Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Nämä kattotyöt Kymenlaaksossa pitävät kattosi myrskynkestävänä

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka on aidosti kiinnostunut kattosi kunnosta. Teemme aina kaikkemme, jotta omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai esimerkiksi aitan katto saataisiin parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Paikkaamme, tiivistämme, uusimme ja huollamme niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin, ja toiminta-alueemme kattaa koko Kymenlaakson maakunnan. Operoimme siis sekä Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä että Virolahdella.

Katon kuntoa uhkaavat muun muassa myrskytuulet. Kovaa puhaltava tuuli voi rikkoa tasakattoa, harjakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi aumakattoa monella tavalla. Tuuli voi päästä huopavuotien alle ja repiä vuotia, tai jopa irrottaa koko bitumikaton. Peltikattokin voi lähteä hurjan tuulen mukaan, tosin tavallisempaa on yksittäisten kattopeltien irtoaminen. Tiilikatto on niin painava katto, ettei tuuli voi sitä irrottaa, mutta tuuli saattaa paiskoa katolle oksia, mitkä irrottavat ja rikkovat yksittäisiä kattotiiliä. Lisäksi tuuli voi repiä irti aurinkopaneeleja, kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita sekä muun muassa viemärintuuletusputkia. Joskus käy niin, että tuuli kaataa puun talon päälle, ja silloin katto voi tuhoutua pahoin aina kattorakenteita myöten.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset korjaavat kaikenlaiset myrskyvauriot nopeasti ja luotettavasti. Meiltä kuulet myös tavoista myrskyvaurioiden ja muiden ongelmien ehkäisemiseen – onhan paras kattokorjaus se, mitä ei tarvitse tehdä. Saat kuulla, miten katostasi saadaan myrkynkestävämpi ja muutenkin paremmin eri rasituksia kestävä, kun teetät meillä jonkin kattotyön (ihan minkä tahansa, vaikka katon syyshuollon tai kattoikkunan korjauksen). Teemme kaikkien kattourakoiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana tutkimme esimerkiksi pinnoitteen ja aluskatteen uusimistarpeet. Voit maksaa niin tilaamasi kattotyöt kuin kattotarkastuksen perusteella sinulle mahdollisesti suositellut urakat kotisivujemme kautta löytyvällä rahoituksella, ja yksityisasiakas voi hakea töiden osuudesta kotitalousvähennystä.

Aluskatteen uusiminen ei suoraan paranna katon myrskynkestävyyttä, mutta se estää myrskyn mahdollisesti tekemiä tuhoja aiheuttamasta katon vesivahinkoa. Myrkynkestävämpää kattoa tavoitellaan kiristämällä kattotarvikkeiden kiinnikkeet, tiivistämällä repsottavat saumat ja lisäämällä tarvittaessa kattopeltien kiinnityksiä (tai vaihtamalla peltikattonaulat kateruuveiksi). Jos talon lähellä on lahoja puita, kannattaa ne poistaa ajoissa, jotta ne eivät kaatuisi myrskyllä katolle. Tarvittaessa suosittelemme myös peltikaton, tiilikaton tai huopakaton maalausta, mikä suojaa katot kosteudelta ja sen aiheuttamalta haurastumiselta – tai jotain muuta katolle tarpeellista kattohuoltoa.

Katon vaihtaminen uuteen ratkaisee monta ongelmaa – tilaa kattoremontti Kymenlaaksoon meiltä

Kattoremontti Kymenlaaksossa ratkaisee monta ongelmaa kerralla – varsinkin, kun katon purku ja uuden tiilikaton, huopakaton tai peltikaton asennus on tilattu meiltä. Kattosaneerauksen jälkeen katon kunnossapitoon ja siitä murehtimiseen käytetty aika vähenee merkittävästi. Uusi katto on pitkään miltei huoltovapaa, ja se pitää erinomaisesti vettä – myös läpivientien kohdalta, mitkä ovat usein katon ongelmakohtia. Plus Kattopalvelu osaa asentaa niin kattoikkunat, antennit, viemärintuuletusputket kuin muutkin kattovarusteet siten, että niiden läpiviennit ovat lämpö- ja vesitiiviitä.

Ennen kuin ollaan siinä pisteessä, että aletaan asentaa kattovarusteita, on käyty läpi monta työvaihetta. Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoremontti alkaa aina katon tarkastamisesta, minkä perusteella voimme aloittaa katon uusimisen suunnittelun ja kattoremontin hinnan laskemisen. Paikan päällä selviää, missä kunnossa tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton rakenteet ovat – tämä vaikuttaa paljon siihen, miten palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti tulee tehdä. Paikan päällä selviävät myös muut kattoremontin kulkuun, hintaan ja kestoon vaikuttavat osatekijät.

Jos palahuopakaton rakenteet ovat kuivat ja terveet, voidaan huopakattoremontti toteuttaa jopa ilman vanhan katon purkamista. Vanhan palahuopakaton päälle voidaan asentaa niin uusi huopakatto kuin jokin peltikattokin, esimerkiksi konesaumakatto tai lukkosaumakatto. Peltikattoja tai tiilikattoja ei voi asentaa päällekkäin, mutta jos näiden kattojen rakenteet ja aluskate ovat hyvässä kunnossa, on mahdollista jättää aluskate uusimatta ja kattorakenteet kunnostamatta. Kattoremontti etenee tuolloin normaaliakin nopeammin ja edullisemmin.

Joskus kattosaneeraus pitää sisällään poikkeuksellisen paljon kattorakenteiden kunnostamista, vahvistamista ja uusimista. Katto kannattaa kuitenkin laittaa kerralla kuntoon, sillä heikentyneiden ja huonokuntoisten rakenteiden varaan ei kannata uutta kattoa laittaa. Tarvittaessa voit maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella, ja tilata kattoremontin vaikka keskellä talvea (jotta katon vesivahingon aiheuttamat vauriot eivät pääsisi laajenemaan). Kattorakenteisiin kosketaan erityisen paljon esimerkiksi silloin, jos katto on painunut, vanha katto on tullut sisään lumen tai katolle kaatuneen puun myötä, kattorakenteissa on pahoja lahovaurioita, tasakatosta halutaan tehdä kaltevampi, kattoa aiotaan korottaa tai huopakaton tilalle halutaan asentaa huomattavasti painavampi tiilikatto.

Kesämökkikin ansaitsee tiiviin ja tyylikkään katon – valitse huopakatto tai palahuopakatto

Huopakatto tai palahuopakatto on mainio valinta kesämökille, kerrostaloon, kanalaan tai vaikka kesäkeittiöön – valitse bitumikatto aina, kun odotat uudelta katolta kestävyyttä, helppohoitoisuutta ja ajatonta tyylikkyyttä. Bitumikermikatto kestää suhteellisen vähällä vaivalla vuosikymmenestä toiseen. Tiivissaumakaton, laattakaton tai kolmiorimahuopakaton käyttöikä voi olla jopa 40 vuotta, jos kattoa on huollettu asianmukaisin ottein. Katto ei menetä ulkonäköäänkään säännöllisten huopakattohuoltojen ansiosta. Mistä huopakaton huollot kannattaa tilata? Tietenkin Plus Kattopalvelulta, joka on luotettava asiantuntija kaikkien huopakaton huoltojen, korjausten ja remontointien osalta. Me huollamme niin teollisuuslaitosten bitumikatot kuin pienien mökkienkin laattakatot, ja kiirehdimme paikkaamaan kaikkia mahdollisia myrsky- tai lumivaurioita.

Oliopa kyseessä kesämökin paanukatto, kerrostalon tiivissaumakatto tai rintamamiestalon kolmiorimahuopakatto, on se hyvä puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa. Roskien poisto ylläpitää katon kuntoa ja siistiä ulkonäköä. Jos lehtiä ja muita roskia ei poistettaisi, voisi lika pinttyä kattoon, minkä lisäksi katon kuivumistahti hidastuisi. Kosteat ja likaiset olosuhteet näkyisivät ennen pitkää sammaloitumisena. Sammaleenpoisto huopakatolta vaatii katon kemiallisen puhdistuksen, sillä jos se tehtäisiin pelkkä kattopesu, voisi katteen sisään jäädä sammaloitumisen uudestaan aloittavia juuria ja itiöitä.

Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu tietenkin myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen, sillä ränneissä olevat roskat voivat saada räystään vuotamaan, ja silloin voivat kastua niin talon ulkoseinät kuin perustuksetkin. Tasakaton kattokaivojen puhdistuksella vältytään saumavuodoilta, joita voi syntyä kattokaivojen mennessä tukkoon ja sadevesien muodostaessa katolle isoja lammikoita.

Kaikki huopakattohuoltomme pitävät sisällään ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana tutkimme katon tiiviyden ja yleiskunnon – kattoturvatuotteiden ja muiden katon varusteiden kuntoa unohtamatta. Palahuopakatot ja muut bitumikatot kestävät hyvin erilaisia rasituksia, mutta useiden vuosikymmenien mittaiseen elinkaareen saattaa silti mahtua muutama kattoreikä, vuotava läpivienti tai vaikka ilmakupla, mikä pitää ajoissa poistaa. Kattotarkastuksen jälkeen saat hyvän tarjouksen bitumikaton paikkauksesta – tarpeeksi ajoissa ja asiantuntevasti suoritettuna se ehkäisee kattovuodot ja katon vesivahingot. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen myös jostain kattohuollosta, kuten tasakaton, aumakaton tai vaikkapa harjakaton pinnoitteen uusimisesta. Pinnoite uusitaan yleensä siinä vaiheessa, kun katon asentamisesta on ehtinyt kulua pari vuosikymmentä.

Katon korjaus Kymenlaaksossa voi vaatia myös kattorakenteiden uusimista

Katon korjaus Kymenlaaksossa voi vaatia sitä, että vesikaton (peltikaton, tiilikaton tai huopakaton) korjaamisen lisäksi työskentelemme myös katon alla. Katon alla pitää käydä kaksi kertaa vuodessa sekä aina silloin, kun on syytä olettaa katon vuotaneen. Me käymme varmistamassa yläpohjarakenteiden kunnon aina esimerkiksi satulakatolla liikkuessamme ja sille joitain toimenpiteitä suorittaessamme. Näin saamme tietää, onko aluskatetta aika korjata, toimiiko välikaton tuuletus, pitääkö puuosia vaihtaa lahovaurioiden takia tai onko katon eristeissä märkyyttä. Tavoitteemme on yksinkertainen: laittaa asiakkaan kunto kerralla kuntoon, ja vieläpä mahdollisimman vähin kustannuksin. Koska kattokorjaus on sitä edullisempaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa kattoa aletaan korjata, teemme jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana tulisi ilmi niin tarve korjata kattoikkuna kuin kiinnittää irronneet peltilistat paikoilleen – räystäslautojen ja -peltien vaihtotarpeesta puhumattakaan. Kattotarkastuksen taka-ajatuksena on myös se, että halvin kattokorjaus on se, mitä ei tarvitse laisinkaan tehdä. Monet katon vauriot voidaan välttää huoltamalla kattoa ja lisäämällä siten sen rasituksensietokykyä, joten kattotarkastajamme pitävät silmänsä auki myös mahdollisten kattohuoltojen varalta.

On tilanteita, jolloin ei riitä rikkinäisten tiilien vaihto tai irronneiden tikkaiden, rännien ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden korjaus. Jos jiiri on ollut pitkään korjaamatta tai huopakaton (tai peltikaton) reiät ovat saaneet odottaa paikkausta turhan pitkään, on kosteus voinut päästä pilaamaan katon alla olevat rakenteet. Jos kosteusvauriot ovat laajamittaiset ja vesikate on heikkokuntoinen, voi parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautua kattoremontti. Kattoremontti eli omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin katon purku ja vaihto voi tulla kyseeseen myös silloin, kun tarvitaan isompien myrskyvaurioiden korjausta. Talon päälle kaatunut puu on yksi esimerkki siitä, mitä rajuilma voi aiheuttaa – tuulen mukaan irronneiden rännien ja vesikourujen korjaus on siihen nähden pikkujuttu.

Tämä katon ja kattoläpivientien asennuksen ja tiivistyksen ammattilainen palvelee sinua silloinkin, kun tarvitset painuneen katon oikaisua. Tuolloinkin tulemme ensin tutustumaan tilanteeseen, ja kerromme vasta sitten, onko kattoremontti parempi vaihtoehto kuin katon osittainen korjaus. Aina kun suinkin mahdollista, suosittelemme katon paikkausta, tiivistystä tai muuta korjausta.

Haju, värimuutokset ja halkeamat viittaavat siihen, että katto vuotaa

Katto vuotaa esimerkiksi sen takia, että pakkanen on rikkonut tiiliä, ja tiilien välistä katon alle päässyt kosteus on haurastuttanut aluskatteen. Peltikatto voi vuotaa sen takia, että tuuli on irrottanut kattopeltejä, tai että ruoste on tehnyt kattoon reikiä. Huopakatonkin kattovuoto voi johtua katossa olevista rei’istä – tai ehkä sammalet ovat avanneet katon saumat ja tehneet katosta epätiiviin.

On monia eri syitä sille, miksi katto vuotaa. On myös useita eri tapoja sille, miten kattovuoto ja mahdollinen katon vesivahinko huomataan. Jotta kattovuotoa ei havaittaisi vasta silloin, kun vesikatosta tippuu vettä, kannattaa omakotitalon, kesämökin ja muiden rakennusten katot tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksen aikana kuuluu käydä läpi koko katon kunto, aina katon alapuolisia osia myöten. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta kattosi kevät- ja syyshuollot, saat kaupan päälle perusteellisen kattotarkastuksen. Katon kuntotarkastus on myös muiden kattotöidemme yhteydessä tehty kaupanpäällinen. Kattotarkastus antaa tiedon mahdollisista kattovuodoista jo varhaisessa vaiheessa – eli silloin, kun kattovuodon korjaus on edullisimmillaan. Vuotavan katon korjaus muuttuu ajan kuluessa aina vain hankalammaksi ja kalliimmaksi. Lopulta auttaa enää kattoremontti. Pahin mahdollinen uhkakuva on, että kosteus on levinnyt muihinkin rakenteisiin aiheuttaen niin suuret kosteusvauriot, että tulee edullisemmaksi purkaa koko talo.

Katon kunnon tarkastuksen aikana panemme merkille kaikki muutokset, puutteet ja pienimmätkin vauriot. Kaikki katolla olevat reiät, ilmakuplat, kuluneet tai ruostuneet kohdat, halkeamat tai repsottavat saumat voivat johtaa kattovuotoon, joten tällaisetkin pikkuasiat kannattaa laittaa kuntoon. Jos kattotikkaat tai muut kattovarusteet ovat huonosti kiinni katossa, voivat ne irrota, aiheuttaa reiän ja johtaa kattovuotoon. Tasakaton kattokaivoissa ei saisi olla roskatukkeita, sillä muuten katolle voi jäädä seisovaa vettä, mikä voi saada katon vuotamaan – ja niin edelleen. Katon alla käydessämme panemme merkille, onko ilma siellä raikasta vaiko ummehtunutta, mikä viittaa ongelmiin kosteuden kanssa. Kattorakenteissa mahdollisesti olevat tummentumat ja valumajäljet ovat selvä merkki kosteudesta. Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa, teemme tarjouksen katon kunnostamisesta ja kaikkien kosteusvaurioiden korjaamisesta.

Katon huollot Kymenlaaksossa rytmittävät kattotyöntekijöiden arkea

Tietyt katon huollot Kymenlaaksossa tehdään vain tiettyinä vuodenaikoina, joten ne rytmittävät kivasti meidän Plus Kattopalvelun kattotyöntekijöiden arkea. Emme taukoile talvellakaan, vaan teemme kaikki kerrostalojen, rivitalojen, mökkien ja omakotitalojen kattojen huollot ympäri vuoden.

Mitä kattohuoltoja tarvitaan talvella? Ainakin lumenpudotuksia ja jäänsulatuksia! Lunta ei tarvitse pudottaa joka talvi, eikä katon tai rännien sulatuksenkaan tarve yllätä vuosittain (tai ei ainakaan pitäisi yllättää – jos niin kuitenkin käy, voivat rännit olla huollon tai korjauksen tarpeessa, ja yläpohja kaivata lisälämmöneristystä). Plus Kattopalvelu pudottaa lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti – tilaa kattolumityöt meiltä, jotka emme töki kattoosi reikiä, ja jotka emme saata sivullisia vaaraan lumenpudotusta tehdessämme.

Kun kevät koittaa, on katon keväthuollon aika. Niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin kannattaa puhdistaa roskista joka kevät ja syksy. Samalla huollamme rännit – tarvittaessa myös kattoturvatuotteet. Katon tarkastaminen (minkä tarjoamme ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä) kertoo, onko talvi käynyt katon kunnon päälle. Jokin sauma tai läpivienti voi vaatia korjausta pitkän talven jälkeen, tai ehkä katolla on rikkinäisiä kattotiiliä.

Kevättarkastus antaa osviittaa myös siitä, mitä kattohuoltoja katolle kannattaa kesän mittaan tarjota. Kyseeseen voi tulla katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely tai peltikaton maalaus. Kattomaalauksen aikana tehdään kaikenlaisia katon kestävyyttä parantavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi vanhojen naulojen ja ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi tai kattopeltien kiinnitysten lisäys. Muutamaan otteeseen uusitun katon huoltomaalauksen avulla peltikatto voidaan saada kestämään jopa puoli vuosisataa.

Myös tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan, mutta ei yhtä usein. Nämä katot saavat hurjasti lisää rasituksensietokykyä, kun ne pinnoitetaan kerran niiden keski-iässä. Kesä on hyvää aikaa tehdä tasakaton, aumakaton, harjakaton tai vaikka mansardikaton maalaus, sillä lämpötilan on oltava plussan puolella. Maalauspäivältä odotetaan myös sateettomuutta, ja mieluiten pilvipoutaa.

Kesän jälkeen tulee syksy. Katon syyshuolto on samanlainen kokonaisuus kuin katon keväthuoltokin, eli sen aikana katolta ja ränneistä poistetaan roskat, mitkä alkaisivat muussa tapauksessa aiheuttaa ruostumista ja sammaloitumista. Syystarkastus auttaa saamaan katon mahdollisimman tiiviiksi tulevaa talvea varten.

Monta syytä motivoitua rännien puhdistukseen Kymenlaaksossa

On monta syytä motivoitua rännien puhdistukseen – tai tilaamaan rännihuollot Kymenlaaksoon Plus Kattopalvelulta. Kun omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon sadevesikourut puhdistetaan meidän ammattilaistemme toimesta, saat samalla asiantuntevan arvion siitä, onko aika tehdä jokin rännien korjaus – tai onko jo aika asentaa uudet rännit vanhojen tilalle. Plus Kattopalvelulla on tapana tarkastaa koko kattokokonaisuus kaikkien kattotöiden yhteydessä (kyllä, myös silloin, kun teemme pelkän syöksyputkien avauksen), joten saat samalla tiedon kaikista peltikaton, tiilikaton tai huopakaton tarpeista. Jos katto kaipaa sammaleiden poistoa tai vaikkapa saumojen tiivistystä, teemme siitä hyvän tarjouksen.

Ilmainen kattotarkastus on yksi hyvä motivaattori rännien puhdistuksen tilaamiselle. Toinen on rännien ulkonäkö. Jos ränneissä on roskaa, valuvat likavedet rännien reunojen yli, ja ränneihin voi jäädä likaraitoja. Me puhdistamme sadevesikourut tarvittaessa myös ulkopuolelta. Likavesi voi rumentaa ja kastella myös talon seinät.

Se, että rännit vuotavat reunojen yli, on huono juttu kosteudenhallinnan kannalta. Rännit ja alastuloputket ovat olemassa juuri siksi, että sade- ja sulamisvedet eivät valuisi katolta suoraan maahan. Mitä märempi rakennusta ympäröivä maaperä on, sitä enemmän kosteus voi nousta talon rakenteisiin.

Jos ränneissä on lehtiä, neulasia ja muuta roskaa vielä talven tullessa, jäätyvät rännit, ja silloin ne voivat kärsiä erilaisista jäätymisvaurioista. Jäiset rännit voivat jopa pudota maahan katon reunalta. Jäätyneeseen sadevesijärjestelmään tepsii rännien höyrysulatus, mutta parempi on puhdistaa rännit joka syksy (ja joka kevät).

Sadevesijärjestelmän puolivuosittaisissa puhdistuksissa on kyse myös rännien kunnosta ja käyttöiästä. Kuten edellä todettiin, voivat roskaiset räystäskourut jäätyä ja vaurioitua sen takia. Kuvaan astuu mukaan myös ruoste, jos talon ränneissä on kovasti roskia. Roskat estävät rännejä kuivumasta, ja alituinen kosteus saa rännit ruostumaan ja haurastumaan. Rännien korjaus voi tarkoittaa ruostevaurioiden kunnostusta, ruosteen tekemien reikien paikkausta tai auenneiden saumojen tiivistystä, mutta myös kaikista ruosteisimpien osien uusimista. Jos ruostetta tai muuta vikaa on siellä täällä, on paras purkaa vanha sadevesijärjestelmä ja asentaa sen tilalle uusi. Uusi sadevesijärjestelmä voi olla vaikka alumiininen, ja se voidaan halutessasi varustaa automaattisella sulanapitojärjestelmällä.

Katon pesu ja puhdistus yht’aikaa tehtynä

Joskus katon puhdistaminen Kymenlaaksossa vaatii pelkkää roskien poistoa, joskus katon pesua ja joskus taas sammaleenpoistoa sekä katon suojakäsittelyä. On myös sellaisia tilanteita, jolloin tehdään kaikki nuo toimenpiteet. Urakka alkaa tiilikaton harjauksella, jatkuu sammaleenpoistolla tiilikatolta ja katon suojakäsittelyllä, ja päättyy tiilikaton pesuun. Lopputulos on niin puhdas katto, että sitä voidaan huoleti alkaa maalata. Tosin vain betonitiilikatot maalataan: savitiilikatoille riittää katon suojakäsittely, mikä uusitaan kerran tai pari vuosikymmenessä. Betonitiilikattojaan ei olla koko ajan maalaamassa, vaan yksi kerta riittää.

Huopakaton maalaus alkaa usein samanlaisella ruljanssilla, eli ensin katolta poistetaan lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat, ja sitten katolta poistetaan sammalet. Kun sammaleenpoistoaine on tehnyt tehtävänsä, pesemme huopakaton tai palahuopakaton. Jahka kuivuminen on tapahtunut, on aika levittää katolle sitä uusilta sammaleilta sekä monilta muilta rasituksilta suojaava pinnoite.

Peltikaton maalaus uusitaan 10–15 vuoden välein, mahdollisesti harvemminkin. Tärkeintä on, ettei katon pinnoite pääse kulumaan niin, että katto voisi alkaa ruostua. Sammaleita peltikatolta tuskin tarvitsee poistaa, mutta ruoste kiusaa kaikkia peltikattoja. Peltikaton maalauksen esivalmisteluja ovat näin ollen katon harjaus, mahdollinen ruosteenpoisto sekä peltikaton pesu.

Jotta katto olisi siisti ja hyväkuntoinen myös kattomaalausten väliaikoina, suosittelemme puolen vuoden välein tehtyjä kattopuhdistuksia. Katon peruspuhdistus sujuu ilman painepesureita tai vahvoja kemikaaleja, sillä katon harjaus tai roskien poisto ilmapuhaltimella riittää. Samaan syssyyn kannattaa poistaa roskat myös kattokaivoista tai ränneistä, jotta sadevesijärjestelmä ei menisi suotta tukkoon. Katon kevät- ja syyshuollot ovat tarpeen myös siitä syystä, että samalla katto tulee tarkastettua. Katon tarkastus (säännöllisin väliajoin) on yksi tärkeimmistä kattohuolloista, sillä ilman sitä ei saataisi huomattua kaikkia katossa tapahtuneita muutoksia tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.

Jos katto on päässyt likaantumaan niin, ettei sotkuja saa pois harjaamalla, voidaan omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi paritalon katto pestä myös ilman velvoitetta maalata katto samalla kertaa. Kun katto pestään tavallisesta vesiletkusta tulevalla vedellä ja pehmeillä harjoilla, ei se pinnoite vaurioidu. Sammaleiden poistaminen ei onnistu kattopesun avulla, vaan katteeseen juurtuneet sammalet saa kuolemaan juuriaan myöten vasta sammaleenpoistoaineilla.

Esteettistä arvoa ja suojaa rasituksilta – näitä katon maalaus Kymenlaaksossa tarjoaa

Katon maalaus Kymenlaaksossa on holistinen kattohuolto, minkä aikana kattosi laitetaan kuntoon joka kohdastaan. Lopputulos on huikea, sillä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto menee aivan uudesta katosta. Katon huoltomaalauksella on ehdottomasti esteettistä arvoa, mutta kyse ei ole vain siitä. Omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja esimerkiksi teollisuuslaitosten katot kannattaa maalata jo siitä syystä, että kattomaalaus suojaa ne erinomaisesti erilaisilta rasituksilta.

Katon maalaus Kotkassa, Haminassa, Kouvolassa tai muualla Kymenlaaksossa antaa katolle niin hyvän suojan ajan hampaalta, että ilman sitä katon elinkaari voisi jäädä tyngäksi. Ilman pinnoitteen uusimista katto voisi altistua kosteudelle, kasvustoille ja muun muassa auringon porotukselle niin paljon, että katon elinkaari voi jopa puolittua. Jos et halua kattosi kunnon romahtavan kesken kaiken, muista kattomaalaus ja katon puolivuosittainen harjaus!

Ruoste on suurin yksittäinen tekijä peltikaton maalaukselle, sillä maalaamaton peltikatto on alttiina kosteudelle ja korroosiolle. Me maalaamme taitavin ottein niin aaltopeltikatot, lukkosaumakatot, rivisaumatut peltikatot (eli konesaumakatot) kuin esimerkiksi tiilikuvioiset peltikatot (joissa yhdistyvät tiilikattojen ja peltikattojen parhaat puolet). Jotta kattopellit ottaisivat hyvin vastaan uuden maalin, tulee meidän toteuttaa kaikki tapauskohtaisesti tarvitut pohjatyöt katon pesusta ruostevaurioiden kunnostamiseen ja kattoikkunan tiivistämisestä kattoreikien paikkaamiseen. Kaikki epätiiviit kohdat pitää kunnostaa, jotta katon pesu ei saisi aikaan katon vesivahinkoa. Jos reikiä ja ruostetta on runsaanpuoleisesti, voi kattopeltien vaihto olla parempi vaihtoehto kattomaalaukselle.

Osittainen kattoremontti eli kattotiilien vaihto on vaihtoehto myös tiilikaton maalaukselle. Jos katolla on paljon rikkinäisiä tiiliä, on parempi vaihtaa kaikki tiilet – ja jos kosteus on jo alkanut tehdä tuhojaan katon alla, on aika aloittaa normaali tiilikattoremontti. Mikäli tiilet ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, puhdistamme katon ja aloitamme uuden tiilikattopinnoitteen levittämisen. Puhdistus voi vaatia niin katon harjauksen, kattopesun kuin sammaleiden poistonkin. Samanlaisia pohjatöitä tarvitaan myös huopakattoa maalattaessa. Huopakaton maalaus suojaa katon etenkin auringolta, minkä kuumuus voisi saada vuodat kuivumaan ja halkeilemaan. Tiilikaton maalaamisessakin on kyse halkeamien välttämisestä, mutta tällä kertaa kosteuden ja pakkasten (eli pakkasrapautumisen) aiheuttamista halkeamista.

Lumenpudotuksemme Kymenlaaksossa etenevät rakenteita rikkomatta

Lumenpudotuksemme Kymenlaaksossa etevät turvallisuus etusijalla – pidämme huolta niin meidän lumenpudottajiemme kuin kaikkien sivullistenkin turvallisuudesta. Työturvallisuustuotteet pitävät huolta siitä, ettei lumenpudottaja pääse horjahtamaan tai liukastumaan alas katolta. Sivulliset pidetään turvassa rajaamalla vaarallinen alue, ja valvomalla sitä tarkasti. Tarvittaessa Plus Kattopalvelu järjestää paikalle liikenteenohjauksenkin.

Omakotitalojen, hallien, mökkien, rivitalojen, kerrostalojen ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset etenevät myös rakenteita tai katon yksityiskohtia rikkomatta. Lumien pudotuksen taustalla on se, että lumen katolle ja maassa liikkuville ihmisille aiheuttamat vaaratekijät halutaan eliminoida, joten olisi turhauttavaa tilata lumenpudotus, mikä aiheuttaisi tällaisia ongelmia sen sijaan, että se poistaisi ne näköpiiristä. Tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoon ei jää jälkiä meidän suorittamastamme lumenpudotuksesta, minkä aikana katolta poistetaan lumet niin, että vielä jää jäljelle ohut kerros. Miksi katolle pitäisi jättää ohuelti lunta? Siksi, että se suojaa kattoa lumentyöntimiltä ja niiden töytäisyiltä. Jos lapion tai vastaavan työkalun terä kalahtaa kattoon, se voi aiheuttaa naarmuja, kattovuotoja tai vaikka irrottaa tiilen paikoiltaan.

Teemme nopeasti ja asiantuntevasti niin pienen mökin kattolumityöt kuin ison ja korkean kerrostalonkin lumenpudotuksen. Paikan päälle tulee aina sopivasti porukkaa (työvoiman tarve määritellään jo siinä vaiheessa kun käymme paikan päällä laskemassa kattolumitöiden hinnan ja kartoittamassa kattolumitöiden hinnan). Töiden sujuvoittamiseksi käytämme korkeissa rakennuksissa joko henkilönostinta tai nostinkoriautoa, millä pääsee vieläkin korkeamman talon katolle. Kattokaltevuuskaan ei vaikuta siihen, miten mielellämme, miten hyvin tai miten turvallisesti kattolumityöt teemme. Plus Kattopalvelu on nappivalinta niin tasakattojen lumenpudotuksiin kuin jyrkkienkin kattojen kattolumitöihin. Tasakattojen kanssa kannattaakin olla tarkkana, sillä niille kertyy helposti enemmän lunta kuin muille katoille.

Entä jään poisto katolta – miten toimia, jos katon reunalla keikkuu jäätä? Paras tapa on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun, joka tekee jääpuikkojen poiston räystäiltä sekä katon ja rännien sulatuksen kuumalla höyryllä aina yhtä varmoin ottein. Kuuma höyry on tapa, minkä kattosikin valitsisi, sillä kuuma höyry ei vahingoita palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai mitään muutakaan kattoa. Höyrysulatus sulattaa jään myös räystäskouruista tai kattokaivoista ilman pinnoite- tai muita vaurioita.

Kattosikin tilaisi kattotyönsä Kymenlaaksossa meiltä

Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt Kymenlaaksossa ovat niin kattoystävällisiä, että kattosikin tilaisi kattotyönsä meiltä. Kattoystävällisyys tarkoittaa muun muassa sitä, että katto ei ole vaarassa vaurioitua minkään peltikattotyön, palahuopakattotyön, tiilikattotyön tai huopakattotyön aikana. Jos kattotyöt tehtäisiin vähän sinne päin tai puutteellisella ammattitaidolla, voisi katto vaurioitua, vaikka kattotöiden perimmäisen tarkoituksen pitäisi olla vahvistaa katon kuntoa ja estää uusien vaurioiden syntyminen. Vaurioita voisi syntyä vaikkapa lumenpudotuksen aikana, sillä lapion iskut voisivat saada katon vuotamaan talvella. Myös kattopesu voi tuhota kattoa, jos se tehtäisiin liian suurella vedenpaineella – painepesuri on ehdoton nou-nou. Mikä tahansa huopakattotyö voisi johtaa siihen, että pehmennyt huopakatto pettäisi askelten alla – varsinkin vanhalla bitumikatteella liikkumista kannattaa välttää helleaaltojen aikana.

Kattoystävällisyys tarkoittaa myös sitä, että katto laitetaan kerralla kuntoon. Se ei onnistu silloin, jos tilaat meiltä kattoikkunan korjauksen, ja tulemme tekemään vain sen – katollahan voi olla muita korjattavia kattoläpivientejä, tai kenties kattoturvallisuutta edistävät kattoturvatuotteet ovat putoamaisillaan katosta. Jos kattoa ei samalla tarkastettaisi joka kohdasta, voisi myös katon IV-töiden tarve jäädä huomaamatta, pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamistarpeesta puhumattakaan! Siispä teemme jokaisen kattohuollon, kattopaikkauksen, katon varusteluun liittyvän toimenpiteen tai muun kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastuksen aikana käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, jotta katon eristyskään ei jäisi tarkastamassa – saattaahan se olla kastunut (mikä tarkoittaa homevaaraa) tai liian niukka (jolloin katon kosteustekninen toiminta on odotettua heikompi, eikä rakennus ole kovin energiatehokas).

Yksi katon alla tarkastettavista detaljeista on aluskate – jos pinta-alaltaan varsin laajaa aluskatetta nyt voi kutsua detaljiksi. Aluskatteen on syytä olla aina ehjä, sillä rikki mennyt aluskate ei pysty toimimaan tehtävässään kattorakenteiden suojaajana. Jos aluskatteessa on reikiä tai muita ongelmia, on aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun – me selvitämme, miten aluskate pitää paikata. Aluskatteen korjaus on useimmiten hyödytöntä, joten on paras uusia koko aluskate – tai vaihtoehtoisesti vaihtaa se vain osittain. Aluskatteen kunto on vaarassa, jos välikatolla liikkuu lintuja, tai jos aluskatteelle päätyy roskia. Myös epäammattimaisiin asennuksiin ja ylösnostoihin, liialliseen kireyteen sekä pussittaviin kohtiin kannattaa puuttua.

Plus Kattopalvelu eristää niin IV-kanavat, ullakon kuin katon yläpohjankin – samalla hoituisi myös villojen vaihto

Koska teemme kaikenlaiset kattotyöt Kymenlaaksossa, on jokainen työpäivä erilainen. Milloin olemme kerrostalon katolla, milloin taas syrjäisen mökin ulkokaton kimpussa. Viime viikolla kyseessä saattoi olla kattoremontti, mutta nyt teemmekin myrskyvaurioiden korjauksia. Seuraavaksi aloitamme kattomaalauksen, aluskatteen vaihdon, piipun pellityksen, kourusaneerauksen tai vaikka jonkin eristeisiin ja niiden asennukseen liittyvän urakan. Eristeisiin liittyviä kattotöitä on kaikenlaisia. Joskus teemme ilmanvaihtokanavien eristyksiä – esimerkiksi silloin, kun niistä on huomattu tippuvan kondenssivettä. Jos asiakas haluaa lisää asuintilaa, voidaan tehdä katon korotus ja ullakon tai vintin eristys – näin kylmä ullakko voidaan muuttaa vaikka harrastustilaksi.

Katon lisälämmöneristys on tarpeen varsinkin monissa vanhoissa rakennuksissa, joiden katon läpi karkaa lämpöä. Merkkejä lämpöhäviöstä ovat kalliit lämmityslaskut, talvella sulava kattolumi ja yläpohjarakenteita kasteleva kondenssivesi. Lämmityskustannukset tulee tietämään viimeistään keväällä, kun lasku kolahtaa postiluukusta, mutta miten tietää, sulaako kattolumi talvella vai ei? Merkkejä siitä, että yläpohjan läpi karkaa lämpöä, ovat katolle ilmestyvät lumettomat laikut, katon reunalla syntyvät jääpaanteet (sula vesi jäätyy, kun se tulee esiin lumen alta) sekä räystäiltä roikkuvat jääpuikot. Jääpuikot voivat olla vaarallisia ohikulkijoille, ja katon reunalle syntynyt jää voi estää uusien sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin. Jos katolle jää vettä, voivat jopa todella vedenpitävistä saumoistaan tunnetut tiivissaumakatot ja konesaumakatot alkaa vuotaa.

Kondenssivesi huomataan viimeistään kevättarkastuksen yhteydessä, sillä meidän kattotarkastuksiimme kuuluu aina myös katon alla vierailu, jos sinne vain jostain luukusta pääsee. Kondenssivesi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin vesi- ja aluskatteen läpi vuotava vesi: se voi lahottaa kattorakenteet ja homehduttaa katon eristeet.

Jos välikatolla jo on kosteusvaurioita, tulee ne kunnostaa – käytännössä tämä tarkoittaa villojen vaihtoa ja lahonneiden puuosien uusimista. Jos lahoa ei vielä ole, voitaneen märät puurakenteet kuivattaa. Jotta kondenssivettä ei enää muodostuisi, teemme tarjouksen katon tuuletusratkaisujen tehostamisesta ja/tai katon lisäeristyksestä. Katon alle lisätyt eristeet ehkäisevät myös kattolumen sulamista ja saumavuotoja – samalla kun ne pienentävät asunnon lämmittämiseen tarvittavan energian määrää. Rakennuksesta tulee kertaheitolla ekologisempi ja käyttökustannuksiltaan edullisempi, jos tilaat ammattilaisemme tekemään katon lisälämmöneristystä.

Tarvitseeko kattotikkaitakin (ja muita kattoturvatuotteita) huoltaa?

Jos kattoturvatuotteet Kymenlaaksossa herättävät kysymyksiä tai huolenaiheita, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun – me tiedämme kaiken tietämisen arvoisen seinätikkaista, lapetikkaista, hätäpoistumistikkaista, lumiesteistä, putoamissuojista, kattopollareista, kattosilloista ja muista kattoturvatuotteista. Saattanet miettiä, riittääkö kattoturvatuotteiden asentaminen, vai pitääkö ne joskus myös huoltaa tai korjata. Ehkä pohditkin sitä, onko kerrostalon, kesämökin, tuotantolaitoksen, piharakennuksen tai rivitalon katto varusteltu tarpeeksi monin ja hyväkuntoisin kattoturvatuottein – tai sitä, pitääkö myös huopakatolle hankkia lumiesteet. Plus Kattopalvelu on oikea taho vastaamaan näihinkin kysymyksiin, sekä tietenkin toteuttamaan kaikki kattoturvallisuutta lisääviin turvatuotteisiin liittyvät toimenpiteet.

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen on se, että vaikka kattoturvatuotteet tehdään hyvin kestävistä, vahvoista ja laadukkaista materiaaleista, voivat ne joskus vaatia huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Siksi talotikkaat, kattotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa usein. Sopiva väli tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kattoturvatuotteiden kunnon tarkastamiseen on puoli vuotta. Asiakkaidemme ei tarvitse tilata kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten tarkastusta erikseen, sillä tarkastamme kaikki kattoturvatuotteet aina, kun teemme tavallisen kattotarkastuksen. Itse asiassa, asiakkaidemme ei tarvitse tilata kattotarkastustakaan erikseen. Riittää, että asiakas tilaa jonkin muun kattotyön (esimerkiksi katon kevät- tai syyshuollon), sillä tarkastamme katot kaikkine varusteineen ja muine yksityiskohtineen aina, kun teemme jonkin kattotyön Kymenlaaksossa. Kyseessä on siis kaupanpäällinen, mistä ei tarvitse maksaa erikseen.

Se, onko katolla tarpeeksi kattoturvatuotteita, selviää rakennusmääräyksistä tai rakennusmääräykset kattojen ja kattoturvatuotteiden osalta hyvin tuntevilta asiantuntijoiltamme. Se, millaisilla kattoturvatuotteilla nuohoojille, kattolumityöntekijöille ja muille katoilla liikkuville henkilöille voidaan luoda tarpeeksi turvalliset puitteet toimia katolla, selviää paikan päällä. Kattoturvatuotteiden tarpeeseen vaikuttavat muun muassa katon kaltevuus ja rakennuksen kerroksien määrä. Kuten kuvitella saattaa, loivilla katoilla tarvitaan yleensä vähemmän kattoturvatuotteita kuin kaltevilla katoilla. Lumiesteet ovat hyvä esimerkki. Lumiesteitä ei tarvita, jos katon kaltevuus on alle 1:8, mutta jos katto on tuota kaltevampi, ovat lumiesteet pakolliset.

Kerrostalon ja muiden korkeiden talojen katoilla tarvitaan erilaisia kattoturvatuotteita kuin matalien omakotitalojen ja mökkien katoilla. Kattoturvatuotteita on usein myös määrällisesti enemmän. Kerrostalon katolla voidaan tarvita esimerkiksi turvakaiteita ja savunpoistoluukkuja, joita ei matalien talojen katoilta tapaa.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – lumivaurioita ehkäistään myös lumenpudotuksilla

Lumiesteiden asennus ja korjaus tehdään siksi, että kaltevalta katolta ei pääsisi putoamaan lunta. Lumen putoaminen alas katolta voi olla hyvin vaarallista, saattaahan joku juuri olla liikkumassa talon välittömässä läheisyydessä. Lumimassojen äkillinen alastulo saattaa rikkoa myös itse kattoa. Lapetta pitkin putoava lumimassa, minkä seassa on mahdollisesti myös jäätä, voi rikkoa kattoa esimerkiksi irrottamalla mukaansa osan kattotiilistä. Lumen mukaan voi lähteä myös kattoturvatuotteita, kuten lapetikkaita tai kulkusiltoja. Myös rännikourut ja räystäslaudat saattavat irrota, kun lumi putoaa alas katolta. Jos lunta on tullut poikkeuksellisen paljon, voivat lumiesteetkin irrota. Tähän valitettavaan sattumaan on reagoitava tilaamalla irronneiden lumiesteiden (ja esimerkiksi kattotikkaiden) aiheuttamien vaurioiden ja reikien paikkaus mahdollisimman pian.

Jotta lumiesteet pysyisivät katossa koko talven ajan (myös silloin, kun suojalumen paino rasittaa lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeitä), kannattaa katto kaikkine varusteineen tarkastaa joka syksy. Syystarkastuksen yhteydessä tutkitaan esimerkiksi se, ovatko kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa, vai pitääkö jonkin kattoturvatuotteen kiinnikkeitä kiristää. Sikäli mikäli talon katolla on runsaasti suojalunta, kannattaa tilata kattolumityöt Kymenlaaksoon. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset palvelemme sinua luotettavasti myös tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen lumenpudotuksissa.

Lumiesteitä ei näe joka katolla – tarkoittaako se sitä, että todella monet suomalaiset rikkovat rakennusmääräyksiä? Ei – se tarkoittaa sitä, että kaikki katot eivät ole niin kaltevia, että niille olisi rakennusmääräysten nojalla hankittava lumiesteet. Rakennusmääräykset asettavat ratkaisevaksi kattokaltevuuden suhdeluvuksi 1:8. Jos katto on näin kalteva, pitää sen reunalla hankkia lumiesteet (katemateriaalista tai esimerkiksi rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta). Toki on kattoja, joilta lumiesteet puuttuvat, vaikka katto on tarpeeksi kalteva ne tarvitakseen. Jos huomaat kattosi olevan sääntöjen vastainen tai katon tarkastanut ammattilainen huomauttaa lumiesteiden puuttumisesta, tiedät, mihin ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Plus Kattopalvelu mitoittaa, toimittaa ja asentaa lumiesteet kaikkiin eri rakennuksiin ympäri Kymenlaakson maakuntaa. Plus Kattopalvelulta saat nopeaa ja etevää apua silloinkin, jos lumiesteissäsi on jotain korjattavaa tai huollettavaa, tai niiden kiinnikkeet pitää kiristää lumi- ja myrskyvaurioiden ehkäisemiseksi.

Savupiippu ei ole moksiskaan sateista, kun se suojataan piipunhatulla ja piipun pellityksellä

Piippusi ei ole moksiskaan sateista ja ulkolämpötilan vaihteluista, kun se suojataan piipunhatulla ja piipun pellityksellä. Plus Kattopalvelu on aina valmiina pellittämään piipun peltisepän työnä, tai tekemään jotkin muut peltisepän työt Kymenlaaksossa. Meidän kattopeltiseppämme ovat alansa suvereeneja asiantuntijoita, joilta hoituvat kaikenlaiset peltisepän työt erilaisissa kohteissa.

Keskitytään tässä tekstissä kuitenkin piipun suojaamiseen. Piippu voi aiheuttaa ongelmia. Hormista tai piipusta voi vuotaa vettä, mikä uhkaa päästä talon rakenteisiin. Sateet ja ulkolämpötilan heittelyt voivat saada piipun rapautumaan, ja rapautumat voivat lyhentää piipun käyttöikää. Hormiin pääsevä kosteus on erityisen haitallista ja jopa vaarallista, voivathan hormiin syntyneet rapautumat johtaa jopa rakennuspaloon.

Piipun peltitöiden avulla monet näistä ongelmista voidaan estää jo ennalta. Piipun suojapellitys estää omakotitalon tai esimerkiksi kesäasunnon piippua rapautumasta, sillä se pitää kosteuden poissa. Piipun pellitys suojaa myös piipun ja vesikaton liitosta, jolloin katto ei ala vuotaa piipun juuresta. Koska mikään ei ole koskaan sataprosenttisen varmaa, kannattaa huolehtia aluskatteen kunnosta. Jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, tekee Plus Kattopalvelu tuon katon vesivahingoilta suojaavan työn nopeasti ja asiantuntevasti. Aluskatteen kuntoon tulee puuttua myös silloin, jos aluskate on väärin asennettu, aluskatteella on roskia tai aluskate on mennyt rikki jostain muusta kohdasta.

Piipunhatun tehtävä on suojata piipun sisäpuolta eli savuhormia kosteudelta ja roskilta. Kosteus voi vaikeuttaa tulisijan sytyttämistä, haitata vetoa ja lämmönvaraamista sekä valua hormia pitkin aina lattioille saakka. Kosteus aiheuttaa myös pakkasrapautumista, sillä paikoillaan oleva vesi jäätyy, kun ulkolämpötila laskee. Jään muodostuminen vaatii tilaa, ja siksi jää murentaa hormin pienenpieniä koloja koko ajan suuremmiksi. Kolojen suurentuminen ja halkeamien syventyminen on hidasta, mutta jos asiaan ei puututa, voivat halkeamat olla lopulta läpi asti. Tällöin niistä voi karata savukaasuja, joiden kuumuus pystyy sytyttämään yläpohjan eristeet tuleen. Rapautuneeseen hormiin kertyy nokea, ja sekin voi johtaa rakennuspaloon syttymällä jollain lämmityskerralla (tai esimerkiksi tuulisena päivänä) tuleen. Piipunhatun avulla paloturvallisuus pysyy kohdillaan, eikä asiakkaan tarvitse tilata myöskään hormisaneerauksia tai savupiipun muurausta.

Mitkä ovat katon tarkastuksen tavoitteet Kymenlaaksossa?

Jos mietit, miksi pidämme katon tarkastusta Kymenlaaksossa niin tärkeänä toimenpiteenä, kannattaa lukaista tämä tekstinpätkä – siihen ei mene kauaa, mutta sen perusteella tiedät, mitä hyötyä kattotarkastuksista on. Kuulet myös siitä, miten saat katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi.

Kaikki katot suositellaan tarkastettaviksi, ja vieläpä mahdollisimman usein. Asiantuntijoidemme mielestä kaikki tiilikatot, peltikatot ja bitumikatot tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa ja nimenomaan siten, että ensimmäinen kattotarkastus tehtäisiin heti, kun katolla ei enää ole lunta. Katon kevättarkastus antaisi sopivan nopeasti tiedon siitä, jos katto on vuotanut talvella, tai jos kattoon on syntynyt muita ongelmia. Kevättarkastuksen ansiosta omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan katto saataisiin kuntoon ennen kesää ja kesäsateita. Kevättarkastuksen avulla asiakas voisi alkaa varautua myös mahdollisesti edessä oleviin kattohuoltoihin. Kesä on hyvää aikaa toteuttaa vaikkapa aaltopeltikaton maalaus tai sammaleiden poisto tiilikatolta. Huollettu katto kestää aikaa ja erilaisia rasituksia, joten kattohuollot kannattaa teettää oikeaan aikaan ja oikeiden ammattilaisten toimesta.

Toisen kerran katon, sen saumojen ja muiden yksityiskohtien, kattotarvikkeiden ja kattoläpivientien sekä esimerkiksi yläpohjarakenteiden kunnon tarkastus kannattaa tehdä syksyllä. Näin saadaan selville, ovatko kovat tuulet tai esimerkiksi auringon säteet kuluttaneet kattoa ja heikentäneet sen kuntoa niin, että sitä on kunnostettava vielä ennen talvea.

Katto kannattaa tarkastaa myös jokaisen kovan myrskyn jälkeen. Tavoite on silloinkin sama: saada katon vauriot kunnostettua jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton korjaus on edullisimmillaan. Myrskytarkastuksenkin yhteydessä panemme merkille mahdolliset huoltotarpeet. Kattohuollot eivät ole koskaan turhia, lisääväthän ne katon rasituksenkestävyyttä ja pidentävät sen käyttöikää – ja tällöin katon aiheuttamat kokonaiskustannukset laskevat.

Katon kunnon tarkastusten ei tarvitse vaikuttaa katon aiheuttamiin kokonaiskustannuksiin, sillä me Plus Kattopalvelun ammattilaiset tarkastamme kattosi ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikka katon keväthuolto, katon pesu, seinällenostolistojen vaihto, kourujen korjaus tai irronneiden paanujen kiinnitys, niin tarkastamme kattosi yksityiskohtineen päivineen ilman eri veloitusta. Voit tilata kattotarkastuksen myös omana urakkanaan, mutta tällöin laskutamme kattavasta kattotarkastuksesta siihen kuluvan ajan perusteella lasketun sopuhinnan.

Yksi ja sama kattopalvelu toteuttaa kaikki kattourakoinnit Kymenlaaksossa – ja vieläpä mitä parhaimmalla ammattitaidolla

Kattourakointi Kymenlaaksossa voi tarkoittaa esimerkiksi rivitalon katon lisälämmöneristystä ja aluskatteen korjaamista, tai kerrostalon katon vaihtoa. Olipa kattourakkasi kesämökin kattovuodon korjaus tai vaikka omakotitalon katon pesu ja maalaus, muista kattourakoitsija Plus Kattopalvelu. Me teemme kaikki kattotyöt koko Kymenlaakson alueella, ja kattopalvelumme listoilta löytyy joka urakalle tarpeeksi monta kokenutta ja luotettavaa tekijää. Näin ollen myös kerrostalon kattoremontit ja tuotantolaitoksen kattolumityöt sujuvat ilman turhia viiveitä.

Kattofirma Plus Kattopalvelun kanssa asioiminen on sujuvaa ja mukavaa. Tähän vaikuttaa muun muassa se, että ammattilaisemme tarjoavat sinulle aina yhtä aurinkoista palvelua. Vaikka aurinko olisi pilvessä, valaisemme päivääsi iloisella hymyllämme. Hymy kohoaa pian sinunkin kasvoillesi, kun huomaat, miten reippaasti ja luontevasti kattourakka etenee. Me tiedämme miten toimia silloinkin, kun on kyse jostain erikoisemmasta urakasta – esimerkiksi tasakaton muokkaamisesta pulpettikatoksi, pahojen lahovaurioiden kunnostamisesta tai katolle kaatuneen pihapuun aiheuttamien vahinkojen korjaamisesta. Osaamme huoltaa myös erikoisemmat katot, kuten kuparikatot, varttikatot ja alumiinikatot, ja varustelemme katon kuin katon kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Katolle asennettavia varusteita ovat niin lumiesteet, tuuliviirit, aurinkopaneelit, erilaiset kattoturvatuotteet kuin viemärintuuletusputketkin – me hoidamme kaiken avaimet käteen -pakettina.

Laskun saaminenkin saattaa hymyilyttää. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu tunnetaan kilpailukykyisistä hinnoistaan ja siitä, että kattokorjauksen, kattosaneerauksen tai muun kattourakan hinta selvitetään jo etukäteen. Tulemme aina paikan päälle laskemaan kattourakalle hyvää hintaa, ja samalla kerromme kauttamme haettavissa olevasta rahoituksesta sekä kotitalousvähennyksestä.

Hymyyn riittää syitä: yksi niistä on ilmainen kattotarkastus. Meille Plus Kattopalvelun ammattilaisille ei riitä se, että teemme asiakkaan meiltä tilaamat kattotyöt parhaalla mahdollisella ammattitaidolla ja huolellisin ottein. Tarjoamme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen, jotta katon kaikki tarpeet saataisiin kerralla selvitettyä. Jos katto olisi hyvä myös maalata tai jos jokin sauma tulisi tiivistää kattovuotojen ehkäisemiseksi, se ei jää meiltä huomaamatta. Kerromme asiakkaalle näistä tarpeista, ja teemme hyvän tarjouksen niiden täyttämisestä – avaimet käteen -pakettina, kuinkas muutenkaan. Asiakkaan ei tarvitse kuin tehdä kanssamme sopimus – me hoidamme kaiken muun katon kunnossapitoon liittyvän hänen puolestaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt