelu-nimiseen kattofirmaan, niin tulemme paikan päälle tutustumaan kerrostalon, omakotitalon, mummonmökin tai vaikka tallin kattoon. Alkukatselmuksen jälkeen tiedämme, mitä katto tarvitsee tullakseen kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Saat kattopalvelumme edustajalta hyvän tarjouksen avaimet käteen -periaatteella toteutettavasta kattotyöstä, ja sen jälkeen voitkin ottaa rennosti. Kun sanomme avaimet käteen, me todella tarkoitamme sitä, että aivan kaikki hoidetaan asiakkaan puolesta. Olemme kattourakoitsija, jonka tarjoukseen kuuluu myös mahdollisesti tarvittu ympäristön suojaus, loppusiivous ja esimerkiksi purkujätteiden vienti jäteasemalle.

Uusimme, korjaamme, varustelemme, asennamme ja huollamme kaikenlaiset katot. Tässä välissä on pakko todeta, että varttikattoja ei saa enää korjata, saati asentaa. Varttikattoakin voidaan yhä huoltaa, joten kattoa ei tarvitse purkaa ja uusia yksin siitä syystä, että se sattuu olemaan varttikatto. Jos huolloista ei enää ole apua, vaan katossa on jokin vika tai vaurio, teemme tarjouksen katon uusimisesta.

Peltikaton huolto-ohjelmaan kuuluu paitsi katon puolivuosittainen puhdistus (se on yhteistä kaikille eri katemateriaaleille), myös katon maalaaminen. Aaltopeltikatot ja muut peltikatot maalataan useampaan kertaan, ja aina sen mukaan, miten kulunut edellinen pinnoite on. Hyvässä kunnossa oleva maalipinnoite suojaa kattoa kosteudelta, mikä johtaa ruosteeseen. Oikein ruosteinen peltikatto on paras uusia. Joissain tapauksissa tuo työ voidaan tehdä osittain, jolloin aluskate jää paikoilleen.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain, jos aluskatteen vaihto ja kattorakenteiden korjaus eivät ole välttämättömiä toimenpiteitä. Tiilien vaihtoa voidaan lykätä harjaamalla tiilikatto joka kevät ja syksy, ja tarkastamalla samalla sen muut huolto- ja paikkaustarpeet (kaikeksi onneksi tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden, myös katon puolivuotishuoltojen yhteydessä). Rikkinäisten tiilien vaihto, aluskatteen korjaus, tiilikattomaalaus ja sammaleidenpoistokäsittely ylläpitävät katon tiiviyttä.

Bitumipaanukaton ja muiden bitumikattojen tiiviyttä ylläpidetään poistamalla katolta roskat aina puolen vuoden välein. Samalla tekemämme kattotarkastus kertoo, onko tarvetta saumojen tai läpivientien tiivistykselle, huopakaton pinnoitukselle, kattoreikien paikkaamiselle, sammaleiden poistolle tai esimerkiksi kattokaivojen uusimiselle. Mitä tarvitsetkaan, saat sen Plus Kattopalvelun täsmällisiltä ja varmaotteisilta ammattilaisilta.