Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Ei mitään sattuman varaan – näin sujuvat sinunkin kattotyösi Paraisilla 

Jos asut Paraisilla, voit uskoa kaikenlaiset kattoremontit, kattokorjaukset ja muut kattotyöt Plus Kattopalvelun luotettaviin käsiin. Hoidamme erilaiset kattourakat tasokkaasti myös Paraisten naapurikunnissa Kustavissa, Brändössä, Sottungassa, Kökarissa, Kemiönsaaressa, Sauvossa, Kaarinassa, Turussa sekä Naantalissa. Enää ei tarvitse jättää mitään sattuman varaan tai pitää peukkuja, että kattofirma korjasi joka reiän katosta – Plus Kattopalvelu hoitaa hommat aina kunnialla. Kanssamme asioiminen on todella vaivatonta, sillä saat tarjouksen kattotöistä jo etukäteen, ja voit halutessasi hakea katon uusimiselle, paikkaamiselle, varustelemiselle tai esimerkiksi huoltamiselle yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta. Kun urakasta on sovittu, voit luottaa siihen, että teemme kaiken avaimet käteen -pakettina. Sinun ei näin ollen ole välttämätöntä laittaa edes tikkua ristiin, vaan voit paeta vaikka veneelle ripeästi etenevää kattourakkaa. Voit kaikin mokomin jäädä sijoillesi, sillä me teemme kaikki kattotyöt lumenpudotuksista kattosaneerauksiin häiriten talon asukkaita mahdollisimman vähän, ja pitäen kaikkien osallisten turvallisuudesta hyvää huolta.

Kun tiilikattotyöt, peltikattotyöt tai huopakattotyöt on tehty, voit hakea niistä kotitalousvähennystä. Verottaja antaa kotitalousvähennystä sekä omakotitalon että kesämökin kattotöistä, kunhan ne on teetetty meidän laillamme ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla kattofirmalla. Saamastasi hyvästä, nopeasta ja asiantuntevasta kattopalvelusta tekee kerrassaan erinomaista se, että tarjoamme aina koko katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastus on hyvin tärkeää katon kunnolle. Jos tasakattoa, harjakattoa tai esimerkiksi taitekattoa ei tarkasteta aina, kun sillä liikutaan, voi joitain olennaista jäädä huomaamatta. Jos tulisimme tekemään vain rännien puhdistuksen emmekä tutkisi katon kuntoa, voisi kattovuoto piipun juuresta jäädä huomaamatta. Jos keskittyisimme pelkkään lumiesteiden asentamiseen, voisivat rikkinäiset tiilet jäädä vaihtamatta ajallaan. Jos pesisimme katon tutkimatta ensin sen saumojen ja läpivientien tiiviyttä, voisi kattopesu johtaa katon vesivahinkoon. Jos emme kävisi myös katon alla katon harjauksen tai sammaleenpoiston yhteydessä, voisivat aluskatteeseen mahdollisesti syntyneet reiät tai huonosta tuuletuksesta johtuvat kosteusvauriot aiheuttaa kalliita korjauskustannuksia. Meidän missiomme on auttaa pitämään omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa mökin katto mahdollisimman helppohoitoisena ja pitkäikäisenä, joten tarkastamme aina katon kunnon ilmaiseksi, ja tarjoamme sen jälkeen mahdollisesti tarvittavia kattotöitä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Tekemämme kattoremontti Paraisilla ei aiheuta stressiä

Kun palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton huomataan vaativan uusimista, voi tuleva kattoremontti Paraisilla aiheuttaa stressiä ja verenpaineen nousua. Mistä löytää osaava ja kohtuuhintainen tekijä katon uusimiselle; entä mikä mahtaa olla kattoremontin hinta? Uuden katon hinta voi närästää jo etukäteen.

Tilaa uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus Plus Kattopalvelulta, niin katon uusiminen sujuu ilman kohtuuttomia kustannuksia. Meidän kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla, tai esimerkiksi yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Töihin voidaan ryhtyä vaikka saman tien tarpeen havaitsemisen jälkeen, sillä meiltä sujuvat kattoremontit myös talvella.

Olemme kattosaneerausten erikoisosaaja, joka tarjoaa käyttöösi alan parhaan asiantuntemuksen. Jos omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon kattoremontti vaatii kattopeltisepän asiantuntemusta, astuvat kuvaan mukaan taidokkaat kattopeltiseppämme. He voivat toteuttaa konesaumakattoremontin tai vaikkapa kattoikkunan suojapellittämisen mittojen mukaan. Koko urakka hoituu avaimet käteen -periaatteella, joten sinun ei tarvitse stressata aikatauluista, tavarantoimituksista, loppusiivouksesta, rakennustelineiden vuokraamisesta, ympäristön suojaamisesta tai muista urakan yksityiskohdista. Kokemuksen tuoma varmaotteisuus antaa urakalle siivet, joten talon katto voi olla vaihdettu aiemmin kuin uskoitkaan.

Normaalisti tasakaton, harjakaton, aumakaton tai vaikkapa pulpettikaton uusiminen pitää sisällään sekä vesi- että aluskatteen uusimisen. Jos kattorakenteissa on esimerkiksi kosteuden aiheuttamaa haurastumista, teemme tarvittavat uudistukset ja kunnostukset katon uusimisen yhteydessä. Joskus palahuopakattoremontti tai muu kattoremontti voi kuitenkin poiketa totutusta kaavasta. Huopakattoremonttiin ei aina kuulu lainkaan vanhan katon purkamista. Poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa on mahdollista rakentaa uusi katto vanhan katon päälle heti, kun se on harjattu puhtaaksi.

Tiilikattoremontin tai peltikattoremontinkin kulussa voi olla poikkeavuuksia. Jos kattosi tarkastaneet ammattilaisemme huomaavat, että katon alla ei ole kosteuden aiheuttamia vaurioita, ja että aluskatekin on vielä hyvässä hapessa, saatat saada tarjouksen osittaisesta kattoremontista. Tuolloin aluskate jää paikoilleen, eli ainoastaan vesikatemateriaali puretaan ja uusitaan.

Me teemme niin tavalliset kuin totutusta poikkeavatkin kattosaneeraukset ja kaikki kattoremonttiin liitettävissä olevat kattotyöt. Katon vaihto on hyvä hetki asentaa katolle uusia kattoturvatuotteita tai läpivientejä, tai toteuttaa rakennuksen energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä parantava lisälämmöneristys. Uudet eristeet ja toimivammaksi päivitetty ilmanvaihto pitävät huolta siitä, ettei kondensoituminenkaan pääse heikentämään uuden katon rakenteiden kunto ja terveyttä. Ilman vaihtumista voidaan lisätä vaikkapa alipainetuulettimen asentamisella, tai tarvittaessa toteuttamalla katon korotus. Katon korotus ei ole mikään pikkujuttu, mutta meidän kokeneet kattoammattilaisemme eivät haasteita pelkää!

Kaksi tapaa pilata kesämökin huopakatto tai palahuopakatto

Kesämökeillä varsin suositut palahuopakatot ja tavalliset huopakatot ovat kestäviä kattoja, mutta aivan mitä tahansa ne eivät siedä. Jotta mökin, vakituisen asunnon, piharakennuksen, teollisuuslaitoksen tai vaikkapa kerrostalon bitumikatto säilyttäisi joustavuutensa ja tiiviytensä mahdollisimman pitkään, teetät huopakaton huolto, remontointi ja korjaus alan ammattilaisilla. Paraisilla ja Paraisten naapurikunnissa kaikki huopakattotyöt kannattaa jättää Plus Kattopalvelun vastuulle. Meiltä hommat hoituvat juuri niin kuin ne kuuluu hoitaa, ja kaupan päälle saat vielä koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastus kertoo, onko tasakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi monimuotoista bitumikermikattoa huollettava tai korjattava vielä lisää, jotta maksimaalinen käyttöikä (noin 40 vuotta) olisi mahdollista saavuttaa.

Kuntotarkastusten laiminlyöminen onkin varma tapa pilata kesämökin laattakatto tai esimerkiksi omakotitalon kolmiorimahuopakatto. Jos katon kuntoa ei säännöllisesti käydä tarkastamassa, voi laattakatto tai muu bitumikatto vuotaa pitkiäkin aikoja, ja sen alle saattaa tämän seurauksena syntyä laho- tai homevaurioita. Vaikka bitumikatot ovat hyvin tiiviitä, voi esimerkiksi katolla jumiin jäävä sulamisvesi löytää tiensä katon alle palahuopakaton paanujen välistä. Myös läpivientivuodot ovat melko tavallisia sekä paanukatoilla, tiivissaumakatoilla, kolmiorimakatoilla että kaikilla muillakin katoilla. Katon ja kaikkien sen läpivientien tiiviys kannattaakin käydä tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa – näin tiheiden kuntotarkastusten ansiosta kaikkiin kattoon mahdollisesti syntyneisiin reikiin, halkeamiin ja muihin ongelmiin voidaan puuttua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.

Kattotarkastuksien ansiosta monet bitumipaanukaton tai muun huopakaton ongelmat voidaan torjua ja ehkäistä jo ennalta. Me teemme kaikki kattotyöt hyvin huolellisesti, myös kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjotut kattotarkastukset. Tutkimme sen, ovatko kaikki katon tarvikkeet kunnolla kiinni – voisihan katto vaurioitua ikävästi, jos tuuli saisi irrotettua lumiesteet tai esimerkiksi kattotikkaat paikoiltaan. Tutkimme myös sen, onko kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi rantasaunan kattoa aika huoltaa jollain lailla.

Huopakatot ovat vähään tyytyviä kattoja, mutta tietyt perushuollot tulee toteuttaa aikanaan. Katon puolivuosittaisen puhdistuksen sekä katolle mahdollisesti ilmestyneiden sammaleiden poiston laiminlyöminen ovat varmoja tapoja lyhentää bitumikaton käyttöikää. Sammalet ovat niin inhottavia, että ne voivat jopa puolittaa katon käyttöiän. Tilaa katon puhdistus ja kertaluontoisesti tarvittu katon pinnoitus meiltä, niin kattohuollot tapahtuvat huopakatolle varmasti sopivilla välineillä ja metodeilla.

Katon korjaus Paraisilla voi olla ohi nopeammin kuin luulit

Katon korjaus Paraisilla tarkoittaa vain harvoin sitä, että joudut katselemaan rakennustelineitä, kattokorjaajia ja ylimääräisiä autoja pihassasi kovin montaa päivää. Katto on usein paikattu ja korjattu nopeammin kuin luulitkaan! Vaikka katon päälle kaatunut puu olisi aiheuttanut niin pahoja vahinkoja, että katto on paras uusia, ei katon kunnostamisessa mene siltikään kovin pitkään. Plus Kattopalvelun kokeneet kattoammattilaiset saavat katon uusittua usein jo muutamassa päivässä. Tarvitsitpa painuneen katon oikaisua tai vaikkapa räystäspeltien ja -lautojen vaihtoa, tilaa se Plus Kattopalvelulta. Meiltä saat hyvän tarjouksen katon korjaamisesta, ja urakka aloitetaan niin pian kuin mahdollista – vaikka keskellä talvea.

Peltikaton korjauksia ovat peltikaton reikien paikkaus, irronneiden peltilistojen kiinnitys ja muut myrskyvaurioiden korjaukset sekä ruostevaurioiden korjaukset. Joskus jokin läpivienti voi vuotaa, ja silloin tarvitaan esimerkiksi kattoikkunan tiivistystä tai vaihtoa. Kun peltikaton vauriot, esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamat reiät, on ajallaan korjattu, voi peltikaton käyttöikä olla viisikymmentäkin vuotta.

Myös huopakattoon voi syntyä reikiä, mitkä pitää korjata ennen, kuin katon alle pääsee kosteutta. Katon alle pääsevä vesi voi lahottaa puurakenteet, mitkä on sen takia vaihdettava. Kattovuoto ja katon alla olevien rakenteiden kunnostaminen voivat siis johtaa kattoremontin ajankohdan aikaistumiseen. Huopakatto tai paanukatto voi tarvita myös jiirin paikkausta. Huopakaton korjaus voi liittyä myös katon tarvikkeisiin. Minkä tahansa katon rännit ja vesikourut voivat vaatia korjausta, tai lumiesteet uusimista.

Rikkinäisten tiilien vaihto on tyypillisin tiilikattokorjaus, sillä kosteus, sammalet ja ulkolämpötilojen vaihtelut rapauttavat kattotiiliä. Koska tiiliä voi haljeta milloin tahansa eikä tiilikatto muutenkaan ole sataprosenttisen tiivis katto, keskitytään tiilikaton kanssa pitämään sen aluskate tiiviinä, eli korjaamaan se tarvittaessa. Puolivuosittaiset kattotarkastukset, joita suositellaan joka katolle, kertovat aluskatteen korjaustarpeesta ja muista kattokorjausten tai kattohuoltojen tarpeista hyvissä ajoin. Katon ja katon läpivientien asennuksen ja tiivistyksen ammattilainen Plus Kattopalvelu kruunaa kaikki kattotyönsä tarjoamalla ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Ota tästä edusta ilo irti, ja selvitä kattosi kunto ilmaiseksi vaikkapa seuraavan keväthuollon yhteydessä.

Jos katto vuotaa, ei apua tarvitse hakea kaukaa

Jos omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi rantasaunan katto vuotaa, ei apua tarvitse hakea kaukaa. Plus Kattopalvelu korjaa kaikenlaiset kattovuodot, ja jos katon läpi vuotava vesi on jo saanut aikaan katon vesivahingon, korjaamme myös katon alla olevat kosteusvauriot. Ammattilaisemme tulevat aina käymään paikan päällä, ennen kuin sanovat mitään katon korjausmahdollisuudesta tai kattovuodon korjaamisen hinnasta. Riippuu tapauksesta, miten vuotava katto pitää korjata, ja kuinka paljon kustannuksia se aiheuttaa. Etsimme kustannustehokkaimmat ja taloudellisimmat ratkaisut tiilikattovuodon tai esimerkiksi palahuopakattovuodon korjaamiseen. Joskus on parasta vaihtaa koko katto. Kattoremontti on katon osittaista korjausta parempi vaihtoehto silloin, jos katto on niin vanha tai haurastunut, ettei kattosaneeraukseen muutenkaan olisi enää kauaa aikaa.

Katto voi vuotaa mitä erilaisimmista kohdista. Joskus vuotavan katon korjauksen takana ovat sammalet, mitkä ovat avanneet katon vuotien saumat. Joskus kattovuodon korjaus keskittyy vuotavaan piipunjuureen tai muuhun epätiiviiksi ruvenneeseen läpivientiin. Mikäli tiilikatolla on rikkinäisiä tiiliä tai peltikatolla reikiä, voi katto vuotaa. Joskus kattovuoto johtuu myrskyn tekemistä tuhoista, eli esimerkiksi tuulen irrottamista kattoturvatuotteista. Kattovuoto omakotitalon, kesämökin tai jonkin muun rakennuksen katolla voi juontaa juurensa myös runsaslumiseen talveen. Kattovuodon takana voi olla lumen painon alla pettänyt jiiri, eli sisätaite. Jos rakennuksesta karkaava lämpö on sulattanut katolla olevaa lunta alakautta, ovat katon saumat voineet vuotaa. Saumavuoto muuttuu todennäköisemmäksi uhaksi, jos osa sulamisvedestä on jäätynyt katon reunalle sellaiseksi valliksi, mikä on estänyt uusien sulamisvesien reitin kohti räystäskouruja, alastuloputkia ja sopivaa purkupaikkaa. Tasakatto voi vuotaa sen takia, että kattokaivot ovat täynnä roskia, ja katolla lainehtii vettä.

Jos katto vuotaa tai sinulla on syytä epäillä katon tiiviyttä, kutsu meidät tarkastamaan asia. Tutkimme katon ja sattuneet vahingot, ja annamme sen jälkeen tarjouksen katon tiivistämisestä sekä vaurioiden korjaamisesta. Jos aluskate on kunnossa, voi katon tiivistämiseen riittää pelkkä vesikaton kunnostus, eli esimerkiksi saumojen tiivistäminen sopivalla tiivistysaineella. Vaikka aluskatettakin pitäisi korjata tai koko katto purkaa ja uusia, sujuu urakka meidän kokeneilta ammattilaisiltamme avaimet käteen -pakettina.

Kesä on hyvää aikaa tehdä katon huolto Paraisilla

Monet katon huollot Paraisilla tehdään kesällä, mutta ei tietenkään kaikkia. Sanomattakin on selvää, että lumenpudotus on talvella tehtävä katon huolto – samoin kuin jään poisto katolta ja ränneistä. Katon kevät- ja syyshuollot tehdään nimensä mukaisesti joko keväällä tai loppuvuodesta. Kattomaalaus, esimerkiksi pelikaton maalaus, ajoittuu lämpimään vuodenaikaan. Paras ajankohta katon maalaamiselle on yleensä alkukesä, sillä liian suora auringonpaiste hankaloittaa maalin tarttumista.

Kevät- ja syyshuollot ovat ainoita kattohuoltoja, joita tarvitaan joka vuosi. Katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu katon puhdistus roskista. Lehdet ja neulaset poistetaan katemateriaalin mukaan joko harjaamalla tai ilmapuhaltamalla. Samalla tyhjennetään kattokaivot tai vesikourut kaikista niihin kertyneistä roskista – muuten sadevesijärjestelmän veto voisi heikentyä, ja kosteusvaurioiden riski kasvaa. Katon puhdistuksenkin yhteydessä asiakas saa meiltä ilmaisen kattotarkastuksen. Tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton kunto tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun teemme jotain kattohuoltoa. Katon kunnon tarkastus voi johtaa tarjoukseen jostain katon kuntoa kohentavasta lisähuollosta, tai jonkin vaurioituneen kohdan korjaamisesta. Tarjouksemme voi koskettaa kattoturvatuotteiden huoltamista, kattoreikien paikkaamista, naulojen tai vanhojen ruuvien korvaamista uusilla ruuveilla tai esimerkiksi kourusaneerausta. Meiltä onnistuvat kaiken sorttiset kattohuollot, joten saatamme tarjota myös katon IV-töitä, katon lisälämmöneristystä, kattopeltien kiinnikkeiden lisäämistä tai vaikkapa savupiipun pellittämistä peltisepän työnä.

Tiilikaton tai huopakaton kuntoa kohentava kattohuolto Paraisilla voi olla vaikkapa katon pinnoitus. Tiilikaton rapautuminen ja huopakaton kovettuminen vähenevät merkittävästi, kun katto pinnoitetaan. Katon pinnoitus tehtäneen vain kerran, kun taas sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä tarvitaan useamminkin. Kun katto vanhenee, voi se vaatia kemiallista puhdistamista noin 5 vuoden välein. Peltikaton omistaja voi saada tarjouksen katon pesusta ja peltikattomaalauksesta. Maali estää lukkosaumakattoa, aaltopeltikattoa, suoraprofiilista peltikattoa tai esimerkiksi tiilikuvioitua teräspeltikattoa ruostumasta. Myös kattopeltisepän kädenjälkeä oleva rivisaumattu peltikatto voi ruostua, jos sen pinnoite pääsee kulumaan liikaa. Kattomaalaus on tarpeen myös siksi, että katto säilyttää ulkonäkönsä. Monet kattohuollot lyövätkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla parantaen sekä katon ulkonäköä, että ylläpitäen sen kuntoa. Huoltamaton katto on alttiimpi vuotamaan kuin katto, mitä on asianmukaisesti huollettu.

Kyytiä roskille ja tukoksille – tilaa rännien puhdistus Paraisille

Tavallisin rännihuolto Paraisilla on rännien puhdistus ja sen yhteydessä tehty sadevesijärjestelmän kuntotarkastus, mikä kertoo, onko aika korjauttaa rännit tai tilata uusien rännien asennus. Sadevesikourujen puhdistusta ei tarvitse tehdä itse, kuten ei mitään muutakaan kattotyötä. Plus Kattopalvelu tekee hyvällä hinnalla kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen, mökkien, piharakennuksien ja maneesien kattotyöt, ja tarjoaa kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä saa kotitalousvähennystäkin, joten kattotöiden teettäminen luotettavalla ammattilaisella ei ole kallista.

Jotta sadevesijärjestelmä vetäisi kaikkina vuodenaikoina, on kourut puhdistettava kaksi kertaa vuodessa. Puolen vuoden aikana kouruihin on voinut kertyä melkoinen määrä bioroskaa. Voi olla, että kourut ovat jo tukossa, ja räystäs vuotaa. Tästä voi syntyä kosteusvaurioita niin julkisivuihin kuin rakennuksen alaosiinkin, sillä maaperään imeytyvä kosteus voi nousta sokkeliin vesieristyksestä huolimatta.

Jos roskia ja tukoksia ei poisteta syksyllä, jäätyvät talon rännit umpeen. Ensimmäinen merkki tästä ovat usein kouruista roikkuvat jääpuikot, mitkä ovat vaarallisia päästessään putoamaan alas. Rännien jäätyminen kiihdyttää kourujen ruostumista ja voi aiheuttaa monenlaisia vaurioita, kuten kourujen vääntymistä. Vääntyneisiin kouruihin jää seisovaa vettä, vaikka niissä ei olisi yhtään lehteä tai havunneulasta.

Jotta kourut eivät ruostuisi, hajoaisi tai vuotaisi yli äyräiden, anna Plus Kattopalvelun puhdistaa kourut ja suorittaa niiden kuntotarkastus. Jäätyneisiin kouruihin tepsii kourujen ja syöksyputkien avaus kuumalla höyryllä, mikä sekin kuuluu laajaan ja kiehtovaan palveluvalikoimaamme. Jos haluat pelata varman päälle, voidaan talon sadevesijärjestelmä varustaa sähkökäyttöisellä sulanapitojärjestelmällä.

Plus Kattopalveluun voi luottaa myös kattokaivojen ja jalkarännien tarvitsemissa töissä. Kattokaivojen tehtävä on ohjata vesi pois tasakatolta, mutta jos niissä on roskia, eivät ne toimi niin kuin pitäisi. Kaksi kertaa vuodessa tehty roskien poisto sekä sähköllä toimivat lämpövastukset ovat varmoja tapoja pitää kattokaivot toiminnassa kaikissa olosuhteissa. Myös jalkarännit, joita kutsutaan myös pystykouruiksi, tulee puhdistaa joka kevät ja syksy. Jotta lumen paino ei saisi jalkarännejä irtoamaan paikoiltaan, tarvitaan katolle erilliset lumiesteet. Kuten arvata saattaa, kuuluvat kaikki lumiesteisiinkin liittyvät kattotyöt Plus Kattopalvelun osaamisalaan.

Katon pesu ja puhdistus auttavat saavuttamaan unelman pitkäikäisestä katosta

Mikä yhdistää katon pesua ja puhdistusta, sammaleenpoistoja ja suojakäsittelyjä Paraisilla? Heti tulee mieleen ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin, kaikki edellä mainitut kattohuollot voi tilata luotettavan ammattitaitoiselta kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Toisekseen, kaikki nuo kattohuollot auttavat saavuttamaan unelman pitkäikäisestä ja vaivattomasta katosta, mitä pitää korjailla vain hyvin harvoin. Likainen katto on alttiimpi vaurioitumaan ja vuotamaan kuin katto, millä ei ole pinttynyttä likaa ja sammaleita, joiden juuret tunkeutuvat syvälle tiiliin tai huopavuotien väliin.

Plus Kattopalvelu tietää, että säännöllinen roskien poisto katolta auttaa pitämään katon helppohoitoisempana. Kaikki katteelle jääneet lehdet, havunneulaset, oksat ja muut roskat kannattaa poistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katolle ei jää varjostavaa roskakerrosta. Lehtimassan alla voi olla pitkään kosteutta, ja se saa peltikaton ruostumaan. Jos kyse on pintaruosteesta, voitaneen se poistaa hiomalla ja käsittelemällä kohta ruostumista estävällä aineella. Tarvittaessa kattohuoltoa voidaan täydentää pesemällä peltikatto ja maalaamalla se kokonaan. Mitä paremmassa kunnossa katon maalipinta on, sitä paremmin se hylkii likaa, kosteutta ja ruostetta. Jos ruoste on jo ehtinyt tehdä reikiä kattopelteihin, kannattanee kyseinen kattopelti vaihtaa. Mikäli ruostetta ja reikiä on siellä ja täällä, voi parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautua kaikkien kattopeltien vaihto, eli osittainen peltikattoremontti. Jos ruosteen syömät reiät ovat jo aiheuttaneet kosteusvaurioita katon alle, tarjoamme luultavasti normaalia peltikattoremonttia, minkä yhteydessä uusitaan myös aluskate sekä kaikki lahon tai homeen vaurioittamat rakenteet.

Tiilikattokin kannattaa pitää puhtaana harjaamalla se kaksi kertaa vuodessa. Jos lika kuitenkin iskee kyntensä kattoon, auttaa asiaa tiilikaton pesu. Sammalet saa pois tiilikatolta (ja huopakatolta) katon kemiallisen puhdistamisen avulla. Katon suojakäsittely viimeistelee urakan. Peltikatto tuskin sammaloituu, mutta jos niin kävisi, saataisiin ei-toivotut kasvustot pois esimerkiksi harjaamalla katto.

Myös huopakatto pitää puhdistaa joka kevät ja syksy. Jos lika on jämähtänyt kattoon, tilaa huopakaton pesu. Likainen bitumikatto tai tiilikatto voi alkaa sammaloitua, ja sammalet voivat typistää omakotitalon, rivitalon, piharakennuksen tai vaikkapa vapaa-ajan rakennuksen katon käyttöikää merkittävästi.

Katon maalausta ei tarvita kovin montaa kertaa Paraisilla

Katon maalaus Paraisilla ei ole niitä kovin usein tarvittuja kattohuoltoja. Tiilikatto maalataan vain kerran, eikä huopakattoakaan pinnoiteta sen useammin. Peltikatot maalataan useammin, nimittäin 10–15 vuoden välein. Tosin voi mennä jopa 25 vuotta, ennen kuin kattopellit pitää maalata ensimmäisen kerran – niin kestäviä ovat uusien kattopeltien laadukkaat pinnoitteet! Kattomaalauksen oikea ajankohta selviääkin vain katon pinnoitteen kuntoa tarkkailemalla. Tässä auttaa se, että Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Sen aikana arvioidaan muun muassa katon huoltomaalauksen tarpeellisuus, samoin kuin katon ehjyys ja tiiviyskin.

Katon maalaus saattaa kuulostaa helpolta hommalta, mutta suosittelemme tilaamaan sen ammattilaisilta. Kattomaalaus voi jäädä onnistumatta, jos kaikkia seikkoja ei osata tai muisteta ottaa huomioon. Jos kattomaalaus pitäisi uusia jo seuraavana kesänä, harmittaisi se valtavasti – siksi kannattaa uskoa urakka meille, jotka olemme sitoutuneet tekemään kaikki kattotyöt kerralla kuntoon.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, navetan, varastohallin tai esimerkiksi pihasaunan katon maalaaminen alkaa katon tarkastamisesta. Kattotarkastuksen jälkeen tiedämme, mitä kaikkia pohjatöitä ja esivalmisteluja pitää tehdä, ennen kuin on aika kaivaa maalipurkit ja pensselit esiin. On melko varmaa, että katto pitää pestä. Jotta katto voitaisiin pestä ilman pelko katon vuotamisesta ja katon alapuolisten osien kastumisesta, on meidän varmistuttava katon tiiviydestä. Jos huopakaton saumoja pitää tiivistää, hajonneita tiiliä vaihtaa tai peltikaton reikiä paikata, teemme sen jo ennen katon pesua.

Tiilikatto ja huopakatto ovat karheapintaisia kattoja, joilta saattaa löytyä roskien ja pinttyneen lian lisäksi myös sammaleita. Tällaisessa tapauksessa saamasi tarjous katon maalaamisesta avaimet käteen -pakettina pitää sisällään myös sammaleiden poiston.

Kun katto on puhdistettu, pesty ja tiivistetty, pitää sen kuivua, ennen kuin se voidaan maalata. Maalaussää ei saa olla yhtään sateinen. Pilvipouta on ihanteellisin päivä katon maalaamiselle, joten pidämme peukkuja, että sopiva sää koittaa pian. Maalaustyöhön ei mene kauaakaan, sillä paikan päälle saapuu aina riittävä määrää ammattitaitoista työvoimaa. Plus Kattopalvelun ammattilaisille maistuu työ, joten aika ei mene kännykkää räplätessä tai päivää paistatellessa. 

Katolta putoava jää ja lumi ovat turvallisuusriskejä – tilaa lumenpudotus ja jään poisto Paraisille meiltä

Jos katolla oleva lumi huolettaa, tilaa lumenpudotus Paraisille Plus Kattopalvelulta. Me osaamme pudottaa lumet turvallisesti niin matalien kuin korkeidenkin rakennusten katoilta. Pidämme huolen siitä, että lumenpudotus hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön katolta tapahtuu niin kattoystävällisesti, ettei kattoon jää siitä mitään jälkiä. Jos asialla olisi kokemattomampi lumenpudottaja, voisi käydä niin, että lumenpudotus tiilikatolta johtaisi joidenkin tiilien irtoamiseen. Huopakaton lumenpudotus voisi johtaa sauma- tai jiirivuotoon, kun taas peltikattoon voisi jäädä lumenpudottamisesta kertovia naarmuja. Niin tiilien irtoaminen kuin peltikaton pinnoitteen vaurioituminen voi johtaa kattovuotoon. Naarmu ei ala vuotaa saman tien kuin lapion puhkoma jiiri, mutta katto alkaa ruostua kohdista, joita ei suojaa hyväkuntoinen pinnoite. Ruoste kuluttaa terästä voiden jopa rei’ittää sen, joten lumenpudottajan on hyvä olla tarkkana kaikilla katoilla liikkuessaan. Plus Kattopalvelun ammattilaiset ovat sitoutuneet jättämään katolle noin 10 senttiä lunta, eli kaikkia lumia ei poisteta kerralla. 10 senttiä toimii kivana lisäeristeenä, mutta se ei ole asian perimmäinen tarkoitus. Näitä senttejä tarvitaan suojaamaan katetta lapioilta ja lumentyöntimiltä, sekä niiden mahdollisesti aiheuttamilta vaurioilta. Omasta turvallisuudestaan lumenpudottajamme huolehtivat käyttämällä työturvallisuustuotteita (myös tasakaton kattolumitöissä), ja ohikulkijoista huolehditaan esimerkiksi valvomalla pihaa niin, ettei kukaan jää vahingossakaan katolta putoavan lumen alle.

Juuri siksi Paraisillakin voidaan tarvita lumen pudotusta katolta: katolta äkkiä putoavan lumen alle jääminen voisi olla tavattoman vaarallista. Lunta voi tulla kerralla alas varsin iso määrä, ja sen seasta voi löytyä niin jäätä, kattotiiliä kuin irti lähteneitä kattotarvikkeitakin. Katolta voi pudota myös jäätä. Jos katon reunalla keikkuu jäätä, tilaa jään poisto katolta tai jääpuikkojen poisto räystäiltä. Höyrysulatus on turvallinen ja nopea tapa poistaa jää niin katolta kuin ränneistäkin. Jos rännit jäätyvät siitä huolimatta, että ne on loppuvuodesta huollettu ja puhdistettu, niissä saattaa olla jotain korjaamista vaativaa rakenteellista vikaa. Jääpuikot ja kattojää kertovat siitä, että kannattaa tarkastaa, pitäisikö katon alle lisätä lämpöhukkaa pienentäviä eristeitä.

Satoipa lunta tai vettä, pitävät kattotyömme kattosi tiiviinä Paraisilla

Meidän tehtävämme on tarjota asiakkaillemme sellaisia kattotöitä Paraisilla, joiden ansiosta tämän katto pysyy tiiviinä, vaikka taivaalta tulisi vettä tai lunta. Peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyömme varmistavat myös sen, että katto kestää kovia tuulia ja rajuilmoja. Ota yhteyttä ja teetä meillä mikä tahansa kattotyö, vaikkapa kattovalokuvun uusiminen. Saat sen yhteydessä katon kunnon tarkastuksen, minkä antaman kokonaiskuvan perusteella saatamme suositella sinulle joitain muita kattotöitä, joiden avulla katto pysyy hyvässä kunnossa kelistä riippumatta.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen saamasi tarjous saattaa koskettaa kattoläpivientien korjaamista. Katon läpivientien tiivisteet kuluvat ajan kanssa, ja jos esimerkiksi piipun juurta ei tiivistetä ajoissa, voi katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Kattoläpivientien kunto tarkastetaan myös alakautta, jos suinkin mahdollista. Tarkastuskäynti katon alla voi osoittaa, että aluskatetta pitää korjata tai paikata läpiviennin kohdalta. Jotta aluskate saataisiin taas käyttökelpoiseksi, pitää se uusia joko kokonaan tai osittain. Vaikka aluskatteen vaihto vaatiikin vesikaton avaamista, ei tätä kattotyötä kannata lykätä: vain tiivis aluskate voi estää kattorakenteiden vaurioitumisen ja katon eristyksen kastumisen, jos katto vuotaa jostain kohtaa. Kattovuoto on helpompi korjata, jos siihen riittää pelkkä vesikaton tiivistys, eli lahovaurioiden kunnostamista ei tarvita lainkaan.

Aluskate auttaa torjumaan myös kondenssivedestä aiheutuvia vesivahinkoja, mutta se ei vielä yksin riitä. Jotta rakennuksesta karkaava lämpö ei aiheuttaisi kosteusvaurioita katon alla, tulee välikaton tuulettua tehokkaasti (jos näin ei ole, voidaan asiaa auttaa tekemällä erinäisiä katon IV-töitä). Lisäksi karkaavan lämmön määrä tulee pitää mahdollisimman pienenä – se on järkevää myös kustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä ajatellen. Jos lämpöä karkaa paljon (siitä kertoisivat esimerkiksi räystäiltä roikkuvat jääpuikot), teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä.

Katon kunnon tarkastus saattaa johtaa myös tarjoukseen uusien kattotarvikkeiden asentamisesta. Jos katolla ei ole kaikkia rakennusmääräysten mukaisia kattoturvatuotteita tai vanhat kattotikkaat tai esimerkiksi lumiesteet pitää uusia, teemme tarjouksen uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. Miksi katolle pitäisi asentaa pieneläinesteitä? No, esimerkiksi siksi, etteivät pikkulinnut pääse rikkomaan aluskatetta (tämä voidaan estää asentamalla räystäille lintuverkot). Jos peltikaton naulat törröttävät, tarjoamme niiden vaihtoa kateruuveiksi. Jatkossa katto on tiiviimpi, ja kattopellit pysyvät paikoillaan myös silloin, kun tuulee voimakkaasti.

Katon ja yläpohjan eristys toiminee ilman villojenkin vaihtoa 

Vuotavan katon korjaus ja sen yhteydessä tarvittu villojen vaihto on vain yksi esimerkki tekemistämme kattotöistä Paraisilla. Meiltä hoituu yhtä hyvin peltikaton osittainen vaihto, ullakon ja vintin eristys, sammaleiden poisto peltikatolta tai vaikkapa uusien ilmanvaihtokanavien eritys ja asennus. Mitä kattotöitä tarvitsetkaan, aloita ottamalla yhteyttä kaikki taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita monipuolisesti ja tasokkaasti palvelevaan Plus Kattopalveluun.

Villojen vaihtoa tarvitaan vain silloin, jos katon eristeissä on jotain vikaa. Esimerkiksi kattoremontti voi hoitua vallan hyvin ilman vanhojen eristeiden purkua ja vaihtoa. Samat villat voivat palvella monen katon alla! Asia on kuitenkin syytä varmistaa ennen katon uusimista – mieluiten jo ennen kattoremontin hinnan laskemista, kuten me Plus Kattopalvelulla aina teemme. Jos eristeissä onkin kattovuodon tai kondensoitumisen aiheuttamaa kosteutta, voi se johtaa yläpohjan homevaurioon, mikä on vakavasti otettava ongelma.

Kun tarkastamme kattokokonaisuutta laskeaksemme hintaa kattoremontille tai jollekin muulle kattotyölle, arvioimme paitsi yläpohjan eristeiden kunnon, myös niiden riittävyyden. Jos eristeitä voisi olla lisääkin, teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä. Lisäeristys voidaan tehdä ilman katon vaihtoakin – uusia eristeitä voidaan lisätä katon alle missä tahansa sen elinkaaren vaiheessa. Lisäeristystä ei tehdä vain muodon vuoksi, vaan sille löytyy roppakaupalla perusteita.

Mitä vähemmän yläpohjassa on eristeitä, sitä enemmän lämpöä karkaa harakoille. Asunnon lämmittäminen on kallista, jos iso osa lämmöstä karkaa yläpohjan ja katon kautta. Lämmön karkaaminen on harmillista myös ympäristön kannalta, onhan energiantuotannolla paljon ympäristövaikutuksia, joten energian käyttämistä tulisi aktiivisesti pyrkiä vähentämään.

Lämmön karkaaminen voi olla vahingollista myös katon rakenteille – varsinkin talvella. Pitkin talvea yläpohjan läpi karkaava lämpö voi sulattaa katolla olevaa lunta, ja silloin katto voi alkaa vuotaa saumoistaan. Lämpöhukka altistaa myös keväisille kondenssivesivahingoille. Jos lämpöä karkaa paljon, voi se tiivistyä kosteudeksi varsinkin tiili- tai peltikaton alla. Jotta lämpö ei muuttuisi kondenssivedeksi, tulee yläpohjan olla paitsi hyvin eristetty, myös hyvin tuulettuva. Myös hengittävä ja ennen kaikkea tiivis aluskate auttaa vähentämään kondensoituvasta kosteudesta aiheutuvia kosteusvaurioita Paraisilla tai missä tahansa muuallakin Suomessa.

Kattoturvatuotteilla estetään monet vaaratilanteet

Kattoturvatuotteet Paraisilla voivat estää monet vaaratilanteet, joten kaikki tiilikatot, peltikatot, palahuopakatot ja huopakatot tulee varustella ainakin viranomaismääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Riippuu muun muassa katon kaltevuudesta, riittävätkö talotikkaat ja kattotikkaat, vai onko katolle asennettava myös kulkusiltoja ja lumiesteitä. Me tiedämme, miten seinätikkaat, lapetikkaat, kattosillat, putoamissuojat, hätäpoistumistikkaat ja muun muassa kattopollarit pitää asentaa, ja millaisia vaatimuksia niille pitää asentaa. Jos on kyse omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoturvatuotteiden asentamisesta, toimitamme paikan päälle luotettavat ja tarkoituksenmukaiset kattoturvatuotteet. Kuumasinkitystä teräksestä valmistetut, CE-merkityt kattoturvatuotteet tekevät katolla liikkumisesta turvallista – varsinkin, kun ne on asennettu katemateriaalin edellyttämällä tavalla.

Kesämökin omistajan tulee huolehtia siitä, että hänen katollaan voi liikkua turvallisesti. Jos kyseessä onkin kerrostalon katto, on vastuu katolla liikkumisen turvallisuudesta taloyhtiön vastuulla. Katolle tulee päästä huolella valittuja ja kestäviä tikkaita myöten aina, kun piippua on aika nuohota (vakituisen asunnon piippu pitää nuohota kerran vuodessa, kun taas kesämökin piippu tarvitsee nuohoamista ainakin kolmen vuoden välein) tai kun lunta pitäisi pudottaa. Kattoturvatuotteiden avulla myös katon harjaus, kuntotarkastus tai esimerkiksi antennin korjaus onnistuu vaivattomammin ja turvallisemmin. Jos talossa on yli kaksi kerrosta ja katto on melko kalteva, tarvitaan katolle harjan suuntaisesti etenevä kulkutie, eli vakaa kattosilta. Kattosilta voidaan hankkia myös matalampiin rakennuksiin, helpottaahan se melkoisesti katolla liikkumista ja huoltoa vaativien kohteiden luo pääsemistä.

Kalteva katto on varusteltava myös lumiesteillä, joita tarvitaan estämään lumen ja jään putoaminen katolta. Se, etteivät lumimassat saa liikkua vapaasti, suojaa katolla sijaitsevia rakenteita ja tekee pihamaasta turvallisemman. Lumiesteet on sijoitettava mahdollisimman lähelle räystästä, mutta silti niin, että lumikuormat jäävät joko kantavan rakenteen päälle tai sen yläpuolelle. Plus Kattopalvelu hallitsee lumiesteiden oikeanlaisen mitoittamisen ja asentamisen, joten usko lumiesteidenkin asennus meidän vastuullemme. Toteutamme Paraisilla myös kaikki kattoturvatuotteiden huollot ja korjaukset. Tarve tehdä joitain palotikkaisiin tai muihin kattoturvatuotteisiin liittyviä töitä selviää, kun katon ja kattoturvatuotteiden (sekä niiden kiinnitysten) kunto tarkastetaan – ja tällaisen kattotarkastuksenhan saat meiltä ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattohuoltojen, katon korjausten ja muiden kattotöiden yhteydessä.

Lumiesteiden kiinnitys, asennus, korjaus… näiden vaiheiden avulla pidät lumen kurissa

Lumiesteiden asennus ja korjaus sekä irronneiden lumiesteiden kiinnittäminen takaisin katolle ovat kattotöitä, joita tarvitaan katolle sataneen lumen kurissa pitämiseen. Jos lunta on katolla huomattavan paljon vielä keväällä, kun vesisateet tiivistävät pakkaslumen suojalumeksi, voidaan lisäksi tarvita vielä lumenpudotustakin. Jos liian suuret mittasuhteet saanutta suojalunta ei pudoteta katolta, voidaan pian tarvita irronneiden lumiesteiden tai tikkaiden aiheuttamien reikien ja muiden vaurioiden korjaamista.

Lumiesteet eivät kuitenkaan niin vain irtoa katosta. Jos lumiesteet on asennettu kunnolla ja niiden kiinnitykset on käyty säännöllisesti tarkastamassa, pysyvät lumiesteet kiltisti paikoillaan, vaikka tuuli ujeltaa tai katolle kertyy (kohtuullinen) määrä suojalunta. Kaikki kattoturvatuotteet tulisi tarkastaa usein, mieluiten kaksi kertaa vuodessa, jotta niiden kiinnikkeet osattaisiin tarvittaessa kiristää. Muitakin huolto- ja korjaustarpeita voi esiintyä, joten kuntotarkastukset kannattaa muistaa toteuttaa ajallaan. Katon tarvikkeiden kunnon tarkastus on helppo yhdistää koko katon kuntotarkastukseen. Jos tilaat kattotarkastukset Paraisille meiltä, tarkastamme automaattisesti sen, missä kunnossa huopakaton, peltikaton tai tiilikaton kattoturvatuotteet ovat. Katon kunnon tarkastamisesta ei tarvitse maksaa erikseen, jos on tilannut meiltä jonkin muun kattotyön, esimerkiksi piipun pellittämisen, katon harjauksen tai kourujen ja rännien puhdistuksen. Plus Kattopalvelu tunnetaan siitä, että se tarkastaa katon ilmaiseksi kaikkien kattotöidensä yhteydessä. Jos lumiesteet sattuvat tarvitsemaan jotain korjausta, saat siitä hyvän tarjouksen.

Plus Kattopalvelu tarjoaa lumiesteiden asentamista, jos lumiesteet ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä kannata korjata – tai jos lumiesteet vielä puuttuvat omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katolta. Lumiesteet ovat pakolliset, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän, sillä näin kaltevalta katolta putoava lumi voi aiheuttaa vahinkoa. Vaarassa ovat paitsi ohikulkijat ja talon asukkaat, myös itse katto. Lumi voi tempaista mukaansa niin kattotiiliä kuin kattoturvatuotteita, jos katon reunalla ei ole tarkoituksenmukaisia lumiesteitä. Tarkoituksenmukaiset lumiesteet ovat kaikkien määräysten mukaiset, oikein asennetut ja katon mittasuhteet huomioiden mitoitetut. Joskus lumiesteitä tarvitaan peräti kaksi riviä – luota siihen, että Plus Kattopalvelu osaa hommansa myös kaikissa lumiesteisiin liittyvissä kattotöissä.

Onko katolla piippu? Tilaa meiltä piipunhattu ja piipun pellitys

Asiantuntijoiden mukaan piipunhattu saisi olla pakollinen varuste kaikille savupiipuilla, eikä piipun pellitystäkään kannattaisi jättää teettämättä. Piipun peltityöt eli piipun pellittäminen peltisepän työnä ja piipunhattu suojaavat piippua kosteudelta ja kulumiselta. Kosteuden ja ulkolämpötilavaihteluiden aiheuttama kuluminen (pakkasrapautuminen) voi muuttaa tulisijan lämmittämisen vaaralliseksi. Rapautunut hormi ei ole paloturvallinen, vaan siitä voi karata yläpohjan eristeet tuleen sytyttäviä savukaasuja. Myös mahdollinen nokipalo voi sytyttää talon rakenteet tuleen – viimeistään siinä vaiheessa, jos hormi halkeaa. Nokipalovaara on yksi suurimmista syistä siihen, miksi hormit pitää nuohota säännöllisesti. Omakotitalon hormi on nuohottava vuosittain, ja kesämökin hormi ainakin joka kolmas vuosi.

Piiput pellitetään mittojen mukaan, kun asialla on Plus Kattopalvelu ja sen lahjakkaat kattopeltisepät. Näin saadaan aikaan paras suoja kosteudelta ja rapautumiselta. Piipunhattu, mikä estää sadeveden ja roskien pääsyn hormin, kiinnitetään tukevasti paikoilleen. Savu pääsee poistumaan sadehatusta huolimatta, eikä nuohoojankaan työ vaikeudu. Asianmukaisella tavalla asennettu piipunhattu pysyy paikoillaan kovimmillakin tuulilla, eikä hormiin ole vaarassa syntyä koloja ja halkeamia noen kertymistä ja savukaasujen karkaamista varten.

Plus Kattopalvelulta voi ja kannattaa tilata myös muut peltisepän työt, ovathan kattopeltiseppämme aina valmiina tarttumaan toimeen ja loihtimaan katollesi upeita yksityiskohtia. Kattopeltiseppien taidonnäytteitä ovat niin kattoturvatuotteet, jiiripellit, harjapellit, tippapellit, ikkunapellit kuin monet muutkin suojapellitykset ja peltilistat. Kattopeltiseppiä tarvitaan myös konesaumakaton korjaamiseen, asentamiseen ja uusimiseen – ota yhteyttä kaikissa konesaumakattotöissä!

Koska palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki kattotyöt, ota yhteyttä myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä tai aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Riippuu aluskatteesta, miten katon alapuoliset osat voivat, jos katto on vuotanut piipun juuresta. Tiivis ja oikealla tavalla asennettu aluskate on johtanut kosteuden ulos, eikä puurakenteissa ole lahovaurioita. Jos aluskate ei ole ollut tehtäviensä tasalla, liittyy vuotavan piipunjuuren tiivistämiseen myös puuosien kuivattamista tai uusimista, ja märkien eristeiden vaihtoa. Piipunjuuri pysyy sitä tiiviimpänä, mitä useammin sen tiivisteet ja suojapellitykset on tarkastettu. Jotta tarvittavat paikkaukset osattaisiin tehdä jo ennen kattovuotoa, kannattaa piipun juuri (kuten kaikki muutkin katon läpiviennit) tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Katon tarkastus Paraisilla – silloin kiinnitetään huomiota yksityiskohtiinkin

Kun tilaat katon tarkastuksen Paraisille meiltä, saat todella yksityiskohtaisen raportin tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnosta. Kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet tulevat ilmi, kunhan olemme saaneet kattotarkastuksen valmiiksi. Emme vain kerro niistä kattohuolloista, katon paikkauksista tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden huoltotarpeista, mitkä katon kunnon tarkastus paljasti. Meillä on tapana laskea katon mahdollisesti tarvitsemille toimenpiteille saman tien hyvä tarjous – näin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, teollisuuslaitoksen, huvilan tai esimerkiksi autotallin katto saadaan nopeasti priimakuntoon. Jos palahuopakatto, lukkosaumakatto tai muu katto on jo valmiiksi hyvässä kunnossa, emme tietenkään tee tarjousta mistään kattotyöstä. Varsinkin uudehkot katot tarvitsevat vain harvoin muita kattotöitä kuin katon harjausta, sadevesijärjestelmän puhdistusta ja – tietenkin – katon kunnon tarkastusta. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot tästä osoitteesta, niin teemme kaksi ensiksi mainittua työtä varsin kilpailukykyisellä hinnalla, ja tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Ilmainen kattotarkastus on kaikkien meidän tekemiemme kattotöiden yhteydessä tarjottu kaupanpäällinen, mutta voit tilata kattavan tarkastuksen katollesi myös erillistyönä.

Tasakaton, aumakaton, taitekaton ja esimerkiksi harjakaton kunto kannattaa selvittää puolen vuoden välein, sillä talven ja kesän rasitukset voivat vaurioittaa kattoa monin eri tavoin. Mahdolliset reiät ja muut vauriot tulee saada korjattua niin pian kuin suinkin, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta. Kattotarkastuksen aikana havaitaan myös kuluneet kohdat, ja ne osataan kunnostaa ennen uuden talven tai kesän aiheuttamia rasituksia. Kuten sanottu, teemme katon kunnon tarkastuksen hyvin huolellisesti – siksi osaamme tarjota niin ilmakuplien puhkaisemista, peltikaton naarmujen paikkamaalaamista, kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristämistä kuin esimerkiksi ylös nousseiden peltikattonaulojen korvaamista uusilla nauloilla.

Huopakaton ilmakuplat syntyvät kermien välissä olevasta kosteudesta, ja paine voi rikkoa vuotaa – siksi ne kannattaa puhkaista, ja syntynyt reikä tiivistää asianmukaisella tavalla. Peltikatossa olevat naarmut (esimerkiksi katolta pudonneen lumen aiheuttamat) voivat johtaa ruostevaurioihin, ellei niitä paikkamaalata. Jos kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden löystyneitä kiinnikkeitä ei kiristetä, voivat kattotuotteet irrota ja pudota maahan – ja silloin kattoon syntyy reikiä. Entä törröttävät peltikattonaulat? Katto voi vuotaa, jos kiinnikkeiden reiät eivät ole tiiviit. Lisäksi on otettava huomioon se, että tuuli voi irrottaa kattopellit katosta, jos ne eivät ole yhtä hyvin kiinnitettyjä kuin ennen.

Kattopalvelu hyvällä hinta-laatusuhteella? Tilaa silloin kattourakoinnit Paraisille meiltä

Aina kun olet etsimässä hyvän hinta-laatusuhteen kattourakointeja Paraisille, suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu ei petä: kaikki kattourakkamme toteutetaan mitä parhaimmalla hinnalla, mutta laadusta ja ammattitaidosta tinkimättä! Tämä kattopalvelu toteuttaa niin tiilikaton huollot, peltikaton paikkaukset, huopakattoremontit kuin esimerkiksi erilaisten kattojen IV-työtkin. Jos tarvitset kattopeltisepän palveluksia, ota yhteyttä – kattofirmallemme työskentelee myös kattopeltiseppiä, joita tarvitaan pellittämään piippuasi tai uusimaan konesaumakattoasi. Ehkä mielessäsi onkin katon korjaus tai katon lisälämmöneristys? Plus Kattopalvelu hoitaa homman kotiin kaikin puolin sujuvana avaimet käteen -urakkana.

Peltikaton pesu, sammaleiden poisto huopakatolta tai vaikkapa tiilikaton aluskatteen korjaus alkaa siitä, että otat yhteyttä. Laskemme hinnan kattourakallesi vasta, kun tiedämme tarkemmin, millainen kohde on kyseessä. Yleensä tämä vaatii paikan päällä käyntiä. Jokainen katto ja jokainen kattourakka on omanlaisensa kokonaisuus, joten listahintoja ei kattourakoilla ole. Paikan päällä meille valkenee kokonaiskuva katon kunnosta, ja osaamme tehdä tarjouksen, mikä pitää sisällään kaikki tarvittavat toimenpiteet. Jos esimerkiksi piipun juuri vuotaa, ei aina riitä pelkkä piipun juuren tiivistys, vaan meidän on korjattava myös aluskate sekä kunnostettava omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon alle syntyneet kosteusvauriot. Ehkäpä pulpettikatto tai harjakatto on vailla uutta maalipintaa? Jotta maali tarttuisi kattoon kunnolla, pitää se pestä. Kattoa ei kannata alkaa pestä, jos se ei ole täysin tiivis. Katon tiiviys pitää arvioida lähietäisyydeltä, jotta kaikki pienetkin reiät ja muut epätiiviydet saataisiin kunnostettua. Osaamme siis antaa kilpailukykyisen tarjouksen kattomaalauksesta täyden palvelun pakettina vasta, kun olemme tarkastaneet katon läpikotaisin.

Omakotitalon ja kesämökin kattourakoiden hintaa voidaan laskea kotitalousvähennyksen avulla. Tahdomme muistuttaa asiakkaitamme myös siitä, että kotisivujemme kautta pääsee tutustumaan yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen. Remonttilainan hakeminen onnistuu ilman ylimääräistä säätämistä, ja sen avulla voi maksaa vaikkapa kattotarkastuksen jälkeen suositellut kattohuollot. Ilmainen kattotarkastus seuraa kaikkia Paraisilla tekemiämme kattotöitä, ja sen jälkeen saatat saada tarjouksen esimerkiksi lähiaikoina tarvittavista kattohuolloista, joilla katon kuntoa voidaan tukea. Kattotarkastus tehdään huolellisesti, vaikkei siitä veloitetakaan asiakasta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt