Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Kuopio – Katto kannattaa uusia ennen sen kunnon romahtamista

Teoriassa omakotitalon huopakattoremonttia tarvitaan vain joka 40. vuosi, sillä huopakatteen voi odottaa kestävän pisimmillään neljä vuosikymmentä. Palahuopakaton tekninen käyttöikä voi olla jonkin verran lyhempi, joten autotallin huopakattoremontti voi koittaa esimerkiksi 30 vuoden kuluttua katon asentamisesta, jos puhutaan laattakatosta.

Käytännössä katto voi kestää lyhemmänkin aikaa. Esimerkiksi huoltotoimenpiteiden tekemättömyys voi aikaistaa kesämökin huopakattoremonttia. Mökin huopakattoremontti voi olla edessä odotettua aiemmin myös siksi, että katto on vaurioitunut pahoin myrskyssä.

Oikea aika toteuttaa saunarakennuksen huopakattoremontti selviää kattotarkastuksen perusteella. Kaikki katot kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta tiivistys- ja huoltotarpeet huomataan ajoissa. Kevät- tai syystarkastuksen ansiosta katto saadaan kunnostettua mahdollisimman pian vaurioiden syntymisen jälkeen. Jos vauriot ovat pitkään korjaamatta, voi katon kunto romahtaa, sillä katon alle saattaa päästä kosteutta ulkokaton vaurioiden takia. Katon alle päässyt kosteus voi lahottaa kattorakenteet niin, että ne heikkenevät.

Kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta purkaa ja uusia huopa- tai palahuopakatto. Kattoremonttia ei kannata siirtää hamaan tulevaisuuteen Kuopiossa, jos katto on uusimiskunnossa. Kattoremontin lykkääminen voi romahduttaa katon yleiskunnon. Katto voi haurastua niin paljon, että se vuotaa useista eri kohdista, ja kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon. Kosteusvaurioiden kunnostaminen tarkoittaa lisätöitä ja -kustannuksia, joten suosittelemme uusimaan bitumikaton hyvissä ajoin – ja oikea ajankohta niin kattoremontille kuin kattokorjauksillekin selviää katon säännöllisten kuntotarkastuksien avulla.

Kuopion ohella uusimme huopakatot ja palahuopakatot myös Lapinlahdella, Iisalmella, Leppävirralla, Rautavaaralla, Siilinjärvellä, Suonenjoella, Tervossa, Pielavedellä, Kaavilla, Juuassa ja esimerkiksi Tuusniemellä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kuopiossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton ja palahuopakaton uusiminen – Uusitaanko kattoremontin yhteydessä myös kattorakenteet?

Jokainen kattotyö pitää suunnitella erikseen, sillä jokainen katto on erilainen, ja vaatii siksi erilaisia toimenpiteitä. Myös huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit on suunniteltava yksilöllisesti, eli katon uusiminen(kin) alkaa katon kunnon tarkastamisella. Sen jälkeen tiedämme, mitä kaikkea kattoremontin yhteydessä pitää uusia, ja mitä voidaan käyttää uudelleen.

Asennamme ainakin uuden vesikatteen, sillä muuten kattoremontti ei olisi kattoremontti. Joissain tapauksissa vesikatetta ei tarvitse uusia, vaan huopakatolle voidaan antaa lisää käyttöikää tiivistämällä ja pinnoittamalla se.

Joissain tapauksissa vanhaa bitumikattoa ei tarvitse purkaa uuden tieltä, vaan uusi katto voidaan asentaa vanhan päälle. Tämä edellyttää sitä, että kattorakenteet ovat hyvässä kunnossa.

Kattorakenteita ei tarvitse uusia normaalinkaan huopakattoremontin yhteydessä, jos ne ovat hyvässä kunnossa. Jos jotain vikaa on, voi riittää kattorakenteiden korjaus tai osittainen uusiminen.

Eristeitäkään ei tarvitse uusia, jos ne eivät ole märkiä ja homeisia. Samat eristeet voivat palvella useankin katon alla.

Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä uusittaneen ainakin osa kattovarusteista. Huopakaton kattoturvatuotteiden – kuten kattotikkaiden, talotikkaiden, kulkusiltojen ja lumiesteiden – on oltava hyvässä kunnossa, jotta katolla liikkuminen olisi turvallista. Myös sadevesijärjestelmän pitää olla hyvässä kunnossa Kuopiossa, joten bitumikaton uusimisen yhteydessä uusittaneen myös kattokaivot tai räystäskourut ja alastuloputket. Myös kattoikkuna, kattovalokupu ja kattoluukku voidaan uusia bitumikaton vaihdon yhteydessä.

Huopakaton, palahuopakaton korjaus ja paikkaus – Huopakaton paikkauksissa tarvitaan ammattitaitoamme

Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus Kuopiossa etenee ensiluokkaisesti, kun asialla ovat kokeneet ammattilaisemme. Meiltä kannattaa tilata kaikki isot ja pienet kattokorjaukset, aina piipunjuurivuotojen korjauksista pahojen myrskyvaurioiden kunnostamiseen. Jos omakotitalon, kesämökin, autotallin, saunarakennuksen tai jonkin muun mökin huopakattoa tai palahuopakattoa ei enää kannata korjata tai paikata, annamme tarjouksen huopakattoremontista. Huopakattoremonttikin sujuu parhaimmalla hinta-laatusuhteella, kun luotat kokeneisiin huopakattoammattilaisiimme.

Ota yhteyttä, jos huopakatto vuotaa piipun juuresta, tai jos huopakaton kattoikkuna vuotaa. Kenties kyse on siitä, että huopakaton kattoluukku vuotaa, tai että huopakatto vuotaa antennin juuresta? Huopakatto voi vuotaa myös viemärintuuletusputken kohdalta, mutta silloinkin kannattaa luottaa ammattilaisiimme. Me tiedämme, mitä pitää tehdä, kun huopakaton läpivienti vuotaa. Huopakattoremonttia tuskin tarvitaan – voi riittää, että tiivistämme läpiviennin uudestaan, tai että uusimme kyseisen läpiviennin.

Huopakattoremonttia ei tarvittane silloinkaan, jos lumi on irrottanut kattotikkaat tehden kattoon reikiä, tai jos katolle jäänyt sulamisvesi on saanut katon saumat vuotamaan. Ota yhteyttä ammattilaisiimme, niin tulemme suunnittelemaan huopakaton osittaisen korjauksen. Alkutarkastuksen jälkeen annamme tiukan tarjouksen tasakaton, aumakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi mansardikaton korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. Urakan voi maksaa luotolla, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa, ja urakan päätteeksi yksityisasiakas voi vähentää töiden osuuden verotuksessaan. Kotitalousvähennystä onkin helppoa hakea, sillä annamme huopakaton tai palahuopakaton korjaamisesta ja paikkaamisesta selkeän laskun, mistä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt