Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Etelä-Suomessa tehdään alan huippujen toimesta – luvassa loistokuntoinen katto

Kerrostalon, rivitalon, mökin, kartanon tai vaikkapa tuotantolaitoksen katto on enemmän kuin hyvissä käsissä, kun tilaat kattotyöt Etelä-Suomeen Plus Kattopalvelulta. Kaikki kattoremonttimme, kattokorjauksemme ja muut kattotyömme tehdään alan huippuammattilaisten toimesta. Kattoasentajillemme ja esimerkiksi lumenpudottajillemme työ maistuu, joten valmista tulee nopeasti. Työn laatu on aina ensiluokkaista, joten luvassa on loistavan kuntoinen katto.

Pääpisteemme on uusien vaurioiden ja kattovuotojen ehkäisemisessä, siksi emme vain kunnosta katon vaurioita, vaan tutkimme myös mahdollisuudet kohentaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa. Esimerkiksi kattohuolloilla saadaan aikaan hyvää jälkeä. Katosta tulee paremmin erilaisia rasituksia kestävä, kun sen kunnosta huolehditaan pitämällä se puhtaana. Joskus katto on hyvä myös maalata, sillä suojapinnoite parantaa niin tasa- kuin harjakatonkin mahdollisuuksia selvitä naarmuitta talvesta, myrskyistä ja muista koettelemuksista.

Jotta voisimme tarjota katon tarpeiden mukaan räätälöityjä kattotöitä, teemme jokaisen kattotyön yhteydessä katon kunnon tarkastuksen. Tuo kuntotarkastus antaa kattavaa tietoa siitä, miten katon kuntoa voitaisiin parantaa, vai onko katto jo valmiiksi niin hyvässä kunnossa, ettei uusille toimenpiteille ole tarvetta. Kattotarkastuksen jälkeen saatamme tarjota esimerkiksi tiilikaton pinnoittamista, mikä estää tiiliä halkeilemasta, tai sammaleiden poistoa huopakatolta (se estää kermien saumoja aukoilemasta).

Yksityisasiakkaan kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia niin Artjärvellä, Asikkalassa, Askolassa, Espoossa, Forssassa, Haminassa, Hangossa, Hartolassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Heinolassa, Helsingissä, Hollolassa, Humppilassa, Hyvinkäällä kuin muuallakin entisen Etelä-Suomen läänin alueella. Hämeenkoskella, Hämeenlinnassa, Iitissä, Imatralla, Inkoossa, Janakkalassa, Jokioisilla, Järvenpäässä, Karjalohjalla, Karkkilassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Kotkassa ja muun muassa Kouvolassa kattotöitä tilaavat löytyvät kattotöille kotisivujemme kautta myös rahoituksen. Rahoitus järjestyy pikaisesti, mikä on ensiarvoinen seikka varsinkin kiireellisiä kattotöitä tarvittaessa.

Toimimme tietenkin myös Kärkölässä, Lahdessa, Lapinjärvellä, Lappeenrannassa, Lemillä, Liljendalissa, Lohjalla, Lopella, Loviisassa, Luumäellä, Miehikkälässä, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nastolassa, Nummi-Pusulassa, Nurmijärvellä, Orimattilassa, Padasjoella, Parikkalassa, Pernajassa, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa, Pyhtäällä, Raaseporissa, Rautjärvellä ja Riihimäellä tehden aivan kaikki kattotyöt avaimet käteen -pakettina. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous myös Ruokolahdella, Ruotsinpyhtäällä, Savitaipaleella, Sipoossa, Siuntiossa, Suomenniemellä, Sysmässä, Taipalsaarella, Tammelassa, Tuusulassa, Vantaalla, Vihdissä, Virolahdella, Ylämaalla ja Ypäjällä tarvitsemistasi kattourakoista!

Kattoremonteilla Etelä-Suomessa on turhan hankala maine

Mielestämme kattoremonteilla Etelä-Suomessa on turhan hankala maine. Kattosaneerauksia pidetään niin kalliina ja työläinä urakoina, että niiden teettämistä lykätään viimeiseen asti – tässä vaiheessa esimerkiksi palahuopakattoremontille tuleekin usein enemmän hintaa kuin siinä tapauksessa, että palahuopakatto olisi uusittu jo aiemmin. Tasakatto, pulpettikatto, harjakatto ja esimerkiksi aumakatto kannattaa uusia heti vanhan katon alkaessa osoittaa vanhenemisen merkkejä. Jos lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto uusitaan vasta siinä vaiheessa, kun katto on jo vuotanut (kenties useammastakin kohtaa), on katon uusimisen yhteydessä tehtävä kattoremontin hintaa kasvattavia kosteusvaurioiden korjauksia.

Yksi merkki huopakattoremontin tarpeesta se, että katto alkaa olla kulunut ja kuivunut, ja että katteen pinnassa esiintyy paljon halkeamia. Tämä tilanne voi tulla vastaan jo paljon ennen 40 vuoden rajapyykkiä, mikä on teoriassa (vaan ei aina käytännössä) bitumikaton elinkaaren pituus. Peltikattoremontin ajankohtaistumisesta kertoo se, että ruosteenruskea alkaa olla katon pääväri. Ruoste saa otteen peltikatosta viimeistään silloin, kun katto on palvellut puoli vuosisataa, ja uusi katto on paras ratkaisu katon tiiviyden palauttamiseen. Tiilikattoremonttiin voi mennä jopa 70 vuotta, mutta katto voidaan uusia aikaisemminkin, jos katolla on huomattavan paljon pakkasrapautumisen rikkomia kattotiiliä.

Kun tilaat omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon kattoremontin Plus Kattopalvelulta, etenevät katon purku ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennus varsin sujuvasti. Teemme kattoremontit avaimet käteen -paketteina, joten asiakkaan ei tarvitse osallistua mihinkään työvaiheeseen, ja kokeneet ammattilaiset suorittavat urakan yllättävänkin nopeasti. Pihasi ei ole työmaana kuin ehkä vain pari päivää, ja kattoremontti onnistuu usein myös talvella. Hankaluudesta ei ole tietoakaan, kun tilaat kattoremontin tältä kattourakoitsijalta.

Hintakin pysyy aisoissa, sillä me etsimme aina ne kustannustehokkaimmat tavat katon uusimiseksi. Tiedämme, mistä laadukkaat materiaalit ja kattotuotteet saa parhaimmalla hinnalla, ja optimoimme toimintamme kustannusten minimoimiseksi. Asiakkaalle tämä näkyy hintana, minkä pulittaminen ei aiheuta huimausta tai hammasten kiristystä. Kattoremontin Espoossa, Lappeenrannassa tai muualla Etelä-Suomessa voi maksaa myös osamaksulla. Plus Kattopalvelun verkkosivujen kautta pääset tutustumaan myös rahoitukseen, mikä tuo joustoa uuden tiilikaton tai esimerkiksi palahuopakaton maksamiseen.

Saatat miettiä, mitkä kaikki asiat vaikuttavat kattosaneerauksen hintaan. Katon pinta-alalla on tietenkin iso merkitys. Myös talon korkeus vaikuttaa, sillä korkealle katolle on hitaampaa kiivetä, ja talon korkeus vaikuttaa muun muassa alastuloputkien menekkiin (sadevesijärjestelmä uusitaan yleensä yhtä aikaa vesikaton kanssa). Jos katolla on paljon yksityiskohtia, näkyy sekin kattoremontin hinnassa. Esimerkiksi kaikki kattovarusteet pitää ensin purkaa pois ja sitten asentaa takaisin, mahdollisesti myös uusia siinä välissä. Kuten jo edellä viitattiin, kattorakenteiden kunnolla on paljon vaikutusta siihen, mitä katon vaihto maksaa. Kosteusvaurioisten rakenteiden kunnostamiseen ja uusimiseen voi mennä paljon aikaa, eikä se voi olla vaikuttamatta katon uusimisen kokonaiskustannuksiin. Lopullinen selvyys kattoremontin hinnasta Etelä-Suomessa saadaan edustajamme tekemän alkukatselmuksen perusteella.

Valitse huopakatto tai palahuopakatto myös kesämökille – et kadu valintaasi

Kun valitset kesämökinkin katoksi huopakaton tai palahuopakaton, saat katon, minkä valintaa ei tarvitse katua. Bitumikatto on suorastaan täydellinen valita moneen eri rakennukseen, mutta ehkä erityisesti kesämökille. Bitumikermikatto on elastinen ja tyylikäs, joten se tekee mökistä tyylikkään ja kestävällä katolla suojatun. Sateet, pakkaset ja esimerkiksi aurinko ovat kattojen pahimpia vihollisia, mutta laattakatot ja muut huopakatot kestävät niitä isommitta pulmitta jopa nelisenkymmentä vuotta. Tilaa laattakaton tai muun huopakaton asennus Plus Kattopalvelulta, kuten kaikki huopakaton korjaukset, huollot ja remontit. Tiedämme, miten tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi tornikatto saadaan kestämään erilaisia rasituksia ja pysymään sekä siistinä että sammaleettomana.

Paanukatot ja muut huopakatot sopivat siksi niin hyvin vapaa-ajan rakennuksiin, että ne teettävät vain vähän työtä. Kesämökillä halutaan yleensä keskittyä saunomiseen, lepäämiseen, puutarhan hoitoon ja uimiseen, ei katon korjaamiseen tai huoltamiseen. Vaivaton bitumipaanukatto on hyvin helppohoitoinen, kuten ovat muutkin huopakatot eli tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot.

Mitä kolmiorimahuopakatto, tiivissaumakatto tai palahuopakatto sitten tarvitsee jaksaakseen pysyä tiiviinä ja hyvännäköisenä? Kaikki huopakattotyöt voi tilata Plus Kattopalvelulta, ja me teemme niistä jokaisen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana kaikki katon tarpeet tulevat ilmi. Katon kuntotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa mökin tai omakotitalon omistajalle tai taloyhtiön edustajalle, onko kaikki jo kunnossa, vai olisiko kattoa hyvä vielä jotenkin puhdistaa, paikata tai esimerkiksi varustella (myös bitumikatot tulee varustella lumiesteillä katon kaltevuuden ollessa 1:8 tai sen yli).

On kuitenkin hyvä tietää, millaisia toimenpiteitä palahuopakatto tai muu huopakatto tarvitsee, jotta osaa varautua. Kaikki katot on puhdistettava usein, mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Huopakatot eivät muodosta poikkeusta, vaan myös kerrostalojen, mökkien, ulkorakennusten ja muiden rakennusten katot tulee puhdistaa joka kevät ja syksy. Roskien poisto katolta (mieluiten kattoystävällisellä ilmapuhaltimella tehtynä) ehkäisee lian pinttymistä ja sammaleiden syntymistä. Sekä likakerros että katolla rehottavat sammalkasvustot pitävät katteen kosteana, mikä nopeuttaa sen haurastumista ja lisää kattovuotojen todennäköisyyttä.

Jos esimerkiksi paanukatolle kuitenkin pukkaa sammaleita, löytyy ratkaisu katon kemiallisesta puhdistamisesta. Huopakaton pesu on hyvä idea silloin, kun katossa on kiinni tarttunutta likaa, mutta sammaleita ja jäkäliä se ei pysty poistamaan ollenkaan niin tehokkaasti kuin sammaleenpoistokäsittely.

Katon sammaloitumisen takana voi olla katetta suojaavan huopakattopinnoitteen kuluminen. Tuota pinnoitetta ei ole tarkoitettu kestämään neljää, ei edes kolmea vuosikymmentä. Kun katto on parikymppinen, on aika aloitella katon maalaus. Ennen kuin huopakatto maalataan, se puhdistetaan perusteellisesti, ja kaikki kuluneet tai epätiiviit kohdat tiivistetään.

Joskus huopakatto voi tarvita lumenpudotusta, ja satunnaisesti se voi kaivata jotain paikkausta, kuten kaikille katoille tyypillistä läpivientien korjausta. Kaikissa tilanteissa saat parhaan avun kattofirma Plus Kattopalvelulta, joka toimii niin Imatralla kuin Loviisassakin!

Katon korjaus Etelä-Suomessa on aina vain puhelinsoiton päässä

Olipa tilanne millainen tahansa, on katon korjaus Etelä-Suomessa vain puhelinsoiton tai tarjouspyyntölomakkeen päässä. Ota yhteyttä ja tilaa painuneen katon oikaisu, räystäslautojen ja -peltien vaihto tai vaikkapa kattovuodon ja lahovaurioiden korjaus. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset korjaamme kaiken kokoiset peltikatot, tiilikatot ja huopakatot nopeasti. Kattokorjauksen laatuun ja paikkauskohdan kestävyyteen voi luottaa, olemmehan katon ja kattoläpivientien tiivistyksen sekä asennuksen huippuammattilaisia.

On tärkeää, että irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamia reikiä aletaan paikata nopeasti. Kaikille muillakin kattopaikkauksilla on kiire – myös myrskyvaurioiden korjaamisella. Myrskyvaurioiden korjaaminen tarkoittaa äärimmillään talon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjausta tai tuulen mukaan tempautuneen peltikaton jälkeensä jättämien ongelmien ratkaisemista, mutta usein selvitään kiinnittämällä irronneet peltilistat paikoilleen tai tekemällä rikkinäisten tiilien vaihto. Kun katon paikkaaminen tehdään pian vaurioiden synnyttyä, on todennäköisempää, ettei sen isompia korjauksia tarvita. Viivästynyt kattokorjaus (esimerkiksi vasta muutaman vuoden päästä aloitettu huopakaton tai peltikaton reikien paikkaus) voi pitää sisällään jo kosteusrasituksen alla periksi antaneen aluskatteen korjauksen, puuosien vaihdon ja homeisten eristeiden uusimisen.

Jotta kaikki kattokorjaukset kattoikkunan tiivistyksestä jiirien korjauksiin tulisivat tehtyä ajoissa (eli ennen ongelmien pahenemista ja katon vesivahingon syntymistä), kannattaa omakotitalon, rivitalon, mökin ja esimerkiksi teollisuushallin katon kuntoa säännöllisesti seurata. Tässä auttaa se, että Plus Kattopalvelu tarjoaa kaikkien kattotöiden yhteydessä katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Jos asiakas tilaa meiltä katon kevät- ja syyshuollot, saa hän kattotarkastuksen aina silloin, kun se suositellaan tehtäväksi (eli aikaisin keväällä ja toisen kerran loppusyksystä).

Kattotarkastuksemme ovat niin perusteellisia, etteivät rännien ja vesikourujen korjaustarpeetkaan jää huomaamatta, katon saumojen tiivistystarpeista puhumattakaan. Kuljemme läpi koko katteen pinnan, jotta huomaisimme ilmakuplat, rikki menneet kattotiilet, kunnostamista odottavat ruostevauriot tai esimerkiksi löysästi katossa kiinni olevat kattoturvatuotteet. Kun katto on tarkastettu, suosittelemme ilmakuplien puhkaisemista ja katon tiivistämistä, tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien korvaamista uusilla tiilillä. Rikki menneitä tiiliä ei kannata liimata, sillä mikään liimapinta ei tule kestämään niitä rasituksia, joita säiden armoilla oleva katto kohtaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ruostevauriot pitää kunnostaa, ennen kuin peltikatossa on reikiä, ja kattoturvatuotteiden kiinnikkeet kiristää, ennen kuin ne aiheuttavat vaaratilanteita ja uusia kattoreikiä irtoamalla katosta.

Tarvittaessa teemme tarjouksen niistä kattohuolloista, joilla katon kuntoa voidaan kohentaa ja sen vaurioitumistodennäköisyyttä vähentää. Omakotitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katolle kuuluu hyvää myös tulevaisuudessa, kun ne pidetään puhtaana ja hyvin maalattuna.

Kattotarkastuksen aikana tutkimme mahdollisuuksien mukaan myös yläpohjarakenteiden kunnon. Kaikki merkit kosteudesta on otettava vakavasti. Kosteus voi kertoa kattovuodosta, minkä korjaamisella on tulenpalava kiire, tai huonosta tuuletuksesta ja/tai riittämättömästä eristyksestä johtuvasta kondenssikosteudesta. Kondensoitumista hillitään puuttumalla epäkohtiin, ja tietenkin kaikki jo syntyneet kosteusvauriot on kunnostettava pikaisesti.

Vanhankaan katon ei tarvitse vuotaa – lue vinkkimme kattovuotojen torjumiseksi

Monilta kattovuodoilta voidaan välttyä. Vanhankaan katon omistajan ei tarvitse alistua siihen ajatukseen, että kohta katto vuotaa – eikä hyväksyä mahdollisesti jo alkaneita kattovuotoja vanhan rakennuksen kuriositeetteina. Kattovuodon korjaus on järkevää katon iästä riippumatta. Kaikki kattoreiät kannattaa paikata, jotta katon alle ei syntyisi vesivahinkoa. Kosteus-, laho- ja homevaurioiden korjaaminen on usein hankalaa, ja aiheuttaa siksi pelkkää katon paikkausta isompia kustannuksia.

Tietenkin silloin, jos rakennuksessa on oikein vanha tai muutoin hyvin huonoon kuntoon päässyt katto, on parempi tehdä kattoremontti kuin vuotavan katon korjaus. Toimeen on kuitenkin tartuttava heti, sillä kattoremontti on sitä edullisempi ja halvempi, mitä vähemmän omakotitalon, mökin tai vaikkapa rivitalon katon alla on kosteuden pilaamia rakenteita.

Uusikin tiilikatto, peltikatto tai bitumikatto voi vuotaa. Kattovuodon takana voivat olla uutta kattoa asennettaessa tehdyt virheet tai esimerkiksi lumi- ja myrskyvauriot. Myrskytuuli ei katso katon ikää eikä se kiinnosta katolta alas putoavia lumimassojakaan, joten sekä uudelta että vanhalta katolta voi irrota kattotiiliä sekä erilaisia kattotarvikkeita. Kattotarvikkeet toki lähtevät irti sitä helpommin, mitä löysemmällä niiden kiinnikkeet ovat. Jotta katto ei alkaisi vuotaa irronneiden lumiesteiden tai esimerkiksi tikkaiden jälkeensä jättämistä rei’istä, on kattotarvikkeiden kiinnikkeet hyvä tarkistaa ja tarvittaessa kiristää niinkin usein, kuin kaksi kertaa vuodessa.

Lumivaurioita ja niiden aiheuttamia kattovuotoja voidaan ehkäistä tilaamalla lumenpudotus ajoissa. Tasakatto voi vuotaa siksi, että kattokaivot ovat tukossa, eikä sadevesi siksi poistu minnekään katolta. Kattokaivot kannattaakin puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jottei tukoksia syntyisi. Satulakattokin voi vuotaa talvella, jos katon läpi karkaava lämpö sulattaa kattolunta, eikä sulanut vesi pääse räystäskouruihin katon reunalla olevan jään takaa. Ensiapu löytyy kattojään höyrysulatuksesta, ja ongelmasta päästään kokonaan eroon toteuttamalla katon lisälämmöneristys.

Monet kattovuodot Etelä-Suomessa johtuvat rakenteiden ikääntymisestä ja ajan hampaan aiheuttamasta heikentymisestä. Konesaumakaton, tiilikuvioisen peltikaton, bitumipaanukaton ja esimerkiksi kolmiorimahuopakaton kuntoa voidaan pitää yllä vuosikymmenestä toiseen oikeanlaisten ja oikea-aikaisten kattohuoltojen avulla. Esimerkiksi, monet peltikattovuodot johtuvat ruostevaurioista. Jotta katto ei alkaisi ruostua, kannattaa se harjata kaksi kertaa vuodessa ja maalata sen perusteella, miten kulunut entinen maalipinta on. Peltikaton huoltomaalaus on yksi parhaista vinkeistämme peltikattovuotojen ehkäisemiseen.

Tiilikattovuotoja voi ehkäistä huolehtimalla siitä, etteivät lika ja kasvustot pääse pahentamaan tiilien rapautumista. Puolivuosittainen tiilikaton harjaus, kerran uusittu pinnoite ja aina tarvittaessa tehty sammaleenpoisto auttavat pitämään tiilikaton tiiviinä. Myös aluskatteen kuntoa kannattaa seurata.

Huopakatot ja palahuopakatot pidetään tiiviinä hyvin samaan tapaan kuin tiilikatot, eli uusimalla pinnoite kertaalleen ja poistamalla sammalet suurin piirtein sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Puolivuosittainen katon puhdistus vähentää vuotien tai paanujen likaantumista sekä sammaloitumista. Plus Kattopalvelu antaa parhaat vinkit kaikenlaisten kattovuotojen ehkäisyyn, ja toteuttaa tarvittavat työt kiistattomalla ammattitaidolla. Pettämättömän laadukasta palvelua on luvassa myös silloin, jos uusi tai vanha katto alkaa kaikesta huolimatta vuotaa.

Säännölliset katon huollot Etelä-Suomessa pitävät katon oivallisessa kunnossa

Oivallisessa kunnossa oleva katto on tiivis ja siisti – tilaa katon huollot Etelä-Suomessa Plus Kattopalvelulta, niin sinunkin kattosi saa täydet pisteet kuntotarkastuksessa. Jotkin katon huollot kannattaa teettää säännöllisesti, toisia kattohuoltoja tarvitaan vain satunnaisesti, jos silloinkaan. Voi olla, ettet koko peltikaton elinkaaren aikana tarvitse kattopeltien kiinnitysten lisäämistä tai esimerkiksi lumenpudotusta, mutta on hyvä tietää, mistä nämä kattohuollot saa niitä tarvitessaan.

Plus Kattopalvelu huoltaa erinomaisella tavalla niin kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen kuin kesämökkienkin katot. Lopputulos on aina yhtä upea, eikä kattourakan loppusummakaan kirvele – teemmehän kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt ja esimerkiksi palahuopakattotyöt varsin kilpailukykyisin hinnoin. Verkkosivujemme kautta löydät tiilikaton tai huopakaton pinnoitukselle sun muille kattotöille sopivan rahoituksen, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus myös kotitalousvähennykseen – voiko parempaa kattourakkaa ollakaan?

Mitä kattohuoltoja tasakatot, pulpettikatot ja esimerkiksi aumakatot tarvitsevat säännöllisesti? Niitä kattohuoltoja, joita kaikki katot tarvitsevat joka vuosi, ovat vain katon kevät- ja syyshuollot. Nämä puolivuosittain tehtävät katon puhdistukset pidentävät katon elinkaarta, vähentävät muiden kattohuoltojen tarvetta ja ehkäisevät monia lian sekä kosteuden aiheuttamia kattokorjauksia. Samalla kun puhdistamme tiilikatteen, huopakatteen tai peltikatteen sillä olevista roskista, poistamme lehdet ja neulaset myös sadevesijärjestelmästä. Sadevesijärjestelmä voi mennä tukkoon, jos bioroskia ei käydä poistamassa aina puolen vuoden välein, mahdollisesti tiheämminkin.

Aina kun teemme jonkin kattohuollon tai muun kattotyön Sipoossa, Kotkassa tai esimerkiksi Kouvolassa, tarjoamme katon tarkastamisen kaupan päälle. Tuon tarkastuskierroksen aikana selvitämme katon kunnon, joten kaikki huolto- tai korjaustarpeet tulevat varmasti tietoomme. Niistä voimme siten laatia asiakkaalle edullisen avaimet käteen -tarjouksen. Jos katto on kaikin puolin hyvässä kunnossa eikä tarvitse sen paremmin aluskatteen tiivistämistä kuin vanhojen naulojen ja ruuvien vaihtoa uusiksi ruuveiksi, lähdemme paikalta antamatta tarjousta mistään uudesta kattotyöstä – korkeintaan muistutamme katon puolen vuoden päästä tarvitsemasta puhdistuksesta ja tarkastuksesta.

Erityisesti peltikattojen huoltoja ovat esimerkiksi kattomaalaukset. Aaltopeltikatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi tiilikuvioinen peltikatto pitää maalata pariin kertaan, ehkä useamminkin. Jos kattopeltien maalipinta kuluu liikaa, altistuu katto ruosteelle. Ennen kuin katolle voidaan levittää uusi maalipinta, on katto pestävä ja puhdistettava – ja taivaallekin pitää muistaa vilkaista, sillä kattomaalaus ei onnistu sateella tai sen uhatessa.

Mikä tahansa katto voi tarvita jäänsulatusta tai vaikkapa kattoturvatuotteiden huoltoa. Erityisesti tiili- ja bitumikattojen huoltoja Etelä-Suomessa ovat sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt. Siinä kun peltikattoja uhkaa ruoste, ovat tiilikatot ja erilaiset bitumikatot sammaloitumisvaaran alla. Sammaleita voidaan ehkäistä katon pesuilla, maalauksilla ja puhdistuksilla, ja jo syntyneet sammalet ovat poistettavissa kemiallisesti. Sammalet ovat esteettinen haitta, mutta myös vakavasti otettava uhka katon vedenpitävyydelle ja kestävyydelle. Tiilikatolla sammalet saavat aikaan tiilien rapautumista, ja bitumikatoilla ne tunnetaan saumojen avaamisesta.

Rännien puhdistus Etelä-Suomessa saa rännit vetämään täyttä höyryä

Rännien puhdistus Etelä-Suomessa saa omakotitalon, kerrostalon tai mökin sadevesijärjestelmän vetämään täyttä höyryä. Tämä rännihuolto on tärkeä toimenpide sadevesijärjestelmän itsensä kannalta. Monet rännien korjaukset ja tapaukset, joissa uusia rännejä on jouduttu asentamaan aivan liian aikaisin, johtuvat sadevesikourujen puhdistuksen ja syöksyputkien avauksen laiminlyönnistä. Varmista oman sadevesijärjestelmäsi kunto ja kestävyys, ja tilaa kaikki Janakkalassa, Lohjalla tai esimerkiksi Savitaipaleella tarvitsemasi rännityöt kattofirma Plus Kattopalvelulta.

Ränneistä ei kannata pitää huolta pelkästään rännien kunnon takia. Pelissä on myös koko talon kunto ja sen asukkaiden terveys. Ei ole sattumaa, että satulakaton reunalle on asennettu kourut, joista vesi kulkee alastuloputkien kautta sopivalle purkupaikalle (minkä on oltava metrien päässä talosta). Sadevesijärjestelmä on asennettu, jotta vedet saataisiin tarpeeksi kauas talon perustuksista ja muista rakenteista. Jos sadevesijärjestelmän toiminta häiriintyy, voi syntyä erilaisia ja eri asteisia kosteusvaurioita.

Muovisen, teräksisen tai alumiinisen sadevesijärjestelmän kunnosta huolehtiminen ei ole kovin monimutkaista. Ota yhteyttä meihin, niin teemme korkean tai matalan rakennuksen sadevesikourujen puhdistukset kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran rännit kannattaa puhdistaa keväällä, toisen kerran juuri ennen uutta talvea. Keväällä tehty roskien poisto ränneistä varmistaa sen, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmä vetää koko kesän ajan, eikä räystäs ala vuotaa. Samalla varmistamme sadevesijärjestelmän kunnon, ovathan kourut voineet esimerkiksi vääntyä pitkän talven aikana.

Syksyn rännihuollosta on se hyöty, että roskatukokset saadaan pois ennen talven tuloa ja rännien jäätymistä. Samalla voidaan varmistaa rännien kiinnitykset, jotta lumen paino ei saisi kouruja irtoamaan, sekä tarkistaa mahdollisen sulanapitojärjestelmän toiminta.

Voit tilata Plus Kattopalvelulta joko pelkän kourujen puhdistuksen tai kokonaisen katon kevät- ja syyshuollon. Katon kevät- ja syyshuollot eroavat pelkästä rännien puhdistuksesta siinä, että niiden yhteydessä puhdistamme myös vesikatteen pinnan lehdistä, neulasista ja muista roskista. Niin tai näin, saat joka tapauksessa katon yleiskuntotarkastuksen kaupan päälle. Meidän Plus Kattopalvelun ammattilaisten periaate on, että teemme kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattotöiden yhteydessä. Näin katon mahdollisesti tarvitsemat muutkin huollot ja paikkaustarpeet tulevat ilmi ennen tilanteen pahenemista. Paras ja halvin kattokorjaus on nimittäin se, mitä ei tarvita lainkaan – siksi kattokorjauksia kannattaa ehkäistä oikeaan aikaan toteutettujen kattohuoltojen avulla.

Kattotarkastuksen saat kaupan päälle myös muiden rännitöiden, kuten jäätyneiden rännien höyrysulatuksen tai sadevesijärjestelmän huoltomaalauksen, yhteydessä. Kattosi tarkastetaan ilman eri veloitusta silloinkin, kun tulemme Etelä-Suomeen tekemään joitain kattokaivoihin liittyviä toimenpiteitä tai asentamaan, huoltamaan tai korjaamaan jalkarännejä. Myös jalkarännit ja tasakaton kattokaivot pitää puhdistaa puolen vuoden välein, jotta niiden veto pysyy normaalina, ja kaikki sade- sekä sulamisvedet saadaan ohjattua riittävän kauas kulloinkin kyseessä olevasta rakennuksesta.

Kaikki katot ovat pesunkestäviä, mutta katto voidaan puhdistaa pesun sijaan myös harjaamalla

Kaikki katot kestävät katon pesun (viimeistään katon tiivistyksen jälkeen), mutta katon puhdistaminen voidaan hoitaa Etelä-Suomessa myös harjaamalla katto tai toteuttamalla sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Kun tulemme paikan päälle tarkastamaan omakotitalon, kesämökin tai rivitalon kattoa, selviää meille paras tapa saada katto puhtaaksi. Useimmiten riittää kevyt puhdistus, esimerkiksi tiilikaton harjaus. Tilanne säilyykin tällaisena, kunhan lehdet, neulaset ja muut roskat poistetaan katolta puolen vuoden välein. Katon kevät- ja syyshuolloiksi kutsutut puolivuotishuollot ovat hyvin tärkeitä niin katon ulkonäön kuin yleiskunnon kannalta. Jos kattoa ei puhdistettaisi joka kevät ja syksy, voisi sen päälle kertyä aina vain enemmän likaa ja roskia. Tämä saisi katon vaikuttamaan epäsiistiltä, hoitamattomalta ja huonokuntoiselta. Likaista kattoa huonokuntoisena pitävät voivat hyvinkin osua oikeaan, sillä lika ja epäpuhtaudet sitovat kattoon kosteutta. Kosteus haurastuttaa katetta, ja lisäksi se houkuttelee paikalle ruostetta tai sammaleita. Ruoste nopeuttaa aaltopeltikaton tai jonkin muun peltikaton kunnon heikkenemistä entisestään. Ruoste pilaa myös katon ulkonäön. Jos peltikatolla on ruostetta, edes vähän, tilaa ruosteenpoisto ja tarvittaessa myös ruostumiselta suojaava katon huoltomaalaus.

Likainen tiili- tai huopakatto alkaa sammaloitua. Sammalet voivat heikentää tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kunnon hyvin nopeasti. Sammaleenpoisto tiilikatolta tai huopakatolta on paras tapa pelastaa katto. Sammaleiden poistossa suosimme kemiallisia menetelmiä, sillä esimerkiksi tiilikaton pesu poistaisi vain näkyvissä olevan kasvuston – vähän samaan tapaan kuin säärikarvojen sheivaus poistaa vain näkyvissä olevat karvat. Kemiallinen sammaleenpoisto tuhoaa myös sammalten juuret ja itiöt – hieman samalla tavalla kuin sokerointi tai epilointi repii säärikarvat irti juurineen. Siisti lopputulos kestää ehkäpä vuosia, varsinkin katon suojakäsittelyllä viimeisteltynä (sääret pysyvät sileinä vain joitain viikkoja).

Peltikatolta tuskin joudut poistamaan sammaleita, sillä kattopeltien liukas pinta hylkii niin likaa kuin kasvustojakin. Toisinaan kuitenkin tarvitset peltikaton pesua – esimerkiksi silloin, kun katto aiotaan maalata. Peltikatto maalataan ehkä kymmenen tai ehkä vasta kahdenkymmenen vuoden päästä katon asentamisesta. Jotta katto olisi valmis maalattavaksi, tulee sen olla puhdas ja kuiva.

Tiilikatotkin pestään ennen tiilikaton maalausta, samoin bitumikatot. Tiilikatot ja huopakatot voidaan toki pestä ihan vain siksi, että niiden pinnassa on kiinni tarttunutta likaa – sellaista, jota tiilikaton harjaus tai huopakaton puhdistaminen ilmapuhaltimilla ei irrota. Katot kestävät kyllä pesemistä, kestäväthän ne rankkasateitakin. Liian kovalla vedenpaineella kattoa ei kuitenkaan kannata pestä. Lisäksi katon tiiviys on muistettava tarkastaa, jotta hyvää tarkoittava kattohuolto ei veisi ojasta allikkoon. Alkukatselmuksen perusteella selviää niin kattopesun hinta kuin se, miten katto on valmisteltava pestäväksi. Tiilikatto voi tarvita rikkinäisten tiilien uusimista ja aluskatteen tiivistystä, bitumikatto puolestaan saumojen kunnostusta, kattoreikien paikkausta tai vaikka kattoluukun läpiviennin korjausta.

Se huolettomin katon maalaus Etelä-Suomessa 

Katon maalaus Etelä-Suomessa (esimerkiksi Heinolassa, Kärkölässä, Hyvinkäällä tai Karjalohjalla) onnistuu kaikista huolettomimmin, kun tilaat kattomaalauksen Plus Kattopalvelulta. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -paketteina, joten asiakkaan ei tarvitse osallistua katon huoltomaalaukseen millään lailla. Me huolehdimme siitä, että ammattilaiset, rakennustelineet, työturvallisuustuotteet, maalit, pensselit ja muut työvälineet sekä esimerkiksi ympäristön suojaamisessa käytetyt tuotteet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Teemme kaikki omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen, eläinsuojan ja esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen kattomaalauksen pohjatyöt. Seuraamme sääennustuksia oikean maalauspäivän valitsemiseksi, ja teemme itse maalaustyön nopeasti ja ammattitaitoisesti. Hintaan kuuluu myös loppusiivous ja -tarkastus.

Voit olla täysin huoleton kattomaalauksen suhteen, sillä kaikki työvaiheet toteutetaan verrattomalla ammattitaidolla ja varsin huolellisesti. Kattomaalauksen esivalmisteluna tarvittu kattopesu ei johda katon vesivahinkoon, eikä maalattu katto ole epätasainen. Tutkimme katon huolellisesti osataksemme tiivistää sen joka kohdasta ennen kuin alamme pestä kattoa. Näin pesuvesi ei pääse katon alle tuhojaan tekemään. Koska katto on putipuhdas ja kuiva alkaessamme maalata sitä, ei lopputulos ole läikikäs, vaan täyden kympin arvoisesti maalattu katto.

Voit suhtautua huolettomasti myös tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalauksen hintaan. Kuulet tarjouksemme katon maalaamisesta jo edustajamme tekemän alkukatselmuksen jälkeen. Hinta saattaa olla edullisempi kuin uskoitkaan, sillä hintamme ovat varsin ystävällisiä kukkarolle. Omakotitalon tai kesämökin kattomaalauksesta pääsee hakemaan kotitalousvähennystä, ja rahoituskin on käden ulottuvilla. Löydät niin katon maalaamiselle kuin kaikille muillekin kattotöille sopivan rahoituksen kotisivujemme kautta – sen takana on luotettu yhteistyökumppanimme.

Peltikaton maalaus palauttaa katon värin ja kiillon – katosta tulee niin hyvännäköinen, että joku ohikulkija saattaa uskoa sinun uusineen koko katon. Kyse ei silti ole pelkästä katon kosmeettisesta parantelemisesta, vaan katon suojaamisesta erilaisilta rasituksilta (ennen kaikkea ruosteelta) sekä ennenaikaiselta kulumiselta. Pinnoitettu peltikatto huoltomaalataan ensimmäisen kerran 15–25 vuoden kuluttua katon asentamisesta, ja jatkossa 10–15 vuoden välein. Sinkityt kattopellit maalataan ensimmäisen kerran ehkä vuosikymmenen kuluttua katon asentamisesta, ja jatkossa esimerkiksi joka 15. vuosi. Se, koska konesaumakatto tai esimerkiksi tiilikuvioitu peltikatto on aika maalata, vaihtelee paljon tapauksesta ja ympäristöolosuhteista riippuen.

Tiilikatot maalataan, jotta sammalet ja huokoisten tiilien sisään imeytyvä kosteus eivät saisi tiiliä rapautumaan niin nopeasti. Kattotiilet ovat melko huokoisia ensimmäisten 30 vuoden jälkeen, joten betonitiilikatto on aika maalata tuossa vaiheessa. Näin se kestää ehkä vielä 40 vuotta. Savitiilikatto on katto, mitä ei maalata, mutta se kannattaa suojata rapautumiselta ja sammaleilta katon suojakäsittelyjen avulla.

Huopakatot maalataan yhtä usein kuin tiilikatot, eli yhden ainoan kerran. Huopakattojen ja palahuopakattojen pinnoittamisen takana on halu suojata katot auringolta ja sen aiheuttamalta kuivumiselta. Jos huopakattoa ei pinnoiteta, vaikka se on yli kaksikymppinen, voi aurinko saada sen kuivumaan ja kovettumaan niin paljon, että se halkeilee ja vuotaa.

Lumenpudotukset Etelä-Suomessa ovat kattotöitä, joissa kannattaa luottaa vain kokeneisiin ammattilaisiin

Lumenpudotukset Etelä-Suomessa – esimerkiksi Siuntiossa, Hausjärvellä, Haminassa ja Luumäellä – ovat kattotöitä, joissa kannattaa luottaa yksinomaan kokeneisiin ammattilaisiin. Lumien pudottaminen kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on vaarallista puuhaa, sillä liukkaalta katolta voi pudota alas. Katon ei tarvitse olla edes kalteva ollakseen vaarallinen lumenpudottajalle. Tasakatoltakin voi pudota kesken kattolumitöiden, sillä lumenpudottaja saattaa horjahtaa katon reunan yli pudottamiensa lumien mukaan.

Lumen pudotus katolta voi vaarantaa myös pihamaalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden. Lumethan pudotetaan usein juuri siksi, ettei kenenkään tarvitsisi pelätä jäävänsä katolta putoavan lumen ja jään alle. Jotta kukaan ei joutuisi tähän tilanteeseen kattolumitöidenkään aikana, suunnittelemme urakan, vaarallisen alueen eristämisen ja valvonnan sekä mahdollisen liikenteenohjauksen jo etukäteen.

Plus Kattopalvelu on turvallinen ja luotettava valinta kattolumitöihin myös siksi, että pitkän kokemuksen ja kiistattoman ammattitaidon ansiosta lumenpudottajamme osaavat toteuttaa lumenpudotukset kattoa rikkomatta. Tiilikatteeseen, huopakatteeseen tai peltikatteeseen ei jää mitään jälkiä kertomaan siitä, että katolta on pudotettu lumia. Ei naarmuja, ei sinne tänne lentäviä kattotiiliä, ei vuotavia jiiriä… Mikä on kattoystävällisen lumenpudotuksen salaisuus? Se, että emme koskaan raavi lunta pois pohjia myöten, vaan jätämme katollesi noin vaaksan paksuisen kerroksen lunta. Noin ohut lumikerros ei uhkaa katon rakenteita tai katolle asennettuja kattotarvikkeita, vaan toimii kätevänä lisäeristeenä – ja estää lumentyöntimiä osumasta katteeseen niin, että ne voisivat aiheuttaa jotain vahinkoa.

Lumenpudotus on helppo tilata. Soita tai laita verkkoviestiä, niin tulemme paikan päälle tutustumaan tilanteeseen ja laskemaan hinnan lumen poistolle katolta. Jos tarvitset myös jääpuikkojen poistoa räystäiltä tai ränneistä, sisällytämme sen kattolumitöistä antamaamme tarjoukseen. Yksityisasiakas saa niin lumen kuin jään katolta poistamisesta kotitalousvähennystä, ja rahoituksin järjestyy yhteistyökumppanimme avulla – linkin tuohon rahoitukseen löydät kotisivuiltamme. Mitkä asiat vaikuttavat kattolumitöiden hintaan Etelä-Suomessa? Jotta voisimme laskea tarjouksemme kattolumitöistä, tulemme paikan päälle katon kokoa, kaltevuutta ja esimerkiksi lumen määrää ja koostumusta arvioimaan. Kaikki nämä seikat vaikuttavat siihen, mitä lumen poisti katolta maksaa.

Jos ränneistä roikkuu jääpuikkoja, viittaa se siihen, että rännit ovat jäässä. Rännien sulatus höyryllä on paras keino saada jää pois sadevesijärjestelmästä – kuumaa höyryä käytetään myös katon sulattamiseen. Jää voi rikkoa kattoa tai rännejä sekä aiheuttaa turvallisuusriskejä, joten se kannattaa poistattaa – ammattilaistemme toimesta jään poisto hoituu esimerkillisellä tavalla. Kattojään muodostumisen takana voi olla asunnosta karkaava lämpö – silloin tarvittaneen katon lisälämmöneristystä. Rännien jäätyminen kertoo joko syksyllä poistamatta jääneistä roskista tai rakenteellisesta viasta, ja molempiin asioihin voidaan puuttua ja varmistaa siten se, ettei sadevesijärjestelmä enää jäädy talvella.

Kattotyömme Etelä-Suomessa tehdään kattorakenteiden kunnon merkitys ymmärtäen

Kattotöitä Etelä-Suomessa ovat esimerkiksi katon maalaus, kattoturvatuotteiden asennus, aluskatteen paikkaus ja vuotavan katon korjaus. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme kaikki peltikattotyömme, huopakattotyömme, tiilikattotyömme ja palahuopakattotyömme ymmärtäen, mikä merkitys niillä on katon ulkonäölle ja/tai katon rakenteille. Monet kattotyöt parantavat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin katon ulkonäköä, mutta saattavat samalla myös auttaa suojaamaan katon rakenteet kosteudelta. Esimerkiksi kattomaalaus kohentaa katon ulkonäköä melkoisesti, mutta samalla se myös lisää katon rasituksensietokykyä – ja siten katto pysyy tiiviimpänä (ja kattorakenteet kuivina). Kattoturvatuotteiden asennus parantaa katon turvallisuutta, mutta jos kattoturvatuotteet ovat huonosti kiinni, on katolla liikkuminen vaarallista – ja katto saattaa alkaa vuotaa irronneiden kattoturvatuotteiden jälkeensä jättämistä rei’istä.

Vuotavan katon korjaus (esimerkiksi vuotavan kattoikkunan korjaus) ja aluskatteen korjaus ovat erityisen tärkeitä toimenpiteitä katon rakenteiden kannalta. Jos kattoläpivientejä ei ajoissa korjata, voi kosteus päästä katon alle – aluskatteesta huolimatta. Aluskate voi haurastua ja antaa periksi, jos se altistuu pitkäaikaiselle rasitukselle. Jos huomaat aluskatteessa joitain reikiä tai kattotarkastaja mainitsee aluskatteessa olevista ongelmista, on aluskatteen tiivistyksellä kiire. Huonokuntoinen aluskate pitää uusia kokonaan. Jos ongelmia on vain joissain kohdissa, riittänee aluskatteen osittainen vaihto. Aluskatteen ongelmat voivat liittyä myös väärään asennustapaan tai aluskatteella oleviin roskiin. Aluskate saattaa olla asennettu liian löysälle, jolloin se pussittaa ja kerää vettä – ja vaarana on vesipussien pohjan pettäminen. Aluskate saattaa olla myös liian kireällä, jolloin se voi revetä. Roskainen aluskate kuivuu hitaasti, joten roskat on syytä poistaa – vaikka työ pitääkin tehdä yläkautta, ja sitä varten vesikatetta on osittain purettava (kuten aluskatetta paikatessakin). Jotta roskat eivät aiheuttaisi ylimääräistä vaivaa, voidaan katon harjalle asentaa harjatiivisteet. Räystäille voidaan asentaa lintuverkot – nämä pieneläinesteet estävät lintujen pääsyn välikatolle, missä ne voisivat tehdä tuhojaan.

Aluskate vie saumoista tai esimerkiksi läpivienneistä katon alle päässeet vedet pois katon alta, jos se on täysin tiivis. Aluskatteesta on myös ehkäisemään lämpimän ilman kondensoitumista tiilikaton tai esimerkiksi aaltopeltikaton alla. Pelkkä aluskate ei riitä ehkäisemään kondensoitumista. Jos katon eristys on vajavainen, voi asunnosta karkaavasta lämpimästä ilmasta tiivistyä eli kondensoitua kosteutta. Liian vähät eristeet nostavat myös asunnon lämmityskustannuksia, ja voivat edesauttaa talvisten saumavuotojen syntyä. Lämmityskustannukset kasvavat sitä enemmän, mitä runsaammin lämpöä pääsee karkuun, ja karkaava lämpö kasvattaa saumavuotojen riskiä sulattamalla katolla olevaa lunta.

Kattorakenteita voidaan suojella kondenssikosteudelta myös katon IV-töiden avulla. Kun ilma liikkuu katon alla reippaasti, ei lämmin ilma jää muhimaan katon alle. Ilman vaihtumista voidaan tukea muun muassa asentamalla tiilikaton harjalle niin sanottu harjatiilituuletin. Joissain tapauksissa katon toimivuus ja kattorakenteiden pitkäikäisyys on kiinni katon korottamisesta – voit luottaa Plus Kattopalveluun tässäkin urakassa, mitä saatetaan tarvita myös ullakon eristämisen yhteydessä.

Villojen vaihto ja katon yläpohjan lisäeristys voi tiputtaa sähkönkulutusta reilustikin

Villojen vaihto ja katon lisälämmöneristys ovat vielä harvinaisempia kattotöitä Etelä-Suomessa kuin kattoremontti. Jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katto on hyvin eristetty, ei villoja tarvitse lisätä kattoremontinkaan yhteydessä. Villoja on riittämiin, jos asunnon lämmittämiseen käytettyä energia kuluu normaalisti, katon alla ei ole esiinny ongelmia kondenssiveden kanssa, yläkerran huoneissakaan ei vedä eikä katolla ole lumettomia laikkuja. Jos taas lämmityskulut ovat poikkeuksellisen suuret ja sisällä vetää, katon alle tuppaa tiivistymään vettä sinne karanneesta lämmöstä tai kattolumi sulaa joka talvi muodostaakseen katon reunalle korkeat jäävallit, tarvittaneen katon alle lisää eristeitä. Uusien villojen asentamista ei tarvitse odottaa seuraavaan kattoremonttiin asti, vaan työ voidaan tehdä koska vain.

Plus Kattopalvelu on varma valinta niin katon lisälämmöneristykseen kuin kaikkiin muihinkin kattotöihin. Me laitamme katon alle juuri sopivasti eristeitä, välttyen madaltamasta tuuletustilaa liikaa tai tukkimasta räystäiden tuuletusaukkoja. Jos uudet eristeet eivät mahdu paikoilleen, voimme toteuttaa samalla katon korotuksen – työ, mitä tarvitaan myös ullakon ja vintin eristyksen yhteydessä. Jos katon alla oli ongelmia nimenomaan kondenssikosteuden kanssa, voi kyseeseen tulla myös välikaton tuuletusratkaisujen parantelu. Vaikka yläpohjassa olisi miten paljon eristeitä, karkaa sinne aina jonkin verran lämmintä ilmaa. Siitä ei ole sen kummempaa haittaa, kunhan tuuletus pelaa, eikä lämmin ilma jää muhimaan kattorakenteiden luo.

Entä villojen vaihto? Sitäkään ei tarvita kovin usein, ei välttämättä vuosikymmeniin. Yläpohjan eristevilloja ei tarvitse vaihtaa vesi- ja aluskatteen uusimisen yhteydessä, jos niissä ei ole kosteutta tai muuta vikaa. Villat saavat usein olla paikoillaan myös katon lisäeristykseen ruvettaessa. Hyväkuntoiset eristevillat saavat jäädä uusien villojen alle, eikä niitä tarvitse purkaa ja toimittaa jäteasemalle. Silloin villat on vaihdettava ja kiireesti, jos niistä löytyy kosteutta. Märkiin villoihin voi kasvaa hometta jo reilussa viikossa, joten katon vesivahingon korjaamisen yhteydessä on muistettava tarkastaa tarve vanhojen villojen poistolle ja uusien asentamiselle.

Ilmanvaihtokanavien eristys on yksi kattotöistämme Etelä-Suomessa. Ilmanvaihtohormit ja muut läpiviennit kuuluu eristää jo silloin, kun ne asennetaan paikoilleen, mutta myöhemmin voidaan huomata, ettei eristeitä ole tarpeeksi. Tämä ilmenee esimerkiksi viemärintuuletusputkista tippuvana kondenssivetenä. Hormien kondenssivesi voi päästä kastelemaan katon rakenteet, aivan kuten esimerkiksi peltikatteen viileälle alapinnalle tiivistynyt kondenssikosteuskin. Lisäksi kondenssivesi voi vaurioittaa ilmanvaihtohormeja ulkolämpötilojen laskiessa. Plus Kattopalvelu lisäeristää taidokkaasti kaikki katon läpiviennit, ja meihin voit luottaa myös läpivientien tiivistämisessä. Vaikka IV-hormi, kattoikkuna tai esimerkiksi antenni olisi asennettu kuinka taidokkaasti tahansa, haurastuttaa aika sen tiivisteet, ja silloin katto voi alkaa vuotaa läpiviennin kohdalta. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta myös läpivientien kunnon heikkeneminen tulee noteerattua tarpeeksi ajoissa, ja asiaan voidaan puuttua tekemällä ennakoiva kattokorjaus Etelä-Suomessa.

Rakennusmääräyksistä selviää, millaisia kattoturvatuotteita yksityisasiakkaan tai taloyhtiön katto tarvitsee 

Sinunkin kattosi kattoturvatuotteet Etelä-Suomessa on hyvä tarkastaa aika ajoin, jotta mikään huolto- tai korjaustarve ei jäisi niin sanotusti roikkumaan. Kattotikkaat, putoamissuojat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta katolla liikkuminen olisi mahdollisimman turvattua myös jatkossa. Kuntotarkastuksessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnityksiin. Ajan hammas tarttuu hyvin mielellään juuri kattoturvatuotteiden ja muiden omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon kattovarusteiden kiinnikkeisiin. Kiinnikkeet löystyvät joka talvi, kun lumi painaa niitä – oman lisänsä soppaan antaa lämpötilojen vaihdellessa peltikatolla tapahtuva lämpöeläminen.

On hyvin vaarallista, jos kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat niin huonosti kiinni katossa, että ne uhkaavat irrota ja pudota maahan hetkenä minä hyvänsä. Jos kattoturvatuotteisiin ja niiden katossa pysymiseen ei voi luottaa, ei talonomistaja tai taloyhtiö ole onnistunut kantamaan vastuutaan katolla liikkuvien henkilöiden (kuten nuohoojien ja lumenpudottajien) turvallisuudesta. Vaarassa eivät ole vain katolla liikkuvat ihmiset, vaan myös talon läheisyydessä kulkevat ja askaroivat. Painavien terästuotteiden putoaminen katolta ei ole pikkujuttu.

Kattokin voi kärsiä erilaisia vaurioita, jos kattoturvatuotteet irtoavat katosta kesken kaiken. Lapetikkaat ja muut turvatuotteet voivat irrota esimerkiksi kovalla tuulella – irtoavat lapetikkaat tai kulkusillat ovat melko tavallisia myrskyn aiheuttamia vaurioita Etelä-Suomessa. Vahinkoja voi sattua myös talvella – erityisesti kevättalvella. Kun kevättalven suojalumet lähtevät putoamaan katolta, voivat ne irrottaa jopa lumiesteet katon reunalta. Tilaa tarvittaessa lumenpudotus – sen avulla katto ja talon lähellä liikkuvat ihmiset pysyvät kunnossa myös runsaslumisimpina talvina.

Lumiesteet ovat niitä kattoturvatuotteita, joilla huolehditaan myös talon asukkaiden ja käyttäjien turvallisuudesta – sellaisia ovat myös hätäpoistumistikkaat. Tällaiset palotikkaat on asennettava, jos asutun huoneen ikkuna on yli 3500 mm:n korkeudella maan pinnasta. Tämä käy ilmi rakennusmääräyksistä, mitkä antavat paljon ohjeita ja määräyksiä kattoturvatuotteiden määrään ja asennustapaan (esimerkiksi asennuskorkeuteen) riippuen. Noudatamme tiukasti rakennusmääräyksiä ja asennamme joka katolla tarpeellisen määrän kattoturvatuotteita. Kattoturvatuotteiden asennuksessa Espoossa, Kotkassa, Porvoossa ja esimerkiksi Lappeenrannassa otetaan huomioon myös katemateriaali ja katon erityispiirteet – esimerkiksi hyvin pitkille lappeille ei riitä yksi rivi lumiesteitä, vaan niitä on oltava kaksi. Talotikkaat eli seinätikkaat kannattaa suojata omilla lumiesteillään, jos niitä ei asenneta talon päätyyn. Lumiesteen pätkillä voidaan suojata myös kattoikkuna tai esimerkiksi aurinkopaneelit.

Karhennettu kattosilta on tarpeen, jos talossa on yli kaksi kerrosta ja katon kaltevuus on enemmän kuin 1:8. 1:8 on tärkeä luku myös lumiesteiden kannalta, sillä lumiesteet muuttuvat pakollisiksi kattokaltevuudessa 1:8.

Kun valitsemme uusia kattoturvatuotteita yksityisasiakkaan tai taloyhtiön katolle, pidämme huolen siitä, että ne ovat tutkitusti turvallisia ja kestäviä. CE-merkityt, jopa 50 vuoden takuulla varustetut kattoturvatuotteet ovat loistovalinta – meidän kauttamme saat tällaiset upeat kattoturvatuotteet asennettuina varsin kilpailukykyisin hinnoin! Teemme myös kaikki kattoturvatuotteiden huollot ja korjaukset, joilla kattoturvallisuus pysyy hyvissä kantimissa.

Lumen vapaassa putoamisessa piilee vaaroja – tilaa lumiesteiden asennus, korjaus tai kiinnitys

Musta talvi on monelle pettymys, mutta vaikka sääproffat sellaista ennustaisivatkin, tilaa lumiesteiden asennus ja korjaus ajoissa. Näin olet valmiina myös yllättävään lumentuloon ja kattojen peittymiseen lumella. Katoilla oleva lumi tekee maiseman kauniiksi. Talven ihmemaa houkuttelee viettämään aikaa ulkona pienestä pakkasesta huolimatta.

Tiilikatoilla, peltikatoilla ja huopakatoilla olevaan lumeen liittyy myös riskejä. Ei ole leikin asia, jos lumi pääsee putoamaan katolta vapaasti. Lumen vapaa putoaminen omakotitalon tai varsinkin korkeiden rakennusten katolta voi aiheuttaa henkilövahinkoja. Katolta putoavat lumimassat ovat sitä vaarallisempia, mitä korkeampi rakennus on kyseessä – tai mitä enemmän lumen seassa on jäätä.

Lumen ja jään putoaminen katolta voi johtaa myös omaisuusvahinkoihin. Lumimassa voi saada kuistin tai terassin katon sortumaan – puhumattakaan siitä, mitä voi sattua talon viereen pysäköidyille autoille (tuulilasi voi mennä säpäleiksi ja katto painua sisään).

Myös palahuopakatolle, betonitiilikatolle tai esimerkiksi aaltopeltikatolle voi käydä hullusti. Katolta vauhdikkaasti putoavat lumimassat voivat repiä kattotikkaat, kattosillat, rännit ja monet muut kattotarvikkeet irti. Myös kattotiiliä voi irrota katolta vapaasti putoavan lumen mukaan. Kattoon jäävät reiät ja muut vauriot voivat saada katon vuotamaan ja kattorakenteet kastumaan.

Erityisen helposti lumimassat lähtevät putoamaan katolta kevättalvella, kun lumi on jo osittain sulanutta. Jos katolla on aivan poikkeuksellisen paljon suojalunta, kannattaa tilata lumenpudotus Plus Kattopalvelulta. Normaalitalvina voit luottaa lumiesteisiin, onhan ne mitoitettu sekä katon kaltevuuden että esimerkiksi alueen keskimääräisten lumikuormien perusteella.

Jos katon reunalla ei vielä ole lumiesteitä, vaikka katto on riittävän kalteva (rakennusmääräyksissä raja-arvoksi asetetaan suhdeluku 1:8; jos katto on näin kalteva tai kaltevampi, on se pakko varustella lumiesteillä), ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Teemme lumiesteiden asennuksen saumakatolle, tiilikatolle, aaltopeltikatolle tai esimerkiksi paanukatolle avaimet käteen -periaatteella.

Ota yhteyttä myös silloin, jos katolla on lumiesteitä, mutta ne ovat menneet rikki – esimerkiksi vääntyneet. Lumiesteiden korjaus on meille tuttua puuhaa. Pidämme huolen siitä, että lumiesteistäsi tulee taas priimakuntoiset, ja voit viettää talven turvallisissa ympyröissä.

Muista kattofirma Plus Kattopalvelu myös siinä tapauksessa, että lumiesteesi ovat irronneet katosta, ja tarvitset irronneiden lumiesteiden ja ehkä myös tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkausta (sekä kattoturvatuotteiden kiinnittämistä takaisin omille paikoilleen). Paikkaamme katon mahdollisimman nopeasti, jotta kattovuodoilta voitaisiin välttyä, ja asennamme kattoturvatuotteet takaisin katolle.

Jotta sen paremmin lumiesteet kuin tikkaatkaan eivät irtoaisi talon katosta, kannattaa niiden kuntoa seurata säännöllisesti. Kattoturvatuotteet ja itse asiassa koko katto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta mahdollisiin korjaus- ja huoltovaateisiin voitaisiin ajoissa puuttua. Kun kattoturvatuotteiden kiinnitykset on aina tarvittaessa kiristetty, on melko epätodennäköistä, että ne irtoaisivat kovallakaan tuulella tai suojalumen painon niitä rasittaessa.

Piipunhattu ja piipun pellitys – pienellä hinnalla parempi paloturvallisuus ja pitkäikäisempi piippu

Sinunkin piippusi tarvitsee piipunhatun, mieluiten myös piipun pellityksen. Plus Kattopalvelu on koko Etelä-Suomen alueella toimiva kattofirma, jolta onnistuvat kaikki kattotyöt – niin piipunhatun asentaminen, piipun pellitys peltisepän työnä ja muut peltisepän työt sekä esimerkiksi vuotavan katon korjaus piipun juuresta. Toki teemme myös kerrostalojen, luhtitalojen, kesämökkien, rintamamiestalojen ja muun muassa ulkorakennusten kattoremontit, varustelut ja kattomaalaukset sekä muut kattohuollot. Olipa kyse piipunhatusta tai vaikka aluskatteen korjauksesta piipun kohdalta, ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous. Tulemme käymään Hangossa, Heinolassa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Iitissä tai esimerkiksi Kauniaisissa, ja laskemme paikan päällä parhaan hinnan kulloinkin tarvituille kattotöille. Meidän periaatteemme on laittaa katto kerralla kuntoon, siksi asiakas saattaa pelkän aluskatteen tiivistyksen sijaan saada tarjouksen myös kastuneiden kattorakenteiden kunnostamisesta ja homeisten eristeiden vaihtamisesta.

Lienee paikallaan käydä läpi piipun peltitöiden merkitystä piipulle ja koko rakennukselle. Piipun pellitys, minkä kokeneet kattopeltisepät ovat tehneet mittojen mukaan, suojaa katon ja piipun yhtymäkohdan paljon paremmin kuin pelkkä juuripellitys. Piipusta ei siis pitäisi vuotaa vettä, mutta koska piipunjuurivuotoja ei voi millään torjua täysin, kannattaa piipun juuren kunto tarkastaa katon puolivuotistarkastusten yhteydessä. Piipun läpivienti kannattaa katsastaa myös alakautta, jotta aluskatteen mahdolliset paikkaustarpeet kävisivät ilmi.

Piipun pellitys suojaa savupiipun ulkopuolen koko matkalta. Näin sade ja ilmankosteus sekä ulkolämpötilan vaihtelut eivät pääse rapauttamaan piippua. Piipun rapautuminen voisi johtaa siihen, että piippu sortuisi vähän kerrallaan.

Piipun pellitystä kannattaa jatkaa ylös asti, eli hormin suuaukko on hyvä suojata sadehatulla. Sadehattu seisoo toki omilla jaloillaan, joten se ei häiritse savun poistumista tai piipun vuosittaista nuohousta (kesämökkien piipuille riittää nuohous joka kolmas vuosi, jos mökki ei ole vuokrakäytössä). Piipunhatulla on tärkeä tehtävä pitää hormi kuivana, hyvin vetävänä ja ehjänä. Nuo kaikki kolme asiaa ovat tekemisissä toistensa kanssa, sillä märkä hormi vetää huonosti, ja se rapautuu koko ajan lisää. Vähän niin kuin kaupan päälle piipunhattu onnistuu myös estämään roskien pääsyn hormiin.

Hormin rapautuminen voi lyhentää piipun käyttöikää, mutta hormista tulee paloturvallisuusriski jo ennen piipun sortumista. Hormiin päässeen kosteuden jäätyminen ja sulaminen yhä uudelleen synnyttää hormiin halkeamia ja muita epätasaisuuksia. Jos savuhormissa on halkeamia, voivat yläpohjan eristeet syttyä tuleen niihin päässeiden savukaasujen seurauksena. Eristeiden syttyminen tuleen voi johtaa siihen, että koko rakennus on kohta ilmiliekeissä. Niin voi käydä myös silloin, jos kaikkea nokea ei saada pois huonokuntoisesta hormista. Nokikertymistä joskus syttyvä nokipalo saa aikaan niin suuren kuumuuden, että koko hormi saattaa haljeta – kuumuus voi olla reilusti yli tuhannen astetta. Piipunhatun hankkiminen asennettuna on pieni hinta paloturvallisemmasta ja pitkäikäisemmästä piipusta, eikä piipun pellitystään maksa paljoa kaikkeen sillä saatavaan hyötyyn nähden!

Katon tarkastus Etelä-Suomessa ei käy päinsä etänä 

Palaverit, häät, eläinlääkärikäynnit, työhaastattelut ja jopa asuntokaupat voi tänä päivänä hoitaa etänä, mutta katon tarkastus Etelä-Suomessa on edelleen niitä asioita, mitkä vaativat vanhanaikaiseen tapaan paikan päällä käyntiä. Sinun ei tarvitse lähteä mihinkään, vaan voit tilata kattotarkastuksen yhdellä puhelinsoitolla tai laittamalla verkkoviestiä. Kun tiedämme tarkemmin, minkä kokoinen katto on kyseessä ja missä se sijaitsee, annamme hyvän tarjouksen kattavasta katon kunnon tarkastuksesta.

Voit myös saada omakotitalon, vapaa-ajan rakennuksen, rivitalon, teollisuushallin tai esimerkiksi kerrostalon katon tarkastettua aivan ilmaiseksi. Plus Kattopalvelu tarjoaa nimittäin ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Olipa kyse katon maalauksesta, kattoreiän paikkauksesta, lumiesteiden uusimisesta tai vaikka kourusaneerauksesta, tarjoamme katon tarkastuksen sen kaupanpäällisiksi. Kätevintä on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot, sillä silloin tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tulee tarkastettua juuri oikeaan aikaan ja juuri oikeiden ammattilaisten toimesta.

Miksi tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kunto pitäisi tarkastaa niinkin usein kuin noin kuuden kuukauden välein? Siksi, että katon kunto voi muuttua huomattavasti puolen vuoden aikana. Kevättarkastuksen yhteydessä voi paljastua useampiakin talven aiheuttamia vaurioita, kuten vuotavia saumoja tai läpivientejä. Rännit ovat voineet vääntyä lumen ja jään painon alla, ja peltikaton maalipinnassa saattaa olla naarmuja. Keväisen kattotarkastuksen ansiosta katto osataan kunnostaa ja tiivistää ennen kesää ja kesäsateita, mitkä voivat huonolla tuurilla kestää päivästä toiseen. Jos katto korjattaisiin vasta pitkän ajan päästä, olisi katon alle voinut päästä vettä, ja kattokorjaukseen pitäisi liittää aluskatteen korjaustöitä ja puuosien sekä eristeiden vaihtotöitä. Katon vesivahingon korjaaminen tulee aina kalliimmaksi kuin katon tiivistys siinä vaiheessa, kun katon vauriot ovat vielä pieniä.

Syystarkastus voi osoittaa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon olevan oikein hyvässä kunnossa ja valmis vastaanottamaan uuden talven, mutta toisinkin voi käydä. Voit säästää paljon rahaa, kun huonokuntoiset saumat, rikkinäiset tiilet tai esimerkiksi huonosti katossa kiinni olevat lumiesteet ja kattotikkaat huomataan (ja kunnostetaan) ennen talvea. Varmistamme myös rännien kunnon – jos niissä on roskatukoksia tai esimerkiksi niiden kaadot antavat väärään suuntaan, ne tulisivat jäätymään talven mittaan.

Kattotarkastajamme tutustuvat myös välikaton kuntoon, jos katon alle pääsee purkamatta tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa. Tarvittaessa annamme tarjouksen aluskatteen tiivistämisestä, villojen vaihdosta tai esimerkiksi harjapeltituulettimen asentamisesta.

On mukavaa ehkäistä ongelmat ja korjaustarpeet jo ennalta. Siksi kiinnitämme aina huomiota myös mahdollisuuksiin huoltaa kattoa. Kattohuoltojen avulla katon kunto voidaan nostaa ”nextille levelille”, sillä puhdistettu ja maalattu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia. Kun katon rasituksensietokyky on kohdillaan, ei sitä tarvitse korjailla kovinkaan usein, ja se kestää rakennuksen suojana vuosikymmenestä toiseen. Esimerkiksi peltikatosta saa suojan jopa noin 50 vuodeksi, kun se pidetään puhtaana ja hyvin maalattuna – ja kattotarkastuksien ansiosta kuulet aina siitä, kun on aika tehdä jokin peltikattohuolto.

Täydelliseen kattourakointiin Etelä-Suomessa ei tarvita muuta kuin kattopalvelumme

Täydelliseen kattourakointiin Etelä-Suomessa ei tarvita muuta kuin kattopalvelumme. Kattofirma Plus Kattopalvelu suorittaa kerrassaan täydellisellä tavalla kaikki yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattourakat Artjärvellä, Asikkalassa, Hyvinkäällä, Inkoossa, Jokioisilla, Lapinjärvellä, Miehikkälässä, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Orimattilassa, Padasjoella, Parikkalassa, Pyhtäällä, Raaseporissa, Ruokolahdella, Tammelassa, Tuusulassa, Vantaalla ja Ypäjällä – sekä kaikkialla muualla Etelä-Suomessa.

Mikä tekee kattourakoitsija Plus Kattopalvelun tavasta työskennellä niin erinomaista? Esimerkiksi se, että kattotyöt tehdään aina alan parhaiden ammattilaisten toimesta. Kattopeltiseppämme, lumenpudottajamme ja esimerkiksi katon lisälämmöneristyksistä vastaavat ammattilaisemme ovat huippuluokkaa. Kaikilla on pitkä kokemus kattotöistä, ja motivaatiokin on kohdallaan. Kun työ maistuu eikä haastavinkaan tilanne aiheuta tenkkapoota, etenevät kaiken karvaiset kattourakat rivakasti, ja lopputulos on suoraan sanottuna täydellisen hyvä.

Koska ammattilaisemme ovat A-luokkaa ja kaikki käyttämämme katemateriaalit ja kattotuotteetkin todella tasokkaita, voisi kattourakoitamme luulla hintaviksi. Näin ei kuitenkaan ole asian laita. Hinnoittelemme kattoremontit, kattohuollot ja esimerkiksi kattopaikkaukset varsin kilpailukykyisesti voidaksemme palvella aivan tavallisia asiakkaita ympäri Etelä-Suomea.

Sen, mitä kattourakka maksaa, kuulet käytyämme paikan päällä. Sokkona meidän ei kannata alkaa kattourakan hintaa laskea. Vasta paikan päällä saamme kokonaiskuvan katon kunnosta ja siitä, miten se kannattaa laittaa kuntoon. Joskus huomaamme, ettei bitumikattoremontti olekaan välttämätön, vaan katto voidaan saada kuntoon tiivistämällä ja pinnoittamalla. Joskus käy toisin päin: tiilikatto saattaakin olla sen verran huonossa kunnossa, että tiilikaton maalauksen sijaan kannattaa toteuttaa osittainen tai kokonainen tiilikattoremontti.

Sekin tekee kattourakoistamme niin täydellisiä, että painopisteemme on ennaltaehkäisevässä kunnossapidossa ja katon kaikkiin tarpeisiin vastaamisessa. Toisin sanoen, haluamme laittaa kaikki konesaumakatot, palahuopakatot, lukkosaumakatot ja esimerkiksi kolmiorimahuopakatot kerralla kuntoon. Kun tilaat meiltä rännien korjauksen, kattovuodon korjauksen tai esimerkiksi aluskatteen tiivistyksen, emme vain tee tilattuja töitä, vaan toteutamme myös koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen aikana paljastuisivat katon kaikki korjaus- ja huoltotarpeet, jos sellaisia olisi. Parasta on, että emme veloita katon, kattotarvikkeiden ja katon rakenteiden kunnon tarkastamisesta mitään. Kattotarkastuksen saa kaupan päälle riippumatta siitä, millaisia ja minkä hintaisia kattotöitä tilasi, ja oliko kyse omasta vaiko kenties taloyhtiön katosta.

Kattotarkastuksen ansiosta voi tulla säästäneeksi kosolti rahaa, sillä tuoreiden vaurioiden paikkaaminen katosta tulee huomattavaksi edullisemmaksi kuin katon korjaus siinä vaiheessa, kun se on ollut rikki ja vuotanut jo pitkään. Kattotarkastajiltamme kuulet aina myös mahdollisuuksista pidentää katon ikää ja lisätä sen rasituksensietokykyä erilaisilla kattohuolloilla.

Isommatkin kattourakat sujuvat kivuttomasti, sillä kauttamme saa niille rahoituksen. Näin esimerkiksi katon uusimiseen voidaan ryhtyä heti tarpeen tultua ilmi. Katon vaihto on sitä edullisempi kattourakka, mitä aikaisemmassa vaiheessa se tilataan, sillä liian vanhan ja huonokuntoisen katon uusimisen yhteydessä joudutaan tekemään paljon katon rakenteita koskevia korjauksia ja uudistuksia. Kotitalousvähennyksen ja rahoituksen avulla tällaisestakin kattoremontista voi selvitä niin sanotusti kuivin jaloin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt