Kattotyömme Artjärvellä perustuvat kestävän lopputuloksen aikaansaamiseen

Kaikki kattoremonttimme ja muut kattotyömme Artjärvellä tehdään laadukkaasti ja kestävästi. Tavoitteenamme on aina ensiluokkainen kattotyö. Kun maalaamme katon, ei kattoa tarvitse olla maalaamassa uudestaan seuraavana kesänä, eikä sitä seuraavanakaan. Maalaamme peltikaton niin huolellisesti, että seuraavaa huoltomaalausta tarvitaan aikaisintaan 10 vuoden kuluttua, eikä tiili- tai bitumikattoa tarvitse maalata enää ikinä. Maalipinnoite tarttuu hyvin ja tasaisesti, kun kaikki kattomaalauksen pohjatyötkin maltetaan tehdä huolella.

Jos kyse on katon korjaamisesta, korjaamme katon niin hyvin, että se kestää vielä pitkään – kenties jopa kymmeniä vuosia. Sama kohta ei ala vuotaa heti uudelleen, sillä tiivistämme tai paikkaamme sen varsin pätevästi. Kuten aina, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Sen aikana huomaisimme kaikki muut kohdat, mitkä vuotavat, tai mitkä uhkaavat alkaa vuotaa. Jos huomaisimme piipun juuren kaipaavan tiivistystä, tekisimme siitä heti tarjouksen, ja näin piipunjuurivuoto jäisi toteutumatta. Mikäli huomaisimme katolla sammaleita, tekisimme tarjouksen sammaleidenpoistosta ja katon suojakäsittelystä, ja näin sammalongelma saataisiin pois päiväjärjestyksestä. Sammalongelma on vakavasti otettava ongelma, sillä sammalet kuluttavat kattoa ja voivat saada sen vuotamaan.

Mikäli tilaat meiltä katon varustelun, asennamme uudet kattovarusteet kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja valitsemme tiilikatollesi, peltikatollesi tai huopakatollesi huippulaatuisia ja korroosionkestäviä kattotarvikkeita. Jos kyse on kattoremontista, asennamme omakotitaloon, kerrostaloon tai esimerkiksi mökkiin katon, millä on edessään kenties jopa 100 vuotta. Savitiilikatot ja konesaumakatot ovat näin kestäviä kattoja, jos ne huolletaan ja paikataan aina oikeaan aikaan.

Kestävän lopputuloksen tavoittelu tarkoittaa myös sitä, että kierrätämme ja lajittelemme, sekä tarjoamme aina mieluummin korjaus- kuin uusimistoimenpiteitä. Osaamme auttaa asiakasta myös silloin, kun hän kaipaa katoltaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Tiedämme, mikä pinnoite puhdistaa ilmaa, ja miten asentaa katolle aurinkopaneelit. Osaamme kertoa lisää myös katon lisälämmöneristyksestä ja sillä saavutettavista hyödyistä. Kuule se omin korvin, ja ota yhteyttä – myös muualla Orimattilassa, Myrskylässä, Lapinjärvellä, Iitissä ja esimerkiksi Hollolassa! Muistuttakaamme tähän loppuun kotitalousvähennyskelpoisuudesta ja siitä, että kotisivujemme kautta voitte hakea kaikkien kattourakoiden lainoittamiseen sopivaa rahoitusta.

Kattoremontti Artjärvellä sujuu loistavasti aina loppusiivoukseen saakka, kun asialla on Plus Kattopalvelu

Saat rakennukseesi uuden katon, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaat kattoremontin Artjärvelle meiltä. Tämä on kaikista helpoin tapa tehdä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa rivitalon kattoremontti! Kattosaneeraus tapahtuu avaimet käteen -periaatteella, joten kaikki palahuopakaton, konesaumakaton tai vaikka lukkosaumakaton uusimiseen kuuluvat toimenpiteet sisältyvät kattoremontin hinnasta antamaamme tarjouksen. Tarjouksen saat heti käytyämme paikan päällä tarkastamassa uusittavan tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton. Samalla kerromme siitä, että kattoremontin voi maksaa myös rahoituksella tai osamaksulla. Saatat yllättyä, miten edullisesti katon voikaan uusia, kun asialla on Plus Kattopalvelu! Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentamisesta saamasi tarjous on varsin kilpailukykyinen, vaikka emme pihistele uusien materiaalien laadussa tai töiden tasossa.

Se, että katon uusiminen tapahtuu avaimet käteen -periaatteella, tarkoittaa todellakin sitä, ettei sinun tarvitse osallistua urakkaan millään tavoin. Pidämme huolen siitä, että palahuopakattoremontti tai muu kattosaneeraus häiritsee sinua mahdollisimman vähän. Yksi vaihtoehto hoitaa peltikattoremontti tai muu katon vaihto mahdollisimman vaivattomasti on tilata kattoremontti talvella. Talvella et muutenkaan olisi grillaamassa tai kuopsuttelemassa kasvimaalla, joten muutaman päivän kestävä remontti ei pilaa kesäpäivän viettoa omalla pihalla. Routa suojaa pihaasi autojemme ja muiden laitteidemme ja rakennustelineidemme jättämiltä jäljiltä, ja tavarantoimituksetkin sujuvat talviaikaan usein kesää nopeammin (onhan toimittajilla vähemmän tilauksia). Lisäksi talviaikaan tilatusta tiilikattoremontista tai muusta kattoremontista on se hyöty, että uudet materiaalit ja avoimet rakenteet pysyvät paremmin kuivina. Kesällä voi alkaa sataa koska hyvänsä, kun taas pakkasella on mukavan kuivaa purkaa ja asentaa uutta kattoa.

Huopakattoremontit ja muut kattoremontit alkavat katon tarkastamisesta. Tuolloin selviää se, mitä katon uusiminen maksaa, mutta myös se, mitä kaikkia toimenpiteitä katon vaihdon aikana on tehtävä. Aina ei riitä, että vanha vesikate ja vanha aluskate puretaan, ja niiden tilalle asennetaan uudet. Joskus kattoremonttiin on liitettävä myös katon korotus, katon tuuletusratkaisujen tehostaminen, kattorakenteiden vahvistus (tai kunnostus tai kuivatus) tai esimerkiksi uusien läpivientien asennus. Tärkeintä on, että uudesta katosta tulee tiivis ja toimiva, sekä asiakkaan toiveiden mukainen. Kun tämä saavutetaan, mekin olemme tyytyväisiä – ja miksi ei saavutettaisi, ovathan asialla maan parhaat ammattilaiset.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton huoltotiheys vaikuttaa katon elinkaaren pituuteen

Olipa kyseessä kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai vaikka eläinsuojan huopakatto (tai vaikka palahuopakatto), kannattaa sitä huoltaa tiheästi. Mitä tiheämmin ja asiantuntevammin laattakattoa tai muuta bitumikattoa huolletaan, sitä pidempään se voi kestää. Jos laattakatto, kolmiorimakatto tai tiivissaumakatto jää huoltamatta, voi se vuotaa jo melko varhaisessa vaiheessa. Huoltamattomuus voi ajaa tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton niin huonoon kuntoon, että se on uusittava jo noin 20 vuoden iässä. Jos kattoa olisi huollettu puolen vuoden välein, olisi katto tuossa vaiheessa vasta elinkaarensa puolenvälin paikkeilla. Katon pinnoitus riittäisi antamaan talon katolle uutta pontta kestää pakkasia, kasvustoja ja esimerkiksi aurinkoa.

Bitumikermikaton huollot kannattaa teettää ammattilaisella, joka ymmärtää bitumikattojen ainutlaatuisuuden ja niiden erityistarpeet. Teetä huopakaton huollot, korjaukset ja remontoinnit Artjärvellä Plus Kattopalvelulla, niin kattosi on hyvissä käsissä. Tiedämme, miten palahuopakatot ja muut huopakatot tulee puhdistaa, maalata, paikata ja uusia, ja tarjoamme joka kerta katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Katon tarkastuksen ansiosta tiedät, mitä huoltoja tai kunnostuksia paanukatto tai muu bitumikatto tarvitsee tulevaisuudessa, ja voit varautua esimerkiksi katon pinnoittamiseen. Jos katossa on jokin vaurio, tulee se tuon veloituksettoman kattotarkastuksen aikana huomattua ja paikattua, eivätkä katon alla olevat rakenteet pääse kastumaan.

Kaikki lähtee katon puolivuosittaisista huolloista. Kaikki katot kannattaa puhdistaa roskista joka kevät ja talvi, sillä tämä nopeuttaa kattojen kuivumista. Jos katto on epäpuhdas ja kostea, alkaa se ruostua – tai huopakattojen tapauksessa sammaloitua. Sammalet ovat huono asia katon kannalta, sillä ne heikentävät katteen kunnon ja johtavat ennen pitkää kattovuotoihin. Sammaleita ei saa kokonaan pois edes kattopesun avulla, vaan katto kannattaa puhdistaa kemiallisesti. Puolivuosittaisen puhdistuksen voi hoitaa ilmapuhaltamalla, eli silloin ei tarvita sen paremmin vesiletkuja kuin sammaleenpoistoaineita. Puolivuosittaiseen huopakattohuoltoon kuuluu myös sadevesikourujen tai kattokaivojen puhdistus, pitäähän sadevesijärjestelmän vetää aina ja kaikissa olosuhteissa. Jos jokin sauma olisi paikkausta vailla tai katossa olisi muuta korjattavaa, tulisi se huomattua tämän kattotarkastuksen aikana. Vasta kaikista vakavimmat tilanteet johtavat kattoremonttiin – ensisijaisesti meillä on mielessä bitumikaton osittainen korjaus.

Katon korjaus Artjärvellä saa oikeat mittasuhteet, kun saavumme paikalle 

Katon korjaus Artjärvellä saattaa ahdistaa – mistä tilata oikeat ammattilaiset kattoa korjaamaan, mitä katon kunnostamisesta kannattaa maksaa ja kauanko menee, ennen kuin katto on paikattu? Ota yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun, niin peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus saa oikeat mittasuhteet. Tulemme paikan päälle tarkastamaan, mistä kiikastaa. Sitten kerromme, tarvitseeko katto vaihtaa, vai saadaanko se kuntoon tekemällä katon osittainen korjaus. Jos katon uusiminen ei ole välttämätöntä eikä asiakaskaan sitä erikseen vaadi, teemme tarjouksen katon tiivistämisestä, aluskatteen korjaamisesta ja lahovaurioiden kunnostamisesta – tai mitä katto nyt tarvitseekaan. Jos aluskate on ehjä eikä kosteus ole siten päässyt katon alle, riittää peltikaton tai huopakaton reikien paikkaus (tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto).

Jiirien paikkaus, painuneen katon oikaisu tai esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihto tapahtuu aina parhaalla ammattitaidolla, ja hinnoittelemme työmme varsin kukkaroystävällisesti. Emme pyydä katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaamisesta tai muista kattokorjauksista sen enempää, kuin niistä kannattaa maksaa. Muistathan myös kotitalousvähennyksen ja verkkosivujemme kautta haettavan rahoituksen – remonttilainan avulla katto saadaan korjattua heti, eikä vasta myöhemmin. Mitä pidempään katon ja kattoläpivientien tiivistys (tai asennus) joutuu odottamaan, sitä isommaksi loppusumma saattaa kasvaa vahinkojen pahentuessa pikkuhiljaa. Kun katto paikataan tai tiivistetään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, saa katon kunnostettua nopeasti ja huokeasti.

Jotta esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamia vaurioita päästäisiin korjaamaan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, kannattaa talon katto tarkastaa usein. Asiantuntijat suosittelevat, että kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen ja esimerkiksi huviloiden katot tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Näin usein toistetun katon kunnon tarkastuksen perusteella niin rännien ja vesikourujen korjaus, irronneiden peltilistojen vaihto kuin aluskatteenkin korjaus osataan tehdä mahdollisimman pian. Katon kunnon tarkastuksen aikana tulisivat ilmi myös mahdolliset huoltotarpeet. Säännöllisesti huollettu katto on hyvin rasituksensietokykyinen, jolloin esimerkiksi reikien paikkausta tarvitaan vähemmän.

Tiesithän, että tarjoamme katon kunnon tarkastuksen sinulle ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä? Tilaa vaikka myrskyvaurioiden korjaus, kattoikkunan vaihto tai rännien puhdistus, niin tarkastamme koko tasakaton, aumakaton tai taitekaton erittäin huolellisesti.

Kun katto vuotaa, on tärkeintä peittää vuotokohta

Kun katto vuotaa, on tärkeintä peittää vuotokohta ja siten estää katon vesivahinko (tai ainakin sen paheneminen). Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin paikallistamme vuotavan kohdan ja peitämme sen esimerkiksi pressulla. Samalla arvioimme vaurion ja katon alle mahdollisesti syntyneet ongelmat. Tämän arvioinnin perusteella osaamme kertoa, mitä kattovuodon korjaus maksaa ja miten se kannattaa tehdä. Meillä on pitkä kokemus vuotavien kattojen korjaamisesta, joten tiedämme heti katon nähtyämme, miten kattovuoto kannattaa korjata.

Jos on niin hyvä tilanne, ettei kosteus ole ehtinyt vielä katon alla olevien rakenteiden kimppuun, riittää vesikatteen tiivistys. Vuotavan sauman tai läpiviennin korjaus tai katossa olevan reiän paikkaus ei ole kovinkaan kallista, ja työ on ohi nopeasti. Tarjoamme silti kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen – näin meillä on mahdollisuus saada katto entistä tiiviimpään kuntoon ja ehkäistä uudet kattovuodot jo ennalta! Jos jokin muu sauma tai esimerkiksi kattoläpivienti vaikuttaa huonokuntoiselta, teemme tarjouksen sen kunnostamisesta ja tiivistämisestä.

Jos aluskatekin on mennyt rikki (joko kattovuodon aiheuttaneiden koettelemusten tai aiempien rasitusten yhteydessä), pääsee vesi kastelemaan kattorakenteet ja yläpohjan eristeet, jos katto vuotaa. Kosteusvaurioiden korjaustapa riippuu – tietenkin – tilanteesta. Joskus katon rakenteet saadaan pelastettua kuivattamalla ne. Jos puuosissa on jo lahoa, ei pelkkä kuivattaminen riitä, sillä se ei saa lahoa lopettamaan leviämistään. Lahot puuosat pitää purkaa, ja niiden tilalle rakentaa uudet rakenteet. Myös märät eristevillat pitää vaihtaa. Niitä ei uhkaa laho, vaan home. Lisäksi katon vesivahingon aiheuttaneen kattovuodon korjaamiseen kuuluu vesikatteen korjaus ja aluskatteen vaihto. Aluskate voidaan vaihtaa joko kokonaan tai osittain, mutta paikkaamaan sitä ei kannata ruveta.

Joskus kattovuodon korjaaminen vaatii kattoremonttia. Mitä huonokuntoisempi vesikate, sitä todennäköisempää on, että laskelmamme osoittavat katon uusiminen parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Niin kauan kuin on taloudellisesti järkevää korjata kattoa, teemme niin. Jossain vaiheessa tullaan kuitenkin siihen pisteeseen, että kattoa ei kannata enää korjata, vaan kattoasiat kannattaa laittaa kertarysäyksellä kuntoon. Uusi katto on tiivis, helppohoitoinen ja hyvännäköinen, ja nostaahan asiantuntemuksella tehty kattoremontti koko kiinteistön arvoakin.

Katon huollot Artjärvellä on helpointa teettää

Katon huollot Artjärvellä kannattaa teettää, sillä ammattilainen hoitaa katon huollot nopein ja näppärin ottein. Meillä Plus Kattopalvelun ammattilaisilla on kullakin pitkä kokemus erilaisista kattohuolloista aina katon harjauksesta lumenpudotukseen, joten kaikki tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattohuollot onnistuvat varmaotteisesti. Kattosi tulee kerrassaan loistokuntoon, ja sillä on edessään vielä lukuisia käyttövuosia! Jos talon kattoa ei saada pelastettua katon paikkausten ja kattohuoltojen avulla, kerromme tästä tarjoten ratkaisuksi kattoremonttia. Jos katto ei kuitenkaan ole ikäloppu eikä siinä ole pahoja vikoja ja vaurioita, saadaan se huippukuntoon sopivien kattohuoltojen avulla.

Katon huollot kannattaa teettää myös siksi, että katolla liikkuminen on vaarallista – varsinkin, jos ei omaa asianmukaisia turvavaljaita ja muita työturvallisuustuotteita. Me olemme aina asianmukaisesti varustautuneita. Meillä on valjaat, rakennustelineet, henkilönostimet, nostinkoriautot ja mitä nyt kattohuoltojen turvalliseen ja sujuvaan toteuttamiseen tarvitaankin. Olemme myös erittäin tottuneita liikkumaan katoilla – silloinkin, kun ne ovat liukkaita katon pesun tai katolle jäätyneen kosteuden takia.

Katon tarkastaminen kertoo, onko katto kaikin puolin kunnossa, vai tarvitseeko se esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämistä, kattoturvatuotteiden huoltoa tai korjausta tai esimerkiksi sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Aina kun teemme jonkin kattohuollon Artjärvellä, tarjoamme katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Koska tasakatot, pulpettikatot, harjakatot ja esimerkiksi aumakatot pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, kannattaa teettää meillä myös katon kevät- ja syyshuollot. Kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä tehdään kaikki katolle tärkeät toimenpiteet, eli katteen puhdistus (esimerkiksi harjaamalla), roskien poisto sadevesijärjestelmästä sekä veloitukseton katon tarkastus. Kattotarkastajiemme mahdollisesti antamista huolto- tai korjaustarjouksista kannattaa kiinnostua, sillä tarjoamme erilaisia lisähuoltoja ja kattopaikkauksia vain, jos niistä on oikeasti apua.

Saatamme tarjota esimerkiksi peltikaton maalausta, mikä suojaa katon ruosteelta, tai tiilikaton tai huopakaton pinnoittamista. Katon pinnoitus on tapa suojata tiilikatto pakkasrapautumiselta, mikä on sen vihollinen numero yksi. Huopakatto saa suojaa auringolta, kun sen pinnoite uusitaan katon elinkaaren puolenvälin tuntumassa. Peltikatollinen saattaa saada tarjouksen myös naulojen ja vanhojen ruuvien vaihtamisesta uusiin ruuveihin. Uudet ruuvit pitävät pellit hyvin kiinni talon katossa ja estävät kosteutta pääsemästä katon alle – onhan pienikin määrä kosteutta haitallista, jos sitä pääsee katon alle.

Aina se on edessä, nimittäin rännien puhdistus Artjärvellä

Rännien puhdistus Artjärvellä on rännihuolto, mikä on edessä yhä uudelleen ja uudelleen. Sadevesikourut pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, joten vaikka ne olisi puhdistettu todella hyvin edellisenä syksynä, on työ uusittava jälleen keväällä. Koska tiilikaton elinkaari on noin 70 vuotta, tarkoittaa se sitä, että tiilikaton sadevesijärjestelmä on puhdistettava yhteensä noin 140 kertaa! Itse ei tarvitse tehdä mitään rännihuoltoa, rännien korjausta tai uusien rännien asennusta. Plus Kattopalvelu tekee mielellään kaikki sadevesijärjestelmää koskevat työt niin Artjärvellä kuin muuallakin Orimattilassa, joten tilaa vaikka tukkoon menneiden kourujen ja syöksyputkien avaus, rännien huoltomaalaus tai sulanapitokaapelien asennus. Jos sattuu käymään niin, että omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon rännit jäätyvät, tulemme tekemään höyrysulatuksen ja jääpuikkojen poiston ränneistä.

Jotta vesikourut ja alastuloputket eivät menisi koskaan tukkoon, on tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmä hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Turvallisinta on kiivetä katolle, eikä keikkua nojatikkailla – ja näin me teemme. Keräämme kaikki lehdet, neulaset ja muut roskat pois, ja lopuksi tutkimme koko sadevesijärjestelmän kunnon muiden huolto- tai esimerkiksi korjaustarpeiden varalta. Jos huomaamme joitain ruoste- tai esimerkiksi jäätymisvaurioita, teemme saman tien tarjouksen niiden korjaamisesta. Kaikkia vikoja ei voida korjata. Silloin kourut tai alastuloputket pitää uusia – joko kokonaan tai osittain.

Jos talon sadevesijärjestelmä ei vedä moitteettomasti, voi sattua monenlaisia ongelmia ja vahinkoja. Kun kourut ovat täynnä moskaa, ei kaikki vesi pääse poistumaan, ja kosteus voi ruostuttaa sekä pilata sadevesijärjestelmän ennenaikaisesti. Vaarana ovat myös jäätymisvauriot, kuten kaatojen meneminen pilalle tai kourun putoaminen alas kiinnikkeiltään. Roskat eivät kuitenkaan vaaranna yksinomaan sadevesijärjestelmän kuntoa, vaan ne uhkaavat myös koko talon rakenteita. Jos räystäs vuotaa, sotkee ja kastelee likavesi talon seinät. Vielä haitallisempaa on, jos vuotavista ränneistä ohjautuu maahan suuria määriä kosteutta. Mitä pidempään ja enemmän räystäs vuotaa, sitä märemmäksi taloa ympäröivä maaperä muuttuu. Kosteus voi nousta talon rakenteisiin sokkelin vesieristyksestä ja salaojista huolimatta, sillä ne on tarkoitettu toimimaan yhteistyössä asianmukaisen sadevesijärjestelmän kanssa. Jos sadevesijärjestelmä pettää, on kosteudenhallinta eittämättä retuperällä.

Katon pesu ei korvaa katon säännöllistä puhdistamista

Katon pesu ei korvaa sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä Artjärvellä, eikä kattopesulla voida korvata myöskään roskien poistoa katolta. Lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat on poistettava katolta aina puolen vuoden välein, jotta katon kunto säilyy mahdollisimman hyvänä. Säännöllisiä kattopuhdistuksia, kuten tiilikaton harjausta, ei voida korvata kattopesulla. Tiilikaton pesu tehdään vain muutamia kertoja, ehkäpä vain yhden ainoan kerran (eli tiilikaton maalauksen yhteydessä). Myös huopakatot saatetaan pestä vain kerran, nimittäin huopakattomaalauksen esivalmistelujen yhteydessä. Peltikatot maalataan pariin, kolmeen otteeseen, joten peltikatot myös pestään useammin.

Kattopesusta ei ole korvaamaan katon säännöllistä puhdistamista, sillä katto on paljon helpompi harjata kuin pestä. Kukaan tuskin tahtoo ryhtyä kattopesuun kaksi kertaa vuodessa, mutta katon harjaus on helpompi tehdä ja halvempi teettää. Kun kaikki karkea lika saadaan pois kattoa peittämästä ja varjostamasta, ei lika pääse pinttymään kattoon, ja kattopesuja tarvitaan mahdollisimman vähän.

Kattoa varjostavien ja siihen kosteutta sitovien roskien puolivuosittainen poistaminen vähentää myös katon sammaloitumista. Silloin tarvitaan vähemmän sammaleenpoistoa tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Totuuden nimissä on todettava, että peltikatot sammaloituvat muutenkin todella vähän. Sammalet ovat etupäässä tiilikattojen, huopakattojen ja palahuopakattojen ongelma. Paras tapa poistaa sammalet tällaisilta katoilta on katon kemiallinen puhdistus, sillä sammaleenpoistoaineemme imeytyvät syvälle katteeseen tappaen kaikki sammalkasvuston osat. Sammaleenpoistoaineen ja katon suojakäsittelyssä käytettävän suoja-aineen avulla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katto säilyy pitkään hyvän näköisenä. Sammaleettomuus ei tarkoita vain hyvännäköisyyttä, vaan myös hyvää kuntoa. Sammalet ovat katon vihollisia, sillä ne sitovat kattoon todella runsaasti kosteutta ja heikentävät katon kuntoa muun muassa tunkemalla juuriaan aina vain syvemmälle katteeseen. Mitä pidempään katolla on sammaleita, sitä huonommassa kunnossa se voi olla. Sammalten poistaminen saattaa paljastaa katossa olevia isoja reikiä!

Kun tilaat meiltä jonkin tasakaton tai vaikka pulpettikaton huollon, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon katon kunnon tarkastuksen aikana kierrämme läpi koko katon, jotta osaisimme kertoa mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista. Näin olet aina kartalla siitä, mitä kattosi tarvitsee, ja osaat tilata kattomaalauksen tai esimerkiksi sammaleiden poiston aina ajoissa!

Katon maalaus Artjärvellä on kattohuolto, mikä ei jää huomaamatta ohikulkijoilta

Katon maalaus Artjärvellä on kattohuolto, minkä teettäminen ei jää huomaamatta naapureilta, ohikulkijoilta tai vierailtasi! Kattomaalaus tekee koko katosta kuin uuden, ja kiiltävä sekä kauniin värinen katto näkyy pitkälle. Joku saattaa ajatella sinun jopa uusineen katon. Katon huoltomaalaus parantaa kattosi kuntoa todella paljon, joten sen voi ajatella korvaavan kattoremontin – ainakin joissain tapauksissa. Ainakin kattomaalaus lykkää kattoremonttia tuonnemmas. Huopakatto saattaa vaikuttaa parikymppisenä niin kuivuneelta ja kovettuneelta, että saatat ajatella tarvitsevasi jo kattoremonttia, mutta huopakaton tiivistys ja pinnoitus saattaa riittää. Uusi pinnoite palauttaa bitumikaton elastisuuden ja uskomattoman hyvän rasituksensietokyvyn, joten talossasi saattaa olla pian aivan uudenveroinen katto! Huopakaton pinnoitus suojaa tasakaton tai esimerkiksi harjakaton niin hyvin kaikilta rasituksilta (kuten auringolta, kasvustoilta ja kosteudelta), että katon elinkaari saattaa pidentyä parillakymmenellä vuodella.

Tiilikaton pinnoitus voi pidentää noin kolmekymppisen tiilikaton ikää jopa noin neljälläkymmenellä vuodella. Mitä pidempään tiilikatto on säiden armoilla, sitä epätasaisemmaksi sen pinta muuttuu. Epätasainen pinta kerää vettä ja sammaleita, ja niihin sitoutuvan kosteuden jäätyminen rikkoo tiilen rakennetta. Kun tiili on tarpeeksi rapautunut, se halkeaa, ja katto voi vuotaa rikkinäisen tiilen kohdalta. Katon pinnoitus tasoittaa tiilien pinnan niin, etteivät ne enää ime vettä tai kerää sammaleita, ja sitä myöten ne lakkaavat myös rapautumasta.

Peltikaton maalaamisella voidaan saada peltikatto kestämään jopa puolen vuosisadan ajan. Riippuu muun muassa peltikaton väristä, edellisen maalin laadusta, sääolosuhteista ja talon sijainnista, kuinka pian peltikaton maalipinta kuluu. Yleensä menee vähintään 10 ja enintään 25 vuotta, ennen kuin peltikatto pitää maalata. Jos lukkosaumakattoja, tiilikuvioisia peltikattoja, aaltopeltikattoja, konesaumakattoja ja muita peltikattoja ei maalattaisi edellisen pinnoitteen kuluttua, voisi ruoste saada otteen katosta. Ruoste rakastaa kosteita olosuhteita, ja siksi kosteus tulee pitää erillään kattopelleistä mahdollisimman hyväkuntoisen maalipinnan avulla. Jos maalipintaan tulee naarmuja, mutta koko kattoa ei vielä tarvitse maalata, suosittelemme naarmujen paikkamaalaamista. Mitä tarkemmin ruoste saadaan torjuttua, sen parempi! Jos katolta kuitenkin löytyy ruostevaurioita, tilaa ruosteenpoisto sekä ruostevaurioiden korjaus – ja sammaleiselle katolle teemme tietenkin sammaleenpoiston.

Lumenpudotusurakka Artjärvellä pitää sisällään kaikki kattolumitöiden työvaiheet, kun se tilataan meiltä

Jos lumet pitää käydä pudottamassa omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta, tilaa lumenpudotus Artjärvelle meiltä. Meidän antamamme tarjous kattolumitöistä pitää sisällään kaikki lumenpudotusurakan työvaiheet aina töiden suunnittelusta mahdollisesti tarvittuun lumien poiskuljettamiseen asti. Tiedämme, mitä kaikkia työvaiheita lumen pudotuksen aikana on tehtävä, sillä tulemme paikan päälle suunnittelemaan urakan etenemistä, kartoittamaan kaikkia siihen liittyviä riskejä ja laskemaan urakan hintaa. Omakotitalon tai kesämökin katon lumen pudotuksesta saa kotitalousvähennystä, ja tarvittaessa kotisivujemme kautta järjestyy urakalle nopeasti myös rahoitus. Koska työt sujuvat meiltä erittäin turvallisesti, ripeästi ja kohtuuhintaisesti, kannattaa miettiä kaksi kertaa, onko hyvä idea kiivetä liukkaalle ja jyrkälle katolle itse.

Joka vuosi lumen pudotusta ei tarvita. Liiat lumet kannattaa tiputtaa katolta usein vasta keväällä, kun kevät pakkaslumi on muuttunut suojalumeksi. Suojaluntakaan ei välttämättä tarvitse pudottaa, ellei sitä ole katolla aivan hirmuisesti. Jos katolla on suojalunta noin puolimetrinen kerros, ovat katon rakenteet turhan kovalla koetuksella, ja lumen pudottaminen katolta on varsin hyvä idea. Myös silloin on aika tilata lumenpudotusurakka, jos lumi uhkaa pudota maassa kulkevien ihmisten niskaan ja aiheuttaa vahinkoa. Lumiesteistäkään ei ole aina apua, sillä oikein painava lumi saattaa tulla alas lumiesteineen päivineen. Lumen mukaan voi lähteä joukko muitakin kattoturvatuotteita ja kattotarvikkeita, ja se tarkoittaa myös uusien kattoreikien syntymistä.

Myös jään poisto katolta on perusteltavissa joko ohikulkijoiden turvallisuudella tai katon kunnon ja tiiviyden säilyttämisellä. Jotta jää ei putoaisi kenenkään päälle, pitää jää poistaa katon reunalta ja jääpuikot katon räystäiltä (tai ränneistä). Kattojää voi myös vaurioittaa katon saumoja. Mikäli kattosi reunalla on paksu jääpaanne, eivät lumen sulamisvedet ehkä pääse ylittämään sitä. Jos katolla on paljon vettä, voi se alkaa vuotaa saumoistaan. Jos huomaat räystäiden vuotavan eli vesien valuvan rännien yli, voi olla kyse siitä, että rännit ovat jäätyneet umpeen. Tilaa silloin rännien sulatus kuumalla höyryllä – höyrysulatus on paras keino niin katon kuin rännienkin jään poistamiseen!

Parasta kattotöiden tekijää Artjärvellä ei tarvitse kauaa etsiä 

Parasta tekijää kattotöille Artjärvellä ei tarvitse kauaa etsiä. Plus Kattopalvelu tarjoaa parasta palvelua kaikissa kattotöissä aina kattoläpivientien korjaamisesta kattoturvatuotteiden asentamiseen. Meiltä saat myös peltisepän työt, kattoremontit ja muun muassa katon IV-työt – kaikki mitä parhaimmalla ammattitaidolla, tietenkin. Kilpailukykyiset hintamme, mahdollisuus kotitalousvähennykseen, tarjolla oleva rahoitus, nopea ja ystävällinen palvelu sekä upea kaupanpäällinen ovat kaikki varsin painavia syitä tilata kattotyöt meiltä. Teemme niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin peltikattotyöt, tiilikattotyöt, palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt. Kun paikan päälle tulee sopiva määrä taitavia asiantuntijoita, sujuu isonkin katon kuntoon laittaminen vikkelästi. Aikaa ei kulu turhaan tuumailuun silloinkaan, kun edessä on jokin haasteellisempi kattotyö. Vaikka puu olisi kaatunut katon päälle, tiedämme, mitä pitää tehdä.

Aluskatteen vaihto on yksi niistä kattotöistä, mitkä ovat yllättävän monipuolisia. Äkkiseltään voisi ajatella, että ihmeitäkös tässä – sen kuin repii vanhan aluskatteen pois ja naputtelee uuden tilalle! Aluskatteen uusiminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä sitä ei voida tehdä alakautta. Vesikatto pitää ensin purkaa, jotta pääsemme vaihtamaan aluskatetta joko kokonaan tai osittain. Muulla tavalla aluskatetta ei kannatakaan korjata tai paikata. Jotta aluskatetta ei tarvitsisi uusia katon elinkaaren aikana, kannattaa minimoida kaikki riskit, ja asennuttaa räystäiden tuuletusaukkoihin pieneläinesteet (tässä tapauksessa lintuverkot). Lintuverkkojen avulla pienet eläimet pysyvät poissa katon alta, missä ne voisivat sotkea villoja. Linnuista olisi vielä sekin haitta, että ne saattaisivat nokkia aluskatteen rikki. Myös katon harjan tuuletusaukot on hyvä tiivistää, sillä tiivistämättömistä tuuletusaukoista voi päästä lunta ja roskia aluskatteelle. Varsinkin roskat ovat haitallisia (ja ne pitää poistaa aina niitä tavattaessa), sillä ne hidastavat aluskatteen kuivumista. Kun aluskatteen kuivuminen hidastuu, nopeutuu sen kuluminen ja haurastuminen.

Kattoikkunan korjaus on kattotyö siitä helpoimmasta päästä, jos aluskate vain on ehjä. Vaikka kattoikkuna tai jokin muu kohta katossa vuotaisi, ottaisi aluskate kosteuden vastaan estäen katon alla olevia osia (kuten katon eristystä) kastumasta. Katon korjaamiseksi riittäisi tuolloin vesikatteen korjaus. Jos aluskatekin on vuotanut, pitää kattovuodon korjaamisen yhteydessä uusia märkiä villoja ja kuivattaa tai uusia katon rakenteita. Kuten kuvitella saattaa, koko urakka maksaa enemmän kuin pelkän kattoikkunan tiivistys, joten aluskatteen kuntoa kannattaa seurata.

Villojen vaihto ainut vaihtoehto, jos katon yläpohjan eristys on märkä 

Olipa mielessäsi ullakon tai vintin eristys, kattovuodon korjaus, rikkinäisten tiilien vaihto, kattomaalaus tai jokin muu kattotyö Artjärvellä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme ensiluokkaisella ammattitaidolla kaikki kattotyöt ilmanvaihtokanavien eristämisestä katon uusimiseen, ja tottuneissa käsissä urakka kuin urakka sujuu ripeästi. Jotta kattoon ei jäisi mitään korjattavaa, uusittavaa tai huollettavaa, tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Näin asiakas saa kattonsa kerralla kuntoon, eikä hänen tarvitse olla huolissaan kattovuodoista tai esimerkiksi yläpohjan homevaurioista.

Yksi katon kunnon tarkastuksen yhteydessä tutkittava seikka on se, missä kunnossa katon eristeet ovat. Jos katon alle vain pääsee kattoa purkamatta (kuten on asian laita tasakattoisissa taloissa), käymme tarkastamassa aluskatteen, eristeiden ja katon rakenteiden kunnon. Jos eristeet ovat märkiä, on se vakavasti otettava hälytysmerkki. Eristeissä ei saisi olla kosteutta, sillä se kertoo joko kattovuodosta tai ongelmista katon tuuletuksessa. Villojen vaihto on tehtävä joka tapauksessa, oli sitten kyse vuotavasta katosta tai tehottomasta tuuletuksesta, minkä takia asunnosta kohoava lämpö jää muhimaan välikatolle.

Kattovuoto pitää tietenkin tiivistää, ja jotta katto voidaan korjata, on kattovuoto aivan ensimmäiseksi paikallistettava. Meiltä tiilikattovuodon, peltikattovuodon tai huopakattovuodon korjaaminen onnistuu varsin näppärästi. Ongelmia ei esiinny silloinkaan, kun huomaamme katon olevan tiivis, mutta välikaton tuuletusratkaisujen vaativan tehostamista. Otamme selvää siitä, mikä on paras ratkaisu saada ilma vaihtumaan katon alla, ja etenemme sen mukaan.

Jotta katon alle päätyisi mahdollisimman vähän lämpöä, mistä kosteutta voisi tiivistyä, saatetaan tarvita myös katon lisälämmöneristystä. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa uusien eristeiden asentamista vanhojen päälle. Kaikki huonokuntoiset eristeet pitää purkaa, mutta hyväkuntoiset villat voidaan usein jättää uusien villojen alle.

Kun yläpohja on nykyvaatimusten mukaisesti eristetty, on asunnon lämmittäminen edullisempaa ja energiatehokkaampaa, eikä kondenssivedestäkään tarvitse murehtia – edes kevättalvella. Uudet eristeet saattavat näkyä myös kattojään ja räystäiltä roikkuvien jääpuikkojen määrän vähenemisenä. Jos katolla on jäätä, kertoo se usein talosta karkaavasta lämmöstä, mikä pääsee sulattamaan katolla olevaa lunta – johtaen joskus jopa saumavuotoihin.

Asentamamme kattoturvatuotteet ovat todella laadukkaita ja kestäviä

Plus Kattopalvelun ammattilaisten asentamat kattoturvatuotteet Artjärvellä ovat todella laadukkaita tuotteita. Ne ovat korroosionkestäviä ja CE-merkittyjä laatuvehkeitä, joten niihin uskaltaa luottaa kaikenlaisissa olosuhteissa. Luottamusta aiheuttaa myös se, että kattoturvatuotteet ovat meidän ammattilaistemme asentamia, onhan meillä pitkä kokemus kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden asentamisesta erilaisille katteille ja erilaisiin kohteisiin. Seuraamme sekä viranomaisten että kattoturvatuotteiden valmistajien antamia ohjeita, kun olemme asentamassa katolle uusia kattoturvatuotteita. Viranomaismääräykset sanelevat muun muassa sen, milloin katolle pitää asentaa palotikkaat, kulkusillat ja lumiesteet – pelkät talotikkaat ja lapetikkaat kun eivät aina riitä! Hätäpoistumistikkaiden ja muiden edellä mainittujen kattoturvatuotteiden lisäksi kohteeseesi saatetaan tarvita myös putoamissuojia ja kattopollareita, joiden avulla katolta poistuminen ei käy hallitsemattomasti ja suunnittelemattomasti. 

Palotikkaat ja lumiesteet eivät ole olemassa nuohoojaa, lumenpudottajia ja esimerkiksi LVI-asentajia varten, kuten muut kattoturvatuotteet. Palotikkaat ovat olemassa tehdäkseen esimerkiksi ikkunasta poistumisesta mahdollisimman turvallista, ja lumiesteiden tarkoitus on estää lumimassojen putoaminen katolta. Lumimassojen alle jääminen voisi olla hyvin vaarallista, ja lumen hallitsematon liikkuminen pitkin kattoa voisi vaurioittaa tiilikattoa, peltikattoa ja huopakattoa monin tavoin.

Todennäköisesti omakotitalosi tai kesämökkisi katolla on jo joitain kattoturvatuotteita, sillä ne kuuluu asentaa katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä. Jos kuitenkin kaikki kattoturvatuotteet tai jotkin niistä puuttuvat, voimme asentaa uudet seinätikkaat tai muut kattoturvatuotteet ihan milloin tahansa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin hoidamme kattoturvatuotteiden mitoituksen, hankinnat, toimituksen ja asennuksen avaimet käteen -pakettina.

Plus Kattopalvelu on valmiina palvelemaan myös silloin, jos kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen kattoturvatuotteita pitää huoltaa tai korjata. Kiirehdimme korjaamaan tilanteen myös silloin, jos suojalumi tai kova tuuli on irrottanut kattoturvatuotteet tai osan niistä. Korjaamme kattoon syntyneet vauriot ja palautamme katon varustelutason ennalleen.

Jotta kattoturvatuotteisiin voisi paremmin luottaa, kannattaa kattoturvatuotteet kiinnikkeineen päivineen tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin kiinnikkeet tulevat tarvittaessa kiristettyä, eivätkä muutkaan toimenpiteet jää roikkumaan – ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus hoituu muun katon tarkastuksen ohessa. Tuonkin kattotyön saat Plus Kattopalvelulta – muiden kattotöiden yhteydessä jopa aivan ilmaiseksi.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näiden kattotöiden avulla voit välttää monet ongelmat

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, mitkä teettämällä voit välttää monet ongelmat. Lumiesteitä ei suotta suositella kaikille kalteville katoille. Tässä tapauksessa on oikeastaan hieman harhaanjohtavaa puhua suosittelemisesta, sillä rakennusmääräykset ovat aika selväsanaisia tässä asiassa. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon kaltevuus on ainakin 1:8, on katon reunalle hankittava lumiesteet. Riippuu katon mittasuhteista, tarvitaanko lumiesteitä yksi vai kaksi riviä. Katon materiaalilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä, sillä myös bitumikatot pitää varustella lumiesteillä – siitä huolimatta, etteivät lumimassat lähde kovin helposti liukumaan karheapintaista huopakattoa pitkin.

Katon materiaali vaikuttaa kyllä lumiesteiden asennustapaan. Kun lumiesteiden asentaminen on Plus Kattopalvelun vastuulla, etenee urakka asianmukaisesti – riippumatta siitä, onko varusteltava katto palahuopakatto vaiko esimerkiksi konesaumakatto.

Lumiesteet ovat pakolliset, koska kaltevalta katolta alas putoava lumi voi rikkoa kattoa tai aiheuttaa monenlaisia henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Talon omistaja tai taloyhtiö on vastuussa siitä, ettei näin pääse käymään. Lumiesteet eivät kokonaan poista lumen pudotuksen tarvetta: niinä talvina, joina lunta on kertynyt katolle poikkeuksellisen paljon, voi henkilö- ja omaisuusvahinkojen välttäminen edellyttää myös lumen pudottamista katolta.

Jotta lumiesteet voisivat toteuttaa tehtävänsä mahdollisimman hyvin, tulee niiden olla oikein mitoitettuja, ja niiden kunto kannattaa käydä tarkastamassa mahdollisimman usein. Suosittelemmekin, että lumiesteiden ja niiden kiinnikkeiden kunto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat meiltä esimerkiksi katon kevät- ja syyshuollot, saat lumiesteiden ja koko katon kunnon tarkastuksen aina, kun sitä tarvitaan (eli kaksi kertaa vuodessa) etkä edes maksa siitä mitään. Kattotarkastus on ilmainen aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä.

Jos käy niin, että esimerkiksi kova tuuli irrottaa lumiesteet katosta, tilaa meidät saman tien paikkaamaan kattoon aiheutuneet vauriot ja kiinnittämään lumiesteet takaisin tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Myös irronneiden tikkaiden ja muiden katon tarvikkeiden aiheuttamat vauriot on korjattava mahdollisimman nopeasti, sillä katto voi alkaa vuotaa mistä tahansa kohdasta, mikä ei ole enää täysin tiivis. Kattovuodolla saattaa olla perin juurin ikäviä seurauksia, joten niitä kannattaa pyrkiä välttämään.

Ammattilaista tarvitaan myös piipunhatun ja piipun pellityksen toteuttamiseen

Ammattilainen on tarpeen myös piipun pellityksen ja piipunhatun toteuttamisessa. Plus Kattopalvelun ammattilaiset osaavat valita oikeanlaisen piipunhatun ja asentaa sen paikoilleen siten, ettei kovempikaan tuuli vie sitä mennessään. Piipunhatulla on monta tehtävää. Se parantaa hormin vetoa, estää roskia tukkimasta hormia ja ehkäisee hormin rapautumista rajoittamalla hormiin pääsevän kosteuden määrää. Muista hankkia piipunhattu etenkin silloin, jos käytät tulisijaasi vain satunnaisesti, eli hormi lämpiää vain silloin tällöin. Jos hormi ei ole jatkuvassa käytössä, ei hormiin satanut kosteus pääse kuivumaan. Talviaikaan tämä on erityisen ongelmallista, sillä jäätyvä vesi rapauttaa hormia ikävästi. Rapautuminen voi johtaa jopa rakennuspaloon, sillä halkeamista voi karata savukaasuja, ja koloihin kertyvä noki voi johtaa nokipaloon nuohousajankohdista huolehtimisesta huolimatta.

Piipunhattu parantaa hormin vetoa ja helpottaa tulen sytyttämistä estämällä niin sanotun kosteuslukon syntymisen, ja tietenkin myös roskatukosten ehkäisemisestä on iso ilo. Suosittelemme siis lämpimästi hankkimaan piipunhatun kaikkiin savupiippuihin. Myös piipun pellitys peltisepän työnä on hyvä idea, sillä mittojen mukaan tehdyt suojapellitykset suojaavat piippua ulkopuolelta. Piippu tarvitsee suojaa erityisesti kosteudelta, säiden vaihtelulta ja rapautumiselta. Piipun pellityksellä on myös esteettistä arvoa, yhtenäistäähän se katon ilmeen voiden jopa nostaa koko rakennuksen arvoa.

Piipun pellitys on olemassa myös siksi, ettei katto alkaisi vuotaa piipun juuresta. Jotta piipusta ei alkaisi vuotaa vettä myöhemmässäkään vaiheessa, kannattaa piipun pellityksen ja piipun juuren tiivisteiden kunto käydä tarkastamassa säännöllisesti. Aika voi haurastuttaa tiivisteet, jolloin piipun juuri ei enää olekaan tiivis. Koska aina on olemassa pieni mahdollisuus, että katto vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta kohdasta, kannattaa aluskatteenkin kuntoa seurata. Jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta (tai esimerkiksi räystäiltä), tilaa työ nopeasti: aluskate on viimeinen puolustusrintama, ja jos sekin pettää, kastuvat katon alla olevat eristeet ja puurakenteet. Kastuneiden kattorakenteiden kuivattaminen on oma hommansa, ja jos niihin ehtii muodostua lahoa, pitää ne kokonaan uusia. Myös eristeet on purettava ja uusittava, jos niissä on kosteutta, sillä vaarana on surullisen kuuluisa home.

Vaali kattoasi, ja muista säännölliset katon tarkastukset Artjärvellä

Katon tarkastus Artjärvellä on mainio tapa selvittää, missä kunnossa kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi omakotitalon katto on. Kattotarkastus kertoo mahdollisesti lähestyvästä kattoremontista, jolloin osaat valmistautua siihen. Jos katto ei ole vielä niin iäkäs, että se tulisi purkaa ja vaihtaa, kertoo katon kunnon tarkastus tavoista pidentää katon elinkaarta. Kattotarkastuksen aikana tarkastetaan joka kohta tasakatosta, harjakatosta tai esimerkiksi pulpettikatosta, joten mikään huolto- tai korjaustarve ei jää roikkumaan. Jos katto kaipaa uutta pinnoitetta, saat tarjouksen katon maalaamisesta. Jos katolla on sammaleita ja muita ei-toivottuja kasvustoja, tarjoamme sinulle katon kemiallista puhdistusta. Sammaleenpoistoaineiden avulla kaikki kasvustot saadaan pois katon kuntoa rasittamasta.

Tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi bitumipaanukaton kunnon tarkastus saattaa kertoa myös joidenkin paikkausten tarpeesta. Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, mitkä pitää uusia kattovuotojen ehkäisemiseksi. Myös aluskatetta voi olla tarve tiivistää, jotta katto ei alkaisi vuotaa talven aikana mahdollisesti hajoavien tiilien takia – voihan mennä pitkälle kevääseen, ennen kuin tiiliä päästään uusimaan.

Peltikatolta voi löytyä irronneita peltilistoja, ruostevaurioita ja reikiä tai vaikkapa vuotavia läpivientejä (niitä saattaa löytyä miltä tahansa katolta). Mitä pikemmin lukkosaumakatto tai muu peltikatto tiivistetään, sitä paremmassa kunnossa katon rakenteet pysyvät, ja katto saattaa kestää jopa 50 vuotta.

Bitumikatolta katon tarkastaja voi löytää vuotavia saumoja, irronneita palahuopapaanuja, törröttäviä huopakattonauloja, reikiä tai vaikkapa ilmakuplia. Katon paikkaus ja mahdollisesti tarvittujen kattohuoltojen teettäminen voivat pidentää katon elinkaaren jopa 50 vuoden mittaiseksi.

Voit tilata katon tarkastuksen Plus Kattopalvelulta samaan tapaan kuin kattomaalauksen, rännien puhdistuksen tai minkä tahansa muun kattotyön. Voit myös valita vaihtoehdon B, ja tilata esimerkiksi juuri katon maalauksen, rännihuollon tai muun kattourakan – tuolloin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle! Me tarjoamme katon tarkastuksen kaikille asiakkaillemme riippumatta siitä, mitä, miksi ja milloin nämä ovat tilanneet. Kattotarkastus on varsin perusteellinen, vaikka sen hinta olisi pyöreä nolla. Sen aikana tullaan tarkastamaan paitsi vesikate, myös kaikki kattovarusteet ränneistä kattotikkaisiin sekä katon rakenteidenkin kunto.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Artjärvellä ovat joka pennin väärti

Meidän laadukkailla materiaaleilla ja pettämättömällä ammattitaidolla tekemiämme kattourakointeja Artjärvellä kelpaa esitellä naapureille ja vieraille. Ohikulkijatkin saattavat pysähtyä ihastelemaan vasta maalattua tai uusittua kattoa – niin komea näky se on auringossa hehkuessaan! Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun tekemät kattourakat ovat joka pennin (vai pitäisikö sanoa sentin) väärtejä! Lopputulos on aina yhtä aukottoman onnistunut, ja kattourakan aikana saamasi hyvä palvelu piristää mieltä. Mielekäs on myös vasta saneerattu, huollettu tai paikattu katto: se ei vuoda tai uhkaa lähteä tuulen mukaan, vaan palvelee luotettavasti vielä pitkään.

Vaikka kattopalvelumme panostaakin laatuun ja huolelliseen työnjälkeen, ovat tämän kattofirman kattotyöt aivan tavallisen kuluttajan maksettavissa. Emme ole hinnoitelleet itseämme ulos kilpailusta – pikemminkin päinvastoin. Hintamme ovat varsin kilpailukykyisiä ja suorastaan edullisia kaikkeen siihen laatuun, asiantuntemukseen ja perusteellisuuteen, mitä sinä ja kattosi saatte osaksenne. Omakotitalon ja kesämökin kattoremonteista, kattohuolloista ja katon korjauksista voi hakea myös kotitalousvähennystä, joten saatat yllättyä siitä, miten edullisesti saatkaan kattosi kuntoon. Muista myös joustava rahoitus, minkä sinulle tarjoaa rahoitusalalla toimiva yhteistyökumppanimme. Tuota remonttilainaa (mikä sopii mainiosti myös katon huoltojen ja esimerkiksi katon varustelutöidenkin maksamiseen) voi hakea verkkosivuiltamme löytyvän linkin kautta.

Palvelemme myös taloyhtiöitä. Meiltä kannattaa tilata niin kerrostalon peltikattoremontti, lumen pudotus rivitalon huopakatolta kuin paritalon tiilikaton pinnoituskin. Tulemme asentamaan lintuverkot, vaihtamaan kattoikkunan, korjaamaan lahovauriot katon alta, pellittämään piipun, korjaamaan kattovuodon tai vaikka vaihtamaan räystäslaudat – riippumatta siitä, minkä kokoinen katto on kyseessä. Korkeiden rakennusten kattotyöt sujuvat nostinkoriautojen ja henkilönostimien avulla – matalammissa taloissa pärjätään rakennustelineillä. Kun paikan päälle saapuu tarpeellinen määrä kattoalan huippuammattilaisia, saadaan isojen liikekiinteistöjen ja tuotantolaitostenkin katot kuntoon reippaalla tahdilla. Plus Kattopalvelu huoltaa, uusii, varustelee ja korjaa myös eläinsuojien, grillikotien, tanssilavojen, maneesien, hallien, rantasaunojen, autotallien, leikkimökkien ja muiden piharakennusten katot, joten muista tämä kattofirma kaikissa kattotöissäsi Artjärvellä sekä sen ympäristössä. Myös ulkorakennusten ja muiden pienempien rakennusten kattotyöt oikeuttavat ilmaiseen kattotarkastukseen, minkä aikana selvitetään kaikki tavat pidentää katon elinkaarta. Jos jotain on tehtävissä, saat tarvittavista kattotöistä hyvän tarjouksen heti sen jälkeen, kun kattokokonaisuuden kunto on käyty läpi.