Kattotöissä tarvittava asiantuntemus löytyy Riihimäellä meiltä

Kattotöissä tarvitaan asiantuntemusta, sillä varsinkin kattokorjaus tai kattoremontti voi muussa tapauksessa mennä vakavalla tavalla pieleen. Myös katon huolto voi jäädä onnistumatta, tai jopa vaurioittaa kattoa tai sen yksityiskohtia, jos kattoa huoltavalla henkilöllä ei ole riittävää asiantuntemusta. Plus Kattopalvelun kanssa asioidessa ei ole tätä vaaraa. Plus Kattopalvelun huippuluokan osaajat palvelevat kaikkia taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita niin Riihimäellä kuin esimerkiksi Hämeenlinnassa, Tammelassa, Janakkalassa, Hausjärvellä, Hyvinkäällä ja Lopella.


Omakotitalonne, kerrostalonne, kesämökkinne tai esimerkiksi ulkorakennuksenne katto on tuossa tuokiossa kunnossa. Ottakaa yhteyttä, niin tulemme laskemaan hyvän hinnan katon kunnostamiselle täyden palvelun pakettina. Tämä tarkoittaa sitä, että teemme kiinteää hintaa vastaan kaikki kattohuoltoon, katon paikkaukseen tai esimerkiksi katon uusimiseen liittyvät työt. Hinta pitää sisällään niin työtunnit (joista omakotitalon ja kesämökin omistaja saa kotitalousvähennystä) kuin tarvittavat materiaalitkin. Hoidamme myös esimerkiksi loppusiivouksen asiakkaan puolesta. Urakka etenee ilman turhia mutkia, onhan ammattitaitomme kaikissa tiilikattotöissä, peltikattotöissä ja huopakattotöissä kiistaton. Motivoituneet ammattilaisemme työskentelevät tehokkaasti, mutta keskittyneesti.

Urakka on mutkaton ja joustava! Kattotöiden hinnankin voi maksaa useammalla eri tavalla – esimerkiksi kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota kaikille asiakkaillemme arvokkaan ja arvostetun kaupanpäällisen. Kuulakärkikynän tai kahvipaketin sijaan tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus pitäisi tehdä kahdesti vuodessa katon materiaalista, koosta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Asiakkaamme ovat olleet varsin ilahtuneita saadessaan sen kaupan päälle.

Katon kuntotarkastuksen aikana tutkimme huolella koko tasakaton, pulpettikaton, harjakaton, aumakaton tai esimerkiksi mansardikaton. Jos katolta sattuisi löytymään jotain korjattavaa, annamme siitä hyvän tarjouksen talon omistajalle tai taloyhtiölle. Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvatuotteiden, sadevesijärjestelmän tai katon alapuolisten osien kunnostamista. Katon alapuoliset osat käydään tutkimassa lähietäisyydeltä, jos suinkin mahdollista.

Katon kunnon tarkastus saattaa kertoa kokeneille ja tarkkasilmäisille ammattilaisillemme myös jonkin kattohuollon ajankohtaistumisesta. Katto kestää paremmin, kun sen maalipinnan ei anneta kulua liiaksi, ja jos kaikki sammalet poistetaan rasittamasta kattoa. Jos tarpeen, annamme tarjouksen katon huoltomaalaamisesta tai esimerkiksi sammaleiden poistosta katolta. Myös rännihuollot ja esimerkiksi piipun pellitys sekä muut kattopeltisepän työt kuuluvat palveluvalikoimaamme.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontin kanssa ei tarvitse odottaa sitä, että kesä koittaa Riihimäelle

Kattoremontti on täysin mahdollista toteuttaa myös talvella, vaikka kattoremontit Riihimäellä useimmiten tehdäänkin kesäaikaan. Pieni pakkanen tai katolle satanut lumi ei haittaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennusta. Monta kertaa olemmekin saaneet todeta katon uusimisen onnistuvan talvella jopa nopeammin ja edullisemmin kuin kesällä. Kattoremontin hinnat ovat meillä toki aina varsin kilpailukykyisiä, ja omakotitalon sekä kesämökin kattosaneerauksen hinnan voi vähentää verotuksessaan. Kattoremontti voidaan maksaa käteisen ohella myös osamaksulla tai rahoituksella, mihin pääsette tutustumaan kotisivujemme kautta.

Palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimista ei kannata suotta lykätä. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontilla on jo kiire, jos katon alta löytyy kosteutta. Kosteusvauriot voivat levitä ja pahentua, joten uudelle katolle ja lahovaurioiden kunnostamiselle on tilausta. Parasta on kuitenkin uusia tasakatto, harjakatto, pulpettikatto, aumakatto tai muu satulakatto jo ennen, kuin se alkaa vuotaa. Säännölliset kattotarkastukset kertovat, koska on aika alkaa harkita huopakattoremonttia, palahuopakattoremonttia, tiilikattoremonttia tai peltikattoremonttia. Kun teetät kattohuollot meillä, saat kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen. Sen perusteella katto osataan korjata tai uusia ajoissa. Kattoa kannattaa huoltaa säännöllisin väliajoin, sillä sammaleenpoisto, katon huoltomaalaus ja muut kattohuollot pitävät katon kunnon hyvänä mahdollisimman pitkään.

Katon uusiminenkin hoidetaan avaimet käteen -periaatteella, kun kattourakoitsijasi on Plus Kattopalvelu. Tulemme paikalle tarkastamaan kattosi ja selvittämään esimerkiksi sen, riittääkö osittainen kattoremontti (eli esimerkiksi pelkkien kattopeltien vaihto) vai onko parasta suorittaa normaali kattosaneeraus. Normaalin kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan sekä vesikate että aluskate. Myös kattorakenteita parannellaan tarvittaessa. Meiltä voitte tilata myös sellaisen kattoremontin, minkä yhteydessä tasakatto muutetaan satulakatoksi, tai mihin sisältyy katon korotus. Keskustelemme asiakkaan kanssa myös tarpeesta uusille eristeille tai uusille läpivienneille. Uusi katto ei kenties muistuta lainkaan entistä kattoa!

Koska kyseessä on täyden palvelun paketti, teemme talon omistajan tai taloyhtiön puolesta myös kattoremontin päätteeksi tarvittavan loppusiivouksen. Purku- ja rakennusjätteet toimitamme jäteasemalle, mistä ne päätyvät kiertoon. Tiesitkö, että vanhat kattohuovat osataan tänä päivänä hyödyntää asfaltin valmistuksessa?

Huopakatto ja palahuopakatto sopivat moniin muihinkin rakennuksiin kuin kesämökkeihin 

Huopakatto ja lukuisista huopalaatoista koostuva palahuopakatto sopivat moniin muihinkin rakennuksiin kuin kesämökkeihin. Bitumikatto on kestävä ja todella tiivis, minkä lisäksi se eristää ääniä hyvin. Bitumikermikatto on myös helppohoitoinen ja edullinen, joten ei ihme, että ne ovat niin suosittuja! Huopakatto eroaa tiilikatosta muun muassa siinä, että se on paljon kevyempi (joskin myös noin 30 vuotta lyhytikäisempi). Pelti- ja huopakaton keskinäisiä eroja ovat muun muassa se, ettei bitumikatto pidä ääntä rankkasateella tai ulkolämpötilojen vaihdellessa, ja ettei huopakaton alla ole kuuma kesähelteelläkään.

Huopakattoja on kolmea eri sorttia: tiivissaumakattoja, kolmiorimahuopakattoja ja laattakattoja. Jos omakotitalossa tai vaikkapa kerrostalossa on tasakatto, on tiivissaumakatto ainut vaihtoehto. Tasakatolle ei voida asentaa sen paremmin laattakattoa kuin tiilikattoakaan. Hitsaamme tasakaton saumat niin tiiviiksi, ettei vesi pääse sisään.

Kolmiorimakatto on kiehtova katto. Me hallitsemme tämänkin kattotyypin perinteisen asennustavan. Jos kattosi on liian loiva kolmiorimahuopakatolle, voidaan sitä kaltevoittaa. Palahuopakatto eli paanukatto vaatii myös melko kaltevan katon. Paanujen alle tulee aluskermi, mikä varmistaa kattorakenteiden kuivuuden myös silloin, kun lumen sulamisvesi tahtoo löytää tiensä katon alle.

Bitumikatollasi on edessään pisin mahdollinen elinikä, kun huopakaton huolto, korjaus ja remontointi on jätetty huopakattoasiantuntija Plus Kattopalvelulle. Sekä omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen että esimerkiksi kesämökin huopakattoa tulee säännöllisesti huoltaa. Käytännössä tämä tarkoittaa katteen puolivuosittaista puhdistamista, minkä yhteydessä katto tarkastetaan muiden huolto- ja korjaustarpeiden varalta. Tarvetta voi olla niin sammaleiden poistolle, irronneiden huopapaanujen kiinnittämiselle, katon pinnoittamiselle kuin sadevesikourujenkin korjaamiselle.

Mikäli katto on aika uusia, tutkimme, mitä kaikkea tulee tehdä huopakattoremontin yhteydessä. Aluslaudoitusta ei välttämättä tarvitse uusia, vaan voimme jättää sen entiselleen tai korjailla sitä vain osittain. Vanerien avulla voidaan tilkitä aluslaudoitukseen mahdollisesti syntyneet raot. Joissain tapauksissa – toki suhteellisen harvinaisissa – voimme jättää vanhan bitumikaton kokonaan purkamatta, ja asentaa uuden katon suoraan vanhan päälle. Paras tapa kattoremontin suorittamiseen selviää paikan päällä. Samalla asiakas kuulee myös kattoremontin hinnan ja sen, kuinka kauan huopakaton uusimiseen kuluu aikaa.

Katon korjaustarpeita Riihimäellä aiheuttavat niin ajan hammas kuin kovat tuuletkin 

Katon korjaus Riihimäellä voi johtua ajan hampaasta, mikä on päässyt kuluttamaan ja haurastuttamaan kattoa. Apuna ovat voineet toimia sammalet ja ruoste, mitkä ovat varsinkin iäkkäiden kattojen ongelmia. Jos katolla on paljon sammaleita, on rikkinäisten tiilien vaihto tehtävä useammin kuin siinä tapauksessa, etteivät sammalet pääsisi tunkemaan juuriaan tiiliin ja sitomaan niihin kosteutta. Huopakatolla sammalet saavat aikaan reikiä, mitkä pitää paikata pian, jotta katon alle ei pääsisi sade- ja sulamisvettä. Peltikaton reikien paikkauksen takana on usein ruoste. Toki myös kovat tuulet ja muut sääilmiöt aiheuttavat kattokorjauksia. Esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamien vaurioiden kunnostus on melko tyypillinen kattokorjaus kovan myrskyn jälkeen. Peltikatolla voidaan tarvita irronneiden peltilistojen kiinnitystä tai vaihtoa. Lumen paino ja sen liikkeet katolla voivat aiheuttaa tarpeen rännien eli vesikourujen korjaukselle, painuneen katon oikaisulle tai vuotavan kattoikkunan tiivistykselle. Myös jiirit ovat voineet ruveta vuotamaan.

Jotta jiirien korjaus, aluskatteen paikkaus, puuosien korjaus, räystäslautojen oikaisu tai mikään muukaan kattokorjaus ei jäisi tekemättä, kannattaa katon ja kattoläpivientien asennus, tiivistys ja kiinnitys tarkastaa säännöllisesti. Jos jotain korjattavaa ilmenee, voidaan siihen puuttua pikaisesti. Näin katon alle ei pääse (ainakaan enempää) kosteutta. Mitä enemmän kosteutta katon alle pääsee, sen kalliimpia kattokorjauksia on luvassa. Vesi pilaa katon rakenteet alkaen lahottaa ja heikentää niitä. Eristeisiin saattaa syntyä homepesäkkeitä, jos ne pääsevät kastumaan.

Kannattaa muistaa, että katon alla voi olla lahoa ja homevaurioita, vaikka katto olisi tiivis. Mikäli yläpohjan tuuletus tökkii, voi katon alla esiintyä kosteutta. Kosteutta tiivistyy asunnosta kohoavasta lämpimästä ilmasta.

Olipa mielessä saumojen tiivistys tai puun katon päälle aiheuttamien tuhojen korjaus, tilaa se meiltä! Me takaamme kattorakenteiden ja koko rakennuksen kunnon suorittamalla luotettavan ja taidokkaan kattokorjauksen. Katto tulee kerralla kuntoon, ja se pitää vedet ulkopuolella myös jatkossa. Tästä varmistumme tekemällä ilmaisen kuntotarkastuksen peltikatollenne, tiilikatollenne tai huopakatollenne. Jos kuntotarkastus kertoo jostain muusta korjaus- tai huoltotarpeesta, millä voitaisiin ehkäistä katon tiiviysongelmat nyt ja tulevaisuudessa, annamme siitä asiakkaalle hyvän tarjouksen.

Mitkä ovat yleisimmät syyt sille, että katto vuotaa?

Kattovuodon yleisimmät syyt liittyvät katon haurastumiseen joko ikääntymisen tai huoltamattomuuden takia, sekä erilaisiin luonnonilmiöihin. Joskus katto vuotaa myös asennusvirheiden takia. Olipa syy kattovuodolle mikä hyvänsä, on tärkeää, että vuotavan katon korjaus aloitetaan niin pian kuin suinkin. Kattovuodon korjauksessa kannattaa luottaa Plus Kattopalvelun asiantunteviin ammattilaisiin. Korjaamme ammattitaidolla niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin. Vuotavan katon korjauksen kanssa kiirehtiminen saattaa pelastaa katon vesivahingolta, minkä korjaaminen voi tulla huomattavasti kalliimmaksi kuin pelkkä katon tiivistys.

Katto on hyvä uusia, ennen kuin se muuttuu liian vanhaksi ja hauraaksi. Tiilikatossa ikääntyminen (tai huoltotoimenpiteiden laiminlyönti) näkyvät halkeilevina ja hajoavina tiilinä. Vanha tiili on huokoinen, ja tiilen huokosiin saattaa kertyä paljon vettä. Mitä enemmän huokosissa on vettä, sitä enemmän tiilien rakenne murenee talviaikaisten jäätymisvaurioiden takia. Hyvinkin hoidettu tiilikatto on vaihtokunnossa viimeistään 70-vuotiaana.

Huopakatossa ikä ja huoltamattomuus näkyvät katteen kuivumisena ja sammaloitumisena, sekä niistä johtuvina reikinä ja muina epätiiviyksinä. Kattoa voi suojella kuivumiselta, sammaloitumiselta ja halkeilemiselta ensimmäiset 20-40 vuotta, sitten kattohuopaa voi jo pitää loppuun käytettynä.

Peltikatto kärsii ruostumisesta ja sen aiheuttamista ongelmista, jos se on likainen ja huonossa maalissa. Viimeistään 50 vuoden päästä peltikatto kannattaa uusia, sillä aika on tehnyt tehtävänsä siihen mennessä. Kattopeltisepän asentama konesaumakatto on poikkeus – se kestää jopa sata vuotta.

Uusi tai kohtalaisen nuorikin katto voi alkaa vuotaa. Kattovuodoissa ei läheskään aina ole kyse katon haurastumisesta, sillä lumi ja kovat tuulet voivat koetella kattoa ja saada esimerkiksi kattotiilet irtoamaan pois paikaltaan. Myös lumiesteet, räystäskourut, lapetikkaat ja muut kattotuotteet voivat irrota rasituksen alla. Kun katosta irtoaa jotain väkisin, on olemassa suuri riski kattovuodon alkamiselle.

Jos katon tiiviys herättää epäilyksiä, tilaa Plus Kattopalvelun ammattilaiset tarkastamaan asia. Paikallistamme kattovuodon ja selvitämme, miten tilanteessa kannattaa toimia. Joskus kattosaneeraus osoittautuu kannattavammaksi kuin katon tiivistys, aluskatteen korjaus, märkien eristevillojen vaihto ja kastuneiden kattorakenteiden kunnostaminen. Ihannetapauksessa aluskate on estänyt yläpohjarakenteita kastumasta, ja katto saadaan kuntoon tiivistämällä vuotava piipunjuuri tai esimerkiksi uusimalla rikkinäiset tiilet.

Katon huolloille Riihimäellä löytyy roppakaupalla perusteita

Katon huolloille Riihimäellä on helppo löytää perusteita. Katon huollot varmistavat sen, että katto voi saavuttaa maksimikäyttöikänsä. Ero huolletun ja huoltamatta jääneen katon käyttövuosissa voi olla jopa 20–40 vuotta! Lisäksi kattomaalaukset, sammaleenpoistot ja muut kattohuollot vähentävät katon alttiutta vaurioitua. Katon vaurioiden korjaamisesta voi koitua kalliinpuolinen lasku. Ei siis ihme, että katon huoltamista verrataan joskus rahan pankkiin laittamiseksi.

Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto myös näyttää paremmalta, kun se on säännöllisesti puhdistettu ja tarpeen tullen maalattu. Hyvältä näyttävä, luotettavan tiivis katto nostaa koko kiinteistön arvoa. Säännölliset kattohuollot ja niiden ansiosta putipuhtaana kiiltelevä katto vakuuttavat ostajaehdokkaat paremmin kuin katto, minkä alkuperäistä väriä tuskin näkee sammalkasvustojen alta.

Kattohuollot voi teettää Plus Kattopalvelulla, olipa kyseessä kerrostalon, omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon katto. Kahden viimeksi mainitun rakennuksen kattohuolloista saa kotitalousvähennystä, mutta vaikka ei pääsikään nauttimaan tästä verovähennysmahdollisuudesta, voitte laskea hyvän hinta-laatusuhteemme varaan.

Kattopesua, kattopeltien kiinnitysten lisäämistä tai naulojen vaihtoa kateruuveiksi ei tarvita kovinkaan usein. Tiilikaton tai huopakaton pinnoituskaan ei ole jokavuotinen kattotyö. Joka vuosi tarvitaan vain katon kevät- ja syyshuoltoja, joiden yhteydessä puhdistamme katteen roskista. Puhdistamme myös sadevesijärjestelmän, ja annamme ilmaisen kattotarkastuksen. Ilmaisesta kattotarkastuksesta pääsevät nauttimaan kaikki meiltä kattotöitä tilaavat!

Tiilikaton ja huopakaton maalaus uusitaan vain kerran, kun taas aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja muut peltikatot maalataan useampaankin otteeseen. Vasta katon lähempi tarkastelu kertoo, joko on aina maalata katto. Kaverin katto saattaa vaatia maalaamista 10 vuoden välein, sinun ehkä 15 vuoden välein. Ennen pelikaton tai muun katon maalaamista suoritamme kattopesun.

Tiilikattojen ja huopakattojen omistajat pääsevät helpolla kattomaalausten suhteen, mutta sammaleenpoistolle ja katon suojakäsittelylle on tarvetta useinkin. Kattoa kannattaa estää sammaloitumasta, sillä sammalet pahentavat katon haurastumista ja kulumista voiden jopa puolittaa katon elinkaaren. Tiilikatolla ja huopakatolla tarvitaan myös lumenpudotusta useammin kuin peltikatolla, sillä karhealle pinnalla lumet tuppaavat jäämään paremmin.

Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet vaativat huoltoa katemateriaalista riippumatta. Jotta rännit eivät ruostuisi, kannattaa ne puhdistamisen lisäksi myös maalata. Kattoturvatuotteiden huolto tarkoittaa muun muassa niiden kiinnikkeiden tarkastamista ja kiristämistä.

Rännien jäätyminen ja räystäiden vuotaminen Riihimäellä ehkäistävissä rännien puhdistamisella

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Riihimäellä ovat tärkeitä töitä rakennuksen kosteudenhallinnan takia. Räystäskourujen toimivuuden ollessa uhattuna on vaarana myös se, että talon rakenteet kastuvat. Mikään ei saisi estää vesien poistumista tarpeeksi kauas talon ulkoseinistä ja perustuksista.

Jos vesikouruissa on roskia, ei kaikki vesi pääse poistumaan kohti alastuloputkia ja esimerkiksi sadevesikaivoa. Osa vesistä tulee valumaan räystäskourujen reunojen yli. Jos räystäs vuotaa, päätyy vesi vaarallisen lähelle taloa. Kouruihin jäävä kosteus kiihdyttää kourujen ruostumista ja siitä seuraavia vaurioita, mitkä vain pahentavat rännien vuotoja. Talven tullen kouru roskineen ja vesineen jäätyy umpeen, ja tämä saattaa lopettaa kourun ja alastuloputkien vedon tykkänään.

Jotta sadevesijärjestelmä pysyisi toimivana kaikkina vuodenaikoina vuosikymmen toisensa perästä, tarvitaan säännöllisiä rännihuoltoja. Ne ovat tehokkaampi tapa ehkäistä rännien jäätyminen ja tukkiutuminen kuin kouruihin asennettavat sulanapitokaapelit. Sähköllä käytettävistä kaapeleista ei ole paljoa apua, jos roskat estävät rännejä vetämästä.

Rännihuollot tarkoittavat sadevesikourujen jokakeväistä ja -syksyistä puhdistamisesta sekä kuntotarkastusta. Myös alastuloputket avataan tarpeen vaatiessa. Noin kymmenen vuoden välein teräksinen sadevesijärjestelmä kannattaa huoltomaalata, sillä tämä toimenpide ehkäisee ruostumista erinomaisesti.

Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tehdä tarjouksen ruoste- tai jäätymisvaurioiden korjaamisesta, kuten vaikkapa saumojen tiivistämisestä tai reikien paikkaamisesta. Katon reunalta roikkuvan lumen paino on voinut vääntää rännit ja pilata niiden kaadot. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen räystäskourujen ja alastuloputkien uusimisesta, mikä on tarpeen noin joka 40. vuosi (jos rännit eivät ole päässeet ruostumaan merkittävästi sitä ennen).

Mikäli ränni pääsee jäätymään umpeen, on meillä ratkaisu siihenkin, ja se on kourujen höyrysulatus. Kuuma höyry ei aiheuta vahinkoa kouruille tai katolle, mutta poistaa jään tuossa tuokiossa. Höyry käy myös kattokaivoissa olevan jään sulattamiseen. Plus Kattopalvelu tuntee myös tasakatot ja niiden sadevesijärjestelmät eli kattokaivot, joten pyydä tarjous myös kattokaivoihin liittyvistä kattotöistä. Myös kattokaivot tulee puhdistaa joka kevät ja syksy, sillä jos kattokaivot lakkaavat vetämästä, ei vesi pääse pois katolta. Vaarana on kattovuoto, mikä voi kastella katon alla olevat vanerit, muut puuosat ja eristeet.

Onko katolla jotain ylimääräistä? Tilaa katon pesu ja puhdistus tästä osoitteesta

Katolla ei saisi olla roskia, pinttynyttä likaa, sammaleita tai jäkäliä – mutta jos niitä kuitenkin on, ota yhteyttä katon pesun, sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn tiimoilta. Katon tehokas, mutta kattoystävällinen puhdistus säästää sinut huolilta kasvustojen aiheuttamasta haurastumisesta ja kattovuotoriskistä.

Jotta sammaleita, jäkäliä ja leviä ei pääsisi syntymään katolle, on roskien poisto katolta muistettava hoitaa kahdesti joka vuosi. Katolle ja sadevesijärjestelmään kertyy aina kaikenlaisia roskaa – lähinnä puista peräisin olevia oksia, neulasia sekä lehtiä. On ruman näköistä, jos omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen katto on täynnä roskaa, mutta ei siinä kaikki. Roskainen katto kuivuu paljon hitaammin, ja tämä muodostaa otolliset olosuhteet peltikaton ykkösvihollinen ruosteelle sekä tiili- tai huopakaton kunnon romahtamista aiheuttaville sammaleille.

Peltikatto, tiilikatto ja mineriittikatto on mahdollista puhdistaa harjaamalla. Ilmapuhallus on hellävaraisempi ja siksi parempi tapa puhdistaa bitumikatto. Suosittelemme tilaamaan meiltä katon syys- tai keväthuoltopaketin, mihin on yhdistetty katon kolme tärkeintä huoltoa. Kun tulemme paikalle, puhdistamme sekä katteen että sadevesijärjestelmän, ja tarjoamme kaupan päälle katon kuntotarkastuksen.

Tiilikaton pesu on oikea ratkaisu, jos lika on tarttunut kattoon. Myös kattomaalauksen ajankohtaistuminen johtaa tiilikaton pesuun. Lika tai kattomaalaus ovat syitä myös peltikaton pesulle tai huopakaton pesulle. Lähes kaikki katot on hyvä maalata, toiset useammin ja toiset harvemmin. Savitiilikatolle tosin riittää pelkkä katon suojakäsittely. Savitiilikatot ovat aina vain harvinaisempia, sillä betonitiilillä tiilikatto voidaan toteuttaa edullisemmin.

Pelkkä kattopesu ei auta, jos tarvetta on sammaleiden poistolle huopakatolta tai tiilikatolta. Peltikatolta sammaleita tuskin tarvitsee poistaa, sillä peltikatot eivät yleensä kärsi sammaleista. Miten sitten sammalet saadaan pois kattoa rumentamasta ja sen käyttöikää lyhentämästä? Vastaus löytyy sammalentuhokäsittelystä, mikä suoritetaan biohajoavilla mutta pettämättömän toimivilla kemikaaleilla. Aine saa vaikuttaa katolla niin pitkään, että se on eliminoinut kaikki katteen sisäänkin tiensä löytäneet itiöt ja juuret. Sammaleenpoisto tuo nopean ja pitkäkestoisen avun sammaloituneelle katolle. Sitä tarvitaan usein myös katon maalauksen pohjatyöksi. Mitä puhtaampi katto on, sitä helpompi se on maalata kestävällä ja tasaisella tavalla.

Katon maalaus kattoremontin sijasta? Tämäkin voi olla mahdollista Riihimäellä

Kun kerrostaloonne tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistöönne tarvitaan katon maalaus Riihimäellä, ottakaa sen tiimoilta yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tiedämme kaiken erilaisista kattomaalauksista. Kun haluat tietää, miten katon huoltomaalaus toteutetaan niin, ettei sitä tarvitse uusia pitkiin aikoihin (tai koskaan), luota asiantuntijoihimme. Paikan päälle tultuamme osaamme luetella kaikki pohjatyöt, joita on tehtävä maalipinnan tarttumisen takaamiseksi.

Maalattu peltikatto on jälleen upean värinen, likaa ja kosteutta hylkivä sekä hyvin suojattu ruosteelta. Ajoissa tehty kattomaalaus pidentää peltikaton ikää noin 20 vuodella.

Tiilikaton maalaus tasoittaa kattotiilien pinnat estäen niitä enää imemästä vettä ja keräämästä sammaleita. Tämä lopettaa kosteudesta ja sammaloitumisesta aiheutuvan rapautumisen. Katolla voi olla edessään vielä noin 30 vuotta, vaikka ennen kattomaalausta katto vaikutti jo uusimisen tarpeessa olevalta.

Myös huopakaton voi joskus maalata sen uusimisen sijaan. Mikäli katon alla ei ole kosteudesta johtuvia, merkittäviä ongelmia, saadaan parikymppisenä kulahtaneeksi muuttunut katto kuntoon uudella pinnoitteella.

Yleisiä kattomaalauksen yhteydessä tehtäviä virheitä ovat pohjatöiden unohtaminen ja väärän maalaussään valitseminen. Katto pitää myös tarkastaa, jotta rikkinäiset tiilet, vuotavat jiirit ja huonokuntoiset saumat tulisivat korjattua ennen katon pesua – muuten vedet päätyvät katon alle. Kun katto on tarkastettu, voivat seuraavat työvaiheet olla esimerkiksi katon tiivistys, sammaleiden poisto tiilikatolta, kattopesu, katon maalaus, loppusiivous ja lopputarkastus. Kun maalattava katto on peltikatto, voidaan sammaleenpoistovaihe ohittaa. Sen sijaan voi tarvetta olla ruostevaurioiden käsittelemiselle. Kun katto on puhdas ja paikattu, levittyy maali hyvin.

Maalin pitäisi saada tarttua ja kuivua rauhassa. Siksi on tarpeen kiinnittää huomiota myös ilmoihin. Maalin tarttuminen häiriintyy, jos ilmassa on kosteutta. Tuskin kukaan ryhtyy maalaamaan kattoa sateella, mutta maalaustöitä on siirrettävä myös aamukasteen, iltakasteen ja sateen molemmin puolin vallitsevan suuren ilmankosteusprosentin vuoksi.

Jos katon alla on kosteutta, katto on oletettua huonommassa kunnossa, katon väriä halutaan vaihtaa tai katto on lähestymässä teknisen käyttöikänsä päätepistettä, teemme tarjouksen kattoremontista. Kattoremontti voitaneen tehdä myös osittain, jos aluskatteessa tai katon alla olevissa rakenteissa ei ole mitään vikaa.

Lumenpudotus Riihimäellä ei jätä muistoja itsestään

Se, ettei lumenpudotus Riihimäellä jätä muistoja itsestään, ei tarkoita sitä, ettet huomaisi mitään eroa entiseen verrattuna. Tarkoitamme sillä sitä, että lumenpudotus tehdään kattoa rikkomatta. Kattoon ei siis jää pysyviä jälkiä, kuten naarmuja tai vuotavia jiirejä, muistoksi lumenpudotuksesta. Epäonnistunut lumenpudotus voi aiheuttaa kattovuodon ja muita jälkiä kattoon, mutta me taidamme kattotyöt ilman tällaisia vahinkoja.

Lumen pudotus hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön katolta on turvallinen myös ihmisille. Meidän mielestämme katolle ei ole asiaa ilman turvavaljaita – edes silloin, kun se on sula ja kuiva. Käytämme aina asianmukaisia turvallisuustuotteita ja liikumme katolla harkitusti.

Mietimme jo etukäteen, miten lumenpudotukseen liittyvät riskit ovat vältettävissä. Valitsemme alueen, mille lumet voidaan pudottaa katolta turvallisesti. Jos tarpeen, suojaamme ja eristämme alueen, ja vähintään yksi työntekijä jää valvomaan aluetta maasta käsin. Kerrostalon ja muiden korkeiden rakennusten kattolumitöissä piisaa huomioon otettavia asioita, mutta pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme kartoittaa riskit ja huomioida kaikki lumenpudotukseen liittyvät seikat. Joskus on tarpeen ohjata liikenne kiertotielle ja kuljettaa katolta pudotettava lumi pois pihasta. Plus Kattopalvelu hoitaa kaiken kuntoon!

Lumenpudotus on omakotitalon ja kesämökin omistajille kotitalousvähennyskelpoinen työ. Kun katolla ei ole liikaa lunta, vältytään monilta lumen aiheuttamilta vahingoilta niin katolla kuin maassakin. Lumiesteisiinkään ei voi luottaa liikaa, jos katolle on kertynyt suuri määrä painavaa lunta. Lumi voi pudota katolta repien lumiesteet mukaansa, ja perässä saattaa seurata niin viemärintuuletusputkia, kattotiiliä kuin lapetikkaitakin. Liika lumi voi myös painaa katon notkolle, tai saada katon liitoskohdat vuotamaan.

Turvallisuus ja katon kunnossapito ovat suurimmat syyt myös jään poistolle katolta. Jos jään sulatus ja jääpuikkojen poisto räystäiltä ovat jokavuotinen operaatio, kannattaa selvittää, kertooko se lämpöhukasta. Uusien eristeiden myötä lumen sulamista ja jään muodostumista voidaan estää.

Myös rännit sulatetaan höyryllä, jos niihin syntyy jäätä. Jää ränneissä kertoo useimmiten roskista, mitkä estävät kourua vetämästä. Koska jäässä olevat rännit eivät vedä enää lainkaan, on ne ensi tilassa sulatettava.

Kattotöitä Riihimäellä ovat muun muassa lintuverkkojen asentaminen

Kattotöitä Riihimäellä ovat muun muassa kattohuollot sekä erilaisten kattotarvikkeiden asennukset. Kattotarvikkeita ovat muun muassa kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, pieneläinesteet (kuten lintuverkot) sekä aurinkopaneelit. Mitä peltikattotöitä, huopakattotöitä tai tiilikattotöitä tarvitsetkaan, saat ne Plus Kattopalvelulta. Hyvän hinnan kattotöille saat ottamalla yhteyttä ja sopimalla arviointikäynnistä!

Aluskatteen vaihto on yksi hyvin tärkeä kattotyö, sillä aluskate pitää huolen siitä, etteivät katon alla olevat puurakenteet ja eristeet kastu. Aluskatteen korjausta parempi idea on aluskatteen uusiminen, sillä aluskatteen paikkauksiin ei oikein voi luottaa. Koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa, jos siinä on vain yksi linnun nokkima reikä. Kun asennutat pieneläinesteitä eli lintuverkkoja, estät lintujen pääsyn katon alle.

Kattoläpivientien korjauksetkin ovat tärkeitä kattotöitä, joilla varmistetaan omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon tiiviys. Kattoläpivienti saattaa alkaa vuotaa, jos sitä ei tarvittaessa tiivistetä uudelleen. Tarve piipunjuuren, kattoikkunan tai jonkin muun kattoläpiviennin tiivistämiselle selviää säännöllisesti tehtyjen kattotarkastusten avulla. Jos aluskate on asennettu oikein, eli nostettu kaikkia läpivientejä vasten, ei satunnainen piipunjuurivuoto pääse aiheuttamaan suurempaa tuhoa katon alle. Kattoikkunan tai esimerkiksi kattovalokuvun läpiviennin korjauksen yhteydessä on hyvä (tarvittaessa) korjata myös aluskate.

Katon alle voi päästä syntymään kosteutta myös silloin, jos katon IV-ratkaisut tai katon eristys eivät vastaa vaatimuksia. Kondenssivettä ehkäistään tilaamalla meiltä katon IV-työt tai katon lisälämmöneristys. Kun katolla on tarpeeksi ilmanvaihtohormeja ja katon tuuletustila on tarpeeksi korkea, haihtuu kaikki asunnosta kohoava lämmin ja kostea ilma pois katon alta. Tarvittaessa ilman liikkumista voidaan jouduttaa alipainetuulettimella.

Katon lisälämmöneristys vähentää välikatolle kohoavan lämmön määrää, millä on vaikutusta sekä katon kosteustekniseen toimintaan että asumiskuluihin. Varsinkin talvisin lämmityskustannukset muodostavat ison osan asumiskuluista – vaikka lämpöä ei pääsisikään karkuun rakennuksesta. Uusia eristeitä voidaan usein ruveta lisäämään ilman sen kummempia alkuvalmisteluja. Tarvittaessa toki hoidamme katon korotuksen tai muut toimenpiteet, joita tarvitaan riittävän tuuletuksen takaamiseksi uusista eristeistä huolimatta.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta voitte tilata myös erilaiset peltisepän työt. Voimme vaikkapa pellittää kattoikkunan tai savupiipun, tai toteuttaa omakotitaloon upean konesaumakaton.

Villojen vaihdossa ja katon yläpohjan eristämisessä oltava kieli keskellä suuta

Mitään kattotyötä Riihimäellä ei voi tehdä miten sattuu. Kattotöissä tarvitaan asiantuntemusta ja suurta tarkkaavaisuutta. Mikään kattotyö ei ole kovin yksinkertainen, vaan kattotyöntekijän on muistettava ottaa huomioon monta eri seikkaa. Myös katon, ullakon ja vintin eristyksessä on oltava kieli keskellä suuta. Myös ilmanvaihtokanavien eristämiseen on paneuduttava, jotta läpiviennistä tulee lämpötiivis.

Yläpohjaan on saatava eristeitä juuri sopiva määrä, eivätkä ne saa tukkia räystäiden ilmanvaihtoaukkoja. Jos eristeitä on liian vähän, pääsee lämpö karkuun rakennuksesta, ja se tuntuu heti lämmityskustannuksissa. Myös katon kosteustekninen toiminta häiriintyy, jos välikatolle nousee paljon lämmintä ilmaa. Kevättalvella, kun ulko- ja sisälämpötilojen ero saattaa olla jopa 50 astetta, lämpimästä ilmasta saattaa tiivistyä kosteutta välikatolla. Tätä kutsutaan kondenssivedeksi. Kondensoitumisen myötä syntyvä kosteus voi tuhota rakenteet aivan samaan tapaan kuin katon saumoista tai esimerkiksi katon harjalta katon alle päätyvä sadevesi.

Lämmön karkailu pahentaa myös saumavuotojen riskiä, saahan se omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katolla talvisin makaavan lumen sulamaan altapäin. Kun lumi sulaa, voi katteen ja lumen välissä olla uskomattoman paljon vettä, ja tämä vesi voi saada jonkin katon sauman vuotamaan. Saumavuotojen riskiä pahentaa se, jos sula vesi ei pääse poistumaan katolta sen takia, että osa vedestä on jo jäätynyt katon reunoille, eli rännien eteen.

Katolla talvella sulavasta vedestä on sekin haittapuoli, että osa vesistä saattaa jäätyä jääpuikoiksi katon reunalle, ja pitkät sekä terävät jääpuikot ovat tunnetusti vaarallisia.

Uudet eristeet saavat aikaan sen, että rakennusta voidaan jatkossa lämmittää huomattavasti edullisemmin. Myös pelko kondenssivedestä tai saumavuodoista on jatkossa pienempi. Katon lisälämmöneristys ei ole sama asia kuin villojen vaihto. Villojen vaihtoa tarvitaan yleensä vain silloin, jos välikatolle päässyt kosteus on kastellut eristevillat. Märät eristeet pitää purkaa ja uusia, jotta yläpohjaan ei syntyisi hometta.

Eristeitä ei myöskään saa asentaa liikaa, vaan työssä on huomioitava se, että ilma pääsee yhä kiertämään katon alla. Jos ilma ei vaihdu, voi kondensoitumista esiintyä uusista eristeistä huolimatta. Ilmanvaihtoa voidaan tarvittaessa tehostaa esimerkiksi alipainetuulettimella.

Kattoturvatuotteiden vähimmäismäärästä tulee pitää kiinni

Katolta on aina löydyttävä vähintäänkin vähimmäismäärä kattoturvatuotteita, Riihimäelläkin. Jos kattoturvatuotteita hajoaa tai irtoaa katolta, on ne korjattava tai korvattava uusilla kattoturvatuotteilla. Näin talon omistaja tai taloyhtiö täyttää velvollisuutensa katon turvallisuudesta huolehtimisesta.

Olitpa asentamassa kattoturvatuotteita uudelle tai vanhalle katolle, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet kaikille katoille ja tiedämme ulkoa, mitä kattoturvatuotteita katolle tarvitaan. Tarvetta on ainakin talotikkaille ja kattotikkaille. Seinätikkaita myöten on helppoa ja turvallista siirtyä katto- eli lapetikkaille. Jos tämä on tarpeen nuohoojien ja muiden katolla työkseen liikkuvien henkilöiden liikkumisen varmistamiseksi, reittiä jatketaan kattosilloilla, mitkä johtavat piipun tai esimerkiksi kattoikkunan luo. Edellä mainittujen kattoturvatuotteiden lisäksi saattaa olla tarvetta myös putoamissuojille, kattopollareille ja hätäpoistumistikkaille, joita kutsutaan myös palotikkaiksi. Riippuu katosta ja sen erityispiirteistä, mitä kaikkia kattoturvatuotteita tiili-, pelti- tai huopakatolle tarvitaan.

Kattoturvatuotteiden ohella katolla voidaan asentaa kattoluukku, millä palvelee kahta tarkoitusta. Kattoluukun kautta on helppo nakki käydä tarkastamassa, missä kunnossa aluskate ja yläpohjan rakenteet sekä eristeet ovat. Yläpohjan kunto pitäisi tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, joten on hyvä, jos sinne on simppeli siirtyä. Kattoluukun toinen tarkoitus on toimia hätäpoistumistienä. On olemassa myös savunpoistoluukkuja, joita tarvitaan esimerkiksi kerrostalojen katoille tulipalotilanteiden varalta. Savunpoistoluukun on tarkoitus aueta ja päästää savu ulos, jos talossa syttyy tulipalo. Savunpoistoluukun asennuksen ja sen säännölliset kuntotarkastukset voi teettää meillä.

Lumiesteetkin voidaan laskea kattoturvatuotteita, ja tarve lumiesteiden asennukselle riippuu katon kaltevuudesta. Esimerkiksi katteen materiaalilla ei ole mitään väliä, vaan lumiesteet on asennettava aina, jos katon kaltevuus sattuu olemaan 1:8 tai enemmän. Lumen äkillinen putoaminen katolta voisi aiheuttaa kalliita ja kohtalokkaita vahinkoja, joten siksi lumiesteet ovat tarpeen.

Kaikkien rakennusten katoille asennetut kattoturvatuotteet on hyvä tarkastaa säännöllisesti, jotta niiden kunnon heikkeneminen tai niiden kiinnikkeiden löystyminen ei pääsisi aiheuttamaan ongelmia. Pahinta olisi se, jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet irtoaisivat paikoiltaan juuri, kun kattoa ollaan huoltamassa tai paikkaamassa. Siksi tarjoammekin koko katon – ei vain kattoturvatuotteiden – kuntotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Meiltä löytyy osaamista myös lumiesteiden asennukseen, korjaukseen ja kiinnitykseen 

Plus Kattopalvelu tarjoaa lumiesteiden asennus- ja korjauspalvelua kaikkialla Riihimäellä ja sen naapurikunnissa. Katto kannattaa varustella lumiesteillä heti, kun se on asennettu. Niin tiilikatolle, huopakatolle kuin peltikatollekin tarvitaan lumiesteet, jos katon kaltevuus on yli 1:8. Lumiesteet voidaan toki asentaa vanhemmallekin katolle. Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa turvallisuusasioita kuntoon!

Lumiesteet eivät välttämättä kestä vuosikymmenestä toiseen ilman kolhuja. Lumiesteet saattavat esimerkiksi vääntyä. Palvelemme kaikkia taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita luotettavasti aina, jos he tarvitsevat jotain lumiesteisiin liittyvää korjaustoimenpidettä.

Jotta lumiesteet osattaisiin korjata tai uusia ajoissa, on niiden kunto tarkastettava kaksi kertaa vuodessa. Aina kun tilaat Plus Kattopalvelulta joitain kattotöitä, saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä yhteydessä tutkitaan myös lumiesteiden ja niiden kiinnitysten kunto. Tutkimme kiinnityksetkin huolella, koska lumiesteet voivat irrota katosta, jos niitä ei ole kiinnitetty kunnolla.

Jos lumiesteet, kattotikkaat tai muut kattovarusteet pääsevät putoamaan katolta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun – me kiirehdimme paikkaamaan kattoon syntyneet reiät ja vauriot, sekä kiinnittämään irronneet kattotuotteet takaisin omille paikoilleen.

Lumiesteitä tarvitaan kahdesta syystä, joista ensimmäinen on rakennuksen pihamaan turvallisuus. Toinen on katon suojaaminen lumen liikkeistä aiheutuvilta vaurioilta. Mitä painavampi lumikuorma katolta putoaa, sitä vaarallisempaa on jäädä sen alle. Lumen alle jäämisestä tekee vielä vaarallisemman se, jos lumen seassa on jäätä tai katolta irronneita kattotuotteita. Lumiesteillä pitää suojata ainakin kaikki kulkureitit, mutta suosittelemme usein asennuttamaan lumiesteet koko lappeen reunalle.

Lumiesteet suojaavat myös tiilikatetta, peltikatetta ja huopakatetta, sekä kaikkia katolle asennettuja varusteita kattoikkunoista viemärintuuletusputkiin. Jos lumi pääsisi valumaan alas itsekseen, voisi se kiskaista mukaansa erilaisia kattotarvikkeita. Lisäksi lapetta pitkin joskus vauhdikkaastikin liukuva lumimassa voisi naarmuttaa katetta ja irrottaa kattotiiliä mukaansa. Lumi liukuu keväällä alas katolta, kun lumen sulaminen saa lumimassat lähtemään ikään kuin vesiliirtoon. Koska lumikuorma voi tulla alas vauhdilla, saattaa se sinkoutua yllättävän kauas rakennuksesta. Jos lunta on katolla niin paljon, että rakennuksen asukkaat ovat huolissaan lumiesteiden tai katon rakenteiden kestävyydestä, on parasta tilata lumen pudotus katolta. Vastaamme siitäkin pitkällä kokemuksella sekä kiistattomalla ammattitaidolla.

Hormi on vaarassa rapautua ilman piipunhattua ja piipun pellitystä

Tulisijan turvallisuus varmistetaan nuohoamalla hormi säännöllisesti, sekä varustelemalla se piipunhatulla sekä piipun pellityksellä. Nuohous pitää tilata erikseen oman alueen nokikolarilta. Vakituisen asunnon ja muille vuokrattavan mökin hormi on nuohottava vuosittain, mutta oman kesämökin hormille riittää nuohous joka kolmas vuosi. Nuohous poistaa hormista kaiken noen, mikä voisi muussa tapauksessa syttyä tuleen takkaa tai esimerkiksi leivinuunia lämmitettäessä.

Piipunhattu estää hormin rapautumisen, mitä tapahtuisi piipun suuaukosta hormiin pääsevän sadeveden takia. Piippu kannattaa suojata kosteudelta myös ulkopuolelta – tilaa siis piipun pellitys peltisepän työnä!

Mitä tarkoittaa hormin rapautuminen? Se tarkoittaa sitä, että hormiin ilmestyy koloja ja halkeamia, mitkä ovat aluksi pieniä. Vuosien mittaan kolot suurenevat. Kolojen ilmestymisen takana on hormiin päässeen kosteuden jäätyminen. Jäätymisestä aiheutuvat vauriot murentavat hormin laastia. 

Lopulta kolot voivat olla niin suuria, että tiilet irtoilevat ja piippu uhkaa sortua. Mikäli asunto ei kuitenkaan ole tyhjillään ja hormia käytetään edes satunnaisesti, aiheuttaa rapautuminen merkittäviä turvallisuusongelmia talon asukkaille. Rapautuneesta hormista karkaa paitsi lämpöä, myös savukaasuja. Häkämyrkytysriskin lisäksi on olemassa nokipalovaara, sillä hormiin syntyneissä koloissa saattaa olla kertyneenä aimo määrä nokea. Nokikolarikaan ei saa nokea pois hormin kolojen sisäosista. Nokipalosta voi saada alkunsa rakennuspalo. 

Suosittelemme korjauttamaan rapautuneen hormin niin pian kuin mahdollista. Nuohoojasi tai meidän kattotarkastajamme osaavat kertoa sinulle mahdollisesta rapautuneisuudesta. Saneerattu hormi pysyy pidempään käyttökelpoisena ja turvallisena, kun se suojataan pellittämällä ja asentamalla sadehattu paikoilleen. Piipun pellityksen yhteydessä voimme toteuttaa monet muutkin peltisepän työt, ja tarvittaessa korjata aluskatteen piipun kohdalta. Aluskate on helppoa korjata tässä vaiheessa, sillä vesikatto on jo valmiiksi osittain purettuna.

Ei kannata ajatella, ettei minun piipustani voi vuotaa vettä. Mikä tahansa katto voi vuotaa piipun juuresta, mutta ehjä ja oikein asennettu aluskate voi riittää ehkäisemään isommat ongelmat (kuten katon alla olevien rakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen). Piipunjuurivuotoja voidaan ehkäistä myös tarkastamalla piipun läpivienti kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat meiltä katon harjauksen tai jonkin muun kattotyön, saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tällöin tarkastamme muun muassa piipun sekä kaikkien muiden kattoläpivientien tiiviyden.

Tiedätkö, kuinka usein katon tarkastukset Riihimäellä ovat tarpeen?

Tiedätkö, kuinka usein omakotitalon katon tarkastus on tarpeen Riihimäellä? Entä kuinka usein tarvitaan kerrostalon kattotarkastusta tai vapaa-ajan asunnon katon kunnon tarkastusta? Vastaus on aina sama. Jotta katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voitaisiin reagoida riittävän nopeasti, on katto tarkastettava kaksi kertaa vuodessa. Suosittelemme siis, että kaikki peltikatot, tiilikatot ja huopakatot tarkastetaan joka kevät ja syksy – riippumatta siitä, minkä kokoinen katto on kyseessä tai mikä on rakennuksen käyttötarkoitus.

Katon kunnon tarkastukseen kannattaa valita Plus Kattopalvelun ammattilaiset. Emme veloita suuria summia koko katon perusteellisesta tarkastamisesta! Jos tilaat samalla jonkin muun kattotyön, kuten katon pesun, rännien puhdistuksen, rikkinäisten kattotiilien vaihdon tai esimerkiksi huopakatteen käsittelyn sammaleenpoistoaineella, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi. Veloituksettomat kattotarkastukset ovat joka ikisen kattotyömme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen.

Plus Kattopalvelun suorittama kattotarkastus on todella perusteellinen, sillä sen aikana katon kunto tutkitaan tarkoin niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Katon päällä liikkuessamme meitä kiinnostavat erityisesti katon saumojen kunto, räystäsalueet, läpiviennit ja jiirit sekä se, ovatko kattotikkaat ja muut kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa. Jos jonkin kattotuotteen kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, on se vaarassa irrota katosta jo seuraavalla myrskyllä.

Kun vesikatto on käyty läpi kaikkine varusteineen ja yksityiskohtineen, menemme kattoluukun tai tarkastusluukun kautta käymään katon alla. Muuten aluskatteen, eristeiden ja katon rakenteiden kunto ei selviäisikään! Yläpohjassa on tärkeää käydä, sillä katon alla saattaa olla kosteutta ja sen mukanaan tuomaa lahoa tai hometta. Kosteusvaurioita voi löytyä, vaikka vesikatto olisi juuri todistettu tiiviiksi! Jos tiiviin katon alta löytyy kosteutta, on kyse kondensoitumisilmiöstä, mihin on puututtava esimerkiksi parantamalla katon ilmanvaihtoa. Toinen vaihtoehto voisi olla uusien eristeiden tuominen yläpohjaan.

Kattotarkastuksen jälkeen omakotitalon tai kesämökin omistaja (tai taloyhtiö) saa hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattotöistä. Olemme pohtineet jo valmiiksi myös erilaisten kattohuoltojen tarvetta. Huolletussa katossa esiintyy vähemmän korjattavaa kuin katossa, minkä huolto-ohjelmaa ei ole noudatettu. Saatamme mainita myös yllättävistä asioista, esimerkiksi tontilla olevista lahoista puista. Jos ne poistetaan, ei ole vaarana, että puu kaatuisi myrskyllä katon päälle.

Asiakastyytyväisyyden vaaliminen on tälle kattopalvelulle itsestäänselvyys – tilaa tasokas kattourakointi Riihimäelle!

Ei ole vaikeaa löytää kattourakointia Riihimäellä tekevää firmaa, mutta yksi kattourakoitsija on ylitse muiden. Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka vaalii sekä kattoa että asiakasta. Asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeä asia, ja tiedämme, ettei asiakasta voiteta puolelleen kuin vain tarjoamalla parasta mahdollista kattopalvelua. Panostammekin jokaiseen meiltä tilattuun kattourakkaan. Teemme rutiinityötkin – kuten katon harjauksen ja kattotarkastuksen – huolellisesti.

Olemme kehittäneet toimintaamme niin, että se palvelisi parhaiten kaikkia yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä. Luotettavan asiantuntemuksemme lisäksi voimme tarjota tänä päivänä todella kilpailukykyisiä hintoja sekä useita, joustavia maksuvaihtoehtoja. Omakotitalon ja kesämökin omistajille on ymmärrettävästi tärkeää, että kattohuoltojen ja muiden kattotöiden hinnan voi vähentää verotuksessaan. Voimmekin iloksemme kertoa, että kattotyömme ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Kaikki omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen, luhtitalon ja vaikkapa kesämökin kattourakat tehdään avaimet käteen -periaatteella. Urakkahintaan kuuluu myös loppusiivous, joten esimerkiksi kattokorjaus ei vie talon omistajan kallista aikaa tässäkään vaiheessa. Kattoremontin jälkeen siivottavaa voi olla enemmänkin, mutta me laitamme paikat kuntoon ja toimitamme purkujätteet vastuullisesti eteenpäin. 

Asiakas saa kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen riippumatta siitä, minkä hintaisen kattotyön hän oli tilannut. Katon kunnon tarkastuksen aikana tutkimme ilmaiseksi koko katon, kaikkien kattotarvikkeiden sekä muun muassa katon alla olevien rakenteiden kunnon. Perusteellisen kattotarkastuksen ansiosta mikään puute tai muutos ei jää huomaamatta, ja asiakas voi tarvittaessa tilata meiltä lisää kattotöitä saadakseen katon kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon.

Kattotarkastuksen jälkeen asiakas voi saada tarjouksen vaikka peltikatossa olevien reikien korjaamisesta. Näin estetään ennalta kattovuoto ja katon vesivahinko. Katon alle voisi syntyä laho- ja homevaurioita myös silloin, jos katto vuotaisi jiiristä, läpiviennistä tai saumasta. Tarkastamme myös nämä kohdat huolella.

Katon kunnon tarkastus voi päättyä myös tarjoukseen jostain kattohuollosta. Pitkän kokemuksen ja aukottoman ammattitaitomme ansiosta tiedämme, miten peltikatot, tiilikatot ja huopakatot saadaan kestämään mahdollisimman pitkään. Jaamme asiantuntemustamme mielellämme myös asiakkaillemme, ja suosittelemme tarvittaessa esimerkiksi peltikaton ruuvien uusimista, sammaleiden kemiallista poistoa huopakatolta tai vanhojen kattotiilien pinnan tasoittamista uudella pinnoitteella.