Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Kerava

Plus Kattopalvelu toteuttaa Keravalla kattoremontit kaikille kattotyypeille. Remontoimme peltikatot, tiilikatot, huopakatot ja mineriittikatot nopeasti, vankalla ammattitaidolla ja takuutyönä. Plus Kattopalvelun palvelukokonaisuuteen kuuluvat koko katon kattavan kattoremontin lisäksi kaikki kattohuollot ja kattokorjaukset. Kun kattoa huolletaan ja hoidetaan oikein, suojaa katto asuntoasi luotettavasti vuosikymmeniä.

Kattavat kattotyöt Keravalla katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Keravalla!

Täydellinen kattoremontti Keravalla

Erilaisten kattotyyppien ja katemateriaalien elinkaaret vaihtelevat. Katon käyttöikään vaikuttavat myös paikalliset olosuhteet. Esimerkiksi pohjoisessa katot ovat kovemman rasituksen alla talvisin, kuin etelässä. Jos rakennuksen vierillä on paljon puita, voi katolle kertyä paksu veden virtausta haittaava, lehti- ja neulasmatto. Tällaiset olosuhteet voivat edistää vesikatteen pinnan kulumista ja kattotiilien rapautumista. Kattohuolloilla on suuri merkitys katon elinkaaren pituuteen. Katon käyttöikä on siten monen asian summa. Kun katto alkaa olla niin kulunut, että kattokorjauksilla tai kattohuolloilla ei enää saavuteta pitkäaikaista käyttöiän kasvua, on aika tehdä kattoremontti, jossa koko katto uusitaan. Kattoremontti kohentaa rakennuksen ulkoasua ja lisää asunnon arvoa.

Peltikattoremontit Keravalla

Asennamme Keravalla mm. rivipeltikatot, konesaumakatot, profiilipeltikatot, poimukatot, aaltopeltikatot ja pystysaumakatot. Taitavat kattopeltiseppämme asentavat vaativatkin monimuotoisten kattojen pellitykset.

Peltikattoremontti, jossa peltikatto asennetaan vanhan huopakaton päälle

Jos vanhan huopakaton aluslaudoitus on hyvässä kunnossa, eikä kattohuovassa ole reikiä tai repeämiä, voidaan peltikatto asentaa usein kustannuksia säästäen vanhan huopakaton päälle. Silloin huopakatolle rakennetaan uudet peltikaton alusrakenteet, kuten aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet. Uudet peltikatteet asennetaan sen jälkeen kattoruoteisiin. Näin katolla on kaksinkertainen vedeneristys, kun sekä uusi aluskate, että sen alla oleva vanha huopakatto ovat vesitiiviitä.

Profiilipeltikatto vai konesaumakatto

Profiilipeltikatto rakennetaan eri tavoin muotoilluista peltilevyistä. Teräspellistä valmistetut kattoprofiilit ovat yleensä valmiiksi pinnoitettuja, joten katon maalaustöihin ei tarvitse ryhtyä ennen kuin katon huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi. Peltikattoprofiileja on tarjolla runsas valikoima erilaisia profiilimuotoja ja värejä. Suosittu profiilimuoto on tiilikuvioinen profiili, joka jäljittelee kattotiilien muotoa. Poimukatoissa ja aaltopeltikatoissa taas on uria, jotka kulkevat läpi kattolevyn, koko sen pituudelta. Myös suoria lukkopontillisia kattoprofiileja on saatavissa. Pystysaumakatto muistuttaa konesaumattua rivipeltikattoa. Pystysaumakaton kattolevyjen liitokset tehdään kuitenkin lukkopontilla. Profiilikaton asentaminen on nopeaa. Peltilevyt liitetään toisiinsa yleensä peltiprofiilien reunassa olevien lukkoponttien avulla. Konesaumatut rivipeltikatot valmistetaan yleensä suorasta sinkitystä eli galvanoidusta teräspeltilevyistä. Kattopeltilevyjen saumaukset tehdään kattopeltisepän toimesta kaksinkertaisella saumauksella. Konesaumakaton asentaminen vaatii peltisepän taitoja ja erikoistyökaluja. Konesaumakaton saumat ovat täysin vesitiiviitä. Konesaumattu rivipeltikatto voidaan myös asentaa ilman, että katolle tehdään yhtään reikää, joten konesaumakaton vesitiiviys on omaa luokkaansa. Toisin kuin profiilipeltikate, konesaumattu rivipeltikate voidaan asentaa myös monimuotoisille katoille. Kattopeltiseppä muotoilee ja asentaa kattopellit monimutkaistenkin katon muotojen mukaisiksi. Galvanoidusta pellistä valmistetut rivipeltikatot voidaan maalata vasta 2-3 vuoden iässä. Silloin sinkityt teräspeltilevyt ovat hapettuneet tarpeeksi maalin tarttuvuuden kannalta. Ensimaalauksen jälkeen konesaumakaton huoltomaalausväliksi suositellaan noin 15 vuotta.

Tiilikattoremontti Kerava

Tiilikatolla on monia hyviä ominaisuuksia, klassisen kauniin ulkonäön lisäksi. Tiilikatto hengittää ja tiilikatto on esimerkiksi peltikattoon verrattuna hiljainen. Tiilikatot ovat myös erittäin pitkäikäisiä, varsinkin kun niitä hoidetaan ja kattohuolloista huolehditaan ajallaan. Tiilikatot voidaan rakentaa joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä. Kattotiililaaduissa on eroja ominaisuuksissa ja kattotiilten ulkonäössä. Savitiilikattojen on todettu kestävän hieman paremmin pakkasrapautumista. Betonitiilien tuotekehittely on kuitenkin parantanut nykyaikaisten betonikattotiilten pakkaskestävyyttä.

Betonikattotiilen ja savikattotiilen eroja

Sekä betonikattotiilistä, että savikattotiilistä löytyy profiililtaan erilaisia vaihtoehtoja. Profiilimalleja ovat esimerkiksi kaksikouruinen, yksikouruinen ja tasapohjainen malli. Kummassakin kattotiilivaihtoehdossa voi olla lukkoreunat eli vesilukot tai ne voivat olla lukkoreunattomia, vapaasti asennettavia kattotiiliä.

Savikattotiili

Savikattotiilet ovat oikeastaan terrakotta-keramiikkaa. Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla. Savikattotiilen perusväri terrakotanpunainen, joka on poltetun saven luonnollinen väri. Savikattotiilien värisävyjä voidaan säätää ruiskuttamalla tiiliaihion pintaan mineraalioksideja ennen savitiilen polttoa. Savikattotiilen väri ei haalistu vuosikymmentenkään jälkeen. Päinvastoin savitiilikaton luonnollinen väri voi jopa syventyä ja voimistua ajan saatossa. Savitiilikattoja ei siten tarvitse koskaan maalata. Savitiilikatotkin voi kuitenkin pinnoittaa värittömillä katonsuoja-aineilla. Kattosuoja-aineet estävät tiilikatoille haitallista kasvustoa muodostumasta.

Betonikattotiili

Betonimassasta valmistettu betonikattotiili eli sementtikattotiili voi olla läpivärjätty. Silloin betonimassaan lisätään väriaineita. Läpivärjätty betonikattotiilen väripinta ei kulu, mutta vuosien altistus auringon uv-säteilylle haalistaa pikkuhiljaa betonitiilikaton alkuperäisen värin. Betonitiilikaton alkuperäisen värin voi kuitenkin palauttaa helposti maalaamalla katto tiilikatoille soveltuvalla tiilikattomaalilla. Tiilikaton pinnoittaminen myös suojaa betonikattotiiliä sen huokosiin kulkeutuvalta vedeltä ja auringon uv-säteilyltä.

Milloin tiilikatto tulisi remontoida

Tiilikatto on yleensä erittäin pitkäikäinen kattovaihtoehto. Kattotiilet kuitenkin rapautuvat pikkuhiljaa vuosikymmenien kuluessa. Rapautumista aiheuttaa varsinkin kattotiilien huokosiin kulkeutuva vesi, joka vuoroin jäätyy ja sulaa kattotiilen rakenteessa. Tiilikatolla kasvava sammal ja muu kasvusto sitoo vettä katolle ja edistää näin veden imeytymistä kattotiiliin. Jos katolta löytyy säännönmukaisesti lohjenneita kattotiiliä esimerkiksi keväisen kattotarkastuksen yhteydessä, alkaa olla aika tehdä tiilikattoremontti ja uusia kaikki kattotiilet. Tiilikattoremonttia ei kannata lykätä liikaa, koska rikkoutuvat kattotiilet altistavat tiilikaton kattovuodoille. Plus Kattopalvelusta saat kilpailukykyisen tarjouksen laadukkaasta tiilikattoremontista.

Huopakattoremontti

Huopakaton ominaisuuksia ovat kestävyys, hiljaisuus ja joustavuus. Elastisuutensa ansiosta huopakatto sopii hyvin myös monimuotoisille katoille. Huopakatto on yleinen katetyyppi monenlaisissa rakennuksissa. Huopakattoja asennetaan yleisesti niin kerrostaloihin ja teollisuusrakennuksiin, kuin pientaloihin ja pieniin piharakennuksiinkin.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Huopakatot asennetaan aluslaudoituksen tai rakennuslevyistä tehdyn alusrakenteen päälle. Huopakattoremontin aluksi vanhat kattohuovat poistetaan katolta. Siten selviää aluslaudoituksen tai levyistä tehdyn alusrakenteen kunto. Jos vanhassa huopakatossa on ollut vesivuotoja, joudutaan aluslaudoitusta usein uusimaan vauriokohdista. Tärkeää on kunnostaa alusrakenteet, ennen uuden huopakaton asentamista. Kattohuopien poiston jälkeen aluslaudoituksesta poistetaan kaikki huopanaulat, jotta ne eivät vaurioita uutta alushuopaa. Aluskermi eli alushuopa asennetaan kunnostetun aluslaudoituksen päälle. Alushuopa toimii vedeneristeenä, jos päällyshuopa syystä tai toisesta vaurioituu. Katon läpivientien kohdilla alushuopa nostetaan ylös, esimerkiksi savupiipun juuresta, tai käytetään erityisiä läpivientitiivisteitä. Näin läpivienneistä saadaan vesitiiviitä. Alushuovan päälle, katon ala- ja päätyräystäille, asennetaan tippapellit, joiden tehtävä on ohjata katolta valuva vesi räystäskouruihin.

Palahuopakatto eli bitumipaanukatto

Palahuopakatot ladotaan bitumista valmistetuista kattolaatoista eli bitumipaanuista. Kattolaattoja on tarjolla eri muotoisina. Kattohuopapaloja tai kattolaattoja latomalla, saadaan katolle ilmeikäs geometrisiä muotoja toistava kattopinta. Parhaimmillaan palahuopakatto on jyrkillä katoilla, jolloin huopakaton kuviot tulevat parhaiten esiin. Palahuopakaton kattolaatat eli bitumipaanut ovat yleensä itseliimautuvia. Huopakattopalat kuitenkin kiinnitetään vielä huopanauloilla ja kriittisissä katon paikoissa, kuten räystäillä, käytetään myös kumibitumiliimaa kattolaattojen kiinnittämiseen.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakatto valmistetaan rullina toimitettavasta bitumikermistä. Tiivissaumakatto on eleetön ja pelkistetty kattomuoto. Tiivissaumakaton bitumikermilaatuja on monenlaisia. Bitumikermilaatu valitaan mm. katon jyrkkyyden mukaan. Tiivissaumakaton kattohuovat voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla kiinnitettäviä, hitsaamalla kiinnitettäviä tai bitumiliimalla kuumaliimattavia bitumikermejä. Kattohuopien hitsaus ja kuumaliimaus vaativat kaasuliekillä tehtäviä tulitöitä katolla. Kaikilla huopakattoasentajillamme on kattotulitöihin pätevöittävä koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset Keravalla

Korjaamme kattovauriot Keravalla nopeasti ja ammattitaidolla. Jos kattovaurio on aiheuttanut vesivuodon katolle, kannattaa toimia nopeasti. Suuremmilta vahingoilta vältytään, kun kattovuoto korjataan viipymättä. Tyypillisiä äkillisiä kattovaurioita ovat myrskyvauriot. Kovat tuulet voivat pahimmillaan jopa repiä irti kattohuopia ja kattopeltejä. Kaatuvat puut ja tuulen katolle pudottamat oksat voivat myös vaurioittaa kattotiiliä tai muita kattorakenteita. Talvella katolla liikkuvat raskaat jää- ja lumimassat voivat vaurioittaa esimerkiksi kattoturvatuotteita. Jos kattoturvatuotteen kiinnikkeet pettävät syntyy erittäin todennäköisesti vesikatolle myös vettä vuotava kattovaurio. Äkilliset kattovauriot yleensä huomataan viimeistään kattotarkastuksen yhteydessä. Vaikeasti havaittavia kattovuotoja voi syntyä pitkän ajan kuluessa esimerkiksi kattoläpivientien tiivisteiden hapertuessa. Itse kattovuoto voi olla tällaisissa tapauksissa niin pientä, että sitä on vaikea havaita. Jos vuoto kestää vuosia, voi se kuitenkin aiheuttaa mittaviakin kosteusvaurioita. Kattotarkastuksissa tulisikin kiinnittää aina erityistä huomiota läpivientien tiiviyteen ja vaihtaa läpivientitiivisteet ajoissa. Soita kattovauriotapauksessa Plus Kattopalveluun, niin kattosi saadaan kuntoon, ennen kuin vesi pääsee vaurioittamaan vesikaton alapuolisia rakenteita.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Keravalla

Koska lohjenneet kattotiilet aiheuttavat vesivuodon tiilikatolle, kannattaa rikkoutuneet kattotiilet vaihdattaa mahdollisimman pian. Vaikka tiilikaton alla oleva aluskate on vesitiivis, voi pitkään jatkunut kattovuoto aiheuttaa kosteusvaurioita vesikaton alapuolisissa kattorakenteissa. Tyypillisesti rikkoutuneita kattotiiliä havaitaan vanhoilla tiilikatoilla, joissa kattotiilet ovat jo alkaneet hapertua. Plus Kattopalvelun kattokorjaajat vaihtavat rikkoutuneet kattotiilet Keravalla nopeasti ja asiantuntevasti.

Kattohuoltopalvelut Keravalla

Kattohuollot pidentävät katon elinkaarta. Kattoa kannattaa hoitaa ja huoltaa säännöllisesti, jotta se suojaisi rakennusta mahdollisimman tehokkaasti koko käyttöikänsä ajan. Plus Kattopalvelusta saatte kattavat kattohuoltopalvelut Keravalla.

Katon harjaus ja pesu Keravalla

Katon harjauksella saadaan lehdet, neulaset ja muut roskat poistettua katolta. Apuna voidaan käyttää myös lehtipuhallinta. Katolle kertyvä biomassa estää veden virtausta katolla, mikä voi aiheuttaa mm. kattotiilien rapautumista. Katolla seisova vesi luo myös otolliset olosuhteet sammaleen ja muun kasvuston muodostumiselle. Säännöllisellä kattopesulla kasvustot pysyvät kurissa katolla. Katolla jo olevat levät, homeet ja muut kasvustot pestään pois harjaa ja painepesuria käyttäen. Katto voidaan pesun yhteydessä käsitellä myös katon hoitoaineella, joka hidastaa kasvustojen uudelleen kasvamista katolle.

Sammaleentuhokäsittely

Kasvustontuhoaineilla päästään katolle vuosien varrella muodostuneesta paksustakin sammalpeitteestä eroon. Sammalpeite poistetaan aluksi niin pitkälti kuin mahdollista harjaamalla ja muilla mekaanisilla keinoilla. Sen jälkeen katolle levitetään sammaleen tuhoava kasvustonestoaine. Sammaleentuhoaine vaikuttaa seuraavien kuukausien aikana kasvustoihin niin, että ne kuihtuvat ja irtoavat katon pinnasta. Sateet ja tuulet viimeistelevät työn pudottamalla kuolleen kasvuston alas katolta. Kasvustontuhoaineet eivät rasita luontoa, sillä ne ovat täysin biohajoavia. Sammaleentuhokäsittelyn voi tehdä tiilikatoille, huopakatoille, peltikatoille ja mineriittikatoille. Kasvustonestokäsittely estää kasvustojen muodostumista useiden vuosien ajan.

Vesikourujen puhdistus Keravalla

Vesikourujen pitäminen vapaana lehdistä, neulasista ja muusta aineksesta on tärkeää, jotta talon sadevesijärjestelmä toimisi oikein. Jos räystäskourut ovat tukossa, katolta valuvat hulevedet voivat kulkeutua talon ulkoverhoiluun ja kostuttaa seinärakenteet. Seurauksena voi pahimmillaan olla homeongelmia tai muita kosteusvaurioita. Puhdistamme vesikourut omatotitaloista, rivitaloista ja kerrostaloista. Plus Kattopalvelulla on käytössään henkilönostimia, joilla vesikourujen puhdistus onnistuu nopeasti ja turvallisesti sellaisiltakin räystäiltä, joihin katolta käsin on vaikea ulottua.

Lumen pudotus Keravalla

Runsaat lumimassat katolla voi vaurioittaa kattorakenteita ja kattotuotteita. Jos jää ja lumi putoaa itsestään katolta ovat myös talon vierillä liikkuvien ihmisten turvallisuus vaarassa. Siksi lumenpudotuksista tulee huolehtia varsinkin runsaslumisina talvina. Lumen pudottaminen liukkaalta katolta on vaarallista, jos oikeanlaisia turvavarusteita ole tai niitä ei käytetä. Lumenpudotus kannattakin jättää alan ammattilaisten hoidettavaksi. Plus Kattopalvelun kokeneet kattohuoltajat pudottavat lumet turvallisesti joko katolta käsin tai nostolava-auton korista. Huolehdimme myös lumenpudotuksen aikana tarvittavista liikennejärjestelyistä ja tarvittaessa pudotetun lumen poiskuljetuksesta. Teemme lumenpudotuksia Keravalla niin kerrostaloissa, kuin pientaloissakin.

Kattotuotteiden huolto Keravalla

Plus Kattopalvelusta saat myös kattotuotehuollot. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristäminen kannattaa tehdä kevään kattotarkastuksen yhteydessä. Läpivientitiivisteiden tarkastus ja vaihtotyö on tärkeää, jotta katolle ei pääsisi muodostumaan vesivuotoja. Vesikourujen osalta huoltoa vaativat esimerkiksi vesikourujen kiinnikkeet ja räystäskourujen kaatojen säätö oikealle tasolle. Vesikourut voivat joutua koville varsinkin talvella lumen ja jään painosta.

Kattotuotteiden asennukset Keravalla

Plus Kattopalvelu asentaa kaikkia kattotuotteita Keravalla. Toimitamme ja asennamme mm. lumiesteet, kattosillat, lapetikkaat, kattoluukut, kattoikkunat, aurinkokeräimet ja aurinkokennot. Meiltä saatte myös ilmanvaihtoputket, huippuimurit, tuuletusputket ja kaikki muut läpivientejä vaativat ilmastointiin liittyvät kattotuotteet.

Muut kattotyöt Keravalla

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltotöiden lisäksi teemme paljon muitakin kattotöitä. Plus Kattopalvelun kattavasta kattopalveluvalikoimasta löytyy apu kaikkiin katto-ongelmiin.

Katon korotukset Keravalla

Katon korotuksella voidaan korottaa kattoa jopa kokonaisen kerroksen verran. Pienemmällä katon korotuksella saavutetaan lisätilaa yläpohjaan, jolloin lämmöneristystä voidaan lisätä ilman että yläpohjan tuuletus siitä kärsii. Kattomuotoa voidaan myös muuttaa. Esimerkiksi tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi.

Parempi energiatehokkuus yläpohjan lisälämmön eristyksellä

Lisälämmöneristys yläpohjassa lisää talon energiatehokkuutta selvästi, sillä suurin osa rakennuksen hukkalämmöstä kulkeutuu yläpohjan kautta ulkoilmaan. Lisälämmöneristysremontissa on kuitenkin huomioitava, että yläpohjaan tulee jäädä riittävästi ilmatilaa tilan tuuletusta varten. Pyydä tarjous Plus Kattopalvelun yläpohjan lisälämmöneristysremontista.

Pellitystyöt

Ammattitaitoiset peltiseppämme tekevät Keravalla kaikkia katon pellitystöitä. Plus Kattopalvelusta saat mm. piipunpellitykset, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen pellitykset ja vaativat monimuotoisten rivipeltikattojen erikoispellitykset. Kattopeltiseppämme muotoilevat ja asentavat myös jiiripellit, päätypellit, tippapellit, harjapellit, myrskypellit ja kaikki muut katon pellitykset.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Asennamme, korjaamme ja huoltomaalaamme kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoituksia. Plus Kattopalvelu toteuttaa laudoitustyöt joko kattoremontin yhteydessä tai erillispalveluna Keravalla.

Kattotarkastus erillispalveluna Keravalla

Teemme aina perusteellisen kattotarkastuksen kattoremonttien yhteydessä, jolloin tarvittavan kattoremontin laajuus selvitetään. Kattotarkastuksen voi kuitenkin pyytää myös erillispalveluna Plus Kattopalvelusta. Kattoammattilaisen tekemän kattotarkastuksen perusteella voidaan tulevat kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot suunnitella ja ajoittaa oikein. Jos katolla on jotakin, mikä askarruttaa, kannattaa kattoasiantuntija pyytää paikalle selvittämään asia.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt