Tietoa ja taitoa kaikkiin kattotöihin Urjalassa

Kattofirma Plus Kattopalvelu ei ole mikä tahansa kattourakoitsija, vaan kattohuoltojen, kattosaneerausten ja muiden kattotöiden rautainen ammattilainen. Meillä on roppakaupalla sitä tietotaitoa, mitä erilaisissa peltikattotöissä, huopakattotöissä ja tiilikattotöissä tarvitaan. Katto kuin katto on taas erinomaisessa kunnossa, kun olemme käyneet Urjalassa sen kunnostamassa. Urjalan lisäksi teemme kaikki kattourakat myös Akaassa, Forssassa, Humppilassa, Hämeenlinnassa, Punkalaitumella, Sastamalassa, Tammelassa sekä Vesilahdella.

Mitään kattoa ei kannata jättää huoltamatta, sillä säännöllisten kattohuoltojen (kuten katon harjausten ja katon tarkastusten) avulla pidetään yllä katon kuntoa. Katon aiheuttamat kokonaiskustannuksetkin pysyvät aisoissa, kun tasakaton, harjakaton tai muun satulakaton pinta pidetään puhtaana ja hyvin pinnoitettuna. Lehdet, neulaset ja muut roskat kannattaa poistaa katolta sekä kattokaivoista, vesikouruista ja alastuloputkista tai jalkaränneistä niinkin usein, kuin kaksi kertaa vuodessa. Jos katto jäisi roskien peittämäksi, ei se kuivuisi sateiden jälkeen. Tällöin kosteus pääsisi tekemään tepposiaan sekä katolla että sadevesijärjestelmässä.

Kaikki kattohuoltomme, kattopaikkauksemme ja muut pettämättömällä ammattitaidolla tekemämme kattotyöt tarkoittavat myös ilmaisen kattotarkastuksen tarjoamista. Aina kun liikumme kerrostalon, omakotitalon, rivitalon, paritalon tai jonkin muun rakennuksen katolla jotain meiltä tilattua kattotyötä tehden, pidämme silmämme auki mahdollisten korjaus- ja huoltotarpeiden varalta. Tarkastamme katon myös muualta kuin siltä kohdalta, mitä varten töitämme on tilattu. Tarkastamme myös kaikki liitoskohdat, räystäsalueet, kattotarvikkeiden kiinnitykset ja mahdollisuuksien mukaan myös katon alapuoliset osat siltä varalta, että joillekin kattotöille olisi vielä tarvetta. Jos huopakatolta paljastuu huonokuntoisia saumoja, tiilikatolla on vuotava kattoikkuna tai peltikaton alla on kosteutta, teemme hyvän tarjouksen ongelmat ratkaisevista kattotöistä.

Katon säännöllinen tarkastus on tärkeää, sillä sen ansiosta kattorakenteet pysyvät varmemmin kuivina ja terveinä. Katon alla olevien puurakenteiden kunto vaikuttaa siihen, kuinka hyväkuntoinen ja pitkäikäinen kattosi on. Jos kattotarkastajamme kertoo uusista ongelmista katolla tai suosittelee katon uusimista, jouduttaa töihin tarttumista kotisivujemme kautta haettava rahoitus. Kaikki kattourakkamme hoidetaan kohtuullisin hinnoin, ja rahoituksen ansiota kattotöiden maksaminen käy joustavasti. Kesämökin tai omakotitalon omistaja voi lopuksi kertoa teettämistään kattotöistä Verohallinnolle, ja saada niistä kotitalousvähennystä.

Kattoremontti Urjalassa etenee varmoin ottein

Kattoremonttisi Urjalassa etenee varmoin ja kokenein ottein, kun tilaat kattosaneerauksen kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta. Kaikesta kokemuksesta ja huolellisuudesta huolimatta on kattoremontin hinta varsin kohtuullinen, etsimmehän me aina ne asiakkaan kannalta kustannustehokkaimmat ja taloudellisimmat ratkaisut. Katon uusiminen voi olla valmiiksi taputeltu jo parissa päivässä, varsinkin jos on kyse suhteellisen yksinkertaisen ja rakenteiltaan hyväkuntoisen katon purusta ja vaihdosta. Myös muut kattosaneeraukset kuin omakotitalojen ja kesämökkien kattoremontit onnistuvat ripeästi, sillä tuomme tullessamme riittävästi osaavaa työvoimaa. Kun asialla on joukko alansa huppuammattilaisia, ei kerrostalon tai rivitalonkaan kattoremontti kestä kovin kauaa.

Tiilikattoremontit ja peltikattoremontit, joiden yhteydessä ei tarvitse uusia aluskatetta eikä puurakenteita, voidaan toteuttaa erityisen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Osittaisen tiilikattoremontin yhteydessä vaihdetaan pelkät kattotiilet, kun taas osittaisen peltikaton vaihdon yhteydessä uusitaan vain kattopellit. Palahuopakattoremontti tai huopakattoremontti voidaan poikkeustapauksissa toteuttaa niin, ettei vanhaa kattoa pureta lainkaan. Jos vanha katto on suht’ hyvässä kunnossa, riittää, että se puhdistetaan ja tiivistetään. Sen jälkeen se saa jäädä päällensä rakennettavan uuden katon alusrakenteiksi.

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennusta ei kannata liikaa viivyttää. Kun palahuopakatto, lukkosaumakatto tai konesaumakatto uusitaan sen ollessa vielä tiivis, vältytään katon alle syntyneiden kosteusvaurioiden kunnostamisen aiheuttamilta kustannuksilta. Jos tasakaton, harjakaton, aumakaton, pulpettikaton tai muun satulakaton uusiminen on edessä odotettua aiemmin, voit tarttua tilaisuuteen maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella.

Talon katto voidaan uusia vaikka heti, sillä mikään ei estä teettämästä kattoremonttia vaikka keskellä talvea. Katon uusiminen voi tarkoittaa muutakin kuin vesikatteen ja todennäköisesti myös aluskatteen uusimista. Kattoremontin yhteydessä uusitaan yleensä myös sadevesijärjestelmä, sekä kaikki huonokuntoiset kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet. Uusi katto voidaan varustella kattoikkunoilla tai vaikka aurinkopaneeleilla, ja se voi olla aiempaa loivempi tai kaltevampi. Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa unelmiesi katon, vaikka se vaatisi kattorakenteiden vahvistamista, katon korottamista tai vaikkapa katon lisäeristämistä. Kaikki alkaa sillä, että otat yhteyttä. Alamme suunnitella kattoremonttia ja laskea katon vaihdolle hyvää hintaa heti, kun olemme saaneet käydä paikan päällä tarkastamassa uusimista odottavan katon.

Huolettomia kesiä kesämökin huopakaton tai palahuopakaton alla

Valitse kesämökkiisi jokin huopakatto (vaikkapa näyttävä palahuopakatto), niin saat sellaisen katon, mitä ei tarvitse koko ajan olla pesemässä, maalaamassa, paikkaamassa ja uusimassa. Kun vapaa-ajan asunnossa, omakotitalossa, piharakennuksessa ja muissa rakennuksissa on bitumikatto, voit keskittyä olennaiseen. Bitumikermikatto pitää ulkonäkönsä, tiiviytensä ja rasituksenkestävyytensä suorastaan yllättävän vähällä vaivalla.

Silloin kun omakotitalon, teollisuuslaitoksen, kerrostalon tai mökin huopakattoa on huollettava, korjattava tai remontoitava, voit jättää urakan Plus Kattopalvelun vastuulle. Toteutamme ammattitaidolla kaikki bitumikaton kuntoa kohentavat huopakattohuollot, kuten huopakaton pinnoittamisen. Aina kun liikumme laattakatolla tai muulla huopakatolla jonkin kattotyön puitteissa, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen perusteella osaamme tarjota jotain katon korjausta (kuten irronneiden paanujen kiinnittämistä takaisin laattakattoon), jos sellaiselle on tarvetta. Teemme myös kaikki huopakaton tai laattakaton varusteluun liittyvät työt, kuten lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden asennuksen. Sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, koostuipa se tasakatolta löytyvistä kattokaivoista tai esimerkiksi kolmiorimahuopakaton räystäskouruista ja alastuloputkista. Totta kai voit luottaa Plus Kattopalveluun myös kattoremontin tullessa ajankohtaiseksi. Uusimme niin paanukatot kuin kaikki muutkin bitumikatot.  

Kattoremonttia ei kuitenkaan tarvita noin 30–40 vuoteen, jos palahuopakatto tai muu bitumikatto on huolellisesti huollettu. Katon puhdistusta raskaampia kattohuoltoja, kattokorjauksia ja kattotöitä ei tarvita usein, kunhan katto puhdistetaan neulasista, puiden lehdistä ja muista roskista kaksi kertaa vuodessa. Roskat ja niiden kattoon sitoma kosteus ruokkivat sammaloitumista, mikä tekee katosta epäsiistin näköisen. Tämä ei ole ainut ongelma. Roskat, kosteus ja kasvustot saavat kattosi myös heikkokuntoiseksi, voiden jopa puolittaa katon elinkaaren. Kesämökin, rivitalon tai minkä tahansa muun rakennuksen bitumikaton puhdistukseen riittää roskien poisto ilmapuhaltimella. Kattopesua tarvitaan vain ani harvoin, ja uutta pinnoitetta vain yhden ainoan kerran – ja vasta silloin, kun katto on palvellut jo noin 20 vuotta. Mahdollisista sammaleista pääsee eroon sammalmyrkyn avulla tehdyn käsittelyllä. Se antaa useita vuosia kestävän suojan sammaleilta ja niiden aiheuttamilta ongelmilta. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kysy lisää huopakaton tai laattakaton huoltamisesta – tai katon paikkaamisesta, varustelemisesta tai uusimisesta!

Katon korjaukseen Urjalassa kannattaa valita taitavimmat ammattilaiset

Katon korjaus Urjalassa vaatii taitavat ammattilaiset, olipa kyse yllättävästi eteen tulleesta kattokorjauksesta (esimerkiksi katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien myrskyvaurioiden korjauksesta) tai pienimuotoisesta kattopaikkauksesta, kuten rikkinäisten tiilien vaihdosta, mihin ei liity aluskatteen korjaamista tai lahovaurioiden kunnostamista katon alla. Kokeneet ja työn laadusta tinkimättömät ammattilaiset tiilikaton, peltikaton ja huopakaton korjaukseen saat Plus Kattopalvelulta.

Meillä on tiedossamme parhaat tavat muun muassa peltikattoon tai huopakattoon ilmestyneiden reikien paikkaamiseen. Bitumikaton korjaamisessa käytetään usein kumibitumiliimaa, kun taas peltikatolla joko sille sopivia tiivistysaineita tai peltien vaihtoa. Bitumikattoon voi tehdä reikiä sammal, kun taas aaltopeltikattoja ja muita peltikattoja rei’ittää ruoste. Korjausta odottavia reikiä saattaa syntyä myös tuulen irrottaessa lumiesteet, tikkaat ja rännit katosta – siksi kattotarvikkeiden kiinnikkeet kannattaakin tarkastaa usein. Rännit ja vesikourutkin voivat odottaa korjaamista, jos ne irtoavat ja putoavat maahan. Edessä saattaa myös räystäslautojen ja -peltien vaihto.

Muita peltikaton korjauksia ovat esimerkiksi irronneiden peltilistojen kiinnitys ja painuneen katon oikaisu. Muita huopakaton korjauksia voisivat olla irronneiden paanujen kiinnittäminen laattakatolle tai vaikkapa kattoikkunan korjaus. Olemme oikea paikka ottaa yhteyttä, olipa tarvetta katon läpivientien asennukselle tai tiivistykselle. Me asennamme ja tiivistämme myös kaikki katot palahuopakatoista konesaumakattoihin – ainoana poikkeuksena varttikatto, mitä ei uuden asbestilain mukaan saa korjata enää mikään kattofirma. Jos kyse on vain jiirin paikkauksesta, emme ala tarjota kattoremonttia. Kattoremontin tarve arvioidaan tapauskohtaisesti, eli muun muassa katon iän ja yleiskunnon perusteella. Myös katon korjaustarpeiden tihentyminen kertoo siitä, että omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katto on aika uusia.

Jotta tasakatto, aumakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto pysyisi paremmassa kunnossa, kannattaa katon kunto käydä tarkastamassa puolen vuoden välein. Kevättarkastus kertoo, onko kattoa korjattava talven jälkeen, eli ovatko kaikki saumat ja muut liitoskohdat varmasti tiiviit. Syystarkastus kertoo käyttökelpoisia asioita siitä, miten kattoa voidaan tiivistää ja huoltaa paremmin talven rasituksia kestäväksi. Kattotarkastajamme kiinnittävät aina huomiota katon huoltotarpeisiin, ovathan monet vauriot vältettävissä huoltamalla tiilikattoa, peltikattoa, varttikattoa tai bitumikattoa.

Katto vuotaa, jos kaikki kohdat eivät ole täysin tiiviitä

Kerrostalon, mummonmökin, pihavaraston tai esimerkiksi luhtitalon katto vuotaa, jos se ei ole sataprosenttisen tiivis joka kohdasta. Kattovuoto peltikatolla tai tiilikatolla on melko tavallinen asia, sillä näitä kattoja ei ole tarkoitettukaan aivan tiiviiksi. Katto voi vuotaa harjapellin tai -tiilen kohdalta, saumoista tai esimerkiksi jonkin kattotiilen hajottua. Siksi tiilikattojen ja peltikattojen alla on aluskate, täysin vedenpitävä kerros. Jos aluskate on ehjä ja asennettu oikein niin räystäiltä kuin läpivientienkin kohdalta, estää se katon vesivahingon, jos (eli kun) vesikatteen läpi alkaa tulla vettä. Aluskate suojaa myös tiilikatoille ja peltikatoille tyypilliseltä kondensoitumiselta. Rakennuksen sisältä kohoavan lämmön on tarkoitus tuulettua pois katon alta, ja siksi katolle voidaan asentaa tuulettumista varmistavia läpivientejä. Lämpöä ei pitäisi karata kovin paljoa, jos yläpohja on eristetty riittävin villoin tai eristelevyin. Aluskate estää sitä vähääkin katon alle kohoavaa lämpöä tiivistymästä kondenssivedeksi katon viileälle alapinnalle.

Kattovuodon korjaus kannattaa teettää heti, kun katosta tavataan joitain epätiiviitä kohtia. Vaikka aluskate olisi kuinka hyväkuntoinen ja oikeaoppisesti asennettu, voi kosteus haurastuttaa sen niin, ettei se enää jaksakaan pitää vesiä pois kattorakenteiden luota. Vuotavan katon korjaus on paljon hankalampaa, jos siihen liittyy kattorakenteiden kunnostamista tai uusimista sekä eristeiden vaihtoa.

Myös huopakatto voi alkaa vuotaa. Syynä voi olla vaikka sammalkasvustojen avaama sauma, myrskyn repimä vuota tai katon päälle jäänyt seisova vesi, minkä aiheuttama paine on saanut katon saumat pettämään. Huopakattovuodonkaan korjaamisessa ei kannata viivytellä, jotta katto saataisiin tiivistettyä ennen, kuin kosteus saavuttaa katon alla olevat rakenteet.

Jos kosteus on ehtinyt tehdä pahoja tuhoja katon alla, saatamme tulla siihen tulokseen, että on parempi purkaa ja uusia koko katto. Kattoremonttia ei kuitenkaan tarjota kevyin perustein. Ensin tarkastamme tilanteen hyvin huolellisesti, ja sen jälkeen laskemme, mikä vaihtoehto on asiakkaan kannalta taloudellisin. Jos katto on vanha tai sen yleiskunto on heikko, on todennäköisempää, että teemme tarjouksen katon purkamisesta ja vaihtamisesta. Näin saadaan aikaan katto, minkä ei tarvitse pelätä alkavan vuotaa pitkiin aikoihin.

Tunnemme tavat, välineet ja metodit katon huoltoihin Urjalassa

Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, pääset juttelemaan katon huolloista Urjalassa kaiken tietävien asiantuntijoiden kanssa. Ei ole samantekevää, millaisin välinein ja metodein katon huolto suoritetaan. Katon huoltaminen voi jopa heikentää katon kuntoa, jos se tehdään vääränlaisilla aineilla tai katon kannalta liian rajuilla metodeilla. Me tiedämme, mitä eroa on tiilikatolla, peltikatolla, varttikatolla ja huopakatolla, ja miten näiden kattojen huollot eroavat toisistaan. Meidän käsissämme kattosi kunto vain kohenee, eikä sinun tarvitse pelätä kattosi kärsivän vaurioita sille suorittamamme käsittelyn aikana.

Huopakatto on katto, mikä vaurioituu kaikista herkemmin. Siksi katon kevät- ja syyshuollot tehdään ilmapuhaltimella. Jos katolla olevat lehdet, neulaset ja muut roskat poistettaisiin harjaamalla, voisi käydä niin, että katon pinnoite vaurioituisi. Huopakatto ei saa pestä painepesurilla, sillä siitä lähtevän veden paine on liikaa useimmille katoille (ja varsinkin bitumikatoille), ja lumenpudottajan tulee varoa osumasta katteeseen lumentyöntimellään. Huopakatto pinnoitetaan vain kerran, mutta sammaleet kannattaa poistaa kemiallisesti aina katon alettua vihertää.

Tiilikaton huolto-ohjelmaan kuuluu katon harjaus joka kevät ja syksy. Vanhemmiten katolle ilmaantuvat sammalet pitää poistaa sammalmyrkyllä. Lopuksi tehtävä katon suojakäsittely pitää omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan katon sammaleettomana pitkän aikaa. Tiilikatto saa lisää suojaa kasvustoilta ja rapautumiselta, kun se pinnoitetaan kertaalleen. Viimeistään ennen kattomaalausta katto kuuluu pestä.

Peltikatto, esimerkiksi lukkosaumakatto, maalataan noin 15 vuoden välein. Maali tarttuu hyvin pestyyn ja kunnolla kuivuneeseen kattoon. Sammaleiden poistoa tuskin tarvitaan, ja liukkaalta pinnalta lumetkin tapaavat valua itsekseen alas. Sammaleenpoiston sijaan tarvetta voi olla vaikkapa kattopeltien kiinnitysten lisäämiselle.

Aina kun teemme jonkin kattohuollon (esimerkiksi peltikattonaulojen tai vanhojen kateruuvien vaihdon uusiksi ruuveiksi), tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton kuntotarkastus kertoo siitä, jos kattoturvatuotteet tarvitsevat jotain huoltoa, sadevesijärjestelmä on aika huoltomaalata tai katto meinaa vuotaa jostain saumasta. Jos katon huolellinen tarkastus paljastaa jonkin huolto- tai korjaustarpeen, saat siitä hyvän tarjouksen asiantuntijoiltamme. Kun kaikki kattotyöt hoidetaan ajallaan, pysyy katon kunto tasaisen hyvänä, vaikka vuodet vierivät.

Rännien ja kattokaivojen puhdistamisen keskeiset erot Urjalassa

Rännien puhdistus Urjalassa on kattotyö, mistä kaikkien taloyhtiöiden ja kiinteistön omistajien kannattaa huolehtia. Jos rakennuksessa on rännien sijasta kattokaivot, kuuluu talon syys- ja kevättöihin rännihuollon sijaan kattokaivojen puhdistus. Plus Kattopalvelu hoitaa niin rännihuollot, rännien korjaukset ja uusien rännien asennukset kuin kaikki kattokaivoihinkin liittyvät kattotyöt.

Kattokaivoja ei löydy satulakatoilta. Kattovesien poistuminen on hoidettu kattokaivojen avulla vain tasakatoilla. Sekä rännit että kattokaivot puhdistetaan samaan tapaan. Ensin katolle on kiivettävä, vaikka räystäskourut voisikin periaatteessa puhdistaa nojatikkailta tai jopa maasta käsin. Nojatikkailta voi kuitenkin horjahtaa alas, mikä tekee jokasyksyisestä ja -keväisestä rännihuollosta vaarallista. Maasta käsin käytettävien räystäskourujen puhdistimien kanssa toimiessa joutuu toimimaan sokkona. Maasta käsin ei näe, saiko kaiken lian pois kouruista (varsinkin kantikkaat kourut tapaavat olla hankalia puhdistettavia) ja onko kouruissa jotain korjattavaa, mikä näkyy vain lähietäisyydeltä.

Kun katolle on kiivetty, kokoamme kaikki roskat suoraan jätesäkkeihin, olipa kysymys tasakaton kattokaivoista tai satulakaton kouruista ja syöksyputkista. Sadevesikourujen tai -kaivojen puhdistus viimeistellään kuntotarkastuksella. Kuntotarkastamme koko sadevesijärjestelmän, jotta voisimme tarvittaessa tarjota rikkinäisten komponenttien uusimista, pintaruosteen poistoa, pinnoitteen uusimista tai sulanapitojärjestelmän korjaamista.

Roskat pitää saada pois omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, tuotantolaitoksen ja kaikkien muidenkin talojen sadevesijärjestelmistä, sillä muuten sadevesijärjestelmä lakkaa toimimasta. Jos kattokaivoihin on kertynyt paljon roskia, voivat ne lakata kokonaan vetämästä. Tällöin kaikki sadevesi tai lumen sulamisesta syntyvä vesi jää katolle, ja katon saumat voivat antaa periksi. Roskainen kattokaivo voi jäätyäkin umpeen, ja silloin tarvitaan kuumalla höyryllä tehtävää sulatusta.

Sadevesikourut ja syöksyputketkin voivat jäätyä umpeen, jolloin ne on avattava höyryllä. Jää lisää kourukoukkuihin kohdistuvaa rasitusta niin, että kouru voi pudota alas. Lisäksi jää voi avata kourujen tai alastuloputkien saumoja. Jäätä ehkäistään pitämällä kourut puhtaina ja tarkastamalla niiden kaadot puolivuosittain. Roskista ja jäästä on myös se haitta, että ne lisäävät kourujen ruostumista. Jos kouru vuotaa (olipa syy ruosteen tekemässä reiässä, roskien muodostamassa tukoksessa tai vaikka asennusvirheessä), voi rännien yli tulviva vesi kastella ja pilata sekä talon seinät että sen perustukset.

Sammalet eivät ole harmittomia veijareita – tilaa siis katon pesu ja puhdistus

Puhdas katto pysyy paremmassa kunnossa, ja näyttääkin paremmalta: tilaa siis katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Urjalaan. Tiilikaton pesu tai muukaan kattopesu ei ole kovin säännöllisesti tai usein tarvittu kattohuolto. Huopakatot ja muut katot pestään vain, jos ne ovat pinttyneen likaiset, tai kun ne on aika maalata. Jos tiilikatto on säännöllisesti harjattu puhtaaksi, ei lika pääse tarttumaan kiinni. Myös huopakatot ja peltikatot kannattaa puhdistaa roskista pari kertaa joka ikinen vuosi. Peltikatto pestään yleensä muita kattoja useammin, sillä peltikaton maalipinnoite pysyy hyvänä 10–15 vuotta. Muut katot on tarkoitus pinnoittaa vain kerran.

Kattopesu tehdään kenties vain pari kertaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi saunamökin katon elinkaaren aikana. Kattopesussa ei saa käyttää liian voimakasta vedenpainetta. Tavallinen letkupaine riittää vallan hyvin, varsinkin jos pesutulosta tehostaan harjoilla ja kattopesuaineella.

Peltikatolta tuskin tarvitsee alkaa poistaa sammaleita. Jos sammaleita tai muita kasvustoita alkaisi kasvaa kattopeltien liukkaalle pinnalla, riittäisi katon puhdistukseen harja tai viimeistään katon pesu. Huopakatot ja tiilikatot ovat sitä vastoin melko alttiita sammaloitumaan, ja alttius vain lisääntyy katon ikääntyessä. Koska sammalet voivat saada todella hyvän otteen huopa- tai tiilikatosta, kannattaa ne poistaa kemiallisesti. Sammaleenpoistoaine pääsee katteen sisällekin, joten kaikki sammalet ja sammalkasvuston osat kuolevat. Katon suojakäsittely viimeistelee lopputuloksen.

Sammaleita tai pinttynyttä likaa esiintyy vähemmän, jos katolta on poistettu kaikki roskat säännöllisesti. Lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto vähentää myös peltikaton ruostumista. Selitys on melko yksinkertainen. Roskat estävät kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon kattoa kuivumasta sateen jälkeen. Kosteus ja likaisuus ovat ne tekijät, joita ruoste tarvitsee saadakseen otteen kattopelleistä (toki hyväkuntoisella pinnoitteella voidaan torjua ruostumista melko tehokkaasti). Huopakatot ja tiilikatot eivät tietenkään ruostu. Näillä katoilla roskat ja sen kattoon sitoma kosteus saavat aikaan sammaleiden ja jäkälien kasvua. Katot on hyvä puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa, ja samalla kertaa on syytä tyhjentää myös vesikourut niihin kertyneistä lehdistä ja muista roskista.

Vain harvat katot saavat jäädä maalaamatta Urjalassa

Katon maalaus Urjalassa kuuluu useimpien kattojen huolto-ohjelmaan. Ne katot ovat harvassa, jotka eivät kattomaalausta tarvitse. Katon huoltomaalaus on osa niin erilaisten peltikattojen, erilaisten bitumikattojen ja betonitiilikattojenkin huolto-ohjelmaa. Riippuu katemateriaalista ja vanhan pinnoitteen kulumisasteesta, koska kattomaalausta tarvitaan, mutta jossain vaiheessa se kannattaa tehdä.

Savitiilikatto on poikkeus. Savitiiliä ei maalata uusina eikä vanhoina. Jotta kosteus ja sammalet eivät pääsisi rapauttamaan savitiiliä, kannattaa ne suojakäsitellä kerran tai pari vuosikymmenessä. Jos pitää kiinni näistä suojakäsittelyistä ja katon säännöllisestä harjaamisesta, voi savitiilikatto kestää jopa 100 vuotta (ja kompensoida siten arvokasta hintaansa).

Kuparikatto on toinen arvokas katto. Kuparikatto on vieläkin arvokkaampi kuin savitiilikatto, joten siltä sopii odottaa vielä pidempää käyttöikää. Kuparikatto onnistuukin olemaan se kaikista pitkäikäisin katto, sillä se kestää jopa useiden satojen vuosien ajan – ja ilman huoltomaalauksia. Kuparikatto on vähään tyytyvä katto. Siinä kun toisia kattoja saa puhdistaa, pestä ja pinnoittaa melko useinkin, riittää kuparikatolle joka kevät ja syksy tehtävä harjaus ja kuntotarkastus.

Peltikatto ei tarvitse sammaleenpoistokäsittelyjä kuten bitumi- ja tiilikatot, mutta se kannattaa maalata heti, kun vanha pinnoite on alkanut osoittaa heikkenemisen merkkejä. Tähän voi mennä 10–15 vuotta, mutta laadukkaimpien tehdasperäisten pinnoitteiden kohdalla jopa 25 vuotta. Jos katon maalipinta ehtii muuttua liian ohueksi tai hilseileväksi, rupeaa peltikatto ruostumaan.

Ruoste on peltikaton pahimpia uhkia, kun taas tiilikattoa uhkaa sammal ja jää. Tiilikaton maalaus on ajankohtainen asia katon ollessa noin 30-vuotias, sillä siihen mennessä tiiliin on jo syntynyt vettä ja sammalten juuria kerääviä huokosia. Jotta tiilien imevä vesi ja sen talviaikainen jäätyminen eivät rikkoisi kaikki tiiliä, pitää katon pinnoite uusia.

Huopakaton maalaaminen saa omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katon kestämään paremmin auringon kuivattavaa vaikutusta. Jos katon pinnoite ei ole hyväkuntoinen, lakkaa katto joustamasta ulkolämpötilojen vaihdellessa, ja siihen voi syntyä halkeamia. Totta kai uudella pinnoitteella saadaan suojattua kattoa myös monilta muilta rasituksilta, kuten sammaleilta, ja piristettyä koko katon ulkonäköä. Maalattu tiilikatto, peltikatto tai huopakatto näyttää todella hyvältä!

Mistä tietää, että tarvitsee lumen pudotusta Urjalassa?

Puoli metriä korkea suojalumikerros katolla on merkki siitä, että on aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata lumenpudotus Urjalaan. Pakkaslumesta ei yleensä ole syytä olla huolissaan, mutta kun lumi kastuu ja tiivistyy, painaa sama määrä lunta monta kertaa enemmän kuin pakkasilla. Suojalumikuutio painaa enimmillään jopa yli 400 kiloa, joten omakotitalon tai muun kiinteistön rakenteet voivat olla todella suuren rasituksen alla.

Lumen paino voi saada katon painumaan luokalle, ja katon oikaisu voi olla parasta hoitaa tekemällä kattoremontti. Muita lumen aiheuttamia ongelmia tiilikatolla, peltikatolla tai bitumikatolla ovat saumavuodot, jiirivuodot ja kattovuodot läpivientien kohdalla. Jos lunta on paljon, voi lumi pudota katolta hallitsemattomasti – silloinkin, vaikka talon omistaja olisi hankkinut lumiesteet katolle. Lumen putoaminen alas katolta voi johtaa rännien, ilmanvaihtohormien ja monien muiden kattotarvikkeiden irtoamiseen.

Myös silloin on aika tilata lumenpudotus kerrostalon, omakotitalon, rivitalon, mökin, hallin tai muun kiinteistön katolle, jos lumi uhkaa pudota alas ja aiheuttaa vaaraa rakennuksen asukkaille tai muille kiinteistön alueella liikkuvilla. Jos lumi kiikkuu katon reunalla, kannattaa tilanteeseen puuttua, ennen kuin henkilö- tai omaisuusvahinkoja ehtii syntyä.

Jos olet vielä kahden vaiheilla, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kysy meidän mielipidettämme siitä, pitääkö lunta pudottaa vai ei. Tarvittaessa mittaamme lumikuorman painon ja perustamme asiantuntevan arviomme sen varaan. Jos lumimassojen vähentäminen on tarpeellista, laskemme työlle hyvän hinnan muun muassa katon kaltevuuden, pinta-alan ja lumen koostumuksen perusteella. Asiantuntevat lumenpudottajamme hoitavat urakan kaikin puolin turvallisesti. Vahinkoja tai uhkaavia vaaratilanteita ei ole luvassa sen paremmin rakennuksen asukkaille ja ohikulkijoille, lumenpudottajillemme itselleen kuin sinun rakennuksesi katollekaan.

Plus Kattopalvelulta saat kilpailukykyisen tarjouksen myös jään poistosta katolta. Ota yhteyttä, olipa kyse jääpuikkojen poistosta räystäiltä tai rännien sulattamisesta. Räystäskourut ja katto saadaan sulamaan suorastaan silmänräpäyksessä, kun tuomme paikalle höyrytyslaitteemme. Jatkoa ajatellen on hyvä varmistaa, onko yläpohja riittävästi eristetty ja ovatko rännit kaikin puolin kunnossa. Jos rännit eivät vedä, kasvaa riski niiden jäätymiseen. Kattojää ja jääpuikot puolestaan kertovat yläpohjan läpi karkaavasta lämmöstä.

Pitkän linjan ammattilaiset kaikkiin Urjalan kattotöihin – ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Yhteydenotto Plus Kattopalveluun on varma tapa saada yhteys pitkän linjan ammattilaisiin, joilta voi tilata mitä tahansa kattotöitä Urjalaan. Kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt toteutetaan erinomaisella ammattitaidolla, mutta varsin kilpailukykyisin hinnoin. Soita tai laita verkkoviestiä, ja pyydä tarjous kattoläpivientien korjaamisesta tai vaikkapa pieneläinesteiden (kuten räystäiden tuuletusaukkoihin tulevien lintuverkkojen) asentamisesta.

Tiilikattotyöt tehdään tiilikattoammattilaistemme toimesta, ja peltikattotöitä varten lähetämme paikan päälle peltikatoista kaiken tietävät ammattilaisemme. Konesaumakattotöihin ja esimerkiksi piipun pellittämiseen tarvitaan kattopeltiseppiemme ammattitaitoa. Piipun lisäksi voimme pellittää myös kattoikkunan, vaikkapa heti sen asentamisen, korjaamisen tai uusimisen yhteydessä.

Ota yhteyttä myös muiden kattokorjausten, katon varusteluun liittyvien toimenpiteiden, kattohuoltojen ja kattoremonttien tiimoilta. Teemme myös epätavalliset kattoremontit, kuten sellaiset, joiden yhteydessä katon kaltevuutta, korkeutta tai muotoa muokataan. Ammattilaisemme varustelevat niin uudet kuin vanhatkin katot tarvittavilla kattoturvatuotteilla, oikein mitoitetulla sadevesijärjestelmällä tai vaikkapa aurinkopaneeleilla.

Osa kattotöistä tapahtuu katon alla, eikä niiden tekeminen välttämättä näy ulospäin. Tällainen kattotyö on esimerkiksi aluskatteen korjaaminen. Aluskatteeseen syntyneiden reikien ja muiden vaurioiden paikkaaminen tarkoittaa yleensä aluskatteen uusimista. Jotta aluskate voitaisiin vaihtaa edes osittain, pitää vesikatetta avata. Jos vesikatteen kunto on heikko, kannattaa se uusia yksin tein. Tässä vaiheessa aluskatteen tiivistäminen näkyy jo naapureille ja ohikulkijoillekin!

Kattorakenteet pysyvät paremmin kunnossa, kun niitä suojaa ehjä ja oikein asennettu aluskate. Kattorakenteita suojellaan kastumiselta myös katon IV-töiden avulla. Myös katon eristys on tärkeässä roolissa katon kosteusteknistä toimivuutta arvioitaessa – sen lisäksi, että yläpohjassa olevat villat estävät lämpöä karkaamasta asunnosta. Jos ilma voisi liikkua vikkelämminkin, tehostamme välikaton tuulettumista esimerkiksi asentamalla uusia ilmanvaihtoputkia. Joissain tapauksissa kyseeseen voi tulla alipainetuuletinkin.

Mikäli katon eristeitä ei ole tarpeeksi, tuomme omakotitalon, kerrostalon, mökin tai muun rakennuksen alle lisää eristeitä. Vanhat eristeet poistetaan ja hävitetään, jos ne ovat huonossa kunnossa, eli esimerkiksi märkiä tai homeisia. Sopiva määrä eristeitä vähentää energiankulutusta, torjuu kondenssiveden aiheuttamia kosteusvahinkoja ja estää kattolunta sulamista liian aikaisin. Alta päin sulava lumi voisi johtaa saumavuotoihin tai kattojäähän sekä räystäiltä roikkuviin jääpuikkoihin.

 

Katon ja yläpohjan eristeet pärjäävät monen vesikaton alla, mutta koska tarvitaan villojen vaihtoa?

Ullakon tai vintin eristys on niitä kattotöitä Urjalassa, joita ei tilata meiltä ihan joka päivä. Jos olet suunnitellut ottavasi ullakon asuinkäyttöön, ota yhteyttä – meiltä tämäkin kattotyö siihen mahdollisesti liittyvine katon korotuksineen onnistuu kerrassaan ensiluokkaisella tavalla. Plus Kattopalvelu toteuttaa myös kattopeltisepän työt, tasakaton vaihdon harjakatoksi sekä esimerkiksi katon IV-työt, joilla saadaan lämmin ilma pois katon alta, ennen kuin se ehtii kondensoitua. Jos ilmanvaihdon tehostaminen vaatii uusia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuuletinta, voit luottaa siihen, että asennamme, eristämme ja tiivistämme sekä ilmanvaihtokanavat että kaikki muutkin läpiviennit kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Plus Kattopalvelulla on ammattitaitoa myös yläpohjan eristeisiin liittyviin kattotöihin. Yläpohjahan eristetään jo silloin, kun kattoa ollaan asentamassa ensimmäistä kertaa. Jos kaikki menee kuten pitää, ei villoja vaihdeta tai lisätä. Villat saavat palvella monen eri vesikaton alle, jos niissä ei ole kattovuodon tai kondensoitumisilmiön aiheuttamaa kosteutta. Kastuneet villat pitää vaihtaa, sillä muuten niihin alkaa kasvaa sisäilmalle ja asukkaiden terveydelle haitallisia mikrobeja.

Katon lisälämmöneristystä tarvitaan estämään lämmön karkaaminen. Jos asunnosta karkaa lämpöä harakoille, näkyy se lämmityskustannuksissa. Lisäksi se voi näkyä kosteusongelmina yläpohjassa. Kondensoitumista tapahtuu varsinkin alkuvuodesta, jolloin asunnon sisältä kohoavan ilman ja ulkona vallitsevan lämpötilan ero voi olla kymmeniä asteita. Jotta kondenssivesi ei alkaisi lahottaa kattorakenteita ja homehduttaa eristeitä, tarvitaan ehjä (ja mieluiten hengittävä) aluskate, tehokas tuuletus sekä sopivasti lämmöneristeitä.

Eristeet estävät katolle sataneen lumen liian aikaisen sulamisenkin, joten tiiviille katolle ei synny jäätä ja jääpuikkoja. Karkaavan lämmön vaikutuksesta sulava lumi voi muodostaa katon reunalle niin korkean jäävallin, etteivät myöhemmässä vaiheessa sulavat lumet pääse räystäskouruihin, vaan jäävät jumiin katolle. Tästä voi seurata katon saumavuoto ja vesivahinko.

Uusien eristeiden lisääminen yläpohjaan saattaa kuulostaa helpommalta kuin se tosiasiassa on. Katon lisälämmöneristys vaatii asiantuntemusta, sillä vanhat eristeet tulee osata kuntotarkastaa, ja uusien eristeiden lisääminen on osattava hoitaa niin, etteivät uudet eristeet tule hankaloittamaan välikaton tuulettumista.

Plus Kattopalvelu osaa arvioida kattoturvatuotteiden määrän ja kunnon

Palotikkailla ja muilla kattoturvatuotteilla Urjalassa on vissi tehtävä. Katolle kuuluu asentaa vähintään rakennusmääräyksissä lueteltu vähimmäismäärä kattoturvatuotteita, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti ja sujuvasti. Vaikka omakotitalon omistaja ei kuuna päivänä aikoisi kiivetä katolleen ja taloyhtiön puheenjohtaja ei korkeanpaikankammonsa takia kiipeäisi talotikkaita edes isosta rahasta, on katto varusteltava riittävällä määrällä hyvässä kunnossa olevia kattoturvatuotteita. Katolla tulee vuosikymmenien varrella liikkumaan niin LVI-asentajia, piipun korjaajia, nokikolareita, lumenpudottajia kuin esimerkiksi kuntotarkastajia ja katon huoltajiakin. Taloyhtiön tai kiinteistön omistajan vastuulla on varmistaa, että kaikki nämä ammattilaiset pääsevät tekemään työnsä, ja liikkumaan katolla ilman huolta. Lisäksi taloyhtiön tai kiinteistön omistajan on huolehdittava siitä, ettei katolta alas putoavasta lumesta ole vaaraa ihmisille, eläimille tai talon läheisyydessä sijaitsevalle irtaimistolle. Tämän takia kaikki kaltevat kattopinnat tulee varustaa lumiesteillä. Jos lunta tulee niin paljon, että lumiesteet uhkaavat pettää, pitää taloyhtiön tai omakotitalon/kesämökin omistajan tilata lumen pudotus katolta.

Jos tiilikattoremontin, huopakattoremontin tai peltikattoremontin (tai uuden katon asentamisen) takana on ollut Plus Kattopalvelu, voit olla varma siitä, että katto on varusteltu riittävällä määrällä kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita. Katolle vievät kaikkien määräysten mukaan asennetut seinätikkaat, ja matka kohti piippua tai muuta huoltokohdetta jatkuu joko lapetikkaita tai kattosiltaa myöten. Tarvittaessa asennamme myös hätäpoistumistikkaat, putoamissuojat, kattopollarit tai esimerkiksi savunpoistoluukun.

Vaikka voisit olla varma siitä, että tiilikatolla, huopakatolla tai peltikatolla on riittävä määrä kattoturvatuotteita, se ei vielä riitä. Kattoturvatuotteiden kunto – erityisesti niiden kiinnitysten kireys – pitää tarkastaa usein. Kattoturvatuotteet saattavat vaatia huoltoa, korjausta, uusimista tai esimerkiksi kiinnitysten kiristystä, ja asia selviää vasta katolla käymällä ja turvatuotteiden kuntoon tutustumalla. Plus Kattopalvelu tekee tämänkin kattotyön puolestasi. Voit tilata kattoturvatuotteiden ja koko katon kunnon tarkastuksen erikseen, tai saada sen kaupan päälle minkä tahansa kattotyömme yhteydessä. Koska kattoturvatuotteiden ja koko katon kunto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, kannattaa harkita katon kevät- ja syyshuoltojen tilaamista meiltä. Kun on katon puolivuosittaisen huollon aika, puhdistamme katteen ja sadevesijärjestelmän roskista, ja teemme koko katon kunnon tarkastuksen veloituksetta.

Mitä vinkkejä meillä on antaa lumiesteiden korjaukseen, kiinnitykseen ja asennukseen?

Paras vinkki on jättää lumiesteiden asentaminen ja korjaus Plus Kattopalvelun vastuulle, sillä meiltä työt hoituvat kokenein ja asiantuntevin ottein. Lumiesteiden (ja esimerkiksi tikkaiden) irtoaminen katosta aiheuttaisi reikiä ja muita vaurioita kattoon, ja siksi kehotammekin tarkastamaan lumiesteet ja muut kattotarvikkeet pari kertaa vuodessa. Mitä paremmin lumiesteet ja muut tiilikaton, huopakaton tai peltikaton varusteet ovat kiinni katossa, sitä epätodennäköisemmin ne irtoavat lumen painon kuormittaessa niitä. Myös myrsky voi irrottaa lumiesteet ja muut kattotarvikkeet – varsinkin, jos niiden kiinnikkeet ovat vuosien vieriessä löystyneet. Kattoon syntyy tuolloin kattovuotoon johtaa uhkaavia vaurioita, mitkä on käytävä pian tarkastamassa. Aina kun tilaat tältä kattofirmalta jonkin kattotyön, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus tarkoittaa myös katon varusteiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon tarkastamista.

Lumiesteet kuuluvat kaikille kalteville katoille. Katon riittävä kaltevuus ei ole makuasia. Rakennusmääräysten mielestä kattokaltevuus 1:8 on sellainen, että se vaatii lumiesteitä katon reunalle – vähintäänkin oviaukkojen ja muiden kulkureittien sekä oleskelualueiden (kuten terassien) kohdalle. Parhaiten lumiesteet jaksavat estää lumen liikkeitä, kun ne on asennettu koko lappeen reunalle. Riippuu lappeen pituudesta, pitääkö lumiesteitä asentaa yksi tai kaksi riviä. Plus Kattopalvelun ammattilaiset osaavat mitoittaa lumiesteet niin omakotitalojen, teollisuuslaitosten kuin esimerkiksi rintamamiestalojen katoille ja asentaa ne oikealla tavalla riippumatta katemateriaalista.

Se, että lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä, vaikuttaa sekä katon kuntoon että pihamaan turvallisuuden. Voi olla hyvin vaarallista jäädä talon katolta putoavan lumen alle. Jotta henkilö- tai omaisuusvahinkoja ei syntyisi, tarvitaan oikein mitoitettuja ja asennettuja lumiesteitä. Lumiesteiden ansiosta kattokin pysyy paremmassa kunnossa koko talven ajan. Jos lumi saisi pudota vapaasti alas, voisi se vaurioittaa katon pinnoitetta tai irrottaa katosta kattotiiliä tai esimerkiksi kattovarusteita. Niin aurinkopaneelit, rännit, lapetikkaat, IV-hormit kuin monet muutkin kattoturvatuotteet ja kattovarusteet voisivat pudota katolta, jos lumiesteitä ei olisi.

Oikein runsaslumisina talvina kannattaa miettiä, josko Urjalaan tarvittaisiin myös lumenpudotusta. Lumiesteistä ei välttämättä ole apua, jos niitä painaa valtava määrä lunta. Plus Kattopalveluun voi luottaa niin omakotitalojen, korkeiden kerrostalojen kuin hallien ja maneesienkin kattolumitöissä.

Plus Kattopalvelu on valmiina toimimaan, jos piipunhattu uupuu eikä savupiippua ole pellitetty

Piipunhattu ja piipun pellitys asennetaan monesti jo katon asentamisen tai uusimisen aikana, mutta jos savupiippua ei ole suojattu piipun peltitöiden avulla, on Plus Kattopalvelu valmiina toimimaan. Asennamme piipunhatun suojaamaan hormin suuaukkoa, tai tulemme kiinnittämään tuulen irrottaman piipunhatun takaisin omalle paikalleen. Piipun pellitys toteutetaan peltisepän työnä. Meidän kattopeltiseppämme ovat kokeneita konkareita, joihin voi luottaa kaikissa muissakin peltisepän töissä Urjalassa ja Urjalan ympäristössä.

Piipun pellitys antaa omakotitalolle, paritalolle ja kaikille muillekin rakennuksille viimeistellyn ilmaan. Piippu kannattaa pellittää myös sen takia, että se estää omalta osaltaan sitä, että piipusta alkaisi vuotaa vettä katon alle. Mittojen mukaan tehty piipun pellitys suojaa savupiippua ulkolämpötilojen vaihtelulta, kosteudelta ja rapautumiselta, joten piipustasi tulee pitkäikäinen.

Jotta piippu voidaan pellittää, tulemme paikan päälle ottamaan mittoja. Yksi seuraavista työvaiheista on vesikaton osittainen purkaminen. Kattoa pitää purkaa piipun ympäriltä myös silloin, jos tarvitaan aluskatteen korjausta piipun kohdalta. Tarkastammekin aina, missä kunnossa aluskate on. Jos aluskate on huonokuntoinen tai väärin asennettu (eli sitä ei esimerkiksi ole nostettu piippua vasten), tarjoamme aluskatteen korjaamista. Aluskatetta ei voida korjata tai edes puhdistaa alakautta, vaan nämä työt vaativat vesikaton avaamista. Piipun pellityksen yhteydessä työ sujuu näppärästi, mutta aluskatteen korjaamista tai roskien poistamista aluskatteelta ei kannata lykätä yhtään enempää, kuin on aivan välttämätöntä. Aluskate on olemassa sitä varten, että katto voi alkaa vuotaa – esimerkiksi juuri piipun juuresta. Vain ehjä ja oikein asennettu aluskate voi pelastaa kattorakenteiden ja eristeiden kastumiselta, jos katto alkaa jostain syystä vuotaa. Koska roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta ja nopeuttavat sen haurastumista, kannattaa ne poistaa heti, jos niitä aluskatteelle ilmaantuu. Katon harjan tuuletusaukkoihin asennettavat hengittävät harjatiivisteet vähentävät aluskatteelle ilmaantuvien roskien määrää, ja yleensä poistavat ilmiön kokonaan.

Jos aluskate on erittäin tarpeellinen osa kattokokonaisuutta, niin on myös piipunhattu. Piipunhattu estää hormia kastumasta ja rapautumasta. Rapautuminen voi johtaa piipun sortumiseen, mutta jo sitä ennen se voi johtaa rakennuspaloon. Rakennuspaloon voivat johtaa niin huonokuntoisesta hormista karkaavat savukaasut kuin siihen kertyviä nokikin, joten huonokuntoinen hormi kannattaa ottaa vakavana paloturvallisuusriskinä. Hormisaneerauksen ja piipun peltitöiden avulla tilanteeseen löytyy ratkaisu.

Sinäkin saat maksuttoman katon tarkastuksen Urjalaan, kun toimit näin

Veloitukseton katon tarkastus Urjalassa ei ole vain unelmaa, kun olet Plus Kattopalvelun asiakas. Sinun ei tarvitse olla vuosia kanssamme asioinut ja kaikki kattotyöt meille keskittänyt kanta-asiakas saadaksesi ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastus ei ole kiinni myöskään tilaamiesi kattotöiden hinnasta. Tarkastamme kaikkien tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen kunnon ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä – esimerkiksi mökin katon harjauksen, sulanapitokaapelien asentamisen kerrostalon sadevesijärjestelmään, omakotitalon katolta löytyneiden rikkinäisten tiilien uusimisen tai vaikkapa rivitalon lumiesteiden korjauksen.

Teemme kattotarkastuksia myös erillispalveluina. Jos tilaat pelkän kattavan kattotarkastuksen, veloitamme työstä pienen korvauksen. Jos kattotarkastuksen avulla voidaan tiivistää katto ennen kattovuotoa ja katon vesivahinkoa, säästät pitkän pennin! Kattotarkastuksen perusteella saatat saada myös kattohuoltoihin tai muihin kattoa koskeviin asioihin liittyviä vinkkejä, joiden avulla voit pidentää kattosi elinkaarta. Esimerkiksi huopakattomaalaus on tarpeeksi aikaisin tehtynä sellainen kattohuolto, mikä voi pidentää katon elinkaarta jopa parillakymmenellä vuodella. Kannattaa siis panostaa kattotarkastuksiin, sillä niiden avulla tasakatto, harjakatto tai muu satulakatto pysyy hyvässä kunnossa ja pitkäikäisenä.

Kaikki katot on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli ensimmäisen kerran heti talven jälkeen ja toisen kerran ennen uuden talven saapumista. Talvi on kova koettelemus niin uusille kuin vanhoille katoille, joten kannattaa käydä katsomassa, onko talvi aiheuttanut saumavuotoja, pinnoitevaurioita tai esimerkiksi kattotarvikkeiden kiinnikkeiden löystymistä. Syksyllä tehty kattotarkastus auttaa tekemään katosta mahdollisimman talvenkestävän, sillä sen perusteella katon läpiviennit voidaan tiivistää tai rikkinäiset kattotiilet uusia. Mitä tiiviimpi katto on talven alkaessa, sitä varmemmin se säilyy tulevinakin kuukausina hyvässä kunnossa.

Plus Kattopalvelun kattotarkastajat tekevät aina hyvää jälkeä. Tarkastamme koko katon tiiviyden ja ehjyyden, emmekä jätä mitään yksityiskohtia huomiotta. Tarkastamme myös katon läpiviennit, räystäskourut ja niiden kiinnikkeet sekä esimerkiksi vanhojen paikkauskohtien kunnon. Mahdollisuuksien mukaan käymme myös katon alla eli yläpohjassa. On tärkeää selvittää, onko aluskate ehjä ja puhdas, ja ettei kattorakenteissa ole katon vesivahingosta kieliviä jälkiä. Jos jotain pitäisi tehdä katon kunnon eteen, laadimme siitä hyvän tarjouksen taloyhtiölle tai kiinteistön omistajalle esitettäväksi.

Joitain kattourakointeja tarvitaan kattopalvelultamme Urjalaan joka vuosi

Joitain kattourakointeja Urjalassa tarvitaan joka vuosi, joitain taas vain satunnaisesti – ehkä ei koskaan. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolta voi tilata kaikki omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön rakennusten kattojen tarvitsemat kattourakat. Tämä kattofirma hoitaa asiakkaan puolesta niin joka kevät ja syksy tarvitut perushuollot kuin vain tarvittaessa tilatut kattovuotojen korjaukset tai lumenpudotuksetkin. Kattopalvelumme on nappivalinta myös peltikattoremonttiin, tiilikattoremonttiin, palahuopakattoremonttiin ja huopakattoremonttiin.

Aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja suoraprofiiliset sekä tiilikuvioiset peltikatot ovat erilaisia peltikattoja. Tiilikuvioinen peltikatto on suomalaisten lempikatto, yhdistäähän se peltikaton helppohoitoisuuden ja tiilikaton arvokkaan ulkonäön. Peltikatot suojaavat erilaisia rakennuksia jopa noin 50 vuotta, kun ne puhdistetaan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus kertoo, joko katto pitää maalata, vai onko kenties aika toteuttaa jokin kattokorjaus. Huollamme, korjaamme, tarkastamme, varustelemme ja asennamme myös konesaumakatot. Konesaumakatto on kattopeltiseppien toimesta asennettu peltikatto, mille voi kertyä ikää jopa sadan vuoden edestä.

Betonitiilikattojen keksiminen on syrjäyttänyt savitiilikatot, mutta me osaamme edelleen huoltaa, korjata ja uusia myös savitiilistä ladotut katot. Betonitiilikaton ja savitiilikaton huolto-ohjelmat eroavat siinä, ettei savitiilikattoja tarvitse maalata (eli pinnoittaa). Molemmat katot tarvitsevat sammaleiden ja epäpuhtauksien poistoa. Lika kannattaa harjata pois kahdesti vuodessa, ja samalla tarkastetaan tarve katon kemialliselle puhdistamiselle tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihdolle. Koska tiilikatto ei ole sataprosenttisen tiivis katto, on aluskatteen tiiviyteen kiinnitettävä paljon huomiota. Betonitiilikaton elinkaari voi olla 70 vuotta, kun taas savitiilikatto on yksi pitkäikäisimmistä katoista jopa sadan vuoden elinkaarellaan.

Tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot ja palahuopakatot puhdistetaan niin ikään kaksi kertaa vuodessa, mutta mieluummin ilmapuhallinta kuin harjaa käyttäen. Samalla tehty kuntotarkastus kertoo asiantuntijallemme, ovatko kaikki saumat tiiviitä ja ovatko kaikki paanut paikoillaan. Jos katolla on sammaleita, suosittelemme sammaleenpoistokäsittelyä, ja jos katon pinnoite on kulunut, annamme tarjouksen huopakaton pinnoittamisesta.

Lumenpudotukset ja jäänsulatukset ovat talvisia kattourakoita, mutta niitä ei suinkaan tarvita joka vuosi, vaan ainoastaan silloin, jos lumen paino on alkanut uhata katon rakenteiden kuntoa. Kesäisiä kattourakoita ovat muun muassa kattomaalaukset, mutta niitäkään ei tehdä joka vuosi: peltikatot maalataan noin 15 vuoden välein, kun taas huopakatot pinnoitetaan vain yhden ainoan kerran.