Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Helppoa elämää – tilaa kattotyöt Mynämäellä Plus Kattopalvelulta

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun avulla pääset katon huollosta, uusimisesta tai esimerkiksi kattovuodon korjaamisesta todella helpolla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä, niin me hoidamme loput aina loppusiivoukseen asti. Plus Kattopalvelun pitkän linjan kattoammattilaiset tietävät, mitä tekevät, joten kaikki hankalimmatkin kattourakat etenevät tyylipuhtaasti. Luota Plus Kattopalveluun, olitpa sitten maalauttamassa peltikattoa, vaihtamassa tiilikaton aluskatetta, asentamassa kattoturvatuotteita huopakatolle tai purkamassa ja uusimassa varttikattoa.

Huolellisuus on suorastaan toinen nimemme, joten kaikki työvaiheet tehdään sillä keskittyneisyydellä, mitä ne vaativat onnistuakseen erinomaisesti. Emme vähättele mitään kattotyötä tai suhtaudu mihinkään kattourakkaan yliolkaisesti, vaan teemme rutiininomaisen rikkinäisten tiilten vaihdon sekä katon harjauksen samalla tarkkaavaisuudella kuin painuneen katon oikaisun.

Vaikka tekemiemme kattotöiden ja asentamiemme kattotuotteiden laatu onkin kiistaton, eivät hintamme ole kohtuuttomat, vaan omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto tulee kuntoon hyvinkin kilpailukykyisin hinnoin. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa myös se iloinen asia, että Plus Kattopalvelun Mynämäellä (tai esimerkiksi Aurassa, Eurassa, Laitilassa, Maskussa, Nousiaisissa, Pöytyällä, Ruskossa, Taivassalossa, Turussa ja Vehmaalla) tekemistä kattotöistä saa kotitalousvähennystä.

Kattoremontin tai muun kattourakan hinta selviää paikan päällä tekemämme arviointikäynnin perusteella. Vasta paikan päällä saamme kokonaiskuvan kattosi kunnosta ja sen vaatimista toimenpiteistä, ja voimme laskea hyvän avaimet käteen -tarjouksen katon kunnostamiselle. Voit aina hakea kotisivujemme kautta kattourakallesi joustavaa rahoitusta. Tuon rahoituksenkin hakeminen käy helposti ja nopeasti, joten aikaa tai vaivaa ei tarvitse tuhlata tähänkään vaiheeseen.

Loppu urakka meneekin tosiaan sinun parhaaksi katsomallasi tavalla. Voit seurata asiantuntijoidemme aherrusta vierestä, tai lähteä urakkaa pakoon vaikka mökille. Panemme parastamme, ja hoidamme urakan maaliin saakka mahdollisimman ripeästi. Emme silti hosu suotta, tai jätä ilmaiseksi lupaamaamme kattotarkastusta tekemättä. Tuon kattotarkastuksen saat aina, kun tilaat kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön – olipa se sitten kesämökin katon harjaus, omakotitalon vuotavan katon korjaus tai vaikkapa jään poisto kerrostalon katolta. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa sinulle kattosi, kattoturvatuotteittesi ja muun muassa aluskatteesi tosiasiallisesta kunnosta, ja tarvittaessa laatia tarjouksen kaikista tarvituista huolloista ja/tai korjauksista.

Kattoremontti Mynämäellä on iso kokonaisuus, minkä jokaiseen työvaiheeseen tulee panostaa

Katon uusiminen ei jää onnistumatta, kun olet tilannut kattoremontin Mynämäelle meiltä. Olipa kyseessä omakotitalon, syrjäisen kesämökin, rivitalon tai vaikka tasakattoisen kerrostalon kattoremontti, teemme sen huolella ja asiantuntemuksella jokaista yksityiskohtaa myöten. Paneudumme jokaiseen työvaiheeseen aina alkukatselmuksesta loppusiivoukseen asti, jotta kokonaisuus olisi täydellinen – meille ei muu kelpaisikaan.

Uusi kattosi on siis vankalla asiantuntemuksella ja perustavanlaatuisella huolellisuudella toteutettu kokonaisuus, kun kattosaneerauksesta vastaa Plus Kattopalvelu. Voit uusituttaa meillä niin palahuopakaton, lukkosaumakaton kuin konesaumakatonkin, sillä meillä on ammattilaisia niin erilaisiin huopakattoremontteihin, palahuopakattoremontteihin kuin joka sortin peltikattoremontteihinkin. Konesaumakatto uusitaan pesunkestävien kattopeltiseppien toimesta, joilta voit tilata myös muiden kattojen viimeistelyvaiheessa tarvitsemat suojapellitykset, peltilistat ja kattoturvatuotteet.

Totta kai toteutamme myös tiilikattoremontit. Kattoremontin hinta riippuu monesta tekijästä, ja yksi niistä on katemateriaali. Koska savitiilet ovat arvokkaita, ovat uusimamme ja asentamamme tiilikatot yleensä betonitiilikattoja. Jos haluat, asennamme sinulle toki myös savitiilikaton. Konesaumakatto on tavallista peltikattoa kalliimpi, mutta toisaalta konesaumakatto kestää puolta pidempään. Konesaumakatto voidaan asentaa niin pulpettikatolle, aumakatolle kuin loivallekin harjakatolle. Tasakatolle ei kuitenkaan voida valita mitään muuta katemateriaalia kuin tiivissaumakatto.

Se, mitä uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus maksaa, riippuu myös katon alla olevien rakenteiden kunnosta. Siksi emme anna tarjousta katon uusimisesta, ennen kuin olemme päässeet tarkastamaan katon yläpohjarakenteita myöten. Mitä vähemmän katon rakenteita on korjattava ja uusittava kattosaneerauksen yhteydessä, sitä nopeammin (ja edullisemmin) kato on uusittavissa. Villoja ei tarvitse vaihtaa, ellei sille ole jotain selkeää syytä (kuten villoissa oleva kosteus, mikä voi johtaa yläpohjan homevaurioon ja sisäilmaongelmiin). Jos tarpeen, päivitämme katon ilmanvaihtoratkaisuja tehostaaksemme lämpimän ja kostean ilman poistumista katon alta. Lämmin ja kostea ilma voi tiivistyä kosteudeksi, joten katon IV-töiden toteutustavalla on suuri merkitys sille, kuinka kauan uusi katto kestää. Vaikka kattoremontin voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella ja kattoremontin voi kesän sijasta teettää myös keskellä talvea, tuskin haluat olla uusimassa kattoasi kovinkaan usein. Teetä kattoremontti ja katon ylläpitotyöt meillä, niin uusi kattosi voi kestää esimerkiksi puoli vuosisataa.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kunnossapitoon kannattaa panostaa alusta pitäen

Kesämökin uusi palahuopakatto tai tavallinen huopakatto kestää mahdollisimman pitkään, kun katon huollot otetaan rutiineiksi heti alusta pitäen. Myös omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi ulkorakennuksen bitumikatto saadaan pysymään hyväkuntoisena ja pitkäikäisenä, kun sitä huolletaan säännöllisesti ja asianmukaisesti aivan alkumetreistä alkaen.

Bitumikermikaton elinkaaren pituudeksi voi tulla jopa 40 vuotta, jos huopakaton huollot, korjaukset ja remontit on toteutettu oikeilla otteilla. Helpoin tapa hoitaa laattakaton, kolmiorimahuopakaton tai tiivissaumakaton kunnossapito on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja jättää kaikki katon kunnossapitotyöt meille. Meidän asenteemme on hyvin asiakaslähtöinen, mikä näkyy muun muassa siinä, että tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon katon kunnon tarkastuksen yhteydessä käymme läpi koko katteen kunnon liitoskohtia, nurkkia, läpivientejä ja räystäsalueita unohtamatta. Jos jotain paikkaa pitäisi korjata, paikata tai tiivistää, tulisi se varmasti huomattua tarkkasilmäisten ammattilaistemme toimesta. Katon tarkastuksen jälkeen kertoisimme myös sinulle tuosta korjausta vaativasta kohdasta ja antaisimme hyvän tarjouksen katon kunnostamisesta.

Tarjoaisimme myös kattohuoltoja, jos laattakatto tai muu huopakatto olisi sellaisia vailla. Eniten tarvittu laattakatto- tai muu huopakattohuolto on katon puhdistus. Kaikki roskat on hyvä poistaa sekä keväällä että syksyllä, jotta ne eivät varjostaisi kattoa ja sitoisi katteeseen kosteutta. Katon puhdistusta tarvitaan siis noin 80 kertaa, jos paanukatto, kolmiorimahuopakatto tai tiivissaumakatto saadaan kestämään 40 vuotta. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu aina myös sadevesijärjestelmän eli rännien tai kattokaivojen puhdistus. Roskat, joita ei poisteta sadevesijärjestelmästä, voivat aiheuttaa tukoksia. Tukokset voivat puolestaan johtaa eri asteisiin ja eri paikkoihin syntyviin kosteusvaurioihin.

Muita kattohuoltoja, joilla paanukaton tai muun huopakaton kuntoa voidaan kohentaa, ovat muun muassa kattopesut ja sammaleiden poistot. Sammaleita voi syntyä likaiselle katolle, mutta niitä ilmaantunee katolle myös sen vanhetessa ja sen suojapinnoitteen kuluessa. Pelkkä kattopesu ei poista kaikkia ei-toivottuja kasvustoja, joten bitumipaanukatot ja muut sammaloituneet huopakatot kannattaa puhdistaa kemiallisesti. Kun katto on palvellut parikymmentä vuotta, on aika uusia sen pinnoite, mikä on katon suojakilpi monenlaisia rasituksia vastaan – muun muassa auringon porotusta vastaan.

Katon korjaus Mynämäen mestarillisimmin ottein

Kun katon korjaus Mynämäellä on tilattu pitkän linjan kattoammattilaisiltamme eli Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta, on katon paikkaus ja tiivistys erityisen mestarillisissa käsissä. Korjaamme varmoin ja perusteellisin ottein niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin. Emme koskaan tingi kattotarkastuksestakaan, minkä tarjoamme kaupan päälle niin jiirien korjauksen kuin esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihdon yhteydessä. Tarkastamme omakotitalon, rivitalon, paritalon, kesämökin ja esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon todella huolellisesti, vaikka emme veloita siitä lantin lanttia. Katto tarkastetaan siksi, että voisimme laittaa sen kerralla kuntoon – onhan unelmamme saada kaikkien suomalaisten katot vesitiiviiseen ja rasituksensietokykyiseen kuntoon. Jos katto tarvitsee jotain muuta paikkausta, kuten aluskatteen korjausta tai irronneiden peltilistojen vaihtoa, teemme siitä tarjouksen katon kunnon tarkastuksen päätteeksi. Tarvittaessa tarjoamme jotain katon huoltoa, millä tasakaton, harjakaton, mansardikaton tai esimerkiksi aumakaton kunto saadaan kohdilleen. Tällainen kattohuolto voisi olla vaikkapa sammaleiden poisto, ovathan sammalet monen rikkinäisten tiilien vaihtotarpeen takana. Sammaleiden takia voidaan joutua korjaamaan myös huopakatoissa olevia reikiä. Peltikattoa ei rei’itä sammal. Jos peltikatto tarvitsee reikien paikkausta, on syynä usein ruoste, ja ruostumista voidaan torjua katon huoltomaalausten avulla.

Kaikkea ei voida nähdä ja torjua ennalta. On aivan normaalia joutua korjaamaan katosta myrskyvaurioita tai esimerkiksi lumen aiheuttamia ongelmia. Irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus (sekä puuttuvien kattotarvikkeiden asentaminen takaisin omille paikoilleen) on melko tyypillistä kovan myrskyn jälkeen. Mitä nopeammin katto paikataan, sitä helpommalla katon kunnostuksesta voidaan selvitä. Jos katto jäisi pitkäksi aikaa korjaamatta, voitaisiin katon kunnostuksen yhteydessä joutua toteuttamaan myös lahovaurioiden korjaus ja märkien villojen vaihto, sillä katon vesivahinko on vaarana aina, kun katto ei ole täysin tiivis.

Lumikin voi saada katon tarvikkeet irtoamaan ja katon reikiintymään. Isoimmat korjausoperaatiot syntyvät silloin, jos joudutaan oikaisemaan lumen alla painunutta kattoa. Tutkimme tapauskohtaisesti, kannattaako katto läpivienteineen korjata ja tiivistää, vaiko purkaa ja asentaa uusi katto (ja/tai uudet läpiviennit). Ensisijaisesti meillä on mielessä katon korjaus ja kattoikkunoiden sekä muiden kattoläpivientien korjaus, eikä suinkaan kaiken vanhan purkaminen ja uuden asentaminen. Myös rännit ja vesikourut voidaan usein korjata, joten muista kustannustehokkaiden ratkaisujen kattofirma Plus Kattopalvelu!

Katto vuotaa? Katon vesivahinko voi vielä olla vältettävissä!

Kattovuoto ei läheskään ole hankalasti ja kalliisti korjattava ongelma: kattovuodon korjaamisesta voidaan selvitä hyvinkin sujuvasti, kunhan asialla ovat oikeat ammattilaiset. Jos harjakatto, pulpettikatto tai vaikka tasakatto vuotaa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja anna meidän hoitaa asiat kuntoon! Vuotavan katon korjaus on meille hyvin tuttua, ja olemme sitoutuneet etsimään ne asiakkaan kannalta taloudellisimmat ratkaisut kattovuodon ja katon vesivahingon korjaamiseksi. Jos on taloudellisinta purkaa ja uusia katto, teemme tarjouksen kattoremontista, mutta muussa tapauksessa tarjoamme katon osittaista korjausta, aluskatteen tiivistystä (mikä tehdään uusimalla aluskate joko kokonaan tai osittain) sekä katon alle syntyneiden kosteusvaurioiden korjausta. Jos katon puurakenteissa jo on lahoa, tarkoittaa kosteusvaurioiden korjaus siltä osin vaurioituneiden puuosien purkamista ja uusimista. Lahon leviämistä ei voi millään ilveellä pysäyttää, joten lahot puuosat pitää vaihtaa – tämä koskee niin ruodelaudoituksia, otsa- ja räystäslautoja (eli katon ulkopuuosia) kuin esimerkiksi puuportaitakin. Yläpohjan eristeissäkin voi olla kosteutta, ja silloin nekin pitää purkaa ja uusia – ainakin kastuneilta osin. Vaarana ei ole tuolloin laho, vaan vieläkin pelottavamman maineen saanut home.

Aina ei kuitenkaan tarvita kosteusvaurioiden korjausta, sillä nopean toiminnan ansiosta kattovuoto voidaan saada korjattua jo ennen katon vesivahinkoa. Teet oman osuutesi urakasta, kun otat nopeasti yhteyttä huomatessasi, että katto vuotaa. Itse asiassa, kannattaa olla yhteydessä silloinkin, vaikka ei olisi varma kattovuodosta. Me kiirehdimme paikalle tietäen hyvin vuotavan katon korjaustoimenpiteiden kiireellisyyden. Tutkimme katon, paikallistamme ja arvioimme mahdollisen kattovuodon ja annamme tarjouksen kaikista niistä askareista, joita tarvitaan katon tiiviyden palauttamiseksi tai säilyttämiseksi. Saatamme suositella esimerkiksi kattomaalausta, mikä estää peltikattoa vuotamasta ja tiilikattoa rapautumasta (molemmat ilmiöt syövät kattojen tiiviyttä) tai vaikka peltikattonaulojen vaihtamista kateruuveiksi, mikä pitää katon tiiviinä kiinnitysreikienkin kohdalta (samalla estetään kattopeltien irtoaminen kovalla tuulella).

Jos katto saadaan korjattua vahinkojen ollessa vielä aivan tuoreita, ei kosteus ehkä ehdi päästä aluskatteen läpi, ja silloin mitään kosteusvaurioita ei synny katon alle. Jotta katon paikkaustarpeet ja katon kuntoa vahvistavat kattohuollot saataisiin tehtyä ajallaan, kannattaa katto tarkastaa muulloinkin kuin vain vuotoepäilyjen yhteydessä. Vältät parhaiten sen, että katto vuotaa tai kuluu loppuun liian aikaisin, kun katto tarkastetaan kaksi kertaa joka vuosi.

Katon huollot Mynämäellä tuovat mielenrauhaa

Katon huollot Mynämäellä tuovat sinulle mielenrauhaa. Miksi? Siksi, että katon huolto pitää katon paremmassa kunnossa. Huollettu katto kestää paremmin kaikkia niitä rasituksia, joita sen on pohjoisissa olosuhteissamme kestettävä. Kattoa kulutetaan muun muassa auringon, sateiden ja pakkasten toimesta. Jos kattoa ja sen kuntoa ei tueta säännöllisillä ja asianmukaisesti toteutetuilla huolloilla, voi katto haurastua vuosikymmeniä liian aikaisin. Katon on tarkoitus kestää 30–100 vuotta (riippuen katemateriaalista), joten olisi sääli alkaa uusia vasta keski-ikäistä kattoa. Rahaakin säästyy, kun kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto kestää mahdollisimman pitkään.

Katon huollot tuovat mielenrauhaa ja rahallista säästöä myös siinä suhteessa, että hyvin huollettua kattoa ei juuri tarvitse korjailla. Satunnaisia lumi- tai myrskyvaurioita voi toki syntyä, ja jokin kattotiili saattaa haljeta/kattoreikä syntyä, mutta tällaisten ongelmien korjaaminen on edullista, kun toimeen tartutaan jo varhaisessa vaiheessa. Saat tiedon jokaisesta reiästä, huonokuntoisesta saumasta tai esimerkiksi pinnoitevauriosta, kun olet asiakkaamme – tarjoammehan ilmaisen katon tarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Kaikki lähtee katon kevät- ja syyshuolloista, mitkä pitäisi toteuttaa joka vuosi. Katon puolivuosittainen huolto pitää sisällään katon puhdistamisen kaikista roskista, mitkä voisivat haurastuttaa kattoa aiheuttaen joko ruostetta tai sammaleiden kasvamista. Samalla puhdistamme sadevesijärjestelmän, jotta kaikki katolta valuvat vedet saataisiin riittävän kauas rakennuksesta.

Peltikatto tarvitsee lisäksi maalaushuoltoja, mutta ei kovin usein – voi mennä 10 tai 15 vuotta, ennen kuin on peltikaton seuraavan huoltomaalauksen aika. Peltikaton kuntoa voidaan tarvittaessa tukea lisäämällä kattopeltien kiinnityksiä tai vaihtamalla naulat ja vanhat ruuvit uusiin ruuveihin.

Teemme katon pesun ja kattoturvatuotteiden huollon aina tarvittaessa – katemateriaalista riippumatta. Tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmaan kuuluvat sekä katon pinnoitus että sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Nämä katot pinnoitetaan vain kertaalleen, ja sen edellytyksenä on katon hyvä kunto. Jos katto on ehtinyt mennä huonoon kuntoon esimerkiksi katolla kasvaneiden sammaleiden takia, voi katon vaihto olla parempi vaihtoehto kuin katon pinnoittaminen. Tiilikatto voidaan joissain tapauksissa uusia vain osittain, eli vaihtamalla pelkät kattotiilet. Huopakattoa ei voida uusia osittain, mutta on tapauksia, jolloin uusi huopakatto voidaan rakentaa suoraan vanhan huopakaton päälle.

Näin hoidamme rännien puhdistuksen Mynämäellä

Plus Kattopalvelulta luonnistuvat kiitettävästi kaikki kattotyöt Mynämäellä – myös rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus. Sadevesijärjestelmä on varsin tärkeä osa koko rakennusta, joten kannattaa jättää sen asentamiseen, huoltamiseen ja kunnostamiseen liittyvät toimenpiteet alan asiantuntijoiden huoleksi.

Sadevesijärjestelmä pitää asentaa jo silloin, kun katto asennetaan ensimmäistä kertaa. Räystäskourujen ja alastuloputkien tehtävä on viedä kaikki katolta valuvat vedet riittävän kauas talon perustuksista, ja tuota vettä on usein enemmän kuin voisi kuvitella. Yhden sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, mitkä voisivat kastella talon perustukset. Jos sadevesijärjestelmää ei vielä ole, ota yhteyttä, niin hoidamme asian kuntoon. Mitoitamme, toimitamme ja asennamme laadukkaat rännit paikoilleen, olipa kyseessä tiilikatto, huopakatto tai peltikatto. Meidän kauttamme saat sadevesijärjestelmän niin omakotitalon, kerrostalon, mummonmökin kuin vaikka tuotantolaitoksenkin katolle. Voit luottaa meidän asentavan oikeanlaisen sadevesijärjestelmän niin pulpettikattoiseen, harjakattoiseen kuin vaikkapa tasakattoiseenkin rakennukseen. Viimeksi mainittuun ei tule sadevesikouruja ja syöksyputkia, vaan kattokaivot. Niiden huolto poikkeaa räystäskourujen huollosta, mutta nekin tulee puhdistaa usein, ja jos niihin syntyy jäätä, voidaan ne sulattaa kuumalla höyryllä – eli samalla metodilla, kuin hoitaisimme jäisten kourujen ja syöksyputkienkin avauksen.

Jotta sadevesijärjestelmä ei jäätyisi talvella, tulee se puhdistaa loppusyksystä. Teemme sadevesikourujen puhdistuksen käsityönä ja katolta käsin, sillä se on turvallisempaa kuin tikkailla heiluminen. Keräämme roskat suoraan pusseihin, olemmehan kaikissa toimissamme siistejä ja asiakaslähtöisiä. Lopuksi kourut voidaan huuhdella vesiletkulla, jotta niiden kunto paljastuisi arvioitavaksemme aivan viimeistä nurkkaa myöten. Jos huomaamme ruostetta, auenneita saumoja tai muuta vikaa, teemme tarjouksen kourujen ja alastuloputkien korjaamisesta – tai sadevesijärjestelmän uusimisesta, jos niikseen tulee. Teräskourut kestävät teoriassa noin 40 vuotta, mutta käytännössä kourujen ja rännien käyttöikä vaihtelee melko paljon.

Toisen kerran rännit on puhdistettava keväällä. Kun kouruissa ei ole roskia, vetävät ne koko kesän ajan, eivätkä ala ruostua. Ruostetta vastaan voidaan taistella myös huoltomaalaamalla kourut. Myös keväthuoltoon kuuluu sadevesijärjestelmän kunnon tarkastus. Itse asiassa, tarkastamme koko katon kaikkine tarvikkeineen joka kerta, kun olemme tekemässä jotain kattotyötä Mynämäellä, emmekä veloita tuosta tarkastuksesta mitään.

Vastaamme myös katon pesusta ja puhdistuksesta – katemateriaalista ja katon koosta riippumatta

Plus Kattopalvelu vastaa mielellään myös katon pesusta ja puhdistuksesta, sammaleenpoistosta sekä katon suojakäsittelystä Mynämäellä. Puhdistamme kaikki katot riippumatta katemateriaalista, katon koosta ja rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta, joten tilaa vaikka kesämökin tiilikaton harjaus. Puhdistamme katot myös niiden likaisuusasteesta riippumatta, joten voit tilata myös tiilikaton pesun tai sammaleiden poiston tiilikatolta. Lian ja sammaleiden tarttumista katteeseen voidaan estää kattotiilien pinnoittamisen ja katon suojakäsittelyn avulla.

Peltikattokin tarvitsee harjaamista, ja se kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa. Roskat – lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat – tulee saada pois myös muilta katoilta. Mikäli rakennuksessasi on mineriittikatto, sekin voidaan harjata. Palahuopakatot ja muut huopakatot on paras puhdistaa ilmapuhaltimilla, jotta niiden pinnoite pysyisi hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Peltikatto ei normaalitilanteessa tarvitse sammaleiden poistoa, sillä sammalet eivät pidä sen liukkaasta ja tasaisesta pinnasta. Peltikaton pesu on tavanomaisempi peltikattohuolto. Sade pitää lukkosaumakatot, aaltopeltikatot ja muut peltikatot yleensä varsin puhtaina, mutta jos esimerkiksi siitepöly pääsee pinttymään kattoon, kannattaa se pestä. Myös silloin tarvitaan peltikaton pesua, kun on peltikaton huoltomaalauksen aika. Kuinka usein peltikatto sitten pitää huoltomaalata? Oikea maalausväli vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta puhutaan suurin piirtein 10–15 vuoden väliajoista.

Huopakaton pesunkin yhteydessä pitää muistaa, kuinka herkästi huopakatto voi hajota. Painepesuri pitää unohtaa: huopakatot ja palahuopakatot tulee pestä tavallisella vedenpaineella, pehmeillä pesuharjoilla ja sopivalla pesuaineella. Pelkästä katon pesemisestä ei ole iloa, jos katolla on myös sammaleita ja jäkäliä. Sammaleiden ja muiden kasvustojen poisto huopakatolta tulee hoitaa sammaleenpoistoaineilla, mitkä poistavat myös sammalten juuret katteesta. Puhdas bitumikatto voidaan tarvittaessa pinnoittaa, mikä ylläpitää sen kuntoa vielä pitkään.

Miksi omakotitalojen, kerrostalojen, luhtitalojen ja ulkorakennustenkin katot kannattaa pitää puhtaina? Vastaus löytyy siitä, että lika sitoo kattoon kosteutta, mikä saa peltikatot muuttumaan ruskeiksi (eli ruostumaan) ja tiilikatot muuttumaan vihreiksi (eli sammaloitumaan). Myös bitumi- ja mineriittikatot sammaloituvat, jos ne ovat likaisia ja roskien peittämiä. Sammal ja ruoste ovat kattojen vihollisia, voiden aiheuttaa niin kattovuotoja kuin ennenaikaisia kattoremonttejakin. Puhdas katto on myös paremman näköinen, joten katon puolivuosittainen puhdistaminen ei ole missään nimessä turhaa. Turhiksi ei voida kutsua kattopesuja tai sammaleenpoistojakaan!

Katon maalaus Mynämäellä ei jätä ketään kylmäksi

Katon maalaus Mynämäellä ei jätä ketään kylmäksi, jos omakotitalon tai esimerkiksi huvilan katon on maalannut Plus Kattopalvelu. Meidän tekemämme kattomaalaus herättää ihastusta, tuleehan katosta tasaisen ja kauniin värinen. Vasta maalattu katto on koko talon kruunu, ja upea lopputulos kestää pitkään – se tuo rintaasi ylpeyden ja onnen tunteen myös seuraavana kesänä ja senkin jälkeen. Katon huoltomaalaus tuo myös helpotusta arkeesi – ensinnäkin siksi, että vasta maalattu katto pysyy pitkään helppohoitoisena ja toisekseen siksi, että huoltomaalaus suojaa kattoa kulumiselta, haurastumiselta, vaurioitumiselta ja vuotamiselta.

Miksi tasakatosta, harjakatosta tai esimerkiksi taitekatosta tulee helppohoitoisempi, kun se maalataan? No siksi, että uusi pinnoite hylkii likaa, kasvustoja ja kosteutta. Katto pitää edelleen harjata tai ilmapuhaltaa kaksi kertaa vuodessa, mutta kattopesuja ja sammaleenpoistoja ei tarvita pitkään aikaan.

Entä miten kattomaalaus suojaa palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai esimerkiksi tiilikattoa vaurioilta ja kattovuodoilta? Tämä väite pitää perustella kattokohtaisesti. Peltikaton maalaus auttaa kattoa pysymään tiiviinä ja toimivana jopa 50 vuotta, koska se suojaa kattopellit kosteudelta ja kosteuden aiheuttamalta ruosteelta. Katto kannattaa maalata uudestaan heti, kun edellisen pinnoitteen huomataan ohentuneen ja kuluneen. Tässä vaiheessa edellisestä huoltomaalauksesta voi olla kulunut aikaa 10 tai 15 vuotta, mahdollisesti enemmänkin.

Tiilikaton maalaus pidentää betonitiilikaton elinkaarta jopa 70 vuoteen, sillä se estää tiiliä imemästä vettä. Jos tiilet ovat huokoisia ja keräävät sisäänsä vettä, ruokkii se tiilien rapautumista ja hajoamista. Vesi jäätyy lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle, ja jään muodostuminen rikkoo kattotiilien rakennetta pikku hiljaa. Tämä näkyy katolta keväällä löytyvinä rikkinäisinä tiilinä, mahdollisesti myös tiilikattovuotoina – voihan katto vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta. Tiilet tasoitetaan maalamalla vain kerran, ja siinä vaiheessa katto on palvellut noin 30 vuotta. Savitiilikattoa ei maalata lainkaan: sen sammaleiden- ja lianhylkimiskykyä ylläpidetään katon suojakäsittelyn avulla.

Huopakatot saavat suojaa auringolta, kun ne maalataan kertaalleen. Kuuma aurinko voi kuivattaa huonolla pinnoitteella varustetun huopa- tai palahuopakaton niin pahasti, että se alkaa halkeilla ja vuotaa. Lisäksi huopakaton maalaus antaa suojaa sammaleilta ja pakkasrapautumiselta, ja palauttaa katon upean ulkonäön.

Lumenpudotus Mynämäellä ei onnistu ilman oikeita otteita

Lumenpudotus Mynämäellä on kattohuolto, mikä ei onnistu ilman oikeita otteita, oikeita työvälineitä ja oikeita ammattilaisia. Varmistu siitä, että lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta onnistuu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, ja tilaa kattolumityöt Plus Kattopalvelulta. Me teemme lumimassojen pudotuksen turvallisesti, harkitusti ja huolellisesti. Emme vaurioita katon rakenteita, emmekä aiheuta vaarallisia tilanteita ohikulkijoille tai esimerkiksi talon asukkaille. Kaikki etenee luotettavalla ammattitaidolla, ja tietenkin mitä kilpailukykyisimmällä hinnalla. Plus Kattopalvelu laskee kattourakoilleen aina merkille pantavan hyvän hinnan, mistä omakotitalojen ja kesämökkien omistajat voivat hakea kotitalousvähennystä.

Mitä ovat ne oikeat otteet, joita tarvitaan pudotettaessa lunta tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta? Ne ovat niitä hyväksi havaittuja ja lukemattomien työkeikkojen aikana huippuunsa hioutuneita liikkeitä, joilla lumimassat voidaan pudottaa katolta rakenteita rikkomatta. Emme hosu lapioiden ja lumentyöntimien kanssa miten sattuu, vaan etenemme tasaisin liikkein – ja mikä tärkeintä, jättäen katolle ainakin vaaksan verran lunta. Tuo lumikerros suojaa katetta naarmuilta ja kolhuilta, joita voisi muussa tapauksessa sattua.

Oikeat työvälineet saavat hommat sujumaan reippaasti ja turvallisesti kaikissa kohteissa. Työturvallisuuden vuoksi käytämme turvavaljaita ja -köysiä myös tasakatoilla. Kun tilaat meiltä kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen lumenpudotuksen, otamme mukaan henkilönostimen tai nostinkoriauton, minkä avulla pääsee vielä korkeammalle. Jos teemme lumenpudotuksen yhteydessä jään poiston katolta, otamme mukaan höyrytyslaitteen, sillä katto ja rännit kannattaa sulattaa kuumalla höyryllä. Mekaaninen jään poisto tarkoittaisi hakkaamista ja potkimista, ja – kuten kuvitella saattaa – kattokokonaisuuteen voisi silloin syntyä paljon erilaisia vaurioita. Jääpuikkojen poisto ränneistä ja räystäitä tehdään käsin katkomalla, ja sitä varten varustaudumme hyvillä hanskoilla sekä suojalaseilla.

Plus Kattopalvelu suunnittelee kattourakat aina etukäteen, jotta työn tuoksinnassa ei tarvitsisi pysähtyä tuumailemaan tai ihmettelemään materiaalien loppumista. Suunnittelemme myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset etukäteen, jotta paikalle tulisi oikea määrä lumenpudottajia sekä mahdollisesti tarvittuja vaara-alueen valvojia ja liikenteenohjaajia. Suunnittelun aikana pohdimme myös sitä, miten ottaa huomioon lumenpudotukseen aina liittyvät riskit, jotta ne voitaisiin välttää. Suunnittelutyö pohjautuu paikan päällä tehtyyn alkukatselmukseen, minkä perusteella saat kuulla myös urakkatarjouksemme kattolumitöille.

Kattotyömme Mynämäellä eivät tuota koskaan pettymystä

Kattotyöt Mynämäellä eivät tuota sinulle stressiä tai pettymystä, jos ne on tehty Plus Kattopalvelun toimesta. Kaikki peltikattotyömme, tiilikattotyömme, palahuopakattotyömme ja huopakattotyömme etenevät siten, kuin olemme yhdessä sopineet. Urakka sujuu ripeästi, onhan paikalla runsaslukuinen joukko alan parhaimpia ammattilaisia, joille ei satu mokia ja möhläyksiä. Hintakaan ei tule yllätyksenä, olethan saanut urakkatarjouksen jo ennen peltikattoremontin, tiilikaton maalauksen, huopakattovuodon korjauksen tai esimerkiksi palahuopakaton kattoturvatuotteiden asentamisen alkamista. Hinta pitää sisällään kaikki urakan työvaiheet, uudet materiaalit ja muun muassa jätekustannukset, ja kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen. Kun omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa paritalon katto on tarkastettu asiantuntijoidemme toimesta, voit luottaa sen olevan joka kohdasta tiivis ja hyväkuntoinen. Jos jokin kohta ei olisi kunnossa, saisit tarjouksen sen nopeasta ja asianmukaisesta kunnostamisesta.

Voit tilata meiltä aivan kaikenlaisia kattourakoita ja kattotöitä. Yksi melko tyypillinen työtilaus on kattoläpivientien korjaus. Kattoikkuna voi vaatia korjausta, kattovalokupu uusimista tai piipun juuri tiivistämistä. Kattoläpivientien kuntoa kannattaa seurata tarkkana kuin porkkana, sillä katto voi vuotaa läpivientiensä kohdalta. Suojapellityksillä läpivientivuotoja on mahdollista ehkäistä – tilaa ne kattopeltisepiltämme.

Kattovuoto kattoikkunan tai esimerkiksi piipun läpiviennin kohdalta ei ehdi aiheuttaa vahinkoa katon alla, jos läpivienti tiivistetään pikaisesti – ja jos aluskate on täysin ehjä. Aluskatteen kunnon tarkastus kuuluu katon puolivuosittaisen tarkastuksen marssijärjestykseen, sillä aluskate saattaa tarvita paikkausta, korjausta tai osittaista vaihtoa. Jos aluskate on päässyt haurastumaan oikein kunnolla, uusimme koko aluskatteen. Aluskatteet ovat kuitenkin varsin kestäviä, joten aluskatteen tiivistys ei ole mikään tyypillinen kattotyö Mynämäellä tai missään muuallakaan. Kun vielä asennutat pieneläinesteet (tässä tapauksessa lintuverkot) räystäiden tuuletusaukkoihin, on aluskatteen kunto hyvissä kantimissa. Lintuverkot estävät lintuja paitsi nokkimasta aluskatetta, myös tekemästä pesää villoihin. Mikäli huomaat aluskatteella roskia, kannattaa harjan tuuletusaukot tiivistää – ja roskat poistaa.

Ota yhteyttä myös katon IV-töiden, kattoturvatuotteiden asennuksen, katon eristyksen uusimisen tai vaikka katon korotuksen tiimoilta. Teemme erikoisimmatkin kattourakat, mutta emme jätä väliin myöskään aivan tavallisia katon harjauksia, rännien puhdistuksia tai kattoreikien paikkauksia.

Miksi katon yläpohjan eristystä pitäisi lisätä, tai miksi villat pitäisi vaihtaa?

Ilmanvaihtokanavien eristys on eräs kattotyö Mynämäellä, millä on jotain tekemistä eristeiden kanssa. Katon läpiviennit pitää eristää ja tiivistää hyvin jo silloin, kun ne asennetaan. Jos läpiviennin kanssa on myöhemmässä vaiheessa joitain ongelmia, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tiedämme mitä tehdä, jos kattoikkuna vuotaa tai ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä.

Plus Kattopalvelulla on selvät sävelet myös ullakon ja vintin eristyksen suhteen. Tällaisia kattourakoita tehdään suhteellisen harvoin. Katon lisälämmöneristys ja villojen vaihto ovat tavallisempia kattotöitä, joskin moniin muihin kattotöihin verrattuna kuitenkin melko harvinaisia operaatioita.

Villoja ei vaihdeta säännöllisesti, eikä välttämättä edes kattoremontin yhteydessä. Yläpohjan lämmöneristeinä toimivat villat vaihdetaan vain, jos niissä on jotain vikaa, joten hyväkuntoisia villoja ei tarvitse purkaa ja vaihtaa silloinkaan, kun ollaan uusimassa tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa. Jos villoissa on jotain vikaa, on kyse usein kosteudesta. On kaksi vaihtoehtoa sille, miten kosteus on päässyt tekemisiin omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi paritalon eristevillojen kanssa. Ensimmäinen vaihtoehto on kattovuoto: jos katto vuotaa, voi kosteus läpäistä aluskatteenkin päätyen kastelemaan villat ja puurakenteet. Toinen vaihtoehto on kondenssivesi: jos rakennuksesta nouseva lämpö ja kosteus ei tuuletu pois katon alta, voi se tiivistyä kondenssivedeksi. Erityisen helposti kondenssivettä syntyy kevättalvella, jolloin ulko- ja sisälämpötilojen erot voivat olla kymmeniä asteita. Lisäksi on huomattu, että kondenssivettä syntyy helpommin tiili- ja peltikattojen kuin huopakattojen alla.

Jotta kondenssivesi ei enää kastelisi katon alla olevia rakenteita, on tehtävä katon lisälämmöneristys ja/tai katon IV-töitä. Välikatosta tulee paremmin tuulettuva esimerkiksi alipainetuulettimen avulla. Uudet eristeet, mitkä voidaan asentaa vanhojen ja kuivien päälle, vähentävät lämmön karkaamista asunnosta. Jatkossa asunnon lämmittäminen on edullisempaa ja ekologisempaa, eikä kattolumikaan sula altapäin pitkin talvea. Kattolumen talviaikainen sulaminen ei aina ole ongelmatonta. Sula vesi voi saada katon vuotamaan, jos se ei pääse poistumaan katolta. Poistuminen hankaloituu, jos ensin sulaneet vedet jäätyvät katon reunoille korkeiksi valleiksi. Myös jääpuikot, joita sulava vesi synnyttää katon reunoille, ovat ei-toivottuja vaarallisuutensa tähden.

Mitä pitää tietää kattoturvatuotteista?

Mitä pitää tietää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattoturvatuotteista Mynämäellä? Ainakin se, mistä kattotikkaiden, palotikkaiden, seinätikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kanssa saa apua. Luottokumppanisi myös kattoturvatuotteiden suhteen on kattofirma Plus Kattopalvelu. Me hoidamme kaiken omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi huvilan kattoturvatuotteisiin liittyvän hyvällä hinta-laatusuhteella.

Ensiksi selvitämme, mitä kattoturvallisuutta parantavia tuotteita juuri teidän palahuopakatollenne, tiilikatollenne tai esimerkiksi konesaumakatollenne tarvitaan. Kattoturvatuotteiden tarve riippuu muun muassa katon kaltevuudesta: kalteva katto tarvitsee yleensä enemmän kattoturvatuotteita kuin loivempi katto tai tasakatto. Myös rakennuksen kerroslukumäärä on otettava huomioon, kun valitsemme ja mitoitamme kattoturvatuotteita.

Hoidamme myös talotikkaiden, lapetikkaiden, hätäpoistumistikkaiden, kattosiltojen, lumiesteiden, kattopollareiden ja esimerkiksi putoamissuojien hankkimisen puolestasi. Toimitamme paikalle tuliterät, CE-merkityt ja korroosionkestävät kattoturvatuotteet, ja asennamme ne paikoilleen katemateriaalin mukaisesti. Jos vanhalta katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, ei hätä ole tämän näköinen: varustelemme myös vanhat katot tuossa tuokiossa. Samalla voimme korjata tai huoltaa katolla jo olevat kattoturvatuotteet, mikäli ne kaipaavat käsittelyä.

Jatkossa harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kattoturvatuotteet on tarkastettava puolen vuoden välein. Kattoturvatuotteetkin vaativat toisinaan huoltoa ja korjausta. Myös hiljattain asennetut kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa, ovathan kiinnitykset voineet löystyä. Katolla on turvallista liikkua vasta, kun siellä on tarpeeksi oikeanlaisia kattoturvatuotteita, mitkä ovat kunnolla kiinni katossa. Kiinnitysten kunnon seuraaminen ja kiinnitysten kiristäminen aina tarvittaessa auttavat myös välttymään monilta lumi- ja myrskyvaurioilta. Tuuli voi tarttua lumiesteisiin sekä muihin kattoturvatuotteisiin ja repiä ne irti katosta. Myös katolta alas putoava, raskas suojalumi voi irrottaa turvatuotteita paikoiltaan. Mitä huonommin tikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat kiinni, sitä helpommin ne voivat irrota.

Voit tilata meidät tarkastamaan pelkät kattoturvatuotteet, tai sitten koko katon. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että saat ilmaisen katon kunnon tarkastuksen aina, kun tilaat meiltä Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta jonkin kattohuollon tai muun kattourakan. Tilasitpa katon kevät- tai syyshuollon, rikkinäisten tiilien vaihdon tai vaikka katon pesun, saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kuntotarkastuksen aikana kiinnitämme runsaasti huomiota myös kattoturvatuotteisiin ja muihin katon varusteisiin.

Runsaslumisena talvena kiität itseäsi lumiesteiden asennuksesta, korjauksesta ja kiinnityksestä – turvalliset olosuhteet palvelevat kaikkia osapuolia

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat niitä kattotöitä, joista kiität itseäsi talven mittaan. Kun katto on laitettu priimakuntoon syksyllä, on mukava odottaa lumia ja pakkaspäiviä, eikä keväällä tapahtuva lumen sulaminenkaan huoleta. Se, mitä katto tarvitsee selvitäkseen talvesta kunnialla, selviää syystarkastuksen yhteydessä. Jos tilaat meiltä katon syyshuollon tai jonkin muun loppuvuodesta tarvitsemasi kattotyön, saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Sen aikana huomaamme, jos kattoa pitäisi tiivistää jostain kohtaa, rännit olisivat roskaiset tai lumiesteiden kiinnikkeet turhan löysällä. Katon tiivistys estää talviaikaiset kattovuodot, roskien poisto ränneistä sadevesijärjestelmän jäätymisen ja lumiesteiden kiinnikkeiden kiristys lumiesteiden irtoamisen katosta. Aina kun katosta irtoaa jotain väkisin (esimerkiksi lumiesteitä tai tikkaita), syntyy kattoon reikiä. Näiden reikien korjaamisella on kiire, sillä katto voi alkaa vuotaa, mutta vieläkin parempi olisi estää reikien syntyminen jo ennalta.

Lumiesteiden ja niiden kiinnitysten kunto kannattaa tarkastaa myös siksi, että hyväkuntoiset ja kunnolla katossa kiinni olevat lumiesteet ovat tärkeä turvallisuustekijä. Lumiesteet pitävät talon ympäristössä liikkuvat ihmiset ja eläimet paremmassa turvassa, sillä ne estävät lumimassoja putoamasta kenenkään tai minkään päälle. Turvalliset olosuhteet palvelevat kaikkia osapuolia. Sekin kannattaa muistaa, että talon omistaja vastaa niistä vahingoista, joita tiilikatolta, peltikatolta tai esimerkiksi palahuopakatolta putoava lumi aiheuttaa. Jos kyse on kerrostalon tai rivitalon katolta putoavasta lumesta ja jäästä, korvausvastuussa on taloyhtiö.

Lumiesteet ovat edullinen ja helppo tapa estää katolta putoavan lumen aiheuttamat vahingot. Plus Kattopalvelu mitoittaa ja asentaa lumiesteet kaikkiin eri kokoisiin rakennuksiin, ja korjaa tai uusii huonossa kunnossa olevat lumiesteet. Kaikista loivimmille katoille lumiesteitä ei välttämättä tarvita. Viranomaisten mukaan lumiesteet on asennettava sellaisten kattojen reunoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän.

Kiität itseäsi lumiesteiden asennuttamisesta tai korjauttamisesta varsinkin runsaslumisina talvina. Mitä enemmän katolla on lunta, sitä isompia vahinkoja voisi syntyä – myös katolle. Lumiesteet estävät monet ongelmat, joita katolla vapaasti liikkuvat lumimassat voisivat aiheuttaa katteelle ja sen yksityiskohdille (esimerkiksi kattotikkaiden ja aurinkopaneelien irtoamisen lumimassojen mukaan).

Näin perustelemme piipunhatun ja piipun pellityksen tarpeellisuuden

Jos pyydät meitä perustelemaan piipunhatun ja piipun pellityksen tarpeellisuutta, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä. Piippu kannattaa suojata juuresta ylös asti, jotta siitä tulisi paremman näköinen, paloturvallisempi ja pitkäikäisempi. Piipun peltityöt ovat siis monessa mielessä varsin tarpeellisia.

Piipun pellitys peltisepän työnä antaa omakotitalon tai esimerkiksi mökin piipulle parhaan suojan kosteudelta ja rapautumiselta, tehdäänhän se mittojen mukaan. Piipusta voisi vuotaa helpommin vettä, jos pellitystä ei olisi tehty mittatilaustyönä. Kattopeltiseppiemme kädenjäljestä voit nauttia teettämällä meillä myös muut peltisepän työt, esimerkiksi katon viimeistelevien peltilistojen asennuksen, tai tilaamalla kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Piipunhattu löytyy monien savupiippujen suuaukon yläpuolelta, ja hyvä niin. Piipunhattu pitää sadevedet ja roskat poissa hormista, missä ne voisivat aiheuttaa rapautumista, kosteuslukkoja ja tukoksia. Piipunhatun avulla varmistat hormin hyväkuntoisuuden, paloturvallisuuden ja moitteettoman vedon. Jos hormi pääsisi kastumaan ja rapautumaan, heikentyisi paloturvallisuus merkittävästi, sillä nokipalovaara kasvaisi yhtä aikaa hormin kolojen ja onkaloiden kanssa. Kaikkea nokea ei saa pois, jos hormin sisäpinta ei ole tasainen, ja noen syttyminen tuleen voi johtaa koko rakennusta koskevaan tulipaloon. Rakennuspalo voisi sattua myös hormin halkeamista karkaavista savukaasuista.

 Plus Kattopalvelulta saat apua myös silloin, jos piipun juuri on alkanut vuotaa. Katto ei vuoda kauaa piipun juuresta, kun otat yhteyttä kattokorjauspalveluumme, sillä kiirehdimme tiivistämään piipun juuren. Tarvittaessa korjaamme myös aluskatteen piipun kohdalta, sekä kunnostamme katon alle mahdollisesti syntyneet kosteusvauriot. Katon alta voi löytyä märkiä eristeitä, joissa voi alkaa kasvaa hometta, tai märkiä puurakenteita, joihin uhkaa ilmestyä lahovaurioita. Paras tapa välttyä piipunjuurivuodoilta ja muilta kattovuodoilta on tarkastaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunto puolen vuoden välein. Vaikka kaikki läpiviennit olisi asennettu ja pellitetty ammattilaisten toimesta, voi aika haurastuttaa läpivientien tiivisteet, jolloin kattovuoto läpiviennin kohdalta on vain ajan kysymys. Katon tarkastuksen aikana tulevat huomattua myös muut ongelmat, joita peltikatossa, tiilikatossa tai huopakatossa saattaa olla, joten auenneet saumat, katteeseen syntyneet reiät ja esimerkiksi haljenneet kattotiilet tulevat ajoissa korjattua. Tiesithän, että kattofirma Plus Kattopalvelu tarjoaa sinulle ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön?

Katon tarkastus Mynämäellä ei ole lainkaan turha työ

Koska olet tilannut katon tarkastukseen Mynämäelle edellisen kerran? Mitä enemmän edellisestä kattotarkastuksesta on aikaa, sitä enemmän se kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu tekee aina todella perustavanlaatuisen katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana tutkitaan niin katteen, katteen pinnoitteen, kaikkien saumojen ja liitoskohtien, vesikourujen ja räystäsalueiden sekä esimerkiksi katon alla olevien rakenteiden kuntoa. Mikään pinnoitevaurio, löystynyt kiinnike, haurastunut tiiviste, ruosteläiskä tai haljennut tiili ei jää meiltä huomaamatta, vaan sisällytämme ne katon kunnosta sinulle antamaamme raporttiin. Emme vain mainitse omakotitalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi piharakennuksen katon vaurioista ja puutteista, vaan teemme hyvän tarjouksen niiden kunnostamisesta.

Koska olemme pitkän linjan kattoammattilaisia, huomaamme sellaisetkin seikat konesaumakatolla, palahuopakatolla tai esimerkiksi tiilikuvioisella peltikatolla, mitkä saattaisivat jäädä maallikolta äkkäämättä. Tiedämme, mitä haittaa huopakatteen ilmakuplista, peltikaton maalipinnoitteen naarmuista tai esimerkiksi kouruissa olevasta ruosteesta voi olla, ja osaamme siksi puuttua niihin oikealla tavalla ja oikeaan aikaan. Panemme merkille myös sen, millaisella tontilla talo sijaitsee. Jos talon vieressä on paljon puita, mitkä roskaavat kattoa, suosittelemme puiden poistamista – talon omistaja pääsee helpommalla, kun kattoa ei tarvitse olla koko ajan harjaamassa. Roskaiseksi kattoa ei nimittäin kannata jättää, sillä roskainen katto kuivuu hitaasti. Viipyilevä kosteus houkuttelee katolle ruostetta tai sammaleita. Lahot puut kehotamme poistamaan välittömästi, jos ne ovat niin lähellä rakennusta, että kova tuuli voi kaataa ne katon päälle.

Katon tarkastus ei ole lainkaan pöllömpi idea, sillä saat sen jälkeen tiedon paitsi katon mahdollisesti tarvitsemista korjauksista ja paikkauksista, myös mahdollisesti tarvituista kattohuolloista. Oikealla tavalla huollettu katto kestää mainiosti erilaisia rasituksia, ja kaupan päälle se näyttää erittäin hyvältä. Jotta olisit aina kartalla peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus- ja huoltotarpeista ja voisit nukkua yösi rauhassa luottaen katon tiiviyteen, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Voit tilata tasakaton, aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kevät- ja syystarkastukset meiltä samalla lailla kuin kaikki muutkin kattotyöt. Ota yhteyttä, niin tulemme tekemään kattavan kattotarkastuksen Mynämäelle! Voit myös saada katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi, eikä se vaadi pitkää asiakassuhdetta tai kalliita kattourakoita. Tilaa meiltä ihan mikä vain kattotyö, niin tarjoamme katon kuntotarkastuksen sinulle ilmaiseksi.

Kattopalvelu, jonka kattourakoinnit Mynämäellä onnistuvat kerralla

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jonka kattourakoinnit Mynämäellä onnistuvat aina kerralla. Kenenkään ei tarvitse soitella peräämme tai tilata muita kattourakoitsijoita korjaamaan jälkiämme, sillä teemme kaikki kattourakat pettämättömällä ammattitaidolla. Koska emme milloinkaan tingi huolellisuudesta, ei meille synny huolimattomuuden tai kiireen aiheuttamia virheitä. Aluskate on oikein päin ja sopivan kireällä, peltikatto on maalattu joka kohdasta ja tarvittaessa kahteen kertaan, eivätkä yläpohjaan asentamamme uudet eristeet estä välikattoa tuulettumasta. Tämän kattopalvelun missio on saada työn alla oleva katto kerralla kuntoon, emmekä siksi hosu tai hutiloi – tai kulje katolla laput silmillä. Olemme jalostaneet kerralla kuntoon -ajatuksen niin pitkälle, että olemme ruvenneet tarjoamaan jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Ilmainen katon kunnon tarkastus tarkoittaa sitä, että käymme läpi koko katon kunnon. Vaikka olisit tilannut meidät vain vaihtamaan pohjoisen puolen lappeella olevat rikkinäiset tiilet, käymme katsomassa myös sen, miltä katto näyttää etelän puolella. Tarkastamme myös räystäskourujen ja räystäslautojen kunnon, läpivientien tiivisteet ja suojapellitykset sekä esimerkiksi katon alla olevan aluskatteen ehjyyden. Mikäli aluskate on rikki, kattoikkuna vuotaa tai räystäslaudoissa on lahovaurioita, teemme tarjouksen tarpeellisten kunnostustoimenpiteiden tekemisestä. Näin seuraava kattovuoto ei aiheuta katon vesivahinkoa, vaan vedet pysähtyvät ehjään aluskatteeseen, ja valuvat sen piukkaa pintaa pitkin pois katon alta. Kattovuotoja esiintyy tiilikatolla aina silloin tällöin, mutta ehjä aluskate estää kosteusvaurioiden syntymisen. Siitä huolimatta vuotavat kattoikkunat ja muut kohdat tiilikatossa kannattaa korjauttaa nopealla tahdilla. Aluskatekin kuluu ja haurastuu, jos se on paljon tekemisissä kosteuden kanssa. Räystäslautojen lahovaurioihin tulee puuttua vaihtamalla lahot laudat, sillä muussa tapauksessa laho jatkaa leviämistään saavuttaen aikanaan muut kattorakenteen osat. Lahon syntymistä voidaan estää ennalta maalaamalla katon ulkopuuosat aina silloin tällöin.

Aina omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantamökin katto ei tarvitse mitään ylimääräistä kattohuoltoa tai kattokorjausta, vaan se tulee kerralla kuntoon alkuperäisen työtilauksen avulla. Tuolloin emme tarjoa mitään, mitä kattosi ei oikeasti tarvitse. Jos käy niin, että tarjoamme jotain isompaa kattourakkaa, mihin et ole ehtinyt varautua, voit hakea sille kotisivujemme kautta joustavaa rahoitusta. Joskus joudumme tarjoamaan esimerkiksi kattoremonttia, vaikka asiakas olisi ajatellut kattonsa kestävän vielä jonkin aikaa. Katot kuitenkin kuluvat yksilöllisesti, ja katto kannattaa uusia ennen kuin se on liian kulunut ja vuotoaltis.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt