Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöiden erikoisasiantuntija Keravalla on Plus Kattopalvelu  

Kun tarvitsette joitain kattotöitä Keravalla, on Plus Kattopalvelu valmiina tarjoamaan teille kilpailukykyisen hintaista, erinomaisen laatuista ja todella sujuvaa palvelua. Meiltä löytyy osaamista niin tiilikattotöihin, peltikattotöihin kuin huopakattotöihin. Asennamme, korjaamme, huollamme, uusimme ja varustelemme niin palahuopakatot, savitiilikatot, aaltopeltikatot kuin esimerkiksi konesaumakatotkin. Myös kolmiorimahuopakaton asentaminen sujuu pitkän linjan huopakattoammattilaisiltamme tuossa tuokiossa. Onko omakotitalossasi tai kesämökissäsi varttikatto? Saat myös sen huollot kauttamme. Varttikattoahan ei enää saa korjata, vaan se on uusittava sen alettua esimerkiksi vuotaa. Ota tuolloinkin yhteyttä tähän samaan kattofirmaan.

Katon ylläpito ei tuota päänvaivaa, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Yksi yhteydenotto riittää, ja sen jälkeen me teemme koko urakan avaimet käteen -periaatteella. Piha on siisti, kun saamme työn valmiiksi ja lähdemme seuraavaan kohteeseen, sillä hintaan kuuluu aina myös loppusiivous ja mahdollisten purku- ja rakennusjätteiden poisvienti. Lisäksi tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tarkoilta asiantuntijoiltamme ei jää huomaamatta mikään korjaamista odottava kohta, ja hoksaamme myös mahdollisuudet vahvistaa tasakaton, harjakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kuntoa suorittamalla jonkin kattohuollon. Kattotarkastus saattaakin päättyä tarjoukseen jostain muusta kattohuollosta, esimerkiksi kattomaalauksesta.

Meille on kunnia-asia tarjota laadukasta katon korjaus-, huolto- ja uusimispalvelua, mutta olla veloittamatta siitä liikaa. Laskemme hyvän tarjouksen kaikille omakotitalojen, kerrostalojen, luhtitalojen, ulkorakennusten tai vapaa-ajan kiinteistöjen kattotöille käymällä paikan päällä. Hintaan vaikuttavat muun muassa katon koko ja katon alapuolisten rakenteiden kunto. Kerromme asiakkaalle kotitalousvähennysmahdollisuudesta sekä kotisivujemme kautta haettavissa olevasta rahoituksesta. Remonttilaina sopii niin kattoremontin, kattovuodon korjauksen kuin esimerkiksi katon pinnoittamisen maksamiseen, ja sitä on helppo ja nopea hakea.

Muistathan huollattaa kattosi ainakin kahdesti vuodessa, niin se pysyy paremmassa kunnossa ja aiheuttaa vähemmän korjauskustannuksia! Katot on hyvä ainakin puhdistaa ja tarkastaa puolen vuoden välein. Itse ei tarvitse tätäkään kattotyötä tehdä, vaan Plus Kattopalvelun ammattilaiset hoitavat kevät- ja syyshuollot mieluusti puolestasi. Et jää yksin kattosi kanssa myöskään Keravan naapurikunnissa, sillä Plus Kattopalvelu toimii myös Keravan ympäristössä, kuten Vantaalla, Tuusulassa, Sipoossa, Helsingissä, Järvenpäässä, Porvoossa ja Mäntsälässä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Miten kattoremontti Keravalla etenee?

Olipa kyse kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontista, etenee kattoremontti Keravalla samaa kaavaa noudatellen. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun, joka tekee kaikki Keravan seudun kattoremontit taatulla laadulla ja poikkeuksellisen hyvällä hinnalla. Yhteydenoton voi hoitaa puhelimella tai vaikkapa laittamalla verkkoviestiä.

Seuraavaksi me tulemme paikalle tutkimaan teidän harjakattoanne, pulpettikattoanne, tasakattoanne tai aumakattoanne. Meitä kiinnostaa muun muassa katon koko ja kaltevuuskulma, katon yksityiskohtien määrä ja katon alla olevien rakenteiden kunto. Tämän alkutarkastuksen perusteella selviää kattoremontin hinta, sekä kattosaneerauksen kesto. Saatat yllättyä, miten edullisesti ja nopeasti huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voikaan onnistua! Nopeimmillaan katto voidaan uusia jo parissa päivässä. Uusi katto voi olla erilainen kuin entinen – tällöin kattosaneeraukseen tosin kuluu enemmän aikaa. Taitavilta ja kokeneilta ammattilaisiltamme sujuu esimerkiksi katon korotus tai tasakaton vaihto satulakatoksi. Kattoremontti voidaan tehdä myös talvella.

Kattoremonttimme tehdään joka kerta avaimet käteen -palveluna, eli kaikki kuuluu hintaan aina loppusiivoukseen asti. Voitte maksaa kattoremontin osamaksulla, rahoituksella tai kertasuorituksena, mikä vain teille parhaiten sopii. Lasku kannattaa laittaa talteen, oikeuttaahan kesämökin tai omakotitalon kattoremontti kotitalousvähennykseen.

Kun aikataulusta ja muista yksityiskohdista on sovittu, alkaa uuden peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuovan asennus sillä, että vanha katto puretaan. Mikäli vanha katto ei enää ollut tiivis, on seuraavana vuorossa kastuneiden villojen vaihto ja lahovaurioisten puuosien uusiminen. Kun kaikki kattorakenteet ovat kunnossa, asennamme uuden aluskatteen, uudet läpiviennit ja uuden vesikatteen. Uusi lukkosaumakatto, konesaumakatto, palahuopakatto tai esimerkiksi betonitiilikatto viimeistellään kattoturvatuotteilla, sadevesijärjestelmällä, erilaisilla peltilistoilla ja suojapellityksillä sekä halutessasi myös aurinkopaneeleilla. Aurinkopaneelien asentaminen on helppo tapa tehdä rakennuksesta ympäristöystävällisempi. Toinen tapa on lisätä katon alle eristevilloja, jos niitä ennestään oli liian vähän. Eristeiden ansiosta sisätilojen lämmittämiseen kuluu vähemmän energiaa.

Katon uusimisen yhteydessä kiinnitämme huomiota myös välikaton tuuletukseen. Maailman tiiveimmästäkään katosta ei ole iloa, jos ilma ei vaihdu kattorakenteiden ympärillä. Kattorakenteet saattavat lahota aivan samalla tavalla kuin katon vuotaessa, jos katon tuuletusta ei ole hoidettu asianmukaisesti. Huonoa tuuletusta voidaan tehostaa vaikkapa alipainetuulettimen avulla.

Huopakatto tai palahuopakatto on aina hyvä investointi – sopii myös kesämökin katoksi

Kun etsit uutta kattoa kesämökille, voimme lämpimästi suositella huopakattoa tai palahuopakattoa, sillä bitumikatto sopii lähes kaikkiin rakennuksiin. Bitumikermikatto on helppohoitoinen, kustannustehokas ja aina yhtä tyylikäs. Hillitty ja maanläheinen bitumikatto sointuu hyvin suomalaiseen luontoon, mutta halutessasi voit harrastaa väri-iloittelua, ja valita vaikkapa sinisen laattakaton. Olipa kyseessä tuotantolaitos, rintamamiestalo, kerrostalo tai vaikkapa rantasauna, löytyy siihen varmasti sopiva huopakatto!

Hitsattavasta huopakatteesta syntyvä tiivissaumakatto on nimensä mukaisesti erittäin tiivis. Se on jopa niin tiivis, että se on ainoa tasakatolle sopiva katevaihtoehto. Tällaisen huopakaton asentaminen sujuu nopeasti, ja säännöllisten huoltojen ansiosta se toimii talosi turvana useamman vuosikymmenen..

Vaihtoehto B on perinteinen kolmiorimahuopakatto. Sen ulkonäkö muistuttaa ainakin kaukaa katsoen hieman toista perinnekattoa, nimittäin konesaumakattoa. Molemmissa on pystysaumat, tosin paljon muuta samaa ei kolmiorimakatolla ja konesaumakatolla olekaan. Konesaumakatto on kattopeltisepän asentama peltikatto, mikä kestää jopa 100 vuotta, ja sopii melko loivillekin katoille. Kolmiorimahuopakatto on huopakatto, mikä asennetaan tämän tekniikan hallitsevien huopakattoammattilaisten toimesta, ja mille voi odottaa useammaksi vuosikymmeneksi varmaa toimintaa. Kattokaltevuuden on oltava ainakin 1:3, jotta kolmiorimatekniikalla asennetun bitumikaton tiiviyteen voisi varmasti luottaa.

Jos kattokaltevuus on 1:5, sopii sille myös laattakatto (mitä kutsutaan myös paanukatoksi ja palahuopakatoksi). Laattakaton asentaminen on hieman hitaampaa kuin tiivissaumakaton asentaminen, sillä katto koostuu kymmenistä ja taas kymmenistä huopalaatoista. Tosin se, ettei uusimmista paanuista enää tarvitse erikseen irrottaa suojamuovia, on nopeuttanut palahuopakaton asennusta. Samalla on saatu vähennettyä muovin käyttöä. 

Plus Kattopalvelu tekee ammattitaidolla laattakaton tai muun huopakaton huollot, korjaukset ja remontit. Asentamamme bitumikermikatto on kaikin puolin tiivis ja toimiva, ja sen perushuolloksi riittää kaksi kertaa vuodessa tehty kattotarkastus ja katon puhdistus. Roskien poistoon bitumikatolta sopii parhaiten ilmapuhallin, sillä harja voisi rikkoa sen sirotepintaa. Kuntotarkastuksen ansiosta osaamme tarvittaessa suositella sammaleenpoistoa, katon pinnoittamista, saumojen tiivistämistä, ilmakuplien puhkaisua, kattoreikien paikkaamista tai vaikkapa lumiesteiden uusimista. Myös karheapintainen bitumikermikatto on varusteltava lumiesteillä, jos katto on kaltevuudeltaan ainakin 1:8.

Veikö tuuli katon mennessään? Tilaa katon korjaus Keravalle meiltä

Plus Kattopalvelulta kannattaa tilata kaikenlaiset katon korjaukset Keravalla – niin ne pienet katon täsmäpaikkaukset kuin isommat ja haastavammatkin katonkorjaukset! Peltikaton, huopakaton, palahuopakaton tai tiilikaton korjaus on meille erittäin tuttua, joten työ etenee varsin asiantuntevasti. Emme viivyttele suotta, vaan tulemme paikkaamaan katon niin pian kuin mahdollista. Näin estetään vahinkojen laajeneminen ja paheneminen. Jos katon tai katon läpivientien asennus ja tiivistys venyy, saattaa katon alle syntyä kosteusvaurioita. Pahojen kosteusvaurioiden takia koko katto jouduttaneen uusimaan. Kaikki vauriot havaitaan ajoissa, kun katon kunto tarkastetaan kaksi kertaa joka vuosi – siksi onkin erityisen mukavaa, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien tekemiemme kattohuoltojen ja katon paikkausten yhteydessä.

Peltikaton paikkaus saattaa tarkoittaa kattoon syntyneiden reikien paikkausta tai vaikkapa jiirien korjausta ja tiivistystä. Reikiä ja vaurioita saattaa tehdä ruoste, mutta kyse voi olla myös kovan tuulen irrottamista lumiesteistä, ränneistä ja tikkaista. Vielä vakavampia myrskyvaurioita syntyy, jos tuuli kaataa puun omakotitalon tai mökin katon päälle, tai jos tuuli vie koko peltikaton mennessään! Plus Kattopalvelun asiantuntevuuteen voit luottaa tällaisissakin tilanteissa.

Huopakatossakin saattaa olla korjattavia reikiä. Huopakaton paikkaus hoituu massoilla, tai paikkapalan liimauksella. Myös jokin läpivienti saattaa aiheuttaa huolta. Savupiipun tai esimerkiksi kattoikkunan tiivistys estää kattovuodot, mutta jos katto on jo ehtinyt vuotaa, kunnostamme lahot puuosat katon alla, ja uusimme eristeet.

Rikkinäisten tiilien vaihdon lisäksi tiilikaton korjaus voi tarkoittaa myös aluskatteen uusimista. Aluskate pitää kosteuden pois yläpohjan rakenteista, vaikka katto vuotaisi harjatiilen, läpiviennin tai jiirin kohdalta.

Plus Kattopalvelu korjaa myös kaikki kattovarusteet, kuten lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet sekä rännit ja vesikourut. Ränneihin syntyneet reiät on mahdollista paikata, ja jään avaamat saumat saumata uudelleen. Oikein huonokuntoiset räystäskourut uusimme. Räystäskouruja ei ole tarkoitettu kestämään ikuisesti, vaan materiaalista riippuen 30–60 vuotta. Samalla kertaa voimme uusia myös räystäslaudat, räystäspellit ja otsalaudat. Otsa- ja räystäslaudat voidaan joutua uusimaan jo aiemmin, jos niissä on lahoa. Lahoa torjutaan maalaamalla katon ulkopuuosat säännöllisesti.

Osaatko toimia oikein, jos mökin katto vuotaa?

Lasten sarjakuvissa katto vuotaa tuon tuosta, ja se ratkaistaan hakemalla ämpäri alle. Ämpäri onkin hyvä ensiapu, jos sisäkatosta tippuu vettä. Ämpäri estää parkettia kastumasta ja menemästä pilalle, mutta itse ongelmaa se ei ratkaise. Heti kun huomaat mökin, omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi paritalon katon vuotavan, ota puhelin käteen ja soita Plus Kattopalvelulle. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattovuotoa päästään korjaamaan, sen parempi. Vuotavan katon korjaus olisi hyvä aloittaa jo ennen, kuin sisäkattoon syntyy tummia länttejä, tai se alkaa vuotaa vettä.

Kattovuoto havaitaan ajallaan, kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarkastetaan kahdesti vuodessa. Parhaassa tapauksessa kattovuoto pystytään jopa kokonaan ehkäisemään tiivistämällä jokin aukeamassa oleva sauma tai paikkaamalla kattoon vast’ikään syntynyt reikä. Sammaleenpoisto, katon huoltomaalaus ja katon suojakäsittely ovat hyviä keinoja vahvistaa katon kuntoa ja torjua kattovuotoja.

Jos katon huomataan jo vuotavan, on toimittava nopeasti. Mikäli kattotarkastus on teetetty Plus Kattopalvelulla, saat saman tien tarjouksen kattovuodon korjaamisesta. Muussa tapauksessa ota yhteyttä, niin tulemme paikallistamaan kattovuodon, peittämään vuotavan kohdan, arvioimaan syntyneet vahingot ja laskemaan kilpailukykyisen tarjouksen katon kunnostamisesta.

Riippuu katon vesivahingon laadusta ja katon iästä, miten kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto kannattaa korjata. Jos aluskate on pitänyt kosteuden poissa kattorakenteista, riittää vesikaton tiivistys, eli esimerkiksi katossa olevan reiän paikkaus. Mikäli kosteus on päässyt tekemään tuhojaan katon alla, kunnostamme kastuneet kattorakenteet ja vaihdamme märät eristevillat uusiin.

Vanhan katon kunnostamiseen ei kannata investoida suuria summia, sillä isollakaan rahalla ei voitaisi taata katon tiiviyttä tai pidentää sen elinkaarta kovinkaan monella vuodella. Jos vuotava katto on noin nelikymmenvuotias huopakatto, on parempi aloittaa kattoremontti. Huopakaton erinomainen tiiveys ei ole enää entisellään, jos katto on näin iäkäs. Vuotavan peltikaton korjaus on järkevää, kunnes katto saavuttaa teknisen käyttöikänsä pään lähestymällä viidenkymmenen vuoden rajapyykkiä. Tiilikattovuotojen korjaaminen kannattaa lopettaa katon ollessa noin 70-vuotias, ja sen sijaan uusia katto. Uudet kattotiilet ja uusi aluskate takaavat katon tiiviyden pitkäksi aikaa.

Mikään ei korvaa katon säännöllistä huoltoa Keravalla

Joitain kattohuoltoja tarvitaan säännöllisesti, joitain taas vain kerran tai tarpeen mukaan – olipa kyse mistä tahansa katon huollosta Keravalla, tilaa se Plus Kattopalvelulta. Me huollamme kaikenlaiset katot, eli niin pulpettikatot, tasakatot, aumakatot kuin esimerkiksi taitekatotkin. Tiedämme, mitä eroa on peltikaton, tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmilla, ja osaamme näin ollen toteuttaa juuri oikeanlaisen, katemateriaalikohtaisen huollon. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kerrostalon, ulkorakennuksen, omakotitalon tai vaikkapa vapaa-ajan kiinteistön katon huollosta!

Katon kevät- ja syyshuolloilla on vissi tarkoitus. Mikään ei korvaa katon säännöllistä huoltamista. Jos roskat jäävät poistamatta katolta, pysyy kate pitkiä aikoja kosteana, mikä edistää sen ikääntymistä ja haurastumista. Puolivuosittaisiin kattohuoltoihin kuuluu myös rännien tai kattokaivojen puhdistus, mikä varmistaa sadevesijärjestelmän toiminnan kaikkina vuodenaikoina. Tukkoon mennyt ränni voi johtaa jopa alapohjan vesivahinkoon. Ehkä tärkein osa katon kevät- ja syyshuoltoa on kuitenkin katon kunnon tarkastus, sillä ilman sitä asiakas ei saisi tietää ajoissa tarpeesta paikata katto tai esimerkiksi suorittaa tiilikaton pinnoitus. Säännöllisesti tarkastettu ja puhdistettu katto on huoleton ja pitkäikäinen kumppani.

Tarpeen mukaan tilattavia kattohuoltoja ovat katon pesu. Katto pestään yleensä ennen katon huoltomaalausta. Peltikatot maalataan pariin, kolmeen kertaan, jotta ne eivät ruostuisi. Tiilikatoille ja huopakatoille riittää, että ne pinnoitetaan kerran. Tiilikaton pinnoitus tekee tiilien pinnan jälleen tasaiseksi tasoittamalla kaikki huokoset, joihin tuppaa kertymään vettä ja sammaleita. Tasapintainen tiili ei rapaudu, joten tiilikaton käyttöikä saattaa venyä 70 vuoden mittaiseksi.

Huopakatto altistuu vanhemmiten paitsi sammaloitumiselle, myös auringon kuivattavalle vaikutukselle. Uusi pinnoite palauttaa katon elastisuuden ja suojan, joten huopakaton pinnoitus parantaa bitumikaton mahdollisuuksia käyttöikänsä maksimoimiseen. Sekä tiilikatto että huopakatto tarvitsevat silloin tällöin myös sammaleiden poistoa. Sammaleet saadaan katoamaan täydellisesti, kun katolle levitetään biohajoavaa sammaleenpoistoainetta.

Peltikatolle ei sammaleita kerry samaan tapaan kuin tiili- ja huopakatoille. Kuten sanottu, ruoste pidetään loitolla kattomaalausten avulla, ja myrskyvaurioita ehkäistään peltien lisäkiinnityksillä ja vaihtamalla peltikattonaulat kateruuveiksi. Lumivaurioita vastaan taistellaan lumenpudotusten avulla. Saat Plus Kattopalvelulta myös korkeiden rakennusten kattolumityöt.

Älä jätä väliin rännien puhdistamista Keravalla

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Keravalla eivät pidä huolta vain räystäskourujen toiminnasta, vaan koko rakennuksen kunnosta ja terveellisyydestä. Rännien puolivuosittaista huoltoa ei todellakaan kannata jättää väliin, sillä katolta valuvat sade- ja sulamisvedet saattavat aiheuttaa vakavia ongelmia kosteuden kanssa. Räystäskouruilla on vissi tarkoitus, ja ilman niitä kosteudenhallinta on retuperällä. Myös rännien vuotaminen on otettava vakavasti, sillä sade- ja sulamisvedet eivät silloinkaan päädy turvalliseen purkupaikkaan, vaan voivat aiheuttaa rakenteiden kastumisen ja homehtumisen.

Jos rännissä on roskia tai reikiä, joiden takia räystäs vuotaa, kastuu ensinnä talon ulkoseinä. Pitkäaikainen kosteusrasitus saa puuseinän lahoamaan ja tiiliseinän rapautumaan. Loput vedestä päätyvät tietenkin maahan. Salaojajärjestelmän tehtävä on pitää maaperä kuivana omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen ympärillä, mutta se ei välttämättä jaksa poistaa kaikkia vesiä, joita katolta tulee – kattovesienhän pitäisi ohjautua pois päin rakennuksesta juuri sadevesijärjestelmän avulla. Kosteus voi nousta maaperästä rakennuksen perustuksiin, mistä aiheutuu kalliita korjauskuluja.

Varmista rännien toiminta ja rakennuksen kuivuus puhdistamalla ja kuntotarkastamalla rännit kaksi kertaa vuodessa. Itse ei rännejä tarvitse huoltaa, sillä Plus Kattopalvelu tekee sen nopeasti ja asiantuntevasti puolestasi – esimerkiksi osana katon kevät- tai syyshuoltoa. Kun kaikki roskat on poistettu kourusta, huuhtelemme sen. Puhtaasta kourusta on helppo bongata mahdolliset ruostevauriot tai jään avaamat saumat. Tarjoamme tarvittaessa rännien paikkaamista, kaatojen korjaamista tai muuta kourusaneerausta. Muovikourut kestävät noin 30 vuotta, ja teräskourut on uusittava noin 40 vuoden välein. Saatte kauttamme tuliterät, korroosionkestävät ja huippulaadukkaat vesikourut asennettuina paikoilleen. Kysy myös alumiinikouruja, joiden puhkiruostumattomuustakuu kestää jopa 60 vuotta.

Jokasyksyinen puhdistaminen ja mahdollisten vaurioiden korjaaminen ehkäisee rännien jäätymisen talvipakkasilla. Vesikouruihin on mahdollista asentaa myös sulanapitojärjestelmä, mikä takaa rännien sulana pysymisen. Mikäli kourusi jäätyvät umpeen, hoidetaan kourujen ja syöksyputkien avaus kuumalla vesihöyryllä. Vesihöyry sulattaa riskittömästi kaiken jään katolta, vesikouruista, alastuloputkista ja kattokaivoista. Kattokaivot ovat tasakattojen sadevesijärjestelmä, ja koska vedellä ei ole muuta reittiä pois katolta, on kattokaivojen puhtaana ja sulana pitäminen erittäin tärkeää. Luota meihin myös kattokaivoihin liittyvissä kattotöissä Keravalla!

Sammaleita ja muita kasvustoja torjutaan katon pesun ja puhdistamisen avulla

Katon pesulla, sammaleenpoistolla ja katon suojakäsittelyllä on monta yhdistävää tekijää Keravalla. Yksi on tietenkin se, että ne kaikki voi tilata Plus Kattopalvelulta, joka tekee ammattitaidolla aivan kaikenlaiset omakotitalojen, kerrostalojen, ulkorakennuksien ja esimerkiksi kesämökkien kattohuollot. Toinen yhdistävä tekijä on se, että ne ovat kaikki sellaisia kattohuoltoja, joilla katto pidetään hyvännäköisenä, pitkäikäisenä ja rasituksensietokykyisenä.

Kattopesua tai katon suojakäsittelyä ei tarvita vuosittain, mutta lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto katolta saisi olla jokakeväinen ja -syksyinen rutiini. Riippuu katteesta, miten se kannattaa puhdistaa, sillä esimerkiksi tiilikatto ja mineriittikatto voidaan harjata. Palahuopakatto on parempi puhdistaa roskista ilmapuhaltamalla, sillä ilmapuhallin ei riko bitumikaton sirotepintaa, kuten karkeat harjakset voisivat tehdä. Rännien puhdistaminen sekä katon kunnon tarkastus kuuluvat myös katon kevät- ja syyshuoltoon.

Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton pesu on astetta tehokkaampi tapa puhdistaa katto. Jos kattoa ei ole pesun jälkeen tarkoitus maalata, pestään myös tiilikatto tavallisella letkupaineella, huoltopesuaineella ja pehmeillä harjoilla. Painepesuri ei sovi lainkaan peltikaton tai huopakaton pesuun, ja tiilikatolla se pilaisi tiilien pinnoitteen, mikä pitäisi heti paikalla uusia. Savitiilikattoja ei pinnoiteta lainkaan, vaan tällaiselle – jo melko harvinaiseksi muuttuneelle – katolle tulisi levittää suoja-ainetta 5–10 vuoden välein. Suoja-aine kyllästää tiilen saaden sen hylkimään vettä. Vettä imemätön tiili ei rapaudu yhtä paljon kuin tiili, minkä sisässä on joka talvi jäätyvää vettä. Suoja-aine myös palauttaa savitiilen pH-arvon ennalleen, mikä on omiaan torjumaan sammaloitumista. Savitiilikaton suojakäsittely toimii siis pitkälti samalla tavalla kuin betonitiilikaton maalaus.

Peltikatto ei yleensä tarvitse sammaleenpoistoa, sillä sen liukas pinta ei ala hevillä vihertää, mutta tiilikatot ja huopakatot on hyvä toisinaan käsitellä sammaleenpoistoaineilla. Sammaleet nopeuttavat katon kulumista voiden jopa puolittaa katon odotettavissa olleen eliniän. Katon puhtaanapito vähentää levien, sammaleiden, jäkälien ja muiden kasvustojen syntymistä, mutta vanhemmiten katon huokoiseksi muuttuva pinta tuntuu oikein keräävän kasvustoja. Sammaleenpoistoaine ja katon suojakäsittely hoitavat sammalongelman kerralla pois päiväjärjestyksestä, eikä uusia kasvustoja synny katolle vuosiin.

Muista nämä asiat katon maalaamisesta Keravalla

Katon maalaus Keravalla on varsin tuttua Plus Kattopalvelulle. Teetät meillä niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon kuin esimerkiksi luhtitalonkin katon huoltomaalauksen – ja aina parhaaseen hintaan! Ammattimaisesti tehty kattomaalaus antaa pitkäkestoisen tuloksen. Kattoa ei tarvitse maalata pitkään aikaan uudestaan, ei ehkä enää koskaan. Jos taas kattomaalaus on tehty jotenkin väärin, esimerkiksi luistamalla esivalmisteluista, voidaan katto joutua maalaamaan uudestaan jo seuraavana kesänä.

Ruosteen torjunta on suurin syy teettää peltikaton maalaus. Totta kai katon huoltomaalaus tekee katosta kauniin värisen, suorastaan uudenveroisen. Tällaisen katon alla on ilo elää ja asua. Maalaamaton katto altistuu ruosteelle, mikä rumentaa katon ja saa kattopellit ohenemaan. Lisäksi ruoste suurentaa ruuvinreikiä. Lopputuloksena katto vuotaa, ja voi olla, että katto on uusittava parikymmentäkin vuotta liian aikaisin. On tapauskohtaista, koska peltikatto on maalattava. Sinkitty peltikatto on maalattava ensimmäisen kerran pari vuotta peltikaton asennuksen jälkeen, kun taas pinnoitetut kattopellit voivat pysyä hyvässä maalissa jopa 25 vuotta. Jatkossa peltikaton maalipinta on uusittava arviolta 10–15 vuoden välein. Tiilikatot maalataan, jotta ne lakkaisivat imemästä vettä. Huokosiin varastoitunut kosteus saa katon rapautumaan. Huokoinen pinta houkuttelee myös sammaleita, mitkä nekin jouduttavat kattotiilien rapautumista.

Kun katto on aika maalata, on tärkeää muistaa esivalmistelut. Jos katto ei ole putipuhdas, ei maali tartu kunnolla, eikä lopputulos ole sen paremmin tasainen kuin pitkäkestoinenkaan. Esivalmistelut tarkoittavat katon harjaamista, katon tiivistämistä ja katon pesemistä. Jos kyseessä on tiilikaton tai huopakaton maalaus, voi olla tarvetta myös poistaa sammalet levittämällä katolle sammaleentuhoainetta.

Toinen muistettava asia on antaa katon kuivua kunnolla. Märkää kattoa ei kannata maalata. Ilmankin pitää olla kuiva, joskaan ei liian aurinkoinen. Aamu- tai iltakaste ei sovi katon maalaamiseen, ei myöskään hetki ennen vesisadetta, tai tuokio vesisateen jälkeen. Maali tarttuu kunnolla vain, kun ilmankosteus on kohdillaan, lämpötila on plussan puolella eikä aurinko porota täydeltä terältä. Tilaa katon maalaus Keravalla tai sen ympäristössä Plus Kattopalvelulta, niin kattomaalaus onnistuu erinomaisesti, eikä mitään yksityiskohtaa unohdeta ottaa huomioon!

Meidän lumenpudottajiamme ei huimaa – tilaa meiltä korkeankin talon lumenpudotus Keravalla

Lumenpudotus Keravalla on mainio tapa estää katolta putoavaa lunta aiheuttamasta henkilö- tai omaisuusvahinkoja. On hyvä muistaa, että talonomistaja tai taloyhtiö on vastuussa mahdollisista vahingoista, joita katolta äkisti putoava lumi aiheuttaa. Kotivakuutuskaan ei yleensä korvaa lumen painon tai sen liikkeiden katolle aiheuttamia vahinkoja. Tilaa siis lumen pudotus katolta, jotta katon jiirit tai läpiviennit eivät alkaisi vuotaa, lumi ei irrottaisi kattotarvikkeita ja jättäisi kattoon reikiä, tai jotta katto ei painuisi lumen painon alla. Kattolumitöiden jälkeen kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi liikekiinteistön ympäristössä voi taas liikkua pelkäämättä jäävänsä katolta putoavan lumikuorman alle.

Työkaverit, kokemus sekä kunnolliset turvavaljaat ja -köydet tekevät omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, maneesin tai muun kiinteistön katolla suorittamastamme lumenpudotuksesta turvallista. Loivalta katolta ja tasakatoltakin voi horjahtaa alas lumen mukana, joten suhtaudumme turvallisuusasioihin vakavasti. Meillä on kunnollinen välinearsenaali, minkä avulla suoriudumme myös korkeiden rakennusten kattolumitöistä. Henkilönostimista tai nostinkoriautoista on tuolloin iso ilo.

Jo ennen kuin nousemme katolle lumentyöntiminemme, tutkimme, mihin lumet voi pudottaa niin, ettei kukaan tai mikään jää alle. Usein ainakin yksi työntekijä jää valvomaan vaarallista aluetta maasta käsin. Lisäksi alue saatetaan eristää puomeilla. Mikäli työskentelemme katualueella, järjestämme liikenteenohjauksen, ja tarpeen vaatiessa olemme valmiit työskentelemään myös yöaikaan.

Lumenpudotus ei aiheuta naarmuja, reikiä tai muita vaurioita peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle, sillä tiedämme kaikki konstit riskittömään lumen pudotukseen. Ohut kerros lunta saa jäädä suojaamaan vesikatteen pintaa lumentyöntimiltämme.

Riskittömästi sujuu myös jään poisto katolta sekä jääpuikkojen poisto räystäiltä. Mikäli katon sadevesijärjestelmässäkin on jäätä, otamme asiaksemme poistaa myös sen. Jää on vaarallista alas pudotessaan, ja katolla se saattaa esimerkiksi estää sulamisveden normaalin poistumisen. Sulamisvesi on tällöin vaarassa päätyä väärään paikkaan. Katon ja rännien sulatus höyryllä on tuhat kertaa parempi tapa jään poistoon kuin kirveillä ja lapiolla hakkaaminen. Iskut voivat vaurioittaa kattoa ja sadevesijärjestelmää, mutta kuuma höyry ei jätä pulaan tai riko paikkoja. Höyry sulattaa myös jäätyneet kattokaivot kätevästi.

Tarvitseeko aluskate uusia? Tilaa tämäkin kattotyö Keravalle meiltä

Kotitaloudet ja taloyhtiöt voivat tilata meiltä kaikki tarvitsemansa kattotyöt Keravalla, sillä yksikään peltikattotyö, huopakattotyö, palahuopakattotyö tai tiilikattotyö ei ole meille vieras. Olemme mukana omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen, rantasaunan tai vaikkapa luhtitalon katon elinkaaren jokaisessa vaiheessa, aina katon varustelua myöten. Kattotyöt suoritetaan poikkeuksetta avaimet käteen -periaatteella, ja urakasta lasketaan kohtuuhintainen tarjous.

Aluskatteen uusiminen on yksi esimerkki Keravalla ja sen ympäristössä tekemistämme kattotöistä. Jos aluskatteeseen tulee jokin korjattava vika, se on yleensä pakko vaihtaa, sillä aluskatteen korjaus ei anna kestävää lopputulosta. On tärkeää, että aluskate on tiivis, sillä peltikatto ja tiilikatto eivät koskaan ole sataprosenttisen tiiviitä kattoja. Aina on mahdollista, että vettä tulee katon alle jostain saumasta. Aluskate toimii siten, että se kuljettaa kaikki katon alle valuvat vedet räystäille, ja estää siten puurakenteita ja yläpohjan eristeitä kastumasta. Aluskate toimii myös siten, että se haihduttaa rakennuksen sisältä kohoavaa kosteutta pois välikatolta. Jos ilma ei vaihtuisi ja kosteus jäisi muhimaan katon alle, voisi luvassa olla kosteusvaurioita.

Kattoläpivientien asennukset, korjaukset ja tiivistykset kuuluvat myös palveluvalikoimaamme. Kattoikkuna on hyvä esimerkki katon läpiviennistä. Oikein asennettuna ja säännöllisesti tarkastettuna se pysyy tiiviinä, muussa tapauksessa katto voi alkaa vuotaa kattoikkunan kohdalta. Voimme asentaa katollesi myös kattoluukun, ilmanvaihtohormeja, pieneläinesteitä (kuten lintuverkkoja), aurinkopaneeleita sekä esimerkiksi kattoturvatuotteita.

Katon IV-työt ja katon eristys hoidetaan yleensä katon uusimisen tai kattoremontin yhteydessä, mutta ajan kanssa voidaan huomata tarve tehostaa katon ilmanvaihtoa tai toteuttaa katon lisälämmöneristys. Mikäli katto on vuotanut niin, että eristeet ovat kastuneet, pitää eristeet uusia. Välikaton ilmanvaihtoa tehostetaan esimerkiksi korottamalla kattoa, asentamalla uusia ilmanvaihtokanavia tai hankkimalla alipainetuuletin, esimerkiksi Vilpen valmistama harjapeltituuletin. Näin välikatolle jää mahdollisimman vähän lämmintä ja kosteaa ilmaa, mistä voisi tiivistyä kondenssivettä.

Katon lisälämmöneristys ratkaisee monta ongelmaa kerralla, sillä se pienentää lämmityskuluja, tekee rakennuksesta energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisen sekä parantaa katon kosteusteknistä toimivuutta. Eristeiden lisäys onnistuu useimmiten ryhtymällä puhaltamaan uusia villoja katon alle. Helppo homma, ja säästöt voivat olla satoja euroja vuodessa!

Karkaako lämpö? Katon ja yläpohjan eristys voi olla villojen vaihtoa parempi idea 

Vedon ja kylmyyden tunne yhdistettynä korkeisiin lämmityskuluihin ovat merkki siitä, että nyt on aika tehdä jokin eristeisiin liittyvä kattotyö Keravalla. Myös jokavuotinen kattojää, räystäiden jääpuikot ja katolla olevat lumettomat kohdat ovat merkkejä siitä, että katon lisälämmöneristys on paikallaan. Villojen vaihtoa tuskin tarvitaan, sillä villat ovat pitkäikäisiä. Villoja ei vaihdeta edes tavallisen kattoremontin yhteydessä. Villat pitää purkaa ja uusia vain silloin, jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on vuotanut. Jos eristeissä on kosteutta, niihin voi syntyä hometta, joten märät eristeet on vaihdettava sisäilmaongelmien ehkäisemiseksi.

Veto ja palelu lakkaavat, kun lisäämme katon alle uusia eristeitä. Eristeet auttavat lämpöä pysymään sisällä, joten asuintilat saadaan lämmitettyä aiempaa vähäisemmällä energiamäärällä. Tämä on ilmastonmuutosta hillitsevä teko, ja samalla säästyy rahaa. Välikaton uudet eristeet ja niiden asentaminen saattavat synnyttää niin paljon kustannussäästöjä, että urakka maksaa itsensä takaisin jo vuodessa tai parissa. Ei pidä unohtaa sitäkään, mikä merkitys lisälämmöneristyksellä on asumisviihtyvyyteen. Ostajaehdokkaatkin arvostavat energiatehokkaampaa rakennusta, jos olet myymässä kiinteistöäsi.

Vanhojen eristeiden päälle puhalletut uudet eristevillat pienentävät myös kattojäästä ja sulamisvedestä syntyvien saumavuotojen todennäköisyyttä. Vesikaton läpi karkaava lämpö sulattaa katolle olevaa lunta alta päin, ja sula vesi voi tihkua katon saumoista läpi. Osa sulaneesta vedestä voi jäätyä katon reunalle, ja estää sulamisvesien pääsyn vesikouruihin. Tällaisessa tilanteessa voivat konesaumakatonkin saumat pettää. Uusista eristeistä on vielä sekin hyöty, ettei välikatolle karanneesta lämmöstä tiivistyvästä kondenssivedestä tarvitse enää kantaa huolta. Jos katon tuuletusratkaisut ovat kunnossa, ei välikatolle nousevasta vähäisestä lämmöstä ehdi tiivistyä kosteutta.

Kylmien ullakkotilojen ympärivuotinen käyttö mahdollistuu teettämällä ullakon ja vintin eristyksen. Tarvittaessa voimme myös korottaa kattoa, jotta uusissa asuintiloissa mahtuu kunnolla asumaan. Osaamme ottaa huomioon myös sen, etteivät uudet eristeet madalla liikaa katon tuuletustilaa – tämäkin asia voidaan ratkaista korottamalla kattoa. Toteutamme myös ilmanvaihtokanavien ja muiden katon läpivientien eristykset. Huolella eristetty ja tiivistetty läpivienti on lämpö-, vesi- ja hajutiivis, eikä siitä tipu kondenssivettä. Vanhat läpiviennit voidaan tarvittaessa tiivistää uudelleen.

Kattoturvatuotteita pitkin katolla voi liikkua ilman huolta

Joka katolle erottamattomasti kuuluvat kattoturvatuotteet Keravalla saat helpoiten ja luotettavimmin Plus Kattopalvelun kautta! Rakennusmääräyksistä selviää, mitkä kattoturvatuotteet uudelle katollesi vähintäänkin on hankittava. Katon kaltevuus ja talon korkeus vaikuttavat siihen, mitä kaikkia tikkaita ja muita turvatuotteita katolle tulee asentaa. Voit myös kysyä asiantuntijoiltamme, mitä kattoturvatuotteita sinun tulee hankkia. Tilaat meiltä myös kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastuksen (muiden kattotöiden yhteydessä saat sen ilmaiseksi). Asiantuntijamme osaa sitten kertoa, onko kattosi kattoturvatuotteita aika korjata, huoltaa tai uusia, ja onko niitä riittävästi tarpeeseen nähden. Jos uusille kattotikkaille tai muille kattoturvatuotteilla on tarvetta, toimitamme ja asennamme kestävät, turvalliset ja kaikkien määräysten mukaiset kattoturvatuotteet katollesi. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet oikealla tavalla niin tiilikatolle, peltikatolle, huopakatolle kuin konesaumakatollekin. Esimerkiksi konesaumakatolla asentaminen tapahtuu hyödyntäen katon pystysaumoja, joten läpivientejä ei ilmesty tässäkään vaiheessa puhkomaan tätä upeaa ja tiivistä vesikattoa.

Lapetikkaat eli kattotikkaat tulisi löytyä jokaiselta katolta. Talotikkaita eli seinätikkaita myöten pääsee maasta katolla. Voi olla, että on tarvetta myös palotikkaille (eli hätäpoistumistikkaille), piipun tai esimerkiksi ilmanvaihtokoneen luo johtaville kattosilloille, kattopollareille, putoamissuojille ja lumiesteille. Mitä paremmassa kunnossa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kattoturvatuotteet ovat, sitä huolettomampaa ja turvallisempaa katolla liikkuminen on.

Rakennuksen omistajan tai taloyhtiön vastuulla on huolehtia siitä, että katolla on turvallista liikkua. Katolla tulee liikkumaan monenlaista porukkaa, esimerkiksi antennin ja ilmanvaihtokoneen korjaajia, katon huoltajia sekä nokikolareita. Ei riitä, että katto on kerran varusteltu riittävällä määrällä kattoturvatuotteita, vaan ne on myös säännöllisesti kuntotarkastettava. Lumiesteiden, kattotikkaiden ja esimerkiksi kattosiltojen kiinnikkeet ovat voineet vuosien varrella löystyä, ja silloin ne ovat suuressa vaarassa irrota ja pudota katolta. Tämä rikkoo kattoa, ja joku voisi jäädä katolta putoavien, painavien kattotuotteiden alle. Esimerkiksi kova tuuli tai katolta alas valuva lumi voisivat saada kattoturvatuotteet irtoamaan, jos niiden kiinnikkeitä ei olisi tarvittaessa kiristetty. Voi vain kuvitella, miten vaarallista olisi, jos kattotikkaat tai kulkusillat irtoaisivat silloin, kun joku on liikkumassa katolla. Muista siis kattoturvatuotteiden kunnon seuraaminen, tai tilaa meiltä esimerkiksi katon kevät- ja syyshuollot, jolloin saat myös kattoturvatuotteesi tarkastettua ilman eri veloitusta.

Loppusyksy on viimeinen tilaisuus hoitaa lumiesteiden asentaminen, korjaaminen tai uudelleen kiinnittäminen

Loppusyksy on viimeinen tilaisuus hoitaa lumiesteiden asennus, korjaus ja uudelleen kiinnittäminen katolle, joten ota tarvittaessa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton syystarkastus paljastaa, ovatko lumiesteet ja koko muu katto valmiita ottamaan vastaan uuden talven lumineen. Mikäli edellisen talven lumet tai syysmyrskyjen tuulenpuuskat ovat irrottaneet lumiesteet katosta, tilaa lumiesteiden kiinnittäminen takaisin katolle välittömästi. Lumiesteet, tikkaat tai muu kattotarvikkeet eivät irtoa katosta jättämättä siihen reikiä ja muita vaurioita, ja nuo vauriot on saatava pian paikattua, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Kattoreikä voi aiheuttaa katon vesivahingon, vaikka se ei olisi suuren suuri. Kosteus pilaa katon rakenteet, mitkä heikentyvät lahovaurioiden myötä. Yläpohjan eristeisiin kosteus saattaa aiheuttaa surullisen kuuluisaa lahoa.

Lumiesteiden hankkiminen ja asentaminen katolle ei ole vapaaehtoista, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän. Rakennusmääräykset ohjaavat hankkimaan lumiesteet kaikille katoille, mitkä ovat näinkin kaltevia. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa sopivat lumiesteet jokaiselle huopakatolle, tiilikatolle ja peltikatolle. Kerrostalon katolle asennetaan yleensä erilaiset lumiesteet kuin kesämökin katolle. Voit luottaa meidän löytävän parhaimmat, kestävimmät, luotettavimmat ja parhaalla hinta-laatusuhteella varustetut lumiesteet katollesi.

Lumimassojen aisoissa pitäminen on katon lumiesteiden tärkein ja ainoa tehtävä. Jos lumi pääsee tippumaan alas vauhdikkaasti, se voisi johtaa onnettomuuksiin. Siksi lumiesteet tulee asentaa ainakin kaikkien kulkureittien ja ajanviettoon tarkoitettujen alueiden ylle. Koko katon reunalle asennettuina ne kestävät kuormitusta parhaiten.

Toki lumiesteet suojaavat myös katetta ja kaikkia sen yksityiskohtia lumen äkkinäisiltä liikkeiltä. Kattotiilet, kattotikkaat, aurinkopaneelit, ilmanvaihtohormit ja muut yksityiskohdat pysyvät paremmin kiinni katossa, kun lumi ei pääse putoamaan katolta hallitsemattomasti. Aurinkopaneelit ja kattoikkunat voidaan suojata myös erillisillä, niiden yläpuolelle asennettavilla lumiesteillä. Kun kerrostalon, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen lumiesteiden kunto sekä niiden kiinnitykset tarkastetaan usein, antavat ne parhaan mahdollisen suojan. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet löystymään eikä niitä kiristetä, voi käydä niin, että lumimassa repii myös lumiesteet irti katosta alas maahan pudotessaan.

Piipun pellitys ja piipunhattu pitävät huolta piipun kunnosta

Piipun pellitys ja piipunhattu pitävät huolta kiinteistösi piipun kunnosta, joten ota yhteyttä tilataksesi piipunhatun tai piipun pellityksen peltisepän työnä. Piipun pellitys, mikä tehdään mittojen mukaan ja kokeneiden kattopeltiseppien toimesta, suojaa piippua säiltä. Samalla se antaa koko katolle huolitellun ja tyylikkään ilmeen.

Asennamme paikoilleen myös piipunhatut, mitkä suojaavat piipun suuaukkoa lumi- ja vesisateilta sekä roskilta. Kuiva hormi vetää paremmin, ja sitä on turvallisempaa käyttää. Koska tulisijaa ei yleensä lämmitetä joka päivä, kosteus ei pääse kuivumaan, vaan alkaa rapauttaa piippua. Lopulta hormiin kehittyy niin suuria koloja, että lämpöä ja savukaasuja voi päästä karkuun. Sitten tiilet alkavat putoilla ja koko piippu saattaa sortua. Omakotitalon, kesämökin tai muun rakennuksen savuhormin rapautuminen aiheuttaa myös nokipalovaaran. Tässä ei ole apua nokikolaristakaan, sillä hän ei saa pois hormiin syntyneisiin koloihin kertynyttä nokea. Jos noki syttyy tuleen, saattaa koko rakennus olla pian liekeissä, sillä noen palaminen saa aikaan todella suuren kuumuuden. Kannattaa siis hankkia piipunhattu, mikä estää kosteuden pääsyn savuhormiin.

Nuohooja tai katon kuntotarkastaja saattaa kertoa sinulle hormisi rapautuneen. Tällöin auttaa hormin massaus, mitä kutsutaan myös hormin pinnoittamiseksi. Vain pahimmissa tapauksissa piippu on muurattava uudelleen. Saneerattu hormi on syytä suojata piipun pellityksillä sekä piipunhatulla. Koska piipun pellittäminen vaatii vesikaton osittaista avaamista, voimme samalla hoitaa aluskatteen korjaamisen piipun kohdalta. Ei kannata ajatella, ettei minun kattoni ala ikinä vuotaa. Vahinkoja voi sattua, ja kattovuotoihin kannattaa varautua ehjällä ja oikein asennetulla aluskatteella. Jos piipusta vuotaa vettä, aluskate ohjaa vedet pois kattorakenteiden luota, ja näin piipunjuurivuodosta voidaan selvitä pelkällä säikähdyksellä.

Plus Kattopalvelu tekee Keravalla ja kaikkialla Keravan ympäristössä myös muut peltisepän työt, kuten esimerkiksi tippapeltien, myrskypeltien, jiiripeltien ja räystäspeltien asentamisen. Kysy tarjousta myös kattoturvatuotteista peltisepän työnä, tai vaikkapa upean ja perinteikkään konesaumakaton asentamisesta. Aito konesaumakatto kestää jopa sata vuotta, ja koska läpiviennit saumataan siihen kiinteästi, on se mitä tiivein katto. Mestarillisiin kattopeltiseppiimme voit luottaa kaikissa peltisepän ammattitaitoa vaativissa kattotöissä!

Katon tarkastus Keravalla johtaa moneen hyvään asiaan

Kun teetät katon tarkastuksen Kauniaisissa Plus Kattopalvelulla, saat varsin huolellisen kattotarkastuksen, mikä auttaa kattoa kestämään pidempään. Katon kunnon tarkastusta ei syyttä pidetä erittäin tärkeänä kattotyönä. Jos pulpettikattoa, harjakattoa, aumakattoa, tasakattoa tai esimerkiksi mansardikattoa ei tarkasteta usein, voi katon kunto romahtaa. Katon alle saattaa syntyä kosteusvaurioita, jos katto saa rauhassa vuotaa. Kattovuotoa ei voi mitenkään huomata asunnon sisältä käsin, ennen kuin sisäkatosta alkaa tippua vettä lattialle. Parempi olisi saada katto tiivistettyä jo siinä vaiheessa, kun urakkaan riittäisi jokin edullinen ja pienimuotoinen kattopaikkaus, kuten esimerkiksi rikkinäisen tiilen vaihto tai savupiipun juuren tiivistys.

Omakotitalon, vapaa-ajan rakennuksen, kerrostalon, luhtitalon ja esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa jo siitäkin syystä, että katto vaatii huoltamista pysyäkseen kunnossa mahdollisimman pitkään. Kaikki katot pitää puhdistaa harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, mieluiten kuuden kuukauden välein. Lisäksi peltikattoa pitää maalata, ja tiilikatot sekä huopakatot tarvitsevat toisinaan sammaleet poistavaa ja niiden kasvamista ehkäisevää käsittelyä. Katon kunnon tarkastuksen ansiosta huoltomaalaus tai esimerkiksi sammaleentuhokäsittely osataan tehdä oikeaan aikaan, ja näin katon kunto ei pääse heikkenemään.

Plus Kattopalvelu tietää peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kuntotarkastuksen tarpeellisuuden, ja suhtautuu siihen asiaankuuluvalla huolellisuudella. Tarkastamme koko katon tiiviyden ja ehjyyden, yhtään saumaa, ruuvinreikää tai läpivientiä unohtamatta. Käymme läpi myös kattotikkaiden, kattoluukkujen, lumiesteiden ja muiden katon tarvikkeiden kunnon. Tutkimme myös suojapellitykset, sadevesijärjestelmän ja räystäsalueet.

Mikäli kyseessä ei ole tasakatto, minkä alle ei pääse avaamatta vesikattoa, käymme tutkimassa myös välikaton kunnon. Aluskatteen ehjyydestä riippuu, pysyvätkö kattorakenteet kuivina myös jatkossa. Myös ilmanvaihdon toimivuus on tärkeä asia katon rakenteiden kannalta. Tarvittaessa saat tarjouksen lahovaurioiden korjaamisesta, katon IV-töistä tai jotain vesikatetta ja sen yksityiskohtia koskettavasta kattotyöstä.

Plus Kattopalvelun asiakkaana sinun ei tarvitse maksaa mitään katon kunnon tarkastamisesta, jos teetät samalla joitain muita kattotöitä. Katon tarkastus tarjotaan kaupan päälle niin katon harjauksen, kourusaneerauksen kuin esimerkiksi vuotavan katon korjauksen yhteydessä. Toki voit tilata myös kattavan koko katon kunnon tarkastuksen meiltä omana palvelukokonaisuutenaan.

Kattourakointi Keravalla Plus Kattopalvelulta? Lue lisää syistä asioida kanssamme

Plus Kattopalvelu tarjoaa kattourakointia Keravalla ja kaikissa Keravan naapurikunnissa – eikä mitä tahansa kattourakointia, vaan kilpailukykyisen hintaista, kaiken kattavaa ja erinomaisen ammattitaitoista kattopalvelua. Tilaa meiltä mikä tahansa omakotitalon, paritalon, kerrostalon tai vaikkapa ulkorakennuksen kattourakka, niin et jää hyvää palvelua vaille.

Meillä kattourakoitsijana on tärkeää, että asiakas saa parasta mahdollista palvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että vastaamme nopeasti kaikkiin asiakkaan tarpeisiin, ja laitamme likoon koko tarmomme sekä ammattitaitomme nuo tarpeet täyttääksemme. Etsimme ne luotettavimmat, kustannustehokkaimmat sekä kestävimmän avun tuovat ratkaisut. Ehdotamme toisinaan sellaisiakin ratkaisuja, joita asiakas itse ei ehkä olisi tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi joissain tilanteissa uusi huopakatto voidaan rakentaa suoraan vanhan huopakaton päälle, ja tällöin asiakas säästää vanhan katon purkamisesta syntyneet työ- ja jätekustannukset.

Tämä kattofirma eroaa monista muista myös siinä, että jokaiselle asiakkaalle tarjotaan kaupan päälle koko katon kunnon tarkastus. Vaikka olisit tilannut meidät vain puhdistamaan sadevesikouruja tai uusimaan paria rikkinäistä tiiltä, teemme koko katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi. Tämän kaupanpäällisen ansiosta saatat saada kattovuodon ehkäistyä, tai maalautettua peltikaton jo ennen, kuin se alkaa ruostua. Katto pitää joka tapauksessa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, joten miksi et tilaisi katon ja rännien kevät- ja syyspuhdistuksia meiltä, ja saisi kattotarkastusta molemmilla kerroilla kaupan päälle?

Plus Kattopalvelun kanssa kannattaa asioida myös siksi, että teemme kaikki kattourakat avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan kannalta tämä on mahdollisimman helppoa, sillä hän voi luottaa meidän hoitavan kaiken katon maalaamiseen, korjaamiseen tai esimerkiksi uusimiseen liittyvän samaan, kiinteään hintaan. Kotitalousvähennys on iso ilo kaikille omakotitalon tai kesämökin omistajille, ja löytyypä kotisivujemme kautta myös mainio rahoitus, mikä sopii lainoittamaan niin kattoikkunan uusimista kuin vaikkapa koko katon uusimista.

Me osaamme asentaa ja laittaa kuntoon myös hieman erikoisemmat katot, kuten kuparikatot ja savitiilikatot. Kattopeltiseppämme palvelevat teitä kaikissa peltisepän ammattitaitoa vaativissa kattourakoissa, ja saatpa meiltä kaikki kattotarvikkeisiin ja katon alapuolisiin rakenteisiinkin liittyvät kattotyöt, mainittakoon esimerkkeinä vaikkapa aurinkopaneelien asennus tai katon IV-työt.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt